Lisätietoja tapahtumasta löydät intenetistä osoitteesta: Festivaali ohjelma

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lisätietoja tapahtumasta löydät intenetistä osoitteesta: http://www.latviabeerfest.lv/home. Festivaali ohjelma 24-25.5.2013."

Transkriptio

1 Riika, Latviabeerfest tapahtuma Kansainvälinen olut festivaali - "Latviabeerfest" Toukokuun lopussa yhdessä Riian keskuspuistoissa Vērmanes Dārzsissa, järjestetään kansainväliset olut festivaalit "Latviabeerfestit", joka on muutamassa vuodessa kasvanut yhdeksi suurimmista Baltian maiden olut festivaaleista. Festivaali, joka järjestetään toukokuun tarjoaa monia erilaisia oluita suurimmista Latvian, baltian ja euroopan olutpanimoista, kuten vastaavasti erinomaisia oluita alueen pienimmistä panimoista. Festivaali itsessään tulee olemaan koko perheen tapahtuma, joka tarjoaa monia erilaisia tapahtumia ja esiintymisiä nuorempaan kuin vanhempaan makuun. Elävän musiikin konsertteja pidetään taas tuttuun tapaan festivaalien aikana. Viime vuonna olut festivaalit kokosivat yli 40,000 vierailijaa, joista yksi viidestä vierailijasta tuli ulkomailta. Lisätietoja tapahtumasta löydät intenetistä osoitteesta: Festivaali ohjelma Perjantai 24. toukokuuta 17:00 musiikkiryhmä Apple machine 19:00 rock ryhmä Colt 20:00 -- musiikkiryhmä Nopietna grupa nenopietniem cilvēkiem 21:00 veljekset Auzāni ja kuuluisa Jersikas orķesteri Lauantai 25. toukokuuta 13:30 kilpailu kädenvääntöä 14:00 musiikkiryhmä Čigānzēni 18:00 musiikkiryhmä Klaidonis 20:30 suutelemisen turnajaiset 21:00 musiikkiryhmä PeR 22:00 musiikkiryhmä Bermudu divstūris numeroon tai sähköpostitse Liityntäkuljetukset Pärnuun Haapsalusta ja Kuressaaresta perjantaina ja sunnuntaina infokirjeessä mainittuna aikana. Lähtö Pärnusta klo Majoitus hotellilla klo 18. Paluu Pärnuuseen sunnuntaina hotellin edestä klo 14. Retki toteutuu vähintään neljän henkilön osallistuessa. Matkan veroton hinta on 200 /henkilö. Hinta sisältää matkat Pärnusta, majoituksen ja aamupalan. Liityntäkuljetukset 25 /suunta/henkilö. Tarkemmat aikataulut infokirjeessä matkalle lähtijöille.

2 Aikakaudet kohtaavat Vilnassa. Viikonloppu matka. Matkakuvaus Vilna on Liettuan pääkaupunki. Se sijaitsee Liettuan kaakkoisosassa Vilnia- ja Nerisjokien yhtymäkohdassa, lähellä Euroopan maantieteellistä keskipistettä. Vilnan vanhakaupunki on yksi suurimmista keskiaikaisista vanhoista kaupungeista Pohjois-Euroopassa. Sen arkkitehtuurissa suuntauksista on löydettävissä rakennuksellisia taideteoksia goottilaisen, renessanssin uusklassisen ja barokin ajalta. Vilnan vanhakaupunki on osa UNESCON maailmanperintökohteita. Vilnan yksi tunnetuimpia nähtävyyksiä on luvulla per6ustettu Vilnan yliopisto, joka laajuudessaan hallitsee suurta osaa Vilnan vanhastakaupungista. Vilnan katedraali ja sen aukio on myös osa Vilnan vanhaakaupunkia. Alkuperäinen katedraali rakennettiin luvulla ja sen jälkeen se on rakennettu useaan kertaan. Katedraalinaukio on Vilnan keskus ja katedraalin vieressä sijaitsee korkea kellotorni, joka on yksi Vilnan kuuluisimmista nähtävyyksistä. Wellness Trips järjestää opastetun tutustumisen Vilnan vanhan kaupungin keskeisiin kohteisiin lauantaina klo 10. Lähtö hotellin edestä. Vanhankaupungin kierroksen päätämme ruokailuun vanhankaupungin ravintolassa klo Trakain Linna. Wellness Trips järjestää päiväkäynnin Trakain Linnalle Vilnan viikonloppumatkallaan lauantaina. Lähtö tapahtuu hotellin edestä. Matka kestää 30min. Paluumatkalle lähdemme Trakaissa parkkipaikalta ennalta sovittuun aikaan. Trakain linna on 1300-luvulta peräisin oleva linna, joka sijaitsee Liettuan historian ajallisesti toisessa pääkaupungissa Trakaissa, 27 kilometriä Vilnasta länteen. Linna sijaitsee Galve-järven saarella. Linna edustaa pääosin goottilaista arkkitehtuuria ja on Liettuan suosituimpia turistikohteita etenkin kesäaikaan. Linna on saanut nimensä Trakain kaupungin mukaan. Linna on rakennettu luvun jälkipuoliskolla ja sen alkuperäinen tarkoitus oli toimia puolustuslinnoituksena, jonka rakennutti ja asutti Liettuan suurherttua Kestutisin. Linna menetti sotilaallisen merkityksensä pian Tannenbergin taistelun (1410) jälkeen. Tämän jälkeen se toimi asuinlinnana luvulla linna sisustettiin renessanssityyliseksi, ja se toimi kuninkaallisena kesäasuntona. Myöhemmin linna toimi vankilana, kunnes se luvulla vaurioitui sodassa ja hylättiin. Nykysin linna toimii matkailukäytössä. Liityntäkuljetukset Pärnuuseen Haapsalusta ja Kuressaaresta perjantaina ja sunnuntaina infokirjeessä mainittuna aikana. Lähtö Pärnusta klo Majoitus hotellilla klo Paluu Pärnuun sunnuntaina hotellisi edestä klo 10. Retki toteutuu vähintään neljän henkilön osallistuessa. Matkan hinta on 300 /henkilö. Hinta sisältää matkat Pärnusta, majoituksen ja aamupalan. Liityntäkuljetuksen hinta 25 /suunta/henkilö. Tarkemmat aikataulut infokirjeessä matkalle lähtijöille. Kysy perhealennusta!

3 Tervetuloa mukaan Viron Suomi-Seurojen yhteiseen kesätapahtumaan Saarenmaalla Tämän vuoden tapahtuman järjestäjä Kesäjuhlien ohjelma Tulo Saarenmaalle, majoittautuminen klo Juhlien avaus, Kuursaal in pihalla, Risto Leppänen klo Kuressaaren ja Piispanlinnan historiaa, Maria Peep klo Urheilukisat alkavat - tikanheitto, vetäjä Jukka Ruohonen - mölkynheitto, Risto Leppänen - saappaan heitto, Pauli Olkinuora. Kilpaillaan ryhmäkilpailuna, 1 max 2 neljän henkilön ryhmää per seura. klo vapaa ohjelma tai halukkaille linnakierros klo Iltajuhla Kuursaal in ravintolassa - tervehdyspuheet - palkintojen jako - ruokailu - tanssit käynnistyvät klo hiljennymme yöhön vapaa ohjelma tutustuminen kaupunkiin kotiinlähtö Matkatietoja Su 16.6 klo mahdollisuus järjestettyyn kiertoajeluun saarenmaalla. Tutustumiskohteina Kaalin meteoriittikraateri, Anglamäen tuulimyllykylä ja Panga pankin rantatörmät. Kiertoajelun hinta 25 /henkilö. Kokoonnumme lauantaina Alexmajan eteen kello 9, josta matkamme kohti saarenmaata alkaa. Lauttamme Virtsun satamasta lähtee klo Lauttamatkan pituus 25min. Kuressaareen saavumme noin klo 12. Paluu Kuressaaresta sunnuntaina klo Hotelli Ruutlin edestä. Lautta kuivastun satamasta lähtee klo Saavumme Pärnuuseen noin kello Ilmoittautumiset seuramme retkivastaava Timo Tahvanaiselle mennessä. Muistutus: Hotellimajoituksen voitte varata edullisella Seuramme hinnalla ( - 20 %) soittamalla myyntipalveluun: Sirje Murumets tai Heli Sipelgas Ilmoittautumiset pyydämme saada mennessä osoitteeseen ja samalla maksaa 25euron hinta illallisesta: Saarenmaa Suomi Seuran tilille: Nordea Eesti: EE tai Nordea Suomi: FI Lisätietoja tarvittaessa: Risto Leppänen tai Kaija Snellman

4 Matkoja Viron suomiseuroille: Tutustumisretki Saarenmaalla. Sunnuntaina Saarenmaan kesäjuhlien yhteydessä. Anglan Tuulimyllykylä, perinnekultturikeskus Anglan kylässä, 40 km Kuressaaresta, vierailemme sadan vuoden ikäisellä tuulimyllymäellä, jossa tutustumme neljään puiseen ja yhteen hollantilaistyyppiseen tuulimyllyyn. Tuulimyllyt on entisöity ja ne ovat nykyisin yksi saarenmaan tunnetuimmista nähtävyyksistä. Samalla tutustumme myös Anglassa 2011 avattuun perinnekeskukseen, joka on rakennettu Saarenmaan ikiaikaisesta dolomiitista. Panga pank Panga pankin jyrkänne sijaitsee saaren pohjoisosassa, 35 km Kuressaaresta. Se on länsi-viron ja saariston korkein paikka, 21.2 metriä merenpinnasta mitattuna. Panga pank on luonnonsuojelualue, jossa voit nauttia luonnon kauneudesta, auringonlaskusta tai vaikkapa piknikistä ystäviesi kanssa. Pangalla on dolomiitista tehty aurinkokello, joka näyttää oikeaa aikaa. Kesäisin voit ostaa Panga pankin ulkoilmamyymälästä matkamuistoja tai nauttia kahvista ja jäätelöstä. Kaalin meteoriittikraaterit Kaalin meteoriittikraateri on ainutlaatuinen luontokohde koko Euraasiassa. Paikka on Euroopan meteoriittitutkimuksen perusta, ollessaan maailman toinen ja Euroopan ensimmäinen kohde, jolla on todistetusti meteoriittinen alkuperä. Kaalissa on lisäksi kahdeksan pienempää meteoriittikraateria. Kaalissa on mahdollista myös ostaa matkamuistoja vierailukeskuksesta. Hyvä tietää. Lähdemme Saarenmaa kierrokselle hotelli Ruutlin edestä sunnuntai aamuna klo 10. Matkalla omakustanteinen ruokailu Leisissä. Paluu hotellille klo 14. Retken hinta 25 /henkilö.

5 Riika, Baltian pikku-pariisi Viikonloppumatka. Matkakuvaus Latvian pääkaupunkia kutsutaan monella nimellä. Yksi niistä on Baltian pikku-pariisi. Riian vanhan kaupungin kaduilla voit nähdä vanhoissa rakennuksissa upeita jugend- tyylisiä koristuksia, kauniita ja tyylikkäästi pukeutuvia Riiattaria sekä paljon erilaisia sinua palvelevia liikkeitä. Riian vanhakaupunki on ollut yksi UNESCON maailmanperintökohteista vuodesta Riian vanhakaupunki on alueeltaan laaja. Riian vanhan kaupungin sydän on Tuomiokirkon aukio, jossa seitsemän katua yhdistyy aukioon. Kadut ovat pieniä mukulakivikatuja, jotka voivat johdattaa sinut Riian Viistokujille, jossa Riian taika, historia ja pienet liikkeet kohtaavat toisensa. Kaupungin yksi kuuluisimmista rakennuksista on Kolme Veljestä. Kolme taloa muodostavat kokonaisuuden ja samalla läpileikkauksen aikansa rakennustyylistä, vanhimman talon ollessa rakennettu luvulla ja uudemmat ja 1700-luvuilta. Tallinnan vanhassa kaupungista voit löytää vastaavan Kolmen Sisaruksen talot. Wellness Trips järjestää opastetun tutustumisen Riian vanhankaupungin keskeisiin kohteisiin lauantaina klo 10. Lähtö hotellin edestä. Vanhankaupungin kierroksen päätämme ruokailuun ravintolassa klo Jürmala- Latvian Riviera. Baltian yksi hienoimmista rantalomakohteista on Riiasta 35km päässä sijaitseva Jürmala. Sen upea pitkä puhdas hiekkaranta on ollut matkaajien suosiossa jo toista sataa vuotta. Tänä päivänä Jürmalassa on mahdollisuus nauttia lomasta ympärivuotisesti entisöidyissä kylpylöissä, luonnonpuistoissa nauttien paikan kauniista puutaloarkkitehtuurista ja Joman iela- kävelykadun ravintoloista ja muista palveluista. Wellness Trips järjestää päiväkäynnin Jurmalan upeille rannoille Riikan viikonloppumatkallaan lauantaina. Jurmalassa mahdollisuus omakustanteiseen ruokailuun ja opastettuun kierrokseen. Sesonkiaika Jürmalassa on heinä-elokuu, mutta myös muina aikoina elämä Jürmalassa on vireää ja tutustumisen arvoista. Liityntäkuljetukset Pärnuun Haapsalusta ja Kuressaaresta perjantaina ja sunnuntaina infokirjeessä mainittuna aikana. Lähtö Pärnusta klo Majoitus hotellilla klo 18. Paluu Pärnuun sunnuntaina hotellisi edestä klo 14. Retki toteutuu vähintään neljän henkilön osallistuessa. Matkan veroton hinta on 300 /henkilö. Hinta sisältää matkat Pärnusta, majoituksen ja aamupalan. Liityntäkuljetuksen hinta 25 /suunta/henkilö. Tarkemmat aikataulut infokirjeessä matkalle lähtijöille. Kysy perhealennusta!

6 Kuurin kynnäs kosketuksessa luonnonihmeisiin. 4 päivää. Matkakuvaus Suomalaisina olemme aina osanneet arvostaa luontoa ympärillämme ja nähneet sen merkityksen myös tuleville jälkipolville. Osaamme nauttia sen kauneudesta ja ihmeellisyydestä ja tiedämme miten luonnonkaunis miljöö vaikuttaa meihin sisäisesti. Yksi Liettuan vaikuttavimmista luonnonihmeistä on epäilemättä merta halkova Kuurin kynnäs, jossa lähes sata kilometriä pitkä niemi myötäilee itäpuolellaan Itämerta ja länsipuolella on kaunis Haffin laguuni. Kuurin kynnäs sijoittuu maantieteellisesti Klapeidan etelä-puolelle, josta laivat liikennöivät säännöllisesti Smiltyneen, Kuurin kynnäksen satamaan. Kuurin kynnäksen pohjoisosa kuuluu Liettuaan, eteläosa Kaliningradin alueeseen eli Venäjään. Palanga. Wellness Tripsin kuurin kynnäksen matkalla tutustumme myös Liettuan suosituimpaan rantakaupunkiin Palangaan, jonka väkiluvun sanotaan kymmenkertaistuvan kesäaikana. Palangassa voit tutustua mm. meripihkamuseoon, upeisiin hiekkarantoihin, huvipuistoon, eläintarhaan tai sitten voit seurata auringon laskua lähes 500 metriä pitkältä laiturilta. Vietämme kaksi yötä Palangassa (pe-su). Lyhyesti Kuurin kynnäksen historiaa! Wellness Trips järjestää päiväkäynnin Kuurin kynnäkselle, Nidaan lauantaina. Paluumatkalla pysähdymme Klapeidassa, jossa kaksi tuntía vapaa aikaa. Palangassa takaisin klo 19. Retken kesto yhdeksän tuntia. Kuurin kynnäs nimettiin vuonna 2000 Unescon maailmanperintökohteeksi. Kuurin kynnäksen syntyvaiheet ulottuvat tuhansien vuosien taakse, jolloin jääkauden päättyessä nykyisen Liettuan rannikolle kasautui moreeniharju, jonka korkeimmat huiput muodostivat saariketjun nykyisestä Klaipedan satamakaupungista etelään. Tuhansien vuosien ajan meri ja lounaistuuli kuljettivat hiekkaa koilliseen niemeltä, jonka eteläsyrjällä sijaitsee nykyään Kaliningradin kaupunki. Saaret yhtyivät toisiinsa kynnäkseksi, kapeaksi niemeksi, jonka mantereen puolelle jäi suuri laguunimainen lahti, haff. Niemelle asettui karussa hiekkamaassa viihtyvää kasvillisuutta. Ajan mittaan se peittyi riistaa viliseviin metsiin. Laguuni kuhisi kaloja ja muuttolinnut löysivät sen rannat pysähdyspaikakseen. Liityntäkuljetukset Pärnuun Haapsalusta ja Kuressaaresta perjantaina ja sunnuntaina infokirjeessä mainittuna aikana. Lähtö Pärnusta klo 13. Ensimmäisen yön majoitus Riiassa hotellilla klo Seuraavat kaksi yötä majoitumme Palangassa. Paluu Pärnuun sunnuntaina hotellisi edestä klo 10. Retki toteutuu vähintään neljän henkilön osallistuessa. Matkan veroton hinta on 400 /henkilö. Hinta sisältää matkat Pärnusta, majoituksen ja aamupalan. Liityntäkuljetuksen hinta 25 /suunta/henkilö. Tarkemmat aikataulut infokirjeessä matkalle lähtijöille. Kysy perhealennusta!

7 Konserttimatka, Zucchero: La Sesión Cubana" World Tour Ventpils, Latvia. Italian laulaja legenda Zucchero konsertoi Ventspilsissä, Latviassa. Charmikas italialainen muusikko Zucchero, joka on voittanut useita World Music Awards palkintoja ja Grammy Awards palkintoja konsertoi 18.6 Olympia keskuksen koripallohallilla "La Sesión Cubana" maailman kiertueellaan. Nimi Zucchero puhuu puolestaan. Uransa aikana hän on myynyt yli 40 miljoonaa levyä, laulanut maailman vaikuttavimmilla esiintymispaikoissa ja tehnyt yhteisesiintymisiä sellaisten musiikillisten ikonien kanssa, kuten Sting, Bono, Elton John, Luciano Pavarotti, Stevie Wonder, Vangelis, "Queen", Tom Jones, Peter Gabriel, B.B. King, jne. Zuccheron albumi "Blue's" myi eli miljoona levyä Italiassa samoin kuin albumi Fly nousi heti ilmestymisensä jälkeen useille euroopan suurimmista musiikkilistoista. Konserttimatkalla voit tutustua myös paikalliseen lehmien kaupunkinäyttelyyn, mikä sai alkunsa Ventspilsissä vuoden 2012 lehmä paraati taidetapahtumasta. Venta vesiputous On euroopan laajin vesiputous. Tämä 240 metriä leveä luonnonmuodostama vesiputous on yhdistetty useisiin legendoihin ja historiallisiin tapahtumiin. Muinaisilla ajoilla Herttua Jacob kehitti kalastusvälineen pyydystääkseen kaloja Ventan vesiputouksilta. Kuldigaa onkin tituleerattu paikaksi, missä lohet napataan ilmasta. Lentävät kalat (hyppivät lohet Venta vesiputouksen yllä) houkuttelevatkin (kevätaikaan vierailijoita kaupunkiin. Ventspilsissä voit myös tutustua jokavuotiseen puutarhureiden taidonnäytteisiin. Kaupunkia on oikeutetusti kutsuttukin Latvian kukka suihkulähde pääkaupungiksi. Ajan matkallesi näyttää päivin ja öin Kukkakello. Liityntäkuljetukset Pärnuun Haapsalusta ja Kuressaaresta tiistaina ja keskiviikkona infokirjeessä mainittuna aikana. Lähtö Pärnusta klo Majoitus hotellilla klo Paluu Pärnuun keskiviikkona hotellisi edestä klo 10. Retki toteutuu vähintään neljän henkilön osallistuessa. Matkan veroton hinta on 200 /henkilö. Hinta sisältää matkat Pärnusta, majoituksen ja aamupalan ja konserttiliput. Liityntäkuljetuksen hinta 25 / suunta/henkilö. Tarkemmat aikataulut infokirjeessä matkalle lähtijöille. Kysy perhealennusta!

8 Kaupunki ja kukkajuhlat Ventpilsissä, Latviassa Seaside Open-Air Museum Ventspilsissä yksi kuuluisimmista museoista on Seaside Open-Air Museum. Se perustettiin vuonna Osa näyttelystä sijaitsee ulkotiloissa ja osa museon kokoelmista näyttelyhallissa, joka avasi ovensa 5. kesäkuuta Näyttelyhallista voit löytää yli esinettä, jotka kuvastaa Latvian js Liivin kalastajien ja maatilallisten elämää. Suurin museon 600 näyttelystä on Usavassa sijaitseva Pinkin tuulimylly. Tuotu museoon 70 luvun alussa. Ventspilsiä on oikeutetusti kutsuttu Latvian kukka suihkulähde pääkaupungiksi. Tämä nimike on lunastettu luovalla ja tunnollisella kaupungin puutarhureiden työllä, jotka ovat koristaneet kaupungin kadut sadoilla ainutlaatuisilla, erinomaisilla kukkapenkeillä, istutuksilla ja pyramideilla, jotka pursuavat kukista. Ajan matkallesi näyttää päivin ja öin Kukkakello. Kansainvälinen kukkamatto festivaali on yksi värikkäimpiä ja rehevimpiä vuosittaisia tapahtumia, jotka on pidetty osana Ventspilsin kaupunki Festivalit Seaside Open Air Museon suosituin nähtävyys kapea ratainen 1,4 km pitkä rautatie, jossa pienoisjuna tekee kierroksia alueella ja sekä pidempi 3 km pitkä vuoristorautatie. Riežupen hiekkaluolat muodostavat pisimmän maanalaisen luolasto labyrintin Latviassa. Se on pituudeltaan noin kaksi kilometriä, mutta vain 460m on avoinna yleisölle. Matkalla Ventpilsin kukka ja kaupunki festivaaleille poikkeamme näille kuuluisille luolille. Liityntäkuljetukset Pärnuun Haapsalusta ja Kuressaaresta perjantaina ja sunnuntaina infokirjeessä mainittuna aikana. Lähtö Pärnusta klo Majoitus hotellilla klo Paluu Pärnuun lauantaina hotellisi edestä klo 10. Retki toteutuu vähintään neljän henkilön osallistuessa. Matkan veroton hinta on 150 /henkilö. Liityntäkuljetuksen hinta 25 / suunta/henkilö. Hinta sisältää matkat, majoituksen ja aamupalan. Tarkemmat aikataulut infokirjeessä matkalle lähtijöille. Kysy perhealennusta!

9 Baltian maiden kierros, 4 päivää. Matkakuvaus Matkamme alkaa Viron kesäpääkaupungista eli Pärnusta, jossa odotamme liityntäkuljetuksia Kuressaaresta ja Haapsalusta. Riika, Baltian pikku-pariisi. Riian vanhankaupungin kaduilla voit nähdä vanhoissa rakennuksissa upeita jugend- tyylisiä koristuksia, kauniita ja tyylikkäästi pukeutuvia Riiattaria sekä paljon erilaisia sinua palvelevia liikkeitä. Riian vanhakaupunki on ollut yksi UNESCON maailmanperintökohteista vuodesta Perjantaiaamuna voit omatoimisesti tutustua Riian vanhaankaupunkiin. Matkalla Liettuassa pysähdymme ruokailemaan sekä poikkeamme Siauliain kaupungin pohjoispuolella sijaitsevalla Ristinkukkulalla. Illalla saavumme Liettuan pääkaupunkiin Vilnaan. Matkalla Vilnaan pysähdymme Kryziu Kalnasissa eli Ristinkukkulalla. Se on kymmenien tuhansien ristien peittämä pikku kukkula. Paitsi ristejä, kukkulalla on jatkuva virta ristejä taivastelemaan saapuneita matkailijoita tai jonkun ihmisen tai asian muistoksi tai hyväksi ristiä pystyttämään saapuneita pyhiinvaeltajia. Wellness Trips järjestää opastetun tutustumisen Vilnan vanhankaupungin keskeisiin kohteisiin lauantaina klo Lähtö hotellin edestä. Retken kesto kolme tuntia. Aikakaudet kohtaavat Vilnassa. Vilnan vanhakaupunki on yksi suurimmista keskiaikaisista vanhoista kaupungeista Pohjois-Euroopassa. Sen arkkitehtuurissa suuntauksista on löydettävissä rakennuksellisia taideteoksia goottilaisen, renessanssin uusklassisen ja barokin ajalta. Vilnan vanhakaupunki on osa UNESCON maailmanperintökohteita. Teemme myös lauantai-iltapäivällä tutustumisretken Trakain linnaan. Se on 1300-luvulta peräisin oleva linna, joka sijaitsee Liettuan historian ajallisesti toisessa pääkaupungissa Trakaissa. Linna sijaitsee Galve-järven saarella. Linna edustaa pääosin goottilaista arkkitehtuuria ja on Liettuan suosituimpia turistikohteita etenkin kesäaikaan. Paluumatkalle lähdemme sunnuntaiaamuna ja Baltian maiden kierros päättyy sinne mistä se alkoikin eli Pärnuun. Liityntäkuljetukset Pärnuun Haapsalusta ja Kuressaaresta perjantaina ja sunnuntaina infokirjeessä mainittuna aikana. Lähtö Pärnusta klo 13. Ensimmäisen yön majoitus Riiassa hotellilla klo Seuraavat kaksi yötä majoitumme Vilnassa. Paluu Pärnuun sunnuntaina hotellisi edestä klo 10. Retki toteutuu vähintään neljän henkilön osallistuessa. Matkan veroton hinta on 400 /henkilö. Hinta sisältää matkat Pärnusta, majoituksen ja aamupalan. Liityntäkuljetuksen hinta 25 /suunta/henkilö. Tarkemmat aikataulut infokirjeessä matkalle lähtijöille. Kysy perhe alennusta!

KAUPUNKI. ja kiertomatkat 2010 UPEAT UUTUUDET

KAUPUNKI. ja kiertomatkat 2010 UPEAT UUTUUDET KAUPUNKI ja kiertomatkat 2010 UPEAT UUTUUDET Alpit, Alsacen viinimatka, Slovenia Kroatia Italia, Amsterdam ja KESTOSUOSIKIT Tallinna, Pärnu ja Saarenmaa! Elämänmittaisia matkamuistoja. Maailma täynnä kauniita,

Lisätiedot

SEIKKAILE POHJOIS-VIROSSA

SEIKKAILE POHJOIS-VIROSSA SEIKKAILE POHJOIS-VIROSSA northestonia.eu visitestonia.com TERVETULOA POHJOIS-VIROON OSLO STOCKHOLM COPENHAGEN BERLIN AMSTERDAM HELSINKI St PETERSBURG TALLINN RIGA VILNIUS WARSAW Pohjois-Viro on kontrastien

Lisätiedot

Rautatieläisten kulttuuriliitto (RaKu) ry:n jäsen

Rautatieläisten kulttuuriliitto (RaKu) ry:n jäsen Rautatieläisten kulttuuriliitto (RaKu) ry:n jäsen ry Jäsentiedote 2 14.4.2014 Hyvät jäsenet, meitä odottaa taas matkailuntäyteinen vuosi! Krakova Praha ja Sardinian 10 päivän kiertomatkoille eivät aivan

Lisätiedot

www.tourism.jurmala.lv

www.tourism.jurmala.lv JŪRMALA KYLPYLÄKAUPUNGIN HISTORIA Vuoden 1959 marraskuun 11. päivänä liitettiin yhteen kaupungit Sloka, Kemeri ja Riian Jurmala, ja syntyi Jurmalan kaupunki. 1200 1500-luvuilla suurin nykyisen Jurmalan

Lisätiedot

FIN. Läänemaa - turvallinen pesäpaikka

FIN. Läänemaa - turvallinen pesäpaikka FIN Läänemaa - turvallinen pesäpaikka SISÄLLYSLUETTELO HAAPSALU Haapsalun kartta... 3 Kävelykierros Haapsalussa... 4 Haapsalu, keskiaikainen kaupunki... 6-7 Haapsalu kylpyläkaupunkina. 8-9 Kulttuurikaupunki

Lisätiedot

TOURNEELLE! 2014. Sotahistorialliset matkat Kulttuurimatkat Oopperamatkat Formula 1

TOURNEELLE! 2014. Sotahistorialliset matkat Kulttuurimatkat Oopperamatkat Formula 1 TOURNEELLE! 2014 Sotahistorialliset matkat Kulttuurimatkat Oopperamatkat Formula 1 Uutuuskohteitamme: Italian matka s. 5 Petroskoin kaupunkipäivät s. 8 Pietarin alueen taistelupaikat s. 8 Viron ortodoksialueet

Lisätiedot

Monipuolisesti tekemistä. Monia mahdollisuuksia merelle. Kesäluontoa kauneimmillaan

Monipuolisesti tekemistä. Monia mahdollisuuksia merelle. Kesäluontoa kauneimmillaan N Ä K E M I S T Ä J A T E K E M I S T Ä 2011 Monipuolisesti tekemistä Monia mahdollisuuksia merelle Kesäluontoa kauneimmillaan Valitse Uus Palkittu vierasvenesatama keskellä maailman kauneinta saaristoa

Lisätiedot

Kylpylälomat 2015. Hyvinvoinnistasi huolehtien

Kylpylälomat 2015. Hyvinvoinnistasi huolehtien Kylpylälomat 2015 Hyvinvoinnistasi huolehtien Hyvinvoinnistasi huolehtien.yli 20 vuoden kokemuksella Asiakkaidemme arvioita: Mikä oli parasta matkallanne? Rentouttava kokemus Heidi Hyvä valmis paketti

Lisätiedot

OPINTOMATKA KROATIAAN 24. - 28.9.2013

OPINTOMATKA KROATIAAN 24. - 28.9.2013 MATKARAPORTTI 2013 Löytöretkiä Päijät-Hämeen kyliin OPINTOMATKA KROATIAAN 24. - 28.9.2013 Katriina Koski JANNE RUOKOLAINEN 3 OPINTOMATKA KROATIAAN Löytöretkiä Päijät-Hämeen kyliin -hanke järjesti 24.9.-28.9.2013

Lisätiedot

Viisumivapaat risteilyt

Viisumivapaat risteilyt Viisumivapaat risteilyt 2015 Lappeenrannasta Saimaan kanavaa pitkin Viipuriin Pietariin Valamoon Kannen kuva: Jukka Olkkonen Koe upea Saimaan kanava iloisilla viisumivapailla risteilyillä Kiitokset yhdestä

Lisätiedot

Uusi matkanjärjestäjä Liettua, Latvia ja Viro Ympäri vuoden

Uusi matkanjärjestäjä Liettua, Latvia ja Viro Ympäri vuoden Uusi matkanjärjestäjä Liettua, Latvia ja Viro Ympäri vuoden Sisältö Tervetuloa All Year Balticsin matkaan! 3 Baltian maat ympäri vuoden 6 Yksilölliset matkat 10 Baltian tapahtumakalenteri vuonna 2014 15

Lisätiedot

Osoitteenmuutokset: matkailu@matkailulehti.fi taipuh.050-5711303

Osoitteenmuutokset: matkailu@matkailulehti.fi taipuh.050-5711303 Suomen Matkailijayhdistyksen jäsenlehti 2 201 3 7 Sillan Saariston Saaristomelonta 6.7.201 3 Lue lisää s. 1 0-11 2 Kotimaan matkailu piti hyvin pintansa viime vuonna. Kotimaisten matkailijoiden yöpymisten

Lisätiedot

PERHEMATKAN TUOTEKEHITYS

PERHEMATKAN TUOTEKEHITYS Elina Maarit Alho PERHEMATKAN TUOTEKEHITYS SATUMAINEN MATKA SAKSAAN Liiketalous ja matkailu 2011 2 VAASAN AMMATTIKORKEAKOULU Matkailun koulutusohjelma TIIVISTELMÄ Tekijä Elina Maarit Alho Opinnäytetyön

Lisätiedot

käydä syytä... Liettuassa

käydä syytä... Liettuassa käydä syytä... Liettuassa Liettualaiset rakastavat Euroopan maantieteellisessä keskipisteessä sijaitsevaa maataan. Siellä Itämeri huuhtelee rantoja, ja maa on tiheiden metsien ja mutkittelevien jokien

Lisätiedot

Makusi mukaan. maailmalle. www.matka-agentit.fi

Makusi mukaan. maailmalle. www.matka-agentit.fi Makusi mukaan maailmalle 2014 www.matka-agentit.fi 30. 20. San Francisco Los Angeles 25. 12. Makusi mukaan maailmalle... Matkoja ympäri maailmaa valitse omasi! Pohjois- Amerikka New York Miami Reykjavik

Lisätiedot

viesti 4/2010 Pansiontie 6, Turku, p. 02 274 9880, www.lansivankkurit.com

viesti 4/2010 Pansiontie 6, Turku, p. 02 274 9880, www.lansivankkurit.com viesti 4/2010 YHTEISTIEDOTE 4/2010 (134) 32. VUOSIKERTA SF-C TURUN SEUDUN YT-ALUE Reilua kauppaa Pansiontie 6, Turku, p. 02 274 9880, www.lansivankkurit.com SF-CARAVAN YHDISTYKSET: KAARINA, LIETO, LOIMAA,

Lisätiedot

TULE SAAREEN! SAARENMAA MUHU ABRUKA VILSANDI RUHNU KURESSAARE SAAREN MAAKUNNAN MATKAOPAS ILMAINEN MATKAILU 2008/2009

TULE SAAREEN! SAARENMAA MUHU ABRUKA VILSANDI RUHNU KURESSAARE SAAREN MAAKUNNAN MATKAOPAS ILMAINEN MATKAILU 2008/2009 TULE SAAREEN! SAAREN MAAKUNNAN MATKAOPAS ILMAINEN SAARENMAA MUHU ABRUKA VILSANDI RUHNU KURESSAARE MATKAILU 2008/2009 Kuressaaren Matkailuneuvonta puh +372 453 3120 www.saaremaa.ee www.kuressaare.ee www.visitestonia.com

Lisätiedot

SOTILASKOTILIITON IRLANNIN KIERTOMATKA, 30.04.-07.05.2015 Kilkenny, Limerick, Galway & Dublin

SOTILASKOTILIITON IRLANNIN KIERTOMATKA, 30.04.-07.05.2015 Kilkenny, Limerick, Galway & Dublin SOTILASKOTILIITON IRLANNIN KIERTOMATKA, 30.04.-07.05.2015 Kilkenny, Limerick, Galway & Dublin MATKAOHJELMA 1. Päivä, 30.04.2015 (to) Ceád Mile Fáilte! Tervetuloa! Finnairin suora lento AY929 Helsingistä

Lisätiedot

Melontaseikkailu Muoniosta Tornioon 295 km! Lue lisää sivut 38-39

Melontaseikkailu Muoniosta Tornioon 295 km! Lue lisää sivut 38-39 Suomen Matkailijayhdistyksen jäsenlehti 2 2012 Melontaseikkailu Muoniosta Tornioon 295 km! Lue lisää sivut 38-39 kolmeen kohteeseen! Koko perheen löytöretkipassilla kolmeen kohteeseen! Jyväskylän seutu

Lisätiedot

Naantali. Aurinkokaupunki

Naantali. Aurinkokaupunki Naantali 2014 Aurinkokaupunki 1 Viehättävä vanha kaupunk Aurinkoisen Naantalin viehätys syntyy idyllisestä vanhasta kaupungista, meren läheisyydestä ja saaristosta. Naantalissa nautitaan kulttuurista,

Lisätiedot

Narva ja Narva-Jõesuu Tervetuloa aina!

Narva ja Narva-Jõesuu Tervetuloa aina! Narva ja Narva-Jõesuu Tervetuloa aina! SUOMI Sisältö: 5 syytä vierailla 1 Kulttuuri ja historia 2 Luonnon nähtävyydet 10 Wellness ja Spa-kylpylä 14 Majoitus, ravintolat, kaupat 18 Tapahtumat 22 Aktiivinen

Lisätiedot

BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R NEXT STOP BERLIINI

BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R NEXT STOP BERLIINI BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R AD 10 2 GR ER NEXT STOP BERLIINI ESITTELY KILROYn ryhmämatkat on erikoistunut opinto- ja ryhmämatkoihin ja tärkeimmät kohderyhmämme

Lisätiedot

ilmainen matkailuopas LOVIISA 2015 www.visitloviisa.fi

ilmainen matkailuopas LOVIISA 2015 www.visitloviisa.fi ilmainen matkailuopas LOVIISA 2015 www.visitloviisa.fi Loviisa Maa-ala 819 km 2 Makeavesiala 26 km 2 Merivesiala 900 km 2 Asukasluku n. 15 600 Helsinki 87 km Porvoo 37 km Kotka 45 km Pietari 296 km Koe

Lisätiedot

Retkiä ryhmille 2010

Retkiä ryhmille 2010 Retkiä ryhmille 2010 Uutuudet: Pohjoista Saaristotietä Ahvenanmaalle Taidetta ja historiaa Espoossa Espoon Modernintaiteen Museo EMMA Porkkala ja Pokrovan luostari risteillen Suljettu Kuivasaari risteillen

Lisätiedot

Hei, Tervetuloa lukemaan Scandjetin 2015 esitettä

Hei, Tervetuloa lukemaan Scandjetin 2015 esitettä scandjet esite 3 Sisällysluettelo Scandjet Scandjet 4 Haastattelussa Pavel 30 Haastattelussa kohdeoppaamme Karin 78 Hei, Tervetuloa lukemaan Scandjetin 2015 esitettä Tässä esitteessä saatte tutustua meidän

Lisätiedot

Kunnon puraisu Isosta Omenasta kolme kuukautta New Yorkissa

Kunnon puraisu Isosta Omenasta kolme kuukautta New Yorkissa Tammi-helmikuu 2014 65. vuosikerta N:o 1-2 Kunnon puraisu Isosta Omenasta kolme kuukautta New Yorkissa Sivut 4 ja 5 22-vuotias Anni Haltia sai viime syksynä ainutlaatuisen tilaisuuden viettää tutun nelihenkisen

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN JA IMATRAN SEUTU 2013

LAPPEENRANNAN JA IMATRAN SEUTU 2013 LAPPEENRANNAN JA IMATRAN SEUTU 2013 KYLPYLÖIDEN LÄMPÖÖN 4 erilaista kylpylää TAPAHTUMIEN KESKIPISTEENÄ Kulttuuria ja musiikkifestivaaleja SAIMAAN AKTIVITEETIT Loma täynnä elämyksiä lemi, luumäki, parikkala,

Lisätiedot

KUOPION INSSIT 1/2007

KUOPION INSSIT 1/2007 1/2007 KUOPION INSSIT 1/2007 Toimituksen osoite Virtasalmenkatu 15, 70500 KUOPIO Puhelin 050 467 4752 e-mail matti.hukkanen@iwn.fi Kotisivut www.kuopioninsinoorit.fi Lehden/yhdistyksen pankkiyhteys Nordea

Lisätiedot

Hämeenlinnan Seudun Kainuulaiset. Jäsentiedote 1/ 2015

Hämeenlinnan Seudun Kainuulaiset. Jäsentiedote 1/ 2015 Hämeenlinnan Seudun Kainuulaiset Jäsentiedote 1/ 2015 12.1.2015 Kansikuva Paltaniemen kuvakirkosta 14.7.2013. Kuvan on ottanut Kalle Pöllänen. Tämän tiedotteen sisältö: Pääkirjoitus Puheenjohtaja Heikki

Lisätiedot

Sukumanni / 10. Kasper Gröhnin sukuseuran jäsenviesti Kesäkuu 2010

Sukumanni / 10. Kasper Gröhnin sukuseuran jäsenviesti Kesäkuu 2010 Sukumanni / 10 Kasper Gröhnin sukuseuran jäsenviesti Kesäkuu 2010 2 Hyvä Sukuseuralainen! Sukumannin ilmestyminen siirrettiin tarkoituksella myöhempään ajankohtaan toukokuun loppuun, koska muuten sukujuhlaan

Lisätiedot