KUITUPELLAVAN JA KUITUHAMPUN TUOTANTOTUKI VUONNA 2000

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KUITUPELLAVAN JA KUITUHAMPUN TUOTANTOTUKI VUONNA 2000"

Transkriptio

1 MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ YLEISKIRJE Nro 77/00 Maatalousosasto Dnro 2432/01/2000 Työvoima- ja elinkeinokeskusten maaseutuosastot Ahvenanmaan lääninhallitus Kuntien maaseutuelinkeinoviranomaiset Voimassaoloaika toistaiseksi Valtuutussäännös Laki Euroopan yhteisön yhteisen maatalouspolitiikan täytäntöönpanosta (1100/1994) 2, 3 :n 1 mom. ja 11 Vastaavat EY-säädökset Neuvoston asetus (ETY) N:o 1308/70, EYVL N:o L 146, , s. 1 Neuvoston asetus (ETY) N:o 619/71, EYVL N:o L 72, , s. 2 Komission asetus (ETY) N:o 1523/71, EYVL N:o L 127, , s. 22 Komission asetus (ETY) N:o 1164/89, EYVL N:o L 121, , s. 4 KUITUPELLAVAN JA KUITUHAMPUN TUOTANTOTUKI VUONNA Yleistä Tällä yleiskirjeellä annetaan säädöksiä ja ohjeita kuitupellavan ja -hampun tuotantotuen myöntämis-, maksamis-, seuranta- ja valvontamenettelystä. Lomakkeita 202, 203, 205, 233 ja 234 on lähetetty TE- keskusten maaseutuosastoille (TE-keskuksiin) ja kuntien maaseutuelinkeinoviranomaisille kuitupellavan ja -hampun tuotantotuesta lähetettyjen ohjeiden liitteenä (Kuitupellavan tuotantotuki 2000 ja Kuituhampun tuotantotuki 2000). Lomakkeita on myös saatavana maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskuksen lomakejakelusta fax. (09) Ohjeet ja lomakkeet voi tulostaa myös maa- ja metsätalousministeriön internet-sivuilta (osoite: 2. Tuen hakeminen ja hallinnointi Vuonna 2000 tuotetun kuitupellavan ja kuituhampun tuotantotuen hakumenettelystä annetun maa- ja metsätalousministeriön asetuksen (annettu ) mukaan TEkeskukset hoitavat kuitupellavan ja kuituhampun tuotantotukien hakemiseen, myöntämiseen, maksamiseen, seurantaan ja valvontaan liittyvät tehtävät.

2 2 Tuen hakijan on palautettava kuitupellavan ja hampun tukien hakulomakkeet liitteineen, pinta-alailmoitusta lukuun ottamatta, sekä muut tukiin liittyvät selvitykset maaja metsätalousministeriön asetuksen (annettu ) 15 :ssä tarkoitettuun toimivaltaiseen TE-keskukseen. Tuen hakijan vastuulla on hakemuksen toimittaminen toimivaltaiseen TEkeskukseen määräajassa. Jos hakemus on jätetty kunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselle tai muuhun kuin toimivaltaiseen TE-keskukseen, vastaanottajan on lähetettävä hakemus välittömästi faksilla ja myös postitse toimivaltaiseen TE-keskukseen. Hakemuksen saapumispäivämäärä määräytyy sen päivän mukaan, jolloin faksi tai alkuperäinen hakemus on saapunut toimivaltaiseen TE-keskukseen. Postitse kunnasta toimitettujen hakemusten saapumispäivämäärä määräytyy postileiman päivämäärän mukaan. TE-keskuksessa hakemusten vastaanottajan on merkittävä lomakkeiden kohtaan 'Viranomaisten vastaanottomerkinnät' lomakkeiden saapumispäivämäärä ja vastaanottajan nimikirjaimet. Lomakkeille on myös merkittävä diaarinumerot lomakkeiden saapumisjärjestyksen mukaan. Hakemusten käsittelijä ei saa olla sama henkilö, joka hoitaa kuitupellavan ja -hampun tukien valvontaa. Lisäksi toisen henkilön on tarkastettava hakemusten käsittelijän tallennukset. Tallennusten tarkastuksen suorittajan on merkittävä päivämäärä ja nimikirjaimensa kyseisen lomakkeen marginaaliin. Tarkistusluetteloita koskevan yleiskirjeen 66/00 ja sitä muuttavan yleiskirjeen 73/00 mukaisen tarkistusten suorittajan on merkittävä tarkistuspäivämäärä ja nimikirjaimensa tukihakemuksen marginaaliin. Tukihakemusten käsittelyssä on noudatettava soveltuvin osin tulotukien hallintoyleiskirjeen 44/99 ja sitä muuttavan yleiskirjeen 34/00 määräyksiä Pinta-alailmoitus Kuitupellava ja - hamppu Viljelijöiden on ilmoitettava kuitupellavan ja -hampun kylvetyt alat pintaalaperusteisten tukien haun yhteydessä kunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselle lomakkeilla 101B ja 102B viimeistään Mahdollisista muutoksista tulee ilmoittaa lomakkeella 117 A-, B, C1- ja C2 -alueilla viimeistään ja C3-C4 - alueilla viimeistään Kunnan maaseutuelinkeinoviranomaisen on lähetettävä TE-keskukseen viimeistään jäljennökset niiden viljelijöiden lomakkeista 101 B, 102 B ja 117, jotka ovat ilmoittaneet kuitupellava- tai hamppualoja näillä lomakkeilla. TE-keskuksessa pinta-alailmoituksen jäljennösten vastaanottajan on merkittävä jäljennökseen TE-keskuksen diariointijärjestelmän mukainen diaarinumero.

3 Viljelyilmoitus Kuitupellava ja -hamppu Tuottajan (viljelijä tai kuitupellavan viljelyttäjä) tulee jättää kuitupellavan ja -hampun erilliset yksityiskohtaiset viljelyilmoitukset liitteineen TE-keskukseen lomakkeella 203 viimeistään TE-keskuksen on merkittävä viljelyilmoitukseen liitteiden lukumäärä ja diaarinumero, jonka on oltava sama kuin kunnasta TE-keskukseen toimitetun pinta-alailmoituksen jäljennökselle annetun diaarinumeron. Raportointi Suomesta Euroopan yhteisöjen komissiolle perustuu osaltaan yleisten tukien järjestelmästä (YTJ) saataviin tietoihin. Jotta tarvittavat tiedot saadaan ajoissa, TE-keskuksen käsittelijän on tallennettava viljelijän nimi ja tilatunnus YTJ:ään heti, kun viljelyilmoitus on saapunut. Kuitupellavan ja -hampun tukea koskevista yksityiskohtaisista säännöistä annetun neuvoston asetuksen (ETY) N:o 1164/89, jäljempänä kuituasetus, 2, 3 ja 5 artiklassa sekä maa- ja metsätalousministeriön asetuksen (annettu ) 5 :ssä on säädetty viljelyilmoituksen liitteenä toimitettavista selvityksistä. Kuitupellava Jos viljelyilmoituksen on jättänyt viljelyttäjä, ilmoituksen liitteenä on oltava kopio viljelijän jättämästä pinta-alailmoituksesta taikka ilmoitus viljelijän yhdennetyn hallinto- ja valvontajärjestelmän mukaisesta tilatunnuksesta. Viljelyilmoituksen liitteenä on oltava mahdollinen jäljennös viljelysopimuksesta, jolla viljelijä luopuu omistusoikeudesta satoon. Lisäksi liitteenä on oltava siementen vakuustodistus tai ilmoitus siitä, että vakuustodistus on lähetetty aikaisemmin TE-keskukseen. Kuituhamppu Viljelyilmoituksen liitteenä on oltava alkuperäiset vakuustodistukset kaikesta käytetystä siemenestä (kaikista siemensäkeistä). Jos hampun siementen vakuustodistus kohdentuu usean viljelijän käyttämään siemeneen (esimerkiksi saman siemensäkin jakautuminen eri viljelijöille), yhdessä viljelyilmoituksessa on oltava liitteenä alkuperäinen vakuustodistus ja viittaus muihin samaa vakuustodistusta koskeviin viljelyilmoituksiin (viljelijöiden nimet ja tilatunnukset). Vastaavasti kaikkiin muihin viljelyilmoituksiin on liitettävä oikeaksi todistettu valokopio alkuperäisestä vakuustodistuksesta. Kuituhampulle maa- ja metsätalousministeriön päätöksessä 43/99 säädetyn vähimmäiskylvömäärän, 30 kg/ha, täyttyminen on tarkastettava viljelyilmoituksen ja vakuustodistusten perusteella.

4 Tukihakemus Kuitupellava ja -hamppu Kuitupellavan ja -hampun tuottajan on haettava kuitupellavan ja -hampun tuotantotukea TE-keskuksesta lomakkeella 202 kuitupellavan osalta viimeistään ja kuituhampun osalta viimeistään TE-keskuksen on merkittävä tukihakemukseen liitteiden lukumäärä ja diaarinumero, jonka on oltava sama kuin kunnasta TE-keskukseen toimitetun pinta-alailmoituksen jäljennökselle ja TE-keskukseen toimitetulle viljelyilmoitukselle annetun diaarinumeron. Tukihakemuksen käsittelijän on tallennettava tukihakemuksen tiedot YTJ:ään kahden viikon kuluessa hakemuksen saapumisesta. Kuituasetuksen 8 artiklassa sekä maa- ja metsätalousministeriön asetuksen (annettu ) 7 :ssä on säädetty tukihakemuksen liitteenä toimitettavista selvityksistä. Kuitupellavan ja -hampun tukihakemukseen on liitettävä jalostussitoumus (lomake 233) ja jäljennös myyntisopimuksesta, jos se on tehty tukihakemuksen palautusaikana. Jos myyntisopimus tehdään kuitupellavan ja/tai kuituhampun tukihakemuksen palautusajan jälkeen, jäljennös myyntisopimuksesta ja jalostussitoumus on toimitettava TEkeskukseen ennen tuen maksamista ja joka tapauksessa viimeistään Jos ensimmäisen jalostajan ja tuottajien välille on tehty myyntisopimus, jalostajan on liitettävä jalostussitoumus erikseen jokaisen sopimuksen liitteeksi. Ohje. TE-keskus voi tarvittaessa päättää, että sille toimitetaan suoraan kaikkien sopimusten osalta yksi yhteinen jalostussitoumus, josta lähetetään kopio kullekin tuottajalle. 3. Vähimmäissadon tarkastaminen Kuitupellavan ja hampun tuotantotukea myönnettäessä noudatettavan vähimmäistuotoksen vahvistamisesta annetun komission asetuksen (EY) N:o 452/1999 mukaan kuitupellavan ja -hampun viljelyssä on saavutettava 2,5 tonnin vähimmäissato hehtaarilta (jalostukseen kelpaavia varsia). Komission asetuksen (EY) N:o 452/1999 mukaan vähimmäissatoa laskettaessa otetaan huomioon keskimääräinen sato siltä alalta, josta on tehty tukihakemus. Sadon määrä saadaan jakamalla pellolta korjattujen ja jalostettavaksi toimitettujen varsien määrä tonneina tukihakemuksessa ilmoitetulla pinta-alalla. Vähimmäissato määritetään jalostajan punnitustodistusten perusteella. Punnitus tapahtuu silloin, kun tuottaja toimittaa varret jalostajalle. Jalostajan on merkittävä vastaanottamiensa varsien paino omaan varastokirjanpitoonsa.

5 5 Punnitustodistuksiin on merkittävä jalostajan ja tuottajan nimet ja osoitteet, tuottajan tilatunnus ja jalostajan hyväksymisnumero, punnituspäivämäärä sekä jalostukseen kelpaavien varsien paino (kg). Jos varsinaiseen punnitustodistukseen ei ole mahdollista kirjata kaikkia vaadittuja tietoja, ne voidaan ilmoittaa erillisellä liitteellä. Tuottajan on lähetettävä vuonna 2000 tuotetusta sadosta punnitustodistukset tai niiden kopiot liitteineen TE-keskukseen viimeistään Ohje Jotta vähimmäissadon täyttyminen voitaisiin todeta mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, tuottaja ja jalostaja voivat sopia, että jalostaja vastaanottaa aluksi varsimäärän, joka täyttää vähimmäissatovaatimuksen tukea haettavalta alalta, ja että jalostaja ottaa lopun varsimäärän vastaan myöhemmin. Jalostaja voi punnita varsimäärän myös tuottajan varastotiloissa. Tällöin varsien omistusoikeus siirtyy jalostajalle, ja hänen on merkittävä vastaanottamiensa varsien paino omaan varastokirjapitoonsa. Jos tuottaja jalostuttaa varret omaan laskuunsa jalostajalla, jalostajan on laadittava punnitustodistus. Varsien omistusoikeus ja jalostusvelvollisuus säilyvät edelleen tuottajalla. Jos punnitustodistusta ei ole lähetetty viimeistään tai jos vähimmäissatovaatimus ei viimeistään lähetettyjen todistusten mukaan täyty, TE-keskus ilmoittaa siitä kirjallisesti tuottajalle. Tällöin tuottaja voi pyytää TE-keskusta arvioimaan varastotiloistaan varsimäärän, jota ei ole vielä toimitettu jalostajalle. Ohje Arviointi voidaan perustaa paalien lukumäärään ja arvioituun keskimääräiseen paalipainoon. Jos vähimmäissatoa ei saavuteta tukihakemuksessa ilmoitetulta pinta-alalta, tukea vähennetään 65 prosenttia. 4. Tuen myöntäminen Kuitupellava ja -hamppu Tukihakemuksen käsittelijän on laskettava tuotantotuen määrä alalle, joka on sekä kylvetty että korjattu ja josta on annettu jalostussitoumus ja mahdollisesti tehty myyntisopimus. Lisäksi käsittelijän on verrattava pinta-alailmoituksessa, viljelyilmoituksessa ja tukihakemuksessa ilmoitettujen kasvulohkojen pinta-aloja toisiinsa sekä tarkastettava, että käytetty kuitupellava- tai hamppulajike on tuotantotukeen oikeutettu. Kuituasetuksen 12 artiklan mukaan tuki myönnetään pinta-alailmoituksen, viljelyilmoituksen ja tukihakemuksen aloista pienimmän alan perusteella. Aloissa on otettava huomioon mahdolliset valvontaseuraamukset.

6 6 Tuesta on vähennettävä mahdolliset ympäristöehtojen laiminlyönnin seuraamukset Euroopan yhteisön kokonaan rahoittamien peltoalaan ja eläimiin perustuvien suorien tukien horisontaaliehdoista annetun maa- ja metsätalousministeriön päätöksen (154/2000) ja peltoalaperusteisten tukien valvonnasta annetun maa- ja metsätalousministeriön asetuksen 75/ :n ja 60 :n säädösten mukaisesti. Tukihakemuksen käsittelijän on tehtävä tukipäätös, ja se on lähetettävä tuen hakijalle. Tukipäätöksen liitteenä on oltava valitusosoitus, säädösluettelo sekä kuitupellavatuessa tarvittaessa tuotantotodistus (lomake 206). Tukipäätös on kirjattava YTJ:ään välittömästi tukipäätöksen antamisen jälkeen. Allekirjoitetun tukipäätöksen kopio on arkistoitava TE-keskuksen arkistosäännön tms. mukaisesti. Kuitupellavan tuotantotodistus Kuitupellavan tuotantotuen jakautuminen tuottajan ja jalostajan kesken määritetään kuituasetuksen 10 artiklan mukaisesti TE-keskuksen antamassa tuotantotodistuksessa (lomake 206). TE-keskuksen on toimitettava esitäytetty tuotantotodistus tuottajalle sen jälkeen, kun tukihakemus, jalostussitoumus ja mahdollinen myyntisopimus on toimitettu TE-keskukseen. Jos tuottajan ja hyväksytyn ensimmäisen jalostajan välillä on tehty myyntisopimus, tuottajan on annettava allekirjoittamansa todistus ensimmäiselle jalostajalle. Tuesta 3/4 kohdistetaan jalostajalle, kun hän palauttaa täytetyn ja allekirjoittamansa todistuksen TE-keskukseen viimeistään Koko tuotantotuki kohdistetaan tuottajalle, jos hän jalostaa pellavan varret itse tai jalostuttaa ne omaan laskuunsa hyväksytyllä ensimmäisellä jalostajalla ja tuottaja palauttaa allekirjoittamansa todistuksen TE-keskukseen viimeistään Käsittelijän on tehtävä merkinnät tuotantotodistuksen (lomake 206) kohtaan 'TEkeskus täyttää' ja lähetettävä todistus tukipäätöksen mukana hakijalle. Pinta-alaksi on merkittävä se ala, jolle on myönnetty tuotantotukea. Kohtaan 'Tätä todistusta vastaan maksetaan' on merkittävä summa, joka vastaa 3/4 myönnetystä tuotantotuesta. Kohtaan 'Vaadittavan vakuuden määrä' on merkittävä summa, joka vastaa 3/4 myönnetystä tuotantotuesta kerrottuna luvulla 1,1. Tukihakemusta kohden voidaan tarvittaessa kirjoittaa useampia tuotantotodistuksia, joiden yhteismäärä vastaa 3/4 myönnetystä tuotantotuesta. Jos tuottaja on sitoutunut jalostamaan pellavan itse tai jalostuttamaan sen omaan laskuunsa, vakuus on koko tuki kerrottuna 1,1. Allekirjoitetun tuotantotodistuksen kopio on arkistoitava TE-keskuksen arkistosäännön tms. mukaisesti.

7 7 5. Tuen maksaminen ja vakuus TE-keskus voi maksaa kuitupellavan ja -hampun tuotantotuet vasta sen jälkeen, kun maa- ja metsätalousministeriö on antanut siihen luvan erillisellä yleiskirjeellä. Kuitupellava Kuitupellavan tuki maksetaan kokonaan viljelyttäjälle, jos pellavasta on tehty ennen kylvöä viljelysopimus ja jos viljelyttäjä jalostaa pellavan itse tai jalostuttaa sen omaan laskuunsa. Jos viljelyttäjä myy pellavan edelleen ensimmäiselle jalostajalle, tuotantotuesta maksetaan 1/4 viljelyttäjälle ja 3/4 jalostajalle. Jos viljelysopimusta ei ole tehty, mutta viljelijän ja ensimmäisen jalostajan välillä on tehty pellavaa koskeva myyntisopimus, tuotantotuesta maksetaan 1/4 viljelijälle ja 3/4 jalostajalle. Jos viljely- tai myyntisopimusta ei ole tehty ja viljelijä jalostaa pellavan itse tai jalostuttaa sen omaan laskuunsa, tuki maksetaan kokonaan viljelijälle. Kuituhamppu Kuituhampun tuki maksetaan viljelijälle, joka on tehnyt myyntisopimuksen hyväksytyn ensimmäisen jalostajan kanssa tai joka sitoutuu jalostamaan hampun itse tai jalostuttamaan sen omaan laskuunsa hyväksytyllä jalostajalla. Kuitupellava ja -hamppu Jos kuitupellavan tuotantotuen saaja ja hampun viljelijä on antanut vakuuden viimeistään , tuki maksetaan viimeistään Vakuus palautetaan sen jälkeen, kun pellava ja/tai hamppu on jalostettu ja jalostamista koskevat todisteet toimitettu TE-keskukseen. Vakuuksiin sovelletaan kuituasetuksen 12a artiklan ja komission asetuksen (ETY) N:o 2220/85 säännöksiä. Muistio vakuusjärjestelmästä on vuonna 2000 annettujen kuitupellava- ja -hamppuohjeiden (Kuitupellavan tuotantotuki 2000 ja Kuituhampun tuotantotuki 2000) liitteenä. TE-keskus voi tuen saajan pyynnöstä maksaa tuen ilman vakuuden antamista. Tällöin tuki maksetaan sen jälkeen, kun pellava ja hamppu on jalostettu, jalostus on tehtävä viimeistään Maa- ja metsätalousministeriön asetuksen (annettu ) mukaiset todisteet jalostamisesta on toimitettava TE-keskukseen kuitenkin viimeistään Kuituasetuksen 12a artiklassa ja komission asetuksessa (ETY) N:o 2220/85 säädetään vakuuden pidättämisestä tai tuen maksamisesta silloin, kun pellava- ja hamppusatoa ei ole jalostettu. Kuituasetuksen 12 a artiklan ja maa- ja metsätalousministeriön asetuksen (annettu ) mukaan ennen kuin vakuus voidaan asettaa, sen antajan on rekisteröidyttävä maa- ja metsätalousministeriön interventioyksikön asiakasrekisteriin. Vakuuden antajan on jätettävä interventioyksikön rekisteröitymislomake TE-keskukseen.

8 8 TE-keskuksen on lähetettävä vakuuden antajan toimittama rekisteröitymislomake edelleen käsittelijän kuittauksella varustettuna interventioyksikköön. Vakuuden antajan on palautettava vakuusilmoituslomake sekä mahdollinen pankkitakausasiakirja TE-keskukseen. TE-keskuksen käsittelijän on tarkastettava, että vakuus on riittävän suuri ja oikeamuotoinen, ja lähetettävä vakuusilmoituslomake sekä mahdollinen pankkitakausasiakirja edelleen maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskukseen vakuusrekisterin hoitajalle. TE-keskuksen käsittelijän on varmistettava vakuusrekisterin hoitajalta puh. (09) , että vakuus on annettu ennen kuin käsittelijä maksaa tuen. TE-keskuksen käsittelijän on tehtävä pellavan ja hampun jalostamista koskevien tietojen perusteella päätös vakuuden pidättämisestä tai vapauttamisesta ja lähetettävä päätös vakuuden pidättämisestä tai vakuuskohdistuksen vapauttamislupa (lomakkeet tämän kirjeen liitteenä) vakuusrekisterin hoitajalle. Päätös vakuuden pidättämisestä tai vapauttamisesta on arkistoitava TE-keskuksen arkistosäännön tms. mukaisesti. 6. Tuen maksamiseen liittyvät tehtävät haetun tuen ja tuen hakijan mukaan A. Kuitupellavan viljelyttäjä, joka on sitoutunut jalostamaan pellavan itse tai jalostuttamaan sen omaan laskuunsa Käsittelijän on tallennettava maksamisen edellytysten täytyttyä (vakuus / todiste jalostamisesta) koko myönnetyn tuen määräinen maksuerä YTJ:ään. Maksun saajaksi on merkittävä kuitupellavan viljelyttäjä. B. Kuitupellavan viljelijä tai viljelyttäjä, joka on myynyt pellavan ensimmäiselle jalostajalle Käsittelijän on tallennettava 1/4 myönnetystä tuesta koskeva maksuerä YTJ:ään. Maksun saajaksi on merkittävä kuitupellavan viljelijä tai viljelyttäjä. Tästä tuen osasta ei vaadita vakuutta. Käsittelijän on tallennettava maksamisen edellytysten täytyttyä (vakuus/todiste jalostamisesta) tuotantotodistukseen merkityn tuen määräinen maksuerä YTJ:ään. Maksun saajaksi on merkittävä ensimmäinen jalostaja. C. Kuitupellavan viljelijä, joka on sitoutunut jalostamaan pellavan itse tai jalostuttamaan sen omaan laskuunsa Käsittelijän on tallennettava maksamisen edellytysten täytyttyä (vakuus / todiste jalostamisesta) koko myönnetyn tuotantotuen määräinen maksuerä YTJ:ään. Maksun saajaksi on merkittävä viljelijä.

9 9 D. Hampun viljelijä Käsittelijän on merkittävä se pinta-ala, jolle on myönnetty tuotantotukea. Kohtaan 'Vaadittava vakuuden määrä' on merkittävä summa, joka vastaa koko myönnettyä tuotantotukea kerrottuna luvulla 1,1. Käsittelijän on tallennettava maksamisen edellytysten täytyttyä (vakuus/todiste jalostamisesta) koko myönnetyn tuotantotuen määräinen maksuerä YTJ:ään. Maksun saajaksi on merkittävä viljelijä. 7. Kuitupellavan ja -hampun ensimmäisen jalostajan hyväksyminen Tuotantotuki myönnetään vain kuitupellavalle ja -hampulle, jonka hyväksytty ensimmäinen jalostaja jalostaa. Kuituasetuksen 5a artiklan ja maa- ja metsätalousministeriön asetuksen (annettu ) mukaan kuitupellavan ja -hampun ensimmäisen jalostajan on haettava hyväksymistä TE-keskuksesta lomakkeella 234. Lomakkeeseen on liitettävä havainnollinen kuvaus pellavan ja hampun varsien sekä jalostettujen tuotteiden varastointi- ja jalostustiloista. Allekirjoittaessaan lomakkeen hakija sitoutuu pitämään kuituasetuksen 5a artiklan mukaista varastokirjanpitoa sekä suostuu tukijärjestelmästä johtuviin tarkastuksiin. TE-keskuksen on annettava jalostajalle kopio ko. asetuksen 5a artiklasta. TE-keskuksen on tarkastettava hakemuksen tiedot paikan päällä tehtävällä tarkastuksella. Hakija voidaan hyväksyä vain, jos tarkastuksessa todetaan, että jalostajalla on olemassa olevilla laitteilla kapasiteettia jalostaa ilmoittamaltaan enimmäisalalta saadut pellavan ja hampun varret ilmoitetuiksi tuotteiksi. TE-keskuksen käsittelijän on annettava jalostajalle hyväksymisnumero. Kuitupellavan hyväksymisnumero on muodostettava kaksiosaisena siten, että ensimmäinen osa on TE-keskuksen IACS-järjestelmän mukainen aluekoodi (01-15) ja jälkimmäinen osa muodostetaan juoksevasti TE-keskuksen alueella olevien jalostajien hyväksymisjärjestyksessä (esim ). Hyväksytyistä hampun jalostajista juoksevaaan numeron on lisättävä H, esimerkiksi 06-01H. TE-keskuksen on tehtävä päätös jalostajan hyväksymisestä lomakkeeseen 234 tätä tarkoitusta varten varattuun kohtaan. Päätös sekä valitusosoitus on lähetettävä hakijalle. Päätöksestä on lähetettävä jäljennös tiedoksi maa- ja metsätalousministeriön maatalousosaston tukipolitiikkayksikköön. Päätös ensimmäisen jalostajan hyväksymisestä tai hylkäämisestä on arkistoitava TEkeskuksen arkistosäännön tms. mukaisesti.

10 10 8. Kuituvarastojen ilmoittaminen TE-keskuksen on koottava yhteenveto komission asetuksen (ETY) N:o 1523/71 mukaisista pellava- ja hamppukuitujen tuottajien ja kauppiaiden lomakkeella 205 tekemistä pellava- ja hamppukuitujen varastoilmoituksista ja toimitettava se maa- ja metsätalousministeriön maatalousosaston tukipolitiikkayksikköön viimeistään jokaisen kuukauden 10. päivänä. Vaikka tilanne ei olisi muuttunut edellisenä kuukautena lähetetyn yhteenvedon tiedoista, on ilmoitus silti toimitettava. 9. Valvonta Kuitupellavan ja -hampun tuotantotukien edellytysten valvonnasta vastaavat TEkeskukset. Tarkemmat valvontaohjeet ilmenevät peltoalaperusteisten tukien valvonnasta annetusta maa- ja metsätalousministeriön asetuksesta 75/ Voimaantulo Tämä yleiskirje tulee voimaan 30 päivänä kesäkuuta Ennen yleiskirjeen voimaantuloa voidaan ryhtyä sen täytäntöönpanon edellyttämiin toimenpiteisiin. Ylijohtajan sijaisena Maatalousneuvos Carl-Gustav Mikander Maatalousneuvos Olli-Pekka Peltomäki Lisätietoja: Maila Lumperoinen, puh. (09) Liitteet: Maa- ja metsätalousministeriön asetus vuonna 2000 tuotetun kuitupellavan ja kuituhampun tuen hakumenettelystä (annettu ) Rekisteröintihakemus interventioyksikön asiakkaaksi Vakuusilmoitus Päätös vakuuden kohdistamisesta Päätös vakuuskohdistuksen vapauttamisesta ja/tai pidättämisestä

11 11 Tiedoksi: Maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskus Maa- ja metsätalousministeriön interventioyksikkö / kasvituotejaosto Maa-ja metsätalousministeriön valvontayksikkö Valtiontalouden tarkastusvirasto Maaseutuelinkeinojen valituslautakunta Ahvenanmaan maakuntahallitus Maa-ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK/Talous-ja sosiaalipolittinen ryhmä Maaseutukeskusten liitto Svenska lantbrukssällskapens förbund Suomen Kuntaliitto

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ YLEISKIRJE Nro 52/00 Maatalousosasto Dnro/1456/01/2000

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ YLEISKIRJE Nro 52/00 Maatalousosasto Dnro/1456/01/2000 1 MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ YLEISKIRJE Nro 52/00 Maatalousosasto 4.4.2000 Dnro/1456/01/2000 Työvoima- ja elinkeinokeskusten maaseutuosastot Ahvenanmaan lääninhallitus Voimassaoloaika 7.4.2000 - toistaiseksi

Lisätiedot

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ YLEISKIRJE Nro 95/00 Maatalousosasto Dnro 3080/01/2000

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ YLEISKIRJE Nro 95/00 Maatalousosasto Dnro 3080/01/2000 MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ YLEISKIRJE Nro 95/00 Maatalousosasto 15.9.2000 Dnro 3080/01/2000 Kuntien maaseutuelinkeinoviranomaiset Työvoima- ja elinkeinokeskusten maaseutuosastot Voimassaoloaika 20.9.2000

Lisätiedot

Varainhoito-osasto 21.11.2013 Dnro 2454/54/2013 Tukien maksatusyksikkö. Vuoden 2013 tilatuen käsittelyssä noudatettavista menettelyistä.

Varainhoito-osasto 21.11.2013 Dnro 2454/54/2013 Tukien maksatusyksikkö. Vuoden 2013 tilatuen käsittelyssä noudatettavista menettelyistä. Varainhoito-osasto 21.11.2013 Dnro 2454/54/2013 Tukien maksatusyksikkö Kuntien maaseutuelinkeinoviranomaiset Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset Ahvenanmaan valtionvirasto Vuoden 2013 tilatuen

Lisätiedot

SISÄLLYS. N:o 204. Maa- ja metsätalousministeriön asetus. peltokasvien tuen vuoden 1991 viljelyvaatimuksesta poikkeamisesta vuonna 2001

SISÄLLYS. N:o 204. Maa- ja metsätalousministeriön asetus. peltokasvien tuen vuoden 1991 viljelyvaatimuksesta poikkeamisesta vuonna 2001 SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 2001 Julkaistu Helsingissä 14 päivänä maaliskuuta 2001 N:o 204 212 SISÄLLYS N:o Sivu 204 Maa- ja metsätalousministeriön asetus peltokasvien tuen vuoden 1991 viljelyvaatimuksesta poikkeamisesta

Lisätiedot

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ YLEISKIRJE Nro 57/00 Maatalousosasto MEIJERIMAIDON VIITEMÄÄRIEN JA ERITYISVIITEMÄÄRIEN SIIRTÄMISESTÄ

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ YLEISKIRJE Nro 57/00 Maatalousosasto MEIJERIMAIDON VIITEMÄÄRIEN JA ERITYISVIITEMÄÄRIEN SIIRTÄMISESTÄ MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ YLEISKIRJE Nro 57/00 Maatalousosasto Pvm Dnro 19.5.2000 1890/01/2000 Työvoima- ja elinkeinokeskukset Ahvenanmaan lääninhallitus Valtuutussäännökset: Laki Euroopan yhteisön

Lisätiedot

Maaseutuelinkeino-osasto PL 405 60101 SEINÄJOKI Pvm 26.1.2011 Dnro 64/22/2011. Maaseutuviraston määräyskokoelma Nro 2/11

Maaseutuelinkeino-osasto PL 405 60101 SEINÄJOKI Pvm 26.1.2011 Dnro 64/22/2011. Maaseutuviraston määräyskokoelma Nro 2/11 MAASEUTUVIRASTO Maaseutuelinkeino-osasto PL 405 60101 SEINÄJOKI MÄÄRÄYS Pvm 26.1.2011 Dnro 64/22/2011 Maaseutuviraston määräyskokoelma Nro 2/11 Valtuutussäännökset: Laki maa- ja puutarhatalouden kansallisista

Lisätiedot

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Nro 67/02 Dnro 2725/524/

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Nro 67/02 Dnro 2725/524/ MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ ASETUS Nro 67/02 Dnro 2725/524/2002 18.9.2002 Voimassaoloaika 25.9.2002 - toistaiseksi Valtuutussäännökset Laki Euroopan yhteisön yhteisen maatalouspolitiikan täytäntöönpanosta

Lisätiedot

KUITUPELLAVAN JA HAMPUN JALOSTUSTUKIOHJEET

KUITUPELLAVAN JA HAMPUN JALOSTUSTUKIOHJEET 2006 KUITUPELLAVAN JA HAMPUN JALOSTUSTUKIOHJEET MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ PL 30 00023 VALTIONEUVOSTO Puh. (09) 160 01 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ... 3 1.1. Kuitutyypit... 3 1.2. Tuen saajat... 3 1.3.

Lisätiedot

Varainhoito-osasto Dnro 939/22/2010 Tukien maksatusyksikkö

Varainhoito-osasto Dnro 939/22/2010 Tukien maksatusyksikkö Varainhoito-osasto 31.5.2010 Dnro 939/22/2010 Tukien maksatusyksikkö Kuntien maaseutuelinkeinoviranomaiset ELY-keskukset Ahvenanmaan valtionvirasto Vuoden 2009 timotein EU:n siementuotannon tuen käsittelyssä

Lisätiedot

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Nro 13/04 Dnro 1112/01/

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Nro 13/04 Dnro 1112/01/ MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ ASETUS Nro 13/04 Dnro 1112/01/2004 24.3.2004 Voimassaoloaika 31.3.2004 - toistaiseksi Valtuutussäännökset Laki Euroopan yhteisön yhteisen maatalouspolitiikan täytäntöönpanosta

Lisätiedot

Varainhoito-osasto Dnro 2455/54/2013 Tukien maksatusyksikkö

Varainhoito-osasto Dnro 2455/54/2013 Tukien maksatusyksikkö Varainhoito-osasto 21.11.2013 Dnro 2455/54/2013 Tukien maksatusyksikkö Kuntien maaseutuelinkeinoviranomaiset ELY-keskukset Ahvenanmaan valtionvirasto Vuoden 2013 valkuais- ja öljykasvipalkkion käsittelyssä

Lisätiedot

Maaseutuviraston määräyskokoelma

Maaseutuviraston määräyskokoelma MAASEUTUVIRASTO Maaseutuelinkeino-osasto PL 405 60101 SEINÄJOKI MÄÄRÄYS Pvm 19.3.2013 Dnro 725/54/2013 Maaseutuviraston määräyskokoelma Nro 9/13 Valtuutussäännökset: Laki maa- ja puutarhatalouden kansallisista

Lisätiedot

Maaseutuviraston määräyskokoelma 29/09

Maaseutuviraston määräyskokoelma 29/09 MAASEUTUVIRASTO MÄÄRÄYS Maaseutuelinkeino-osasto PL 256 00101 HELSINKI Pvm 29.4.2009 Dnro 707/22/2009 Maaseutuviraston määräyskokoelma 29/09 Valtuutussäännökset: L Euroopan yhteisön yhteisen maatalouspolitiikan

Lisätiedot

MAASEUTUVIRASTON MÄÄRÄYS KANSALLISTEN TUKIEN HAKEMISESTA VUONNA 2017

MAASEUTUVIRASTON MÄÄRÄYS KANSALLISTEN TUKIEN HAKEMISESTA VUONNA 2017 MÄÄRÄYS Pvm. 25.1.2017 Dnro 1810/03.00.00/2017 Maaseutuviraston määräyskokoelma nro 66/16 Valtuutussäännökset: Laki maatalouden tukien toimeenpanosta (192/2013) 13 3 mom., 15 2 mom., 18 2 mom. Voimassaoloaika:

Lisätiedot

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ YLEISKIRJE Nro 90/00 Maatalousosasto

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ YLEISKIRJE Nro 90/00 Maatalousosasto MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ YLEISKIRJE Nro 90/00 Maatalousosasto 30.8.2000 Dnro 2963/01/2000 Työvoima- ja elinkeinokeskusten maaseutuosastot Ahvenanmaan lääninhallitus Voimassaoloaika 4.9.2000 - toistaiseksi

Lisätiedot

Varainhoito-osasto 21.11.2013 Dnro 2478/54/2013 Tukien maksatusyksikkö. Vuoden 2013 luonnonhaittakorvauksen toisen erän maksaminen

Varainhoito-osasto 21.11.2013 Dnro 2478/54/2013 Tukien maksatusyksikkö. Vuoden 2013 luonnonhaittakorvauksen toisen erän maksaminen Varainhoito-osasto 21.11.2013 Dnro 2478/54/2013 Tukien maksatusyksikkö Kuntien maaseutuelinkeinoviranomaiset ELY-keskukset Vuoden 2013 luonnonhaittakorvauksen toisen erän maksaminen Liitteenä on maksamista

Lisätiedot

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Nro 74/06 Dnro 3644/01/

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Nro 74/06 Dnro 3644/01/ MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ ASETUS Nro 74/06 Dnro 3644/01/2006 8.9.2006 Voimassaoloaika 13.9.2006 - toistaiseksi Valtuutussäännökset Maaseutuelinkeinojen rahoituslaki (329/1999, muut. 44/2000) 11 4 mom.

Lisätiedot

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ ASETUS Nro 123/00 Dnro 4157/00/2000 24.11.2000 Voimassaoloaika 29.11.2000 - toistaiseksi Valtuutussäännökset Laki Euroopan yhteisön yhteisen maatalouspolitiikan täytäntöönpanosta

Lisätiedot

MÄÄRÄYS. Pvm Dnro 3454/54/2014. Maaseutuviraston määräyskokoelma 32/14. Valtuutussäännökset:

MÄÄRÄYS. Pvm Dnro 3454/54/2014. Maaseutuviraston määräyskokoelma 32/14. Valtuutussäännökset: MÄÄRÄYS Pvm 7.5.2014 Dnro 3454/54/2014 Maaseutuviraston määräyskokoelma 32/14 Valtuutussäännökset: Laki maatalouden tukien toimeenpanosta (192/2013) 15 2 mom. Vastaavat EU-säännökset: Euroopan parlamentin

Lisätiedot

Vuoden 2013 uuhipalkkion ja sen lisäpalkkion käsittelyssä noudatettavista menettelyistä

Vuoden 2013 uuhipalkkion ja sen lisäpalkkion käsittelyssä noudatettavista menettelyistä Varainhoito-osasto 21.11.2013 Tukien maksatusyksikkö Dnro 2456/54/2013 Kuntien maaseutuelinkeinoviranomaiset Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukset Ahvenanmaan valtionvirasto Vuoden 2013 uuhipalkkion

Lisätiedot

Maaseutuviraston määräyskokoelma 38/10

Maaseutuviraston määräyskokoelma 38/10 MAASEUTUVIRASTO MÄÄRÄYS Maaseutuelinkeino-osasto PL 256 00101 HELSINKI Pvm 29.4.2010 Dnro 760/22/2010 Maaseutuviraston määräyskokoelma 38/10 Valtuutussäännökset: L Euroopan yhteisön yhteisen maatalouspolitiikan

Lisätiedot

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ YLEISKIRJE Nro 82/02 Dnro 3352/01/

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ YLEISKIRJE Nro 82/02 Dnro 3352/01/ MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ YLEISKIRJE Nro 82/02 Dnro 3352/01/2002 5.11.2002 Voimassaolo 11.11.2002 alkaen toistaiseksi Työvoima- ja elinkeinokeskusten maaseutuosastot Ahvenanmaan lääninhallitus Valtuutussäännökset

Lisätiedot

MÄÄRÄYS. Pvm Dnro 3641/54/2014. Maaseutuviraston määräyskokoelma 43/14. Valtuutussäännökset:

MÄÄRÄYS. Pvm Dnro 3641/54/2014. Maaseutuviraston määräyskokoelma 43/14. Valtuutussäännökset: MÄÄRÄYS Pvm 13.6.2014 Dnro 3641/54/2014 Maaseutuviraston määräyskokoelma 43/14 Valtuutussäännökset: Laki maatalouden tukien toimeenpanosta (192/2013) 13 3 mom., 15 2 mom. ja 18 2 mom. Vastaavat EU-säännökset:

Lisätiedot

Varainhoito-osasto Dnro 1974/22/2012 Tukien maksatusyksikkö

Varainhoito-osasto Dnro 1974/22/2012 Tukien maksatusyksikkö Varainhoito-osasto 11.12.2012 Dnro 1974/22/2012 Tukien maksatusyksikkö Kuntien maaseutuelinkeinoviranomaiset Vuoden 2012 täydentävien ehtojen tilaneuvontatuen (1990) maksaminen, toinen hakukerta Liitteenä

Lisätiedot

MÄÄRÄYS. Maaseutuviraston määräyskokoelma Nro 3/09 Pvm Dnro 235/22/2009

MÄÄRÄYS. Maaseutuviraston määräyskokoelma Nro 3/09 Pvm Dnro 235/22/2009 MÄÄRÄYS Maaseutuviraston määräyskokoelma Nro 3/09 Pvm 20.2.2009 Dnro 235/22/2009 Voimassaoloaika: 23.2.2009 - toistaiseksi Valtuutussäännökset: Laki maa- ja puutarhatalouden kansallisista tuista (1559/2001

Lisätiedot

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ YLEISKIRJE Nro 133/00 Dnro 4468/01/2000

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ YLEISKIRJE Nro 133/00 Dnro 4468/01/2000 MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ YLEISKIRJE Nro 133/00 Dnro 4468/01/2000 Voimassaolo 15.12.2000 alkaen toistaiseksi Työvoima- ja elinkeinokeskusten maaseutuosastot Ahvenanmaan lääninhallitus Valtuutussäännökset

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 24 päivänä maaliskuuta 2015. 236/2015 Valtioneuvoston asetus. Luonnonhaittakorvaus on osa

Julkaistu Helsingissä 24 päivänä maaliskuuta 2015. 236/2015 Valtioneuvoston asetus. Luonnonhaittakorvaus on osa SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 24 päivänä maaliskuuta 2015 236/2015 Valtioneuvoston asetus luonnonhaittakorvauksesta Annettu Helsingissä 19 päivänä maaliskuuta 2015 Valtioneuvoston päätöksen

Lisätiedot

MAASEUTUVIRASTON MÄÄRÄYS KANSALLISTEN TUKIEN HAKUAJOISTA VUONNA 2016

MAASEUTUVIRASTON MÄÄRÄYS KANSALLISTEN TUKIEN HAKUAJOISTA VUONNA 2016 MÄÄRÄYS Pvm. 8.2.2016 Dnro 44/03.00.00/2016 Maaseutuviraston määräyskokoelma nro 2/16 Valtuutussäännökset: Laki maatalouden tukien toimeenpanosta (192/2013) 13 3 mom., 15 2 mom., 18 2 mom. Voimassaoloaika:

Lisätiedot

Varainhoito-osasto Dnro 1456/22/2010 Tukien maksatusyksikkö Määräysnumero 59/10

Varainhoito-osasto Dnro 1456/22/2010 Tukien maksatusyksikkö Määräysnumero 59/10 Varainhoito-osasto 15.9.2010 Dnro 1456/22/2010 Tukien maksatusyksikkö Määräysnumero 59/10 Kuntien maaseutuelinkeinoviranomaiset ELY-keskukset Vuoden 2010 maatalouden ympäristötuen ja luonnonhaittakorvauksen

Lisätiedot

Maaseutuviraston määräyskokoelma 20/11

Maaseutuviraston määräyskokoelma 20/11 MAASEUTUVIRASTO MÄÄRÄYS Maaseutuelinkeino-osasto PL 405 60101 SEINÄJOKI Pvm 28.3.2011 Dnro 562/22/2011 Maaseutuviraston määräyskokoelma 20/11 Valtuutussäännökset: Laki maaseutuelinkeinojen tukitehtäviä

Lisätiedot

2. TUETTAVA TOIMENPIDE 2.1 Nimi 2.2 Diaarinumero 2.3 Numero

2. TUETTAVA TOIMENPIDE 2.1 Nimi 2.2 Diaarinumero 2.3 Numero Työ- ja elinkeinokeskus 1(6) MAKSUHAKEMUS YRITYKSEN INVESTOINTITUKI Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2007-2013 ROOPAN YHTEISÖ Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi

Lisätiedot

Siikalatvan yhteistoiminta-alue

Siikalatvan yhteistoiminta-alue n yhteistoiminta-alue -Haapaveden, Pyhännän, n, Vaalan ja Vihannin kuntien alueet -Tuenhakijoita n. 930, joista kotieläintiloja n. 420 -Viljelyksessä oleva peltoala n 43 500 ha, -Nautaeläimiä n 26 000

Lisätiedot

Varainhoito-osasto Tukien maksatusyksikkö 918/ /2016

Varainhoito-osasto Tukien maksatusyksikkö 918/ /2016 Varainhoito-osasto 30.5.2016 Tukien maksatusyksikkö 918/03.03.00/2016 Kuntien maaseutuelinkeinoviranomaiset ELY-keskukset Ahvenanmaan valtionvirasto Sianlihantuottajille ja maidontuottajille vuonna 2015

Lisätiedot

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN ASETUS VUODEN 2006 TILATUEN MAKSATUKSESTA

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN ASETUS VUODEN 2006 TILATUEN MAKSATUKSESTA MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ ASETUS Nro 89/06 Dnro 4830/01/2006 24.11.2006 Voimassaoloaika 29.11.2006 - toistaiseksi Valtuutussäännökset Laki Euroopan yhteisön yhteisen maatalouspolitiikan täytäntöönpanosta

Lisätiedot

Varainhoito-osasto Dnro 3638/54/2014 Tukien maksatusyksikkö

Varainhoito-osasto Dnro 3638/54/2014 Tukien maksatusyksikkö Varainhoito-osasto 30.5.2014 Dnro 3638/54/2014 Tukien maksatusyksikkö Kuntien maaseutuelinkeinoviranomaiset Vuoden 2014 täydentävien ehtojen tilaneuvontatuen (1990) ensimmäisen hakukerran maksaminen Liitteenä

Lisätiedot

RUOKAVIRASTON MÄÄRÄYS KANSALLISTEN TUKIEN HAKEMISESTA VUONNA 2019

RUOKAVIRASTON MÄÄRÄYS KANSALLISTEN TUKIEN HAKEMISESTA VUONNA 2019 Määräyksen numero Pvm Asianumero MÄÄRÄYS 1 / 7 5/2019 24.1.2019 379/00.00.01.02.00/2019 RUOKAVIRASTON MÄÄRÄYS KANSALLISTEN TUKIEN HAKEMISESTA VUONNA 2019 Ruokavirasto on päättänyt maatalouden tukien toimeenpanosta

Lisätiedot

MÄÄRÄYS. Maaseutuviraston määräyskokoelma Nro 9/10 Pvm Dnro 186/22/2010

MÄÄRÄYS. Maaseutuviraston määräyskokoelma Nro 9/10 Pvm Dnro 186/22/2010 MÄÄRÄYS Maaseutuviraston määräyskokoelma Nro 9/10 Pvm 9.2.2010 Dnro 186/22/2010 Voimassaoloaika: 10.2.2010 - toistaiseksi Valtuutussäännökset: Laki maa- ja puutarhatalouden kansallisista tuista (1559/2001

Lisätiedot

Maaseutuelinkeino-osasto PL SEINÄJOKI Pvm Dnro 18/22/2012. Maaseutuviraston määräyskokoelma Nro 1/12

Maaseutuelinkeino-osasto PL SEINÄJOKI Pvm Dnro 18/22/2012. Maaseutuviraston määräyskokoelma Nro 1/12 MAASEUTUVIRASTO Maaseutuelinkeino-osasto PL 405 60101 SEINÄJOKI MÄÄRÄYS Pvm 2.2.2012 Dnro 18/22/2012 Maaseutuviraston määräyskokoelma Nro 1/12 Valtuutussäännökset: Laki maa- ja puutarhatalouden kansallisista

Lisätiedot

MÄÄRÄYS. Voimassaoloaika: toistaiseksi

MÄÄRÄYS. Voimassaoloaika: toistaiseksi MÄÄRÄYS Pvm. 8.4.2015 Dnro 850/54/2015 Maaseutuviraston määräyskokoelma nro 23/15 Valtuutussäännökset: Laki maatalouden tukien toimeenpanosta (192/2013) 15 2 mom. Voimassaoloaika: 9.4.2015 toistaiseksi

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 31 päivänä toukokuuta 2013. 378/2013 Valtioneuvoston asetus

Julkaistu Helsingissä 31 päivänä toukokuuta 2013. 378/2013 Valtioneuvoston asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 31 päivänä toukokuuta 2013 378/2013 Valtioneuvoston asetus vuodelta 2013 maksettavien kansallisten kasvintuotannon tukien ja kotieläintukien valvonnasta Annettu

Lisätiedot

Maaseutuviraston määräyskokoelma

Maaseutuviraston määräyskokoelma MAASEUTUVIRASTO MÄÄRÄYS 13/10 Maaseutuelinkeino-osasto PL 256 00101 HELSINKI Pvm 24.2.2010 Dnro 245/22/2010 Maaseutuviraston määräyskokoelma 13/10 Valtuutussäännökset: Laki maaseutuelinkeinojen tukitehtävä

Lisätiedot

/01.02/2017

/01.02/2017 A mmm.fi LAUSUNTOPYYNTÖ 227239 1(2) 1.2.2017 197/01.02/2017 Jakelussa mainitut LAUSUNTOPYYNTÖ LUONNOKSESTA VALTIONEUVOSTON ASETUKSEKSI PERUSTUESTA, VIHERRYTTÄMISTUESTA JA NUOREN VILJELIJÄN TUESTA ANNETUN

Lisätiedot

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ YLEISKIRJE Nro 60/00 Maatalousosasto Dnro 1973/01/2000

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ YLEISKIRJE Nro 60/00 Maatalousosasto Dnro 1973/01/2000 MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ YLEISKIRJE Nro 60/00 Maatalousosasto 16.5.2000 Dnro 1973/01/2000 Kuntien maaseutuelinkeinoviranomaiset Työvoima- ja elinkeinokeskusten maaseutuosastot Ahvenanmaan lääninhallitus

Lisätiedot

OHJE. Kumoaa 24.5.2004 annetun sisäisen tarkastuksen ohjesäännön O/8/2004 TM.

OHJE. Kumoaa 24.5.2004 annetun sisäisen tarkastuksen ohjesäännön O/8/2004 TM. OHJE Päivämäärä Nro 7.3.2005 O/7/2005 TM Jakelu: Työministeriön henkilöstö Ohjeen nimi: Työministeriön sisäisen tarkastuksen ohjesääntö Voimassaoloaika 15.3.2005 alkaen toistaiseksi Kumoaa/muuttaa ohjeen

Lisätiedot

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ ASETUS 78/03

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ ASETUS 78/03 MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ ASETUS 78/03 Pvm 11.12.2003 Dnro 5575/01/2003 Voimassaoloaika 17.12.2003 - toistaiseksi Valtuutussäännökset Laki Euroopan yhteisön yhteisen maatalouspolitiikan täytäntöönpanosta

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus päästökaupasta johtuvien epäsuorien kustannusten kompensoimisesta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään päästökaupasta johtuvien epäsuorien kustannusten kompensoimisesta

Lisätiedot

Maaseutuviraston määräyskokoelma 37/10

Maaseutuviraston määräyskokoelma 37/10 MAASEUTUVIRASTO MÄÄRÄYS Maaseutuelinkeino-osasto PL 256 00101 HELSINKI Pvm 29.4.2010 Dnro 759/22/2010 Maaseutuviraston määräyskokoelma 37/10 Valtuutussäännökset: Laki maaseutuelinkeinojen tukitehtäviä

Lisätiedot

Rämepuron koetoimintailmoitusta koskevaan päätökseen nro 57/2013/1 liittyvän kaivannaisjätealueen

Rämepuron koetoimintailmoitusta koskevaan päätökseen nro 57/2013/1 liittyvän kaivannaisjätealueen PÄÄTÖS Nro 77/2014/1 Dnro ISAVI/27/04.08/2014 Itä-Suomi Annettu julkipanon jälkeen 9.10.2014 ASIA Rämepuron koetoimintailmoitusta koskevaan päätökseen nro 57/2013/1 liittyvän kaivannaisjätealueen vakuuden

Lisätiedot

ottaa huomioon Euroopan talousyhteisön perustamissopimuksen, on kuullut kulttuuriesineitä käsittelevää neuvoa-antavaa komiteaa,

ottaa huomioon Euroopan talousyhteisön perustamissopimuksen, on kuullut kulttuuriesineitä käsittelevää neuvoa-antavaa komiteaa, Avis juridique important 31993R0752 Komission asetus (ETY) N:o 752/93, annettu 30 päivänä maaliskuuta 1993, kulttuuriesineiden viennistä annetun neuvoston asetuksen (ETY) N:o 3911/92 soveltamista koskevista

Lisätiedot

Maaseutuviraston määräyskokoelma Nro 6/08 Pvm Dnro 252/22/2008

Maaseutuviraston määräyskokoelma Nro 6/08 Pvm Dnro 252/22/2008 MÄÄRÄYS Maaseutuviraston määräyskokoelma Nro 6/08 Pvm 21.2.2008 Dnro 252/22/2008 Voimassaoloaika: 22.2.2008 - toistaiseksi Valtuutussäännökset: Laki maa- ja puutarhatalouden kansallisista tuista (1559/2001

Lisätiedot

HAKUOPAS. Siipikarjanlihan tuontitodistukset

HAKUOPAS. Siipikarjanlihan tuontitodistukset HAKUOPAS Siipikarjanlihan tuontitodistukset Sisältö 2 1 Yleistä... 4 1.1 Tuontitodistuksen tarve... 5 1.2 Huomio eläinlääkintäsäännöksiin... 5 2 Hakumenettelyt siipikarjanlihan tuontikiintiöihin... 5 2.1

Lisätiedot

Luonnos valtioneuvoston asetukseksi päästökaupan epäsuorien kustannusten kompensoimisesta

Luonnos valtioneuvoston asetukseksi päästökaupan epäsuorien kustannusten kompensoimisesta Luonnos valtioneuvoston asetukseksi päästökaupan epäsuorien kustannusten kompensoimisesta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään päästökaupasta johtuvien epäsuorien kustannusten kompensoimisesta

Lisätiedot

MÄÄRÄYS MAASEUTUVIRASTON MÄÄRÄYS KEHITTÄMISHANKETUEN HAKEMISESTA JA TUKIHAKEMUSLOMAKKEESTA

MÄÄRÄYS MAASEUTUVIRASTON MÄÄRÄYS KEHITTÄMISHANKETUEN HAKEMISESTA JA TUKIHAKEMUSLOMAKKEESTA MÄÄRÄYS Pvm. 29.4.2015 Dnro 969/54/2015 Maaseutuviraston määräyskokoelma nro 33/15 Kumotaan Määräys Nro 11/15, Dnro 307/54/2015 Valtuutussäännökset: Laki (28/2014) 13 3. mom., 35 6. mom. 36 5. mom., 38

Lisätiedot

SISÄLLYS. N:o 344. Laki. lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen opiskelijoiden koulumatkatuesta annetun lain muuttamisesta

SISÄLLYS. N:o 344. Laki. lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen opiskelijoiden koulumatkatuesta annetun lain muuttamisesta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 2001 Julkaistu Helsingissä 25 päivänä huhtikuuta 2001 N:o 344 349 SISÄLLYS N:o Sivu 344 Laki lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen opiskelijoiden koulumatkatuesta annetun lain

Lisätiedot

LAUSUNTOPYYNTÖ (2) mmm.fi

LAUSUNTOPYYNTÖ (2) mmm.fi LAUSUNTOPYYNTÖ 235783 1(2) mmm.fi 15.5.2017 1003/01.02/2017 Jakelussa mainitut LAUSUNTOPYYNTÖ LUONNOKSESTA VALTIONEUVOSTON ASETUKSEKSI PINTA-ALOJEN JA PINTA-ALAPERUSTEISTEN EUROOPAN UNIONIN RAHOITTAMIEN

Lisätiedot

Maatalouden ympäristötuen erityistuen 2049 toisen erän maksaminen. Lisätietoja määräyksen sisältämistä asioista antaa:

Maatalouden ympäristötuen erityistuen 2049 toisen erän maksaminen. Lisätietoja määräyksen sisältämistä asioista antaa: Varainhoito-osasto 30.5.2016 Tukien maksatusyksikkö 919/03.03.00/2016 ELY-keskukset Maatalouden ympäristötuen erityistuen 2049 toisen erän maksaminen Liitteenä on maksamista koskeva Maaseutuviraston määräys

Lisätiedot

MÄÄRÄYS MAASEUTUVIRASTON MÄÄRÄYS KEHITTÄMISHANKETUEN JA YLEIS- HYÖDYLLISEN INVESTOINTIHANKETUEN HAKEMISESTA JA TUKIHAKE- MUSLOMAKKEESTA

MÄÄRÄYS MAASEUTUVIRASTON MÄÄRÄYS KEHITTÄMISHANKETUEN JA YLEIS- HYÖDYLLISEN INVESTOINTIHANKETUEN HAKEMISESTA JA TUKIHAKE- MUSLOMAKKEESTA MÄÄRÄYS Pvm. 17.6.2015 Dnro 1272/54/2015 Maaseutuviraston määräyskokoelma nro 58/15 Kumotaan Määräys Nro 33/15, Dnro 969/54/2015 Valtuutussäännökset: Laki (28/2014) 13 3. mom., 35 6. mom. 36 5. mom., 38

Lisätiedot

Varainhoito-osasto /22/2007 Tukien maksatusyksikkö. Vuoden 2007 maatalouden ympäristötuen erityistukien maksatus

Varainhoito-osasto /22/2007 Tukien maksatusyksikkö. Vuoden 2007 maatalouden ympäristötuen erityistukien maksatus Varainhoito-osasto 26.9.2007 747/22/2007 Tukien maksatusyksikkö TE-keskusten maaseutuosastot Vuoden 2007 maatalouden ympäristötuen erityistukien maksatus Liitteenä on maksatusta koskeva Maaseutuviraston

Lisätiedot

OHJE EUROOPAN UNIONIN KANSALAISILLE JA HEIDÄN PERHEENJÄSENILLEEN

OHJE EUROOPAN UNIONIN KANSALAISILLE JA HEIDÄN PERHEENJÄSENILLEEN OHJE EUROOPAN UNIONIN KANSALAISILLE JA HEIDÄN PERHEENJÄSENILLEEN Yleiset säännökset Puolan tasavallassa Euroopan unionin kansalaisen oleskelua koskeva asia on hoidettava välittömästi, kun taas sellaisen

Lisätiedot

Vuoden 2015 ympäristösopimusten ( ) toisen erän maksaminen

Vuoden 2015 ympäristösopimusten ( ) toisen erän maksaminen Varainhoito-osasto 30.5.2016 Tukien maksatusyksikkö 920/03.03.00/2016 Kuntien maaseutuelinkeinoviranomaiset Elinkeino-, liikenne ja ympäristökeskukset Vuoden 2015 ympäristösopimusten (2014-2020) toisen

Lisätiedot

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Vanhempi hallitussihteeri Suvi Ruuska

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Vanhempi hallitussihteeri Suvi Ruuska MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Vanhempi hallitussihteeri 25.11.2016 Suvi Ruuska VALTIONEUVOSTON ASETUS VUODELTA 2016 MAKSETTAVISTA LYPSYLEHMÄ-, NAUTA-, LAMMAS- JA VUOHIPALKKIOISTA SEKÄ PELTOKASVIPALKKIOSTA

Lisätiedot

Maa-ja metsätalousministeriö pyytää lausuntoanne liitteenä olevasta luonnoksesta.

Maa-ja metsätalousministeriö pyytää lausuntoanne liitteenä olevasta luonnoksesta. Ämmm.Fi LAUSUNTOPYYNTÖ 251299 1(2) 22.3.2018 664/01.02/2018 Jakelussa mainitut LAUSUNTOPYYNTÖ LUONNOKSESTA VALTIONEUVOSTON ASETUKSEKSI PINTA-ALOJEN JA PINTA-ALAPERUSTEISTEN EUROOPAN UNIONIN RAHOITTAMIEN

Lisätiedot

Voimassa: Toistaiseksi. Paperittoman ajoneuvon rekisteröintikatsastus ja rekisteröinti

Voimassa: Toistaiseksi. Paperittoman ajoneuvon rekisteröintikatsastus ja rekisteröinti 1 (7) Antopäivä: 28.12.2015 Voimaantulopäivä: 4.1.2016 Säädösperusta: Laki Liikenteen turvallisuusvirastosta 2 Voimassa: Toistaiseksi Muutostiedot: TRAFI/49966/03.04.03.02/2015 Soveltamisala: Rekisteröintitehtävien

Lisätiedot

SISÄLLYS. N:o 151. Valtioneuvoston päätös. emolehmistä vuodelta 1999 maksettavasta kansallisesta lisäpalkkiosta

SISÄLLYS. N:o 151. Valtioneuvoston päätös. emolehmistä vuodelta 1999 maksettavasta kansallisesta lisäpalkkiosta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 2000 Julkaistu Helsingissä 23 päivänä helmikuuta 2000 N:o 151 156 SISÄLLYS N:o Sivu 151 Valtioneuvoston päätös emolehmistä vuodelta 1999 maksettavasta kansallisesta lisäpalkkiosta

Lisätiedot

LAUSUNTOPYYNTÖ Maa- ja metsätalousministeriö

LAUSUNTOPYYNTÖ Maa- ja metsätalousministeriö LAUSUNTOPYYNTÖ Maa- ja metsätalousministeriö 269963 1 (2) Jord- och skogsbruksministeriet Ministry of Agricutture and Forestry 6.5.2019 753/01.02/2019 Jakelussa mainitut LAUSUNTOPYYNTÖ LUONNOKSESTA VALTIONEUVOSTON

Lisätiedot

MÄÄRÄYS MAASEUTUVIRASTON MÄÄRÄYS KANSALLISTEN TUKIEN HAKUAJOISTA VUONNA 2014

MÄÄRÄYS MAASEUTUVIRASTON MÄÄRÄYS KANSALLISTEN TUKIEN HAKUAJOISTA VUONNA 2014 MÄÄRÄYS Pvm 17.3.2014 Dnro 526/54/2014 Maaseutuviraston määräyskokoelma Nro 13/14 Valtuutussäännökset: Laki maatalouden tukien toimeenpanosta (192/2013) 13 3 mom. Voimassaoloaika: 17.3.2014 - toistaiseksi

Lisätiedot

Varainhoito-osasto 30.5.2014 Dnro 3637/54/2014 Tukien maksatusyksikkö

Varainhoito-osasto 30.5.2014 Dnro 3637/54/2014 Tukien maksatusyksikkö Varainhoito-osasto 30.5.2014 Dnro 3637/54/2014 Tukien maksatusyksikkö ELY-keskukset Vuoden 2014 maatalousyrittäjien opintorahaa (2521) koskevien hakemusten käsittelyssä noudatettavista menettelyistä Liitteenä

Lisätiedot

Valtionavustuksen asianmukainen käyttö

Valtionavustuksen asianmukainen käyttö Jaana Airaksinen, asiantuntija Valtionavustuksen asianmukainen käyttö Opetustoimen henkilöstökoulutus vuonna 2014 tiedotustilaisuus 1.11.2013, Opetushallitus Valtionavustuslaki (688/2001) Valtionavustuslaki

Lisätiedot

METSIEN JA YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN SEURANTAA KOSKEVIEN KANSALLISTEN OHJELMIEN HALLINNOINTI JA VALVONTA

METSIEN JA YMPÄRISTÖVAIKUTUSTEN SEURANTAA KOSKEVIEN KANSALLISTEN OHJELMIEN HALLINNOINTI JA VALVONTA MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Metsäosasto PL 30 00023 VALTIONEUVOSTO MÄÄRÄYS Pvm Dnro 17.3.2005 339/01/2004 Maa- ja metsätalousministeriön määräyskokoelma nro 5/05 Valtuutussäännökset: Laki Metsäntutkimuslaitoksesta

Lisätiedot

Laki maakaaren muuttamisesta

Laki maakaaren muuttamisesta LUONNOS 5.10.2015 Rinnakkaistekstit Laki maakaaren muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan maakaaren (540/1995) 6 luvun :n 2 momentti, 9 a luvun 10 :n 2 momentti ja 15 :n 1 momentti, 15

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta 2012. 999/2012 Laki. maataloustuotteiden markkinajärjestelystä

Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta 2012. 999/2012 Laki. maataloustuotteiden markkinajärjestelystä SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta 2012 999/2012 Laki maataloustuotteiden markkinajärjestelystä Annettu Helsingissä 28 päivänä joulukuuta 2012 Eduskunnan päätöksen mukaisesti

Lisätiedot

Salon kaupunginvaltuusto 27.1.2014 9 1 (5)

Salon kaupunginvaltuusto 27.1.2014 9 1 (5) Salon kaupunginvaltuusto 27.1.2014 9 1 (5) MAA-AINESTEN OTTAMISSUUNNITELMAN TARKASTAMISESTA JA OTTAMISTOIMINNAN VALVONNASTA SUORITETTAVAT MAKSUT SALON KAUPUNGISSA 1 YLEISTÄ Maa-ainesten ottamissuunnitelman

Lisätiedot

(ETA:n kannalta merkityksellinen teksti)

(ETA:n kannalta merkityksellinen teksti) 10.4.2014 L 107/39 KOMISSION ASETUS (EU) N:o 361/2014, annettu 9 päivänä huhtikuuta 2014, Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 1073/2009 yksityiskohtaisten soveltamissääntöjen säätämisestä

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus rautatiejärjestelmän turvallisuudesta ja yhteentoimivuudesta annetun valtioneuvoston asetuksen muuttamisesta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti muutetaan rautatiejärjestelmän turvallisuudesta

Lisätiedot

Luomutarkastus ja hallinto

Luomutarkastus ja hallinto Luomutarkastus ja hallinto Marja Pulkkinen Asiantuntija Etelä-Savon ELY-keskus Etelä-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Marja Pulkkinen, ME-yksikkö 29.11.2011 1 Luonnonmukaisen tuotantojärjestelmän

Lisätiedot

MAARAYS. Pvm Dnro 2080/ /2017. Voimassaoloaika: toistaiseksi

MAARAYS. Pvm Dnro 2080/ /2017. Voimassaoloaika: toistaiseksi MAARAYS Pvm. 25.1.2018 Dnro 2080/03.00.00/2017 Maaseutuviraston maarayskokoelma nro 24/17 Valtuutussaannokset: Laki maatalouden tukien toimeenpanosta (192/2013) 13 3 mom., 15 2 mom., 18 2 mom. Voimassaoloaika:

Lisätiedot

Kansanhuoltolautakunnille

Kansanhuoltolautakunnille KANS ANHUOLTOMINISTERIÖ. Helsingissä 10 p:nä heinäkuuta 1942. Kiertokirje N:o 202. Kansanhuoltolautakunnille kananmunien hankintaliikkeille. ja Kananmunien säännöstely: Valtioneuvosto on 9/7-42 antanut

Lisätiedot

KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS, annettu ,

KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS, annettu , EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 15.12.2017 C(2017) 8395 final KOMISSION TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS, annettu 15.12.2017, edellytysten vahvistamisesta kolmansista maista peräisin olevien tiettyjen hedelmien ja niiden

Lisätiedot

Rintamalisät 22.04.2016

Rintamalisät 22.04.2016 Rintamalisät 22.04.2016 Sisällysluettelo 1 Etuusohje... 1 1.1 Myöntämisedellytykset... 1 1.1.1 Määrä ja maksaminen... 1 1.1.2 Hakeminen ja alkamisajankohta... 1 1.2 Ylimääräinen rintamalisä... 2 1.2.1

Lisätiedot

N:o 12 167 TAVARATODISTUS

N:o 12 167 TAVARATODISTUS N:o 12 167 TAVARATODISTUS 1. Viejä (nimi, täydellinen osoite, maa) EUR.1 N:o A 000.000 Lukekaa kääntöpuolella olevat huomautukset ennen lomakkeen täyttämistä 2. Todistus, jota käytetään etuuskohteluun

Lisätiedot

YMAJAOSTD ao.3.14 33, J,llTE 40

YMAJAOSTD ao.3.14 33, J,llTE 40 "s» Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus YMAJAOSTD ao.3.14 33, J,llTE 40 Päätös jätehuoltorekisteriin hyväksymisestä LAPE LY/217/07.00/2013 Lappi 19.2.2014 ASIA Päätös jätelain 94 :n mukaisesta hakemuksesta,

Lisätiedot

Tampereen työllistämistuen myöntämisen edellytykset työnantajalle

Tampereen työllistämistuen myöntämisen edellytykset työnantajalle TAMPEREEN TYÖLLISTÄMISTUKI Tampereen työllistämistuen tavoitteena on edistää yksilöllisiä erityispalveluita tarvitsevien työnhakijoiden työllistymistä, parantaa tamperelaisten välityömarkkinoiden toimivuutta

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston asetus pinta-alojen ja pinta-alaperusteisten Euroopan unionin rahoittamien tukien valvonnasta Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään Euroopan unionin suorista tuista maataloudelle

Lisätiedot

KAUPPA-ALUSTUKIHAKEMUKSEN TÄYTTÄMINEN

KAUPPA-ALUSTUKIHAKEMUKSEN TÄYTTÄMINEN OHJE 10.2.2016 KAUPPA-ALUSTUKIHAKEMUKSEN TÄYTTÄMINEN Yleisohjeet Nämä ohjeet on annettu meriliikenteessä käytettävien alusten kilpailukyvyn parantamisesta annetun lain (1277/2007) perusteella maksettavan

Lisätiedot

Muuntamislomaketta koskevia huomautuksia

Muuntamislomaketta koskevia huomautuksia SISÄMARKKINOIDEN HARMONISOINTIVIRASTO (SMHV) Tavaramerkit ja mallit Muuntamislomaketta koskevia huomautuksia Yleisiä huomioita Tämä muuntamislomake on sisämarkkinoiden harmonisointiviraston (SMHV; Office

Lisätiedot

HAKUOPAS. Oliiviöljyalan tuontitodistukset

HAKUOPAS. Oliiviöljyalan tuontitodistukset HAKUOPAS Oliiviöljyalan tuontitodistukset Maaseutuviraston julkaisusarja: Hakuoppaita ja ja ohjeita Sisältö Yhteystiedot...3 1. Yleistä...4 2. Yleistä tuontitodistusten hakemisesta, myöntämisestä ja palauttamisesta...4

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 114/2006/4 Dnro LSY 2006 Y 193 Annettu julkipanon jälkeen 14.9.2006. Iskalan pengerrysyhtiön sääntöjen vahvistaminen, Nurmo

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 114/2006/4 Dnro LSY 2006 Y 193 Annettu julkipanon jälkeen 14.9.2006. Iskalan pengerrysyhtiön sääntöjen vahvistaminen, Nurmo LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 114/2006/4 Dnro LSY 2006 Y 193 Annettu julkipanon jälkeen 14.9.2006 ASIA HAKIJA Iskalan pengerrysyhtiön sääntöjen vahvistaminen, Nurmo Iskalan pengerrysyhtiö

Lisätiedot

HAKEMUS AVOIMEN VARHAISKASVATUSTOIMINNAN PALVELUNTUOTTAJAKSI

HAKEMUS AVOIMEN VARHAISKASVATUSTOIMINNAN PALVELUNTUOTTAJAKSI HÄMEENLINNAN KAUPUNKI LASTEN JA NUORTEN PALVELUT Palveluseteli/Varhaiskasvatus HAKEMUS AVOIMEN VARHAISKASVATUSTOIMINNAN PALVELUNTUOTTAJAKSI Vastaanottaja: Saapumispäivämäärä: Uusi hakemus Muutoshakemus

Lisätiedot

Itä-Suomen ympäristölupaviraston toimintaa jatkaa 1.1.2010 lukien Itä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupavastuualue.

Itä-Suomen ympäristölupaviraston toimintaa jatkaa 1.1.2010 lukien Itä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupavastuualue. Itä-Suomi Ympäristölupavastuualue PÄÄTÖS Nro 35/2011/1 Dnro ISAVI/14/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 8.3.2011 Itä-Suomen ympäristölupaviraston toimintaa jatkaa 1.1.2010 lukien Itä-Suomen aluehallintoviraston

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013

PÄÄTÖS. Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013 PÄÄTÖS Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013 ASIA Boliden Kokkola Oy:n sinkkitehtaan ympäristöluvan (LSY-2003-Y-410) lupamääräyksen 33 mukaiselle

Lisätiedot

Kalojen kasvattaminen verkkoaltaissa Pujon saaren koillispuolella yhteisellä vesialueella RN:o 876:1 Kettelin kylässä, Uusikaupunki

Kalojen kasvattaminen verkkoaltaissa Pujon saaren koillispuolella yhteisellä vesialueella RN:o 876:1 Kettelin kylässä, Uusikaupunki Etelä-Suomi Päätös Nro 41/2013/2 Dnro ESAVI/51/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 1.3.2013 ASIA Kalojen kasvattaminen verkkoaltaissa Pujon saaren koillispuolella yhteisellä vesialueella RN:o 876:1 Kettelin

Lisätiedot

Lämmönkeräysputkiston sijoittaminen Iso-Kukkanen-järveen ja töiden aloittaminen ennen päätöksen lainvoimaiseksi tulemista, Nastola

Lämmönkeräysputkiston sijoittaminen Iso-Kukkanen-järveen ja töiden aloittaminen ennen päätöksen lainvoimaiseksi tulemista, Nastola Etelä-Suomi Päätös Nro 83/2010/4 Dnro ESAVI/213/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.6.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Lämmönkeräysputkiston sijoittaminen Iso-Kukkanen-järveen ja töiden aloittaminen ennen päätöksen

Lisätiedot

APURAHAHAKEMUS Linjattu säätiön hallituksessa 15.12.2004

APURAHAHAKEMUS Linjattu säätiön hallituksessa 15.12.2004 AGRONOMILIITON TIEDE- JA TUTKIMUSSÄÄTIÖ P. Makasiinikatu 6 A 8, 00130 Helsinki Puh. (09) 2511 160, faksi (09) 2511 1610 Saapunut: 1 APURAHAHAKEMUS Linjattu säätiön hallituksessa 15.12.2004 A Matka-apuraha

Lisätiedot

Laki. ulosottokaaren muuttamisesta

Laki. ulosottokaaren muuttamisesta Laki ulosottokaaren muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti kumotaan ulosottokaaren (705/2007) 1 luvun 34 :n 2 momentti, muutetaan 1 luvun 31 :n 4 momentti, 3 luvun 1 :n 1 momentti, 5 :n 1 momentti,

Lisätiedot

Maaseutuvirasto pyytää tarvittaessa hakijaa täydentämään hakemustaan, ja tekee maksuhakemusta käsiteltyään päätöksen tuen maksamisesta.

Maaseutuvirasto pyytää tarvittaessa hakijaa täydentämään hakemustaan, ja tekee maksuhakemusta käsiteltyään päätöksen tuen maksamisesta. 1(5) LOMAKKEEN 3317 TOIMINTARYHMÄN TOIMINTARAHAN MAKSUHAKEMUKSEN TÄYTTÖOHJE Lnro 3316A EUROOPAN UNIONI Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin Manner-Suomen

Lisätiedot

Maa-ja metsätalousministeriö pyytää lausuntoanne liitteenä olevasta luonnoksesta.

Maa-ja metsätalousministeriö pyytää lausuntoanne liitteenä olevasta luonnoksesta. LAUSUNTOPYYNTÖ 247736 1(2) 25.1.2018 175/01.02/2018 Jakelussa mainitut LAUSUNTOPYYNTÖ LUONNOKSESTA VALTIONEUVOSTON ASETUKSEKSI EI- TUOTANNOLLISIA INVESTOINTEJA KOSKEVAN KORVAUKSEN JA ERÄIDEN SOPIMUSTEN

Lisätiedot

Ehdotus Nousiaisten kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettaviksi maksuiksi

Ehdotus Nousiaisten kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettaviksi maksuiksi Maa-ainestaksat Ehdotus Nousiaisten kunnassa maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta ja ottamistoiminnan valvonnasta suoritettaviksi maksuiksi 1 Yleistä Maa-ainesten ottamissuunnitelman tarkastamisesta

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Apteekkien Työnantajaliitto ry. Yhdistystä kutsutaan näissä säännöissä liitoksi. Liiton kotipaikka on Helsingin kaupunki.

Yhdistyksen nimi on Apteekkien Työnantajaliitto ry. Yhdistystä kutsutaan näissä säännöissä liitoksi. Liiton kotipaikka on Helsingin kaupunki. APTEEKKIEN TYÖNANTAJALIITON SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Apteekkien Työnantajaliitto ry. Yhdistystä kutsutaan näissä säännöissä liitoksi. Liiton kotipaikka on Helsingin kaupunki. 2

Lisätiedot

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Vanhempi hallitussihteeri Suvi Ruuska

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Vanhempi hallitussihteeri Suvi Ruuska MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Vanhempi hallitussihteeri Suvi Ruuska VALTIONEUVOSTON ASETUS YMPÄRISTÖKORVAUKSEN, LUONNONHAITTA- KORVAUKSEN, LUONNONMUKAISEN TUOTANNON KORVAUKSEN JA EI- TUOTANNOLLISIA

Lisätiedot

Lomituspalvelujen Päivityspäivät 2015. Itse järjestetty lomitus Esitetyt muutokset

Lomituspalvelujen Päivityspäivät 2015. Itse järjestetty lomitus Esitetyt muutokset Lomituspalvelujen Päivityspäivät 2015 Itse järjestetty lomitus Esitetyt muutokset 2 Esitetty 1 Lain tarkoitus Maatalousyrittäjän lomituspalvelujen tarkoituksena on tukea maatalousyrittäjän sosiaaliturvan

Lisätiedot