JÄSENTIEDOTE 2/ JÄSENSEUROILLE JA PIIREILLE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "JÄSENTIEDOTE 2/2014 11.12.2014 JÄSENSEUROILLE JA PIIREILLE"

Transkriptio

1 JÄSENTIEDOTE 2/ JÄSENSEUROILLE JA PIIREILLE STURL:n syyskokouksen valintoja Puheenjohtaja vuosille Liiton puheenjohtajakauden puheenjohtajaksi valittiin Jaakko Kontola. Hallituksen jäsenet vuodelle 2015 Hallituksen jäsenmäärä pidetään edelleen kuutena (6) jäsenenä. Hallituksen jäseniksi valittiin vuodelle 2015 Markku Reijonen Joensuusta, Matti Mikkola Asikkalasta, Aila Snellman Padasjoelta, Erkki Rautiainen Saarijärveltä, Kari Valtonen Turusta ja Pekka Niinikoski Humppilasta. Henkilökohtaisiksi varajäseniksi valittiin Esko Puustinen Rovaniemeltä, Vesa Uotila Heinolasta, Tiina Määttänen Vantaalta, Jukka Heikkilä Äänekoskelta, Jukka Ketokoski Salosta ja Antti Passila Loimaalta. Toiminnantarkastajat 2015 Toiminnantarkastajiksi vuodelle 2015 valittiin Pirjo Nylund Padasjoelta ja Hannu Ahlstedt Jämsästä ja varatoiminnantarkastajiksi Pentti Kuusanto Jämsästä ja Aimo Lehtiniemi Kurikasta. Edustajat VALO:n kokouksiin vuodelle 2015 Edustaja vuodelle 2015 Valo:n virallisiin kevät- ja syyskokouksiin valittiin liiton puheenjohtaja Jaakko Kontola Jyväskylästä ja hänen ollessa estyneenä liiton varapuheenjohtaja. Jäsen- ja kilpailumaksut vuodelle 2015 Jäsenmaksut on vuodelle euroa/seura ja 30 euroa/piiri. Kilpailumaksut pidettiin ennallaan kts. Liite 1. Tikkaurheilu 2015 kirjasta löydät myös kaikki viralliset kilpailumaksut. Laskut piireille ja seuroille lähtevät tammikuun puolessa välissä, muistakaa maksaa jäsenmaksut eräpäivään mennessä. STURL:n ranking- ja bonuskilpailut vuodelle 2015 Seuraranking kilpailu jakaantuu kahteen sarjaan. Tikkahiihdossa ja tikka-juoksussa palkinnot joukkueille ovat 100, 75 ja 50. Tikanheiton joukkueille jaetaan palkintoja viidelle (5) parhaalle ja summat ovat 200, 150, 100, 75 ja 50. Henkilökohtaisissa sarjoissa jaetaan kymmenelle (10) parhaalle summat. Kts liite 2. Heittäjä saa täyden palkintosumman osallistumalla kymmeneen (10) kansalliseen tai SM kilpailuun, vähemmillä määrillä palkintosummasta saa puolet. Joukkuerankingkilpailun määrä on viisi (5) kilpailua. Palkintosummat, Miehet 250, 200, 170, 135 ja 100. Naiset ja Nuoret 135, 85 ja 50. Seura saa täyden palkintosumman vasta osallistumalla viiteen (5) kilpailuun, siitä vähemmillä määrillä palkintosummasta saa puolet. Nuorten bonuskilpailu pysyy ennallaan. Kansalliset 30 ja henkilökohtaiset SM-kilpailut 60. SM-joukkuekisoja ei oteta rankingiin mukaan.

2 Vuoden 2014 tikkaurheilijoiden valinnat Vuoden 2014 nuorten tikkaurheilijaksi valittiin Silja Tuomisto Jalasjärven Tikasta. Vuoden 2014 naistikkaurheilijaksi valittiin Tuula Savioja Ilmajoen Tikkakerhosta. Vuoden 2014 miestikkaurheilijaksi valittiin Markku Määttä Posion Tikasta. STURL:n vuoden 2014 tikkaurheilijaksi valittiin Tuula Savioja Ilmajoen Tikkakerhosta. Palkitsemiset suoritetaan vuoden 2015 Jämsän kansallisen avauskilpailun yhteydessä. Suomen ennätyksiä 2014 Suomen ennätystuloksia saavutettiin kilpailukauden 2014 aikana useita. - tikkajuoksun M-yl sarjan 1800m:llä 1207p Esa Pylvänen - tikkajuoksun M-70 sarjan 600m:llä 1096p ja 1800m:llä 1197p Aimo Lehtiniemi - tikkajuoksun N-50 sarjan 600m:llä 1088p Seija Tuomisto - tikanheiton naisten joukkuekilpailun Ilmajoen Tikkakerho 627p Palkitsemisia ei ennätyksistä suoriteta. Super SM- kilpailu 2014 Liiton järjestämä ensimmäinen Super SM- kilpailu järjestettiin Loimaan Metsämaalla Liitto kutsui kilpailuun 12 eniten SM- kilpailuissa rankingpisteitä saanutta miesheittäjää. Super SM- kilpailun mestaruuden voitti Seppo Lehtonen Jämsän Seudun Tikasta tuloksella 2880,5p. Tiukassa kilpailussa hopealle selviytyi Aimo Tammi Turun Tikasta tuloksella 2870,5p ja pronssille Tarmo Järvinen Jämsän Seudun Tikasta tuloksella 2865,5p. Kilpailijoiden antaman positiivisen palautteen kannustamana Super SM- kilpailu tullaan liiton toimesta järjestämään myös vuonna 2015, laajempana kilpailuna niin, että naiset ja nuoret ovat myös mukana. Kilpailulisenssit ja lisenssien hinnat Lisenssikaavakkeet ovat Excel- ja Word-tiedostoina, ensisijainen lisenssimalli on Exceltiedosto. Lukekaa tarkoin täyttöohjeet, lisenssit maksetaan vasta vuoden 2015 puolella. Kun lisenssit on vuonna 2015 maksettu pankkiin, merkitse maksupäivä luettelon alareunaan varattuun paikkaan. Vasta suoritetun maksun jälkeen lähetätte lisenssiluettelon Jaakko Kontolalle. Muut täyttävät kaavakkeen manuaalisesti ja lähettävät ne heti postitse Jaakko Kontolalle. Vuoden 2015 lisenssimaksu on 14, tapaturmavakuutusmaksun osuus siitä on 3,36 ja vastuuvakuutusmaksun osuus 0,84. Yli 80 vuotiailta lisenssimaksu on 10,64, koska tapaturmavakuutusmaksun osuus jää heiltä pois, huomioikaa nämä poikkeukset täyttäessänne lisenssikaavaketta ja maksaessanne lisenssimaksuja. Lisenssikaavakkeiden uudet mallit löytyvät STURL:n sivuilta joulukuun aikana, osastolta tiedotteet, lue täyttöohjeet huolellisesti. Lisenssikaavakkeet ja maksut seurasta hoitaa vain seuran valitsema henkilö ei yksittäiset henkilöt, näin toimien vältytään ikäviltä sekaannuksilta. Jokainen kilpailija on henkilökohtaisesti vastuussa lisenssimaksustaan ennen kauden 2015 ensimmäistä kilpailuaan. Tikkaurheilun vuosikirja 2015 Tikkaurheilukirjaan 2015 tulevat mainokset ja muu materiaali pitää toimittaa Matti Mikkolalle viimeistään mennessä. Seurat, tehkää Tikkaurheilukirja 2015 tilaukset Jaakko Kontolalle ajoissa, niin saatte pidettävän hallituksen kokouksen jälkeen kirjanne hallituksen jäsenten kautta.

3 Jokaisella liiton seuralla on velvollisuus hankkia seuralleen oma kirja. Seurojen sekä piirien hyville yhteistyökumppaneille on myös hieno tapa luovuttaa Tikkaurheilukirja Kilpailusäännöt Liiton hallitus teki piirien sekä seurojen aloitteiden perusteella tikanheiton kilpailusääntöihin useita muutoksia kts. Liite 3. Kilpailusäännöt kannattaa lukea silti joka vuosi uudesta tikkaurheilukirjasta. Kilpailujen heittopaikat on vieläkin herättänyt arvostelua kilpailijoiden keskuudessa. Jos kilpailupaikalla on puu- parketti- tai laminaattilattia, on lattialla käytettävä heittoalustoja, myöskin harjoitteluradoilla. Piirit voivat järjestää kokeiluluonteisina kilpailuina 50 tikan kilpailut siten, että kilpailusuoritus tapahtuu yhtäjaksoisesti ilman välitaukoa, kuten 250 tikan kilpailukin. Kokeilukilpailut eivät ole kuitenkaan luokituskelpoisia. Kilpailutulokset liitolle Kilpailutulokset pitää lähettää aina Excel tai Doc tiedostona, mitään muuta versiota ei saa käyttää. Sihteerin ja varapuheenjohtajan alustava valinta v Sihteeriksi valittiin alustavasti Pekka Niinikoski ja varapuheenjohtajaksi Markku Reijonen. Virallinen valinta tapahtuu vuoden 2015 hallituksen ensimmäisessä kokouksessa. Tehtäväjako vuodelle 2015 ja niihin liittyvät asiat Hallitus jakoi vuoden 2015 tehtävät. Puheenjohtaja Jaakko Kontolan tehtäviin kuuluu toimia - liiton puheenjohtajana - liiton yhteyshenkilönä - liiton rahastonhoitajana - liiton laskuttajana - liiton tikkaurheilutarvikkeiden hankkijana - liiton tarvikevälittäjänä - liiton kilpailulisenssien kontrolloijana - liiton arkiston pitäjänä ja hoitajana - liiton SM-mitalien hankkijana - liiton SE- ja pe- tulosten ylläpitäjänä Kerstin Wikströmin (Kewiket-sopimuksen mukaisesti) tehtäviin sisältyy - liiton rankingtilaston, luokitusten ja vuoden parhaiden tulosten ylläpito - liiton kotisivujen hoito - liiton kilpailulisenssien ylläpitäminen - liiton tilikirjanpidon tekeminen - 50 pistettä heittäneiden tilastointi Sopimus tästä allekirjoitetaan tammikuun kokouksessa. Sihteeri Pekka Niinikosken tehtäviin kuuluu - liiton sihteerin tehtävät - messutapahtumien organisointi - liiton koulutus- ja valmennusvastaavana

4 Varapuheenjohtaja Markku Reijosen tehtäviin kuuluu - liiton vuoden parhaiden tulosten kontrollointi - henkilökohtaisten sarjojen ja joukkueiden rankingtilastojen kontrollointi - nuorten bonustulosten kontrollointi Matti Mikkolan tehtävät - liiton tikkaurheilu 2016 vuosikirjan koordinointi Aila Snellman toimii - liiton leikekirjan ja valokuva-arkiston ylläpitäjänä - Pirjo Muotio toimii - liiton nuorisovastaavana Seppo Siirilä toimii - liiton kaikkien aikojen tilaston ylläpitäjänä - liiton varmin aloittaja-kilpailun tilaston ylläpitäjänä Kari Valtonen toimii - luokitustuloksien ja seurarankingtilaston kontrolloijana Erkki Rautiainen toimii - liiton ADT-vastaavana - liiton tarvikevälittäjänä yhdessä puheenjohtajan kanssa Kannustuspalkinnot 2/2014 STURL:n kannustuspalkinnot kaudelle 2/2014 myönnettiin Kalle Kyyrälle Paavon Tikasta ja Julia Hakenbergille Metsämaan Urheilijoista. Lisenssihankintakampanjan palkitsemiset Kauden 2014 lisenssihankintakampanjassa kolmella seuralla oli tasapisteet. Liiton hallitus myönsi jäsenkampanjan voittajille Jalasjärven Tikalle, Nokian Tikka -90 ja Sirkkulahden Tikalle palkinnoksi 4 tikkataulua ja 4 tikkasarjaa. Lisenssihankintakampanja päätettiin toteuttaa myös vuonna Varmin aloittaja- kilpailu 2015 Varmin aloittaja -kilpailussa 2015 päätettiin pitää kertoimet ennallaan, naiset ja miehet kilpailevat ilman kerrointa ja nuorten kerroin on Toiminta-avustukset piireille ja seuroille 2014/2015 Liiton hallitus päätti myöntää toiminta-avustusta 4810, joka jaetaan piireille vuoden 2014 kilpailulisenssien mukaisesti. Seuroille on maksettu liiton toiminta-avustuksia vuoden 2014 ranking-kilpailuihin perustuen. Toiminta-avustus käytetään ensisijaisesti ranking-pisteitä hankkineiden kilpailijoiden matka- tai valmennuskustannuksiin laskutuksen perusteella. Vuonna 2015 toiminta-avustus seuroille maksetaan samoin perustein. Seuroille joiden kilpailijat eivät ole sijoittuneet rankingkilpailussa, maksetaan toiminta-avustuksena 20 edellyttäen että seuralla on vähintään kolme kilpailijalisenssiä. Liitolla on oikeus valvoa toiminta-avustusten käyttöä..

5 Piiri- ja seuramuutokset vuodelle 2015 Jäsenpiireistä lopettaa toimintansa Etelä-Suomen piiri ja lepäämään jää Pirkanmaan piiri. Edellä mainittujen piirien seurat siirtyvät muihin piireihin. Jäsenseuroista jää lepäämään Kyrönmaan Tikka KyTi. Muutoin toimintaa jatkavat kaikki muut seurat, kiitos tästä seurojen vetäjille. Tarviketilaukset Vuoden 2015 ensimmäiset tarviketoimitukset saa Jaakko Kontolalta Jämsän kansallisten kilpailujen yhteydessä, tee seurasi tarviketilaukset hyvissä ajoin ennen kilpailua. Liiton nettisivut ja Facebook Liiton nettisivuilta löydät jo nyt tietoa mm. vuoden 2015 kilpailuista sekä päivitetyt piirija seuratiedot. Liiton sivuja päivitetään lisää vielä ennen tulevan kilpailukauden alkua. Avaussivulla on myös linkki Facebookin tikanheittoharrastusryhmän sivuille. Sivut ovat julkiset, joten sivuille pääsee kaikki jotka ovat luoneet omat Facebook-tunnukset ja rekisteröityneet Facebookiin. Sosiaalinen media on nykypäivää, jota käyttää myös suomalaisista nuorista merkittävä osa. Tätä mahdollisuutta pitää myös tikkaurheilun markkinoinnissa hyödyntää kaikin tavoin ja pyrkiä löytämään harrastajia tikkaurheilun pariin lisää myös Facebookin kautta. Facebookin Tikanheittoharrastussivuille tullaan tekemään myös kauden 2015 tikkaurheilukilpailuista ja -tapahtumista kattava tiedonantopaketti karttalinkkeineen. Yleinen tikanheittokilpailu Lahdessa Lahden Seudun piiri järjesti tikanheittokilpailut Kärkkäinen Oy:n tiloissa lauantaina Kärkkäinen Oy lahjoitti kilpailuun palkinnot. Tapahtuma uudistetaan kevään 2015 aikana. Messutapahtumia 2015 Tampereella järjestetään OutdoorErä -messut osana Supermessuja Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. OutdoorErä messuilla esitellään retkeilyä, kalastusta, metsästystä sekä muita luontoharrastuksia. STURL osallistuu tapahtumaan omalla osastollaan. Salossa järjestetään Varsinais-Suomen Kalastus- ja Erämessut johon liitto osallistuu myös osastollaan. Kun tiedät jonkun merkittävän yleisötapahtuman lähiseudullasi, jossa voidaan esitellä tikanheittoa, ilmoittele siitä ajoissa liiton sihteerille. Liitto pyrkii olemaan tapahtumissa mukana ja osallistumaan tapahtumien järjestelyihin resurssiensa puitteissa. Tuleviin messutapahtumiin toivotaan vapaaehtoisia toimitsijoita lähiseuroista. Liitto kustantaa toimitsijoiden matkakorvaukset esitettyä matkalaskua vastaan. Terveisin STURL:n sihteeri Pekka Niinikoski Järventie HUMPPILA pekka.niinikoski(at)saunalahti.fi Gsm:

Päivitetty: 31.8.2009 TURUN WEIKOT YLEISURHEILU. Toimintakäsikirja

Päivitetty: 31.8.2009 TURUN WEIKOT YLEISURHEILU. Toimintakäsikirja Päivitetty: 31.8.2009 TURUN WEIKOT YLEISURHEILU Toimintakäsikirja 2 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 5 1.1 Mikä on toimintakäsikirja?... 5 1.2 Turun Weikot ry... 5 1.3 Lajiliittojen jäsenyys... 5 1.4 Toiminnan

Lisätiedot

2/32. Sisällysluettelo

2/32. Sisällysluettelo 2/32 Sisällysluettelo Seura... 4 Seuran yleisesittely... 4 Arvot... 4 Missio... 4 Visio 2014... 4 Strategia 2011-2014... 4 Organisaatio... 5 Seuran varsinaiset kokoukset... 5 Johtokunnan tehtävät... 5

Lisätiedot

Suomen Valjakkourheilijoiden Liitto ry. Vuosikertomus 2013

Suomen Valjakkourheilijoiden Liitto ry. Vuosikertomus 2013 Suomen Valjakkourheilijoiden Liitto ry Vuosikertomus 2013 Vesa-Pekka Jurvelin, Redi ja Remu, MM-kilpailut Alaska, kuvaaja Nathalie Fortier Suomen Valjakkourheilijoiden Liitto ry Radiokatu 20, 00240 Helsinki

Lisätiedot

Sisältö. Yhdistystiedote 1/2014 24.2.2014. Reserviläisliitto Suomen suurin maanpuolustusjärjestö 59. toimintavuosi

Sisältö. Yhdistystiedote 1/2014 24.2.2014. Reserviläisliitto Suomen suurin maanpuolustusjärjestö 59. toimintavuosi Liitton puheenjohtajisto valittiin 25.1. Helsingissä. Kuvassa vasemmalta Terhi Hakola, Mikko Savola, Rauno Hauta-aho ja Osmo Suominen. Yhdistystiedote 1/2014 24.2.2014 Reserviläisliitto Suomen suurin maanpuolustusjärjestö

Lisätiedot

TURNAUSJOHTAJILLE. Sarjavaliokunta. Tiina Jokinen puh: 040 591 3996. Jukka Hirvonen puh: 050 591 3415. Jorma Lappeteläinen puh: 040 594 4900

TURNAUSJOHTAJILLE. Sarjavaliokunta. Tiina Jokinen puh: 040 591 3996. Jukka Hirvonen puh: 050 591 3415. Jorma Lappeteläinen puh: 040 594 4900 0 TURNAUSJOHTAJILLE Kaikilla virallisilla kilpailuilla pitää olla kilpailunjohtaja. Valtakunnansarjoissa tätä "vakanssia" kantavasta käytetään nimeä turnausjohtaja. Valtakunnansarjat ovat kokonaisuudessaan

Lisätiedot

Seuran internetsivut: http://www.suse.kopteri.net/ Suunta-Sepot ry:n tiedotelehden Suunta-Seppo 2012 sisältö:

Seuran internetsivut: http://www.suse.kopteri.net/ Suunta-Sepot ry:n tiedotelehden Suunta-Seppo 2012 sisältö: Suunta-Seppo 2012 Seuran internetsivut: http://www.suse.kopteri.net/ Suunta-Sepot ry:n tiedotelehden Suunta-Seppo 2012 sisältö: Puheenjohtajien terveiset... 3 Johtokunnan tiedotteet... 5 Jäsenmaksut...

Lisätiedot

Suomen mestaruuskilpailujen säännöt (voimassa ensimmäisen kerran 1.1.2017)

Suomen mestaruuskilpailujen säännöt (voimassa ensimmäisen kerran 1.1.2017) Suomen mestaruuskilpailujen säännöt (voimassa ensimmäisen kerran 1.1.2017) Hyväksytty liittovaltuuston kokouksessa 9.5.2015 1. Suomen mestaruuskilpailut henkilökohtaisesta mestaruudesta ja samassa yhteydessä

Lisätiedot

SUOMEN LEOT LEOS OF FINLAND 2014-2015 ME PALVELEMME. YHDESSÄ.

SUOMEN LEOT LEOS OF FINLAND 2014-2015 ME PALVELEMME. YHDESSÄ. LIONS CLUBS INTERNATIONAL LEO MONINKERTAISPIIRI 107 SUOMI LEO MULTIPLE DISTRICT 107 FINLAND SUOMEN LEOT LEOS OF FINLAND 2014-2015 ME PALVELEMME. YHDESSÄ. i Opitaan antamaan enemmän MATRIKKELI Copyright

Lisätiedot

RUL:n kenttäpostia. Suomen Reserviupseeriliitto Finlands Reservofficersförbund The Finnish Reserve Officers Federation

RUL:n kenttäpostia. Suomen Reserviupseeriliitto Finlands Reservofficersförbund The Finnish Reserve Officers Federation RUL:n kenttäpostia 4 / 2013 elokuu Sisältö: 01 Kokemuksia varusmiespalveluksesta 02 Kolmivuotissuunnitelma 03 Oulun liittokokous 04 Syysseminaarin aiheena äärikäyttäytyminen 05 Johtamiskouluttajen koulutustilaisuus

Lisätiedot

PuHu Juniorit ry PUHU JUNIORIT RY TOIMINTAKÄSIKIRJA. Page. Laatija PuHu Juniorit Hallitus. 2.0 17.01.2015 1 of 40

PuHu Juniorit ry PUHU JUNIORIT RY TOIMINTAKÄSIKIRJA. Page. Laatija PuHu Juniorit Hallitus. 2.0 17.01.2015 1 of 40 PUHU JUNIORIT RY TOIMINTAKÄSIKIRJA 2.0 17.01.2015 1 of 40 Sisällysluettelo 1 ESITTELY... 5 1.1 Revisiohistoria... 6 1.2 Liitteet... 6 2 TOIMINTA-AJATUS, AJATUS, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA TOIMINNAN SUUNNITTELU...

Lisätiedot

Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintakertomus 2007

Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintakertomus 2007 SUOMEN TOIMINTAKERTOMUS 2007 1(11) Suomen Saappaanheittoliitto ry Toimintakertomus 2007 Versio 1.1 Heittäjät 1400 1393 1200 1000 800 600 811 902 Heittäjät 400 200 0 2005 2006 2007 Toiminnanjohtaja Jari

Lisätiedot

O2-JYVÄSKYLÄ RY SEURAOHJE

O2-JYVÄSKYLÄ RY SEURAOHJE O2-JYVÄSKYLÄ RY SEURAOHJE VERSIO 1.5 Seuraohje_v1_5.doc SIVU 1/25 SISÄLLYSLUETTELO 1 JOHDANTO... 4 2 MIKÄ ON SEURAOPAS... 5 3 TOIMINTA-AJATUS... 6 3.1 Toiminta-ajatus... 6 3.2 Arvot... 6 3.3 Visiot...

Lisätiedot

1. SEURAN TOIMINTA-AJATUS, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA TOIMINNAN SUUNNITTELU..5. 1.1. Toiminnan perusperiaatteet...5

1. SEURAN TOIMINTA-AJATUS, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA TOIMINNAN SUUNNITTELU..5. 1.1. Toiminnan perusperiaatteet...5 Raholan Pyrkivän Laatukäsikirja 2 SISÄLLYS 1. SEURAN TOIMINTA-AJATUS, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA TOIMINNAN SUUNNITTELU..5 1.1. Toiminnan perusperiaatteet...5 1.2. Seuran organisaatio...6 1.2.1. Seuran

Lisätiedot

KIERTOKIRJE 1 / 2012 Helmikuu

KIERTOKIRJE 1 / 2012 Helmikuu KIERTOKIRJE 1 / 2012 Helmikuu SUOMEN RESERVIUPSEERILIITTO Finlands Reservofficersförbund The Finnish Reserve Officers' Federation Döbelninkatu 2, 00260 Helsinki Puh. (09) 4056 2054 Fax. (09) 447 579 Suomen

Lisätiedot

SUOMEN KEILAILULIITON TOIMINTAKERTOMUS KILPAILUKAUDELTA 2001-2002

SUOMEN KEILAILULIITON TOIMINTAKERTOMUS KILPAILUKAUDELTA 2001-2002 SUOMEN KEILAILULIITON TOIMINTAKERTOMUS KILPAILUKAUDELTA 2001-2002 64. toimintakausi - 1 - TOIMINTAKERTOMUS 2001-2002 Suomen Keilailuliiton 64. toimintakausi oli edelleen muutoksen ja kehittämisen aikaa.

Lisätiedot

Seinäjoen Peliveljet ry:n toimintaopas 22.5.2012 Sivu 1 ( 29 ) Seuran toimintaopas. 2.1 versio

Seinäjoen Peliveljet ry:n toimintaopas 22.5.2012 Sivu 1 ( 29 ) Seuran toimintaopas. 2.1 versio Sivu 1 ( 29 ) Seuran toimintaopas 2.1 versio Sivu 2 ( 29 ) 1. SEURAN YLEISESITTELY... 5 2. SEURAN TOIMINTAPERIAATTEET, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA SEURAN TUNNUKSET... 5 2.1. Arvot... 5 2.2. Seinäjoen Peliveljet

Lisätiedot

100 päivää sochiin. Toiminnanjohtajan tähtäinten takaa

100 päivää sochiin. Toiminnanjohtajan tähtäinten takaa nro 3 2013 Toimitus Julkaisija ja toimitus: Suomen Ampumahiihtoliitto ry Radiokatu 20, FI - 00093 Valo Päätoimittaja: Jukka Haltia, 046 878 2200 Toimitus: Jukka Haltia Ilmoitukset, tilaukset ja osoitteenmuutokset:

Lisätiedot

BirdLifen paikallistoimintamalli

BirdLifen paikallistoimintamalli BirdLifen paikallistoimintamalli ohjeita paikalliseen lintuharrastustoimintaan alueellisen lintuyhdistyksen sisällä Käyttöohje: Jos dokumentti näyttää pitkältä, lue aluksi sisällysluettelo ja kappaleet

Lisätiedot

Piirikirje 1/2011 23.1.2011

Piirikirje 1/2011 23.1.2011 Piirikirje 1/2011 23.1.2011 Tervehdys piirin toimijat! Pakkanen paukkuu ja lunta riittää. Tässä ajankohtaisia tietoja piirien toimijoille. Huomatkaa avustuksiin liittyvät takarajat! KIITOS AKTIIVISESTA

Lisätiedot

TOIMINTA- KERTOMUS TAMPEREEN KIRJATYÖNTEKIJÄIN YHDISTYS RY. TOIMINTAVUODELTA 2013. Sadaskahdeskymmenestoinen toimintavuosi

TOIMINTA- KERTOMUS TAMPEREEN KIRJATYÖNTEKIJÄIN YHDISTYS RY. TOIMINTAVUODELTA 2013. Sadaskahdeskymmenestoinen toimintavuosi TOIMINTA- KERTOMUS TAMPEREEN KIRJATYÖNTEKIJÄIN YHDISTYS RY. TOIMINTAVUODELTA 2013 Sadaskahdeskymmenestoinen toimintavuosi Tammerprint Oy 2014 ALKUSANAT Vuosi 2013 oli Tampereen Kirjatyöntekijäin yhdistyksen

Lisätiedot

Helsinki Athletics Cheerleaders HAC ry. - Toimijan käsikirja

Helsinki Athletics Cheerleaders HAC ry. - Toimijan käsikirja Helsinki Athletics Cheerleaders HAC ry - Toimijan käsikirja 1 Sisällys 1. Helsinki Atheltics Cheerleaders HAC ry 1.1. Toiminta-ajatus 1.2. Toiminnan arvot ja visio 2. Seuran organisaatio 2.1. Seuratoimijat

Lisätiedot

1(25) Joukkueenjohtajan ohjeita

1(25) Joukkueenjohtajan ohjeita 1(25) Joukkueenjohtajan ohjeita Koonnut Päivi Hirki, nappulajaosto 2005 2(25) Joukkueenjohtajan työkalupakki: Joukkueenjohtajan työkalupakki:...2 FC Honka tietoa...5 Hongan johtokunta 2005...6 Nappulajaosto...6

Lisätiedot

Suomen. Voimisteluliiton Kilpa-aerobickilpailut

Suomen. Voimisteluliiton Kilpa-aerobickilpailut Suomen Päivitetty 28.2.2001 / HH Voimisteluliiton Kilpa-aerobickilpailut OHJEET KILPAILUJEN JÄRJESTÄJÄLLE Päivitetty 15.1.2011/ JN&JJA Suomen Voimisteluliitto Svoli ry. Hämeentie 105 A, 00550 HELSINKI

Lisätiedot

SK Pohjantähti ry TOIMINTAOHJE

SK Pohjantähti ry TOIMINTAOHJE SK Pohjantähti ry TOIMINTAOHJE Johtokunta hyväksynyt 15.09. 2009 Sisällys 1. YLEISTÄ... 2 2. TOIMINNAN PÄÄMÄÄRÄ JA PERIAATTEET... 3 3. HALLINTO- JA VARAINHANKINTA... 3 3.1. Seuraorganisaatio, hallinto

Lisätiedot

Suomen Vanhempainliitto 2012 PERUSTAMME VANHEMPAIN- YHDISTYKSEN

Suomen Vanhempainliitto 2012 PERUSTAMME VANHEMPAIN- YHDISTYKSEN 1 PERUSTAMME VANHEMPAIN- YHDISTYKSEN 1913 Koti-lehti 2 Koti ja koulu Vanhemmat käykööt usein lastensa opettajain luona ja opettajat myös sikäli kun voivat vanhempien luona tiedustelemassa ja antamassa

Lisätiedot

LAHTI RINGETTE RY SISÄISET PELISÄÄNNÖT Kaudet 2009-2010 ja 2010-2011

LAHTI RINGETTE RY SISÄISET PELISÄÄNNÖT Kaudet 2009-2010 ja 2010-2011 1(16) LAHTI RINGETTE RY SISÄISET PELISÄÄNNÖT Kaudet 2009-2010 ja 2010-2011 OSA II 2(16) LAHTI RINGETTE RY, SISÄISET PELISÄÄNNÖT, OSA II Sisältö: 1 OSA II, TARKOITUS 2 SEURAN TOIMINTARYHMÄT 3 JATKUVUUDEN

Lisätiedot

TOIMINNAN TARKOITUS...

TOIMINNAN TARKOITUS... TOIMINTAOHJEITA JOUKKUEILLE 2013-2014 SISÄLLYS 2 1 TOIMINNAN TARKOITUS... 3 2 ORGANISAATIO... 3 2.1 HALLITUS / JOHTOKUNTA... 3 2.2 TOIMIKUNNAT... 4 2.3 JOUKKUEET... 4 3 TOIMINNAN TAVOITTEET... 4 3.1 KASVATUSTYÖ...

Lisätiedot

Sisältö. Yhdistystiedote 3/2015 15.6.2015

Sisältö. Yhdistystiedote 3/2015 15.6.2015 Eduskunnan puhemies Eero Heinäluoman juhlapuhe keskeytettiin kolmesti aploodein liiton 60-vuotisjuhlassa 12.4 Baltic Queen -laivalla. Yhdistystiedote 3/2015 15.6.2015 Reserviläisliitto Suomen suurin maanpuolustusjärjestö

Lisätiedot

RIKALAVOLLEY, TOIMINNAN KÄSIKIRJA

RIKALAVOLLEY, TOIMINNAN KÄSIKIRJA RIKALAVOLLEY, TOIMINNAN KÄSIKIRJA Päivitetty 27.11.2011/ Jouko Järvenpää 1 Sisällys 1. Seuran toiminnan peruselementit... 4 1.1. Toiminta-ajatus... 4 1.2. Visio... 4 1.3. Arvot... 4 1.4. Eettiset linjaukset...

Lisätiedot

Suomen Keilailuliiton toimintakertomus kilpailukaudelta 2009-2010

Suomen Keilailuliiton toimintakertomus kilpailukaudelta 2009-2010 Suomen Keilailuliiton toimintakertomus kilpailukaudelta 2009-2010 72. toimintakausi 1 Toimintakertomus 2009-2010 Suomen Keilailuliiton 72. toimintakausi piti suomeksi sanottuna sisällään sekä huonoja että

Lisätiedot