SIPERIAN NERO! osa 12. "Kansallissankarin kaato" kirjoittaneet. Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SIPERIAN NERO! osa 12. "Kansallissankarin kaato" kirjoittaneet. Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma"

Transkriptio

1 SIPERIAN NERO! osa 12 "Kansallissankarin kaato" kirjoittaneet Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma Hi Conzept Oy, 1999

2 1 INT. FOXYTRONICS. PAKKAAMO. -- PÄIVÄ 1 (,, HELI, KOISTINEN, PERA) pakkaa mittareita. Kuulemme taustalta Antero Mertarannan selotusta jääkiekko-ottelusta vaimeasti. N paheksuva ilme. Hän menee pahvilaatikoista rakennetun näkösuojan taakse. Siellä on vanha matkatelevisio, josta tulee jääkiekko-ottelu. Pieneen tilaan on ahtautunut, KOISTINEN, PERA, HELI ja pari muuta. Hävetkää! Ettekö muista mitä herra Kettunen sanoi eilen? KAIKKI kääntyvät katsomaan A. (JATKAA; matkii A) Vain yhdessä ponnistelemalla voimme taata tehtaan tulevaisuuden nyt kun Nokian sopimuksemme purkautui. Ponnistelun sijaan te katsotte televisiota! MUITTEN häpeäviä ilmeitä. Leo on oikeessa. Niin on. HELI KOISTINEN Eiköhän palata hommiin. PERA Hei, Venäjäntappaja teki maalin! Älä perhana! HYVÄ!! KAIKKI kääntyvät katsomaan televiosta. Hurrauksia. N ilme. 2 INT. FOXYTRONICS. N HUONE. -- PÄIVÄ 2 (,, ) ja katsovat matkatelevisiosta samaa jääkiekkoottelua kuin työntekijät pakkaamossa. Kuulemme Maammelaulun. Hyvä Suomi!

3 2 (JATKOA:) 2 VEIKON ilme. Shh! Mä en halua että duunarit kuulee meidän katsovan lätkää työaikana. Ottavat vielä oppia-- Vain kovaa ponnistelemalla voimme taata yrityksen tulevaisuuden. Onhan se niinkin--mutta oli Kentsulta hieno matsi. Tossahan se onkin. Kuva televisoon, jossa hikinen on toimittajan haastateltavana 3 TV-INSERT. INT. KISASTUDIO. 3 (HAASTATTELIJA, ) HAASTATTELIJA ja kisastudiossa. HAASTATTELIJA Tämä oli sinun urasi viimenen ottelu. Taisi maistua makealta? 2. Näi o. HAASTATTELIJA Edes Venäjäntappaja ei tee joka päivä kolmea maalia Venäjän verkkoon. Näi o. HAASTATTELIJA Mitä olet ajatellut ruveta tekemään nyt kun aktiivisiurasi on ohi? Töitä. HAASTATTELIJA Aivan oikein. Onko sinulla joku tietty ala niin sanotusti kiikarissa? Ei silleen o.

4 3 (JATKOA:) 3 HAASTATTELIJA Sillä lailla. Vielä kerran koko kansan puolesta onnittelut hienosta ottelusta. Tää oli kyllä koko joukkueen voitto-- vaikka aika hyvin mä pelasinki. 2 INT. FOXYTRONICS. N HUONE. -- PÄIVÄ 2 (, ) kääntää katseensa televisiosta. Hän on saanut idean. Me otetaan se töihin! 3. Kuka? Kentsu! Nostamaan meidän imagoa. Sitä me tarvitaan nyt kun Nokian sopimus meni! Mitä se täällä tekis? Mitä tahansa. Ajattele mikä julkisuus akkainlehtiä myöten! Ei kuule-- VEIKON ilme. Minä omistan, minä päätän! ALKUTEKSTIT 3 INT. FOXYTRONICS. TAUKOTILA. -- PÄIVÄ 3 (,,, KOISTINEN,, PERA) RAMBO istuu lattialla N vieressä. keskustelee N kanssa. Rambo kävi kiinni remonttimieheen?

5 3 (JATKOA:) 3 N ilme. Hän on saanut poliisikoiran koulutuksen ja haistaa vankilakundit jo kaukaa. Siksi en voinut jättää häntä kotiin. Mistä sä voit olla varma että remonttimiehet oli ollut vankilassa? Koska heillä oli vartija mukanaan. (JATKAA) Riihimäen keskusvankilan yhteiskuntaan sopeutumisen ammattikurssi. Näin ilmoituksen lehdessä. Tule Rambo, lähdetään. menee RAMBON kanssa. N ilme hänen seuratessaan katseellaan heidän menoaan. N suustä pääsee pieni kaihoisa inahdus. kääntää iltapäivälehden sivua. Ystäväni Esko. Millaisista miehistä naiset pitävät? Tosimiehistä. Millainen on tosimies? näyttää iltapäivälehteä, jossa on N kuva ja otsikko Kentsu lopetti uransa komeasti. 4. Tällanen. Mutta hänhän on jääkiekkoilija-- luistellut koko elämänsä pienessä laatikossa mustan kumilaatan perässä. KOISTINEN, PERA ja KAKSI MUUTA TYÖNTEKIJÄÄ kääntyvät katsomaan A. N ilme hänen huomatessaan vihamielisen tuijotuksen.

6 3 (JATKOA:) (2) 3 KOISTINEN Ennemmin saat pilkata vaikka mun äiteevainaata ku Kentsua. Tiäksä montako maalia se on uransa aikana tehnyt? Terävä leikkaus seuraavaan kohtaukseen. 4 INT. FOXYTRONICS. N HUONE. -- PÄIVÄ 4 (,, ) on N ja VEIKON haastateltavana. Viissataa seittemänkymmentäyks. SM-liigassa pelkästään. Sitten ulkomaan sarjat päälle. Sehän on hienoa. Mutta jos palattaisiin tähän sopimukseen-- Syöttöpojoja viiskakskuus. Pistekunkku kolme kertaa peräkkäin. Repikää siitä. Siis meitä kiinnostaisi tietää minkälaisella sopimuksella olisit valmis tulemaan Foxytronicsin palvelukseen? Viissataa tonnii kaudessa. Siis--vuodessa? Niinhän mä sanoin. Plus auto ja asunto. N ja VEIKON ilmeet. Anteeksi, me neuvottelemme hieman. ja kääntyvät selin UN ja supattavat. Viissataatuhatta! Sehän on enemmän ku me tienataan yhteensä! 5.

7 4 (JATKOA:) 4 Onhan se paljon--toisaalta mainosarvo on iso-- Yritetään tinkiä. ja kääntyvät UN päin. Meidän mielestämme palkkatoivomuksesi on--miten sen sanoisi--ylimitoitettu. N ilme. Samassa N kännykkä soi. (puhelimeen) Kentsu--päivää--minkälaista työtä-- voisin tulla neuvotteleen vaikka heti--tässä just yks diili karahti kiville-- N ja VEIKON ilme. N ilme. (nopeasti) Tehdään vaan se sopimus. (puhelimeen) Enpäs tulekaan. Sain justiinsa pestin. (sulkee puhelimen) Sopimus on sitten yks plus yksvuotinen. (nousee ja menee ovelle) Mun manageri lähettää sopimusluonnoksen--ai niin yks juttu. Kesäharjottelun mä hoidan sitten omatoimisesti. Moro. N ylpeä ilme. VEIKON epäilevä ilme. 5 INT. FOXYTRONICS. TAUKOTILA. -- PÄIVÄ 5 (,, HELI, MARJO,,, ) ja työntekijöitten edessä. LLA on t- paita, ja käsivarressa oleva tatuointi näkyy. Hänellä on kädessään kultainen jääkiekkokypärä, jossa N nimikirjoitus. vieressä tyytymättömän näköisenä. 6.

8 5 (JATKOA:) 5 Minulla on ilo kertoa, että Amurin Tiikeri, Keijo Kentsu Lahtinen, on päättänyt tulla meille töihin. Kohahdus. N tyytyväinen ilme. (JATKAA) Kentsu on lahjoittanut yrityksellemme kultaisen maalikuninkaan kypäränsä. Se sijoitetaan vitriiniin tänne taukohuoneeseeen. Voisitko Kentsu lausua muutaman sanan työntekijöillemme? Mä sanosin, että Kentsu on vaan yks osa joukkueesta ja kun yhteispeli sujuu, niin voitto on meidän. Taputuksia. kääntyy naisia täynnä olevan pöydän puoleen, jututtaa HELIÄ. (JATKAA) Hei beibi, kuis jytää? HELI Ihan hyvin-- Oolrait. Nähdään. iskee silmää ja menee. HELIN ilme. N ilme. HELI Voi kauheeta--mä pyörryn. MARJO Tsiigatkaa! Sillä on tatska käsivarressa! (LLE) Minä en usko että Taru pitää tuollaisista tosimiehistä. 7.

9 5 (JATKOA:) (2) 5 N ilme. Sillä on schäferi ja se on hommannut tatuoituja linnakundeja remontoimaan kämppäänsä. Sen verran meikä on maailmaa nähnyt, että tiedän millon muija on kovisten perään. 6 INT. RAAVASTEN TALO. KEITTIÖ. -- ILTA 6 (ILJA-MATTI,, SAARAVEERA, MARJUKKA, ) ILJA-MATTI, SAARAVEERA, MARJUKKA ja. ILJA-MATTI Mitä? Kentsu tulee teille töihin. Siis se Kentsu? Venäjäntappaja? (ylpeästi) Neuvoteltiin Laurin kanssa diili. SAARAVEERA Osaako se tehdä mitään? Tietenkin osaa. Maaleja ainakin. ILJA-MATTI Jos meidän pojille sais sellasen valmentajan kun Kentsu niin--minä pyydän sitä valmentamaan meidän poikia! NHL olisi jälleen askeleen lähempänä! MARJUKKA Mutta eihän Tuomas ja Matias edes pidä jääkiekosta. ILJA-MATTI He ovat vielä niin nuoria, etteivät ymmärrä omaa parastaan. (off) Apua! Apua! MARJUKKA Leo--Kuka menee katsomaan? VEIKON ilme. ILJA-MATIN ilme. 8.

10 6 (JATKOA:) 6 SAARAVEERA Hyvä on. Mä menen. 7 INT. RAAVASTEN TALO. N HUONE. -- ILTA 7 (MATIAS,, TUOMAS, SAARAVEERA) makaa lattialla levytangon alla, jota ei ole jaksanut nostaa. MATIAS ja TUOMAS seuraavat vierestä. SAARAVEERA tulee. MATIAS Leo-setä jäi nalkkiin. Apua! Tanko ei tottele minua! TUOMAS Kuoleeko se? SAARAVEERA Ei tietenkään. MATIAS JA TUOMAS YHTÄ AIKAA 9. Pahus. Pahus. MATIAS TUOMAS MATIAS ja TUOMAS menevät. SAARAVEERA auttaa A nostamaan levytangon tämän päältä. SAARAVEERA Mitä sä oikein teet? Kasvatan lihaksia. Minusta tulee tosimies. Testosteronia uhkuva lihaskimppu, jonka ympärillä naiset pörisevät kuin mettä keräävät kihiläiset. SAARAVEERA Kihiläiset? Aa. Sekoitin tietenkin mehiläiset ja kimalaiset. SAARAVEERA Mikä tää tosimiesjuttu oikein on?

11 10. 7 (JATKOA:) 7 Olen ollut typerä ja yrittänyt valloittaa Tarua runoilla, vaikka hän pitää voimakkaista ja agressiivista miehistä. SAARAVEERA Mistä tiedät? Aa. Se on helppoa. Hänellä on schäfer, jonka nimi on Rambo. Lisäksi hänen asunnossaan käy tatuoituja vankilakundeja. SAARAVEERA Siinä tapauksessa mä kehotan sua pysymään kaukana siitä naisesta. Katos kun sun parhaat puolet ei o lihaksissa, vaan-- Aivoissa, minä tiedän. SAARAVEERA menee. N ilme. Hän ottaa penkin vierestä bodauslehden, katsoo sen kuvia ja tekee bodaripullistuksia peilikuvalleen. (JATKAA; itsekseen) Mutta aivot eivät näy-- katsoo lehden kuvaa erittäin läheltä, ihmeissään. (JATKAA) --eikä niitä voi öljytä-- 8 INT. FOXYTRONICS. TUOTANTOTILAT. -- PÄIVÄ 8 (,, ) tulee A ja RAMBOA vastaan. LLA on paljas, öljytty ylävartalo, hän kävelee lihaksikkaan leveästi. N olkapäässä on tatuointi. N ihmetelevä ilme. Hei beibi. Kuis jytää? Kiitos kysymästä--hyvin. Tsiigaa tatskaa.

12 11. 8 (JATKOA:) 8 näyttää olkapäätään. Mikä se on? Vetopasuuna. Nähdään. menee. N ilme. Hän katsoo N perään. tulee. Mitä beibi? Minä olen aikuinen nainen ja minun nimeni on Taru Niemi eikä mikään beibi! Muista se! Kiukkusimmat on yleensä parhaita siinä hommassa. Kentsu saattaa antaa sulle lähiaikoina. iskee silmää ja menee. RAMBO murisee. N ilme. Kuule Rambo, onko kaikki miehet tulleet hulluiksi? 9 INT. FOXYTRONICS. VEIKON KOPPI / TUOTANTOTILAT. -- PÄIVÄ 9 (,,, ILJA-MATTI) Näemme että istuu VEIKON kopissa ja kirjoittaa nimikirjoituksia parille PIKKUTYTÖLLE. Ikkunassa lappu Kentsun kuva ja nimmari 20 mk. Kopin ovelta alkaa jono PIKKUTYTTÖJÄ, jotka odottavat vuoroaan. Kamera ajaa pitkin jonoa, ohittaa jonossa seisovan pukuasuisen MIEHEN, jonka näemme vain harteista alaspäin, pikkutyttöjen pään tasalta siis. MIEHEN ohitettuaan kamera pysähtyy, ottaa hieman takaisin, pysähtyy MIEHEN kohdalle ja nousee ylös, jolloin näemme, että MIES on ILJA-MATTI. ja katselevat jonoa hieman kauempaa. Annoit sille mun koppini? Pitäähän sillä olla paikka jossa ottaa vastaan sidosryhmien edustajia. Onks pikkutytöt meidän sidosryhmää?

13 12. 9 (JATKOA:) 9 Kuule, pian ne on aikusia ja saattavat mennä naimisiin kettufarmarin kanssa. Katos tätä. näyttää ilmaisjakelulehdestä aukeamaa jota emme näe. (JATKAA) Kentsu töihin Foxytronicsiin. Koko sivun juttu. Ja kuvassa näkyy meidän logo. Ton ilmaisjakelulehden alueella ei o montakaan potentiaalista asiakasta. Imagomainontaa--Päätin pistää Kentsun uuden esitteen kanteenkin. Hyvä kaappaus me tehtiin, usko pois. menee. katsoo kaihoisasti entistä koppiaan. 10 INT. FOXYTRONICS. VEIKON KOPPI. -- PÄIVÄ 10 (ILJA-MATTI, ) ja nöyrästi mateleva ILJA- MATTI. ILJA-MATIN ilme. ILJA-MATTI Ja koska tässä tavallaan ollaan työkavereita - siis minun isäni ja äitini molemmat työskentelevät täällä - uskallankin esittää toivomuksen, että te herra Kentsu voisitte jakaa pojilleni oppeja, joita olette uranne varrella hankkinut. Siis aivan saletti juttu on se, etten mä ala ketään räkänokkia ilmakseksi valmentaan. Se on viis hunttia tunti. ILJA-MATTI Viisi--sataa--tuota--jospa sopisimme kaksi ja puolisataa ja lopusta minä tarjoaisin teille vaimoani.

14 (JATKOA:) 10 N ilme. 11 INT. TAUKOHUONE. -- PÄIVÄ 11 (,, ) rasvaa lihaksiaan, yrittää sen jälkeen avata Evianin tms. valmiiksi pullotetun vesipullon kierrekorkkia. Ei onnistu, koska rasvaisilla näpeillä se ei onnistu. seuraa huvittuneena vieressä. On se kumma. Mies ei saa korkkia auki, vaikka on öljytyt lihakset ja tatskat ja kaikki. Aa. Olen vasta hiljattain aloittanut voimaharjoittelun. Anna tänne. ottaa pullon LTA ja avaa korkin. N ilme. tulee omalle kaapilleen. Te ette sitten näe tätä. avaa kaapin, ottaa kossupullon ja lorottaa aika siivun. N ja N ilme. Pistää pullon kaappiin, jonka ovessa lukee ARSKAN KAAPPI. (JATKAA) Pidätte turvat kiinni tai Kentsu vetää teitä lättyyn. Onks selvä? ja nyökkäävät. menee. Sehän lorotti sitä niinku vettä. katsoo omaa vesipulloaan. N ilme. Ehkä minusta ei ole tosimieheksi. 12 INT. FOXYTRONICS. KÄYTÄVÄ. -- AAMU 12 (,, ) lukee ilmoitustaulua. tulee N luo.

15 (JATKOA:) 12 Mitä beibi? Kuis jytää? vilkaisee sivusilmällä A. Jatkaa lukemista. ottaa purukumin suustaan ja linttaa sen ilmoitustauluun. (JATKAA) Onneks olkoon. Mistä? Nyt saat imuttaa Kentsua. ottaa tiukasti kiinni STA ja suutelee tämän vastustelusta huolimatta suoraan suulle. tulee ja näkee. Juoksee paikalle ja alkaa repiä A irti. päästää irti. Senkin imukärsäkäs! Irti tai minä en takaa mitä tapahtuu! Olisin minä itsekin selvinnyt tuosta siasta. Mutta kiitos kuitenkin. (LLE) Pilasit Kentsun imut. Kentsu ei pidä siitä. Mennääs pakkaamoon selvittään tää juttu. Hyvä on. Mennään vaan! Älä mene Leo! Ei sinun tarvitse todistaa miehisyyttäsi alentumalla lapselliseen katutappeluun. Älä Huolehdi. Olen Nostellut Puntteja. 13 INT. FOXYTRONICS. PAKKAAMO. -- PÄIVÄ 13 (,,, HELI)

16 (JATKOA:) 13 ja KENSTU vastakkain nyrkkelyasennossa. N asento on varsin omintakeinen., ja HELI seuraavat. Lyö vasen koukku! N ilme. Katsoo ON. Miten voi lyödä koukun? Varo! kääntää päätään. Kauhunilme. N POV N nyrkki lähestyy hidastettuna, täyttää pian kuva-alan kokonaan. Iskun ääni ja pimeys. Lintujen laulua. 14 FANTASIAKOHTAUS. INT. INSTITUUTTI. -- PÄIVÄ 14 (KAIUTIN, ) Reunoilta softattu fantasiakuva. on kaakeloidussa huoneessa pukeutuneena sotilasunivormuun. Seinällä on hyvin siperialaisen näköinen kaiutin, josta kaikuu venäjänkielinen puhe. seisoo asennossa ja katsoo kaiutinta. KAIUTIN (venäjäksi) Olette todellinen mies, sotilaan perikuva ja iskujoukkojen ylpeys. (venäjäksi) Kiitän, herra amiraali. KAIUTIN (venäjäksi) Teidän uusi tehtävänne on tuhota Venäjäntappaja ja naistemme ja lastemme uhka. (venäjäksi) Kyllä, herra amiraali. KAIUTIN (venäjäksi) Avatkaa kuori, siellä ovat ohjeenne. N käteen on ilmestynyt kirjekuori, jonka hän avaa, ottaa paperin, lukee sitä.

17 (JATKOA:) 14 KAIUTIN (JATKAA; venäjäksi) Koodinimenne on Jevgeni--Jevgeni-- Jevgeni--Jevgeni-- 15 INT. FOXYTRONICS. PAKKAAMO. -- HETKEÄ MYÖHEMMIN 15 (,,, HELI) Pimeydestä N POV:n kautta takaisin, ja HELI ovat kumartuneet hänen yläpuolelleen. N nenästä vuotaa verta, jota pyyhkii. Oletko kunnossa Leo? nousee ylös. Hän on täysin toinen ihminen, ylimielinen, kova ja karski. Te ette sitten nähneet että Jevgeni otti lukua tai Jevgeni tekee teistä jauhelihaa. Ookoo? N, N ja HELIN kummastuneet ilmeet. menee leveästi kävellen. 16 INT. N ASUNTO. -- ILTA 16 () seuraa kuvan ulkopuolella olevan ELSAN ikkunanpesua. katsoo hieman yläviistoon, joten ELSA oletettavasti seisoo tuolilla. Kuulemme ikkunanpesun ääniä. LLA on grogilasi kädessä. Toi ikkunanpesu sujuu sulta aika näppärästi--kuule Elsa, onko kukaan koskaan sanonut, että sä olet aika näpsäkän näkönen--ei runkoskaan o paha, vaikka haalareitten alta onki vaikee arvioida.--musta kuule tuntuu että Kentsu vois antaa sulle. ojentaa kätensä kuvan ulko-puolelle ja oletettavasti puristaa ELSAA takapuolesta. Kuulemme ELSAN kiljaisun. Heti perään kuvan ulko-puolelta, hieman yläviistosta, lentää sangollinen vettä N päälle. Sen jälkeen tulee muoviämpäri N päähän. (JATKAA; sangosta) Ei kai tää tarkota, että sä annat Kentsulle pakit?

18 INT. RAAVASTEN TALO. KYLPYHUONEN OVI. -- ILTA 17 (ILJA-MATTI, SAARAVEERA, MARJUKKA, MATIAS,,, TUOMAS) ILJA-MATTI, MARJUKKA, MATIAS ja TUOMAS ja SAARAVEERA. ILJA-MATTI huutaa kylpyhuoneen oven läpi. ILJA-MATTI Herranen aika Elsa, tuo nyt on lapsellista. Tule ulos ja lähdetään kotiin. SAARAVEERA Vai lapsellista. Sä yritit parittaa oman vaimosi Kentsulle! MARJUKKA Saaraveera--ei poikien aikana. MATIAS Saiks mutsi hyvän maksun? MARJUKKA näyttää päällään VEIKOLLE, että vie pojat pois. ILJA-MATIN ilme. Tulkaas pojat, mennään pelamaan jääkiekkopeliä. SAARAVEERA (ivallisesti) Voittaja saa olla Kentsu. MARJUKKA Et sä kyllä paljon ajattele mitä teet. ILJA-MATTI Ehkä herra Kentsu ymmärsi minut väärin tai minä olin epätarkka-- Tarjosin Elsaa talousavuksi--siis poikien tulevaisuuden tähdenhän minä tämän tein, koittakaa nyt ymmärtää. tulee, edelleen Jevgeninä. Onko paskis varattu? ILJA-MATTI Elsa on linnoittautunut sisään.

19 (JATKOA:) 17 N ylimielinen hymähdys. Hän ottaa molemmin käsin ovenkahvasta kiinni, tukee jalkansa ovenpieleen ja tempaisee. Kahva jää käteen. Jevgeni on hyvin vihanen. Jevgenin pitäis saada paperia. Jevgeni on kattokaas lähdössä Kulaukseen. MARJUKKA Eiks Kulauksessa sitten o paperia? On. Mutta Jevgeni haluaa että paperi on sopivasti vettynyt syljestä kun Jevgeni tulee Kulaukseen. Helpottaa puhumista tajuuttekste--äh, eihän tommoset variksenpuolikkaat mitään tajuu. menee. MARJUKAN ilme. SAARAVEERAN ilme. ILJA-MATIN ilme. 18 INT. RAVINTOLA KULAUS. MIESTEN WC. -- ILTA 18 (, ) tulee sisään, menee toiseen koppiin, koputtaa kolme kertaa väliseinään. Vastaan koputetaan myös kolme kertaa. Kuulemme N muutetun käheän äänen offina, mutta emme näe häntä keskustelun aikana. Te soititte päivällä? (off) Niin. Kiinnostaako miljoona markkaa? Oletetaan että mielenkiintoa on-- mitä pitäis tehdä? (off) Yritys jossa työskentelet, kiinnostaa venäläistä ystävääni. Hän haluaisi sieltä muutamia salaisia tietoja. Koska haluatte tiedot?

20 (JATKOA:) 18 (off) Huomenna. Onnistuuko? Heiiii, Kentsu pystyy mihin vaan. (off) Hyvä. Tässä on lista haluamistamme tiedoista. N puolelta tulee lista väliseinän ali. (JATKAA; off) Näemme huomenna täällä samaan aikaan. menee. Toisen kopin ovi aukeaa ja tulee ulos JEVGENI-ilme naamallaan. (JATKAA; venäjäksi) Olet koukussa, Kjentsu-- 19 INT. FOXYTRONICS. N HUONE. -- YÖ 19 (,,, ) Pimeää. Ovi avautuu ja astuu sisään taskulampun kanssa. Menee kirjahyllyn luokse. Ottaa mapin hyllystä. Samassa valot syttyvät ja, ja seisovat ovella. Mitäs Jevgeni sano, häh?! Rysän päältä kiinni! menee N eteen ja näyttää tälle keskisormea. (JATKAA) Herkistääkö, juntti! Kukaan ei kutsu Kentsua juntiksi! napauttaa A kevyesti nyrkillä kasvoihin ja putoaa istualleen. puistelee hämmentyneenä päätään. Hän on jälleen omana itsenään. Missä minä olen--mitä minä täällä teen?

21 (JATKOA:) 19 (LLE) Miten sinä selität tämän? ottaa kännykän, hymyilee ylimielisesti, alkaa näppäillä numeroa Ei Kentsun tarvi. Manageri selittää. 20 INT. N HUONE. -- AAMU 20 (KOSKENNIEMI,, ), ja papillisen harras manageri KOSKENNIEMI. KOSKENNIEMI Väitettyä rikosta ei koskaan ole tapahtunut, ettekä voi juridisesti mitään todentaa. Pelkkä syytekin olis paha juttu. Venäjäntappaja vakoilee venäläisille teollisuussalaisuuksia. KOSKENNIEMI Ah. Cicero sanoi aikoinaan, että kansan hyvä olkoon korkein lakimme. Ja kansa rakastaa Kentsua. Tässä on muuten meidän listamme, jos sallitte. KOSKENNIEMI ojentaa paperin. ja katsovat. Mikä tää on? KOSKENNIEMI Ah. Vaatimaton luettelo television keskusteluohjelmista, joihin olen Kentsun buukannut kertomaan kansallissankarin ajojahdista Foxytronics Oyssä. N ilme. VEIKON ilme. Täähän on kiristystä! KOSKENNIEMI Ah. Kentsu on kansallisomaisuuttamme, jota on (LISÄÄ)

22 (JATKOA:) 20 KOSKENNIEMI (JATKAA) suojeltava. Jos sallitte, ehdotan kompromissia te luovutte syytteistä ja maksatte sopimuskauden palkan päämiehelleni täysimääräisenä. Vastavuoroisesti Kentsu eroaa yrityksenne palveluksesta. N ja katsovat toisiinsa. Missä siinä on se kompromissi? KOSKENNIEMI Ah. Ajatelkaa, että liike-elämä on kuin sanakirja. Siellä kompromissi tulee ennen konkurssia. Pitää vain osata lopettaa lukeminen tarpeeksi aikaisin. N ja VEIKON ilmeet. KOSKENNIEMI (JATKAA) Allekirjoittakaamme sopimus nöyrin mielin. KOSKENNIEMEN nöyrän harras hymy. N ja VEIKON ilme. 21 INT. FOXYTRONICS. KÄYTÄVÄ. -- PÄIVÄ 21 (,, ) ja kärsivän näköinen, jolla N kultainen kypärä päässään. Tiedätkö, minä en muista mitään mitä tapahtui siinä välissä kun nyrkkeilin Kentsun kanssa ja istuin herra Kettusen työhuoneen lattialla. Juu, juu, et varmaan ni muista. Mistä sä oot ton kypärän saanut? Löysin sen roskista. Taidan pitää tätä ainakin kolme kuukautta, etten saa lisää iskuja päähäni-- Olisikohan Marjukalla aspiriinia? menee. tulee RAMBON kanssa. vinkkaa N luokseen, supattaa.

23 (JATKOA:) 21 Veikko kyllä kielsi kertomasta, mutta se oli Leo, joka junaili Kentsun erottamisen. Teollisuusvakoilua venäläisten hyväksi. Jäi rysän päältä kiinni. Älä kerro mun kertoneen. menee. N ilme. Hän tajuaa jotain. Tiedätkö Rambo, minä olen niin iloinen Leon puolesta. Sillä tämä tarkoittaa, että Terävä leikkaus seuraavaan kohtaukseen 22 INT. SUPO. KÄNSÄLÄN HUONE. -- ILTA 22 (KÄNSÄLÄ, ) KÄNSÄLÄ ja. liikkuu kiivaasti puhuessaan. KÄNSÄLÄ --Natrunen toimii meidän hyväksemme? Tai haluaa toimia. Muistakaamme salakielisanoma, jonka hän antoi minulle kahdeksan päivää sitten Tänä yönä teet lihastasi kirkon minun sadetakkisen pappini kulkea edestakaisin. KÄNSÄLÄ Joka avattuna kuului että Kahdeksan päivän kuluttua kenraali astuu suden suuhun. Entä sitten? Saimme viestin Leolta--siis Natruselta tasan kahdeksan päivää sitten. Ja mistä sanasta on lyhenne Kentsu? KÄNSÄLÄ Kenraalista-- Aivan! Natrunen varoitti meitä etukäteen, että Kentsu aikoo vakoilla venäläisten hyväksi! Hän halusi omalla älykkäällä tavallaan kertoa meille, että olen teidän (LISÄÄ)

24 (JATKOA:) 22 (JATKAA) puolellanne mutta en voi näyttää sitä! lyö molemmat kätensä KÄNSÄLÄN pöydänkanteen ja nojautuu voitonriemuisesti eteenpäin. KÄNSÄLÄN ilme. (JATKAA) Nyt voimme olla varmoja siitä, että Natrunen on kaksoisagentti! LOPPUTEKSTIT 23 INT. N ASUNTO.-- MYÖHÄINEN ILTA 23 () N hämärä olohuone. Televisio välkkyy ainoana valolähteenä. Televisiosta kuuluu kiivasta lätkäselostusta, selostajan innostuneita sanoja. N huuto kuuluu toisesta huoneesta. (off) Tule jo nukkumaan! Näemme vasta nyt, että television loisteessa istuu RAMBO, joka katsoo intensiivisesti matsia. RAMBON ilme. Selostuksen ääni.

KÄSIKIRJOITUS TYÖ ENNEN HUVIA. (Lyhytelokuva, draama komedia)

KÄSIKIRJOITUS TYÖ ENNEN HUVIA. (Lyhytelokuva, draama komedia) KÄSIKIRJOITUS TYÖ ENNEN HUVIA (Lyhytelokuva, draama komedia) 1. INT. Työpaikka, toimisto. Ilta klo.19.45. Kesto 30s. istuu yksin työpaikan suuressa toimistotilassa omassa työpisteessään. Yösiivooja tulee

Lisätiedot

PIHALLA (WORKING TITLE) by Tom Norrgrann & Nils-Erik Ekblom. Mikun koekuvausmateriaali

PIHALLA (WORKING TITLE) by Tom Norrgrann & Nils-Erik Ekblom. Mikun koekuvausmateriaali PIHALLA (WORKING TITLE) by Tom Norrgrann & Nils-Erik Ekblom Mikun koekuvausmateriaali MUSTA RUUTU. Kuulemme musiikkia. Ruudun oikeaan ala-laitaan ilmestyy grafiikkaa: SANNA on POKEttanut sinua. S0 INT.

Lisätiedot

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä.

Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. 1 Lapsen nimi: Ikä: Haastattelija: PVM: ALKUNAUHOITUS Nimeni on. Tänään on (pvm). Kellonaika. Haastateltavana on. Haastattelu tapahtuu VSSHP:n lasten ja nuorten oikeuspsykiatrian tutkimusyksikössä. OSA

Lisätiedot

Objektiharjoituksia. Harjoitus 2 Tässä on lyhyitä dialogeja. Pane objektit oikeaan muotoon. 1) - Vien... TÄMÄ KIRJE postiin.

Objektiharjoituksia. Harjoitus 2 Tässä on lyhyitä dialogeja. Pane objektit oikeaan muotoon. 1) - Vien... TÄMÄ KIRJE postiin. Objektiharjoituksia Harjoitus 1 Pane objekti oikeaan muotoon. 1. Ensin te kirjoitatte... TÄMÄ TESTI ja sitten annatte... PAPERI minulle. 2. Haluan... KUPPI - KAHVI. 3. Ostan... TUO MUSTA KENKÄ (mon.).

Lisätiedot

Omistusliitteillä ilmaistaan, kenen jokin esine tai asia on. Aina ei tarvita edes persoonapronominia sanan eteen.

Omistusliitteillä ilmaistaan, kenen jokin esine tai asia on. Aina ei tarvita edes persoonapronominia sanan eteen. Oppilaan nimi: PRONOMINIT Persoonapronominien omistusliitteet Omistusliitteillä ilmaistaan, kenen jokin esine tai asia on. Aina ei tarvita edes persoonapronominia sanan eteen. Esimerkiksi: - Kenen pipo

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VIINITARHAAN TÖIHIN Tänään meillä on kaksi vertausta, joissa kutsutaan väkeä töihin viinitarhaan. 2. Itse kertomus Raamatusta rinnakkaispaikkoineen Kukin

Lisätiedot

Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi

Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi Akuliinan tarina Herään aikaisin aamulla herätyskellon pirinään. En jaksanut millään lähteä kouluun, mutta oli aivan pakko. En syönyt edes aamupalaa koska en olisi muuten kerennyt kouluun. Oli matikan

Lisätiedot

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt)

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt) Draama-Taakankantajat Kirjoittanut Irma Kontu Draama perustuu Raamatunjakeisiin: Fil. 4:6-7 Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan

Lisätiedot

HIIRIKAKSOSET. Aaro 22.2.2013. Lentoturma

HIIRIKAKSOSET. Aaro 22.2.2013. Lentoturma NALLE PUH Olipa kerran Nalle Puh. Nalle Puh lähti tapaamaan veljeään. Nalle Puh ja hänen veljensä nauroi itse keksimäänsä vitsiä. Se oli kuka on Nalle Puhin veli. Vastaus oli puhveli. Sitten he söivät

Lisätiedot

Joka kaupungissa on oma presidentti

Joka kaupungissa on oma presidentti Kaupungissa on johtajia. Ne määrää. Johtaja soittaa ja kysyy, onko tarpeeksi hoitajia Presidentti päättää miten talot on rakennettu ja miten tää kaupunki on perustettu ja se määrää tätä kaupunkia, Niinkun

Lisätiedot

Täytyy-lause. Minun täytyy lukea kirja.

Täytyy-lause. Minun täytyy lukea kirja. Täytyy-lause Minun täytyy lukea kirja. Kenen? (-N) TÄYTYY / EI TARVITSE perusmuoto missä? mistä? mihin? milloin? miten? millä? Minun täytyy olla luokassa. Pojan täytyy tulla kotiin aikaisin. Heidän täytyy

Lisätiedot

Kaija Rantakari. hänen takaraivostaan kasvaa varis, joka katsoo yhdellä silmällä, ainoalla 1/10

Kaija Rantakari. hänen takaraivostaan kasvaa varis, joka katsoo yhdellä silmällä, ainoalla 1/10 Kaija Rantakari hänen takaraivostaan kasvaa varis, joka katsoo yhdellä silmällä, ainoalla 1/10 astun tarinan yli, aloitan lopusta: sydämeni ei ole kello putoan hyvin hitaasti ansaan unohdan puhua sinulle,

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

Jeesus parantaa sokean

Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika Nettiraamattu lapsille Tuhlaajapoika Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for Children,

Lisätiedot

Paritreenejä. Lausetyypit

Paritreenejä. Lausetyypit Paritreenejä Lausetyypit Keskustele parin kanssa, kysy parilta! Omasta mielestäni olen Minun perhe on Minun suku on Minun äiti on Minun isä on Minun koti on Minun lempiruoka on Minun suosikkilaulaja on

Lisätiedot

LAUSESANAT KONJUNKTIOT

LAUSESANAT KONJUNKTIOT LAUSESANAT KONJUNKTIOT Ruusu ja Pampeliska ovat marsuja. Marja on vanhempi kuin Anna. Otatko teetä vai kahvia? JA TAI VAI (kysymyslause) MUTTA KOSKA (syy) KUN KUIN (vertailu) ETTÄ JOS SEKÄ Mari ja Matti

Lisätiedot

JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN

JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS ARMAHTAA AVIONRIKKOJANAISEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka - pyhäkössä Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI

Lisätiedot

Majakka-ilta 21.11.2015. antti.ronkainen@majakka.net

Majakka-ilta 21.11.2015. antti.ronkainen@majakka.net Majakka-ilta 21.11.2015 antti.ronkainen@majakka.net Majakka-seurakunta Majakan missio: Majakka-seurakunta kutsuu, opettaa, palvelee, varustaa, lähtee ja lähettää! Majakan arvolauseke: Yhdessä olemme aivan

Lisätiedot

Junaelokuva 6 (kuvausversio) 14.8.2011. Kirjoittanut: Ismo Kiesiläinen. sekä Leena Kuusisto. Alkuperäisidea: Julieta Lehto

Junaelokuva 6 (kuvausversio) 14.8.2011. Kirjoittanut: Ismo Kiesiläinen. sekä Leena Kuusisto. Alkuperäisidea: Julieta Lehto Junaelokuva 6 (kuvausversio) 14.8.2011 Kirjoittanut: Ismo Kiesiläinen sekä Leena Kuusisto Alkuperäisidea: Julieta Lehto 01 INT. RAVINTOLAVAUNU - ALKUILTA Tyttö istuu junan ravintolavaunussa pienen baaripöydän

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) Luterilainen Kirkko 1. vuosi nro UT 27/52 www.luterilainen.com lapsille@luterilainen.com 27.5.

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) Luterilainen Kirkko 1. vuosi nro UT 27/52 www.luterilainen.com lapsille@luterilainen.com 27.5. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) HYVÄ PAIMEN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin Jeesus kertoi tämän vertauksen parannettuaan sokean (=viime sunnuntain

Lisätiedot

Pidän hänen ilmeestään, kun sanon sen hänelle.

Pidän hänen ilmeestään, kun sanon sen hänelle. Hän rakastaa minua. Tietenkin minä rakastan häntä. Kyllä minä uskon, että hän rakastaa minua... Hänhän on vaimoni! Joskus hän sanoo sen ääneenkin. Pidän hänen ilmeestään, kun sanon sen hänelle. On hyvä

Lisätiedot

BOOGIE & WOOGIE. Osa II: Liima. Kirjoittanut: Timo Anttila

BOOGIE & WOOGIE. Osa II: Liima. Kirjoittanut: Timo Anttila & Osa II: Liima Kirjoittanut: Timo Anttila (C)2012 Timo Anttila 040 353 0797 Tämä sivu on tarkoituksella tyhjä. FADE IN: 1. EXT N & N KOTI - AAMU Kuuluu kuin kukko ehtisi kiekaista, mutta kuuluu heti perään

Lisätiedot

ESIINTYMINEN. Laura Elo Cambiare p. 040 748 7884 laura@johtajuustaito.fi

ESIINTYMINEN. Laura Elo Cambiare p. 040 748 7884 laura@johtajuustaito.fi ESIINTYMINEN Laura Elo Cambiare p. 040 748 7884 laura@johtajuustaito.fi Jännitys hyvä renki huono isäntä Kumpi kuvaa sinua? Jännitys auttaa minua. Jännitys lamaannuttaa ja vaikeuttaa esillä oloani. Jännitys

Lisätiedot

Sinettiseminaari 2013 ryhmätyöt

Sinettiseminaari 2013 ryhmätyöt Sinettiseminaari 2013 ryhmätyöt Suomen Taitoluisteluliitto Radiokatu 20, 00093 VALO, Finland puhelin 02 919 333 20 fax 09 3481 2095 office@stll.fi www.stll.fi www.facebook.com/taitoluistelu Tehtävä: Lämmittely

Lisätiedot

nopea hidas iloinen surullinen hauska vakava rauhallinen reipas kovaääninen hiljainen raju herkkä salaperäiset selkeät

nopea hidas iloinen surullinen hauska vakava rauhallinen reipas kovaääninen hiljainen raju herkkä salaperäiset selkeät nopea hidas iloinen surullinen hauska vakava rauhallinen reipas kovaääninen hiljainen raju herkkä salaperäiset sanat selkeät sanat CC Kirsi Alastalo 2016 Kuvat: Papunetin kuvapankki, www.papunet.net, Sclera

Lisätiedot

Me lähdemme Herran huoneeseen

Me lähdemme Herran huoneeseen Me lähdemme l Herran huoneeseen "Jumalanpalvelus - seurakunnan elämän lähde Keminmaan seurakunnan ja Hengen uudistus kirkossamme ry:n talvitapahtuma 23.-25.1.2009 Reijo Telaranta Ilo valtasi minut, kun

Lisätiedot

SIPERIAN NERO! osa 5. "Suuret setelit" kirjoittaneet. Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma

SIPERIAN NERO! osa 5. Suuret setelit kirjoittaneet. Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma SIPERIAN NERO! osa 5 "Suuret setelit" kirjoittaneet Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma Hi Conzept Oy, 1999 1 INT. RAAVASTEN TALO. KEITTIÖ. -- ILTA 1 (MARJUKKA,, ) Keittiön pöydällä on ruskeaan paperiin kääritty

Lisätiedot

12. kappale (kahdestoista kappale) FERESHTE MUUTTAA

12. kappale (kahdestoista kappale) FERESHTE MUUTTAA 12. kappale (kahdestoista kappale) FERESHTE MUUTTAA 12.1. Liian pieni asunto Fereshten perheessä on äiti ja neljä lasta. Heidän koti on Hervannassa. Koti on liian pieni. Asunnossa on vain kaksi huonetta,

Lisätiedot

PUHEKIELEN PRONOMINIT

PUHEKIELEN PRONOMINIT PUHEKIELEN PRONOMINIT Mä: mua, mut, mussa, musta, muhun, mulla, multa, mulle Sä: sua, sut, sussa, susta, suhun, sulla, sulta, sulle Pk. Mä luulen, et huomenna mul on aikaa. Kk. Luulen, että huomenna minulla

Lisätiedot

Kouluun lähtevien siunaaminen

Kouluun lähtevien siunaaminen Kouluun lähtevien siunaaminen Tätä aineistoa käytetään rukoushetkessä (ks. sen rakenne s. 9), jossa siunataan kouluun lähtevät. Siunaaminen toimitetaan keväällä tai juuri ennen koulun alkamista. Siunaamisen

Lisätiedot

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia.

LAUSEEN KIRJOITTAMINEN. Peruslause. aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. LAUSEEN KIRJOITTAMINEN Peruslause aamu - minä - syödä muro - ja - juoda - kuuma kahvi Aamulla minä syön muroja ja juon kuumaa kahvia. minä - täti - ja - setä - asua Kemi Valtakatu Minun täti ja setä asuvat

Lisätiedot

Miesten kokema väkivalta

Miesten kokema väkivalta Miesten kokema väkivalta Lahden ensi- ja turvakoti ry; Jussi-työ 1 * Suomessa on toteutettu yksi tutkimus, jossa on tarkasteltu erikseen ja erityisesti miehiin kohdistunutta väkivaltaa (Heiskanen ja Ruuskanen

Lisätiedot

Kimmo Yläkäs Antilooppi KOHTAUS 31.3 2010

Kimmo Yläkäs Antilooppi KOHTAUS 31.3 2010 EXT.INT SATAMA / KONTTI YÖ Eero kävelee hämärällä konttipihalla voimapihdit kädessään. Taskuun on tungettu yksi puhelinlaatikko ja toinen on hänellä kainalossa. Hän siristelee silmiään ja yrittää nähdä

Lisätiedot

Niskahartiajumppa. Lämmittelyliikkeet:

Niskahartiajumppa. Lämmittelyliikkeet: Niskahartiajumppa Useimmat meistä kärsivät jossain vaiheessa matkan varrella niskahartiaseudun vaivoista. Syitä vaivoihin voi olla useita, huonot tai toispuoleiset työasennot, huono tyyny, huono nukkuma-asento,

Lisätiedot

VIITTOMAKIELI TOMAKIELI P PEL ELAST ASTAA AA!

VIITTOMAKIELI TOMAKIELI P PEL ELAST ASTAA AA! VIITTOMAKIELI TOMAKIELI P PEL ELAST ASTAA AA! 1 Ulkona on kaunis ilma. Noah herää. Häntä eivät herätä auringonsäteet vaan herätyskello, joka vilkuttaa valoa ja tärisee. Noah on kuuro ja siksi hänen herätyskellonsa

Lisätiedot

SIPERIAN NERO! osa 3. "Työntekijä saa paikan" kirjoittaneet. Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma

SIPERIAN NERO! osa 3. Työntekijä saa paikan kirjoittaneet. Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma SIPERIAN NERO! osa 3 "Työntekijä saa paikan" kirjoittaneet Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma Hi Conzept Oy, 1999 1 INT. FOXYTRONICS. TAUKOTILA. -- PÄIVÄ 1 (, KOISTINEN,, TYÖNTEKIJÖITÄ) TYÖNTEKIJÄT ruokatunnilla

Lisätiedot

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset

Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Moniasiakkuus ja osallisuus palveluissa -seminaari 4.10.2012 Moniammatillinen yhteistyö ja asiakaskokemukset Riikka Niemi, projektipäällikkö ja Pauliina Hytönen, projektityöntekijä, Jyväskylän ammattikorkeakoulu

Lisätiedot

JOKA -pronomini. joka ja mikä

JOKA -pronomini. joka ja mikä JOKA -pronomini joka ja mikä Talon edessä on auto. Auto kolisee kovasti. Talon edessä on auto, joka kolisee kovasti. Tuolla on opettaja. Opettaja kirjoittaa jotain taululle. Tuolla on opettaja, joka kirjoittaa

Lisätiedot

Liikuntaohjelma: viikot 1-6

Liikuntaohjelma: viikot 1-6 Liikuntaohjelma: viikot 1-6 Tässä on erinomainen koko kehoa hyödyntävä liikuntaohjelma, joka tarkoitettu aloittelijoille. Se sopii täydellisesti normaaliin elämäntyyliin, sillä voit harjoitella koska sinulle

Lisätiedot

9.1. Mikä sinulla on?

9.1. Mikä sinulla on? 9.kappale (yhdeksäs kappale) 9.1. Mikä sinulla on? Minulla on yskä. Minulla on nuha. Minulla on kuumetta. Minulla on kurkku kipeä. Minulla on vesirokko. Minulla on flunssa. Minulla on vatsa kipeä. Minulla

Lisätiedot

Matt. 5: 21-48 Reino Saarelma

Matt. 5: 21-48 Reino Saarelma Kiperiä kysymyksiä Matt. 5: 21-48 Reino Saarelma Opetus Neljä jaksoa Vihasta ja riidasta (Matt. 5:21-26) Aviorikoksesta (5:27-32) Vannomisesta (5:33-37) Vihamiesten rakastamisesta (5:38-48) Matt.5:21-26

Lisätiedot

JEESUS PARANTAA SOKEAN

JEESUS PARANTAA SOKEAN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS PARANTAA SOKEAN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Siiloan lammikko oli Jerusalemissa b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

3. Ryhdy kirjoittamaan ja anna kaiken tulla paperille. Vääriä vastauksia ei ole.

3. Ryhdy kirjoittamaan ja anna kaiken tulla paperille. Vääriä vastauksia ei ole. 1 Unelma-asiakas Ohjeet tehtävän tekemiseen 1. Ota ja varaa itsellesi omaa aikaa. Mene esimerkiksi kahvilaan yksin istumaan, ota mukaasi nämä tehtävät, muistivihko ja kynä tai kannettava tietokone. Varaa

Lisätiedot

Löydätkö tien. taivaaseen?

Löydätkö tien. taivaaseen? Löydätkö tien taivaaseen? OLETKO KOSKAAN EKSYNYT? LÄHDITKÖ KULKEMAAN VÄÄRÄÄ TIETÄ? Jos olet väärällä tiellä, et voi löytää perille. Jumala kertoo Raamatussa, miten löydät tien taivaaseen. Jumala on luonut

Lisätiedot

Menninkäisen majatalo

Menninkäisen majatalo Ari Ruokola Menninkäisen majatalo runoja Menninkäisen majatalo Ari Ruokola Ulkoasu: R. Penttinen Kustantaja: Mediapinta, 2010 ISBN 978-952-235-224-8 Menninkäisen majatalohon, ovi auki aina on. Pääsee sinne

Lisätiedot

JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA

JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Getsemane-niminen puutarha, yrttitarha Öljymäellä. b) Ajallinen yhteys

Lisätiedot

U N E L M +1 +1. Motivaatio Hyvinvointi. Pohdintakortti

U N E L M +1 +1. Motivaatio Hyvinvointi. Pohdintakortti ONKS U N E L M I? I! Motivaatio Hyvinvointi Raha Pohdintakortti KÄDEN TAIDOT Käden taidot ovat nykyään tosi arvostettuja. Työssäoppimisjakso vakuutti, että tää on mun ala ja on siistii päästä tekee just

Lisätiedot

Matt. 11:28-30. Väsyneille ja stressaantuneille

Matt. 11:28-30. Väsyneille ja stressaantuneille Matt. 11:28-30 Väsyneille ja stressaantuneille Tulkaa minun luokseni.. ..kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat.. Minä annan teille levon. Matt. 11:29-30..Ottakaa minun ikeeni harteillenne ja oppikaa minusta:

Lisätiedot

NÄKÖISLEHTI. Esittelemme tekemiämme LEHTIÄ JA KIRJOJA KUVASARJA NÄKÖISLEHDESSÄ VIDEO NÄKÖISLEHDESSÄ. Mielenkiintoiset SUORALINKIT

NÄKÖISLEHTI. Esittelemme tekemiämme LEHTIÄ JA KIRJOJA KUVASARJA NÄKÖISLEHDESSÄ VIDEO NÄKÖISLEHDESSÄ. Mielenkiintoiset SUORALINKIT NÄKÖISLEHTI Esittelemme tekemiämme LEHTIÄ JA KIRJOJA KUVASARJA NÄKÖISLEHDESSÄ VIDEO NÄKÖISLEHDESSÄ Mielenkiintoiset SUORALINKIT MATKAKOHDE: BURG ELZ Kerpenin lähellä MUISTOJEN SPA VALMIS PAINETTAVAKSI!

Lisätiedot

ARKKI PYSÄHTYY. b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin Tietysti vedenpaisumuksen jälkeen.

ARKKI PYSÄHTYY. b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin Tietysti vedenpaisumuksen jälkeen. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) ARKKI PYSÄHTYY Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Araratin vuorella. Sen sijaintia ei tarkkaan tiedetä.

Lisätiedot

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ EURO RUN -PELI www.uudet-eurosetelit.eu ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ - 2 - Anna ja Aleksi ovat samalla luokalla ja parhaat kaverit. Heillä on tapana joutua erilaisiin seikkailuihin. Taas

Lisätiedot

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ

ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ EURO RUN -PELI www.uudet-eurosetelit.eu ANNA JA ALEKSI SETELINVÄÄRENTÄJIEN JÄLJILLÄ Anna ja Aleksi ovat samalla luokalla ja parhaat kaverit. Heillä on tapana joutua erilaisiin seikkailuihin. Taas alkaa

Lisätiedot

Bussipysäkillä. Hei sori, onks sulla kelloa? Okei, kiitti kuitenkin. Anteeks, tiiätkö, paljonko kello on? Se on kakskyt vaille kymmenen.

Bussipysäkillä. Hei sori, onks sulla kelloa? Okei, kiitti kuitenkin. Anteeks, tiiätkö, paljonko kello on? Se on kakskyt vaille kymmenen. 1 Bussipysäkillä 1. Hei sori, onks sulla kelloa? puhekieli kirjakieli bussipysäkki = linja-autopysäkki = 2. Mies: Sori, ei oo. Okei, kiitti kuitenkin. Anteeks, tiiätkö, paljonko kello on? Joo, hetki Se

Lisätiedot

Lapsellanne synt. on varattu aika neuvolan

Lapsellanne synt. on varattu aika neuvolan Janakkala- Hattulan perusterveydenhuollon yhteistoiminta-alue Janakkalan neuvola Lapsi 4 vuotta Arvoisat vanhemmat Lapsellanne synt. on varattu aika neuvolan terveydenhoitajalle / 201 klo. Käynti on osa

Lisätiedot

1. Aloitusliike...2. 2. Villihevosen harjan jakaminen molemmille puolille...3. 3. Valkoinen kurki levittää siipensä...6

1. Aloitusliike...2. 2. Villihevosen harjan jakaminen molemmille puolille...3. 3. Valkoinen kurki levittää siipensä...6 24 liikkeen Taiji Sisältö 1. Aloitusliike...2 2. Villihevosen harjan jakaminen molemmille puolille...3 3. Valkoinen kurki levittää siipensä...6 4. Harjaa polvea ja käännä askelta molemmille puolille...7

Lisätiedot

HENKISTÄ TASAPAINOILUA

HENKISTÄ TASAPAINOILUA HENKISTÄ TASAPAINOILUA www.tasapainoa.fi TASAPAINOA! Kaiken ei tarvitse olla täydellisesti, itse asiassa kaikki ei koskaan ole täydellisesti. Tässä diasarjassa käydään läpi asioita, jotka vaikuttavat siihen,

Lisätiedot

Minä varoitan teitä nyt. Tarinastani on tulossa synkempi.

Minä varoitan teitä nyt. Tarinastani on tulossa synkempi. Viima Viima Teräs ei ole mikään paha poika, mutta ei hän kilttikään ole. Hänen viimeinen mahdollisuutensa on koulu, joka muistuttaa vähän akvaariota ja paljon vankilaa. Heti aluksi Mahdollisuuksien talossa

Lisätiedot

Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä.

Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä. elämä alkaa tästä 2008 Evangelism Explosion International Kaikki oikeudet pidätetään. Ei saa kopioida missään muodossa ilman kirjallista lupaa. Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä. Asteikolla

Lisätiedot

VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ

VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ EI taipuu tekijän mukaan + VERBI NUKU/N EI NUKU (minä) EN NUKU (sinä) ET NUKU hän EI NUKU (me) EMME NUKU (te) ETTE NUKU he EIVÄT NUKU (tekijänä joku, jota

Lisätiedot

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo:

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo: 13. kappale (kolmastoista kappale) SAMI RI N KOULUVII KKO 13.1. Samir kertoo: Kävin eilen Mohamedin luona. Hän oli taas sairas. Hänellä oli flunssa. Minä kerroin Mohamedille, että myös minulla on pää kipeä.

Lisätiedot

Puuha- Penan päiväkirja. by: Basil ja Lauri

Puuha- Penan päiväkirja. by: Basil ja Lauri Puuha- Penan päiväkirja by: Basil ja Lauri Eräänä päivänä Puuha-Pena meni ullakolle siivoamaan, koska hänen ystävänsä Plup- Plup tulee hänen luokse kylään ja Plup-Plup kutsuu Keke Keksin, joka on hyvin

Lisätiedot

M.J. Metsola. Taimentukka. Perämeren makuisia runoja vanhemmuudesta ja sukujen polvista

M.J. Metsola. Taimentukka. Perämeren makuisia runoja vanhemmuudesta ja sukujen polvista M.J. Metsola Taimentukka Perämeren makuisia runoja vanhemmuudesta ja sukujen polvista Taimentukka Mikko Juhana Metsola Ulkoasu: R. Penttinen Kustantaja: Mediapinta, 2010 ISBN 978-952-235-264-4 Auringossa

Lisätiedot

KADUILLA, PUISTOISSA. 1. Kaduilla, puistoissa Kallion porukkaa jos jonkinlaista: sydämellistä ja vähemmän sellaista huolten painamaa ja kepeää

KADUILLA, PUISTOISSA. 1. Kaduilla, puistoissa Kallion porukkaa jos jonkinlaista: sydämellistä ja vähemmän sellaista huolten painamaa ja kepeää KADUILLA, PUISTOISSA 1. Kaduilla, puistoissa Kallion porukkaa jos jonkinlaista: sydämellistä ja vähemmän sellaista huolten painamaa ja kepeää 2. Omissa, vieraissa kämpissä yksin tai ystävän kanssa aamuun

Lisätiedot

LAPSEN HAASTATTELULOMAKE (alle 10-vuotiaalle)

LAPSEN HAASTATTELULOMAKE (alle 10-vuotiaalle) LAPSEN HAASTATTELULOMAKE (alle 10-vuotiaalle) Lapsi Haastattelija Päivä ja paikka 1 LAPSI JA HÄNEN PERHEENSÄ Vanhempasi ovat varmaankin kertoneet Sinulle syyn siihen, miksi olen halunnut tavata Sinua.

Lisätiedot

Aakkoset Aa Ii Uu Ss Nn Ee Oo Ll Rr Mm Tt Ää Pp Kk Jj Vv Hh Yy Öö Dd Gg Bb Ff Cc Ww Xx Zz Qq Åå Numerot 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Kuka on...? (adjektiivit) 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. Kenellä on...? (omistaminen)

Lisätiedot

Saa mitä haluat -valmennus

Saa mitä haluat -valmennus Saa mitä haluat -valmennus Valmennuksen jälkeen Huom! Katso ensin harjoituksiin liittyvä video ja tee sitten vasta tämän materiaalin tehtävät. Varaa tähän aikaa itsellesi vähintään puoli tuntia. Suosittelen

Lisätiedot

Tästä se alkoi Tiinan talli. 8.6.1985 BLACK EDITION - tum0r Tiina

Tästä se alkoi Tiinan talli. 8.6.1985 BLACK EDITION - tum0r Tiina Tästä se alkoi Tiinan talli 8.6.1985 BLACK EDITION - tum0r Tiina 2 Tässä se kauan odotettu kirjoitus, mitä joskus vuosia sitten lupasin ja itse asiassa jo aloitinkin. Eli mistä kaikki alkoi. Vuosi -85

Lisätiedot

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme Kiinaraportti Sain kuulla lähdöstäni Kiinaan 3 viikkoa ennen matkan alkua ja siinä ajassa en ehtinyt edes alkaa jännittää koko matkaa. Meitä oli reissussa 4 muuta opiskelijaa lisäkseni. Shanghaihin saavuttua

Lisätiedot

Vastuuta ja valikoimaa

Vastuuta ja valikoimaa interventio Vastuuta ja valikoimaa Keinoja nuorten ruokailuympäristön kehittämiseen ETM Sini Garam Leipätiedotus ry 2.12.2008 Lapsista terveitä aikuisia ravitsemusta parantamalla julkisen ja yksityisen

Lisätiedot

SAARA SYNNYTTÄÄ POJAN

SAARA SYNNYTTÄÄ POJAN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) SAARA SYNNYTTÄÄ POJAN Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Beersebassa. Siellä sekä Aabraham, Iisak

Lisätiedot

Opettajalle JOKAINEN IHMINEN ON ARVOKAS

Opettajalle JOKAINEN IHMINEN ON ARVOKAS Miten kohtelet muita? Ihmiset ovat samanarvoisia Vastuu ja omatunto Missä Jumala on? Opettajalle TAVOITE Oppilas saa keskustelujen ja tekstien kautta mahdollisuuden muodostaa ja syventää käsityksiään ihmisyydestä

Lisätiedot

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen?

6. Vastaa kysymyksiin Onko sinulla isoveli? Oletko sinä lyhyt? Minkä väriset hiukset sinulla on? Onko sinulla siniset silmät? Oletko nyt iloinen? 5. Vastaa kysymyksiin (kpl1) Onko sinulla sisaruksia? Asuuko sinun perhe kaukana? Asutko sinä keskustan lähellä? Mitä sinä teet viikonloppuna? Oletko sinä viikonloppuna Lahdessa? Käytkö sinä usein ystävän

Lisätiedot

Pöllönkankaan verkkokohina

Pöllönkankaan verkkokohina Pöllönkankaan verkkokohina 2011-2012 Ensimmäinen luokka Pöllöjä liikkeellä Pöllönkankaalla ... ihan joka puolella! Talvikaupunkeja Talvella Pipo päässä... lapaset kädessä! Lentävää grafiikkaa Kevättä

Lisätiedot

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Lähdetään matkaan Tänään lähdetään hyvän paimenen matkaan. Aamulla paimen huomasi, että yksi hänen lampaistaan on kadoksissa. Tallella on 99 lammasta, mutta yksi,

Lisätiedot

Herra on Paimen. Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat.

Herra on Paimen. Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat. Herra on Paimen Ps. 100:3 Tietäkää, että Herra on Jumala. Hän on meidät luonut, ja hänen me olemme, hänen kansansa, hänen laitumensa lampaat. Joh. 10:11 Minä olen se hyvä paimen. Joh. 10:11 Minä olen

Lisätiedot

Lihashuolto. Venyttely

Lihashuolto. Venyttely Lihashuolto Aina ennen harjoitusta huolellinen alkulämpö, joka sisältää lyhytkestoiset venytykset noin 5-7 sek (ei pitkäkestoisia venytyksiä, sillä muuten lihasten voimantuotto ja kimmoisuus heikentyy).

Lisätiedot

MILLOIN PARTITIIVIA KÄYTETÄÄN? 1. NEGATIIVINEN LAUSE o Minulla ei ole autoa. o Lauralla ei ole työtä. o En osta uutta kännykkää.

MILLOIN PARTITIIVIA KÄYTETÄÄN? 1. NEGATIIVINEN LAUSE o Minulla ei ole autoa. o Lauralla ei ole työtä. o En osta uutta kännykkää. MILLOIN PARTITIIVIA KÄYTETÄÄN? 1. NEGATIIVINEN LAUSE o Minulla ei ole autoa. o Lauralla ei ole työtä. o En osta uutta kännykkää. 2. NUMERO (EI 1) + PARTITIIVI o Minulla on kaksi autoa. o Kadulla seisoo

Lisätiedot

Suunnitellut hetket Ihanteet ja työ valokuvaajan arjessa. Hanna Weselius, Ph. D.! hanna.weselius@aalto.fi!

Suunnitellut hetket Ihanteet ja työ valokuvaajan arjessa. Hanna Weselius, Ph. D.! hanna.weselius@aalto.fi! Suunnitellut hetket Ihanteet ja työ valokuvaajan arjessa Hanna Weselius, Ph. D.! hanna.weselius@aalto.fi! "Missäs sun toinen sukka on? [Naurua.] Tosi kivaa kun on vaan yks sukka. Ehdottomasti yks

Lisätiedot

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014

Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Stephar Stephar Matkaraportti Työharjoittelu Saksassa - Kleve 19.4.2014 Työharjoittelu paikka - Kleidorp Ajankohta 1.3 11.4.2014 Tässä matkaraportista yritän kertoa vähän, että miten minulla meni lentomatka,

Lisätiedot

MIEHEN ROOLIEN MUUTOKSET JA PERHE SIIRTOLAISUUDESSA Palvelujärjestelmän kohtaaminen

MIEHEN ROOLIEN MUUTOKSET JA PERHE SIIRTOLAISUUDESSA Palvelujärjestelmän kohtaaminen Varsinais-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus VASSO MIEHEN ROOLIEN MUUTOKSET JA PERHE SIIRTOLAISUUDESSA Palvelujärjestelmän kohtaaminen Mies Suomessa, Suomi miehessä-luentosarja Helsinki 26.11.2008 MERJA

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

Monikossa: talojen, koirien, sinisten huoneitten / huoneiden

Monikossa: talojen, koirien, sinisten huoneitten / huoneiden Teidän talonne on upouusi. MINKÄ? KENEN? MILLAISEN? = talon, teidän, sinisen huoneen= GENETIIVI Monikossa: talojen, koirien, sinisten huoneitten / huoneiden Genetiivi ilmaisee omistusta Laurin koira, minun

Lisätiedot

Osoite. Puhelin Sposti

Osoite. Puhelin Sposti Nimi Seura Osoite Puhelin Sposti 1) Muistathan tuomarina seuraavat asiat? a) Milloin tuomarin on saavuttava kentälle? minuuttia ennen peliä. b) Montako pelaajaa joukkueessa on vähintään oltava? pelaajaa.

Lisätiedot

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto.

TEE OIKEIN. Minun naapuri on (rikas) kuin minä. Hänellä on (iso) asunto ja (hieno) auto. TEE OIKEIN Kumpi on (suuri), Rovaniemi vai Ylitornio? Tämä talo on paljon (valoisa) kuin teidän vanha talo. Pusero on (halpa) kuin takki. Tämä tehtävä on vähän (helppo) kuin tuo. Minä olen (pitkä) kuin

Lisätiedot

SIPERIAN NERO! osa 11. "Huuma" kirjoittaneet. Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma

SIPERIAN NERO! osa 11. Huuma kirjoittaneet. Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma SIPERIAN NERO! osa 11 "Huuma" kirjoittaneet Mika Ripatti & Seppo Vesiluoma Hi Conzept Oy, 1999 1 INT. FOXYTRONICS. TAUKOHUONE. -- PÄIVÄ 1 (, ) on yksin taukohuoneessa, hänen korvassaan on kännykän kuuloke.

Lisätiedot

JOULUN TUNNELMA. Ken saavuttaa nyt voi joulun tunnelmaa niin parhaimman lahjan hän itselleen näin saa.

JOULUN TUNNELMA. Ken saavuttaa nyt voi joulun tunnelmaa niin parhaimman lahjan hän itselleen näin saa. JOULUN TUNNELMA Nyt joulun kellot näin kaukaa soi, joulurauhaa julistaa. Äänet hiljentyvät kaupungin ja on kiire jäänyt taa. Nyt syttyy tähdet nuo miljoonat jokaiselle tuikkimaan. Jälleen kodeissa vain

Lisätiedot

MAAILMAN NAPA. Vihkonen on osa Pop In hanketta, joka tekee työtä seksuaalista kaltoinkohtelua vastaan 2006-2008. apa_mv_a7.indd 1 4.6.

MAAILMAN NAPA. Vihkonen on osa Pop In hanketta, joka tekee työtä seksuaalista kaltoinkohtelua vastaan 2006-2008. apa_mv_a7.indd 1 4.6. MAAILMAN NAPA Vihkonen on osa Pop In hanketta, joka tekee työtä seksuaalista kaltoinkohtelua vastaan 2006-2008 apa_mv_a7.indd 1 4.6.2007 22:32:08 Ketä sinä kosketit viimeksi? Miltä tuntui koskettaa? Miten

Lisätiedot

JOULUSEIKKAILU. -Aikamatka ensimmäiseen jouluun

JOULUSEIKKAILU. -Aikamatka ensimmäiseen jouluun JOULUSEIKKAILU -Aikamatka ensimmäiseen jouluun Näytelmä ensimmäisen joulun tapahtumista Israelissa. «Esitykset ja kuljetukset ilmaisia kaikille Kuopion kouluille ja päiväkodeille» Jouluseikkailu on alakoululaisille

Lisätiedot

Mitä mieltä olet paikasta, jossa nyt olet? ruma

Mitä mieltä olet paikasta, jossa nyt olet? ruma Mitä mieltä olet paikasta, jossa nyt olet? kaunis pimeä viileä rauhallinen raikas virkistävä ikävä Viihdyn täällä. ruma valoisa lämmin levoton tunkkainen unettava kiinnostava Haluan pois täältä! CC Kirsi

Lisätiedot

KABELON PUHE LÄKSIÄISILLASSA Luomaniemen Wanhalla

KABELON PUHE LÄKSIÄISILLASSA Luomaniemen Wanhalla KABELON PUHE LÄKSIÄISILLASSA Luomaniemen Wanhalla Minulta kysytään usein "Miksi Suomi" ja jos sanon totuuden - Suomi oli minun 3 valitsenut. Mun ensimmäinen oli Holland ja toinen oli Belgia. - Halusin

Lisätiedot

U N E L M. Motivaatio Hyvinvointi. Elämäkortti

U N E L M. Motivaatio Hyvinvointi. Elämäkortti Raha HYVÄ RUOKA Söit aamulla kunnon aamupalan ja koulussakin oli hyvää ruokaa. Raha -1 E HUVTA MKÄÄN Oikein mikään ei huvita. Miksi en saa mitään aikaiseksi? Raha RKAS SUKULANEN Sori, etten oo pitänyt

Lisätiedot

Kuka on arvokas? Liite: EE2015_kuka on arvokas_tulosteet.pdf tulosta oppilaiden lomakkeet tehtäviin 1 ja 2.

Kuka on arvokas? Liite: EE2015_kuka on arvokas_tulosteet.pdf tulosta oppilaiden lomakkeet tehtäviin 1 ja 2. Kuka on arvokas? Jotta voisimme ymmärtää muiden arvon, on meidän ymmärrettävä myös oma arvomme. Jos ei pidä itseään arvokkaana on vaikea myös oppia arvostamaan muita ihmisiä, lähellä tai kaukana olevia.

Lisätiedot

VAIN YKSI PALASI KIITTÄMÄÄN

VAIN YKSI PALASI KIITTÄMÄÄN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) VAIN YKSI PALASI KIITTÄMÄÄN 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Tapahtuman paikka on joku kylä Samarian ja Galilean rajalla b) Vieraat

Lisätiedot

Jumalan lupaus Abrahamille

Jumalan lupaus Abrahamille Nettiraamattu lapsille Jumalan lupaus Abrahamille Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

VERBI + VERBI - LAUSE. -maan/-mään, -massa/-mässä, -masta/-mästä

VERBI + VERBI - LAUSE. -maan/-mään, -massa/-mässä, -masta/-mästä VERBI + VERBI - LAUSE -maan/-mään, -massa/-mässä, -masta/-mästä -maan/-mään, -massa/-mässä, -masta/-mästä MIHIN LIIA MENEE? LIIA MENEE RAVINTOLAAN SYÖMÄÄN. MISSÄ LIIA ON? LIIA ON RAVINTOLASSA SYÖMÄSSÄ.

Lisätiedot

Millainen on sopuisa ero? Heli Vaaranen, parisuhdekeskuksen johtaja, perhesosiologi, psykoterapeutti

Millainen on sopuisa ero? Heli Vaaranen, parisuhdekeskuksen johtaja, perhesosiologi, psykoterapeutti Millainen on sopuisa ero? Heli Vaaranen, parisuhdekeskuksen johtaja, perhesosiologi, psykoterapeutti Miten avioero satuttaisi osapuolia mahdollisimman vähän? Belgiassa Lowenin ja Gentin yliopistoissa on

Lisätiedot

SISÄLTÖ. Kehitä kuuntelutaitojasi Tarkista, kuulitko oikein Hyvät sanat avaavat korvat Kasvokkain

SISÄLTÖ. Kehitä kuuntelutaitojasi Tarkista, kuulitko oikein Hyvät sanat avaavat korvat Kasvokkain Sanat SISÄLTÖ Puhuminen ja kuunteleminen tie läheisyyteen Mitä on viestintä? Puhumisen tasoja Miten puhun? Keskustelu itsensä kanssa Puhumisen esteitä Kuuntelemisen tasoja Tahdo kuunnella Kehitä kuuntelutaitojasi

Lisätiedot