Aikaero: Lontoossa kello on 2 tuntia vähemmän kuin Suomessa. Aikavyöhyke on GMT.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Aikaero: Lontoossa kello on 2 tuntia vähemmän kuin Suomessa. Aikavyöhyke on GMT."

Transkriptio

1 Lontoo-tietoja: Lontoo on kansainvälinen miljoonakaupunki, Euroopan suurin ja Euroopan unionin väestöltään tihein kaupunki suhteessa kaupungin pinta-alaan. Lontoossa asuu taustaltaan hyvinkin monenlaista väestöä, ja siksi kaupungissa puhutaan yli 300 kieltä! Tunnelma on kuitenkin vieraanvarainen ja ystävällinen. Viihtyisään katukuvaan kuuluvat oleellisina perinteiset punaiset bussit, mustat Austin-merkkiset taksit ja kuninkaallisten palatsien edessä vartioivat sotilaat. Lukuisat puistot, puutarhat ja matalat rakennukset antavat oman leimansa kaupunkikuvaan. Lontoo on suuri turistikohde ja kaupungissa on mm. neljä maailmanperintökohdetta. Englantilaiset ovat kohteliaita. Heidän tapoihinsa kuuluvat tervehdykset, kuten how are you - kuinka voitte? Tärkeimmät kaikista sanoista ovat kuitenkin please - olkaa hyvä, tai thank you - kiitos, joita on kohteliasta käyttää aina, oli sitten kyse teatterilipun ostamisesta tai ruuan tilaamisesta ravintolassa. Aikaero: Lontoossa kello on 2 tuntia vähemmän kuin Suomessa. Aikavyöhyke on GMT. Sähkölaitteet: Jännite on 220 V. Pistorasiat ovat erilaisia kuin Suomessa. Suomalaisten sähkölaitteiden pistokkeet eivät sovi Lontoon pistorasioihin ilman 3-piikkistä välikappaletta. Välikappaleita (adapter) myydään kaupoissa, n. 6 /kpl. Hintataso: Englanti on kallis matkailumaa. Jo yksistään matkustamiseen paikasta toiseen saattaa päivässä kulua ainakin 40 puntaa. Maksaminen: Ison-Britannian valuutta on punta (GBP). Setelit ovat arvoltaan 5, 10, 20 ja 50 puntaa. Isossa-Britanniassa valuutanvaihto on kallista, joten punnat on hyvä hankkia ennen matkaa Suomesta. Lontoon liikkeissä ja ravintoloissa käyvät kaikki yleisimmät luottokortit. Keskustassa on paljon pankkiautomaatteja, joista voi nostaa rahaa Visalla, Visa Electronilla, American Expressillä ja MasterCardilla; Dinersilla ei voi nostaa rahaa. Visa Electron käy osassa liikkeitä ja ravintoloita. Suurin osa pankeista ottaa pankkiautomaattinostoista komission, kun nostaa rahaa suomalaisella Visa Electron tai Visa- ja MasterCard -korteilla. Luottokortilla tai sirukortilla maksettaessa vaaditaan aina kortin tunnusluku. Matkasekit ovat turvallinen tapa kuljettaa rahaa. Valuuttaa ja matkasekkejä vaihdetaan pankeissa, posteissa, rahanvaihtopisteissä ja joissakin hotelleissa. Valvottuja rahanvaihtotoimistoja ovat Bureaux de Change toimistot. Parhaimmat kurssit ovat pankeissa ja posteissa. Matkasekkejä vaihdettaessa passi tulee olla mukana. Pankit ovat avoinna ma pe klo Puhelut: Matkapuhelimen lisäksi Suomeen voi soittaa puhelinautomaateista, joista osa toimii puhelinkortilla ja osa kolikoilla. Automaatit ovat usein edullisin tapa soittaa. Puhelinkortteja voi ostaa lehtikioskeista. Kaukopuhelun minimimaksu on 1,80. Suomeen soittaminen: valitaan ensin Suomen suuntanumero suuntanumero ilman nollaa - vastaanottajan numero.

2 Metro Metro on nopein ja kätevin tapa liikkua Lontoossa varsinkin pitkillä matkoilla. Sen verkosto kattaa koko kaupungin alueen, ja jokaisella linjalla on oma nimi ja linjaa kuvaava väri. Asemilla on selkeät opasteet, ja laitureilla olevista tauluista näkee seuraavat pysäkit. Lipun hinta määräytyy matkan pituuden mukaan. Samalla lipulla voi vaihtaa linjaa useaan kertaan. Metroliikenne kulkee klo , joskin ajoista saattaa olla pieniä poikkeuksia linjoista riippuen. Ruuhka-ajat ovat sekä Metroverkosto jakaantuu 6 eri vyöhykkeeseen, mutta suurin osa museoista, nähtävyyksistä ja ostoskaduista on 1-2 vyöhykkeen alueella. Bussi Punaisia kaksikerroksisia busseja, "double decker" on kahta mallia: vanhassa perinteisessä mallissa on avoin takasilta ja uudessa sisäänkäynti on edestä. Bussilippu ostetaan pysäkillä olevasta automaatista, hinta 2,50 GBP/aikuinen ja vuotiaat lapset 1,50 GBP. Alle 11- vuotiaat saavat matkustaa bussissa ilmaiseksi maksavan aikuisen seurassa muina aikoina paitsi klo Koko päivän voimassa olevia bussipasseja voi ostaa automaatista, hinta 3,80 GBP/24 t. Bussit pysähtyvät yleensä kaikilla pysäkeillä. Request Stop -kyltein merkityillä pysäkeillä bussi tulee pysäyttää viittaamalla. Kaukoliikenteen bussit Lontoon ulkopuolelle lähtevät Victoria Coach Stationilta läheltä Victorian rautatieasemaa. Ruuhkaisimpina aikoina maanpäällinen liikenne on hyvinkin hidasta, jolloin nopeampi vaihtoehto on usein metro tai lyhyemmillä matkoilla kävely. Lontoossa on yli 5000 bussia, jotka kulkevat klo Tämän jälkeen kulkee läpi yön yöbusseja, joita tosin menee harvemmin kuin tavallisia busseja päivällä. Yöbussit tunnistaa numeron edessa olevasta n-kirjaimesta. Lontoon kaikki yöbussit ajavat Trafalgar Squaren kautta. Bussiliikenne jakaantuu vain yhdelle vyöhykkeelle ydinkeskustassa. Taksit Mustan virallisen taksin voi pysäyttää, kun siinä palaa Taxi-valo. Taksien hintataso on jonkin verran edullisempi kuin Suomessa. Taksinkuljettajalle on tapana antaa palvelurahaa n. 10 % matkan hinnasta. Mikäli haluat matkustaa kaupungin ulkopuolelle, kysy hotellista minicabtaksia, sillä Black Cab -taksien kuljettajat saattavat lisäksi kieltäytyä lähtemästä keskustan ulkopuolelle. Sovi hinta etukäteen. Varo pimeitä takseja, jotka ottavat ylihintaa ja ovat vakuuttamattomia. Tunnettuja nähtävyyksiä: Britain at War Experience, museossa näkee toisen maailmansodan tunnelmia kotirintaman näkökulmasta. Avoinna päivittäin 10-17, pääsymaksullinen. Metroasema: London Bridge. Buckingham Palace, Buckingham Palace Road, SW1, Buckinghamin talo rakennettiin alunperin vuonna Se on ollut kuninkaallisen perheen Lontoon asuntona vuodesta Itse Buckinghamin palatsi rakennettiin Avoinna elo syyskuussa ( ) klo Pääsymaksu aikuisilta 17 GBP, lapsilta 9,75. Metro: Victoria. Vahdin vaihto toukoheinäkuussa on päivittäin klo

3 Handel House Museum: G.F.Händelin koti, jossa hän asui kuolemaansa asti ja sävelsi monet tunnetut teoksensa. Avoinna ti-la Pääsymaksullinen. Meroasema: Bond Street, Oxford Circus. HMS Belfast, laiva oli osallisena toisessa maailmansodassa ja mm. Normandian maihinnousussa. Avoinna päivittäin Pääsymaksullinen. Metroasema: London Bridge. Imperial war Museum, Ilmainen. Avoinna päivittäin Metroasema: Lambeth North, Elephant&Castle. Houses of Parliament Westminster, SW1. Parlamenttitalon suurenmoinen goottilainen rakennus syrjäytti alkuperäisen Westminsterin palatsin, joka tuhoutui tulipalossa Palatsin vieressä on kuuluisa kellotorni Big Ben. Metro: Westminster. Greenwich Kuuluisa nollameridiaani ja merimuseo. Esillä meriaiheisia tauluja, kuninkaallisia jokiveneitä ja amiraali Nelsonin osasto. Kylän keskustassa on historiallinen teeklipperi, Cutty Sark, jota restauroidaan parhaillaan (maaliskuu 10). Museo on avoinna ma su klo Ilmainen sisäänpääsy. Greenwichissä järjestetään myös erilaisia tapahtumia ja festivaaleja, kuten olut- ja jazz - festivaalit toukokuussa. Lontoon planetaario sijaitsee Greenwichissä. Kensington Palace State Apartments Kensington Gardens, W8. Kuninkaallisia pukuja 1700-luvulta sekä huonekaluja Stuartien ja Hannoverin sukujen aikakaudelta. Avoinna päivittäin klo Pääsymaksu aikuisilta 12,50 GBP, 5 15-vuotiailta 6,25 GBP. Metro: Queensway tai High Street Kensington. London Eye Jubilee Gardens, South Bank, SE1. Maailman suurin maailmanpyörä, joka nousee 135 metriä Thamesjoen yläpuolelle ja on nykyään Lontoon kolmen suosituimman nähtävyyden joukossa. Upeat näköalat yli Lontoon. Kierros kestää puoli tuntia, avoinna klo Hinta 17,50 GBP. Madame Tussaudin vahakabinetti Marylebone Road, NW1. Esillä kuuluisien henkilöiden hahmoja luonnollisessa koossa. Avoinna ma pe ja su klo , la klo Pääsymaksu aikuisilta 21 GBP, vuotiailta 17 GBP, alle 5-vuotiaat maksutta. Pääsymaksu sisältää myös kauhukammion. Paikanpäällä ruuhka-aikoina lippu saattaa maksaa aikuisille jopa yli 20 GBP. Metro: Baker Street.

4 London Dungeon Tooley Street, SE1. Kosteisiin viiniholveihin rakennettu jännittävä museo, jossa käynti omalla vastuulla. Kosteita käytäviä kävellessä ainoana valaistuksena ovat soihdut. Haju- ja äänitehosteet ovat aidontuntuisia. Täällä käydään läpi Lontoon ja Englannin veristä historiaa. Museo ei sovi herkille ihmisille! Avoinna: klo Pääsymaksullinen. Metro: London Bridge. London Zoo Regent's Park, NW1. Yksi maailman upeimpia eläintarhoja, jossa on noin eläintä eri puolilta maailmaa. Avoinna päivittäin klo Pääsymaksu aikuisilta 19 GBP, vuotiailta 15,50 GBP. Metro: Lancastergate. Bussi: Shakespeare's Exhibition and Globe Theatre Tour New Globe Walk, Bankside, SE1. Ainutlaatuinen näyttely Shakespearen maailmasta. Tarkista aukioloajat etukäteen. Pääsymaksu 10,50 GBP, lapset GBP 6,50. Metro: London Bridge. Tower Bridge 1894 valmistunut Lontoon kansainvälinen symboli. Sillalta on upeat näkymät Thamesille ja yli Lontoon. Tower Bridge Experience -näyttelyssä kuvataan sillan yli satavuotista historiaa. Avoinna päivittäin klo (viimeinen sisäänpääsy klo 17). Pääsymaksu aikuisilta 7 GBP, lapsilta 3 GBP. Metro: Tower Hill. Tower of London Royal Armouries, Tower of London. Vuonna 1078 rakennettu puolustuslinna on toiminut niin vankilana, rahapajana kuin eläintarhana. Nähtävillä mm. kruununjalokivet. Pääsymaksu aikuisilta 17 GBP, 5 15-vuotiailta 9,50 GBP London Aquarium County Hall, Riverside Building, Westminster Bridge Road, London SE1. Akvaariossa on noin 350 lajia mereneläviä ja kasveja, mm. tiikerihaita ja rauskuja. Avoinna päivittäin klo (viimeinen sisäänpääsy klo 17). Pääsymaksu aikuisilta 17,50 GBP, 3 14-vuotiailta 12,50 GBP. Metro: Waterloo. Pollock s Toy Museum, lelumuseo. Pääsymaksullinen. Avoinna ma-la Metroasema: Goodge Street.

5 Taidegalleriat Saatchi Gallery Duke of York s HQ, King s Road, Chelsea. Modernin taiteen museo promotoi nuoria brittiläisiä taiteilijoita. Näytteillä mm. Tracey Emin, Damien Hirstin ja Sarah Lucasin töitä. Saatchi Gallery tulee myös isännöimään kansainvälisten museoiden näyttelyitä. Ilmainen sisäänpääsy. National Gallery Trafalgar Square, WC2. Avoinna ma su klo 10 18, pe klo Maailman parhaisiin lukeutuva galleria, esillä yli teosta. Vapaa pääsy. Erikoisnäyttelyihin pääsymaksu. Metro: Charing Cross. Royal Academy of Arts Burlington House, Piccadilly, W1. Pääsymaksut vaihtelevat näyttelyittäin. Usein vaihtuvia erikoisnäyttelyjä. Avoinna la to klo 10 18, pe klo Tate Britain Millbank. Maailman laajin kokoelma brittiläistä taidetta 1500-luvulta tähän päivään. Avoinna ma la klo Joka kuukauden ensimmäinen pe avoinna klo Vapaa pääsy. Metro: Pimlico. Tate Modern Bankside. Avoinna ma to, su klo 10 18, pe, la klo Vapaa pääsy. Näytteillä mm. Dalin, Picasson, Matissen ja Warholin tuotantoa. Myös erikoisnäyttelyjä. Metro: Southwark ja Blackfriars. Museot Sherlock Holmes Museum 221 b Baker Street, NW1. Avoinna päivittäin klo Pääsymaksu aikuisilta 6 GBP, alle 16-vuotiailta 4 GBP. Sherlock Holmes ja tohtori Watson asuivat täällä Sir Arthur Conan Doylen kertomusten mukaan. Metro: Baker Street. Theatre Museum, Russell Street, Covent Garden, WC2. Avoinna ti su klo Ilmainen sisäänpääsy. Esillä brittiläisen baletti-, ooppera-, rock- ja poptaiteen pukuja ja kulisseja. Myös elävää teatteria. Metro: Covent Garden. Victoria and Albert Museum, Cromwell Road, WS7. Käsityö- ja taidemuseo. Avoinna päivittäin klo , pe Ilmainen sisäänpääsy. Metro: South Kensington.

6 Museum of London, London Wall, EC2. Avoinna ma su klo Ilmainen sisäänpääsy. Maailman suurin ja monipuolisin kaupunkimuseo, joka kuvaa Lontoota esihistorialliselta ajalta nykypäivään. Metro: St. Paul's. Natural History Museum, luonnontieteenmuseo. Cromwell Road. Yksi maailman parhaista luonnontieteen museoista, mm. dinosauruksia. Avoinna ma su klo Ilmainen sisäänpääsy. Metro: South Kensington.

Pietari Hyvä tietää. Satamat Helsinki Länsisatama Tyynenmerenkatu 8, 02200 Helsinki Lähtöselvitys: +358 (0)9 6187 2000

Pietari Hyvä tietää. Satamat Helsinki Länsisatama Tyynenmerenkatu 8, 02200 Helsinki Lähtöselvitys: +358 (0)9 6187 2000 Pietari Hyvä tietää Aika Pietarin aika on yhden tunnin edellä Suomen aikaa. Talviaikana 30.10.2011 25.3.2012 aikaero on 2 h. Laivan lähtö- ja saapumisajat ovat aina paikallista aikaa. Satamat Helsinki

Lisätiedot

BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R NEXT STOP BERLIINI

BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R NEXT STOP BERLIINI BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R AD 10 2 GR ER NEXT STOP BERLIINI ESITTELY KILROYn ryhmämatkat on erikoistunut opinto- ja ryhmämatkoihin ja tärkeimmät kohderyhmämme

Lisätiedot

Tervetuloa Detur-matkalle Phuketiin

Tervetuloa Detur-matkalle Phuketiin Tervetuloa Detur-matkalle Phuketiin Ennen matkaa PASSI JA VIISUMI Thaimaahan matkustettaessa vaaditaan voimassaoleva passi. Passin tulee olla voimassa koko Thaimaan matkan ajan ja vähintään kuusi (6) kuukautta

Lisätiedot

BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R NEXT STOP KRAKOVA

BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R NEXT STOP KRAKOVA BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R AD 10 2 GR ER NEXT STOP KRAKOVA ESITTELY KILROYn ryhmämatkat on erikoistunut opinto- ja ryhmämatkoihin ja tärkeimmät kohderyhmämme

Lisätiedot

BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R NEXT STOP BUDAPEST

BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R NEXT STOP BUDAPEST BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R AD 10 2 GR ER NEXT STOP BUDAPEST ESITTELY KILROYn ryhmämatkat on erikoistunut opinto- ja ryhmämatkoihin ja tärkeimmät kohderyhmämme

Lisätiedot

BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R NEXT STOP PRAHA

BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R NEXT STOP PRAHA BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R AD 10 2 GR ER NEXT STOP PRAHA ESITTELY KILROYn ryhmämatkat on erikoistunut opinto- ja ryhmämatkoihin ja tärkeimmät kohderyhmämme

Lisätiedot

8 sivua juhlahumua Forex Bank 50 vuotta lue lisää sivulta 11»

8 sivua juhlahumua Forex Bank 50 vuotta lue lisää sivulta 11» 2015 Tervetuloa erilaiseen pankkiin magazine 8 sivua juhlahumua Forex Bank 50 vuotta lue lisää sivulta 11» Liikkeessämme Aina aikaa asiakkaalle Matkakohde Pienen pinta-alan metropoli Hong kong Sveriges

Lisätiedot

Sisällys. Merkkien selitykset 6, 24 25, 51, 55. Hyvä tietää 5. Julkinen likenne 11. Museot, kirkot 14. Kulttuurireitti 22

Sisällys. Merkkien selitykset 6, 24 25, 51, 55. Hyvä tietää 5. Julkinen likenne 11. Museot, kirkot 14. Kulttuurireitti 22 Sisällys 5 Hyvä tietää 5 Julkinen likenne 11 Museot, kirkot 14 14 Kulttuurireitti 22 Nähtävyydet, kaupunkikierrokset 26 Antiikkia etsimässä 36 Musiikki, teatteri, tapahtumat 38 11 42 26 Budapestin ympäristö

Lisätiedot

Suomi HELSINKI. Matkailijan opas

Suomi HELSINKI. Matkailijan opas Suomi HELSINKI Matkailijan opas For a better visit Tervetuloa Helsinkiin - Suomen kansainväliseen pääkaupunkiin! Hyviä hetkiä Helsingissä Päivittäiset kaupunkikiertoajelut sightseeing@helsinkiexpert.fi

Lisätiedot

Suomi HELSINKI ON SINUN

Suomi HELSINKI ON SINUN Suomi HELSINKI ON SINUN 22 11 Nähtävyyksiä ja käyntikohteita sivu 11 Perheen kanssa sivu 22 Tervetuloa! Helsinki 2006 on sinun Helsinki on moderni pääkaupunki, jossa urbaani elämäntyyli, meri ja luonto

Lisätiedot

HELSINKI METROPOL GUIDE

HELSINKI METROPOL GUIDE HELSINKI METROPOL GUIDE PEARLS OF HELSINKI Museums - Attractions - Restaurants Shopping - Sightseeing www.enjoyfinland.fi SISÄLLYSLUETTELO HELSINKI The Tall Ships Races 4 Helsinki-päivä 12.6.2013 5 Suomenlinna

Lisätiedot

PIETARI MATKAILIJAN MINIOPAS IRMELI PALMU & KOSTI HEISKANEN OTA MUKAAN

PIETARI MATKAILIJAN MINIOPAS IRMELI PALMU & KOSTI HEISKANEN OTA MUKAAN PIETARI MATKAILIJAN MINIOPAS IRMELI PALMU & KOSTI HEISKANEN 1/2011 KESÄ OTA MUKAAN Sisältö Tervetuloa nauttimaan venäläisen ja eurooppalaisen keittiön herkuista! Pietarin paras venäläinen varietee-show

Lisätiedot

Tervetuloa Detur-matkalle Hammametiin

Tervetuloa Detur-matkalle Hammametiin ...siellä missä aurinko paistaa! Tervetuloa Detur-matkalle Hammametiin Ennen matkaa PASSI JA VIISUMI Tunisiaan matkustettaessa vaaditaan voimassaoleva passi, myös lapset tarvitsevat oman passin. Valmismatkapaketin

Lisätiedot

Ylellinen Dubai Kaupunki heijastaa mielikuvitusta, rohkeutta ja rahaa.

Ylellinen Dubai Kaupunki heijastaa mielikuvitusta, rohkeutta ja rahaa. historia Marina Dubaita rakennetaan yhä. Ylellinen Dubai Kaupunki heijastaa mielikuvitusta, rohkeutta ja rahaa. Tuskin mikään kaupunki hamuaa huomiota yhtä hanakasti kuin Dubai. Jatkuvat, suuret rakennusprojektit

Lisätiedot

Tervetuloa Detur-matkalle Hammametiin

Tervetuloa Detur-matkalle Hammametiin ...siellä missä aurinko paistaa! Tervetuloa Detur-matkalle Hammametiin Ennen matkaa PASSI JA VIISUMI Tunisiaan matkustettaessa vaaditaan voimassaoleva passi, myös lapset tarvitsevat oman passin. Valmismatkapaketin

Lisätiedot

Yleistietoa Gambiasta

Yleistietoa Gambiasta GAMBIA Yleistietoa Gambiasta Gambia on Länsi-Afrikan rannikolla sijaitseva pinta-alaltaan Manner-Afrikan pienin valtio. Pinta-alaa maalla on n. 11 000 km2. Gambia rajoittuu pohjoisessa, idässä ja etelässä

Lisätiedot

PEKING. Muutakin kuin. muuria ja ankkaa. Kummituskierros Edinburghissa. magazine. Tervetuloa erilaiseen pankkiin. Nro 1-2013

PEKING. Muutakin kuin. muuria ja ankkaa. Kummituskierros Edinburghissa. magazine. Tervetuloa erilaiseen pankkiin. Nro 1-2013 Nro 1-2013 VINJETT VINJETT Tervetuloa erilaiseen pankkiin magazine RIKASTA ELÄMÄÄ Enduro-tähti vaihtaa rahaa Tampereella MATKALLA Kummituskierros Edinburghissa Muutakin kuin PEKING muuria ja ankkaa Osta

Lisätiedot

BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R NEXT STOP ATEENA

BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R NEXT STOP ATEENA BOXEN KAN ÆNDRES I HØJDEN, MEN VINKLERNE SKAL ALTID VÆRE DE SAMME 5 GRADE R AD 10 2 GR ER NEXT STOP ATEENA ESITTELY KILROYn ryhmämatkat on erikoistunut opinto- ja ryhmämatkoihin ja tärkeimmät kohderyhmämme

Lisätiedot

Tervetuloa Detur-matkalle Antalyaan

Tervetuloa Detur-matkalle Antalyaan ...siellä missä aurinko paistaa! Tervetuloa Detur-matkalle Antalyaan Ennen matkaa PASSI JA VIISUMI Turkkiin matkustettaessa vaaditaan voimassaoleva passi. Myös lapset tarvitsevat oman passin 06/2012 muuttuneen

Lisätiedot

Rio de Janeiro, Brasilia YLEISTIETO República Federativa do Brasil Pinta-ala n. 8.512.000 km2 (USA ilman Havaijia ja Alaskaa = 7.836.895 km2 ).

Rio de Janeiro, Brasilia YLEISTIETO República Federativa do Brasil Pinta-ala n. 8.512.000 km2 (USA ilman Havaijia ja Alaskaa = 7.836.895 km2 ). Rio de Janeiro, Brasilia YLEISTIETO República Federativa do Brasil Pinta-ala n. 8.512.000 km2 (USA ilman Havaijia ja Alaskaa = 7.836.895 km2 ). Brasilia on yksin yhtä suuri kuin muut Etelä- Amerikan maat

Lisätiedot

Itsepäisen matkailijan opas. Australia. :: Itsepäisen matkailijan opas

Itsepäisen matkailijan opas. Australia. :: Itsepäisen matkailijan opas Itsepäisen matkailijan opas Australia 1 Johdanto Johdanto 3 Ennen lähtöä 4 Saapuminen Australiaan 6 Eläminen 7 Työ 11 Matkustaminen 17 Raha 20 Backpackerinä oleminen on elämys! Australia on rento mesta,

Lisätiedot

Tervetuloa Detur-matkalle Alanyaan

Tervetuloa Detur-matkalle Alanyaan ...siellä missä aurinko paistaa! Tervetuloa Detur-matkalle Alanyaan PASSI JA VIISUMI Turkkiin matkustettaessa vaaditaan voimassaoleva passi. Myös lapset tarvitsevat oman passin 06/2012 muuttuneen passikäytännön

Lisätiedot

LOPPURAPORTTI TYÖHARJOITTELUSTA BRASILIAAN 2010

LOPPURAPORTTI TYÖHARJOITTELUSTA BRASILIAAN 2010 LOPPURAPORTTI TYÖHARJOITTELUSTA BRASILIAAN 2010 Kuinka valmistauduin vaihtoon lähtemiseen? Kun kiinnostuin vaihtoon lähtemisestä, ja selailin eri vaihtokohteita, huomasin listassa maan nimeltä Brasilia.

Lisätiedot

Suomi. matkailijan opas. Photo: Timo Santala

Suomi. matkailijan opas. Photo: Timo Santala Suomi matkailijan opas Photo: Timo Santala Photo: Rami Hanafi Tervetuloa Helsinkiin! Helsingin kaupungin matkailuesite, Helsinki Matkailijan opas 2014 Julkaisija ja kustantaja: Helsingin Matkailu Oy Design

Lisätiedot

MATKALLA MAINEESEEN. Le Corps Mince de Françoise. Lasten kanssa NEW YORKIIN. Aivot nauttivat bussimatkasta. CLAES ANDERSSON parani lentopelosta 3/2009

MATKALLA MAINEESEEN. Le Corps Mince de Françoise. Lasten kanssa NEW YORKIIN. Aivot nauttivat bussimatkasta. CLAES ANDERSSON parani lentopelosta 3/2009 expressi EXPRESSBUSSIN ASIAKASLEHTI 3/2009 Lasten kanssa NEW YORKIIN Aivot nauttivat bussimatkasta CLAES ANDERSSON parani lentopelosta Le Corps Mince de Françoise MATKALLA MAINEESEEN 2 expressi Tässä numerossa

Lisätiedot

KIELIMATKAT. Uutuudet 2016 Ennätysmäärä kohteita USA:ssa Lontoo Exclusive Best of the West Sailing Starchef Blog Paddleboard Golf Multisport

KIELIMATKAT. Uutuudet 2016 Ennätysmäärä kohteita USA:ssa Lontoo Exclusive Best of the West Sailing Starchef Blog Paddleboard Golf Multisport KIELIMATKAT KESÄ 2016 SINULLE 13 19-VUOTIAS JUNIORIKURSSIT 10 13-VUOTIAILLE UUTTA! Uutuudet 2016 Ennätysmäärä kohteita USA:ssa Lontoo Exclusive Best of the West Sailing Starchef Blog Paddleboard Golf Multisport

Lisätiedot

Sofia KAUPUNKI TÄYNNÄ YLLÄTYKSIÄ

Sofia KAUPUNKI TÄYNNÄ YLLÄTYKSIÄ Sofia KAUPUNKI TÄYNNÄ YLLÄTYKSIÄ Matkustat sitten työn tai huvin vuoksi, tarjoamme eniten lentoja Bulgarian pääkaupunkiin Sofiaan sekä Mustan Meren rannikolle Varnaan ja Burgasiin. Vuoden ympäri. www.bulgariaair.fi

Lisätiedot

Kenttäpalvelua. Saapuvan matkustajan lentokenttäpalvelun kehittäminen

Kenttäpalvelua. Saapuvan matkustajan lentokenttäpalvelun kehittäminen Kenttäpalvelua Saapuvan matkustajan lentokenttäpalvelun kehittäminen Opinnäytetyö Aalto-Yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu Teollinen muotoilu Maria Jaatinen 18.4.2013 Kenttäpalvelua - Saapuvan

Lisätiedot

Kunnon puraisu Isosta Omenasta kolme kuukautta New Yorkissa

Kunnon puraisu Isosta Omenasta kolme kuukautta New Yorkissa Tammi-helmikuu 2014 65. vuosikerta N:o 1-2 Kunnon puraisu Isosta Omenasta kolme kuukautta New Yorkissa Sivut 4 ja 5 22-vuotias Anni Haltia sai viime syksynä ainutlaatuisen tilaisuuden viettää tutun nelihenkisen

Lisätiedot