Kuormaimet ja metsävaunut

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kuormaimet ja metsävaunut"

Transkriptio

1 Kuormaimet ja metsävaunut

2 2

3 Tekniikka muuttuu, arvot pysyvät Junkkari Oy on suomalainen maa- ja metsäkoneiden konetoimittaja, joka suunnittelee, markkinoi ja valmistaa kylvöön, kuljetukseen sekä metsänhoitoon tarkoitettuja koneita. Junkkari sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla, Kauhavan Ylihärmässä ja on osa MSK Group Oy:tä. Junkkarin sisaryrityksiä ovat Maaseudun Kone Oy, Junkkari Muovi Oy ja Juncar Oy. Yhtiön juuret ovat syvällä suomalaisen maatalouden kehityksessä. Yhteistyötä maatalouskonekaupan ja viljelijöiden kanssa on tehty jo kolmen sukupolven ajan. Asiakkaan maanviljelijän - kokemusten kuunteleminen on yhä keskeinen periaate yhtiön toiminnassa. Yhtiön maine laadukkaana ja vastuuntuntoisena valmistajana luotiin jo 50-luvulla. Markkinaosuuden kasvu joka saralla osoittaa, että Junkkari Oy:n asiakaslähtöinen toimintatapa on kantanut vuosikymmenestä toiseen. Junkkari Oy:n tuotesuunnittelu ja tuotannonohjaus edustavat uusinta alallaan. Junkkari on ensimmäinen suomalainen maatalouskoneiden suunnittelija ja valmistaja, jolle on myönnetty ISO sertifikaatti. Lisäksi yhtiöllä on myös ISO ympäristösertifikaatti. Pitkälle viety automaatio, jossa hyödynnetään mm. hitsausrobotteja ja laserleikkausta, lisää tuotannon joustavuutta ja nopeutta. Modernin tekniikan keskellä on kuitenkin osaava ihminen. Sisältö Etusivu...1 Junkkari Oy...2 Sisältö...3 P P P P P P P P P P P P Venttiilistöt...16 kuormainten varusteet...17 Vaunujen varusteet...18 Tekniset tiedot Junkkari-tuotteiden ominaisuuksia on kehitetty käyttäjien toiveet huomioiden. Tuoteperheiden perusversiot täyttävät pienempien tilojen tarpeet ja pitkälle automatisoidut mallit ovat vastaus suurten tilojen vaatimuksiin. Varustelluimpien versioiden monia mekaanisia toimintoja hallitaan ohjaamosta sähköisin tai hydraulisin säätimin. Monet Junkkarin innovatiiviset ratkaisut parantavat ainutlaatuisella tavalla käyttömukavuutta. ORGANISA TION CERTIFIEDB Y 3

4 P3151 Ulottuvuus 5,1 m Nostomomentti 31 knm P3151 on malliston pienin kuormaaja. Sen ulottuvuus on 5,1 m, nostomomentti 31 knm ja kääntömomentti 8 knm. Ulottuvuuteensa nähden siinä on siis paljon voimaa ja sen avulla pystyy tekemään yllättävänkin raskaita nostoja. Kuormain on 3-pistekiinnitteinen, jonka ansiosta sen sovittaminen nostolaitteisiin käy helposti. Vaunuun kytkettäessä suosittelemme P7-vaunua. Vakiona 0,2 m² koura ja FR 7 kääntäjä Letkut on varustettu suojaspiraalein Kääntökoneistossa on käännettävä hammaspyörä ja tukeva hammastanko Puomiston niveltapit ovat halkaisijaltaan 35 ja 40 mm Hammaspyörä, tanko ja tapit ovat karkaistua terästä kg m ,1 P31- ja P41-sarjan kuormaimien kääntökoneisto on varustettu käännettävällä hammaspyörällä. Hammaspyörä, tanko ja tapit ovat karkaistua terästä

5 P3162 Ulottuvuus 6,2 m Nostomomentti 31 knm P3162 suosittuun kokoluokkaan. Sen ulottuvuus on 6,2 m, nostomomentti 31 knm ja kääntömomentti 8 knm. Ulottuvuutta on saatu lisää hydraulisella puominjatkolla. Kuormain on 3-pistekiinnitteinen, jonka ansiosta sen sovittaminen nostolaitteisiin käy helposti. Vaunuun kytkettäessä suosittelemme P7 tai P9 vaunua. Vakiona 0,2 m² koura ja FR 7 kääntäjä Letkut on varustettu suojaspiraalein Kääntökoneistossa on käännettävä hammaspyörä ja tukeva hammastanko Puomiston niveltapit ovat halkaisijaltaan 35 ja 40 mm Hammaspyörä, tanko ja tapit ovat karkaistua terästä Puominjatkon materiaali Optim 650 MC erikoisterästä kg m ,2 5 Jatkopuomien korkeus- ja sivusuuntainen tuenta on toteutettu muotoonvaletuilla liukupaloilla.

6 P4169 Ulottuvuus 6,9 m Nostomomentti 41 knm P4169 on todellinen yleiskuormain. Sen ulottuvuus on 6,9 m, nostomomentti 41 knm ja kääntömomentti 8 knm. Hydraulisella puominjatkolla (1,65 m) ja laajakulmanivelellä varustetussa kuormaajassa riittää monipuolisia ominaisuuksia ja siksipä se on suosituin mallimme. Kuormain on 3-pistekiinnitteinen, joten sen saa helposti kytkettyä nostolaitteisiin. Vaunuun kytkettäessä suosittelemme P7 tai P9 -vaunua. Vakiona 0,2 m² koura ja FR 7 kääntäjä Letkut on varustettu suojaspiraalein Kääntökoneistossa on käännettävä hammaspyörä ja tukeva hammastanko Puomiston niveltapit ovat halkaisijaltaan 40 mm Hammaspyörä, tanko ja tapit ovat karkaistua terästä Puominjatkon materiaali Optim 650 MC erikoisterästä kg m ,9 Sisäpuolinen jatkosylinteri takaa kompaktin ja suojatun rakenteen kuormainten P4169 ja P4569 jatkopuomistoihin.

7 P4180 Ulottuvuus 8,0 m Nostomomentti 41 knm P4180 mallilla saat kuormaajaan ulottuvuutta kustannustehokkaasti. Sen ulottuvuus on peräti 8,0 m, nostomomentti 41 knm ja kääntömomentti 8 knm. Kuormain on varustettu hydraulisella puominjatkolla (2,9 m) ja laajakulmanivelellä. Huiman ulottuvuuden ohella täytyy kuitenkin muistaa, että kuormaimen rajalliset nosto- ja kääntövoimat estävät sen sopivuuden raskaimpiin siirtoihin. Kuormain on 3-pistesovitteinen, jonka ansiosta se on mahdollista kiinnittää nostolaitteisiin. Suosittelemme kuormaimen kiinnitystä ensisijaisesti P10 -vaunuun. Vakiona 0,2 m² koura ja FR 7 kääntäjä Letkut on varustettu suojaspiraalein Kääntökoneistossa on käännettävä hammaspyörä ja tukeva hammastanko Puomiston niveltapit ovat halkaisijaltaan 40 mm Hammaspyörä, tanko ja tapit ovat karkaistua terästä Puominjatkon materiaali Optim 650 MC erikoisterästä kg m Kolmipistekiinnitteinen kuormain voidaan kiinnittää vaunun aisalle tai traktorin nostolaitteisiin. 7

8 P4569 Ulottuvuus 6,9 m Nostomomentti 45 knm P4569 on vahva yleiskuormain. Sen ulottuvuus on 6,9 m, nostomomentti 45 knm ja kääntömomentti 12 knm. Hydraulisella puominjatkolla (1,65 m) ja laajakulmanivelellä varustetussa kuormaajassa riittää voimaa raskaampienkin taakkojen siirtelyyn. Kuormain on laippakiinnitteinen ja suosittelemme sen kiinnittämistä joko P9 tai P10-vaunuun erillisellä pilarilla ja sivulle laskevilla tukijaloilla. Kuormain voidaan varustaa myös 3-pistesovitteisilla teleskooppimallin tukijaloilla. Tällöin se voidaan kytkeä nostolaitteisiin tai erillisellä aisasovituksella vaunuun. Vakiona 0,2 m² koura ja FR 10 kääntäjä Letkut on varustettu suojaspiraalein Kääntökoneisto on öljykylpyinen ja neljällä kääntösylinterillä toteutettu Puomiston niveltapit ovat halkaisijaltaan 40 mm Hammaspyörä, tanko ja tapit ovat karkaistua terästä Jatkopuomiston materiaali Optim 650 MC erikoisterästä kg m ,9 Vankka nelisylinterinen öljykylpyinen kääntölaite, jonka kääntömomentti on 12 knm.

9 P4580 Ulottuvuus 8,0 m Nostomomentti 45 knm P4580 on vahva yleiskuormain pitkällä ulottuvuudella. Sen ulottuvuus on peräti 8,0 m, nostomomentti 45 knm ja kääntömomentti 12 knm. Hydraulisella puominjatkolla (2,9 m) ja laajakulmanivelellä varustetussa kuormaajassa riittää ominaisuuksia pienimuotoiseen urakointiinkin. Kuormain on laippakiinnitteinen ja suosittelemme sen kiinnittämistä P10- tai P12-vaunuihin erillisellä pilarilla ja sivulle laskevilla tukijaloilla. P45-sarjan kuormaimmet ovat mahdollista sijoittaa näin myös HJ500 hakkurin, kuten yo. kuvassa. Vaihtoehtoisesti P4580 voidaan varustaa myös 3-pisteovitteisella. Tällöin se voidaan kytkeä nostolaitteisiin tai erillisellä aisasovituksella vaunuun. Vakiona 0,2 m² koura ja FR 10 kääntäjä Kaikissa letkuissa on suojaspiraalit Kääntökoneisto on öljykylpyinen ja neljällä kääntösylinterillä toteutettu Kaikki puomiston tapit ovat halkaisijaltaan 40 mm Hammaspyörä, tanko ja niveltapit ovat karkaistua terästä Jatkopuomiston materiaali Optim 650 MC erikoisterästä kg m Kompakti tuplajatke antaa kuormaimelle suuren ulottuvuuden.

10 P5771 Ulottuvuus 7,1 m Nostomomentti 57 knm P5771 on raskaan sarjan yksijatkeinen malli, joka on pärjännyt erinomaisesti erilaisissa kuormaintesteissä. Sen ulottuvuus on 7,1 m, nostomomentti 57 knm ja kääntömomentti 16 knm. Hydraulisella puominjatkolla (1,7 m) ja laajakulmanivelellä varustettuna kuormaajassa riittää voimat kovempaankin urakointiin. Kuormain on laippakiinnitteinen ja vaunuun kytkettäessä se tulee kiinni aisalla olevaan pilariin ja sivulle laskeviin tukijalkoihin. Valettu öljykylpyinen kääntöpesä Vakiona 0,2 m² koura FR 10 kääntäjällä (0,25 m² koura lisävarusteena) Kaikissa letkuissa suojaspiraalit Kääntökoneisto on neljällä kääntösylinterillä Kuormaajan rakenteessa on kiinnitetty erityistä huomiota puomiston kestävyyteen; niveltappien halkaisijat ovat mm kg m Kuulalaakeroitu valurautainen 4-sylinterinen kääntöpesä luo vankan perustan urakointiluokan kuormaimille.

11 P5785 Ulottuvuus 8,5 m Nostomomentti 57 knm P5785 on raskaan sarjan tuplajatkeinen malli. Sen ulottuvuus on peräti 8,5 m, nostomomentti 57 knm ja kääntömomentti 16 knm. Hydraulisella puominjatkolla (3,4 m) ja laajakulmanivelellä varustetussa kuormaajassa riittää voimaa ja ulottuvuutta kovempaankin urakointiin. Kuormain on laippakiinnitteinen ja vaunuun kytkettäessä se tulee kiinni aisalla olevaan pilariin ja sivulle laskeviin tukijalkoihin. Valettu öljykylpyinen kääntöpesä Vakiona 0,2 m² koura FR 10 kääntäjällä (0,25 m² koura lisävarusteena) Kaikissa letkuissa suojaspiraalit Kääntökoneisto on neljällä kääntösylinterillä Kuormaajan rakenteessa on kiinnitetty erityistä huomiota puomiston kestävyyteen; niveltappien halkaisijat ovat mm Jatkopuomiston materiaali Optim 650 MC erikoisterästä kg m ,5 11 Ulottuvan tuplajatkeen letkut kulkevat suojattuna liukukiskossa.

12 P7 P7 -vaunuun voidaan yhdistää 31-sarjan kuormain ja se soveltuu erinomaisesti kevyempään metsänhoitoon. Ketteryytensä puolesta se on hyvä valinta esim. harvennushakkuisiin. P7 eroaa suuremmista malleista kokonsa lisäksi siten, että siinä on kiinteä etusermi ja pankot, sekä yksisylinterinen kuulalaakeroitu aisanohjaus. Vakiovarusteena vaunussa on kiinnityslaite 3-pistekiinnitteiselle Junkkari kuormaimelle. 12 Vaunussa vakiona yksisylinterinen aisanohjaus sekä kiinteä aisasovitus. Tällöin vaunuun voidaan asentaa myös vanhemmat Junkkari 3- pistekuormaimet.

13 P9 P9 yhdistettynä esim kuormaimeen mahdollistaa hyvän metsäyhdistelmän monipuoliseen käyttöön. Kantavuutta P9-vaunussa on 9000 kg. Siinä on vakiona siirrettävät pankot (3 kpl) ja etusermi, kuulalaakeroitu aisanohjausnivel ja vankka 160*160*8 mm:n yksipalkkirunko. Järeän yksipalkkisuuden ansiosta vaunusta saadaan helposti muunneltava pankkojen ja telinpaikan osalta. Lisäksi se kestää hyvin vääntöä eikä siinä ole rasitukselle alttiita hitsaussaumoja. Vaunussa on voimakas aisanohjaus kahdella sylinterillä, mistä on hyötyä erityisesti rinnemaastossa. Vakiona vaunussa on traktorikuvioidut 400/60-15,5 ELS-renkaat venttiilisuojilla ja reunavahvisteisilla vanteilla. 13 P7 ja P9 -vaunuissa on järeä 80-millimetrisin akselein varustettu teli. 7-vaunussa teli on kiinteä, mutta kaikissa muissa Junkkari P-vaunuissa teli on siirrettävä.

14 P10 P10 -vaunuun on sen jämäkkyyden ja monipuolisten kiinnitysosien ansiosta mahdollista asentaa myös suurimmat Junkkari P-kuormaimet. Yhdistämällä P10-metsävaunu P45 tai P57-sarjan kuormaimeen saadaan järeän luokan urakkatyökalu tuottavuutta vaativaan metsätyöhön. P10 -vaunuun on mahdollista asentaa myös hydraulinen kitkarullaveto. Kantavuutta vaunussa on kg. Siinä on vakiona siirrettävät pankot ja etusermi, kuulalaakeroitu aisanohjausnivel ja vankka 200*200*10 mm:n yksipalkkirunko. Järeän yksipalkkisuuden ansiosta vaunusta saadaan helposti muunneltava pankkojen ja telinpaikan osalta. Lisäksi järeä yksittäinen palkki kestää hyvin vääntöä, eikä siinä ole rasitukselle alttiita hitsaussaumoja. Vaunussa on lisäksi voimakas aisanohjaus kahdella sylinterillä, mistä on hyötyä erityisesti rinnemaastossa. 14 Yksipalkkinen runko tekee pankkojen siirtämisestä vaivatonta.

15 P12 P12 -vaunuun on sen jämäkkyyden ja monipuolisten kiinnitysosien ansiosta mahdollista asentaa erityisesti suurimmat Junkkari P-kuormaimet. Yhdistämällä P12-metsävaunu P45- tai P57-sarjan kuormaimeen saadaan järeän luokan urakkatyökalu tuottavuutta vaativaan metsätyöhön. P12-vaunuun on mahdollistaa asentaa myös hydraulinen kitkarullaveto. Metsävaunussa on vakiona siirrettävät pankot (4 kpl) ja etusermi, jatkotolpat (8 kpl), kuulalaakeroitu aisanohjausnivel ja vankka 200*200*10 mm:n yksipalkkirunko. Järeän yksipalkkisuuden ansiosta vaunusta saadaan helposti muunneltava pankkojen ja telinpaikan osalta. Lisäksi se kestää hyvin vääntöä, eikä siinä ole rasitukselle alttiita hitsaussaumoja. Vaunussa on lisäksi voimakas aisanohjaus kahdella sylinterillä. Tästä on hyötyä erityisesti rinnemaastossa. 15 Junkkari P10- ja P12-mallien järeä yksipalkkirunko ja telirakenne kestävät suurtenkin kuormaajien rasituksen.

16 Venttiilistöt Mekaaninen 2-vipuohjaus Perusventtiilistössä jatketta, kouraa ja tukijalkoja ohjataan omilla hallintavivuilla. Ergo-ohjaus Mekaanisessa venttiilistössä kuormaimen toimintoja ohjataan kolmitoimisilla ERGO-vivuilla. Jatkeen ja kouran käyttö tapahtuu ranteen asentoa muuttamalla ja tukijaloille on omat hallintavivut. ON/OFF-ohjaus Mekaaninen venttiilistö, jossa jatketta ja kouraa ohjataan sähköisesti. Tukijaloille on omat hallintavivut. Uivat asennot vakiona. Hydraulinen esiohjaus Hydraulisesti/sähköisesti esiohjattu venttiilistö. Nosto, kääntö, kourankääntö ja taitto ovat hydraulisesti esiohjattuja. Kouraa, jatketta ja mahdollisia tukijalkoja ohjataan sähköisin on/ off-venttiilein. Itse venttiilistö asennetaan kuormaimen runkoon, jolloin ohjaamosta tilaa vievät ainoastaan esiohjauskahvat. Sähköinen esiohjaus Korkealuokkainen Danfoss PVG32-venttiilistö Extended Profi 1 kahvoilla, joissa 6 proportionaalista toimintoa. Saatavana myös kuormantuntevana (LS-linja). 16

17 Varusteet Kuormaimet CD (Comfort Drive)- kaksoisvaimennus Vaimentaa sekä nosto- että ääntöliikettä, jolloin kuormaimeen kohdistuvat rasitukset pienenevät alle puoleen vaimentamattomasta. Hydraulinen vinssi Kauko-ohjattu vinssi on saatavilla kaikkiin Junkkari P-kuormainmalleihin. Vetovoima on 1400 kg ja vaijeri 40 m/8 mm. Korkeusrajoittimet Teleskooppiset vetovarsien lukitsimet estävät sivuttaista heilumista kiinnitettäessa 3-pistekuormain suoraan traktoriin. 3-pistekiinnitys ja teleskooppiset tukijalat laippasovitteiseen kuormaajaan Mahdollistavat P4569 ja P4580 mallien kiinnittämisen suoraan traktorin nostolaitteisiin. Jarruriipuke Jarruriipuke sopii FR10 kääntäjillä varustettuihin kuormainmalleihin ja estää kouran liiallista sivuttaisheiluntaa. Rehu-/lantakoura Lisäpiikkisarja, joka voidaan kiinnittää 0,20 m² kouraan. Tukkikoura 0,20 m Tilavuus 0,20 m Paino 90 kg Maks. aukeama 1100 mm Tukkikoura 0,25 m Tilavuus 0,27 m Paino 110 kg Maks. aukeama 1260 mm 17 Yleiskahmari Soveltuu hyvin mm. kivien, paalien yms. nostoon. Paino 135 kg Maks. aukeama 1268 mm

18 Varusteet VAUNUT Aisasovitus Käytetään 3-pistekiinnitteisten kuormaimien sovittamiseen vaunun aisalle. Mahdollistaa myös vanhempien Junkkari P-mallien kiinnittämisen. Pilari ja tukijalat, P45-sarja Käytetään laippasovitteisten P4569 ja P4580 kuormainten kiinnittämiseen vaunun aisalle. Pilari ja tukijalat, P57-sarja Käytetään laippasovitteisten P5771 ja P5785 kuormainten kiinnittämiseen vaunun aisalle. Valosarja Sarjan kiinnitys vaatii yhden lisäpankon. Valittavana myös valosarjavalmius. Rungon jatko-osa Runkopalkin jatkokappale, pituus 100 cm. Ei sisällä pankkoa ja tolppia. Tolpan ja etusermin tuki Tuki etusermin ja etummaisten tolppien välille. Tilava laatikko työkalujen ym. kuljettamiseen. Lisäpankko ja tolpat Pulttikiinnitteinen lisäpankko tolppineen on helposti siirrettävissä eri paikkaan vaunun rungolla. Jatkotolppa Tolpan jatkeilla voidaan kasvattaa kuormatilaa. 18

19 Varusteet Ohjaustaso aisalle Kuormaimen ohjaustaso vaunun aisalle. Neliveto traktorikytkennällä Kitkarullaveto, jossa vedon kytkentä sekä suunnanvaihto tapahtuu sähköisesti erillisellä ohjaimella. Neliveto on/off kytkennällä On/off-kytkentä mahdollistaa kärryn sarjaankytkennän kuormainventtiilin kanssa. Hydraulijarrut Kaikkiin vaunumalleihin saatavilla 2- tai 4-pyörähydraulijarrut. Ilmajarrut Kaksipiiriset paineensäädöllä varustetut 4-pyöräilmajarrut saatavana kaikkiin vaunumalleihin. Hydraulivarustus Pumppu kiinnitetään traktorin ulosottoakseliin. Tuotto 75 l/min, 540 rpm ja säiliön tilavuus 95 l. Tuotto riittää kuormaimen ja vedon käyttöön. Nelivedosta valittava on/off-versio. Lavapellit P10 -vaunuun on saatavilla lisävarusteena lavapellit, joiden avulla vaunusta tulee monikäyttöisempi ja sillä on helpompi kuljettaa esim. risuja. 19

20 Junkkari TEKNISET TIEDOT KUORMAIMET P3151 P3162 P4169 P4180 P4569 P4580 P5771 P5785 Ulottuvuus m 5,1 6,2 6,9 8 6,9 8 7,1 8,5 Nostomomentti, brutto knm Nostomomentti, netto knm Kääntömomentti knm Kääntösylinterit kpl Kääntökulma * Koura m 2 0,2 0,2 0,2 0,2 0,2 0,2 0,2 0,2 Kääntäjä Fr7 Fr7 Fr7 Fr7 Fr10 Fr10 Fr10 Fr10 Käyttöpaine bar Suositeltu öljyntuotto l/min Jatke kpl Nostoteho ilman kouraa 4 m kg Nostoteho ilman kouraa 6 m kg 405/5,1m Paino kg METSÄVAUNUT P7 P9 P10 P12 Kantavuus kg Omapaino kg / /2700 Kuormatila m ,3 2,3 Kuormatilan pituus mm Kokonaispituus mm Raideleveys mm Kokonaisleveys mm Pankkojen määrä kpl Kääntösylinterit kpl Vetovoima kpl Vetonopeus 40-80l/min 2,5-5 2,5-5 Maavara Runkopalkki 150*150*6 160*160*6 200*200*10 200*200*10 Renkaat 11.5/80-15,3 400/60-15,5 400/60-15,5 520/ /55-22,5 400/60-15,5 520/ /55-22,5 520/ /60-22,5 600/50-22,5 Junkkari Oy Tiedot sitoumuksetta. Tehdas pidättää oikeuden muutoksiin niistä ennalta ilmoittamatta. Valmistus Junkkari Oy, Ylihärmä Puh Fax Myynti Tarkista lähin Junkkari-myyjä nettisivuiltamme

Junkkari Oy. Tekniikka muuttuu, ARVOT PYSYVÄT!

Junkkari Oy. Tekniikka muuttuu, ARVOT PYSYVÄT! KIPPIVAUNUT Oy Tekniikka muuttuu, ARVOT PYSYVÄT! Junkkari Oy on suomalainen maa- ja metsäkoneiden konetoimittaja, joka suunnittelee, markkinoi ja valmistaa kylvöön, kuljetukseen sekä metsänhoitoon tarkoitettuja

Lisätiedot

TRAKTORIVARUSTELU METSÄTEKNOLOGIAN MONIOSAAJA

TRAKTORIVARUSTELU METSÄTEKNOLOGIAN MONIOSAAJA TRAKTORIVARUSTELU METSÄTEKNOLOGIAN MONIOSAAJA TRAKTORIVARUSTELU KESLA TUO TRAKTORIISI METSÄ- VARUSTUKSEN Kesla tuntee traktorin mahdollisuudet. Se on kehittänyt metsävarusteluun laajan laitekokonaisuuden,

Lisätiedot

Karhottimet 9000 Sarja. Suorituskyvyltään tehokas ja tarkka

Karhottimet 9000 Sarja. Suorituskyvyltään tehokas ja tarkka Karhottimet 9000 Sarja Suorituskyvyltään tehokas ja tarkka Täysi mallisto Kverneland Taarup Duo piikit Kaikki Kverneland Taarup karhottimet on varustettu Duo piikeillä, jotka karhottavat tehokkaasti ja

Lisätiedot

AMMATTILAISEN KONEET. Ympäristönhoitoon Viherrakentamiseen Kiinteistönhoitoon Golf-kentille. www.agrimarket.fi www.deere.fi

AMMATTILAISEN KONEET. Ympäristönhoitoon Viherrakentamiseen Kiinteistönhoitoon Golf-kentille. www.agrimarket.fi www.deere.fi AMMATTILAISEN KONEET Ympäristönhoitoon Viherrakentamiseen Kiinteistönhoitoon Golf-kentille www.agrimarket.fi www.deere.fi Sisällysluettelo Myyjäverkosto palveluksessanne...3 John Deere -kiinteistötraktorit...4

Lisätiedot

KONEET 2010 001-124 KK09 kannet +selka.indd 1 13.11.2009 11:50:59

KONEET 2010 001-124 KK09 kannet +selka.indd 1 13.11.2009 11:50:59 KONEET 2010 SISÄLLYSLUETTELO Sisällysluettelo Traktorit ja etukuormaajat John Deere -kiinteistötraktorit... 4 5G... 7 5M... 8 5R... 9 5E... 10 John Deere 6030... 11 Käyttäjäjuttu: Lentävää rehunkorjuuta...

Lisätiedot

kesän maatalouskoneet Inofama vesivaunut Optimal ketjumurskaimet

kesän maatalouskoneet Inofama vesivaunut Optimal ketjumurskaimet puh. 020 7459 700 www.turunkonekeskus.fi puh. 042 490 011 www.konefarmi.fi kesän maatalouskoneet Rysky yleisvaunut Pöttinger noukinvaunut Inofama vesivaunut Bergmann täsmälevittimet FUSION VARIO -MUUTTUVAKAMMIOINEN

Lisätiedot

Yhteystiedot. Hämeenlinna Kiltintie 13 13130 Hämeenlinna. Jyväskylä PL 36, Kiilatie 5 40351 Jyväskylä. Rovaniemi Alakorkalontie 42 96300 Rovaniemi

Yhteystiedot. Hämeenlinna Kiltintie 13 13130 Hämeenlinna. Jyväskylä PL 36, Kiilatie 5 40351 Jyväskylä. Rovaniemi Alakorkalontie 42 96300 Rovaniemi www.metsatyo.fi 1 Metsätyö Oy on vuonna 1945 perustettu, P. Wikström JR Ab -konserniin kuuluva markkinointi- ja myyntiyritys. Tuotevalikoimaan kuuluvat metsäkonevarusteet ja maanrakennusalan kulutusterästuotteet.

Lisätiedot

KONEKUVASTO 2014. K-maatalouden työkoneet. Tehokkaat ja luotettavat koneet Toimiva huolto- ja varaosapalveluverkosto Ammattitaitoiset myyjät

KONEKUVASTO 2014. K-maatalouden työkoneet. Tehokkaat ja luotettavat koneet Toimiva huolto- ja varaosapalveluverkosto Ammattitaitoiset myyjät KONEKUVASTO 2014 Maanmuokkaus 4-19 Kylvö, lannoitus 20-29 Kasvinsuojelu 30-35 Rehunkorjuu 36-61 Lannankäsittely 62-69 Viljankäsittely 70-78 Kuljetus, lastaus 79-89 Tienhoito 90-101 Metsäkoneet 102-107

Lisätiedot

Tekniikkaa: Valmistus AGRONIC OY 86600 Haapavesi puh. 08 454 9600 www.agronic.fi

Tekniikkaa: Valmistus AGRONIC OY 86600 Haapavesi puh. 08 454 9600 www.agronic.fi Tekniikkaa: 3 3 3 Tilavuus 11 m 14m 17m 2 akselia 3 akselia Korkeus säiliön yläpintaan 253 cm 278 287 300 300 300 Pituus 670 806 848 866 920 1000 Leveys 279 288 299 308 313 313 Paino 3850 4150 6150 6550

Lisätiedot

Vaativalle käyttäjälle

Vaativalle käyttäjälle Traktoriperävaunut Vaativalle käyttäjälle Multiva perävaunut on kehitetty vastaamaan käyttäjien tarpeita. Multiva on perävaunu sinulle, joka arvostat tehokkuutta, käytännöllisyyttä ja kestävyyttä kuljetuksissa.

Lisätiedot

TUOTEUUTISET FOX PONSSE. PONSSE ErgO 8w UUSI PONSSE BUFFALO JOUKKOKÄSITTELY

TUOTEUUTISET FOX PONSSE. PONSSE ErgO 8w UUSI PONSSE BUFFALO JOUKKOKÄSITTELY TUOTEUUTISET 2010 PONSSE FOX PONSSE ErgO 8w UUSI PONSSE BUFFALO JOUKKOKÄSITTELY PONSSE FOX UUSI PONSSE FOX voittaa vaikeakulkuiset JA PEhmEÄT PUUNKOrJUUOLOSUhTEET Uudessa PONSSE Fox -harvesterissa yhdistyy

Lisätiedot

Ruohonleikkurit vaativaan ammattikäyttöön

Ruohonleikkurit vaativaan ammattikäyttöön Ruohonleikkurit vaativaan ammattikäyttöön 2 Sisällysluettelo Ammattikäytössä tarvitaan huipputason työvälineet Meiltä sopiva malli joka lähtöön. Panosta laatuun, se kannattaa. JOHN DEERE EROTTUU JOUKOSTA

Lisätiedot

Pst - FI. PaNoRaMIC. MaatuIlla varustettu LUOTETTAVAA RAKENTAMISTA.

Pst - FI. PaNoRaMIC. MaatuIlla varustettu LUOTETTAVAA RAKENTAMISTA. Pst - FI PaNoRaMIC MaatuIlla varustettu LUOTETTAVAA RAKENTAMISTA. PANORAMIC Ideoita liikkeellä Tutkimus ja innovaatiot ovat olleet Merlon teknikoiden ja insinöörien päätavoitteina jo vuodesta 1964, jolloin

Lisätiedot

John Deere -niittomurskaimet Niittotehoa parhaimmillaan. Taka- ja etunostolaitemallit, sekä hinattavat mallit.

John Deere -niittomurskaimet Niittotehoa parhaimmillaan. Taka- ja etunostolaitemallit, sekä hinattavat mallit. John Deere -niittomurskaimet Niittotehoa parhaimmillaan. Taka- ja etunostolaitemallit, sekä hinattavat mallit. JD-niittomurskainmallisto John Deerellä on markkinoiden näyttävin, laadukkain ja laajin niittomurskainmallisto.

Lisätiedot

PÖTTINGER HIT / HIT T

PÖTTINGER HIT / HIT T PÖTTINGER HIT / HIT T Pöyhimet 8, 10 ja 12 roottorilla Kaikki tiedot on saatavissa internetin kautta 97+025.15.0813 Pöyhimet nykyajan vaatimuksiin Pöyhimillä pöyhitään usein suuria pinta-aloja. PÖTTINGERin

Lisätiedot

OLETKO MIETTINYT HAKKUUKONEESI TUNTIKUSTANNUSTA SUHTEESSA TUOTTAVUUTEEN?

OLETKO MIETTINYT HAKKUUKONEESI TUNTIKUSTANNUSTA SUHTEESSA TUOTTAVUUTEEN? HAKKUUKONEET 1 2 OLETKO MIETTINYT HAKKUUKONEESI TUNTIKUSTANNUSTA SUHTEESSA TUOTTAVUUTEEN? Me olemme. 3 Kyse ei ole ainoastaan tuottavuudesta vaan tulevaisuuden haasteet kestävästä taloudellisuudesta SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

NEW HOLLAND T5 T5.95 I T5.105 I T5.115

NEW HOLLAND T5 T5.95 I T5.105 I T5.115 NEW HOLLAND T5 T5.95 I T5.105 I T5.115 2 3 TRAKTORIMALLISTO TULEVAISUUTEEN SIJOITTAVILLE V MONIPUOLISUUTTA New Hollandilla tiedetään, että T5-traktoria käytetään useisiin eri töihin, joten se on suunniteltu

Lisätiedot

N O 1/2006 Sisu Auton asiakaslehti. SISU 75 vuotta Uusi SISU Rock Uudistunut Renault-mallisto Euro4 tulee SISUVIESTI N O 1/2006 1

N O 1/2006 Sisu Auton asiakaslehti. SISU 75 vuotta Uusi SISU Rock Uudistunut Renault-mallisto Euro4 tulee SISUVIESTI N O 1/2006 1 N O 1/2006 Sisu Auton asiakaslehti SISU 75 vuotta Uusi SISU Rock Uudistunut Renault-mallisto Euro4 tulee SISUVIESTI N O 1/2006 1 Renault-malliston uudet muodot s. 36 SISÄLTÖ Pääkirjoitus......................

Lisätiedot

T6.12O I T6.14O I T6.15O I T6.16O I T6.155 I T6.165 I T6.175

T6.12O I T6.14O I T6.15O I T6.16O I T6.155 I T6.165 I T6.175 T6 T6.12O I T6.14O I T6.15O I T6.16O I T6.155 I T6.165 I T6.175 2 3 PUHDASTA VOIMAA JA TUOTTAVAA TALOUDELLISUUTTA TULEVAISUUDEN MAATILALLE MAKSIMAALISTA MONIPUOLISUUTTA T6-mallisto tarjoaa räätälöityä

Lisätiedot

303.5E CR, 304E CR, 305E CR, 305.5E CR

303.5E CR, 304E CR, 305E CR, 305.5E CR 303.5E CR, 304E CR, 305E CR, 305.5E CR Pienoiskokoiset hydrauliset kaivinkoneet 303.5E CR 304E CR 305E CR 305.5E CR Moottori Moottorimalli Cat C1.8 Cat C2.4 Cat C2.4 Cat C2.4 Nettoteho (ISO 9249) 23,6

Lisätiedot

Nostolaitekiinnitteiset paluuaurat

Nostolaitekiinnitteiset paluuaurat Nostolaitekiinnitteiset paluuaurat Agrolux aurat on tehty aikaansa seuraaville viljelijöille, jotka arvostavat hyvää kyntöjälkeä, toimivia varusteita ja taloudellista käyttöä. Agrolux auroista löydät ainutlaatuisia

Lisätiedot

Ensivaikutelma on ainutkertainen!

Ensivaikutelma on ainutkertainen! UX Ensivaikutelma on ainutkertainen! Huippuluokan ruiskutustekniikkaa Iskuvoimainen, kompakti hinattava ruisku, joka painaa vähän ja sen painopiste on alhaalla, ja se on kuljetettavissa luotettavasti ja

Lisätiedot

85-130 HVMF MASSEY FERGUSON

85-130 HVMF MASSEY FERGUSON 5600 85-130 HVMF MASSEY FERGUSON 02 www.masseyferguson.com Sisällysluettelo Sivu 04 Sinulle suunniteltu MF:n ammattitaidolla Sivu 06 Massey Ferguson. Tehoa ja suorituskykyä aidoimmillaan. Sivu 10 Uuden

Lisätiedot

UUDEN AIKAKAUDEN SUORITUSKYKYÄ PONSSE ELK

UUDEN AIKAKAUDEN SUORITUSKYKYÄ PONSSE ELK UUDEN AIKAKAUDEN SUORITUSKYKYÄ PONSSE ELK LUOKKANSA VAHVIN TARJOAA SUORITUSKYKYÄ JA KETTERYYTTÄ Uusi PONSSE Elk on entistä vankemmin kokoluokkansa tuottavin kuormatraktori. Reilusti kasvanut moottoriteho,

Lisätiedot

LELY WELGER Muuttuvakammioiset pyöröpaalaimet

LELY WELGER Muuttuvakammioiset pyöröpaalaimet LELY WELGER Muuttuvakammioiset pyöröpaalaimet www.lely.com innovators in agriculture On aina ilo avata uusi paali Maksimaalinen teho leveän noukkimen avulla 2,25 mm:n kiinteäpiikkinen noukin kerää helposti

Lisätiedot

LELY LOTUS Pöyhimet. Paras pöyhintä ainutlaatuisten koukkupiikkien ansiosta. www.lely.com. innovators in agriculture

LELY LOTUS Pöyhimet. Paras pöyhintä ainutlaatuisten koukkupiikkien ansiosta. www.lely.com. innovators in agriculture LELY LOTUS Pöyhimet Paras pöyhintä ainutlaatuisten koukkupiikkien ansiosta www.lely.com innovators in agriculture Hyvä ote sadosta Enemmän kuin pelkkä suojus Kaikki suojukset on yhdistetty toisiinsa kestävästi

Lisätiedot

IDO Kylpyhuonekuvasto 2014

IDO Kylpyhuonekuvasto 2014 IDO Kylpyhuonekuvasto 2014 2 IDO Sisältö SISÄLTÖ Historia...4 IDO suunnittelijat...6 Inspiraatio...8 IDO Smart...14 Kylpyhuoneen suunnittelu...18 Pidä huolta kylpyhuoneestasi...21 Kylpyhuonekalusteet...22

Lisätiedot

VALMET 305 355 405 455 555 Käyttäjän käsikirja

VALMET 305 355 405 455 555 Käyttäjän käsikirja VALMET 305 355 405 455 555 Käyttäjän käsikirja Käyttäjälle Tämä kirja on tarkoitettu tueksi ja oppaaksi Sinulle, uuden 305, 355, 405, 455 tai 555 (415-4 Matala) traktorin omistaja. Seuraavilla sivuilla

Lisätiedot

Uusi runko-ohjattu kurottaja

Uusi runko-ohjattu kurottaja AGRITECHNICA 2001 Kulta- ja hopeamitaleita John Deeren kehitystyölle. 2 x Kultaa - Aktiivi-istuin - Quad Link erillisjousitus 5 x Hopeaa - Viljan rikkoontumisen mittausjärjestelmä - Epäkesko erottelulieriö

Lisätiedot