Ylläpitäjän opas v. 1.0

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ylläpitäjän opas v. 1.0"

Transkriptio

1 Ylläpitäjän opas v. 1.0

2 YLLÄPITÄJÄN OPAS 2 (44) Sisällysluettelo SIVUSTON RAKENNE...3 ETUSIVUN RAKENNE...4 KIRJAUTUMINEN...6 NAVIGAATIOPALKKI...8 JOUKKUEEN ASETUKSET...9 KENTTIEN VÄRIKOODIT JOUKKUEEN HENKILÖT Pelaajat HARJOITUKSET Perustaminen Tilastointi SARJAT OTTELUT Perustaminen Tilastointi MUUT TAPAHTUMAT SIVUSISÄLTÖ Kategoriat ja tyypit Sivun tekeminen Kuvapankin kuvan liittäminen julkaisuun TIEDOSTOJEN HALLINTA Kuvapankki Kuvien lataaminen kuvapankkiin Materiaalipankki TUKIJAT LINKIT VIERASKIRJA YLLÄPITÄJÄN HYVÄT KÄYTÄNNÖT (YHTEENVETO)... 44

3 YLLÄPITÄJÄN OPAS 3 (44) Sivuston rakenne Seuran JoPoX joukkueportaaliin tulet aina pääsivuston kautta. Sieltä siirrytään oman ikäkauden tai joukkueen alisivustolle. Sivustolta toiselle pääset sujuvasti liikkumaan jokaisessa sivustossa olevasta linkistä. Pääsivuston ylläpidosta vastaa seuran pääkäyttäjät (SP) ja alisivustojen päivityksestä vastaavat alisivuston ylläpitäjät (YP). Kun ylläpitäjä kirjautuu ylläpitoon seuralta saamillaan tunnuksilla, hän ohjautuu automaattisesti sen alisivuston ylläpitoon, minkä ylläpitäjäksi pääkäyttäjä on hänet järjestelmällä luonut.

4 YLLÄPITÄJÄN OPAS 4 (44) Etusivun rakenne 1. Etusivulle linkki tämän sivuston etusivulle Irtolinkki tähän kohtaan tulee erilliset yksittäiset sivut 2. Kategoriat kaikki uutiset, jotka julkaistaan eri kategorioihin arkistoitutuvat tänne automaattisesti. Kategoria tulee näkyviin, mikäli siihen on julkaistu vähintään yksi uutinen. 3. Joukkue-esittely luettelo joukkueen toimihenkilöistä ja pelaajista, joista linkki henkilökohtaiselle pelaajakortille Materiaalisalkku luettelo joukkueen julkiselle puolelle näytettävistä tiedostoista (word, excel. powerpoint, pdf) Ottelut kaikki ottelut luettelona, joista linkit yksittäisen ottelun tietoihin. Linkit joukkueen linkkiluettelo kuvauksineen Vieraskirja joukkueen vieraskirja, mikäli joukkue on sen ottanut käyttöön. Vieraskirja on oletuksena normaali tilassa.

5 YLLÄPITÄJÄN OPAS 5 (44) Joukkueen asetuksista sen voi ottaa kokonaan pois päältä tai asettaa se seurannassa tilaan, jolloin vieraskirjaan tulee kirjoitukset vain ylläpitäjän hyväksymänä. 4. Pääsivusto suora siirtyminen seuran (junioreitten) etusivulle 5. Muut alisivustot suora siirtyminen muihin alisivustoihin (joukkue / ikäkausi) 6. Alisivuston etusivu voit tehdä etusivuja valmiiksi useitakin. Aktiivisen etusivun valitset Joukkueen asetuksista. 7. Tähtijuttu voit korostaa joitakin julkaisuja, nostamalla ne korotetulle paikalle tähtijutuksi. Tähtijuttuja voi olla kerralla näkyvillä korkeintaan kaksi. Mikäli niitä on useampia, vanhin siirtyy syrjään tuoreemman tieltä. Tähtijutut arkistoituvat muitten julkaisujen tapaan kategorioihin. 8. Sivuston uusimmat tässä luettelossa näkyvät kaikki kategorioihin julkaistut sivut niin kauan kuin olet ylläpidossa määritellyt (liipasun loppupv). Uutiset arkistoituvat muitten julkaisujen tapaan kategorioihin. 9. Poimintoja muilta sivustoilta mikäli jonkun muun sivuston ylläpitäjä on halunnut julkaisun näkyvän myös seuran muilla sivustoilla (näytä myös muilla sivustoilla), näkyy julkaisu myös täällä. Idea on se, ettei tarvitse välttämättä selata kaikkia sivustoja läpi nähdäkseen mitä muualla tapahtuu. 10.Joukkueen oma kalenteri kalenteriin päivittyy automaattisesti eri värillä ottelut, harjoitukset ja muut tapahtumat, kun ne on ylläpidossa luotu. Päivän linkistä pääsee porautumaan suurempaan kalenteriin, missä näkyy tapahtumien otsikot sekä ajankohdat. Niistä pääsee edelleen porautumaan yksittäiseen tapahtumaan. Ylläpitäjän on erittäin tärkeätä kiinnittää ajankohdat kalenteriin mahdollisimman aikaisin (sisältöä voi ja tulee täsmentää tapahtuman lähestyessä). 11.Tilastot nämä ns. yleiset tilastot näkyvät, mikäli joukkueen ylläpitäjä on Joukkueen asetuksissa sen asettanut näkyviin. Suosituksena tulisi olla, että nämä yleiset tilastot näkyisivät

6 YLLÄPITÄJÄN OPAS 6 (44) kaikilla. Tilastot päivittyvät automaattisesti vasta, kun osallistujat harjoituksiin ja otteluihin on merkitty. 12.Viimeiset ja tulevat ottelut luettelossa näkyy automaattisesti kaksi viimeksi pelattua ottelua ja kaksi seuraavaa ottelua. Linkeistä pääsee porautumaan ottelun muihin tietoihin (ennakkoinfo, uutinen tilannekuvineen, tilastomerkinnät mikäli ne on joukkueen asetuksissa päälle laitettu) 13.Tukijat alue missä näkyy joukkueen tukijat. Suositeltavaa on, että tukijoitten logo on tuotu joukkueen kuvapankkiin ja liitetty tukijaan. Mikäli tukijan tietoihin on tallennettu tukijan www-sivujen osoite, toimii se myös linkkinä sinne ja avaa tukijan sivut selaimessa uutena ikkunana. Sivuston ylläpitäjien on taattava se, että nämä osiot tulevat seuran linjausten mukaan optimaalisesti hoidettua. Kirjautuminen Ylläpitäjä kirjautuu seuralta saamillaan henkilökohtaisella käyttäjätunnuksella ja salasanalla oman alisivuston ylläpitäjäksi Kirjautuminen tapahtuu koulutuksessa ilmoitetusta paikasta. Kirjautumisen jälkeen sinulle aukeaa ylläpidettävä sivusto omaan ikkunaan. Ylläpitoon aukeaa sivuston vieraskirjakirjoitukset, joita tulee tarkkailla ja tarpeen mukaan sensuroida.

7 YLLÄPITÄJÄN OPAS 7 (44) Tämä sivu täydentyy lähiaikoina mm. palautteilla, sisäisellä viestinnällä ja ylläpitäjän joukkueen seurantatiedoilla. Sivua täydennetään yhteisen näkemyksen mukaisesti mahdollisimman informatiiviseksi. Liikut ylläpidon ja julkisen puolen välillä tehtäväpalkin kautta ikkunasta toiseen. Suositus: Kun teet ylläpidossa esim. julkaisun, siirry tehtäväpalkin kautta julkiselle puolelle ja siirry sivulle ja tarkastele tuotostasi. (Paina tarvittaessa selaimen Päivitä painiketta sivun päivittämiseksi) Siirry tehtäväpalkin kautta takaisin ylläpitoon ja jatka muuta ylläpitotyötä. Tärkeää: Kun lopetat ylläpidon kirjaudu ulos ylläpidosta.

8 YLLÄPITÄJÄN OPAS 8 (44) Navigaatiopalkki Navigaatiopalkissa on käytössä ne työkalupakit, jotka seuran pääkäyttäjän antamat tunnukset edellyttävät. Täältä näet minkä sivuston ja kauden ylläpitäjänä olet Joukkeen hallinnasta löydät kaikki sivuston ylläpitämiseen tarvittavat työkalut Jos olet mahdollisesti useamman sivuston ylläopitäjä, voit siirtyä täältä ylläpidosta toiseen Muista kirjautua ulos lopetettuasi ylläpitotoimet Nyt olemme valmiita tarkastelemaan Joukkeen hallinta laatikon työkaluja.

9 YLLÄPITÄJÄN OPAS 9 (44) Joukkueen asetukset Aloitamme tarkastelemalla alisivuston asetuksia. Ylimpänä näet seuran pääkäyttäjän tekemät asetukset. Aktiivinen etusivu valitaan kulloinkin näkyvä sivuston etusivu Yleiset tilastot määritetään yleiset tilastot (otteluitten ja harjoitusten lukumäärät) näkymään julkisella (suositus) Pelaajan/ottelun tilastot määritetään näytetäänkö otteluitten pelaajakohtaiset tilastomerkinnät julkisesti vai ei (suositus: huomioidaan pelaajien ikä) Vieraskirjan asetetaan sivuston vieraskirja Pois päältä kokonaan, Normaalitilaan (suositus) tai Seurantaan, jolloin vieraskirjan julkiselle puolelle tulee kirjoitukset vain ylläpitäjän hyväksynnän kautta.

10 YLLÄPITÄJÄN OPAS 10 (44) Kenttien värikoodit Ylläpidon puolella on kenttäkohtaisesti merkitty, näkyykö kyseinen tieto julkisella puolella vai ei. * tieto ei näy julkisella puolella * tieto näkyy julkisella puolella Joukkueen henkilöt Joukkue koostuu pelaajista, toimihenkilöistä ja vanhemmista. Nämä muodostavat rungon koko sivuston (joukkue tai ikäkausi) tiedonhallinnalle sekä selkeän raportoitavan kokonaisuuden. Perusidea: kaikki seuran portaalissa olevat henkilöt esiintyvät ainoastaan ja vain yhtenä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ennen kuin henkilö lisätään johonkin rooliin sivustolla, on tarkastettava, esiintyykö kyseinen henkilö jo portaalin henkilörekisterissä. Kun henkilö on henkilörekisteriin luotu, ei sitä enää sinne toista kertaa luoda (eikä poistetakaan). Tietoja voi toki päivittää. Henkilörekisterissä oleva henkilö kytketään yhden kauden ajaksi johonkin joukkueeseen (alisivustoon). Vain tämän sivuston ylläpitäjälle muodostuu näin hallintaoikeus henkilön tietoihin. Alkutilanteessa (välineen käyttöönotossa) henkilörekisteri on aluksi tyhjä ja täydentyy pikkuhiljaa henkilötietoja portaaliin tallennettaessa. Vaikka siis henkilöä tuskin henkilörekisteristä aluksi löytyy, aloitamme henkilön lisäämisen aina niin, että tarkastelemme löytyykö henkilö jo henkilörekisteristämme, jos ei löydy lisätään se sinne. Tämä periaate mahdollistaa sen, että jokaisen henkilön merkinnät tulevat vain yhteen henkilötietoon kytketyksi. Tämä puolestaan mahdollistaa henkilön koko historian hallinnan.

11 YLLÄPITÄJÄN OPAS 11 (44) Valittuasi Henkilöt, näet luettelon joukkueeseen kytketyistä henkilöistä ja niiden rooleista. Aktiivi sarake kertoo, jos henkilörekisteriin on merkitty, että pelaaja on lopettanut. Mikäli näin on, pelaajan nimi ei ole enää esim. luetteloissa, missä merkitään osallistujat otteluihin ja hajoituksiin. Pelaajan nimi ei luonnollisestikaan näy enää julkisesti pelaajaluettelossa. Tila sarakkeen ollessa punainen, henkilötietoihin on merkitty, ettei järjestelmä saa näyttää pelaajan nimeä julkisella puolella. Suostumusta ei olla saatu. Poista linkki rivin lopussa poistaa kytkennän joukkueeseen ja näin sen hallintaoikeuden voi ottaa toinen joukkue. Poista linkki ei siis poista henkilöä seuran henkilörekisteristä. Mikäli pelaaja pelaa myös toisessa joukkueessa, voidaan pelaaja lainata toiselle joukkueelle pelaajan hallintaoikeuden edelleen säilyessä täällä. Kun pelaaja on lainattu toiselle joukkueelle, ilmestyy pelaaja myös lainaavan joukkueen listoille. Näin myös pelaajakortti täydentyy ottelu- ja harjoitusmerkintöjen osalta näiltäkin osin. Henkilöt lisätään eri rooleihin aina saman sapluunan kautta.

12 YLLÄPITÄJÄN OPAS 12 (44) Valitse Uusi henkilö. Ennen henkilön lisäämistä valitaan ensin Talletettava rooli ja sitten haetaan, löytyykö henkilö jo seuran portaalin henkilörekisteristä. Saman näytön alaosassa näkyy jo joukkueeseen liitetyt henkilöt.

13 YLLÄPITÄJÄN OPAS 13 (44) Anna sukunimen hakuruutuun sukunimen ensimmäinen kirjain ja paina hae. (Esim. lisätään Valmentaja: Kim Huuhka) Henkilöä ei löytynyt, lisää uusi henkilö Jos henkilöä ei löydy henkilörekisteristä (haun tulos keskellä), valitse Henkilöä ei löytynyt, lisää uusi henkilö.

14 YLLÄPITÄJÄN OPAS 14 (44) Siirryt henkilötauluun henkilörekisteriin. Tämä taulu on kaikille portaaliin lisätyille henkilöille sama. Täydennä tiedot mahdollisimman kattavasti (seuran asettamat tavoitteet) ja Päivitä sivu.

15 YLLÄPITÄJÄN OPAS 15 (44) Nyt olet luonut uuden henkilön henkilörekisteriin ja liittänyt tämän samalla joukkueeseen valmentajan rooliin. Valmentajan nimestä pääset korttiin. Henkilötiedot välilehdestä pääset ylläpitämään henkilön tietoja.

16 YLLÄPITÄJÄN OPAS 16 (44) Mikäli henkilön tiedot olisivat hakutilanteessa löytyneet, näet rivin lopusta, onko se vielä kytkettävissä joukkueeseen. Mikäli pelaaja on jo varattu toiseen joukkueeseen, on mahdollisesta siirtämisestä tai lainaamisesta neuvoteltava hallinnoivan joukkueen kanssa. Yhteenveto henkilön kytkemisestä joukkueeseen ja mahdollisesta lisäämisestä henkilörekisteriin: 1. Uusi henkilö 2. Valitse Tallennettava rooli 3. Anna sukunimen ekat kirjaimet ja Hae A. Jos henkilöä ei löydy o lisää henkilön tiedot henkilörekisteriin (tallennettuasi tiedot, henkilö on kytketty Tallennettavaan rooliin) B. Jos henkilö löytyy o kytke henkilö joukkueeseen linkistä Siirrä joukkueeseen (esim. valmentaja, jojo jne. voi olla useissakin joukkueissa tai vapaa pelaaja) o keskustele hallinnoivan joukkueen kanssa varatun pelaajan lainaamisesta tai siirtämisestä.

17 YLLÄPITÄJÄN OPAS 17 (44) Pelaajat Pelaajalle annetaan vielä tarvittavat lisätiedot pelaajakortin täydentämiseksi (kuva, kuvaus sekä pelipaidan numero). Pelaajalle kytketään myös vanhemmat samalla henkilökäsittelymekanismilla kuten aiemmin kuvattiin. Klikkaa henkilöluettelon pelaajan nimeä: Siirryt pelaajakortille, mistä ilmenee puutteelliset tiedot. Täydennä lisätiedot: Päivitä.

18 YLLÄPITÄJÄN OPAS 18 (44) Siirry Vanhemmat välilehdelle ja kytke ja/tai lisää vanhemmat henkilökäsittelymekanismilla pelaajan vanhemmiksi. Lisää vanhempi Hae sukunimen mukaan ja jos ei löydy Lisää ja kytke, kuten muukin henkilökäsittely. Kytköksen ja tai lisäyksen jälkeen vanhemmat näkyvät listalla.

19 YLLÄPITÄJÄN OPAS 19 (44) Harjoitukset Kun harjoitus on perustettu, näkyy se automaattisesti joukkueen kalenterissa julkisella puolella. Harjoitusajankohdat (alkutiedot) on hyvä kiinnittää heti kun ajankohdat ovat selvillä. Uutisella voi julkisesti esittää harjoituksen sisältöä harjoitussuunnitelman mukaisesti ja Analyysiosiolla, joka ei näy julkisesti analysoida suunnitelmallista harjoittelua. Perustaminen Valitse Joukkueen hallinta pakista Harjoitukset. Lisää uusi Anna tarvittavat perustiedot ja Päivitä tiedot. Harjoitus näkyy tämän jälkeen automaattisesti kalenterissa.

20 YLLÄPITÄJÄN OPAS 20 (44) Päivämäärä ja aika kentät JoPoXissa syötetään aina kalenteriobjektia käyttäen, jotta ajan muoto pysyisi vakiona ja oikeana. Klikkaa kentän oikella puolella olevaa kalenteripainiketta. Täytä aluksi Valitse aika kentät. Näytä tämän jälkeen päivä. Kuukausia voit selata eteen- ja taaksepäin << ja >> -linkeistä. Ennen harjoituksia tehtäviin toimiin kuuluu myös mahdolliset lisätiedot harjoituksesta. Tiedot näkyvät julkisella puolella harjoituksen kalenterimerkinnässä. Harjoituksen voi poistaa, jos tilastomerkintöjä siinä ei ole.

21 YLLÄPITÄJÄN OPAS 21 (44) Tilastointi Harjoitusten tilastointiin kuuluu osallistujamerkintöjen tekeminen sekä mahdollisen vain sisäisesti näkyvän analyysin tekeminen. On huomiotava, että kaikki tieto mitä järjestelmään syöttää lomakkeitten kautta on hyödynnettävissä järjestelmästä saatavien raporttien kautta. Osallistumismerkinnöillä täydennät seuran, joukkueen ja pelaajan tilastoja. Siirry harjoituslistalta tilastoitavaan harjoitukseen ja täydennä osallistujat ja tee mahdollinen analyysi. Raksita osallistuneet pelaajat ja Päivitä. Vihje: Harjoitusosallistujista saatava printti (tai useampi) kannattaa ottaa mukaan harkkoihin ja merkitä siihen osallistujat myöhempää tallennusta varten. Analyysissä voit ottaa kantaa harjoituksen kulkuun, pelaajien tilaan, tempoon, sujuvuuteen ja sellaisiin asioihin, joita ajattelet hyödyntäväsi suunnitelmallisessa harjoittelussa. Analyysit eivät näy portaalin julkisella puolella. Anaalyyseistä saat yhteenvedon raporttien kautta.

22 YLLÄPITÄJÄN OPAS 22 (44) Sarjat Ennen kuin otteluita voidaan syöttää, on joukkueelle luotava sarjat, jotka kytkeytyvät seuran sarjoihin. Ottelut kiinnitetään aina joukkueen sarjaan. Näin saadaan tietyn sarjan tulokset ryhmiteltyä ja raportoitua. Valitse Joukkueen hallinta pakista Sarjat. Lisää uusi. Valitse seuran antama Seuratyyppi ja luo sille sarja. Joukkueen ottelu on aina liitettävä joukkueen sarjaan.

23 YLLÄPITÄJÄN OPAS 23 (44) Ottelut Kun ottelu on perustettu, näkyy se automaattisesti joukkueen kalenterissa julkisella puolella. Järjestelmä näyttää myös automaattisesti kaksi viimeisintä ja kaksi seuraavaa ottelua etusivulla päivämäärän mukaan. Otteluajankohdat (alkutiedot) on hyvä kiinnittää heti kun ne ovat selvillä. Ennakkoinfolla voi antaa otteluun liittyvää lisätietoa julkisesti kalenteriin nähväksi. Tulos, Osallistujat, Tilastot, Analyysi, ja Uutinen täytetään ottelun jälkeen. Tilastot näkyvät julkisesti vain, mikäli joukkue on niin asetuksissa säätänyt. Muutoin vain Tulos ja Uutinen ovat julkisia. Perustaminen Valitse Joukkueen hallinta pakista Ottelut. Lisää uusi

24 YLLÄPITÄJÄN OPAS 24 (44) Anna tarvittavat perustiedot ja Päivitä tiedot. Ottelu näkyy tämän jälkeen automaattisesti kalenterissa. Ennen ottelua tehtäviin toimiin kuuluu myös mahdolliset lisätiedot ottelusta. Tiedot näkyvät julkisella puolella ottelun kalenterimerkinnässä sekä ottelun tiedoissa. Ottelun voi poistaa, jos tilastomerkintöjä siinä ei ole.

25 YLLÄPITÄJÄN OPAS 25 (44) Tilastointi Otteluitten tilastointiin kuuluu tulos (myös puoliaika) osallistujamerkintöjen tekeminen, tilastot, mahdollisen vain sisäisesti näkyvän analyysin tekeminen sekä julkinen uutinen. On huomiotava, että kaikki tieto mitä järjestelmään syöttää lomakkeitten kautta on hyödynnettävissä järjestelmästä saatavien raporttien kautta. Tilatomerkinnöillä täydennät seuran, joukkueen ja pelaajan tilastoja. Siirry ottelulistalta tilastoitavaan otteluun ja täydennä tulos, osallistujat, tilastot ja tee mahdollinen analyysi sekä julkinen uutinen kuvineen!!!. Merkitse lopputulos ja puoliaikatulos ja Päivitä. Raksita osallistuneet pelaajat ja Päivitä.

26 YLLÄPITÄJÄN OPAS 26 (44) Lisää uusi merkintä. Kirjaa jokainen tilastomerkintä erikseen ja paina sen jälkeen Takaisin listalle linkkiä Tyyppi-laatikosta näet ne vaihtoehdot, jotka seuran pääkäyttäjä on asettanut seuran portaaliin. Vihje: Ottelutilastoinnista saatava printti (tai useampi) kannattaa ottaa

27 YLLÄPITÄJÄN OPAS 27 (44) mukaan otteluihin ja merkitä siihen osallistujat sekä tilastomerkinnät myöhempää tallennusta varten. Analyysit eivät näy portaalin julkisella puolella. Anaalyyseistä saat yhteenvedon raporttien kautta. Tee vielä julkinen uutinen ottelusta kuvineen!!!! (samalla tavalla kuin muutkin julkaisut JoPoXissa)

28 YLLÄPITÄJÄN OPAS 28 (44) Muut tapahtumat Muu tapahtuma näkyy niin ikään oman joukkueen etusivun pikkukalenterissa omalla värillään. Muilla tapahtumilla tarkoitetaan muita oman joukkueen aktiviteetteja kuin harjoituksia ja otteluita. Valitse Joukkueen hallinta pakista Tapahtumat. Lisää uusi tapahtuma. Syötä tiedota ja Päivitä sivu. Kirjoita editorilla tarkempi kuvaus tapahtumasta. Tarkempi kuvaus näkyy omassa ikkunassa (kuten harjoitusten ja otteluittenkin etukäteisinfot) avattuasi kalenterissa olevan tapahtuman Tärkeää, että kiinnittää tapahtuman ajankohdan jo siinä vaiheessa kun tapahtuman ajankohta päätetään. Pelaajat ja vanhemmat voivat kiinnittää ajankohdan näin paremmin omiin kalentereihin ja tehdä omia suunnitelmiaan. Tapahtuman kuvausta voi ja tulee tarkentaa ohjelman selvitessä tarkemmin.

29 YLLÄPITÄJÄN OPAS 29 (44) Muista myös tehdä muistutus tai uutinen tapahtuman lähestyessä. Tarvittaessa voit nostaa sen jopa vielä näkyvämmälle paikalle tähtijututksi. Tapahtuman jälkeen siitä tehdään luonnollisesti uutinen. Sivusisältö Kategoriat ja tyypit Sivujen sisältö tehdään aina samalla tavalla. Ylläpitäjänä sinun on ainoastaan päätettävä mihin haluat sivun sijoittaa sivuston etusivulle ja kuinka kauan. Tärkeintä sivujen julkaisemisessa on ymmärtää ja tietää eri kategorioitten ja sivutyyppien merkitykset. Kategoriat Uutiset, artikkelit, vanhemmat, toiminta jne. o samaan kategoriaan julkaistut sivut arkistoituvat kategorian alle vasempaan navigaatioon o kategoria tulee näkyviin sivulla, vasta kun siihen on julkaistu vähintään yksi julkaisu o seuran pääkäyttäjän asettamat kategoriat ovat seuran portaalin ylläpitäjien käytössä o kaikki näihin kategorioihin julkaistut sivut näkyvät oman sivuston etusivulla kohdassa Sivuston uusimmat, sen ajan kuin olet määrittänyt o Julkaisut voivat näkyä myös muitten sivustojen etusivulla kohdassa Poimintoja muilta sivustoilta, jos niin määrität.

30 YLLÄPITÄJÄN OPAS 30 (44) Irtolinkki Etusivu Tyyppi o jos johonkin asiaan liittyy vain yksi julkaisu, tee siitä irtolinkki, joka tulee vasemman navigaation yläreunaan yksittäiseksi linkiksi yhdelle sivulle o irtolinkiksi sopii jokin pysyväisluontoinen ohje tms. o oman sivuston etusivuja voi tehdä varastoon o Joukkueen asetuksista aktivoit (laitat päälle) haluamasi etusivun. o suositus etusivusta on pelkkä kuva 400x400 ja hieno sellainen Määrität sivulle tyypin, mikäli olet valinnut kategoriaksi jonkin muun kuin irtolinkin tai etusivun Tavallinen uutinen o on ylivoimaisesti yleisin ja tavallisin tyyppi Kategorialistan kiinteä sivu Tähtijuttu o tulee kategoria-arkiston yläreunaan kuvaamaan tämän kategorian sisältöä o tehdään siis maksimissaan yksi / kategoria o jos haluat korostaa jotakin asiaa, nosta se tähtijutuksi muitten julkaisujen yläpuolelle o tähtijutussa näkyy kuva (järjestelmä päättää koon) ja osa tähtijuttuun kirjoitetusta tekstistä o tähtijuttu arkistoituu siihen kategoriaan, mihin olet sen julkaissut

31 YLLÄPITÄJÄN OPAS 31 (44) Sivun tekeminen Varsinaiseen sivun tekemiseen liittyy alkutietojen antaminen (otsikko, kategoria, tyyppi), mahdollisen johdantotekstin ja kuvan liittäminen sekä itse sivun (teksti ja kuvat) tekeminen yksinkertaisella editorilla. Lopuksi annetaan vielä julkaisutiedot esim. kuinka kauan haluat sivun näkyvän etusivulla ja onko se ylipäätänsä julkisesti vielä nähtävillä. Valitse Joukkueen hallinta pakista Sivusisältö. Lisää uusi sivu.

32 YLLÄPITÄJÄN OPAS 32 (44) Valitse kategoria ja tyyppi sekä anna sivulle otsikko. Päivitä sivu. Valitse kuva ja anna lyhyt johdantoteksti. Päivitä sivu. (johdantotekstiä ei ole pakko kirjoittaa, vaan sen voi hypätä yli)

33 YLLÄPITÄJÄN OPAS 33 (44) Tee sivu ja tallenna sivun ylälaidassa olevasta -painikkeesta. käytä kuvia. Kuvat tuodaan aina kuvapankista käytä kuvien ja tekstin asemointiin taulukoita (kuten kuvassa) voit kopioida ja liittää tekstiä muualtakin kaikkia ei aina tarvitse kirjoittaa!!! Älä kopioi kuvia!!! kun liität muualta kopioitua tekstiä, liitä teksti - painikkeella, niin alkuperäiset esim. wordin muotoilut häviävät ja teksti pysyy aina samanlaisena mikä on tyylikästä ja hallittua. älä muuta kuvien kokoa venyttämällä!!!!

34 YLLÄPITÄJÄN OPAS 34 (44) Kuvapankin kuvan liittäminen julkaisuun -painikkeesta aukeaa kuvan valintaikkuna. yläosan tarkoitus on löytää oikea kuva ja valita käytettävä kuvakoko. Anna hakuehdot ja paina Päivitä. Haku hakee Kuvalistaan ne kuvat, jotka täyttivät kriteerit. Valitse luettelosta ja esikatsele. Image title kirjoita siihen teksti, jonka haluat käyttäjän saavan kuvan päälle mennessä Mikäli haluat kuvan ympärille mustan reunaviivan, laita Reunan arvoksi 1. (suurempi numero kasvattaa reunaviivan leveyttä) Lisää. Suositus kuvakoolle normaalissa uutisessa on 200 x 200. Etusivulla käytetään 400 x 400 kokoa. Julkisella puolella näet kuvasta myös suurimman koon, kun klikkaat kuvaa hiirellä. Kun olet tallentanut sivutekstin, näet tuotoksesta Yhteenvedon.

35 YLLÄPITÄJÄN OPAS 35 (44) Mikäli haluat korjata sivua, palaa edelliselle välilehdelle ja tee tarvittavat muutokset ja tallenna. Lopuksi annetaan vielä varsinaista julkaisemista koskevat tiedot. Julkisesti näkyvissä on tärkein painike, jolla kerrot näkyykö sivu julkisesti vai ei. Liipaisupäivillä annat ajan, jolloin sivu on etusivulla uusissa uutisissa tai tähtijuttuna. Näytä myös muilla sivustoilla jos haluat uutisen näkyvän myös muilla sivustoilla.

36 YLLÄPITÄJÄN OPAS 36 (44) Tiedostojen hallinta Tiedostoja ovat kuvatiedostot sekä materiaalit, jotka käytännössä ovat esim. word, powerpoint, excel tai pdf asiakirjoja. Tiedostoja ladataan oman joukkueen kuvapankkiin sekä materiaalipankkiin. Tiedostojen lataaminen on kummassakin tapauksessa täysin samanlaista. Ladattava tiedosto (kuva tai dokumentti) pitää lähtökohtaisesti sijaita sillä PC:llä, jolla olet JoPoXia ylläpitämässä. Lataat tiedoston yksitellen ja annat sille tarvittavat metatiedot, jotta tiedostot ovat myöhemmin tiedostojen määrän kasvaessa myös helposti löydettävissä. Tiedoston metatietoja voi myös myöhemmin täydentää, mutta on suositeltavaa tehdä se saman tien mahdollisimman hyvin. Seuran pääkäyttäjien tulisi ladata yleiset, yhteiset kuvat (esim. erilaiset sinettileikekuvat, seuran logot jne.) pääsivuston kuvapankkiin, joita sitten kaikki voivat lisätä julkaisuihin. Myös yhteiset asiakirjat tulisi pääkäyttäjien ladata pääsivuston materiaalipankkiin ja antaa niille arvo, että ovat sisäisesti muitten sivustojen käytettävissä. Kuvapankki Kuvat ovat välineen suola. Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa ja niitten historia-arvo myös kasvaa vuosien myötä. Oman joukkueen kuvapankkiin voit ladata omalta tietokoneeltasi vaivatta esim. digikameralla ottamiasi kuvia. Sinun ei tarvitse osata optimoida kuvien kokoa, etkä tarvitse kuvankäsittelyohjelmaa, järjestelmä hoitaa kaiken puolestasi. Toki, jos kuvankäsittely on sinulle tuttua, saat kuvista entistä mehukkaampia ja omia luomuksia, mutta se ei ole välttämätöntä. Kun lataat kuvapankkiin kuvan, JoPoX tekee siitä automaattisesti kolme erikokoista kuvaa, joita voit vaihtoehtoisesti käyttää tekemissäsi JoPoX-julkaisuissa. Joissakin tapauksissa JoPoX päättää kuvan koosta itse.

37 YLLÄPITÄJÄN OPAS 37 (44) Kuvien koot: 100 x 100 Leikekuvat (logot yms. piirrokset ) sopivat hyvin tämän kokoisiksi. Johdantosivun kuvat ovat automaattisesti tämän kokoisia kuten myös tukijoitten logot. 200 x 200 Tämä kuvakoko on suositeltavin koko normaaleissa julkaisuissa. Kuvan koko on tähtijutussa automaattisesti tämä. 400 x 400 Suositus tälle kuvakoolle on etusivu. Riippumatta siitä, minkä kokoisen kuvan olet julkaisuun laittanut, näet siitä julkisella puolella suurimman (400x400) klikkaamalla kuvaa hiirellä.

38 YLLÄPITÄJÄN OPAS 38 (44) Kuvien lataaminen kuvapankkiin Valitse Joukkueen hallinta pakista Kuvapankki. Täällä voit suodattaa näkyviin vain tietyn kategorian kuvat Voit hakea myös merkkijonolla, jolloin etsintä kohdistuu kuvaan annettuihin metatietoihin Päivitä lista Kuvan nimestä avautuu näkymä, missä voit muuttaa kuvan metatietoja. Kuvaa klikkaamalla näet kuvan suurimman version sekä metatiedot. Lisää kuva

39 YLLÄPITÄJÄN OPAS 39 (44) Valitse kuvalle sopiva kategoria ja Selaa Näytä kuvatiedosto omalta tietokoneelta ja paina Avaa. Anna kuvan muut metatiedot (kuvaus, avainsanat, kuvaaja) Metatiedot helpottavat kuvan löytämisessä, haku kohdistuu näihin kenttiin Lisää kuva ja järjestelmä lataa kuvapankkiin 3 erikokoista kuvaa.

40 YLLÄPITÄJÄN OPAS 40 (44) Materiaalipankki Materiaalipankissa kannattaa säilöä kaikki joukkueen yhteiset asiakirjat. Voit antaa asiakirjalle sellaisen ominaisuuden, että se on myös julkisesti näkyvissä julkisessa materiaalipankissa. Voit jakaa asiakirjoja myös muitten sivustojen ylläpitäjien nähtäville (suotavaa). Valitse Joukkueen hallinta pakista Materiaalipankki. Täällä voit suodattaa näkyviin vain tietyn kategorian asiakirjat Jos laitat raksin Näytä kaikkien si., saat näkyviin kaikki asiakirjat, jotka muun sivuston ylläpitäjä on laittanut seuralle nähtäväksi Päivitä lista asiakirja näkyy vain oman sivuston ylläpidossa. asiakirja näkyy myös muitten sivustojen ylläpidossa. asiakirja näkyy julkisesti omassa materiaalipankissa. Dokumentin nimestä pääset muuttamaan dokumentin metatietoja. Voit avata dokumentin linkistä Lataa

41 YLLÄPITÄJÄN OPAS 41 (44) Lisää dokumentti Valitse dokumentille sopiva kategoria ja Selaa Näytä dokumentti omalta tietokoneelta ja paina Avaa. Anna dokumenti muut metatiedot (kuvaus, avainsanat, kuvaaja) Näytetään valikosta näytät asiakirjan näkyvyyden (joukkue, seura, julkinen)

42 YLLÄPITÄJÄN OPAS 42 (44) Tukijat Täällä ylläpidät tukijoitten tietoja. Tietoja (logot ja linkit) voit näyttää julkisella puolella joukkueen etusivulla, seuran linjausten mukaisesti. Valitse Joukkueen hallinta pakista Tukijat Lisää uusi Täydennä tiedot mallin mukaan mahdollisimman kattavasti ja Päivitä.

43 YLLÄPITÄJÄN OPAS 43 (44) Linkit Valitse Joukkueen hallinta pakista Linkit Lisää linkki Kaikki linkin tiedot näkyvät julkisesti. Vihje: Kopioi osoite linkin kohteen osoiteriviltä Vieraskirja Muista aina ylläpitoon tultuasi tarkistaa vieraskirjakirjoitukset. Sensuroi asiattomat.

44 YLLÄPITÄJÄN OPAS 44 (44) Ylläpitäjän hyvät käytännöt (yhteenveto) Joukkueen asetukset kuntoon Joukkueen luonti Pelaajat Toimihenkilöt Vanhemmat Harjoitukset Perustaminen tilastointi Sarjat ja Ottelut Perustaminen tilastointi Muut tapahtumat Uutiset Kategoriat, Uutiset, artikkelit, vanhemmat, jne. Etusivu, irtolinkit Tyyppi Tavallinen, Kategorialistan kiinteä sivu tähtijuttu Tiedostojen hallinta Kuvapankki Dokumenttipankki Henkilörekisteri Näkyvät heti kalenterissa Tilastot talteen Liitä ottelut sarjoihin Otteluselostukset kuvineen Käytä kuvia Tuo tiedostot omalta PC:ltä Vieraskirja Tukijat Linkit Sensuroi tarvittaessa Kerää rahaa mainosta sivuilla! PoXnet-Solutions ( Tom Hedman Mats-Erik Käld Tommy Lågland Anki Mannström

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

NETTISIVUJEN PÄIVITYS OHJEET versio 1.1

NETTISIVUJEN PÄIVITYS OHJEET versio 1.1 1/7 Sisällysluettelo: YLEISOHJEET 1 HALLINTA 1 Hallinnan etusivu 2 Uutiset 3 Luo uusi uutinen 3 Luo uusi uutiskuva 4 Muokkaa vanhoja uutisia 4 Kuvagalleriat 4 Kalenteri 5 Joukkue 5 Pelaajat 5 Ottelut 6

Lisätiedot

UpdateIT 2010: Uutisten päivitys

UpdateIT 2010: Uutisten päivitys UpdateIT 2010: Uutisten päivitys Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Uutisen lisääminen... 1

Lisätiedot

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen:

Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: Kuukauden kuvat kerhon galleriaan 1.4.2016 lähtien kuukaudenkuvaajan kuvagalleria on siirretty uudelle palvelimelle osoitteeseen: http://www.kamera73.fi/kuukaudenkuvaaja Kukin seuran jäsen voi laittaa

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE JULKAISUJÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN. Osoitekenttään kirjoitetaan www.domain.fi/admin. Kirjoita käyttäjätunnus: xxxxxx. Salasana:

Lisätiedot

OHJEET KEKSINNÖT.FI SIVUSTON KÄYTTÄJILLE

OHJEET KEKSINNÖT.FI SIVUSTON KÄYTTÄJILLE OHJEET KEKSINNÖT.FI SIVUSTON KÄYTTÄJILLE 1 REKISTERÖITYMINEN Mene Keksinnöt.fi -sivuston etusivulle. Etusivulla löytyy uusi käyttäjä -laatikko, josta voit liittyä jäseneksi. Linkki ohjaa sinut rekisteröinti

Lisätiedot

KURRA HOCKEY RY Nettisivujen joukkueen ylläpito-ohje Piia Heiniö, 1/2018. Kurra Hockey Ry 1

KURRA HOCKEY RY Nettisivujen joukkueen ylläpito-ohje Piia Heiniö, 1/2018. Kurra Hockey Ry 1 KURRA HOCKEY RY Nettisivujen joukkueen ylläpito-ohje Piia Heiniö, 1/2018 Kurra Hockey Ry 1 Kirjautuminen ylläpitoon https://www.kurra.fi/jasen Kirjaudu sisään saamillasi tunnuksilla Kurra Hockey Ry 2 Päivitä

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Jahtipaikat.fi Käyttöohje

Jahtipaikat.fi Käyttöohje Jahtipaikat.fi Käyttöohje versio 2.0 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen...3 2. Näyttöruudun osat...3 3. Kartta-alusta...4 4. Kartan sisällön määrittely...4 5. Työkalut...5 5.1 Keskitä kartta koko Suomeen...5

Lisätiedot

Lyhyt ABC Haka-junioreiden sivuille

Lyhyt ABC Haka-junioreiden sivuille Lyhyt ABC Haka-junioreiden sivuille Sisällysluettelo Kuinka lisään uutisen joukkueelleni?...1 Kuinka lisään joukkueelleni ottelun ottelukalenteriin?...2 Kuinka lisään kuvan tietokantaan?...2 Kuinka muokkaan/lisään

Lisätiedot

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje Tietosuoja-portaali päivittäjän ohje Maisa Kinnunen 2010 1 Sisältö PÄIVITTÄJÄN OHJE Kirjautuminen...3 Sivujen tekstin muokkaus...4 Tiedostojen lisääminen palvelimelle...9 Jos sinun pitää selvittää tiedoston/kuvan

Lisätiedot

- Jalkapalloa jokaiselle -

- Jalkapalloa jokaiselle - Kauden vaihto Ohjeita ylläpitäjille Arto Kalliola - Jalkapalloa jokaiselle - KAUDEN VAIHTAMINEN JOPOX-JÄRJESTELMÄSSÄ Yleistä Kun toimintakausi lähestyy loppuaan, luodaan Jopox-järjestelmään seuraavaa kautta

Lisätiedot

UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje

UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com Sisällys Editorin käyttöohje...

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

EeNet materiaalit ohje

EeNet materiaalit ohje EeNet materiaalit ohje EeNetin materiaaleissa voidaan ladata ja jakaa materiaaleja sekä katsoa ja keskustella materiaaleista. Materiaalit voivat olla teksti-, kuva tai videotiedostoja. Videoihin voidaan

Lisätiedot

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015 Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 Oppilaat saavat vuoden 2016 alusta käyttöönsä oppilaitoksen sähköpostin ja muita palveluita Microsoftin Office365:sta. Oppilaiden sähköposti on muotoa

Lisätiedot

PALLOVERKKO SÄHKÖINEN OTTELUPÖYTÄKIRJA

PALLOVERKKO SÄHKÖINEN OTTELUPÖYTÄKIRJA PALLOVERKKO SÄHKÖINEN OTTELUPÖYTÄKIRJA 12.12.2012 KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN TILAAMINEN TILAA TUNNUKSET SEURASI PÄÄKÄYTTÄJÄLTÄ. KIRJAUTUMINEN PALLOVERKKOON POLKU KIRJAUTUMISEEEN PALLOLIITON ETUSIVULTA : SEURAPALVELUT-

Lisätiedot

www.kotisivukone.fi Pikaopas kotisivujen tekoon

www.kotisivukone.fi Pikaopas kotisivujen tekoon Kotisivut helposti! www.kotisivukone.fi Pikaopas kotisivujen tekoon Näin Kotisivukone toimii Kun olet kirjautunut sisään kotisivuillesi, tulet helppokäyttöiseen ylläpitotilaan ja voit heti aloittaa kotisivujen

Lisätiedot

Oma kartta Google Maps -palveluun

Oma kartta Google Maps -palveluun TAMPERE 1 (6) Oma kartta Google Maps -palveluun Google Maps palveluun on mahdollista luoda karttoja omilla paikkamerkeillä. Tilin luonti Google-palveluihin Tehdäksesi karttoja omilla paikkamerkinnöillä,

Lisätiedot

Ohjeistus hankkeen sivujen tekemiseen julkaisujärjestelmällä

Ohjeistus hankkeen sivujen tekemiseen julkaisujärjestelmällä Ohjeistus hankkeen sivujen tekemiseen julkaisujärjestelmällä Viestintäpalvelut 9.6.2015 1 Sivupohjan tekeminen Ennen kuin alat tekemään hankkeen sivuja, tilaa Viestintäpalveluilta hankesivupohja ja ilmoita

Lisätiedot

Tulospalvelun käyttö. Ringette/Länsi-Suomen alue

Tulospalvelun käyttö. Ringette/Länsi-Suomen alue Tulospalvelun käyttö Ringette/Länsi-Suomen alue 1 Tulospalvelun käyttö E-, D- ja Harraste-sarjoissa Tulospalvelu https://ringette.torneopal.fi/ Joukkueenjohtajat lisäävät pelaajat joukkueeseen tulospalvelussa

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions KÄYTTÖOHJE Servia S solutions Versio 1.0 Servia S solutions Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO puh. (017) 441 2780 info@servia.fi www.servia.fi 2001 2004 Servia Finland Oy. Kaikki oikeudet

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

FAQ, Rekrytointimoduuli

FAQ, Rekrytointimoduuli 1 FAQ, SISÄLTÖ FAQ, Rekrytointimoduuli... 2 Miten rekrytointipohjat löytyvät?... 2 Miksi rekrytointilistauksessa eivät näy kaikki rekrytoinnit tai juuri luomani uusi rekrytointi?... 2 Miten voin muokata

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt. Sisällöt-näkymä Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma 1 Valitse kieleksi Suomi Välilehti 1. Perustiedot Musta reunus kieliversioneliön

Lisätiedot

Sivut 1-5 voi tehdä jo etukäteen järjestelmässä ja sivusta 6 lähtien toimitaan ottelukohtaisessa pöytäkirjassa. TOIMET ENNEN OTTELUA

Sivut 1-5 voi tehdä jo etukäteen järjestelmässä ja sivusta 6 lähtien toimitaan ottelukohtaisessa pöytäkirjassa. TOIMET ENNEN OTTELUA OTTELUPÖYTÄKIRJA OHJE TASO SPL Vaasa- LIVE otteluseuranta Tämän ohjeen mukaisesti toimitaan Vaasan piirin niissä sarjoissa, joissa tehdään live otteluseurantaa. Sivut 1-5 voi tehdä jo etukäteen järjestelmässä

Lisätiedot

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE JULKAISUJÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN. Osoitekenttään kirjoitetaan www.domain.fi/admin. Kirjoita käyttäjätunnus: xxxxxx. Salasana:

Lisätiedot

1 (5) VASTUUNALAISEN KOULUTTAJAYRITYKSEN KÄYTTÖLIITTYMÄ

1 (5) VASTUUNALAISEN KOULUTTAJAYRITYKSEN KÄYTTÖLIITTYMÄ 1 (5) VASTUUNALAISEN KOULUTTAJAYRITYKSEN KÄYTTÖLIITTYMÄ Tässä palvelussa vastuunalaisesta kouluttajayrityksestä käytetään nimitystä työnantaja vaikka yrittäjä ei olekaan työsuhteessa kouluttajayrityksessä.

Lisätiedot

Octo käyttöohje 1. Sisältö

Octo käyttöohje 1. Sisältö Octo käyttöohje 1 Sisältö Sisältö...1 Sisäänkirjautuminen...2 Etusivu...2 Uimarihaku...3 Uimariryhmät...4 Seurahaku...4 Kilpailutilastot...5 Ilmoittautuminen kilpailuun...6 Kilpailuun ilmoittautuminen...7

Lisätiedot

PALLOVERKKO SÄHKÖINEN OTTELUPÖYTÄKIRJA

PALLOVERKKO SÄHKÖINEN OTTELUPÖYTÄKIRJA PALLOVERKKO SÄHKÖINEN OTTELUPÖYTÄKIRJA 30.6.2011 KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN TILAAMINEN LÖYTYY SIVUN ALAREUNASTA TUNNUSTEN TILAAMINEN: JOTTA PÄÄSEE KIRJAUTUMAAN JÄRJESTELMÄÄN TULOSPALVELUVASTAAVANA, PITÄÄ OLLA TUNNUKSET

Lisätiedot

Ilmaislehti (Kotisuora Premium) palvelun tilaaminen

Ilmaislehti (Kotisuora Premium) palvelun tilaaminen Ilmaislehti (Kotisuora Premium) palvelun tilaaminen Sähköiset asiointikanavat Postittamisen työpöytä 1 Sisältö Ilmaislehti (Kotisuora Premium) palvelun perusedellytykset sivu 3 Yrityksen yhteystietojen

Lisätiedot

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko Simppelit ohjeet Sisällys Päänäkymä... 1 Valikko... 1 Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen... 2 Kurssin haku... 2 Kurssin suorittaminen... 2 Opettajan ohjeet kurssin teko... 3 Kirjautuminen... 3 Kurssin

Lisätiedot

Sisäänkirjaus Uloskirjaus. Yritystieto

Sisäänkirjaus Uloskirjaus. Yritystieto Sisäänkirjaus Uloskirjaus Yritystieto Kustannusarvio PartSmart Siirrä PartSmart tiedosto Näytä PartSmart ostoslistat Lataa PartSmartHinnasto Tuotteet Lisävarusteet SNOW ATV PWC Öljytuotteet Öljyt, Snow

Lisätiedot

Uuden Peda.netin käyttöönotto

Uuden Peda.netin käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden Peda.netin käyttöönotto...2 Sisään- ja uloskirjautuminen...2 OmaTila...3 Peda.netin yleisrakenne...4 Työvälineet - Sivut...5 Sivun lisääminen omaan profiiliin:...5 Sivun poistaminen

Lisätiedot

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE 2007 Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S SISÄLLYS 1 Projektorin käyttö... 3 2 Projektien julkinen haku ja selailu... 4 2.1 Hakuvaihtoehdot... 4 2.2 Tarkennettu haku... 5 3 Rekisteröityminen

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

HAKUKONEMARKKINOINTI KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE

HAKUKONEMARKKINOINTI KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE 1 SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUDU PALVELUUN...3 KÄVIJÄSEURANTA...4 SIVUJEN PÄIVITYS...5 Sisältö...6 Sisältö / Työkalut...8 Sisältö / Taulukko...9 Sisältö / Kuvien tuominen...10 Sisältö

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

Rovaniemen mediapankin käyttöohje

Rovaniemen mediapankin käyttöohje 1 Rovaniemen mediapankin käyttöohje Sisältö Aineistopankin yleisnäkymä... 1 Pikaohje... 2 Kuvaan liittyvät toiminnot... 2 Kuvien järjestäminen näkymässä... 3 Kuvien hakeminen... 3 Kuvien laajennettu haku...

Lisätiedot

Uuden työtilan luonti

Uuden työtilan luonti Uuden työtilan luonti 1. Valitaan Uusi työtila vasemmanpuoleisesta valikosta 2. Valitaan Tyhjä työtila aukeavasta valikosta. Tämä toiminto luo uuden tyhjän työtilan. 3. Kun uusi työtila on luotu, aukeaa

Lisätiedot

ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään.

ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään. ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään. 1. Artikkelin lisääminen a. Kirjaudu sisään b. Lisää sisältöä c. Artikkeli i. Lisää pääkuva 1. Pääkuvalle kuvateksti ii. Anna artikkelille otsikko iii. Ingressi-kenttään

Lisätiedot

Kyläsivujen InfoWeb-ohje

Kyläsivujen InfoWeb-ohje Kyläsivujen InfoWeb-ohje Kirjoita internet-selaimesi osoitekenttään kyläsivujen hallintaosoite; www.yla -savo.fi/admin Saavut seuraavalle sivulle, johon kirjoitat käyttäjätunnuksesi ja salasanasi: Paina

Lisätiedot

Moodle 2.2 pikaohje. 1. Kirjautuminen ja omat kurssit (Työtilat) 1. Mene internet-selaimella osoitteeseen

Moodle 2.2 pikaohje. 1. Kirjautuminen ja omat kurssit (Työtilat) 1. Mene internet-selaimella osoitteeseen Moodle 2.2 pikaohje 1. Kirjautuminen ja omat kurssit (Työtilat) 1. Mene internet-selaimella osoitteeseen https://moodle2.pkky.fi Kirjaudu omilla kuntayhtymän verkkotunnuksilla klikkaamalla Kirjaudu linkkiä

Lisätiedot

VJS-96 Black Panthers joukkueen www-sivujen käyttöohjeet

VJS-96 Black Panthers joukkueen www-sivujen käyttöohjeet Pekka Penttala 3.3.2008 1 (10) VJS-96 Black Panthers joukkueen www-sivujen käyttöohjeet VJS-96 Black Panthers joukkueen www-sivujen käyttöohjeet... 1 1 Yleistä www-sivujen käytöstä... 2 2 Sivujen osoitteet...

Lisätiedot

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen Sisällysluettelo Sisällys Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen... 1 Sisällysluettelo... 1 Käyttöoikeus... 1 Kirjautunut käyttäjä... 3 Artikkelin kommentointi...

Lisätiedot

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN 3.2.2016 vj Oikeudet: huoltaja HUOLTAJAN OHJE Tämä ohje on tarkoitettu partiolaisen huoltajalle. Ohjeesta selviää kuinka huoltaja voi toimia huollettavansa partiojäsenyyteen liittyvissä asioissa. Huoltajalla,

Lisätiedot

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE

PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE PELIAIKASEURANTAOHJELMAN KÄYTTÖOHJE SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ 3 2. ENNEN OTTELUN ALKUA Kirjautuminen 3 3. TILASTOINTI Aloitusnäkymä ja kokoonpanot 4 Pelaajien vaihtaminen 6 Maali 7 Rangaistukset 8 Poista

Lisätiedot

Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet

Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet Sisällysluettelo Julkaisujärjestelmä hallinta... 3 Joomla-järjestelmän ylävalikolla on seuraavia:... 3 Valikot... 4 Kategoriat ja artikkelit... 5 Lisäosat ja moduulien

Lisätiedot

PUTTERI JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE

PUTTERI JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE PUTTERI JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE JULKAISUJÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN. Osoitekenttään kirjoitetaan www.domain.fi/admin. Kirjoita käyttäjätunnus: xxxxxx. Salasana:

Lisätiedot

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö Office_365_loppukäyttäjän ohje 15.5.2015 Esa Väistö 2 Sisällysluettelo Kuvaus... 3 Kirjautuminen Office_365:een... 3 Valikko... 4 Oppilaan näkymä alla.... 4 Opettajan näkymä alla... 4 Outlook (Oppilailla)...

Lisätiedot

Wilman käyttöohje huoltajille

Wilman käyttöohje huoltajille Wilman käyttöohje huoltajille Sisällysluettelo: Sisään kirjautuminen... 1 Oma etusivu... 2 Pikaviestit... 3 Tiedotteet... 5 Suoritukset... 6 Poissaolot... 6 Palaute... 8 Opettajat... 9 Salasanan vaihto...

Lisätiedot

Vehmaan kunta. Wordpress käyttöopas. Betta Digital Oy

Vehmaan kunta. Wordpress käyttöopas. Betta Digital Oy Vehmaan kunta Wordpress käyttöopas Betta Digital Oy 1 / 22 Sisällys 1. Kirjautuminen... 3 1.1. Sisäänkirjautuminen ei onnistu... 3 2. Hallintapaneeli... 5 2.1. Sisään kirjautuneen hallintanäkymä... 6 3.

Lisätiedot

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Lukkarin käynnistys ja sisäänkirjautuminen... 2 3. Vapaa aikatauluhaku... 2 4. Lukujärjestyksen luominen ja avaaminen... 3 Lukukauden valinta... 3 Uuden

Lisätiedot

Kotisuora tuotteen perusedellytykset

Kotisuora tuotteen perusedellytykset Kotisuora palvelun tilaaminen Sähköiset asiointipalvelut Postittamisen työpöytä 1 Sisältö Kotisuora tuotteen perusedellytykset sivu 3 Luo markkinointijakelulle nimi, sivu 4 Yrityksen yhteystietojen tarkistaminen

Lisätiedot

Kotisuora Premium palvelun tilaaminen

Kotisuora Premium palvelun tilaaminen Kotisuora Premium palvelun tilaaminen Sähköiset asiointipalvelut Postittamisen työpöytä 1 Sisältö Kotisuora Premium palvelun perusedellytykset sivu 3 Luo markkinointijakelulle nimi, sivu 4 Luodun jakelun

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma Tämän jälkeen valitse kieleksi Suomi VÄLILEHTI 1 PERUSTIEDOT Valittuasi kieleksi suomen,

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

Joomla pikaopas. Yksinkertainen opas, jossa neuvotaan esimerkkisivuston teko Joomla julkaisujärjestelmällä vaihe vaiheelta.

Joomla pikaopas. Yksinkertainen opas, jossa neuvotaan esimerkkisivuston teko Joomla julkaisujärjestelmällä vaihe vaiheelta. Joomla pikaopas Yksinkertainen opas, jossa neuvotaan esimerkkisivuston teko Joomla julkaisujärjestelmällä vaihe vaiheelta. Paavo Räisänen www.ohjelmoimaan.net Tätä opasta saa vapaasti kopioida, tulostaa

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

Sisäänkirjautuminen Tallennus/raportit (YAP) Tallennusohjelma

Sisäänkirjautuminen Tallennus/raportit (YAP) Tallennusohjelma Sisällysluettelo Sivu 2. Sisäänkirjautuminen Sivu 3. Käyttäjän tiedot Sivu 4. Etusivu Sivu 6. Lomakkeiden syöttö / Juoksijan valinta Sivu 7. Lomakkeiden syöttö / Juoksijoiden ja maksajien tietojen syöttö

Lisätiedot

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE 1. SISÄÄN KIRJAUTUMINEN Sisään kirjautuminen VerkkoVelho-ylläpitotyökaluun tapahtuu yrityksesi osoitteessa www.omaosoitteesi.fi/yllapito, esim. www.verkkovelho.fi/yllapito.

Lisätiedot

Moodle-oppimisympäristö

Moodle-oppimisympäristö k5kcaptivate Moodle-oppimisympäristö Opiskelijan opas Sisältö 1. Mikä on Moodle? 2. Mistä löydän Moodlen? 3. Kuinka muokkaan käyttäjätietojani? 4. Kuinka ilmoittaudun kurssille? 5. Kuinka käytän Moodlen

Lisätiedot

Kuksa -jäsenrekisterin käyttöohje ryhmänjohtajille

Kuksa -jäsenrekisterin käyttöohje ryhmänjohtajille Kuksa -jäsenrekisterin käyttöohje ryhmänjohtajille Mistä löydän ryhmäni tiedot? 1) Valitse ylävalikosta Ryhmät. Hakukentän alla näet ryhmiesi tiedot. Klikkaamalla ryhmän nimeä pääset ryhmän tietoihin.

Lisätiedot

Tekstieditorin käyttö ja kuvien käsittely

Tekstieditorin käyttö ja kuvien käsittely Tekstieditorin käyttö ja kuvien käsittely Teksti- ja kuvaeditori Useassa Kotisivukoneen työkalussa on käytössä monipuolinen tekstieditori, johon voidaan tekstin lisäksi liittää myös kuvia, linkkejä ja

Lisätiedot

ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus

ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus SELAINENNAKKOILMOITUKSEN IKKUNANKUVAT 1(24) 2.2.2010 Selainennakkoilmoitus ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus Yleistä ENNI-järjestelmästä ENNI-järjestelmän vakiopainikkeita Selainennakkoilmoitus

Lisätiedot

LUKKARIKONE KÄYTTÖOHJE

LUKKARIKONE KÄYTTÖOHJE LUKKARIKONE KÄYTTÖOHJE 23.8.2018 Sisällys 1 HAKU -välilehti... 2 1.1 Ryhmän perusteella hakeminen... 3 1.2 Toteutuksen perusteella hakeminen... 4 1.3 Opettajan lukujärjestyksen hakeminen... 5 2 LUKUJÄRJESTYS

Lisätiedot

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje Tuplaturvan tilaus ja asennusohje 1. Kirjaudu lähiverkkokauppaan omilla tunnuksillasi tai luo itsellesi käyttäjätunnus rekisteröitymällä Lähiverkkokaupan käyttäjäksi. a. Käyttäjätunnus on aina sähköpostiosoitteesi.

Lisätiedot

TimeEdit opiskelijan ohje TimeEdit-instructions for students from this link

TimeEdit opiskelijan ohje TimeEdit-instructions for students from this link TimeEdit opiskelijan ohje TimeEdit-instructions for students from this link TimeEdit on työjärjestys- (lukujärjestys) ja tilanvarausohjelmisto. Sisältö 1 Oikeudet... 2 2 TimeEdit Web... 2 3 Kirjautuminen...

Lisätiedot

Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE. KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi

Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE. KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi 2015 Kangasniemen yrityshakemisto KÄYTTÖOHJE YRITTÄJÄLLE KANGASNIEMEN KUNTA yrityshakemisto.kangasniemi.fi 1 Sisällysluettelo 1. Sivustolle rekisteröityminen... 2 2. Yrityksen lisääminen... 3 2.1. Yritystiedot...

Lisätiedot

LUT Moodle -opiskelijan opas 2014

LUT Moodle -opiskelijan opas 2014 LUT Moodle -opiskelijan opas 2014 Sisällysluettelo 1. Moodle... 2 1.1 Aloitussivu... 3 1.2 Navigointi ja Asetukset... 4 1.2.1 Navigointi... 4 1.2.2 Asetukset... 6 1.2.3 Murupolku... 7 2. Kurssit... 7 2.1

Lisätiedot

1 Johdanto. 2 Kirjautuminen. Sisällysluettelo. Kanakoirakerho - websivujen ylläpito

1 Johdanto. 2 Kirjautuminen. Sisällysluettelo. Kanakoirakerho - websivujen ylläpito Kanakoirakerho - websivujen ylläpito 1 Sisällysluettelo 1 Johdanto... 1 2 Kirjautuminen... 1 2.1 Ylläpitovalikko... 2 3 Käyttäjien hallinta... 3 4 Sisällön muokkaaminen... 4 4.1 Editorin käyttäminen...

Lisätiedot

Muuttuneet toimintatavat. Toimitsijakoulutus Harrastesarja Tulospalvelun käyttö

Muuttuneet toimintatavat. Toimitsijakoulutus Harrastesarja Tulospalvelun käyttö Muuttuneet toimintatavat Toimitsijakoulutus Harrastesarja Tulospalvelun käyttö Toimitsijakoulutus Seurojen toimitsijakouluttajat kouluttavat oman seuran ottelutoimitsijat! Seurojen kouluttajat löytyvät

Lisätiedot

Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2. Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2. Yhdistyksen etusivun muokkaaminen... 2

Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2. Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2. Yhdistyksen etusivun muokkaaminen... 2 Mietoisten kyläportaalin käyttöohjeet alasivujen ylläpitäjille Päivitetty 8.4.2011 Sisältö Perustietoja Mietoisten kyläportaalista... 2 Yhdistyksen ylläpitäjän kirjautuminen... 2 Yhdistyksen etusivun muokkaaminen...

Lisätiedot

Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet

Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet Autokunto-ohjelmiston käyttöohjeet Koskilinjat Oy Panu Toropainen SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO...I 1. TÖIHIN SISÄÄN JA ULOS KIRJAUTUMINEN...1 1.1. Työlle kirjautuminen...2 1.2. Vikailmoituksen tekeminen...5

Lisätiedot

Esittely. Muistathan, että voit myös käyttää Petsietä aivan normaalina käyttäjänä kasvattajapalveluiden lisäksi. Antoisaa Petsien käyttöä!

Esittely. Muistathan, että voit myös käyttää Petsietä aivan normaalina käyttäjänä kasvattajapalveluiden lisäksi. Antoisaa Petsien käyttöä! Petsie kasvattaja 1 2 Sisällysluettelo Esittely...3 1. Kuinka pääset alkuun...4 1.1. Rekisteröinti...4 2. Lemmikit...4 2.1. Lemmikkien lisäys...4 2.2. Lemmikin tietojen muokkaus...4 3. Kasvattajasivu...5

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

VJS-96 Black Panthers joukkueen www-sivujen käyttöohjeet

VJS-96 Black Panthers joukkueen www-sivujen käyttöohjeet Pekka Penttala 9.11.2008 1 (11) VJS-96 Black Panthers joukkueen www-sivujen käyttöohjeet VJS-96 Black Panthers joukkueen www-sivujen käyttöohjeet... 1 1 Yleistä www-sivujen käytöstä... 2 2 Sivujen osoitteet...

Lisätiedot

Moodle-alueen muokkaaminen

Moodle-alueen muokkaaminen Moodle-alueen muokkaaminen Alla oleva kuva esittää Moodle-aluetta sellaisena kuin se sinulle toimitetaan tilattuasi alueen Opetusteknologiapalveluista: - Etusivun näkymä koostuu sivun keskellä olevista

Lisätiedot

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake

5. Klikkaa avautuvan ikkunan oikeasta yläkulmasta käyttäjätunnustasi ja valitse Luo pikakuvake 1 Sisällysluettelo 1. Accuna-pikakuvakkeen asentaminen työpöydälle... 2 2. Työasemakäyttö... 3 2.1 Käynnistäminen... 3 2.2 Raportin valinta... 4 2.3 Laskentakohteiden valinta... 4 2.4 Kauden vaihto...

Lisätiedot

https://njr.yap.fi/cgi-bin/soj2/dispat.exe

https://njr.yap.fi/cgi-bin/soj2/dispat.exe Jäsenrekisteriin kirjautuminen Avaa internet ja kirjoita selaimen osoitekenttään: https://njr.yap.fi/cgi-bin/soj2/dispat.exe Kirjoita käyttäjätunnus ja salasana, ja paina Sisäänkirjaus. Kirjauduttua avautuu

Lisätiedot

Artikkelien muokkaaminen sekä sisältöeditorin peruskäyttö

Artikkelien muokkaaminen sekä sisältöeditorin peruskäyttö Artikkelien muokkaaminen sekä sisältöeditorin peruskäyttö Sisällysluettelo Kirjautuminen ja ylläpito...3 Kirjautuminen sivustolle...3 Ylläpitovalikko...3 Artikkeleiden muokkaaminen...4 Artikkelin asetukset...4

Lisätiedot

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Outlook Web Access 1(7) OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Pääset OWA-sähköpostiin selaimella (esim. Internet Explorer, Mozilla Firefox). Tässä ohjeessa on käytetty Internet Exploreria, jonka

Lisätiedot

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN -Mene osoitteeseen keskustanuoret.fi/user - Kirjoita saamasi käyttäjätunnus ja salasana - Klikkaa yllä olevaa piirisi logoa niin

Lisätiedot

Ohje UCPorin julkisten lukujärjestyksien käyttöön

Ohje UCPorin julkisten lukujärjestyksien käyttöön Ohje UCPorin julkisten lukujärjestyksien käyttöön Lukujärjestyspalvelun osoite: http://lukujarjestys.ucpori.fi Lukujärjestyslistalla näkyy sekä opintokokonaisuuksia, että yksittäisten kurssien lukujärjestyksiä.

Lisätiedot

Opettajan pikaopas Opintojaksopalaute-järjestelmään

Opettajan pikaopas Opintojaksopalaute-järjestelmään Opettajan pikaopas Opintojaksopalaute-järjestelmään Yleistä... 3 Sijainti... 3 Kirjautuminen... 3 Kyselyn rakenne... 3 Opettajan toiminnot kirjautumisen jälkeen... 3 Lukuvuoden opintojaksojen listaaminen...

Lisätiedot

ULKOISET KÄYTTÄJÄT / YHTEISTYÖMAAPALVELUT...

ULKOISET KÄYTTÄJÄT / YHTEISTYÖMAAPALVELUT... Sivu 1/7 Sisällysluettelo Päästäksesi haluamaasi kohtaan napauta otsikkoa hiirellä. ULKOISET KÄYTTÄJÄT / YHTEISTYÖMAAPALVELUT... 2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 2 ILMOITTAUTUMINEN-NÄKYMÄ... 2 YHTEISTYÖMAAT-NÄKYMÄ...

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

RES - REAL ESTATE SYSTEM

RES - REAL ESTATE SYSTEM HUOLTOKIRJAN KÄYTTÖ Sivu 1/13 HELPPO KIINTEISTÖNHOITAJILLE RES - REAL ESTATE SYSTEM OUKA/ RES HUOLTOKIRJAN KÄYTTÖ Sivu 2/13 Ohjelmaan kirjaudutaan osoitteesta https://www.haahtela.fi Vinkki: luo pikakuvake

Lisätiedot

JOHDANTO... 1. 1. Rekisteröityminen... 2. 2. Kirjautuminen... 3. 3. Sijaisrekisterin harjoittelijaosion välilehdet... 4. 4. Omat tiedot...

JOHDANTO... 1. 1. Rekisteröityminen... 2. 2. Kirjautuminen... 3. 3. Sijaisrekisterin harjoittelijaosion välilehdet... 4. 4. Omat tiedot... 1 Sisällys JOHDANTO... 1 1. Rekisteröityminen... 2 2. Kirjautuminen... 3 3. Sijaisrekisterin harjoittelijaosion välilehdet... 4 4. Omat tiedot... 5 5. Avoimet harjoittelupaikat ja opinnäytetyöaiheet...

Lisätiedot

Muistitikun liittäminen tietokoneeseen

Muistitikun liittäminen tietokoneeseen Muistitikun käyttäminen 1 Muistitikun liittäminen tietokoneeseen Muistitikku liitetään tietokoneen USB-porttiin. Koneessa voi olla useita USB-portteja ja tikun voi liittää mihin tahansa niistä. USB-portti

Lisätiedot

Sisältö. Päivitetty viimeksi 31.8.2011 Sivu 2 / 14

Sisältö. Päivitetty viimeksi 31.8.2011 Sivu 2 / 14 Ylläpitäjän ohje Sisältö Ylläpitäjän ohje... 1 Yleistä... 3 Vinkkejä ylläpitäjälle... 3 Osoitteet... 3 Internet-selain ja Flash-laajennus... 3 Julkinen sivunäkymä ja ylläpitonäkymä eri välilehdissä...

Lisätiedot

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2)

Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Toiminta ennen ensimmäistä ottelua (1/2) Kotijoukkue kirjautuu järjestelmään omalla joukkuekoodillaan Joukkue- /seuratunnus -kohdasta. Kirjoita joukkueesi tunnus siihen ja paina Kirjaudu -kohdasta. Tunnukset

Lisätiedot

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje

RATKI 1.0 Käyttäjän ohje RATKI RATKI 1.0 Käyttäjän ohje Ohje 0.5 Luottamuksellinen Vastuuhenkilö Petri Ahola Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 1.1. Kuvaus... 3 1.2. Esitiedot... 3 1.3. RATKIn käyttöoikeuksien hankinta... 3 1.4.

Lisätiedot