ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Nimi Tehtävä Lisätiedot. Laatunen Kirsti Niklander Jorma. Welling Mirva. taja

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2015 1. Nimi Tehtävä Lisätiedot. Laatunen Kirsti Niklander Jorma. Welling Mirva. taja"

Transkriptio

1 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Aika klo 18:00-20:20 Paikka Sivistyspalvelukeskus Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot Karjalainen Riitta Rönkkö Tero Jussila Tuomo Laatunen Kirsti Niklander Jorma Paajanen Saara Meronen Hilkka Turunen Timo Welling Mirva Güven Sara Ahvo Timo Railio Jari Puheenjohtaja Varapuheenjohta ja Jäsen Jäsen Jäsen Jäsen Varajäsen Varajäsen Khe Nuorisovaltuutett u Sivistystoimenjoh taja Pöytäkirjanpitäjä Allekirjoitukset Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Käsitellyt asiat Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirjan nähtävilläolo Tämä pöytäkirja on ollut nähtävillä

2 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Käsitellyt asiat Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 70 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksen pöytäkirjan tarkastaminen 4 71 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 5 72 Lukuvuoden koulukuljetukset 6 73 Aloite uudesta Tietävälän koulusta 8 74 Erityisliikunnan kehittämissuunnitelma Orimattilan uimahallin talvivuorot Ammatillisesti pätevöittävän täydennyskoulutuksen tukeminen 77 Oikaisuvaatimus sivistystoimenjohtajan päätökseen 53 / 2015 / Anja Jalonen Johtokuntien ja työryhmien pöytäkirjat Sivistystoimen viranhaltijoiden päätökset Saapuneet kirjeet Muut asiat 27

3 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 69 Todetaan kokous lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös: Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

4 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan kokouksen pöytäkirjan tarkastaminen Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 70 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan jäsenille on esityslistan mukana lähetetty sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan pidetyn kokouksen pöy täkirja monisteena. Päätös: Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta hyväksyi pidetyn kokouksen pöytäkirjan.

5 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 71 Lautakunta hyväksyy kokouksen työjärjestykseksi jäsenille toimitetun esityslistan ja ottaa käsiteltäväkseen kokouksen alussa mahdollisesti esitettävät asiat. Päätös: Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta hyväksyi kokouksen esityslistan.

6 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Lukuvuoden koulukuljetukset 238/ /2015 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 72 Asian valmistelu ja tiedustelut: sivistystoimen talouspäällikkö Jari Railio, puh Lukuvuodelle kilpailutetuissa aamupäivän taksikuljetusreiteissä sekä Kuivannon ja Vuorenmäen koulujen kuljetuksissa oli mahdollistettu optio kahdelle seuraavalle lukuvuodelle, minkä kaikki valitut liikennöitsijät ilmoittivat haluavansa käyttää. Option ehtona tarjouspyynnössä todettiin, että reitin liikennöinnin tarpeellisuus tulee todeta lukuvuosittain. Lukuvuoden aamun 11 taksireittiä on laadittu melko samanlaisiksi kuin aiemminkin poikkeuksena Pukkilasta tuleva reitti, jolle ei ole enää tarvetta. Myös Kuivannon ja Vuorenmäen kouluilla kuljetustarpeet ovat ennallaan. Näin ollen liikennöitsijöiltä on pyydetty kuljetusreiteistä sekä Kuivannon ja Vuorenmäen koulujen kuljetuksista kustannustason ja reittimuutokset huomioiden päivänhinnat lukuvuodelle Liite nro 1 Uudenmaan ELY-keskus on kilpailuttanut Myrskylän ja Orimattilan väliset bussivuorot - Orimattilan yhteiskouluun tulo 8:05 ja lähtö 14:25. Kohteisiin saaduista tarjouksista halvin oli Etelä-Suomen Linjaliikenne Oy:n tekemä yhdistelmätarjous, joka on arvoltaan euroa (alv 10%). ELY-keskus teki näistä kohteista hankintapäätöksen Kohteiden sopimuskausi on , mutta käytännössä liikennöinti aloitetaan kouluvuoden alkaessa Sopimus sisältää yhden vuoden optiokauden Tässä käyttöoikeussopimuksessa liikenteenharjoittaja Etelä-Suomen Linjaliikenne Oy saa käyttöoikeuskorvauksen lisäksi pitää lipputulot. Viime lukuvuonna lipputuloja kertyi näillä reiteillä noin euroa. Seudullisen liikenteen osalta ELY-keskuksen linjaus kustannustenjaosta reittikohtaisissa käyttöoikeussopimuksissa on ollut pääsääntöisesti ELY-keskuksen ja kunnan välillä välillä 50/50, jota Uudenmaan ELY-keskus esittää kustannustenjaoksi myös tässä käyttöoikeussopimuksessa. Näin ollen Orimattilan kaupungin osuus Myrskylän suunnan bussivuorojen hankinnasta lukuvuoden osalta olisi euroa (viime lukuvuonna euroa). Orimattilan yhteiskoulun siirtyessä 75 minuutin oppituntiin klo 8:15 alkavilla koulupäivillä bussien aikataulut on aikaistettu keskimäärin 30 minuutilla. Kuivannolta Heinämaan kautta kulkeva bussi ajaa nyt Virenojan koulun kautta, joten aikaistus on 50 minuuttia. Heinämaan ja Virenojan välillä on päivittäin kaksi aamu- ja iltapäivävuoroa.

7 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Sivistystoimenjohtaja: Muilta osin bussireitit ovat entisenlaiset. Yhteiskoulun koulupäivä päättyy klo 14:20, jolloin paluukuljetukset on vastaavasti aikaistettu lähtemään klo 14:25. Talousarvio edellyttää, että Yhteiskoulun lukujärjestys laaditaan siten, että kuljetusoppilaat voivat käyttää aikaisempaan tapaan näitä bussivuoroja. Vuonna 2014 koulukuljetuksiin käytettiin euroa. Vuoden 2015 talousarviossa koulukuljetuksiin on varattu euroa, joista kevätlukukaudella on käytetty 53,2% Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta päättää hyväksyä aamupäivän taksikuljetusreittien sekä Kuivannon ja Vuorenmäen koulujen kuljetusten päivänhinnat lukuvuodelle Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta päättää osallistua Uudenmaan ELY-keskuksen suorittamaan Myrskylä - Orimattila välisiin lukuvuoden bussivuorohankintoihin 50% eli euron osuudella. Tarkastetaan pöytäkirja tältä osin tässä kokouksessa. Päätös: Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti. Pöytäkirja tarkastettiin tältä osin tässä kokouksessa. Täytäntöönpano: Pöytäkirjanote liikennöitsijöille ja Uudenmaan ELY-kekukselle.

8 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Aloite uudesta Tietävälän koulusta 247/ /2015 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 73 Asian valmistelu ja tiedustelut: sivistystoimenjohtaja Timo Ahvo, puh Tietävälä-Pakaan kyläjohtokunta jätti Orimattilan kaupungille aloitteen uuden koulun rakentamisesta joko Tietävälän koulun alueelle tai nykyisen koulun ja Kehräämön väliselle alueelle. Kyläjohtokunta perusteli koulun sijoittamista sillä, että se palvelisi parhaiten eteläisen Orimattilan alueen oppilaita ja koko keskustan aluetta, kun oppilasvirtoja ohjattaisiin uudella tavalla. Kyläjohtokunta totesi myös, että koulun oppilasmäärä on riittävä ja ennusteet kertovat oppilasmäärän kasvusta. Kyläjohtokunta nosti esille aloitteessa myös uuden koulun merkityksen erilaisen harrastetoiminnan tukemisessa ja Arolan alueen houkuttelevuuden varmistamisessa. Kyläjohtokunnan näkemyksen mukaan uusi alakoulu (luokat 1-6) tulisi rakentaa niin, että siinä toimisi noin 150 oppilaan yksisarjainen koulu, jossa on kullakin luokalla yksi perusopetusryhmä. Liite nro 2 Tietävälän koulun tilannetta käsiteltiin sivistystoimen kehittämissuunnitelman hyväksymisen yhteydessä 2013 ja tuolloin koulun osalta päädyttiin ratkaisuun, jossa ei tehty päätöksiä koulun kehittämisestä tai lakkauttamisesta. Uudelleen Tietävälän koulun tilanne on nostettu esiin sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan päättäessä sivistystoimen kehittämissuunnitelman päivityksestä keväällä Lautakunta ehdottaa, että Tietävälän koulu lakkautetaan ja Tietävälän koulun lähikoulualueen oppilaat jaetaan kolmeen muuhun keskustan alueen lähikouluun. Kehittämissuunnitelman päivitys odottaa kaupunginhallituksen ja -valtuuston hyväksyntää. Orimattilan keskustan alueen oppilasmäärä pysyy vakaana ennustekaudella. Keskustan lähikoulualueen kiinteistökanta ei ole merkittävässä kasvussa, jonka takia opetuspalveluilla ei ole tarvetta merkittävässä määrin lisätiloille. Nähtävissä olevalla ennustekaudella lisätilan tarve kohdistuu Myllylän koulun 6. luokkalaisiin, jotka joudutaan siirtämään pois Orimattilan yhteiskoulun tiloista viimeistään syksyllä 2017 yläkoululaisten määrän kasvun takia. Ennustekaudella Lintulan ja Koivulan alueen lapsiväestön määrä vähenee, joka vapauttaa opetustilakapasiteettia keskustan alueen alakoulujen käyttöön. Alakoulun oppilaiden asuminen painottuu Orimattilan keskustan alueella ennustekaudella

9 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Jokivarren, Tönnön ja Tietävälän koulujen oppilaaksiottoalueille. Keskustan alueen kouluverkon rakenne on toiminnallisesti ja taloudellisesti tehokkainta toteuttaa niin, että Jokivarren koulussa ja Myllylän koulussa on kaksisarjainen alakoulu ja Tönnön koulu on yksisarjainen alakoulu. Ikäluokkien vaihtelua voidaan tasoittaa varautumalla niin, että Jokivarsi voi ottaa joka toinen tai kolmas vuosi kolmannen alkavan opetusryhmän ja Tönnön koulu tarvittaessa joka kolmas vuosi yhden ylimääräisen opetusryhmän. Nykyiset oppilasennusteet on laskettu kouluittain ja vuosittain. Orimattilan keskustan lähikoulualueella oppilaiden sijoittumista katsotaan kokonaisuutena ja koulujen oppilaaksiottoalueet vaihtelevat vuosittain, koska kaupunginvaltuuston päätöksen mukaisesti opetuspalveluissa tehdään opetusryhmien tasausta sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan päättäminen periaatteiden mukaan. Tulevina vuosina Tönnön oppilaaksiottoalueen oppilasmäärät kasvavat ja Tönnön alueelta ohjataan oppilaita Myllylään. Myös Tietävälän lähikoulualueen oppilasmäärä kasvaa, jolloin Tietävälän lähikoulualueen oppilaita ohjataan Jokivarteen. Huomattavaa on kuitenkin, että keskustan alueen kokonaisoppilasmäärä ei ole kasvava vaan melko tasainen. Alakoulujen oppilasmäärät ennustekaudella eivät tue uuden yksisarjaisen alakoulun rakentamista Orimattilan keskustan alueelle. Koulujen tulee olla toiminnallisesti sellaisia, että niiden käyttö on tehokasta. Orimattilan keskustan alueella tulee välttää tilannetta, jossa yksi kaksisarjainen alakoulu toimii oppilasmääriltään puolitoistasarjaisena tai yksi yksisarjainen koulu toimii 2/3 osan käyttöasteella. Liite nro 3 Tietävälän koulun nykyinen paikka on syrjässä yhdyskuntarakenteellisesti, koska suurin osa Tietävälän koulun oppilaista asuu lähempänä muita kouluja kuin Tietävälän koulua. Koulun nykyinen paikka ei ole asuntorakentamisen kannalta otollinen, kun koulun läheisyyteen ei voida kaavoittaa asuntoja. Kyläjohtokunnan esityksessä on huomioitu nykyisen koulun paikka ja siinä olevat haasteet, jonka takia aloitteessa ehdotetaan myös vaihtoehtoista uuden koulun sijoituspaikkaa lähempänä Orimattilan keskustan tiivistä yhdyskuntarakennetta. Tietävälän koulun kiinteistön kunto on huono ja vaatii joko peruskorjausta tai uuden koulun rakentamista. Sivistyspalvelut selvittivät laskennallisesti yhdessä Tilapalvelujen kanssa vuonna 2013 Tietävälän koulun kohdalta erilaisia vaihtoehtoja, kun sivistysja vapaa-aikalautakunta teki esityksen opetuspalveluiden palveluverkosta osana sivistystoimen kehittämissuunnitelmaa. Opetuspalveluiden näkökulmasta tehokkain ratkaisu on tiivistää keskustan alueen kouluverkkoa jakamalla keskustan lähikoulualueen oppilaat kolmeen kouluun. Tämä kiinteistöratkaisu

10 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta voidaan toteuttaa pienimmillä kiinteistöihin liittyvillä investoinneilla. Liite nro 4 Opetuspalveluilta vaaditaan palvelutoiminnasta säästöjä. Palvelutoiminnan säästöjen hakeminen on haastavaa nykyisessä taloustilanteessa, koska jo kolmena vuotena toimintaa on jouduttu opetuspalveluissa niin kuin muissakin sivistyspalvelukeskuksen tulosyksiköissä sopeuttamaan säästöjen vuoksi. Säästökohteet on valittu ensisijaisesti rakenteellisista ratkaisuista ja tästä on myös kysymys Tietävälän koulua koskevassa lautakunnan lakkautusesityksessä. Ratkaisussa rakenteelliset säästöt syntyvät henkilöstömäärän vähenemisen kautta, koska isommissa toimintayksiköissä opetusryhmien määrä vähenee. Rakenteellista säästöä saadaan myös kiinteistöjen vähentämisen kautta. Sivistystoimen kehittämissuunnitelman päivitykseen liittyviä palveluverkon kehittämisen periaatteita on käyty kokonaisuudessaan läpi sivistystoimenjohtajan valtuustoseminaariesityksessä Liite nro 5 Sivistystoimenjohtaja: Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta antaa esittelytekstissä olevan vastauksen kaupunginhallitukselle ja -valtuustolle Tietävälä-Pakaan kyläjohtokunnan tekemään aloitteeseen. Päätös: Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti.

11 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Erityisliikunnan kehittämissuunnitelma 52/ /2015 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 74 Asian valmistelu ja tiedustelut: liikunta- ja nuorisotoimenjohtaja Teemu Mäkipaakkanen, puh Erityisliikuntaa kuntiin on Liikuntatieteellisen Seuran toteuttama ja opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama erityisliikunnan kehittämishanke. Hankkeen tavoitteena on parantaa seitsemän kunnan kanssa erityisryhmien eli vammaisten, pitkäaikaissairaiden ja toimintakyvyltään heikentyneiden iäkkäiden liikuntamahdollisuuksia. Hankkeeseen kutsuttiin mukaan ne jäljellä olevat yli asukkaan kunnat, joissa ei ole vielä päätoimista erityisliikunnanohjaajaa. Orimattila on asukasluvultaan Suomen toiseksi suurin kunta, jossa ei ole palkattuna erityisliikunnanohjaajaa. Orimattilan erityisliikunnan kehittämissuunnitelmaan on koottu alueen erityisliikuntapalveluiden kehittämiskohteet ja kehittämistoimenpiteet. Suunnitelma on osa Erityisliikuntaa kuntiin -hanketta, johon Orimattilan liikuntapalvelut lähti mukaan keväällä Suunnitelma on tehty Orimattilaan aikaisemmin valmistuneen erityisliikunnan peruskartoituksen pohjalta, jossa selvitettiin alueen erityisliikuntapalveluiden nykytila, voimavarat ja tarpeet. Suunnitelmaa on ollut tekemässä liikunta- ja nuorisotoimenjohtaja, Orimattilan erityisliikunnan kehittämistyöryhmä, liikuntapalveluiden liikunnanohjaaja ja Erityisliikuntaa kuntiin -hankkeen projektipäällikkö Saku Rikala. Suunnitelmasta on kerätty palautetta yhdistyksiltä ja kuntalaisilta. Liite nro 6 Orimattilan kaupunki on asukasluvultaan Suomen toiseksi suurin kunta, jossa ei ole kohdistetusti resurssoitu erityisliikuntapalveluita. Tämä näkyy mm. siinä, että tehdyn selvityksen mukaan erityisliikuntapalvelut ovat (Orimattilan erityisliikunnan peruskartoitus) järjestäytymättömät, koordinoimattomat ja asukaslukuun suhteutettuna melko kehittymättömät Orimattilassa. Esimerkiksi syksyllä 2014 Orimattilassa toimi 23 erityisliikkujille soveltuvaa liikuntaryhmää, mikä tekee 14 ryhmää asukasta kohden. Keskimäärin Orimattilan kaltaisissa asukkaan kunnissa on ollut reilut 27 erityisliikkujille soveltuvaa ryhmää. Ryhmätoiminnan laajentamiseksi tarvitaan erityisliikuntapalveluiden organisoimista Orimattilassa. Yhtenä ratkaisuna on täysipäiväisen erityisliikunnanohjaajan tehtävän perustaminen Orimattilan

12 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Sivistystoimenjohtaja: liikuntapalveluihin. Erityisliikunnanohjaajan työn kohteena olisivat ne kuntalaiset, joille ei ole Orimattilassa riittävästi tarjolla ohjattuja liikuntapalveluja tai joille muut toimijat, kuten orimattilalaiset yhdistykset, eivät järjestä eivätkä välttämättä kykene järjestämään riittävästi toimintaa. Käytännössä tarkoitetaan pitkäaikaissairaita, vammaisia ja niitä iäkkäitä, joiden toimintakyky on jo heikentynyt. Näiden kuntalaisten liikuntaan panostaminen hyödyttäisi eniten niin itse liikkujia kuin Orimattilan kaupunkia. Erityisliikuntapalveluiden organisoimisella on suuri merkitys muutenkin kuin vain liikuntapalveluiden ryhmätoiminnan laajentamisessa. Erityisliikuntapalvelut vaikuttavat kohderyhmien elämänlaatuun ja vähentävät muiden palveluiden kysyntää. Erityisliikuntapalvelujen kehittäminen, suunnittelu, organisointi, yhteistyö sekä kampanjoiden, tapahtumien ja koulutustilaisuuksien järjestämiseen liittyvät tehtävät vaativat toimintaan osoitettuja resursseja ja tekijöitä. Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta hyväksyy Orimattilan erityisliikunnan kehittämissuunnitelman. Osana suunnitelmaa vuoden 2016 talousarvion valmistelussa selvitetään mahdollisuus erityisliikunnanohjaajan palkkaamiseen. Suunnitelma annetaan tiedoksi kaupunginhallitukselle. Päätös: Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti.

13 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Orimattilan uimahallin talvivuorot / /2015 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 75 Asian valmistelu ja tiedustelut: liikunta- ja nuorisotoimenjohtaja Tee mu Mäkipaakkanen, puh Orimattilan kaupungin hallintosäännön 31.5 mukaan liikunta- ja nuorisotoimenjohtaja päättää toi mi alan sa hallinnassa olevien tilojen ja alueiden käyttövuoroista ja au ki olo ajois ta, kaikkien sisäliikuntatilojen vuosittaisista vakiovuoroista sekä nii den käytöstä perittävistä maksuista sivistys- ja va paa-ai ka lau ta kun nan vahvistamien periaatteiden mukaisesti. Orimattilan Uimaseura ry. on pyytänyt oikaisua talven uimavuorojen ja koon sivistys- ja vapaa-aikalautakunnalta seuran lähettämässä säh kö pos til la , koska heidän mielestään asiassa on toi mittu virheellisesti. Viestissä tuo daan ilmi, että vuorojaon esitys suosii Lahden Ui ma seu raa tai syrjii Orimattilan Uimaseuraa. Seuraavassa otteita kir jees tä: Miksi Lahden Uimaseura menee Orimattilan Uimaseuran edelle, kun seuroille jaetaan talveksi uimavuoroja Orimattilan uimahalliin? Me ihmettelemme, miksi Orimattilan Uimaseura ei saanut ha ke miaan aikoja. Orimattilalaiset lapset joutuvat tekemään tilaa ul ko paikka kun ta lai sel le seuralle, lahtelaisille harrastajille. Vuorojaot oli haettavissa mennessä ja kyseiseen ajankoh taan Orimattilan Uimaseura ja Lahden Uimaseura toimittivat liittee nä olevan mukaiset anomukset. Liite nro 7 Orimattilan Uimaseura oli tyy ty mä tön ensimmäiseen esitykseen kellonaikojen ja ratamäärien suh teen sekä esitystä tulisi muuttaa haetun mukaisesti. Liite nro 8 Ensimmäinen esi tys uimahallin vakiovuoroista osoittaa, että Ori matti lan Uima seu ral ta ei otettu harjoitteluaikaa pois, mutta muutettiin ha ke muk ses sa ole van ison altaan klo ja pienen altaan klo ai ko ja toisinpäin sekä kahden radan käyttö rajattiin pois. Vastaavasti Lah den Uimaseura ei saanut esityksessä ha ke miaan aikoja. Pa laut teen pohjalta liikunta- ja nuorisotoimenjohtaja loi uu den esityksen. Esityksessä muutettiin Orimattilan Ui ma seu ran toivomia kel lon ai ko ja haetun mukaisesti, mutta kahden ra dan käyttö rajattiin pois uimahallin rajallisen tilan takia.

14 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Liite nro 9 Ori mat ti lan Uimaseura lähetti sähköpostia liikunta- ja nuori so toi men joh ta jal le, jossa korjattiin kahden radan käyttöä vain klo vä li sek si ajaksi sekä lisävuorojentarve torstaille klo yksi ra ta ja kaksi rataa. Tällä hetkellä Orimattilan uimahalli on aivan liian pieni käyttäjien tarpei siin nähden. Uimahalli ei rajallisuutensa tähden palvele kaikkia kun ta lai sia ja uimahallissa toimivien urheiluseurojen tarpeisiin ei pysty tä vastaamaan. Hallin nykyiset vesihierontatoiminnot on sijoitettu han ka las ti. Nykyiset vesihieronta pisteet kahdella radalla, jotka toimin nal laan vievät kuntouimareiden, vesijuoksijoiden ja uintiseurojen tar pei ta pois. Uimahallin rooli urheiluseurojen harjoituspaikkana on erilainen kuin pal loi lu hal li, jossa pääsääntöisesti liikkuvat ne, jotka ovat la ji har rasta jia. Orimattilan uimahallissa liikkuvat sa manaikai ses ti yksittäiset kun toi li jat, lapsiperheet, koulut, päiväkodit ja erilaiset ve si lii kun ta- ja uin ti toi min taa järjestävät seurat. Orimattilan Ui ma hal lia käyttävät kuiten kin selkeästi eniten työikäiset, eläkeläiset ja lap set eli kai ken ikäiset kuntouimarit, jotka eivät ole uimaseurojen tms. jä se niä. Vesijuoksijoille pyritään varaamaan 1. rata altaasta. Lisäksi yksi rata py ri tään varaamaan lapsille ja nuorille sukeltelua ja hupiuintia varten. Kol me muuta rataa jää uimaseurojen ja kuntouimareiden käyttöön. Ori mat ti lan Uimaseura on toivonut saavansa käyttöönsä kaksi rataa, jol loin kuntouimareille jää ainoastaan yksi rata niin hitaille kuin no peil le kuntouimareille. Jotta kaikille toiminnoille ja käyttäjäryhmille löytyisi tilaa ja aikaa, on ra to ja py rit ty jakamaan eri toimintojen kesken. Jaottelussa on pyritty huo mioi maan mahdollisimman hyvin käyttäjäryhmät ja har ras ta ja tahot, mut ta koska tilat ovat rajalliset voi jostain aina tuntua siltä, ettei oma ai ka tau lu ja tilojen käytettävyys kohtaa. Juuri uimahallien kohdal la nä kyy eri käyttäjäryhmien erilaisten tar pei den aiheuttamat yhteen tör mäyk set kaikkein selkeimmin. Orimattilan Uimaseuran kanssa on keskusteltu uimavuoroista sekä kah den radan käytöstä keväällä Heille ehdotettiin vaih to eh toisia vuo ro ja torstaista sunnuntaihin, joina päivinä on ollut tilaa lisävuo roil le. Nämä ajat eivät keväisessä palaverissa käynyt Ori mat tilan Ui ma seu ran valmentajan aikatauluihin. Asia on noussut uudelleen esille tal ven vakiovuoroja haettaessa. Liikunta- ja nuorisotoimenjohtaja ehdottaa, että sivistys- ja vapaa-aikalautakunta päättää liitteenä ole van uimahallin vakiovuoroehdotuksen kaksi (2) pohjalta ui ma hal lin vakiovuorot lisättynä torstain vuoroilla yhdelle radalle.

15 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Sivistystoimenjohtaja: Orimattilan Uimaseura on toimittanut esityslistan lähettämisen jälkeen lautakunnalle osoitetun kirjelmän. Liite nro 10 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta päättää hyväksyä uimahallin talvivuorot liikunta- ja nuorisotoimenjohtajan esittämän vakiovuoroehdotuksen 2 mukaisesti. Lautakunta pitää tärkeänä, että vuorojen jako on tasapuolinen ja kaikille käyttäjille varataan uimahallissa riittävästi tilaa. Orimattilan kaupungin hallintosäännön mukaan liikunta- ja nuorisotoimenjohtaja tekee viranhaltijapäätöksen vuorojen jakamisesta. Päätös: Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti. Täytäntöönpano: Pöytäkirjanote valitusosoituksin Orimattilan Uimaseuralle ja Lahden Uimaseuralle.

16 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Ammatillisesti pätevöittävän täydennyskoulutuksen tukeminen 242/ /2015 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 76 Sivistystoimenjohtaja: Asian valmistelu ja tiedustelut: opetuspäällikkö Piia Uotinen, puh Orimattilan opetuspalveluihin on laadittu henkilöstön täydennyskoulutussuunnitelma. Suunnitelmaan on kirjattu, että ammatillisena pätevöittävänä koulutuksena tuetaan erityisopettajaksi ja erityisluokanopettajaksi kelpoisuuden antavaa täydennyskoulutusta. Koulutuksen ja opetuksen laadun kannalta on tärkeää, että viranhaltijoina on tehtävien vaatimukset täyttävää ja työnantajan tavoitteisiin sitoutuvaa henkilöstöä. Orimattilan opetuspalveluissa tarvitaan erityisopetuksen ammattilaisia, joilla on työssä vaadittavat ajanmukaiset tiedot ja taidot. Liite nro 11 Erityisopettajan tehtäviin kelpoisuuden antavan koulutuksen tukeminen ja kannustaminen Orimattilassa on perusteltua. Kaupungin palvelukseen on ollut vaikea saada pätevää henkilöstöä erityisopetuksen tehtäviin. Erityisesti erityisluokanopettajan virkoihin on ollut vähän päteviä hakijoita ja monissa erityisluokissa opettajat ovat määräaikaisista työsuhteista johtuen vaihtuneet vuosittain. Käytännössä erityisopetuksen tehtäviin pätevöittävää koulutusta on perusteltua tukea tapauskohtaisesti palkallisen koulutusvirkavapaan myöntämisen kautta. Ehtona erityisopettajan tehtäviin pätevöittävän koulutuksen tukemiseen on, että opettaja on ollut vakituisessa virkasuhteessa Orimattilan opetuspalveluissa vähintään kaksi vuotta. Opintoja tuetaan myöntämällä lukuvuoden ajaksi 20 päivää palkallista koulutusvirkavapaata. Yhden lukuvuoden aikana tuetaan yhden opettajan pätevöittävää täydennyskoulutusta ja päätös tehdään hakemuksen perusteella. Päätöksen ammatillisesti pätevöittävän koulutuksen tukemisesta tekee opetuspäällikkö. Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta päättää hyväksyä Orimattilan opetuspalveluiden henkilöstön täydennyskoulutussuunnitelmaan perustuen erityisopettajan tehtäviin pätevöittävän koulutuksen tukemisen 20 päivän palkallisen koulutuvirkavapaan muodossa yhden lukuvuoden aikana ja yhden opettajan osalta. Päätös: Sivistys- ja vapaa- aikalautakunta hyväksyi Opetuspalveluiden henkilöstön täydennyskoulutussuunnitelman muutoksilla, että

17 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta koulutuksen tukemisen ehtona oleva opettajan kahden vuoden virkasuhteen Orimattilan opetuspalveluissa ei vaadita olevan vakituinen. Lisäksi lautakunta edellyttää, että täydennyskoulutusta tuettavan henkilön kanssa tehdään sopimus virkavapaan palkkauksen palauttamisesta kaupungille, mikäli pätevöittävän koulutuksen suorittanut henkilö ei ole opetuspalveluiden palveluksessa kolmea vuotta pätevöitymisen jälkeen.

18 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Oikaisuvaatimus sivistystoimenjohtajan päätökseen 53 / 2015 / Anja Jalonen 239/ /2015 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 77 Asian valmistelu ja tiedustelut: sivistystoimen talouspäällikkö Jari Railio, puh FM Anja Jalonen valittiin sivistystoimenjohtajan päätöksellä Orimattilan kaupungin perusopetuksen kielten lehtorin (englanti) virkaan sijoituspaikkana Jokivarren koulu. Anja Jalosen virkasuhde alkoi ja siihen liittyi kuuden kuukauden koeaika kunnallisen viranhaltijalain 8 :n mukaisesti. Anja Jalosen virkasuhde purettiin koeaikana sivistystoimenjohtajan päätöksellä / Anja Jalonen teki sivistystoimenjohtajan päätöksestä oikaisuvaatimuksen sivistys- ja vapaa-aikalautakunnalle. Lautakunta päätti hylätä oikaisuvaatimuksen aiheettomana. Tästä lautakunnan päätöksestä Jalonen teki kunnallisvalituksen Itä-Suomen hallinto-oikeudelle. Hallinto-oikeus kumosi sivistystoimenjohtajan ja sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan päätökset annetulla päätöksellä (00133/14/KO/22017). Päätöksen kumoamisen perustelut olivat, että virkasuhteen purkamisen peruste ei ilmene riittävällä tavalla sivistystoimenjohtajan päätöksessä - päätöstä ei perusteltu riittävällä tavalla hallintolain 45 :n mukaisesti. Myöskään sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan päätöksessä ei esitetty hallintolain 49 :ssä edellytetyllä tavalla perusteltua vastausta Jalosen oikaisuvaatimukseen. Hallinto-oikeuden päätös on liitteenä. Liite nro 12 Itä-Suomen hallinto-oikeuden päätöksessä ei mainittu, että Anja Jalosen virkasuhteen purkaminen olisi tapahtunut kunnallisen viranhaltijalain 44 :n 1 momentin vastaisesti ilman laissa säädettyä irtisanomisperustetta. Näin ollen tämän pykälän 2. momentti mahdollistaa, että jos "työnantaja on uudella päätöksellä päättänyt virkasuhteen ja tämä päätös on saanut lainvoiman, katsotaan virkasuhde päättyneeksi asiassa ensin tehdyn päätöksen mukaisesti, jollei irtisanomisajasta muuta johdu. " Tällä perusteella sivistystoimenjohtaja käynnisti kunnallisen viranhaltijalain 43 :n ja hallintolain 34 :n mukaisesti uuden kuulemismenettelyn, johon Jalonen toimitti päivätyn vastineen. Sivistystoimenjohtaja teki uuden päätöksen 1 / 2015, jossa Anja Jalosen virkasuhde puretaan kunnallisen viranhaltijalain 8 :n 3 momentin mukaisesti koeajan perusteella. Virkasuhde katsotaan päättyneen asiassa aiemmin tehdyn päätöksen

19 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta mukaisesti kunnallisen viranhaltijalain 44 :n 2 momentin mukaisesti. Anja Jalonen teki sivistystoimenjohtajan uudesta päätöksestä oikaisuvaatimuksen sivistys- ja vapaa-aikalautakunnalle. Lautakunta päätti kumota sivistystoimenjohtajan päätöksen kuulemismenettelyssä olleen muotovirheen vuoksi pyytäen sivistystoimenjohtajaa käsittelemään asian uudelleen. Sivistystoimenjohtaja käynnisti kunnallisen viranhaltijalain ja hallintolain mukaisesti uuden kuulemismenettelyn varaten mahdollisuuden kuulemistilaisuuteen avustajaa käyttäen tai kirjallisen vastineen antamiseen. Anja Jalonen toimitti päivätyn kirjallisen vastineen. Sivistystoimenjohtaja teki uuden päätöksen Anja Jalosen virkasuhteen purkamisesta kunnallisen viranhaltijalain 8 :n 3 momentin mukaisesti koeajan perusteella. Jalosen virkasuhde Orimattilan perusopetuksen palveluksessa katsotaan päättyneen asiassa aiemmin tehdyn päätöksen mukaisesti kunnallisen viranhaltijalain 44 :n 2 momenttiin perustuen. Liite nro 13 Anja Jalonen on tehnyt sivistystoimenjohtajan päätöksestä 53 / 2015 liitteenä olevan oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksessa Jalonen käy lävitse virkasuhteen purkamiselle esitetyt perusteet, joihin hänelle annettiin mahdollisuus antaa kuulemismenettelyssä vastineet. Liite nro 14 Anja Jalonen toteaa oikaisuvaatimuksessaan, ettei hän ole saanut koeajan kuluessa palautetta toiminnastaan. Jokivarren koulun rehtori on keskustellut hänen kanssaan toimenkuvan muuttamisesta 9A luokan opetuksen osalta ja rehtori oli antanut palautteena miettiä sopivuutta opettamaan englantia kolmannelta luokalta yhdeksänteen. Sen jälkeen rehtori oli tullut hänen luokseen tiedustelemaan, oliko hän miettinyt soveltuvuuttaan tähän kouluun. Jalonen kertoi soveltuvansa hyvin ja tilanne on rauhoittunut. Tämän jälkeen rehtori oli ilmoittanut, ettei hän sovellu tänne. Kuulemistilaisuudessa rehtori oli Jalosen mukaan myöntänyt, ettei hänen työsuorituksessa ole pedagogisesti moitittavaa. Virkasuhteen purkaminen perustuikin virkatehtävien hoidon kokonaisharkintaan, jossa on käytetty perusteena yhteistyökykyä henkilökunnan ja huoltajien kanssa, kykyä selviytyä viranhoitoon liittyvistä tehtävistä yhtenäiskoulussa erilaisten oppijoiden kanssa, jotka perusteet on todettu sivistystoimenjohtajan päätöksen liitteessä. Nämä perusteet on nyt avattu ja konkretisoitu sivistystoimenjohtajan päätöksessä. Anja Jalonen kiistää moniin sähköpostiviesteihin vedoten, ettei hän

20 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta olisi halunnut pitää riittävästi yhteyttä valvontaluokkansa huoltajiin. Hän toteaa aloittaneen huoltajatapaamisten suunnittelun heti pidetyn palaverin jälkeen, mutta ensimmäinen tapaaminen toteutui vasta eli kolme kuukautta koulutyön alkamisesta sen jälkeen, kun häntä oli asiasta huomautettu. Huomauttamisen hän koki syrjimisenä. Viivyttely huoltajatapaamisen järjestelyissä oli työnantajan määrittelemää käytäntöä vastaan eikä vakuuta Jalosen kiinnostusta yhteydenpitoon huoltajien kanssa. Anja Jalonen kiistää, ettei olisi halunnut tehdä yhteistyötä tutor-opettajan, muiden kieltenopettajan ja seitsemännen luokan luokanvalvojien kanssa. Hän kertoo halunneensa nimenomaan itse pohtia yhdessä tutor-opettajan kanssa arviointitapoja, mutta tutor-opettaja suuttui kun hän ilmaisi oman näkemyksensä eikä halunnut jatkaa yhteistyötä. Jalonen esittää esimerkkejä kollegojen toiminnasta, jotka eivät täytä hyvän yhteistyön kriteereitä. Kokeneena opettajana hän ei saanut kuitenkaan yhteistyötä enää toimimaan englannin kielen lehtorin kanssa. Oikaisuvaatimuksessaan hän siirtääkin vastuun yhteistyön tekemisestä viime kädessä esimiehelle eli rehtorille. Viranhoidossa selviytymisen osalta Anja Jalonen kiistää Jokivarren koulun rehtorin väitteen, että hän haluaisi opettaa vain alakoulussa. Kolmannella kouluviikolla hän oli kuitenkin jo esittänyt, että toimenkuvaa muutettaisiin kolmen viikkotunnin osalta niin, että joku muu opettaisi työrauhaongelmaista 9A-luokkaa. Hän toteaa, ettei saanut perehdyttämistä ko. poikkeuksellisen luokan historiaan, työskentelyyn tai yksittäisten oppilaiden vakaviin ongelmiin. Omana ehdotuksenaan hän esitti, että "ala-arvoisesti käyttäytyvät häiriköt" pitäisi poistaa luokasta toisen aikuisen valvontaan, jotta oppimishaluiset pystyisivät saamaan opetussuunnitelman mukaista opetusta. Rehtori oli ilmoittanut, että häiritseville oppilaille ei tulla järjestämään ns. klinikkaopetusta tai oppimisen tukea luokan ulkopuolella työrauhan takia. Jalonen totesi olevansa hyvin tyrmistynyt tällaisesta asenteesta. Hän toteaa lisäksi, ettei rehtori kohdellut hän tasapuolisesti muiden opettajien kanssa koulunkäyntiavustajan käytössä häiritsevien oppilaiden ohjaamisessa. Tämän hän myöntää korjautuneen , kun rehtori oli antanut luvan, että koulunkäyntiavustaja voi ottaa muutaman oppilaan luokasta erikseen opiskelemaan. Jalonen kutsuu oikaisuvaatimuksessa rehtorin toimintaa syrjinnäksi. Esimerkit osoittavat, ettei Jalonen halunnut ymmärtää suuren yhtenäiskoulun toimintakulttuuria. Anja Jalonen väittää oikaisuvaatimuksessa, että häntä syrjittiin myös terveydentilan perusteella, kun hänelle ei hankittu valkotaulua. Hän oli vasta kolme arkipäivää ennen koulun alkua ilmoittanut rehtorille tarvitsevansa valkotaulun liituallergiansa vuoksi. Valkotaulun saaminen ennen koulun alkua tai luokkatilojen uudelleenjärjestely ei enää tuolloin ollut mahdollista. Valkotaulun puuttumista ei voida kuitenkaan pitää terveydellisenä syrjimisenä.

21 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Esittelijä: Sivistystoimenjohtajan päätöksen perusteluissa todetaan, että Anja Jalosen virkasuhteen hoito ei sujunut odotetulla tavalla syyslukukaudella Tämä voidaan todeta edellä olevista esimerkeistä, jotka ongelmatilanteet ovat Jalosen mielestä aina muiden aiheuttamia ja tarkoitushakuisia hänen oman toimintansa ollessa virheetöntä. Jalosen työsuoritusta on koeaikana arvioitu kokonaisvaltaisesti eikä vain pedagogisesti. Edellä olevan perusteella Jokivarren koulun rehtori ja sivistystoimenjohtaja ovat työantajan edustajina koeajan aikana todenneet, ettei Anja Jalonen ole soveltuva Jokivarren kouluun sijoitetun kielen lehtorin (englanti) virkaan. Tämän vuoksi sivistystoimenjohtajan päätös Anja Jalosen virkasuhteen purkamisesta koeajalla on perusteltu. Sivistystoimenjohtajan on tässä asiassa esteellinen, jolloin esittelijänä toimii talouspäällikkö. Asiakirjoihin kokonaisuudessaan voi tutustua sivistyspalvelukeskuksessa ennen kokousta ja ne ovat esillä kokouksessa. Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta päättää olla muuttamatta sivistystoimenjohtajan päätöstä 53 / 2015 Virkasuhteen purkaminen koeajalla / Anja Jalonen, koska virkasuhteen purkamista viranhoidossa ilmenneiden ongelmatilanteiden vuoksi voidaan pitää perusteltuna, eikä Anja Jalonen ole oikaisuvaatimuksessaan tuonut esille sellaisia asioita, jotka eivät olleet sivistystoimenjohtajan tiedossa päätöstä tehdessään tai osoittaisivat päätöksen olevan perusteeton. Tarkastetaan pöytäkirja tältä osin tässä kokouksessa. Päätös: Päätösesitys hyväksyttiin yksimielisesti. Pöytäkirja tarkastettiin tältä osin tässä kokouksessa. Sivistystoimenjohtaja Timo Ahvo poistui kokouksesta esteellisenä tämän asian käsittelyn ajaksi, jolloin esittelijänä toimi talouspäällikkö Jari Railio. Täytäntöönpano: Pöytäkirjanote Anja Jaloselle valitusosoituksin.

22 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Johtokuntien ja työryhmien pöytäkirjat Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 78 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunnalle on toimitettu jäljennökset seuraavista pöytäkirjoista: Virenojan kyläjohtokunta 1 / 2015 Orimattilan yhteiskoulun ja Erkko-lukion johtokunta 2 / 2015 Päätös: Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta merkitsi pöytäkirjajäljennökset tiedoksi otto-oikeutta käyttämättä.

23 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Sivistystoimen viranhaltijoiden päätökset Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 79 Merkitään tiedoksi sivistystoimen viranhaltijoiden päätökset mahdollista otto-oikeutta käyttämättä: Sivistystoimenjohtaja 54 / 2015 Eron myöntäminen perusopetuksen lehtorin virasta 55 / 2015 Oppilaan koulutuspaikka 56 / 2015 Oppilaan koulutuspaikka 57 / 2015 Oppilaan koulutuspaikka 58 / 2015 Oppilaan koulutuspaikka 59 / 2015 Oppilaan koulutuspaikka 60 / 2015 Oppilaan koulutuspaikka 61 / 2015 Oppilaan koulutuspaikka 62 / 2015 Oppilaan koulutuspaikka 63 / 2015 Oppilaan koulutuspaikka 64 / 2015 Peruskoulun luokanopettajan virka 65 / 2015 Toimistosihteerin toimen täyttäminen 66 / 2015 Virkavalinnan vahvistaminen 67 / 2015 Järvikunnan koulun teknisen työn luokan koneiden ja laitteiden perussuunnittelun hankinta 68 / 2015 Opetuksen poikkeava aloittamisajankohta 69 / 2015 Opetuksen poikkeava aloittamisajankohta 70 / 2015 Koulunkäyntiavustajan määräaikainen toimi 71 / 2015 Koulunkäyntiavustajan määräaikainen toimi 72 / 2015 Koulunkäyntiavustajan määräaikainen toimi 73 / 2015 Perusopetuksen erityisluokanopettajan virka (määräaikainen) 74 / 2015 Peruskoulun va. äidinkielen ja kirjallisuuden lehtori 75 / 2015 Valmistava opetus 76 / 2015 Valmistava opetus 77 / 2015 Valmistava opetus 78 / 2015 Työpajan yksilövalmentajan määräaikainen toimi 79 / 2015 Työpajan yksilö- ja työvalmentajan määräaikainen toimi 80 / 2015 Nuoriso-ohjaajan toimi 81 / 2015 Oppilaan koulutuspaikka 82 / 2015 Oppilaan koulutuspaikka 83 / 2015 Oppilaan koulutuspaikka Opetuspäällikkö 1-88 / 2015 Erityinen tuki Orimattilan yhteiskoulun rehtori 39 / 2015 Kielten lehtorin vuorotteluvapaan sijainen 40 / 2015 Ma. joustavan perusopetuksen opettaja Talouspäällikkö Työsopimus

24 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Tietävälän koulun rehtori 66 / 2015 Viranhoitomääräys 67 / 2015 Virkavalinnan vahvistaminen 68 / 2015 Viranhoitomääräys 69 / 2015 Viranhoitomääräys Liikunta- ja nuorisotoimenjohtaja 11 / 2015 Liikuntatilojen vakiovuorojen myöntäminen talvikaudelle Varhaiskasvatusjohtaja 1 / 2015 Terhi Tynjän nimikemuutos ja muutos työtehtävissä Päätös: Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta merkitsi viranhaltijapäätökset tiedoksi otto-oikeutta käyttämättä.

25 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Saapuneet kirjeet Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 80 Merkitään lautakunnan tietoon saatetuiksi seuraavat kirjeet ja tiedonannot ja tehdään niitä mahdollisesti koskevat päätökset: Opetus- ja kulttuuriministeriö / Päätös OKM/543/520/2015 Erityisavustuksen myöntäminen koulunkäyntiavustajien palkkaamiseen erityisopetuksen laadun kehittämiseksi (6 300 euroa) Opetus- ja kulttuuriministeriö / Päätös OKM/543/520/2015 Erityisavustuksen myöntäminen vaativaan erityisopetukseen liittyvän opetushenkilöstön ja koulunkäyntiavustajien koulutukseen osallistumisen kustannusten kattamiseen (9 600 euroa) Opetus- kulttuuriministeriö / Tiedote Opetus ja kulttuuriministeriön organisaatiouudistus vahvistaa kärkihankkeiden toimeenpanoa Opetus- ja kulttuuriministeriö / Kirje OKM/4/040/2015 Opetus- ja kulttuuriministeriön kirje lukiokoulutuksen järjestäjille Opetus- ja kulttuuriministeriö / Tiedote Ammatillisen koulutuksen yhteiskunnallista merkitystä lisätään Opetus- ja kulttuuriministeriö / Päätös OKM/799/520/2015 Erityisavustus esi- ja perusopetuksen toimintakulttuurin kehittämiseen vastaamaan tulevaisuuden vaatimuksia ( euroa) Hämeen TE-toimisto / Tiedote Etelä-Suomen aluehallintovirasto Työsuojelun vastuualue Tarkastuskertomus 2015/15578 Jyväskylän yliopiston Koulutuksen tutkimuslaitos / Tiedote Eurooppalainen lukutaitoverkosto ELINET on avannut verkkosivunsa Orimattilan sivistyspalvelukeskus Sopimus Orimattilan Peltolan päiväkodin kalustamisesta kokonaistoimituksena Tmi Anzq / Palvelusopimus Urheilutalon kahvio- ja lipunmyyntipalvelu Päätös: Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta merkitsi tiedoksi saapuneet kirjeet ja tiedonannot.

26 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Muut asiat Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 81 Varhaiskasvatuksen aluemallin tehtäväkohtaiset palkat Kaupunginhallitus on hyväksynyt varhaiskasvatuksen aluemallin tehtävien nimikemuutokset ja nimikkeiden tehtäväkohtaisten palkkojen vaihteluvälit. Hallitus päätti, että sivistys- ja vapaa-aikalautakunta päättää välyksen sisällä nimikkeiden tehtäväkohtaiset palkat. Päätöksen jälkeen varhaiskasvatusjohtaja kävi asiasta YT-neuvottelun asianomaisen henkilöstön ja JUKO:n pääluottamusmiehen kanssa tehtäväkohtaisista palkoista. Peltolan varhaiskasvatusaluejohtajan tehtäväkohtaiseksi palkaksi sovittiin euroa, varhaiskasvatusaluevastaavan euroa ja varhaiskasvatuksen palveluohjaajan euroa kuukaudessa Liite nro 15 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta päätti yksimielisesti hyväksyä Peltolan varhaiskasvatusaluemalliin liittyvät tehtäväkohtaiset palkat - varhaiskasvatusaluejohtaja euroa / kk - varhaiskasvatusaluevastaava euroa / kk - varhaiskasvatuksen palveluohjaaja euroa / kk Pöytäkirja tarkastettiin tältä osin tässä kokouksessa. Täytäntöönpano: Pöytäkirjanote ao.henkilöille, toimistosihteeri Riitta Haapaselle ja talousjohtajalle. Sivistys- ja vapaa-aikalautakunnan talousarviototeutuma Lautakunta merkitsi tiedoksi talouspäällikön selvityksen talousarvion toteutumasta Sivistystoimenjohtajan tiedotusasiat Sivistys- vapaa-aikakunta merkitsi tiedoksi sivistystoimenjohtajan selvitykset Urheilutalon sisäilmakorjauksista ja hankesuunnitelman valmistelusta sekä Koulutuskeskus Salpauksen Yt-neuvotteluista.

27 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ ORIMATTILAN KAUPUNKI OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS LIITE 16 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Kokouspäivämäärä Nähtävilläolopäivä MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, perusteet koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät 69-71,73, Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1. mom:n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätök siin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pykälät HLL 5 :n 1. mom./muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaa timusviranomainen ja -aika Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite sekä sähköpostiosoite Orimattilan sivistys- ja vapaa-aikalautakunta Pappilantie 2, PL ORIMATTILA sposti: orimattilan.kaupunki@orimattila.fi Pykälät Muutoksenhaku hankinta-asioissa: Oikaisuvaatimusaika ja sen alkaminen Oikaisuvaatimusasiakirjojen toimittaminen Oikaisuvaa timuksen sisältö Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, saantitodis tuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Oikaisuvaatimus on toimitettava valitusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. Omalla vastuulla asiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin asiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. Oikaisuvaatimuksen voi toimittaa myös sähköisesti ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava. Liitetään pöytäkirjaan

28 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ VALITUSOSOITUS Valitusvi- Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Oikaisuvaatimuksen johdosta annet tuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. ranomai- nen ja valitus aika tuk sin myös asian osainen sekä kunnan Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvali- jäsen. Valitusviranomainen, osoite ja postiosoite Hämeenlinnan hallinto-oikeus Raatihuoneenkatu HÄMEENLINNA Puh Fax hameenlinna.hao(at)oikeus.fi Kunnallisvalitus, pykälät Valitusaika päivää Hallintovalitus, pykälät Valitusaika 30 päivää Kunnallisvalitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, saantitodis tuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana.kaava-asioissa kunnallisvalitus on tehtävä 30 päivän kuluessa siitä, kun päätös on asetettu yleisesti nähtävil le. Maa-aineslupa asioissa kunnallisvalitus on tehtävä 30 päivän kuluessa siitä, kun päätös on annettu. Muu valitusviranomainen, osoite ja postiosoite Markkinaoikeus Radanrakentajantie Helsinki Puh Fax markkinaoikeus(at)oikeus.fi Pykälät Valitusaika 14 päivää Valituskir ja Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Valituskirjassa on ilmoitettava - valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite - päätös, johon haetaan muutosta - miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi - muutosvaatimuksen perusteet Valituskirja on valittajan tai valituskirjan muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoas taan laatija on allekirjoittanut valituskirjan, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkunta ja pos tiosoi te. Valitusasiakirjo jen toimit taminen Valituskirjaan on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettuna jäljen nöksenä sekä todistus siitä päivästä, josta valitusaika on luettava. Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin vali tusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille valitusajan viimeisenä päivä nä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Asiakirjat voi toimittaa myös sähköi sesti en nen valitusajan päätty-mistä. Valitusasiakirjat voi toimittaa myös: nimi, osoite ja postiosoite Valitusasiakirjat on toimitettava1): nimi, osoite ja postiosoite Pykälät Pykälät Lisätietoja Yksityiskohtainen oikaisuvaatimusohje / valitusosoitus liitetään pöytäkirjanotteeseen 1)Jos toimitettava muulle kuin valitusviranomaiselle. Liitetään pöytäkirjaan

77 18.08.2015. Oikaisuvaatimus sivistystoimenjohtajan päätökseen 53 / 2015 / Anja Jalonen

77 18.08.2015. Oikaisuvaatimus sivistystoimenjohtajan päätökseen 53 / 2015 / Anja Jalonen Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 77 18.08.2015 Oikaisuvaatimus sivistystoimenjohtajan päätökseen 53 / 2015 / Anja Jalonen 239/01.01.04/2015 Sivistys- ja vapaa-aikalautakunta 77 Asian valmistelu ja tiedustelut:

Lisätiedot

Otsikko Sivu 27 Aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestäminen ja

Otsikko Sivu 27 Aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestäminen ja KITTILÄN KUNTA Pöytäkirja 7/2015 1 Koululautakunta Aika 26.08.2015 klo 09:00-12:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 27 Aamu- ja iltapäivätoiminnan järjestäminen

Lisätiedot

Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN 109 70 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN 109 70 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2013 107 Tarkastuslautakunta AIKA 14.05.2013 klo 08:00-12:00 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN

Lisätiedot

Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 58 Tarkastuslautakunta AIKA 19.03.2013 klo 08:00-14:10 PAIKKA Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 38 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tarja Kyllönen ja Pekka Sinkkonen.

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tarja Kyllönen ja Pekka Sinkkonen. LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 31 Vapaa-aikalautakunta Aika 26.05.2016 klo 18:16-18:45 Paikka Kunnantalo, alakerran kokoushuone Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS JOUTSAN KUNTA OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä perusteet kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Linda Suokas ja Merja Mälkiä.

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Linda Suokas ja Merja Mälkiä. LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 111 Koululautakunta Aika 09.12.2015 klo 18:05-19:20 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29 Maaseutulautakunta 26.04.2011 AIKA 26.04.2011 klo 19:00-19:25 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 1 Tarkastuslautakunta 29.04.2016 AIKA 29.04.2016 klo 16:00-19:15 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 44 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajat: PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116. Tarkastuslautakunta1. AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02

Pöytäkirjan tarkastajat: PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116. Tarkastuslautakunta1. AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116 Tarkastuslautakunta1 AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 75 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

VIITASAAREN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(10) Viitasaaren kaupungintalo kaupunginhallituksen huone

VIITASAAREN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(10) Viitasaaren kaupungintalo kaupunginhallituksen huone Tarkastuslautakunta VIITASAAREN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(10) Aika 09.12.2015 klo 09:00-11:46 Paikka Viitasaaren kaupungintalo kaupunginhallituksen huone Läsnä Suni Hannu puheenjohtaja 9:06-11:46 Pulkkinen

Lisätiedot

JUANKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2015 71

JUANKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2015 71 JUANKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/2015 71 Sivistyslautakunta Aika 30.10.2015 klo 15:00-15:30 Paikka Kaupungintalo 3 krs. kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 49 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Liperin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 10, 83100 Liperi

Liperin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 10, 83100 Liperi LIPERIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 1 Tarkastuslautakunta 02.02.2015 Aika 02.02.2015 klo 12:30-13:45 Paikka Liperin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Keskustie 10, 83100 Liperi Käsitellyt asiat

Lisätiedot

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Ympäristölautakunta 06.02.2014 AIKA 06.02.2014 klo 16:00-17:10 PAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2016 1. Sivu. 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 23 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2016 1. Sivu. 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 23 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 30.03.2016 klo17:00-19:34 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 23

Lisätiedot

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 22. Tekninen lautakunta 18.02.2015 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA

PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 22. Tekninen lautakunta 18.02.2015 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA PARKANON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2015 22 Tekninen lautakunta 18.02.2015 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Sivu 14 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN TOTEAMINEN 24 15 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 25 16 TYÖNTUTKIMUKSEN

Lisätiedot

Virkamiespäätökset Liikunta-, nuoriso- ja kulttuuriavustusten julistaminen haettavaksi Kirjastonjohtajan virka

Virkamiespäätökset Liikunta-, nuoriso- ja kulttuuriavustusten julistaminen haettavaksi Kirjastonjohtajan virka nro 3/2010 SISÄLLYSLUETTELO SIVLTK 22 SIVLTK 23 SIVLTK 24 SIVLTK 25 SIVLTK 26 Kokouksen järjestäytyminen Taloustilanne Virkamiespäätökset Liikunta-, nuoriso- ja kulttuuriavustusten julistaminen haettavaksi

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2010 1

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2010 1 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 4/2010 1 Ammattiopisto Novidan johtokunta 10.08.2010 Aika 10.08.2010 klo 18:00 Paikka Uudenkaupungin ammattiopisto Novida Luettelo käsitellyistä asioista Sivu 21 Kokouksen

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 21 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 17.05.2016 klo 16:07-16:38 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2014 1

Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2014 1 Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2014 1 Tarkastuslautakunta Aika Tiistai 29.04.2014 klo 09:00-15:20 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet et Muut saapuvilla olleet Tommila

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 21.5.2013 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.4.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.3.2010 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 76 PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 76 PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 76 Sosiaalilautakunta 02.11.2015 AIKA 02.11.2015 klo 18:00-19:20 PAIKKA PELKOSENNIEMEN KUNNANVIRASTO, VALTUUSTOSALI KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2016 22 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 06.09.2016 klo 17:15-17:30 Paikka Kaupungintalo Imatrankoski (h.308) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2010 1. PAIKKA Äänekosken kaupungintalo, kokoushuone nro 115. Otsikko Sivu

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2010 1. PAIKKA Äänekosken kaupungintalo, kokoushuone nro 115. Otsikko Sivu ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2010 1 Opetuslautakunta AIKA 02.09.2010 kello 17:00-19:25 PAIKKA Äänekosken kaupungintalo, kokoushuone nro 115 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 45 Kokouksen

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 67 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 19.05.2017 09:00-09:20 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, 3-kerros KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 38 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.2.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1(9)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1(9) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1(9) Keuruun Vuokra-asunnot Liikelaitoksen johtokunta 02.03.2016 AIKA 02.03.2016 klo 16:00-16:45 PAIKKA Kaupungintalo, takkahuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 8 Kokouksen

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.11.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 28.04.2015 AIKA 28.04.2015 klo 15:15-18:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone Pinsetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Tarkastuslautakunta 03.05.2017 AIKA 03.05.2017 klo 18:00-20:12 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Lapinjärventie 25 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Lapinjärventie 25 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2014 Kokousaika 22.10.2014 klo 18.42 20.20 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Lapinjärventie 25 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Galina Punkkinen ja Jarkko Hirvikallio.

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Galina Punkkinen ja Jarkko Hirvikallio. LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2015 101 Koululautakunta Aika 11.11.2015 klo 18:03-19:00 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tarkastuslautakunta 1/2016 1

KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tarkastuslautakunta 1/2016 1 KEITELEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Tarkastuslautakunta 1/2016 1 KOKOUSAIKA Torstai 11.2.2016 kello 15.15 16.10 KOKOUSPAIKKA Kunnantoimisto, Äyräpääntie 2, 72600 Keitele SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10. Kunnanhallitus 11.06.2015. Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05. Kirjasto, kirjaston sali.

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10. Kunnanhallitus 11.06.2015. Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05. Kirjasto, kirjaston sali. Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2015 1 / 10 Kunnanhallitus 11.06.2015 Aika 11.06.2015 klo 18:00-19:05 Paikka Kirjasto, kirjaston sali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 166 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 167

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.2.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 17.5.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 1.3.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 5.5.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 24.01.2017 klo 11:05-11:15 Paikka Kaupungintalo, Vallinkoski (138) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 44 Energialaitoksen johtokunta 10.03.2014 AIKA 10.03.2014 16:30-17:00 PAIKKA Energialaitos KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Toimielin Kokouspäivämäärä Tekninen lautakunta 25.8.2015 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Kokousasian otsikko Sivu 44 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 45 Pöytäkirjantarkastajat 4 46 Lipertek Oy omavelkainen takaus 5

Kokousasian otsikko Sivu 44 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 45 Pöytäkirjantarkastajat 4 46 Lipertek Oy omavelkainen takaus 5 LIPERIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 1 Kunnanhallitus 24.02.2014 Aika 24.02.2014 klo 16:30-16:35 Paikka Liperin kunnanvirasto Käsitellyt asiat :t 44-46 Kokousasian otsikko Sivu 44 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Nousiainen Matti jäsen. kunnanhall.edustaja, poissa

Nousiainen Matti jäsen. kunnanhall.edustaja, poissa PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 221 Tekninen lautakunta KOKOUSTIEDOT Aika ke 12.08.2015 klo 16:30-17:15 Paikka Kunnantalo, teknisen kokoustila OSALLISTUJAT Läsnä Helaakoski Matti puheenjohtaja Lintunen

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.6.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2017 125 Kaupunginhallitus Aika 20.02.2017 klo 18:19-18:25 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 51 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti.

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti. Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/2017 125 mukaisesti. Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon

Lisätiedot

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika 15.04.2015 klo 09:00-11:30 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone OSALLISTUJAT Läsnä Mattila Olli puheenjohtaja Koivusipilä

Lisätiedot

Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147 88 Oikaisuvaatimus työpajaohjaajan valintapäätökseen / Laakso Sari

Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147 88 Oikaisuvaatimus työpajaohjaajan valintapäätökseen / Laakso Sari Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 9/2014 145 Sivistyslautakunta Aika 22.12.2014 klo 18:00-18:40 Paikka Kunnantalo, kahvio Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 6/2012 1. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 6/2012 1. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 6/2012 1 Keskusvaalilautakunta Aika 24.09.2012 klo 16:00-17:15 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

EDUPOLI, Ammattitie 1, Porvoo

EDUPOLI, Ammattitie 1, Porvoo 18.10.2012 1 KOKOUSAIKA 18.10.2012 klo 17.15-18.58 KOKOUSPAIKKA EDUPOLI, Ammattitie 1, Porvoo KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no Yh 123 : Kokouksen avaus... 3 Yh 124 : Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus...

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 07.05.2015 AIKA 07.05.2015 klo 15:35-20:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.11.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.3.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2012 Kokousaika 19.12.2012 klo 18.00-19.05 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Yhteispalvelupiste KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy

103 ohm Toimeksiantosopimus/Kaakkois-Suomen Metsätilat Oy 134 Kokousaika Tiistai 28.6.2011 kello 17.50 18.55 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanvaltuuston istuntosali Käsitellyt asiat nro liite 98 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 99 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Muutoksenhaku viranomaisen päätöksestä

Muutoksenhaku viranomaisen päätöksestä Muutoksenhaku viranomaisen päätöksestä Kunnallishallinnossa voidaan päätöksenteon jälkeen tutkia päätökseen ja päätöksentekoon liittyviä erimielisyyksiä ja virheellisyyksiä monin tavoin. Yleensä päätökseen

Lisätiedot

Otsikko Sivu 54 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 55 Pöytäkirjan tarkastustapa 4 56 Päivähoidon avoimien lastentarhanopettajan ja lastenhoitajan

Otsikko Sivu 54 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 55 Pöytäkirjan tarkastustapa 4 56 Päivähoidon avoimien lastentarhanopettajan ja lastenhoitajan Toivakan kunta Pöytäkirja 6/2015 1 / 10 Sivistystoimenlautakunta 23.06.2015 Aika 23.06.2015 klo 16:30-16:45 Paikka Toivakan kirjasto Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 54 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 55

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 6.6.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2016 50 Vapaa-aikalautakunta Aika 17.11.2016 klo 17:00-18:50 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone K1-2 Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 27 Tutustuminen Ulvilan liikuntapalveluihin

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/2019 1 Tarkastuslautakunta Kokousaika 10.01.2019 klo 07:30-10:45 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, Parikkala Käsitellyt asiat

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 1. Sivu 35 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 36 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 1. Sivu 35 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 36 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2014 1 Joensuun Työterveysliikelaitoksen johtokunta Aika 08.10.2014 klo 17:00-17:35 Paikka Penttilänkatu 7-9, 80220 Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 35 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2017 AIKA 27.04.2017 klo 18:30-21:05 PAIKKA Yleishallinnon kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 40 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS JOUTSAN KUNTA Teknisen lautakunnan lupajaosto OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä perusteet

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN-SAVUKOSKEN PÖYTÄKIRJA/ Nro Sivu KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA Ympäristöterveyslautakunta 1 / 2015 1

PELKOSENNIEMEN-SAVUKOSKEN PÖYTÄKIRJA/ Nro Sivu KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA Ympäristöterveyslautakunta 1 / 2015 1 PELKOSENNIEMEN-SAVUKOSKEN PÖYTÄKIRJA/ Nro Sivu KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA Ympäristöterveyslautakunta 1 / 2015 1 KOKOUSTIEDOT Aika 5.2.2015 klo 14.00 Paikka Kokoushuone, Pelkosenniemen terveyskeskus

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 3/2015 21 29

Tekninen lautakunta 3/2015 21 29 SIIKAISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Tekninen lautakunta 3/2015 21 29 Aika Keskiviikko 22.04.2015 klo 18.00 19.00 Paikka Kunnanvirasto Läsnä Harju Tero puheenjohtaja Söderbacka Sari varapuheenjohtaja Järvenpää

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus. Porvoon kaupunki. Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus. Porvoon kaupunki. Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus Kunta Porvoon kaupunki Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus 12.8.2019 Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain

Lisätiedot

LAPIN JÄTEHUOLTO KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA Nro 2/2016 Yhtymähallitus Sivu 1 ( 10 ) 04.05.2016

LAPIN JÄTEHUOLTO KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA Nro 2/2016 Yhtymähallitus Sivu 1 ( 10 ) 04.05.2016 Yhtymähallitus Sivu 1 ( 10 ) KOKOUSAIKA 02.05.2016 - klo 14.00 KOKOUSPAIKKA OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Sähköpostikokous Maarit Junttila Arto Leppälä Outi Marttila Veikko Virtanen Manu Friman Tuovi Karvonen

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.09.2019 klo 14:00-16:35 Paikka Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 22 Kaupungin talouskatsaus 3 23

Lisätiedot

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 4/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 31.08.2017 Klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät 34, 35, 36, 39, 40

koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät 34, 35, 36, 39, 40 OIKAISUVAATIMUS JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaati musta ei kä kunnal lisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Linda Suokas ja Jaakko Punkkinen.

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Linda Suokas ja Jaakko Punkkinen. LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 70 Koululautakunta Aika 03.08.2016 klo 18:00-18:31 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Perjantai 29.04.2016 klo 09.00-9.50. Ravitsemiskeskuksen luentotila

Perjantai 29.04.2016 klo 09.00-9.50. Ravitsemiskeskuksen luentotila PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika Kokouspaikka Läsnä Perjantai klo 09.00-9.50 Ravitsemiskeskuksen luentotila Jäsen Uusitalo Merja, puheenjohtaja Keltto Pekka, varapj. Huhtamäki-Kuoppala Minna Kankaanpää Mauri Kuivila

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 Kokousaika 14.10.2010 klo 18.30-19.10 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2015 1 Keskusvaalilautakunta Aika 17.04.2015 klo 17:00-20:30 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 11 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 2.5.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdäkuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta perusteet eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.2.2015 klo 15:00 16:46 Paikka Ulvilan kaupungintalo, kokoustila K1-K2 Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 5 6 7 Teknisen toimen taloudellisten

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 4/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 4/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 4/2017 28 Tarkastuslautakunta Kokousaika 30.08.2017 klo 07:00-08:50 Kokouspaikka Kirjolan koulu,neuvotteluhuone, Kirjolankatu 5, 59100 Parikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 15

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 11 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 16.05.2017 klo 16:05-16:40 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 7/2013 48. Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 7/2013 48. Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 7/2013 48 Maaseutuelinkeinolautakunta Kokousaika 18.12.2013 klo 13:00-13:20 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, 59100 Parikkala

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Sivistyslautakunta 04.02.2014 AIKA 18:08-19:32 PAIKKA Monninkylän koulu KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 3 2 TALOUSARVION TOTEUTUMINEN AJALLA

Lisätiedot

1 Hannu Tullinen. MIKKELIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Sivu 1 /5 Tarkastuslautakunta 2013 2016 16.12.2015 Nro 10/2015

1 Hannu Tullinen. MIKKELIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Sivu 1 /5 Tarkastuslautakunta 2013 2016 16.12.2015 Nro 10/2015 MIKKELIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Sivu 1 /5 Tarkastuslautakunta 2013 2016 16.12.2015 Nro 10/2015 AIKA Ke 16.12.2015 klo 16.30 18.40 PAIKKA Kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone LÄSNÄ Juhani Oksman puheenjohtaja,

Lisätiedot

122 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 98 46 123 Opetussuunnitelman muutos / Käyttäytymisen arviointi

122 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. 98 46 123 Opetussuunnitelman muutos / Käyttäytymisen arviointi PORNAISTEN KUNTA Sisällysluettelo 7 / 2009 Sivistyslautakunta KOKOUSAIKA Torstai 26.11.2009 klo 18.30 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite Sivu 122 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Tekninen lautakunta nro 5/2010 28.4.2010 SISÄLLYSLUETTELO

Tekninen lautakunta nro 5/2010 28.4.2010 SISÄLLYSLUETTELO nro 5/2010 SISÄLLYSLUETTELO TEKNLTK 40 Kokouksen järjestäytyminen TEKNLTK 41 Marsuddenin alue yleiskaavan muutos, osallistumis- ja arviointisuunnitelma TEKNLTK 42 Golfkartanon pohhjoispuoleisen alueen

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 Tarkastuslautakunta 2017-2020 AIKA 11.04.2019 klo 16:00-18:19 PAIKKA D 1.7 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 40 Pöytäkirjan tarkastajat

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 11/2017 1 Tarkastuslautakunta 20.12.2017 Aika 20.12.2017 klo 09:03-10:57 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Toimintaympäristölautakunta 1. Kunnanvirasto, valtuustosali. 22 Rakennusmestarin määräaikaisen toimen täyttäminen

POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Toimintaympäristölautakunta 1. Kunnanvirasto, valtuustosali. 22 Rakennusmestarin määräaikaisen toimen täyttäminen POSION KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2016 Toimintaympäristölautakunta 1 KOKOUSAIKA Perjantai 08.04.2016 klo 10.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, valtuustosali 22 Rakennusmestarin määräaikaisen toimen täyttäminen Kokouksen

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2015 181

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2015 181 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2015 181 Sivistyslautakunta 24.11.2015 Aika 24.11.2015 klo 17:30-19:25 Paikka Kunnantalo, kokoustila 1-2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 101 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Muut saapuvilla olleet Jaakko Alamattila khall edustaja Paula Alatalo rehtori-koulutoimenjohtaja

Muut saapuvilla olleet Jaakko Alamattila khall edustaja Paula Alatalo rehtori-koulutoimenjohtaja ENONTEKIÖN KUNTA Sivistyslautakunta PÖYTÄKIRJA Kokousaika 28.9.2011 klo 16-16.25 Kokouspaikka Virastotalo Saapuvilla Seppo Alatörmänen pj olleet jäsenet Jyri Hautamäki vpj Mika Vaari vj Sirpa-Liisa Korva

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta Kokousaika Keskiviikko 28.9.2016 klo 17.00 17.57 Kokouspaikka Kuntala, kakkossali Asiat sivu nro 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle 2017... 77

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 69

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 69 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 69 Vapaa-ajan lautakunta 30.11.2015 AIKA 30.11.2015 klo 19:22-19:51 PAIKKA Kunnantalon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 47 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 Tarkastuslautakunta 12.11.2013 AIKA 12.11.2013 klo 16:30-19:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 100 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/2015 1 Tarkastuslautakunta Kokousaika 15.04.2015 klo 08:00-10:10 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, 59100 Parikkala Käsitellyt

Lisätiedot

Mervi Niemelä. Jouko Savikoski, Marko Törmälehto. Mirva Möttönen, puheenjohtaja Marika Niittykoski, jäsen kaupunginhallituksen edustaja

Mervi Niemelä. Jouko Savikoski, Marko Törmälehto. Mirva Möttönen, puheenjohtaja Marika Niittykoski, jäsen kaupunginhallituksen edustaja HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Vapaa-aikatoiminnan lautakunta 3/2011 19 KOKOUSAIKA Keskiviikko 22.6.2011 klo 14-14.25 KOKOUSPAIKKA Liikuntatoimisto, Haapaveden Uimahalli, Urheilutie 56, Haapavesi

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 8.12.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 24.01.2018 AIKA 24.01.2018 klo 17:00-19:50 PAIKKA Otsonmäen päiväkoti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 (11 )

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 (11 ) KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 (11 ) Vapaan sivistystyön jaosto 12.05.2016 AIKA 12.05.2016 klo 18:00-19:14 PAIKKA Tervolan kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot