Alkusanat SEURATOIMINTALINJA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Alkusanat SEURATOIMINTALINJA"

Transkriptio

1

2 Alkusanat Tämä seuratoimintalinja kuvaa Rastivarsojen toimintatavat, -tavoitteet ja periaatteet. Toimintalinjan ensimmäinen versio valmistui keväällä 2008 kun Rastivarsat haki Nuori Suomi-sinettiä. Valmistelun jälkeen seuratoimintalinjan ensimmäinen versio esiteltiin seuran kevätkokoukselle, jossa se hyväksyttiin sinettihaussa käytettäväksi. Nyt kädessäsi oleva seuratoimintalinja on päivitetty kevättalvella 2010 ja hyväksytty Rastivarsojen kevätkokouksessa Johtokunta 2(12)

3 1. Visio Rastivarsat kehittää pitkäjänteisesti nuoriso-, valmennus-, kilpailu- ja harrastesuunnistusta. Rastivarsat tarjoaa suunnistuksesta ja kuntoilusta kiinnostuneille mahdollisuuden osallistua toimintaan kunkin omien tarpeiden ja resurssien mukaan. Tavoitteena on eritasoisten liikkujien fyysisen kunnon ja psyykkisen hyvinvoinnin parantaminen sekä myönteisten kokemusten tarjoaminen. Seurassa on tasapainoinen määrä kaikenikäisiä harrastajia. Kasvuprosessi on vakioitu siten, että henkilövaihdoksista huolimatta kaikkien ryhmien toiminta jatkuu vakaana ja siirtyminen vanhempaan ryhmään tapahtuu saatetusti. 2. Eettiset linjaukset Aikuiset ovat nuorille esimerkkinä urheilussa ja elämäntavoissa. Kaikki ovat tervetulleita harrastamaan. Kukin saa harrastaa haluamallaan tasolla. Seuran toiminta tarjoaa jäsenilleen iloa ja mielihyvää liikunnan kautta. Kaikkia lapsia ja nuoria kannustetaan. Asioista sovitaan selkeästi ja sovitut asiat pidetään. Seurassa annetaan palautetta rakentavasti. 3. Tavoitteet Kasvatukselliset tavoitteet Tavoitteena on saada lapset ja nuoret pitämään liikunnasta. Liikunnasta pyritään saamaan mahdollisimman monelle lapselle ja nuorelle elinikäinen ja terveellinen harrastus. Tavoitteena on lisäksi, että toiminnassa mukana olevien lasten ja nuorten terve itsetunto kehittyy. Seurassa on mahdollisuus kasvaa henkisesti kilpailutoiminnan ja toisten nuorten ohjauksen kautta. Laadukkaan toiminnan avulla luodaan edellytykset kaikenikäisille henkisesti ja fyysisesti kehittävään harrastukseen, luonnossa liikkumiseen sekä kunnioitukseen ympäristöasioita kohtaan. Oman osaamisen kehittämisestä kiinnostuneille seuran jäsenille tarjotaan mahdollisuus kouluttautua tehtäviin suunnistuksen ja järjestötoiminnan eri osaalueille kuten ohjaajaksi, valmentajaksi tai ratamestariksi. 3(12)

4 Urheilulliset tavoitteet Tavoitteena on tuottaa ja ylläpitää oman kasvatustyön tuloksena kilpailukykyiset miesten ja naisten edustusjoukkueet. Niille jäsenille, jotka haluavat kehittyä yksilötasolla huipulle, tarjotaan valmennusta ja tukea. Suurviesteihin (Jukola, Venlat, 10Mila, Halikko ja 25-Mannakavlen) osallistutaan joka vuosi. Nuorille tarjotaan mahdollisimman monta mahdollisuutta osallistua ja kokea seurahenkeä. Nuorten tavoitteena on osallistua joka vuosi useammalla kuin yhdellä joukkueella Nuorten Jukolaan. Terveellisiin elämäntapoihin liittyvät tavoitteet Lapsille ja nuorille opetetaan ja ohjataan oikeita ruokailutapoja ja korostetaan riittävän levon merkitystä. Tavoitteena on, että viimeistään murrosiästä alkaen he ovat sisäistäneet henkilökohtaisen elämänhallinnan merkityksen. Kiellettyjen aineiden, huumausaineiden, tupakanpolton ja nuuskankäytön suhteen Rastivarsat noudattaa nollalinjaa. Tavoitteena on, että yksikään seuran kasvateista ei turvaudu näihin aineisiin eikä aloita niiden käyttöä. Viihtymiseen ja ilmapiiriin liittyvät tavoitteet Jokainen on tervetullut harrastamaan ja viihtymään haluamallaan tasolla. Asioiden ja tapahtumien suunnittelu ja toteutus tehdään yhdessä ja avoimesti siten että kaikilla on mahdollisuus vaikuttaa. Ilmapiiristä pyritään luomaan sellainen, että epäselvyydet keskustellaan ja tarvittaessa korjataan ennen kuin niistä tulee ongelmia. Taloudelliset tavoitteet Seuran taloutta hoidetaan hyvin. Tavoite on lisätä yhteistyökumppanien osuutta seuran budjetista 30 prosenttiin. Tämä edellyttää sellaisen laadukkaan yhteistoimintamuodon luomista, johon yritykset haluavat lähteä seuran kumppaniksi. 4(12)

5 Lisääntynyt tuotto käytetään ensisijaisesti nuoriso- ja valmennustyöhön, mutta myös karttoihin ja seura-aktiivien palkitsemiseen. Yhteiskunnalliset tavoitteet Seura on alueen maanomistajien arvostama kumppani, joka sopii asiat ja hoitaa oman osuutensa sopimuksista täsmällisesti. Rastivarsat on Orimattilan kaupungin ja kaupunkilaisten tuntema ja arvostama seura, jonka yhteiskunnallisesti merkittävimmät toimintamuodot ovat koulujen suunnistusopetuksen tukeminen ja koululaissuunnistuksen laadukas järjestäminen sekä kaikille avoimien ja hyvin järjestettyjen Orimattilan Iltarastien järjestäminen. Tavoitteet kilpailujen järjestämisessä Rastivarsat pyrkii järjestämään vähintään kerran vuodessa kansallisen tai aluemestaruustason suunnistuskilpailut. Viiden vuoden välein tavoitteena on järjestää SM-tason suunnistuskilpailut. 4. Käytännön toimintaperiaatteita Ryhmien muodostaminen Hippo-suunnistuskoulu on avoin kaikille alle 14-vuotiaille. Hippo-suunnistuskoulussa lapset on jaettu ikänsä ja tasonsa mukaisesti kolmeen ryhmään: 1) Ketut, alkeisryhmä 7-10 vuotiaille 2) Lumileopardit, kertausryhmä 8-14 vuotiaille 3) Sudet, jatkoryhmä vuotiaille. Päätökset ryhmästä toiseen siirtymisestä Hippo-suunnistuskoulun sisällä tehdään ohjaajien ja vanhempien kesken. Nuorten Ryhmä on tarkoitettu vuotiaille nuorille. Ryhmään ovat tervetulleita kaikki halukkaat suunnistusta harrastavat nuoret riippumatta siitä onko nuorempana osallistunut suunnistuskoulun toimintaan. Naisten ja miesten ryhmät muodostuvat halukkuusperiaatteella tavoitteena pitää toiminnassa mukana niin paljon urheilijoita, että osallistuminen suurviesteihin (Jukola, Tiomila) sekä seuraviesteihin (Halikko, 25Manna) on mahdollista joka vuosi. Viesteissä, joissa seura osallistuu useammalla kuin yhdellä joukkueella, ykkösjoukkue valitaan kilpailullisin perustein. 5(12)

6 Seniori-ikäiset naiset ja miehet toimivat itseohjautuvana ryhmänä, jonka tavoitteena on osallistua aktiivisesti ikäsarjakilpailuihin ja viesteihin. Viestivalitsijoina toimii vuosittain nimettävä valintaryhmä, jossa on osaava edustus niin miesten, naisten kuin nuortenkin osalta. Jos viesteihin saadaan useampi joukkue samaan sarjaan, ykkösjoukkue pyritään luomaan kilpailullisin perustein. Muista joukkueista pyritään tekemään kilpailullisesti ja hengen kannalta tasapainoisia. Tällöin menestystavoite ei ole merkittävässä roolissa. Lasten ja nuorten harjoittelumahdollisuudet Hippo-suunnistuskoulu kokoontuu kesäkaudella kerran viikossa. Osa suunnistuskoululaisista osallistuu lisäksi kilpailuihin, joita suunnistuksessa järjestetään kesäkaudella joka viikko. Nuorten Ryhmälle on talvikaudella tarjolla seuran viikoittaiset yhteisharjoitukset: - matalavauhtinen yhteislenkki - jumppa - koripallo ja sählyvuoro - lamppulenkki - maastolenkki ns. Pariisin uralla - kuntosalivuoro Lisäksi nuorilla on mahdollisuus osallistua Lahden alueella järjestettävän korttelikupin osakilpailuihin ja muihin alueen tapahtumiin kuten mm. testijuoksuihin. Kesäkaudella toiminta koostuu kilpailuiden lisäksi Iltarasteista, taitoharjoituksista sekä monipuolisesta fyysisestä harjoittelusta kuten esim. suojuoksu, vaellukset, melonta ja rogaining. Tavoitteena on, että jokaisella Nuorten Ryhmän kuuluvalla on mahdollisuus saada oma henkilökohtainen valmentaja tai tukihenkilö. Lasten ja nuorten kilpailuihin osallistuminen Viesteihin osallistuminen on kuvattu edellä. Nuoria kannustetaan kokeilemaan osallistumista henkilökohtaisiin suunnistuskilpailuihin. Seuralla on järjestelmä, jossa uudet kilpailijat perehdytetään suunnistuskilpailuissa toimimiseen. Valmennus- ja nuorisovaliokunnan jäsenet sekä aktiiviset vanhemmat huolehtivat uusien ja ohjausta tarvitsevien nuorten opastamisesta kilpailupaikalla. Erityisesti osallistujia yritetään saada aluemestaruuskilpailuihin, alueen oravapolkukilpailuihin ja lähialueen kansallisiin kilpailuihin. 6(12)

7 Osallistumismaksut Osallistumismaksujen taustalla on kaksi perusperiaatetta: 1) Seura pyrkii tukemaan kaikissa kustannuksissa erityisesti nuorten osallistuvaa toimintaa ja tekemään osallistumisesta edullista, jotta kenenkään ei tarvitse jäädä pois toiminnasta maksujen suuruuden vuoksi. 2) Rastivarsat ei tavoittele voittoa jäsenistölleen tarjoamallaan toiminnalla. Jäsenedut kaikille seuran jäsenille: - Osanottomaksut rajoitetusti kansallisiin suunnistus kilpailuihin - Osallistumismaksut SSL:n alaisiin aluemestaruus- ja SM-kilpailuihin - Edulliset yhteismatkat suurviesteihin (Jukola ja Halikko, 25-Mannakavlen) - Alennus Orimattilan Iltarastien kausikortista - Seuran salivuorot (pelit ja ohjatut jumpat) talvikaudella - Seuran järjestämät suunnistusharjoitukset Hippo-suunnistuskoulun maksu sisältää: - Kevät- ja syyskauden ohjatut harjoitukset ja kartat - Suunnistuspaidan lainan kauden ajaksi - Kompassin lainan harjoituksissa - Rastivarsojen jäsenyyden - Nuori-Suunta kortin, joka sisältää vakuutuksellisen lisenssin Erityisesti seura tukee nuorten osallistumista järjestämilleen leireille. Jäsenmaksujen suuruudet päätetään vuosittain seuran syyskokouksessa. Hipposuunnistuskoulun maksut päätetään vuosittain suunnistuskoulun suunnittelun yhteydessä. Maksut ovat luettavissa seuran www-sivuilta. Tiedotus Seuran tärkein tiedotuskanava jäsenille ja sidosryhmille on internet. Internettiedotusta tukevat ilmoitukset ja uutiset paikallislehdistössä sekä Orimattilan Iltarastien ennakkolehti. Hippo-suunnistuskoulusta tiedotetaan Orimattilan Sanomissa ja Orimattilan Iltarastien tiedotteessa, joka jaetaan ennen suunnistuskauden alkua jokaiseen Orimattilan keskustan talouteen. Suunnistuskoulun tavoitteista, sisällöstä ja pelisäännöistä pidetään infotilaisuus kauden alkaessa. Ajankohtaisten asioiden tärkeimpänä tiedotuskanava toimivat seuran nettisivut ( joita päivittäisessä tiedotuksessa tukee eri kohderyhmistä kootut sähköpostilistat. Käytössä olevat sähköpostilistat ja niille kuuluvat henkilöt on listattu avoimesti. 7(12)

8 Seuran linja päihteiden käytön suhteen Huumeita ei käytä kukaan. Nuoret eivät käytä lainkaan alkoholia. Nuorten nähden ei käytetä alkoholia. Niillä matkoilla ja niissä tilaisuuksissa, joissa nuoria on mukana, ei esiinnytä päihtyneenä. Talkootöihin osallistumisen periaatteet Seurassa noudatetaan hyväksi havaittua yhteisvastuun periaatetta. Kaikkiin talkoisiin on saatu riittävästi tekijöitä pelkästään kysymällä vapaaehtoisia. Talkootyön ja seuran tarjoamien etujen välille ei luoda kytköksiä. Toimijoiden rekrytointi Toimijoita rekrytoidaan lisäksi seuran aikuisväestöstä ja lähialueille muuttavista suunnistuksen harrastajista. Erityinen rekrytointikanava on Orimattilan Iltarastien osallistujat, joiden työpanos on tärkeä onnistuneiden Iltarastien järjestelytehtävissä. Seuratoimijoita rekrytoidaan lasten ja nuorten vanhemmista. Vanhemmille tarjotaan mahdollisuutta aloittaa jo alkeisryhmässä ja jatkaa edelleen Hippo-koulun ohjaajaksi ja myöhemmin Nuorten Ryhmään. Omien lasten mukana harrastaminen on osoittautunut toimivaksi. Seuratyötä tekevien henkilöiden kiittäminen Seuran sihteeri ylläpitää luetteloa palkituista. Johtokunta vastaa tasapuolisuuden toteutumisesta palkitsemisessa kirjallisesti sopimiensa palkitsemiskäytäntöjen ja -periaatteiden mukaisesti. Kiitos pyritään osoittamaan vuorollaan kaikille. Kiittämisen tapoja: - Julkinen kiitos - Palkitsemiset syyskokouksessa - Palkitsemiset juhlavuosina - Varuste-edut - Leireille, kilpailumatkoille ja tapahtumiin kutsuminen seuran kustannuksella tai pienennetyllä omavastuulla 8(12)

9 Toiminta suhteessa yhteistyökumppaneihin Rastivarsat huolehtii siitä, että yhteistyökumppanit saavat näkyvyyttä mm. nettisivuilla, seuran julkaisuissa ja seura-asuissa. Seuralla on ympärivuotista yhteistyötä Orimattilan Jymyn hiihto- ja yleisurheilujaostojen kanssa. Hippo-suunnistuskoululaisia ja Nuorten Ryhmään kuuluvia kannustetaan osallistumaan hiihtokouluun, iltahiihtoihin sekä yleisurheilutapahtumiin. Jymyläiset ovat tervetulleita vastavuoroisesti Rastivarsojen harjoituksiin. Hippo-suunnistuskoulu järjestää vuosittain yhdessä Mäntsälän Urheilijoiden kanssa neljästä osakilpailusta muodostuvan Hippo-Cup -sarjan. Kumpikin seura järjestää vuorollaan kaksi tapahtumaa, jolloin harjoitusmaastoihin saadaan vaihtelua ja kynnys kilpailutapahtumiin osallistumiselle laskee. Rastivarsat järjestämille harjoitusleireille ja kilpailumatkoille osallistuu vuosittain oman seuran lisäksi muun muassa OK Orient, Mäntsälän Urheilijat, Lahden Suunnistajat -37 ja Kärkölän Kisaveikot. Rastivarsojen järjestämät harjoitukset ovat avoimia lähialueiden suunnistajille. Erityisesti nuorten yhteistä toimintaa naapuriseurojen kanssa pyritään tukemaan. Nuorten Jukolassa yhdistellään voimia tarvittaessa niin, että mahdollisimman moni pääsee kokemaan viestitunnelman. Edustusasujen käyttäminen Rastivarsojen edustusasun käyttäminen on seuran yhtenäisyyden ja me-hengen kannalta tärkeä asia. Edustustapahtumissa, kuten kilpailuissa, on tavoitteena pukeutua yhtenäiseen seura-asuun. Seura huolehtii siitä että kaikilla on mahdollisuus hankkia itselleen sopivia ja laadukkaita seura-asuja kohtuulliseen hintaan. Toimitilat Rastivarsoilla on yhteinen kokoontumis- ja varastotila, Kerho. 5. Organisaatio ja roolit Organisaatio ja tehtävät Johtokunta - Toteuttaa seuran kokousten päätökset 9(12)

10 - Johtaa ja kehittää toimintaa - Valitsee valiokunnat ja työryhmät sekä niiden puheenjohtajat - Vastaa taloudesta - Vastaa jäsenluettelon pitämisestä - Laatii toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen - Laatii toiminta- ja taloussuunnitelmat - Hoitaa tiedotustoimintaa - Hyväksyy ja erottaa jäsenet sekä päättää jäseniä koskevista kurinpitotoimista - Päättää palkitsemista ja muistamisista Iltarastivaliokunta - Vastaa Orimattilan Iltarastien organisoinnista - Vastaa kaluston kunnosta ja ajantasaisuudesta - Huolehtii Iltarastien ratamestarikoulutuksesta Talkoovaliokunta - Vastaa kuusitalkoiden organisoinnista - Osallistuu johtokunnan ohella varainhankintaan Tiedotusvaliokunta - Vastaa www-sivuista ja sähköpostilistoista - Hoitaa yhteistyön paikallislehdistön kanssa - Vastaa sisäisestä ja ulkoisesta tiedotuksesta Valmennus- ja nuorisovaliokunta - Vastaa seuran kilpasuunnistustoiminnasta - Organisoi valmennustapahtumat ja leirit - Vastaa kilpailuihin ja viesteihin osallistumisesta sekä seuran mestaruuskisojen järjestämisestä - Vastaa Nuorten Ryhmän toiminnasta - Vastaa valmentajien ja ohjaajien koulutuksesta Kartta- ja kilpailuvaliokunta - Tekee kartoitussuunnitelmat ja vastaa kartoista - Anoo järjestettävät kilpailut Roolit Puheenjohtaja - Toimii puheenjohtajana johtokunnan kokouksissa - Seuran nimenkirjoittaja sääntöjen mukaisesti - Edustaa seuraa, on seuran kasvot Varapuheenjohtaja - Toimii puheenjohtajan sijaisena ja varahenkilönä - Seuran nimenkirjoittaja sääntöjen mukaisesti 10(12)

11 Sihteeri - Seuran nimenkirjoittaja sääntöjen mukaisesti - Johtokunnan sekä seuran syys- ja kevätkokousten kutsujen, esityslistojen ja pöytäkirjojen valmistelu, laatiminen ja arkistointi Rahastonhoitaja - Seuran tilien käyttö ja maksuliikenne - Yhteydenpito kirjanpitäjään ja tilintarkastajiin Johtokunnan jäsen - Erilaisia vastuualueita, esimerkiksi valiokuntien puheenjohtajuuksia Jäsenrekisterin ylläpitäjä - Jäsenmaksujen seuranta ja jäsenrekisterin pitäminen ajan tasalla Kilpailuihin ilmoittaja - Operoi ilmoittautumisjärjestelmää ja lähettää ilmoittautumiset kilpailujärjestäjälle - Maksaa osanottomaksut - Ilmoittaa viestijoukkueet Valiokunnan puheenjohtaja - Johtaa valiokuntaa ja sen toiminnan suunnittelua Valiokunnan jäsen - Toimii aktiivisesti valiokunnan ja seuran tavoitteiden mukaisesti Ohjaaja - Ohjaa nuorten toimintaa omassa ryhmässään Jäsen - On omien mahdollisuuksiensa mukaan seuratoimintaan osallistuva harrastaja, kilpailija, ohjaaja tai järjestäjä - Kouluttautuu vaativampiin tehtäviin nousujohteisesti - Vaikuttaa seuran toimintaan seuran kokouksissa tai valiokuntien kautta. 6. Pelisäännöt Pelisääntöjen laatiminen Kaikilla Rastivarsojen nuorten ryhmillä on olemassa kirjalliset pelisäännöt. Pelisääntöjä voidaan lisäksi laatia tapauskohtaisesti yksittäistä leiriä tai pidempää kilpailumatkaa varten. 11(12)

12 Valmennus- ja nuorisovaliokunta laatii suunnitelman pelisääntöjen luomisesta ja ylläpidosta sekä valvoo pelisääntöjen laatimista. Nuorisotoiminnasta vastaava henkilö johtaa keskustelut itse tai ohjeistaa keskustelut Nuori Suomi-materiaalin avulla. Pelisääntöjen valvominen ja erimielisyydet Jos pelisääntöjen noudattamisessa syntyy erimielisyyttä, jota ei voida ratkaista ryhmän sisällä menetellään seuraavasti: - Ensin nuorisotoiminnasta vastaava osallistuu keskusteluun ja yrittää löytää sovun - Seuraavaksi Valmennus- ja nuorisovaliokunnan puheenjohtaja osallistuu keskusteluun - Viimeisenä keinona asia viedään johtokuntaan, joka joko ratkaisee asian tai ehdottaa pelisääntöjä korjattavaksi. 7. Toimintamuodot Nuorisotoiminta: Suunnistuskoulun järjestäminen, nuorten leirit ja kilpailumatkat. Koululaiskilpailuiden järjestäminen ja koulujen suunnistusopetuksen tukeminen. Kilpailu- ja valmennustoiminta: Henkilökohtaisiin ja viestisuunnistuksiin osallistuminen sekä kotimaassa että ulkomailla. Suunnistusharjoitusten ja suunnistusta tukevien harjoitteiden järjestäminen. Harrasteliikunta: Orimattilan Iltarastien järjestäminen. Orimattilan Iltarastit on kertamaksua vastaan kaikille kuntalaisille ja muille lajin harrastajille avoin kuntosuunnistustapahtuma. Kilpailujen järjestäminen: Suunnistuksen aluemestaruuskilpailuiden, kansallisten kilpailuiden sekä SM-tason kilpailuiden järjestäminen ja siihen liittyvän osaamisen ylläpito ja kehittäminen. Kartoitustoiminta: Karttojen tuottaminen kilpailu- ja harrastesuunnistuksen sekä koulujen suunnistusopetuksen käyttöön. Varainkeruu: Talkootyö toiminnan rahoittamiseksi. Kilpailujen järjestäminen on myös merkittävä varainkeruun muoto. Koulutus: Seurassa toimivien vastuuhenkilöiden kouluttaminen ja osaamisen ylläpito. 12(12)

Rastivarsat ry. Suunnistusseura Orimattilasta. Seuratoimintalinja

Rastivarsat ry. Suunnistusseura Orimattilasta. Seuratoimintalinja Rastivarsat ry Suunnistusseura Orimattilasta Seuratoimintalinja Sisällys 1 Visio...1 2 Eettiset linjaukset...1 3 Tavoitteet...1 3.1 Kasvatukselliset tavoitteet...1 3.2 Urheilulliset tavoitteet...2 3.3

Lisätiedot

Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 7.4.2014

Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 7.4.2014 Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 7.4.2014 Rastivarsat ry Suunnistuksen erikoisseura Orimattilasta Suunnistuskoulua 80-luvun alkupuolelta asti Vuoden suunnistusseura Suomessa 2008 Sinettiseura

Lisätiedot

SAARIJÄRVEN PULLISTUS SUUNNISTUSJAOSTO

SAARIJÄRVEN PULLISTUS SUUNNISTUSJAOSTO SAARIJÄRVEN PULLISTUS SUUNNISTUSJAOSTO SEURATOIMINTALINJA 03.11.2011 12.06.2013 2 SEURATOIMINTALINJA SaPu Alkusanat Tämä seuratoimintalinja kuvaa Saarijärven Pullistuksen, SaPun, suunnistusjaoston toimintatavat,

Lisätiedot

Lapsesta nuoreksi ja aikuiseksi suunnistajaksi. Ohjauksesta valmennukseen Suunnistajanpolku S-JKL

Lapsesta nuoreksi ja aikuiseksi suunnistajaksi. Ohjauksesta valmennukseen Suunnistajanpolku S-JKL Lapsesta nuoreksi ja aikuiseksi suunnistajaksi Ohjauksesta valmennukseen Suunnistajanpolku S-JKL Suunta Jyväskylä ry. suunnistuksen erikoisseura Jyväskylässä Periaatteita ovat: - suunnistusseura, joka

Lisätiedot

Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 28.4.2010

Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 28.4.2010 Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 28.4.2010 Rastivarsat ry. Suunnistuksen erikoisseura Orimattilasta Suunnistuskoulua 80- luvun alkupuolelta asti Sinettiseura 2008 Vuoden suunnistusseura

Lisätiedot

RASTIVARSOJEN TOIMINTASUUNNITELMA 2009 JOHTOKUNNAN EHDOTUS SYYSKOKOUKSELLE

RASTIVARSOJEN TOIMINTASUUNNITELMA 2009 JOHTOKUNNAN EHDOTUS SYYSKOKOUKSELLE RASTIVARSOJEN TOIMINTASUUNNITELMA 2009 JOHTOKUNNAN EHDOTUS SYYSKOKOUKSELLE SEURAN VISIO JA STRATEGIA Rastivarsat kehittää pitkäjänteisesti nuoriso-, valmennus-, kilpailu- ja harrastesuunnistusta. Rastivarsat

Lisätiedot

RASTIIMI:N TOIMINTALINJA

RASTIIMI:N TOIMINTALINJA RasTiimi ry RasTiimi ry on suunnisseura, joka toimii Kalajokilaakson latvoilla, Haapajärvellä ja Reisjärvellä. Seura on perustettu vuonna 1990 ja sen jäsenmäärä on n. 190, joista aktiivisuunnistajia on

Lisätiedot

Kajaanin Suunnistajat ry.

Kajaanin Suunnistajat ry. Kajaanin Suunnistajat ry. KaSun toiminnan tavoitteet ja Kainuu ja Kajaani kansainvälisten suunnistuksen suunnitelmat suurtapahtumien 2013+ keskipisteessä Syyskokous 28.10.2012 Päämäärät 2013 Nuoriso- ja

Lisätiedot

SUUNTA JYVÄSKYLÄ RY TOIMINTASUUNNITELMA 2009 TOIMINTASUUNNITELMA 2009 21.11.2008 1/8 1. YLEISTÄ

SUUNTA JYVÄSKYLÄ RY TOIMINTASUUNNITELMA 2009 TOIMINTASUUNNITELMA 2009 21.11.2008 1/8 1. YLEISTÄ 21.11.2008 1/8 SUUNTA JYVÄSKYLÄ RY TOIMINTASUUNNITELMA 2009 1. YLEISTÄ Seuran toiminnan vahvojen osa-alueiden, lasten ja nuorten suunnistuksen sekä kuntosuunnistuksen toiminnan taso tullaan säilyttämään

Lisätiedot

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN Ohessa osa-alueittain alueittain taulukot, joihin on jo täytetty riittävän tason kuvaus kaikista osa-alueista. Taulukon perässä ovat kysymykset,

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

SUUNNISTUSJAOSTON TOIMINTASUUNNITELMA ja TALOUSARVIO VUODELLE 2014

SUUNNISTUSJAOSTON TOIMINTASUUNNITELMA ja TALOUSARVIO VUODELLE 2014 1 SUUNNISTUSJAOSTON TOIMINTASUUNNITELMA ja TALOUSARVIO VUODELLE 2014 1. JAOSTON KOKOONPANO Jaoston kokoonpano/vastuut v. 2014: Puheenjohtaja: Riitta Jaakola Varapuheenjohtaja: Lauri Suorsa Sihteeri: Minna

Lisätiedot

RASTIVARSAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 2011 YLEISTÄ

RASTIVARSAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 2011 YLEISTÄ YLEISTÄ Rastivarsat ry toteuttaa vuonna 2011 sääntöjensä mukaisesti suunnistus-, hiihtosuunnistus-, pyöräsuunnistus-, ampumasuunnistus- ja kuntourheilutoimintaa. Toiminnan painopisteitä ovat Nuori Suomi-sinetin

Lisätiedot

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5 Uudistuneet Sinettiseurakriteerit versio 5 Liikunnallinen elämäntapa Urheilijan polku Liikkujan polku Sinettiseurakriteerit Liikkumista ja urheilua tukeva toimintaympäristö seurassa Organisointi ja toimintaperiaatteet

Lisätiedot

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE

TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE 01.04.2009 LAIHIAN LUJA LENTOPALLOJAOSTO TIETOPAKETTI UUSILLE JA VANHOILLE PELAAJILLE, VALMENTAJILLE SEKÄ LASTEN VANHEMMILLE Tämän kirjan omistaa : Joukkueeni : Valmentaja : Valmentaja puhelinnumero: Joukkueen

Lisätiedot

TOIMINTALINJA Lakeudenportin Ratsastajat ry

TOIMINTALINJA Lakeudenportin Ratsastajat ry TOIMINTALINJA (1/5) Lakeudenportin Ratsastajat ry TOIMINTALINJA 2017 1. Visio Lakeudenportin Ratsastajat ryn visiona on tarjota koko perheelle mahdollisuus harrastaa hevosten parissa. Tarkoituksena on

Lisätiedot

RASTIVARSAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 2013 YLEISTÄ

RASTIVARSAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 2013 YLEISTÄ YLEISTÄ Rastivarsat ry toteuttaa vuonna 2013 sääntöjensä mukaisesti suunnistus-, hiihtosuunnistus-, pyöräsuunnistus-, ampumasuunnistus-, tarkkuussuunnistus- ja kuntourheilutoimintaa. Toiminnan painopisteitä

Lisätiedot

Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite Kesä 2019

Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite Kesä 2019 Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite 2019 Kesä 2019 Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite 2019 Hyvinkään Rasti kutsuu kaikki suunnistuksesta kiinnostuneet lapset ja nuoret mukaan kesän 2019

Lisätiedot

SEURA. Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? RYHMÄ YKSILÖ YHTEISÖLLISYYS HARJOITTELEMINEN YKSILÖLLISYYS KILPAILEMINEN OHJAAMINEN VIESTINTÄ

SEURA. Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? RYHMÄ YKSILÖ YHTEISÖLLISYYS HARJOITTELEMINEN YKSILÖLLISYYS KILPAILEMINEN OHJAAMINEN VIESTINTÄ Mihin Sinettiseurassa kiinnitetään huomiota? SEURA YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS RYHMÄ YKSILÖ HARJOITTELEMINEN JA KILPAILEMINEN Omien motiivien mukaista kasvua ja kehitystä tukevaa toimintaa VIESTINTÄ

Lisätiedot

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat

Seurakehitys SJAL:ssa. Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Seurakehitys SJAL:ssa Kokemuksia oman seuran analyysista ja tulevaisuuden suunnitelmat Sisältö SJAL:n seurakehitysohjelmasta Kokemuksia oman seuran analyysista Artemis Laatujärjestelmä seuroille? SJAL:n

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät

Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät Lasten ja nuorten urheilun laatutekijät 29.11.2017 1 Johtamiseen ja hyvään hallintoon liittyvät lasten urheilun kysymykset Nuorilla on mahdollisuus vaikuttaa ja osallistua seuran toiminnan toteuttamiseen

Lisätiedot

SINETTISEURAKRITEERIT. versio 3.0

SINETTISEURAKRITEERIT. versio 3.0 SINETTISEURAKRITEERIT versio 3.0 Sinettikriteerien uudistaminen Työstetty työryhmällä: Henna Sivenius (hiihto), Maiju Kokkonen (taitoluistelu), Turkka Tervomaa (jääkiekko), Henri Alho (jalkapallo), Tiiu

Lisätiedot

Rasti-Nokia. Kehityspolku lasten ja nuorten laatuseuraksi Pasi Isokallio Marika Pakarinen

Rasti-Nokia. Kehityspolku lasten ja nuorten laatuseuraksi Pasi Isokallio Marika Pakarinen Rasti-Nokia Kehityspolku lasten ja nuorten laatuseuraksi 27. -28.1.2018 Pasi Isokallio Marika Pakarinen Seuran perustiedot Perustettu 1995 Keskisuuri kasvattaja- ja harrasteseura Jäseniä n.230 kpl Lapsia

Lisätiedot

VAASAN SUUNNISTAJAT R.Y, TOIMINTALINJA

VAASAN SUUNNISTAJAT R.Y, TOIMINTALINJA VAASAN SUUNNISTAJAT R.Y, TOIMINTALINJA Hyväksytty kevätkokouksessa 24.3.2015 Vaasan Suunnistajat ry on perustettu 1960. Seuran kotikaupunki on Vaasa. Seura oli ensimmäinen suunnistuksen erikoisseura Etelä-Pohjanmaalla.

Lisätiedot

HC NOKIA TOIMINTASUUNNITELMA 2009-2010

HC NOKIA TOIMINTASUUNNITELMA 2009-2010 HC NOKIA TOIMINTASUUNNITELMA 2009-2010 Hockey Club Nokia ry Rek.no. 196.155 SISÄLLYSLUETTELO: 1. Seuran hallintoon ja talouteen liittyvät asiat - Seuran strategian linjaus 2. Seuratoiminnan laadun kehittäminen

Lisätiedot

Nuorisotoiminta sisältää oravapolku- valmennus- ja leiritoiminnan, joihin käytämme suuren osan seuran voimavaroista.

Nuorisotoiminta sisältää oravapolku- valmennus- ja leiritoiminnan, joihin käytämme suuren osan seuran voimavaroista. VAASAN SUUNNISTAJAT RY Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 YLEISTÄ Vaasan Suunnistajat ry:n suurin voimainponnistus kohdentuu Suomenmestaruus sprinttikilpailun järjestämiseen. Järjestämme sekä ryhmä 1 että

Lisätiedot

SUUNNISTUSJAOSTON 2017 TOIMINTASUUNNITELMA JAOSTON KOKOONPANO

SUUNNISTUSJAOSTON 2017 TOIMINTASUUNNITELMA JAOSTON KOKOONPANO SUUNNISTUSJAOSTON 2017 TOIMINTASUUNNITELMA JAOSTON KOKOONPANO puheenjohtaja: Riitta Jaakola varapuheenjohtaja: Tarja Tolonen sihteeri: Raija Sarajärvi taloudenhoitaja, ilmoittamisvastaava: Johanna Niskasaari

Lisätiedot

Nuorisotoiminta sisältää oravapolku- valmennus- ja leiritoiminnan, joihin käytämme suuren osan seuran voimavaroista.

Nuorisotoiminta sisältää oravapolku- valmennus- ja leiritoiminnan, joihin käytämme suuren osan seuran voimavaroista. VAASAN SUUNNISTAJAT RY Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 YLEISTÄ Vaasan Suunnistajat ry:n suurin voimainponnistus kohdentuu Suomenmestaruus sprinttikilpailun järjestämiseen. Järjestämme sekä ryhmä 1 että

Lisätiedot

egroup 2014 Valmennusryhmä-info

egroup 2014 Valmennusryhmä-info egroup 2014 Valmennusryhmä-info 12.12.2013 Kilpasuunnistajan polku Essussa egroup ja egrouph-valmennusryhmät vastaavat sarjoissa H/D 16-21 kilpasuunnistajana menestymään pyrkivien urheilijoiden valmennuksesta

Lisätiedot

Salon Palloilijat ry Visio 2022

Salon Palloilijat ry Visio 2022 Salon Palloilijat ry Visio 2022 Salon Palloilijat ry:n (SalPa) visio vuoteen 2022 asti Salon Palloilijat ry (SalPa) on urheiluseura mihin jokaisen lapsen, nuoren ja aikuisen on mahdollisuus tulla harrastamaan

Lisätiedot

Rastivarsat järjestää laadukkaita kilpailuja sekä iltarastitapahtumia. Tavoitteena on tarjota kuntosuunnistajille miellyttäviä suunnistuselämyksiä.

Rastivarsat järjestää laadukkaita kilpailuja sekä iltarastitapahtumia. Tavoitteena on tarjota kuntosuunnistajille miellyttäviä suunnistuselämyksiä. YLEISTÄ Rastivarsat ry toteuttaa vuonna 2010 sääntöjensä mukaisesti suunnistus-, hiihtosuunnistus-, pyöräsuunnistus-, ampumasuunnistus- ja kuntourheilutoimintaa. Laadukkaan nuorisotoiminnan jatkumiseen

Lisätiedot

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 -

Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015 - Lentopallojaoston sinettiseurakriteerit ja yleiset toimintalinjat 2015-1 Yleiset sinettiseurakriteerit Seuralla on kirjallinen toimintalinja seuran toimintaperiaatteista ja -tavoista. Seura pitää huolta

Lisätiedot

Kiuruveden Urheilijoiden hiihtojaoston yleinen toimintalinja

Kiuruveden Urheilijoiden hiihtojaoston yleinen toimintalinja Yleistä Kiuruveden Urheilijoiden hiihtojaoston yleinen toimintalinja Kiuruveden Urheilijat on urheilun yleisseura, jonka yhtenä jaostona toimii hiihtojaosto. Hiihtojaoston tavoitteena on tarjota eri-ikäisille

Lisätiedot

YLEISTÄ SEURAN TAVOITTEET VALMENNUS- JA NUORISOTOIMINTA RASTIVARSAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 2019

YLEISTÄ SEURAN TAVOITTEET VALMENNUS- JA NUORISOTOIMINTA RASTIVARSAT RY TOIMINTASUUNNITELMA 2019 YLEISTÄ Rastivarsat toteuttaa vuonna 2019 sääntöjensä mukaisesti suunnistus-, hiihtosuunnistus-, pyöräsuunnistus-, ampumasuunnistus-, tarkkuussuunnistus- ja kuntourheilutoimintaa. Toiminnan painopisteitä

Lisätiedot

URHEILUSEURAN TOIMINTALINJA Työvihko urheiluseuran oman toimintalinjan tekemistä varten URHEILUSEURAN TOIMINTALINJA Tämän työvihon tarkoituksena on auttaa urheiluseuroja laatimaan omalle urheiluseuralle

Lisätiedot

TOIMINTALINJA Pöytyän Urheilijat, hiihtojaosto 11.9.2009

TOIMINTALINJA Pöytyän Urheilijat, hiihtojaosto 11.9.2009 TOIMINTALINJA Pöytyän Urheilijat, hiihtojaosto 11.9.2009 Hiihtojaoston toiminnan keskeisimmät osatekijät Toiminta on perhekeskeistä, koko perheen harrastus. Pyrimme toiminnassa siihen, että kaikilla olisi

Lisätiedot

Toimintalinja Imatran liikuntaseura ILse ry Imatran liikuntaseura Ilse ry 2015

Toimintalinja Imatran liikuntaseura ILse ry Imatran liikuntaseura Ilse ry 2015 Toimintalinja Imatran liikuntaseura ILse ry Imatran liikuntaseura Ilse ry 2015 2 Sisältö 1 SEURAN VISIO... 3 2 SEURAN EETTISET LINJAUKSET... 4 3 SEURATOIMINNAN TAVOITTEET... 5 3.1. VIIHTYMISEEN JA ILMAPIIRIN

Lisätiedot

1. Seuran nuorisotoiminta. 2. Seuratoiminnan visio

1. Seuran nuorisotoiminta. 2. Seuratoiminnan visio Budokwai ry Karate Junioritoiminnan kriteerit ja toimintalinja 2016 2018 Sisällysluettelo 1. Seuran nuorisotoiminta 3 2. Seuratoiminnan visio 3 3. Eettiset linjaukset 4 4. Toiminnan tavoitteet 5 5. Käytännön

Lisätiedot

Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 27.4.2011

Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 27.4.2011 Tervetuloa Hipposuunnistuskouluun! Info vanhemmille 27.4.2011 Rastivarsat ry. Suunnistuksen erikoisseura Orimattilasta Suunnistuskoulua 80- luvun alkupuolelta asti Sinettiseura 2008 Vuoden suunnistusseura

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 01.06.2014 31.05.2015 1(4) TURUN SULKA R.Y.

TOIMINTAKERTOMUS 01.06.2014 31.05.2015 1(4) TURUN SULKA R.Y. TOIMINTAKERTOMUS 01.06.2014 31.05.2015 1(4) TURUN SULKA R.Y. 1. JOHDANTO HALLINTO Johtokunnan jäsenet kaudella 2014 2015: Puheenjohtaja Joona Knuuti (Petri Hannula osan kautta) Ulkoiset yhteydet, yleinen

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA. vuodelle 2010

KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA. vuodelle 2010 KANKAANPÄÄN UIMARIT TOIMINTASUUNNITELMA vuodelle 2010 1. TOIMINNAN LÄHTÖKOHTA Kankaanpään Uimarit ry:n toiminnan tarkoituksena on tuottaa eri ikäryhmille uimaopetus, harrastus- ja kilpauintipalveluita.

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Yleistä

Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Yleistä Tapanilan Erä ry Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 1(6) Toimintasuunnitelma vuodelle 2012 Yleistä Vuosi 2012 tulee olemaan taloudellisesti haasteellinen toimintavuosi. Oletettavaa on, että Helsingin Kaupungin

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 MIKKELIN JUDO RY 1. JÄRJESTÖTOIMINTA Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää jäsentensä judotaitoa sekä toimia judon tunnetuksi tekemiseksi ja sen harrastuksen levittämiseksi. Tarkoituksensa

Lisätiedot

Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016

Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016 Toiminta- ja taloussuunnitelma vuosi 2016 Pyhtään Naisvoimistelijat ry 2 TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2016 Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 3 2. SEURAN TOIMINTATAVOITTEET... 3 3. TOIMINNAN KESKEISET HAASTEET...

Lisätiedot

SUUNNISTUSJAOSTON 2019 TOIMINTASUUNNITELMA ja TALOUSARVIO

SUUNNISTUSJAOSTON 2019 TOIMINTASUUNNITELMA ja TALOUSARVIO SUUNNISTUSJAOSTON 2019 TOIMINTASUUNNITELMA ja TALOUSARVIO 1. JOHTORYHMÄN KOKOONPANO puheenjohtaja: Riitta Jaakola sihteeri: Raija Sarajärvi taloudenhoitaja, ilmoittamisvastaava: Johanna Niskasaari kartta-asiat:

Lisätiedot

SAARIJÄRVEN PULLISTUS SUUNNISTUSJAOSTO

SAARIJÄRVEN PULLISTUS SUUNNISTUSJAOSTO SAARIJÄRVEN PULLISTUS SUUNNISTUSJAOSTO SEURATOIMINTALINJA 03.11.2011 12.06.2013 01.07.2014 2 SEURATOIMINTALINJA SaPu Alkusanat Tämä seuratoimintalinja kuvaa Saarijärven Pullistuksen, SaPun, suunnistusjaoston

Lisätiedot

Pallokerho-35 Perustehtävä Päämäärä Arvot

Pallokerho-35 Perustehtävä Päämäärä Arvot Pallokerho-35 Perustehtävä Päämäärä Arvot 2007 Mihin näitä tarvitaan? Luo suuntaviivat tulevalle ja ohjaa toiminnan kehittämistä Linjaa seuran tavoitteet Linjaa seuran periaatteet Ohjeistaa toimintaa On

Lisätiedot

SUUNTA JYVÄSKYLÄ RY TOIMINTASUUNNITELMA 2014 29.11.2013 1 1. YLEISTÄ

SUUNTA JYVÄSKYLÄ RY TOIMINTASUUNNITELMA 2014 29.11.2013 1 1. YLEISTÄ 29.11.2013 1 SUUNTA JYVÄSKYLÄ RY TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1. YLEISTÄ Suunta Jyväskylän toiminnan kivijalkana ovat viime vuosina olleet viikoittainen kuntorastitoiminta, laadukkaat suunnistuskoulut, kilpailutoiminta

Lisätiedot

Keskustelutilaisuus Toiminta-ajatus, visio ja arvot

Keskustelutilaisuus Toiminta-ajatus, visio ja arvot Keskustelutilaisuus 22.10.2017 Toiminta-ajatus, visio ja arvot Espoon Akilles on espoolainen yleisseura, jonka alla toimii aktiivinen suunnistusjaos. Toiminnan pääpaino on kesäsuunnistuksessa. Jaosto tarjoaa

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2013

TOIMINTASUUNNITELMA 2013 TOIMINTASUUNNITELMA 2013 14.11.2012 (th) KUNTOSUUNNISTUS TOIMINTASUUNNITELMA 2013 Kuntorasti-tapahtumat Kuntorastitoiminnassa otetaan huomioon NAVIn strategia kehittämällä kuntorastitapahtumien laatua

Lisätiedot

Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite Kesä 2018

Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite Kesä 2018 Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite 2018 Kesä 2018 Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite 2018 Hyvinkään Rasti kutsuu kaikki suunnistuksesta kiinnostuneet lapset ja nuoret mukaan kesän 2018

Lisätiedot

3. Eettiset linjaukset 4. Tavoitteet 5. Käytännön toimintatapoja

3. Eettiset linjaukset 4. Tavoitteet 5. Käytännön toimintatapoja RasTiimi RasTiimi Haapajärvi ry on suunnistuksen sinettiseura, joka toimii Kalajokilaakson latvoilla, Haapajärvellä ja Reisjärvellä. Seura on perustettu vuonna 1990 ja sen jäsenmäärä on n. 190, joista

Lisätiedot

a) Syöte-Suunnistus ja SM-esikisa 2018 sekä SM-keskimatka 2019 b) Toiminnan kehittäminen eri ikäryhmissä ja uusien harrastajien saaminen lajin pariin

a) Syöte-Suunnistus ja SM-esikisa 2018 sekä SM-keskimatka 2019 b) Toiminnan kehittäminen eri ikäryhmissä ja uusien harrastajien saaminen lajin pariin SUUNNISTUSJAOSTON 2018 TOIMINTASUUNNITELMA * JOHTORYHMÄN KOKOONPANO puheenjohtaja: Riitta Jaakola varapuheenjohtaja: Tarja Tolonen sihteeri: Raija Sarajärvi taloudenhoitaja, ilmoittamisvastaava: Johanna

Lisätiedot

Viestintäsuunnitelma

Viestintäsuunnitelma VIESTINTÄSUUNITELMA 1(10) Viestintäsuunnitelma Tervarit Juniorit ry VIESTINTÄSUUNITELMA 2(10) Sisällys 1. Johdanto 2. Tervarit Juniorit 3. Arvot 4. Viestinnän kohteet ja tavoitteet 5. Tervarit Juniorit

Lisätiedot

Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo. Toiminta- ja taloussuunnitelma

Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo. Toiminta- ja taloussuunnitelma Nummelan Palloseura ry NuPS Jalkapallo 2007 Nummelan Palloseura ry 28.11.2006 1 (9) SISÄLLYSLUETTELO 1. ESIPUHE... 2 2. TOIMINTAMALLI... 3 2.1. TOIMINTA-ALUE JA SIDOSRYHMÄT...3 2.2. SEURAN SÄÄNTÖMÄÄRÄISET

Lisätiedot

Haapajärven Ampumaseura ry. (HaaAs) TOIMINTALINJA

Haapajärven Ampumaseura ry. (HaaAs) TOIMINTALINJA Haapajärven Ampumaseura ry. (HaaAs) TOIMINTALINJA 9.12.2017 Sisällysluettelo 1. Visio 2. Eettiset linjaukset 3. Nuorisotoiminta 3.1 Ampumakoulu, 3.2 Koululaisammunnat 4. Muu toiminta 5. Kilpailutoiminta

Lisätiedot

Seuravalmennuksen kehittäminen / kriteerit

Seuravalmennuksen kehittäminen / kriteerit Seuravalmennuksen kehittäminen / kriteerit Kriteerit jakautuvat peruskriteereihin ja laatukriteereihin. Peruskriteerit luovat seuran tavoite- ja tahtotilan, jotka toteutuvat laatukriteerien toimenpiteiden

Lisätiedot

SUUNTA JYVÄSKYLÄ RY TOIMINTASUUNNITELMA 2013 TOIMINTASUUNNITELMA 2013 1. YLEISTÄ

SUUNTA JYVÄSKYLÄ RY TOIMINTASUUNNITELMA 2013 TOIMINTASUUNNITELMA 2013 1. YLEISTÄ 26.11.2012 1 SUUNTA JYVÄSKYLÄ RY TOIMINTASUUNNITELMA 2013 1. YLEISTÄ Suunta Jyväskylän seuratoiminnan tavoitteena on tehdä laaja-alaista juniorityötä ja kasvattaa omia huippuja tarjoamalla valmennusta

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Suunta 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - egroupjr - Villihiiret - Karttaketut (aloittelijat) - Karttaketut - Karttaketut aloittelevat - Karttaketut

Lisätiedot

Kangasniemen kalske r.y. suunnistusjaosto

Kangasniemen kalske r.y. suunnistusjaosto Kangasniemen kalske r.y. suunnistusjaosto 1. MEIDÄN SEURAMME VISIO Koko kunnan väestölle lapsista vaariin ja mummiin (veteraanit) tarjotaan mielekästä ja innostavaa toimintaa suunnistuksen parissa. Ohjataan

Lisätiedot

Juniorityö petankkiseuroissa

Juniorityö petankkiseuroissa Petankkiseuratoiminta - Juniorityö 1 Juniorityö petankkiseuroissa Nämä rivit on kirjoitettu avuksi niille seuroille joiden piirissä mietitään juniorityön aloittamista tai kehittämistä. Ei ole olemassa

Lisätiedot

Lisenssimaksut aikuisilta 30 / pelaaja ja junioreilta 5 / pelaaja (vuonna 1996 tai myöhemmin syntyneet).

Lisenssimaksut aikuisilta 30 / pelaaja ja junioreilta 5 / pelaaja (vuonna 1996 tai myöhemmin syntyneet). TOIMINTASUUNNITELMA 1 Hallinto Vuoden toimintaa johtaa syksyn 2012 liittokokouksessa valittu kuusijäseninen hallitus sekä puheenjohtaja. Liiton keskeisen toiminnan jäsentämisen kautta hahmottuu erilaisia

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 PL 33 13101 HÄMEENLINNA 09.11.2015

HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 PL 33 13101 HÄMEENLINNA 09.11.2015 HÄMEENLINNAN AMPUMASEURA RY TOIMINTASUUNNITELMA 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2016_ 1.Yleistä Vuoden 2016 tärkeimpinä toiminnallisina asioina on saada eri jaokset toimimaan itsenäisesti, järjestää hyviä kilpailuja,

Lisätiedot

KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 1 KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2008 2 KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TAVOITTEET VUODELLE 2008 1. URHEILIJOIDEN TUKEMINEN SEKÄ TOIMINNAN TASON NOSTAMINEN 2. VALMENTAJIEN KOULUTUS

Lisätiedot

TuUS menestyssuunnitelma. (niin sanottu strategia)

TuUS menestyssuunnitelma. (niin sanottu strategia) TuUS menestyssuunnitelma (niin sanottu strategia) Taidolla uintiin! Visio Mahdollistamme hyvät taidot uintiurheilussa menestymiseen. Missio Luomme edellytykset kunkin tarpeiden ja kykyjen mukaiseen kunto-

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 1.5.2009-30.4.2010

Toimintasuunnitelma 1.5.2009-30.4.2010 Toimintasuunnitelma 1.5.2009-30.4.2010 1 (6) Toimintasuunnitelma kaudelle 1.5.2009 30.4.2010 Seurassa toimii kauden aikana juniorijoukkueita kahdessatoissa eri ikäluokassa G- junioreista A-junioreihin.

Lisätiedot

KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 1 KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2009 2 KAUSTISEN POHJAN-VEIKKOJEN TAVOITTEET VUODELLE 2009 1. KKI-HANKKEEN KEHITTÄMINEN SEKÄ SITÄ KAUTTA TYÖPAIKKALIIKUNNAN ALOITTAMINEN 2. VALMENTAJIEN

Lisätiedot

Toimintalinja. Perämettän Puskaratsastajat ry www.peramettanpuskaratsastajat.fi pj. Anne Harju 0400-798603

Toimintalinja. Perämettän Puskaratsastajat ry www.peramettanpuskaratsastajat.fi pj. Anne Harju 0400-798603 2013 Toimintalinja Perämettän Puskaratsastajat ry www.peramettanpuskaratsastajat.fi pj. Anne Harju 0400-798603 Ratsastusseuran toimintalinja Yleistä toimintalinjasta - Toimintalinjan työstäminen aloitetaan

Lisätiedot

SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1/6. Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintasuunnitelma 2016

SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1/6. Suomen Saappaanheittoliitto ry. Toimintasuunnitelma 2016 SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 1/6 Suomen Saappaanheittoliitto ry Toimintasuunnitelma 2016 SUOMEN SAAPPAANHEITTOLIITTO RY TOIMINTASUUNNITELMA 2/6 Sisällysluettelo 1. VUODEN 2016 PÄÄTAVOITTEET...

Lisätiedot

OUSHINKAN RY TOIMINTALINJA

OUSHINKAN RY TOIMINTALINJA OUSHINKAN RY TOIMINTALINJA 2009-2011 SISÄLLYSLUETTELO Toimintalinjan runkosuunnitelma...3 Oushinkan Ry:n visio...3 Eettiset linjaukset...3 Seuratoiminnan tavoitteet 2009-2011...4 Käytännön toimintatapoja...5

Lisätiedot

Suomalaisen jääkiekon strategia 2014-2018

Suomalaisen jääkiekon strategia 2014-2018 Suomalaisen jääkiekon strategia 2014-2018 SUOMALAISEN JÄÄKIEKON STRATEGIA 2014 2018 Strategian päämäärä: Jääkiekkoperheen monipuolinen kasvattaminen Toimintaa ohjaavat arvot: Kunnioitus Yhteisöllisyys

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 1/2 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 YLEISTÄ Lielahden Kipinä ry:n toiminta perustuu ihmisten omatoimisuuteen ja vapaehtoiseen osallistumiseen. Toiminta on jatkunut menestyksellisesti jo vuodesta 1929.

Lisätiedot

Suomen Melonta- ja Soutuliitto Ratajaosto

Suomen Melonta- ja Soutuliitto Ratajaosto Sivu 1(6) MELONNAN SUOMEN CUP SÄÄNNÖT 2015 Säännöt hyväksytty: n kokous Laatija / tiedustelut: Harri Sairiala 1 YLEISTÄ Näissä säännöissä määrätään Suomen melonta- ja soutuliiton alaisissa rata- ja maratonmelontakilpailuissa

Lisätiedot

2. Toiminnan perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet sekä dopingaineiden käytön vastustaminen.

2. Toiminnan perustana ovat liikunnan eettiset arvot ja urheilun reilun pelin periaatteet sekä dopingaineiden käytön vastustaminen. SUOMEN PALLOLIITON KAAKKOIS-SUOMEN PIIRI RY:n SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi 1. Yhdistyksen nimi on Suomen Palloliiton Kaakkois-Suomen piiri ry ja sen kotipaikka on Lappeenranta 2. Näissä säännöissä yhdistystä

Lisätiedot

SEURATOIMINTAOPAS NIBACOS KOKKOLA

SEURATOIMINTAOPAS NIBACOS KOKKOLA NIBACOS KOKKOLA 13.3.2015 1 (4) 1. Toiminnan tarkoitus Nibacos Kokkola ry:n toiminnan tarkoitus on salibandyn kehittäminen ja ylläpitäminen sekä harrastus- että kilpailutoiminnassa. 2. Pitkän aikavälin

Lisätiedot

SUUNTA JYVÄSKYLÄ RY TOIMINTASUUNNITELMA 2008 TOIMINTASUUNNITELMA 2008 19.11.2007 1/8 1. YLEISTÄ

SUUNTA JYVÄSKYLÄ RY TOIMINTASUUNNITELMA 2008 TOIMINTASUUNNITELMA 2008 19.11.2007 1/8 1. YLEISTÄ 19.11.2007 1/8 SUUNTA JYVÄSKYLÄ RY TOIMINTASUUNNITELMA 2008 1. YLEISTÄ Vuonna 2008 ainoa kilpailullinen tapahtuma on AM-pitkänmatkan kilpailut 16.8.2008 Jussilanperällä. Seuran toiminnan vahvojen osa-alueiden,

Lisätiedot

Tavoite: Johtava huippusuunnistusseura Suomessa

Tavoite: Johtava huippusuunnistusseura Suomessa NAVI 2020 STRATEGIA Tavoite: Johtava huippusuunnistusseura Suomessa Motto: Siinä ei ole mitään pahaa, jos tekee jotain, mutta asia muuttuu olennaisesti, jos jotain jättää tekemättä. IOF kansainvälinen

Lisätiedot

Rastihaukat -jäsenopas

Rastihaukat -jäsenopas Rastihaukat -jäsenopas Rastihaukoilla on pitkä historia, jonka aikana seuraan on syntynyt liuta erilaisia käytäntöjä. Uusille jäsenille eri käytännöistä on ollut vaihtelevasti tietoa. Ohessa tälle vuodelle

Lisätiedot

ELITE INFOTILAISUUS 12.5.2015. Sport Club Vantaa ry Tapanilan Erä ry Voimistelujaosto

ELITE INFOTILAISUUS 12.5.2015. Sport Club Vantaa ry Tapanilan Erä ry Voimistelujaosto ELITE INFOTILAISUUS 12.5.2015 INFOTILAISUUS 1. ELITE YHTEISTYÖ 2. MIKÄ ELITE ON? 3. ELITE TIIMI 4. ELITE VALMENNUS 5. ELITE TOIMINTA 6. URHEILIJASOPIMUS 6. HAKU ELITEEN TOIMINTA ON VASTA ALUILLAAN ENSIMMÄINEN

Lisätiedot

LAATUOHJELMA. yhteiset kriteerit. luonnos

LAATUOHJELMA. yhteiset kriteerit. luonnos LAATUOHJELMA yhteiset kriteerit luonnos 28.11.2016 SEURATOIMINNAN LUPAUS - MENESTYSSUUNNITELMASTA Huolehdimme siitä, että seurat näkevät toimintaympäristön muutokset ja elävät ajassa. Seurat ovat innostavia

Lisätiedot

11 15-vuotiaiden harjoittelun edistäminen seurassa

11 15-vuotiaiden harjoittelun edistäminen seurassa 11 15-vuotiaiden harjoittelun edistäminen seurassa Kehityshanke yhteistyössä seurojen kanssa Hankkeen tavoitteita Painopiste tämän ikäluokan toiminnan kehittämiseen erityisesti hankeseuroissa, mutta viestinnän

Lisätiedot

Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry TOIMINTALINJA

Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry TOIMINTALINJA Ulvilan Voimistelu ja Liikunta ry TOIMINTALINJA 2017-2018 Seuran organisaatio Johtokunta Kilta Valmentajat Ohjaajat Nuorisoklubi Jumppakummit Seuran toiminta Nuorten liikunta Lasten harrastajaryhmät Aikuisten

Lisätiedot

Urheilun Pelisäännöt vanhempien illassa

Urheilun Pelisäännöt vanhempien illassa Urheilun Pelisäännöt vanhempien illassa Tervetuloa keskustelemaan Urheilun Pelisäännöistä! Keskustellaan lasten urheilun prinsiipeistä Sovitaan yhdessä ryhmän / joukkueen Pelisäännöista Kuullaan seuran

Lisätiedot

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 Tikkurilan Taitoluisteluklubi ry 12.4.2016 2 TIKKURILAN TAITOLUISTELUKLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO

Lisätiedot

JÄRVENPÄÄN VOIMISTELIJAT RY VALMENNUSRYHMIEN INFO TILAISUUS JÄRVENPÄÄ-TALO 24.8.2015

JÄRVENPÄÄN VOIMISTELIJAT RY VALMENNUSRYHMIEN INFO TILAISUUS JÄRVENPÄÄ-TALO 24.8.2015 JÄRVENPÄÄN VOIMISTELIJAT RY VALMENNUSRYHMIEN INFO TILAISUUS JÄRVENPÄÄ-TALO 24.8.2015 Järvenpään Voimistelijat ry. pähkinänkuoressa Perustettu vuonna 1950 Jäseniä n. 667 henkilöä (tilanne 24.8.2015) Lapset

Lisätiedot

ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2007 TAPAHTUMIA VUODEN 2007 AIKANA

ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2007 TAPAHTUMIA VUODEN 2007 AIKANA ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2007 TAPAHTUMIA VUODEN 2007 AIKANA Kirjan ja ruusun päivä 8.5. Elannon Isku - Vantaan kevätnäytös 15.5. Suomen Voimistelupäivät 8.-10.6. Svolin

Lisätiedot

LIIKUNTATOIMEN PERUSAVUSTUSHAKEMUS

LIIKUNTATOIMEN PERUSAVUSTUSHAKEMUS LIEDON KUNTA Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta HAKEMUS LIIKUNTATOIMEN PERUSAVUSTUSHAKEMUS 1. HAKIJA Seura/yhdistys Lähiosoite Postitoimipaikka Pankki ja tilin n:ro Kotipaikka Rekisteröimisvuosi Yhdistysrekisterinumero

Lisätiedot

Vaajakosken Kuohu ry. Painijaosto. Toimintasuunnitelma 2015

Vaajakosken Kuohu ry. Painijaosto. Toimintasuunnitelma 2015 1 Vaajakosken Kuohu ry Painijaosto Toimintasuunnitelma 2015 2 sivu Sisällysluettelo 2 1.0 Johdanto 3 1.1 Painijaoston jäsenet 2015, esitys johtokunnalle 3 2.0 Toiminta 4 2.1 Harrastustoiminta ryhmittäin

Lisätiedot

DHTornarit ry toimintasuunnitelma kaudelle 2011 Sisällysluettelo

DHTornarit ry toimintasuunnitelma kaudelle 2011 Sisällysluettelo DHTornarit ry toimintasuunnitelma kaudelle 2011 Sisällysluettelo Yleistä...2 Kausi 2010 yhteenveto...2 Painopisteet toiminnan kehittämisessä kaudelle 2011...2 Tiedottaminen...2 Yhteistyökumppanit...3 Kilpailutoiminta...4

Lisätiedot

Espoon Suunta. Nuorten valmennus (15v >) Kimmo Pernu

Espoon Suunta. Nuorten valmennus (15v >) Kimmo Pernu Espoon Suunta Nuorten valmennus (15v >) Kimmo Pernu Sisältö: Essu seurana Tilanne 2011 Seuravalmennusmalli egroup-valmennusryhmä Valmennuksen linjaukset Yhteistyötahot Toiminnan puitteet Kehitys 2012-2015

Lisätiedot

Ohjaajien startti-ilta 2013

Ohjaajien startti-ilta 2013 Ohjaajien startti-ilta 2013 Torstai 22.8.2012 Aleksandra, EHN PL 45, 04601 Mäntsälä www.mantsalanvoimistelijat.fi puh 040 513 7892 mantsalan.voimistelijat@msoynet.com Seuran toiminta-ajatus ja arvot Visio

Lisätiedot

ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2008 TAPAHTUMIA VUODEN 2008 AIKANA

ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2008 TAPAHTUMIA VUODEN 2008 AIKANA ELANNON ISKU - Vantaa ry TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO 2008 TAPAHTUMIA VUODEN 2008 AIKANA Suomen mestaruuskilpailut 1.-2.3. Espoo Pohjoismaiden mestaruuskilpailut 8.-9.3. Tanska Luokkanousukilpailut

Lisätiedot

SUUNTA JYVÄSKYLÄ RY TOIMINTASUUNNITELMA 2012 TOIMINTASUUNNITELMA 2012 14.11.2011 1/13 1. YLEISTÄ

SUUNTA JYVÄSKYLÄ RY TOIMINTASUUNNITELMA 2012 TOIMINTASUUNNITELMA 2012 14.11.2011 1/13 1. YLEISTÄ 14.11.2011 1/13 SUUNTA JYVÄSKYLÄ RY TOIMINTASUUNNITELMA 2012 1. YLEISTÄ Seurafuusion kautta perustettu Suunta Jyväskylä ry viettää vuonna 2012 toimintansa 100- vuotis toimintakautta. Seuran yksi perustajaseuran

Lisätiedot

Puolustusvoimien kilpailutoiminta

Puolustusvoimien kilpailutoiminta Puolustusvoimien kilpailutoiminta Ohje Puolustusvoimien kilpailu- ja valmennustoiminnasta 1. Johdanto 1.1 Kilpaurheilun perusteet Puolustusvoimien kansallinen ja kansainvälinen kilpailutoiminta tähtää

Lisätiedot

Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite Kesä 2017

Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite Kesä 2017 Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite 2017 Kesä 2017 Hyvinkään Rasti Nuorisotoiminnan kausiesite 2017 Hyvinkään Rasti kutsuu kaikki suunnistuksesta kiinnostuneet lapset ja nuoret mukaan kesän 2017

Lisätiedot

Ysikaks Nivala. Toimintasuunnitelma 2019

Ysikaks Nivala. Toimintasuunnitelma 2019 Ysikaks Nivala Toimintasuunnitelma 2019 Toiminnan arvot Ysikaks Nivala Ry:n toiminnan arvoina on tarjota harrastajille monipuolista liikuntaa ja lajitaitojen harjoittamista kohtuullisin kustannuksin. Haluamme

Lisätiedot

*Perustettu vuonna 1956 *Vuonna 2013 noin 1300 lapsi- ja

*Perustettu vuonna 1956 *Vuonna 2013 noin 1300 lapsi- ja Perustettu vuonna 1956 *Vuonna 2013 noin 1300 lapsi- ja aikuisharrastajaa. *Salon suurin seura; jalkapallo, taitoluistelu, salibandy ja koripallo. *Toimisto sijaitsee Salossa Helsingintiellä, seuran omistamissa

Lisätiedot

YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS

YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS YHTEISÖLLISYYS JA YKSILÖLLISYYS 1. Lapsen ja nuoren parhaaksi 2. Kannustava ilmapiiri 3. Yhdessä tekemisen kulttuuri S E U R A: Seuran johto on tietoinen kasvatusvastuustaan Arvot, kasvatukselliset periaatteet

Lisätiedot

Kaudenaloitusinfo 2014-2015

Kaudenaloitusinfo 2014-2015 Kaudenaloitusinfo 2014-2015 Valmennuspäällikkö Toni Taipale Valmennuksen johtaminen Salivuorojen jakaminen Leirit ja tapahtumat EBT:n henkilöstö Seurasihteeri Liisa Korkiakoski Tiedotus Laskutus MyClub

Lisätiedot