Áilegas-keskus, Utsjoentie 46b, Utsjoki

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Áilegas-keskus, Utsjoentie 46b, 99980 Utsjoki"

Transkriptio

1 Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/ Elinkeinolautakunta Aika klo 13:00-15:42 Paikka Áilegas-keskus, Utsjoentie 46b, Utsjoki Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien valinta 4 3 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 5 4 Lautakunnan kokousaikojen, esityslistan jakelun ja 6 pöytäkirjan nähtävillä pidon määrääminen vuodelle Elinkeinolautakunnan alaisten tulosyksiköiden 7 määrärahan jako, laskujen vastaanottajien ja hyväksyjien määrääminen 6 Elinkeinotoimen talous- ja tilannekatsaus 8 7 Áilegas giellasiida hankkeen tilannekatsaus 9 8 VirtuaaliÁilegas -hankkeen tilannekatsaus 10 9 Lisämääräraha VirtuaaliÁilegas-investointihankkeelle Elinkeinotoimen toimintakertomuksen vahvistaminen 12 vuodelta Talvimatkailun hankekokonaisuuden käynnistäminen ja 15 täyttölupa 12 Utsjoki malli -esiselvityshankkeen päättäminen Lomituspalvelujen järjestäminen vuodelle Aluemarkkinointiyhteistyö Inari-Saariselkä matkailu Oy:n 19 kanssa. 15 Matkailuneuvonnan järjestäminen vuonna Tiedoksi saatettavat asiat Muut asiat 22

2 Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/ Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot Läsnä Guttorm Urho 13:00-15:42 Puheenjohtaja Nuorgam Eeva 13:00-15:42 Jäsen Saari Lotta 13:00-15:42 Jäsen Isola Antero 13:00-15:42 Varajäsen Aikio Eeva-Maarit 13:00-15:42 Kehittämispäällikkö,esittelijä Länsman Raimo 13:00-15:42 Pöytäkirjanpitäjä Poissa Tenoranta Jarkko Varapuheenjohtaja Länsman Vesa Jäsen Aurala Paula Jäsen Valle Niiles Jäsen Halonen Jaana Varajäsen Guttorm Eila Varajäsen Guttorm Raimo Esa Varajäsen Somby Uula-Petteri Varajäsen Manninen Terttu Varajäsen Tapiola Ilmari Kunnanhallituksen pj Valle Henry Hallituksen edustaja Tieva-Niittyvuopio Vuokko Kunnanjohtaja Allekirjoitukset Urho Guttorm puheenjohtaja Raimo Länsman pöytäkirjanpitäjä Käsitellyt asiat 1-12 ja Pöytäkirjan tarkastus Utsjoki Eeva Nuorgam pöytäkirjantarkastaja Lotta Saari pöytäkirjantarkastaja Pöytäkirja on pidetty yleisesti nähtävänä Kunnanvirasto, keskustoimisto :00 Minna Lukkari Ilmoitustaulun hoitaja

3 Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/ Elinkeinolautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Eltk Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

4 Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/ Elinkeinolautakunta Pöytäkirjantarkastajien valinta Eltk Valitaan kokoukselle kaksi (2) pöytäkirjantarkastajaa. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Eeva Nuorgam ja Lotta Saari.

5 Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/ Elinkeinolautakunta Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen Eltk Elinkeinolautakunta hyväksyy esityslistan mukaisen asioiden käsittelyjärjestyksen. Elinkeinolautakunta päätti siirtää asian 13 (lomituspalvelujen järjestäminen vuodelle 2016) käsittelyn seuraavaan kokoukseen. Elinkeinolautakunta hyväksyi esityslistan mukaisen asioiden käsittelyjärjestyksen edellä mainitulla muutoksella.

6 Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/ Elinkeinolautakunta Lautakunnan kokousaikojen, esityslistan jakelun ja pöytäkirjan nähtävillä pidon määrääminen vuodelle 2016 Eltk Hallintosäännön 24 mukaan toimielin päättää kunkin vuoden alussa varsinaisten kokoustensa ajan ja paikan, josta ilmoitetaan julkisten kuulutusten ilmoitustaululla. Ko. säännön mukaan esityslista on lähetettävä toimielimien päättämällä tavalla ja ajassa. Kokouskutsu on toimitettava vähintään kuusi päivää ennen kokousta. Hallintosäännön 28 mukaan pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä toimielimen päättämänä aikana ja paikassa siten kuin siitä vähintään yhtä päivää aikaisemmin on ilmoitettu. Suunnitelma kokouksista, esityslistan jakelusta ja pöytäkirjan nähtävillä pidosta: Kokouksista ilmoitetaan julkisten kuulutusten ilmoitustaululla suomen- ja saamenkielellä. Kokouskutsut ja esityslistat lähetetään 6 päivää ennen kokousta elinkeinolautakunnan varsinaisille jäsenille, kunnanhallituksen edustajalle, kunnanjohtajalle ja kunnanhallituksen puheenjohtajalle, vain esityslista lautakunnan varajäsenille. Saamenkielinen kokouskutsu ja esityslista lähetetään em. henkilöille heidän oman kirjallisen valintailmoituksen mukaan. Tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä kokousta seuraavan viikon tiistaina. Lautakunta hyväksyy yllä esitetyn suunnitelman kokouksista, esityslistan jakelusta ja pöytäkirjan nähtävillä pidosta, sekä päättää vuonna 2016 pidettävien kokouksien kokousajoista. Lautakunta hyväksyi yllä esitetyn suunnitelman kokouksista, esityslistan jakelusta ja pöytäkirjan nähtävillä pidosta ja päätti, että seuraava kokous pidetään Muista kokousajoista päätetään myöhemmin.

7 Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/ Elinkeinolautakunta Elinkeinolautakunnan alaisten tulosyksiköiden määrärahan jako, laskujen vastaanottajien ja hyväksyjien määrääminen Eltk Hallintosäännön mukaan toimielin hyväksyy talousarvioon perustuvan käyttötaloussuunnitelman, jolla toimielin jakaa tulosalueiden määrärahan ja tuloarvion tulosyksiköille. Toimielin vahvistaa myös tulosyksiköiden käyttösuunnitelmat. Talousarvion täytäntöönpanoohjeissa (KH ) on määräys, että lautakuntien on tarkemmin määriteltävä talousarviovuoden toiminta- ja tulostavoitteet (liitteenä). Keskeisimmät tavoitteet on määritetty ( 51) pidetyssä kokouksessa talousarvion suunnittelun yhteydessä. Kunnanvaltuusto on kokouksessa ( 65) hyväksynyt vuoden 2016 talousarvion. Liitteenä on hyväksytyn talousarvion pohjalta päivitetty elinkeinolautakunnan tehtävä/tulosalueiden käyttötaloussuunnitelma sekä esitys laskujen vastaanottajista ja hyväksyjistä. Liitteenä on myös hyväksytyn talousarvion perusteella päivitetty elinkeinotoimen toimintasuunnitelma vuodelle Viranhaltijoiden tilausoikeuden rajat määritetään vuosittain kunnanhallituksen talousarvion täytäntöönpano-ohjeissa. Tositteet ja laskut hyväksyy tehtäväalueen vastuuhenkilö tai toimielimen erikseen määräämä henkilö. Elinkeinolautakunta 1. merkitsee tiedoksi kunnanhallituksen antamat talousarvion täytäntöönpano-ohjeet, 2. päättää, että yli 6 kk kestävän määräaikaisen työsuhteen täyttöön täyttöluvan voi hakea kehittämis- ja elinkeinopäällikkö tai tämän viransijainen, 3. hyväksyy liitteenä olevan toimintasuunnitelman, 4. vahvistaa liitteenä olevan elinkeinolautakunnan alaisen määrärahajaon ja 5. nimeää määrärahaseurannan vastuuhenkilöt, laskujen vastaanottajat ja hyväksyjät liitteen mukaisesti Hyväksyttiin ehdotuksen mukaisesti.

8 Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/ Elinkeinolautakunta Elinkeinotoimen talous- ja tilannekatsaus Eltk Kehittämis- ja elinkeinopäällikkö pitää lautakunnalle talous- ja tilannekatsauksen. Talous- ja tilannekatsaus saatetaan lautakunnalle tiedoksi. Talous- ja tilannekatsaus saatettiin lautakunnalle tiedoksi.

9 Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/ Elinkeinolautakunta Áilegas giellasiida hankkeen tilannekatsaus 135/ /2014 Eltk Kehittämis- ja elinkeinopäällikkö pitää hankkeen tilannekatsauksen. Hankkeen tilannekatsaus saatetaan lautakunnalle tiedoksi. Hankkeen tilannekatsaus saatettiin lautakunnalle tiedoksi.

10 Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/ Elinkeinolautakunta VirtuaaliÁilegas -hankkeen tilannekatsaus 129/ /2015 Eltk Kehittämis- ja elinkeinopäällikkö pitää hankkeen tilannekatsauksen. Hankkeen tilannekatsaus saatetaan lautakunnalle tiedoksi. Hankkeen tilannekatsaus saatettiin lautakunnalle tiedoksi.

11 Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/ Elinkeinolautakunta Lisämääräraha VirtuaaliÁilegas-investointihankkeelle 129/ /2015 Eltk Elinkeinotoimessa on käynnissä EAKR-rahoitteinen (Lain liitto) VirtuaaliÁilegas-investointihanke ajalla Hankkeesta on käyttämättä Hankkeen EU ja valtion tuki on 70 % hankkeen kokonaiskustannuksista. Haetaan lisämääräraha vuodelle 2016 investoinnin loppuun saattamiseksi. menot 5475 tulot 3832 netto 1643 Tällä lisämäärärahalla viedään laitteiden asennukset ja käyttöönotto loppuun sekä tehdään puuttuvat hankinnat. Vuoden 2015 määrärahoista on kustannettu Áilegas-keskuksen kaapelointiin liittyviä asioita, jotka eivät ole hankkeeseen hyväksyttäviä kustannuksia. Elinkeinolautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle lisämäärärahaa investointiohjelmaan hankkeelle 5000 Ailikaskeskuksen oppimisympäristö seuraavasti: menot 5475, tulot 3832, netto Hyväksyttiin ehdotuksen mukaisesti.

12 Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/ Elinkeinolautakunta Elinkeinotoimen toimintakertomuksen vahvistaminen vuodelta 2015 Eltk Elinkeinotoimen pääasialliset tehtävät ovat elinkeinojen kehittäminen ja yritysneuvonta, maaseutuviranomaistehtävät, yhteispalvelu, matkailuneuvonta ja aluemarkkinointi. Elinkeinolautakuntaan kuului 7 jäsentä ja heidän varajäsenensä, sekä kunnanhallituksen edustaja. Elinkeinolautakunta kokoontui toimintavuonna 4 kertaa. Elinkeinotoimessa työskenteli vakinaisessa työsuhteessa kehittämis- ja elinkeinopäällikkö ja elinkeinosihteeri/palveluneuvoja. Lisäksi määräaikaisissa työsuhteissa työskentelivät Ailikastalon suunnittelija, Áilegas-giellasiida hankkeen projektikoordinaattori, hankesihteeri ja Utsjoki malli -esiselvityshankkeen projektipäällikkö. Toiminta vuonna 2015 Elinkeinojen kehittäminen (KP 5000): Elinkeinotoimi on avustanut paikallisia yrittäjiä yrityksen perustamista, laajentamista ja kehittämistä koskevissa asioissa. Toimintavuonna elinkeinotoimi järjesti tiedotustilaisuuksia, koulutuspäiviä ja neuvontaa paikallisille yrityksille ja yrittäjiksi aikoville yhteistyössä seudullisten yrityspalveluiden toimijoiden kanssa. Elinkeinotoimi oli toimintavuonna osallisena seudullisten yrityspalvelujen tuottamiseen liittyvissä hankkeissa ja kehityskeskusteluissa. Vuoden 2015 aikana elinkeinotoimi luonnosteli yhdessä sidosryhmien kanssa Utsjoen kunnan elinkeinostrategian sekä sen liitteeksi toimintasuunnitelman ja hankeohjelman hallituksen ja valtuuston käsiteltäväksi. Lisäksi tehtiin rahoitushakemukset seuraaville hankkeille: Utsjoki malli esiselvitys, Áilegas giellasiida: saamenkielisten palveluiden kehittäminen sekä Cuojat Juoigga Livduu Leu dde! Saamelaismusiikin aikuiskoulutus. Kaikki hankkeet saivat myönteisen rahoituspäätöksen. Maaseutuhallinto (KP 5010 ja KP5020): Maaseutuhallintoa hoidettiin Inari-Utsjoki yhteistoiminta-alueen sopimuksen mukaisesti. Utsjoen kunnan elinkeinotoimessa hoidettiin kunnan alueella tapahtuneisiin sato-, poro- ja riistavahinkoihin liittyvät viranomaistehtävät. Petovahinkopäätöksiä tehtiin toimintavuonna 68 kpl. Päätöskäsittelyyn osallistui elinkeinosihteerin lisäksi kehittämis- ja elinkeinopäällikkö. Utsjoen kunnan elinkeinotoimi osti muut maaseutuhallinnon palvelut Inarin kunnalta. Maatalousyrittäjien lomituspalvelut hoidettiin yhteistyössä Sodankylän kunnan lomituspalveluiden kanssa. Yhteispalvelu (KP 5200): Toimintavuoden aikana elinkeinotoimi on hoitanut yhteispalvelupistettä, josta saa KELA:n, poliisin, TE-toimiston sekä Maistraatin palveluja. Kunnan palveluista yhteispalvelupisteestä on saanut ensivaiheen yritysneuvontaa sekä maaseutuhallinnon neuvontapalveluja. Yhteispalvelu on ollut auki maanantaista keskiviikkoon kello 9-11 ja Yhteispalvelussa on ollut yksi työntekijä, elinkeinosihteeri/pal-

13 Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/ Elinkeinolautakunta veluneuvoja. Yhteispalvelussa on asioinut 433 asiakasta valtion palveluihin liittyen, 15 asiakasta yritysneuvontaan liittyen, 97 asiakasta matkailuneuvontaan liittyen sekä 89 asiakasta maaseutuhallinnon palveluihin liittyen. Matkailuneuvonta (5300): Matkailuneuvontaa järjestettiin Utsjoen kirkonkylällä Luontotuvalla yhteistyössä Metsähallituksen kanssa ajalla Kunta osallistui kesäajan matkailuneuvonnan järjestämiseen Karigasniemellä ja Nuorgamissa tukemalla kyläyhdistysten matkailuneuvonnan toteuttamista. Muuna aikana elinkeinosihteeri toimi matkailuneuvojana. Matkailuneuvontaa on toteutettu myös kunnan matkailusivuston kautta, minkä perusaineisto löytyy neljällä eri kielellä: saame, suomi, englanti ja saksa. Matkailuneuvonta on ollut esillä myös sosiaalisessa mediassa Facebookin kautta. Vuoden 2015 aikana päivitettiin palveluopas "Palvelut Utsjoella". Investoinnit: Elinkeinotoimi on toteuttanut Karigasniemi-Utsjoki moottorikelkkareitin /-uran taloudellisten vaikutusten arvioinnin. VirtuaaliÁilegas -hankkeella toteutettiin Áilegas-keskukseen oppimisja etäympäristö. Projektit vuonna 2015 Saamen kielikeskus hanketta toteutettiin vuosien 2014 ja 2015 aikana. Hanke päättyy Hankkeessa tehtiin kielikeskukselle toimintasuunnitelma vuosille sekä kielikeskuksen käynnistymistä valmistelevia toimenpiteitä. Hankkeen vaikutuksesta kielikeskuksen toiminta on käynnistynyt Áilegas-keskus nimellä. Hanketta rahoitettiin Lapin liiton kautta EAKR ohjelmasta. Hankkeen budjetti oli Hankkeen tuloksena Áilegas-keskuksessa käynnistettiin vuonna 2015 seuraavat hankkeet: Keväällä 2015 aikana käynnistettiin Áilegas giellasiida: saamenkielisten palveluiden kehittäminen hanke. Toimintavuoden aikana käynnistettiin henkilökunnan kielikoulutukset sekä perehdyttämisaineistojen valmistelu. Hankkeessa toimii kokoaikainen projektikoordinaattori ja osa-aikainen hankesihteeri. Syksyllä 2015 käynnistettiin VirtuaaliÁilegas-investointihanke sekä VirtuaaliÁilegas kehittämishanke, joiden tarkoituksena on parantaa Utsjoen kunnan elinkeinotoimen valmiuksia yrittäjyyden edistämisessä. Vuoden 2015 aikana tehtiin Áilegas-keskukseen liittyvät laitehankinnat, suunniteltiin vuoden 2016 toiminta ja pidettiin tiedotustilaisuus kohdejoukolle. Lisäksi vuoden 2015 aikana toteutettiin Utsjoki malli esiselvityshanke, jonka ideana oli selvittää, kuinka Utsjokea voidaan vahvistaa vahvana rajakaupan ja raja-alueen lähipalvelukeskuksena, portti-

14 Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/ Elinkeinolautakunta na Barentsin alueelle. Pitkän aikavälin visiona on, että Utsjoen kunta on vuonna 2020 vahva ja vetovoimainen lähipalvelu- ja asumiskeskus. Hankkeen tuloksena syntyi esiselvitysraportti, joka sisältää suunnitelmat tarvittaville toimenpiteille. Kunta oli mukana lisäksi Pohjoisimman Lapin Leader ry:n toiminnassa. Elinkeinotoimen käyttötalous yhteensä Talousarvio Toteuma Poikkeama Menot Tulot Netto Elinkeinotoimen projektit yhteensä Talousarvio Toteutuma Poikkeama Menot Tulot Netto Elinkeinotoimen investoinnit yhteensä Talousarvio Toteutuma Poikkeama Menot Tulot Netto Hankkeiden osalta suuri poikkeama johtuu siitä, että Giellasiida hanke käynnistyi strategiatyöskentelyn ja johdon osaamisen kehittämisen osalta suunniteltua myöhemmin. Tämä käyttämättä jäänyt osa tullaan budjetoimaan hankkeeseen vuosien aikana. Lautakunta hyväksyy toimintakertomuksen. Hyväksyttiin ehdotuksen mukaisesti.

15 Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/ Elinkeinolautakunta Talvimatkailun hankekokonaisuuden käynnistäminen ja täyttölupa 12/ /2016 Eltk Elinkeinotoimessa on valmisteilla talvimatkailun hankekokonaisuus, jolla toteutetaan kunnan elinkeinostrategian kohtaa 3.6. 'Talvimatkailun kehittäminen'. Strategian mukaisesti Utsjoella panostetaan vahvasti kokonaisvaltaisen talvimatkailun kehittymiseen ja tunnettuuteen erityisesti kansainvälisten matkailijoiden näkökulmasta. 'Destination Utsjoki -Slow Down in Saami Village' -hankekokonaisuus on kansainvälistyvän matkailualueen kehittämistä. Siinä tehdään toimenpiteitä alueen imagoon, elinkeinojen ja toimijoiden yhteistyön vahvistumiseen, kansainvälistymisosaamiseen sekä laadukkaaseen asiakaskokemukseen liittyen. Päämääränä on aito, ainutlaatuinen ja laadukas Utsjoki kansainvälisenä matkailukohteena. Hankekokonaisuus jaetaan osahankkeisiin rahoitusmahdollisuuksista johtuen. Yleisessä kehittämishankkeessa toteutetaan aluemarkkinointiin ja matkailualueen kehittämiseen liittyviä toimenpiteitä sekä järjestetään kaikille avoimia työpajoja eri teemoista. Kehittämishankkeiden tuki on 90 % (sisältää kuntarahan) ja yksityinen rahoitusosuus on 10 %. Mahdollisesti kehittämishankkeen rinnalla on koulutushanke, mikä mahdollistaa alakohtaisia ja yrityskohtaisia koulutuksia. Sen tuki vaihtelee % välillä yrittäjien maksaessa omarahoitusosuuden. Yritysryhmähankkeissa yrittäjät muodostavat 3-10 yrittäjän ryhmiä ja toteuttavat esimerkiksi kansainvälistymiseen, myyntiin, markkinointiin ja tuoteperheiden kehittämiseen liittyviä tavoitteita. Messuille ja opintomatkoille sekä yrityskohtaisiin konsultointeihin yrittäjät osallistuvat yritysryhmähankkeissa tai omalla rahoituksella. Yritysryhmähankkeiden tuki on 75 % ja yritysten rahoitusosuus 25 %. Hankekokonaisuudessa keskitytään kahteen tavoitteeseen: 1. Kansainvälistymisedellytysten ja osaamisen vahvistaminen paikallisen verkostoitumisen keinoin Verkostoituminen ja kansainvälistymisosaamisen kautta tuotetaan oikeita palveluja, oikeaan aikaan, oikeassa paikassa, oikealle kohderyhmälle. Käytännön toimenpiteinä on työpajat, kehittämistarpeiden arviointi, osaamisen vahvistaminen sekä uudet kokeilut. 2. Kansainväliseen tunnettuuteen panostaminen alueyhteistyöllä. Aluemarkkinointia vahvistetaan esimerkiksi Inari-Saariselkä yhteistyöllä ja hankitaan aluemarkkinointiin liittyvät materiaalit. Hankkeessa osallistutaan alueena kotimaan ja kansainvälisille messuille sekä tehdään opintomatkoja.

16 Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/ Elinkeinolautakunta Hankekokonaisuus toteutetaan elinkeinotoimen alaisuudessa ajalla Sen kokonaisbudjetti on noin Hankekokonaisuuteen palkataan yksi kokoaikainen tai kaksi osa-aikaista projektityöntekijää. Hankkeen alustava budjetti on 2016 yhteensä Menot Tulot Netto 0 0 Hankekokonaisuuteen haetaan rahoitusta pääasiassa Leader Pohjoisimmasta Lapista. Elinkeinolautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle elinkeinostrategiaa toteuttavalle talvimatkailuhankekokonaisuudelle seuraavasti: menot , tulot ja netto 0 (vuosi 2016). Elinkeinolautakunta hakee kunnanhallitukselta projektin käynnistyslupaa sillä ehdolla, että hankkeelle saadaan myönteinen rahoituspäätös ja valtuusto myöntää lisämäärärahan. Elinkeinolautakunta hakee kunnanhallitukselta projektipäällikön (tai kahden osa-aikaisen) täyttölupaa ajalle sillä ehdolla, että hankkeelle saadaan myönteinen rahoituspäätös ja valtuusto myöntää lisämäärärahan. Hyväksyttiin ehdotuksen mukaisesti.

17 Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/ Elinkeinolautakunta Utsjoki malli -esiselvityshankkeen päättäminen 133/ /2014 Eltk Utsjoen kunnan elinkeinotoimi on toteuttanut Utsjoki malli -esiselvityshankkeen. Hankkeen tavoitteena oli selvittää, kuinka Utsjokea voidaan vahvistaa vahvana rajakaupan ja raja-alueen lähipalvelukeskuksena, porttina Barentsin alueelle. Pitkän aikavälin visiona on, että Utsjoen kunta on vuonna 2020 vahva ja vetovoimainen lähipalvelu- ja asumiskeskus. Hankkeen loppuraportti, seurantaraportti ja maksatushakemus ovat kokouksen liitteenä. Elinkeinolautakunta käsittelee loppuraportin, seurantaraportin ja maksatushakemuksen ja päättää Utsjoki malli -esiselvityshankkeen sekä esittää hankkeen päättymisen tiedoksi kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle. Hyväksyttiin ehdotuksen mukaisesti.

18 Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/ Elinkeinolautakunta Lomituspalvelujen järjestäminen vuodelle 2016 Eltk Järjestetään ensisijaisesti sijaisapu- ja vuosilomalomitukset, maksullista lomittaja-apua järjestetään mahdollisuuksien mukaan. Järjestetyssä lomitusjärjestelmässä olevat yrittäjät voivat käyttää maksullista lomittaja-apua. Lomittajana voi toimia lomituspalveluja tuottavan yrityksen tai yhteisön palveluksessa oleva henkilö tai itsenäinen ammatinharjoittaja. Maatalousyrittäjään työsuhteessa oleva henkilö ei voi lomittaa maksullista lomittaja-apua. Tuetun maksullisen lomittaja-avun tuntihinta on lukien 13,50 /lomitustunti. Valmisteli: elinkeinosihteeri Utsjoen kunta varaa 1500 euron määrärahan maksullisen lomittajaavun tukemiseen. Tuki on yrittäjäkohtainen. Kunta osallistuu kustannuksiin 50 % /lomitustunti (tuettu maksullinen lomittaja-apu) niin kauan kuin määrärahaa on jäljellä. Sodankylän kunta hoitaa lomituspalvelut. Elinkeinolautakunta päätti siirtää asian käsittelyn seuraavaan kokoukseen.

19 Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/ Elinkeinolautakunta Aluemarkkinointiyhteistyö Inari-Saariselkä matkailu Oy:n kanssa. 31/ /2016 Eltk Utsjoen kunnassa matkailun kansainvälistä aluemarkkinointia ei ole järjestetty lainkaan. Matkailu on kehittymässä ja sesongit ovat laajentumassa talvimatkailuun. Matkailun liikevaihto on lähtenyt nousuun. Utsjoen kunnan elinkeinotoimen resurssit eivät riitä aluemarkkinoinnin toteuttamiseen. Elinkeinotoimi on lähtenyt panostamaan talvimatkailun kokonaisvaltaiseen kehittämiseen elinkeinostrategian mukaisesti. Yritysten kanssa on pidetty yhteistilaisuuksia aluemarkkinoinnin järjestämiseksi ja vahvistamiseksi. Sen perusteella parhaimmaksi vaihtoehdoksi on tullut yhteistyö Inari-Saariselkä Matkailu OY:n kanssa. Siihen on liittynyt jo useita utsjokelaisia yrityksiä. Yhteistyö tarkoittaa käytännössä sitä, että Utsjoen kunta ostaa Inari- Saariselkä Matkailu Oy:ltä kansainvälisen aluemarkkinoinnin palveluja 5000 eurolla vuonna 2016, kuitenkin enintään samalla summalla kuin mitä utsjokelaiset matkailuyritykset maksavat Inari-Saariselkä Matkailu OY:lle. Yhteistyön käynnistymiseen ja käytäntöjen sopimiseksi valmistellaan Destination Utsjoki yhteistyöhanke, jossa Inari- Saariselkä Matkailu Oy on vahvasti mukana. Ostetaan Inari-Saariselkä Matkailu Oy:ltä aluemarkkinointipalveluja enintään 5000 eurolla vuonna Raha varataan elinkeinotoimen budjetista KP 5300 matkailuneuvonta. Hyväksyttiin ehdotuksen mukaisesti.

20 Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/ Elinkeinolautakunta Matkailuneuvonnan järjestäminen vuonna 2016 Eltk Utsjoen kirkonkylän kesäaikaisen matkailuneuvonnan järjestämiseksi kunta on tehnyt Metsähallituksen kanssa toistaiseksi voimassa olevan yhteistyösopimuksen. Kirkonkylän matkailuneuvonta on vuodesta 1996 järjestetty kesä- syyskuun välisenä aikana Metsähallituksen luontotuvalla. Karigasniemen matkailuneuvonta on järjestetty kylätalo Saivussa yhdessä Karigasniemen kyläyhdistyksen kanssa. Nuorgamin kylän matkailuneuvonta on järjestetty Nuorgamin kyläseuran kanssa. Utsjoen kirkonkylän matkailuneuvonnan järjestäminen ostetaan edellisten vuosien tapaan Metsähallitukselta. Karigasniemen ja Nuorgamin kylien matkailuneuvonta järjestetään edellisen vuoden tapaan myöntämällä avustus Karigasniemen kyläyhdistykselle ja Nuorgamin kyläseuralle. Avustuksen saamisen ehtona on talousarvion täytäntöönpano-ohjeiden mukaisten asiapaperien toimittaminen kunnalle. Elinkeinolautakunta valtuuttaa kehittämis- ja elinkeinopäällikön sopimaan matkailuneuvonnan järjestämisestä kyläyhdistysten kanssa. Hyväksyttiin ehdotuksen mukaisesti.

21 Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/ Elinkeinolautakunta Tiedoksi saatettavat asiat Eltk SAAPUNEET: - Kunnanhallitus , 187: Toimielimien päätökset. - Kunnanhallitus , 7 :Työterveyshuollon järjestäminen. - Kunnanhallitus , 8: Valtuuston kokouksen täytäntöönpano. - Kunnanhallitus , 10: Talousarvion täytäntöönpanoohjeet vuodelle Maaseutuvirasto: Ilmoitus vuonna 2015 maksetuista ja takaisinperityistä tuista. - Inarin kunta, Sosiaali- ja terveyslautakunnan ympäristöjaosto : Inarin ja Utsjoen maaseutuhallinnon arkistointisuunnitelmat Ilmoitusasiat saatetaan lautakunnalle tiedoksi. Ilmoitusasiat saatettiin lautakunnalle tiedoksi.

22 Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/ Elinkeinolautakunta Muut asiat Eltk Lautakunta kävi yleistä keskustelua matkailun ja Áilegas-keskuksen kehittämisestä. Puheenjohtaja päätti kokouksen klo. 15:42.

23 Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/ Muutoksenhakukiellot Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpano: perusteet Pykälät 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,14,15,16,17 Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom. mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pykälät HallintolainkäyttöL 5 :n / muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pykälät ja valituskieltojen perusteet omainen ja aika Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite Elinkeinolautakunta PL Utsjoki Pykälät Oikaisuvaatimusohjeet Oikaisuvaatimusviran Oikaisuvaatimuksen sisältö Valitusosoitus Valitusviranomainen ja valitusaika Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluttua päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava. Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös asianosainen sekä kunnan jäsen. Valitusviranomainen, osoite ja postiosoite Pohjois-Suomen hallinto-oikeus Käyntiosoite: Isokat 4, Oulu Postiosoite: PL OULU Kunnallisvalitus, pykälät Valitusaika 30 päivää Hallintovalitus, pykälät Valitusaika päivää Muu valitusviranomainen, osoite ja postiosoite Pykälä Valitusaika päivää päivää Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista. päivää Liitetään pöytäkirjaan

24 Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/ Valituskirja Valituskirjassa on ilmoitettava - valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite - päätös, johon haetaan muutosta - miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi - muutosvaatimuksen perusteet Valituskirja on valittajan tai valituskirjan muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainostaan laatija on allekirjoittanut valituskirjan, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkunta ja postiosoite. Valitusasia kirjojen toimittaminen Valitusasiakirjaan on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettuna jäljennöksenä sekä todistus siitä päivästä, josta valitusaika on luettava. Valituskirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen valitusajan päättymistä. Valitusasiakirjat voi toimittaa myös: nimi, osoite ja postiosoite Pykälät Lisätietoja Valitusasiakirjat on toimitettava 1 ): nimi, osoite ja postiosite Pykälät Yksityiskohtainen oikaisuvaatimusohje/valitusosoitus liitetään pöytäkirjanotteeseen. 1 ) Jos toimitettava muulle kuin valitusviraomaiselle. Liitetään pöytäkirjaan

Utsjoen kunta Pöytäkirja 4/2015 1. Elinkeinolautakunta. Aika 08.04.2015 klo 16:00 16:15. Karigasniemi, kylätalo Sáivu.

Utsjoen kunta Pöytäkirja 4/2015 1. Elinkeinolautakunta. Aika 08.04.2015 klo 16:00 16:15. Karigasniemi, kylätalo Sáivu. Utsjoen kunta Pöytäkirja 4/2015 1 Elinkeinolautakunta Aika 08.04.2015 klo 16:00 16:15 Paikka Karigasniemi, kylätalo Sáivu Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 31 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 32

Lisätiedot

6 hyväksyminen 48 Maastopyöräilyyn liittyvän kartta-aineiston liittäminen

6 hyväksyminen 48 Maastopyöräilyyn liittyvän kartta-aineiston liittäminen Utsjoen kunta Pöytäkirja 4/2012 1 Elinkeinolautakunta Aika 13.12.2012 klo 11:00-12:10 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 44 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 45

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2014 1 Elinkeinolautakunta Aika 05.05.2014 klo 16:00-18:15 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2015 1 Keskusvaalilautakunta Aika 17.04.2015 klo 17:00-20:30 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 11 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 6/2012 1. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 6/2012 1. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 6/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 24.09.2012 klo 16:00-17:15 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 09.03.2017 klo 15:00-15:30 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 22 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/2015 1 Keskusvaalilautakunta Aika 19.04.2015 klo 20:00-22:50 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 17 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 10.04.2017 klo 12:00-14:25 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 36 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 22.01.2012 klo 20:00-21:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 7 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 06.03.2017 klo 13:00-14:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 13 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 4/2012 1 Tekninen lautakunta Aika 13.07.2012 klo 10:00-11:02 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 74 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 10/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 29.10.2012 klo 09:00-11:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 57 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 4/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 4/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 4/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 07.04.2017 klo 17:00-20:30 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 26 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 7/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 7/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 7/2017 1 Keskusvaalilautakunta Aika 12.04.2017 klo 15:00-16:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 41 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 9/2012 1. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 9/2012 1. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 9/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 28.10.2012 klo 18:30-22:50 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 52 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2018 1 Keskusvaalilautakunta Aika 28.01.2018 klo 19:45-22:55 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 9 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 5/2013 1 Elinkeinolautakunta Aika 12.12.2013 klo 14:00-14:25 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 11/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 11/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 11/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 31.10.2012 klo 18:00-18:45 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 62 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2011 1 Keskusvaalilautakunta Aika 15.04.2011 klo 17:00-20:40 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 4/2013 1 Elinkeinolautakunta Aika 04.10.2013 klo 9:00-11:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 40 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 03.02.2012 klo 17:00-20:15 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 11 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/2019 1 Elinvoimalautakunta Aika 01.02.2019 klo 13:30-14:18 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2014 1 Keskusvaalilautakunta Aika 23.05.2014 klo 17:00-19:30 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/2018 1

Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/2018 1 Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/2018 1 Aika 02.02.2018 klo 13:00-13:54 Paikka Kunnantalo kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 1 Tarkastuslautakunta 29.04.2016 AIKA 29.04.2016 klo 16:00-19:15 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 44 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy 134 Kokousaika Tiistai 28.6.2011 kello 17.50 18.55 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali Käsitellyt asiat nro liite 98 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 99 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 6/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 6/2018 1 Kunnanhallitus Aika 18.06.2018 klo 10:00-11:10 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 94 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.2.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.11.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 13/2011 1. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 13/2011 1. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 13/2011 1 Kunnanhallitus Aika 11.11.2011 klo 8:30-9:40 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 262 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 21.5.2013 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.4.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.3.2010 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 8.12.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.2.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 17.5.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 1.3.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 5.5.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.6.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 4/2018 1 Elinvoimalautakunta Aika 30.11.2018 klo 10:00-12:40 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 46 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 12.3.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna poissa, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.3.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.11.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 Tarkastuslautakunta 2017-2020 AIKA 11.04.2019 klo 16:00-18:19 PAIKKA D 1.7 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 40 Pöytäkirjan tarkastajat

Lisätiedot

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti.

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti. Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/2017 125 mukaisesti. Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon

Lisätiedot

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika 15.04.2015 klo 09:00-11:30 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone OSALLISTUJAT Läsnä Mattila Olli puheenjohtaja Koivusipilä

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Linda Suokas ja Merja Mälkiä.

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Linda Suokas ja Merja Mälkiä. LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 111 Koululautakunta Aika 09.12.2015 klo 18:05-19:20 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29 Maaseutulautakunta 26.04.2011 AIKA 26.04.2011 klo 19:00-19:25 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 21 Elinkeinotoimikunta 27.11.2017 AIKA 17:00-19:30 PAIKKA Askolan kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 23 12 ELINKEINOTOIMEN NEUVONTAPALVELUJA

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 2.5.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 6.6.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017 KOKOUSAIKA 12.6.2017 klo 17.00-17.38 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Miettinen Eino, puheenjohtaja Räsänen Jorma,

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 2/2018 1 Elinvoimalautakunta Aika 08.05.2018 klo 14:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

JUANKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2015 71

JUANKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2015 71 JUANKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2015 71 Sivistyslautakunta Aika 30.10.2015 klo 15:00-15:30 Paikka Kaupungintalo 3 krs. kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 49 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Galina Punkkinen ja Jarkko Hirvikallio.

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Galina Punkkinen ja Jarkko Hirvikallio. LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2015 101 Koululautakunta Aika 11.11.2015 klo 18:03-19:00 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 27.4.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.09.2019 klo 14:00-16:35 Paikka Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 22 Kaupungin talouskatsaus 3 23

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 28.04.2015 AIKA 28.04.2015 klo 15:15-18:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone Pinsetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 8/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 8/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 8/2014 1 Kunnanhallitus Aika 13.10.2014 klo 9:00-10:15 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 172 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LAPIN JÄTEHUOLTO KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA Nro 2/2016 Yhtymähallitus Sivu 1 ( 10 ) 04.05.2016

LAPIN JÄTEHUOLTO KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA Nro 2/2016 Yhtymähallitus Sivu 1 ( 10 ) 04.05.2016 Yhtymähallitus Sivu 1 ( 10 ) KOKOUSAIKA 02.05.2016 - klo 14.00 KOKOUSPAIKKA OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Sähköpostikokous Maarit Junttila Arto Leppälä Outi Marttila Veikko Virtanen Manu Friman Tuovi Karvonen

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN-SAVUKOSKEN PÖYTÄKIRJA/ Nro Sivu KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA Ympäristöterveyslautakunta 1 / 2015 1

PELKOSENNIEMEN-SAVUKOSKEN PÖYTÄKIRJA/ Nro Sivu KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA Ympäristöterveyslautakunta 1 / 2015 1 PELKOSENNIEMEN-SAVUKOSKEN PÖYTÄKIRJA/ Nro Sivu KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA Ympäristöterveyslautakunta 1 / 2015 1 KOKOUSTIEDOT Aika 5.2.2015 klo 14.00 Paikka Kokoushuone, Pelkosenniemen terveyskeskus

Lisätiedot

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 4/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 31.08.2017 Klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema

Kirkonkylän palo- ja pelastusasema PELKOSENNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA Maanantai 23.04.2012 klo 18.00 18.55 KOKOUSPAIKKA Kirkonkylän palo- ja pelastusasema KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä Sivu Asia 26 49 27 49 28 49

Lisätiedot

VIITASAAREN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(10) Viitasaaren kaupungintalo kaupunginhallituksen huone

VIITASAAREN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(10) Viitasaaren kaupungintalo kaupunginhallituksen huone Tarkastuslautakunta VIITASAAREN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(10) Aika 09.12.2015 klo 09:00-11:46 Paikka Viitasaaren kaupungintalo kaupunginhallituksen huone Läsnä Suni Hannu puheenjohtaja 9:06-11:46 Pulkkinen

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64 19.08.2015 Aika 19.08.2015 klo 18:00-20:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS. Tarkastuslautakunnan kokousmenettelyssä noudatetaan hallintosäännön määräyksiä.

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS. Tarkastuslautakunnan kokousmenettelyssä noudatetaan hallintosäännön määräyksiä. UTSJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA TARKASTUSLAUTAKUNTA 1/15.5.20089 1 Kokousaika 15.5.2009 klo 9-14 Kokouspaikka Läsnä Kunnanvirasto, Utsjoki Pertti Kujala, pj Säde Guttorm, vpj Raimo-Esa Guttorm, j Seppo

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 13.01.2017 Aika 13.01.2017 klo 14:00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/2016 78 Kulttuurilautakunta Aika 30.08.2016 klo 18:00-18:44 Paikka Pääkirjasto Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 50 Kulttuurilautakunnan talousarvion toteutumisvertailu tammi-kesäkuulta

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 3/2013 1 Kunnanhallitus Aika 05.03.2013 klo 9:00-10:25 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 73 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 5/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 5/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 5/2019 1 Keskusvaalilautakunta Aika 24.05.2019 klo 15:00-19:35 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

EDUPOLI, Ammattitie 1, Porvoo

EDUPOLI, Ammattitie 1, Porvoo 18.10.2012 1 KOKOUSAIKA 18.10.2012 klo 17.15-18.58 KOKOUSPAIKKA EDUPOLI, Ammattitie 1, Porvoo KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no Yh 123 : Kokouksen avaus... 3 Yh 124 : Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus...

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Tarkastuslautakunta 03.05.2017 AIKA 03.05.2017 klo 18:00-20:12 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUK

Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUK Kuntayhtymä Oikaisuvaatimusohje Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 4.9.2018 klo 17:00-17:39 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2018 1 Elinvoimalautakunta Aika 08.05.2018 klo 14:00-16:10 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2010 1

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2010 1 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2010 1 Ammattiopisto Novidan johtokunta 10.08.2010 Aika 10.08.2010 klo 18:00 Paikka Uudenkaupungin ammattiopisto Novida Luettelo käsitellyistä asioista Sivu 21 Kokouksen

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.2.2015 klo 15:00 16:46 Paikka Ulvilan kaupungintalo, kokoustila K1-K2 Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 5 6 7 Teknisen toimen taloudellisten

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tarja Kyllönen ja Pekka Sinkkonen.

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tarja Kyllönen ja Pekka Sinkkonen. LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 31 Vapaa-aikalautakunta Aika 26.05.2016 klo 18:16-18:45 Paikka Kunnantalo, alakerran kokoushuone Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2016 50 Vapaa-aikalautakunta Aika 17.11.2016 klo 17:00-18:50 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone K1-2 Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 27 Tutustuminen Ulvilan liikuntapalveluihin

Lisätiedot

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden SAVUKOSKEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 Keskusvaalilautakunta 05.09.2018 AIKA 05.09.2018 klo 16:00-16:15 PAIKKA Savukosken kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 19 Kokouksen avaus sekä laillisuuden

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 07.05.2015 AIKA 07.05.2015 klo 15:35-20:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 14

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 14 ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 14 Vammaisneuvosto 10.11.2014 AIKA 17:00-19:00 PAIKKA Palvelukeskus Mäntyrinne KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 10 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 16 11 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto Kokousaika Tiistaina 3.5.2015 klo 9.00 9.20 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 11 Elinkeinotoimikunta 06.09.2017 AIKA 17:10-19:50 PAIKKA Askolan kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 5 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 13 6 ELINKEINOTOIMEN NEUVONTAPALVELUJA

Lisätiedot

Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN 109 70 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN 109 70 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2013 107 Tarkastuslautakunta AIKA 14.05.2013 klo 08:00-12:00 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1 10.04.2017 Aika 10.04.2017 klo 09:00-09:20 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 33 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2017 AIKA 27.04.2017 klo 18:30-21:05 PAIKKA Yleishallinnon kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 40 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta 11.04.2018 AIKA 11.04.2018 klo 17:06-21:00 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, 2 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 24.01.2017 klo 11:05-11:15 Paikka Kaupungintalo, Vallinkoski (138) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Rakennuslautakunta AIKA 03.03.2015 klo. 16:30 17:00 PAIKKA Kunnantalo, kaavoittajan huone ASIAT Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 7 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 24.01.2018 AIKA 24.01.2018 klo 17:00-19:50 PAIKKA Otsonmäen päiväkoti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 4/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 4/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 4/2017 28 Tarkastuslautakunta Kokousaika 30.08.2017 klo 07:00-08:50 Kokouspaikka Kirjolan koulu,neuvotteluhuone, Kirjolankatu 5, 59100 Parikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 15

Lisätiedot

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 22. Tekninen lautakunta 18.02.2015 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 22. Tekninen lautakunta 18.02.2015 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 22 Tekninen lautakunta 18.02.2015 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Sivu 14 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN TOTEAMINEN 24 15 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 25 16 TYÖNTUTKIMUKSEN

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 6/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 6/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 6/2018 38 Tarkastuslautakunta Kokousaika 10.09.2018 klo 12:00-12:45 Kokouspaikka Kirjolan koulu, Kirjolankatu 5, 59100 Parikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 23 Ajankohtaisasiat

Lisätiedot

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Ympäristölautakunta 06.02.2014 AIKA 06.02.2014 klo 16:00-17:10 PAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 67

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 67 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 67 Kunnanvaltuusto 06.08.2014 AIKA 06.08.2014 klo 14:00-14:06 PAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 31 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 1

SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 1 SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 1 Ympäristölautakunta Kokousaika: 23.11.2015 ke llo 18.00-18.35 Kokouspaikka: Kunnanhallitukse n kokoushuone Saapuvilla olleet: Jäsenet: Varajäsenet: X Kangas Antti

Lisätiedot

382 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 382 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

382 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 382 Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Asialista 18/2017 Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Lauantai 7.10.2017 KOKOUSPAIKKA Tallinna, Tallink City hotelli KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu (seuraava liite = ) 382 Kokouksen laillisuuden

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 1/2018 1 Keskusvaalilautakunta Aika 26.01.2018 klo 15:00-19:35 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 (11 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 (11 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 (11 ) Vapaan sivistystyön jaosto 12.05.2016 AIKA 12.05.2016 klo 18:00-19:14 PAIKKA Tervolan kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot