LÄHETYSTYÖN KUVIOITA SEURAKUNNAN LUONTAINEN KEHITYS 6-7 HALLITUKSEN KOKOUKSISTA... 8 TIETOA TAPAHTUMISTA.. 9 VANHIMMISTON KOKOUKSISTA...

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LÄHETYSTYÖN KUVIOITA.. 4-5 SEURAKUNNAN LUONTAINEN KEHITYS 6-7 HALLITUKSEN KOKOUKSISTA... 8 TIETOA TAPAHTUMISTA.. 9 VANHIMMISTON KOKOUKSISTA..."

Transkriptio

1 4/2010

2 TÄSSÄ LEHDESSÄ: HERRAN TULON ODOTUS Tommi Hintsanen. 3 LÄHETYSTYÖN KUVIOITA SEURAKUNNAN LUONTAINEN KEHITYS 6-7 HALLITUKSEN KOKOUKSISTA... 8 TIETOA TAPAHTUMISTA.. 9 VANHIMMISTON KOKOUKSISTA SIELUNHOITORYHMÄN TOIMINNASTA...12 HENGENPELASTUSTA Eero Pulkkinen.. 13 SEURAKUNNAN TYÖMUOTOJA MARIA JA JOOSEF Mirja Nykänen 16 VAARAT VAANII Anja Hottinen. 16

3

4 LÄHETYSTYÖN KUVIOITA Jeesuksen antama lähetyskäsky Raamatussa on varmasti monille hyvin tuttu. Halutessaan sen toki voi kerrata (Matt. 28:18-20). Lähetyskäskyn toteuttaminen on ollut helluntailaisille sydämen asia, eri maiden helluntailiikkeiden tekemän laajan lähetystyön perusteella voisi puhua jopa suoranaisesta lähetysrakkaudesta. Suomen helluntaiherätys on maailmanlaajuisesti ajatellen yksi suurimpia lähettäjiä verrattaessa lähettien määrää herätysliikkeen jäsenmäärään. Lähetysinnon ylläpitämiseksi ja käytäntöjen selvittämiseksi on vanhimmistossa keskusteltu, että on hyvä kerrata seurakuntalaisille, miten lähetystyö käytännössä toimii herätysliikkeessämme ja maakunnassamme. Seuraava selostus voi tuntua osin kuivalta, mutta toivottavasti se antaa kuvan, miten lähetystyön virallinen ja käytännöllinen puoli hoituu. Suomen helluntaiherätyksessä lähes kaikki lähetystyö kanavoituu herätyksemme lähetysjärjestön Fidan kautta. Fida on helluntaiseurakuntien omistama yhdistys, joka pitää huolta yhteyksistä ympäri maailmaa, nostaa esiin erilaisia lähetystarpeita, antaa apua käytännön asioiden hoitamiseen jne. Lisäksi Fida on yksi valtion kumppanuusjärjestöistä kehitysyhteistyön toteuttamiseen. Yleisesti ottaen lähetystyöhön tarvittavat varat tulevat helluntaiseurakunnista, joiden palkkalistoilla myös lähetit ovat. Kehitysyhteistyössä valtio maksaa 85 % hankkeiden kustannuksista ja työntekijät ovat Fidan palkkalistoilla. Lähetysjärjestön tarpeellisuutta saattaa joku aina silloin tällöin kyseenalaistaa, mutta käytännön kokemukset niin Suomesta kuin muistakin maista osoittavat, että ilman lähetysjärjestöä lähetystyö pysyy pienenä ja heikkona. On hyvä, että on taho, joka nostaa lähetystyötä esille ja jossa toisaalta on asiantuntemusta lähettämiseen liittyvien, joskus hyvinkin mutkaisten, asioiden ratkomiseen. Lähetysinnosta kertoo, että Fida on tällä hetkellä Suomen suurin lähetysjärjestö noin 350 lähetillään (Ev.lut. kirkolla on kokonaisuudessaan hieman enemmän lähettejä, mutta toiminta on kanavoitunut useille järjestöille). Fidan kotimaan toimintojen tehokkuudesta kertoo se, että vaikka muilla lähetysjärjestöillä on vähemmän lähettejä ulkomailla, niiden toimistohenkilökunta on huomattavasti suurempi. Fidan hallitukseen valitaan vuosikokouksessa yksi edustaja kustakin maakunnasta. Pohjois-Karjalaa hallituksessa edustaa Kyösti Havukainen Kiteeltä. Tarkemmin Fidasta voit lukea: Täällä Pohjois-Karjalassa on maakunnan kahdeksan helluntaiseurakunnan yhteinen lähetysyhdistys, Pohjois-Karjalan ulkolähetys ry. Maakuntamme lähetit (joista lyhyt esittely alempana) ovat tavallaan yhteisiä, vaikka kullakin on jokin maakuntamme seurakunta juridisena työnantajana. Meidän seurakuntamme on Päivi Asikaisen työnantaja.

5 Maakunnan lähetysyhdistyksen tulot tulevat seurakuntien tilittämistä lähetysuhreista. Meillä kerätään kuukauden 2. sunnuntaina lähetysuhri, joka tilitetään lähetysyhdistykselle. Lisäksi joidenkin myyjäisten, kahvitusten tai ruokailujen tuotto menee lähetysyhdistykselle. Saamistaan varoista lähetysyhdistys korvaa työantajaseurakunnille niiden maksamat palkka-, työantaja- ja muut kulut. Näin lähetystyön rahallinen vastuu jakautuu koko maakunnalle. Siksi on tärkeää, että osallistumme Jeesuksen lähetyskäskyn täyttämiseksi lähetysuhreihin joko lähetyskokouksessa (kuukauden 2. sunnuntai) tai suoraan seurakunnan tilille, jolloin pankkisiirron viestikenttään (ei viitenumeroa) tulee 390. Lähetysyhdistyksen asioita hoitaa yhdistyksen hallitus, johon valitaan edustaja kustakin seurakunnasta. Lieksan edustaja on Tommi Hintsanen. Maakunnan lähetysstrategian löydät: Maakunnan lähetit: Päivi Asikainen toimii Fidan lapsityönkoulutuksen koordinaattorina. Hän asuu Siilinjärvellä ja sieltä käsin käy muutamia kertoja vuodessa eri puolilla maailmaa pitämässä 1-2 viikon mittaisia kursseja lapsityöntekijöille. Samaa työtä Päivi tekee osin myös Suomessa kouluttaen lähetystyöhön lähteviä lapsityöstä Isossa Kirjassa. Toinen osa Päivin työtä on myös lapsityöntekijöiden koulutuksen kehittäminen. Sitä varten hän osallistuu monenlaisten materiaalien laatimiseen sekä lapsityöhön että lapsityöntekijöiden kouluttamiseen. Tämä materiaali palvelee myös suomalaisia helluntaiseurakuntia niiden omassa lapsityössä. Koulutuksen kehittämiseen kuuluu myös erilaisten lapsityöntekijöiden verkostojen luominen. Eeva Peuhkurinen on ollut pitkään lähetystyössä Japanissa. Hänen tehtäväkenttäänsä on ollut suurelta osin paikallisen seurakunnan kuvioissa. Markku Ollikainen toimii myös Japanissa paikallisen seurakunnan työssä. Lisäksi hän on luonut monipuoliset suhteet yhteiskuntaan ja koulujärjestelmään, joiden kautta on myös avautunut mielenkiintoisia mahdollisuuksia päästä kertomaan kristinuskosta. Seurakunnassamme lähetysvastuussa ovat oman toimen ohella olleet: Aimo Hottinen Venäjän Karjalaan suuntautuneessa työssä. Irja-Liisa ja Eero Pulkkinen turistityössä Kanarialla sekä Mauritanian köyhiä auttavassa Aavikon ruusu -työssä. Lähetystyössä on siis työsarkaa niin kotimaassa kuin ulkomaille lähtevilläkin. On hyvä muistaa rukouksin lähetystyön kokonaisuutta ja olla näin itsekin mukana toteuttamassa Jeesuksen lähetyskäskyä.

6 Seurakunnan luontainen kehitys -tutkimuksen kuulumisia Runsas osanotto ja aktiivinen keskustelu olivat innoittavia asioita tiistaina pidetyssä keskusteluillassa. Illan kuluessa kerrattiin Seurakunnan luontainen kehitys -tutkimuksen perusajatusta ja keväällä seurakunnassamme tehdyn kyselyn tuloksia. Tutkimushan mittaa alla olevia kahdeksaa eri tekijää, jotka maailmanlaajuisessa taustatutkimuksessa ovat osoittautuneet kaikkein merkittävimmiksi asioiksi seurakunnan hyvinvointiin ja kasvuun. 1. Valtuuttava johtajuus 2. Lahjoihin perustuva palvelutehtävä 3. Intohimoinen hengellisyys 4. Toimivat rakenteet 5. Innoittava jumalanpalvelus 6. Kokonaisvaltaiset pienryhmät 7. Tarveperustainen evankeliointi 8. Rakkaudelliset ihmissuhteet Maailmanlaajuisen selvityksen mukaan hyvinvoivat seurakunnat ovat yleensä myös kasvavia seurakuntia. Tärkeää on myös, että hyvinvointiin kaikkein eniten vaikuttavat kahdeksan tekijää ovat tasaisesti vahvoja. Siksi oleellista on lähteä parantamaan kaikkein heikoimpia osa-alueita. Vanha sanonta, että ketju on yhtä vahva kuin sen heikoin lenkki, pätee myös tässä hyvin. Keväisen tutkimuksen mukaan seurakuntamme heikoimmat lenkit olivat rakkaudelliset ihmissuhteet ja kokonaisvaltaiset pienryhmät. Yksittäisissä kysymyksissä kaikkein heikoimmat tulokset olivat rakkaudellisten ihmissuhteiden alueella. Keskusteluillassa puitiin ryhmissä ja yhdessä tutkimuksen tuloksia ja siihen vaikuttavia syitä. Monia varteenotettavia näkökulmia tulikin esille: aitouden puute kohtaamisessa, ei uskalleta olla omia itsejämme, ei puhuta suoraan, puhutaan selän takana jne. Vakavan ja arankin asian käsittelyssä ilahduttavaa oli vilpitön ja rakentava ilmapiiri. Keskustelua jatkettiin Siinä missä ensimmäisellä kokoontumisella keskityttiin menneeseen ja nykyiseen, toisella kerralla pureuduttiin siihen, mikä meitä voisi auttaa eteenpäin. Ryhmissä riitti jutun aiheita ja monia ajatuksia tuotiin esille: Keskinäinen luottamus, ei rikota annettuja lupauksia; lupaus on velka Jakaminen elämän iloissa ja suruissa Rohkaisu kielteinen arvostelu Uusien huomioiminen Seurakunnan johdon asenteet / johdon osoittama huomiointi Luottamuksen puute (sielunhoito, henk.koht.)

7 Arkipäivän yhteys Positiivinen suhtautuminen ihmisiin Näiden keskustelujen tuloksena on hyvä lähteä eteenpäin. Samalla kannattaa muistaa, että kyseessä on prosessi, joka väistämättä vie aikansa. Tärkeää on kuitenkin, että on havahduttu yhteisesti tiettyihin ongelmiin ja lähdetty liikkeelle niiden hoitamisessa. Joitakin keskusteluissa esille tulleita asioita on jo toteutettu tai lähdetty toteuttamaan Päivärukousta toivottiin ihmisille, jotka eivät jaksa illalla tulla rukouskokoukseen. Nyt joka toinen keskiviikko klo 13 on mahdollisuus tulla yhteen rukoilemaan. Tässä lehdessä esittely seurakunnan toiminnoista ja niiden vastuuhenkilöistä. Keskusteluissa nousi esille, että monet miettivät omaa paikkaansa ja tehtäväänsä seurakunnan keskellä ja toivottiin tietoa, että mihin voisi osallistua ja keneen ottaa yhteyttä. Tutkimuksen myötä opetuksessa ja puheissa on ollut selvästi enemmän painotusta seurakuntayhteyteen ja ihmissuhteiden hoitamiseen. Sielunhoitopäiviä on kaivattu. Ensi vuodelle on sovittu Seppo Jokisen vierailu keväälle ja Tapio Kyyhkysen vierailu syksylle. Tietenkin on tärkeää, että me jokainen otamme osaltamme vastuuta erityisesti niistä asioista, jotka näyttivät olevan syviä kipupisteitä: luottamus, hyvän (eikä pahan) puhuminen toisista, toisten persoonan ja työpanoksen kunnioittaminen, toinen toistemme huomioiminen ja rohkaiseminen. Näissä on hyvä mahdollisuus erilaisissa pienissäkin kohtaamisissa tehdä suuria asioita pienillä sanoilla ja teoilla!

8 Hallituksen kokouksien keskeisiä asioita (8.6., 16.6., 9.8., ja ) 1. Rahastonhoitajan äitiysvapaa Maritta Muikku on jäämässä äitiyslomalle heinäkuun alussa. Leena Karvonen tulee hänen tilalleen. Tehdään tilintarkastus vaihdon yhteydessä. 2. Kirjaostojen keskittäminen Aikamedia on tarjonnut yhteistyösopimusta, jossa keskittämällä kirjaostot heille, voimme heidän kauttaan saada myös muiden kustantajien tuotteita nykyisillä eduilla. Lisäksi saamme ilmaista mainosmateriaalia yms. Päätettiin hyväksyä Aikamedian tarjoama sopimus. 3. Tuumatuvan tilin käyttöoikeus Seija Saveliuksen lopettaessa Tuumatuvan vetämisen kesäkuun lopussa siirretään Tuumatuvan tilin käyttöoikeus työn jatkajalle Marja-Leena Leinoselle. 4. Rukoushuoneen korjauksia Rukoushuoneella on monenlaisia kunnostuksia: sadevesijärjestelmä, pyöreä päätyikkuna, keittiön hana, poistoilmapuhallin ja ulkovalot. Olavi Kilpeläinen on ollut suurimmassa osassa vetämässä talkooporukkaa. 5. Kristillisten järjestöjen työehtosopimus Kristillisten järjestöjen työehtosopimus, joka tuli yleissitovaksi vuoden 2009 syksyllä, velvoittaa myös meitä. Päivi Asikaisen kanssa on keskusteltu ja saatettu asia kuntoon. Lisäksi päätettiin, että otetaan sama TES käyttöön myös Tuumatuvan ja Löytöpuodin työntekijöiden kohdalla. 6. Toimiston uusi tietokone Toimiston tietokone on hajonnut, tiedot ovat kuitenkin tallessa. Marko Viili hoitaa uuden koneen ja tarvittavan varmuuskopioinnin. 7. Ifin vakuutustarjous If on tarjonnut meille nykyistä vakuutusta huokeamman tarjouksen. Ehdittiin hyväksyä tarjous ennen kuin ilmoittivat vetäytyvänsä tarjouksesta. Esko Happo sai neuvoteltua, että vakuutus on vuoden voimassa alkuperäisillä ehdoilla. Kysytään tarjouksia useilta yhtiöiltä. 8. Viimeinen mahdollisuus -draaman mainostus Arja Ehrukainen on selvittänyt eri kopioliikkeiden hintoja draaman mainoksista. Halvin tarjous on Konevasta, josta tilataan julisteet ja käsimainokset. 9. Lumityöt Jukka Kananen, Esa Kanasen poika, on valmis hoitamaan rukoushuoneen pihan lumityöt traktorilla. Hyväksytään. 10. Nadvoitsan kannatus Venäjän Karjalassa olevaa Nadvoitsan seurakuntaa olemme tukeneet pitkän aikaa rahallisesti 30 /kk. Tässä vaiheessa on hyvä irrottautua rahallisesta kannatuksesta.

9

10

11 Vanhimmiston kokouksien keskeisiä asioita (26.7., 30.8., 27.9., ja ) 1. Kokoustoiminta Käytiin läpi tulevan kuukauden kuukausiohjelma sekä tulevia vierailijoita ja muita erityistilaisuuksia. Vuodelle 2011 jo sovittuja vierailuja on: Leo Niemelä Akseli Hirvaskoski Muita erityistilaisuuksia vuodelle 2011 on: 8.1. Maakunnallinen lapsityöntekijöiden koulutuspäivä 9.1. Päivi Asikainen vierailemassa ja Päivin 50-vuotiskahvit 16., 18. ja Ekumeenisen rukousviikon tilaisuudet, joista viimeinen meillä Keskusteltiin mahdollisista sielunhoito- ja raamattupäivien puhujista. Tommi tiedusteli asiaa: Juhani Karvinen olisi tulossa helmikuun puolivälissä pitämään raamattuviikonloppua. Sielunhoitopäiviä tulee pitämään Seppo Jokinen ja Tapio Kyyhkynen Ehtoolliskäytännöstä on tullut palautetta, jossa toivotaan paluuta vanhaan käytäntöön. Päätettiin hommata palautelaatikko eteiseen, johon voi omalla nimellään jättää toiveensa, niin voimme hahmottaa asiaa paremmin. Palautteen perusteella päätettiin, että jatketaan uudella tavalla vuoden loppuun. 2. Seurakunnan luontainen kehitys Keskusteltiin tuloksista ja todettiin, että asiaan on syytä paneutua. Päätettiin järjestää seurakunnan keskusteluilta tiistaina asiasta. Oltiin tyytyväisiä keskusteluillan runsaaseen osanottoon ja rakentavaan henkeen. Illasta oli tullut myös hyvää palautetta. Jatketaan prosessia seuraavalla keskusteluillalla keskiviikkona klo 18. Teemana on mahdolliset keinot, jotka auttavat eteenpäin. Myös toiseen keskusteluiltaan osallistui ilahduttavasti ihmisiä. Ryhmissä syntyi hyvää keskustelua ja monia ehdotuksia, jotka voisivat auttaa eteenpäin. 3. Krito-ryhmä Lahja Parviainen on lupautunut aloittamaan uuden Krito-ryhmän, joka aloittaisi ja kokoontuisi kahden viikon välein. Tiedostetaan, että ryhmälle on tarvetta ja ollaan iloisia, että Lahja on valmis vetämään ryhmää. 4. Ehtoolliskeskustelu Käytiin Voiton alustuksen pohjalta keskustelua ehtoollisen merkityksestä ja muodosta. 5. Vanhimmiston täydentäminen Viime lokakuussa Tuomo Karvonen ja Voitto Oinonen valittiin vuoden koeajalla vanhimmistoon. Vuoden kuluessa vanhimmisto on kokenut Tuomon ja Voiton osallistumisen hyvänä ja he ovat itsekin valmiita jatkamaan. Esitetään seurakunnalle lokakuun ehtoolliskokouksessa, että Tuomo ja Voitto tulisivat vakituisesti mukaan vanhimmistotyöhön. Seurakunnalla on kuukausi aikaa antaa palautetta ja päätös tehdään marraskuun ehtoolliskokouksessa. Mitään varsinaista palautetta ei tullut kuukauden aikana, mutta aiemmin monet vanhimmat olivat saaneet seurakuntalaisilta hyväksyvää viestiä Tuomon ja Voiton osallistumisesta

12 vanhimmistoon. Näin esitetään marraskuun ehtoolliskokouksessa seurakunnalle hyväksyttäväksi, että Tuomo ja Voitto tulisivat vanhimmistoon. 6. Osallistuminen nollapromille-diskoon Yläkoulu ja kaupungin nuorisotoimi järjestävät raittiuteen kannustavan nollapromille-diskon nuorille Meiltäkin on kysytty mahdollista rahallista tukea tapahtumalle. Keskustelimme, että suoran rahallisen tuen antaminen tapahtumalle, joka ei ole hengellinen, on vaikeaa. Sen sijaan päätimme lahjoittaa muutaman hengellisen nuorten musiikkiäänitteen jaettavaksi vaikkapa arvonnassa. 7. Eväät elämään! -keräys Fidan Eväät elämään! -keräys (aiemmin Auta kanssamme) järjestetään Keräyksen kohteena on Dhakan slummien lapset Bangladeshissa. Keräys järjestetään lipaskeräyksenä, johon Fida toimittaa osallistuville seurakunnille liivit, lippaat ja tarvittavan materiaalin. Osallistumme, jos saamme riittävän määrän seurakuntalaisia osallistumaan. 8. Sekalaisia asioita Päätettiin kokeilla toisenlaista muotoa lehti-ilmoitukseen. Päätettiin osallistua kustannuksiin Suvin mennessä pastorien vaimojen päiville Isoon Kirjaan. Olavi Kilpeläinen voisi osallistua sielunhoitoryhmään. Ryhmä suhtautuu asiaan myönteisesti ja myös vanhimmisto puoltaa asiaa. Seurakunnan joulutervehdyksenä viemme paikallisille yhteistyötahoille Kultalyhteen ja omille yli 75-vuotiaille seurakuntalaisille kukkasen.

13

14 Hengenpelastusta! Kun joku on hukkumaisillaan, emme huuda hänelle laiturilla ja käske pelastautumaan. Emme tyydy vain katselemaan. Emme tarjoa hukkuvalle kauniita sanoja vaan sitä, minkä tiedämme pelastavan hänet. Kun näemme jonkun kamppailevan syvässä vedessä, heitämme hänelle nopeasti pelastusrenkaan, tai köyden pelastaaksemme hänen henkensä. Ehkä ojennamme kätemme ja vedämme hänet itse turvaan. Itse olin vähällä hukkua. Nuorena olin lapsen uskossa. Isäni oli metodistipastori ja itsekin olin tiiviisti seurakuntayhteydessä. Ollessani 17-vuotias äitini pitkän sairauden jälkeen menehtyi. Minulle tuli viha Jumalaa kohtaan. Miksi äiti kuoli? Jätin isän ja veljeni ja lähdin omille teilleni. 25 vuoden aikana koin kaiken sen, mitä maailma antaa: alkoholin, huumeet, vankilat ja paljon muuta. Heinäkuussa vuonna 1980 hortoilin Tukholman asematunnelissa. Eräs nainen pysähtyi eteeni ja kysyi: Oletko suomalainen? Vastattuani myöntävästi hän kertoi, että illalla on Döbelsgatanin rukoushuoneella hengellinen tilaisuus. Menin sinne ja siellä alkoi minun uusi elämäni. Pian uskoontuloni jälkeen kirjoitin tämän tarinani: Niin kuin aalloilla iloisesti hyppelehtivä puupalikka. Se nousee ja laskee aaltojen mukana. Aikaa myöten se alkaa hiljaa vettyä. Tosin hiljalleen. Sillä puu on lujaa ja vuosirenkaat tiheitä. Nousua ja laskua kestää kauan. Mutta se iloinen nousu alkaa käydä raskaaksi. Kunnes koittaa aika, että puu on täysin vettynyt. Silloin alkaa viimeinen ponnistelu aallonharjalle. Se saattaakin olla viimeinen hetki yrittää. Taistelu on ohi. Vesi huolehtii hautauksesta. Tarina on päättynyt. Näin yksinkertainen ja surullinen on monen ihmisen tarina. Elämä, joka hänelle oli annettu, tuhoutuu oman elämäntavan ansiosta. Oman itsensä ajamana. Minäkin olen ollut laineilla päämäärättömästi ajelehtiva puupalikka, joka vettyi yhä kiihtyvällä vauhdilla yli 25 vuoden ajan. Tuho näytti jo lähes varmalta. Minulle kuitenkin annettiin vielä mahdollisuus. Jumalan voima johdatti kohdalleni laivan nimeltä Jeesus, joka poimi minut mereltä hukkumasta. Huomasin pelastuneeni ja samalla koin jotain uutta, jota en ollut aikoihin ajatellut. On olemassa valoisampi ja viisaampi tapa elää. Toiveikas katse, katse Jeesusta kohti, tuota iankaikkisen elämän antajaa, tuota pelastavaa laivaa, joka minutkin poimi hukkumasta. Eero Pulkkinen

15 Seurakunnan työmuotoja Tässä luettelossa on aakkosjärjestyksessä esitelty erilaisia seurakuntamme työmuotoja, -ryhmiä tai - aloja. Monien yksittäisten ihmisten työpanokset jäävät tässä vielä piiloon. Pari esimerkkiä: hallituksen alla tehdään paljon työtä mm. rahaliikenteen hoitamiseksi; seurakunnan musiikissa palvelee lukuisa joukko erilaisia ihmisiä. Hallitus yhdistyksen hallitus hoitaa seurakunnan juridisia, taloudellisia ja käytännöllisiä asioita puheenjohtaja: Esko Happo, Katuryhmä evankelioiva katutyö vastuuhenkilö: Irja Turunen, Keittiö vastuuhenkilö: Eila Voutilainen, Kiinteistönhoito ulkoalueiden hoito, rukoushuoneen pienet korjaukset yms. tehdään pääosin talkoilla vastuuhenkilö: Olavi Kilpeläinen, Kirjamyynti vastuuhenkilö: Anna-Maija Kananen, Kokoustoiminta seurakunnan tavanomaiset tilaisuudet, vastuuhenkilö: Tommi Hintsanen päiväpiiri (joka toinen keskiviikko), vastuuhenkilöt: Tommi Hintsanen, Voitto Oinonen, , Hilkka Lyytikäinen, päivärukous (joka toinen keskiviikko), vastuuhenkilö: Hilkka Oinonen, perjantai-illan rukouskokous, vastuuhenkilö: Hannes Partanen, aamurukous, vastuuhenkilö: Lassi Drake, Kotisivut & ATK vastuuhenkilö: Marko Viili, Lapsityö pyhäkoulu, Kids' Action -tapahtumat, lastenleiri vastuuhenkilö: Anja Hottinen, Jippii-kuoro, vastuuhenkilö Suvi Hintsanen, Lähetystyö seurakuntamme on mukana maakunnan helluntaiseurakuntien yhteisessä lähetyskassassa, joka kannattaa kolmea lähetystyöntekijää: Päivi Asikainen, Eeva Peuhkurinen, Markku Ollikainen ystäväseurakunta Venäjän Karjalassa on Nadvoitsan helluntaiseurakunta, vastuuhenkilö: Aimo Hottinen, turistityö Kanarialla & Aavikon ruusu -avustustyö Mauritaniaan, vastuuhenkilö: Irja-Liisa & Eero Pulkkinen, , Löytöpuoti kirpputori Kuhmonkadulla käytännön työ pääosin tukityöllistetyillä vastuuhenkilö: Sinikka Haakana, Miestenpiiri kokoontuu tavallisesti kuukauden ensimmäisenä sunnuntai-iltana vastuuhenkilö: Jarmo Lonkainen,

16 Nuorisotyö nuortenillat, nuorten retket ja tapahtumat, nuortenleirit vastuuhenkilöt: Maritta ja Hannu Muikku, , , Suvi ja Tommi Hintsanen, , sähly, vastuuhenkilöt: Anna ja Sami Jääskeläinen, , Ompeluseura kokoontuu noin kuukausittain, käsitöitä lastenkotiin Bulgariaan vastuuhenkilö: Leena Drake, Ruokapalvelu jaetaan EU:n elintarvikeapua vähävaraisille sekä paikallisten liikkeiden jakamaa ruokaa tavallisesti kuukauden viimeisenä lauantaina jakotilaisuus, jossa myös hartaus ja ruokailu vastuuhenkilöt: Tommi Hintsanen, , Voitto Oinonen, Irja Turunen Sairaalalauluryhmä viikoittaiset ja kuukausittaiset vierailut vanhainkodeilla ja hoitokodeilla vastuuhenkilö: Lassi Drake Seurakuntaviesti ilmestyy 4 kertaa vuodessa, sisältää ajankohtaisia asioita, tiedotusta ja seurakuntalaisten kirjoittamia juttuja vastuuhenkilö: Tuula Salokangas, Sielunhoitoryhmä sielunhoidollinen keskustelu- & rukoustuki vastuuhenkilö: Olavi Kilpeläinen, Krito-ryhmä, vastuuhenkilö: Lahja Parviainen, Sisarpiiri kokoontuu tavallisesti kuukauden ensimmäisenä sunnuntai-iltana vastuuhenkilö: Irja Turunen, Siivous pääosin hoidetaan tukien avulla työllistetyillä vastuuhenkilö: Sinikka Haakana, Tuumatupa toimintakeskus Viekissä kuntouttavaa työtoimintaa & hengellistä antia vastuuhenkilö: Marja-Leena Leinonen, Vanhimmisto seurakunnan vanhimmisto johtaa seurakuntaa ja vastaa erityisesti seurakunnan hengellisestä työstä puheenjohtaja: Tommi Hintsanen, p Ystäväpalvelu vieraillaan sellaisten seurakuntalaisten luona, jotka eivät itse pääse kokouksiin vastuuhenkilö: Anja Hottinen, Äänentoisto vastuuhenkilö: Unto Seppänen,

17 Maria ja Joosef Maria ja Joosef saivat lapsen, kapaloivat ja laittoivat seimeen. Ei ollut muuta paikkaa pyhälle ja puhtaalle kuin juhtain seimi. Herran enkeli ilmestyi paimenille, jotka säikähtivät kirkkautta suurta. Älkää peljätkö, sanoi enkeli, ilmoittaen suuren ilon, joka on tuleva kaikelle kansalle: Tänä yönä on syntynyt Vapahtaja, joka vapauttaa kaiken kansan sen synneistä. Iloitkaa ja riemuitkaa taivas ja maa. Jumala on katsonut kansansa puoleen. Jumalan Poika on tullut lunastamaan kansansa, heidät, jotka vaeltavat kuoleman varjon maassa. Iloitkaa Jumalan sotajoukkojen kanssa. Iloitkaa ja riemuitkaa, taivas ja maa. Antakaa kunnia taivaan kuninkaalle. Tuokaa hänelle koko sydämenne, palvoen rukoilkaa. Mirja Nykänen Vaarat vaanii Tulin pyörällä työstä. Kaksi kissaamme oli rapulla ja pieni lintu niiden edessä. Huomasin linnun elävän. Koppasin sen käsieni väliin kevyesti ja nostin puisen keinun päälle. Kissat jäivät nuuhkimaan rappua ja ihmettelivät saaliin katoamista. Hetken kuluttua laskin kissat sisälle ja katselin ikkunasta, kuinka lintu oikoi siipiään. Jonkin ajan päästä toinen kissa pyrki ulos. Kauhukseni näin sen jälleen tavoittelevan lintua. Yllätyksekseni lintu pyrähti lentoon. Olin siitä hyvilläni, kuten varmasti lintukin. Mieleeni tuli Psalmi 124:1-7: Ellei Herra olisi ollut puolellamme, kun viholliset hyökkäävät kimppuumme, meidät olisi nielty elävältä. Ylistetty olkoon Herra! Hän ei antanut meitä heidän hampaittensa raadeltaviksi. Me pääsimme pakoon kuin lintu. Olen onnellinen, että minulla on Herra puolellani. Monista vaikeista tilanteista hän on pelastanut. Meillä jokaisella on omat vihollisemme. Saalistajina tai orjuuttajina eivät välttämättä ole toiset ihmiset. Useimmiten oma tottumuksemme ja tapamme synnyttää riippuvuuden, joka pitää otteessaan. Tunnistammeko vai emme omia uhkiamme? Mooseksen kirja kertoo, että kun vahvat kaatuivat taistelussa, heikoimmat otettiin vihollisen saaliiksi. Suokoon Jumala, että voimme toteuttaa Jeremia 21:12 ja 22:3 neuvoa: Pelastakaa sorrettu sortajan käsistä! Pelastakaa riistetty riistäjän käsistä. Anja

18 Seurakunta Pastori p (toimisto) toimistoaika ti klo Tommi Hintsanen p Vanhimmisto Lassi Drake Esko Happo p p Esa Kananen Hannes Partanen p p Mauno Viili Voitto Oinonen p p Tuomo Karvonen Hallitus Esko Happo (pj.) Hannu Muikku p p Jarmo Lonkainen Arja Ehrukainen p p Esa Kananen p Karjalan työ Rahastonhoitaja Seurakunnan pankkitili Aimo Hottinen p Leena Karvonen p Osuuspankki viestitiedoksi 101 seurakunta tai 390 lähetystyö Lisää yhteystietoja löytyy nettisivuilta osoitteesta Sieltä löytyy myös tapahtumakalenteri, jossa on tietoa seurakunnan toiminnoista.

19

p. 040 527 7480 (toimisto) toimistoaika ti klo 10-12 srk@lieksanhelluntaisrk.net p. 044 720 0998 pastori@lieksanhelluntaisrk.net

p. 040 527 7480 (toimisto) toimistoaika ti klo 10-12 srk@lieksanhelluntaisrk.net p. 044 720 0998 pastori@lieksanhelluntaisrk.net 3/2010 TÄSSÄ LEHDESSÄ: PÄIVÄ VAIN JA HETKI KERRALLANSA Mauno Viili....3 SEURAKUNNAN LUONTAINEN KEHITYS Tutkimuksen kuulumisia 4 HENGENPELASTUSTA Eero Pulkkinen. 5 VIIMEINEN MAHDOLLISUUS...6 LUPA TUNTEA

Lisätiedot

Onko minulla velkaa muille ihmisille? Tommi Hintsanen. 3. Kevään tapahtumia..4. Keskeneräisiä töitä Tuula Nykänen...5. Velka kasvaa Tuula Nykänen 6

Onko minulla velkaa muille ihmisille? Tommi Hintsanen. 3. Kevään tapahtumia..4. Keskeneräisiä töitä Tuula Nykänen...5. Velka kasvaa Tuula Nykänen 6 1/2014 TÄSSÄ LEHDESSÄ: Onko minulla velkaa muille ihmisille? Tommi Hintsanen. 3 Kevään tapahtumia..4 Keskeneräisiä töitä Tuula Nykänen......5 Velka kasvaa Tuula Nykänen 6 Runo Rukous Mirja Nykänen. 7 Vanhimmiston

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima

Nettiraamattu lapsille. Pietari ja rukouksen voima Nettiraamattu lapsille Pietari ja rukouksen voima Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible

Lisätiedot

Nooa ja vedenpaisumus

Nooa ja vedenpaisumus Nettiraamattu lapsille Nooa ja vedenpaisumus Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry Outi Rossi JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa Kuvittanut Susanna Sinivirta Fida International ry JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa, 4. painos C Outi Rossi Kuvitus Susanna Sinivirta Fida International ry Kirjapaino

Lisätiedot

Mikä solu on? Ylistaron Helluntaiseurakunta

Mikä solu on? Ylistaron Helluntaiseurakunta Mikä solu on? Ylistaron Helluntaiseurakunta!1 LUENTO 1 MIKÄ SOLU ON?!2 Näky Tavoite, jota kohti ponnistelemme Toiminnan tulos Kaikille yhteinen Kuka näkymme määrittelee? Pastori tai vanhimmat? Jokainen

Lisätiedot

Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25

Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25 1 Eikev 5. Moos 7: 12-11: 25 Hepreankielisessä sanassa eikev on hyvin paljon tarkoitusta. Ensimmäinen tarkoitus on: johdonmukainen, askel askeleelta eteenpäin. Sana eikev tarkoittaa myös kantapäätä. Kaikkivaltias

Lisätiedot

KATSE KIINNITETTYNÄ Olavi Kilpeläinen..3. TUUMATUVAN TULEVAISUUS Seija Savelius.4. LASKIAISESTA PÄÄSIÄISEEN Tommi Hintsanen...6

KATSE KIINNITETTYNÄ Olavi Kilpeläinen..3. TUUMATUVAN TULEVAISUUS Seija Savelius.4. LASKIAISESTA PÄÄSIÄISEEN Tommi Hintsanen...6 1/2010 TÄSSÄ LEHDESSÄ: KATSE KIINNITETTYNÄ Olavi Kilpeläinen..3 TUUMATUVAN TULEVAISUUS Seija Savelius.4 LASKIAISESTA PÄÄSIÄISEEN Tommi Hintsanen...6 AVUSTAJIKSI TENERIFFALLE Leena Karvonen 7 TERVEISIÄ

Lisätiedot

MIHIN OIKEIN LUOTAT? JA KYSYMYS YLPEYDESTÄ JA NÖYRYYDESTÄ VARIKKO 23.8.2015

MIHIN OIKEIN LUOTAT? JA KYSYMYS YLPEYDESTÄ JA NÖYRYYDESTÄ VARIKKO 23.8.2015 MIHIN OIKEIN LUOTAT? JA KYSYMYS YLPEYDESTÄ JA NÖYRYYDESTÄ VARIKKO 23.8.2015 JES. 36:4-7 "Ilmoittakaa Hiskialle, että suurkuningas, Assyrian kuningas, sanoo näin: Mihin oikein luotat, kun luulet yhä olevasi

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jumalan. mies

Nettiraamattu. lapsille. Jumalan. mies Nettiraamattu lapsille Jumalan lähettämä mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Usko. Elämä. Yhteys.

Usko. Elämä. Yhteys. Usko. Elämä. Yhteys. Aina kun kokoonnumme yhteen seurakuntana, haluamme, että usko, elämä ja yhteys näkyvät keskellämme. Me uskomme Jumalan yliluonnolliseen voimaan. Jumalalle ei ole mikään mahdotonta!

Lisätiedot

Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna

Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna Helatorstai Joh.17:24-26, Apt.1:6-9 lähtöjuhlan saarna Me juhlimme tänään Jeesuksen taivaaseen astumista. Miksi Jeesus meni pois? Eikö olisi ollut parempi, että hän olisi jäänyt tänne. Helposti ajattelemme,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Nooa ja vedenpaisumus

Nettiraamattu lapsille. Nooa ja vedenpaisumus Nettiraamattu lapsille Nooa ja vedenpaisumus Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Hyviä ja huonoja kuninkaita

Nettiraamattu lapsille. Hyviä ja huonoja kuninkaita Nettiraamattu lapsille Hyviä ja huonoja kuninkaita Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Komea mutta tyhmä kuningas

Nettiraamattu lapsille. Komea mutta tyhmä kuningas Nettiraamattu lapsille Komea mutta tyhmä kuningas Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Lyn Doerksen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible

Lisätiedot

USKOONTULON ABC. almondy.suntuubi.com

USKOONTULON ABC. almondy.suntuubi.com 1 USKOONTULON ABC 2 1. Tunnusta, että olet tehnyt syntiä ja tee parannus. Me olemme tehneet väärin, me olemme tehneet syntiä, olemme rikkoneet SINUA vastaan, kapinoineet ja poikenneet SINUN Käskyistäsi

Lisätiedot

Seurakuntalaisvastuu Huittisten Keidasmessussa

Seurakuntalaisvastuu Huittisten Keidasmessussa Seurakuntalaisvastuu Huittisten Keidasmessussa Kirkkoherra Rauno Herranen Alustus arkkihiippakunnan luottamushenkilöiden neuvottelupäivillä Huittisten seurakuntakeskuksessa 19.11.2016 Taustaa Huittisten

Lisätiedot

Leirikirjan omistajan muotokuva:

Leirikirjan omistajan muotokuva: Leirikirjan omistajan muotokuva: MUISTIINPANOJA, OSOITTEITA JNE. Nimi: Leiri: Leiriaika: Harrastukseni: Parhaat kaverini: LEIRIOHJELMA TERVETULOA KESÄLEIRILLE 2003!! Rohkeutta on monenlaista: Oletko sinä

Lisätiedot

Simson, Jumalan vahva mies

Simson, Jumalan vahva mies Nettiraamattu lapsille Simson, Jumalan vahva mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Lyn Doerksen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box

Lisätiedot

Missio Järvenpää/TV7 raamattukoulu 2011 Pekka Sartola V A R T I J A. Mikä hetki yöstä on?

Missio Järvenpää/TV7 raamattukoulu 2011 Pekka Sartola V A R T I J A. Mikä hetki yöstä on? Missio Järvenpää/TV7 raamattukoulu 2011 Pekka Sartola i I V A R T I J A. Mikä hetki yöstä on? Jeesuksen profetiat : Matteus 24 - Jesaja 2:1-4 62:6-7 (Jerusalem) - Hesekiel 36:19 ja 24 ja 28 - Sakarja 8:

Lisätiedot

Kuva: SXC/S. Braswell. Näky

Kuva: SXC/S. Braswell. Näky Näky Kuva: SXC/S. Braswell Kansanlähetys Yhteystiedot Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys (SEKL) on vuonna 1967 perustettu Suomen evankelisluterilaisen kirkon lähetysjärjestö, jonka tarkoituksena

Lisätiedot

Kirkkovuosi. Kuva: Seppo Sirkka

Kirkkovuosi. Kuva: Seppo Sirkka Kirkkovuosi Adventti aloittaa kirkkovuoden. Ensimmäisenä adventtina lauletaan Hoosianna ja sytytetään ensimmäinen kynttilä, toisena toinen, kolmantena kolmas ja neljäntenä neljäs kynttilä. Adventti, Adventus

Lisätiedot

Viimeiseksi opetuslapsen huippujutuksi määrittelemme: Riippuvaisuus on vaikeaa, koska emme näe sinua Jumala. Auta meitä löytämään sinut joka päivä.

Viimeiseksi opetuslapsen huippujutuksi määrittelemme: Riippuvaisuus on vaikeaa, koska emme näe sinua Jumala. Auta meitä löytämään sinut joka päivä. MERKKIEN SELITYKSET: Koko tunnin pääajatus Kinkkinen pähkinä purtavaksi Viisastelijat kertovat joka tunti paljastuvan opetuslapsen huippuominaisuuden Sinun on valittava oikeat vaihtoehdot päästäksesi jatkamaan

Lisätiedot

toimisto 017 261 2348 gsm 050 537 5857 gsm 0440 576 205

toimisto 017 261 2348 gsm 050 537 5857 gsm 0440 576 205 Toimintakalenteri Lokakuu-Marraskuu 2012 Vuoden teema: YHTEYS Seurakunnan posti- ja käyntiosoite Toimisto avoinna Kemilänrinne 3 tiistaisin ja torstaisin 70340 Kuopio klo 10-12 Pastori, seurakunnan johtaja

Lisätiedot

Tule sellaisena kuin olet. 5. Toivoa epätoivoon 26.10.2014

Tule sellaisena kuin olet. 5. Toivoa epätoivoon 26.10.2014 Tule sellaisena kuin olet 5. Toivoa epätoivoon 26.10.2014 2 Toivon kultuurin luominen Useimmat ihmiset elävät hiljaisen epätoivon vallassa. - Henry Thoreau 3 Toivo (sivistyssanakirja) harras odotus, että

Lisätiedot

Apologia-forum 25.-27.4.2014

Apologia-forum 25.-27.4.2014 Mikä on kristinuskolle luovuttamatonta? Kuvat: sxc.hu Apologia-forum 25.-27.4.2014 Ryttylän Kansanlähetysopisto Pääpuhujana prof. John Lennox (oxfordin yliopisto) Tiede usko luominen evoluutio www.kansanlahetysopisto.fi/apologiaforum

Lisätiedot

SUUREN PAASTON HETKET ja ENNEN PYHITETTYJEN LAHJOJEN LITURGIA III, VI JA IX HETKI

SUUREN PAASTON HETKET ja ENNEN PYHITETTYJEN LAHJOJEN LITURGIA III, VI JA IX HETKI Päivitetty 26.12.2014 SUUREN PAASTON HETKET ja ENNEN PYHITETTYJEN LAHJOJEN LITURGIA III, VI JA IX HETKI P: Alkusiunaus L: Amen. Kunnia olkoon sinulle... Taivaallinen Kuningas... Pyhä Jumala... Isä meidän...

Lisätiedot

Tyttö, joka eli kahdesti

Tyttö, joka eli kahdesti Nettiraamattu lapsille Tyttö, joka eli kahdesti Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible

Lisätiedot

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Lähdetään matkaan Tänään lähdetään hyvän paimenen matkaan. Aamulla paimen huomasi, että yksi hänen lampaistaan on kadoksissa. Tallella on 99 lammasta, mutta yksi,

Lisätiedot

Armo olkoon teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme ja Herralta Jeesukselta Kristukselta!

Armo olkoon teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme ja Herralta Jeesukselta Kristukselta! KIRKKOPÄIVÄT LAHDESSA 13.-15.5.2011 Saarna Kärkölän kirkossa 15.5.2011 3. sunnuntai pääsiäisestä (Jubilate) JUMALAN KANSAN KOTI-IKÄVÄ (Joh. 17:11-17) Armo olkoon teille ja rauha Jumalalta, meidän Isältämme

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Joosua johtaa kansaa

Nettiraamattu. lapsille. Joosua johtaa kansaa Nettiraamattu lapsille Joosua johtaa kansaa Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3 Winnipeg,

Lisätiedot

PÄÄSIÄISAAMUNA. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui: Jerusalemissa

PÄÄSIÄISAAMUNA. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui: Jerusalemissa Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) PÄÄSIÄISAAMUNA 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui: Jerusalemissa b) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin Jeesus oli kuollut ja haudattu

Lisätiedot

www.saalem.net Lähetit Dorfstrasse 10, A 3142 Weissenkirchen, Austria puh. 43-2784-2055, e-mail: riku@missio.info ruut@missio.info

www.saalem.net Lähetit Dorfstrasse 10, A 3142 Weissenkirchen, Austria puh. 43-2784-2055, e-mail: riku@missio.info ruut@missio.info Toimisto: Avoinna ke - to klo 10 12, puh. 6822 233 Työntekijät: Jukka Nieminen, pastori, puh. 0400 920 363 s-posti: jukka.nieminen@saalem.net Jukka talvilomalla 16. 24.2. Reijo Vierula, pastori, puh. 045

Lisätiedot

MIKSI JEESUS KUOLI RISTILLÄ?

MIKSI JEESUS KUOLI RISTILLÄ? Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) MIKSI JEESUS KUOLI RISTILLÄ? 1. Kertomuksen taustatietoja a) Vieraat termit Synti on Jumalan käskyjen rikkomista. Raamattu nimittää sitä mm. laittomuudeksi,

Lisätiedot

Vanhemmille, joiden raskaus jäi kesken 12-22 raskausviikolla

Vanhemmille, joiden raskaus jäi kesken 12-22 raskausviikolla POTILASOHJE 1 (8) Vanhemmille, joiden raskaus jäi kesken 12-22 raskausviikolla Ohje päivitetty: POTILASOHJE 2 (8) Osanottomme menetyksenne vuoksi Olette saaneet juuri kuulla, että odottamanne vauva on

Lisätiedot

Perhejumalanpalvelukset

Perhejumalanpalvelukset Perhejumalanpalvelukset 269 Johdantosanat Johdantosanojen alussa puhuttelun jälkeen kerrotaan päivän ja sen jumalanpalveluksen erityisluonteesta. Tämän vapaan osan merkkinä on käytetty seuraavassa kahta

Lisätiedot

Seurakunnan posti- ja käyntiosoite Toimisto avoinna. Pastori, seurakunnan johtaja Nuorisotyöntekijä

Seurakunnan posti- ja käyntiosoite Toimisto avoinna. Pastori, seurakunnan johtaja Nuorisotyöntekijä Toimintakalenteri Marraskuu-Joulukuu 2012 Vuoden teema: YHTEYS Seurakunnan posti- ja käyntiosoite Toimisto avoinna Kemilänrinne 3 tiistaisin ja torstaisin 70340 Kuopio klo 10-12 Pastori, seurakunnan johtaja

Lisätiedot

ANTIOKIAN SEURAKUNTA SYNTYY

ANTIOKIAN SEURAKUNTA SYNTYY Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) ANTIOKIAN SEURAKUNTA SYNTYY 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Ensin Pietari selostaa Jerusalemissa oleville veljille, että armo

Lisätiedot

Havaintomateriaalia - avuksi sinulle

Havaintomateriaalia - avuksi sinulle Havaintomateriaalia - avuksi sinulle - lapsi ja nuorisotyöhön - taide- ja leirikoulutyöhön - lähetyskasvatukseen - teemapäiviin - kirkollisiin tapahtumiin - ystävyysseurakunta- työhön - erityisryhmille

Lisätiedot

Pietari ja rukouksen voima

Pietari ja rukouksen voima Nettiraamattu lapsille Pietari ja rukouksen voima Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible

Lisätiedot

KUTSUMUS TAUSTATIETOA KUTSUMUKSESTA

KUTSUMUS TAUSTATIETOA KUTSUMUKSESTA Andreas-raamatturyhmämateriaali I/03 Kansan Raamattuseuran nuorisotyö Kaisaniemenkatu 8, III krs 00170 HELSINKI nuorisotyö@karas-sana.fi 09/681 55 830 KUTSUMUS Tämän materiaalin sisältö tarkastelee kutsumusta

Lisätiedot

Omatoiminen tehtävävihko

Omatoiminen tehtävävihko Rippikoulu 2014 Ilomantsin ev.lut. seurakunta Omatoiminen tehtävävihko Nimi Rippikouluryhmä palautettava viimeistään 30.4.2014 Rippikoulusi alkaa nyt eikä vasta kesällä leirijaksolle tullessasi. Omatoimiset

Lisätiedot

KIT -uutiskirje 2/2014. Täysi tohina päällä. Tutkimuksessa on saatu ensimmäisiä tuloksia

KIT -uutiskirje 2/2014. Täysi tohina päällä. Tutkimuksessa on saatu ensimmäisiä tuloksia 1/5 KIT -uutiskirje 2/2014 Täysi tohina päällä Kehitysvammaiset ihmiset töihin (KIT) projektissa kevät on ollut touhua täynnä: Tutkimuksessa on kerätty aineistoa ja saatu ensimmäisiä tuloksia. Työvalmentajarengas

Lisätiedot

Prinssistä paimeneksi

Prinssistä paimeneksi Nettiraamattu lapsille Prinssistä paimeneksi Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

TERVEISET. helmi/maaliskuu 2017 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN JÄSENLEHTI

TERVEISET. helmi/maaliskuu 2017 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN JÄSENLEHTI TERVEISET helmi/maaliskuu 2017 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN JÄSENLEHTI VAPAUS, MITÄ SE MERKITSEE? Tämä vuosi 2017 on meille suomalaisille juhlavuosi, sata vuotta sitten maamme sai itsenäisyyden.tuohon vuosisataan

Lisätiedot

Osallisuus - vastaus kirkon kaikkiin ongelmiin? Seurakunnan tietoinen ja aktiivinen osallistuminen messussa

Osallisuus - vastaus kirkon kaikkiin ongelmiin? Seurakunnan tietoinen ja aktiivinen osallistuminen messussa Osallisuus - vastaus kirkon kaikkiin ongelmiin? Seurakunnan tietoinen ja aktiivinen osallistuminen messussa Kirkko kantaa huolta siitä, etteivät kristityt olisi sivullisina ja mykkinä katselijoina tätä

Lisätiedot

Tämän leirivihon omistaa:

Tämän leirivihon omistaa: Tämän leirivihon omistaa: 1 Tervetuloa kesäleirille! Raamiksilla tutustumme Evankeliumin väreihin. o Keltainen kertoo Jumalasta ja taivaasta, johon pääsen uskomalla Jeesukseen. o Musta kertoo, että olen

Lisätiedot

Story 36 of 60. www.m1914.org

Story 36 of 60. www.m1914.org Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot Kääntäjä: Kati Hämäläinen Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Suomi Story 36 of 60 www.m1914.org Bible for Children, PO Box 3, Winnipeg, MB R3C 2G1 Canada

Lisätiedot

TERVETULOA RIPPIKOULUUN!

TERVETULOA RIPPIKOULUUN! TERVETULOA RIPPIKOULUUN! Mikä ihmeen ripari? Edessäsi on nyt ainutkertainen elämän jakso, jolloin sinulla on mahdollisuus osallistua rippikouluun yhdessä ikätovereidesi kanssa. Rippikoulussa eli riparilla

Lisätiedot

JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA

JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS RUKOILEE GETSEMANESSA 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Getsemane-niminen puutarha, yrttitarha Öljymäellä. b) Ajallinen yhteys

Lisätiedot

TERVEISET HELMIKUU-MAALISKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN

TERVEISET HELMIKUU-MAALISKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN Kuva viime vuoden joulujuhlasta TERVEISET HELMIKUU-MAALISKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN JÄSENLEHTI http://lohjanhelluntaisrk.net PASTORIN TERVEHDYS Uusi vuosi on alkanut yhdesssä uusien haasteiden

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Maanviljelijä ja kylvösiemen

Nettiraamattu lapsille. Maanviljelijä ja kylvösiemen Nettiraamattu lapsille Maanviljelijä ja kylvösiemen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children

Lisätiedot

Pelot vaikuttavat myös aikuisen elämään. Ne voivat olla tiettyjen käyttäytymismalliemme taustalla eikä aina mitenkään tiedostettuja asioita.

Pelot vaikuttavat myös aikuisen elämään. Ne voivat olla tiettyjen käyttäytymismalliemme taustalla eikä aina mitenkään tiedostettuja asioita. Järvenpää 1.2.2009 Saarna Joh 6: 16-21 Älä pelkää, älkää pelätkö! Joku on laskenut että Raamatussa on nämä lauseet 365 kertaa. Jokaiselle päivälle riittää siis oma älä pelkää -lause. Äsken kuullussa evankeliumitekstissä

Lisätiedot

Löydätkö tien. taivaaseen?

Löydätkö tien. taivaaseen? Löydätkö tien taivaaseen? OLETKO KOSKAAN EKSYNYT? LÄHDITKÖ KULKEMAAN VÄÄRÄÄ TIETÄ? Jos olet väärällä tiellä, et voi löytää perille. Jumala kertoo Raamatussa, miten löydät tien taivaaseen. Jumala on luonut

Lisätiedot

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220.

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. 1 2 3 4 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry TOIMINTAKERTOMUS 1.7.2013 30.6.2014 YLEISTÄ Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. Toimintaa

Lisätiedot

Vainoajan tie saarnaajaksi

Vainoajan tie saarnaajaksi Nettiraamattu lapsille Vainoajan tie saarnaajaksi Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2007 Bible

Lisätiedot

LUTERILAISUUS TÄNÄÄN SCHMALKALDENIN OPINKOHTIEN VALOSSA

LUTERILAISUUS TÄNÄÄN SCHMALKALDENIN OPINKOHTIEN VALOSSA STI, 25.9.2013 DANIEL NUMMELA LUTERILAISUUS TÄNÄÄN OPINKOHTIEN VALOSSA TUNNUSTUSKIRJAT TUTUIKSI JOHDANTO - 1517 Lutherin 95 teesiä - 1530 Augsburgin tunnustus - 1537 Schmalkaldenin opinkohdat 1 JOHDANTO

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jeesuksen syntymä

Nettiraamattu. lapsille. Jeesuksen syntymä Nettiraamattu lapsille Jeesuksen syntymä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: M. Maillot Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Kati Hämäläinen Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Kuningas Daavid (2. osa)

Nettiraamattu lapsille. Kuningas Daavid (2. osa) Nettiraamattu lapsille Kuningas Daavid (2. osa) Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2009 Bible for

Lisätiedot

Lähetysnäkymme 2014-2018. Lähetystyö raikkaassa Pyhän Hengen johdatuksessa

Lähetysnäkymme 2014-2018. Lähetystyö raikkaassa Pyhän Hengen johdatuksessa Lähetysnäkymme 2014-2018 Lähetystyö raikkaassa Pyhän Hengen johdatuksessa POHJOIS-KARJALAN HELLUNTAISEURAKUNTIEN LÄHETYSNÄKY 2014-2018 Seurakunnan lähetystyön näky ja tehtävä Näky: Sytyttää ja levittää

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jesaja näkee tulevaisuuteen

Nettiraamattu lapsille. Jesaja näkee tulevaisuuteen Nettiraamattu lapsille Jesaja näkee tulevaisuuteen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible

Lisätiedot

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) HESEKIEL

Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) HESEKIEL Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) HESEKIEL 1. Kertomuksen taustatietoja a) Kertomuksen tapahtumapaikka Kaldean maassa (eli Babyloniassa) Kebar-joen varrella. b) Ajallinen yhteys muihin

Lisätiedot

Jesaja näkee tulevaisuuteen

Jesaja näkee tulevaisuuteen Nettiraamattu lapsille Jesaja näkee tulevaisuuteen Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Kääntäjä: Anni Kernaghan Sovittaja: Mary-Anne S. Suomi Kertomus 27/60 www.m1914.org Bible for Children,

Lisätiedot

Jakkara ja neljä jalkaa

Jakkara ja neljä jalkaa Jakkara ja neljä jalkaa Sanna Piirainen 1 Tunti 1 Jakkaran rakentamisen perusteet Eli mitä ihmettä varten pitäisi tulla uskoon 2 Mitähän se Jumala oikein hommaa? Jakkaran rakentamisen perusteet voi löytää

Lisätiedot

Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa

Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa Työharjoittelu Slovenian pääkaupungissa Ljubljanassa Minä rupesin hakemaan toppipaikkaa muutama kuukautta ennen kun tulin Sloveniaan. Minulla on kavereita, jotka työskentelee mediassa ja niiden kautta

Lisätiedot

Jeesus parantaa sokean

Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box 3

Lisätiedot

Jacob Wilson, 7.10.1846 2.3.1915

Jacob Wilson, 7.10.1846 2.3.1915 Jacob Wilson, 7.10.1846 2.3.1915 Kaivostoimintaa FAMCON:n Suomen kaivoksilla johtanut Jakob Wilson oli syntymänimeltään Jaakko Sjöberg ja lähtöisin pohjanmaalta, Kalajoelta (syntynyt 7.10.1846). Hänen

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesuksen ihmeitä

Nettiraamattu lapsille. Jeesuksen ihmeitä Nettiraamattu lapsille Jeesuksen ihmeitä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Viisas kuningas Salomo

Viisas kuningas Salomo Nettiraamattu lapsille Viisas kuningas Salomo Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Kääntäjä: Anni Kernaghan Sovittaja: Ruth Klassen Suomi Kertomus 22/60 www.m1914.org Bible for Children, PO Box

Lisätiedot

TERVEISET JOULUKUU TAMMIKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN

TERVEISET JOULUKUU TAMMIKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN Kuva viime vuoden joulujuhlasta TERVEISET JOULUKUU 2018 -TAMMIKUU 2019 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN JÄSENLEHTI http://lohjanhelluntaisrk.net PASTORIN TERVEHDYS JOULUN ODOTUSTA Elämme parhaillaan adventin

Lisätiedot

Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä.

Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä. elämä alkaa tästä 2008 Evangelism Explosion International Kaikki oikeudet pidätetään. Ei saa kopioida missään muodossa ilman kirjallista lupaa. Raamatun lainaukset vuoden 1992 raamatunkäännöksestä. Asteikolla

Lisätiedot

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo:

o l l a käydä 13.1. Samir kertoo: 13. kappale (kolmastoista kappale) SAMI RI N KOULUVII KKO 13.1. Samir kertoo: Kävin eilen Mohamedin luona. Hän oli taas sairas. Hänellä oli flunssa. Minä kerroin Mohamedille, että myös minulla on pää kipeä.

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika Nettiraamattu lapsille Tuhlaajapoika Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for Children,

Lisätiedot

KASTEKOTIIN PARKANON SEURAKUNTA

KASTEKOTIIN PARKANON SEURAKUNTA KASTEKOTIIN PARKANON SEURAKUNTA Onnittelut uuden perheenjäsenen vanhemmille! Odotus on päättynyt, ja hän lepää sylissänne. Toivottavasti kaikki on mennyt hyvin. Ja vaikka ei menisikään, Jeesus lupaa olla

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus, suuri Opettaja

Nettiraamattu lapsille. Jeesus, suuri Opettaja Nettiraamattu lapsille Jeesus, suuri Opettaja Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Hyvää iltaa. Tiernapojat 1 Trad. Sov. Jouni Satopää = 100. Flute. Guitar. Contrabass

Hyvää iltaa. Tiernapojat 1 Trad. Sov. Jouni Satopää = 100. Flute. Guitar. Contrabass uitar 4 88 4 4 = 100 Pizzicato Hyvää iltaa Tiernapojat 1 Bm A x 4 Hyvää iltaa, hyvää iltaa, itse kullekin säädylle. Sekä isännill' että emännill', jokaiselle kuin talossa on. Ja me toivotamm' ja me toivotamm',

Lisätiedot

Matt. 7: 1-29 Pirkko Valkama

Matt. 7: 1-29 Pirkko Valkama Suoraa puhetta, kuuleeko kukaan? Matt. 7: 1-29 Pirkko Valkama Matt. 7: 1-6 1."Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi. 2. Niin kuin te tuomitsette, niin tullaan teidät tuomitsemaan, ja niin kuin te mittaatte,

Lisätiedot

Pietari ja rukouksen voima

Pietari ja rukouksen voima Nettiraamattu lapsille Pietari ja rukouksen voima Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org BFC PO Box

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeremia, kyynelten mies

Nettiraamattu lapsille. Jeremia, kyynelten mies Nettiraamattu lapsille Jeremia, kyynelten mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible

Lisätiedot

Ensimmäinen Johanneksen kirje 4. osa

Ensimmäinen Johanneksen kirje 4. osa Ensimmäinen Johanneksen kirje 4. osa 1 opettaja- Isak Penzev 21.0.3.2013 Jatkamme Johanneksen kirjeen tutkimista. Tämä oppitunti kuuluu opetussarjaan, jossa me tutkimme Uutta testamenttia. Kun me tutkimme

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jeesuksen ihmeitä

Nettiraamattu. lapsille. Jeesuksen ihmeitä Nettiraamattu lapsille Jeesuksen ihmeitä Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Jeremia, kyynelten mies

Jeremia, kyynelten mies Nettiraamattu lapsille Jeremia, kyynelten mies Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible

Lisätiedot

TERVEISET LOKA-MARRASKUU 2018 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN

TERVEISET LOKA-MARRASKUU 2018 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN TERVEISET LOKA-MARRASKUU 2018 LOHJAN HELLUNTAISEURAKUNNAN JÄSENLEHTI http://lohjanhelluntaisrk.net PASTORIN TERVEHDYS MIKÄ ON SEURAKUNNAN TARKOITUS??? Syyskausi on alkanut ja seurakunnan eri toiminnot

Lisätiedot

Yhteisöllisyys ja yksilön tuki riittääkö tavallisuus? Jyri Hakala

Yhteisöllisyys ja yksilön tuki riittääkö tavallisuus? Jyri Hakala Yhteisöllisyys ja yksilön tuki riittääkö tavallisuus? Jyri Hakala Urbaani syrjäytyminen Koskaan ei ole ollut näin paljon tietoa ja tarjontaa eri opiskeluvaihtoehdoista. Oppilashuollon palvelut ovat parantuneet

Lisätiedot

Tapahtumakalenteri. viikko 06. viikko 07. viikko 08. Pattijoen Rauhanyhdistys

Tapahtumakalenteri. viikko 06. viikko 07. viikko 08. Pattijoen Rauhanyhdistys Tapahtumakalenteri viikko 06 pe 12.02. 19:00 Raamattuluokka 5 lk. Aihe: Syntiinlankeemus ja lupaus. Paikka: Savela Jukka, Tervaluodontie 23 / 6 lk. Aihe: Abraham uhraa Iisakin. Paikka: Heikki Nauha, Veikkolantie

Lisätiedot

VIRKISTYSPÄIVÄ NIVALASSA 19.2.2011

VIRKISTYSPÄIVÄ NIVALASSA 19.2.2011 VIRKISTYSPÄIVÄ NIVALASSA 19.2.2011 Hyvä Sanoma ry järjesti virkistyspäivän Nivalassa helluntaiseurakunnan tiloissa. Se oli tarkoitettu erikoisesti diakonia työntekijöille sekä evankelistoille ja mukana

Lisätiedot

Kun olen hätääntynyt ja ahdistunut, odotan

Kun olen hätääntynyt ja ahdistunut, odotan 1. syyskuuta Jumala, minun Jumalani, sinua minä odotan. Sieluni janoaa sinua, ruumiini ikävöi sinua ja uupuu autiomaassa ilman vettä. Ps. 63:2 Kun olen hätääntynyt ja ahdistunut, odotan kiihkeästi Jumalan

Lisätiedot

Reijo Telaranta. Israel ja seurakunta. Jumalan kaksi suunnitelmaa

Reijo Telaranta. Israel ja seurakunta. Jumalan kaksi suunnitelmaa Reijo Telaranta Israel ja seurakunta Jumalan kaksi suunnitelmaa Ja minä teen liiton sinun kanssasi ja sinun jälkeläistesi kanssa, sukupolvesta sukupolveen, iankaikkisen liiton, ollakseni sinun ja sinun

Lisätiedot

LUOMINEN. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin (Kolmiyhteinen) Jumala loi maailman n. 6 000 vuotta sitten.

LUOMINEN. 1. Kertomuksen taustatietoja a) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin (Kolmiyhteinen) Jumala loi maailman n. 6 000 vuotta sitten. Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) LUOMINEN Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Ajallinen yhteys muihin kertomuksiin (Kolmiyhteinen) Jumala loi maailman n.

Lisätiedot

MESSU SELKOMUKAUTUS virikemateriaalia messuun mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan. I Johdanto. 1.

MESSU SELKOMUKAUTUS virikemateriaalia messuun mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan. I Johdanto. 1. MEU ELKOMUKAUTU virikemateriaalia messuun mukautetut osat sinisellä, voidaan muokata käyttötilanteen mukaan I Johdanto 1. Alkuvirsi 2. Alkusiunaus L Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Aamen, aamen,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus parantaa sokean

Nettiraamattu lapsille. Jeesus parantaa sokean Nettiraamattu lapsille Jeesus parantaa sokean Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Jeesus ja Lasarus

Nettiraamattu. lapsille. Jeesus ja Lasarus Nettiraamattu lapsille Jeesus ja Lasarus Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Jeesus ja Lasarus

Nettiraamattu lapsille. Jeesus ja Lasarus Nettiraamattu lapsille Jeesus ja Lasarus Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Janie Forest Sovittaja: Ruth Klassen Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2013 Bible for Children,

Lisätiedot

SAARA SYNNYTTÄÄ POJAN

SAARA SYNNYTTÄÄ POJAN Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) SAARA SYNNYTTÄÄ POJAN Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Beersebassa. Siellä sekä Aabraham, Iisak

Lisätiedot

Jeesus, suuri Opettaja

Jeesus, suuri Opettaja Nettiraamattu lapsille Jeesus, suuri Opettaja Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: E. Frischbutter; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org

Lisätiedot

Kuukausitiedote huhtikuu 2013. Turuntie 12

Kuukausitiedote huhtikuu 2013. Turuntie 12 Kuukausitiedote huhtikuu 2013 Turuntie 12 Sentähden minä jaan hänelle osan suurten joukossa, ja väkevien kanssa hän saalista jakaa; sillä hän antoi sielunsa alttiiksi kuolemaan, ja hänet luettiin pahantekijäin

Lisätiedot

epostia Jyväskylän Versojen koteihin 2.12.2009

epostia Jyväskylän Versojen koteihin 2.12.2009 . (tulostettava pdf-versio) sivu 1(5) Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus Su 6.12. klo 16 Partiolaisten harjoitukset alkavat jo klo 15.15 Olethan silloin paikalla! Jyväskylän vapaaseurakunnassa (Puutarhakatu

Lisätiedot

JEESUS OPETTAA JA PARANTAA GALILEASSA

JEESUS OPETTAA JA PARANTAA GALILEASSA Suomen Tunnustuksellinen PYHÄKOULUMATERIAALI 1(5) JEESUS OPETTAA JA PARANTAA GALILEASSA Kuva taidegraafikko Kimmo Pälikkö 1. Kertomuksen taustatietoja a) Missä kertomus tapahtui Kapernaumissa, synagoogassa

Lisätiedot

Opettamassa: Jukka Jämsen TM, Pastori, Lapuan Hiippakuntasihteeri ja Anu Vuola TM, raamattutyön koordinaattori, Raamatunlukijain Liitto ry.

Opettamassa: Jukka Jämsen TM, Pastori, Lapuan Hiippakuntasihteeri ja Anu Vuola TM, raamattutyön koordinaattori, Raamatunlukijain Liitto ry. Opettamassa: Musiikissa : Muita : Ruokailu: Sielunhoito: Rukouspalvelu: Kirjanmyynti: Arpajaiset: Jukka Jämsen TM, Pastori, Lapuan Hiippakuntasihteeri ja Anu Vuola TM, raamattutyön koordinaattori, Raamatunlukijain

Lisätiedot

Ihmisen toivottomuuden alku

Ihmisen toivottomuuden alku Nettiraamattu lapsille Ihmisen toivottomuuden alku Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Byron Unger; Lazarus Sovittaja: M. Maillot; Tammy S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Alina Rukkila Tuottaja: Bible for

Lisätiedot