Lahden kaupunginkirjasto

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lahden kaupunginkirjasto"

Transkriptio

1

2 2. LUOKKA Luetaan kuusi kirjaa: kaksi kertomusta, yksi kuvakirja, yksi runokirja, yksi sarjakuva ja yksi tietokirja. KERTOMUKSET Gough, Julian: Karhu ja Kaniini sarja HEL Hauska tarina yllättävästä ystävyydestä: lempeä karhu kohtaa kärttyisän kaniinin ja yhdessä ne kokevat monia yllättäviä seikkailuita. Gutman, Dan: Kahjo kouluni -sarja HEL Tokaluokkalainen Arttu pitää peleistä, mutta koulunkäynnistä hän ei pidä ollenkaan. Artun mielipide kuitenkin muuttuu täysin, kun hänen luokkansa saa uuden opettajan. Sarjaan kuuluu 16 hassua tarinaa Artun erikoisesta koulusta. Hyppää kirjan kyytiin sarja (suuraakkosin) Helppolukuinen sarja, jossa on ilmestynyt 34 erilaista hassunhauskaa tarinaa. Jalo, Merja ja Marvi: Onnenkepparit sarja HEV Tokaluokkalaiset tytöt perustavat keppihevosille tallin, jossa sattuu ja tapahtuu. Lukupalat sarja HEL Helppolukuinen sarja, jossa on ilmestynyt 14 erilaista viihdyttävää tarinaa. Marttinen, Tittamari: Leon lemmikkiuutiset- sarja HEL Helppolukuinen kuvitettu sarja, jossa Leo ja hänen ystävänsä tutustuvat erilaisiin eläimiin ja toimittavat omaa sanomalehteään. Uutistoimitukseen kuuluu myös Leon koira Pähkinä. Niemelä, Reetta: Uljas -sarja HEV Tikkumäen ponikerho on parasta, mitä Iiris tietää, ja Uljas on maailman ihanin poni.

3 Noronen, Paula: Yökoulu sarja HEL Päätöntä huumoria ja jäätävän jännää äksöniä. Tarinat zombien, vampyyreiden ja muiden yökoululaisten seikkailuista saavat lukijan selkäpiin karmimaan. Teräs, Mila: Telma- sarja HEL Telmasta on hauska katsella, kun valot syttyvät iltaisin hänen uuden kotitalonsa ikkunoihin. Silloin talo muuttuu valtavaksi joulukalenteriksi, jonka jokaisen ikkunan takana on salaisuus. Onneksi Telmalla on salaisuuskorva, jolla hän voi kuulla tarinat. Webb, Holly: jokin tekijän eläinkertomus ELÄ Selviytymistarinoita, joiden pääosissa seikkailee söpöjä eläinlapsia. Widmark, Martin: Kauhuagentti Nelli Rapp sarja HEL Nellin isä avaa kirjekuoren, josta paljastuu kutsu kylään arvoituksellisen Hannibal-sedän luokse sedän kartanoon. Illan aikana Nelli kuulee suuren salaisuuden omasta suvustaan ja joutuu tekemään tärkeän päätöksen omasta tulevaisuudestaan. Widmark, Martin: Lasse-Maijan etsivätoimisto sarja HEL Vallilan kaupungissa tapahtuu outoja asioita yhtenään. Koululaiset Lasse ja Maija päättävät perustaa oman etsivätoimiston ja ryhtyä selvittämään arvoituksia. KUVAKIRJAT Birck, Bengt: Jojo sarja Jojo on pieni koiranpentu, joka haluaa isona lammaskoiraksi. Se on hyvin vilkas ja sillä on paljon ystäviä, joiden kanssa Jojo kokee monia seikkailuita. Bright, Rachel: Kyllä, sanoi Koala Kalle-koala pitää siitä, että asiat pysyvät juuri samanlaisina kuin aina ennenkin. Sen suosikkiasioita ovat lokoisat päiväunet eukalyptuspuussa. Eräänä päivänä Kalle kuitenkin huomaa, että elämä voi olla myös uutta ja ihmeellistä. Bright, Rachel: Minun, sanoi orava Huoleton Oili Orava havahtuu viime tingassa talven tuloon. Oksan mutkassa keikkuu viimeinen ruoanmuru, ja sen Oili aikoo napata itselleen. Mutta kuinka käy, kun metsän kovin keräilijä Sadan Kävyn Sakarikin tahtoo varastonsa kruunuksi juuri saman herkun?

4 Bright, Rachel: Ihan itse, sanoi susi Pieni sudenpentu Sisu ei tahdo kenenkään apua. Se haluaa olla ISO ja tehdä kaiken IHAN ITSE. Mutta eräänä yönä Sisu eksyy laumastaan ja huomaa olevansa ypöyksin valtavalla tundralla. Kun jää pettää sen jalkojen alla, avautuukin aivan uusi maailma... Flygare, Ingrid: Putti sarja Pikkuinen shetlanninponi Putti on Kuusikukkulan tallin hevosista pienin. Parhaiten Putti viihtyy laitumella ja ratsastuskentällä lasten kanssa. Siellä se kokee myös monta seikkailua. Frölander-Ulf, Lena: Minä, Muru ja metsä Äiti rakastaa mökkeilyä, merta, tuulta ja metsää. Huomenna voit rakentaa majan! äiti sanoo. Minä en sano mitään. Sillä minä pelkään. Metsä on täynnä mönkijöitä ja merkillistä elämää. Mutta onneksi metsän kanssa voi myös ystävystyä. Frölander-Ulf, Lena: Isä, minä ja meri Vaikka oma isä on sosiaalinen ja vilkas, voi itse olla ujo. Toisten lasten kanssa leikkimisen sijasta voikin joskus olla hauskempi lähteä koiran ja leikkiveneen kanssa omille teilleen. Hirvonen, Lauri: Inka sarja Mistä sade tulee? Mitä otuksia järvessä asuu? Kuinka suuri isoukki oli? Inkalla riittää ihmeteltävää, vaikka hän tietää itsekin jo yhtä jos toista. Keränen, Anssi: Lossi-Lassi sarja Neuvokas Lossi-Lassi on Lindy Hop -laivan peloton kapteeni, joka osaa delfiinien kieltä. Mukaan tutkimusmatkoille lähtevät myös innokkaat Ekku-koira ja Nepa-nalle, jotka ovat aina valmiina uusiin seikkailuihin, joilla tutustutaan merten salaisuuksiin, seikkaillaan merten syvyyksissä ja opitaan huolehtimaan ympäristöstä. Napp, Daniel: Mikko Murina sarja Mikko Murina on hyväntahtoinen ja aina kommelluksiin joutuva karhu, joka kokee monia hullunkurisia seikkailuita parhaiden ystäviensä Sini Valaan ja Manu Mäyrän kanssa. Niemelä, Reetta: Tikkumäen -sarja HEV tai ELÄ Iiriksen haave toteutuu, kun hän pääsee Tikkumäen tallille opettelemaan ratsastamista. Ponikerholaiset oppivat lukuvuoden aikana paljon hevosten ja ponien hoidosta ja huomaavat, että jokainen poni on oma ihastuttava persoonansa.

5 Pitkänen, Pasi: Kadonneiden eläinten saari Matias vie pikkusiskonsa Jennin syntymäpäivän kunniaksi sirkukseen ja pääsee yllättävien tapahtumien seurauksena seikkailulle kaukaiselle viidakkosaarelle, jolla elää merkillisiä eläimiä. Savisaari, Aira: Niilo -sarja Arki Niilon kanssa ei ole koskaan tylsää. Kekseliäs Niilo innostuu keppihevosista, leipoo mustikkamuffineja, nikkaroi jalkapallomaalin ja rakentaa linnunpöntön. SARJAKUVAT Konttila, Tiina & Muhonen, Anne: Sirkus Rinkeli sarja Sirkus Rinkeli on kertomus mutkattomasta ystävyydestä, leppoisasta elämäntavasta ja kutkuttavasta seikkailuntunteesta. Lukija tutustuu Aapo-pojan myötä Sirkus Rinkelin välittömiin hahmoihin ja pääsee mukaan eriskummalliseen pelastusoperaatioon. Lindgren, Astrid: Peppi Pitkätossu -sarjakuvat Maailman vahvin tyttö seikkailee myös sarjakuvissa. Meneepä Peppi kouluun tai sirkukseen, säännöt pyörähtävät heikun keikun. Mamemoyashi: Kani nimeltä Mulko Sarjakuvan tekijän ja hänen Mulko-kaninsa yhteiselo on hauskaa. Medetai: Hamsteripäiväkirjat sarja Hilpeitä tarinoita hamstereiden arjesta. Sarja tarjoaa myös hyviä vinkkejä hamsterinomistajille tai sellaisiksi aikoville! Mitsuya, Ryo: Mopsi tuli taloon sarja Mopsi tuli taloon kertoo Julista, joka saa hoiviinsa kummallisen näköisen koiranpennun. Koirista innostuneella tytöllä on paljon opittavaa lemmikin hoidosta. Apuna ovat tyyni ja osaava äiti sekä rumansöpöön pentuun lääpällään oleva isoveli. Wieslander, Jujja: Mimmi Lehmä sarjakuvat Mimmi Lehmä viihtyy navetassa, mutta Variksen mielestä yö sellaisessa olisi kamalinta, mitä sille voisi tapahtua. Kirjat sisältävät neljä hauskaa tarinaa lehmän ja variksen ystävyydestä.

6 TIETOKIRJAT Butterworth, Chris: Välipalani: mistä ruoka tulee? 67.7 Kuka teki eväsvoileipiesi leivän? Entä leipien välissä olevan juuston? Kuka poimi hedelmät? Ja mistä suklaakeksisi suklaa on peräisin? Lähde herkulliselle matkalle maatiloille, kasvitarhoille ja tehtaisiin! Daynes, Katie: Kysy ja kurkista!: maailman ympäri 03 Tiedätkö, miksi maapallo on pyöreä ja taivas sininen? Minne aurinko ja kuu menevät? Milloin lumisade alkaa ja koska maailmankaikkeus syntyi? Kuinka monta kansaa, maata ja kieltä maailmassa on?näihin ja lukemattomiin muihin kysymyksiin maan ja taivaan väliltä löytyy vastaus tästä kirjasta. Kysy ja kurkista! Dickins, Rosie: Kurkista ja koodaa!: kuinka tietokone toimii? 61 Tietokonetta, läppäriä, tablettia ja älypuhelinta on hauska ja helppo käyttää, mutta tiedätkö, minkälaisia osia niiden sisällä on ja kuinka ne toimivat? Kirjan ohjeilla voit koodata ensimmäisen oman ohjelmasi! Douglas, Jozua: Dinosaurukset 55.4 tai Ennätysten eläimet 58.9 tai Kissan päivät tai Koiran elämää Värikkäästi kuvitetun sarjan kirjat kertovat hauskoja ja hurjia faktoja eri eläimistä. Frith, Alex: Lasten luukkukartasto: kurkista maailmaan! Ihmeellinen planeettamme on täynnä kauniita rakennuksia, eksoottisia eläimiä ja kiinnostavia nähtävyyksiä. Kartoissa on luukkuja, joiden alta maailman ihmeet paljastuvat. Frith, Alex: Roskat pois!: kurkista ja kierrätä Mitä roskille tapahtuu sen jälkeen, kun ne on heitetty pois? Kirjassa seurataan roskien matkaa valtavassa jätteenlajittelulaitoksessa ja opitaan, millaisten vaiheiden myötä jätteistä kierrätetään uusia ja hyödyllisiä tavaroita.

7 Helsby, Genevieve: Eläinten musiikkiopisto 78 Musiikki voi nostaa niskakarvat pystyyn, se voi itkettää ja naurattaa tai saada tanssijalan vipattamaan! Eläimet kertovat kirjassa musiikista sekä esittelevät suuria säveltäjiä ja klassisen musiikin soittimia. Hoffman, Mary: Meidän ja muiden sarja Perheitä ja ystäviä on monenlaisia. Ja kuinka erilaisia tunteita, kehoja, koteja, työpaikkoja, kouluja, tapoja ja harrastuksia ihmisillä onkaan! Jones, Rob Lloyd: Kurkista avaruuteen 52 Miksi Kuu muuttaa muotoaan? Onko muilla planeetoilla elämää? Miten pääsee avaruuslentäjäksi? Kirjan yli 70 avattavaa luukkua esittelee avaruuden ilmiöitä hauskalla ja havainnollisella tavalla. Juusola, Mervi: Kuinka minusta tuli rohkea: opi tunnetaitoa Tilda muuttaa pikkuveljensä Sisun kanssa maalta kaupunkiin ja aloittaa uuden koulun. Kaikki ei suju parhain päin ensi yrittämällä, mutta Tilda ei luovuta. Kirjassa pohditaan erilaisuutta ja hyvää ystävyyttä, etsitään jokaisen omia supervoimia ja opetellaan puolensa pitämistä. Niin kuin Tilda, sinäkin voit tulla rohkeaksi! Kunnas, Mauri: Pieni avaruuskirja 52.2 tai Pieni luontokirja 56.9 tai Pieni urheilukirja 79.1 Mikä on linnunrata? Voiko mustaan aukkoon tipahtaa? Minkä niminen on suurin planeetta? Miltä näyttää päivänkakkara? Voiko ketunleipiä syödä? Mistä tunnistaa västäräkin? Jalkapallo, jääkiekko, voimistelu, pyöräily, uinti - mikä näistä on sinun lajisi? Maali! Opaskirja jalkapallon maailmaan - Mihin kohtaan maalia rangaistuspotku kannattaa laukoa? Kuka on kaikkien aikojen paras hyökkääjä? Kuinka paljon pelaajat juoksevat ottelun aikana? Kaikki, mitä tarvitsee tietää pelaamisesta kentällä.

8 Maclaine, James: Kurkista tietoon 03 Tiedätkö, mikä on maailman korkein eläin? Avaa luukku ja kurkista! Hauskasti kuvitetusta kirjasta löytyy valtava määrä tietoa ihmeellisestä maailmastamme ja sen historiasta. Kirjassa on yli 135 avattavaa luukkua. Niemelä, Reetta: Tikkumäen kepparikirja Tikkumäen ponikerholaiset Iiris ja Riina johdattavat keppihevosharrastuksen pariin. Uljas ja muut Tikkumäen tallin ihanat hepat toimivat malleina, kun keppihevonen sekä ruusukkeet, loimet ja muut ratsujen tarvikkeet valmistetaan kierrätysmateriaaleista ja kotoa löytyvistä tarvikkeista. Nopola, Sinikka: Risto Räppääjä liikenteessä 69.9 Liikennesäännöt haltuun Risto Räppääjän kanssa! Risto Räppääjä liikenteessä saattelee kaikki iloisesti ja sujuvasti matkaan Riston, Nellin ja liikenneturvallisuuden asiantuntijoiden opastamana. Ruzicka, Oldrich: Mistä tavarat tulevat tai Opi miten kaikki 03 Kuinka tehdään tuoli, lusikka, kirja, juomalasi, leipä ja t-paita? Miten talot tehdään? Mistä sähkö ja raha tulevat? Hauskoissa ja havainnollisissa tietokirjoissa näytetään vaihe vaiheelta, kuinka tavarat syntyvät. Uutela, Venla-Maria: Keppari: keppihevosten maailma tai Keppihevosten varusteet Keppihevosia voi hoitaa, kasvattaa, helliä ja harrastaa aivan samalla tavalla kuin oikeita hevosia. Jokaisella keppihevosella on omat vahvuutensa. Jotkut soveltuvat kilparatsastukseen ja toiset ovat hyviä opetusratsuina. Voit omistaa useita keppihevosia ja rakentaa niille oman tallin. Kirjasta löydät ohjeet. Winters, Pierre: Tähdet ja planeetat 52.2 tai Minä päästä varpaisiin 59.1 tai Hui, me lennetään! Värikkäästi kuvitetun sarjan kirjat kertovat hauskoja ja hurjia faktoja avaruudesta, ihmiskehosta ja lentämisestä.

2. LUOKKA KERTOMUKSET. Luetaan kuusi kirjaa: kaksi kertomusta, yksi kuvakirja, yksi runokirja, yksi sarjakuva ja yksi tietokirja.

2. LUOKKA KERTOMUKSET. Luetaan kuusi kirjaa: kaksi kertomusta, yksi kuvakirja, yksi runokirja, yksi sarjakuva ja yksi tietokirja. 2. LUOKKA Luetaan kuusi kirjaa: kaksi kertomusta, yksi kuvakirja, yksi runokirja, yksi sarjakuva ja yksi tietokirja. KERTOMUKSET Gough, Julian: Karhu ja Kaniini -sarja Hauska tarina yllättävästä ystävyydestä:

Lisätiedot

Pirkanmaan lukudiplomi

Pirkanmaan lukudiplomi Pirkanmaan lukudiplomi 1. luokan lukudiplomikirjat ja -tehtävät 2019 Kuva: Jani Ikonen diplomin suorittajan nimi ja luokka Tampereen kaupunki Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi, arvoisa kirjojen

Lisätiedot

Pirkanmaan mukautettu lukudiplomi

Pirkanmaan mukautettu lukudiplomi Pirkanmaan mukautettu lukudiplomi Luokat 1 ja 2 lukudiplomikirjat ja -tehtävät 2019 Kuva: Jani Ikonen diplomin suorittajan nimi ja luokka Tampereen kaupunki Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi,

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 2. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

LUKUDIPLOMI 1 2 LUOKKA

LUKUDIPLOMI 1 2 LUOKKA LUKUDIPLOMI 1 2 LUOKKA Lue lukudiplomiin vähintään seitsemän kirjaa. Jokaisen lukemasi kirjan jälkeen täytä kirjan tiedot lukuseurantalomakkeeseen. Valitse mahdollisimman erilaisia kirjoja. Lue siis eri

Lisätiedot

Pirkanmaan lukudiplomi

Pirkanmaan lukudiplomi Pirkanmaan lukudiplomi 2. luokan lukudiplomikirjat ja -tehtävät 2019 Kuva: Jani Ikonen diplomin suorittajan nimi ja luokka Tampereen kaupunki Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi, arvoisa kirjojen

Lisätiedot

Pirkanmaan mukautettu lukudiplomi

Pirkanmaan mukautettu lukudiplomi Pirkanmaan mukautettu lukudiplomi Luokat 3 ja 4 lukudiplomikirjat ja -tehtävät 2019 Kuva: Jani Ikonen diplomin suorittajan nimi ja luokka Tampereen kaupunki Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi,

Lisätiedot

E-ka-luok-ki-en. O-ma ni-mi : ... Luok-ka : ...

E-ka-luok-ki-en. O-ma ni-mi : ... Luok-ka : ... E-ka-luok-ki-en lu-ku-dip-lo-mi-vih-ko Lu-ku-dip-lo-miin vii-si lu-e-taan yh-teen-sä kir-jaa: kir-jaa las-ten 3 ker-to-makir-jal-li-suu-des-ta (ta-vu-te-tut ja help-po-lu-kui-set, muut) ku-va-kir-ja tie-to-kir-ja

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 1. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 1. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

LUKUDIPLOMI. luokat 1-2

LUKUDIPLOMI. luokat 1-2 LUKUDIPLOMI luokat 1-2 Tavoitteenasi on lukea lukuvuoden aikana kuusi kirjaa. Valitse yksi kirja tämän kirjalistan jokaisesta ryhmästä. Voit myös lukea johonkin ryhmään sopivan vapaavalintaisen kirjan

Lisätiedot

Hollolan kunta 2. LUOKKA. Lukudiplomivihko. Diplomin suorittajan nimi: Koulu ja luokka:

Hollolan kunta 2. LUOKKA. Lukudiplomivihko. Diplomin suorittajan nimi: Koulu ja luokka: Hollolan kunta 2. LUOKKA Lukudiplomivihko Diplomin suorittajan nimi: Koulu ja luokka: 2 Luetaan yhteensä seitsemän kirjaa: yksi kuvakirja, yksi sarjakuvakirja, yksi runokirja ja yksi tietokirja. Helppolukuisista

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 3. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

Lataa Kurkista avaruuteen - Rob Lloyd Jones. Lataa

Lataa Kurkista avaruuteen - Rob Lloyd Jones. Lataa Lataa Kurkista avaruuteen - Rob Lloyd Jones Lataa Kirjailija: Rob Lloyd Jones ISBN: 9789513176280 Sivumäärä: 14 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 38.06 Mb Yli 70 avattavaa luukkua!miksi Kuu muuttaa muotoaan?

Lisätiedot

Toholammin kirjaston lukudiplomi Luokat 3-4

Toholammin kirjaston lukudiplomi Luokat 3-4 Toholammin kirjaston lukudiplomi Luokat 3-4 Lukudiplomin kirjalista Päivitetty 8/2018 Lukudiplomia varten täytyy lukea yhteensä kaksitoista kirjaa: - 1 runo- tai lorukirja - 1 sarjakuva - 1-2 kuvakirjaa

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 3. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

Lukudiplomikirjat alakouluille luokka Tietoja ja taitoja (päivitetty 7/2019)

Lukudiplomikirjat alakouluille luokka Tietoja ja taitoja (päivitetty 7/2019) Lukudiplomikirjat alakouluille 1. - 4. luokka Tietoja ja taitoja (päivitetty 7/2019) Aikamoinen ajantieto Hyllypaikka: 49.262 AIK Isin ja tyttöjen lettikirja tai Isin ja tyttöjen lettikirja : bileet! Tekijä:

Lisätiedot

Nelosluokkien lukudiplomivihko

Nelosluokkien lukudiplomivihko Nelosluokkien lukudiplomivihko Lukudiplomiin yhteensä viisi luetaan kirjaa: kirjaa lasten 3 kertomakirjallisuudesta runokirja vapaavalintainen sarjakuva - tai tietokirja Oma nimi :... Luokka :... H E I!

Lisätiedot

LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO. Lukudiplomivihko

LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO. Lukudiplomivihko LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO Lukudiplomivihko 1. LUOKKA Luetaan kuusi kirjaa: kaksi kertomusta, yksi kuvakirja, yksi runokirja, yksi sarjakuva ja yksi tietokirja. Kertomukset 84.2 Anrell, Lasse: Futisjunnut-sarja

Lisätiedot

KIVISTÖN VISIOPAJA. Aurinkokiven koulu tulokset

KIVISTÖN VISIOPAJA. Aurinkokiven koulu tulokset KIVISTÖN VISIOPAJA Aurinkokiven koulu 30.5.2017 tulokset Kivistön visio ja kaavarunko 021600 I Kivistön asemakaavayksikkö I Vantaan kaupunkisuunnittelu ESITTELYKIERROS KERRO NIMESI JA MIKÄ ON KIVOINTA

Lisätiedot

Helppolukuiset kirjat on kaupunginkirjaston lastenosastolla merkitty oranssilla ja tietokirjat keltaisella lapulla.

Helppolukuiset kirjat on kaupunginkirjaston lastenosastolla merkitty oranssilla ja tietokirjat keltaisella lapulla. TOINEN LUKUDIPLOMI KIRJASARJAT: Aurinko Kirjava kukko Keltanokka Luen jo itse Minäpä luen itse Werner Vihreä varis Helppolukuiset kirjat on kaupunginkirjaston lastenosastolla merkitty oranssilla ja tietokirjat

Lisätiedot

LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO. Lukudiplomivihko

LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO. Lukudiplomivihko L LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO Lukudiplomivihko 4. LUOKKA Luetaan kahdeksan kirjaa: viisi kertomusta, yksi runokirja, yksi sarjakuva ja yksi tietokirja. Kertomukset 84.2 Ala-Harja, Riikka: Kahden maan Ebba

Lisätiedot

EUROOPAN KULTTUURIYMPÄRISTÖPÄIVÄT 2016 PORUKAN PAIKAT, YHTEISET YMPÄRISTÖT

EUROOPAN KULTTUURIYMPÄRISTÖPÄIVÄT 2016 PORUKAN PAIKAT, YHTEISET YMPÄRISTÖT EUROOPAN KULTTUURIYMPÄRISTÖPÄIVÄT 2016 PORUKAN PAIKAT, YHTEISET YMPÄRISTÖT Cultural heritage -makers 2016, LASTU, Lapinlahti, Finland LASTU School of Architecture and Environmental Culture LASTU School

Lisätiedot

LUKUDIPLOMI 2.lk NIMI

LUKUDIPLOMI 2.lk NIMI LUKUDIPLOMI 2.lk NIMI Hyvä huoltaja! Kädessäsi olevan Lukudiplomin tavoitteena on tukea lasten lukuharrastusta ja lisätä kirjallisuuden tuntemusta. Lukudiplomien suorittaminen aloitettiin Mikkelissä jo

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 4. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

Helppolukuiset Lue neljä helppolukuisista JA / TAI lasten- ja nuortenkirjoista

Helppolukuiset Lue neljä helppolukuisista JA / TAI lasten- ja nuortenkirjoista 3. LUOKKA Luetaan yhteensä seitsemän kirjaa: yksi sarjakuvakirja, yksi runokirja ja yksi tietokirja. Helppolukuisista tai lasten- ja nuortenkirjoista luetaan neljä. Helppolukuiset Lue neljä helppolukuisista

Lisätiedot

Yhteenvetoa kyselystä ILTAPÄIVÄTOIMINTA JA KERHOT LK. kyselyn yhteenvetoa (6.2019) Vastaajien kokonaismäärä: 115

Yhteenvetoa kyselystä ILTAPÄIVÄTOIMINTA JA KERHOT LK. kyselyn yhteenvetoa (6.2019) Vastaajien kokonaismäärä: 115 Yhteenvetoa kyselystä ILTAPÄIVÄTOIMINTA JA KERHOT 1.- 2.LK. kyselyn yhteenvetoa (6.2019) Vastaajien kokonaismäärä: 115 1. OLEN (rastita itsellesi oikea vaihtoehto) 6 VUOTTA 7 VUOTTA 8 VUOTTA 9 VUOTTA 1%

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 4. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

LUKUDIPLOMI 3.lk NIMI

LUKUDIPLOMI 3.lk NIMI LUKUDIPLOMI 3.lk NIMI Hyvä huoltaja! Kädessäsi olevan Lukudiplomin tavoitteena on tukea lasten lukuharrastusta ja lisätä kirjallisuuden tuntemusta. Lukudiplomien suorittaminen aloitettiin Mikkelissä jo

Lisätiedot

3. luokan lukudiplomikirjat ja -tehtävät

3. luokan lukudiplomikirjat ja -tehtävät Pirkanmaan lukudiplomi 3. luokan lukudiplomikirjat ja -tehtävät Kuva: Tuija Sinkko diplomin suorittajan nimi ja luokka Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi, arvoisa kirjojen ystävä! Lukudiplomia

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet 1 / 2 Uutuuksia: 24 nimekettä Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 5 LUONNONTIETEET. MATEMATIIKKA. LÄÄKETIEDE 56.9 Kiiskilä, Jani. Ikioma Itämeri : näkin kengissä pintaa syvemmälle Kirjat LI L 1 6 TEKNIIKKA.

Lisätiedot

2. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät

2. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät Pirkanmaan lukudiplomi 2. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät Kuva: Milla Kulmala diplomin suorittajan nimi ja luokka Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi, arvoisa kirjojen ystävä! Lukudiplomia

Lisätiedot

30.5.2014. Siilinjärven kunnankirjasto

30.5.2014. Siilinjärven kunnankirjasto SIILINJÄRVEN KUNNANKIRJASTO LASTEN JA NUORTEN KIRJALLISUUS / 5 30.5.04 Uutuusteokset ajalta: Uutuuksia: Pisteryhmä: 0.05.04-30.05.04 49 nimekettä Siilinjärven kunnankirjasto / 5 Lasten ja nuorten kirjalli

Lisätiedot

Toholammin kirjaston lukudiplomi Luokat 1-2

Toholammin kirjaston lukudiplomi Luokat 1-2 Toholammin kirjaston lukudiplomi Luokat 1-2 Lukudiplomin kirjalista Päivitetty 8/2018 Lukudiplomin kirjalistat sisältävät kirjoja sekä aloitteleville lukijoille että paljon lukeville. Lukudiplomia varten

Lisätiedot

Pirkanmaan lukudiplomi

Pirkanmaan lukudiplomi Pirkanmaan lukudiplomi 4. luokan lukudiplomikirjat ja -tehtävät 2019 Kuva: Jani Ikonen diplomin suorittajan nimi ja luokka Tampereen kaupunki Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi, arvoisa kirjojen

Lisätiedot

Kirjaosumia 2. luokalle:

Kirjaosumia 2. luokalle: Kirjaosumia 2. luokalle: Räppääjän lukudiplomi on kaksiportainen. 1. portaalla luet 7 kirjaa, jolloin valitset - 1 kirjan jokaisesta alla olevasta ryhmästä - 1 runokirjan Runoraitin 1-2 -luokkien runokassin

Lisätiedot

Piirrä kuvasi tauluun.

Piirrä kuvasi tauluun. Linus ja Ismenia haluaisivat tutustua sinuun. Piirrä kuvasi tauluun. Artikla 7. Jokaisella lapsella on oikeus nimeen ja kansalaisuuteen. Mikä on sinun nimesi ja kansalaisuutesi? On hauska tutustua uusiin

Lisätiedot

Minä varoitan teitä nyt. Tarinastani on tulossa synkempi.

Minä varoitan teitä nyt. Tarinastani on tulossa synkempi. Viima Viima Teräs ei ole mikään paha poika, mutta ei hän kilttikään ole. Hänen viimeinen mahdollisuutensa on koulu, joka muistuttaa vähän akvaariota ja paljon vankilaa. Heti aluksi Mahdollisuuksien talossa

Lisätiedot

Agricolan Monenlaista luettavaa 1

Agricolan Monenlaista luettavaa 1 Tiainen ja karhu Puun oksalla oli tiaisen pesä. Karhu tuli pesän luokse ja olisi halunnut tulla vie-rai-sil-le. Tiaisen pojat tirs-kah-te-li-vat pesässä. Onko isänne kotona? karhu kysyi. Ei ole, vastasivat

Lisätiedot

Paritreenejä. Lausetyypit

Paritreenejä. Lausetyypit Paritreenejä Lausetyypit Keskustele parin kanssa, kysy parilta! Omasta mielestäni olen Minun perhe on Minun suku on Minun äiti on Minun isä on Minun koti on Minun lempiruoka on Minun suosikkilaulaja on

Lisätiedot

TOINEN LUKUDIPLOMI. KK=Keskustan koulun käsikirjasto OK= Keskustan koulun oppilaskirjasto

TOINEN LUKUDIPLOMI. KK=Keskustan koulun käsikirjasto OK= Keskustan koulun oppilaskirjasto TOINEN LUKUDIPLOMI KK=Keskustan koulun käsikirjasto OK= Keskustan koulun oppilaskirjasto KIRJASARJAT: Aurinko -sarja (KK) Kirjava kukko -sarja (KK) (OK) Keltanokka -sarja Luen jo itse -sarja Minäpä luen

Lisätiedot

KÄRKÖLÄ. 2. Luokka. Helppolukuiset

KÄRKÖLÄ. 2. Luokka. Helppolukuiset 2. Luokka Luetaan yhteensä seitsemän kirjaa: yksi kuvakirja, yksi sarjakuvakirja, yksi runokirja ja yksi tietokirja. Helppolukuisista tai lasten- ja nuortenkirjoista luetaan kolme. 85.22 Kuvakirjat Havukainen,

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. 92 Cruz, Carlos da. Kuninkaantie : matka historiasta nykyaikaan Kirjat LI L 1

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. 92 Cruz, Carlos da. Kuninkaantie : matka historiasta nykyaikaan Kirjat LI L 1 1 / 2 Uutuuksia: 25 nimekettä Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 9 HISTORIA 92 Cruz, Carlos da. Kuninkaantie : matka historiasta nykyaikaan Kirjat LI L 1 80 83 KAUNOKIRJALLISET SEKASISÄLTÖISET TEOKSET. KANSANRUNOUS.

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Lasten luontokirja : sienet, marjat, kukat Kirjat PIK L 1. Hyönteiset tutuksi Kirjat PIK L 1

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Lasten luontokirja : sienet, marjat, kukat Kirjat PIK L 1. Hyönteiset tutuksi Kirjat PIK L 1 Kaarina 1 / 3 Uutuusluettelo 8.5.2015 Uutuudet ajalla 1.4.2015-30.4.2015 Uutuuksia: 32 nimekettä Yksikkö: Piikkiön kirjasto Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 5 LUONNONTIETEET. MATEMATIIKKA. LÄÄKETIEDE 56.8

Lisätiedot

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet 1 / 2 Uutuuksia: 23 nimekettä Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE 65.42 Bull, Jane, 69.63 Myllyneva, Mika, kirjoittaja,

Lisätiedot

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet Kaarina 1 / 3 Uutuusluettelo 14.10.2015 Uutuudet ajalla 1.9.2015-30.9.2015 Uutuuksia: 48 nimekettä Yksikkö: Littoisten kirjasto Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet Kaarina 1 / 3 Uutuusluettelo 31.8.2015 Uutuudet ajalla 1.7.2015-31.7.2015 Uutuuksia: 33 nimekettä Yksikkö: Piikkiön kirjasto Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 5 LUONNONTIETEET. MATEMATIIKKA. LÄÄKETIEDE

Lisätiedot

LASTEN KIRJALLISUUS... 2 KAUNOKIRJALLISUUS... 2 KUVAKIRJAT... 2 SADUT... 2 KERTOMAKIRJALLISUUS... 3 TIETOKIRJALLISUUS... 3

LASTEN KIRJALLISUUS... 2 KAUNOKIRJALLISUUS... 2 KUVAKIRJAT... 2 SADUT... 2 KERTOMAKIRJALLISUUS... 3 TIETOKIRJALLISUUS... 3 Ylöjärven kaupunginkirjasto Uutuusluettelo 5.10.2018 Uutuudet ajalta: 1.8.2018-31.8.2018 Uutuuksia: 31 nimekettä Yksikkö: Viljakkalan kirjasto Osasto: Lasten- ja nuortenosasto Sisällysluettelo LASTEN KIRJALLISUUS...

Lisätiedot

HARRASTUKSET. Selitä sana. kiinnostunut+ mistä? pitää + mistä? mitä tehdä? tykätä + mistä? mitä tehdä? harrastaa + mitä? harrastus

HARRASTUKSET. Selitä sana. kiinnostunut+ mistä? pitää + mistä? mitä tehdä? tykätä + mistä? mitä tehdä? harrastaa + mitä? harrastus HARRASTUKSET Selitä sana. harrastus harrastaa + mitä? kiinnostunut+ mistä? tykätä + mistä? mitä tehdä? pitää + mistä? mitä tehdä? säännöllisesti joka viikko päivittäin joka toinen päivä soittaa + mitä

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Voihan vammainen : lasten kuvasanakirja vammaisuudesta. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Voihan vammainen : lasten kuvasanakirja vammaisuudesta. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet Kajaanin kaupunginkirjasto 1 / 5 Uutuusluettelo 1.9.2017 Uutuudet ajalla 1.8.2017-31.8.2017 Uutuuksia: 57 nimekettä Kirjasto: Kajaanin kaupunginkirjasto Osasto: Lasten- ja nuortenosasto TIETOKIRJALLISUUS

Lisätiedot

LASTEN KIRJALLISUUS... 2 KAUNOKIRJALLISUUS... 2 KUVAKIRJAT... 2 SADUT... 3 KERTOMAKIRJALLISUUS... 3 NUORTEN KIRJALLISUUS... 4 KAUNOKIRJALLISUUS...

LASTEN KIRJALLISUUS... 2 KAUNOKIRJALLISUUS... 2 KUVAKIRJAT... 2 SADUT... 3 KERTOMAKIRJALLISUUS... 3 NUORTEN KIRJALLISUUS... 4 KAUNOKIRJALLISUUS... Ylöjärven kaupunginkirjasto Uutuusluettelo 6.10.2015 Uutuudet ajalla 1.9.2015-30.9.2015 Uutuuksia: 42 nimekettä Yksikkö: Viljakkalan kirjasto Osasto: Lasten- ja nuortenosasto Sisällysluettelo LASTEN KIRJALLISUUS...

Lisätiedot

JJR-KIRJASTO, JUVAN KIRJASTO Tiedonhakulista Hankintapäivä: Hylly: Lukemaan opettelevat Kotipisteryhmä: JJR-kirjastot

JJR-KIRJASTO, JUVAN KIRJASTO Tiedonhakulista Hankintapäivä: Hylly: Lukemaan opettelevat Kotipisteryhmä: JJR-kirjastot JJR-KIRJASTO, JUVAN KIRJASTO Tiedonhakulista 1 / 8 15.4.2013 Hankintapäivä: 1.1.-31.3.2013 Hylly: Lukemaan opettelevat Kotipisteryhmä: JJR-kirjastot The amazing Spider-man : sankarin synty, 978-951-32-3357-0

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet Kauhava 1 / 5 Uutuusluettelo 9.8.2019 Uutuudet ajalta: 1.7.2019-31.7.2019 Uutuuksia: 57 nimekettä Yksikkö: Kauhavan kirjastoauto TIETOKIRJALLISUUS 1 FILOSOFIA. PSYKOLOGIA. RAJATIETO 14.8 Noronen, Paula,

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet 1 / 2 Uutuuksia: 26 nimekettä Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 7 TAITEET. LIIKUNTA 78.3112 Raparperin alla [Nuottijulkaisu] : wanhanajan ihanat lastenlaulut Nuotti PIK L NUOM 1 84.2 Brigatti, Ella. Sängynaluskansa

Lisätiedot

Helppolukuiset kirjat on kaupunginkirjaston lastenosastolla merkitty oranssilla lapulla ja tietokirjat keltaisella lapulla.

Helppolukuiset kirjat on kaupunginkirjaston lastenosastolla merkitty oranssilla lapulla ja tietokirjat keltaisella lapulla. TOINEN LUKUDIPLOMI KK= Keskustan koulun käsikirjasto OK= Keskustan koulun oppilaskirjasto KIRJASARJAT: Aurinko -sarja (KK) Kirjava kukko -sarja (KK) (OK) Keltanokka -sarja Luen jo itse -sarja Minäpä luen

Lisätiedot

Diplomi 1 (luokat 1 2)

Diplomi 1 (luokat 1 2) Diplomi 1 (luokat 1 2) Sisällysluettelo Runokirjat Helppolukuiset sarjat Lasten- ja nuorten kirjat Satukirjat Kuvakirjat Tietokirjat Runokirjat Krokotiili hikoaa tai Hirvi Irvistää Kaikki hyvin kasvimaalla

Lisätiedot

LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO. Lukudiplomivihko

LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO. Lukudiplomivihko LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO Lukudiplomivihko 3. LUOKKA Luetaan kuusi kirjaa: kolme kertomusta, yksi runokirja, yksi tietokirja ja yksi sarjakuva. Kertomukset 84.2 Bagge, Tapani: Apassit sarja JÄN Colfer,

Lisätiedot

LUKUDIPLOMI 1.lk NIMI

LUKUDIPLOMI 1.lk NIMI LUKUDIPLOMI 1.lk NIMI Hyvä huoltaja! Kädessäsi olevan Lukudiplomin tavoitteena on tukea lasten lukuharrastusta ja lisätä kirjallisuuden tuntemusta. Lukudiplomien suorittaminen aloitettiin Mikkelissä jo

Lisätiedot

5. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät

5. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät Kuva: Ella Ahola Pirkanmaan lukudiplomi 5. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät diplomin suorittajan nimi ja luokka Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi, arvoisa kirjojen ystävä! Lukudiplomia

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Ihmeelliset eläimet Kirjat LI L 1. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Ihmeelliset eläimet Kirjat LI L 1. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet 1 / 2 Uutuuksia: 24 nimekettä Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 5 LUONNONTIETEET. MATEMATIIKKA. LÄÄKETIEDE 58.9 Dods, Emma, Ihmeelliset eläimet Kirjat LI L 1 7 TAITEET. LIIKUNTA 78.3112 Karén, Veli-Matti,

Lisätiedot

Lukudiplomivihko LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO. Lukudiplomivihko

Lukudiplomivihko LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO. Lukudiplomivihko Lukudiplomivihko LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO Lukudiplomivihko 5. LUOKKA Luetaan kahdeksan kirjaa: viisi kertomusta, yksi runokirja, yksi sarjakuva ja yksi tietokirja. Kertomukset 84.2 Hunter, Erin: Etsijät

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Hauskat kokeet : tutki ja toteuta! Kirjat LI L 1

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Hauskat kokeet : tutki ja toteuta! Kirjat LI L 1 Kaarina 1 / 3 Uutuusluettelo 4.6.2015 Uutuudet ajalla 1.5.2015-31.5.2015 Uutuuksia: 44 nimekettä Yksikkö: Littoisten kirjasto Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 5 LUONNONTIETEET. MATEMATIIKKA. LÄÄKETIEDE

Lisätiedot

Diplomi 1 (luokat 1 2)

Diplomi 1 (luokat 1 2) Diplomi 1 (luokat 1 2) Sisällysluettelo Runokirjat Helppolukuiset sarjat Lastenkirjat Satukirjat Kuvakirjat Tietokirjat Runokirjat Hirvonen, Hannu Hui hai hajamieli! Taikuri Into Kiemura ja muita kaupunkilaisia

Lisätiedot

KAKKOS SANOMAT SISÄLLYS:

KAKKOS SANOMAT SISÄLLYS: Rauman freinetkoulun 2lk:n luokkalehti 5# helmikuu 2011 KAKKOS SANOMAT SISÄLLYS: Oppilaan haastattelu 2 Mikaelin arvoitus 2 Kaksi merenneitoa 3 Kirjaesittely 3 Hiihtoloma 5 Hiihtoretki 5 Silja Europalla

Lisätiedot

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei

Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei Tavallinen tyttö Herään taas kerran äitin huutoon. - Sinun pitää nyt herätä, kun koulu alkaa kohta! - Joo, mutta mulla on sairas olo. Sanoin äidilleni vaikka ei minulla ei ollut edes mitään. - Noh katsotaanpa

Lisätiedot

Dialogi 1 Luonto ja ympäristö

Dialogi 1 Luonto ja ympäristö Lämmittely Kuinka paljon Suomen pinta-alasta on metsää? Mikä suo on? Miksi ihmiset liikkuvat syksyllä paljon metsässä? Mikä on villieläimen ja kesyn eläimen ero? Millainen eläin karhu / susi on? Mitkä

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 6.luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

Pirkanmaan mukautettu lukudiplomi

Pirkanmaan mukautettu lukudiplomi Pirkanmaan mukautettu lukudiplomi Luokat 5 ja 6 lukudiplomikirjat ja -tehtävät 2019 Kuva: Jani Ikonen diplomin suorittajan nimi ja luokka Tampereen kaupunki Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi,

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Kysy ja kurkista! : ihminen Kirjat LI L 1

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Kysy ja kurkista! : ihminen Kirjat LI L 1 1 / 2 Uutuuksia: 22 nimekettä Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 5 LUONNONTIETEET. MATEMATIIKKA. LÄÄKETIEDE 59.1 Daynes, Katie, Kysy ja kurkista! : ihminen Kirjat LI L 1 6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ.

Lisätiedot

Kirjaosumia 2. luokalle:

Kirjaosumia 2. luokalle: Kirjaosumia 2. luokalle: Räppääjän lukudiplomi on kolmeportainen. 1. portaalla luet 7 kirjaa, jolloin valitset - 1 kirjan jokaisesta alla olevasta ryhmästä (ei Mestarilukijan kirjaluettelosta) - 1 runokirjan

Lisätiedot

LASTEN KIRJALLISUUS... 2 KAUNOKIRJALLISUUS... 2 KUVAKIRJAT... 2 SADUT... 3 KERTOMAKIRJALLISUUS... 3 TIETOKIRJALLISUUS... 4 NUORTEN KIRJALLISUUS...

LASTEN KIRJALLISUUS... 2 KAUNOKIRJALLISUUS... 2 KUVAKIRJAT... 2 SADUT... 3 KERTOMAKIRJALLISUUS... 3 TIETOKIRJALLISUUS... 4 NUORTEN KIRJALLISUUS... Ylöjärven kaupunginkirjasto Uutuusluettelo 1.11.2017 Uutuudet ajalla 1.9.2017-31.10.2017 Uutuuksia: 35 nimekettä Yksikkö: Kurun kirjasto Osasto: Lasten- ja nuortenosasto Sisällysluettelo LASTEN KIRJALLISUUS...

Lisätiedot

Satoi vettä. Eelillä oli tylsää. Hänen paras ystävänsä Miisa ei ollut kotona, joten Eelillä ei ollut leikkikaveria.

Satoi vettä. Eelillä oli tylsää. Hänen paras ystävänsä Miisa ei ollut kotona, joten Eelillä ei ollut leikkikaveria. SELKO 1 Satoi että. Eelillä oli tylsää. Hänen paras ystäänsä Miisa ei ollut kotona, joten Eelillä ei ollut leikkikaeria. Lähdetään kirjastoon! ehdotti äiti. Mikä se on? Eeli ihmetteli. Kirjasto on kia

Lisätiedot

1 KUVAKIRJAT. lista1. Appelgren Tove: Vesta-Linnea ja hirviöäiti, Tammi, 2001 riita, sovinto

1 KUVAKIRJAT. lista1. Appelgren Tove: Vesta-Linnea ja hirviöäiti, Tammi, 2001 riita, sovinto 1 KUVAKIRJAT lista1 Appelgren Tove: Vesta-Linnea ja hirviöäiti, Tammi, 2001 riita, sovinto Suvilehto Pirjo: Anni ja loistokoirat, WSOY, 2012 lemmikkieläimen hankinta, koirarodut Majaluoma Markus: Isä,

Lisätiedot

Lataa Me selkärankaiset - Eeva-Liisa Ryhänen. Lataa

Lataa Me selkärankaiset - Eeva-Liisa Ryhänen. Lataa Lataa Me selkärankaiset - Eeva-Liisa Ryhänen Lataa Kirjailija: Eeva-Liisa Ryhänen ISBN: 9789516279438 Sivumäärä: 91 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 17.03 Mb Me selkärankaiset -kirjassa esitellään 28 erikokoista

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Meidän ja muiden ystävät Kirjat PP L 1. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Iltahetki Kirjat PP L 1

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Meidän ja muiden ystävät Kirjat PP L 1. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Iltahetki Kirjat PP L 1 Wiitaunionin aluekirjasto 1 / 5 Uutuusluettelo 3.4.2018 Uutuudet ajalla 1.3.2018-31.3.2018 Uutuuksia: 64 nimekettä Yksikkö: Pihtiputaan kirjasto Osasto: Lastenosasto L TIETOKIRJALLISUUS 1 FILOSOFIA. PSYKOLOGIA.

Lisätiedot

Lizzie McGuire ratkaisee -sarjan kirja. Aleksin merirosvokesä tai joku muu Aleksi-kirja. Näin koulutat lohikäärmeesi tai Merirosvoilun alkeet (OK)

Lizzie McGuire ratkaisee -sarjan kirja. Aleksin merirosvokesä tai joku muu Aleksi-kirja. Näin koulutat lohikäärmeesi tai Merirosvoilun alkeet (OK) NELJÄS LUKUDIPLOMI KK=keskustan koulun käsikirjasto OK=Keskustan koulun oppilaskirjasto KIRJASARJAT: Iso Werneri -sarja Pultti -sarja (KK) Vihreä varis -sarja (OK) NUORTEN ROMAANIT - NUORTENOSASTO, N 84.2

Lisätiedot

ENSIMMÄINEN LUKUDIPLOMI

ENSIMMÄINEN LUKUDIPLOMI ENSIMMÄINEN LUKUDIPLOMI KIRJASARJAT: Iloiset kirjat -sarja (2 kirjaa) Keltainen banaani -sarja Kirjatiikeri-sarja Lukukoukku -sarja Lukuraketti -sarja Punainen banaani -sarja Salamannopeat autot -sarja

Lisätiedot

Loistava lukudiplomi

Loistava lukudiplomi Loistava lukudiplomi 1. luokka Kuvakirjat Bell: Leppäkerttu ilman pilkkuja Butler: Siili ja tähtisade ym. kirjailijan Siili-kirjat Flygare: Liian pieni Putti ym. Putti-sarjan kirjat Harjanne: Minttu-kirjat

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. 17.1 Juusola, Mervi. Ystävyyden pelisäännöt Kirjat LI L 1. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. 17.1 Juusola, Mervi. Ystävyyden pelisäännöt Kirjat LI L 1. Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet Kaarina 1 / 3 Uutuusluettelo 22.8.2014 Uutuudet ajalla 1.7.2014-31.7.2014 Uutuuksia: 32 nimekettä Yksikkö: Littoisten kirjasto Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 1 FILOSOFIA. PSYKOLOGIA. RAJATIETO 17.1 Juusola,

Lisätiedot

Mieletön mahdollisuus. Lasten ja nuorten omaistyön kehittämisprojekti

Mieletön mahdollisuus. Lasten ja nuorten omaistyön kehittämisprojekti Mieletön mahdollisuus Lasten ja nuorten omaistyön kehittämisprojekti Tukea. Toivoa. Mukana. Ilona. Tukea lapsille ja nuorille, joiden vanhempi on sairastunut psyykkisesti Mieletön Mahdollisuus -projektin

Lisätiedot

VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ

VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ VERBI ILMAISEE MYÖNTEISYYTTÄ JA KIELTEISYYTTÄ EI taipuu tekijän mukaan + VERBI NUKU/N EI NUKU (minä) EN NUKU (sinä) ET NUKU hän EI NUKU (me) EMME NUKU (te) ETTE NUKU he EIVÄT NUKU (tekijänä joku, jota

Lisätiedot

istä satuja saadaan Poika ihmetteli: Miten sadut syntyvät? Mistä satuja saadaan? Mene metsään, pojan isoäiti neuvoi. Etsi satuja metsästä.

istä satuja saadaan Poika ihmetteli: Miten sadut syntyvät? Mistä satuja saadaan? Mene metsään, pojan isoäiti neuvoi. Etsi satuja metsästä. M istä satuja saadaan Poika ihmetteli: Miten sadut syntyvät? Mistä satuja saadaan? Mene metsään, pojan isoäiti neuvoi. Etsi satuja metsästä. Poika meni metsään. Hän katseli ympärilleen ja huomasi satuja

Lisätiedot

Bob käy saunassa. Lomamatka

Bob käy saunassa. Lomamatka Bob käy saunassa 1 Mitä sauna merkitsee suomalaiselle? 2 Mitä tehtäviä saunalla on? 3 Missä kertoja saunoi ensimmäisen kerran? 4 Kuka oli Leena? 5 Millainen Leena oli? 6 Mitä Leena teki saunassa? 7 Mitä

Lisätiedot

Nettiraamattu lapsille. Daniel vankeudessa

Nettiraamattu lapsille. Daniel vankeudessa Nettiraamattu lapsille Daniel vankeudessa Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Jonathan Hay Sovittaja: Mary-Anne S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2014 Bible for Children,

Lisätiedot

MILLOIN PARTITIIVIA KÄYTETÄÄN? 1. NEGATIIVINEN LAUSE o Minulla ei ole autoa. o Lauralla ei ole työtä. o En osta uutta kännykkää.

MILLOIN PARTITIIVIA KÄYTETÄÄN? 1. NEGATIIVINEN LAUSE o Minulla ei ole autoa. o Lauralla ei ole työtä. o En osta uutta kännykkää. MILLOIN PARTITIIVIA KÄYTETÄÄN? 1. NEGATIIVINEN LAUSE o Minulla ei ole autoa. o Lauralla ei ole työtä. o En osta uutta kännykkää. 2. NUMERO (EI 1) + PARTITIIVI o Minulla on kaksi autoa. o Kadulla seisoo

Lisätiedot

Wanted. Kohti hyvää elämää Hyvään. Taiteen taito. Mysteeriloota. Tölön taidetta. Koulun kysytyin kysymys

Wanted. Kohti hyvää elämää Hyvään. Taiteen taito. Mysteeriloota. Tölön taidetta. Koulun kysytyin kysymys Koulun kysytyin kysymys "Miksi koulua käydään?". Otimme tehtäväksemme ottaa siitä selvää. Wanted Taiteen taito Tölön taidetta Kohti hyvää elämää Hyvään elämään on monta tietä ja neuvoa. Tässä muutama.

Lisätiedot

Matt. 11:28-30. Väsyneille ja stressaantuneille

Matt. 11:28-30. Väsyneille ja stressaantuneille Matt. 11:28-30 Väsyneille ja stressaantuneille Tulkaa minun luokseni.. ..kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat.. Minä annan teille levon. Matt. 11:29-30..Ottakaa minun ikeeni harteillenne ja oppikaa minusta:

Lisätiedot

4. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät

4. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät Pirkanmaan lukudiplomi 4. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät Kuva: Petra iltunen diplomin suorittajan nimi ja luokka Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi, arvoisa kirjojen ystävä! Lukudiplomia

Lisätiedot

Tarinasi ISOISÄ ISOISÄ. on erityinen KERRO MINULLE KERRO MINULLE. Säilytä isoisäsi elämäntarina lapsuudesta nykypäivään.

Tarinasi ISOISÄ ISOISÄ. on erityinen KERRO MINULLE KERRO MINULLE. Säilytä isoisäsi elämäntarina lapsuudesta nykypäivään. ISOISÄ ISOISÄ KERRO MINULLE KERRO MINULLE Anna kirja isoisällesi täytettäväksi ja saa se takaisin täynnä muistoja. Tarinasi on erityinen Säilytä isoisäsi elämäntarina lapsuudesta nykypäivään. Antaja Saaja

Lisätiedot

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Lähdetään matkaan Tänään lähdetään hyvän paimenen matkaan. Aamulla paimen huomasi, että yksi hänen lampaistaan on kadoksissa. Tallella on 99 lammasta, mutta yksi,

Lisätiedot

Miten haluat kasvattaa lapsesi?

Miten haluat kasvattaa lapsesi? tekstit lapsi sidor_layout 209-0-09 3:50 Sida tekstit lapsi sidor_layout 209-0-09 3:50 Sida 2 tekstit lapsi sidor_layout 209-0-09 3:50 Sida 3 Miten haluat kasvattaa lapsesi? tekstit lapsi sidor_layout

Lisätiedot

Reseptejä asiakassuhteisiin

Reseptejä asiakassuhteisiin Reseptejä asiakassuhteisiin Asiakasta ei jätetä! Mikko Ojanen TALENTUM Helsinki 2013 Copyright 2013 Talentum Media Oy ja tekijä ISBN 978-952-14-1936-2 ISBN 978-952-14-1937-9 (sähkökirja) Kansi ja kuvat:

Lisätiedot

3.8.2015. Siilinjärven kunnankirjasto

3.8.2015. Siilinjärven kunnankirjasto SIILINJÄRVEN KUNNANKIRJASTO LASTEN JA NUORTEN KIRJALLISUUS / 5 3.8.05 Uutuusteokset ajalta: Uutuuksia: Pisteryhmä: 0.07.05-3.07.05 49 nimekettä Siilinjärven kunnankirjasto / 5 Lasten ja nuorten kirjalli

Lisätiedot

Arkipäivä kielen kehittäjänä

Arkipäivä kielen kehittäjänä Arkipäivä kielen kehittäjänä Päivi Homanen 18.3.2013 Jyväskylä Ajatusta arkeen se on siinä! Päivä täyttyy lukemattomista tilanteista, joissa voi harjoittaa lapsen kieltä ja kuuloa. Joka päivä Syödään Puetaan

Lisätiedot

Omistusliitteillä ilmaistaan, kenen jokin esine tai asia on. Aina ei tarvita edes persoonapronominia sanan eteen.

Omistusliitteillä ilmaistaan, kenen jokin esine tai asia on. Aina ei tarvita edes persoonapronominia sanan eteen. Oppilaan nimi: PRONOMINIT Persoonapronominien omistusliitteet Omistusliitteillä ilmaistaan, kenen jokin esine tai asia on. Aina ei tarvita edes persoonapronominia sanan eteen. Esimerkiksi: - Kenen pipo

Lisätiedot

KUVAJUTTU Lapsen nimi: Päivämäärä: Päiväkoti/koulu: Lomakkeen täyttäjä:

KUVAJUTTU Lapsen nimi: Päivämäärä: Päiväkoti/koulu: Lomakkeen täyttäjä: KUVAJUTTU Lapsen nimi: Päivämäärä: Päiväkoti/koulu: Lomakkeen täyttäjä: Lapsen kanssa järjestetään kahdenkeskeinen arviointihetki 2 kertaa vuodessa: alkukartoitus ja seuranta puolen vuoden päästä. Tutustu

Lisätiedot

1.4.2015. Siilinjärven kunnankirjasto

1.4.2015. Siilinjärven kunnankirjasto SIILINJÄRVEN KUNNANKIRJASTO LASTEN JA NUORTEN KIRJALLISUUS / 5.4.05 Uutuusteokset ajalta: Uutuuksia: Pisteryhmä: 0.0.05 -.0.05 57 nimekettä Siilinjärven kunnankirjasto / 5 Lasten ja nuorten kirjalli 5

Lisätiedot

LASTEN KIRJALLISUUS... 2 KAUNOKIRJALLISUUS... 2 KUVAKIRJAT... 2 SADUT... 2 KERTOMAKIRJALLISUUS... 3 TIETOKIRJALLISUUS... 3

LASTEN KIRJALLISUUS... 2 KAUNOKIRJALLISUUS... 2 KUVAKIRJAT... 2 SADUT... 2 KERTOMAKIRJALLISUUS... 3 TIETOKIRJALLISUUS... 3 Ylöjärven kaupunginkirjasto Uutuusluettelo 22.8.2017 Uutuudet ajalla 1.6.2017-31.7.2017 Uutuuksia: 26 nimekettä Yksikkö: Viljakkalan kirjasto Osasto: Lasten- ja nuortenosasto Sisällysluettelo LASTEN KIRJALLISUUS...

Lisätiedot

Tiedän mitä minun pitää tehdä, että pääsen toisten lasten leikkiin mukaan

Tiedän mitä minun pitää tehdä, että pääsen toisten lasten leikkiin mukaan Viitottu Rakkaus on muokannut joitakin tämän tarinan kuvia yhdistämällä kuvia sivustoilta mycutegraphics.com ja papunet.net Tarina: 2017 Viitottu Rakkaus Muokatut kuvat on merkitty tällä tunnuksella: Kuvat:

Lisätiedot

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen ilot Koulun jälkeen rättipoikki, kotiin laahustin tien poikki. Ajattelin: voisin mennä nukkumaan, ihan vain hetkeksi torkkumaan. Sitten

Lisätiedot