KUNNANHALLITUS 2/2016

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KUNNANHALLITUS 2/2016"

Transkriptio

1 KUNNANHALLITUS 2/2016 Aika Maanantai klo Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Hietaluoma Jaakko jäsen Huhtaluoma Heikki jäsen Järvinen Tiina jäsen Kangas Kaija jäsen Hietanen Toni varajäsen Mustajärvi Marko jäsen Ohrankämmen Jukka puheenjohtaja Pukkila Esa varajäsen Suominen Päivi varapuheenjohtaja Poissa Niemenmaa Jaana jäsen Otava Antti jäsen Muut saapuvilla olleet Hosiasluoma Tarja, esteellinen 33 Raita-aho Voitto Kaskimäki Veijo Laitila Sami Vainionpää Hanna kunnanjohtaja kunnanvaltuuston puheenjohtaja kunnanvaltuuston II varapj kunnanvaltuuston III varapj kunnansihteeri, ptk-pitäjä Pöytäkirjantarkastus Pöytäkirja on tarkastettu Karvian kunnantalolla Nähtävilläolo Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä Karvian kunnantalolla

2 SISÄLLYSLUETTELO: KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN 3 KUNNAN TAITOA OY:N OSAKKEIDEN MERKINTÄ 4 TALOUS- JA VELKANEUVOJAN TYÖSUHDE 5 ALUEARKKITEHTITOIMINTAAN MYÖNNETTÄVÄ VALTIONAVUSTUS 7 LAUSUNTO KOSKIEN VAPO OY:N JA KAUHANUMMI OY:N LUPIKISTONNEVAN TURVETUOTANTOALEEN YMPÄRISTÖLUPAA SEKÄ TOIMINNAN ALOITUSLUPAA 8 PÄÄTÖS KUNTIEN KOTIKUNTAKORVAUKSEN PERUSOSISTA VUODELLE TOIMISTOSIHTEERIN TYÖSUHDE 12 VALTIOVARAINMINISTERIÖN PÄÄTÖS KUNNAN PERUSPALVELUJEN VALTIONOSUUDESTA JA PÄÄTÖS KUNNAN VEROTULOIHIN PERUSTUVAN VALTIONOSUUKSIEN TASAUKSEN VAHVISTAMISESTA KUNNILLE VUONNA VIRKISTYSTYÖNTEKIJÖIDEN PALKKAAMINEN ILTARUSKON PALVELUKESKUKSEEN 16 LAKEUDEN VESI OY:N VESILAIN MUKAISET LUPAHAKEMUKSET 18 LAUSUNTO KOSKIEN VAPO OY:N KARVIAN JA PARKANON JOUPPILANKANKAALLE SIJOITTUVAN TURVETUOTANTOALUEEN PERUSTAMISTA KOSKEVAA ARVIOINTIOHJELMAA 23 KARVIAN KUNNAN JA KUNNANJOHTAJA TARJA HOSIASLUOMAN VÄLISEN JOHTAJASOPIMUKSEN TARKISTAMINEN 26 MUUT ASIAT 27 ILMOITUSASIAT 28 OIKAISUVAATIMUSOHJE JA VALITUSOSOITUS 33

3 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KH 21 Kuntalain 58 :n mukaan muu toimielin kuin valtuusto on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä. Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN KH 22 Kunnanhallituksen pöytäkirjan tarkastaminen tapahtuu kokousta seuraavana toisena arkipäivänä klo 15:00 kunnantalolla. Pöytäkirjat pidetään julkisesti nähtävänä pääsääntöisesti kokousta seuraavan kalenteriviikon tiistaina. Valitaan kaksi pöytäkirjantarkastajaa. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Päivi Suominen ja Jaakko Hietaluoma.

4 KUNNAN TAITOA OY:N OSAKKEIDEN MERKINTÄ KH 23 Taitoa on kuntien omistama ns. InHouse yhtiö. Osakkuus mahdollistaa sen, että kunta voi laajamittaisesti hankkia Taitoan palveluita kilpailuttamatta. Taitoa tuottaa asiakkailleen talous- ja henkilöstöhallinnon palveluita. Taitoan kuntaosakas ostaa yhden osakkeen per kuntalainen, osakkeen hinta on 1 euroa. Kuntalaisia Karviassa on 2.478, joten osakkuuden hinta on vastaavasti euroa. Osakkuus tuo mahdollisuuden yhtiön päätöksentekoon yhtiökokouksen ja ohjausryhmätyöskentelyn kautta. Osakkuus on huomioitu myös Taitoan palveluhinnastossa. Kunnan konsernitilinpäätös on teetetty ulkopuolisella toimijalla viime vuodet. Konsernitilinpäätöksen vaatimukset ovat kasvaneet niin suuriksi, että on tärkeää, että toimijalla on varmasti riittävä osaaminen ja asiantuntemus. Vuoden 2015 konsernitilinpäätöksestä on sovittu Taitoan kanssa. Taitoan palveluita pystyvät ostamaan myös muut kuin osakkaat, mutta hinnoittelu osakkaille on huomattavasti edullisempi (hinnasto oheismateriaalina). Taitoaa voidaan myöhemmin käyttää tarvittaessa myös muissa vastaavissa tehtävissä. Liitteet: Taitoan osakkeiden merkintäsitoumus KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Kunnanhallitus päättää merkitä Kunnan Taitoa Oy:n osakkeita asukasluvun mukaisesti kappaletta yhden euron kappalehinnalla. Kunnanhallitus päätti merkitä Kunnan Taitoa Oy:n osakkeita asukasluvun mukaisesti kappaletta yhden euron kappalehinnalla.

5 TALOUS- JA VELKANEUVOJAN TYÖSUHDE KH Talous- ja velkaneuvoja Riina Yletyinen on irtisanoutunut työsuhteestaan siten, että viimeinen työpäivä on Talous- ja velkaneuvoja hoitaa laissa säädettyjä talous- ja velkaneuvonnan tehtäviä, joiden olennaisena sisältönä on avustaa velallisia vapaaehtoisissa ja käräjäoikeudelta haettavissa velkajärjestelyissä sekä antaa yksityishenkilöille tietoja ja neuvontaa talouden ja velkojen hoidosta. Talous- ja velkaneuvojan työsuhde tulee julistaa haettavaksi välittömästi niin, että työ alkaa mahdollisimman pian. Liitteet: Irtisanomisilmoitus Hakuilmoitus KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Kunnanhallitus päättää julistaa haettavaksi talous- ja velkaneuvojan työsuhteen klo mennessä. Kunnanhallitus myönsi Riina Yletyiselle eron talous- ja velkaneuvojan työsuhteesta alkaen. Kunnanhallitus päätti julistaa haettavaksi talous- ja velkaneuvojan työsuhteen klo mennessä. KH 24 Kunnanhallitukselle toimitetaan yhteenveto hakijoista hakuajan päätyttyä. Haastattelut suoritetaan Liitteet: Yhteenveto KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Kunnanhallitus valitsee talous- ja velkaneuvojan toistaiseksi voimassaolevaan työsuhteeseen. Työ alkaa heti, kun valittu työntekijä pystyy sen aloittamaan. Tehtävässä sovelletaan neljän kuukauden koeaikaa tehtävien aloittamisesta lukien.

6 Hakijoista Eero Kyhä perui hakemuksensa Muut hakijat, Suvi Pennanen, Miia Salonen, Pirjo Koskensalo, Anne Kivistö sekä Eine Tuumi haastateltiin Kunnanhallitus päätti valita talous- ja velkaneuvojan toistaiseksi voimassaolevaan työsuhteeseen Miia Salosen Karviasta sekä varalle Anne Kivistön Parkanosta. Valintaperusteena kunnanhallitus toteaa tehtävään soveltuvan koulutuksen sekä työtä tukevan pitkän työkokemuksen ihmisten velka-asioiden hoitamisesta sekä mahdollisuuden aloittaa työt pian. Työ alkaa heti, kun valittu työntekijä pystyy sen aloittamaan. Tehtävässä sovelletaan neljän kuukauden koeaikaa tehtävien aloittamisesta lukien.

7 ALUEARKKITEHTITOIMINTAAN MYÖNNETTÄVÄ VALTIONAVUSTUS KH 25 Ympäristöministeriö on antanut päätöksen DnroYM6/512/2015 aluearkkitehtitoimintaan myönnettävästä valtionavustuksesta, jota Kankaanpään kaupunki on hakenut ja josta päätös on lähetetty tiedoksi myös muille Kankaanpään aluearkkitehtitoiminnassa mukana oleville kunnille. Ympäristöministeriö myöntää Kankaanpään kaupungille valtionavustusta enintään euroa aluearkkitehtitoiminnan harjoittamiseen ajalla Jos myönnettyä avustusta jää tällä ajalla käyttämättä, sitä voidaan käyttää vielä ajanjakson kuluihin kuitenkin siten, että avustusta koskevien kaikkien maksatuspyyntöjen tulee olla saapunut ympäristöministeriöön mennessä. Avustettavan toiminnan osuus on 90 % ja se suuntautuu Honkajoen, Jämijärven, Karvian, Merikarvian ja Siikaisten kuntiin. Kankaanpään kaupungin osuus on 10 % aluearkkitehdin työpanoksesta eikä tämä osuus kuulu valtionavustuksen piiriin, vaan kaupunki osallistuu toimintaan kokonaan omalla kustannuksellaan. Avustus maksetaan selvitysten ja toteutuneiden kustannusten perusteella. Liitteet: Päätös , Dnro YM6/512/2015 KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Kunnanhallitus merkitsee päätöksen tiedoksi ja päättää, ettei se hae oikaisua päätökseen. Kunnanhallitus merkitsi päätöksen tiedoksi ja päätti, ettei se hae oikaisua päätökseen.

8 LAUSUNTO KOSKIEN VAPO OY:N JA KAUHANUMMI OY:N LUPIKISTONNEVAN TURVETUOTANTOALEEN YMPÄRISTÖLUPAA SEKÄ TOIMINNAN ALOITUSLUPAA KH 26 Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto pyytää lausuntoa koskien Vapo Oy:n ja Kauhanummi Oy:n Lupikistonnevan turvetuotantoalueen ympäristölupaa ja toiminnan aloittamislupaa koskevaa hakemusta. Vapo Oy ja Kauhanummi Oy hakevat ympäristölupaa Lupikistonnevan noin 67,2 ha:n suuruiselle turvetuotantoalueelle. Tuotantoalueesta Vapo Oy:n tuotantopintaalaa on 63,5 ha ja Kauhanummi Oy:n 3,7 ha. Alueiden kuivatusvedet johdetaan samojen vesienkäsittelyrakenteiden kautta. Tuotantoalueesta 60,4 ha on aiemmin tuotannossa ollutta aluetta ja 6,8 ha uutta aluetta. Vapo Oy:llä on ollut Länsi- Suomen ympäristölupaviraston myöntämä (päätösnro 80/2005/4) ja Vaasan hallinto-oikeuden osin muuttama (päätösnro 06/0171/4) ympäristölupa 82 ha:n turvetuotantoalueelle Lupikistonnevalla vuoden 2015 loppuun saakka. Kauhanummi Oy:llä on Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston myöntämä ympäristölupa (päätösnro 18/2011/1), joka nyt kyseessä olevalla alueella on voimassa vuoden 2016 loppuun saakka. Tuotantoalue sijaitsee Kauhajoen Nummijärvellä noin 22 km Kauhajoen keskustasta kaakkoon. Lupikistonnevalla tullaan tuottamaan jyrsinpolttoturvetta noin m3 ja palaturvetta noin m3 vuodessa. Tuotannon arvioidaan päättyvän vanhalla alueella noin vuonna 2035 ja uudella alueella Lupikistonneva sijaitsee Karvianjoen vesistöalueella, Nummijoen valuma-alueen Nummijoen keskiosan alueella (36.072). Kuivatusvedet johdetaan laskuojan kautta Nummijokeen ja edelleen Karvianjokeen. Lähimmät asuinrakennukset sijaitsevat noin 400 metrin päässä tuotantoalueen reunasta. Lupikistonneuvan kuivatusvesien käsittelymenetelmänä on sarkaoja-altaat, päisteputkipidättimet, virtaamansäätöpadot, laskeutusaltaat, sekä ympärivuotinen kasvillisuuskenttä. Kasvillisuuskentän pinta-ala on 2,0 % valuma-alueestaan. Hakemuksen mukaan tuotantoalueen vuosittaiset nettopäästöt alueen omilla ominaiskuormitusluvuilla laskettuna tulevat tuotantovaiheessa olemaan 0,6 kg fosforia (bruttopäästö 8 kg), 329 kg typpeä (bruttopäästö 503 kg) ja kg kiintoainetta (bruttopäästö kg). Arvio päästöjen aiheuttamasta vuosittaisesta orgaanisen aineen hapenkulutuksesta (CODMn) bruttoarvona kg O2. Lausunto pyydetään toimittamaan aluehallintovirastoon mennessä ensisijaisesti sähköistä asiointilomaketta käyttäen ( tai sähköpostilla (kirjaamo.lansi@avi.fi) tai kirjallisena postitse (Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, Ympäristöluvat, PL 200, Vaasa). Lausunnossa on ilmoitettava asian diaarinumero LSSAVI/4884/2015. Asia voidaan ratkaista, vaikka lausuntoa ei anneta. Liitteet: Lausuntopyyntö ; LSSAVI/4884/2015

9 KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Karvian kunnanhallituksella ei ole lausuttavaa Vapo Oy:n ja Kauhanummi Oy:n Lupikistonnevan turvetuotantoalueen ympäristöluvasta sekä toiminnan aloittamisluvasta. Kunnanhallitus näkee kuitenkin tärkeänä, että ympäristön kuormitusta ja vaikutuksia vesistöön seurataan säännöllisesti. Karvian kunnanhallituksella ei ole lausuttavaa Vapo Oy:n ja Kauhanummi Oy:n Lupikistonnevan turvetuotantoalueen ympäristöluvasta sekä toiminnan aloittamisluvasta. Kunnanhallitus näkee kuitenkin tärkeänä, että ympäristön kuormitusta ja vaikutuksia vesistöön seurataan säännöllisesti.

10 PÄÄTÖS KUNTIEN KOTIKUNTAKORVAUKSEN PERUSOSISTA VUODELLE 2016 KOLTK KH 27 Kunnan peruspalvelujen valtionosuudesta annetun lain 38 :n mukaan kotikuntakorvaus määräytyy kuntien ja muiden opetuksen järjestäjien esi- ja perusopetuksen toteutuneiden kustannusten perusteella erikseen 6-, ja vuotiaille. Toteutuneet kustannukset määräytyvät mainitun lain 59 :n mukaisesti vähennettynä kuitenkin kustannuksilla, jotka aiheutuvat erikoissairaanhoidossa olevan oppilaan perusopetuslain 4 a :ssä tarkoitetun opetuksen tuesta sekä pidennetyn oppivelvollisuuden opetuksesta siltä osin kuin ne ylittävät toteutuneen kotikuntakorvauksen tason. Kotikuntakorvauksen perusosa lasketaan jakamalla kuntien ja muiden opetuksen järjestäjien yhteenlasketut esi- ja perusopetuksen toteutuneet kustannukset kuntien painotetulla 6-15-vuotiaiden määrällä. Kuntien painotettu 6-15-vuotiaiden määrä saadaan kertomalla kuntien 6-vuotiaiden määrä luvulla 0,61, 7-12-vuotiaiden määrä luvulla 1 ja vuotiaden määrä luvulla 1,60 ja laskemalla näin saadut tulot yhteen. Muulle oppivelvolliselle oppilaalle kotikuntakorvaus määräytyy vuotiaiden kotikuntakorvauksen perusteella. Valtiovarainministeriö päättää kotikuntakorvauksen perusosan euromäärästä varainhoitovuotta edeltävän vuoden loppuun mennessä. Valtiovarainministeriö on päättänyt, että vuoden 2016 kotikuntakorvauksen perusosa on 6.693,89 euroa. Karviassa 6-vuotiaita on 14, 7-12 vuotiaita 135 ja vuotiaita 86. Karvian kotikuntakorvaustulot vuonna 2016 ovat euroa ja menot euroa. Jos kunta on tyytymätön kunnan kotikuntakorvauksen perusosaa koskevaan päätökseen, sillä on oikeus kolmen kuukauden kuluessa päätöksen tiedoksisaannista ( ) tehdä kirjallinen oikaisuvaatimus valtiovarainministeriölle. Liite: Päätös VM/2832/ /2015 KOULUTOIMENJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Kasvatus- ja opetuslautakunta merkitsee päätöksen tiedoksi ja esittää kunnanhallitukselle, ettei päätökseen haeta oikaisua. Kasvatus- ja opetuslautakunta merkitsi päätöksen tiedoksi ja päätti esittää kunnanhallitukselle, ettei päätökseen haeta oikaisua. Liitteet:

11 Päätös VM/2832/ /2015 KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Kunnanhallitus merkitsee päätöksen tiedoksi ja päättää kasvatus- ja opetuslautakunnan esityksen mukaisesti, ettei päätökseen haeta oikaisua. Kunnanhallitus merkitsi päätöksen tiedoksi ja päätti kasvatus- ja opetuslautakunnan esityksen mukaisesti, ettei päätökseen haeta oikaisua.

12 TOIMISTOSIHTEERIN TYÖSUHDE KOLTK Toimistosihteeri Anne-Mari Kontiainen on työskennellyt yläkoulun ja kirjaston yhteisenä toimistotyöntekijä. Kontiaisen lisäksi palkattuna on useimmiten ollut toinen henkilö työllistämistuella niin, että sekä kirjastossa että yläkoulussa on ollut työntekijä keskimäärin viitenä päivänä viikossa. Työllistämistukien myöntämistä kunnille on merkittävästi vähennetty, joten taloudellista säästöä sitä kautta ei juuri ole enää saatavissa. Lisäksi molempien yksiköiden tarkoituksen mukaisen toiminnan kannalta olisi helpompaa, että kummassakin yksikössä työskentelisi oma työntekijänsä. Anne-Mari Kontiainen kouluttautuu kirjastoalalle, joten hänet siirrettäisiin kokonaan kirjastoon myös tulevaa kirjastonhoitajan eläköitymistä ajatellen. Yläkoululle palkattaisiin uusi toimistosihteeri. Toimistosihteerin palkkaamista yläkoululle perustelee mm. se, että käydyissä koulutoimen yt-neuvotteluissa on todettu yhtenäiskoulussa olevan tarve toimistosihteerille. Toimistosihteerin täysiaikainen työpanos on tärkeä myös erityisesti lukuvuonna yläkoulun väistötilavuoden käytännön järjestelyiden hoitamisessa. Palkattava koulutoimen toimistosihteeri perehdytettäisiin myös koulutoimiston työnkuvaan. KOULUTOIMENJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Kasvatus- ja opetuslautakunta päättää pyytää kunnanhallitukselta täyttölupaa koulutoimen toimistosihteerille lähtien. Mikäli kunnanhallitus myöntää täyttöluvan, tehtävä julistetaan haettavaksi klo mennessä. Lisäksi kasvatus- ja opetuslautakunta päättää siirtää toimistosihteeri Anne-Mari Kontiaisen kokonaan kirjaston työntekijäksi alkaen sillä ehdolla, että kunnanhallitus myöntää edellä mainitun täyttöluvan. Kasvatus- ja opetuslautakunta päätti pyytää kunnanhallitukselta täyttölupaa koulutoimen toimistosihteerille lähtien. Mikäli kunnanhallitus myöntää täyttöluvan, tehtävä julistetaan haettavaksi klo mennessä. Lisäksi kasvatus- ja opetuslautakunta päätti siirtää toimistosihteeri Anne-Mari Kontiaisen kokonaan kirjaston työntekijäksi alkaen sillä ehdolla, että kunnanhallitus myöntää edellä mainitun täyttöluvan. KH 28 KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Kunnanhallitus päättää myöntää kasvatus- ja opetuslautakunnalle täyttöluvan koulutoimen toimistosihteerille lähtien.

13 Kunnanhallitus päätti myöntää kasvatus- ja opetuslautakunnalle täyttöluvan koulutoimen toimistosihteerille lähtien.

14 VALTIOVARAINMINISTERIÖN PÄÄTÖS KUNNAN PERUSPALVELUJEN VALTIONOSUUDESTA JA PÄÄTÖS KUNNAN VEROTULOIHIN PERUSTUVAN VALTIONOSUUKSIEN TASAUKSEN VAHVISTAMISESTA KUNNILLE VUONNA 2016 KH 29 Valtiovarainministeriö on myöntänyt kunnan peruspalveluiden valtionosuuden sekä päättänyt verotuloihin perustuvan valtionosuuden tasauksesta. Liitteenä on valtiovarainministeriön päätös, joka on lähetetty kasvatus- ja opetuslautakunnan käsiteltäväksi. Kasvatus- ja opetuslautakunta on käsitellyt päätöksen kokouksessaan , josta on päätös alempana. KOLTK Valtiovarainministeriö on antanut päivätyn päätöksen VM/2830/ /2015 kunnan peruspalvelujen valtionosuudesta ja päätöksen kunnan verotuloihin perustuvan valtionosuuksien tasauksen vahvistamisesta vuonna Kunnan peruspalvelujen valtionosuuden koostuminen: Kunnan peruspalvelujen valtionosuudesta annetunlain (1704/2009) 5 :n mukaan kunnan peruspalvelujen valtionosuus koostuu seuraavista valtionosuusperusteista: 1) 1 :n 1 momentissa tarkoitettujen valtionosuustehtävien laskennallisista kustannuksista ja 2) syrjäisyyden, työpaikkaomavaraisuuden ja saamelaisten kotiseutualueen kunnan lisäosien määräytymisperusteista. Kunnalle myönnetään valtionosuutta 1 :ssä tarkoitettujen valtionosuustehtävien järjestämisestä aiheutuviin kustannuksiin euromäärä, joka saadaan, kun 6-13 :n mukaisesti määräytyvät laskennalliset kustannukset lasketaan yhteen ja saadusta summasta vähennetään 56 :ssä tarkoitettu kunnan omavastuuosuus. Vuonna 2016 kunnan oma-rahoitusosuus on 3.640,75 euroa asukasta kohden. Näin saatuun euromäärään lisätään kunnan :ssä tarkoitetut syrjäisyyden, työpaikkaomavaraisuuden ja saamelaisten kotiseutualeen kunnan lisäosat. Kunnan peruspalvelujen valtionosuutta lisätään ja vähennetään lain 7 luvun tarkoitetuilla erillä. Näitä ovat - verotuloihin perustuva valtionosuuden tasaus, - vuoden 2010 valtionosuusjärjestelmämuutoksen tasaus - työmarkkinatuen ja toimeentulotuen huomioon ottaminen valtionosuudessa, - vuoden 2015 työmarkkinatukiuudistukseen liittyvä tasaus, - veroperustemuutoksien huomioon ottaminen valtionosuudessa, - maakuntien liittojen tehtäviin liittyvä rahoituksen siirto sekä - määräaikaiset kuntien valtionosuuteen kohdistuvat vähennykset ja lisäykset Kunnan peruspalvelujen valtionosuus on yhteensä Verotuloihin perustuva valtionosuuden tasaus on euroa euroa.

15 Jos kunta on tyytymätön valtiovarainministeriön kunnan peruspalvelujen valtionosuuden myöntämistä tai kunnanverotuloihin perustuvaan valtionosuuden tasausta koskevaan päätökseen, sillä on kunnan peruspalvelujen valtionosuuslain 64 :n nojalla oikeus kolmen kuukauden kuluessa päätöksestä tiedon saatuaan tehdä kirjallinen oikaisuvaatimus valtiovarainministeriölle. Päätös on kirjattu saapuneeksi kuntaan Liite: Valtiovarainministeriön päätös VM/2830/ /2015 KOULUTOIMENJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Kasvatus- ja opetuslautakunta merkitsee päätöksen tiedoksi ja esittää kunnanhallitukselle, ettei päätökseen haeta oikaisua. Kasvatus- ja opetuslautakunta merkitsi päätöksen tiedoksi ja päätti esittää kunnanhallitukselle, ettei päätökseen haeta oikaisua. KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Kunnanhallitus merkitsee kasvatus- ja opetuslautakunnan päätöksen tiedoksi ja päättää, ettei päätökseen haeta oikaisua. Kunnanhallitus merkitsi kasvatus- ja opetuslautakunnan päätöksen tiedoksi ja päätti, ettei päätökseen haeta oikaisua.

16 VIRKISTYSTYÖNTEKIJÖIDEN PALKKAAMINEN ILTARUSKON PALVELUKESKUKSEEN KH 30 PoSan vanhuspalvelujohtaja Anne Vanhatalo on lähettänyt kunnanhallitukselle esityksen virkistystyöntekijöiden palkkaamisesta. Karvian kunta on vuosittain myöntänyt PoSalle mahdollisuuden palkata 17 vuotta täyttäneitä kesätyöntekijöitä vanhusten virkistystoimintaa varten Karvian vanhuspalveluihin. Toiminta on todettu erittäin myönteiseksi niin nuorten työllistettyjen, henkilökunnan kuin omaistenkin taholta. Työntekijöitä on palkattu touko-, kesä-, heinä- ja elokuussa kaksi työntekijää aina kuukauden ajaksi. Työtehtävinä ovat olleet asukkaiden virkistys, ulkoilu, lehden luku jne. Peruspalkka olisi vuonna ,73 euroa, mikä on 50 % hoitoapulaisen palkasta. Sosiaalikuluineen kustannus on 1165,25euroa/ työntekijä / kuukausi. Työaika olisi normaali jaksotyöaika 38,15 h/vk. Liitteet: PoSa/vanhuspalvelujohtajan kirje Karvian kunta on varannut vuoden 2016 talousarvionsa kohtaan Sosiaali- ja terveyspalvelut, muut palvelut, euroa kahdeksan työntekijän palkkaamiseen Iltaruskoon touko-syyskuulle. KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Kunnanhallitus päättää, että virkistystyöntekijät palkataan talousarvioon varatun mukaisesti. Iltaruskoon palkataan yhteensä kahdeksan virkistystyöntekijää toukosyyskuun 2016 ajaksi. Työntekijät tekevät vain ns. perushintaisia tunteja, jotta työaikakorvauksia ei tule maksettavaksi ja mahdollistetaan mahdollisimman monen työntekijän työllistäminen. PoSa suorittaa virkistystyöntekijöiden valinnan ja palkanmaksun sekä laskuttaa virkistystyöntekijöiden palkkauksesta syntyneet kulut käytön mukaan Karvian kunnalta. Paikallislehtiin laitetaan hakuilmoitus kootusti kunnan kesätyöpaikoista ja PoSa suorittaa valinnan hakijoiden joukosta. Kunnanhallitus päätti, että virkistystyöntekijät palkataan talousarvioon varatun mukaisesti. Iltaruskoon palkataan yhteensä kahdeksan virkistystyöntekijää toukosyyskuun 2016 ajaksi. Työntekijät tekevät vain ns. perushintaisia tunteja, jotta työaikakorvauksia ei tule maksettavaksi ja mahdollistetaan mahdollisimman monen työntekijän työllistäminen. PoSa suorittaa virkistystyöntekijöiden valinnan ja palkanmaksun sekä laskuttaa virkistystyöntekijöiden palkkauksesta syntyneet kulut käytön mukaan Karvian

17 kunnalta. Paikallislehtiin laitetaan hakuilmoitus kootusti kunnan kesätyöpaikoista ja PoSa suorittaa valinnan hakijoiden joukosta.

18 LAKEUDEN VESI OY:N VESILAIN MUKAISET LUPAHAKEMUKSET KH Karvian kuntaan on saapunut Etelä-Suomen aluehallintovirastolta kuulutus Lakeuden Vesi Oy:n vesilain mukaisista lupahakemuksista 1) Pohjaveden ottaminen Karvian kunnan Elliharjun vedenottamosta ja käyttöoikeuden myöntäminen hanketta varten tarvittavaan alueeseen sekä töiden aloittaminen ennen päätöksen voimaantulemista (ESAVI/87/04.09/2011 2) Pohjaveden ottaminen Karvian kunnan Kantinkankaan vedenottamosta ja käyttöoikeuden myöntäminen hanketta varten tarvittavaan alueeseen sekä töiden aloittaminen ennen päätöksen voimaantulemista (ESAVI/88/04.09/2011) 3) Pohjaveden ottaminen Karvian kunnan Kauraharjun vedenottamosta ja käyttöoikeuden myöntäminen hanketta varten tarvittavaan alueeseen sekä töiden aloittaminen ennen päätöksen voimaantulemista (ESAVI/89/04.09/2011) Asiaa koskeva kuulutus on pidetty nähtävillä Karvian kunnan ja Kauhajoen kaupungin ilmoitustauluilla sekä Etelä-Suomen aluehallintoviraston ilmoitustaululla. Hakemusasiakirjat ovat olleet yleisesti nähtävillä Karvian kunnanvirastossa ja Kauhajoen kaupungintalolla. Hakemuksista voi esittää muistutuksia ja vaatimuksia ne, joiden oikeutta tai etua asia saattaa koskea (asianosainen) sekä yleistä etua valvovat viranomaiset. Yrityksen vaikutusalueen asukkailla, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin yrityksen toteuttaminen saattaa vaikuttaa ja heitä edustavilla yhteisöillä on oikeus esittää mielipiteensä hakemuksen johdosta. Kirjelmässä pitää ilmoittaa muistuttajan nimi, osoite, kiinteistön nimi, RN:o, kylä ja kunta, hakijan nimi ja asian nimi sekä asian diaarinumerot. Kuulutuksen mukaan muistutukset, vaatimukset ja mielipiteet on toimitettava aluehallintovirastoon viimeistään Etelä-Suomen aluehallintovirasto on kuitenkin myöntänyt jatkoaikaa muistutusten jättämiselle saakka. Karvian kunta on kutsunut alueen vesiosuuskuntien edustajia, kaivonomistajia sekä maanomistajia keskustelutilaisuuteen klo Asianosaisilla on mahdollisuus jättää hakemuksista omia muistutuksia tai valtakirjalla liittyä kunnan lausumaan. Liitteet: Kuulutus Luonnos kunnan muistutuksesta hakemuksista ( jaetaan kokouksessa) KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Kunnanhallitus päättää antaa hakemuksista lausuntonaan liitteenä olevan muistutuksen. Kunnanhallitus valtuuttaa kunnanjohtajan ja kunnansihteerin tekemään tarvittavat lisäykset ja korjaukset lausumaan ja allekirjoittamaan sen.

19 Kunnanjohtaja käytti puheenvuoron, jossa selvitti muistutusluonnosta. Antti Otava esitti, että päätösehdotusta muutetaan siten, että yleisötilaisuuden jälkeen tehdään tarvittavat lisäykset lausumaan. Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen Otavan esittämällä lisäyksellä. Kunnanhallitus päätti antaa hakemuksista lausuntonaan liitteenä olevan muistutuksen, johon kunnanhallitus valtuutti kunnanjohtajan ja kunnansihteerin tekemään tarvittavat lisäykset ja korjaukset yleisötilaisuuden jälkeen ja allekirjoittamaan sen. KH Lakeuden Vesi Oy:n lupahakemus on etenemässä Aluehallintovirastossa. Aluehallintovirasto lähetti kunnalle täydentävän kuulemisen ja pyynnön asiakirjojen nähtävilläpidosta ajalla Täydentävä kuuleminen koskee hankkeiden vaikutuksia pintavesiin, koska vesialueiden ja rantakiinteistöjen omistajille ei ole aikaisemmin toimitettu kuulutusta. Lisäksi hakemus koskee luvan saamista Joentaustan lähteiden luonnontilan muuttamiseen. Suunnitelmia on näiltä osin täydennetty päivätyillä selvityksillä. Muistutuksia ja vaatimuksia hakemuksen johdosta voivat esittää ne, joiden oikeutta tai etua saattaa koskea sekä yleistä etua valvovat viranomaiset. Yrityksen vaikutusalueen asukkailla, joiden asumiseen, työntekoon tai muihin oloihin yrityksen toteuttaminen saattaa vaikuttaa ja heitä edustavilla yhteisöillä on oikeus esittää mielipiteensä hakemuksen johdosta. Hakemukset on aikaisemmin kuulutettu Siinä yhteydessä esitettyjä muistutuksia, vaatimuksia ja mielipiteitä ei tarvitse esittää uudelleen. Muistutukset pyydettiin toimittamaan mennessä kirjallisena postitse tai sähköisesti. Aluehallintovirasto myönsi Karvian kunnalle lisäaikaa muistutuksen jättämistä varten saakka. Karvian kunta järjestää asiasta keskustelutilaisuuden klo 12. Konsultti Risto Reijonen laatii muistutuksen täydennyskuulemisessa Lakeuden Veden esille tuomiin seikkoihin ja esittelee asiaa keskustelutilaisuudessa. Muistutuksessa huomioidaan tilaisuudessa esille tulevat asiat. Liitteet: Kuulutus Luonnos kunnan muistutuksesta ( jaetaan kokouksessa) KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Kunnanhallitus hyväksyy laaditun muistutuksen toimitettavaksi Aluehallintovirastoon.

20 Kunnanjohtaja esitteli lyhyesti Lakeuden Veden lupahakemuksia. Kunnanhallitus hyväksyi laaditun muistutuksen toimitettavaksi Aluehallintovirastoon. Kunnanhallitus piti tauon tämän pykälän käsittelyn jälkeen klo KH Etelä-Suomen aluehallintovirasto on Lakeuden Veden vesilain mukaisia hakemuksia koskevilla päätöksillään nro 54/2014/2 jättänyt Elliharjun vedenottamoa koskevan hakemuksen käsittelyn sikseen, nro 55/2014/2 myöntänyt luvan päätöksessä ilmenevin ehdoin (Kantinkangas) ja nro 56/2014/2 myöntänyt luvan päätöksessä ilmenevin ehdoin (Kauraharju). Päätös on nähtävillä valitusaikana Karvian kunnanvirastossa ja Kauhajoen kaupungintalolla. Lisäksi päätös on luettavissa osoitteessa Päätökseen voi hakea muutosta valittamalla Vaasan hallinto-oikeuteen mennessä. Konsultti Risto Reijonen on laatinut Karvian kunnan sekä valtakirjalla mukana olevien vesiosuuskuntien ja yksityisen kaivonomistajien puolesta valituksen päätöksistä 55/2014/2 (Kantinkangas) ja 56/2014/2 (Kauraharju). Liitteet: Valitus päätöksistä (tuodaan kokoukseen) Kuulutus KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Kunnanhallitus merkitsee tiedoksi Vaasan hallinto-oikeudelle tehdyn, Etelä-Suomen aluehallintovirastoon toimitetun valituksen Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksistä 55/2014/2 ja 56/2014/2. Kunnanhallitus merkitsi tiedoksi Vaasan hallinto-oikeudelle tehdyn, Etelä-Suomen aluehallintovirastoon toimitetun valituksen Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksistä 55/2014/2 ja 56/2014/2. KH 31 Vaasan hallinto-oikeus on antanut päätöksen Veden vedenottolupaa koskevaan valitukseen. Muutosta vedenottolupaan hakivat Satakuntaliitto, Varsinais- Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen ympäristö ja luonnonvarat vastuualue, Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen kalatalouspalvelut -ryhmä, Karvian kalastuskunta, Pro Pohjankangas ry, Karvian kunta mukaan lukien edustamansa vesiosuuskunnat, Karvianjoen kalastusalue, useat kalastuskunnat ja Suomen luonnonsuojeluliiton Satakunnan piiri ry.

21 Hallinto-oikeus ei tutkinut Satakuntaliiton, Karvian kunnan eikä vesiosuuskuntien valitusta hallintolainkäyttölain 51 :n 2 momentin nojalla. Asiakirjoista ei hallintooikeuden mukaan ilmennyt, että asia saattaisi kiinteistönomistukset, kiinteistöjen sijainti ja etäisyys vedenottamoista sekä kysymyksessä olevasta hankkeesta aiheutuvat vaikutukset huomioiden koskea valittajien oikeutta tai etua vesilain 17 luvun 1 :n 2 momentin kohdassa tarkoitetulla tavalla. Hallinto-oikeus hyväksyi kuitenkin Karvian kunnan ja sen asiakumppaneiden toissijaisen vaatimuksen ja päätti muuttaa Etelä-Suomen aluehallintoviraston myöntämän luvan määräaikaiseksi ja lisätä seurantavelvoitteita vedenoton vaikutuksista. Kantinkankaan vedenottamoa koskeviin lupamääräyksiin lisättiin uusia lupamääräyksiä. Pohjaveden määrää, laatua ja korkeutta sekä veden ottamisen vaikutuksia kaivoihin, luontoarvoihin, erityisesti vedenottamon todennäköisellä vaikutusalueella olevien lähteiden virtaamaan ja luonnontiloihin sekä taimenkantoihin on tutkittava Varsinais-Suomen ELY- keskuksen hyväksymällä tavalla. Tarkkailu on aloitettava viimeistään kolme kuukautta ennen vedenoton aloittamista. Luvan saajan on lisäksi tarkkailtava jatkuvatoimisesti vedenoton vaikutusta Karvianjoen pääuoman virtaamiin Vahokosken kohdalla. Tarkkailussa on kiinnitettävä erityistä huomiota alivirtaamakausiin sekä niiden keston ja toistuvuuden seurantaan. Virtaamatarkkailu on aloitettava viimeistään kaksi vuotta ennen vedenoton aloittamista. Ehdotukset tarkkailuohjelmiksi on toimitettava Varsinais- Suomen ELY-keskukselle hyväksyttäväksi hyvissä ajoin ennen vedenoton aloittamista. Vedenottolupa on määräaikainen ja voimassa kymmenen vuotta tämän päätöksen lainvoimaiseksi tulemisesta. Mikäli vedenottoa halutaan tämän jälkeen jatkaa, on uuteen lupahakemukseen liitettävä yhteenveto tarkkailutuloksista. Kauraharjun osalta lupamääräyksissä todetaan, että pohjaveden määrää, laatua ja korkeutta sekä veden ottamisen vaikutuksia alueen luontoarvoihin, taimenkantoihin ja Karvianjoen etelärannalla kiinteistöllä sijaitsevaan lähteeseen sekä muiden vedenottamon todennäköisellä vaikutusalueella olevien lähteiden virtaamaan ja niiden luonnontilaan on tarkkailtava Varsinais-Suomen ELY-keskuksen hyväksymällä tavalla. Tarkkailu on aloitettava kolmea kuukautta ennen vedenoton aloittamista. Luvan saajan on lisäksi tarkkailtava jatkuvatoimisesti vedenoton vaikutusta samoin kuin edellä todettiin Kantinkankaan osalta. Myös Kauraharjun vedenottoa koskeva lupa on määräaikainen. Vaasan hallinto-oikeuden päätökseen saa hakea muutos valittamalla korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Valituskirjelmät on toimitettava korkeimmalle hallinto-oikeudelle 30 päivän kuluessa hallinto-oikeuden päätöksen antopäivästä eli viimeistään Pohjavesiasiantuntija Risto Reijonen on ryhtynyt valmistelemaan valitusta Karvian kunnan puolesta.

22 Päätös on nähtävillä valitusaikana Karvian kunnanvirastossa ja Kauhajoen kaupungintalolla. Lisäksi päätös on luettavissa osoitteessa Liitteet: Vasan hallinto-oikeuden päätös 16/0010/2 Kuulutus KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Kunnanhallitus merkitsee Vaasan hallinto-oikeuden päätöksen 16/0010/2 tiedoksi ja päättää hakea päätökseen muutosta valittamalla korkeimpaan hallinto-oikeuteen mennessä. Kunnanhallitus valtuuttaa kunnanjohtajan ja kunnansihteerin allekirjoittamaan valituksen. Valitus tuodaan tiedoksi seuraavaan kunnanhallitukseen. Kunnanhallitus merkitsi Vaasan hallinto-oikeuden päätöksen 16/0010/2 tiedoksi ja päätti hakea päätökseen muutosta valittamalla korkeimpaan hallinto-oikeuteen mennessä. Kunnanhallitus valtuutti kunnanjohtajan ja kunnansihteerin allekirjoittamaan valituksen. Valitus tuodaan tiedoksi seuraavaan kunnanhallitukseen.

23 LAUSUNTO KOSKIEN VAPO OY:N KARVIAN JA PARKANON JOUPPILANKANKAALLE SIJOITTUVAN TURVETUOTANTOALUEEN PERUSTAMISTA KOSKEVAA ARVIOINTIOHJELMAA KH 32 Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksessa on ympäristövaikutusten arviointimenettelystä annetun lain mukaista yhteysviranomaisen lausuntoa varten käsiteltävänä Vapo Oy:n Karvian ja Parkanon Jouppilankeitaalle sijoittuvan turvetuotantoalueen perustamista koskeva arviointiohjelma. Hankealue sijaitsee pääosin Karvian kunnassa. Pieni osa kaakkoiskulmasta sijaitsee Parkanon kunnan alueella. Hankealue muodostuu yhdestä yhtenäisestä alueesta ja sijaitsee seututie 274:n (Karvia-Parkano) pohjoispuolella. Hankealueen länsipuolella sijaitsee Jouppilankylä. Arvioitavat vaihtoehdot ja hankkeen kuvaus Ympäristövaikutusten arvioinnissa tarkastellaan seuraavia vaihtoehtoja: o o o Hanketta ei toteuteta (0-vaihtoehto) Hanke toteutetaan koko tuotantokelpoisella alueella, vesienkäsittelymenetelmänä ympärivuotinen pintavalutus (vaihtoehto 1) Hanke toteutetaan koko tuotantokelpoisella alueella, vesienkäsittelymenetelmänä ympärivuotinen kemikalointi (vaihtoehto 2) Hankkeen toteuttamatta jättäminen Vaihtoehto 0 tarkoittaa sitä, että turvetuotantoa ei aloiteta hankealueella lainkaan. Tämä merkitsee, että alueen nykytila säilyisi lähes ennallaan. Vaihtoehto on kuitenkin tärkeä, koska se toimii perustana arvioitaessa hankkeeseen liittyviä taloudellisia ja sosiaalisia vaikutuksia sekä muita vaikutuksia. Hankkeen toteuttaminen Hankealue muodostuu yhdestä yhtenäisestä alueesta, jonka pinta-ala on 236,6 ha. Kunnostusvaiheen kesto on 2-5 vuotta, jonka aikana rakennetaan vesiensuojelurakenteet ja parannetaan tiestö, suo kuivatetaan ja alue kunnostetaan tuotantoa varten. Luontoon ja ihmisiin kohdistuvat vaikutukset alkavat kunnostusvaiheessa. Ne rajautuvat pääasiassa hankealueeseen ja sen välittömään ympäristöön. Toiminta tuotantoalueella on pitkäaikaista, keskimäärin 30 vuotta. Jouppilankeitaan hankealueella tuotanto päättyisi noin vuonna Tuotantoalueen osa-alueet saattavat siirtyä jälkihoidon kautta seuraavaan maankäyttöön eri vaiheissa. Vesiensuojelu

24 Vaihtoehto 1:ssä perusvesienkäsittelyyn kuuluvat sarkaojiin rakennettavat lietetaskut, sarkaojien päisteputkipidättimet, laskeutusaltaat ja virtaamansäätö. Vaihtoehdossa 1 kuntoonpanotöiden alkuvaiheessa rakennetaan mitoitusohjeiden mukainen pintavalutuskenttä. Pintavalutuskenttä on käytössä ympärivuotisesti. Perusvesienkäsittelyyn kuuluvat sarkaojiin rakennettavat lietetaskut, sarkaojien päisteputkipidättimet, laskeustusaltaat ja virtaamansäätö. Vaihtoehdossa 2 kuntoonpanovaiheessa rakennetaan kemikalointiasema. Vaihtoehdossa 2 kemikalointi on käytössä ympärivuotisesti. Arviointiohjelman johdannossa mainitaan seuraavaa: Turve on merkittävä pohjoisen pallonpuoliskon luonnonvara. Suomessa kolmannes maa-alasta on suota, joten Suomella on käytettävissä merkittävät turvevarat. Turve on kotimainen, paikallinen polttoaine, jolla on ympäristövaikutuksia ja sosiaalistaloudellisia vaikutuksia niin paikalliseen kuin suomalaiseen yhteiskuntaan. Turve lisää Suomen energiaomavaraisuutta. Ympäristövaikutusten arviointia (YVA) koskevat säännökset, laki (468/1994) ja asetus (713/2006) ympäristövaikutusten arviointimenettelystä. Lakiin on tullut viimeisimmät muutokset vuonna 2009 (1584/2009) ja asetukseen vuonna 2011 (359/2011). YVA-menettelyn keskeisenä tavoitteena on ottaa huomioon ympäristöasiat hankkeiden suunnittelussa taloudellisten, teknisten ja sosiaalisten näkökohtien rinnalla sekä lisätä kansalaisten mahdollisuuksia osallistua ja vaikuttaa hankkeiden suunnitteluun. YVA:n keskeidiä ominaisuuksia ovat vaihtoehdot, osallistuminen ja julkisuus. YVA-menettelyssä ei tehdä juridisesti sitovia päätöksiä. Hankkeet, joihin YVA-menettelyä sovelletaan, on määritelty laissa ja sitä täydentävässä asetuksessa. Niihin kuuluvat ne turvetuotantohankkeet, joita koskee asetuksen 6 kohta 2 e): arviointimenettelyä sovelletaan pakollisena, kun turvetuotannon yhtenäiseksi katsottava tuotantopinta-ala on yli 150 hehtaaria. Jouppilankeitaan hankealueen käytettävissä oleva tuotantokelpoinen alue on yli 150 ha. Arviointimenettelyssä on tarkasteltava seuraavia ympäristövaikutuksia: vaikutukset ihmisten terveyteen, elinoloihin ja viihtyvyyteen; vaikutukset maaperään, vesiin, ilmaan, ilmastoon, kasvillisuuteen, eliöihin ja luonnon monimuotoisuuteen; vaikutukset yhdyskuntarakenteeseen, rakennuksiin, maisemaan, kaupunkikuvaan ja kulttuuriperintöön; vaikutukset luonnonvarojen hyödyntämiseen sekä vaikutukset edellä mainittujen tekijöiden keskinäisiin vuorovaikutussuhteisiin. Hankkeesta vastaava on Vapo Oy, joka on Itämeren alueen johtava paikallisten ja uusiutuvien polttoaineiden, biosähkön ja lämmön sekä ympäristöliiketoimintaratkaisujen toimittaja. Arviointihanke on aloitettu vuoden 2015 kesällä. Arviointiohjelma valmistunut viranomaiselle toimitettavaksi marraskuussa 2015, jonka jälkeen yhteysviranomainen kuuluttaa ohjelman ja antaa siitä lausunnon. Arviointi etenee vuoden 2016 aikana, ja arviointiselostus valmistuu vuoden 2016 loppupuoliskolla.

25 Kuulutus asiasta on asetettu kunnan ilmoitustaululle nähtäväksi väliseksi ajaksi, jonka kuluessa kaikilla niillä, joiden oloihin tai etuihin hanke saattaa vaikuttaa, on oikeus mielipiteen esittämiseen arviointiohjelmasta. Mielipiteen esittämiseen voidaan tarvittaessa antaa käytettäväksi mukana tullut lomake. Asiakirjat pidetään kuulutusaikana nähtävillä kuulutuksessa mainituissa paikoissa niiden aukioloaikoina. Kunnanhallituksia pyydetään antamaan lausuntonsa ympäristövaikutusten arviointiohjelmasta mennessä. Lausunnoissa tulee mahdollisuuksien mukaan ottaa huomioon em. lain 2 :n 1 momentin 1 kohdassa mainitut seikat ja tarpeen mukaan varata tilaisuus mm. ympäristönsuojelu-, maankäyttö-, terveydensuojelu- ja sosiaaliasioita käsitteleville lautakunnille tai viranhaltijoille antaa lausuntonsa asiassa. Lausunto pyydetään toimittamaan myös sähköisesti osoitteella kirjaamo.varsinais-suomi@ely-keskus.fi Liitteet: Lausuntopyyntö ; VARELY/5177/2015 KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Karvian kunta on antanut sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä ympäristöpalveluiden järjestämisvastuun Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymän (PoSa) hoidettavaksi, joka antaa näiltä osin asiassa lausunnon Karvian kunnan puolesta. Karvian kunta on antanut sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä ympäristöpalveluiden järjestämisvastuun Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymän (PoSa) hoidettavaksi, joka antaa näiltä osin asiassa lausunnon Karvian kunnan puolesta.

26 KARVIAN KUNNAN JA KUNNANJOHTAJA TARJA HOSIASLUOMAN VÄLISEN JOHTAJASOPIMUKSEN TARKISTAMINEN KH 33 Kunnanjohtaja Tarja Hosiasluoma ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Jukka Ohrankämmen, valtuuston puheenjohtaja Voitto Raita-aho, valtuuston 1. varapj Joni Vainionpää, valtuuston 2. varapj. Veijo kaskimäki, valtuuston 3. varapj. Sami Laitila sekä kunnanhallituksen varapj. Päivi Suominen ovat käyneet johtajasopimuksen mukaisen vuotuisen kehityskeskustelun Keskustelussa käytiin läpi johtajasopimuksen mukaan arvioita tavoitteiden, strategian, vuorovaikutuksen, talouden ja eri kehittämistarpeiden toteutumisen suhteen vuoden 2015 aikana. Vuoden 2016 tavoitteiksi asetettiin: talouden tarkka seuranta ja suunnittelu valtuuston linjausten mukaan, strategian toteuttamisen jatkuminen, itsehallintouudistuksen seuranta ja toimet sen johdosta sekä osallistuminen Sata-soten valmisteluun, yhteistyön edelleen kehittäminen kunnan sisällä ja ympäristössä sekä yhteistyötahoihin nähden (mm PoSa), elinkeinotoimen kehittäminen, asuntokehityksen seuraaminen ja Revon ja Västilän alueen markkinointi, koulutoimen uudistusten toteuttaminen, Johtajasopimuksen todettiin vastaavan nykytilannetta. Liitteet: Muistio käydystä kehityskeskustelusta johtajasopimus KUNNANHALLITUKSEN PJ:N PÄÄTÖSEHDOTUS: Kunnanhallitus merkitsee kunnanjohtajan kanssa käydyn kehityskeskustelun tiedoksi. Kunnanjohtaja Tarja Hosiasluoma poistui esteellisenä tämän pykälän käsittelyn ajaksi klo Jukka Ohrankämmen esitti, että kunnanjohtajan tehtäväkohtaista palkkaa korotettaisiin 200 euroa alkaen. Kunnanhallitus hyväksyi Ohrankämmenen esityksen palkankorotuksesta. Kunnanhallitus merkitsi kunnanjohtajan kanssa käydyn kehityskeskustelun tiedoksi. OTE PÖYTÄKIRJASTA: Tarja Hosiasluoma/ Palkanlaskenta

27 MUUT ASIAT KH 34 Kunnanhallituksen muut asiat: Arkistonmuodostussuunnitelmia on laadittu eri hallintokunnissa, ja ne ovat pääosin loppusuoralla, mutteivät tule hyväksytyksi vielä helmikuun loppuun mennessä. Osastopäälliköt hyväksyvät suunnitelmat sen jälkeen, kun arkistonhoitaja on ne tarkastanut. Tieto hyväksytyistä suunnitelmista tuodaan kunnanhallitukselle. Vatajankosken Sähkö Oy:n osakkeen omistajat on kutsuttu ylimääräiseen yhtiökokoukseen maanantaina klo alkaen. Kunnan 150 vuotisjuhlaohjelma on melko valmis, ja julkaistu kunnan verkkosivuilla. Kutsuvieras lista toimitetaan kunnanhallitukselle tarkastettavaksi. Helsingin yliopiston Satakuntalainen osakunta järjestää Karhuhiidon Jämijärveltä Honkajoelle. Hiihdon osallistujat saapuvat Jokipirtille lauantaina klo Kunnan edustajiksi tilaisuuteen menevät Voitto Raita-Aho, Jukka Ohrankämmen ja Tarja Hosiasluoma. Keskusteltiin kunnan asuntotilanteesta ja kunnan mahdollisuudesta lähteä mukaan omistusasuntojen uudisrakentamiseen. Kunnanjohtaja on keskustellut asiasta rakennusurakoitsijoiden kanssa. Asiasta laitetaan tiedustelu paikallislehteen. Lisäksi asiaa voidaan esitellä myös Karvia Laulaa ja Soi viikolla. Pohdittiin myös vuokratalorakentamista aiemmin jo toteutetulla tavalla, niin että kunta sitoutuisi asuntojen vuokraukseen. Kunnanhallitus päätti tutustua mahdollisiin rivitalotontteihin ennen seuraavan kunnanhallituksen kokouksen alkua. Kunnanhallituksen jäsen Marko Mustajärvi toi esiin huolensa yhtenäiskoulun valitusta rakentamismallista ja suurista kustannuksista. Karvian kunta on tekemässä investoinnin, jossa on suuri riski. Vielä ehdittäisiin valita toisenlainen vaihtoehto. Kiinteistön hallinta tulevaisuudessa tulee olemaan haasteellista, ja rakentamisessa joudutaan soveltamaan monessa kohdassa, mikä johtaa suurempiin kustannuksiin tai laadun alenemiseen. Marko Mustajärvi esitti, että kunnanjohtaja, kunnanhallituksen puheenjohtaja, valtuustonpuheenjohtaja sekä teknisen lautakunnan puheenjohtaja ottavat harkintaan ja ryhtyvät valmistelemaan yhtenäiskoulun rakennushankkeen keskeytystä sekä nykyisten suunnitelmien saattamista uudelleen valmisteluun, jossa päädyttäisiin laajennuksen toteuttamisena yhtenä massana. Kaija Kangas totesi, että kunnanvaltuustolle olisi pitänyt esitellä myös toinen vaihtoehto. Kaija Kangas kannatti Mustajärven esitystä. Asiasta käytiin vilkasta keskustelua, minkä jälkeen asia päätettiin jättää pöydälle esityksen kuntalain mukaisuuden selvittämiseksi. Veijo Kaskimäki toi terveisiä, että on saanut PoSasta todella hyvää palvelua päivystysvastaanotosta.

28 ILMOITUSASIAT KH 35 Merkitään tiedoksi seuraavat: Satakunnan ELY-keskus Satakunnan työllisyyskatsaus 12/2015 (suluissa edellisen kuun arvot) Joulukuun lopussa Satakunnan työttömyysaste oli 15,2 % (13,4%), ja Karvian 17,0% (13,1%). Karviassa työttömiä työnhakijoita oli edellisvuoden vastaavan kuukauden lopussa 164 ja nyt 185, joten muutos on 12,8 %. Työttömistä työnhakijoista tilastokuukauden lopussa (suluissa edellisessä kuussa) naisia oli 63 (48), alle 25-vuotiaita 20 (11), yli 50- vuotiaita 94 (81) ja pitkäaikaistyöttömiä 42 (40) Avoimia työpaikkoja oli 4 (4) kappaletta. Seuraava työllisyyskatsaus 1/2016 julkaistaan ti Varsinais-Suomen ELY-keskus, VARELY Varsinais-Suomen ELY-keskuksen päätös Mustakosken puutarha Oy:n vesistötarkkailusuunnitelman hyväksymisestä lähetetty tiedoksi Karvian kunnanhallitukselle. Päätös on nähtävänä oikaisuvaatimusajan Karvian kunnanvirastossa sekä Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksessa, Itsenäisyydenaukio 2, Turku ja verkkosivuilla osoitteessa > Ajankohtaista > Kuulutukset Varely:n kirje ; VARELY/321/2016 Joukkoliikenteen valtionavustuksen hakeminen Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa vuonna Valtionavustushakemus on jo lähetetty. Pirkanmaan ELY-keskus, PIRELY Pirkanmaan ELY-keskuksen päätös ; PIRELY/3755/2015 Päätös ympäristövaikutusten arviointimenettelyn soveltamisesta Parkanon ja Jalasjärven tuulivoima -hankkeeseen Lounais-Suomen aluehallintovirasto Kutsu ja ohjelma Kunta hyvinvoinnin edistäjänä hyvinvointikertomus monialaisena työvälineenä seminaariin Laitilan kaupungintalolla klo LSAVI Maahantulon koordinaatiopiste /Tilannekatsaus 3/2016 ( )

29 Valtiovarainministeriö Valtiovarainministeriön asettamispäätös ; VM135:00/2015 Palveluneuvojien osaamisen kehittämistyöryhmän asettaminen Valtiovarainministeriö on yllä mainittuna päivänä asettanut osaamisen kehittämistyöryhmän yhteispalvelupisteissä ja Asiointipisteissä työskentelevien palveluneuvojien ammattitaidon tukemiseksi ja ylläpitämiseksi sekä eri viranomaisten välisen yhteistyön lisäämiseksi. Sosiaali- ja terveysministeriö Kuntaliitto Kuntien takauskeskus Kuntainfo 1/2016; Turvapaikanhakijoiden oikeus terveyspalveluihin Yleiskirje 3/2016; Kansallinen veteraanipäivä Kansallista veteraanipäivää vietetään keskiviikkona Nyt järjestettävä veteraanipäivä on järjestyksessä 30. valtakunnallinen tilaisuus. Tänä vuonna vietettävän veteraanipäivän tunnuksena on: Vastavirtaan nousee lohen suku Motströms stiger laxarnas släkte. Maamme kuntien ja kuntayhtymien toivotaan osallistuvan päivän viettoon järjestämällä runsaasti erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia. Yleiskirje välitetty kunnan nuorisosihteerille, jonka tehtävänä on huolehtia kansallisen veteraanipäivän järjestelyistä. Kuntien takauskeskuksen tilinpäätöstietoa takauskeskuksen jäsenyhteisöille Kuntien takauskeskuksen tiedote sekä vuosi-ilmoitus kuntakohtaisista takausvastuista on luettavissa Kuntien takauskeskuksen internetsivuilla osoitteessa: untavastuut2015.pdf Terveyden ja hyvinvoinnin laitos KT Kuntatyönantajat THL:n Sosiaali- ja terveysalan tilastollinen vuosikirja 2015 on ilmestynyt. Alla olevasta linkistä pääsee lukemaan kyseistä vuosikirjaa. %20ja%20terveysalan%20tilastollinen%20vuosikirja%202015%20verk koversio.pdf?sequence= 3 KT yleiskirje ; 1/2016

30 Kuntatyönantajapäivät Jyväskylässä Kunnat murroksessa johtaminen keskiössä Ilmoittautumiset mennessä. Ilmoittautumisohjeet löytyvät linkistä Satakunnan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä Yhtymähallituksen pöytäkirjanote 3 Lausunto hallituksen linjauksista itsehallintoaluejaon perusteiksi ja sote-uudistuksen askelmerkeiksi 5 Sairaanhoidon asiakasmaksut Satakunnan sairaanhoitopiirissä lukien Yhtymähallitus päätti sairaanhoitopiirin johtajan ehdotuksesta ottaa Satakunnansairaanhoitopiirin sairaanhoitotoiminnoissa käyttämättä ja peruttamatta jätetyn palvelun maksussa käyttöön asiakasmaksuasetuksen määrittelemän asiakasmaksujen enimmäismäärän, jolloin maksu nousee 40,30 eurosta 51,40 euroon lukien, että em. käyttämättä ja peruuttamatta jätetyn palvelun maksua peritään lukien myös psykiatrisen hoidon vastuualueella yli 18- vuotiaalta henkilöltä että muiden sairaanhoidon asiakasmaksujen määrää käsitellään seuraavan kerran huhtikuun 2016 yhtymähallituksessa, kun käsitellään vuoden 2017 talousarvion laadintaohjeita. 6 Sosiaalipalveluiden asiakasmaksut vuonna 2016 Sairaanhoitopiirin johtajan ehdotuksesta yhtymähallitus päätti, että sosiaalipalveluiden asiakasmaksuja käsitellään seuraavan kerran huhtikuun 2016 yhtymähallituksessa, kun käsitellään vuoden 2017 talousarvion laadintaohjeita. 15 Toiminnan ja talouden raportti 1 11 kk/2015 ja vuoden 2015 tilinpäätösmenettely 16 Sote-ohjausryhmän jäsenten valitseminen Ennakkotieto Satakunnan sairaanhoitopiirin jäsenkuntien vuoden 2015 palvelumaksuista vuonna 2015 Tiedoksi sosiaaliasiamiehen yhteystiedot 2016 Pois syrjästä hankkeen uutiskirje, helmikuu 2016

31 Satakuntaliitto Lisätietoa hankkeesta löydät Pois syrjästä hankkeen kotisivuilta alla olevan linkin kautta: Länsi-Suomen maakuntien liittojen puheenjohtajien tiedote; Aiheena kannanotto aluehallintouudistukseen Hallituksen linjaukset maakuntahallinnon uudistuksesta pikaisesti Satakuntaliiton tiedote Krista Kiuru Satakunnan kansanedustajien puheenjohtajaksi Satakuntaliiton tiedote Satakunnalle mahdollisuuksia Arabiemiraateissa Maakuntajohtajat tekivät vuosittaisen opintomatkansa Yhdistyneisiin Arabiemiraatteihin, Abu Dhabiin ja Dubaihin Matkalle osallistui myös maakuntajohtaja Pertti Rajala. Viikon aikana osallistujat vierailivat kaksilla kansainvälisillä messuilla (teemoina kehitys ja terveysteknologia), sekä kuulivat suomalaisten toimijoiden kuvauksia projekteistaan ja toiminnastaan Arabiemiraateissa. Satakunnan kannalta osallistuminen Abu Dhabin Sustainability Week foorumiin (ADSW) vuoden kuluttua olisi mahdollisuus esitellä yrityksiä ja innovaatioita liittyen valaistukseen, jäähdytykseen, älykkäisiin verkkoihin ja rahoituspalveluihin. Maakuntahallituksen esityslista luettavissa seuraavasta linkistä: bid= 732 Tiedote Maan hallitukselta odotetaan pikaisesti linjauksia maakuntahallinnon uudistuksesta Satakunnan edunvalvonnan tilannekatsaus ja painopisteet vuodelle 2016 Satakunnan ennakoivan rakennemuutoksen (ERM) suunnitelma AIKOrahoitusta varten tekeille EAKR-rahoitusta kolmelle kouluhankkeelle Satakuntaliiton kannanotto Suomen merimetsokysymykseen Merimetsotyöryhmälle Satakuntaliiton tilinpäätöstietoja vuodelta 2015 Satakunnan koulutuskuntayhtymä SATAEDU Yhtymähallituksen kokouspöytäkirja 1, Satakunnan pelastuslaitos

KUNNANHALLITUS 16/2014

KUNNANHALLITUS 16/2014 KUNNANHALLITUS 16/2014 Aika Maanantai 15.12.2014 klo 21.41 22.20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Huhtaluoma Heikki Järvinen Tiina Kangas Kaija Mustajärvi Marko Mustakoski Risto Niemenmaa Jaana

Lisätiedot

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, liikenne ja infrastruktuuri

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, liikenne ja infrastruktuuri Etelä-Suomi Päätös Nro 1/2011/4 Dnro ESAVI/494/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 17.1.2011 ASIA HAKIJA Länsi-Suomen ympäristölupaviraston 13.12.2006 antamassa päätöksessä nro 173/2006/3 rakentamistöiden

Lisätiedot

Kalojen kasvattaminen verkkoaltaissa Pujon saaren koillispuolella yhteisellä vesialueella RN:o 876:1 Kettelin kylässä, Uusikaupunki

Kalojen kasvattaminen verkkoaltaissa Pujon saaren koillispuolella yhteisellä vesialueella RN:o 876:1 Kettelin kylässä, Uusikaupunki Etelä-Suomi Päätös Nro 41/2013/2 Dnro ESAVI/51/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 1.3.2013 ASIA Kalojen kasvattaminen verkkoaltaissa Pujon saaren koillispuolella yhteisellä vesialueella RN:o 876:1 Kettelin

Lisätiedot

Itä-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 3/07/1 vedenottoputken rakentamiselle asetetun määräajan pidentäminen, Hollola

Itä-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 3/07/1 vedenottoputken rakentamiselle asetetun määräajan pidentäminen, Hollola Etelä-Suomi Päätös Nro 118/2010/4 Dnro ESAVI/204/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 2.7.2010 ASIA HAKIJAT Itä-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 3/07/1 vedenottoputken rakentamiselle asetetun

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila. Ympäristönsuojelulain 101

Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila. Ympäristönsuojelulain 101 Etelä-Suomi Päätös Nro 163/2012/1 Dnro ESAVI/125/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 11.10.2012 ASIA Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila.

Lisätiedot

Päätös Nro 11/2012/2 Dnro ESAVI/80/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2012

Päätös Nro 11/2012/2 Dnro ESAVI/80/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2012 Etelä-Suomi Päätös Nro 11/2012/2 Dnro ESAVI/80/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2012 ASIA HAKIJA Vesijohto- ja viemäriverkoston rakentamista Pohjois-Kustavin saariston merialueelle koskevan Länsi-Suomen

Lisätiedot

417 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta Kasvatus- ja opetuslautakunta 8/2018

417 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta Kasvatus- ja opetuslautakunta 8/2018 417 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta 18.10.2018 1 Kasvatus- ja opetuslautakunta 8/2018 Kokousaika 18.10.2018 klo 18.10-18.27 Kokouspaikka Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Lisätiedot

Lämmönkeräysputkiston sijoittaminen Iso-Kukkanen-järveen ja töiden aloittaminen ennen päätöksen lainvoimaiseksi tulemista, Nastola

Lämmönkeräysputkiston sijoittaminen Iso-Kukkanen-järveen ja töiden aloittaminen ennen päätöksen lainvoimaiseksi tulemista, Nastola Etelä-Suomi Päätös Nro 83/2010/4 Dnro ESAVI/213/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.6.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Lämmönkeräysputkiston sijoittaminen Iso-Kukkanen-järveen ja töiden aloittaminen ennen päätöksen

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 23/10/2 Dnro PSAVI/73/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.4.2010 ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 23/10/2 Dnro PSAVI/73/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.4.2010 ASIA LUVAN HAKIJA LUPAPÄÄTÖS Nro 23/10/2 Dnro PSAVI/73/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 21.4.2010 1 ASIA LUVAN HAKIJA Oikaraisen sillan rakentamista ja Hanniojan uoman siirtämistä koskevan aluehallintoviraston päätöksen

Lisätiedot

417 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 8/2018

417 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 8/2018 417 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta 18.10.2018 1 KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 8/2018 KOKOUSAIKA JA -PAIKKA: 18.10.2018 klo 18.00 Karvian kunnantalo Kunnanhallituksen

Lisätiedot

Itä-Suomen ympäristölupaviraston toimintaa jatkaa 1.1.2010 lukien Itä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupavastuualue.

Itä-Suomen ympäristölupaviraston toimintaa jatkaa 1.1.2010 lukien Itä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupavastuualue. Itä-Suomi Ympäristölupavastuualue PÄÄTÖS Nro 35/2011/1 Dnro ISAVI/14/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 8.3.2011 Itä-Suomen ympäristölupaviraston toimintaa jatkaa 1.1.2010 lukien Itä-Suomen aluehallintoviraston

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 1 / 2013

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 1 / 2013 1 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 1 / 2013 Aika 17.1.2013 klo 19.05 20.02 Paikka Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Niskala Jorma puheenjohtaja Mustasilta Timo varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013

PÄÄTÖS. Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013 PÄÄTÖS Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013 ASIA Boliden Kokkola Oy:n sinkkitehtaan ympäristöluvan (LSY-2003-Y-410) lupamääräyksen 33 mukaiselle

Lisätiedot

KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2/2017

KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2/2017 KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2/2017 Aika 23.2.2017 klo 18.01-18.22 Paikka Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Läsnä Holkko Merja puheenjohtaja Haavisto Jonna varapuheenjohtaja Halmela

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 (TORSTAI) Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 134/12/1 Dnro PSAVI/68/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.12.2012

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 134/12/1 Dnro PSAVI/68/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.12.2012 1 PÄÄTÖS Nro 134/12/1 Dnro PSAVI/68/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.12.2012 ASIA HAKIJA Lassila & Tikanoja Oyj, jätteiden käsittelykeskuksen ympäristölupa, KHO:n palauttama asia, Haukipudas, Punaisenladonkangas

Lisätiedot

KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 6/2017

KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 6/2017 KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 6/2017 Aika 27.6.2017 klo 18.07 19.07 Paikka Kunnantalo, lautakuntien huone Läsnä Haavisto Jonna puheenjohtaja Isotalo Aila varapuheenjohtaja Ala-Korte Kalevi varajäsen Huhdanmäki

Lisätiedot

Vesialueen täytön pysyttäminen Pappilansaaren kaupunginosassa tonttien 1, 2 ja 3 edustalla, Hamina

Vesialueen täytön pysyttäminen Pappilansaaren kaupunginosassa tonttien 1, 2 ja 3 edustalla, Hamina Etelä-Suomi Päätös Nro 125/2011/4 Dnro ESAVI/334/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 4.7.2011 ASIA HAKIJAT HAKEMUS Vesialueen täytön pysyttäminen Pappilansaaren kaupunginosassa tonttien 1, 2 ja 3 edustalla,

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 41/10/2 Dnro PSAVI/79/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.7.2010 ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 41/10/2 Dnro PSAVI/79/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.7.2010 ASIA LUVAN HAKIJA LUPAPÄÄTÖS Nro 41/10/2 Dnro PSAVI/79/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.7.2010 1 ASIA LUVAN HAKIJA Tikkalansalmen raittisillan rakentamisajan jatkaminen, Sotkamo Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen Etelä-Suomi Päätös Nro 44/2010/1 Dnro ESAVI/613/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 5.11.2010 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 56/09/2 Dnro Psy-2008-y-124 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA

PÄÄTÖS Nro 56/09/2 Dnro Psy-2008-y-124 Annettu julkipanon jälkeen ASIA LUVAN HAKIJA 1 PÄÄTÖS Nro 56/09/2 Dnro Psy-2008-y-124 Annettu julkipanon jälkeen 26.6.2009 ASIA LUVAN HAKIJA Matkalamminkurun turvetuotantoalueen ympäristölupa ja toiminnanaloittamislupa, Vaala Vapo Oy PL 22 40101

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 93/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2014

PÄÄTÖS. Nro 93/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2014 PÄÄTÖS Nro 93/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2014 ASIA HAKIJA Veljekset Brandt Nahkatehdas Oy:n ympäristöluvan raukeaminen, Kokkola Etelä-Pohjanmaan

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJAT. LUPAPÄÄTÖS Nro 27/2013/1 Dnro PSAVI/123/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.3.2013

ASIA LUVAN HAKIJAT. LUPAPÄÄTÖS Nro 27/2013/1 Dnro PSAVI/123/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.3.2013 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 27/2013/1 Dnro PSAVI/123/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.3.2013 ASIA LUVAN HAKIJAT Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Muonio Rajander Sauli ja Jaana Kaalamanniementie

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 1/2016 1

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 1/2016 1 ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 1/2016 1 Kokousaika 20.01.2016 kello 18.00 19.40 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali, Koulutie 2 Läsnä Anne-Mari Kaarto, puheenjohtaja Ilkka

Lisätiedot

Taulukko 2. Sammalniemen leiri- ja kurssikeskuksen maasuodattamon valvontanäytteiden tulokset vuosilta 2006-2011

Taulukko 2. Sammalniemen leiri- ja kurssikeskuksen maasuodattamon valvontanäytteiden tulokset vuosilta 2006-2011 PÄÄTÖS Nro 139/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/70/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 2.10.2012 ASIA HAKIJA Sammalniemen Leiri- ja kurssikeskuksen jätevesien käsittelyjärjestelmä ja jätevesien

Lisätiedot

Päätös Nro 106/2011/4 Dnro ESAVI/49/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2011

Päätös Nro 106/2011/4 Dnro ESAVI/49/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2011 Etelä-Suomi Päätös Nro 106/2011/4 Dnro ESAVI/49/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2011 ASIA Aluehallintoviraston 10.11.2010 antaman vesialueen ruoppausta ym. vesialueelle rakentamista koskevan

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 92/2007/4 Dnro LSY 2007 Y 203 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2007

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 92/2007/4 Dnro LSY 2007 Y 203 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2007 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 92/2007/4 Dnro LSY 2007 Y 203 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2007 ASIA HAKIJA Paineviemärin rakentaminen Raumanjuovan, Hevosluodonjuovan ja Luotsinmäenjuovan

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2012

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2012 1 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2012 Aika 29.5.2012 klo 19.18 20.29 Paikka Saran koulu Läsnä Niskala Jorma puheenjohtaja Mustasilta Timo varapuheenjohtaja Haavisto Jonna jäsen Hietikko

Lisätiedot

Päätös. Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011

Päätös. Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011 Päätös Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 13.12.2011 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 115 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Etelä-Suomen aluehallintoviraston

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012

PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012 Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012 ASIA HAKIJAT Laiturin rakentaminen kiinteistön Pohjoiskorvanniemi 140 407 3 153 edustalle Porovedellä, Iisalmi

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 97/11/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.10.2011

ASIA HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 97/11/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.10.2011 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 97/11/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.10.2011 ASIA HAKIJA Ampumarataa koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Tervola Maavoimien Materiaalilaitoksen Esikunta Huolto-osasto

Lisätiedot

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 4. Kunnanhallitus. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 4. Kunnanhallitus. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone ENONTEKIÖN KUNTA ESITYSLISTA 4. Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 8.2.2016 klo 14 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Sari Keskitalo pj olleet jäsenet Jaakko Alamattila

Lisätiedot

Päätös Nro 233/2011/4 Dnro ESAVI/170/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen

Päätös Nro 233/2011/4 Dnro ESAVI/170/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen Etelä-Suomi Päätös Nro 233/2011/4 Dnro ESAVI/170/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 4.11.2011 ASIA HAKIJA Kyynärjärven kunnostus- ja ruoppaustöitä koskevien Länsi-Suomen ympäristölupaviraston lupapäätöksen

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS. Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen PÄÄTÖS Nro 19/2018/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/5454/2017 Annettu julkipanon jälkeen 15.2.2018 ASIA HAKIJA HAKEMUS Saarinevan turvetuotantoalueen ympäristöluvan raukeaminen, Veteli Vapo Oy PL 22

Lisätiedot

Länsi-Suomen ympäristölupaviraston päätökseen nro 57/2006/4 sisältyvän töiden suorittamista koskevan ajan muuttaminen, Kankaanpää

Länsi-Suomen ympäristölupaviraston päätökseen nro 57/2006/4 sisältyvän töiden suorittamista koskevan ajan muuttaminen, Kankaanpää Etelä-Suomi Päätös Nro 116/2011/4 Dnro ESAVI/62/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 29.6.2011 ASIA HAKIJA Länsi-Suomen ympäristölupaviraston päätökseen nro 57/2006/4 sisältyvän töiden suorittamista koskevan

Lisätiedot

Kanalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Somero.

Kanalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Somero. Etelä-Suomi Päätös Nro 95/2012/1 Dnro ESAVI/33/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.6.2012 ASIA Kanalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Somero.

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS 15/2014

KUNNANHALLITUS 15/2014 KUNNANHALLITUS 15/2014 Aika Perjantai 12.12.2014 klo 18.30 20.38 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Huhtaluoma Heikki Järvinen Tiina Kangas Kaija Mustajärvi Marko Mustakoski Risto Ohrankämmen Jukka

Lisätiedot

Kokousasian otsikko Sivu 44 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 45 Pöytäkirjantarkastajat 4 46 Lipertek Oy omavelkainen takaus 5

Kokousasian otsikko Sivu 44 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 45 Pöytäkirjantarkastajat 4 46 Lipertek Oy omavelkainen takaus 5 LIPERIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 1 Kunnanhallitus 24.02.2014 Aika 24.02.2014 klo 16:30-16:35 Paikka Liperin kunnanvirasto Käsitellyt asiat :t 44-46 Kokousasian otsikko Sivu 44 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

11111 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 5/2018

11111 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 5/2018 11111 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta 6.9.2018 1 KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 5/2018 KOKOUSAIKA JA -PAIKKA: Torstai 6.9.2018 klo 18.30 Kunnantalo Lautakunnan

Lisätiedot

Piuharjunnevan turvetuotantoalueen ympäristöluvan muuttaminen Karpatinnevan lisäalueella, toiminnan aloittaminen muutoksenhausta huolimatta, Kyyjärvi

Piuharjunnevan turvetuotantoalueen ympäristöluvan muuttaminen Karpatinnevan lisäalueella, toiminnan aloittaminen muutoksenhausta huolimatta, Kyyjärvi Länsi- ja Sisä-Suomi Päätös Nro 151/2013/1 Dnro LSSAVI/94/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 23.9.2013 ASIA LUVAN HAKIJA Piuharjunnevan turvetuotantoalueen ympäristöluvan muuttaminen Karpatinnevan lisäalueella,

Lisätiedot

Päätös Nro 49/2011/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/135/04.09/2010

Päätös Nro 49/2011/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/135/04.09/2010 Päätös Nro 49/2011/2 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/135/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 10.6.2011 ASIA HAKIJA Tieksin pengerrysyhtiö nimisen järjestely-yhtiön sääntöjen vahvistaminen Ilmajoen kunnassa

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2013

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2013 1 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2013 Aika 13.6.2013 klo 19.00 19.40 Paikka Karvian kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Holkko Merja puheenjohtaja Haavisto Jonna varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Jatkoaika Mussalon sataman konttiterminaalin laajentamista koskevien töiden loppuunsaattamiseksi, Kotka

Jatkoaika Mussalon sataman konttiterminaalin laajentamista koskevien töiden loppuunsaattamiseksi, Kotka Etelä-Suomi Päätös Nro 223/2010/4 Dnro ESAVI/511/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 24.11.2010 ASIA HAKIJA Jatkoaika Mussalon sataman konttiterminaalin laajentamista koskevien töiden loppuunsaattamiseksi,

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 3/2015 21 29

Tekninen lautakunta 3/2015 21 29 SIIKAISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Tekninen lautakunta 3/2015 21 29 Aika Keskiviikko 22.04.2015 klo 18.00 19.00 Paikka Kunnanvirasto Läsnä Harju Tero puheenjohtaja Söderbacka Sari varapuheenjohtaja Järvenpää

Lisätiedot

Jori Louhisuo. Muut saapuvilla olleet Matti Arkko sihteeri Kaija Kangas kunnanhallituksen edustaja

Jori Louhisuo. Muut saapuvilla olleet Matti Arkko sihteeri Kaija Kangas kunnanhallituksen edustaja Kokousaika Torstai 14.02.2013 klo 19.00 20.30 Kokouspaikka Karvian kunta, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Seppo Ruokola Jori Louhisuo Mari Ervelä Sari Vaholuoto Pentti Malmila Marko

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS No 2/2018

KUNNANHALLITUS No 2/2018 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 2/2018 KOKOUSAIKA 22.1.2018 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asian no Liite no 13 Kokouksen laillisuuden ja

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 57/2014/1 Dnro PSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 13.6.2014

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 57/2014/1 Dnro PSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 13.6.2014 PÄÄTÖS Nro 57/2014/1 Dnro PSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 13.6.2014 1 ASIA VR-Yhtymä Oy:n Oritkarin yhdistettyjen kuljetusten terminaalin ympäristölupapäätöksen PPO-2003-Y-20-111 rauettaminen,

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 5/2018

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 5/2018 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 5/2018 Aika 6.9.2018 klo 18.54 20.32 Paikka Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Halmela Kari jäsen Huhdanmäki Tuire jäsen Isotalo Aila varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen

Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan ympäristölupahakemuksen PÄÄTÖS Nrot 1) 9/2013/1 2) 10/2013/1 Etelä-Suomi Dnrot 1) ESAVI/501/04.08/2010 2) ESAVI/275/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.1.2013 ASIA HAKIJA Päätös Isosuon jäteaseman toiminnan muuttamista koskevan

Lisätiedot

Rannan ruoppaus ja massojen läjitys Långholmenin edustalla, Kemiönsaari

Rannan ruoppaus ja massojen läjitys Långholmenin edustalla, Kemiönsaari PÄÄTÖS Etelä-Suomi Nro 195/2014/2 Dnro ESAVI/86/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen 5.11.2014 ASIA Rannan ruoppaus ja massojen läjitys Långholmenin edustalla, Kemiönsaari HAKIJA Martti Salerma HAKEMUKSEN

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 5/2019

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 5/2019 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 5/2019 Aika Torstai 19.9.2019 klo 18.00 21.15 Paikka Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Haavisto Jonna puheenjohtaja Isotalo Aila varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA. Annettu julkipanon jälkeen 27.9.2012. Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta

PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA. Annettu julkipanon jälkeen 27.9.2012. Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta Lappi PÄÄTÖS ILMOITUKSEN JOHDOSTA Annettu julkipanon jälkeen 27.9.2012 LAPELY/152/07.00/2012 07.00.03 10/2012 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 60 :n mukaisesta meluilmoituksesta ILMOITUKSEN TEKIJÄ AA

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 46/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-98 Annettu julkipanon jälkeen 24.6.2004

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 46/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-98 Annettu julkipanon jälkeen 24.6.2004 LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 46/2004/4 Dnro LSY-2004-Y-98 Annettu julkipanon jälkeen 24.6.2004 ASIA LUVAN HAKIJA Vesijohdon rakentaminen Punkalaitumenjoen alitse sekä töiden

Lisätiedot

Laiturin pysyttämiselle ja parantamiselle Länsi-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 109/2005/4 määrätyn rakentamisajan pidentäminen,

Laiturin pysyttämiselle ja parantamiselle Länsi-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 109/2005/4 määrätyn rakentamisajan pidentäminen, Etelä-Suomi Päätös Nro 183/2010/4 Dnro ESAVI/315/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 26.10.2010 ASIA HAKIJA Laiturin pysyttämiselle ja parantamiselle Länsi-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulaki 101. Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Ympäristönsuojelulaki 101. Etelä-Suomen aluehallintovirasto Etelä-Suomi Päätös Nro 35/2014/1 Dnro ESAVI/287/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 17.2.2014 ASIA FinnHEMS Oy:n ympäristönsuojelulain 101 :n mukainen hakemus Turun lentoasemalla sijaitsevan lentopetrolin

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016. Sivistyslautakunta 28.01.2016 1

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016. Sivistyslautakunta 28.01.2016 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016 Sivistyslautakunta 28.01.2016 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Torstai 28.01.2016 klo 18.00 18.25 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Oksanen Annika

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 70/2004/4 Dnro LSY-2003-Y-224 Annettu julkipanon jälkeen 16.9.2004

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 70/2004/4 Dnro LSY-2003-Y-224 Annettu julkipanon jälkeen 16.9.2004 LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 70/2004/4 Dnro LSY-2003-Y-224 Annettu julkipanon jälkeen 16.9.2004 ASIA LUVAN HAKIJAT Laiturin ja rannan täytön pysyttäminen tilan Pajuniemi RN:o

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 46/10/1 Dnro PSAVI/163/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.6.2010

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 46/10/1 Dnro PSAVI/163/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.6.2010 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 46/10/1 Dnro PSAVI/163/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.6.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Toppilan sataman toiminnan lopettamista koskevan määräajan jatkaminen, Oulu Oulun kaupunki / Oulun

Lisätiedot

Päätös. Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus PL 36 00521 Helsinki

Päätös. Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus PL 36 00521 Helsinki Päätös Etelä-Suomi Nro 27/2012/1 Dnro ESAVI/321/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 13.2.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 57 :n mukainen hakemus, joka koskee Altia Oyj:n Rajamäen tehtaiden vanhan

Lisätiedot

Nummikangas A pohjavedenottamoa koskevan Länsi-Suomen ympäristölupaviraston päätöksen nro 81/2003/2 muuttaminen, Karvia

Nummikangas A pohjavedenottamoa koskevan Länsi-Suomen ympäristölupaviraston päätöksen nro 81/2003/2 muuttaminen, Karvia Länsi- ja Sisä-Suomi Päätös Nro 41/2014/2 Dnro LSSAVI/83/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.4.2014 ASIA LUVAN HAKIJA Nummikangas A pohjavedenottamoa koskevan Länsi-Suomen ympäristölupaviraston päätöksen

Lisätiedot

Rämepuron koetoimintailmoitusta koskevaan päätökseen nro 57/2013/1 liittyvän kaivannaisjätealueen

Rämepuron koetoimintailmoitusta koskevaan päätökseen nro 57/2013/1 liittyvän kaivannaisjätealueen PÄÄTÖS Nro 77/2014/1 Dnro ISAVI/27/04.08/2014 Itä-Suomi Annettu julkipanon jälkeen 9.10.2014 ASIA Rämepuron koetoimintailmoitusta koskevaan päätökseen nro 57/2013/1 liittyvän kaivannaisjätealueen vakuuden

Lisätiedot

ASIA Koneellinen kullankaivu Sotajoen varrella valtauksella Majani nro 8119/1, Inari LUVAN HAKIJA

ASIA Koneellinen kullankaivu Sotajoen varrella valtauksella Majani nro 8119/1, Inari LUVAN HAKIJA 1 LUPAPÄÄTÖS PÄÄTÖS Nro 88/12/1 Dnro PSAVI/46/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 24.8.2012 ASIA Koneellinen kullankaivu Sotajoen varrella valtauksella Majani nro 8119/1, Inari LUVAN HAKIJA Veijo Heiskari

Lisätiedot

ÖSTERSUNDOMIN MAA-AINES-YVA

ÖSTERSUNDOMIN MAA-AINES-YVA ÖSTERSUNDOMIN MAA-AINES-YVA Ympäristövaikutusten arviointiohjelma Yleisötilaisuus 8.9.2015 Leena Eerola Uudenmaan ELY-keskus Uudenmaan ELY-keskus. Leena Eerola 8.9.2015 1 Hankkeen toimijat Hankkeesta vastaava:

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 67

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 67 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 67 Kunnanvaltuusto 06.08.2014 AIKA 06.08.2014 klo 14:00-14:06 PAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 31 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 1

SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 1 SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 1 Ympäristölautakunta Kokousaika: 23.11.2015 ke llo 18.00-18.35 Kokouspaikka: Kunnanhallitukse n kokoushuone Saapuvilla olleet: Jäsenet: Varajäsenet: X Kangas Antti

Lisätiedot

4111 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 9/2018

4111 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 9/2018 4111 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta 22.11.2018 1 KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 9/2018 KOKOUSAIKA JA -PAIKKA: 22.11. 2018 klo 18.00 Karvian kunnantalo Kunnanhallituksen

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 2/2018

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 2/2018 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 2/2018 Aika 3.4.2018 klo 18.01-21.44 Paikka Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Haavisto Jonna puheenjohtaja Isotalo Aila varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 7/2017

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 7/2017 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 7/2017 Aika 29.8.2017 klo 18.02 19.47 Paikka Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Haavisto Jonna puheenjohtaja Isotalo Aila varapuheenjohtaja

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 2/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/172/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.1.2012

PÄÄTÖS. Nro 2/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/172/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.1.2012 PÄÄTÖS Nro 2/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/172/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.1.2012 ASIA HAKIJA Kivilammen maankaatopaikan laajennusta koskevan ympäristölupahakemuksen raukeaminen,

Lisätiedot

Hakemus on tullut vireille Ympäristönsuojelulaki 28 :n 1 momentti ja 58 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin 3 b)

Hakemus on tullut vireille Ympäristönsuojelulaki 28 :n 1 momentti ja 58 Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin 3 b) Etelä-Suomi Päätös Nro 27/2010/1 Dnro ESAVI/516/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 6.7.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain 58 :n mukainen hakemus Varissuon Lämpö Oy:n lämpökeskuksen ympäristöluvan (Lounais-Suomen

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 40/09/2 Dnro Psy-2008-y-163 Annettu julkipanon jälkeen 22.4.2009 ASIA LUVAN HAKIJA

PÄÄTÖS Nro 40/09/2 Dnro Psy-2008-y-163 Annettu julkipanon jälkeen 22.4.2009 ASIA LUVAN HAKIJA 1 PÄÄTÖS Nro 40/09/2 Dnro Psy-2008-y-163 Annettu julkipanon jälkeen 22.4.2009 ASIA LUVAN HAKIJA Pieni-Kursanlammen luonnonravintolammikon ympäristölupa, Sodankylä Lapin Villitaimen Osuuskunta Vapaudentie

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 4 / 2016

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 4 / 2016 1 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 4 / 2016 Aika 1.8.2016 klo 15.00 15.16 Paikka Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Läsnä Holkko Merja puheenjohtaja Haavisto Jonna varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Lupa uittoyhdistyksen omistaman kiinteistön myymiseen, Kuhmo

Lupa uittoyhdistyksen omistaman kiinteistön myymiseen, Kuhmo LUPAPÄÄTÖS Nro 72/04/2 Dnro Psy-2004-y-141 Annettu julkipanon jälkeen 1.12.2004 1 ASIA LUVAN HAKIJA Lupa uittoyhdistyksen omistaman kiinteistön myymiseen, Kuhmo Oulujoen Uittoyhdistys / VT Kerttu Haapamäki

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 106/2013/1 Dnro PSAVI/137/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 106/2013/1 Dnro PSAVI/137/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 106/2013/1 Dnro PSAVI/137/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 28.10.2013 ASIA HAKIJA Kivisuo-Suurisuon ympäristöluvan lupamääräysten tarkistaminen ja toiminnanaloittamislupa vesien johtamiseen

Lisätiedot

Liperin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 10, 83100 Liperi

Liperin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 10, 83100 Liperi LIPERIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Tarkastuslautakunta 02.02.2015 Aika 02.02.2015 klo 12:30-13:45 Paikka Liperin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 10, 83100 Liperi Käsitellyt asiat

Lisätiedot

Vestia Oy esittää, että vakuuden määrä olisi 312 000 euroa.

Vestia Oy esittää, että vakuuden määrä olisi 312 000 euroa. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 28.8.2008 Dnro PPO 2005 Y 294 111 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee kaatopaikkatoimintaa. Vestia Oy PL 66, 84101

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 93/2014/2 Dnro ESAVI/22/04.09/2014. Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS Nro 93/2014/2 Dnro ESAVI/22/04.09/2014. Annettu julkipanon jälkeen Etelä-Suomi PÄÄTÖS Nro 93/2014/2 Dnro ESAVI/22/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen 13.6.2014 ASIA Karhusjärven kunnostamista ruoppaamalla koskevassa Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksessä nro

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS 12/2016

KUNNANHALLITUS 12/2016 KUNNANHALLITUS 12/2016 Aika Maanantai 26.9.2016 klo 18.02 18.54 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Hietaluoma Jaakko jäsen Huhtaluoma Heikki jäsen Järvinen Tiina jäsen Kangas Kaija jäsen Mustajärvi

Lisätiedot

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy 134 Kokousaika Tiistai 28.6.2011 kello 17.50 18.55 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali Käsitellyt asiat nro liite 98 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 99 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 16/2014/2 Dnro PSAVI/8/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen 12.5.2014

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 16/2014/2 Dnro PSAVI/8/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen 12.5.2014 1 PÄÄTÖS Nro 16/2014/2 Dnro PSAVI/8/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen 12.5.2014 ASIA HAKIJA Nivalan Padingin ojitusyhteisön sääntöjen vahvistaminen, Nivala Maanmittauslaitos PL 29 84101 Ylivieska 2

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 104/2013/1 Dnro PSAVI/179/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 104/2013/1 Dnro PSAVI/179/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 104/2013/1 Dnro PSAVI/179/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 22.10.2013 ASIA HAKIJA Ällinsuon turvetuotantoalueen lupamääräysten tarkistaminen ja lisäalueen ympäristölupa, Pudasjärvi Turveruukki

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2010 Kunnanhallitus. Maanantai 3.5.2010 klo 17.00 19.00. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2010 Kunnanhallitus. Maanantai 3.5.2010 klo 17.00 19.00. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2010 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 3.5.2010 klo 17.00 19.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 27/2012/2 Dnro ISAVI/92/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 20.4.2012

PÄÄTÖS Nro 27/2012/2 Dnro ISAVI/92/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 20.4.2012 Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 27/2012/2 Dnro ISAVI/92/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 20.4.2012 HAKIJA Pohjois-Karjalan rajavartiosto ASIA Sillan rakentaminen Koitereeseen laskevan Hiienjoen yli, Ilomantsi

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 9/2017

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 9/2017 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 9/2017 Aika 16.11.2017 klo 18.35-19.50 Paikka Jokipirtti Läsnä Haavisto Jonna puheenjohtaja Isotalo Aila varapuheenjohtaja Halmela Kari jäsen Huhdanmäki Tuire

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 4/2016 52

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 4/2016 52 ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanhallitus 4/2016 52 Kokousaika 11.4.2016 kello 18.00 18.55 Kokouspaikka kunnantalo Läsnä Matti Kulmanen Tero Kuosa Pertti Liinoja Heikki Mäkinen, pj. Taru Ojanperä

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 40/2014/2 Dnro ESAVI/5/04.09/2014. Annettu julkipanon jälkeen

PÄÄTÖS Nro 40/2014/2 Dnro ESAVI/5/04.09/2014. Annettu julkipanon jälkeen Etelä-Suomi PÄÄTÖS Nro 40/2014/2 Dnro ESAVI/5/04.09/2014 Annettu julkipanon jälkeen 25.3.2014 ASIA Vesialueen rakentamista Karistoon Kymijärven rantaan koskevassa Itä- Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 31.3.2014 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 31.3.2014 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 25 Kokousaika 25.3.2014 klo 17.30 Kokouspaikka Päiväkoti Kuunari Käsiteltävät asiat 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 7/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 7/ ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 7/2015 55 Kokousaika 11.11.2015 kello 18.00 19.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali, Koulutie 2 Läsnä Anne-Mari Kaarto, puheenjohtaja

Lisätiedot

Päätös Nro 216/2011/4 Dnro ESAVI/152/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen

Päätös Nro 216/2011/4 Dnro ESAVI/152/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen Etelä-Suomi Päätös Nro 216/2011/4 Dnro ESAVI/152/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.10.2011 ASIA HAKIJA Länsi-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 76/2007/4 vesijohdon ja paineviemärin rakentamiselle

Lisätiedot

Jo rakennetun laiturin pysyttäminen yhteisellä alueella RN:o 876:5 kiinteistön Fredriksdal RN:o 3:138 edustalla Kallbäckin kylässä, Sipoo

Jo rakennetun laiturin pysyttäminen yhteisellä alueella RN:o 876:5 kiinteistön Fredriksdal RN:o 3:138 edustalla Kallbäckin kylässä, Sipoo Etelä-Suomi PÄÄTÖS Nro 12/2013/2 Dnro ESAVI/56/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 6.2.2013 ASIA Jo rakennetun laiturin pysyttäminen yhteisellä alueella RN:o 876:5 kiinteistön Fredriksdal RN:o 3:138

Lisätiedot

Pieni Matkolammen laillisen vedenkorkeuden määrääminen, Parikkala. Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Pieni Matkolammen laillisen vedenkorkeuden määrääminen, Parikkala. Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Etelä-Suomi Päätös Nro 74/2010/4 Dnro ESAVI/241/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Pieni Matkolammen laillisen vedenkorkeuden määrääminen, Parikkala Kaakkois-Suomen elinkeino-,

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2012. Sivistyslautakunta 17.01.2012 1. Tiistai 17.01.2012 klo 18.00 18.40

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2012. Sivistyslautakunta 17.01.2012 1. Tiistai 17.01.2012 klo 18.00 18.40 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2012 Sivistyslautakunta 17.01.2012 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 17.01.2012 klo 18.00 18.40 Puumilan Taitotalo Inkinen Anneli Räsänen Jesse

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 18/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 313 Annettu julkipanon jälkeen 27.3.2009

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 18/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 313 Annettu julkipanon jälkeen 27.3.2009 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 18/2009/4 Dnro LSY 2008 Y 313 Annettu julkipanon jälkeen 27.3.2009 ASIA HAKIJA Maalämpöputkiston asentaminen meren pohjaan Pitkäsalmeen Turun Kaistarniemen

Lisätiedot

Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012

Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012 ASIA Purku & Piikkaus Oy:n purkujätteen käsittelytoimintaa koskevan ympäristöluvan

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 23/10/1 Dnro PSAVI/162/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 23/10/1 Dnro PSAVI/162/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1 PÄÄTÖS Nro 23/10/1 Dnro PSAVI/162/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 14.4.2010 ASIA HAKIJA Loljunaavan turvetuotannon lopettamiseen liittyvien jälkihoitotoimien vahvistaminen, Keminmaa Vapo Oy PL

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS 6/2016

KUNNANHALLITUS 6/2016 KUNNANHALLITUS 6/2016 Aika Maanantai 2.5.2016, klo 18.00 19.01 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Hietaluoma Jaakko jäsen Huhtaluoma Heikki jäsen Järvinen Tiina jäsen Kangas Kaija jäsen Mustajärvi

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola.

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola. Päätös Etelä-Suomi Nro 23/2013/1 Dnro ESAVI/41/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 5.2.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Heinola. LAITOS Heinolan Autopurkaamo

Lisätiedot

Vesijohdon rakentaminen Tervajoen alitse ja valmisteluluvan saaminen ennen päätöksen lainvoimaiseksi tulemista, Janakkala

Vesijohdon rakentaminen Tervajoen alitse ja valmisteluluvan saaminen ennen päätöksen lainvoimaiseksi tulemista, Janakkala Etelä-Suomi PÄÄTÖS Nro 116/2012/2 Dnro ESAVI/25/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 28.5.2012 ASIA Vesijohdon rakentaminen Tervajoen alitse ja valmisteluluvan saaminen ennen päätöksen lainvoimaiseksi

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS. Tarkastuslautakunnan kokousmenettelyssä noudatetaan hallintosäännön määräyksiä.

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS. Tarkastuslautakunnan kokousmenettelyssä noudatetaan hallintosäännön määräyksiä. UTSJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA TARKASTUSLAUTAKUNTA 1/15.5.20089 1 Kokousaika 15.5.2009 klo 9-14 Kokouspaikka Läsnä Kunnanvirasto, Utsjoki Pertti Kujala, pj Säde Guttorm, vpj Raimo-Esa Guttorm, j Seppo

Lisätiedot

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 22. Tekninen lautakunta 18.02.2015 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 22. Tekninen lautakunta 18.02.2015 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 22 Tekninen lautakunta 18.02.2015 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Sivu 14 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN TOTEAMINEN 24 15 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 25 16 TYÖNTUTKIMUKSEN

Lisätiedot