MolpeborgsPosten. Taku. Leirilehti numero Kaisa ja Erna

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MolpeborgsPosten. Taku. Leirilehti numero 3 7.7.2011. - Kaisa ja Erna"

Transkriptio

1 Leirilehti numero Taku - Kaisa ja Erna TaKu1-kurssilla käy kova hulina, kun saavumme keskelle sankoruiskuharjoitusta. Nuoret odottavat parijonossa, toiset enemmän ja toiset vähemmän rauhallisina vuoroaan sankoruiskulla suihkuttamiseen. Kouluttaja ottaa aikaa, kun nuoret suihkuttavat vedellä täytettyjä limsapulloja kumoon. Toimittajien piinapenkkiin joutui (tai pääsi ) kurssinjohtaja Harri Sorri. Kurssin sisällöstä hän kertoi sen verran, että harjoiteltavia asioita ovat esimerkiksi letkun, suihkuputkien ja palonarujen käsittelyt sekä muut alaan liittyvät perustaidot. Harri sanoo, että kurssi ja kurssilaiset ovat vastanneet aika lailla odotuksia. Suurempia yllätyksiä ei ole tullut, mutta Harri kertoo, että aina joukossa on muutamia jotka ovat enemmän äänessä ja erottuvat joukosta. Nappasimme pikaiseen haastatteluun muutaman kurssia käyvän nuoren. Haastattelimme Jiri Lepistöä (12 v.), Juuso Latvalaa (10 v.), Viivi Tuomistoa (10 v.) ja Kalle-Oskari Mäkelää (9 v.). Kurssilaiset kertoivat, että ovat oppineet uusia asioita leirin aikana, mutta osa asioista on tuttua jo omasta palokunnasta. Kouluttajat saavat paljon kehuja ja kurssilaiset kertoivat, että kouluttajat keksivät heille aina kaikkea kivaa tekemistä. Kurssin sisältö on vastannut odotuksia, mutta jonkin verran yllätyksiäkin on kuulemma tullut. Kun kysyimme, onko leirillä ja kurssilla ollut kivaa, kuuluu innokas Joo kaikkien suusta. Ehkä näemme siis nämä leiriläiset vielä tulevillakin leireillä?

2 Sida 2 Vierailupäivän satoa -Tanja V a l t t e r i T e r v a l a, k o u l u - tusohjaaja SPEKISTÄ on myös tullut katsastamaan t o i m i n - t a a m m e l e i r i l l ä. Mies on a h k e r a nuorisoleireillä kävijä, ja muistelee itsekin olleensa oppilaana näillä leireillä, joskaan ei Popelin, mutta oman alueensa nuorisoleireillä. Nuorisoleirejä on tällä hetkellä käynnissä yhteensä 7! Viidellä näistä olen ajatellut käydä. Valtteri aloitti nykyisessä työssään 2009, ja sinä vuonna hän käväisi jokaisella järjestetyllä nuorisoleirillä. Nyt on kuitenkin jouduttu hieman joustamaan ja on soviteltu toisten kanssa, että Sirpa Suomalainen piipahti niin ikään PoPeLin VIP-vieraana leirillä. Tuntuu tosi oudolle tulla tänne, kun ei ole operatiivisessa vastuussa! Ihan kun olisi tehnyt jotain väärin! toteaa Sirpa. he hoitavat nämä käynnit, pääasia että jokaisella leirillä vieraillaan. Nämä ovat paikkoja, joista tulee se todellinen palaute ja täältä tulee selville, mitä kehitettävää tai tehtävää tällä saralla tulisi tehdä. Kun miehellä on noin paljon kokemusta erilaisista leireistä, en malttanut olla kysymättä hänen huomioistaan näiden erilaisuudesta. Melko identtisiä, ainoastaan kulttuurierot näkyvät. Lapissa vähän katsellaan ja tehdään ja Länsi-Suomessa kouluttajat ovat puvuissaan. Alueiden ominaispiirteet ovat vain mukavia. Valtteri pitää erittäin hienona kielikylpyleiriä ajatusta. Tämä on trendi maailmalla ja on hienoa että täälläkin järjestetään tämänkaltaista toimintaa. Käyttäkää nyt hyväksi mahdollisuutta ja verkostoitukaa! kannustaa Valtteri leireilijöitä. Viikon päästä mies on lähdössä Sloveniaan, jossa 40 eri joukkuetta 20 eri maasta osallistuu CTIF:n palokuntakilpailuihin. Suomen edustajia siellä on Taivassalon ja Rantakulman palokunnista. Eli mies todella uskoo yhteistoimintaan, mahdollisista kielimuureista huolimatta. Lopuksi Valtteri toivottaa kivaa loppuleiriä kaikille! Sirpa lähettää kaikille tutuille lämpöisiä terveisiä! :) Tämä onkin nyt ensimmäinen leiri, jossa Sirpa ei ole vastuussa varsinaisista leirijärjestelyistä ja kuulinpa tuossa telttailualueella kävellessäni jonkun hänelle huudattaneen Ota nyt toi VIPmerkki rinnasta pois ja tule töihin sieltä! :)

3 Sida 3 Lofus vieraili leirillä! Leirin suojelijamaskotti Lofus käväisi aamulla tervehtimässä Ainoa. Ainoa vähän jännitti tavata kerrankin itseänsä isompi karvaotus, mutta uskaltautui kuitenkin samaan kuvaan : ) Muistot heräävät Molpen leiritoimiston terassilla -Tanja Vastapäätäni istuu mies, jolla riittää kokemusta palokuntanuorisoleireistä. Kun minä aloitin Popelin, tai silloisen Vaasan läänin palontorjuntaliiton toiminnanjohtajana 1967, olivat nämä leirit nimeltään poikaleirejä. Tytöt ovat osallistuneet näille leireille vasta -80 luvun puolella ja kaikesta epäröinnistä huolimatta, näyttää se toimineen kuitenkin erittäin hyvin. Pentti Herala on tullut leirille Popelin kutsuvieraana, eikä suotta. Hän pyöritti toimintaa kaksikymmentä vuotta, eli koko välisen Lasten suusta??? ajan! Kysyttyäni Pentiltä eroa aiemmin järjestettyjen leirien ja nykyisten leirien välillä, muuttuvat hänen kasvonsa ja silmin nähden huomaan, kuinka mies keskittyy nauttimaan muistoistaan. Eivät nämä leirit ole paljon silloisista muuttuneet, sama ajatus kun aiemmin, yhdessä oleminen on tärkeää ja koulutusten kautta nuorille saadaan ujutettua lisää palokunta-aatetta, mikä on tosi hyvä! Sitten Penttiä jo viedään eteenpäin, joten annan miehelle vapautuksen haastattelijan otteesta. Täytyy kuitenkin todeta että oli vaikuttavaa keskustella näistä asioista miehen kanssa, jolla on näinkin pitkät juuret PoPeLin toiminnasta - Kaikki ihmiset polveutuvat Aatamista ja Eevasta...no mitä Ville viittaa? - Meidän isä sanoo että me polveudumme apinoista. - Enhän minä puhunutkaan teidän suvusta. - Mikä on keltainen ja niiskuttaa? - Banaani, jolla on paha - Kalle, mitä eroa on porolla ja poron vasalla? - En tiedä. - No, jos minä olisin poro niin sinä olisit vasa, eli pieni poro. Entä mitä eroa on hevosella ja aasilla? - Jos minä olisin hevonen niin opettaja olisi sitten aasi.

4 Sida 4 Ainon ajatuksia -Aino (vähän mamma apuna) Tänään oli ihan varmasti leirin PARAS päivä!! Aamupäivällä Vetokannaksen Henrietta VPK:sta toi minulle suurimman luun, mitä olen ikinä nähnyt!!! Nyt ei ole kyllä enää yhtään tylsää ja tässä riittää työmaata! Ne tykkäsi taluttaa minua, vaikkakin minä olin hieman levoton kun on taas aivan kamalan kuuma....ajattelinkin voisiko mamma viedä minutkin parturiin. Olen kuullut sen puhuvan kesätukan leikkaamisesta, ehkä se leikkaisi sitten minullekin kesäturkin? Tänään näytti olevan vierailupäivä ja moni vierailijakin tuli minua tapaamaan. Koirakavereita ei tullut, mutta se on vain hyvä koska sitten minun ei tarvinnut piilottaa saamaani luuta!. Mamma taas istui paljon toimistossa, mutta Karita täti ja muutama muukin piti minulle ajoittain seuraa. Pääsin vähän työskentelemään ensiapuun ja katsomaan potilaita, jotka olivat tiiviskurssilaisten hoidettavana. Tiiviskurssin kaverit on sitten kivoja! Nyt kun on näin kuuma tulee minun muistaa juoda paljon, sanoo mamma. Muistattehan te muutkin sen! Huomenna taas tavataan! BONGAA KEIJU! Ohjelmatoimisto hukkasi keijupallon! Auta meitä löytämään pallo leirialueelta. Jos löydät pallon, tuo se leiritoimistoon, luvassa merkittävä palkkio Vihje: piilee maiden välissä. keskiviikon pallon löysi Jasmine Lundberg, Ingå FBK:sta. Torstain pallon löysi Markus Kujanpää Ylihärmästä Huom! Tätä palloa saa etsiä vasta huomenna! FÅNGA KEIJU!!! PoPeLis programbyrån har tappat bort Keiju bollen (bilden i rubriken). Om du hittar bollen, hämta den till lägerkansliet och du blir belönad Ledtråd: ligger mellan länderna. Jasmine Lundberg Ingå FBK fanns onsdagens boll. Torsdagens boll hittade Markus Kujanpää från Ylihärmä. OBS! Sök bollen först under fredagen.

5 Sida 5 Reijon ajatuksia -Reijo Maailman ruotsinkielisin paikkakunta Korsnäs ja siellä Molpen tanssipaviljonki on tähän mennessä osoittautunut oivaksi leiripaikaksi palokuntanuorille. Tiivis ja turvallisen tuntuinen leirialue ja sillan toisella puolella oleva uimaranta on antanut leiriläisille monenlaisia mahdollisuuksia rakentaa omia muistikuvia tämän kesän leiristä, joita on sitten mukava jälkeenpäin muistella. Ankkalinnan teema on meiltä popelilaisilta jäänyt ehkä hiukan vähemmälle, mutta sitäkin enemmän olemme päässeet nauttimaan kumppaniemme FSB:n ja SÖR:in vapaasta heittäytymisestä teeman sisälle. Leirin Ruotsista ja Englannista tulleista vieraistamme on myös muodostunut positiivinen kuva, välitöntä ja mukavaa palokuntaporukkaa ihan niin kuin meilläkin. Ruokailuun liittyvät järjestelyt ja myös ruoka itsessään on ollut koko leirin ajan huippuluokkaa, jonka viestin olen kuullut monen suusta. Ja vielä pisteenä iin päälle on sääkin ollut meille suosiollinen. Olosuhteet olivat viimeviikon sunnuntaina leiriä pystytettäessä tuulen suhteen haastavat. Telttojen kiinnitysnarut olivat kovalla koetuksella, mutta kokemuksella ja sitkeydellä saatiin kaikki teltat pidettyä paikallaan. Muita ongelmia emme ole oikeastaan sitten kohdanneetkaan. Pienet pulmatkin on saatu yhteisesti sovittua kuntoon ilman isompaa hämminkiä. Otsikon perässä on kysymysmerkki, johon tulee vastaus tässä. Nyt kun leiriä on jäljellä enää kaksi päivää, voimme kaikki leirille osallistuneet todeta tyytyväisenä, että yhteinen leiri ruotsinkielisten kumppaniemme kanssa on onnistunut todella hienosti. Ehkä voimme rehellisesti myöntää, että olemme Popelissa järjestelyiden puolesta päässeet jopa vähemmällä kuin aiemmin omilla leireillämme. On paikallaan kiittääkin jo tässä vaiheessa kumppaneitamme ja erityisesti Peter Dahlströmin työpanosta leirin onnistumiseksi. Kiitos toki kuuluu myös omalle vapaaehtoisjoukollemme, joten - Kiitos jälleen teille kaikille! Saimme aikaan hienon leirin, josta kelpaa ja kannattaa retostella pitkään! - Reijo

6 Sida 6 Ensiavun terveisiä Kävimme kyselemässä ensiavun henkilökunnalta, millainen leiri on ollut ensiavun näkökulmasta. Ensiavussa työskentelevä anonyymina pysyttelevä Minna Aro kertoi, että ensiavussa on torstai-iltapäivään mennessä käynyt 69 potilasta. Yleisimpiä syitä ensiavussa käyntiin ovat tällä leirillä olleet hyttysten ja muiden hyönteisten puremat, naarmut, laastaroinnin tarve, pääkivut sekä pahoinvoinnit (jotka ensiavun mukaan johtuvat osittain liiallisesta karkin syömisestä). Punkkien määrää kysyttäessä ei saada varmaa tietoa, kuinka paljon niitä on leiriläisten iholla esiintynyt, koska kaikkia ei ole kuulemma löydetty. Kysyimme myös ensiavussa, että onko leirin aikana ollut hyvä boogie ja hetkeäkään epäröimättä Minna kertoi, että ensiavussa on suorastaan loistava boogie. Ensiavussa työskentelee Minnan lisäksi 2 henkilöä ja paikallinen Punaisen Ristin osasto päivystää kahden hengen vahvuudella. Ensiapu tahtoo lähettää terveisiä kaikille leirillä olijoille: Muistakaa juoda vettä! Ja voikaa hyvin! Päivän kasvot Olen 16-vuotias Antti Pohjonen Perhosta. Tämä on ensimmäinen palokuntanuorten leiri, jossa olen mukana ja aion tulla myös ensi vuonna. Osallistun tulitaistelijakurssille. Harrastan palokunnan lisäksi myös hiihtoa ja suunnistusta. Leiri on ollut tosi mukava ja on ollut hauskaa! Terveisiä! -terveisiä Karitalle Ainolta! Hyödylle! t. -Tanja lähettää terveisiä Tanjalle! Terveisiä Huville ja Anonyymi ohjelmapäällikkö Trevligt med molpeborgsbrandkårsläger, men hur går det för björnbusarna? Snart dax för nästa stöt. Kiitos Palle hyvästä suihkupalvelusta, t. Popelin tytöt!

7 Sida 7 Talent-kisa Kaisa ja Erna, valokuvat: toimitus ja Santtu Hyytinen Keskiviikkoiltana oli mahtavan Talent-kisan aika. Tässä kisassa kaikki halukkaat pääsivät näyttämään piilevät (tai ei-niinpiilevät) kykynsä. Kilpailuun saapui yleisöä sankoin joukoin niin suomen- kuin ruotsinkielisistä palokunnista. Myös brittiläiset vieraamme saapuivat paikalle, olivat valmistelleet myös hauskan ja värikkään show:n meille esitettäväksi. Kilpailussa nähtiin esityksiä laidasta laitaan: laulua, tanssia, sketsejä, näyttelemistä, koirien temppuja Kielimuurista huolimatta tunnelma kisan aikana oli hyvä ja samalla ehkä hieman jännittynyt. PoPeLista kisaan osallistui 3 rohkeaa tyttöä, Viivi ja Janina Kurikasta sekä koko kisan hienosti voittanut Sanna Munkki Vähästäkyröstä. Sanna esitti hienon tanssiesityksen Jennifer Lopezin tahdittamana. Esitys selvästi hurmasi kaikki tuomarit. Viivi ja Janina esittivät lyhyen sketsin. Haastattelimme pikaisesti kisan voittanutta Sannaa. Hän kertoi, että oli kiva voittaa, mutta ennen esitystä Sannaa jännitti todella paljon! Sanna kertoi harjoitelleensa kyseistä esitystä melko kauan, lisäksi hän mainitsi opettaneensa liikkeitä muillekin. Sanna sanoi tienneensä heti osallistuvansa kisaan, ei tarvinnut epäröidä hetkeäkään. K y s y i m m e muutaman kys y m y k s e n myös tuomarina toimineelta Minna Arolta. Minna kertoi esityksien olleen värikkäitä ja erityisenä plussana hän piti sitä, että kansainvälisyys näkyi ja kuului kisoissa. Esityksiä kuultiin sekä suomeksi, ruotsiksi, että englanniksi. Lopuksi Minna naurahti, että kisassa miehetkin saivat naiselliset puolensa esille.

voi olla myönteinen vaihtoehto

voi olla myönteinen vaihtoehto LAPSETTOMIEN YHDISTYS SIMPUKKA RY:N JÄSENLEHTI 3 2014 Lapsettomana yhteiskunnassa Uusi kolumni: Mitä mies ALKIOTUTKIMUS apuna hedelmöityshoidoissa Kaksi kokemusta kohduttomuudesta Anitta Stuart: Kaksin

Lisätiedot

Olen niin onnekas, että mulla on sut. Lasten, vanhempien ja tukiperheiden kokemuksia tukiperhetoiminnasta

Olen niin onnekas, että mulla on sut. Lasten, vanhempien ja tukiperheiden kokemuksia tukiperhetoiminnasta Olen niin onnekas, että mulla on sut Lasten, vanhempien ja tukiperheiden kokemuksia tukiperhetoiminnasta 1 Aluksi Pelastakaa Lapset -järjestön lastensuojelutyö perustuu haluun turvata lapsen oikeus perheeseen

Lisätiedot

Mary Kay uramahdollisuus mahdollisuus sinullekin!

Mary Kay uramahdollisuus mahdollisuus sinullekin! Mary Kay uramahdollisuus mahdollisuus sinullekin! Asiakkaille haluan sanoa suuren kiitoksen kun olet löytänyt kiireisestä kalenteristasi aikaa saapua paikalle ja kuunnella tämän tovin Mary Kay yrityksestä

Lisätiedot

Tampereen Voimistelijat

Tampereen Voimistelijat Tampereen Voimistelijat Ilmoitusliite Syksy 2013 voittivat kolmen eri lajin suomenmestaruuksia s. 4-5 Voimistelun harjoittelukeskus valmistui Tesomalle s. 7 Ilmoittaudu mukaan voimistelukouluun s. 21 Hei

Lisätiedot

Ripari meni todella nopeasti. Talvikuva: Esko Jämsä

Ripari meni todella nopeasti. Talvikuva: Esko Jämsä Ripari meni todella nopeasti. Talvikuva: Esko Jämsä Ripari oli kiva ja opittiin vähän uusia asioita, Teo sanoi. Ekalla kerralla tuntu, e se kestäis liian kauan. Koko ripari meni todella nopeasti. Kiva,

Lisätiedot

Pääkirjoitus. Väitän, että lopputulos on varsin onnistunut. Minun on turha jaaritella enempää. Nauttikaamme nuorten toimittajien töistä.

Pääkirjoitus. Väitän, että lopputulos on varsin onnistunut. Minun on turha jaaritella enempää. Nauttikaamme nuorten toimittajien töistä. Pääkirjoitus Koska tämä on Murros lehden ensimmäinen numero, en voi välttyä pohtimasta otsikon merkitystä. Onhan kyseessä hyvinkin konkreettisesti uusi alku, murroskausi. Kouluja fuusioituu, henkilökunta

Lisätiedot

Espoon vapaaseurakunnan lehti nro 3/2013 6.10.2013. kuva: Jarkko Vertanen

Espoon vapaaseurakunnan lehti nro 3/2013 6.10.2013. kuva: Jarkko Vertanen Espoon vapaaseurakunnan lehti nro 3/2013 6.10.2013 Matinkylän Kaivolla pidetään seurakuntamme jumalanpalvelus joka toinen sunnuntai. Monet eri kristilliset tahot toimivat viikon mittaan näissä samoissa

Lisätiedot

Pari sanaa päätoimittajalta 2 Sisällysluettelo 2 Painavia sanoja puheenjohtajalta 3 Hallitus 4 Yhteystiedot 5 Sadusta totta?

Pari sanaa päätoimittajalta 2 Sisällysluettelo 2 Painavia sanoja puheenjohtajalta 3 Hallitus 4 Yhteystiedot 5 Sadusta totta? 4 1 Pari sanaa päätoimittajalta SISÄLTÖ Pari sanaa päätoimittajalta 2 Olen ylpeä teistä! Olette olleet hienosti mukana tämän lehden teossa. Lehteä on tehty yhdessä, juuri niin kuin jäsenlehteä mielestäni

Lisätiedot

KILTALEHTI KANSAINVÄLISYYDEN ERIKOISPAINOS. Man@gerin 10-vuotisjuhlat lähestyvät. Man@gerin tapahtumarikas syksy pähkinänkuoressa

KILTALEHTI KANSAINVÄLISYYDEN ERIKOISPAINOS. Man@gerin 10-vuotisjuhlat lähestyvät. Man@gerin tapahtumarikas syksy pähkinänkuoressa KILTALEHTI Tietojohtajakilta Man@gerin virallinen uutislehti 2/2009 0 Excursiot, Vaihto-opiskelu, Kv-työelämä, Estiem... KANSAINVÄLISYYDEN ERIKOISPAINOS Lisäksi: Man@gerin tapahtumarikas syksy pähkinänkuoressa

Lisätiedot

Nymmeitä miehiä vietiin... SPAIRIS EKA / 2005. 10-EM MOLDOVIASSA s. 12 MARKO&KATJA s. 8 TANSSISEURA SPIRAL RY TIEDOTUSLEHTI

Nymmeitä miehiä vietiin... SPAIRIS EKA / 2005. 10-EM MOLDOVIASSA s. 12 MARKO&KATJA s. 8 TANSSISEURA SPIRAL RY TIEDOTUSLEHTI Nymmeitä miehiä vietiin... SPAIRIS EKA / 2005 10-EM MOLDOVIASSA s. 12 MARKO&KATJA s. 8 GP-kisat s. 10 TANSSISEURA SPIRAL RY TIEDOTUSLEHTI Sisällysluettelo: Pääkirjoitus 3 Puheenjohtajan palsta 4 Rock n

Lisätiedot

JOKAISELLE OMAN KOKOISIA HAASTEITA

JOKAISELLE OMAN KOKOISIA HAASTEITA JOKAISELLE OMAN KOKOISIA HAASTEITA Toimitus: Tarja Sovijärvi ja Eeva-Liisa Tilkanen Taitto: Heidi Friman Kuvat: Yritystalojen arkistot TARINOITA OMAN KOKOISISTA HAASTEISTA Olet juuri avannut Ketään ei

Lisätiedot

AKTIIVISET ASUKKAAT TEKEVÄT KYLÄN

AKTIIVISET ASUKKAAT TEKEVÄT KYLÄN kylähullu Koijärven alueen kylien tiedotuslehti nro 18, KESÄ 2013 TAPAHTUMIA, TIETOA JA TARINOITA, pidä tallessa! Rakennukset kertovat historiaa Kylillä riittää säpinää Eläimet elämässä mukana AKTIIVISET

Lisätiedot

Take a break. leirit jatkaa legendaarisen UTKUJÄRVEN MAJOJEN tarinaa. Opintieltä työnsyrjään -projektin loppuraportti

Take a break. leirit jatkaa legendaarisen UTKUJÄRVEN MAJOJEN tarinaa. Opintieltä työnsyrjään -projektin loppuraportti Take a break leirit jatkaa legendaarisen UTKUJÄRVEN MAJOJEN tarinaa Opintieltä työnsyrjään -projektin loppuraportti 1 Take a break Opintieltä työnsyrjään -projektin loppuraportti Take a break leirit jatkaa

Lisätiedot

10-VUOTTA! CURLY TÄYTTÄÄ #38. Jani Toivola on Curly-konkari. Mahtavia kilpailuja Tiedätkö missä kaupungissa. PMMP:n NUORTEN LEHTI NUORILLE

10-VUOTTA! CURLY TÄYTTÄÄ #38. Jani Toivola on Curly-konkari. Mahtavia kilpailuja Tiedätkö missä kaupungissa. PMMP:n NUORTEN LEHTI NUORILLE NUORTEN LEHTI NUORILLE #38 3/07 30.5.2007 11. VUOSIKERTA ISSN 1455-2574 Jani Toivola on Curly-konkari Mahtavia kilpailuja Tiedätkö missä kaupungissa Turtlesit elää? PMMP:n mukana videokuvauksissa CURLY

Lisätiedot

2/2011 Lounais-Suomen Partiopiiri

2/2011 Lounais-Suomen Partiopiiri 2/2011 Lounais-Suomen Partiopiiri Partiota ja politiikkaa Elina Rantanen on paitsi partiolainen, myös Turun kulttuurilautakunnan puheenjohtaja ja ehdolla eduskuntaan. Lue sivuilta 6 8, miten partio ja

Lisätiedot

6/2011 CP-LEHTI. Tässä numerossa mm: Vapaaehtoistoimintaa ja vertaistukea

6/2011 CP-LEHTI. Tässä numerossa mm: Vapaaehtoistoimintaa ja vertaistukea 6/2011 CP-LEHTI Tässä numerossa mm: Vapaaehtoistoimintaa ja vertaistukea 2 SISÄLLYS CP-LEHTI 2011:6 SUOMEN CP-LIITTO ry Malmin kauppatie 26, 00700 Helsinki - puh. 09-540 7540, fax 09-5407 5460 - keskus

Lisätiedot

ASEMAPÄÄLLIKKÖ ÖLLERIN SALAISUUS

ASEMAPÄÄLLIKKÖ ÖLLERIN SALAISUUS 1 ASEMAPÄÄLLIKKÖ ÖLLERIN SALAISUUS 1. Kaupunginmuseo Hei! Minä olen Wilhelm-hiiri. Minä olen tällainen ihan tavallinen, harmaa kotihiiri ja minä asun täällä kaupunginmuseossa ja minä tarvitsen teidän apuanne!

Lisätiedot

EDUNVALVOJA SE ON MINUA VARTEN

EDUNVALVOJA SE ON MINUA VARTEN EDUNVALVOJA SE ON MINUA VARTEN Lasten ja edunvalvojien kokemuksia edunvalvojasta lastensuojelussa ja rikosprosessissa Toimittaneet Milja Laakso, Paula Marjomaa ja Kaisi Peltoniemi EDUNVALVOJA SE ON MINUA

Lisätiedot

SATHY Uutiset. SATHY Expo 2005 jättikooste! Texas amerikanbulldoggi. räjäytti potin ja villitsi yleisön! SATHY Expo yllätti suuruudellaan

SATHY Uutiset. SATHY Expo 2005 jättikooste! Texas amerikanbulldoggi. räjäytti potin ja villitsi yleisön! SATHY Expo yllätti suuruudellaan SATHY Uutiset on Suomen amerikkalaisperäisten työkoirarotujen harrastajayhdistys ry:n virallinen äänitorvi. 2005 numero 4/2005 SATHY Uutiset SATHY Expo 2005 jättikooste! Texas amerikanbulldoggi räjäytti

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN TAITOLUISTELIJAT NTL RY

NURMIJÄRVEN TAITOLUISTELIJAT NTL RY Kausijulkaisu 2013-2014 1 NURMIJÄRVEN TAITOLUISTELIJAT NTL RY Nurmijärven Taitoluistelijat NTL ry on Nurmijärven kunnan alueella, erityisesti Klaukkalan jäähallissa, toimiva taitoluisteluseura. Seura edistää

Lisätiedot

T I E T O T U U T T I 4. 6. 2004

T I E T O T U U T T I 4. 6. 2004 TIETOTUUTTI 4. 6. 2004 Pääkirjoitus Hei lapset! Täällä ikioma propagandaministerinne sekä päätoimittajanne Herttua. Tällä kertaa pidän teille oppitunnin tämän propagandaleirimme toiminnasta näin propagandaministeriön

Lisätiedot

Liedon Eränkävijät 1/08

Liedon Eränkävijät 1/08 Liedon Eränkävijät 1/08 LIEDON ERÄNKÄVIJÖIDEN MERKKIHENKILÖITÄ puhelin sähköposti Lippukunnanjohtaja Kaisa Johto 050 3369336 kaanjo@utu.fi Apulaislippukunnanjohtaja Antti Nummela 0408244018 antti.nummela@gmail.com

Lisätiedot

koli /2001 tanssiseura Spiral Spiralin voittoisa

koli /2001 tanssiseura Spiral Spiralin voittoisa koli /2001 tanssiseura Spiral Spiralin voittoisa loikkahiihto joukkue koli/2001 Tanssiseura Spiral ry Tampere Postiosoite: Tanssiseura Spiral ry Sammonkatu 56 33540 Tampere Puhelin: 040-543 7576 Internet:

Lisätiedot

Vätskäri 5/2006. Tässä numerossa mm. - ITIL - mikä se on, mistä se tulee, onko siitä hyötyä? - Tanssia ja tietotekniikkaa

Vätskäri 5/2006. Tässä numerossa mm. - ITIL - mikä se on, mistä se tulee, onko siitä hyötyä? - Tanssia ja tietotekniikkaa Vätskäri 5/2006 Vätskäri on Varsinais-Suomen tietojenkäsittely-yhdistyksen (VSTKY) virallinen jäsenlehti, joka tavoittaa 6 kertaa vuodessa n. 1500 Lounais-Suomen alueella IT-alalla työskentelevää ammattilaista.

Lisätiedot

2/2013 ITUJA. Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti

2/2013 ITUJA. Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti 2/2013 ITUJA Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti Yhteystiedot Toimisto Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry Hämeenkatu 28 20700 TURKU Toimisto avoinna arkisin 10.00-14.00 p. 02 277 8778 toimisto(at)itu.fi

Lisätiedot

Sini Sabotage Nollasopimukset Heikki Kuula. Next Step Muodin merkonomi Chile. Antroposofia Rentoa meininkiä Tanskassa

Sini Sabotage Nollasopimukset Heikki Kuula. Next Step Muodin merkonomi Chile. Antroposofia Rentoa meininkiä Tanskassa MUUTOS Suomen Ammattiin Opiskelevien Liitto -SAKKI ry Sini Sabotage Nollasopimukset Heikki Kuula Next Step Muodin merkonomi Chile Antroposofia Rentoa meininkiä Tanskassa Sisältö S. 3 / Pääkirjoitus, Puheenjohtajan

Lisätiedot

infacto Reittä pitkin töihin Muikku snapsilasissa Ku Klux Klanin kevätkokous TUOTANTOTALOUDEN OPISKELIJALEHTI - 2/07

infacto Reittä pitkin töihin Muikku snapsilasissa Ku Klux Klanin kevätkokous TUOTANTOTALOUDEN OPISKELIJALEHTI - 2/07 TUOTANTOTALOUDEN OPISKELIJALEHTI - 2/07 infacto Ku Klux Klanin kevätkokous Muikku snapsilasissa Reittä pitkin töihin infacto Wappu on jo hyvässä vauhdissa. 30-vuotisjuhla TAMPPI paljastettiin viime viikolla,

Lisätiedot

YRITYS HYVÄ 2013 VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT

YRITYS HYVÄ 2013 VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT YRITYS HYVÄ 2013 VOITTAJAKIRJOITUKSET JA -RYHMÄTYÖT Yritys Hyvä 2013 Voittajakirjoitukset ja -ryhmätyöt Toimitus ja taitto Annika Jokinen, Kerhokeskus - koulutyön tuki ry Kirjoitusten luonnehdinnat Anne

Lisätiedot

2010 nro. Syksy 2010. Tässä numerossa. Syksyn uudet ohjaajat Valloittava vapaaehtoisuus Tanssin sykettä Seurauutisia

2010 nro. Syksy 2010. Tässä numerossa. Syksyn uudet ohjaajat Valloittava vapaaehtoisuus Tanssin sykettä Seurauutisia 2010 nro 4 Syksy 2010 Tässä numerossa Syksyn uudet ohjaajat Valloittava vapaaehtoisuus Tanssin sykettä Seurauutisia I l o a & E l ä m y k s i ä w w w. f r i s k i s s v e t t i s. f i Puheenjohtajalta

Lisätiedot

UUDENMAAN CP-YHDISTYS- NYLANDS CP-FÖRENING ry. Jäsentiedote Syysjulkaisu 3 2014

UUDENMAAN CP-YHDISTYS- NYLANDS CP-FÖRENING ry. Jäsentiedote Syysjulkaisu 3 2014 UUDENMAAN CP-YHDISTYS- NYLANDS CP-FÖRENING ry Jäsentiedote Syysjulkaisu 3 2014 A L K U S A N A T Julkaisija Uudenmaan CP-yhdistys Nylands CP-förening ry Kauppamiehentie 6, 2. krs, 02100 Espoo puh. 09-466

Lisätiedot