Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (36) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta Kokoustiedot. Aika keskiviikko klo 18:00-19:30

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (36) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta Kokoustiedot. Aika keskiviikko klo 18:00-19:30"

Transkriptio

1 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (36) Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 18:00-19:30 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Heikki Laine Minna Antila Niina Äikäs, puheenjohtaja Marko Hurula Jenny Jalo Seppo Kalliotie Anneli Kiiski Katja Koivusalo Niina Puoskari Jukka Rantala, poistui klo Tero Reunanen Leena Rihko Timo Suro Maria Virko Turo Vuorenhela Muut saapuvilla olleet Vesa Parantainen Juha Sandberg, Sosiaali- ja terveyskeskus Sami Koskikallio, Sosiaali- ja terveyskeskus hallintopalvelut kaupunginhallituksen edustaja, poistui klo esittelijä pöytäkirjanpitäjä Asiat Allekirjoitukset Niina Äikäs puheenjohtaja Sami Koskikallio pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjan tarkastus Raisio, Katja Koivusalo Niina Puoskari Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä Raisio, Sami Koskikallio Pöytäkirjanpitäjä

2 Raision kaupunki Pöytäkirja 2 (36) Käsitellyt asiat Nro Liite Otsikko Sivu 1 98 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Kahden pöytäkirjantarkastajan valitseminen Esityslistan hyväksyminen Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan ilmoitusasiat Raision ja Ruskon yhteistoiminta-alueen lausunto Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymän toimintasuunnitelmaan vuosille Lausunto lastensuojelukuntayhtymän toiminnan kehittämisestä Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen Terveyden edistämisen määräraha vuodelle Ruskon vanhus- ja vammaisneuvoston kysely Ruskon alueen toimintaterapeutin / fysioterapeutin tarpeesta Intime-raportti talousarvion toteutumisesta Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan saatavien poistot Kuntalain mukaiset otto-oikeuden alaiset viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat sosiaali- ja terveyskeskuksessa Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset Valtuutus kehitysvammahuollon asumispalveluiden hankintaan Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan jäsenten esille ottamat asiat Sosiaali- ja terveyspalvelujen salaiset ilmoitusasiat (Salainen: Sosiaalihuollon asiakaslaki 14 ) Valitus täydentävän toimeentulotuen päätöksestä (Salainen: Sosiaalihuollon asiakaslaki 14 ) Valitus täydentävän toimeentulotuen päätöksestä (Salainen: Sosiaalihuollon asiakaslaki 14 ) Valitus täydentävän toimeentulotuen päätöksestä (Salainen: Sosiaalihuollon asiakaslaki 14 ) Hoito- ja hoivapalveluiden asia (Salainen: Sosiaalihuollon asiakaslaki 14 ) Hoito- ja hoivapalveluiden asia (Salainen: Sosiaalihuollon asiakaslaki 14 ) Hoito- ja hoivapalveluiden asia (Salainen: Sosiaalihuollon asiakaslaki 14 ) Hoito- ja hoivapalveluiden asia (Salainen: Sosiaalihuollon asiakaslaki 14 ) Vastine Turun hallinto-oikeuden lausuntopyyntöön vammaispalveluasiassa (Salainen: Sosiaalihuollon asiakaslaki 14 )

3 Raision kaupunki Pöytäkirja 3 (36) Muutoksenhaku Muutoksenhakuohje pöytäkirjaan 35

4 Raision kaupunki Pöytäkirja 4 (36) 98 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Päätösehdotus Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta toteaa kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

5 Raision kaupunki Pöytäkirja 5 (36) 99 Kahden pöytäkirjantarkastajan valitseminen Päätösehdotus Päätös Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta valitsee tämän kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi Katja Koivusalon ja Niina Puoskarin. Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta valitsi tämän kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi Katja Koivusalon ja Niina Puoskarin.

6 Raision kaupunki Pöytäkirja 6 (36) 100 Esityslistan hyväksyminen Päätösehdotus Päätös Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta käsittelee asiat laaditun esityslistan mukaisessa järjestyksessä. Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta päätti käsitellä asiat laaditun esityslistan mukaisessa järjestyksessä. Lisäksi asiana 15 päätettiin käsitellä asia "Valtuutus kehitysvammahuollon asumispalveluiden hankintaan" ja asiana 16 lautakunnan jäsenen esille ottama asia. Lisäksi sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta päätti yksimielisesti esittelijän ehdotuksesta ottaa asian "Työnsuunnittelijan ja ohjaajan palkan tarkistaminen lähiesimiesaseman johdosta" pois listalta.

7 Raision kaupunki Pöytäkirja 7 (36) Asianro 106/ / Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan ilmoitusasiat Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg : Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan tietoon saatetaan seuraavat ilmoitusluontoiset asiat: 1. Sosiaali- ja terveysjohtajan ajankohtaiskatsaus (suullinen) 2. Raision kaupunginhallitus - Pöytäkirjaote : Paikallinen sopimus lomarahojen vaihtamisesta vapaaksi Raision kaupungilla - Pöytäkirjaote : Pääluottamusmiesten ajankäyttö ja korvaukset 3. Sosiaali- ja terveysministeriö - Kuntainfo 9/2018: Toimeentulotuen hakijan velvollisuudesta ilmoittautua työnhakijaksi ei voi poiketa kuin laissa olevien kriteerien mukaan - Kuntainfo 10/2018: Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksut ja vammaisetuudet toimeentulotuessa 4. Aluehallintovirasto - Päätös yksityisen terveydenhuollon palvelujen antamiseen ja ilmoitus yksityisen terveydenhuollon palvelutoiminnan alkamisesta / Fysiokeskus Turku Oy - Päätös yksityisen terveydenhuollon palvelujen antamiseen ja ilmoitus yksityisen terveydenhuollon palvelutoiminnan alkamisesta / Aivoliiton Palvelut Oy - Päätös ilmoituksenvaraisten sosiaalipalvelujen rekisteröintiä koskevassa asiassa / Etävanhempien liitto ry - Päätös ilmoituksenvaraisten sosiaalipalvelujen rekisteröintiä koskevassa asiassa / Länsi-Suomen etävanhemmat ry - Päätös ilmoituksenvaraisten yksityisten sosiaalipalvelujen rekisteröinnin muutoksesta / Profiam Sosiaalipalvelut Oy

8 Raision kaupunki Pöytäkirja 8 (36) - Päätös ilmoituksenvaraisten yksityisten sosiaalipalvelujen rekisteröinnin muutoksesta / Nykkeli Hyvinvointipalvelut Oy - Päätös ilmoituksenvaraisten yksityisten sosiaalipalvelujen rekisteröinnistä / Kuntoutus Imperiumi Avoin yhtiö - Päätös ilmoituksenvaraisten yksityisten sosiaalipalvelujen rekisteröinnistä / Neurovalmennus Jani Mäkelä 5. Ilmoitukset yksityisten sosiaalipalvelujen tuottamisesta - Siivouspalvelu Kota Oy 6. Valvira - Päätös yksityisen terveydenhuollon palvelujen antamista koskevan luvan muuttamiseen / Med Group Oy - Päätös yksityisen terveydenhuollon palvelujen antamista koskevan luvan muuttamiseen / Attentio Oy 7. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri - hallituksen kokouksen pöytäkirja - hallituksen ja valtuuston kokousten esityslistat 8. Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymä, - valtuuston kokouksen pöytäkirja Päätösehdotus Sosiaali-ja terveysjohtaja Juha Sandberg Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta päättää merkitä ilmoitusasiat tiedokseen Päätös Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti.

9 Raision kaupunki Pöytäkirja 9 (36) Asianro 611/ / Raision ja Ruskon yhteistoiminta-alueen lausunto Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymän toimintasuunnitelmaan vuosille Palveluyksikön johtaja Katarina Leino : Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymä pyytää saapuneella kirjeellä jäsenkunnilta lausuntoja kuntayhtymän toimintasuunnitelmaan vuodelle Lausuntoja pyydetään mennessä. KTO- kehitysvamma-alan tuki- ja osaamiskeskuksen lausuntopyynnössä todetaan, että mikäli sote ja maakuntauudistus toteutuu suunnitellussa aikataulussa, KTO:n toiminta kuntayhtymänä loppuu vuonna 2020 ja toiminta siirtyy osaksi maakunnan toimintaa. KTO toteaa edelleen, että tiukalla talouskurilla se on saanut taloutensa tasapainotettua ja että paineita suoritehintojen nostoon ei ole. KTO:n kuntoutuskeskuksen uudet tilat ovat tehostaneet henkilöstön käyttöä. Lausuntopyynnössä tuodaan esille, että toimintaympäristön rakennemuutos ja substanssilainsäädännön muutokset ovat meneillään. Vammaispalvelulaki on ollut lausuntokierroksella ja odottaa eduskunnan käsittelyä ja itsemääräämisoikeuslakiluonnos on valmis ja sen lausuntokierrosta odotetaan. Tavoite on, että em. lait tulisivat voimaan alkaen. Lakien muuttuessa henkilöt, joilla on kehitysvamma tulevat tarvitsemaan paljon ohjausta ja tukea päätöksenteossa sekä palvelujärjestelmän jäsentämisessä. KTO onkin kehittänyt ja keskittänyt toimintansa paljon apua ja tukea tarvitsevien kehitysvammaisten tutkimukseen, kuntoutukseen ja hoitoon. Avohuollossa KTO tarjoaa edelleenkin erityisasiantuntijapalveluita, työ- ja päivätoimintaa, elämänvalmennusta ja asumispalveluita. KTO toivoo, että em. ydintoiminnot säilyisivät kiinteänä palveluprosessina tulevassa palvelujärjestelmässä. Raision kaupunki toteaa lausuntonaan Raision ja Ruskon yhteistoiminta-alueen osalta seuraavaa: Raision ja Ruskon Yhteistoiminta-alueella kehitysvammahuollon palveluihin ei ole suunnitelmakaudella 2019 tulossa olennaisia muutoksia. Tavoitteena ovat asiakaslähtöiset ja laadukkaat palvelut kehitysvammaisille henkilöille ja että palvelut tukevat kehitysvammaisten henkilöiden omista valinnoista lähtevää elämää heidän omissa lähiyhteisöissään. Henkilöille, joilla on kehitysvamma, pyritään luomaan riittävä palvelu- ja tukiverkosto ensisijaisesti yhteistoimintaalueen omina palveluina. Kehitysvammaisten henkilöiden laitosasuminen on purettu yhteistoiminta-alueella.

10 Raision kaupunki Pöytäkirja 10 (36) Omia tuotettuja palveluja Raision ja Ruskon yhteistoiminta-alueen kehitysvammahuollossa ovat varhaiskuntoutus, perhetyö, työ- ja päivätoiminta, tehostettu, ohjattu ja tuettu asuminen sekä toimeksiantosopimussuhteinen perhehoito sekä koululaisten aamu- ja iltapäiväkerhotoiminta ja loma-ajanhoito vanhempien työssäolon aikana. Yhteistoiminta-alueella toimii myös kehitysneuvola. Kehitysvammaiset, joiden toimintakykyä vastaavia tarpeita ei ole voitu järjestää omissa palveluissa, on palveluita ostettu niiltä yksityisen sektorin toimijoilta, joilla on erityisosaamista kyseisestä asiasta. KTO tuki- ja osaamiskeskuksesta ostetaan tällä hetkellä seuraavia palveluita: Ohjattua asumista yhdelle raisiolaiselle asiakkaalle Juhalan asumisyksiköstä. Tehostettua palveluasumista yhdelle ruskolaiselle asiakkaalle Peimarin asumisvalmennusyksiköstä sekä yhdelle raisiolaiselle asiakkaalle Koskelan asumisyksiköstä. Koululaisten aamu- ja iltapäivähoito (EHA2) ostetaan kahdelle raisiolaiselle ja kahdelle ruskolaiselle asiakkaalle. Työtoimintaa ostetaan yhdelle ruskolaiselle asiakkaalle. Raision ja Ruskon yhteistoiminta-alue tarvitsee tulevaisuudessakin erityishuoltopiirin asiantuntemusta ja erityisosaamista, jotka liittyvät konsultaatio-, neuvonta- sekä avo- ja asumispalveluihin. Palveluntarpeet ovat usein ennalta arvaamattomia. Lisäksi erityishuoltopiiriltä ostetaan tarvittaessa määräaikaisia hoito- ja kuntoutusjaksoja täydentämään omia palveluja henkilöille, joilla on vaativia erityistarpeita liittyen mielenterveyden tai autismin kirjon häiriöihin sekä haastavaan käytökseen. Raision ja Ruskon yhteistoiminta-alue pitää tärkeänä sitä, että palvelujen hintoihin ei kohdistu suuria nostopaineita ottaen huomioon kuntien taloustilanteen. Hinnoittelu tulisi toteuttaa kustannuslaskennan pohjalta, eikä kustannusten kasvu saisi ylittää kuntien sosiaali- ja terveyspalvelujen yleistä kustannuskasvua. Palveluja suunniteltaessa yhteistyö kuntien kanssa on tärkeää. Näin kaikilla osapuolilla, perheellä, asiakkaalla ja kunnalla, on tiedossa palvelujen todellinen tarve ja niiden järjestämismahdollisuudet. Raision ja Ruskon yhteistoiminta-alue pitää tärkeänä sitä, että Varsinais-Suomessa säilyy riittävä kehitysvamma-alan tuki- ja erityisosaaminen. Tämä edellyttää, että KTO jatkaa osaamisensa kehittämistä ottaen huomioon kuntien taloudelliset realiteetit. Oheismateriaali 1 KTOn Kuntakirje pdf

11 Raision kaupunki Pöytäkirja 11 (36) Päätösehdotus Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta esittää oheisen vastauksen Raision kaupunginhallitukselle ja Ruskon kunnanhallitukselle annettavaksi lausuntona Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymän toimintasuunnitelmaan vuodelle Päätös Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti. Pöytäkirjaan merkittiin, että Leena Rihko poistui kokouksesta tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Esteellisyyden peruste hallintolain 28 1 mom. 1 kohta (osallisuusjäävi). Leena Rihko on Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymän hallituksen jäsen. Tiedoksi Ruskon kunta Kaupunginhallitus

12 Raision kaupunki Pöytäkirja 12 (36) Asianro 668/ / Lausunto lastensuojelukuntayhtymän toiminnan kehittämisestä Vs. perhepalvelujen johtaja Hannele Elo-Kuru : Raision kaupunki muodostaa neljän muun kunnan ohella Varsinais-Suomen lastensuojelukuntayhtymän. Kuntayhtymä ylläpitää kolmea lastensuojeluyksikköä: Kaarinan, Halikon ja Raision perhetukikeskusta. Lisäksi kuntayhtymä tarjoaa avohuollon palveluna arviointijaksoa perhetukikeskuksessa, perhetyötä, perhekuntoutusta sekä vanhemmuuden arviointia. Varsinais-Suomen lastensuojelukuntayhtymän (jatkossa kuntayhtymä) hallitus on pyytänyt jäsenkuntia antamaan mennessä lausunnon, jossa jäsenkunta 1) esittää näkemyksensä kuntayhtymän lähivuosien toiminnan kehittämistarpeista; 2) antaa ennusteensa siitä, kuinka paljon kunta tulee todennäköisesti tarvitsemaan seuraavia laitoshuoltopalveluita: a) kiireellinen sijoitus, b) huostaanoton aikainen sijaishuolto, c) avohuollon tukitoimena toteutettu sijoitus; 3) esittää arvion perhekuntoutuksen tarpeesta; 4) esittää arvion avohuollon perhetyön tarpeesta kuntayhtymän tuottamana; sekä 5) esittää arvion muiden palveluiden (esim. neuropsykiatrinen valmennus, ammatillinen tukihenkilöpalvelu, valvottu tapaaminen) tarpeesta. Raision lastensuojelutoimisto on käyttänyt viime vuosina kuntayhtymän palveluista lähinnä sijaishuoltoa pitkissä tai lyhyissä sijoituksissa, kiireellisen sijoituksen palveluita sekä perhekuntoutusta. Vuoden 2017 aikana perhepalvelut on käyttänyt palveluista myös valvottuja tapaamisia. Raision perhepalvelut on sopinut kuntayhtymän kanssa, että virka-ajan ulkopuolella kiireellisen sijoituksen tarpeessa olevat raisiolaiset ja ruskolaiset lapset ohjataan Turun seudun sosiaalipäivystyksen toimesta kuntayhtymän palvelun piiriin. Raision lastensuojelutoimisto on käyttänyt kuntayhtymän palveluja seuraavasti: Perushoitopäivien määrä Sijoitettujen lasten määrä Kiireellisten sijoitusten määrä Perhekuntoutus 1 (+3) - 3 aik., 2 lasta 2 aik., 1 lapsi Kustannukset , , , ,86 1. Varsinais-Suomen lastensuojelukuntayhtymä kuuluu kaupungin konserniohjauksen piiriin, jonka toteutumisen tueksi lastensuojelukuntayhtymän toiminnalle on asetettu tavoitteita vuosittain. Viime vuosien tavoitteena on

13 Raision kaupunki Pöytäkirja 13 (36) ollut laitoshoidon palvelujen saannin turvaaminen Raision perhetukikeskuksessa sekä kiireellisten sijoitusten osalta missä tahansa lastensuojelukuntayhtymän yksikössä. Tiiviimpi yhteistyön suunnittelu on jatkunut asiakasprosessien kehittämisen ja uuden perussopimuksen myötä asetetussa neuvottelukunnassa, joka muodostuu kunkin kunnan viranomaisedustajasta. Erityisesti toiveena on ollut, että raisiolaisten mahdollisuus käyttää Raision yksikköä kiireellisissä sijoituksissa olisi olemassa ja vuoden 2017 aikana tämä on toteutunut. 2. Raision kaupungin perhepalveluiden strategisena tavoitteena on pysäyttää aiempien vuosien kustannuskehitys laitossijoituskustannuksissa mm. lisäämällä perhesijoitusten suhteellista osuutta kodin ulkopuolelle sijoitettujen lasten kohdalla sekä omaa palvelutuotantoaan perhetyössä. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi perhepalvelut pyrkii edelleen keskittymään sijaishuollolle vaihtoehtoisten ratkaisujen löytämiseksi. Perhepalvelut pyrkii myös sijoituksen ollessa aiheellinen tekemään sen oikea-aikaisesti, jolloin sijoituksen voidaan olettaa olevan lyhyempi kuin tapauksissa, joissa perheen tilanne on päässyt pahasti kriisiytymään. Perhepalvelut odottaa kuntayhtymän työskentelevän lapsen/nuoren ja perheen kanssa sen suuntaisesti, että sijoitus pysyy mahdollisimman lyhyenä ja sijoituksen aikana keskitytään vahvasti luomaan mahdollisuuksia lapsen hyvään kotiutumiseen. Raision perhepalvelussa kiireellisten sijoitusten määrä vuoden 2017 aikana on ylittänyt kaikkien aiempien vuosien kokonaismäärän. Tämä saattaa ennakoida sitä, että Raision perhepalvelut tarvitsee kiireellisen sijoituksen palveluja jatkossakin aiempaa selvästi enemmän. 3. Perhekuntoutuksen tarve saattaa jatkossa lisääntyä, mutta näyttäisi, että Raision kaupungin tarve pysyy 1-2 perhekuntoutusjaksossa vuodessa. 4. Avohuollon perhetyötä Raisio ei ole kuntayhtymältä juurikaan tilannut, ja tulevaa tarvetta kuntayhtymän tuottamana on vaikea ennakoida, koska omaa toimintaa tältä osin on vahvistettu. Kuntayhtymältä tultaneen jatkossa tilaamaan perhetyötä erityisesti lapsen kotiuttamistilanteessa. Hallittu kotiuttaminen pyritään tekemään yhteistyössä kuntayhtymän perhetyön ja kunnan oman perhetyön kanssa. 5. Muista palveluista etenkin valvottujen tapaamisten tarve Raision yksikössä saattaa lisääntyä. Oheismateriaali 2 Lastensuojelukuntayhtymän toiminnan kehittämistä koskeva lausuntopyyntö.pdf

14 Raision kaupunki Pöytäkirja 14 (36) Päätösehdotus Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että se antaa edellä olevan lausunnon Varsinais-Suomen lastensuojelun kuntayhtymän toiminnan kehittämisestä. Päätös Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti. Tiedoksi Hannele Elo-Kuru, Perhepalvelut Kaupunginhallitus

15 Raision kaupunki Pöytäkirja 15 (36) Asianro 471/ / Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen Sosiaalipalveluiden johtava asiantuntija Arja Iho: Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus esittää , että kunnat käsittelevät ja hyväksyvät kunnan kotouttamisohjelman ja oheisen seudullisen kotouttamisohjelman vuosille kesäkuun loppuun mennessä. Raision kaupungissa kotouttamisohjelman valmistelutyötä on tehty eri hallinnonalojen yhteistyönä. Ohjelmaan on pyydetty kommentit sivistyskeskuksen toimialoilta, sosiaali- ja terveyskeskuksen palvelualoilta ja teknisestä keskuksesta ennen sen esittämistä sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnalle ja edelleen kaupunginhallitukselle. Kotouttamisohjelman hyväksymisen tavoitteena on vastata alla oleviin maahanmuuttoa koskeviin asiakokonaisuuksiin: 1. Päivitetään seudun kuntien yhteinen seudullinen kotouttamisohjelma ja siihen sisältyvät kuntakohtaiset osiot. 2. Täsmennetään ja lisätään kuntien välistä yhteistyötä ja työnjakoa. Yhteistyötä lisätään myös perusopetuksen valmistavan opetuksen toteuttamisessa. 3. Arvioidaan pakolaisten vastaanottoon liittyvien kustannusten jakautumista kuntien välillä mm. valtion maksamien korvausten määrällä. 4. Päivitetään tieto alueen kotouttamistyön toimijoista ja vahvistetaan niiden välistä yhteistyötä. SPR:n Varsinais-Suomen piiri kokoaa Starttivoimaahankkeessa kunnittain järjestöjen kotouttavaa työtä ns. järjestöjen kotoutumistarjottimiin. Tämä SPR:n koordinointityö voidaan linkittää kuntien omaan kotouttavaan työhön ja SPR on kutsuttu mukaan tukemaan kotouttamisohjelmatyötä siltä osin. 5. Kuntien palveluissa huomioidaan maahanmuuttajat mm. laatimalla selkokielistä materiaalia kunnan palveluista ja tarkistamalla tulkkauksen käytännöt. 6. Edistetään kantaväestön ja maahanmuuttajien kanssakäymistä ja lisätään monikulttuurisuustietoutta ja ehkäistään syrjintää. Tässä on tärkeä yhteistyö eri kansalaisjärjestöjen kanssa. 7. Pyritään tuomaan esiin kansainvälistymisen mukanaan tuomat haasteet. Useat suuret työnantajat rekrytoivat uusia työntekijöitä myös ulkomailta.

16 Raision kaupunki Pöytäkirja 16 (36) On tärkeä nähdä alueella asuvat maahanmuuttajat resurssina ja edistää heidän työllistymistään. 8. Kaikilla ohjelmaan osallistuvilla kunnilla Sauvoa lukuun ottamatta on voimassa oleva pakolaissopimus. Kaikkiin kuntiin ei ole sijoittunut oleskeluluvan saaneita pakolaisia. Selvitetään, onko näillä kunnilla mahdollisuutta ottaa vastaan kiintiöpakolaisia. 9. Varautumista laajamittaisen maahantulon tilanteisiin kehitetään osana kunnan sosiaali- ja terveydenhuollon valmiussuunnitelmaa. Kotouttamisohjelmassa koostuu kuntia yhteisesti koskevasta osasta ja kunkin kunnan omasta osuudesta sekä kotouttamistoimien että kaikille yhteisten palvelujen toteutuksesta kunnassa maahanmuuttajan näkökulmasta. Raision osuuteen on koottu määrällisiä väestötietoja raisiolaisista vuoden 2017 lopun tilanteessa, maahanmuuttajille erityisesti suunnatuista palveluista, pakolaisten vastaanotosta, kaikille yhteisistä palveluista ja niissä maahanmuuttajien huomioimisesta sekä tasa-arvon ja hyvien etnisten suhteiden edistämisestä kunnassa. Raisio varautuu vuosina , kolmen vuoden aikana, vastaanottamaan yhteensä 30 pakolaista. Raision kotouttamisohjelmassa on huomioitu erityisesti alkuvaiheen neuvonnan ja lasten ja nuorten ja perheiden kotoutumisedellytysten varmistaminen varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen palveluja vahvistamalla. Oheismateriaali 3 Seudullinen kotouttamisohjelma pdf Päätösehdotus Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta päättää hyväksyä liitteenä olevan seudullisen kotouttamisohjelman ja lähettää sen kaupunginhallitukselle. Päätös Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti. Tiedoksi Kaupunginhallitus

17 Raision kaupunki Pöytäkirja 17 (36) Asianro 687/ / Terveyden edistämisen määräraha vuodelle 2019 Sosiaalipalveluiden johtava asiantuntija Arja Iho : Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on avannut terveyden edistämisen määrärahan haun Hakuaika on Terveyden edistämisen määrärahalla tuetaan vuonna 2019 erityisesti hankkeita, jotka tukevat kunnissa ja tulevissa maakunnissa toteutettavaa hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimintaa sekä maakunta- ja sote-uudistuksen toimeenpanoa kuntien ja tulevien maakuntien hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen tehtävän osalta. Määrärahaa voidaan hakea 1-3 vuotta kestäviin hankkeisiin. Lakisääteinen määräraha on tarkoitettu terveyden edistämiseen sekä päihteiden käytön ja tupakoinnin ehkäisyyn ja vähentämiseen. Vuoden 2019 painopisteet määrärahahakemuksille ovat seuraavat: 1. Kehittää kuntien ja tulevien maakuntien hyvinvointijohtamista: yhdyspinnalla olevien toimintamallien johtamis- ja yhteistyökäytäntöjen kehittäminen erityisesti liikunnan, ravitsemuksen, mielenterveyden edistämisen, ehkäisevän päihdetyön ja tapaturmien ehkäisyn alueilla. 2. Kehittää kuntien toimintamalleja nuorten huumeiden käytön ehkäisyyn sekä kehittää malleja tupakka- ja nikotiinituotteiden käytön ehkäisyyn ja lopettamisen lisäämiseen niissä väestö- ja erityisryhmissä, joissa käyttö on edelleen yleistä. 3. Kehittää yhteiskunnallista markkinointia hyödyntäviä menetelmiä ja ohjauskeinoja hyvinvointia, terveyttä ja mielenterveyttä edistävien elintapojen vahvistamiseksi erityisesti niissä väestö- ja erityisryhmissä, joita nykyisin keinoin ei riittävästi tavoiteta. 4. Ehkäistä ja vähentää lasten ja nuorten ylipainoa ruokavalion ja fyysisen aktiivisuuden avulla: tukemalla varhaiskasvatuksen ruokailusuositusten käyttöönottoa sekä lisäämällä lasten ja nuorten liikunta- ja harrastusmahdollisuuksia kodin varallisuudesta riippumatta. Raision sosiaali- ja terveyspalvelut päättää hakea määrärahaa 3 vuodelle painopisteenä kohdan 1. tehtävien mukaan kaupungin hyvinvointijohtaminen huomioimalla mahdollinen tuleva maakunta- ja sote-rakenne. Hankkeen sisältöön muodostetaan kokonaisuus, joka tähtää lasten, nuorten ja perheiden huumeiden ja muiden päihteiden sekä nikotiinituotteiden käytön ehkäisyyn ja liikunnallisten ja terveellisten elämäntapojen edistämiseen painopisteiden 2. ja 4. mukaisesti. Mallina voidaan käyttää soveltuvin osin Islan-

18 Raision kaupunki Pöytäkirja 18 (36) nissa toteutettua, erinomaisia tuloksia saavuttanutta toimintatapaa. Hankkeessa kehitetään yhteistyössä Arcada-ammattikorkeakoulun kanssa lapsille ja nuorille vuosittain toteutettava kysely, joka mittaa uudistetun toiminnan tuloksia verrattuna alkutilanteeseen. Hankkeen omarahoitusosuus on % hankkeen kokonaisbudjetista ja se voi koostua työajan kustannuksista. Esimerkiksi jos hankkeen saama avustus on , omarahoitusosuus voisi olla 15 % ja hankkeen koko budjetti Lisätietoja hankkeesta: Päätösehdotus Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta merkitsee yllä olevan hankehaun tiedokseen. Päätös Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti.

19 Raision kaupunki Pöytäkirja 19 (36) Asianro 512/ / Ruskon vanhus- ja vammaisneuvoston kysely Ruskon alueen toimintaterapeutin / fysioterapeutin tarpeesta Osastonhoitaja Tiina Virtanen : Ruskon vanhus- ja vammaisneuvosto on osoittanut kysymyksen Raision sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnalle. Kirje on päivätty Kysymyksen sisältö: Ruskon vanhus- ja vammaisneuvosto haluaa selvittää Ruskon alueella toimintaterapeutin/fysioterapeutin tarpeen sekä fysioterapeutin suoravastaanottotoiminnan kuntalaisten yhdenvertaisessa toiminnassa. Terveysristeyksen kuntoutuspalveluissa toteutetaan terapiaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin toimintaperiaatteiden mukaisesti. Toimintaperiaatteet on otettu käytäntöön fysioterapiassa vuonna 2016, puheterapiassa ja toimintaterapiassa vuonna Suoravastaanottotoiminta Suomen Fysioterapeutit ry ja Suomen Fysioterapeuttiyhdistys ovat laatineet suosituksen tule-suoravastaanottokoulutuksesta. Fysioterapeuttien tule-suoravastaanottotoiminta toteuttaa terveydenhuoltolain henkeä. Työnjaollisesti se on tehtäväsiirto lääkäreiltä fysioterapeuteille. Tutkimusten mukaan potilasturvallisuuden ei ole todettu heikentyneen fysioterapeutin suoravastaanoton käyttöön ottamisen jälkeen. Suoravastaanottotoiminnan kannalta on keskeistä, että lääkärit ja ajanvarauksessa sekä hoidontarpeen arvioitsijoina toimivat sairaanhoitajat ja terveydenhoitajat on perehdytetty työnjakoon ja potilasohjaukseen liittyviin asioihin. Suoravastaanottoa toteuttavat fysioterapeutit ovat saaneet syventävän lisäkoulutuksen (vähintään 15 opintopistettä) tulepotilaiden tutkimisesta ja kliinisestä päättelystä. Fysioterapeutin suoravastaanottotoiminta tuki- ja liikuntaelin ongelmaisilla potilailla on aloitettu Raision ja Ruskon yhteistoiminta-alueella Alussa suoravastaanottoa toteutettiin yhden terapeutin voimin ja vain alaselkäpotilaille. Vuoden 2013 alussa toiminta laajentui koskemaan myös olkapää-, lonkka- ja polvipotilaita. Alusta alkaen on toiminnasta tiedotettu sekä Raision että Ruskon terveysasemia. Opastusta on toteutettu paikan päällä Raisiossa ja Ruskolla sekä sähköpostin välityksellä. Molempien kuntien asukkaita on käynyt fysioterapeutin suoravastaanotoilla, joita toteutetaan Raision terveysasemalla sekä kuntoutuspalveluissa Terveysristeyksessä. Vastaanoton toteutusta myös Ruskon terveysasemalla on selvitelty, mutta esteeksi on noussut tilan puute. Potilaille on sopinut tulla vastaanotolle Raisioon eikä negatiivista palautetta toiminnasta ole tullut.

20 Raision kaupunki Pöytäkirja 20 (36) Vuodelle 2018 Terveysristeyksen kuntoutuspalveluihin saatiin yksi uusi fysioterapeutin toimi tavoitteena laajentaa suoravastaanottotoimintaa. Valittu fysioterapeutti aloitti tehtävässään Terveysristeyksen kuntoutuspalveluissa tapahtui henkilövaihdoksia. Kuntohoitajan jäädessä eläkkeelle toimi muutettiin fysioterapeutin toimeksi ja tehtävään valittu aloitti Huhtikuussa 2018 on fysioterapeutin suoravastaanottoa laajennettu siten, että vastaanottoa toteuttaa tällä hetkellä neljä fysioterapeuttia. Aikoja fysioterapeutin suoravastaanotolle on noin 14 viikossa. Terveysasemien ajanvaraushenkilöstö varaa ajan potilaalle joko lääkärille tai fysioterapeutin suoravastaanotolle sovitun ohjeistuksen mukaisesti. Ohjeistukset on valtakunnallisesti samanlaisia ja näillä varmistetaan mm. potilasturvallisuutta. Ohjeiden mukaan mm. yli 75-vuotias tai monisairas potilas tulee aina ensin ohjata lääkärille. Ajanvarauksessa toimivan henkilöstön perehdyttäminen on ensiarvoisen tärkeää, koska he tekevät valinnan, lähetetäänkö potilas lääkärille vai fysioterapeutille. Raisiossa ja Ruskolla on toiminnan laajentumisesta kerrottu ajanvaraushenkilöstölle esimiesten välityksellä sekä sähköpostilla että paikan päällä. Raisiossa tapaaminen toteutettiin 3.4. ja Ruskolla Lisäksi tiedotusta pyritään tehostamaan viikoittaisilla sähköposteilla ja paikallislehtien avulla. Perusterveydenhuolto ja lääkinnällinen kuntoutus Raision ja Ruskon yhteistoiminta-alueella on fysio- ja toimintaterapeutteja sekä terveyspalveluissa että hoito- ja hoivapalveluissa. Terveyspalvelujen kuntoutuspalveluissa tuotetaan perusterveydenhuollon palveluja, joita ovat neuvola- ja kouluterveydenhuolto, terveysasemien ja erikoissairaanhoidon lähettämien potilaiden avoterapiat, lääkinnällinen kuntoutus ja apuvälinelainaamotoiminta. Perusterveydenhuollon palveluja tuotetaan kuntoutuspalveluissa tai ostopalveluna. Apuvälinepalvelut tuotetaan Ruskon terveysasemalla. Neuvolan ja kouluterveydenhuollon lähettämien ruskolaisten lasten terapiat toteutetaan kuntoutuspalvelun terapeuttien toteuttamana ns. omana työnä. Lääkinnällisen kuntoutuksen terapiapalveluissa toteutetaan terapiatarpeen arviot omana työnä ja toteutus ostopalveluna. Ostopalveluna toteutettiin vuonna 2017 ruskolaisille puheterapiaa yhdelle aikuiselle ja yhdelle lapselle, toimintaterapia yhdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle, jalkojen hoitoa 21 diabeetikolle ja muita terapioita 24 aikuiselle. Ostopalveluna tuotetaan mm. sellaista terapiaa, johon terveyskeskuksessa ei ole osaamista ja sitä ei ole järkevää hankkia pienen potilasmäärän vuoksi. Omana työnä tuotettiin ruskolaisille puheterapiaa 58 potilaalle, toiminta- ja fysioterapiaa 149 potilaalle ja kehitysneuvolan moniammatillisessa tiimissä asioi 35 ruskolaista. Ruskolaisten osuus on tasaisesti kasvanut vuosien aikana kaikissa palveluissa. Ruskolaisten terapioiden ostopalveluja seurataan jatkuvasti ja mikäli terapian tuottaminen omana toimintana tulee kannattavammaksi kuin ostopalvelu asiakaslähtöisesti tai taloudellisesti ajateltuna, niin esitämme lisähenkilöstön tarpeen talousarvion suunnittelun yhteydessä.

21 Raision kaupunki Pöytäkirja 21 (36) Ruskon apuvälinepalvelut on järjestetty yhdessä Tyks apuvälineyksikön kanssa. Osastolta kotiutuvien potilaiden apuvälinepalvelut järjestetään osastolta käsin ja kotihoidon palvelujen piirissä olevien kotihoidon terapeuttien toimesta. Edellä mainittujen palvelujen ulkopuolella olevien potilaiden apuvälinepalvelut järjestetään Ruskon terveysasemalta. Tässä on haasteita resurssien riittämättömyyden vuoksi suhteessa palvelun nopeasti lisääntyneeseen tarpeeseen. Apuvälinepalvelujen tarve on kasvanut vuosi vuodelta ikäihmisten määrän lisääntyessä ja kotihoitoisuuden lisääntyessä. Tämän palvelun lisäresurssin tarvetta tulee tarkasti seurata vuoden 2018 aikana. Päätösehdotus Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta antaa edellä olevan valmistelun mukaisen vastauksen Ruskon vanhus- ja vammaisneuvostolle Päätös Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti. Tiedoksi Ruskon vanhus- ja vammaisneuvosto

22 Raision kaupunki Pöytäkirja 22 (36) Asianro 76/ / Intime-raportti talousarvion toteutumisesta Talouspäällikkö Sami Koskikallio : Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan käyttötalouden toteutuma on palvelualueittain esitetty oheismateriaalina. Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan toimintatuottojen toteutuma huhtikuun lopussa oli euroa toteutumaprosentin ollessa 29,7 %. Vuoden 2017 vastaavaan ajankohtaan verrattuna toimintatuottoja kertyi euroa vähemmän. Vuoden 2018 talousarvion laskennalliseen toteutumaan verrattuna toimintatuotot jäivät euroa alle. Lautakunnan toimintakulujen toteutuma huhtikuun lopussa oli euroa toteutumaprosentin ollessa 32,5 %. Vuoden 2017 vastaavaan ajankohtaan verrattuna toimintakuluja kertyi euroa enemmän. Vuoden 2018 talousarvion laskennalliseen toteutumaan verrattuna toimintakulut jäivät euroa alle. Laskennallinen toteutuma on 33,3 %. Nettotoimintakuluiksi muodostui lautakunnan osalta euroa toteutumaprosentin ollessa 33,6 %. Intime-raportti sekä talousarvion seurantataulukko seuraavat oheismateriaaleina. Oheismateriaali 4 Intime-raportti TA-seuranta Päätösehdotus Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta merkitsee Intime-raportin tiedokseen. Päätös Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti.

23 Raision kaupunki Pöytäkirja 23 (36) Asianro 77/ / Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan saatavien poistot Talouspäällikkö Sami Koskikallio : Kirjanpitolain 5 luvun 2 :n mukaan saamiset merkitään taseeseen enintään todennäköiseen arvoonsa. Täten saamiset, joiden kertyminen on epätodennäköistä, tulee poistaa taseesta kirjaamalla ne tilivuoden luottotappioiksi. Oheismateriaalina seuraavaan salassa pidettävään luetteloon on koottu sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan saamiset vuosilta Saamisia ei perintä- ja ulosottotoimenpiteistä huolimatta ole saatu perittyä, joten ne tulee poistaa kirjanpidosta. Oheismateriaali on nähtävänä kokouksessa. Saamisten kokonaissumma on 866,90 euroa. Saamisten määrään vaikuttaa se, että kunnan tulee muun muassa terveydenhuoltolain 24 :ssä ja sosiaalihuoltolain 12 :ssä säädettyjen hoito- ja huolenpitovelvoitteiden nojalla antaa jokaiselle maksukyvystä riippumatta hänen tarvitsemansa hoito- ym. palvelut siinä laajuudessa kuin lainsäädännössä tarkemmin säädetään. Päätösehdotus Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta päättää poistaa oheismateriaaliin sisältyvät saamiset kirjanpidosta. Päätös Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti. Tiedoksi Armi Peltonen, Konsernihallinto Tiina Peltola, Konsernihallinto Maarit Seppänen, Sosiaali- ja terveyskeskuksen hallintopalvelut

24 Raision kaupunki Pöytäkirja 24 (36) Asianro 108/ / Kuntalain mukaiset otto-oikeuden alaiset viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat sosiaali- ja terveyskeskuksessa laboratorionhoitajan toimi Ruskon terveysasemalla, vak.nro , valittu ***. Vakanssiin on konsernijaoston täyttölupa. Ulkoinen haku, hakijoita terveyskeskuslääkärin virka Raision terveysasemalla, vak.nro , valittu ***. Vakanssiin on konsernijaoston täyttölupa. Ulkoinen haku, hakijoita psykologin toimi Raision ja Ruskon yhteistoiminta-alueella, vak.nro , valittu *** ja varalle ***. Vakanssiin on konsernijaoston täyttölupa. Ulkoinen haku, hakijoita sairaanhoitajan toimi Raision päihde- ja mielenterveysyksikössä, vak.nro , valittu *** ja varalle ***. Vakanssiin on konsernijaoston täyttölupa. Ulkoinen haku, hakijoita psykiatrisen sairaanhoitajan toimi Raision sosiaali- ja terveyskeskuksessa, vak.nro , valittu *** ja varalle ***. Vakanssiin on konsernijaoston täyttölupa. Ulkoinen haku, hakijoita terveyskeskuslääkärin virka Ruskon terveysasemalla, vak.nro , valittu ***. Vakanssiin on konsernijaoston täyttölupa. Ulkoinen haku, hakijoita 3 Päätösehdotus Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta päättää olla käyttämättä otto-oikeutta edellä mainittujen virkojen ja toimien täyttämistä koskeviin viranhaltijapäätöksiin. Päätös Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti.

25 Raision kaupunki Pöytäkirja 25 (36) Asianro 109/ / Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg : Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan tietoon saatetaan seuraavat viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat: Hallinto Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg - henkilöstöpäätökset muut asiat - - Effica asiakaspäätökset 9 - maksusitoumukset - - hankinnat sivutoimi-ilmoitukset 12 - perhehuoltojärjestelmä vahingonkorvausasiat 2 Talouspäällikkö Sami Koskikallio - henkilöstöasiat - - hankinnat - Perhepalvelut Vs. perhepalvelujen johtaja Hannele Elo-Kuru - henkilöstöpäätökset perhehuoltojärjestelmä elatussopimus/sopimus lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta - - hankinnat - - muut asiat - Vastaava sosiaalityöntekijä Marja-Leena Borgman - perhehuoltojärjestelmä Psykologi Saara Ahonen - perhehuoltojärjestelmä Psykologi Hetti Hakanen - perhehuoltojärjestelmä - Sosiaalityöntekijä Piia Hautala - perhehuoltojärjestelmä

26 Raision kaupunki Pöytäkirja 26 (36) Sosiaalityöntekijä Riikka Jokela - perhepuoltojärjestelmä Sosiaalityöntekijä Katja Kurjenrauma - perhepuoltojärjestelmä Sosiaalityöntekijä Riikka Koskela - perhepuoltojärjestelmä Palveluohjaaja Minna Lehtinen - perhehuoltojärjestelmä Sosiaalityöntekijä Taina Lähteenmäki - perhehuoltojärjestelmä Vs. sosiaalityöntekijä Mira Mäkelä - perhehuoltojärjestelmä Vs. sosiaalityöntekijä Terhi Norrena - perhehuoltojärjestelmä lastenvalvoja Carita Närvä - elatussopimus / sopimus lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta perhehuoltojärjestelmä - Sosiaalityöntekijä Kirsi Ojala-Rahunen - perhehuoltojärjestelmä Ohjaaja Essi Oksanen - perhehuoltojärjestelmä Vs. sosiaalityöntekijä Jenni Oraby - perhehuoltojärjestelmä Sosiaalityöntekijä Pia Pelkonen - perhehuoltojärjestelmä - Psykologi Olli Poutiainen - perhehuoltojärjestelmä Sosiaalityöntekijä Mari Orrensalo - perhehuoltojärjestelmä Vs. sosiaalityöntekijä Susanna Ruokonen - perhehuoltojärjestelmä - Vs. koordinaattori Sanna Roslöf

27 Raision kaupunki Pöytäkirja 27 (36) - perhehuoltojärjestelmä Vs. sosiaalityöntekijä Ulrika Salo - perhehuoltojärjestelmä Vs. sosiaalityöntekijä Emmi Tenkanen - perhehuoltojärjestelmä Vs. sosiaalityöntekijä Silluta Urve - perhehuoltojärjestelmä Sosiaalityöntekijä Tiina Valtonen - perhehuoltojärjestelmä - Sosiaalityöntekijä Minna-Maria Wilmi - perhehuoltojärjestelmä - Sosiaalipalvelut Vs. sosiaalityönjohtaja Leena Lahti - henkilöstöasiat muut päätökset - - perhehuoltojärjestelmä - - hankinnat - Etuuskäsittelijä Kati Arte - perhehuoltojärjestelmä Ohjaaja Bucyana Fortunée - perhehuoltojärjestelmä - Palvelusihteeri Sari Koivunen - perhehuoltojärjestelmä - Työsuunnittelija Leena Lahokoski - perhehuoltojärjestelmä - Sosiaalityöntekijä Elina Lehto - perhehuoltojärjestelmä Johtava sosiaalityöntekijä Hannele Leppänen - perhehuoltojärjestelmä - Vs. sosiaalityöntekijä Laura Leppänen - perhehuoltojärjestelmä - Ts. ohjaaja Marju Lindholm - perhehuoltojärjestelmä 74-93

28 Raision kaupunki Pöytäkirja 28 (36) Sosiaalityöntekijä Anna Mikola - perhehuoltojärjestelmä Sosiaalityöntekijä Terhikki Mäkelä - perhehuoltojärjestelmä Ts. sosiaalityöntekijä Margit Rajahalme - perhehuoltojärjestelmä 8-42 Sosiaalityöntekijä Katja Riitakorpi - perhehuoltojärjestelmä Sosiaalityöntekijä Eija Saramola - perhehuoltojärjestelmä Sosiaalityöntekijä Marja Suominen - perhehuoltojärjestelmä Sosiaalityöntekijä Leena Tuikkala - perhehuoltojärjestelmä Ohjaaja Carita Turpeinen - perhehuoltojärjestelmä Sosiaalityöntekijä Tia Valtonen - perhehuoltojärjestelmä Terveyspalvelut Johtava ylilääkäri Arto Raassina - henkilöstöasiat - - maksusitoumukset 2 - Effica asiakaspäätökset - - hankinnat - Ylilääkäri Päivi Kokkila - henkilöstöasiat maksusitoumukset hankinnat - - muut asiat - Ylilääkäri Leena Passi - henkilöstöasiat - - hankinnat - - muut asiat - Ylihoitaja Jaana-Sofia Saarinen

29 Raision kaupunki Pöytäkirja 29 (36) - henkilöstöasiat - - hankinnat - - muut asiat - Osastonhoitaja Mervi Mätikkömäki, apulaisosastonhoitaja Mari Eura-Markula - henkilöstöasiat - Sairaanhoitaja Solveig Tikka - ostopalveluosoitus/palveluseteli Sairaanhoitaja Jaana Murtonen - ostopalveluosoitus/palveluseteli 1 39 Vastaava työterveyslääkäri Peter Kvist - henkilöstöpäätökset 3 Vastaava työterveyshoitaja Terhi Nurmi - henkilöstöasiat - Ylihammaslääkäri Sari Hänninen-Rauta - henkilöstöasiat - - hankinnat maksusitoumukset muut asiat - Osastonhoitaja Mari Impilä - henkilöstöasiat - Johtava psykologi Saila Peurasaari - henkilöstöasiat/asiakasasiat - - maksusitoumukset - hankinnat - Psykiatri Taina Lehtonen - ostopalveluosoitus - Osastonhoitaja Kaija-Leena Rasimus - henkilöstöasiat - Osastonhoitaja Tiina Virtanen - ostopalveluosoitus henkilöstöasiat - - muut asiat - - hankinnat -

30 Raision kaupunki Pöytäkirja 30 (36) Hoito- ja hoivapalvelut Johtava hoitaja Sari Tanninen - pitkäaikainen laitoshoito omaishoidon tuki / asiakaspäätökset henkilöstöasiat / asiakaspäätökset 9 - muut asiat maksusitoumukset - - ostopalvelut Geriatrian ylilääkäri Minna Löppönen - henkilöstöasiat - - maksusitoumukset - Osastonhoitaja Kim Asunta, vs. osastonhoitaja Marjo Lammi - henkilöstöasiat - - hankinnat - - omaishoidontuki/asiakaspäätökset - Osastonhoitaja Jaana Sjöroos, apulaisosastonhoitaja Elina Teivainen - henkilöstöasiat - - hankinnat - Osastonhoitaja Satu Jätinvuori, apulaisosastonhoitaja Maarit Jaakola - henkilöstöasiat - - hankinnat - - muut asiat - - asiakaspäätökset, palveluasuminen o Satu Jätinvuori o Maarit Jaakola - Osastonhoitaja / Niina Tasaranta - asiakaspäätökset, Rusko - palveluasuminen henkilöstö - - hankinnat - Osastonhoitaja Tuire Nikkari - henkilöstöasiat Effica-asiakaspäätökset - - hankinnat - Osastonhoitaja Tuula Nikkilä, apulaisosastonhoitaja Katri Malmberg, apulaisosastonhoitaja Elina Porekari

31 Raision kaupunki Pöytäkirja 31 (36) - henkilöstöasiat hankinnat - - Effica-asiakaspäätökset o Tuula Nikkilä o Elina Porekari o Katri Malmberg Tulosyksikön johtaja Katarina Leino apulaisosastonhoitaja Marja Liski-Suominen - henkilöstöasiat - - asiakaspäätökset kehitysvammaisten erityishuoltopäätökset - - hankinnat - - maksusitoumukset - Sosiaalityöntekijä Päivi Hakala-Kontio - perhehuoltojärjestelmä 6 Työllisyyspalvelut Työllisyyspalveluiden johtaja Kimmo Rinne henkilöstöasiat - Päätösehdotus Sosiaali-ja terveysjohtaja Juha Sandberg Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta merkitsee päätöspöytäkirjat tiedokseen ja päättää, että kuntalain 92 mukaista otto-oikeutta ei käytetä Päätös Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti.

32 Raision kaupunki Pöytäkirja 32 (36) Asianro 696/ / Valtuutus kehitysvammahuollon asumispalveluiden hankintaan Palveluyksikön johtaja Katarina Leino : Raision ja Ruskon yhteistoiminta-alueen kehitysvammaisten asumispalveluiden kilpailutusta on suunniteltu ja valmisteltu yhdessä Salon, Kaarinan ja Paimion kaupunkien kanssa. Raision ja Ruskon yhteistoiminta-alueen kehitysvammaisten asumispalveluiden kilpailutus on ajankohtainen, koska asumispalveluiden hankinta-arvo ylittää sosiaali- ja terveyspalveluiden kansallisen kynnysarvon (laki julkisista hankinnoista 25 ). Salon kaupunki hakee valtuutusta kilpailutuksen suorittamiseen sekä Raision sitoutumista yhteishankintaan. Raision kaupungin hallintosäännön 8 luvun 66 :n mukaan lautakunta päättää toimialallaan euron ylittävistä hankinnoista. Lautakunta myös siirtää toimivaltaansa ko. summan ylittävistä hankinnoista harkintansa mukaan. Toimivallan siirtäminen on perusteltua suuremman volyymihyödyn saamiseksi. Salon kaupunki on kilpailuttanut kehitysvammaisten asumispalvelut vuosille ja optiovuosille Sopimukset päättyvät , joten hankinnan kilpailuttaminen on Salolla ajankohtaista. Myös Kaarinan ja Paimion kaupunkien kehitysvammaisten asumispalveluiden sopimukset ovat päättymässä, joten em. kaupunkien kanssa on suunniteltu ja valmisteltu yhteistä hankintaa, jossa Raisio on myös mukana. Hankinta koskee erityishuoltolain mukaisia asumispalveluja. Yhteishankinnan tarkoituksena on saada yhteisiä etuja kilpailutuksessa ja saada palvelukuvaukset asumisen osalta yhtenäisiksi mm. tulevan sote- ja maakuntauudistuksen kannalta. Kilpailutukseen osallistuvilla kunnilla on kaikilla tulossa sama hankinta kilpailutukseen, joten yhteishankinnalla saadaan aikaan prosessihyötyjä kilpailutuksen suhteen. Hankinta toteutetaan hankintalain 21 :n mukaisesti hankintayksiköiden yhteishankintana. Hankintaprosessista vastaa Salon kaupunki. Kilpailutuksessa on tarkoitus ottaa huomioon kokonaistaloudellinen edullisuus asiakkaan näkökulma huomioiden. Hankinta toteutetaan puitejärjestelynä eli palveluntuottajia valitaan useampi. Hankinta on suunniteltu tehtäväksi ajalle ja optiot vuosille Salon kaupunki pyytää Kaarinan, Raision ja Paimion asiasta päättäviä toimielimiä ilmoittamaan, sitoutuvatko kaupungit yhteishankintaan ja valtuuttavatko ne Salon kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunnan tekemään hankintapäätöksen. Yhteishankintaan sitoutunut hankintayksikkö eli kaupunki tekee tarjouspyynnön ehtojen mukaisen hankintasopimuksen valittujen palveluntuottajien kanssa.

33 Raision kaupunki Pöytäkirja 33 (36) Yhteishankinnassa on järkevämpää, että hankintaprosessin hoitaa kokonaisuudessaan yksi taho. Kaupunkien edustajat osallistuvat aktiivisesti asian valmisteluun. Salon kaupunki veloittaa kultakin hankintaa osallistuvalta kunnalta hankinnan kilpailutuksesta ja hankintaprosessin hoitamisesta 850 euroa. Sitoumus on voimassa siihen saakka, kunnes hankintasopimus on allekirjoitettu tai muusta perustellusta syystä hankinta on keskeytetty. Salon sosiaali- ja terveyslautakunta on päättänyt pitämässään kokouksessa toteuttaa kehitysvammaisten asumispalveluiden hankinnan hankintalain 21 :n mukaisena hankintayksiköiden (Salo, Kaarina, Raisio, Paimio) yhteishankintana. Lisäksi Salon sosiaali- ja terveyslautakunta on päättänyt pyytää Raision, Kaarinan ja Paimion kaupungeilta, että kukin kaupunki: 1. sitoutuu liittymään kehitysvammaisten asumispalveluiden yhteishankintaan edellä kuvatulla tavalla 2. valtuuttaa Salon kaupungin kilpailuttamaan kyseisen hankinnan sekä 3. valtuuttaa Salon kaupungin tekemään puolestaan kyseisen hankinnan hankintapäätöksen. Oheismateriaali 6 Kehitysvammahuollon asumispalveluiden hankinta, Salo.pdf Päätösehdotus Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta päättää, että: 1. se sitoutuu liittymään kehitysvammaisten asumispalveluiden yhteishankintaan yllä kuvatulla tavalla 2. lautakunta valtuuttaa Salon kaupungin kilpailuttamaan kyseisen hankinnan puolestaan sekä 3. lautakunta valtuuttaa Salon kaupungin tekemään puolestaan kyseisen hankinnan hankintapäätöksen. Päätös Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti. Tiedoksi Salon kaupunki

34 Raision kaupunki Pöytäkirja 34 (36) Asianro 712/ / Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan jäsenten esille ottamat asiat Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta : Lautakunnan jäsen Niina Puoskari toi esille lautakuntaan tuotavien asioiden aikataulutuksen tärkeyden, jotta lautakunnalla olisi kaikki kokoustekniset keinot käytettävissä. Niina Puoskari toivoi, että esimerkiksi sellaisissa asioissa, joissa on annettu jokin määräaika lausunnon, vastauksen tai valmistelun antamiselle, tuotaisiin lautakuntaan riittävän varhaisessa vaiheessa, jotta lautakunnalla olisi tarpeen vaatiessa mahdollisuus vaikuttaa päätöksentekoon käyttämällä hyödykseen palautusta tai uudelleenvalmistelua. Päätösehdotus Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta merkitsee lautakunnan jäsenen esille ottaman asian tiedokseen. Päätös Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti.

35 Raision kaupunki Pöytäkirja 35 (36) Muutoksenhakuohje Muutoksenhakuohje pöytäkirjaan ( ) Muutoksenhakukiellot Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta tai valitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 136 ): , , 121 Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus Muun lainsäädännön mukaan ei seuraaviin päätöksiin saa hakea muutosta valittamalla. Päätösnumerot ja muutoksenhakukiellon perusteet: Oikaisuvaatimusohje Valitusosoitus Oikaisuvaatimuksen ja kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kunnan jäsen. Hallintovalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa. Yksityiskohtainen oikaisuvaatimusohje/valitusosoitus annetaan pöytäkirjanotteen liitteenä. Seuraavista päätöksistä voidaan tehdä kirjallinen oikaisuvaatimus siltä osin kuin kyse ei ole kunnallisten virka- ja työehtosopimusten soveltamisesta tai tulkinnasta (laki kunnallisesta viranhaltijasta 50 ja laki työtuomioistuimesta 1 ). Kuntalain 134 :n mukaan päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla, vaan valitus voidaan tehdä vasta oikaisuvaatimukseen annetusta päätöksestä: 106 Oikaisuvaatimuksen tutkiva viranomainen Raision kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta Nallinkatu 3, PL 100, Raisio sosiaali.terveys@raisio.fi faksi (02) puh. (02) (vaihde) Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteluineen ja se on tekijän allekirjoitettava. Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella.

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 109/00.02.04/2018 90 Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset 23.5.2018 Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg 16.5.2018: Sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 155/00.02.04/2017 39 Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset 14.3.2017 Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg 7.3.2017: Sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 155/00.02.04/2017 59 Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset 4.4.2017 Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg 28.3.2017: Sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 121/00.02.04/2016 196 Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset 16.11.2016 Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg 10.11.2016: Sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 121/00.02.04/2016 173 Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset 4.10.2016 Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg 28.9.2016: Sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 121/00.02.04/2016 156 Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset 21.9.2016 Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg 15.9.2016: Sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 121/00.02.04/2016 68 Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset 28.4.2016 Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg 26.4.2016: Sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 121/00.02.04/2016 48 Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset 16.3.2016 Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg 9.3.2016: Sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 1035/00.02.04/2014 211 Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset 9.12.2015 Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg 2.12.2015: Sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 1035/00.02.04/2014 164 Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset 5.10.2015 Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg 28.9.2015: Sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 1035/00.02.04/2014 146 Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset 23.9.2015 Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg 16.9.2015: Sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 1035/00.02.04/2014 122 Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset 2.9.2015 Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg 21.8.2015: Sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 1035/00.02.04/2014 102 Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset 16.6.2015 Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg 9.6.2015: Sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot

Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen

Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 104 13.6.2018 Kaupunginhallitus 236 25.6.2018 Asianro 471/05.11.00/2018 104 Raision ja seudullisen kotouttamisohjelman hyväksyminen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 1035/00.02.04/2014 25 Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset 18.2.2015 Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg 11.2.2015: Sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 156/00.02.04/2014 154 Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset 24.9.2014 Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg 17.9.2014: Sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 156/00.02.04/2014 115 Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset 11.6.2014 Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg 4.6.2014: Sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 156/00.02.04/2014 131 Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset 27.8.2014 Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg 20.8.2014: Sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 156/00.02.04/2014 96 Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset 14.5.2014 Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg 5.5.2014: Sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 94/00.02.04/2013 181 Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset 11.9.2013 Vt. sosiaali- ja terveysjohtaja Markku Liimatainen 6.9.2013: Sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 94/00.02.04/2013 132 Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset 22.5.2013 Vt. sosiaali- ja terveysjohtaja Katariina Korkeila 14.5.2013 Sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot

Raision ja Ruskon yhteistoiminta-alueen lausunto Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymän toimintasuunnitelmaan vuosille

Raision ja Ruskon yhteistoiminta-alueen lausunto Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymän toimintasuunnitelmaan vuosille Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 651/05.04.00/2019 89 Raision ja Ruskon yhteistoiminta-alueen lausunto Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymän toimintasuunnitelmaan vuosille 2020-2022

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset

Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset Sosiaali- ja terveyskeskuksen viranhaltijapäätökset 19.9.2012 Hallinto Sosiaali- ja terveysjohtaja Sanna-Tuulia Lehtomäki - henkilöstöasiat 182 190 Johtava ylilääkäri Katariina Korkeila - henkilöstöasiat/maksusitoumukset

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (26) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta Kokoustiedot. Aika keskiviikko klo 18:00-18:50

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (26) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta Kokoustiedot. Aika keskiviikko klo 18:00-18:50 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (26) Kokoustiedot Aika 23.05.2018 keskiviikko klo 18:00-18:50 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Heikki Laine, puheenjohtaja

Lisätiedot

Työterveyshuolto Aurinkoristeys, Raision toimipisteen kokoustila. Janne Mäki-Imppula, puheenjohtaja Niina Puoskari Tuula Suomi Anja Svärd Markku Leivo

Työterveyshuolto Aurinkoristeys, Raision toimipisteen kokoustila. Janne Mäki-Imppula, puheenjohtaja Niina Puoskari Tuula Suomi Anja Svärd Markku Leivo Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Kokoustiedot Aika 12.03.2019 tiistai klo 17:00-17:45 Paikka Työterveyshuolto Aurinkoristeys, Raision toimipisteen kokoustila Saapuvilla olleet jäsenet Janne Mäki-Imppula,

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (18) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta Kokoustiedot. Aika keskiviikko klo 18:00-19:55

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (18) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta Kokoustiedot. Aika keskiviikko klo 18:00-19:55 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (18) Kokoustiedot Aika 10.04.2019 keskiviikko klo 18:00-19:55 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Heikki Laine, puheenjohtaja Niina Äikäs, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (24) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta Kokoustiedot. Aika tiistai klo 16:05-16:20

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (24) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta Kokoustiedot. Aika tiistai klo 16:05-16:20 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (24) Kokoustiedot Aika 28.06.2016 tiistai klo 16:05-16:20 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Heikki Laine, puheenjohtaja Veli Jalonen, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Raision ja Ruskon yhteistoiminta-alueen lausunto Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymän toimintasuunnitelmaan vuosille

Raision ja Ruskon yhteistoiminta-alueen lausunto Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymän toimintasuunnitelmaan vuosille Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 651/05.04.00/2019 284 Raision ja Ruskon yhteistoiminta-alueen lausunto Varsinais-Suomen erityishuoltopiirin kuntayhtymän toimintasuunnitelmaan vuosille 2020-2022

Lisätiedot

Hannele Lehto-Laurila, puheenjohtaja Pipsa Allén, varapuheenjohtaja Aarre Lehtonen Jonni Moislahti Vesa Parantainen

Hannele Lehto-Laurila, puheenjohtaja Pipsa Allén, varapuheenjohtaja Aarre Lehtonen Jonni Moislahti Vesa Parantainen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (21) Kokoustiedot Aika 09.10.2017 maanantai klo 16:30-16:55 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Hannele Lehto-Laurila, puheenjohtaja Pipsa Allén,

Lisätiedot

Juha-Pekka Lehmus, Sivistyskeskus

Juha-Pekka Lehmus, Sivistyskeskus Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (16) Kokoustiedot Aika 29.10.2018 maanantai klo 16:30-16:43 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Hannele Lehto-Laurila, puheenjohtaja Jonni Moislahti,

Lisätiedot

Juha Sandberg, Sosiaali- ja terveyskeskus. Sari Tanninen, Hoito- ja hoivapalvelut Markku Liimatainen, Sosiaali- ja terveyskeskus,

Juha Sandberg, Sosiaali- ja terveyskeskus. Sari Tanninen, Hoito- ja hoivapalvelut Markku Liimatainen, Sosiaali- ja terveyskeskus, Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Kokoustiedot Aika 30.09.2013 maanantai klo 18:00-21:15 Paikka Kaupunginhallituksen huone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Heikki Laine, puheenjohtaja Veli Jalonen,

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (12) Vapaa-aikalautakunta Kokoustiedot. Aika tiistai klo 17:00-17:20. Raisio-huone, Kirjastotalo

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (12) Vapaa-aikalautakunta Kokoustiedot. Aika tiistai klo 17:00-17:20. Raisio-huone, Kirjastotalo Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (12) Kokoustiedot Aika 18.09.2012 tiistai klo 17:00-17:20 Paikka Raisio-huone, Kirjastotalo Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Matias Mäenpää, puheenjohtaja Kiira Lasarov,

Lisätiedot

Hannele Lehto-Laurila, puheenjohtaja Jonni Moislahti, varapuheenjohtaja Aarre Lehtonen Helena Viljanen Vesa Parantainen

Hannele Lehto-Laurila, puheenjohtaja Jonni Moislahti, varapuheenjohtaja Aarre Lehtonen Helena Viljanen Vesa Parantainen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (21) Kokoustiedot Aika 04.02.2019 maanantai klo 16:30-16:43 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Hannele Lehto-Laurila, puheenjohtaja Jonni Moislahti,

Lisätiedot

Harkinnanvaraiset palkantarkistukset sosiaali- ja terveyskeskuksessa

Harkinnanvaraiset palkantarkistukset sosiaali- ja terveyskeskuksessa Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 145/01.02.00/2019 14 Harkinnanvaraiset palkantarkistukset sosiaali- ja terveyskeskuksessa 1.1.2019 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 14.1.2019 5 Henkilöstöpäällikkö

Lisätiedot

Hannele Lehto-Laurila, puheenjohtaja Jonni Moislahti, varapuheenjohtaja Aarre Lehtonen Helena Viljanen Vesa Parantainen

Hannele Lehto-Laurila, puheenjohtaja Jonni Moislahti, varapuheenjohtaja Aarre Lehtonen Helena Viljanen Vesa Parantainen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (21) Kokoustiedot Aika 03.12.2018 maanantai klo 16:30-17:05 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Hannele Lehto-Laurila, puheenjohtaja Jonni Moislahti,

Lisätiedot

HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 3/2019. Kuistikatu 4, Kaarina

HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 3/2019. Kuistikatu 4, Kaarina HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 3/2019 Kokousaika 25.4.2019 kello 16.30-17.35 Kokouspaikka Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen Kaarinan perhetukikeskus Kuistikatu 4, Kaarina Kuntayhtymän internet-sivut Jäsenet

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (13) Sivistyslautakunta Kokoustiedot. Aika tiistai klo 18:00-21:00. Kokoushuone Kingisepp

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (13) Sivistyslautakunta Kokoustiedot. Aika tiistai klo 18:00-21:00. Kokoushuone Kingisepp Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (13) Kokoustiedot Aika 07.05.2019 tiistai klo 18:00-21:00 Paikka Kokoushuone Kingisepp Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Annika Aaltonen, puheenjohtaja Jukka A. Rantala,

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (13) Ympäristölautakunta 21.10.2015. Kokoustiedot. Aika 21.10.2015 keskiviikko klo 18:00-19:05

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (13) Ympäristölautakunta 21.10.2015. Kokoustiedot. Aika 21.10.2015 keskiviikko klo 18:00-19:05 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (13) Kokoustiedot Aika 21.10.2015 keskiviikko klo 18:00-19:05 Paikka Kaupunginhallituksen huone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Ari Jutila, puheenjohtaja Janette Broberg

Lisätiedot

Sami Koskikallio, Sosiaali- ja terveyskeskus, hallintopalvelut

Sami Koskikallio, Sosiaali- ja terveyskeskus, hallintopalvelut Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (30) Kokoustiedot Aika 16.03.2016 keskiviikko klo 18:00-20:10 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Heikki Laine, puheenjohtaja Veli Jalonen, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (31) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta Kokoustiedot. Aika keskiviikko klo 16:05-19:00

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (31) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta Kokoustiedot. Aika keskiviikko klo 16:05-19:00 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (31) Kokoustiedot Aika 13.09.2017 keskiviikko klo 16:05-19:00 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Heikki Laine, puheenjohtaja Niina Äikäs Marko

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (29) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta Kokoustiedot. Aika keskiviikko klo 18:00-19:40

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (29) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta Kokoustiedot. Aika keskiviikko klo 18:00-19:40 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (29) Kokoustiedot Aika 17.02.2016 keskiviikko klo 18:00-19:40 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Heikki Laine, puheenjohtaja, poissa 19.32-19.34

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (22) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta Kokoustiedot. Aika keskiviikko klo 18:00-19:10

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (22) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta Kokoustiedot. Aika keskiviikko klo 18:00-19:10 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (22) Kokoustiedot Aika 14.11.2018 keskiviikko klo 18:00-19:10 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Heikki Laine, puheenjohtaja Niina Äikäs, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/2016 124 13.10.2016 Aika 13.10.2016 klo 11:30-12:20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 84 Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 126 85

Lisätiedot

HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2/2019. Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11

HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2/2019. Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11 HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2/2019 Kokousaika 4.4.2019 kello 17.00 18.48 Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen Kuntayhtymän internet-sivut Jäsenet

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta Raision kaupunki Pöytäkirjaote 1 (2) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 06.11. Kaupunginhallitus Asianro 462/02.02.02/ 215 Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan talousarvion toteutuminen 30.9.

Lisätiedot

Hannele Lehto-Laurila, puheenjohtaja Jonni Moislahti, varapuheenjohtaja Aarre Lehtonen Helena Viljanen Vesa Parantainen Veijo Mikola

Hannele Lehto-Laurila, puheenjohtaja Jonni Moislahti, varapuheenjohtaja Aarre Lehtonen Helena Viljanen Vesa Parantainen Veijo Mikola Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (27) Kokoustiedot Aika 04.03.2019 maanantai klo 16:30-16:53 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Hannele Lehto-Laurila, puheenjohtaja Jonni Moislahti,

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (11) Kaupunginhallitus Kokoustiedot. Aika perjantai klo 8:00-8:42

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (11) Kaupunginhallitus Kokoustiedot. Aika perjantai klo 8:00-8:42 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (11) Kokoustiedot Aika 01.07.2016 perjantai klo 8:00-8:42 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Ari Leinonen, puheenjohtaja Hannele Lehto-Laurila,

Lisätiedot

HALLITUKSEN KOKOUS ESITYSLISTA 1/2018. Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11

HALLITUKSEN KOKOUS ESITYSLISTA 1/2018. Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11 HALLITUKSEN KOKOUS ESITYSLISTA 1/2018 Kokousaika 15.3.2018 kello 17.30 Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen Kuntayhtymän internet-sivut Jäsenet Läsnä

Lisätiedot

Muut saapuvilla olleet Seppänen Jaakko vs. toimialajohtaja, esittelijä Kukkala Susanna hallintosihteeri, pöytäkirjan pitäjä

Muut saapuvilla olleet Seppänen Jaakko vs. toimialajohtaja, esittelijä Kukkala Susanna hallintosihteeri, pöytäkirjan pitäjä 7/2018 109 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika 23.10.2018 klo 16:00-17:00 Kokouspaikka Kunnantalo, kokoushuone 111 Saapuvilla olleet jäsenet Oikarinen Eira puheenjohtaja Pekkala Aslak I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

HALLITUKSEN KOKOUS ESITYSLISTA 2/2019. Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11

HALLITUKSEN KOKOUS ESITYSLISTA 2/2019. Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11 HALLITUKSEN KOKOUS ESITYSLISTA 2/2019 Kokousaika 4.4.2019 kello 17.00 Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen Kuntayhtymän internet-sivut Jäsenet Läsnä

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Kaupunginhallitus (S) Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (6) Kaupunginhallitus (S) Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (6) Kokoustiedot Aika maanantai klo 13:00-13:50 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Antti Kivelä, puheenjohtaja Pekka Kantanen,

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (13) Ympäristölautakunta Kokoustiedot. Aika torstai klo 17:00-17:55. Kaupunginhallituksen huone

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (13) Ympäristölautakunta Kokoustiedot. Aika torstai klo 17:00-17:55. Kaupunginhallituksen huone Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (13) Kokoustiedot Aika 16.11.2017 torstai klo 17:00-17:55 Paikka Kaupunginhallituksen huone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Pekka Heikkilä, puheenjohtaja Kai Laaksonen,

Lisätiedot

1 Rakennuslautakunnan kokoukset 2016, kokouskutsut ja pöytäkirjan nähtävänä pito 2. Viranhaltijapäätökset. Saapuneet asiakirjat

1 Rakennuslautakunnan kokoukset 2016, kokouskutsut ja pöytäkirjan nähtävänä pito 2. Viranhaltijapäätökset. Saapuneet asiakirjat YPÄJÄN KUNTA Rakennuslautakunta ASIALUETTELO 1 / 2016 KOKOUSAIKA 3.3.2016 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 1 Rakennuslautakunnan kokoukset 2016, kokouskutsut

Lisätiedot

Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä Pöytäkirja 5/2016 67. Yhtymähallitus. Aika 19.05.2016 klo 18:00-20:00

Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä Pöytäkirja 5/2016 67. Yhtymähallitus. Aika 19.05.2016 klo 18:00-20:00 Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä Pöytäkirja 5/2016 67 Yhtymähallitus Aika 19.05.2016 klo 18:00-20:00 Paikka PoSa kokoushuone, Tapalankatu 20, 2. krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 44 Kokouksen

Lisätiedot

Auli Raunio, puheenjohtaja Veijo Mikola, varapuheenjohtaja Helinä Aaltonen Kalevi Piironen Mauri Salmela

Auli Raunio, puheenjohtaja Veijo Mikola, varapuheenjohtaja Helinä Aaltonen Kalevi Piironen Mauri Salmela Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (12) Kokoustiedot Aika 04.09.2019 keskiviikko klo 10:00-12:55 Paikka Hulvelan palvelukeskuksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Auli Raunio, puheenjohtaja

Lisätiedot

1. Toimii kunnan hallintosäännön 10 :n mukaisena tulosalueen vastuuhenkilönä. 2. Käyttää kunnan puhevaltaa tulosalueellensa kuuluvissa asioissa.

1. Toimii kunnan hallintosäännön 10 :n mukaisena tulosalueen vastuuhenkilönä. 2. Käyttää kunnan puhevaltaa tulosalueellensa kuuluvissa asioissa. Esitys perusturvalautakunnan toimivallan siirtämisestä perusturvan viranhaltijoille terveyspalveluiden ja toimintakyvyn tukipalveluiden tulosalueilla (esitetyt muutokset / lisäykset sinisellä fontilla):

Lisätiedot

Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivitys vuosille

Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivitys vuosille Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 628/00.04.01/2019 87 Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivitys vuosille 2019-2020 Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg

Lisätiedot

HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2017. Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11

HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2017. Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11 HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2017 Kokousaika 16.3.2017 kello 17.30-18.40 Kokouspaikka Halikon perhetukikeskus, Juustomestarintie 11 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen Hallintotoimisto 31.3.2017 kello 9.00

Lisätiedot

Kuntouttavien palvelujen hankinta rintamaveteraaneille ja diabeetikoille palvelusetelillä

Kuntouttavien palvelujen hankinta rintamaveteraaneille ja diabeetikoille palvelusetelillä Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 906/06.00.00/2015 200 Kuntouttavien palvelujen hankinta rintamaveteraaneille ja diabeetikoille palvelusetelillä Osastonhoitaja Tiina Virtanen ja johtava ylilääkäri

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLLON KY. Tarkastuslautakunta

TERVEYDENHUOLLON KY. Tarkastuslautakunta 1 Kokousaika T0 16.3.2017 klo 16.00 19.35 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00 SALON SEUDUN KOULUTUS- PÖYTÄKIRJA Hallitus 12/2017 Kokoustiedot Aika Maanantai 28.8.2017 klo 15:04 Keskiviikko 30.8.2017 klo 22:00 Paikka Sähköpostikokous Käsiteltävät asiat: 116 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Ari Korhonen, Konsernihallinto. Juha Sandberg, Sosiaali- ja terveyskeskus

Ari Korhonen, Konsernihallinto. Juha Sandberg, Sosiaali- ja terveyskeskus Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (29) Kokoustiedot Aika 28.01.2016 torstai klo 18:00-20:00 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Heikki Laine, puheenjohtaja Veli Jalonen, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Valtuutettu Mika Koiviston ym. valtuutettujen aloite seudullisen kotouttamisohjelman kustannusseurannasta

Valtuutettu Mika Koiviston ym. valtuutettujen aloite seudullisen kotouttamisohjelman kustannusseurannasta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Kaupunginvaltuusto 106 10.6.2013 Asianro 679/05.11.00/2013 220 Valtuutettu Mika Koiviston ym. valtuutettujen aloite seudullisen kotouttamisohjelman kustannusseurannasta

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (17) Ympäristölautakunta Kokoustiedot. Aika torstai klo 18:00-19:20. Kaupunginhallituksen huone

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (17) Ympäristölautakunta Kokoustiedot. Aika torstai klo 18:00-19:20. Kaupunginhallituksen huone Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (17) Kokoustiedot Aika 06.10.2016 torstai klo 18:00-19:20 Paikka Kaupunginhallituksen huone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Ari Jutila, puheenjohtaja Janette Broberg

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan vuoden 2019 talousarvioehdotus

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan vuoden 2019 talousarvioehdotus Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 163 19.9.2018 Asianro 894/02.02.00/2018 196 Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan vuoden 2019 talousarvioehdotus Päätöshistoria

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 3/2018 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 21.3.2018 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan vuoden 2020 talousarvioehdotuksen valmistelutilanne ja alustava talousarvioehdotus

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan vuoden 2020 talousarvioehdotuksen valmistelutilanne ja alustava talousarvioehdotus Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 891/02.02.00/2019 161 Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan vuoden 2020 talousarvioehdotuksen valmistelutilanne ja alustava talousarvioehdotus Sosiaali- ja

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/2016 63 26.05.2016 Aika 26.05.2016 klo 18:30-20:17 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 38 Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 65 39 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2011 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 14.12.2011 klo 16.30. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2011 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 14.12.2011 klo 16.30. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2011 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 14.12.2011 klo 16.30 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 8/ (9) Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta. Aluepelastuslautakunnan kokoushuone, Volttikatu 1 A, Kuopio

Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 8/ (9) Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta. Aluepelastuslautakunnan kokoushuone, Volttikatu 1 A, Kuopio Pohjois-Savon pelastuslaitos Pöytäkirja 8/2016 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 16:00-17:15 Paikka Aluepelastuslautakunnan kokoushuone, Volttikatu 1 A, Kuopio Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

Nivasalo Meeri jäsen

Nivasalo Meeri jäsen Inarin kunta Pöytäkirja 1/2016 1 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika 27.01.2016 klo 16:00-16:53 Kokouspaikka Kunnantalo, kokoushuone 111 Saapuvilla olleet jäsenet Väänänen Veikko puheenjohtaja Pietikäinen

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja Kokoustiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja Kokoustiedot Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (12) Kokoustiedot Aika 24.06.2014 tiistai klo 8:15-8:20 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Kimmo Nurmi, puheenjohtaja Helena Sukari,

Lisätiedot

Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 27 15 Pöytäkirjantarkastajien nimeäminen 28 16 Hankintaoikaisu päätökseen 13, 30.1.

Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 27 15 Pöytäkirjantarkastajien nimeäminen 28 16 Hankintaoikaisu päätökseen 13, 30.1. Pöytäkirja 2/2014 25 Johtokunta Aika 06.02.2014 klo 18:00-19:15 Paikka PoSa kokoushuone, Tapalankatu 20, 2.krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 27 15 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Sivistyslautakunta

Sivistyslautakunta Karkkilan kaupunki Pöytäkirja 6/2009 90 Sivistyslautakunta 15.09.2009 Aika 15.09.2009 klo 18:00-20:22 Paikka Haukkamäen koulu Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 92

Lisätiedot

Hannele Lehto-Laurila Sirpa Ek Jonni Moislahti, puheenjohtaja Aarre Lehtonen Helena Viljanen Vesa Parantainen. Juha-Pekka Lehmus, Sivistyskeskus

Hannele Lehto-Laurila Sirpa Ek Jonni Moislahti, puheenjohtaja Aarre Lehtonen Helena Viljanen Vesa Parantainen. Juha-Pekka Lehmus, Sivistyskeskus Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (24) Kokoustiedot Aika 12.08.2019 maanantai klo 16:15-16:33 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Hannele Lehto-Laurila Sirpa Ek Jonni Moislahti,

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksulain ja -asetuksen mukaisten maksujen tarkistaminen

Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksulain ja -asetuksen mukaisten maksujen tarkistaminen Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 1138/02.05.00/2013 402 Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksulain ja -asetuksen mukaisten maksujen tarkistaminen 1.1.2017 Päätöshistoria Sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot

Asianro 152/ / Raision kaupungin vastaukset sote-uudistuksen jatkovalmistelua koskevaan kyselyyn

Asianro 152/ / Raision kaupungin vastaukset sote-uudistuksen jatkovalmistelua koskevaan kyselyyn Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 152/00.04.00/2016 11 Raision kaupungin vastaukset sote-uudistuksen jatkovalmistelua koskevaan kyselyyn Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg, kaupunginjohtaja

Lisätiedot

Ruoveden kunta Pöytäkirja 13/2018 1

Ruoveden kunta Pöytäkirja 13/2018 1 Ruoveden kunta Pöytäkirja 13/2018 1 Kunnanhallitus Aika 27.08.2018 17:00-19:20 Paikka Ruoveden kunnanviraston valtuustosali Käsitellyt asiat Liitteet Otsikko Sivu 108 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.09.2019 klo 14:00-16:35 Paikka Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 22 Kaupungin talouskatsaus 3 23

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Naantalin kaupungin lausunto koskien Varsinais-Suomen lastensuojelukuntayhtymän toimintaa

Naantalin kaupungin lausunto koskien Varsinais-Suomen lastensuojelukuntayhtymän toimintaa Sosiaali- ja terveyslautakunta 39 21.05.2014 Kaupunginhallitus 260 02.06.2014 Naantalin kaupungin lausunto koskien Varsinais-Suomen lastensuojelukuntayhtymän toimintaa 361/00.03.01/2014 SOTELTK 39 Perusturvajohtaja

Lisätiedot

Hannele Lehto-Laurila, puheenjohtaja Jonni Moislahti, varapuheenjohtaja Aarre Lehtonen Helena Viljanen Vesa Parantainen, saapui klo 16:10

Hannele Lehto-Laurila, puheenjohtaja Jonni Moislahti, varapuheenjohtaja Aarre Lehtonen Helena Viljanen Vesa Parantainen, saapui klo 16:10 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (29) Kokoustiedot Aika 06.05.2019 maanantai klo 16:00-17:15 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Hannele Lehto-Laurila, puheenjohtaja Jonni Moislahti,

Lisätiedot

Paikka Keskussairaala, M-talo 1. krs kokoushuone 2, Tikkamäentie 16, Joensuu. Pirskanen ilkka toimitusjohtaja poistui klo 10.

Paikka Keskussairaala, M-talo 1. krs kokoushuone 2, Tikkamäentie 16, Joensuu. Pirskanen ilkka toimitusjohtaja poistui klo 10. Pöytäkirja 3/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 30.08.2016 kello 10:00-11:09 Paikka Keskussairaala, M-talo 1. krs kokoushuone 2, Tikkamäentie 16, 80210 Joensuu Saapuvilla olleet jäsenet Tohkanen Matti Karjalainen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 2/2018 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 28.2.2018 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (33) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta Kokoustiedot. Aika keskiviikko klo 18:00-19:10

Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (33) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta Kokoustiedot. Aika keskiviikko klo 18:00-19:10 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (33) Kokoustiedot Aika 14.02.2018 keskiviikko klo 18:00-19:10 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Heikki Laine, puheenjohtaja Niina Äikäs, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 7/2019

Johtokunnan kokous Pöytäkirja 7/2019 Johtokunnan kokous 4.6.2019 Pöytäkirja 7/2019 PÖYTÄKIRJA 2 (6) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 4.6.2019 klo 10.07 12.15 Paikka ISLABin hallinnon kokoushuone, c/o KYS, Puijonlaaksontie 2, Kuopio (rak 1A, C-rappu,

Lisätiedot

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Leena Lahti talousarviosta 2017 Tilinpäätös Talousarvio Toteuma

Aikuissosiaalityö Rusko Rusko Rusko Toteuma %:a Leena Lahti talousarviosta 2017 Tilinpäätös Talousarvio Toteuma Aikuisten psykososiaaliset palvelut Rusko Rusko Rusko Toteuma 2017-03 %:a Seija Heikkonen 2016 2017 2017-03 talousarviosta 2017 Avohoito Mielenterveystyön avohoito, asiakkaat kpl 71 65 36 + 55,38 % ei

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan tilinpäätös 2016

Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan tilinpäätös 2016 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 265/02.06.01/2017 40 Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunnan tilinpäätös 2016 Sosiaali- ja terveyskeskuksen johtoryhmä 7.3.2017: TILINPÄÄTÖS Sosiaali- ja terveyspalvelujen

Lisätiedot

HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 4/2019. Juustomestarintie 11, Halikko as. Suonio-Peltosalo Elina x Puheenjohtaja Saapui 31 käsittelyn

HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 4/2019. Juustomestarintie 11, Halikko as. Suonio-Peltosalo Elina x Puheenjohtaja Saapui 31 käsittelyn HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 4/2019 Kokousaika 11.6.2019 kello 16.40 17.03 Kokouspaikka Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen Halikon perhetukikeskus Juustomestarintie 11, Halikko as Kuntayhtymän internet-sivut

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Pälkäneen kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Sivu

PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Pälkäneen kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Sivu PÄLKÄNEEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2018 1 Tarkastuslautakunta 15.11.2018 AIKA 15.11.2018 kello 18:00-19:48 PAIKKA Pälkäneen kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Sivu 25 Pälkäneen Valokuitu

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2017 93 Tarkastuslautakunta 17.05.2017 AIKA 17.05.2017 klo 14:00-17:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivityksen hyväksyminen vuosille

Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivityksen hyväksyminen vuosille Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 956/00.04.01/2016 212 Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivityksen hyväksyminen vuosille 2017-2018 Johtava ylilääkäri Arto

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 7/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 7/ ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 7/2015 55 Kokousaika 11.11.2015 kello 18.00 19.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali, Koulutie 2 Läsnä Anne-Mari Kaarto, puheenjohtaja

Lisätiedot

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 65 13.3.2013 Asianro 302/00.04.02/2013 155 Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta 2013-2016 Tiivistelmä

Lisätiedot

Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivityksen hyväksyminen vuosille

Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivityksen hyväksyminen vuosille Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 956/00.04.01/2016 404 Varsinais-Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämissuunnitelman päivityksen hyväksyminen vuosille 2017-2018 Päätöshistoria Sosiaali-

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2018 Perusturvalautakunta. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 4/2018 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 25.4.2018 klo 17.00- Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/2016 78 Kulttuurilautakunta Aika 30.08.2016 klo 18:00-18:44 Paikka Pääkirjasto Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 50 Kulttuurilautakunnan talousarvion toteutumisvertailu tammi-kesäkuulta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (12) Omistajaohjausjaosto

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/ (12) Omistajaohjausjaosto Kuopion kaupunki Pöytäkirja 7/2017 1 (12) Julkinen Kokoustiedot Aika maanantai klo 12:00-13:25 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Leila Savolainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 302/00.04.02/2013 65 Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta 2013-2016 Tiivistelmä Turun kaupunki on pyytänyt kuntia hyväksymään terveydenhuoltolain

Lisätiedot

Vehmaan kunta Lomituslautakunta Kokous 1 Nro 2

Vehmaan kunta Lomituslautakunta Kokous 1 Nro 2 Vehmaan kunta Lomituslautakunta Kokous 1 Nro 2 Kokoustiedot Aika: keskiviikko 28.9.2016 Paikka: Valtuustosali, Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Sivu 11 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen...

Lisätiedot