KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kuntayhtymähallitus / 2012 Sivu 1/27. Keskiviikko klo

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kuntayhtymähallitus 22.8.2012 7 / 2012 Sivu 1/27. Keskiviikko 22.8.2012 klo 9.43 13.00"

Transkriptio

1 Kuntayhtymähallitus / 2012 Sivu 1/27 Aika Paikka Osallistujat Päätöksentekijät Keskiviikko klo Ravintola Oppipoika / kokoustila Oltermanni (4. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi Hallitus: Sari Arponen Pentti Haimakainen, hallituksen varapuheenjohtaja Jarmo Huhtala Keijo Ruonala, varajäsen Anneli Immonen-Mokko Ari-Pekka Jakonen Leena Jääskeläinen klo Timo Kurula Antti Paananen, hallituksen puheenjohtaja Iiris Satamo Eira Setälä, varajäsen Tuomas Vanhala Veikko Virtanen Eeva Ylihurula Valtuuston puheenjohtajat: Kaarlo Alaoja Vesa Haapala klo Mikko Rapo valtuuston puheenjohtaja valtuuston 1. varapuheenjohtaja valtuuston 2. varapuheenjohtaja Arto Ylitalo, kuntayhtymän johtaja, esittelijä Seppo Hänninen, henkilöstöjohtaja Tarja Piittisjärvi, hallintosihteeri, hallituksen sihteeri Virpi Lilja, kuntayhtymän johtaja, Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia Muut osallistujat Yliviivattu= pois ALLEKIRJOITUKSE T Kehitysjohtaja Veli-Pekka Laukkanen kuultavana klo Rehtori Taisto Arkko, LAO kuultavana klo Erikoissuunnittelija Marja Nissilä, LAO kuultavana klo Tietohallintopäällikkö Eero Härkönen kuultavana klo Kiinteistöjohtaja Hannu Kerkelä kuultavana klo Talousjohtaja Eeva-Maija Knuuti kuultavana klo Puheenjohtaja Antti Paananen KÄSITELLYT ASIAT PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Allekirjoitukset Sihteeri Tarja Piittisjärvi Aika ja paikka Rovaniemi Rovaniemi PÖYTÄKIRJA YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ Anneli Immonen-Mokko Ari-Pekka Jakonen Aika ja paikka Kuntayhtymän hallintopalvelujen ilmoitustaulu

2 Kuntayhtymähallitus / 2012 Sivu 2/27 / Liite nro / 1 73 / 2 74 / 3 75 / 4a-b 76 / 5a-b 77 / / Käsiteltävät asiat: Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Hallituksen varajäsenen valinta Tarkastuslautakunnan varajäsenen valinta Vuoden 2013 talousarvion ja vuosien taloussuunnitelman laadintaohjeet ja perusteet Kuntayhtymän rakentamis- ja investointiohjelman perusteet vuosille ja alustava rakennusten korjaussuunnitelma vuosille Pohtimolammen myynti Viranhaltijapäätökset Kuntayhtymän johtajan vuosiloma Rovaniemen koulutuskuntayhtymän hallinnon ja johtamisen kehittämisen muutosjohtamisstrategia Rovaniemen koulutuskuntayhtymän hallinnon ja johtamisen kehittäminen, organisaatio Muut tiedotettavat asiat Osallistujien nimeäminen tilaisuuteen Ylimääräinen asia: muut asiat

3 Kuntayhtymähallitus / 2012 Sivu 3/27 70 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kuntalain 58 pykälän 2 momentin mukaan kuntayhtymän muun toimielimen kuin valtuuston kokous on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä. Kutsu tähän kokoukseen on postitettu Todetaan kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 71 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALITSEMINEN Hallituksen pöytäkirjan tulee tarkastaa kaksi kokoukseen osallistunutta hallituksen jäsentä. Pöytäkirjan tarkastajat toimivat tarvittaessa ääntenlaskijoina. Pöytäkirjan tarkastusvuorossa ovat Keijo Ruonala ja Anneli Immonen-Mokko. Valitaan kaksi pöytäkirjan tarkastajaa. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Anneli Immonen-Mokko ja Ari-Pekka Jakonen. Merkittiin pöytäkirjaan, että hallitus piti tauon asiantuntijoiden kuulemisen jälkeen klo Todettiin, että kukaan ei ollut poistunut tauon aikana.

4 Kuntayhtymähallitus / 2012 Sivu 4/27 72 HALLITUKSEN VARAJÄSENEN VALINTA Henkilöstöjohtaja: Koulutuskuntayhtymän hallituksen jäsenen Sari Arposen varajäseneksi on yhtymävaltuuston tekemällä päätöksellä valittu kauden 2012 loppuun Janne Posio. Posio on ilmoittanut pyytävänsä eroa kaikista luottamustehtävästä ulkomaille muuton vuoksi (eroanomus liitteenä 1). Laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta / momentti: Valtion komiteoissa, neuvottelukunnissa ja muissa vastaavissa toimielimissä sekä kunnallisissa toimielimissä lukuun ottamatta kunnanvaltuustoja tulee olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 prosenttia, jollei erityisistä syistä muuta johdu. Edellä mainitun säännöksen mukaisesti hallituksen jäsenistä ja varajäsenistä vähintään 40 prosenttia on oltava miehiä ja naisia. 12-jäsenisen toimielimen jäseniksi on valittava vähintään viisi (5) miestä ja naista sekä varajäseniksi vähintään viisi (5) miestä ja naista. Yhtymähallituksen nykyinen kokoonpano: Jäsen: Sari Arponen Pentti Haimakainen, varapj. Jarmo Huhtala Anneli Immonen-Mokko Ari-Pekka Jakonen Leena Jääskeläinen Timo Kurula Antti Paananen, puheenjohtaja Iiris Satamo Tuomas Vanhala Veikko Virtanen Eeva Ylihurula Varajäsen: Janne Posio Mika Parkkari Keijo Ruonala Mirka Rova Pekka Heikkinen Hille Kuusisto Anja Keskitalo Johannes Ahola Eira Setälä Ismo Petäjäjärvi Arja Mäkitalo Seija Karvo Kuntalain 17 :n mukaan valtuusto asettaa kunnanhallituksen sekä 71 :ssä tarkoitetun tarkastuslautakunnan. Kuntalain 19 :n mukaan toimielinten jäsenet valitaan valtuuston toimikaudeksi, jollei valtuusto ole päättänyt lyhyemmästä toimikaudesta. Valtuuston toimikausi on Johtaja: Hallitus esittää, että yhtymävaltuusto - myöntää eron kuntayhtymähallituksen varajäsenelle Janne Posiolle, - valitsee yhtymähallitukseen Sari Arposelle uuden henkilökohtaisen varajäsenen jäljellä olevaksi toimikaudeksi. Hallitus hyväksyi tehdyn päätösesityksen.

5 Kuntayhtymähallitus / 2012 Sivu 5/27 73 TARKASTUSLAUTAKUNNAN VARAJÄSENEN VALINTA Henkilöstöjohtaja: Koulutuskuntayhtymän tarkastuslautakunnan jäsenen Elsa Riekkolan varajäseneksi on yhtymävaltuuston tekemällä päätöksellä valittu toimikaudeksi Ismo Petäjäjärvi. Petäjäjärvi on ilmoittanut pyytävänsä eroa koulutuskuntayhtymän tarkastuslautakunnan varajäsenyydestä alkaen esteellisyyden vuoksi (eroanomus liitteenä 2). Petäjäjärvi on myös koulutuskuntayhtymän hallituksen varajäsen. Laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta / momentti: Valtion komiteoissa, neuvottelukunnissa ja muissa vastaavissa toimielimissä sekä kunnallisissa toimielimissä lukuun ottamatta kunnanvaltuustoja tulee olla sekä naisia että miehiä kumpiakin vähintään 40 prosenttia, jollei erityisistä syistä muuta johdu. Edellä mainitun säännöksen mukaisesti lautakunnan jäsenistä ja varajäsenistä vähintään 40 prosenttia on oltava miehiä ja naisia. Kuusijäsenisen lautakunnan jäseniksi on valittava vähintään kaksi (2) miestä ja naista sekä varajäseniksi vähintään kaksi (2) miestä ja naista. Tarkastuslautakunnan nykyinen kokoonpano: Jäsen Jaakko Huttunen, puheenjohtaja Aarne Jänkälä, varapj. Sakari Karkkola Elsa Riekkola Meeri Toivanen Raimo Miettunen Varajäsen Mauri Taskila Leena Aspegrén Niina Puuronen Ismo Petäjäjärvi Juhani Jussila Miikka Keränen Kuntalain 17 :n mukaan valtuusto asettaa kunnanhallituksen sekä 71 :ssä tarkoitetun tarkastuslautakunnan. Kuntalain 19 :n mukaan toimielinten jäsenet valitaan valtuuston toimikaudeksi, jollei valtuusto ole päättänyt lyhyemmästä toimikaudesta. Valtuuston toimikausi on Johtaja: Hallitus esittää, että yhtymävaltuusto - myöntää eron tarkastuslautakunnan varajäsenelle Ismo Petäjäjärvelle, - valitsee tarkastuslautakuntaan Elsa Riekkolalle uuden henkilökohtaisen varajäsenen jäljellä olevaksi toimikaudeksi. Hallitus hyväksyi tehdyn päätösesityksen.

6 Kuntayhtymähallitus / 2012 Sivu 6/27 74 VUODEN 2013 TALOUSARVION JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMAN LAA- DINTAOHJEET JA PERUSTEET Talousjohtaja: Vuoden 2013 talousarvion ja vuosien taloussuunnitelman laadintaohjeet ja aikataulu on LIITTEENÄ 3. Kuntayhtymän vuoden 2013 talousarviovalmistelu perustuu yleisen talouskehityksen ja tulopoliittisen sopimuksen perusteella tehtyyn arvioon palkkatason ja yleisen hintakehityksen muutokseen. Valtiovarainministeriön kesäkuun ennusteiden mukaan vuoden 2013 talouskasvuksi ennakoidaan 2,1 % ja työttömyysasteeksi 8,1 %, joka on maan keskiarvo. Kuitenkin kesäkuun jälkeen annettujen muiden ennusteiden mukaan talouden kasvu heikkenisi edelleen mm. Euroalueen ongelmista johtuen. Talouskasvun ennuste vuonna 2013 olisi siten 0,5 1 %. Valtion budjettiesityksessä leikkaukset opetus ja kulttuurialan hallinnonalalla toteutetaan vuosina ja lisäksi valtionosuusindeksi jäädytetään vuodeksi Heikkenevät talousnäkymät ja valtion hallitusohjelman rahoituksen leikkaukset tulee ennakoida ja ottaa huomioon kuntayhtymän talousarvion valmistelussa kaikissa kuntayhtymän toiminnoissa. Vuonna 2013 tulorahoitus on laskeva ja laskee edelleen suunnitelmavuosina Tämä edellyttää myös menojen sopeuttamista tulorahoituksen kehykseen. Meneillään olevan hallinnon ja johtamisen kehittämislinjausten perusteella talousarvioon 2013 arvioidaan mm. talous- ja henkilöstöhallinnon osalta tehtävät siirrot keskitettyihin RKK-palveluihin. Sisäisten vuokrien määrittely perustuu hallituksen hyväksymiin perusteisin. Talousarviovalmistelussa lähdettäisiin siitä, että Urheiluopisto liikelaitokselle sovellettaisiin sisäiset vuokrat, myös pääomavuokrat samoin perustein kuin kuntayhtymän muillekin kiinteistöille. Tämä edellyttää sitä, että Urheiluopiston kiinteistöt ja velat siirtyisivät Urheiluopiston taseesta kuntayhtymän taseeseen. Urheiluopisto jatkossakin vastaa pääomavuokran muodossa kiinteistöihin kohdistuvista velvoitteistaan. Asia valmistellaan erikseen hallituksen syyskuun kokoukseen. Laadintaohjeissa esitetään myös rakennuksiin kohdistuvien suunnitelmapoistojen poistoaikojen tarkistamista 2013 alkaen. Kuntayhtymän vuoden 2013 talousarvioesitys laaditaan vahvistetun talousarvioasetelman ja perussopimuksessa edellytetyn aikataulun mukaisesti. Talousarvion käyttötalousosassa esitetään tulosalueen kaikki toimintatulot ja toimintamenot sisältäen myös sisäiset tulot ja menot ja suunnitelmapoistot ja yhteiset kustannukset. Menot katetaan yksikköhinnoilla sekä maksullisen palvelutoiminnan ja muun toiminnan tuloilla. Jäsenkunnat eivät osallistu kustannuksiin. Kuntayhtymän talousarvioesitys tulee toimittaa jäsenkunnille lausuntoa varten viimeistään mennessä.

7 Kuntayhtymähallitus / 2012 Sivu 7/27 Johtaja: Hallitus päättää hyväksyä liitteen 3 mukaisen vuoden 2013 talousarvion ja vuosien taloussuunnitelman laadintaohjeet ja aikataulun. Merkittiin pöytäkirjaan, että kuultavana oli talousjohtaja Eeva-Maija Knuuti. Hallitus hyväksyi tehdyn päätösesityksen.

8 Kuntayhtymähallitus / 2012 Sivu 8/27 75 KUNTAYHTYMÄN RAKENTAMIS- JA INVESTOINTIOHJELMAN PERUSTEET VUOSILLE JA ALUSTAVA RAKENNUSTEN KORJAUSSUUNNITELMA VUOSILLE Kiinteistöjohtaja: Investointiohjelma vuosille : Talousarvion rakentamisohjelma 2013: Rantavitikan toimipiste; piha-alueen työt Rantavitikan toimipisteessä ammattiopiston teknologianalan osaamiskeskuksen laajennus- ja peruskorjaustyö on valmistunut 2012 vaihteessa. Hankkeen piha-alueen työt tulee saattaa loppuun vuoden 2013 aikana. Koulutus- ja työhyvinvointikeskus uudisrakennustyö: Koulutus- ja työhyvinvointikeskuksen rakentaminen Kittilän Leville on aloitettu syksyllä 2010 ammattiopiston Sodankylä-Instituutin rakennusosaston oppilastyönä. Opiskelijoiden suorittamana työt ovat edenneet kaikkien rakennusosien osalta vesikattovaiheeseen. Rakennuksien sisäpuoliset työt ovat edenneet B- ja C-osien osalta jo pintakäsittelyvaiheeseen. Rakennuksien ulkopuoliset on suunniteltu valmistuvaksi vielä tämän syksyn aikana. Töiden suorittamiseen on osallistunut opiskelijoita Kittilän, Sodankylän ja Rovaniemen eri toimipisteistä. Alustavan aikataulutuksen mukaisesti hankkeen piti valmistua vuoden vaihteeseen mennessä. Nyt on näkyvissä, että hanke valmistuu aikaisintaan keväällä Jänkätien toimipiste; paikoitusalueen rakentaminen: Jänkätien toimipisteen kaavamuutosprosessi on saatu päätökseen ja rakennuslupa on saanut lainvoiman. Lapin ammattiopiston tuotantoalojen kanssa on sovittu hankkeen töiden aloittamisesta tämän syksyn aikana. Hankkeen rakentamisaikatauluksi on suunniteltu vuosia Rakentamisen valmistelevat työt on aloitettu. Rakentaminen on suunniteltu suoritettavan ammattiopiston opiskelijatyönä. Sodankylä-Instituutin yleisten tilojen peruskorjaustyö: Sodankylä-Instituutin yleisten tilojen (toimisto-osan) peruskorjaustyöhanke on ollut investointiohjelman suunnitteluosassa vuodelle Päärakennuksen peruskorjaustyön yhteydessä tämä osa jäi korjaustyön ulkopuolelle. Tässä hankkeessa on suunniteltu saatettavan yleiset WC-tilat (esteettömyys) ja opiskelijoita palvelevat ym. tilat niiden edellyttämälle tasolle. Urheiluopiston toimipisteen tilajärjestelyt: Urheiluopiston toimipisteessä varaudutaan laadittavan kiinteistöstrategian mukaisten hankkeiden valmisteleviin töihin. Korjaussuunnitelma: Kiinteistöpalvelussa laadittua korjaussuunnitelmaa on tarkennettu vuosille ja sen mukaisten investointien kustannusvaikutukset on huomioitu rakentamisohjelmassa. Korjaussuunnitelman eri kiinteistöihin kohdistuvilla pienillä korjaustöillä parannetaan sisäilmaolosuhteita, korjataan kosteusvaurioita ja rakenteita. Tu-

9 Kuntayhtymähallitus / 2012 Sivu 9/27 levaisuudessa korjaussuunnitelman laadinnassa otetaan huomioon koulutuskuntayhtymässä laadittava kiinteistöstrategia Asuntoloiden ja asuinrakennusten korjaustyöt: Pääosa asuntolarakennuksista on peruskorjattu ja näillä koulutuskuntayhtymä pystyy tulevaisuudessa tarjoamaan II-asteen opiskelijoille tarpeellisen ja riittävän määrän asuntolapaikkoja. Pieniä korjaustöitä sisällytetään korjaussuunnitelma osuuteen mahdollisia tulevia korjaustarpeita varten. Laadittavassa koulutuskuntayhtymän kiinteistöstrategiassa huomioidaan myös asuntolarakennuksien tilanne. Talousarvion suunnitteluosa : Talousarvion suunnitteluosassa on varauduttu Sodankylä-Instituutti toimipisteen Luova -rakennuksen vesikaton peruskorjaustyö-hankkeeseen ja Levi- Instituutti toimipisteen julkisivun korjaustyöhankkeeseen sekä Urheiluopiston toimipisteen kiinteistöstrategian mukaisten hankkeiden valmisteleviin töihin ja tilajärjestelyihin. Tulevien vuosien peruskorjaus- ja investointiohjelma (2014 ja eteenpäin) tulee perustumaan koulutuskuntayhtymässä vuoden 2012 aikana laadittavaan kiinteistöstrategiaan Kuntayhtymän johtoryhmä on käsitellyt rakentamis- ja investointiohjelman sekä siihen liittyvän korjaussuunnitelman pitämässään kokouksessa ja yksimielisesti hyväksynyt em. liitteet jatkoesitysten pohjaksi. Rakentamisohjelman (liite 4a) ja korjaussuunnitelman (liite 4b) perusteluita esitellään tarkemmin kokouksessa. Johtaja: Hallitus: - hyväksyy perusteet rakentamis- ja investointiohjelman laatimista varten liitteen 4a mukaisesti - hyväksyy alustavan korjaussuunnitelman vuosille liitteen 4b mukaisesti. Merkittiin pöytäkirjaan, että kuultavana oli kiinteistöjohtaja Hannu Kerkelä. Keskustelun jälkeen hallitus hyväksyi tehdyt päätösesitykset.

10 Kuntayhtymähallitus / 2012 Sivu 10/27 76 POHTIMOLAMMEN TOIMIPISTEEN MYYNTI Hallitus Kiinteistöjohtaja: Pohtimolammen toimipisteen vuokra-alalla on valtion koulutuskuntayhtymälle korvauksetta luovuttamia rakennuksia sekä koulutuskuntayhtymän omistukseen lunastussopimuksella Rovaseudun Markkinakiinteistöt Oy:ltä siirtyneitä rakennuksia. Rakennukset sijaitsevat kaupungin vuokramaalla. Kuntayhtymävaltuusto on kokouksessaan ( 17) valtuuttanut hallituksen myymään Rovaniemen kaupungin, Ounasjoen kylässä, Pohtimo 619:0 kiinteistön n. 5,0 ha:n vuokraoikeuden ja sillä sijaitsevat rakennukset. Myynnille valtuusto ei ole asettanut ko. päätöksessään ehtoja. Hallitus on kokouksessaan päättänyt, että Pohtimolammen toimipisteen myymiseksi järjestetään uusi tarjouskilpailu Komission tiedonannon 97/C209/03 periaatteita noudattaen. Hallituksen puheenjohtaja: Hallitus päättää: 1. asettaa julkiseen myyntiin avoimella tarjouskilpailulla Pohtimolammen toimipisteen kiinteistön Pohtimo 619:0 n. 5,0 ha vuokraoikeuden ja sillä sijaitsevat rakennukset liitteenä 3 olevan ilmoituksen mukaisesti, 2. myydä Pohtimolammen toimipisteen kiinteistön Pohtimo 619:0 n. 5,0 ha vuokraoikeuden ja sillä sijaitsevat rakennukset korkeimman (parhaan) hyväksyttävän tarjouksen tehneelle tarjoajalle, 3. asettaa ko. myynnin vähimmäisajaksi komission tiedonannon 97/C209/03 periaatteita noudattaen 2 kuukautta, 4. ilmoittaa Rovaniemen alueen kiinteistövälitysliikkeille ja alueella toimiville valtakunnallisille kiinteistövälitysliikkeille tarjouskilpailusta, 5. ilmoittaa valtakunnallisissa ja paikallislehdissä tarpeen mukaan, 6. myöntää kuntayhtymän johtajalle oikeuden liitteenä olevan ilmoituksen suhteen tehdä teknisluontoisia muutoksia. Merkittiin pöytäkirjaan, että kuultavana oli kiinteistöjohtaja Hannu Kerkelä Keskustelun jälkeen hallitus hyväksyi tehdyt päätösesitykset.

11 Kuntayhtymähallitus / 2012 Sivu 11/27 Hallitus Kiinteistöjohtaja: Pohtimolammen toimipiste Rovaniemen kaupungin, Ounasjoen kylässä, Pohtimo 619:0 kiinteistön n. 5,0 ha:n vuokraoikeus ja sillä sijaitsevat rakennukset ovat olleet myynnissä hallituksen päätöksen mukaisesti välisenä aikana. Määräaikaan klo mennessä tuli yhteensä 7 tarjousta, avauspöytäkirja liitteenä 5a. Koulutuskuntayhtymän johtoryhmä on käsitellyt ko. asiaa kokouksessaan Johtoryhmä on yksimielisesti päättänyt esittää hallitukselle, että Pohtimolammen toimipisteen vuokraoikeus ja sillä sijaitsevat rakennukset myytäisiin korkeimman tarjouksen tehneelle taholle. Kiinteistöjohtaja esittelee asiaa kokouksessa. Johtaja: Hallitus päättää: 1. että koulutuskuntayhtymä myy Pohtimolammen toimipisteen kiinteistön Pohtimo 619:0 n. 5,0 ha vuokraoikeuden ja sillä sijaitsevat rakennukset Evo Tek Oy/perustettavan osakeyhtiön lukuun liitteenä 5b olevan kauppakirjaluonnoksen mukaisesti. 2. valtuuttaa kuntayhtymän johtajan tekemään tarvittaessa teknisluonteisia tarkistuksia liitteenä olevaan kauppakirjaluonnokseen. Merkittiin pöytäkirjaan, että kuultavana oli kiinteistöjohtaja Hannu Kerkelä. Keskustelun jälkeen hallitus hyväksyi tehdyt päätösesitykset.

12 Kuntayhtymähallitus / 2012 Sivu 12/27 77 VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET Hallintosäännön 9 pykälän mukaan: Henkilöstöä koskevista ja muista päätöksistä tehdään viranhaltijapäätös. Päätökset kirjataan päätösluetteloon. Hallituksen ottokelpoiset päätökset tuodaan hallituksen tietoon oikaisuvaatimusajan kuluessa päätöksen tekemisestä. Hallitukselle on jätetty tiedoksi liitteestä 6 ilmenevät viranhaltijapäätösluettelot: - listat erillisistä viranhaltijapäätöksistä - luettelot virkavalinnoista, yli ½ vuotta kestävistä työsuhteista ja sijaisuuksista sekä yli vuoden kestävistä virkavapauksista/työlomista, joihin ei ole automaattista VES/TES:iin perustuvaa oikeutta (WebTallennus) - ulkomaan matkamääräykset (epopulus matkalaskuohjelma) Hallituksen puheenjohtaja: Hallitus merkitsee liitteessä 6 ilmoitetut kuntayhtymän johtajan päätökset tiedokseen. Keskustelun jälkeen hallitus hyväksyi tehdyn päätösesityksen. Johtaja: Hallitus merkitsee liitteessä 6 ilmoitetut viranhaltijapäätökset tiedokseen. Keskustelun jälkeen hallitus hyväksyi tehdyn päätösesityksen.

13 Kuntayhtymähallitus / 2012 Sivu 13/27 78 KUNTAYHTYMÄN JOHTAJAN VUOSILOMA Hallituksen puheenjohtaja: Kuntayhtymän johtaja Arto Ylitalon vuosiloma vahvistetaan kokoukseen tuotavan esityksen mukaan. Esitys kokouksessa: Hallitus vahvistaa johtajan vuosiloman ajankohdaksi Johtaja Ylitalo ei esteellisenä osallistunut asian käsittelyyn. Keskustelun jälkeen hallitus hyväksyi tehdyn päätösesityksen.

14 Kuntayhtymähallitus / 2012 Sivu 14/27 79 ROVANIEMEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN HALLINNON JA JOHTAMISEN KEHITTÄMI- SEN MUUTOSJOHTAMISSTRATEGIA LAO:n erikoissuunnittelija: Hyväksyessään Rovaniemen koulutuskuntayhtymän hallinnon ja johtamisen kehittämislinjaukset yhtymähallitus päätti, että niiden toteuttamiseksi laaditaan virkamiestyönä muutosjohtamisstrategia. Muutosjohtamisstrategiaa ja sen toimeenpanosuunnitelmaa on valmisteltu kuntayhtymän johtoryhmässä ja hallituksen aamukoulussa Yhtymähallitus hyväksyi toimeenpantavaksi kuntayhtymän hallinnon ja johtamisen muutosjohtamisstrategian. Samalla hallitus päätti, että muutosjohtamisstrategia viedään tiedoksi valtuustolle. Lisäksi hallitus päätti, että muutosjohtamisstrategian toimeenpanosuunnitelman valmistuttua se tuodaan tiedoksi hallitukselle. Rovaniemen koulutuskuntayhtymän johtoryhmä on kokouksessaan yksimielisesti hyväksynyt hallinnon ja johtamisen muutoksen johtamisen työsuunnitelmaan (liite 7) ja käynnistänyt sen toimeenpanon. Johtaja: Hallitus merkitsee hallinnon ja johtamisen muutoksen johtamisen työsuunnitelman tiedoksi. Merkittiin pöytäkirjaan, että kuultavina olivat kehitysjohtaja Veli-Pekka Laukkanen, erikoissuunnittelija Marja Nissilä ja rehtori Taisto Arkko. Keskustelun jälkeen hallitus hyväksyi tehdyn päätösesityksen.

15 Kuntayhtymähallitus / 2012 Sivu 15/27 80 ROVANIEMEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN HALLINNON JA JOHTAMISEN KEHITTÄMINEN, ORGANISAATIO LAO:n erikoissuunnittelija: Rovaniemen koulutuskuntayhtymän hallinnon ja johtamisen kehittäminen käynnistyi vuoden 2011 talousarvion tavoitteiden mukaisesti toteuttamalla koko kuntayhtymää koskeva johtamisjärjestelmän arviointi ja laatimalla arvioinnin pohjalta hallinnon ja johtamisen kehittämissuunnitelma. (Yhtymähallitus ja liite 1; Rovaniemen koulutuskuntayhtymän hallinnon ja johtamisen kehittämissuunnitelma). Kehittämissuunnitelmassa julkituotiin vahvistettu hallinnon ja johtamisen kehittämisen strateginen linjaus: Hallinto- ja johtamisjärjestelmä sopeutetaan ja uudistetaan niin, että kuntayhtymä selviää hallitusti vuosiin painottuvista ammatillisen koulutuksen ja ammattikorkeakoululaitoksen kansallisista muutos- ja uudistumisprosesseista. Hallinnon ja johtamisen sopeuttamisella varmistetaan, että koulutuskuntayhtymä tulee olemaan koulutuksen järjestäjänä koko Lapin asialla luoden ja järjestäen kilpailukykyistä koulutusta ja turvaa osaavan työvoiman saatavuutta Lapin elinkeinoelämälle. Valittua strategiaa toteutetaan seuraavien vahvistettujen tavoitetilojen kautta: 1. Haastava visio ja sitä kohti kuljettava strateginen ohjaus, 2. Yhtenäinen asiakkaille yhdenvertainen ja yhteistyölle rakentuva toimintakulttuuri, 3. RKK- palvelujen keskitettyjen palvelujen madallettu palvelumalli, 4. Uudistettu ammatillisen koulutuksen ydinprosessien hallinta ja johtaminen ja 5. Koulutuksen järjestäjä (KJ)- palveluratkaisu mahdollistaa koulutuksen järjestäjälle kokoavan ja yhteen sovittavan johtamisen. Hallituksen ja johtoryhmän strategiaseminaarissa käytiin kehittämissuunnitelmasta sisällöllistä keskustelua, johon perustuen kuntayhtymän johtoryhmä laati kehittämistyön toimeenpanosuunnitelman. Henkilökunnalle järjestettyihin alkuvuoden 11 tiedotus- ja keskustelutilaisuuteen osallistui 356 henkilöä. Kevään 2011 aikana kuntayhtymän johtajan asettamat työryhmät kuvasivat kehittämissuunnitelman tavoitteiden mukaisesti nimetyille palvelukokonaisuuksille keskeiset asiakaslähtöiset prosessit ja valmistelivat erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja palvelujen järjestämiseksi. Valmisteluntyötä käsiteltiin henkilökunnan kanssa toukokuun 3 keskustelutilaisuudessa, joihin osallistui 201 henkilöä. Hallituksen iltakoulussa ( ) ja strategiaseminaarissa ( ) käydyn keskustelun pohjalta yhtymähallitus hyväksyi johtoryhmän valmistelemat Rovaniemen koulutuskuntayhtymän hallinnon ja johtamisen sopeuttamisen kehittämislinjaukset. (Yhtymähallitus ja liite 7; Rovaniemen koulutuskuntayhtymän hallinnon ja johtamisen kehittämislinjaukset). Kehittämislinjauksissa hallitus päätti kuntayhtymän hallinnon ja johtamisen sopeuttamisesta ja madaltamisesta sekä palvelujen uudelleen järjestelyistä seuraavaa: - Henkilöstö-, talous- ja yleishallintopalvelut (RKK-palvelut) sekä niihin liittyvät toimivalta- ja vastuusuhteet ratkaistaan keskittämällä ne sisäisillä järjestelyillä kuntayhtymäjohtajan alaisuuteen. Tavoitteena on madaltaa toimintarakenteita, yhtenäistää toimintakulttuureja sekä lisätä sisäistä yhteistyötä.

16 Kuntayhtymähallitus / 2012 Sivu 16/27 - Koulutuksen järjestäjälle kuuluvien ammatillisen koulutuksen, mukaan lukien työelämän kehittämis- ja palvelutoiminta säädöksissä määriteltyjen tehtävien kokonais- ja yhteen sovittava vastuu ja johtaminen ratkaistaan koulutuksen järjestäjäpalvelujen (KJ -palvelut) uusituilla toimivalta- ja vastuurakenteilla. - Ammatillisen koulutuksen toimivalta- ja vastuurakenteet uudistetaan kokoamalla ja sovittamalla yhteen toisen asteen ammatillisen koulutuksen johtaminen, tehostamalla ydinprosessien johtamista ja madaltamalla hallintoa. Tavoitteena on yhtenäinen ja yhteistyölle rakentuva sekä asiakkaille yhdenvertainen ja tasapuolinen toimintakulttuuri. Kehittämislinjauksien toteuttamiseksi hallitus päätti virkamiestyönä laadittavaksi muutosjohtamisstrategian, joka on tuotu valmistumisen jälkeen tiedoksi hallitukselle. Strategian mukaan hallinnon ja johtamisen muutosjohtamisen perustuu kuntayhtymän vastuullisuus-, avoimuus- ja oppivuusarvojen lisäksi inhimillisyyden ja yhteisöllisyyden arvoihin. Muutoksen johtaminen toteutetaan tasapainoisesti sen suhteen, miten hallinto ja johtaminen uudistetaan ja miten henkilökunta ja tulosalueet yhteisönä osallistuvat ja omaksuvat uudistuksen ja sopeuttamisen. (Yhtymähallitus ja liite 6; Rovaniemen koulutuskuntayhtymän hallinnon ja johtamisen kehittäminen muutosjohtamisstrategia). Hallintoa ja johtamista sopeuttavan ja uudistavan Muutoksen johtamisen työsuunnitelmassa on kuvattu kehittämissuunnitelman tavoitetilojen sekä kehittämislinjausten mukaiset hallintoa ja johtamista uudistavat ja sopeuttavat toimenpiteet aikatauluineen ja vastuutuksineen alkaen siten, että uudistettu ja madallettu organisaatio johtamisjärjestelmineen on toiminnassa Muutoksen johtamissuunnitelma on hyväksytty kuntayhtymän johtoryhmässä ja se tuodaan tiedoksi hallitukselle kokoukseen. Muutoksen johtamisen ensitoimenpiteitä on ratkaista, miten kuntayhtymän ja sen tulosalueiden toiminnat uudistetaan ja madalletaan hallituksen vahvistaman kehittämissuunnitelman ja kehittämislinjausten mukaisesti, jolla ratkaisulla luodaan edellytykset toimintarakenteiden madaltamiselle, toimintakulttuurin yhtenäistämiselle, sisäisen yhteistyön lisäämiselle sekä asiakkaiden yhdenvertaisuudelle. Johtoryhmä on kokouksessaan ja valmistellut kuntayhtymän nykyisen organisaation puitteissa prosessilähtöisen organisaation rakenneehdotuksen. Organisaatiorakenne- ja johtamisjärjestelmäehdotusta käsitellään yhtymähallituksen ja johtoryhmän strategiaseminaarissa Johtoryhmä pitää tärkeänä, että hallinnon ja johtamiseen välittömästi vaikuttavat organisaatiorakenne ja johtamisjärjestelmä ratkaistaan erikseen kaksivaiheisesti. Kuntayhtymän toimintojen sisäisten rakenneratkaisujen jälkeen voidaan valmistella kuntayhtymän ydin- ja tukiprosesseille osuva johtamisjärjestelmä. Johtaja: Esitys kokouksessa hallituksen ja johtoryhmän strategiaseminaarin jälkeen. Esitys kokouksessa: Rovaniemen koulutuskuntayhtymän organisaatio ja johtamisjärjestelmä uudistetaan hallituksen vahvistaman hallinnon ja johtamisen kehittämissuunnitelman ja vahvistamien kehittämislinjauksiin perustuen.

17 Kuntayhtymähallitus / 2012 Sivu 17/27 Rovaniemen koulutuskuntatyhmän toiminnat uudelleen järjestetään seuraaviksi yksiköiksi alkaen: Kuntayhtymän tulosalueita ovat: - Lapin ammattiopisto, - Lapin matkailuopisto, - Lapin urheiluopisto, jonka sisällä toimii Lapin kesäyliopisto, - Lapin oppisopimuskeskus, - Rovaniemen ammattikorkeakoulu. Yhteisiä palveluja ovat: - Hallintopalvelut - Kiinteistöpalvelu - Ammattikoulutuspalvelu Hallintopalvelut sisältävät seuraavat toiminnot: Yleishallinto ja hallintoviestintä, henkilöstöhallinto ja henkilöstöasioiden hoito, taloushallinto ja talousasioiden hoito, hankintatoimi, tietohallinto, aluevaikuttavuus ja laatutyö. Aluevaikuttavuus ja laatutyö sisältää ennakoinnin, koulutussuunnittelun ja opiskelijavirtaohjauksen ja työelämän palvelu- ja kehittämistoiminnan ja laadunhallinnan. Ammattikoulutuspalvelut sisältävät seuraavat toiminnot: Haku ja valinta, henkilökohtaistaminen ja opintojen ohjaus, hyvinvointipalvelut, opetussuunnitelmien hallinta, oppimisympäristöt ja työelämän palvelu- ja kehittämistoiminta. Johtamisjärjestelmä rakennetaan siten, kuntayhtymän johtajan alaisuudessa toimintoja johtavat: 1. Hallintojohtaja 2. Kiinteistöjohtaja 3. Oppisopimusjohtaja 4. Lapin matkailuopiston rehtori (matkailuinstituutin johtaja) 5. Lapin ammattiopiston rehtori 6. Lapin urheiluopiston toimitusjohtaja 7. Rovaniemen ammattikorkeakoulun rehtori Ylimmän johdon alaisuudessa toimiva johtamisjärjestelmä perustuu aikaisemmin päätettyihin linjauksiin. Johtamisjärjestelmään tarvittava virkojen perustaminen ja lakkauttaminen päätetään erikseen. Kuntayhtymän tulosalueet esitetään päätettäväksi valtuustolle talousarvion yhteydessä. Johtajan täydennysesitys kokouksessa: Rovaniemen koulutuskuntayhtymän organisaatio ja johtamisjärjestelmä uudistetaan hallituksen vahvistaman hallinnon ja johtamisen kehittämissuunnitelman ja vahvistamien kehittämislinjauksiin perustuen.

18 Kuntayhtymähallitus / 2012 Sivu 18/27 Rovaniemen koulutuskuntatyhmän toiminnat uudelleen järjestetään seuraaviksi yksiköiksi asteittain alkaen: Kuntayhtymän tulosalueita ovat: - Lapin ammattiopisto, - Lapin matkailuopisto, - Lapin urheiluopisto, jonka sisällä toimii Lapin kesäyliopisto, - Lapin oppisopimuskeskus, - Rovaniemen ammattikorkeakoulu. Yhteisiä palveluja ovat: - Hallintopalvelut - Kiinteistöpalvelu - Ammattikoulutuspalvelu Hallintopalvelut sisältävät seuraavat toiminnot: Yleishallinto ja hallintoviestintä, henkilöstöhallinto ja henkilöstöasioiden hoito, taloushallinto ja talousasioiden hoito, hankintatoimi, tietohallinto, aluevaikuttavuus ja laatutyö. Aluevaikuttavuus ja laatutyö sisältää ennakoinnin, koulutussuunnittelun ja opiskelijavirtaohjauksen ja työelämän palvelu- ja kehittämistoiminnan ja laadunhallinnan. Ammattikoulutuspalvelut sisältävät seuraavat toiminnot: Haku ja valinta, henkilökohtaistaminen ja opintojen ohjaus, hyvinvointipalvelut, opetussuunnitelmien hallinta, oppimisympäristöt ja työelämän palvelu- ja kehittämistoiminta. Johtamisjärjestelmä rakennetaan siten, kuntayhtymän johtajan alaisuudessa toimintoja johtavat: 1. Hallintojohtaja 2. Kiinteistöjohtaja 3. Oppisopimusjohtaja 4. Lapin matkailuopiston rehtori (matkailuinstituutin johtaja) 5. Lapin ammattiopiston rehtori 6. Lapin urheiluopiston toimitusjohtaja 7. Rovaniemen ammattikorkeakoulun rehtori Ylimmän johdon alaisuudessa toimiva johtamisjärjestelmä perustuu aikaisemmin päätettyihin linjauksiin. Johtamisjärjestelmään tarvittava virkojen perustaminen ja lakkauttaminen päätetään erikseen. Kuntayhtymän tulosalueet esitetään päätettäväksi valtuustolle talousarvion yhteydessä. Toimintaprosessien uudistamiseen nimetään hallituksesta seurantaryhmä, jolle raportoidaan kehitystyön edetessä seurantaryhmän sopimalla tavalla.

19 Kuntayhtymähallitus / 2012 Sivu 19/27 Merkittiin pöytäkirjaan, että kuultavina olivat kehitysjohtaja Veli-Pekka Laukkanen, erikoissuunnittelija Marja Nissilä ja rehtori Taisto Arkko. Merkittiin pöytäkirjaan, että johtajan esitys jaettiin pöydälle. Merkittiin pöytäkirjaan, että rehtori Taisto Arkon selvitys Koulutuksenjärjestäjäpalveluiden jakautuminen (KJ1 ja KJ2) jaettiin pöydälle. Hallitus valitsi yksimielisesti seurantaryhmään jäseniksi hallituksen puheenjohtaja Antti Paanasen, hallituksen varapuheenjohtaja Pentti Haimakaisen, Eeva Ylihurulan ja Ari- Pekka Jakosen. Keskustelun jälkeen hallitus hyväksyi johtajan täydennetyn esityksen. Merkittiin pöytäkirjaan, että Vesa Haapala poistui kokouksesta tämän pykälän käsittelyn jälkeen klo

20 Kuntayhtymähallitus / 2012 Sivu 20/27 81 MUUT TIEDOTETTAVAT ASIAT SANTASPORT LAPIN URHEILUOPISTO VUOKRAA LAPPI AREENAN Lapin Urheiluopiston toimitusjohtaja: Santasport Lapin Urheiluopisto on allekirjoittanut vuokrasopimuksen Kiinteistö Oy Lappi Areenan kanssa. Vuokrasopimus astuu voimaan alkaen ja on voimassa vähintään 5 vuotta saakka. Tulevan kauden toiminnasta saakka vastaa nykyinen vuokralainen Ounasvaaran Areena Palvelut Oy. Santasport Lapin Urheiluopisto on Rovaniemen koulutuskuntayhtymän omistuksessa toimiva liikelaitos jonka toimialaan kuuluu liikunnan ammatillisen koulutuksen lisäksi Santasport tuotenimen alla liikunta- ja urheilupalvelujen, kurssien, leirien ja tapahtumien tuottaminen ja toteuttaminen sekä tilojen vuokraaminen. Urheilu- ja liikuntaleireihin ja kursseihin sekä tapahtumiin sisältyy majoitus- ja ravintolapalvelut jotka Santasport Lapin Urheiluopisto myös tuottaa omissa tiloissaan itse. Santasport Lapin Urheiluopiston omat olosuhteet joissa toiminta toteutetaan ovat tällä hetkellä urheiluhalli (1500 neliötä; kiertävä 200 m juoksurata, sisäpelikentät sekä yli 10 eri urheilulajin suorituspaikkaa), uimahalli, keilahalli, 3 isoa ryhmäliikuntaja tassisalia, iso kuntosali ja 2 pienempää kuntosalia, lasten Funpark sisäliikuntapuisto, 3 ulkopelikenttää ja kuntotestaustilat. Santasport Lapin Urheiluopisto on myös vahvasti mukana joka syksyisessä Ounasvaaran ensilumenladun olosuhteen luomisessa. Majoituskapasiteettia löytyy noin 300 petipaikkaa, koulutus/kokoustiloja yli 300 henkilölle ja ravintolapalveluita tuottaa SnackTime baari ja Amica-ravintola. Ulkoistettuina palveluina talosta löytyy myös hieronta- ja fysioterapia palvelut sekä kauneudenhoito- ja kylpyläpalvelut. Yhteensä oma kiinteistömassa on noin neliötä. Urheilun ja liikunnan kurssien, leirien, palveluiden ja tapahtumien toteuttamiseen hyödynnetään myös Ounasvaaran muita liikuntapaikkoja ja palveluita kuten samassa pihapiirissä oleva Ounashalli (jalkapallo), Ounasvaaran valaistut talvi- ja kesäulkoilureitit, Ounasvaaran Hiihtostadion mäkihyppykeskuksineen, Ounasvaaran Hiihtokeskus Oy:n rinnepalvelut ja Ounasvaaran Golf-puisto. Tähän mennessä myös Lappi Areenan jääolosuhteita on hyödynnetty jääurheiluleirien, turnausten ja koulutusten toteuttamisessa vuokraamalla jääaikaa aina leiri ja tapahtuma kerrallaan, nyt tehty vuokrasopimus kattaa ja mahdollistaa ympärivuorokautisen ja ympärivuotisen käytön viideksi vuodeksi. Santasport Lapin Urheiluopiston palveluksessa työskentelee vakituisesti tällä hetkellä yli 90 henkilöä ja tuntityön/sesonkityöntekijöitä on useita kymmeniä. Liikunnan ja urheilun osaamisella ja tuotteilla on kasvava kysyntä. Myynti on ollut 2000 luvulla hyvässä kasvussa kun Santasport Lapin Urheiluopiston liikevaihto oli vuonna 2003 noin 2,6 milj niin nyt 2011 vuonna se oli 7,7 milj. Santasport Lapin Urheiluopisto tuotti liikunnan ja urheilun majoitusvuorokausia vuonna 2011 noin vuorokautta, tästä jääurheiluleirien/turnausten osuus oli

21 Kuntayhtymähallitus / 2012 Sivu 21/27 noin 3000 vuorokautta. Santasport Lapin Urheiluopiston valmennuskeskukseen on palkattu jääkiekkoon yhteistyössä Rovaniemen Kiekko ry:n kanssa valmennuspäällikkö, lisäksi jääurheiluun on palkattuna yhteistyössä jääkiekkoliiton kanssa aluepäällikkö ja nuorten maajoukkuevalmentaja. Santasport Lapin Urheiluopistolla on yhteispalkattu valmentaja myös taitoluisteluun Rovaniemen Taitoluistelijoiden kanssa. Lapin Urheiluopiston valmennuskeskuksella on valmennuskeskussopimus kaikkien Lappi Areenan pääkäyttäjien eli Rovaniemen Kiekko ry:n, RoKi Hockey Oy:n ja Rovaniemen Taitoluistelijoiden kanssa. Urheilu/liikuntatoiminnan ja koulutuksen laaja edistäminen ja kehittäminen on Lapin Urheiluopiston ydintehtävä. Lapin Urheiluopisto hallinnoi Lapin Urheiluakatemian toimintaa ja siihen on yhteistyössä valmennuskeskuksen kanssa palkattu yhteensä 17 eri urheilulajin valmentajaa. Käytännössä nämä valmentajat vastaavat ja työskentelevät päivittäisvalmennuksen, urheiluleirien, tapahtumien ja koulutusten toteuttamisessa. Lapin Urheiluakatemian järjestämä jääkiekkotoiminta koordinoidaan Lapin Urheiluopistolta ja valmennuspaikkoina toimivat Lappi Areena lisäksi Lapin Urheiluopiston harjoitustilat. Vuokratessaan Lappi Areena kiinteistön Lapin Urheiluopiston tavoitteena on vahvistaa entisestään jääurheilu toimintaa ja kehitystä Rovaniemellä. Tehostamista ja kehittämistä haetaan perustoiminnan yhteistyöstä eri toimijoiden välillä sekä jäähallin päiväaikojen ja loma aikojen tehokkaammasta käytöstä. Urheiluseurojen iltaharjoitusajat tulevat toteutumaan nykyisen toiminnan tapaan ja se ei ole ristiriidassa Lapin Urheiluopiston kehittämisajatusten kanssa. Kesäajan käyttöä pyritään kehittämään entisestään ensisijaisesti valtakunnallisella jääurheilun leiritystoiminnalla sekä liikuntamatkailun keinoilla. Jääurheilun lisäksi Lappi Areenalla tullaa järjestämään myös jatkossa muitakin tapahtumia ja messuja totuttuun tapaan. Santasport Lapin Urheiluopiston olemassa olevien majoitus- ja ravintolapalveluiden, urheilu- ja liikuntaosaamisen, olosuhteiden ja liikunnan markkinointiosaamisen yhdistäminen ja paketoiminen Lappi Areenan tarjoamiin olosuhteisiin ja palveluihin antaa Ounasvaaralle uusia mahdollisuuksia ja vetovoimaisuutta niin jääurheilu kuin muunlaisten tapahtumien tuottamiseen ja myymiseen valtakunnallisella, alueellisella ja paikallisella tasolla. Lisätietoja antavat Santasport Lapin Urheiluopisto Kiinteistö Oy Lappi Areena Toimitusjohtaja Toimitusjohtaja Heikki Keskitalo puh Heikki Alaluusua puh Johtaja: Hallitus merkitsee tiedotettavat asiat tiedoksi. Keskustelun jälkeen hallitus hyväksyi tehdyn päätösesityksen.

22 Kuntayhtymähallitus / 2012 Sivu 22/27 82 OSALLISTUJIEN NIMEÄMINEN TILAISUUTEEN Henkilöstöjohtaja: Audiator-yhtiöt järjestää Rovaniemellä aluekiertueen ke , paikka Hotelli Santa Claus. Tilaisuuden ohjelma: Kahvitarjoilu ja ilmoittautuminen Tervetuloa Audiator-yhtiöiden aluetilaisuuteen Audiator 20v kuntakentän palveluksessa Toimitusjohtaja Terttu Heikkonen, Audiator-yhtiöt Kunnan ja kuntakonsernin tilintarkastus mitä lisäarvoa tarkastus tuo kuntakonsernin johtamiseen? Tilintarkastuspalvelujen johtaja Pasi Leppänen, Audiator Mitä kuntakentälle kuuluu nyt? HTT, professori Jari Stenvall, Lapin yliopisto Keskustelua Tuloksellisuuden kehittäminen johdon näkökulmasta Toimitusjohtaja Aija Tuimala, Audiapro Kunnan tuloksellisen toiminnan arvioinnin haasteita ja mahdollisuuksia Aluejohtaja Tuula Roininen, Audiator Yhteenveto Tilaisuus päättyy Johtaja: Hallitus nimeää Audiatorin aluekiertueen tilaisuuden osallistujiksi valtuuston puheenjohtajan, hallituksen puheenjohtajan, tarkastuslautakunnan puheenjohtajiston, kuntayhtymän johtajan, talousjohtajan ja sisäisen tarkastajan. Hallitus hyväksyi tehdyn päätösesityksen.

23 Kuntayhtymähallitus / 2012 Sivu 23/27 84 YLIMÄÄRÄINEN ASIA: MUUT ASIAT Johtaja: Hallitus nimeää kolme hallituksen jäsentä osallistumaan ammatillisen koulutuksen seminaariin Hallitus päätti yksimielisesti ottaa asian ylimääräisenä käsittelyyn. Hallitus päätti yksimielisesti, että hallituksesta nimetään neljä jäsentä tilaisuuteen. Hallitus päätti yksimielisesti, että arvalla ratkaistaan seminaarin osallistujat. Suoritetussa arvonnassa seminaariin osallistuvat Eira Setälä, Tuomas Vanhala, Ari-Pekka Jakonen ja Vesa Haapala. Merkittiin pöytäkirjaan, että Leena Jääskeläinen poistui kokouksesta klo tämän asian käsittelyn jälkeen.

24 Kuntayhtymähallitus / 2012 Sivu 24/27 KUNTAYHTYMÄHALLITUKSEN PÄÄTÖKSIÄ KOSKEVAT MUUTOKSENHAKUOHJEET Tähän Rovaniemen koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirjassa olevaan päätökseen tyytymätön saa tehdä päätöksestä oikaisuvaatimuksen Rovaniemen koulutuskuntayhtymän hallitukselle. Yhtymähallituksen oikaisuvaatimuksen johdosta antamaan päätökseen haetaan muutosta kunnallisvalituksella Rovaniemen hallinto-oikeudelta. Yhtymähallituksen tekemästä kansalliset kynnysarvot ylittävästä hankintapäätöksestä voidaan tehdä hakemus markkinaoikeudelle. Kansallisen kynnysarvon suuruus on: euroa tavara- ja palveluhankinnat euroa terveydenhoito- ja sosiaalipalvelut ja koulutuspalvelut yhteishankintana euroa rakennus- ja käyttöoikeusurakat MUUTOKSENHAKUKIELTO Päätöksestä, joka koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta (KuntaL 91 ). Palkkauspäätösten osalta päätöksestä ei voi tehdä oikaisuvaatimusta, koska päätös koskee työ- ja virkaehtosopimuksen tulkintaa, soveltamista tai työnjohto- ja valvontaoikeuden käyttämistä. Asia kuuluu pääsopimuksen mukaisen neuvottelumenettelyn piiriin ja työtuomioistuimen toimivaltaan. Pykälät: 70, 71, 72, 73, 74, 75, 77, 78, 79, 80, 81, 83 OIKAISUVAATIMUSOHJE / HANKINTAOIKAISU Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä oikaisuvaatimuksen/hankintaoikaisun Rovaniemen koulutuskuntayhtymän hallitukselle: Pykälät: 76, 82, 84 Oikaisuvaatimusviranomainen ja yhteystiedot Oikaisuvaatimusviranomainen: Rovaniemen koulutuskuntayhtymän hallitus Posti- ja käyntiosoite: Toripuistikko 5-7 (3. krs), Rovaniemi Sähköpostiosoite: redu@redu.fi Puhelin: (keskus) Telefax: Viraston aukioloaika: Oikaisuvaatimus voidaan tehdä sekä tarkoituksenmukaisuus- että laillisuusperusteilla. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen. Kuntayhtymän viranomaisen päätöksestä oikaisuvaatimuksen ja kunnallisvalituksen saa tehdä myös kuntayhtymän jäsenkunta ja sen jäsen sekä kuntien yhteisen toimielimen päätöksestä sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen (KuntaL 92 ). Hankintaoikaisua voi vaatia hankintayksikön päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun tyytymätön. Hankintaoikaisun voi tehdä tarjouskilpailuun osallistunut tarjoaja tai osallistumishakemuksen tehnyt ehdokas eli se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen). Kunnan asukkailla tai kunnallisilla luottamushenkilöillä ei ole hankintaasiassa oikeutta tehdä hakemusta markkinaoikeudelle, elleivät he ole asianosaisia (HankintaL ). Oikaisuvaatimusaika ja sen alkaminen Oikaisuvaatimus/hankintaoikaisu on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista (KuntaL 93 ). Kunnan jäsenen tai jäsenkunnan ja sen jäsenen katsotaan saaneen tiedon päätöksestä, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän (7) päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erikseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana (KuntaL 95 ). Käytettäessä sähköistä yhteystietoa ehdokkaan ja tarjoajan katsotaan saaneen päätöksestä oheisasiakirjoineen tiedon sinä päivänä, jolloin mainitut asiakirjat sisältävä sähköinen viesti on vastaanottajan käytettävissä tämän vastaanottolaitteessa siten, että viestiä voidaan käsitellä. Tällaisena ajankohtana pidetään viestin lähettämispäivää, jollei asiassa esitetä luotettavaa

25 Kuntayhtymähallitus / 2012 Sivu 25/27 selvitystä tietoliikenneyhteyksien toimimattomuudesta tai vastaavasta muusta seikasta, jonka johdosta sähköinen viesti on saapunut vastaanottajalle myöhemmin. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen. Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. Myöhästynyttä oikaisuvaatimusta ei oteta tutkittavaksi. Oikaisuvaatimusaikaa laskettaessa tiedoksisaantipäivää/nähtäväksi asettamispäivää ei lueta määräaikaan. Jos määräajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, oikaisuvaatimuksen saa tehdä ensimmäisenä arkipäivänä tämän jälkeen. Oikaisuvaatimuksen muoto ja toimittaminen Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Oikaisuvaatimus on tekijän, laillisen edustajan tai asiamiehen allekirjoitettava. Siinä tulee mainita tekijän, ja jos hän ei ole allekirjoittaja, myös allekirjoittajan nimi, osoite, asuinkunta sekä puhelinnumero, johon asiaa koskevat ilmoitukset voidaan toimittaa. Oikaisuvaatimuksen voi toimittaa myös faksina tai sähköpostitse. Sähköistä asiakirjaa ei tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä tai eheyttä ei ole syytä epäillä. Oikaisuvaatimuksia, jotka sisältävät arkaluonteisia henkilö- tai salassa pidettäviä tietoja, ei suositella lähetettäväksi sähköpostitse tai sen liitteenä. Sähköisen asiakirjan (telekopio tai sähköposti) katsotaan saapuneen viranomaiselle kun se on viranomaisen käytettävissä vastaanottolaitteessa tai tietojärjestelmässä siten, että viestiä voidaan käsitellä. Oikaisuvaatimuksessa on mainittava päätös, jota vaaditaan oikaistavaksi sekä vaatimuksen sisältö ja perusteet. Oikaisuvaatimukseen on liitettävä asiakirjat, joihin tekijä vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole aikaisemmin toimitettu viranomaiselle. Muutoshakemus on tehtävä viimeistään määräajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Mikäli oikaisuvaatimus lähetetään postitse, on se jätettävä postiin niin ajoissa, että se ehtii perille viraston aukioloaikana ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. Oikaisuvaatimus lähetetään aina lähettäjän omalla vastuulla. VALITUSOSOITUS Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös asianosainen ja kunnan jäsen sekä kuntien yhteisen toimielimen päätöksestä sopimukseen osallinen kunta ja sen jäsen (KuntaL 92 ). Pykälät: - Valitusviranomainen on Rovaniemen hallinto-oikeus. Postiosoite on PL 8112, ROVANIEMI ja käyntiosoite Oikeustalo, Valtakatu 17, Rovaniemi. Puhelin , , telekopio ja sähköposti rovaniemi.hao@oikeus.fi. Valitusaika on kolmekymmentä (30) päivää. Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen (päätös oikaisuvaatimusohjeineen) lähettämisestä. Milloin oikaisua päätökseen haetaan kunnan jäsenen ominaisuudessa, oikaisuvaatimusaika lasketaan siitä, kun toimielimen pöytäkirja tai viranhaltijan päätös on asetettu yleisesti nähtäväksi. Pöytäkirjanotteen voi tilata ja tarkempia ohjeita saada asianosaisen toimielimen sihteeriltä tai päätöksen tehneeltä viranhaltijalta. Valituskirjassa on ilmoitettava: - valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite - päätös, johon haetaan muutosta - miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi - muutosvaatimuksen perusteet. Valituskirja on valittajan tai laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut valituskirjan, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkunta ja postiosoite.

26 Kuntayhtymähallitus / 2012 Sivu 26/27 Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (701/93) nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksua hallinto-oikeudessa 90 euroa. Valituskirjaan on liitettävä valituksenalainen päätös alkuperäisenä tai jäljennöksenä ja todistus siitä päivästä, josta valitusaika on luettava. Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen valitusajan päättymistä. ASIAN SAATTAMINEN MARKKINAOIKEUDEN KÄSITELTÄVÄKSI Kansalliset kynnysarvot ylittävissä hankinnoissa asia voidaan saattaa markkinaoikeuden tutkittavaksi. Tarjoaja, osallistumishakemuksen tehnyt ehdokas tai muu taho, jota asia koskee voi saattaa hankintapäätöksen markkinaoikeuden käsiteltäväksi tekemällä valituksen. Kunnan asukkailla tai kunnallisilla luottamushenkilöillä ei ole hankinta-asiassa oikeutta tehdä hakemusta markkinaoikeudelle, elleivät he ole asianosaisia. Pykälät: Valitusaika Jollei toisin säädetä, hakemus markkinaoikeudelle on tehtävä kirjallisesti 14 päivän kuluessa siitä, kun ehdokas tai tarjoaja on saanut kirjallisesti tiedon päätöksestä ja sen perusteluista sekä ohjeen asian saattamisesta markkinaoikeuden käsiteltäväksi. Tarjoajan katsotaan saaneen tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua asiakirjan lähettämisestä. Valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista, jos hankintayksikkö on tehnyt hankintasopimuksen hankintalain 78 :n 1 nojalla noudattamatta odotusaikaa. Valitus on tehtävä kuuden kuukauden kuluessa hankintapäätöksen tekemisestä siinä tapauksessa, että ehdokas tai tarjoaja on saanut tiedon hankintapäätöksestä valitusosoituksineen ja hankintapäätös tai valitusosoitus on ollut olennaisesti puutteellinen. Valitus ja sen toimittaminen Valituksessa on ilmoitettava hankinta-asia, jota valitus koskee, sekä valittajan vaatimukset ja niiden perusteet. Puitejärjestelyyn perustuvan hankinnan osalta valituskirjelmässä on esitettävä, minkä vuoksi käsittelylupa tulisi myöntää. Valituksessa on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatija on joku muu henkilö, valituksessa on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Lisäksi on ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa. Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valituskirjelmä. Valitukseen on liitettävä: päätös, johon muutosta haetaan joko kopiona tai alkuperäisenä todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi valtakirja, mikäli käytetään asiamiestä (hallintolainkäyttölaki 21 ) Valitus on toimitettava markkinaoikeudelle. Valituksen tulee olla perillä valitusajan viimeisenä päivänä ennen markkinaoikeuden virka-ajan päättymistä. Itse tiedoksisaantipäivää ei lasketa mukaan. Hakemuksen voi toimittaa markkinaoikeuden kansliaan henkilökohtaisesti, asiamiestä käyttäen, lähetin välityksellä, postitse, telekopiona tai sähköpostin avulla kuten laissa sähköisestä asioinnista viranomaistoiminnassa (13/2003) säädetään. Jos vireillepanon viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä,

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Aika Tiistai 16.12.2014 klo 9.15 11.10 Paikka Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen,

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Aika Keskiviikko 28.5.2014 klo 9.15 10.27 Paikka Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen,

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Aika Keskiviikko 6.4.2016 klo 9.15 Paikka Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA TARKASTUSLAUTAKUNTA UUSI TARKASTUSLTK 2 / 2013. Antti Paananen, puheenjohtaja. Sari Arponen

KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA TARKASTUSLAUTAKUNTA UUSI TARKASTUSLTK 2 / 2013. Antti Paananen, puheenjohtaja. Sari Arponen Aika Perjantai 30.8.2013 klo 10.00 Paikka Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Lapin ammattiopisto, Jänkätien toimipiste, Jänkätie 1 (luokka C 161), 96300 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen,

Lisätiedot

Jaakko Huttunen pj Mauri Taskila Aarne Jänkälä vpj Leena Aspegrén

Jaakko Huttunen pj Mauri Taskila Aarne Jänkälä vpj Leena Aspegrén Aika Perjantai 10.2.2012 klo 10.00-12.00 Paikka Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Oppipoika ravintolat / Kokoustila Oltermanni, Korkalonkatu 33, 4. krs 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Varajäsen

Lisätiedot

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Lapin ammattiopisto, Jänkätie 1 (peilisali B102), Rovaniemi

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Lapin ammattiopisto, Jänkätie 1 (peilisali B102), Rovaniemi Aika Maanantai 18.6.2012 klo 10.00 Paikka Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Lapin ammattiopisto, Jänkätie 1 (peilisali B102), 96300 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Varajäsen Jaakko Huttunen pj Mauri

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 45

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 45 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 45 Asiat 15-20, 24-28, 31-35 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös

Lisätiedot

Muutoksenhaku viranomaisen päätöksestä

Muutoksenhaku viranomaisen päätöksestä Muutoksenhaku viranomaisen päätöksestä Kunnallishallinnossa voidaan päätöksenteon jälkeen tutkia päätökseen ja päätöksentekoon liittyviä erimielisyyksiä ja virheellisyyksiä monin tavoin. Yleensä päätökseen

Lisätiedot

Seuraaviin päätöksiin liittyvien yksityisoikeudellisten asioiden käsittely kuuluu Helsingin käräjäoikeuden toimivaltaan:

Seuraaviin päätöksiin liittyvien yksityisoikeudellisten asioiden käsittely kuuluu Helsingin käräjäoikeuden toimivaltaan: HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRI MUUTOKSENHAKUOHJEET HUS-KUNTAYHTYMÄN HALLITUS Kokouspäivä 21.9.2015 Pykälät 102-108 Sivut 1-21 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Jaakko Huttunen Aarne Jänkälä Sakari Karkkola Raimo Miettunen Elsa Riekkola Meeri Toivanen

Jaakko Huttunen Aarne Jänkälä Sakari Karkkola Raimo Miettunen Elsa Riekkola Meeri Toivanen Aika Torstai 19.2.2013 klo 10.00 13.05 Paikka Tarkastuslautakunta Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Hallintopalvelut / Kokoustila Puistikko (3. krs), Toripuistikko 5-7, 96200 Rovaniemi Jäsen Jaakko Huttunen

Lisätiedot

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, kokoustila Puistikko, Toripuistikko 5-7 (3. krs.), Rovaniemi

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, kokoustila Puistikko, Toripuistikko 5-7 (3. krs.), Rovaniemi Aika Keskiviikko 10.4.2013 klo 10.00 12.25 Paikka Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, kokoustila Puistikko, Toripuistikko 5-7 (3. krs.), 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Varajäsen Jaakko Huttunen

Lisätiedot

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom. mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla:

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom. mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRI MUUTOKSENHAKUOHJEET HUS-KUNTAYHTYMÄN TALOUS- JA KONSERNIJAOSTO Kokouspäivä 3.6.2015 Pykälät 37-41 Sivut 1-11 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista

Lisätiedot

Pykälät: 357-362, 366-367, 369-372, 374. Seuraaviin päätöksiin haetaan muutosta oikaisuvaatimuksella.

Pykälät: 357-362, 366-367, 369-372, 374. Seuraaviin päätöksiin haetaan muutosta oikaisuvaatimuksella. Muutoksenhakuohje Muutoksenhakukiellot Päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, jos päätös koskee kuntalain 91 :n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa työ- tai virkaehtosopimuksen

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi Aika Tiistai 21.10.2014 klo 9.15 Paikka Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 1 Tarkastuslautakunta 29.04.2016 AIKA 29.04.2016 klo 16:00-19:15 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 44 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi

Ravintola Oppipoika, kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi Aika Tiistai 8.11.2016 klo 9.15 Paikka Ravintola Oppipoika, kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

MUUTOKSENHAKUOHJE. Muutoksenhakukielto :t 46, 47, 49-56, 59, Muutoksenhakukielto MUUTOKSENHAKUKIELTO

MUUTOKSENHAKUOHJE. Muutoksenhakukielto :t 46, 47, 49-56, 59, Muutoksenhakukielto MUUTOKSENHAKUKIELTO MUUTOKSENHAKUOHJE Muutoksenhakukielto :t 46, 47, 49-56, 59, 61-63 Muutoksenhakukielto MUUTOKSENHAKUKIELTO Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain

Lisätiedot

Jaakko Huttunen pj Mauri Taskila Aarne Jänkälä vpj Leena Aspegrén

Jaakko Huttunen pj Mauri Taskila Aarne Jänkälä vpj Leena Aspegrén Aika Keskiviikko 21.12.2011 klo 10.00 12.40 Paikka Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Hallintopalvelut / Kokoushuone Puistikko, Toripuistikko 5-7, 3. krs, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Varajäsen

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 1. Sivu 35 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 36 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 1. Sivu 35 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 36 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 1 Joensuun Työterveysliikelaitoksen johtokunta Aika 08.10.2014 klo 17:00-17:35 Paikka Penttilänkatu 7-9, 80220 Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 35 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Vaalilain ( /714) :ien päätöksestä ei voi tehdä oikaisuvaatimusta.

Vaalilain ( /714) :ien päätöksestä ei voi tehdä oikaisuvaatimusta. MUUTOKSENHAKUOHJE 67,68, 69, 70, 71 MUUTOKSENHAKUKIELTO Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 :n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa;

Lisätiedot

Jäsen Jaakko Huttunen Aarne Jänkälä Sakari Karkkola Raimo Miettunen Elsa Riekkola Meeri Toivanen

Jäsen Jaakko Huttunen Aarne Jänkälä Sakari Karkkola Raimo Miettunen Elsa Riekkola Meeri Toivanen Aika Perjantai 13.4.2012 klo 10.00-12.45 Paikka Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Oppipoika ravintolat / Kokoustila Oltermanni, Korkalonkatu 33, 4. krs, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Jaakko Huttunen

Lisätiedot

MUUTOKSENHAKUOHJE. Muutoksenhakukielto :t , 263, ja 280 MUUTOKSENHAKUKIELTO

MUUTOKSENHAKUOHJE. Muutoksenhakukielto :t , 263, ja 280 MUUTOKSENHAKUKIELTO MUUTOKSENHAKUOHJE Muutoksenhakukielto :t 254-260, 263, 270-278 ja 280 MUUTOKSENHAKUKIELTO Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 :n

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi Aika Tiistai 21.10.2014 klo 9.15 11.50 Paikka Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen,

Lisätiedot

KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tarkastuslautakunta 1/2016 1

KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tarkastuslautakunta 1/2016 1 KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tarkastuslautakunta 1/2016 1 KOKOUSAIKA Torstai 11.2.2016 kello 15.15 16.10 KOKOUSPAIKKA Kunnantoimisto, Äyräpääntie 2, 72600 Keitele SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Toimielin Kokouspäivämäärä Tekninen lautakunta 25.8.2015 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät ,

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät , Muutoksenhakuohjeet MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain perusteet valmistelua

Lisätiedot

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy 134 Kokousaika Tiistai 28.6.2011 kello 17.50 18.55 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali Käsitellyt asiat nro liite 98 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 99 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Liperin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 10, 83100 Liperi

Liperin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 10, 83100 Liperi LIPERIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Tarkastuslautakunta 02.02.2015 Aika 02.02.2015 klo 12:30-13:45 Paikka Liperin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 10, 83100 Liperi Käsitellyt asiat

Lisätiedot

MUUTOKSENHAKUOHJE. Muutoksenhakukielto :t 36, 37, 41, 42, 43, 45, 46, 47 MUUTOKSENHAKUKIELTO

MUUTOKSENHAKUOHJE. Muutoksenhakukielto :t 36, 37, 41, 42, 43, 45, 46, 47 MUUTOKSENHAKUKIELTO MUUTOKSENHAKUOHJE Muutoksenhakukielto :t 36, 37, 41, 42, 43, 45, 46, 47 MUUTOKSENHAKUKIELTO Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 :n

Lisätiedot

LAPIN JÄTEHUOLTO KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA Nro 2/2016 Yhtymähallitus Sivu 1 ( 10 ) 04.05.2016

LAPIN JÄTEHUOLTO KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA Nro 2/2016 Yhtymähallitus Sivu 1 ( 10 ) 04.05.2016 Yhtymähallitus Sivu 1 ( 10 ) KOKOUSAIKA 02.05.2016 - klo 14.00 KOKOUSPAIKKA OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Sähköpostikokous Maarit Junttila Arto Leppälä Outi Marttila Veikko Virtanen Manu Friman Tuovi Karvonen

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2016 1. Sivu. 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 23 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2016 1. Sivu. 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 23 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 30.03.2016 klo17:00-19:34 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 23

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJE 16 Asiat Oikaisuvaatimusviranomainen ja oikaisuvaatimusoikeus Oikaisuvaatimuksen maksu Oikaisuvaatimus-aika 67 Päätökseen voi hakea muutosta oikaisuvaatimuksena

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 13 Jyväskylän Seudun Työterveys Liikelaitoksen johtokunta 11.5.2010

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 13 Jyväskylän Seudun Työterveys Liikelaitoksen johtokunta 11.5.2010 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 13 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Muutoksenhakuohje

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Muutoksenhakuohje Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (1) Liite K / / Kuntalain mukainen valitusosoitus (33 36 ) Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kulttuuri- ja liikuntalautakunta

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kulttuuri- ja liikuntalautakunta Kulttuuri- ja liikuntalautakunta 24.4.2013 23 MUUTOKSENHAKUOHJEET Muutoksenhakukielto 34 37, 39-41 Kiellon peruste Kiellon peruste Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Asiat 32,33,34,35,36,43 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi. Pirita Nenonen Jorma Särkelä

Ravintola Oppipoika, kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi. Pirita Nenonen Jorma Särkelä Aika Tiistai 8.11.2016 klo 9.15 11.10 Paikka Ravintola Oppipoika, kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen,

Lisätiedot

UUSI JYVÄSKYLÄ MUUTOKSENHAKUKIELTO 26

UUSI JYVÄSKYLÄ MUUTOKSENHAKUKIELTO 26 UUSI JYVÄSKYLÄ MUUTOKSENHAKUKIELTO 26 Asiat 73, 74, 75, 76, 78, 79 ja 81 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

Pykälät: 23 27, 35, 36 ja 37. Pykälät: 28, 29, 30, 31, 32, 33 ja 34. Pykälät: 28, 29, 30, 31, 32, 33 ja 34

Pykälät: 23 27, 35, 36 ja 37. Pykälät: 28, 29, 30, 31, 32, 33 ja 34. Pykälät: 28, 29, 30, 31, 32, 33 ja 34 Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 2/2017 1 (1) Kuntayhtymän hallituksen muutoksenhakuohje A. OIKAISUVAATIMUSOHJE Oikaisuvaatimusoikeus ja -perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain

Lisätiedot

Kokousasian otsikko Sivu 44 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 45 Pöytäkirjantarkastajat 4 46 Lipertek Oy omavelkainen takaus 5

Kokousasian otsikko Sivu 44 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 45 Pöytäkirjantarkastajat 4 46 Lipertek Oy omavelkainen takaus 5 LIPERIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 1 Kunnanhallitus 24.02.2014 Aika 24.02.2014 klo 16:30-16:35 Paikka Liperin kunnanvirasto Käsitellyt asiat :t 44-46 Kokousasian otsikko Sivu 44 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

HANKINTAPÄÄTÖS KÄRSÄMÄEN TERVEYS- JA SOSIAALIPALVELUJA KOSKEVASSA TARJOUSKILPAILUSSA

HANKINTAPÄÄTÖS KÄRSÄMÄEN TERVEYS- JA SOSIAALIPALVELUJA KOSKEVASSA TARJOUSKILPAILUSSA 26.1.2015 Kärsämäen kunta Keskuskatu 14 86710 KÄRSÄMÄKI S-posti: karsamaen.kunta@karsamaki.fi Attendo ryhmittymä (Attendo Oy & Attendo Terveyspalvelu Oy) Ilmoitettu virallinen sähköposti: satu.karvonen@attendo.fi

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Perusturvalautakunnan terveydenhuollon jaosto

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Perusturvalautakunnan terveydenhuollon jaosto Perusturvalautakunnan terveydenhuollon jaosto 9.3.2011 7 MUUTOKSENHAKUOHJEET Muutoksenhakukielto Asiat 16-19 Kiellon peruste Asiat Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91

Lisätiedot

Valitusosoitus. Muutoksenhakukielto

Valitusosoitus. Muutoksenhakukielto Valitusosoitus Muutoksenhakukielto Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa: : 21-22,

Lisätiedot

VIITASAAREN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(10) Viitasaaren kaupungintalo kaupunginhallituksen huone

VIITASAAREN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(10) Viitasaaren kaupungintalo kaupunginhallituksen huone Tarkastuslautakunta VIITASAAREN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(10) Aika 09.12.2015 klo 09:00-11:46 Paikka Viitasaaren kaupungintalo kaupunginhallituksen huone Läsnä Suni Hannu puheenjohtaja 9:06-11:46 Pulkkinen

Lisätiedot

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Ympäristölautakunta 06.02.2014 AIKA 06.02.2014 klo 16:00-17:10 PAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2014 1. Joensuun kaupunginhallituksen huone, Rantakatu 20, Joensuu. Sivu 44 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2014 1. Joensuun kaupunginhallituksen huone, Rantakatu 20, Joensuu. Sivu 44 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2014 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 Aika 05.06.2014 klo 16:00-18:40 Paikka Joensuun kaupunginhallituksen huone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 44 Kokouksen

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 10:00-15:45 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1.

Lisätiedot

Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/2014 1 liikelaitoskuntayhtymä. Tarkastuslautakunta 08.09.2014. Aika 08.09.2014 klo12:00-15:00

Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/2014 1 liikelaitoskuntayhtymä. Tarkastuslautakunta 08.09.2014. Aika 08.09.2014 klo12:00-15:00 Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 7/2014 1 Tarkastuslautakunta 08.09.2014 Aika 08.09.2014 klo12:00-15:00 Paikka Kokkola, hallituksen neuvotteluhuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 53 Kokouksen

Lisätiedot

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/ (1) Kysterin johtokunnan muutoksenhakuohje A. OIKAISUVAATIMUSOHJE

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/ (1) Kysterin johtokunnan muutoksenhakuohje A. OIKAISUVAATIMUSOHJE Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2016 1 (1) Kysterin johtokunnan muutoksenhakuohje A. OIKAISUVAATIMUSOHJE Oikaisuvaatimusoikeus ja -perusteet Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi. Sakari Karkkola Ulla Karttunen Pirita Nenonen

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi. Sakari Karkkola Ulla Karttunen Pirita Nenonen Aika Torstai 19.11.2015 klo 9.15 11.03 Paikka Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen,

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23 Asiat 37, 38, 39, 40, 41, 46 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Linda Suokas ja Merja Mälkiä.

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Linda Suokas ja Merja Mälkiä. LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 111 Koululautakunta Aika 09.12.2015 klo 18:05-19:20 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 )

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 ) MUUTOKSENHAKUOHJE Oikaisuvaatimusoikeus Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon

Lisätiedot

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(7) Kirkkovaltuusto 3/2015 17.12.2015. OSALLISTUJAT läsnä poissa

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(7) Kirkkovaltuusto 3/2015 17.12.2015. OSALLISTUJAT läsnä poissa MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(7) _ KOKOUSTIEDOT Aika 17.12.2015 klo 19-20.22 Paikka Seurakuntakoti _ OSALLISTUJAT läsnä poissa Kinnula Matti jäsen pj. x Soutukorva Johanna jäsen vpj. x 37- Hemminki

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 07.05.2015 AIKA 07.05.2015 klo 15:35-20:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

22, 23, 24, 26, 27, 28, 30, 31

22, 23, 24, 26, 27, 28, 30, 31 Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Yhtymähallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä Pykälä 24.3.2017 22-31 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2017 AIKA 27.04.2017 klo 18:30-21:05 PAIKKA Yleishallinnon kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 40 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Toimintaympäristölautakunta 1. Kunnanvirasto, valtuustosali. 22 Rakennusmestarin määräaikaisen toimen täyttäminen

POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Toimintaympäristölautakunta 1. Kunnanvirasto, valtuustosali. 22 Rakennusmestarin määräaikaisen toimen täyttäminen POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Toimintaympäristölautakunta 1 KOKOUSAIKA Perjantai 08.04.2016 klo 10.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali 22 Rakennusmestarin määräaikaisen toimen täyttäminen Kokouksen

Lisätiedot

Valituskirjassa on ilmoitettava

Valituskirjassa on ilmoitettava Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 2/2017 1 (1) Kuntayhtymän valtuuston valitusosoitus VALITUSOSOITUS Valitusoikeus ja -perusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai

Lisätiedot

Otsikko Sivu 27 Aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestäminen ja

Otsikko Sivu 27 Aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestäminen ja KITTILÄN KUNTA Pöytäkirja 7/2015 1 Koululautakunta Aika 26.08.2015 klo 09:00-12:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 27 Aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestäminen

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 23.5.2016

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 23.5.2016 Kunnanhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 23.5.2016 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen pe rusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla.

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 91 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

Kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksistä, jotka koskevat virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa (KvesL 26 ), pykälät:

Kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksistä, jotka koskevat virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa (KvesL 26 ), pykälät: Muutoksenhakuohje, koulutuslautakunta Muutoksenhakukielto Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätökset koskevat vain valmistelua

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 3/2015 21 29

Tekninen lautakunta 3/2015 21 29 SIIKAISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Tekninen lautakunta 3/2015 21 29 Aika Keskiviikko 22.04.2015 klo 18.00 19.00 Paikka Kunnanvirasto Läsnä Harju Tero puheenjohtaja Söderbacka Sari varapuheenjohtaja Järvenpää

Lisätiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki Tarkastuslautakunta 10.9.2018 Pöytäkirja 5/2018 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS PÖYTÄKIRJAAN OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuviranomainen Tarkastuslautakunnan päätöksiin,

Lisätiedot

Keskiviikko klo 12.00

Keskiviikko klo 12.00 PELLON KUNTA KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 3/2019 Kokousaika Kokouspaikka Käsitellyt asiat Asia no Keskiviikko klo 12.00 Kunnanvirasto Valtuustosali 1 Järjestäytyminen 2 Kuulemiset 3 Muut asiat Kokouksen tarkastettu

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS. Tarkastuslautakunnan kokousmenettelyssä noudatetaan hallintosäännön määräyksiä.

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS. Tarkastuslautakunnan kokousmenettelyssä noudatetaan hallintosäännön määräyksiä. UTSJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA TARKASTUSLAUTAKUNTA 1/15.5.20089 1 Kokousaika 15.5.2009 klo 9-14 Kokouspaikka Läsnä Kunnanvirasto, Utsjoki Pertti Kujala, pj Säde Guttorm, vpj Raimo-Esa Guttorm, j Seppo

Lisätiedot

SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 1

SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 1 SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 1 Ympäristölautakunta Kokousaika: 23.11.2015 ke llo 18.00-18.35 Kokouspaikka: Kunnanhallitukse n kokoushuone Saapuvilla olleet: Jäsenet: Varajäsenet: X Kangas Antti

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Tarkastuslautakunta 03.05.2017 AIKA 03.05.2017 klo 18:00-20:12 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29 Maaseutulautakunta 26.04.2011 AIKA 26.04.2011 klo 19:00-19:25 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2015 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 81 13.08.2015. 81 Asianro 82/00.02.03/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2015 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 81 13.08.2015. 81 Asianro 82/00.02.03/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2015 1 (1) 81 Asianro 82/00.02.03/2015 Tiedonannot ympäristö- ja rakennuslautakunnalle vuonna 2015 Ympäristöjohtaja Lea Pöyhönen Ympäristö- ja rakennusvalvontapalvelut Vaasan

Lisätiedot

Paikka NordLabin yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis, Kiviharjuntie 11, 90220 Oulu. Otsikko Sivu

Paikka NordLabin yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis, Kiviharjuntie 11, 90220 Oulu. Otsikko Sivu Pohjois-Suomen laboratoriokeskuksen Pöytäkirja 2/2015 1 Tarkastuslautakunta 27.02.2015 Aika 27.02.2015 klo09:00-12:55 Paikka NordLabin yhtymähallinnon neuvotteluhuone, Medipolis, Kiviharjuntie 11, 90220

Lisätiedot

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite:

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite: OIKAISUVAATIMUSOHJEET Muutoksenhakukielto Kieltojen perusteet Oikaisuvaatimusohjeet Oikaisuvaatimusviranomainen ja -aika Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä

Lisätiedot

1(5) Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle

1(5) Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle 1(5) Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle taikka molemmat. 1 OHJEET HANKINTAOIKAISUVAATIMUKSEN

Lisätiedot

OTE KOKOUSPÖYTÄKIRJASTA 99 Kuntayhtymähallitus 18.6.2013 8 / 2013 Sivu 1/7. Tiistai 18.6.2013 klo 14.10 15.50

OTE KOKOUSPÖYTÄKIRJASTA 99 Kuntayhtymähallitus 18.6.2013 8 / 2013 Sivu 1/7. Tiistai 18.6.2013 klo 14.10 15.50 Kuntayhtymähallitus 18.6.2013 8 / 2013 Sivu 1/7 Aika Paikka Tiistai 18.6.2013 klo 14.10 15.50 Ravintola Oppipoika / kokoustila Oltermanni (4. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi Osallistujat Päätöksentekijät

Lisätiedot

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Maanantai 29.5.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö Janne Ranta Maija-Liisa Pakisjärvi

Lisätiedot

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä asianosainen ja / tai kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä asianosainen ja / tai kunnan jäsen. Sosiaali- ja terveyslautakunta MUUTOKSENHAKU 1. OIKAISUVAATIMUS Muutosta :ssä tehtyihin päätöksiin voi hakea Nurmijärven kunnan sosiaali- ja terveyslautakunnalta kirjallisella oikaisuvaatimuksella. Oikaisuvaatimus

Lisätiedot

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi

Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, Rovaniemi Aika Tiistai 16.9.2014 klo 9.15 10.50 Paikka Ravintola Oppipoika, Kokoustila Puistikko (3. krs), Korkalonkatu 33, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Antti Paananen, puheenjohtaja Jaakko Huttunen,

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, kokoushuone 40 (rak. 4, 0. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, kokoushuone 40 (rak. 4, 0. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 7/2018 1 (11) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 13:00-15:45 Paikka Kuopion yliopistollinen sairaala, kokoushuone 40 (rak. 4, 0. krs) Läsnä Ilkka

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 81

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 81 MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 81 Tarkastuslautakunta AIKA 02.09.2015 klo 16:15-17:37 PAIKKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Pykälät: Sivu 38 HALLINTO- JA TALOUSJOHTAJAN

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1(9)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1(9) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1(9) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta 02.03.2016 AIKA 02.03.2016 klo 16:00-16:45 PAIKKA Kaupungintalo, takkahuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 Kokouksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Hankintakeskus 23.02.2016

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) Hankintakeskus 23.02.2016 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (8) 10 Koulujen oppikirjat, hankinnan kilpailutus H15-16 HEL 2015-013928 T 02 08 01 00 Päätös Päätöksen perustelut päätti hyväksyä ainoan hyväksyttävän tarjouksen tehneen

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 2/2019

KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 2/2019 PELLON KUNTA KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 2/2019 Kokousaika Kokouspaikka Keskiviikko. klo 9.00 Kunnanvirasto Käsitellyt asiat Asia no 1 Järjestäytyminen 2 Kuulemiset 3 Muut asiat Kokouksen tarkastettu pöytäkirja,

Lisätiedot

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 134 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla.

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 134 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo sekä antoi kirkkolain mukaiset oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoituksen.

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo sekä antoi kirkkolain mukaiset oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoituksen. 98 Valitusosoitus ja kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 19.40 sekä antoi kirkkolain mukaiset oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoituksen. Loppurukouksen piti Minna Latvala. OIKAISUVAATIMUSOHJEET

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 822/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta Asianro 822/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (1) 32 Asianro 822/00.02.03/2013 Tiedonannot ympäristö- ja rakennuslautakunnalle vuonna 2013 Vs. ympäristöjohtaja Erkki Pärjälä Ympäristö- ja rakennusvalvontapalvelut

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 28.04.2015 AIKA 28.04.2015 klo 15:15-18:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone Pinsetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 19.10.2015 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen pe rusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallis

Lisätiedot

se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen.

se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen. MUUTOKSENHAKUOHJEET HENKILÖSTÖJAOSTO Muutoksenhakukielto Päätöstä koskeva muutoksenhakukielto liitetään oikaisuvaatimusta varten pyydettyyn pöytäkirjanotteeseen. Seuraaviin päätöksiin, jotka koskevat vain

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2015 1 (10) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 13:00-16:05 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10,

Lisätiedot

Seuraaviin päätöksiin haetaan muutosta oikaisuvaatimuksella. Seuraaviin päätöksiin haetaan muutosta kunnallisvalituksella.

Seuraaviin päätöksiin haetaan muutosta oikaisuvaatimuksella. Seuraaviin päätöksiin haetaan muutosta kunnallisvalituksella. Muutoksenhakuohje Muutoksenhakukiellot Päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, jos päätös koskee kuntalain 91 :n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa työ- tai virkaehtosopimuksen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 Kokousaika 14.10.2010 klo 18.30-19.10 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 Kokousaika 8.10.2013 klo 18.00 21.45 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Muutoksenhakukielto. :t MUUTOKSENHAKUKIELTO

Muutoksenhakukielto. :t MUUTOKSENHAKUKIELTO Muutoksenhakukielto :t 18-20 MUUTOKSENHAKUKIELTO Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 :n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa; työ-

Lisätiedot

Muut saapuvilla olleet Jaakko Alamattila khall edustaja Paula Alatalo rehtori-koulutoimenjohtaja

Muut saapuvilla olleet Jaakko Alamattila khall edustaja Paula Alatalo rehtori-koulutoimenjohtaja ENONTEKIÖN KUNTA Sivistyslautakunta PÖYTÄKIRJA Kokousaika 28.9.2011 klo 16-16.25 Kokouspaikka Virastotalo Saapuvilla Seppo Alatörmänen pj olleet jäsenet Jyri Hautamäki vpj Mika Vaari vj Sirpa-Liisa Korva

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja

SISÄLLYSLUETTELO. RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja i SISÄLLYSLUETTELO RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja -1 Läsnäolijat... 1 1 Rakennuslupa, Teuvan kunta/hammashoitolan väistötilat... 2 2 Ilmoitusasiat, rak.ltk 16.1.2013... 3 9998 Oikaisuvaatimusohjeet

Lisätiedot

Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella.

Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Valtuusto tai kuntayhtymän ylintä päätösvaltaa käyttävä toimielin Ruoveden kunnanvaltuusto Valitusosoitus Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan

Lisätiedot

Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 5/2015 1 (6) Kunnanvaltuusto 28.09.2015

Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 5/2015 1 (6) Kunnanvaltuusto 28.09.2015 Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 5/2015 1 (6) Kunnanhallitus, 135, 14.09.2015 Kunnanhallitus, 150, 28.09.2015 Kunnanvaltuusto, 37, 28.09.2015 37 Muut mahdolliset asiat / Korholan koulun myyminen KNGDno-2015-647

Lisätiedot

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai 10.4.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 )

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 ) VALITUSOSOITUS Valitusoikeus Kunnanvaltuuston päätökseen voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Päätökseen saa hakea muutosta se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen

Lisätiedot