MSDS. Artikkelinumero: NEK050001KT NEK050A001KT NEK050B001KT

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MSDS. Artikkelinumero: NEK050001KT NEK050A001KT NEK050B001KT"

Transkriptio

1 Kauppanimike: MSDS Alliance HIV-1 ELISA Kit PerkinElmer Health Sciences B.V. Rigaweg 22 P.O. Box GE Groningen The Netherlands Phone: Fax: Artikkelinumero: NEK050001KT NEK050A001KT NEK050B001KT Koostumus 77607R HIV-1 P24 ELISA STREP HRP CONC, 100X, R. RESEARCH 77608R HIV-1 P24 ELISA COATED MICROPLATE, R. RESEARCH 77609R HIV-1 P24 ELISA NEG CONTR R. RESEARCH 77610R HIV-1 P24 ELISA DETECTOR ANTIBODY SOLN, R.RESEARCH 77612R HIV-1 P24 ELISA 4N H2SO4 STOP SOLN, R. RESEARCH 77613R HIV-1 P24 ELISA TRITON X- 100, 5%, R. RESEARCH 77614R HIV-1 P24 ELISA OPD SUB DILUENT, 0.03%, R. RESRCH 77615R HIV-1 P24 ELISA OPD SUB TABLETS, R. RESEARCH Vaaran yksilöinti C, R R HIV-1 P24 ELISA TRIS RGT R. RESEARCH 77617R HIV-1 P24 ELISA GLY RGT R. RESEARCH 77618R HIV-1 P24 ELISA IMMUNE COMPLEX CONTROL R.RESRCH 77619R HIV-1 P24 ELISA STREP DIL R. RESEARCH 77620R HIV-1 P24 ELISA POS CONTR 200 NG/ML, R. RESEARCH FP360 PLATE WASH CONC. 20X GENERIC Xi, R43 T, N, R20/21, R25, R36, R40, R43, R50/53, R68

2 Sivu: 1/8 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Kauppanimike: HIV-1 p24 ELISA Stop Solution Artikkelinumero: 77612R Aineen / valmisteen käyttö Laboratoriokemikaalit Käyttöturvallisuustiedotteen toimittajan tiedot Valmistaja/toimittaja: PerkinElmer Health Sciences B.V. Rigaweg TH Groningen The Netherlands P.O. Box GE Groningen The Netherlands Phone: Fax: Tietoja antaa: Quality Assurance, Environment, Safety & Health (QA/ESH) Jack.VanderWeele@perkinelmer.com Hätäpuhelinnumero: CHEMTREC: Vaaran yksilöinti Aineen tai seoksen luokitus Luokitus asetuksen (EY) N:o 1272/2008 mukaisesti GHS05 syöpyminen Skin Corr. 1A H314 Voimakkaasti ihoa syövyttävää ja silmiä vaurioittavaa. Luokitus direktiivin 67/548/ETY tai direktiivin 1999/45/EY mukaisesti C; Syövyttävä R35: Voimakkaasti syövyttävää. Erikoisseloste ihmisiä ja ympäristöä koskevista vaaroista: Tuote on Euroopan yhteisön lainsäädännön mukaisen merkintävelvollisuuden alainen direktiivin "Yleinen luokitusdirektiivi EU:n valmisteille" viimeksi korjatun version mukaisesti. Luokitusjärjestelmä: Luokitus vastaa voimassaolevaa EU-listaa, sitä on kuitenkin täydennetty ammattikirjallisuudesta ja yrityksiltä saaduilla tiedoilla. Merkinnät EU-direktiivien mukainen merkintä: Tuote on luokiteltu ja merkitty EY-direktiivien/GesStoffV-määräysten mukaisesti. Tuotteen tunnuskirjain ja vaaramerkintä: C Syövyttävä (jatkuu sivulla 2)

3 Sivu: 2/8 Kauppanimike: HIV-1 p24 ELISA Stop Solution (jatkuu sivulla 1) Vaaran määräävät komponentit etiketeissä: Oleum R-säännökset: 35 Voimakkaasti syövyttävää. S-säännökset: 26 Roiskeet silmistä huuhdeltava välittömästi runsaalla vedellä ja mentävä lääkäriin. 36/37/39 Käytettävä sopivaa suojavaatetusta, suojakäsineitä ja silmien-tai kasvonsuojainta. 45 Onnettomuuden sattuessa tai tunnettaessa pahoinvointia hakeuduttava heti lääkärin hoitoon (näytettävä tätä etiket-tiä, mikäli mahdollista). 60 Tämä aine ja sen pakkaus on käsiteltävä ongelmajätteenä. Muut vaarat PBT- ja vpvb-arvioinnin tulokset PBT: Ei voida käyttää. vpvb: Ei voida käyttää. 3 Koostumus ja tiedot aineosista Kemialliset ominaisuudet: Seokset Selostus: Seuraavista aineista koostuva seos, jossa vaarattomia lisäaineita. Sisältää vaarallisia aineita: CAS: EINECS: Indeksinumero: Oleum C R35 Skin Corr. 1A, H314 Asetus (EY) N:o 648/2004, pesuaineista / Sisältöä koskevat merkinnät water, distilled, conductivity or of similar purity Lisätietoja: Annettujen turvaohjeiden sanamuoto kappaleesta % 4 Ensiaputoimenpiteet Ensiaputoimenpiteiden kuvaus Yleisohjeet: Aineen saastuttamat vaatekappaleet on riisuttava välittömästi. Hengitettyä: Tajuton pidettävä ja kuljetettava kyljellään. Ihokosketuksessa: Pestävä heti vedellä ja saippualla ja huuhdottava hyvin. Käännyttävä heti lääkärin puoleen. Aineen päästyä silmiin: Silmiä huuhdotaan luomet auki juoksevan veden alla useita minuutteja. Nieltyä: Ei pakoteta oksentamaan, saatettava heti lääkärin hoitoon. Ohjeita lääkärille: Tärkeimmät oireet ja vaikutukset, sekä välittömät että viivästyneet Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. Mahdollisesti tarvittavaa välitöntä lääketieteellistä apua ja erityishoitoa koskevat ohjeet Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. 5 Palontorjuntatoimenpiteet Sammutusaineet Sopivat sammutusaineet: CO2, kuivakemikaalisammutin tai vesisuihku. Suuremmat palot torjutaan vesisuihkulla tai alkoholeja kestävällä vaahdolla. (jatkuu sivulla 3)

4 Sivu: 3/8 Kauppanimike: HIV-1 p24 ELISA Stop Solution Aineesta tai seoksesta johtuvat erityiset vaarat Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. Palontorjuntaa koskevat ohjeet Erikoinen suojavarustus: Erikoistoimenpiteitä ei tarvita. (jatkuu sivulla 2) 6 Toimenpiteet onnettomuuspäästöissä Varotoimenpiteet, henkilönsuojaimet ja menettely hätätilanteessa Käytettävä suojavarustusta. Suojautumattomat henkilöt pidettävä loitolla. Ympäristöön kohdistuvat varotoimet: Estettävä pääsy viemäreihin tai vesistöihin. Jos ainetta on päässyt viemäriin tai vesistöön, ilmoitettava asianomaiselle virastolle. Ohennettava runsaalla vedellä. Estettävä pääsy viemäreihin/pintavesiin/pohjaveteen. Suojarakenteita ja puhdistusta koskevat menetelmät ja -välineet: Imettävä nestettä sitovalla aineella (hiekka, piimaa, hapon sidosaine, yleisidosaine, sahajauho). Käytettävä neutralointiaineitta. Saastunut aine on jätteenä hävitettävä kohdan 13 mukaisesti. Huolehdittava riittävästä tuuletuksesta. Viittaukset muihin kohtiin Turvallista käsittelyä koskevia ohjeita kappaleessa 7. Henkilökohtaista suojavarustusta koskevia ohjeita kappaleessa 8. Aineen hävitystä koskevia ohjeita kappaleessa Käsittely ja varastointi Käsittely: Turvallisen käsittelyn edellyttämät toimenpiteet Huolehdittava hyvästä tuuletuksesta/imusta työpaikalla. Vältettävä aerosolin muodostusta. Palo- ja räjähdyssuojaohjeet: Erikoistoimenpiteitä ei tarvita. Turvallisen varastoinnin edellyttämät olosuhteet, mukaan luettuina yhteensopimattomuudet Varastointi: Varastotiloille ja säiliöille asetettavat vaatimukset: Ei erikoisvaatimuksia. Yhteisvarastointiohjeet: Ei tarvita. Lisätietoja varastointiehtoihin: Astiat on pidettävä tiiviisti suljettuina. Erityinen loppukäyttö Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. 8 Altistumisen ehkäiseminen ja henkilönsuojaimet Lisäohjeita teknisten laitteiden varustukseen: Ei muita tietoja, ks. kohta 7. Valvontaa koskevat muuttujat Aineosat työpaikkakohtaisin valvottavin raja-arvoin: Tuote ei sisällä merkityksellisiä määriä aineita työpaikkakohtaisilla valvottavilla raja-arvoilla. Lisäohjeet: Tiedot perustuvat valmistushetkellä voimassaoleviin luetteloihin. Altistumisen ehkäiseminen Henkilökohtainen suojavarustus: Yleiset suoja- ja hygieniatoimenpiteet: Pidettävä loitolla elintarvikkeista, juomista ja rehuista. Likaantuneet, aineen saastuttamat vaatekappaleet on riisuttava välittömästi. (jatkuu sivulla 4)

5 Sivu: 4/8 Kauppanimike: HIV-1 p24 ELISA Stop Solution (jatkuu sivulla 3) Kädet on pestävä ennen taukoja ja työn päätyttyä. Vältettävä ihokosketusta ja kosketusta silmiin. Hengityssuoja: Lyhytaikaisessa tai vähäisessä altistuksessa hengityssuojasuodin; intensiivisessä tai pitempiaikaisessa rasituksessa ulkoilmasta riippumaton hengityssuojain. Käsisuojus: Suojakäsineet Käsinemateriaalin tulee olla tuotetta/ainetta/valmistetta kestävää ja läpäisemätöntä. Puuttuvien testien vuoksi suositusta soveltuvasta suojakäsinemateriaalista tuotteelle/ valmisteelle / kemikaalisekoitteelle ei voida antaa. Suojakäsinemateriaalin valinnassa on otettava huomioon läpäisyajat, läpäisevyyskerroin ja kuluminen. Käsinemateriaali Soveltuvan käsinetyypin valikoima ei riipu yksinomaan materiaalista vaan myös muista laatuominaisuuksista ja vaihtelee eri valmistajilla. Koska tuote on valmiste, joka koostuu eri aineista, ei suojakäsinemateriaalin kestävyys ole ennalta arvioitavissa vaan pitää tarkistaa ennen käyttöä. Käsinemateriaalin läpäisyaika Tarkka läpäisyaika on selvitettävä suojakäsinevalmistajalta ja sitä on noudatettava. Silmäsuojus: Tiiviit suojalasit Kehosuojus: Työsuojavaatetus 9 Fysikaaliset ja kemialliset ominaisuudet Fysikaalisia ja kemiallisia perusominaisuuksia koskevat tiedot Yleiset ohjeet Olomuoto: Muoto: Nestemäinen Väri: Tuotenimikkeen mukainen Haju: Tyypillinen Hajukynnys: ph-arvo: Tilanmuutos Sulamispiste/sulamisalue: Kiehumispiste/kiehumisalue: 100 C Leimahduspiste: Ei voida käyttää. Syttyvyys (kiinteä, kaasumainen): Ei voida käyttää. Syttymislämpötila: Hajaantumislämpötila: Itsesyttyvyys: Tuote ei ole itsestään syttyvä. Räjähdysvaara: Tuote ei ole räjähdysvaarallinen. (jatkuu sivulla 5)

6 Sivu: 5/8 Kauppanimike: HIV-1 p24 ELISA Stop Solution Räjähdysrajat: Alempi: Ylempi: Höyrypaine 20 C lämpötilassa: 23 hpa Tiheys 20 C lämpötilassa: 1,08896 g/cm³ Suhteellinen tiheys Höyryn tiheys Höyrystymisnopeus Liukenevuus/sekoittuvuus veteen: Täydellisesti sekoittuva. Jakaantumiskerroin (-oktanoli/vesi): Viskositeetti: Dynaaminen: Kinemaattinen: Liuoteainepitoisuus: Orgaaniset liuoteaineet: 0,0 % Vesi: % Muut tiedot Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. (jatkuu sivulla 4) 10 Stabiilisuus ja reaktiivisuus Reaktiivisuus Kemiallinen stabiilisuus Terminen hajoavuus / vältettävät olosuhteet: Ei hajaantumista määräystenmukaisessa käytössä. Vaarallisten reaktioiden mahdollisuus Ei tiedossa vaarallisia reaktioita. Vältettävät olosuhteet Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. Yhteensopimattomat materiaalit: Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. Vaaralliset hajoamistuotteet: Tiedossa ei ole vaarallisia hajoamistuotteita. 11 Myrkyllisyyteen liittyvät tiedot Tiedot myrkyllisistä vaikutuksista Akuutti myrkyllisyys: Luokittelurelevantti LD/LC50-arvot: Oleum Oraali LD mg/kg (Rabbit) Ensisijainen ärsyttävä vaikutus: iholla: Syövyttää voimakkaasti ihoa ja limakalvoja. silmiin: Voimakas syövyttävä vaikutus. Herkistymistä: Tiedossa ei ole stabiloivaa vaikutusta. Toksikologisia lisätietoja: Tuote voi aiheuttaa EY:n yleisten luokitusdirektiivien mukaisesti valmisteissa seuraavat vaarat: Syövyttävä Aineen nieleminen syövyttää voimakkaasti suuta ja nielua; lisäksi se voi haavoittaa ruokatorvea ja vatsaa. (jatkuu sivulla 6)

7 Sivu: 6/8 Kauppanimike: HIV-1 p24 ELISA Stop Solution (jatkuu sivulla 5) 12 Tiedot vaarallisuudesta ympäristölle Myrkyllisyys Vesimyrkyllisyys: Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. Pysyvyys ja hajoavuus Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. Käyttäytyminen eri ympäristöolosuhteissa: Biokertyvyys Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. Liikkuvuus maaperässä Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. Ekologisia lisätietoja: Yleisohjeita: Vesistövaarallisuusluokka 2 (Oma luokitus): vesistöä vaarantava Estetään pääsy pohjaveteen, vesistöihin, viemäristöön. Ei saa päästää ohentamatta tai neutraloimatta viemäriin eikä vedenottoaltaaseen. Juomavesi vaaraantuu jo pienten määrien päästessä maaperään. PBT- ja vpvb-arvioinnin tulokset PBT: Ei voida käyttää. vpvb: Ei voida käyttää. Muut haitalliset vaikutukset Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. 13 Jätteiden käsittelyyn liittyvät näkökohdat Jätteiden käsittelymenetelmät Suositus: Ei voida hävittää yhdessä talousjätteiden kanssa. Ei saa päästää viemäristöön. Puhdistamattomat pakkaukset: Suositus: Hävitettävä virallisten määräysten mukaisesti. Suositeltava puhdistusaine: Vesi, johon tarvittaessa lisätään puhdistusaineita. 14 Kuljetustiedot UN-numero ADR, IMDG, IATA UN2796 Kuljetuksessa käytettävä virallinen nimi ADR 2796 SULPHURIC ACID IMDG, IATA SULPHURIC ACID Kuljetuksen vaaraluokka ADR luokka 8 (C1) Syövyttävät aineet Lipuke 8 (jatkuu sivulla 7)

8 Sivu: 7/8 Kauppanimike: HIV-1 p24 ELISA Stop Solution IMDG, IATA (jatkuu sivulla 6) Class 8 Corrosive substances. Label 8 Pakkausryhmä ADR, IMDG, IATA II Ympäristövaarat: Marine pollutant: Ei Erityiset varotoimet käyttäjälle Varoitus: Syövyttävät aineet Kemler-luku: 80 EMS-numero: F-A,S-B Segregation groups Acids Kuljetus irtolastina Marpol 73/78 -sopimuksen II liitteen ja IBC-säännöstön mukaisesti Kuljetus/lisätietoja: ADR Tunnelirajoituskoodi: E Ei voida käyttää. UN "Model Regulation": UN2796, RIKKIHAPPO, 8, II 15 Lainsäädäntöä koskevat tiedot Nimenomaisesti ainetta tai seosta koskevat turvallisuus-, terveys- ja ympäristösäännökset tai -lainsäädäntö Kansalliset määräykset: Vesivaarallisuusluokka: WGK 2 (Oma luokitus): vettä vaarantava. Kemikaaliturvallisuusarviointi: Kemikaaliturvallisuusarviointia ei ole tehty. 16 Muut tiedot Annetut tiedot perustuvat tämänhetkisiin tietoihimme. Ne eivät kuitenkaan anna takuuta tuotteen ominaisuuksista eivätkä aikaansaa sopimuksellista oikeussuhdetta. Asiaankuuluvat lausekkeet H314 Voimakkaasti ihoa syövyttävää ja silmiä vaurioittavaa. R35 Voimakkaasti syövyttävää. Näyttelyalue ohjelehti: Quality Assurance, Environment, Safety & Health (ESH) Yhteydenottohenkilö: J. van der Weele Lyhenteet ja lyhytnimet: RID: Règlement international concernant le transport des marchandises dangereuses par chemin de fer (Regulations Concerning the International Transport of Dangerous Goods by Rail) ICAO: International Civil Aviation Organization ADR: Accord européen sur le transport des marchandises dangereuses par Route (European Agreement concerning the International Carriage of Dangerous Goods by Road) IMDG: International Maritime Code for Dangerous Goods IATA: International Air Transport Association (jatkuu sivulla 8)

9 Sivu: 8/8 Kauppanimike: HIV-1 p24 ELISA Stop Solution GHS: Globally Harmonized System of Classification and Labelling of Chemicals LC50: Lethal concentration, 50 percent LD50: Lethal dose, 50 percent (jatkuu sivulla 7)

10 Sivu: 1/9 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Kauppanimike: HIV-1 P24 ELISA OPD SUB TABLETS Artikkelinumero: 77615R Aineen / valmisteen käyttö Laboratoriokemikaalit Käyttöturvallisuustiedotteen toimittajan tiedot Valmistaja/toimittaja: PerkinElmer Health Sciences B.V. Rigaweg TH Groningen The Netherlands P.O. Box GE Groningen The Netherlands Phone: Fax: Tietoja antaa: Quality Assurance, Environment, Safety & Health (QA/ESH) Jack.VanderWeele@perkinelmer.com Hätäpuhelinnumero: CHEMTREC: Vaaran yksilöinti Aineen tai seoksen luokitus Luokitus asetuksen (EY) N:o 1272/2008 mukaisesti GHS06 pääkallo ja ristikkäiset luut Acute Tox. 3 H301 Myrkyllistä nieltynä. GHS08 terveysvaara Muta. 2 Carc. 2 H341 Epäillään aiheuttavan perimävaurioita. H351 Epäillään aiheuttavan syöpää. GHS09 ympäristö Aquatic Acute 1 H400 Erittäin myrkyllistä vesieliöille. Aquatic Chronic 1 H410 Erittäin myrkyllistä vesieliöille, pitkäaikaisia haittavaikutuksia. GHS07 Acute Tox. 4 Acute Tox. 4 Eye Irrit. 2 H312 Haitallista joutuessaan iholle. H332 Haitallista hengitettynä. H319 Ärsyttää voimakkaasti silmiä. (jatkuu sivulla 2)

11 Sivu: 2/9 Kauppanimike: HIV-1 P24 ELISA OPD SUB TABLETS Skin Sens. 1 H317 Voi aiheuttaa allergisen ihoreaktion. Luokitus direktiivin 67/548/ETY tai direktiivin 1999/45/EY mukaisesti T; Myrkyllinen (jatkuu sivulla 1) R25: Myrkyllistä nieltynä. Xn; Haitallinen R20/ : Terveydelle haitallista hengitettynä ja joutuessaan iholle. Epäillään aiheuttavan syöpäsairauden vaaraa. Pysyvien vaurioiden vaara. Xi; Ärsyttävä R36: Ärsyttää silmiä. Xi; Herkistävä R43: Ihokosketus voi aiheuttaa herkistymistä. N; Ympäristölle vaarallinen R50/53: Erittäin myrkyllistä vesieliöille, voi aiheuttaa pitkäaikaisia haittavaikutuksia vesiympäristössä. Erikoisseloste ihmisiä ja ympäristöä koskevista vaaroista: Tuote on Euroopan yhteisön lainsäädännön mukaisen merkintävelvollisuuden alainen direktiivin "Yleinen luokitusdirektiivi EU:n valmisteille" viimeksi korjatun version mukaisesti. Luokitusjärjestelmä: Luokitus vastaa voimassaolevaa EU-listaa, sitä on kuitenkin täydennetty ammattikirjallisuudesta ja yrityksiltä saaduilla tiedoilla. Merkinnät EU-direktiivien mukainen merkintä: Tuote on luokiteltu ja merkitty EY-direktiivien/GesStoffV-määräysten mukaisesti. Tuotteen tunnuskirjain ja vaaramerkintä: T Myrkyllinen N Ympäristölle vaarallinen Vaaran määräävät komponentit etiketeissä: o-fenyleenidiamiinidihydrokloridi R-säännökset: 20/21 Terveydelle haitallista hengitettynä ja joutuessaan iholle. 25 Myrkyllistä nieltynä. 36 Ärsyttää silmiä. 40 Epäillään aiheuttavan syöpäsairauden vaaraa. 43 Ihokosketus voi aiheuttaa herkistymistä. 50/53 Erittäin myrkyllistä vesieliöille, voi aiheuttaa pitkäaikaisia haittavaikutuksia vesiympäristössä. 68 Pysyvien vaurioiden vaara. S-säännökset: 28 Ihonkohdat, joihin ainetta on päässyt, on pestävä heti saippualla ja runsaalla vedellä 36/37 Käytettävä sopivaa suojavaatetusta ja suojakäsineitä. (jatkuu sivulla 3)

12 Sivu: 3/9 Kauppanimike: HIV-1 P24 ELISA OPD SUB TABLETS Muut vaarat PBT- ja vpvb-arvioinnin tulokset PBT: Ei voida käyttää. vpvb: Ei voida käyttää. (jatkuu sivulla 2) * 3 Koostumus ja tiedot aineosista Kemialliset ominaisuudet: Seokset Selostus: Seuraavista aineista koostuva seos, jossa vaarattomia lisäaineita. Sisältää vaarallisia aineita: CAS: EINECS: Indeksinumero: o-fenyleenidiamiinidihydrokloridi T R25 Xn R20/ Xi R36 Xi R43 N R50/53 Carc. Cat. 3, Muta. Cat. 3 Acute Tox. 3, H301 Muta. 2, H341; Carc. 2, H351 Aquatic Acute 1, H400; Aquatic Chronic 1, H410 Acute Tox. 4, H312; Acute Tox. 4, H332; Eye Irrit. 2, H319; Skin Sens. 1, H317 Lisätietoja: Annettujen turvaohjeiden sanamuoto kappaleesta % 4 Ensiaputoimenpiteet Ensiaputoimenpiteiden kuvaus Yleisohjeet: Aineen saastuttamat vaatekappaleet on riisuttava välittömästi. Myrkytysoireet voivat ilmaantua vasta useiden tuntien kuluttua. Tästä syystä henkilöt on pidettävä lääkärin tarkkailun alaisena ainakin 48 tuntia onnettomuuden jälkeen. Annettava tekohengitystä hengityksen ollessa epätasainen tai pysähtynyt. Hengitettyä: Huolehdittava riittävästä raittiin ilman saannista; käännyttävä varmuuden vuoksi lääkärin puoleen. Tajuton pidettävä ja kuljetettava kyljellään. Ihokosketuksessa: Pestävä heti vedellä ja saippualla ja huuhdottava hyvin. Aineen päästyä silmiin: Silmiä huuhdotaan luomet auki juoksevan veden alla useita minuutteja. Oireiden kestäessä käännytään lääkärin puoleen. Ohjeita lääkärille: Tärkeimmät oireet ja vaikutukset, sekä välittömät että viivästyneet Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. Mahdollisesti tarvittavaa välitöntä lääketieteellistä apua ja erityishoitoa koskevat ohjeet Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. 5 Palontorjuntatoimenpiteet Sammutusaineet Sopivat sammutusaineet: CO2, kuivakemikaalisammutin tai vesisuihku. Suuremmat palot torjutaan vesisuihkulla tai alkoholeja kestävällä vaahdolla. (jatkuu sivulla 4)

13 Sivu: 4/9 Kauppanimike: HIV-1 P24 ELISA OPD SUB TABLETS Aineesta tai seoksesta johtuvat erityiset vaarat Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. Palontorjuntaa koskevat ohjeet Erikoinen suojavarustus: Käytettävä hengityssuojainta. (jatkuu sivulla 3) 6 Toimenpiteet onnettomuuspäästöissä Varotoimenpiteet, henkilönsuojaimet ja menettely hätätilanteessa Ei tarvita. Ympäristöön kohdistuvat varotoimet: Jos ainetta on päässyt viemäriin tai vesistöön, ilmoitettava asianomaiselle virastolle. Estettävä pääsy viemäreihin/pintavesiin/pohjaveteen. Suojarakenteita ja puhdistusta koskevat menetelmät ja -välineet: Saastunut aine on jätteenä hävitettävä kohdan 13 mukaisesti. Huolehdittava riittävästä tuuletuksesta. Viittaukset muihin kohtiin Turvallista käsittelyä koskevia ohjeita kappaleessa 7. Henkilökohtaista suojavarustusta koskevia ohjeita kappaleessa 8. Aineen hävitystä koskevia ohjeita kappaleessa Käsittely ja varastointi Käsittely: Turvallisen käsittelyn edellyttämät toimenpiteet Hyvä pölynpoisto. Huolehdittava hyvästä tuuletuksesta/imusta työpaikalla. Palo- ja räjähdyssuojaohjeet: Erikoistoimenpiteitä ei tarvita. Turvallisen varastoinnin edellyttämät olosuhteet, mukaan luettuina yhteensopimattomuudet Varastointi: Varastotiloille ja säiliöille asetettavat vaatimukset: Ei erikoisvaatimuksia. Yhteisvarastointiohjeet: Ei tarvita. Lisätietoja varastointiehtoihin: Astiat on pidettävä tiiviisti suljettuina. Astiat säilytettävä hyvin tuuletetuissa tiloissa. Varastoitava kuivassa paikassa. Erityinen loppukäyttö Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. 8 Altistumisen ehkäiseminen ja henkilönsuojaimet Lisäohjeita teknisten laitteiden varustukseen: Ei muita tietoja, ks. kohta 7. Valvontaa koskevat muuttujat Aineosat työpaikkakohtaisin valvottavin raja-arvoin: Tuote ei sisällä merkityksellisiä määriä aineita työpaikkakohtaisilla valvottavilla raja-arvoilla. Lisäohjeet: Tiedot perustuvat valmistushetkellä voimassaoleviin luetteloihin. Altistumisen ehkäiseminen Henkilökohtainen suojavarustus: Yleiset suoja- ja hygieniatoimenpiteet: Pidettävä loitolla elintarvikkeista, juomista ja rehuista. Likaantuneet, aineen saastuttamat vaatekappaleet on riisuttava välittömästi. Kädet on pestävä ennen taukoja ja työn päätyttyä. Vältettävä kosketusta silmiin. (jatkuu sivulla 5)

14 Sivu: 5/9 Kauppanimike: HIV-1 P24 ELISA OPD SUB TABLETS (jatkuu sivulla 4) Vältettävä ihokosketusta ja kosketusta silmiin. Hengityssuoja: Lyhytaikaisessa tai vähäisessä altistuksessa hengityssuojasuodin; intensiivisessä tai pitempiaikaisessa rasituksessa ulkoilmasta riippumaton hengityssuojain. Käsisuojus: Suojakäsineet Käsinemateriaalin tulee olla tuotetta/ainetta/valmistetta kestävää ja läpäisemätöntä. Puuttuvien testien vuoksi suositusta soveltuvasta suojakäsinemateriaalista tuotteelle/ valmisteelle / kemikaalisekoitteelle ei voida antaa. Suojakäsinemateriaalin valinnassa on otettava huomioon läpäisyajat, läpäisevyyskerroin ja kuluminen. Käsinemateriaali Soveltuvan käsinetyypin valikoima ei riipu yksinomaan materiaalista vaan myös muista laatuominaisuuksista ja vaihtelee eri valmistajilla. Koska tuote on valmiste, joka koostuu eri aineista, ei suojakäsinemateriaalin kestävyys ole ennalta arvioitavissa vaan pitää tarkistaa ennen käyttöä. Käsinemateriaalin läpäisyaika Tarkka läpäisyaika on selvitettävä suojakäsinevalmistajalta ja sitä on noudatettava. Silmäsuojus: Tiiviit suojalasit Kehosuojus: Työsuojavaatetus 9 Fysikaaliset ja kemialliset ominaisuudet Fysikaalisia ja kemiallisia perusominaisuuksia koskevat tiedot Yleiset ohjeet Olomuoto: Muoto: Tabletit Väri: Tuotenimikkeen mukainen Haju: Hajuton Hajukynnys: ph-arvo: Ei voida käyttää. Tilanmuutos Sulamispiste/sulamisalue: Kiehumispiste/kiehumisalue: Leimahduspiste: Ei voida käyttää. Syttyvyys (kiinteä, kaasumainen): Syttymislämpötila: Hajaantumislämpötila: Itsesyttyvyys: Tuote ei ole itsestään syttyvä. Räjähdysvaara: Tuote ei ole räjähdysvaarallinen. (jatkuu sivulla 6)

15 Sivu: 6/9 Kauppanimike: HIV-1 P24 ELISA OPD SUB TABLETS Räjähdysrajat: Alempi: Ylempi: Höyrypaine: Ei voida käyttää. Tiheys: Suhteellinen tiheys Höyryn tiheys Ei voida käyttää. Höyrystymisnopeus Ei voida käyttää. Liukenevuus/sekoittuvuus veteen: Liukenematon. Jakaantumiskerroin (-oktanoli/vesi): Viskositeetti: Dynaaminen: Kinemaattinen: Liuoteainepitoisuus: Orgaaniset liuoteaineet: 0,0 % Ei voida käyttää. Ei voida käyttää. Kiinneainepitoisuus: 100,0 % Muut tiedot Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. (jatkuu sivulla 5) 10 Stabiilisuus ja reaktiivisuus Reaktiivisuus Kemiallinen stabiilisuus Terminen hajoavuus / vältettävät olosuhteet: Ei hajaantumista määräystenmukaisessa käytössä. Vaarallisten reaktioiden mahdollisuus Ei tiedossa vaarallisia reaktioita. Vältettävät olosuhteet Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. Yhteensopimattomat materiaalit: Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. Vaaralliset hajoamistuotteet: Hiilimonoksidi ja hiilidioksidi Typpioksidit (NOx) 11 Myrkyllisyyteen liittyvät tiedot Tiedot myrkyllisistä vaikutuksista Akuutti myrkyllisyys: Ensisijainen ärsyttävä vaikutus: iholla: Ei ärsyttävää vaikutusta. silmiin: Ärsyttävä vaikutus. Herkistymistä: Ihokosketus voi aiheuttaa herkistymistä. Toksikologisia lisätietoja: Tuote voi aiheuttaa EY:n yleisten luokitusdirektiivien mukaisesti valmisteissa seuraavat vaarat: Myrkyllinen Haitallinen Ärsyttävä (jatkuu sivulla 7)

16 Sivu: 7/9 Kauppanimike: HIV-1 P24 ELISA OPD SUB TABLETS (jatkuu sivulla 6) 12 Tiedot vaarallisuudesta ympäristölle Myrkyllisyys Vesimyrkyllisyys: Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. Pysyvyys ja hajoavuus Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. Käyttäytyminen eri ympäristöolosuhteissa: Biokertyvyys Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. Liikkuvuus maaperässä Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. Ekotoksiset vaikutukset: Huomautus: Erittäin myrkyllinen kaloille Ekologisia lisätietoja: Yleisohjeita: Vesistövaarallisuusluokka 3 (Oma luokitus): voimakkaasti vesistöä vaarantava Estetään pääsy pohjaveteen, vesistöihin, viemäristöön; myöskin pieninä määrinä. Juomavesi vaaraantuu jo pieninten määrien päästessä maaperään. Vesistöihin päästyään myrkyllistä kaloille ja planktonille. erittäin myrkyllinen vesieliöille PBT- ja vpvb-arvioinnin tulokset PBT: Ei voida käyttää. vpvb: Ei voida käyttää. Muut haitalliset vaikutukset Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. 13 Jätteiden käsittelyyn liittyvät näkökohdat Jätteiden käsittelymenetelmät Suositus: Ei voida hävittää yhdessä talousjätteiden kanssa. Ei saa päästää viemäristöön. Puhdistamattomat pakkaukset: Suositus: Hävitettävä virallisten määräysten mukaisesti. 14 Kuljetustiedot UN-numero ADR, IMDG, IATA UN1673 Kuljetuksessa käytettävä virallinen nimi ADR 1673 PHENYLENEDIAMINES, ENVIRONMENTALLY HAZARDOUS IMDG, IATA PHENYLENEDIAMINES Kuljetuksen vaaraluokka ADR luokka 6.1 (T2) Myrkylliset aineet (jatkuu sivulla 8)

17 Sivu: 8/9 Kauppanimike: HIV-1 P24 ELISA OPD SUB TABLETS Lipuke 6.1 IMDG, IATA (jatkuu sivulla 7) Class 6.1 Toxic substances. Label 6.1 Pakkausryhmä ADR, IMDG, IATA III Ympäristövaarat: Tuote sisältää ympäristölle vaaralliset aineet: o- fenyleenidiamiinidihydrokloridi Marine pollutant: Ei Erityiset varotoimet käyttäjälle Varoitus: Myrkylliset aineet Kemler-luku: 60 EMS-numero: F-A,S-A Kuljetus irtolastina Marpol 73/78 -sopimuksen II liitteen ja IBC-säännöstön mukaisesti Kuljetus/lisätietoja: ADR Tunnelirajoituskoodi: E Ei voida käyttää. UN "Model Regulation": UN1673, FENYLEENIDIAMIINIT, YMPÄRISTÖLLE VAARALLINEN, 6.1, III 15 Lainsäädäntöä koskevat tiedot Nimenomaisesti ainetta tai seosta koskevat turvallisuus-, terveys- ja ympäristösäännökset tai -lainsäädäntö Kansalliset määräykset: Tekniset ohjeet ilma: Luokka osuus % I 30,0 Vesivaarallisuusluokka: WGK 3 (Oma luokitus): voimakkaasti vettä vaarantava. Kemikaaliturvallisuusarviointi: Kemikaaliturvallisuusarviointia ei ole tehty. 16 Muut tiedot Annetut tiedot perustuvat tämänhetkisiin tietoihimme. Ne eivät kuitenkaan anna takuuta tuotteen ominaisuuksista eivätkä aikaansaa sopimuksellista oikeussuhdetta. Asiaankuuluvat lausekkeet H301 Myrkyllistä nieltynä. H312 Haitallista joutuessaan iholle. H317 Voi aiheuttaa allergisen ihoreaktion. H319 Ärsyttää voimakkaasti silmiä. H332 Haitallista hengitettynä. (jatkuu sivulla 9)

18 Sivu: 9/9 Kauppanimike: HIV-1 P24 ELISA OPD SUB TABLETS H341 H351 H400 H410 Epäillään aiheuttavan perimävaurioita. Epäillään aiheuttavan syöpää. Erittäin myrkyllistä vesieliöille. Erittäin myrkyllistä vesieliöille, pitkäaikaisia haittavaikutuksia. (jatkuu sivulla 8) R20/21 Terveydelle haitallista hengitettynä ja joutuessaan iholle. R25 Myrkyllistä nieltynä. R36 Ärsyttää silmiä. R40 Epäillään aiheuttavan syöpäsairauden vaaraa. R43 Ihokosketus voi aiheuttaa herkistymistä. R50/53 Erittäin myrkyllistä vesieliöille, voi aiheuttaa pitkäaikaisia haittavaikutuksia vesiympäristössä. R68 Pysyvien vaurioiden vaara. Näyttelyalue ohjelehti: Quality Assurance, Environment, Safety & Health (ESH) Yhteydenottohenkilö: J. van der Weele Lyhenteet ja lyhytnimet: RID: Règlement international concernant le transport des marchandises dangereuses par chemin de fer (Regulations Concerning the International Transport of Dangerous Goods by Rail) ICAO: International Civil Aviation Organization ADR: Accord européen sur le transport des marchandises dangereuses par Route (European Agreement concerning the International Carriage of Dangerous Goods by Road) IMDG: International Maritime Code for Dangerous Goods IATA: International Air Transport Association GHS: Globally Harmonized System of Classification and Labelling of Chemicals * Tiedot muutettu alkuperäisestä versiosta

19 Sivu: 1/7 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Kauppanimike: Plate Wash Concentrate, 20X Artikkelinumero: FP360 Aineen / valmisteen käyttö Laboratoriokemikaalit Käyttöturvallisuustiedotteen toimittajan tiedot Valmistaja/toimittaja: PerkinElmer Health Sciences B.V. Rigaweg TH Groningen The Netherlands P.O. Box GE Groningen The Netherlands Phone: Fax: Tietoja antaa: Quality Assurance, Environment, Safety & Health (QA/ESH) Jack.VanderWeele@perkinelmer.com Hätäpuhelinnumero: CHEMTREC: Vaaran yksilöinti Aineen tai seoksen luokitus Luokitus asetuksen (EY) N:o 1272/2008 mukaisesti GHS07 Skin Sens. 1 H317 Voi aiheuttaa allergisen ihoreaktion. Luokitus direktiivin 67/548/ETY tai direktiivin 1999/45/EY mukaisesti Xi; Herkistävä R43: Ihokosketus voi aiheuttaa herkistymistä. Erikoisseloste ihmisiä ja ympäristöä koskevista vaaroista: Tuote on Euroopan yhteisön lainsäädännön mukaisen merkintävelvollisuuden alainen direktiivin "Yleinen luokitusdirektiivi EU:n valmisteille" viimeksi korjatun version mukaisesti. Luokitusjärjestelmä: Luokitus vastaa voimassaolevaa EU-listaa, sitä on kuitenkin täydennetty ammattikirjallisuudesta ja yrityksiltä saaduilla tiedoilla. Merkinnät EU-direktiivien mukainen merkintä: Tuote on luokiteltu ja merkitty EY-direktiivien/GesStoffV-määräysten mukaisesti. Tuotteen tunnuskirjain ja vaaramerkintä: Xi Ärsyttävä (jatkuu sivulla 2)

20 Sivu: 2/7 Kauppanimike: Plate Wash Concentrate, 20X Vaaran määräävät komponentit etiketeissä: 2-Klooriasetamidi R-säännökset: 43 Ihokosketus voi aiheuttaa herkistymistä. S-säännökset: 24 Varottava kemikaalin joutumista iholle. 37 Käytettävä sopivia suojakäsineitä. 60 Tämä aine ja sen pakkaus on käsiteltävä ongelmajätteenä. Muut vaarat PBT- ja vpvb-arvioinnin tulokset PBT: Ei voida käyttää. vpvb: Ei voida käyttää. (jatkuu sivulla 1) * 3 Koostumus ja tiedot aineosista Kemialliset ominaisuudet: Seokset Selostus: Seuraavista aineista koostuva seos, jossa vaarattomia lisäaineita. Sisältää vaarallisia aineita: CAS: EINECS: Indeksinumero: Klooriasetamidi T R25 Xn R62 Xi R43 Repr. Cat. 3 Acute Tox. 3, H301 Repr. 2, H361f Skin Sens. 1, H317 2,5% Asetus (EY) N:o 648/2004, pesuaineista / Sisältöä koskevat merkinnät CAS: sodium chloride 10-20% EINECS: CAS: Disodium phosphate 2,5-10% water, distilled, conductivity or of similar purity Lisätietoja: Annettujen turvaohjeiden sanamuoto kappaleesta Ensiaputoimenpiteet Ensiaputoimenpiteiden kuvaus Hengitettyä: Huolehdittava riittävästä raittiin ilman saannista; käännyttävä varmuuden vuoksi lääkärin puoleen. Tajuton pidettävä ja kuljetettava kyljellään. Ihokosketuksessa: Pestävä heti vedellä ja saippualla ja huuhdottava hyvin. Aineen päästyä silmiin: Silmiä huuhdotaan luomet auki juoksevan veden alla useita minuutteja. Nieltyä: Käännyttävä lääkärin puoleen oireiden jatkuessa. Ohjeita lääkärille: Tärkeimmät oireet ja vaikutukset, sekä välittömät että viivästyneet Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. Mahdollisesti tarvittavaa välitöntä lääketieteellistä apua ja erityishoitoa koskevat ohjeet Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. (jatkuu sivulla 3)

21 Sivu: 3/7 Kauppanimike: Plate Wash Concentrate, 20X (jatkuu sivulla 2) 5 Palontorjuntatoimenpiteet Sammutusaineet Sopivat sammutusaineet: CO2, kuivakemikaalisammutin tai vesisuihku. Suuremmat palot torjutaan vesisuihkulla. Aineesta tai seoksesta johtuvat erityiset vaarat Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. Palontorjuntaa koskevat ohjeet Erikoinen suojavarustus: Erikoistoimenpiteitä ei tarvita. 6 Toimenpiteet onnettomuuspäästöissä Varotoimenpiteet, henkilönsuojaimet ja menettely hätätilanteessa Ei tarvita. Ympäristöön kohdistuvat varotoimet: Ohennettava runsaalla vedellä. Suojarakenteita ja puhdistusta koskevat menetelmät ja -välineet: Imettävä nestettä sitovalla aineella (hiekka, piimaa, hapon sidosaine, yleisidosaine, sahajauho). Huolehdittava riittävästä tuuletuksesta. Viittaukset muihin kohtiin Turvallista käsittelyä koskevia ohjeita kappaleessa 7. Henkilökohtaista suojavarustusta koskevia ohjeita kappaleessa 8. Aineen hävitystä koskevia ohjeita kappaleessa Käsittely ja varastointi Käsittely: Turvallisen käsittelyn edellyttämät toimenpiteet Huolehdittava hyvästä tuuletuksesta/imusta työpaikalla. Vältettävä aerosolin muodostusta. Palo- ja räjähdyssuojaohjeet: Erikoistoimenpiteitä ei tarvita. Turvallisen varastoinnin edellyttämät olosuhteet, mukaan luettuina yhteensopimattomuudet Varastointi: Varastotiloille ja säiliöille asetettavat vaatimukset: Ei erikoisvaatimuksia. Yhteisvarastointiohjeet: Ei tarvita. Lisätietoja varastointiehtoihin: Ei mitään. Erityinen loppukäyttö Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. 8 Altistumisen ehkäiseminen ja henkilönsuojaimet Lisäohjeita teknisten laitteiden varustukseen: Ei muita tietoja, ks. kohta 7. Valvontaa koskevat muuttujat Aineosat työpaikkakohtaisin valvottavin raja-arvoin: Tuote ei sisällä merkityksellisiä määriä aineita työpaikkakohtaisilla valvottavilla raja-arvoilla. Lisäohjeet: Tiedot perustuvat valmistushetkellä voimassaoleviin luetteloihin. Altistumisen ehkäiseminen Henkilökohtainen suojavarustus: Yleiset suoja- ja hygieniatoimenpiteet: Likaantuneet, aineen saastuttamat vaatekappaleet on riisuttava välittömästi. Kädet on pestävä ennen taukoja ja työn päätyttyä. (jatkuu sivulla 4)

22 Sivu: 4/7 Kauppanimike: Plate Wash Concentrate, 20X (jatkuu sivulla 3) Hengityssuoja: Lyhytaikaisessa tai vähäisessä altistuksessa hengityssuojasuodin; intensiivisessä tai pitempiaikaisessa rasituksessa ulkoilmasta riippumaton hengityssuojain. Käsisuojus: Suojakäsineet Käsinemateriaalin tulee olla tuotetta/ainetta/valmistetta kestävää ja läpäisemätöntä. Puuttuvien testien vuoksi suositusta soveltuvasta suojakäsinemateriaalista tuotteelle/ valmisteelle / kemikaalisekoitteelle ei voida antaa. Suojakäsinemateriaalin valinnassa on otettava huomioon läpäisyajat, läpäisevyyskerroin ja kuluminen. Käsinemateriaali Soveltuvan käsinetyypin valikoima ei riipu yksinomaan materiaalista vaan myös muista laatuominaisuuksista ja vaihtelee eri valmistajilla. Koska tuote on valmiste, joka koostuu eri aineista, ei suojakäsinemateriaalin kestävyys ole ennalta arvioitavissa vaan pitää tarkistaa ennen käyttöä. Käsinemateriaalin läpäisyaika Tarkka läpäisyaika on selvitettävä suojakäsinevalmistajalta ja sitä on noudatettava. Silmäsuojus: Tiiviit suojalasit Kehosuojus: Työsuojavaatetus 9 Fysikaaliset ja kemialliset ominaisuudet Fysikaalisia ja kemiallisia perusominaisuuksia koskevat tiedot Yleiset ohjeet Olomuoto: Muoto: Nestemäinen Väri: Väritön Haju: Hajuton Hajukynnys: ph-arvo: Tilanmuutos Sulamispiste/sulamisalue: Kiehumispiste/kiehumisalue: 100 C Leimahduspiste: Ei voida käyttää. Syttyvyys (kiinteä, kaasumainen): Ei voida käyttää. Syttymislämpötila: Hajaantumislämpötila: Itsesyttyvyys: Tuote ei ole itsestään syttyvä. Räjähdysvaara: Tuote ei ole räjähdysvaarallinen. Räjähdysrajat: Alempi: (jatkuu sivulla 5)

23 Sivu: 5/7 Kauppanimike: Plate Wash Concentrate, 20X Ylempi: Höyrypaine 20 C lämpötilassa: 23 hpa Tiheys: Suhteellinen tiheys Höyryn tiheys Höyrystymisnopeus Liukenevuus/sekoittuvuus veteen: Täydellisesti sekoittuva. Jakaantumiskerroin (-oktanoli/vesi): Viskositeetti: Dynaaminen: Kinemaattinen: Liuoteainepitoisuus: Orgaaniset liuoteaineet: 0,0 % Vesi: % Kiinneainepitoisuus: % Muut tiedot Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. (jatkuu sivulla 4) 10 Stabiilisuus ja reaktiivisuus Reaktiivisuus Kemiallinen stabiilisuus Terminen hajoavuus / vältettävät olosuhteet: Ei hajaantumista määräystenmukaisessa käytössä. Vaarallisten reaktioiden mahdollisuus Ei tiedossa vaarallisia reaktioita. Vältettävät olosuhteet Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. Yhteensopimattomat materiaalit: Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. Vaaralliset hajoamistuotteet: Tiedossa ei ole vaarallisia hajoamistuotteita. 11 Myrkyllisyyteen liittyvät tiedot Tiedot myrkyllisistä vaikutuksista Akuutti myrkyllisyys: Ensisijainen ärsyttävä vaikutus: iholla: Ei ärsyttävää vaikutusta. silmiin: Ei ärsyttävää vaikutusta. Herkistymistä: Ihokosketus voi aiheuttaa herkistymistä. Toksikologisia lisätietoja: Tuote voi aiheuttaa EY:n yleisten luokitusdirektiivien mukaisesti valmisteissa seuraavat vaarat: Ärsyttävä 12 Tiedot vaarallisuudesta ympäristölle Myrkyllisyys Vesimyrkyllisyys: Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. Pysyvyys ja hajoavuus Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. (jatkuu sivulla 6)

24 Sivu: 6/7 Kauppanimike: Plate Wash Concentrate, 20X Käyttäytyminen eri ympäristöolosuhteissa: Biokertyvyys Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. Liikkuvuus maaperässä Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. Ekologisia lisätietoja: Yleisohjeita: Vesistövaarallisuusluokka 1 (Oma luokitus): lievästi vesistöä vaarantava Estetään aineen pääsy ohentamattomana tai suurina määrinä pohjaveteen, vesistöihin, viemäristöön. PBT- ja vpvb-arvioinnin tulokset PBT: Ei voida käyttää. vpvb: Ei voida käyttää. Muut haitalliset vaikutukset Merkittäviä lisätietoja ei ole saatavilla. (jatkuu sivulla 5) 13 Jätteiden käsittelyyn liittyvät näkökohdat Jätteiden käsittelymenetelmät Suositus: Pieniä määriä voi ohentaa runsaalla vedellä ja huuhtoa pois. Suuremmat määrät on hävitettävä ympäristöviranomaisten antamien ohjeiden mukaisesti Puhdistamattomat pakkaukset: Suositus: Hävitettävä virallisten määräysten mukaisesti. 14 Kuljetustiedot UN-numero ADR, ADN, IMDG, IATA tarpeeton Kuljetuksessa käytettävä virallinen nimi ADR, ADN, IMDG, IATA tarpeeton Kuljetuksen vaaraluokka ADR, ADN, IMDG, IATA luokka tarpeeton Pakkausryhmä ADR, IMDG, IATA tarpeeton Ympäristövaarat: Marine pollutant: Ei Erityiset varotoimet käyttäjälle Ei voida käyttää. Kuljetus irtolastina Marpol 73/78 -sopimuksen II liitteen ja IBC-säännöstön mukaisesti UN "Model Regulation": - Ei voida käyttää. (jatkuu sivulla 7)

25 Sivu: 7/7 Kauppanimike: Plate Wash Concentrate, 20X (jatkuu sivulla 6) 15 Lainsäädäntöä koskevat tiedot Nimenomaisesti ainetta tai seosta koskevat turvallisuus-, terveys- ja ympäristösäännökset tai -lainsäädäntö Kansalliset määräykset: Tekniset ohjeet ilma: Luokka osuus % Wasser 78,8 I 1,8 Vesivaarallisuusluokka: WGK 1 (Oma luokitus): lievästi vettä vaarantava. Kemikaaliturvallisuusarviointi: Kemikaaliturvallisuusarviointia ei ole tehty. 16 Muut tiedot Annetut tiedot perustuvat tämänhetkisiin tietoihimme. Ne eivät kuitenkaan anna takuuta tuotteen ominaisuuksista eivätkä aikaansaa sopimuksellista oikeussuhdetta. Asiaankuuluvat lausekkeet H301 Myrkyllistä nieltynä. H317 Voi aiheuttaa allergisen ihoreaktion. H361f Epäillään heikentävän hedelmällisyyttä. R25 Myrkyllistä nieltynä. R43 Ihokosketus voi aiheuttaa herkistymistä. R62 Voi mahdollisesti heikentää hedelmällisyyttä. Näyttelyalue ohjelehti: Quality Assurance, Environment, Safety & Health (ESH) Yhteydenottohenkilö: J. van der Weele Lyhenteet ja lyhytnimet: RID: Règlement international concernant le transport des marchandises dangereuses par chemin de fer (Regulations Concerning the International Transport of Dangerous Goods by Rail) ICAO: International Civil Aviation Organization ADR: Accord européen sur le transport des marchandises dangereuses par Route (European Agreement concerning the International Carriage of Dangerous Goods by Road) IMDG: International Maritime Code for Dangerous Goods IATA: International Air Transport Association GHS: Globally Harmonized System of Classification and Labelling of Chemicals * Tiedot muutettu alkuperäisestä versiosta

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/4 Painatuspäivämäärä 20.04.2012 Versionumero 5 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Kauppanimike: Die silicone base Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 1 Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot * * Artikkelinumero: 59644 * Aineen / valmisteen käyttö Laboratoriokemikaalit * Valmistaja/toimittaja: Reagecon Diagnostics Ltd.

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Aineen / valmisteen käyttö Liima

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote

Käyttöturvallisuustiedote Sivu: 1/5 * 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Aineen / valmisteen käyttö Hampaiden

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Aineen / valmisteen käyttö Lisäaine

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/7 * 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Merkittäviä lisätietoja ei ole

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/6 * KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Merkittäviä lisätietoja

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Artikkelinumero: 10015887, 10015888, 10015889, 10015890, 10015891, 10015970, 10015971, 10015972, 10015973,

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Artikkelinumero: 02069 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/6 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 531-2411, 531-2412, 531-2413, 531-2414, 531-2415 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 1610721 CAS-numero: 57-50-1 EY-numero: 200-334-9 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/6 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Merkittäviä lisätietoja

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/6 * 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: G7282 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Aineen

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 * KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Artikkelinumero: 53789 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/8 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 6NE9701 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Merkittäviä

Lisätiedot

Turvallisuusohjelehti 91/155/EY mukainen. Painatuspäivämäärä 04.02.2002 Tarkistettu pvm: 03.02.2002

Turvallisuusohjelehti 91/155/EY mukainen. Painatuspäivämäärä 04.02.2002 Tarkistettu pvm: 03.02.2002 Sivu: 1/5 1 Aine-/valmiste- ja firmanimike Tuotetiedot Artikkelinumero: 113 Valmistaja/toimittaja: Concept Chemicals & Coatings Ltd. P O Box 9, Bramhall, Stockport SK7 1JF England Tietoja antaa: Tel 00

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/6 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 100678 CAS-numero: 3632-91-5 EINECS-numero: 222-848-2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/7 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: FCEG Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Aineen /

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 * 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 162649 CAS-numero: 13746-66-2 EY-numero: 237-323-3 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 120140 Nimike: Kloridi-vakioliuos 10 g/l Cl Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen. Painatuspäivämäärä 13.03.2012 Versionumero 1

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen. Painatuspäivämäärä 13.03.2012 Versionumero 1 Sivu: 1/6 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Artikkelinumero: 356-4041 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/6 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste CAS-numero: 68476-96-0 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Artikkelinumero: 62781 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote

Käyttöturvallisuustiedote Sivu: 1/6 * 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Merkittäviä lisätietoja ei ole

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Kauppanimike: ProArt Wax Disc for Zenotec 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 600543 Nimike: Kalibrointisarja sameusmittaukselle (erilaiset NTU-arvot) Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/6 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Artikkelinumero: 10009336 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella

Lisätiedot

Kit Components. Bio-Plex Pro Rat Single-plex Kit

Kit Components. Bio-Plex Pro Rat Single-plex Kit 02/10/2015 Product code 171L1001M 171L1002M 171L1003M 171L1004M 171L1005M 171L1006M 171L1007M 171L1008M 171L1009M 171L1010M 171L1011M 171L1012M 171L1013M 171L1014M 171L1015M 171L1016M 171L1017M 171L1018M

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote. Osmo Color Puukitti

Käyttöturvallisuustiedote. Osmo Color Puukitti Sivu: 1/7 * KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Kauppanimike: Osmo Color Puukitti Artikkelinumero: 7300, 7301, 7302, 7303, 7304 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/7 * 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: BEBF50, BEBF250 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/6 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Artikkelinumero: 10021673 CAS-numero: 2646-71-1 EY-numero: 220-163-3 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

13.08.2015 KIT COMPONENTS

13.08.2015 KIT COMPONENTS Bio-Rad 13.08.2015 KIT COMPONENTS Product name: Antiserum Salmonella POLYVALENT T, A, B, C,Vi (5 x 3 ml) Product code: 61261 Article number Description Quantity Symbols 60951 Antiserum Salmonella MONOVALENT

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/6 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Artikkelinumero: 10026936, 10026937, 10026920, 10026921, 10040525 CAS-numero: 9004-70-0 Indeksinumero: 603-037-01-3

Lisätiedot

1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/6 Painatuspäivämäärä 21.10.2011 Version : 11.2 Tarkistus: 21.10.2011 * 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot.. Aineen / valmisteen käyttö Neutralisointilipeä. 1.3 Käyttöturvallisuustiedotteen

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 701603 CAS-numero: 163254-40-8 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/8 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Artikkelinumero: 234S 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 140120 Nimike: ISA-liuos kalsiumelektrodeille Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Aineen / valmisteen

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/7 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Merkittäviä lisätietoja

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/7 * 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: FVS3 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella No further

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/6 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Merkittäviä lisätietoja

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/6 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste CAS-numero: 8042-47-5 EY-numero: 232-455-8 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/6 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste CAS-numero: 66402-68-4 EY-numero: 266-340-9 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja

Lisätiedot

04.08.2015 KIT COMPONENTS

04.08.2015 KIT COMPONENTS Bio-Rad 04.08.2015 KIT COMPONENTS Product name: Genie Fast HIV 1/2, 50 Tests Product code: 72330 Article number Description Quantity Symbols 764081 Test device Genie Fast HIV 1/2 50 7230T Diluant (for

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/6 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 701406 100912 CAS-numero: 84-80-0 EY-numero: 201-564-2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/7 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: B5050(175-675) Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/6 * KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Artikkelinumero: 11519 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella

Lisätiedot

22.07.2015 KIT COMPONENTS

22.07.2015 KIT COMPONENTS Bio-Rad 22.07.2015 KIT COMPONENTS Product name: Access HCV Ab PLUS CALIBRATORS Product code: 34335 Article number Description Quantity Symbols 3435A Access HCV Ab PLUS CALIBRATORS - Negative Calibrator

Lisätiedot

KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot

KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Sivu: 1/6 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Artikkelinumero: A-I-SB014 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei

Lisätiedot

18.08.2015 KIT COMPONENTS. Product name: Yersinia Kit (3 x 20 tests) Product code: 63500

18.08.2015 KIT COMPONENTS. Product name: Yersinia Kit (3 x 20 tests) Product code: 63500 Bio-Rad 18.08.2015 KIT COMPONENTS Product name: Yersinia Kit (3 x 20 tests) Product code: 63500 Article number Description Quantity Symbols 6350G Antigène Yersinia enterocolitica O:3 (5 ml) 1 6350H Antigène

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/8 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 1205-440 CAS-numero: 38640-62-9 EY-numero: 254-052-6 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/8 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Artikkelinumero: 6NE942T 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 1 Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetiedot Artikkelinumero: Level 2 Aineen / valmisteen käyttö In-vitro laboratorioreagenssi tai komponentti Valmistaja/toimittaja:

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/6 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Artikkelinumero: 10030938 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/6 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Artikkelinumero: 830 503 018 4 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/7 * KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: S-1020 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/6 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Laatimispäivä: 03.11.2005 1.1 Tuotetunniste 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/7 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Aineen / valmisteen

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artiklan mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artiklan mukainen Sivu: 1/6 * KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Aineen / valmisteen

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 * 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Kauppanimike: Pufferlösung / Buffer solution ph 4.01 Artikkelinumero: 109020 (STAPL-4/7/9) 109830 (QSC Kit) Nimike:

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/8 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Merkittäviä lisätietoja

Lisätiedot

1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/6 Painatuspäivämäärä 21.10.2011 Version : 11.2 Tarkistus: 21.10.2011 * 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot.. Aineen / valmisteen käyttö Kalkkiliuotin. 1.3 Käyttöturvallisuustiedotteen

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/6 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Kauppanimike: CLEARL DC Activator Artikkelinumero: 196 Rekisteröintinumero ei voida käyttää Aineen / valmisteen käyttö

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 * KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Artikkelinumero: 84738 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/6 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Laatimispäivä: 04.03.2010 1.1 Tuotetunniste Artikkelinumero: 9006.0142 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt

Lisätiedot

1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot. 2 Vaaran yksilöinti. 3 Koostumus ja tiedot aineosista. 4 Ensiaputoimenpiteet

1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot. 2 Vaaran yksilöinti. 3 Koostumus ja tiedot aineosista. 4 Ensiaputoimenpiteet Sivu: 1/5 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: A8994 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Merkittäviä

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/9 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Artikkelinumero: 6003005 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/6 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 358P0457 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Aineen/valmisteen

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/8 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Artikkelinumero: 6003054 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella

Lisätiedot

Kit Components. PowerPlex 5C Matrix Standard

Kit Components. PowerPlex 5C Matrix Standard 11/12/2015 Kit Components Product code DG4850 Components: DG430 DM145A Description PowerPlex 5C Matrix Standard 5C Matrix Mix Matrix Dilution Buffer Sivu: 1/6 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai

Lisätiedot

KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot

KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Sivu: 1/6 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Artikkelinumero: W-N-FS705 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/6 * KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Merkittäviä lisätietoja

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 1 Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetiedot Valmistaja/toimittaja: AXSON TECHNOLOGIES - Rue de l'equerre - F-95310 SAINT OUEN L'AUMONE Tél.(33-1)34 40 34 60 Tietoja

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/7 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Artikkelinumero: 98500056-81, 98500056-82 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/6 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Laatimispäivä: 28.10.2009 Tuotetunniste Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Aineen

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Aineen / valmisteen käyttö Puhdistin 1.3 Käyttöturvallisuustiedotteen toimittajan tiedot Valmistaja/toimittaja:

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/7 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Merkittäviä lisätietoja

Lisätiedot

High quality, strong glue for plastics.

High quality, strong glue for plastics. 35.0.16 Sivu: 1/9 * 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot. Tuotetunniste. Kauppanimike: Hard Plastic Lijm. Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/6 * KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Artikkelinumero: 0013 CAS-numero: 1066-33-7 EY-numero: 213-911-5 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/7 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Aineen / valmisteen käyttö Polyuretaanihartsi

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/7 * KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Tällä hetkellä

Lisätiedot

1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot. 2 Vaaran yksilöinti. 3 Koostumus ja tiedot aineosista. 4 Ensiaputoimenpiteet

1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot. 2 Vaaran yksilöinti. 3 Koostumus ja tiedot aineosista. 4 Ensiaputoimenpiteet Sivu: 1/5 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: A1149 CAS-numero: 7647-14-5 EY-numero: 231-598-3 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/9 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Artikkelinumero: 6013309, 6013301, 6013303 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt,

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/7 * KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Käyttöala SU22

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote

Käyttöturvallisuustiedote Sivu: 1/6 * KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Aineen / valmisteen

Lisätiedot

1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot. 2 Vaaran yksilöinti

1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot. 2 Vaaran yksilöinti Sivu: 1/6 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: A8032 CAS-numero: 50-23-7 EY-numero: 200-020-1 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/6 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Kauppanimike: Futurabond M+ 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/6 Painatuspäivämäärä 29.06.2012 Versionumero 7 Tarkistus: 05.01.2010 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Kauppanimike: A 77/P DURCISSEUR Artikkelinumero: RZ

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/8 * 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Luontipäivämäärä: 10.09.2009 Tuotetunniste Artikkelinumero: 2001002039 Tunnuskoodi: 4004666002039 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote

Käyttöturvallisuustiedote Sivu: 1/7 * KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Artikkelinumero: 100086 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella

Lisätiedot

Kit Components. ReadyAmp Genomic DNA Purification System. Nuclease-Free Water ReadyAmp Genomic DNA Purification Resin Autoclaved Magnetic Stir Bar

Kit Components. ReadyAmp Genomic DNA Purification System. Nuclease-Free Water ReadyAmp Genomic DNA Purification Resin Autoclaved Magnetic Stir Bar 02/17/2016 Kit Components Product code A7710 Components: P119 A774 A779A Description ReadyAmp Genomic DNA Purification System Nuclease-Free Water ReadyAmp Genomic DNA Purification Resin Autoclaved Magnetic

Lisätiedot

KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot

KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Sivu: 1/6 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Artikkelinumero: T-I-SP520 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei

Lisätiedot

Kit Components. ADCC Reporter Bioassay, Target (WIL2-S) ADCC Bioassay Target Cells WIL2-S ADCC Bioassay control antibody

Kit Components. ADCC Reporter Bioassay, Target (WIL2-S) ADCC Bioassay Target Cells WIL2-S ADCC Bioassay control antibody 06/25/2016 Kit Components Product code G7013 Components: G7270 G7210 Description ADCC Reporter Bioassay, Target (WIL2-S) ADCC Bioassay Target Cells WIL2-S ADCC Bioassay control antibody Sivu: 1/7 Painatuspäivämäärä

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/7 Painatuspäivämäärä 18.04.2012 Versionumero 11 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Kauppanimike: ADEKIT A 170 DURCISSEUR Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/7 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Artikkelinumero: NET453 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/6 * KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Artikkelinumero: A2227 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/7 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Laatimispäivä: 19.11.2009 1.1 Tuotetunniste Kauppanimike:P400 SR Soluble Support Material 1.2 Aineen tai seoksen merkitykselliset

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/5 1 Aineen tai valmisteen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetiedot Aineen / valmisteen käyttö Pigmentti Korroosionestoaine Valmistaja/toimittaja: Oy ESOPE Ab puhelin: +358-09-541 9088

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/7 KOHTA 1: Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot 1.1 Tuotetunniste Artikkelinumero: 199829 CAS-numero: 7697-37-2 EY-numero: 231-714-2 Indeksinumero: 007-004-00-1 1.2 Aineen

Lisätiedot

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen

Käyttöturvallisuustiedote 1907/2006/EY, 31 artikla mukainen Sivu: 1/6 * 1 Aineen tai seoksen ja yhtiön tai yrityksen tunnistetiedot Tuotetunniste Artikkelinumero: 358P0458 Aineen tai seoksen merkitykselliset tunnistetut käytöt ja käytöt, joita ei suositella Aineen/valmisteen

Lisätiedot