Ohjeita Sysmän Teatteritalon vuokraajalle

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ohjeita Sysmän Teatteritalon vuokraajalle"

Transkriptio

1 Ohjeita Sysmän Teatteritalon vuokraajalle Pyydämme ystävällisesti huomioimaan seuraavat ohjeet yleisön turvallisuuden varmistamiseksi ja ylimääräisten kustannusten välttämiseksi. Vuokraaja sitoutuu luovuttamaan tilat samassa kunnossa kun ne olivat vuokrattaessa. 1. Yleistä 1.1 Ovien avaaminen Vuokraan sisältyy ovien avaaminen ja sulkeminen yhden (1) kerran. Lisäksi tilaan voi käydä tutustumassa kerran ennen tilaisuutta. Ylimääräisistä kerroista RTK-Palvelu Oy laskuttaa erikseen. Talon käytön tulee päättyä yöllä viimeistään klo Talon vuokraaja on vastuussa talosta ovien avaamisen ja sulkemisen välisen ajan. Tänä aikana talo ei saa jäädä tyhjäksi. Tilaisuuden jälkeen Teatteritalon ovet suljetaan RTK-Palvelu Oy Sysmän toimesta, kun vuokraaja on soittanut päivystysnumeroon Päivystysnumeroon soitetaan noin 15 minuuttia ennen haluttua sulkemisaikaa. On kuitenkin kohteliasta ilmoittaa ennakkoon arvioitu sulkemisaika Liputus Jos vuokraaja haluaa liputuksen, asiasta pitää sopia hyvissä ajoin talon vuokrauksesta vastaavan Sysmän Suvisoiton henkilökunnan kanssa. Liputuksen voi tilata myös rastittamalla se vuokrasopimusta täytettäessä. 1.2 Turvallisuus Henkilömäärä Talon alakerrassa saa oleskella yhtä aikaa 185 henkilöä, parvekkeella 8 henkilöä Tuolit Salin tuolit on pidettävä toisiinsa kytkettyinä silloin kun ne ovat rivissä. Tuolirivien päähän tulee jättää riittävän leveä (= 1 m) kulkuväylä Poistumistiet Talon poistumisteitä (merkitty vihreällä merkkivalolla) ei saa tukkia Alkusammutuskalusto Teatteritalon jauhesammuttimet sijaitsevat talon eteisessä vaatenaulakoiden luona, talon kellarikerroksessa, parven portaiden yläpäässä ja keittiön eteisessä. Keittiössä on lisäksi sammutuspeite.

2 1.3 Muuta huomioitavaa Tupakointi Tupakointi Teatteritalon sisätiloissa on kielletty. Pääsisäänkäynnin kummallakin puolella ulkoportaiden ylätasanteella on tuhka-astiat Autojen pysäköinti Talon edessä olevaa ajoympyrää (lipputangon ympärillä) ei saa tukkia, jotta esim. taksit pystyvät liikkumaan joustavasti. Samoin talon pihan läpi naapuritaloon kulkeva tie on oltava avoinna. Tarvittaessa pihalle on järjestettävä pysäköintiopastus. Lisää pysäköintipaikkoja on n. 150 m päässä kunnanviraston pihassa (käynti Valittulantieltä tai Pusukujalta) Liiketunnistimet Teatteritalon eri tiloissa oleviin liiketunnistimiin ei saa koskea. Jos liiketunnistin peitetään tai se yritetään avata, tästä aiheutuu hälytys (mm. Teatteritalon ulkosireeni soi) Rikosilmoituksen käyttöpaneeli Teatteritalon tuulikaapissa sijaitsevaan rikosilmoituskeskuksen käyttöpaneeliin ei saa koskea. Järjestelmä tekee murtohälytyksen, mikäli laitteeseen näppäillään muutaman kerran väärä koodi. Tilaisuuden järjestäjältä veloitetaan hälytyksestä aiheutuneet kulut Palovaroittimet Teatteritalon eri tiloissa olevien palovaroittimien testipainikkeita ei saa painaa, tästä aiheutuu palohälytys. Talon vuokraajalta veloitetaan aiheettomasta hälytyksestä aiheutuneet kulut Talon siivoaminen Vuokraan sisältyvä siivous koskee talon normaalia ylläpitosiivousta. Vuokraajan tulee siivota itse taloon tuomansa koristeet tms. ja talon vuokrauksen aikana aiheutuneet roskat (esim. kertakäyttölasit, tahrat pöydiltä yms.). Talon keittiön siivoaminen ei kuulu vuokraan, vaan vuokraajan on huolehdittava siitä itse. Siivousohjeet ovat keittiön seinällä. Jos talon vuokraaja tuo pihalle koristeita tulee nämä kerätä pois heti tilaisuuden jälkeen (tai seuraavan päivän aamuna, jos tilaisuus päättyy yöllä). Ylimääräisestä siivouksesta veloitetaan erikseen Aiheeton palohälytys Jos joku on tupakoinut talossa sisällä, tai on painanut palovaroittimen testipainiketta, tai muuten palovaroitin on alkanut hälyttää, mutta on ilmeistä, että hälytys on aiheeton, soita heti RTK-Palvelut Oy:n päivystysnumeroon ja kerro tilanne. Aiheettomasta, talon vuokraajan toiminnasta johtuvasta palohälytyksestä veloitetaan aiheutuneet kulut.

3 2. Tekniikka 2.1 Laitteiden sijainti ja käyttö Salin valaistus Valonsäätimet sijaitsevat salin oikeanpuoleisten pariovien oikealla puolella. Ylempi säädin ohjaa salin seinävalaistusta ja katon kulmavalaisimia, alempi salin kruunuja. Käännettäessä säädintä myötäpäivään, valo kirkastuu ja päinvastoin. Jos säädin ei reagoi valoihin ollenkaan, paina säädintä kerran. Valot sammutetaan kääntämällä säädin kokonaan vastapäivään. Salin jatkeen valonsäädin toimii samalla tavalla ja sijaitsee salin takaseinällä Näyttämön valaistus Näyttämön katon loisteputkivalaisimien kytkimet ovat näyttämön molempien ovien vieressä Muu valaistus Tuulikaapin, eteisen, kahvion, Sarkia-huoneen ja salin parven valaistus toimii automaattisesti liiketunnistimien ohjaamana. Valot syttyvät, kun näissä tiloissa liikutaan ja sammuvat itsestään n. 10 minuutin kuluttua. Eteisen valaistuksen liiketunnistin voidaan ohittaa vaatenaulakon takana olevasta alemmasta kytkimestä, tällöin eteisen valot palavat aina Esirippu ja valkokangas Esiripun ja valkokankaan säätimet sijaitsevat salista katsoen näyttämön oikeassa takakulmassa oven oikealla puolella. Kumpikin on varustettu rajakytkimellä, joten ne pysähtyvät itsestään kun esirippu on kokonaan kiinni tai auki tai kun valkokangas on kokonaan ylhäällä tai alhaalla Ilmastointi Salin ja wc-tilojen ilmastointia ohjataan eteisessä, vaatenaulakoiden takana olevassa kotelossa sijaitsevista säätimistä. Jos sali on täynnä ihmisiä, on säätimen asento 4 riittävä. Asento 5 on tarkoitettu vain kesäkäyttöön. Salin ikkunoiden yläpuolella olevia korvausilmaventtiilejä on avattava samassa suhteessa kuin ilmastointia lisätään. Wc-tilojen ilmastointia ei saa sammuttaa kokonaan, ts. säätimen on oltava aina vähintään asennossa 2. Samassa kotelossa sijaitsee ilmastoinnin hätä-seis-kytkin. Kytkin on normaalisti asennossa päällä. Kahvion ja keittiötilojen sekä salin jatkeen ja Sarkia-kammarin ilmastointia ohjataan keittiön eteisessä olevasta siivouskomerosta. Komeron vasemmalla seinällä olevan ryhmäkeskuksen kytkimellä TF 1.1 valitaan keittiön tulo- ja poistoilmakoneen käyntinopeus. Yleensä ko. kytkin pidetään A-asennossa, tällöin ilmastointi vaihdetaan täydelle teholle kääntämällä keskuksen vasemmalla puolella olevaan kellokytkimeen haluttu täyden tehon käyntiaika. Ajan kuluttua loppuun ilmastointi palautuu puoliteholle Pistorasiat Salissa, näyttämöllä, eteisessä ja parvella on pistorasioita, jotka ovat merkitty vihreällä tarralla, jossa on H- kirjain ja numero. Nämä pistorasiat on tarkoitettu näyttämövalaistukselle eikä niihin saa liittää muita sähkölaitteita.

4 2.1.7 Tuolit ja pöydät Ylimääräiset tuolit on tarkoitettu varastoitavaksi salin ikkunaseinällä ja salin takaosan seinällä. Tuoleja voi pinota päällekkäin 5-6 kpl. Ylimääräisiä pöytiä varten salissa on vaunu, johon mahtuu jalat taitettuna n. 20 pöytää. Vaunu säilytetään salin jatkeen ikkunoiden vieressä. Ylimääräisiä tuoleja voi laittaa hyvässä järjestyksessä myös Sarkia-kammariin. Ylimääräisiä tuoleja ja pöytiä ei saa kuljettaa varastoon muualle taloon, esim. näyttämön takahuoneeseen. Tuoleja ja pöytiä ei saa sijoittaa salin poistumisteiden läheisyyteen siten, että ulospääsy salista vaikeutuu Jätteet Talon roska-astioihin ei saa jättää pilaantuvia eikä haisevia jätteitä vaan ne pitää tarvittaessa tyhjentää talon ulkokatoksen roska-astioihin keittiön sisäänkäynnin vieressä Näyttämön lattia Näyttämön lattian mattamaali imee itseensä herkästi tahroja, jotka on otettava huomioon käsiteltäessä juomia tms. näyttämöllä Keittiölaitteet Keittiössä on mappi, johon on koottu keittiökojeiden käyttöohjeet. Pesukoneen ohje on lisäksi keittiön ilmoitustaululla. Keittiön kylmiön lämpötila säädetään painamalla ensin set -nappulaa ja sitten selaamalla nuolinäppäimillä näyttöön oikea lämpötila. Talon vuokraajan on huolehdittava siitä, että käytön jälkeen keittiön kylmälaitteet ovat tyhjiä ja sammutettu sekä puhdistettu. Kahvikeittimen vesisäiliöön ei saa joutua ylimääräisiä roskia, kahvimuruja tms., sillä ne tukkivat laitteen venttiilit Äänentoisto Talon vuokraaja voi pyytää tilaisuuteensa 1 4 langatonta mikrofonia ja näille telineet. Mikrofoneissa on oma vaimennuskytkin, joka on pieni punainen nappi mikrofonin päässä. Nappia pitää painaa 2 3 sekuntia, jotta se kytkee mikrofonin päälle/pois. Mikrofoni on päällä, kun mikrofonin näytössä palaa valo ja tekstit yms. näkyvät. Kahvio-osan ja eteisen kaiuttimille on olemassa omat äänenvoimakkuuden säätimet, joilla voi säätää näiden tilojen kaiuttimien äänenvoimakkuutta. Jos mikrofoni on käytössä, voivat kuulokojeen käyttäjät kuulla mikrofoniäänen talon induktiosilmukan avulla kääntämällä kuulokojeen kytkimen asentoon T. Kuulokojeen käyttäjien tulisi istua keskellä salia (ei aivan seinien vieressä), jotta he olisivat induktiosilmukan sisällä ja järjestelmä toimisi parhaalla mahdollisella tavalla Langaton verkko Koko talossa on avoin langaton verkko, jota saa käyttää.

5 Videoprojektori Jos vuokraaja haluaa käyttää salin videoprojektoria, asiasta pitää sopia hyvissä ajoin talon vuokrauksesta vastaavan Sysmän Suvisoiton henkilökunnan kanssa. Videoprojektoriin voi kytkeä oman kannettavan tietokoneen Salin siirtoseinä Jos vuokraaja jakaa salin siirtoseinällä, asiasta pitää sopia hyvissä ajoin talon vuokrauksesta vastaavan Sysmän Suvisoiton henkilökunnan kanssa 2.2 Teatterivalaistu ja äänentoisto Vuokraan kuuluu 1 4 mikrofonin ja videoprojektorin käyttö. Talon äänentoisto-/äänitysjärjestelmän, elokuvaprojektorin ja teatterivalaistusjärjestelmän käyttö ei sisälly talon vuokraan, vaan näiden käytöstä aiheutuvista kustannuksista sovitaan erikseen. 3. Hätä- ja vahinkotilanteet 3.1 Tulipalo Tulipalon sattuessa toimi seuraavasti: 1. Ohjaa ihmiset rauhallisesti ulos talosta lähimpien uloskäyntien kautta. Tarkista, ettei taloon esim. wctiloihin tai komeroihin ole jäänyt ihmisiä. 2. Jos talossa jokin palohälytin hälyttää ja talon ulkosireeni soi, hälytys siirtyy RTK-Palvelut Oy:n päivystykseen. Soita numeroon 112, kerro mitä on tapahtunut ja toimi annettujen ohjeiden mukaisesti. 3. Sammuta talon ilmastointi. Ilmastoinnin hätä-seis-kytkin sijaitsee talon eteisessä vaatenaulakoiden takana olevassa kotelossa. Käännä kytkin SEIS -asentoon. 4. Pyri estämään tulipalon leviäminen (jos se on mahdollista) sulkemalla ovet, ikkunat ja korvausilmaventtiilit. 3.2 Vesivahinko tms. nopeaa toimintaa vaativa vahinko Soita heti RTK-Palvelut Oy:n päivystysnumeroon ja kerro mitä on tapahtunut. 3.3 Muu vahinko tai jonkin osan / laitteen rikkoutuminen Soita seuraavana päivänä RTK-Palvelut Oy:n päivystysnumeroon ja kerro mitä on tapahtunut

Ohjeita Teatteritalon vuokraajalle

Ohjeita Teatteritalon vuokraajalle Ohjeita Teatteritalon vuokraajalle Pyydämme ystävällisesti huomioimaan seuraavat ohjeet yleisön turvallisuuden varmistamiseksi ja ylimääräisten kustannusten välttämiseksi. Vuokraaja sitoutuu luovuttamaan

Lisätiedot

HEINOLAN WPK-TALON VUOKRAAJAN OHJEET

HEINOLAN WPK-TALON VUOKRAAJAN OHJEET HEINOLAN WPK-TALON VUOKRAAJAN OHJEET Heinolan WPK-talon vuokraajalle Pyydämme ystävällisesti huomioimaan seuraavat ohjeet yleisön turvallisuuden varmistamiseksi ja ylimääräisten kustannusten välttämiseksi.

Lisätiedot

KÄYTÖN JÄLKEEN HUOLEHDI, ETTÄ KAIKKI PALAUTETAAN PAIKALLEEN JA LAITTEET SAMMUTETAAN ASIANMUKAISESTI.

KÄYTÖN JÄLKEEN HUOLEHDI, ETTÄ KAIKKI PALAUTETAAN PAIKALLEEN JA LAITTEET SAMMUTETAAN ASIANMUKAISESTI. KÄYTÖN JÄLKEEN HUOLEHDI, ETTÄ KAIKKI PALAUTETAAN PAIKALLEEN JA LAITTEET SAMMUTETAAN ASIANMUKAISESTI. Sisällys 1. Perusvalaistus ja valkokangas... 1 2. Tietokone, dokumenttikamera, kevyt äänentoisto, netti

Lisätiedot

TOIMITILAN KÄYTTÖSÄÄNTÖ JA VUOKRAUS OHJE

TOIMITILAN KÄYTTÖSÄÄNTÖ JA VUOKRAUS OHJE TOIMITILAN KÄYTTÖSÄÄNTÖ JA VUOKRAUS OHJE HINTA Toimitalon vuokra, 2 vrk (sisältää valmistelu- ja tilaisuuspäivänä tilojen ja keittiön vuokrauksen) Yhdistyksen jäsenet: 100 /tilaisuus Muut: 200 /tilaisuus

Lisätiedot

TUISKULAN SEURATALON VUOKRAAJAN KÄSIKIRJA 22.3.2010

TUISKULAN SEURATALON VUOKRAAJAN KÄSIKIRJA 22.3.2010 TUISKULAN SEURATALON VUOKRAAJAN KÄSIKIRJA 22.3.2010 Seuratalon osoite: Ilmiintie 34, 27730 Tuiskula Taloesittelyt ja vuokrasopimusten teko: Henna Ryömä puh. 050-324 5492, sähköposti: seuratalo@tuiskula.info

Lisätiedot

PARTIONIEMI VUOKRAAJAN OPAS

PARTIONIEMI VUOKRAAJAN OPAS PARTIONIEMI VUOKRAAJAN OPAS Sisältö 1. Tervetuloa 2. Turvallisuus 2.1. Päärakennus 2.2. Keittiörakennus 2.3. Sauna 2.4. Muut rakennukset/alueet 3. Alueen kartta 4. Järjestyssäännöt 5. Siivous ja roskat

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1. Kalliopirtin pohjapiirros ja turvallisuus ja pelastusohjeet

Sisällysluettelo. 1. Kalliopirtin pohjapiirros ja turvallisuus ja pelastusohjeet 1 Sisällysluettelo 1. Kalliopirtin pohjapiirros ja turvallisuus ja pelastusohjeet 2. Ohjeita tilojen käyttäjille 2.1. pysäköinti Kalliopirtin piha-alueella ja ympäristössä 2.2. sähköt / valot 2.3. pelastus

Lisätiedot

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry. Kiljavan kurssikeskuksen YLÄKÄMPÄN KÄYTTÖOHJE

Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry. Kiljavan kurssikeskuksen YLÄKÄMPÄN KÄYTTÖOHJE Pääkaupunkiseudun Partiolaiset ry Kiljavan kurssikeskuksen YLÄKÄMPÄN KÄYTTÖOHJE Yläkämppä 2/6 Yleistä Tervetuloa käyttämään Kiljavan yläkämppää. Tämä ohje on laadittu pitkien käyttökokemusten pohjalta.

Lisätiedot

Sipusaaren seurakuntakoti

Sipusaaren seurakuntakoti Kesäkuu 2017 Sipusaaren seurakuntakoti Käyntiosoite: Sipusaarentie 31, 11120 Riihimäki Seurakuntakoti valmistui vuonna 1970. Rakennuksen suunnittelijana oli rakennusmestari Urho Lehtonen. Seurakuntakoti

Lisätiedot

VARAUSEHDOT ALLIN MATALA

VARAUSEHDOT ALLIN MATALA VARAUSEHDOT ALLIN MATALA Päivitetty 14.10.2018. Yleistä Allin Matala tarjoaa viihtyisät tilat kokouksille ja juhlille. Vierailijoiden viihtyvyyden sekä turvallisuuden lisäämiseksi tilojen vuokraajille

Lisätiedot

PALOTURVALLISUUTTA KOTONA

PALOTURVALLISUUTTA KOTONA TURVALLISEEN HUOMISEEN PALOTURVALLISUUTTA KOTONA Kunta/kaupunki: Katuosoite: Ovikoodi: Asukkaan puhelinnumero: HÄTÄNUMERO: 112 Säilytä tämä lehtinen näkyvällä paikalla. 1 Palovaroitin Kiinnitä palovaroitin

Lisätiedot

VARAUSEHDOT ALLIN MATALA

VARAUSEHDOT ALLIN MATALA VARAUSEHDOT ALLIN MATALA Päivitetty ja voimassa 25.1.2019 alkaen. Yleistä Allin Matala tarjoaa viihtyisät tilat kokouksille ja juhlille. Vierailijoiden viihtyvyyden sekä turvallisuuden lisäämiseksi tilojen

Lisätiedot

Tuulimäen kalliosuojan turvaopas 2016

Tuulimäen kalliosuojan turvaopas 2016 Tuulimäen kalliosuojan turvaopas 2016 Viite: Espoon kaupungin Tuulimäen väestösuojan turvallisuussuunnitelma 9.2.2016 Miksi turvallisuusohjeita tarvitaan Tuulimäen kalliosuojan turvaopas on tarkoitettu

Lisätiedot

DOMUS BOTHNICAN JUHLASALIN JA SAUNATILOJEN KÄYTTÖSÄÄNNÖT JA -OHJEET

DOMUS BOTHNICAN JUHLASALIN JA SAUNATILOJEN KÄYTTÖSÄÄNNÖT JA -OHJEET DOMUS BOTHNICAN JUHLASALIN JA SAUNATILOJEN KÄYTTÖSÄÄNNÖT JA -OHJEET Yliopistonranta 5, 65200 Vaasa 1. Tiloja voi vuokrata ainoastaan luonnollinen henkilö (vuokralainen), joka tekee VYY Holding Oy:n (VYH)

Lisätiedot

Käyttöohje EchoChime 300 Langaton järjestelmä

Käyttöohje EchoChime 300 Langaton järjestelmä Käyttöohje EchoChime 300 Langaton järjestelmä 1 Käyttötoimenpiteet Käytä aina hyvälaatuisia alkaliparistoja Vaihda säännöllisesti paristot Pidä ovikellon painonappi kuivana Älä käytä puhdistukseen puhdistusaineita

Lisätiedot

SANYO TRC-8800 / 8080 SANELU- JA SANELUN PURKULAITE

SANYO TRC-8800 / 8080 SANELU- JA SANELUN PURKULAITE SANYO TRC-8800 / 8080 SANELU- JA SANELUN PURKULAITE 2 KYTKIMET (kuva 1) 1. Kasettipesän kansi 2. Kasettipesän avaus (EJECT) 3. Nauhalaskuri ja nollauspainike (COUNTER/RESET) 4. Takaisinsiirto säätö (BACKSPACE)

Lisätiedot

VARAUSEHDOT ALLIN MATALA

VARAUSEHDOT ALLIN MATALA VARAUSEHDOT ALLIN MATALA Yleistä Allin Matala tarjoaa viihtyisät tilat kokouksille ja juhlille. Vierailijoiden viihtyvyyden sekä turvallisuuden lisäämiseksi tilojen vuokraajille (myöhemmin tilaaja) on

Lisätiedot

Yale Doorman -käyttöohje Sector Alarm -hälytysjärjestelmään yhdistetyn Yale Doorman -älylukon käyttöohje

Yale Doorman -käyttöohje Sector Alarm -hälytysjärjestelmään yhdistetyn Yale Doorman -älylukon käyttöohje Yale Doorman -käyttöohje Sector Alarm -hälytysjärjestelmään yhdistetyn Yale Doorman -älylukon käyttöohje Valo- ja äänimerkit koodinäppäimistöllä, kun älylukkoa käytetään ulkopuolelta Lukittaessa näppäimistön

Lisätiedot

Biomaja Nordic Oy Töyrykatu 11 FI RIIHIMÄKI

Biomaja Nordic Oy Töyrykatu 11 FI RIIHIMÄKI BIOMAJA WCL -yleisövessa Luettava ennen Biomajan käyttöönottoa Sisällysluettelo s. Paikoitus 2 Portaiden asennus 3 Sähköjärjestelmä 4 Audiojärjestelmä 5 Kuivikekäymälä 6 Ajovalmius 7 Biomaja Nordic Oy

Lisätiedot

Käyttösäätimet. ActivSound 75. (1) Virtakytkin Kytkee virran päälle tai pois päältä. (2) Virtailmaisin Palaa vihreänä, kun virta on päällä.

Käyttösäätimet. ActivSound 75. (1) Virtakytkin Kytkee virran päälle tai pois päältä. (2) Virtailmaisin Palaa vihreänä, kun virta on päällä. ActivSound 75 (1) Virtakytkin Kytkee virran päälle tai pois päältä. () Virtailmaisin Palaa vihreänä, kun virta on päällä. () Infrapunamikrofonin äänenvoimakkuuden säätö [Teacher 1 ja (Opettaja 1 ja )]

Lisätiedot

YLITORNION YHTEISKOULUN LUKION POISTUMISSUUNNITELMA

YLITORNION YHTEISKOULUN LUKION POISTUMISSUUNNITELMA Liite 8 YLITORNION YHTEISKOULUN LUKION POISTUMISSUUNNITELMA ONNETTOMUUKSIA SEKÄ UHKATILANTEITA VARTEN 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä poistumissuunnitelmasta... 3 2. Toiminta onnettomuus- ja uhkatilanteissa...

Lisätiedot

Echo MegaLoop+ Induktiovahvistin. Käyttöohje. Maahantuoja: Audienta Oy Nuijamiestentie 5 A 00400 HELSINKI

Echo MegaLoop+ Induktiovahvistin. Käyttöohje. Maahantuoja: Audienta Oy Nuijamiestentie 5 A 00400 HELSINKI Echo Induktiovahvistin Käyttöohje Maahantuoja: Audienta Oy Nuijamiestentie 5 A 00400 HELSINKI Tärkeitä turvaohjeita Kun käytät tätä laitetta, ota huomioon seuraavat turvaohjeet, jotta laitteen käyttö on

Lisätiedot

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin

Käyttö. Virtakytkin Näyttö ja painikkeet Kaukosäädin . Tämä on sähköinen henkilökohtainen lämmitin loimuavalla liekkiefektillä. Lämmittimen toimintaperiaate on kierrättää ilma lämmityselementtien läpi ja puhaltaa ulos lämmintä ilmaa. Turvallisuusohjeet 1.

Lisätiedot

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO SM-EC79 HAKEMISTO Tarkistuslaitteen käyttö Ongelman sijainnin määritys tarkistuslaitteella 136 Ongelma etuvaihtajassa tai takavaihtajassa 137 Ongelma SM-EW79A + ST-7970:n toiminnassa 139 SM-EW79A tarkistus

Lisätiedot

Prosella Scandinavian Oy

Prosella Scandinavian Oy 2017 Prosella Scandinavian Oy 010 2311 270 www.prosella.com info@prosella.com ELEKTRONINEN KOODI- / RFID-LUKKO 4000B - sarja KÄYTTÖOHJE Hätäavaus (lukon nollaus) Mikäli unohdat avauskoodin, on lukon nollaamiseen

Lisätiedot

TaloauT omaat io. Jokaiseen kotiin ja budjettiin

TaloauT omaat io. Jokaiseen kotiin ja budjettiin R TaloauT omaat io Jokaiseen kotiin ja budjettiin Zennio tekee kodistasi nykyaikaisen ja mukavan. Samalla säästät nyt ja tulevaisuudessa. Taloautomaatio jokaiseen kotiin ja budjettiin. Oma koti suunnitellaan

Lisätiedot

SMARTD KÄYTTÖPANEELI

SMARTD KÄYTTÖPANEELI PANEELI KÄYTTÖPANEELI MALLISARJOISSA ROYAL JA IMPERIAL Tilarivi näyttää seuraavat tiedot A. Lämpötila sisällä B. 230V on liitetty C. Kellonaika ja päivämäärä D. Tunturikytkentä aktivoitu E. Vesipumppu

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

Työelämän tutkimuspäivät 5. 6.11.2015

Työelämän tutkimuspäivät 5. 6.11.2015 Työelämän tutkimuspäivät 5. 6.11.2015 AV-ohjeet (Päätalo, Pinni A, Pinni B, Linna, Atalpa) Alkuvalmistelut Tule ajoissa paikalle (pyydä virastomestareita avaamaan lukitut ovet) 1. Laita tietokone (ja näyttö)

Lisätiedot

VALAISINKYTKENNÄT, ERILAISET KYTKIMET

VALAISINKYTKENNÄT, ERILAISET KYTKIMET VALAISINKYTKENNÄT, ERILAISET KYTKIMET Keskitalo Anne Länkinen Pekka 5.11.2013 Suuren osan rakennusten sähköasennuksista muodostavat valaisinryhmien asennukset Valaistusryhmien kaapeleita voidaan asentaa

Lisätiedot

HOT BOX 310 & 620 KÄYTTÖOHJEET

HOT BOX 310 & 620 KÄYTTÖOHJEET HOT BOX 310 & 620 KÄYTTÖOHJEET LÄMPÖYKSIKÖN ASENNUS-, KÄYTTÖ- JA HUOLTO-OHJEET HOT BOX, joka on varustettu yhdellä tai kahdella 310 kw uunilla ja öljysäiliöllä, tulee sijoittaa tasaiselle ja suoralle alustalle.

Lisätiedot

RYHMÄPERHEPÄIVÄKOTIEN YLLÄPITOSIIVOUS

RYHMÄPERHEPÄIVÄKOTIEN YLLÄPITOSIIVOUS TARJOUSPYYNTÖ / LIITE 4 B 2 1 (6) Ryhmäperhepäiväkotien ylläpitosiivouksen palvelukuvaus 18.4.2012 1751/02.08.00/2012 RYHMÄPERHEPÄIVÄKOTIEN YLLÄPITOSIIVOUS RYHMÄ- JA LEPOHUONEET Paperi- ja saippua-annostelijat

Lisätiedot

Yleistä. Äänet. Valot. nämä toimet ovat yhteisiä kaikelle käytölle. elokuvakäyttö videotykin käyttö teatterikäyttö

Yleistä. Äänet. Valot. nämä toimet ovat yhteisiä kaikelle käytölle. elokuvakäyttö videotykin käyttö teatterikäyttö 1 Yleistä Kulttuurikellarin käyttöohjeet Tässä ohjeessa käydään läpi Kulttuurikellarin teknisen laitteiston käynnistys-, käyttö- ja sammutustoimet. Ohje on jaettu kolmeen osaan, yleinen käyttö, äänet (sisältäen

Lisätiedot

Viitalantie 221, 60640 Isokoski

Viitalantie 221, 60640 Isokoski Venestalon pelastussuunnitelma, joka sisältää sammutus- ym. turvallisuusohjeita Viitalantie 221, 60640 Isokoski TIETOJA KIINTEISTÖSTÄ Venestalo on Veneskoski-Viitala-seura ry:n omistama kylätalo, joka

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Copyright Eledux Oy, kaikki oikeudet pidätetään.

SISÄLLYSLUETTELO. Copyright Eledux Oy, kaikki oikeudet pidätetään. SISÄLLYSLUETTELO 1. EBUS-JÄRJESTELMÄ 3 2. KÄYTTÖOHJE 4 2.1 VALAISTUKSEN OHJAUS 4 2.1.1 Yksittäisten valaistusryhmien ohjaus 4 2.1.2 Tilannevalojen valinta EBUS-kytkimellä 4 2.1.3 Tilannevalojen ohjelmointi

Lisätiedot

Kodin paloturvallisuus

Kodin paloturvallisuus Kodin paloturvallisuus Itä-Uudenmaan Pelastuslaitos Palotarkastaja Linnea Kytömäki Itä-Uudenmaan pelastuslaitos Väkiluku n. 94 000 Seitsemän kuntaa Työntekijöitä n. 180 Asemat, joissa on vakituista henkilökuntaa

Lisätiedot

RAUMA-SALIN KÄYTTÖSÄÄNNÖT JA -MAKSUT

RAUMA-SALIN KÄYTTÖSÄÄNNÖT JA -MAKSUT RAUMA-SALIN KÄYTTÖSÄÄNNÖT JA -MAKSUT Sivistysvaliokunta hyväksynyt 25.10.2017 Voimaantulopäivä KÄYTTÖSÄÄNNÖT: 1. Tiloja käytetään ensisijaisesti kulttuuritilaisuuksien järjestämiseen 2. Lisäksi tiloissa

Lisätiedot

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje

Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Paikantavan turvapuhelimen käyttöohje Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Tämä ohje kertoo miten paikantavaa turvapuhelinta käytetään Stella Turvapuhelin ja Hoiva Oy Mannerheimintie 164 00300 Helsinki Sisällysluettelo

Lisätiedot

Samsung Galaxy Tab tietokoneen käyttöohje

Samsung Galaxy Tab tietokoneen käyttöohje Tervetuloa käyttämään Samsungin Galaxy Tab tietokonetta Laitteen keskeinen ominaisuus on 7 tuuman kosketusnäyttö, jonka alapuolella ole neljä (4) taustavalaistua ohjausnäppäintä, ja yläpuolella 1.3 pixelin

Lisätiedot

KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL. Asennusohjeet

KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL. Asennusohjeet KRSC 9011/1 KRSC 9006 KRSF 9005/SL KRSF 9005/BL Asennusohjeet Ennen jääkaapin asentamista 4 Vesiliitäntä 4 Sähköliitäntä 5 Jääkaapin sijoitus ja tasapainottaminen 6 Asennusmitat ja -vaatimukset 7 Pakastimen

Lisätiedot

PALOTURVALLISUUTTA KOTONA

PALOTURVALLISUUTTA KOTONA TURVALLISEEN HUOMISEEN PALOTURVALLISUUTTA KOTONA Kunta/kaupunki: Katuosoite: Ovikoodi: Oma puhelinnumero: HÄTÄNUMERO: 112 Säilytä tämä esite näkyvällä paikalla. 1 Palovaroitin Kiinnitä palovaroitin kattoon.

Lisätiedot

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 laitetelineen asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan).

Lisätiedot

kerrostaloasukkaalle Huolehdi paloturvallisuudesta!

kerrostaloasukkaalle Huolehdi paloturvallisuudesta! Paloturvallisuustietoa kerrostaloasukkaalle Huolehdi paloturvallisuudesta! Ohjeet asukkaalle Palovaroitin Asunnon jokainen kerros sekä niihin yhteydessä olevat kellarikerrokset ja ullakot on varustettava

Lisätiedot

Tukimateriaaliin on koottu opetusvideoiden sisältämät opetukset, jotka tulee käydä keskustelunomaisesti läpi, aina kun video on katsottu.

Tukimateriaaliin on koottu opetusvideoiden sisältämät opetukset, jotka tulee käydä keskustelunomaisesti läpi, aina kun video on katsottu. Opetusvideoiden tukimateriaali Turvapaikanhakijoille ja maahanmuuttajille tarkoitetut opetusvideot on tarkoitettu katsottavaksi ohjatusti. Ilman tukimateriaalia saattaa videoiden sanoma jäädä epäselväksi.

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE HIRVIMATIC (2V0) 5.5.2010

KÄYTTÖOHJE HIRVIMATIC (2V0) 5.5.2010 1 KÄYTTÖOHJE HIRVIMATIC (2V0) 5.5.2010 NÄPPÄIMISTÖ: Ohjelman valinta Asetukset /nollaus Ajastimen valinta (Ei vielä käytössä) Ohjaus oikealle / lisää asetusta / ajastimen käynnistys Seis / valinnan vahvistus

Lisätiedot

Toimintaperiaate: 2. Kytke virta vastaanottimeen käyttämällä virtalaitetta, jossa on merkintä "horsealarm receiver only".

Toimintaperiaate: 2. Kytke virta vastaanottimeen käyttämällä virtalaitetta, jossa on merkintä horsealarm receiver only. Toimintaperiaate: 1. Kytke virta toistimeen käyttämällä virtalaitetta, jossa on merkintä "RadioLink only". Kun virta on kytketty toistimeen, laitteen vihreä valo välähtää. 2. Kytke virta vastaanottimeen

Lisätiedot

Luxomat PD4-M-TRIO-2DALI-1C-AP tai FP asennus ja säätöohje

Luxomat PD4-M-TRIO-2DALI-1C-AP tai FP asennus ja säätöohje Luxomat PD4-M-TRIO-2DALI-1C-AP tai FP asennus ja säätöohje Niclas Nylund 13.4.2016 PD4-M-TRIO-2DALI/DSI-1C tunnistin Tunnistin on erityisesti koululuokkiin suunniteltu läsnäolotunnistin tunnistin. Tunnistin

Lisätiedot

Auto-instot Tuotanto Oy TURKU P. 02-2423212. Yleisiä käyttöohjeita Casa matkailuautoon

Auto-instot Tuotanto Oy TURKU P. 02-2423212. Yleisiä käyttöohjeita Casa matkailuautoon Auto-instot Tuotanto Oy TURKU P. 02-2423212 Yleisiä käyttöohjeita Casa matkailuautoon 1.1.2008 Yleistä Auto on rekisteröity 4 hengelle. Kuljettajalle ja jokaiselle matkustajalle on kolmipisteturvavyöt.

Lisätiedot

Käyttöohje Contact WP Poca

Käyttöohje Contact WP Poca Käyttöohje Contact WP Poca 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 Yleistä...3 2 Tilausvälityssovelluksen käynnistäminen...3 3 Poca-laitteen aktivoiminen...4 3.1 Toiminnon aktivoiminen:...4 4 Tilauksen vastaanottaminen...6

Lisätiedot

Leppävaaran Reebok Areenan äänentoiston pikaopas

Leppävaaran Reebok Areenan äänentoiston pikaopas Leppävaaran Reebok Areenan äänentoiston pikaopas Tämän pikaoppaan tarkoituksena on helpottaa järjestelmän käyttöä ja vähentää laitteiston rikkoutumisen riskiä. Mikserin äänenvoimakkuuden säätimet ovat

Lisätiedot

Harjoitustyön 2 aiheiden kuvaukset

Harjoitustyön 2 aiheiden kuvaukset Sivu 1 (5) 1 Raitiovaunun oven avaamis- ja sulkemispiiri Raitiovaunun oven vieressä on matkustajan avauspainike. Kun vaunu on paikallaan, matkustajan avauspainikkeen painaminen antaa signaalin, joka avaa

Lisätiedot

TÄRKEITÄ OHJEITA TAPAHTUMAN JA PROMOOTION JÄRJESTÄJÄLLE KAUPPAKESKUS SKANSSISSA

TÄRKEITÄ OHJEITA TAPAHTUMAN JA PROMOOTION JÄRJESTÄJÄLLE KAUPPAKESKUS SKANSSISSA TÄRKEITÄ OHJEITA TAPAHTUMAN JA PROMOOTION JÄRJESTÄJÄLLE KAUPPAKESKUS SKANSSISSA Lue tämä dokumentti tarkasti ja välitä se Skanssiin paikalle tuleville promootiohenkilöille. Ohjeista heitä ottamaan dokumentti

Lisätiedot

KEIKALLA KYLÄTILASSA. Ohjeet talkoisiin

KEIKALLA KYLÄTILASSA. Ohjeet talkoisiin KEIKALLA KYLÄTILASSA Ohjeet talkoisiin Ilmari Mansikkamäki 2014 Salin järjestys Kuusi (vain joulukonsertit) Äänityslaitteet Naulakko Käsiohjelmien mynti Luiska Nuottiteline Kaiutin Lavat Sohva Arpajaispöytä

Lisätiedot

KAASUKESKUS DZ-25. Käsikirja. Sa-Va Sairaala-Varuste Oy Karvaamokuja HELSINKI Puh Fax

KAASUKESKUS DZ-25. Käsikirja. Sa-Va Sairaala-Varuste Oy Karvaamokuja HELSINKI Puh Fax KAASUKESKUS DZ-25 Käsikirja Sa-Va Sairaala-Varuste Oy Karvaamokuja 4 00380 HELSINKI Puh. 09-5617 120 Fax. 09-70017183 KOMPONETTILUETTELO 8 8 9 9 2 6 6 2 7 7 ² ² 3 3 5 1 4 1 5 1. Huoltoventtiilit 2. Korkeapaineventtiilit

Lisätiedot

HÄTÄILMOITUS. 112 ambulanssi, palokunta 10022 poliisi. Soita hätäpuhelu itse, jos voit.

HÄTÄILMOITUS. 112 ambulanssi, palokunta 10022 poliisi. Soita hätäpuhelu itse, jos voit. HÄTÄILMOITUS 112 ambulanssi, palokunta 10022 poliisi Soita hätäpuhelu itse, jos voit. Mitä on tapahtunut? Onnettomuus? Sairaskohtaus? Onko ihmisiä vaarassa? Missä? Osoite, osasto, rakennus Vastaa kysymyksiin

Lisätiedot

RAUMA-SALIN KÄYTTÖSÄÄNNÖT JA -MAKSUT

RAUMA-SALIN KÄYTTÖSÄÄNNÖT JA -MAKSUT RAUMA-SALIN KÄYTTÖSÄÄNNÖT JA -MAKSUT Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta hyväksynyt 18.11.2015 Voimaantulopäivä KÄYTTÖSÄÄNNÖT: 1. Tiloja käytetään ensisijaisesti kulttuuritilaisuuksien järjestämiseen 2.

Lisätiedot

Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin

Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin Käyttöohje EMT757 / 3567 Ohjelmoitava digitaalinen kellokytkin A. Toiminnot 1. Käytetään päällä/pois -aikojen asettamiseen, säätämään erilaisia aikajaksoja virran päälläololle. Toimii erilaisten laitteiden

Lisätiedot

Profset Pro10 -käyttöopas

Profset Pro10 -käyttöopas Profset Pro10 -käyttöopas Onneksi olkoon! Olet hankkinut ammattitason matkapuhelinkuulokkeen huippuluokan taustamelun poistomikrofonilla. Pakkauksen sisältö Pakkaus sisältää Profset Pro10- kuulokkeen,

Lisätiedot

cleandoctor.fi RugDoctor SteamPro höyrypesurin käyttöohje

cleandoctor.fi RugDoctor SteamPro höyrypesurin käyttöohje 1 cleandoctor.fi RugDoctor SteamPro höyrypesurin käyttöohje 1 Pesukoneen kuori kestävää muovia 2 Likavesisäiliö (17) 3 Kantokahvasyvennys 4 Johto 5 Painemittari 6 Pidike likavesisäiliölle 7 Varoitusvalo

Lisätiedot

Tämä on perusohje sinulle, joka asut vastaanottokeskuksen vuokraamassa asunnossa. Asumiseen liittyviä ohjeita

Tämä on perusohje sinulle, joka asut vastaanottokeskuksen vuokraamassa asunnossa. Asumiseen liittyviä ohjeita Tämä on perusohje sinulle, joka asut vastaanottokeskuksen vuokraamassa asunnossa. Asumiseen liittyviä ohjeita Asuminen vastaanottokeskuksen asunnossa Vastaanottokeskus järjestää sinulle tilapäisen majoituksen

Lisätiedot

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Ajoneuvon alkuperäinen kaukosäädinavain Asetusopas - Finnish Arvoisa asiakas Tässä oppaassa on tietoja ja ohjeita siitä, miten eräitä toimintoja otetaan

Lisätiedot

VALLOX CAPTO -LIESIKUVUT JA -TUULETTIMET

VALLOX CAPTO -LIESIKUVUT JA -TUULETTIMET Malli Vallox Capto KTC A Vallox Capto KTC EA Vallox Capto LTC Vallox Capto PTC AC Vallox Capto PTC EC Vallox Capto TTC Ohjelmistoversio V 1.0.17M - käytössä 30.11.2016 15.10.2017 Päivitetty 11.04.2018

Lisätiedot

Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje ennen käyttöönottoa

Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje ennen käyttöönottoa Käyttöohje LANGATON ÄÄNIJÄRJESTELMÄ Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje ennen käyttöönottoa 1 OSIEN SIJAINTI 1. DISKANTTITASON SÄÄTÖ 9. TASAVIRRAN SISÄÄNTULO 2. BASSONTASON SÄÄTÖ 10. AUX SISÄÄNTULO 3,5MM LIITIN

Lisätiedot

ComfortControl 01 KEINUN LUKITUS 02 KEINUN VASTUS 05 SELKÄNOJAN KORKEUS 03 ISTUINSYVYYS 06 SELKÄNOJAN KALLISTUS 04 ISTUINKORKEUS 07 KÄSINOJAT KORKEUS

ComfortControl 01 KEINUN LUKITUS 02 KEINUN VASTUS 05 SELKÄNOJAN KORKEUS 03 ISTUINSYVYYS 06 SELKÄNOJAN KALLISTUS 04 ISTUINKORKEUS 07 KÄSINOJAT KORKEUS Vaihe 1: Avaa tuolisi lukitus. 01 KEINUN LUKITUS Vaihe 2: Säädä tuoli kehosi mukaan. 02 KEINUN VASTUS 03 ISTUINSYVYYS 04 ISTUINKORKEUS Vaihe 3: Säädä tuoli työsi mukaan. 05 SELKÄNOJAN KORKEUS 06 SELKÄNOJAN

Lisätiedot

Käyttöohje Dynamic yksilölliset kuulokojeet

Käyttöohje Dynamic yksilölliset kuulokojeet Käyttöohje Dynamic yksilölliset kuulokojeet Sisältö: Kuulokoje sivu 2 Kuulokojeella kuuntelu sivu 3 Äänenvoimakkuuden säätö sivu 4 Pariston vaihto sivu 4 Kuulokojeen hoito sivu 6 Käyttöohje Dynamic, yksilölliset

Lisätiedot

MARJATILA TYÖNANTAJANA. Majoitustilat ja niille asetettavat vaatimukset. Pohjois-Savon pelastuslaitos Johtava palotarkastaja Ilkka Itkonen

MARJATILA TYÖNANTAJANA. Majoitustilat ja niille asetettavat vaatimukset. Pohjois-Savon pelastuslaitos Johtava palotarkastaja Ilkka Itkonen MARJATILA TYÖNANTAJANA Majoitustilat ja niille asetettavat vaatimukset Pohjois-Savon pelastuslaitos Johtava palotarkastaja Ilkka Itkonen Turvallinen työskentely ympäristö? Yhteisillä tiedolla Yhteisillä

Lisätiedot

system 2.0 KODIN OHJAUSLAITE

system 2.0 KODIN OHJAUSLAITE system 2.0 KODIN OHJAUSLAITE KÄYTTÖ- JA OHJEKIRJA YLEISTÄ Lue tämä ohjekirja huolellisesti ennen ohjausyksikön käytön aloittamista, käytä ainoastaan tämän kirjan ohjeiden ja annettujen opastusten mukaisesti.

Lisätiedot

6.1 Savunpoisto. Porraskäytävät ovat kerrostalokiinteistöissä ensisijaiset poistumistiet. Porraskäytävien kautta asukkaiden pitää päästä tarvittaessa

6.1 Savunpoisto. Porraskäytävät ovat kerrostalokiinteistöissä ensisijaiset poistumistiet. Porraskäytävien kautta asukkaiden pitää päästä tarvittaessa 6 ut P O R R A S K ÄY TÄVÄT es iv Porraskäytävät ovat kerrostalokiinteistöissä ensisijaiset poistumistiet. Porraskäytävien kautta asukkaiden pitää päästä tarvittaessa poistumaan turvallisesti asunnostaan.

Lisätiedot

Kuvia Lounatuulet Yhteisötalo ry:n vuokrattavista tiloista

Kuvia Lounatuulet Yhteisötalo ry:n vuokrattavista tiloista Kuvia Lounatuulet Yhteisötalo ry:n vuokrattavista tiloista Lounatuulet Yhteisötalon vuokrattavat tilat sijaitsevat kolmessa kerroksessa. 2. kerros Pihlaja-sali, 100 hlöä Pihlaja-sali on Lounatuulet Yhteisötalon

Lisätiedot

Eye Pal Solo. Käyttöohje

Eye Pal Solo. Käyttöohje Eye Pal Solo Käyttöohje 1 Eye Pal Solon käyttöönotto Eye Pal Solon pakkauksessa tulee kolme osaa: 1. Peruslaite, joka toimii varsinaisena lukijana ja jonka etureunassa on laitteen ohjainpainikkeet. 2.

Lisätiedot

Fortum Fiksu Etäohjattava roiskeveden kestävä sähkökytkin (IP44) Käyttöohjeet

Fortum Fiksu Etäohjattava roiskeveden kestävä sähkökytkin (IP44) Käyttöohjeet Fortum Fiksu Etäohjattava roiskeveden kestävä sähkökytkin (IP) Käyttöohjeet Sisällys 1 Fortum Fiksu -järjestelmään liitettävä sähkökytkin 2 Asentaminen 2.1 Kytkimen liittäminen Fortum Fiksu -järjestelmään

Lisätiedot

MAJA- KANSIO. Ohjeita Pyhäjärven reserviupseerien majan vieraille

MAJA- KANSIO. Ohjeita Pyhäjärven reserviupseerien majan vieraille MAJA- KANSIO Ohjeita Pyhäjärven reserviupseerien majan vieraille SIJAINTI Linkki Google Maps palveluun: https://goo.gl/maps/gvyk9nvxuqm2 Linkki Kansalaisen karttapaikkapalveluun: http://bit.ly/2cjallm

Lisätiedot

HAIHARAN KARTANORAKENNUKSEN VUOKRAUSEHDOT

HAIHARAN KARTANORAKENNUKSEN VUOKRAUSEHDOT Vuokrausehdot Sivu 1 / 5 HAIHARAN KARTANORAKENNUKSEN VUOKRAUSEHDOT 1. YLEISET EHDOT Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut vuokraa Kaukajärvellä Haiharan taidekeskuksen alueella sijaitsevaa kartanorakennusta,

Lisätiedot

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Hälytysjärjestelmän kauko-ohjain Asetusopas - Finnish Arvoisa asiakas Tässä oppaassa on tietoja ja ohjeita siitä, miten eräitä toimintoja otetaan käyttöön

Lisätiedot

Marantz PMD661. Äänittäminen

Marantz PMD661. Äänittäminen 1 2 3 4 Marantz PMD661 Äänittäminen Laite on valmis äänittämään muutaman sekunnin kuluttua virran päälle kytkemisestä (right side 2). Äänitys käynnistyy Rec-painikkeella (top 8) ja loppuu Stop-painikkeella

Lisätiedot

OUM6410C4037 3-pisteohjattu venttiilimoottori 24 VAC

OUM6410C4037 3-pisteohjattu venttiilimoottori 24 VAC OUM6410C4037 3-pisteohjattu venttiilimoottori 24 VAC TUOTETIEDOT YLEISTÄ OUM6410C venttiilimoottori soveltuu hitaiden säätöprosessien ohjaamiseen, esim. lämmityspiirien säätöön. Venttiilimoottori ei tarvitse

Lisätiedot

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje 1.02 Version 1.8.2011 Uusin versio tästä käsirkirjasta löytyy internet-osoitteesta: http://www.microdata.fi/pdf/tuta/tuta-q2_kasikirja.pdf Copyright 2011 Microdata

Lisätiedot

Jos vaatteesi syttyvät palamaan, heittäydy maahan tai lattialle ja kieri kunnes tuli sammuu.

Jos vaatteesi syttyvät palamaan, heittäydy maahan tai lattialle ja kieri kunnes tuli sammuu. Lain mukaan joka kodissa täytyy olla palovaroitin. Tulipalo alkaa usein keittiöstä. Jos rasva syttyy palamaan, laita kansi päälle. Älä koskaan käytä vettä. Huolehdi palavasta kynttilästä. Älä tupakoi sängyllä

Lisätiedot

VALLOX CAPTO -LIESIKUVUT JA -TUULETTIMET

VALLOX CAPTO -LIESIKUVUT JA -TUULETTIMET Malli Vallox Capto KTC A Vallox Capto KTC EA Vallox Capto LTC Vallox Capto PTC AC Vallox Capto PTC EC Vallox Capto TTC VALLOX CAPTO -LIESIKUVUT JA -TUULETTIMET Ohjelmistoversio V 1.12.34 - Käytössä 22.1.

Lisätiedot

TERVETULOA ERKKUSEN KÄMPÄLLE VIIHTYISÄÄ MÖKKILOMAA!

TERVETULOA ERKKUSEN KÄMPÄLLE VIIHTYISÄÄ MÖKKILOMAA! TERVETULOA ERKKUSEN KÄMPÄLLE VIIHTYISÄÄ MÖKKILOMAA! Yhteydenotot: Ma-Pe klo 08.00-16.00 puh. 040-6875508 (toimisto) Muina aikoina puh. 0400-395056 (toiminnanjohtaja) HÄTÄNUMERO: 112 Sisältö Ajo-ohjeet...

Lisätiedot

Kotihoidon turvapalvelujen laitevalikoima ja muut teknologiaratkaisut 2019

Kotihoidon turvapalvelujen laitevalikoima ja muut teknologiaratkaisut 2019 Kotihoidon turvapalvelujen laitevalikoima ja muut teknologiaratkaisut 2019 Turvapuhelin Turvapuhelin asennetaan kodissa keskeiselle paikalle, siinä on herkkä kaiutin ja mikrofoni, jonka avulla ääni kuuluu

Lisätiedot

KULJETTAJAN KÄSIKIRJA

KULJETTAJAN KÄSIKIRJA KULJETTAJAN KÄSIKIRJA www.fogmaker.com Art. No. 8012-010 Edition 2.1 1 Yleinen kuvaus Tämä linja-auto on varustettu täysautomaattisella moottoritilan ja mahdollisen erillisen lisälämmitintilan sammutusjärjestelmällä.

Lisätiedot

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi.

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi. 1. Toimintovalitsin : Valinta radion tai CD-soittimen välillä 2. Taajuusaluevalitsin : FM/FM ST-alueiden valinta 3. FM antenni : Saadaksesi parhaan mahdollisen vastaanoton vedä tämä ulos 4. CD kansi :

Lisätiedot

838E Hands Free Varashälytin

838E Hands Free Varashälytin 838E Hands Free Varashälytin Huom! - Järjestelmän saa asentaa vain ammattilainen. - Älä anna laitteen tai vastaanottimen kastua. - Lue käyttöohje kokonaan ennen laitteen asennusta. - Tämän laitteen tarkoitus

Lisätiedot

Frontrow ToGo käyttöohje 7-2008. Frontrow ToGo äänentoistojärjestelmä KÄYTTÖOHJE

Frontrow ToGo käyttöohje 7-2008. Frontrow ToGo äänentoistojärjestelmä KÄYTTÖOHJE Frontrow ToGo äänentoistojärjestelmä KÄYTTÖOHJE 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. TOIMITUSPAKKAUKSEN SISÄLTÖ sivu 3 2. KÄYTTÖÖNOTTO sivu 3 3. PÄIVÄN PÄÄTTYESSÄ sivu 3 4. KYTKIMET, LIITTIMET, SÄÄDÖT JA MERKKIVALOT

Lisätiedot

OHJELMOINTILAITE 10/50

OHJELMOINTILAITE 10/50 OHJELMOINTILAITE 10/50 1 2 3 4 5 6 17 16 15 7 14 8 13 12 11 10 9 1) Näyttö 1 taivutuksen nro. 2) Näyttö 2 kulma 3) LED merkkivalo MANUAALI 4) OFF-SET. 5) Taivutussuunta. 6) Palautus 7) Käynnistys ja resetointi.

Lisätiedot

Tuolit on helppo taittaa sivuun, jos kaikki eivät ole käytössä. Grass istuinsuojakankailla saa lisämukavuutta ja suojaa tuoleille

Tuolit on helppo taittaa sivuun, jos kaikki eivät ole käytössä. Grass istuinsuojakankailla saa lisämukavuutta ja suojaa tuoleille Saunatuolien mitoitus, rakenne, materiaalit ja istumismukavuus on suunniteltu saunakäyttöön. Ne ovat myös ajattoman tyylikkäitä. Niitä voi helposti sijoitella eri järjestykseen saunassa tilanteen mukaan.

Lisätiedot

Näyttelykeskus WeeGeen vuokraehdot

Näyttelykeskus WeeGeen vuokraehdot Näyttelykeskus WeeGeen vuokraehdot 1. Vuokralaisen vastuu Vuokralainen on velvollinen suojelemaan vahingoilta vuokraamiaan tiloja ja kalusteita. Vuokralainen vastaa kaikista vahingoista, jotka vuokralainen,

Lisätiedot

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa.

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Classicia. Lue myös sen laitteen ohjeet,

Lisätiedot

HOME TRAINER MALLI B480

HOME TRAINER MALLI B480 HOME TRAINER MALLI B480 KUVA 1 ETUOSAN ALATUEN ASENNUSOHJE Kohta 1. Irrota esiasennetut mutterit (L3) ja prikat (L2) Kohta 2. Asenna etuosan tuki (B) paikalleen rungon (A) kanssa käyttäen pultteja (L1),

Lisätiedot

GRIPO S331K Langaton näppäimistö

GRIPO S331K Langaton näppäimistö GRIPO S33K Langaton näppäimistö Asennus- ja käyttöohje Esittely Tämä langaton näppäimistö toimii usean GRIPO hälytysjärjestelmän kanssa (esim. HA5, HA52, H302Y ja H302W). 5 6 7 pois päältä (paitsi silloin

Lisätiedot

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 20 CDH Käyttöohje

Keraaminen Lämpöpuhallin VV 20 CDH Käyttöohje Keraaminen Lämpöpuhallin VV 20 CDH Käyttöohje Tuotteen ominaisuudet 2 tehotasoa 1200W/2000W Hipaisukytkimet 0,5-7,5 tunnin ajastin Pyörimistoiminto (oskillointi) LED-merkkivalo osoittaa valitun toiminnon

Lisätiedot

Käyttöohjeet Ilmatäytteinen poreallas

Käyttöohjeet Ilmatäytteinen poreallas Käyttöohjeet Ilmatäytteinen poreallas Sisältö 1. Johdanto... 3 2. Altaan asennus... 3 3. Altaan puhallus... 3 4. Altaan täyttäminen... 5 5. Pumppuyksikön käyttäminen... 6 6. Altaan käyttäminen ja vinkkejä...

Lisätiedot

Palon tai muun onnettomuuden havainnut valvoja varmistaa, että pelastuslaitos on hälytetty kohteeseen, hälytys numerosta 112.

Palon tai muun onnettomuuden havainnut valvoja varmistaa, että pelastuslaitos on hälytetty kohteeseen, hälytys numerosta 112. Pelastustiet ja pysäköinti Valvojat ohjeistetaan seuraamaan pysäköintiä niin, ettei pysäköinti estä pelastusajoneuvojen toimintaa ja niin että pelastustiet pidetään avoinna. Hallin edessä on selkeät parkkipaikat,

Lisätiedot

Kosteusanturi Langaton

Kosteusanturi Langaton Kosteusanturi Langaton Englannin kielestä käännetty asiakirja -fi 2014-04-22 A001 Sisällysluettelo 1 Tuotteen kuvaus... 1 1.1 Kosteusmittaus... 1 2 Asennusohjeet... 2 3 Käyttöliittymän kuvaus... 2 3.1

Lisätiedot

Toimitsijaohjeet Kurran G2-F1-joukkueille

Toimitsijaohjeet Kurran G2-F1-joukkueille Toimitsijaohjeet Kurran G2-F1-joukkueille Kun saavut hallille, niin ota yhteys jäähallin vahtimestariin (040 317 4940) ja pyydä häneltä salkku, jossa on kello ja mikrofoni siihen halliin, jossa ottelu

Lisätiedot

Nokia autosarja CK-100 9210123/1

Nokia autosarja CK-100 9210123/1 Nokia autosarja CK-100 9210123/1 2008 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People, Navi ja Nokia Original Accessories -logo ovat Nokia Oyj:n tavaramerkkejä tai rekisteröityjä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

Alueella ei ole päätoimista henkilökuntaa. 041 455 2220 (Petri) 044 344 5866 (päivystäjä)

Alueella ei ole päätoimista henkilökuntaa. 041 455 2220 (Petri) 044 344 5866 (päivystäjä) 2 TIETOA LEIRIKESKUKSESTA Alue on tarkoitettu alle 100 henkilön majoittumiseen päärakennuksessa, 6 majoitusmökissä ja asuntovaunuissa / asuntoautoissa. Alueella järjestetään satunnaisesti muutaman tunnin

Lisätiedot

MLR-1105 (Tasavirralla toimiva paristotyyppinen ovikellovastaanotin) LMLT-711 (Äänisignaaliyksikön soittonappi/lähetin)

MLR-1105 (Tasavirralla toimiva paristotyyppinen ovikellovastaanotin) LMLT-711 (Äänisignaaliyksikön soittonappi/lähetin) MALLI: Nexa MLR-1105 MLR-1105 (Tasavirralla toimiva paristotyyppinen ovikellovastaanotin) LMLT-711 (Äänisignaaliyksikön soittonappi/lähetin) Oppimispainike Äänenvoimakkuuden valintapainike Soittoäänen

Lisätiedot

Kokous- ja juhlatilat FresCo Ravintolat Oy

Kokous- ja juhlatilat FresCo Ravintolat Oy Kokous- ja juhlatilat FresCo Ravintolat Oy Turku 2013 Ravintola AITIOPAIKKA Itsenäisyydenaukio 2 20800 Turku puh. 0400 176 481 aitiopaikka@frescoravintolat.fi Tyylikkäät, uudistetut juhla- ja kokoustilat

Lisätiedot