Ohjeita Sysmän Teatteritalon vuokraajalle

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ohjeita Sysmän Teatteritalon vuokraajalle"

Transkriptio

1 Ohjeita Sysmän Teatteritalon vuokraajalle Pyydämme ystävällisesti huomioimaan seuraavat ohjeet yleisön turvallisuuden varmistamiseksi ja ylimääräisten kustannusten välttämiseksi. Vuokraaja sitoutuu luovuttamaan tilat samassa kunnossa kun ne olivat vuokrattaessa. 1. Yleistä 1.1 Ovien avaaminen Vuokraan sisältyy ovien avaaminen ja sulkeminen yhden (1) kerran. Lisäksi tilaan voi käydä tutustumassa kerran ennen tilaisuutta. Ylimääräisistä kerroista RTK-Palvelu Oy laskuttaa erikseen. Talon käytön tulee päättyä yöllä viimeistään klo Talon vuokraaja on vastuussa talosta ovien avaamisen ja sulkemisen välisen ajan. Tänä aikana talo ei saa jäädä tyhjäksi. Tilaisuuden jälkeen Teatteritalon ovet suljetaan RTK-Palvelu Oy Sysmän toimesta, kun vuokraaja on soittanut päivystysnumeroon Päivystysnumeroon soitetaan noin 15 minuuttia ennen haluttua sulkemisaikaa. On kuitenkin kohteliasta ilmoittaa ennakkoon arvioitu sulkemisaika Liputus Jos vuokraaja haluaa liputuksen, asiasta pitää sopia hyvissä ajoin talon vuokrauksesta vastaavan Sysmän Suvisoiton henkilökunnan kanssa. Liputuksen voi tilata myös rastittamalla se vuokrasopimusta täytettäessä. 1.2 Turvallisuus Henkilömäärä Talon alakerrassa saa oleskella yhtä aikaa 185 henkilöä, parvekkeella 8 henkilöä Tuolit Salin tuolit on pidettävä toisiinsa kytkettyinä silloin kun ne ovat rivissä. Tuolirivien päähän tulee jättää riittävän leveä (= 1 m) kulkuväylä Poistumistiet Talon poistumisteitä (merkitty vihreällä merkkivalolla) ei saa tukkia Alkusammutuskalusto Teatteritalon jauhesammuttimet sijaitsevat talon eteisessä vaatenaulakoiden luona, talon kellarikerroksessa, parven portaiden yläpäässä ja keittiön eteisessä. Keittiössä on lisäksi sammutuspeite.

2 1.3 Muuta huomioitavaa Tupakointi Tupakointi Teatteritalon sisätiloissa on kielletty. Pääsisäänkäynnin kummallakin puolella ulkoportaiden ylätasanteella on tuhka-astiat Autojen pysäköinti Talon edessä olevaa ajoympyrää (lipputangon ympärillä) ei saa tukkia, jotta esim. taksit pystyvät liikkumaan joustavasti. Samoin talon pihan läpi naapuritaloon kulkeva tie on oltava avoinna. Tarvittaessa pihalle on järjestettävä pysäköintiopastus. Lisää pysäköintipaikkoja on n. 150 m päässä kunnanviraston pihassa (käynti Valittulantieltä tai Pusukujalta) Liiketunnistimet Teatteritalon eri tiloissa oleviin liiketunnistimiin ei saa koskea. Jos liiketunnistin peitetään tai se yritetään avata, tästä aiheutuu hälytys (mm. Teatteritalon ulkosireeni soi) Rikosilmoituksen käyttöpaneeli Teatteritalon tuulikaapissa sijaitsevaan rikosilmoituskeskuksen käyttöpaneeliin ei saa koskea. Järjestelmä tekee murtohälytyksen, mikäli laitteeseen näppäillään muutaman kerran väärä koodi. Tilaisuuden järjestäjältä veloitetaan hälytyksestä aiheutuneet kulut Palovaroittimet Teatteritalon eri tiloissa olevien palovaroittimien testipainikkeita ei saa painaa, tästä aiheutuu palohälytys. Talon vuokraajalta veloitetaan aiheettomasta hälytyksestä aiheutuneet kulut Talon siivoaminen Vuokraan sisältyvä siivous koskee talon normaalia ylläpitosiivousta. Vuokraajan tulee siivota itse taloon tuomansa koristeet tms. ja talon vuokrauksen aikana aiheutuneet roskat (esim. kertakäyttölasit, tahrat pöydiltä yms.). Talon keittiön siivoaminen ei kuulu vuokraan, vaan vuokraajan on huolehdittava siitä itse. Siivousohjeet ovat keittiön seinällä. Jos talon vuokraaja tuo pihalle koristeita tulee nämä kerätä pois heti tilaisuuden jälkeen (tai seuraavan päivän aamuna, jos tilaisuus päättyy yöllä). Ylimääräisestä siivouksesta veloitetaan erikseen Aiheeton palohälytys Jos joku on tupakoinut talossa sisällä, tai on painanut palovaroittimen testipainiketta, tai muuten palovaroitin on alkanut hälyttää, mutta on ilmeistä, että hälytys on aiheeton, soita heti RTK-Palvelut Oy:n päivystysnumeroon ja kerro tilanne. Aiheettomasta, talon vuokraajan toiminnasta johtuvasta palohälytyksestä veloitetaan aiheutuneet kulut.

3 2. Tekniikka 2.1 Laitteiden sijainti ja käyttö Salin valaistus Valonsäätimet sijaitsevat salin oikeanpuoleisten pariovien oikealla puolella. Ylempi säädin ohjaa salin seinävalaistusta ja katon kulmavalaisimia, alempi salin kruunuja. Käännettäessä säädintä myötäpäivään, valo kirkastuu ja päinvastoin. Jos säädin ei reagoi valoihin ollenkaan, paina säädintä kerran. Valot sammutetaan kääntämällä säädin kokonaan vastapäivään. Salin jatkeen valonsäädin toimii samalla tavalla ja sijaitsee salin takaseinällä Näyttämön valaistus Näyttämön katon loisteputkivalaisimien kytkimet ovat näyttämön molempien ovien vieressä Muu valaistus Tuulikaapin, eteisen, kahvion, Sarkia-huoneen ja salin parven valaistus toimii automaattisesti liiketunnistimien ohjaamana. Valot syttyvät, kun näissä tiloissa liikutaan ja sammuvat itsestään n. 10 minuutin kuluttua. Eteisen valaistuksen liiketunnistin voidaan ohittaa vaatenaulakon takana olevasta alemmasta kytkimestä, tällöin eteisen valot palavat aina Esirippu ja valkokangas Esiripun ja valkokankaan säätimet sijaitsevat salista katsoen näyttämön oikeassa takakulmassa oven oikealla puolella. Kumpikin on varustettu rajakytkimellä, joten ne pysähtyvät itsestään kun esirippu on kokonaan kiinni tai auki tai kun valkokangas on kokonaan ylhäällä tai alhaalla Ilmastointi Salin ja wc-tilojen ilmastointia ohjataan eteisessä, vaatenaulakoiden takana olevassa kotelossa sijaitsevista säätimistä. Jos sali on täynnä ihmisiä, on säätimen asento 4 riittävä. Asento 5 on tarkoitettu vain kesäkäyttöön. Salin ikkunoiden yläpuolella olevia korvausilmaventtiilejä on avattava samassa suhteessa kuin ilmastointia lisätään. Wc-tilojen ilmastointia ei saa sammuttaa kokonaan, ts. säätimen on oltava aina vähintään asennossa 2. Samassa kotelossa sijaitsee ilmastoinnin hätä-seis-kytkin. Kytkin on normaalisti asennossa päällä. Kahvion ja keittiötilojen sekä salin jatkeen ja Sarkia-kammarin ilmastointia ohjataan keittiön eteisessä olevasta siivouskomerosta. Komeron vasemmalla seinällä olevan ryhmäkeskuksen kytkimellä TF 1.1 valitaan keittiön tulo- ja poistoilmakoneen käyntinopeus. Yleensä ko. kytkin pidetään A-asennossa, tällöin ilmastointi vaihdetaan täydelle teholle kääntämällä keskuksen vasemmalla puolella olevaan kellokytkimeen haluttu täyden tehon käyntiaika. Ajan kuluttua loppuun ilmastointi palautuu puoliteholle Pistorasiat Salissa, näyttämöllä, eteisessä ja parvella on pistorasioita, jotka ovat merkitty vihreällä tarralla, jossa on H- kirjain ja numero. Nämä pistorasiat on tarkoitettu näyttämövalaistukselle eikä niihin saa liittää muita sähkölaitteita.

4 2.1.7 Tuolit ja pöydät Ylimääräiset tuolit on tarkoitettu varastoitavaksi salin ikkunaseinällä ja salin takaosan seinällä. Tuoleja voi pinota päällekkäin 5-6 kpl. Ylimääräisiä pöytiä varten salissa on vaunu, johon mahtuu jalat taitettuna n. 20 pöytää. Vaunu säilytetään salin jatkeen ikkunoiden vieressä. Ylimääräisiä tuoleja voi laittaa hyvässä järjestyksessä myös Sarkia-kammariin. Ylimääräisiä tuoleja ja pöytiä ei saa kuljettaa varastoon muualle taloon, esim. näyttämön takahuoneeseen. Tuoleja ja pöytiä ei saa sijoittaa salin poistumisteiden läheisyyteen siten, että ulospääsy salista vaikeutuu Jätteet Talon roska-astioihin ei saa jättää pilaantuvia eikä haisevia jätteitä vaan ne pitää tarvittaessa tyhjentää talon ulkokatoksen roska-astioihin keittiön sisäänkäynnin vieressä Näyttämön lattia Näyttämön lattian mattamaali imee itseensä herkästi tahroja, jotka on otettava huomioon käsiteltäessä juomia tms. näyttämöllä Keittiölaitteet Keittiössä on mappi, johon on koottu keittiökojeiden käyttöohjeet. Pesukoneen ohje on lisäksi keittiön ilmoitustaululla. Keittiön kylmiön lämpötila säädetään painamalla ensin set -nappulaa ja sitten selaamalla nuolinäppäimillä näyttöön oikea lämpötila. Talon vuokraajan on huolehdittava siitä, että käytön jälkeen keittiön kylmälaitteet ovat tyhjiä ja sammutettu sekä puhdistettu. Kahvikeittimen vesisäiliöön ei saa joutua ylimääräisiä roskia, kahvimuruja tms., sillä ne tukkivat laitteen venttiilit Äänentoisto Talon vuokraaja voi pyytää tilaisuuteensa 1 4 langatonta mikrofonia ja näille telineet. Mikrofoneissa on oma vaimennuskytkin, joka on pieni punainen nappi mikrofonin päässä. Nappia pitää painaa 2 3 sekuntia, jotta se kytkee mikrofonin päälle/pois. Mikrofoni on päällä, kun mikrofonin näytössä palaa valo ja tekstit yms. näkyvät. Kahvio-osan ja eteisen kaiuttimille on olemassa omat äänenvoimakkuuden säätimet, joilla voi säätää näiden tilojen kaiuttimien äänenvoimakkuutta. Jos mikrofoni on käytössä, voivat kuulokojeen käyttäjät kuulla mikrofoniäänen talon induktiosilmukan avulla kääntämällä kuulokojeen kytkimen asentoon T. Kuulokojeen käyttäjien tulisi istua keskellä salia (ei aivan seinien vieressä), jotta he olisivat induktiosilmukan sisällä ja järjestelmä toimisi parhaalla mahdollisella tavalla Langaton verkko Koko talossa on avoin langaton verkko, jota saa käyttää.

5 Videoprojektori Jos vuokraaja haluaa käyttää salin videoprojektoria, asiasta pitää sopia hyvissä ajoin talon vuokrauksesta vastaavan Sysmän Suvisoiton henkilökunnan kanssa. Videoprojektoriin voi kytkeä oman kannettavan tietokoneen Salin siirtoseinä Jos vuokraaja jakaa salin siirtoseinällä, asiasta pitää sopia hyvissä ajoin talon vuokrauksesta vastaavan Sysmän Suvisoiton henkilökunnan kanssa 2.2 Teatterivalaistu ja äänentoisto Vuokraan kuuluu 1 4 mikrofonin ja videoprojektorin käyttö. Talon äänentoisto-/äänitysjärjestelmän, elokuvaprojektorin ja teatterivalaistusjärjestelmän käyttö ei sisälly talon vuokraan, vaan näiden käytöstä aiheutuvista kustannuksista sovitaan erikseen. 3. Hätä- ja vahinkotilanteet 3.1 Tulipalo Tulipalon sattuessa toimi seuraavasti: 1. Ohjaa ihmiset rauhallisesti ulos talosta lähimpien uloskäyntien kautta. Tarkista, ettei taloon esim. wctiloihin tai komeroihin ole jäänyt ihmisiä. 2. Jos talossa jokin palohälytin hälyttää ja talon ulkosireeni soi, hälytys siirtyy RTK-Palvelut Oy:n päivystykseen. Soita numeroon 112, kerro mitä on tapahtunut ja toimi annettujen ohjeiden mukaisesti. 3. Sammuta talon ilmastointi. Ilmastoinnin hätä-seis-kytkin sijaitsee talon eteisessä vaatenaulakoiden takana olevassa kotelossa. Käännä kytkin SEIS -asentoon. 4. Pyri estämään tulipalon leviäminen (jos se on mahdollista) sulkemalla ovet, ikkunat ja korvausilmaventtiilit. 3.2 Vesivahinko tms. nopeaa toimintaa vaativa vahinko Soita heti RTK-Palvelut Oy:n päivystysnumeroon ja kerro mitä on tapahtunut. 3.3 Muu vahinko tai jonkin osan / laitteen rikkoutuminen Soita seuraavana päivänä RTK-Palvelut Oy:n päivystysnumeroon ja kerro mitä on tapahtunut

TÄRKEITÄ LISÄOHJEITA GARDENIA-SALIN VUOKRAAJALLE

TÄRKEITÄ LISÄOHJEITA GARDENIA-SALIN VUOKRAAJALLE TÄRKEITÄ LISÄOHJEITA GARDENIA-SALIN VUOKRAAJALLE VARAAMINEN JA MAKSAMINEN Asiakas voi ensin tehdä alustavan varauksen, jonka hän vahvistaa tai peruu erikseen sovittuun aikaan mennessä. Jos samalle illalle

Lisätiedot

uunin käytön takia veloiteta erillistä vuokraa, jos käyttötarve on vasta Gardenia-salin vuokraajan

uunin käytön takia veloiteta erillistä vuokraa, jos käyttötarve on vasta Gardenia-salin vuokraajan Lisäohjeita Gardenia-salin vuokraajalle Tältä sivulta löydät lisäohjeita Gardenia-salin vuokraamiseen. Tutustu ohjeisiin ja ota meihin yhteyttä kaikissa lisäkysymyksissäsi. Varaaminen ja maksaminen Varauksen

Lisätiedot

Hälytysjärjestelmä. Käyttöopas. Painettu Kiinassa PA: G5-UM-FI-V1.0. 2015 Chuango. Kaikki oikeudet pidätetään.

Hälytysjärjestelmä. Käyttöopas. Painettu Kiinassa PA: G5-UM-FI-V1.0. 2015 Chuango. Kaikki oikeudet pidätetään. Hälytysjärjestelmä 2015 Chuango. Kaikki oikeudet pidätetään. Painettu Kiinassa PA: G5-UM-FI-V1.0 Käyttöopas Onnittelemme Chuango G5 -hälytysjärjestelmän hankinnasta. Chuango G5 -hälytysjärjestelmän asentaminen

Lisätiedot

Residenssin nettisivulla oleva ohje aukeaa, kun avaat internetselaimen residenssin miniläppärillä (sininen Acer).

Residenssin nettisivulla oleva ohje aukeaa, kun avaat internetselaimen residenssin miniläppärillä (sininen Acer). Muusikkojen liiton taiteilijaresidenssi/gneisenaustrasse 113 (päivitetty 31.5.2015) Ohjeita Nämä ohjeet löytyvät Muusikkojen liiton nettisivuilta osoitteesta www.muusikkojenliitto.fi/jasenedut-japalvelut/taiteilijaresidenssit/residenssi-berliinissa

Lisätiedot

Tarkemmat tiedot varustuksesta ja sekä muu ohjeistus löytyy alta aakkosjärjestyksessä.

Tarkemmat tiedot varustuksesta ja sekä muu ohjeistus löytyy alta aakkosjärjestyksessä. 1 Taiteilijaresidenssi Villa Vikan VUOKRALAISEN OHJEET Päivitetty 24.7.2014 Mökit 1 ja 2 Nämä ohjeet löytyvät Muusikkojen liiton nettisivuilta osoitteesta www.muusikkojenliitto.fi > Jäsenedut ja palvelut

Lisätiedot

TURVALLISUUS ON YHTEINEN ASIA EHKÄISE ENNALTA VAARATILANNE YLEINEN HÄTÄNUMERO 112

TURVALLISUUS ON YHTEINEN ASIA EHKÄISE ENNALTA VAARATILANNE YLEINEN HÄTÄNUMERO 112 TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ EERIKINKATU 3 JA TURUN VEROTOIMISTO ANINKAISTENKATU 1 TOIMITALON PELASTUSSUUNNITELMA 2004 Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän ja Turun verotoimiston toimitalon pelastussuunnitelman

Lisätiedot

Ohjeita ja suosituksia pakkaamiseen ja varastointiin Pelicanin tiloissa. Pakkaus ohjeita Kirjat ja dokumentit Vaatteet ja tekstiilit

Ohjeita ja suosituksia pakkaamiseen ja varastointiin Pelicanin tiloissa. Pakkaus ohjeita Kirjat ja dokumentit Vaatteet ja tekstiilit Ohjeita ja suosituksia pakkaamiseen ja varastointiin Pelicanin tiloissa. Näillä ohjeilla pakkaat ja varastoit tavarasi niin, että ne säilyvät hyvässä kunnossa, kunnes taas tarvitset niitä. Varastoitavien

Lisätiedot

Pelastussuunnitelma. Tampereen Kotilinnasäätiö Pappilanpuiston Kotilinna/palvelukeskus Kourutaltankatu 2

Pelastussuunnitelma. Tampereen Kotilinnasäätiö Pappilanpuiston Kotilinna/palvelukeskus Kourutaltankatu 2 2014 Pelastussuunnitelma Pappilanpuiston Kotilinna/palvelukeskus Kourutaltankatu 2 1 Yleistiedot... 4 1.1 Kohteen yleistiedot... 4 1.2 Tärkeitä yhteystietoja... 4 1.3 Asumispalvelujen toiminnanharjoittajat,

Lisätiedot

POSELLI Nortamonkatu 12, Rauma

POSELLI Nortamonkatu 12, Rauma KIINTEISTÖN PELASTUSSUUNNITELMA ASIAKASKÄYTTÖÖN POSELLI Nortamonkatu 12, Rauma SGL TURVAPALVELUT Oy Sanna Suinila, Aki Äijälä JOHDANTO JA ESITIEDOT Tilaaja: Laatijat: Kohteet: Rauman kaupunki, vs.kulttuuri-

Lisätiedot

Turvallista asumista Opas asumiskäytännöistä

Turvallista asumista Opas asumiskäytännöistä Turvallista asumista Opas asumiskäytännöistä Tervetuloa Lahden Taloihin! Sisältö Käy taloksi! 3 Vuokrasopimus Muuttoilmoitus Sähkösopimus Internet-yhteys Vuokran maksaminen Saunavuoro ja autopaikka Vakuusmaksu

Lisätiedot

Nämä ohjeet löytyvät Muusikkojen liiton nettisivuilta osoitteesta www.muusikkojenliitto.fi/residenssi

Nämä ohjeet löytyvät Muusikkojen liiton nettisivuilta osoitteesta www.muusikkojenliitto.fi/residenssi 1 Taiteilijaresidenssi Villa Vikan/mökki 1ja 2 (päivitetty 4.7.2014) OHJEITA Nämä ohjeet löytyvät Muusikkojen liiton nettisivuilta osoitteesta www.muusikkojenliitto.fi/residenssi Vikanin hirsimökit sijaitsevat

Lisätiedot

Tehdäksesi tämän: Paina tämä: Sivulla:

Tehdäksesi tämän: Paina tämä: Sivulla: Käyttöohje Pikaohje Seuraavassa taulukossa on perusominaisuuksia aakkosjärjestyksessä ja näppäimet niiden käyttöön. Perässä näet myös sivunumerot halutessasi lisätietoa. HUOMAA: Joitakin ominaisuuksia

Lisätiedot

Mikkelin Jäähalli. Pelastussuunnitelma

Mikkelin Jäähalli. Pelastussuunnitelma Mikkelin Jäähalli Pelastussuunnitelma Mikkelin Jäähalli pelastussuunnitelma Laadittu 3.6.2013 Laatija Joachim Miinalainen Viimeksi päivitetty 3.6.2013 Päivittäjä Eetu Kirsi Tämä pelastussuunnitelma täyttää

Lisätiedot

TALONOHJE. Sisällysluettelo. Kiinteistö Oy Kaapelitalon yleisohje v009 22-3-2010

TALONOHJE. Sisällysluettelo. Kiinteistö Oy Kaapelitalon yleisohje v009 22-3-2010 Kiinteistö Oy Kaapelitalon yleisohje v009 22-3-2010 TALONOHJE Sisällysluettelo 1. Johdanto...2 1.1 Tilan kunto...2 1.2 Loppusiivous...2 1.3 Järjestyksen noudattaminen...3 1.4 Vuokralaisen vastuu ja vakuutukset...3

Lisätiedot

Naantalin kaupunki. Vapaa-aika- sekä aamu- ja iltapäivätoiminnan pelastus- ja turvallisuussuunnitelma

Naantalin kaupunki. Vapaa-aika- sekä aamu- ja iltapäivätoiminnan pelastus- ja turvallisuussuunnitelma Naantalin kaupunki Vapaa-aika- sekä aamu- ja iltapäivätoiminnan pelastus- ja turvallisuussuunnitelma Sisällysluettelo: JOHDANTO... 3 OHJEET TIEDOSTON SÄHKÖISEEN KÄYTTÖÖN... 3 TOIMENPIDEOHJEET ONNETTOMUUS-,

Lisätiedot

Asunto Oy Iso Puistotie 16

Asunto Oy Iso Puistotie 16 Taloyhtiön lakisääteinen pelastussuunnitelma Asunto Oy Iso Puistotie 16 2 / 36 SISÄLLYS SISÄLLYS SISÄLLYS 2 PELASTUSSUUNNITELMAN PERUSTEET 3 KESKEINEN LAINSÄÄDÄNTÖ 4-6 PELASTUSSUUNNITELMA 7-19 PELASTUSSUUNNITELMA

Lisätiedot

Pisteet kotiin - asukasetujärjestelmä

Pisteet kotiin - asukasetujärjestelmä Koteja kaikille Pisteet kotiin - asukasetujärjestelmä JVA palkitsee pitkäaikaisia asukkaita ja asukasaktiiveja Toivomme, että tunnet asunnon kodiksesi ja viihdyt pitkään. Asukasetuun oikeuttavia pisteitä

Lisätiedot

As Oy Otsonkallio. Pelastussuunnitelma

As Oy Otsonkallio. Pelastussuunnitelma As Oy Otsonkallio Pelastussuunnitelma As Oy Otsonkallio pelastussuunnitelma Laadittu 20.8.2014 Laatija Joachim Miinalainen Viimeksi päivitetty 2.2.2015 Päivittäjä Joachim Miinalainen Tämä pelastussuunnitelma

Lisätiedot

ONNEA UUDELLE KABE-MATKAILUVAUNULLENNE

ONNEA UUDELLE KABE-MATKAILUVAUNULLENNE Ohjekirja 2013 FI ONNEA UUDELLE KABE-MATKAILUVAUNULLENNE Onnea valintanne johdosta. KABE-matkailuvaununne on suunniteltu ja valmistettu erittäin huolellisesti. Hyvin toteutetut sisustusratkaisut ja laatuajattelu

Lisätiedot

ASUMISOPAS. Ole hyvä tarkista asumisoppaan viimeisin versio www-sivuiltamme, http://www.oppilastalo.fi/asumisopas.pdf.

ASUMISOPAS. Ole hyvä tarkista asumisoppaan viimeisin versio www-sivuiltamme, http://www.oppilastalo.fi/asumisopas.pdf. ASUMISOPAS OPPILASTALO OY:LLÄ on Lahdessa noin 1200 asuntopaikkaa opiskelijoille. Yhtiö on sitoutunut huolehtimaan siitä, että asunnot ovat kunnossa, laadukkaita ja viihtyisiä. Asunnot antavat terveellisen

Lisätiedot

Asukkaan opas. www.yhkodit.fi

Asukkaan opas. www.yhkodit.fi Asukkaan opas Sisällysluettelo Tervetuloa uuteen kotiin 3 Muuttajan muistilista 4 Asumisesi tukiverkosto 5 Sopimusasiat 7 Kodin vaihto ja poismuutto 8 Järjestyssäännöt 9 Kaiken varalta 10 Pidä kodistasi

Lisätiedot

ASUKASOPAS. Tornion Krunni Oy SÄILYTÄ ASUNNOSSA. Asukasopas nyt myös Internetissä www.tornio.fi/tornionkrunni

ASUKASOPAS. Tornion Krunni Oy SÄILYTÄ ASUNNOSSA. Asukasopas nyt myös Internetissä www.tornio.fi/tornionkrunni ASUKASOPAS Tornion Krunni Oy 2004 Asukasopas nyt myös Internetissä www.tornio.fi/tornionkrunni 1 SÄILYTÄ ASUNNOSSA LUKIJALLE Tornion Krunni Oy on isännöintiin ja rakennusten kiinteistönhoitoon erikoistunut

Lisätiedot

OPAS ASUKKAAN. OHJEITA hyvään asumiseen. Koteja isoiksi kasvaneille. Muuttajan muistilista. Asumisturvallisuus kuuluu kaikille

OPAS ASUKKAAN. OHJEITA hyvään asumiseen. Koteja isoiksi kasvaneille. Muuttajan muistilista. Asumisturvallisuus kuuluu kaikille ASUKKAAN OPAS Koteja isoiksi kasvaneille OHJEITA hyvään asumiseen Asumisturvallisuus kuuluu kaikille Muuttajan muistilista Talleta tärkeät puhelinnumerot Tampereen Kotilinnasäätiön, Vellamonkodit Oy:n

Lisätiedot

6. ERIKOISTOIMINTOJA...18

6. ERIKOISTOIMINTOJA...18 Pikaopas yleisimmin käytettävistä toiminnoista...2 Yhteystietoluettelo...2 Merkkivalojen selitykset...2 Sireeni...3 Hyödyllisiä vinkkejä Powermax Pro -käyttäjille...3 1. JOHDANTO... 4 Yleistä...4 Järjestelmän

Lisätiedot

myreader Käyttöohje 11 Mary Muller Drive, P.O. Box 3044 Christchurch, New Zealand www.humanware.com P/N MY283 V4.0

myreader Käyttöohje 11 Mary Muller Drive, P.O. Box 3044 Christchurch, New Zealand www.humanware.com P/N MY283 V4.0 myreader Käyttöohje Copyright 2005-2006 by HumanWare Limited, Christchurch, New Zealand. kaikki oikeudet pidätetään. Tämän ohjeen osittainen kopioiminen tai jakelu tai tietokantoihin taltiointi ilman HumanWare

Lisätiedot

Columbus. Liukuporraspesukone STEP100. Käyttöohjeet

Columbus. Liukuporraspesukone STEP100. Käyttöohjeet Columbus Liukuporraspesukone STEP100 Käyttöohjeet Sisällys 1 Turvallisuus... 4 1.1 Omistajan vastuu... 4 1.2 Käyttötarkoitus... 4 1.3 Kuka saa käyttää konetta?... 4 1.4 Käyttäjän turvallisuus... 5 1.5

Lisätiedot

Ovien aukaisupalvelu Oven aukaisupalvelun voi saada vain isännöitsijätoimiston asukasluetteloon merkitty henkilö. Aukaisupalvelusta peritään

Ovien aukaisupalvelu Oven aukaisupalvelun voi saada vain isännöitsijätoimiston asukasluetteloon merkitty henkilö. Aukaisupalvelusta peritään HATTULA-KIINTEISTÖT OY 1 (15) ASUMISOPAS Tämä asumisopas jaetaan jokaiseen huoneistoon ja taloon muuttaville uusille asukkaille. Asumisoppaan tarkoituksena on tutustuttaa Sinut Hattulan kunnan vuokratalojen

Lisätiedot

ILMALÄMPÖPUMPPU. Yleisasennus- ja käyttöohje. Vers. 5.1

ILMALÄMPÖPUMPPU. Yleisasennus- ja käyttöohje. Vers. 5.1 ILMALÄMPÖPUMPPU Yleisasennus- ja käyttöohje Vers. 5.1 JOHDANTO Arvoisa Ultimate Ilmalämpöpumppuasiakkaamme LUE asennusohjeet huolellisesti AINA ENNEN ASENNUSTA ja pyydä myös asentajaasi tutustumaan asennusohjeisiin.

Lisätiedot

YL-007M4 GSM-HÄLYTYSJÄRJESTELMÄ KAMERALLA Käyttöohje

YL-007M4 GSM-HÄLYTYSJÄRJESTELMÄ KAMERALLA Käyttöohje 1 YL-007M4 GSM-HÄLYTYSJÄRJESTELMÄ KAMERALLA Käyttöohje Sisällysluettelo 1 Alustus... 3 2 Ominaisuudet... 3 3 Asennusopas... 4 3.1 SIM-kortin valinta... 4 3.2 Aseta SIM-kortti pääyksikköön... 4 3.3 Kytke

Lisätiedot

Kylätalot käyttöön Vinkkejä ja ohjeita kylätaloille

Kylätalot käyttöön Vinkkejä ja ohjeita kylätaloille 2011 Kylätalot käyttöön Vinkkejä ja ohjeita kylätaloille 1 Kuva: Timo Mäki, Vesilahti Kylätalot käyttöön Vinkkejä ja ohjeita kylätaloille Ilona Hussi 14.9.2011 2 Sisällys Johdanto 4 Markkinointi 5 Hinnoittelu

Lisätiedot