ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 7/2015 1/24. Teknisten palveluiden kokoustila, Asikkalantie 21, Vääksy

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 7/2015 1/24. Teknisten palveluiden kokoustila, Asikkalantie 21, 17200 Vääksy"

Transkriptio

1 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 7/2015 1/24 Tekninen lautakunta Aika klo 17:00-18:06 Paikka Teknisten palveluiden kokoustila, Asikkalantie 21, Vääksy Käsitellyt asiat Asia Sivu 72 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 3 73 Pöytäkirjantarkastajien valitseminen 4 74 Lahden Seudun Kuntatekniikka Oy:n palveluiden arviointikysely Esitys liikennemerkkien asettamisesta Kompantielle ja Varjantielle 6 76 Mt Salonsaarentien parantamisen urakoitsijan valinta 7 77 Lausunto Uudenmaan ELY-keskuksen tienpidon ja liikenteen suunnitelmasta Lausunto Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle teknisen lautakunnan päätöksestä /Oikaisuvaatimus teknisen lautakunnan päätökseen / Koulun mäen liikennejärjestelyt 79 Asikkalan kunnan metsien hoitotarjouksen hyväksyminen vuosille Viranhaltijapäätökset Tiedoksiantoasiat Muut asiat 19

2 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 7/2015 2/24 Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot Läsnä Nordström Harry puheenjohtaja Wederhorn Yrjö varapuheenjohtaja Anttila Raimo jäsen Hietamäki Pertti jäsen Saarinen Riitta jäsen Upola Seija jäsen Riihilahti Katja varajäsen Poissa Bouras Eija jäsen Muut läsnä Kaukoranta Inkeri nuorisovaltuutettu Hirvonen Harri esittelijä, tekninen johtaja Stenhammar Arja sihteeri, talouspäällikkö Väisänen Tapani LSKT Oy toimitusjohtaja paikalla :n 74 aikana klo Allekirjoitukset Harry Nordström Puheenjohtaja Arja Stenhammar Pöytäkirjanpitäjä Käsitellyt asiat Pöytäkirjan tarkastus Tarkastuspvm _25_ / _8_ 2015 Tar kastuspvm _25_ / _8_ 2015 Pertti Hietamäki Riitta Saarinen Pöytäkirja yleisesti nähtävillä Asikkalan teknisten palveluiden tilassa _28 / _8_ 2015 Virka-asema ja allekirjoitus Talouspäällikkö Arja Stenhammar Lisätietoja antavat Tekninen johtaja Harri Hirvonen, puh , sähköposti: etunimi.sukunimi@asikkala.fi Talouspäällikkö Arja Stenhammar, puh , sähköposti: etunimi.sukunimi@asikkala.fi

3 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 7/2015 3/24 Tekninen lautakunta Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen TEKNLTK Ehdotus: Päätös: Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estynee nä ollessaan varapuheenjohtaja. Kokouskutsu lähetetään jäse nille ja muille, joilla on läsnäolo-oikeus tai -velvollisuus, vähintään viittä päi vää ennen kokousta. Kokouskutsu on toimitettu lautakunnan jäsenil le, kun nanhal li tuk sen edustajalle, kunnanhallituksen puheenjohtajal le ja kunnan joh tajalle, toimialajohtajalle sekä nuorisovaltuutetulle kunnan hallin to sään nön mu kai ses ti, joten kokous todetaan asian mukaisesti kool le kutsu tuksi ja mi käli enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla, myös pää tös valtai seksi. Ehdotus hyväksyttiin.

4 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 7/2015 4/24 Tekninen lautakunta Pöytäkirjantarkastajien valitseminen TEKNLTK Hallintosäännön 61 :n mukaan pöytäkirja tarkastetaan toimieli men päät tä mäl lä tavalla. Kunkin kokouksen tarkastettu pöytäkirja pi detään yleisesti nähtävänä pöytäkirjan tarkastusta seuraavana per jantaina kunnanviraston aukioloajan. Mikäli ko. päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto, pidetään pöytäkirjan nähtävänä seuraavana työpäivänä. Kokouspöytäkirja tarkastetaan valitsemalla kussakin kokouksessa kak si pöytäkirjan tarkastajaa ja kokouspöytäkirja tarkastetaan mahdollisuuksien mukaan heti kokouksen jälkeen kuitenkin viimeistään nel jän te nä työ päi vä nä ko kouk ses ta. Ehdotus: Päätös: Tekninen lautakunta valitsee pöytäkirjantarkastajiksi lautakunnan jäsenet Pertti Hietamäen ja Riitta Saarisen. Ehdotus hyväksyttiin.

5 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 7/2015 5/24 Tekninen lautakunta Lahden Seudun Kuntatekniikka Oy:n palveluiden arviointikysely 2014 TEKNLTK Lahden Seudun Kuntatekniikka Oy:n palveluiden vuosittainen arvioin ti ky se ly 2014 on toteutettu yhdeksättä kertaa yhteistyönä Lahden ammattikorkeakoulun kanssa. Kyselyn tavoitteena oli kartoittaa Asikkalan kunnan asukkaiden mieli pi tei tä kunnallisteknisten palveluiden osalta. Tutkimus tuottaa ajankoh tais ta ja realistista tietoa kuntalaisten tyytyväisyydestä pal ve luihin sekä samalla saadaan kehitys- ja parannusehdotuksia oh jaamaan kuntatekniikkaa. Kyselylomakkeet postitettiin maaliskuussa 2015 satunnaisotannalla 400:lle asikkalalaiselle ja vastauksia palautui 128 lomaketta. Vastaus pro sent ti oli 32 % ja se nousi edellisvuodesta 27,5 %. Tutkimuksen perusteella yleisimmät syyt asiointiin olivat kadut ja mui ta syitä olivat rakennusluvat, puistot ja viheralueet sekä ym pä ristö asiat. Palveluiden tasoon oltiin melko tyytyväisiä katujen ja pyöräteiden osal ta. Katujen viihtyvyyttä parannettaisiin katupäällysteiden kunnon pa ran ta mi sel la sekä katualueen reuna-alueiden ja istutusten kun nolla ja hoidolla. Vähiten tyytyväisiä oltiin oman asuinkadun kuntoon ja tyy ty väi siä puolestaan keskustaajaman katujen siisteyteen. Oman asuin alu een leikkipaikkojen varustukseen tyytyväisiä oli 45 % ja keskus taa ja man puistojen hoitoon 60 %. Lahden Seudun Kuntatekniikka Oy:n toimitusjohtaja Tapani Väi sänen on lupautunut tulemaan kokoukseen esittelemään kyselyn tu loksia. Raportti on esityslistan oheismateriaalina. Valmistelija/lisätietoja Ehdotus: Päätös: Tekninen johtaja Harri Hirvonen, puh , sähköposti: etu ni mi.sukunimi@asikkala.fi Tekninen lautakunta merkitsee Lahden Seudun Kuntatekniikka Oy:n ar vioin ti ky se lyn v tiedokseen. Ehdotus hyväksyttiin. Tapani Väisänen oli kokouksessa läsnä kertomassa Lahden Seudun Kun ta tek niik ka Oy:n ajankohtaisia kuulumisia ja esitteli ar vioin ti ky selyn tuloksia.

6 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 7/2015 6/24 Tekninen lautakunta Esitys liikennemerkkien asettamisesta Kompantielle ja Varjantielle TEKNLTK Pekka Luostarinen sekä 16 muuta Kompan- ja Varjantien asukasta ovat esittäneet päivätyllä kirjeellä liikennemerkkejä Kompantien ja Varjantien rauhoittamiseksi. He esittävät teille kieltomerkkejä nro 312 moottorikäyttöisellä ajoneuvolla ajo kielletty lisättynä lisäkilvellä huolto- ja tontille ajo sallittu tai vaihtoehtoisesti lisäkilpeä pelastustie. Tekninen lautakunta on käsitellyt kokouksissaan , sekä Kompantien ja Varjantien liikennemerkkejä. Lautakunta päätti asettaa Kompantien alkuun umpitie-liikennemerkkipylvääseen lisäkilven "ei ajoyhteyttä Kalmarinrantaan" ja lautakunta päätti pitää liikennemerkit ja tekemiensä päätöksien mukaisina. Lisäkilpeä ei ole asennettu paikalleen. Kun se asennetaan, voidaan samalla kertaa asentaa samaan pylvääseen kilpi "pelastustie". Esityslistan liitteenä asukkaiden kirje. Valmistelija/lisätietoja Ehdotus: Päätös: Suunnitteluinsinööri Ahvo Kunttu, puh , sähköposti: Tekninen lautakunta päättää asettaa Kompantien ja Varjantien alkuun nykyisten liikennemerkkien lisäksi lisäkilvet "pelastustie" ja "ei ajoyhteyttä Kalmarinrantaan". Jälkimmäisestä kilvestä on tehty päätös Ehdotus hyväksyttiin.

7 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 7/2015 7/24 Tekninen lautakunta Mt Salonsaarentien parantamisen urakoitsijan valinta TEKNLTK Asikkalan kunnan vuoden 2015 investointiohjelmassa on varauduttu Hä kä län kevyen liikenteen väylän rakentamiseen. Tekniset palvelut on kilpailuttanut Mt Salonsaarentien pa ranta mi sen rakentamalla kevyen liikenteen väylän siten, että han kinnas ta ilmoitettiin työ- ja elinkeinoministeriön ylläpitämällä säh köi sel lä Hilma-ilmoituskanavalla. Tarjoukset pyydettiin klo mennessä. Hanke toteutetaan kokonaishintaurakkana valmiiksi saatettuna Urakkatarjoukset jättivät määräaikaan mennessä viisi urakoitsijaa; NCC Roads Oy, Maansiirtoliike Erkki Heikkilä, Kreate Oy, Lahden Seu dun Kuntatekniikka ja Destia Oy. Tarjoukset on avattu ja pöytäkirja avaustilaisuudesta on esi tys lis tan oheismateriaalina. Valmistelija/lisätietoja Ehdotus: Päätös: Tekninen johtaja Harri Hirvonen, puh , sähköposti: etu ni Tekninen lautakunta valitsee Salonsaarentien kevyen liikenteen väylän urakoitsijaksi edullisimman tarjouksen tehneen NCC Roads Oy:n hei dän tarjouksensa mukaisesti. Ehdotus hyväksyttiin.

8 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 7/2015 8/24 Tekninen lautakunta Lausunto Uudenmaan ELY-keskuksen tienpidon ja liikenteen suunnitelmasta TEKNLTK Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on toimittanut kun taan mahdollista lausuntoa varten tienpidon ja liikenteen suun nitel man vuosille Lausunnot suunnitelmasta pyydetään mennessä. ELY-keskuksen kiireellisimmiksi priorisoiduiksi investointihankkeissa suun ni tel ma kau del la on Asikkalasta mukana kevyen liiken teen järjestely -hankkeissa Mt 313 Asianmetsä-Loukkuharju jkp-tie. Ylläpidon hankkeissa kaudella on siltojen pe rus kor jauskoh tei na Asikkalassa : Nro Sillan nimi 13 Vt 24 Kolunkulman silta U Vt 24 Rajamäen akk U Vt 24 Kaarsillan akk U Mt 314 Karisalmen silta U-2513 Suunnitelma on esityslistan oheismateriaalina ja se löytyy in ter ne tistä osoitteesta > Valitse alue: Uusimaa. Valmistelija/lisätietoja Ehdotus: Tekninen johtaja Harri Hirvonen, puh , sähköposti: etu ni mi.sukunimi@asikkala.fi Tekninen lautakunta on tyytyväinen siihen, että Asikkalan alueelle osuu tällä suunnitelmakaudella useita siltojen peruskorjauskohteita se kä Mt 313 kevyen liikenteen väylän rakennushanke. Tekninen lauta kun ta esittää, että em. kevyen liikenteen väylä rakennetaan vä lit tömäs ti, jotta Asikkalan tänä vuonna rakentama yhteys voidaan hyödyn tää kokonaisuudessaan. Tekninen lautakunta on huolestunut siitä, että Vt 24 ei ole lainkaan ra hoi tet ta vien kohteiden listalla vaikka puutteet tien turvallisuudessa on havaittu kehittämissuunnitelmassa. Valtio on todennäköisesti osoit ta mas sa rahoitusta perustienpitoon, joten Elyllä tulee olla valmius Vt 24 parantamiseen Asikkala pitää erittäin tärkeänä, että kevyen liikenteen mah dol li suuksia parannetaan ja Asikkalassa olisi tärkeää toteuttaa yhteys Kä kisal men sil ta - Kalkkistenristeys sekä Hillilän kevyen liikenteen ali kulku tun ne li Vt 24:lla.

9 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 7/2015 9/24 Tekninen lautakunta Kirkkotien (Mt 3141) parantamisella voitaisiin parantaa lii ken ne turval li suut ta Laukkalan omakotialueella Mt 314. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin.

10 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 7/ /24 Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Lausunto Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle teknisen lautakunnan päätöksestä /Oikaisuvaatimus teknisen lautakunnan päätökseen / Koulun mäen liikennejärjestelyt 671/ /2015 TEKNLTK Asikkalantiellä oli tarkoitus jatkaa kevyen liikenteen väylää tien oikeal la puolella koulun mäelle asti. Lainvoimainen asemakaava estää tä män toteuttamisen ja sen takia on jouduttu laatimaan supistettu ver sio liikennejärjestelyistä. Koulun mäelle suuntautuvaa kevyttä liikennettä pyritään ohjaamaan viime vuonna valmistuneelle Kouluraitille, joka päällystetään tu le vana kesänä. Korttelin 22 kiinteistöjen omistajat ovat esittäneet myös, et tä korttelin halkova kevyelle liikenteelle varattu korttelin osa pois tetaan liikenneturvallisuussyistä ja kiinteistöjen käyttöä rajoittavana. Tä män väylän poistuminen vähentäisi Asikkalantien oi kean puo leisen kevyen liikenteen väylän käyttöä, koska liikenne suuntautuisi kadun vasemmalle (koulun) puolelle ja Kouluraitille, joka on lyhin yhteys koulun mäelle. Linja-autopysäkit (kahdelle autolle/suunta) pidetään edelleen sa malla puolella katua, jotta vältetään kadun ylitys. Pysäkkisaareke ki vetään ja erotetaan ajoradasta kaiteella ja poistumiskohtiin ra ken netaan suojatiet. VYK:n pysäköintialue järjestellään uudelleen ja kulku sinne siirretään Kou lu ku jal le pois pysäkkialueelta. Liikuntahallin paikoitusalueen käyttöä saat to lii ken tee seen tehostetaan näkemäleikkauksella liittymässä. Täl lä parannetaan paikoitusalueen käytettävyyttä. Muutokset katusuunnitelmaan ovat niin pieniä, ettei suunnitelmaa tar vit se asettaa uudelleen nähtäväksi. Esityslistan oheismateriaalina on suunnitelmakartta 1:500. Valmistelija/lisätietoja Ehdotus: Päätös: Suunnitteluinsinööri Ahvo Kunttu, puh , sähköposti: etu ni mi.sukunimi@asikkala.fi Tekninen lautakunta hyväksyy Asikkalantien pysäkkijärjestelyn muutok set koulun mäellä sekä päättää sulkea kevyen liikenteen yhteyden korttelin 22 läpi. Ehdotus hyväksyttiin.

11 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 7/ /24 Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta TEKNLTK Vanhan Vääksyn Kehittämisyhdistys on jättänyt tekniselle lau ta kunnal le päivätyn oikaisuvaatimuksen teknisen lautakunnan pää tök ses tä Valituksenalaisella päätöksellä tek ninen lautakunta hyväksyi Asikkalantien pysäkkijärjestelyn muutoksen kou lun mäellä sekä päätti sulkea kevyen liikenteen yhteyden kort telin 22 läpi. Oikaisuvaatimuksessa vaaditaan, että teknisen lautakunnan päätös ke vyen liikenteen väylän yhteyden sulkemisesta korttelin 22 läpi on mi tä töi tä vä. Vanhan Vääksyn Kehittämisyhdistys toteaa oi kai su vaa ti muk sessaan, että tekninen lautakunta on päätöksessään maininnut muu toksien olevan ka tu suun ni tel maan niin pieniä, ettei suunnitelmaa tar vitse asettaa uu del leen nähtäväksi, mutta päätöksessä ei mainita, mitä ka tu suun ni tel maa tässä tarkoitetaan ja että kyseiseen kevyen lii kenteen väy lään ei ole viitattu Kouluraitin eikä Asikkalantien katusuunnitelmassa ei kä myöskään Asikkalantien ase makaa van muutoksessa Lisäksi Kehittämisyhdistys katsoo, että "tekninen lautakunta on ylittänyt toimivaltansa teh des sään päätöksen sulkea ko. kevyenliikenteenväylä. Tällaiset muu tok set tulisi käsitellä asemakaavoituksen keinoin riittävän vai ku tus ten arvioinnin ja asianosaisten kuulemisen varmistamiseksi. Kyseinen tieyhteys on entinen maantie Asikkalan kirkolta Vääksyyn ja kun tuo käyttö on päättynyt, väylä on ollut edelleen jatkuvasti kevyen liikenteen käytössä. Väylää käyttävät yleisesti paitsi lapset ja nuo ret koulumatkallaan myös kaiken ikäiset liikunta- ja kir jas to pal velui hin menijät. Mikäli tämän kulttuurihistoriallisestikin merkittävän tieyh tey den käyttöön haluttaisiin muutos, tulisi kuulla muitakin kuin kysei sen korttelin 22 kiinteistönomistajia, ja muutoksen vaikutukset arvioi da huolellisesti. Väylän sulkeminen tarkoittaisi mm. koululaisten kulkureitin siir ty mistä paljon vilkkaampaan Asikkalantien ja Vääksyntien risteykseen, jos sa joudutaan lisäksi kulkemaan ohi linja-autojen kääntöpaikan. Täl lä pysäkillä käyvät kääntymässä kaikki Vääksyn kautta kulkevat lin ja-au tot pitkän matkan pikavuoroja myöten, mitä ei ole myöskään

12 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 7/ /24 Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta huo mioi tu em. katusuunnitelmissa kääntöpaikan risteysalueiden turval li suu den parantamisena. Ko. kevyenliikenteenväylän sulkemista ei siis voi pitää pienenä muutok se na, joka voitaisiin tehdä vaikutuksia laajemmin arvioimatta ja asian osai sia kuulematta, pelkästään kiinteistönomistajien intressien pe rus teel la. Kyseisen kevyenliikenteenväylän liikenneturvallisuutta on mahdollista parantaa katusuunnittelulla." Vanhan Vääksyn Kehittämisyhdistyksen oikaisuvaatimus on oheismateriaalina. Vastine yllä olevaan oikaisuvaatimukseen: Päätöksessä tarkoitetaan Asikkalantien katusuunnitelmaa, johon ei tehdä suuria muutoksia, koska voimassa oleva asemakaava ei niitä tee mahdolliseksi. Kevyt liikenne halutaan ohjata turvallisuussyistä valmistuneelle Kouluraitille pois korttelissa 22 olevalta "yleiselle jalankululle ja pyöräilylle varatulta korttelin osalta", jonka liikenneturvallisuus on ollut epäkohtana esillä vuosikymmeniä. Tämä väylä ei ole kevyen liikenteen väylä, joka voitaisiin varata pelkästään kevyelle liikenteelle, koska se sijoittuu kiinteistöjen piha-alueille, joilla on myös muuta liikennettä. Väylän kehittäminen edellyttäisi kaavamuutosta, jota ei olla tämän takia tekemässä. Tekninen lautakunta ei ole ylittänyt toimivaltaansa ohjatessaan liikennettä turvallisemmalle reitille, vaan nimenomaan toiminut toimivaltansa puitteissa ja tavoitteittensa mukaisesti rakentamalla turvallista ja toimivaa ympäristöä. Valmistelija/lisätietoja Ehdotus: Päätös: Suunnitteluinsinööri Ahvo Kunttu, puh , sähköposti: etu ni Tekninen lautakunta toteaa annetun vastineen mukaisesti, että oikaisuvaatimus ei anna aihetta muuttaa teknisen lautakunnan päätö stä Ehdotus hyväksyttiin. Merkittiin pöytäkirjaan, että Yrjö Wederhorn poistui kokouksesta esteellisenä tämän pykälän käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Merkittiin pöytäkirjaan, että Riitta Saarinen saapui kokoukseen tämän pykälän käsittelyn aikana klo

13 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 7/ /24 Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta TEKNLTK Hämeenlinnan hallinto-oikeus pyytää Asikkalan kunnanhallitukselta lau sun toa Vanhan Vääksyn Kehittämisyhdistyksen tekemästä kunnal lis va li tuk ses ta koskien teknisen lautakunnan päätöstä Hallinto-oikeus pyytää kunnanhallitusta hankkimaan teknisen lau ta kun nan lausunnon, liittämään asiakirjoihin jäljennökset va li tuksen alai sen päätöksen perusteena olevista asiakirjoista ja samalla kun nan hal li tuk sel le varataan tilaisuus oman lausuntonsa an ta miseen. Valituksenalaisella päätöksellä tekninen lautakunta on todennut, että Van han Vääksyn Kehittämisyhdistyksen oikaisuvaatimus ei anna aihet ta teknisen lautakunnan päätöksen muut ta miseen. Päätöksellä tekninen lautakunta on hyväksynyt Asikkalantien py säk ki jär jes te lyn muutokset koulun mäellä sekä päättänyt sulkea ke vyen liikenteen yhteyden korttelin 22 läpi. Esityslistan oheismateriaalina on Vanhan Vääksyn Ke hit tä mis yh distyk sen kunnallisvalitus. Valmistelija/lisätietoja Ehdotus: Tekninen johtaja Harri Hirvonen, puh , sähköposti: etu ni Asikkalan kunnan tekninen lautakunta on aikaisemmissa pää tök sissään perustellut tuon kiinteistön sisäiselle väylälle johtavan kevyen lii ken teen yhteyden katkaisemista. Se on ainoa keino, jolla alueen tur val li suut ta voidaan parantaa johtamalla liikenne paremmilla nä kymil lä varustettuun risteykseen. Teknisellä lautakunnalla ei ole tarvetta puuttua jo täyteen ra ken netun asemakaavan sisältöön. Nyt suljettava kevyen liikenteen yhteys päät tyy kaavassa yksityiseen tonttiin ja sen sisällä ei ole suun ni tel tavaa katualuetta eikä teknisellä lautakunnalla ole siellä siis toi mi valtaa. Teknisellä lautakunnalla ei ole lisättävää asiakirjoihin. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin. Merkittiin pöytäkirjaan, että varapuheenjohtaja Yrjö Wederhorn poistui esteellisenä kokouksesta tämän pykälän käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi.

14 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 7/ /24 Tekninen lautakunta Asikkalan kunnan metsien hoitotarjouksen hyväksyminen vuosille TEKNLTK Asikkalan kunta omistaa metsätalousmaata noin 420 ha ja puus tomää rä on m3. Kunnan metsiä hoidetaan metsäsuunnitelman v mukaisesti. Hakkuusuunnite on suunnitelmavuosille n m3 ja hoitotöitä suoritetaan noin 170 hehtaarilla. Hoitotyöt jakaan tu vat niin, että istutusta on n. 30 ha, raivausta 15 ha, muokkaus ta 40 ha ja taimikon hoito- ja kunnostustöitä 45 ha. Metsää myy dään vuosittain n m3. Tekniset palvelut on pyytänyt tarjoukset metsien hoidosta vuosille Kansallinen hankintailmoitus on julkaistu Hilmassa Tarjouspyynnön mukaisesti tarjoukset on tullut jättää mennessä. Tarjoukset arvioidaan siten, että hinta on 80 %, yhteyshenkilön koulutus 10 % ja referenssit 10 %. Tarjouksen tekijän tuli antaa yksikköhinta seuraavista tehtävistä sekä niiden yhteissummat kahdelle ensimmäiselle vuodelle: - metsäsuunnitelman teko ja esittely - suunnittelu, valvonta sekä avustaminen metsäkauppojen teos sa - havupuu paakkutaimi istutettuna 30 ha - raivaus 15 ha - muokkaus 40 ha - erilaisia muita taimikon hoito- ja kunnostustöitä 45 ha Määräaikaan mennessä tarjoukset jättivät Metsä Group, Suomen met sä kes kus, T:mi Asikkalan Auttava Käsi & T:mi Sepon Metsäapu, Met sän hoi to yh dis tys Päijät-Häme sekä Ilomäen Puukauppa Ky. Tarjoukset ja niiden kokonaishinnat eivät olleet suoraan ver tai lu kelpoi sia, joten kaikilta tarjoajilta on pyydetty alla olevan taulukon mukai sil le töille kokonaishinnat klo mennessä. - metsäsuunnitelma - suunnittelu, valvonta ja avustustyöt / erä /v - mänty 1-vuotinen paakkutaimi istutettuna (sis. taimet 1700 kpl / ha) 30 ha - hakkuualan raivaus 10 ha - taimikon raivaus 5 ha - mätästysmuokkaus 40 ha kokonaishinta (alv 0 %) Metsien hoitotarjousten päivätty vertailu on jaettu kokouksessa.

15 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 7/ /24 Tekninen lautakunta Valmistelija/lisätietoja Ehdotus: Päätös: Tekninen johtaja Harri Hirvonen, puh , sähköposti: etu ni Tekninen lautakunta päättää, että kunnan metsien hoitopalvelut ostetaan Suomen metsäkeskukselta v Ehdotus hyväksyttiin.

16 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 7/ /24 Tekninen lautakunta Viranhaltijapäätökset TEKNLTK Ehdotus: Tekninen lautakunta merkitsee tiedokseen seuraavat vi ran hal ti japää tök set: Suunnitteluinsinööri Sijoittamislupapäätökset Elenian jakeluverkon maakaapelointi Vääksyssä / päätös ; Elenia Oy saa sijoittaa jakeluverkon maakaapelit päätöksen liite kart toi hin merkittyjen kommenttien mukaisesti. Dna Welho Oy Empower Oy / päätös ; DNA Welho Oy saa asentaa kaapelit suunnitelmien mukaisesti. DNA/kaivulupahakemus Pykälistöntiellä / päätös ; DNA Oy saa sijoittaa maakaapelin Pykälistöntielle suunnitelman mukaan. Työ on yhteishanke Elenia Oy:n kanssa. Muu päätös Ranta-asemakaavan pohjakartan tarkastaminen tiloilla Kui va har jun saari ja Lumialan saaret / päätös ; Asikkalan kunnan kaavoitusmittauksen valvojana suun nit te lu in si nöö ri hyväksyy tiloille Kuivaharjun saari ja Lumialan saaret laaditun ranta-asemakaavan poh jakar tan. Kartan on laatinut Suuntakartta Oy. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin.

17 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 7/ /24 Tekninen lautakunta Tiedoksiantoasiat TEKNLTK Ehdotus: Tekninen lautakunta merkitsee tiedoksi seuraavat asiat: Lahden Seudun Kuntatekniikka Oy Tilaus/sopimusnro AR6/2015 Telakkaniementie/Proomukuja, katu, Ka dun ja klv:n rakennekerrosten rakentaminen Telakkaniementiellä, ka dun rakennekerrosten rakentaminen Proomukujalla + kään tö paikka sekä mahd. sv-kaivojen rakentaminen. Hinta-arvio eur. (alv 0 %) Tilaajaraportit Asikkalan tuotantoalueen ylläpidon ja rakentamisen osalta. Sopimukset Elenia Oy johdonomistajana ja Asikkalan kunta maanomistajana ovat tehneet johtoalueen käyttöoikeussopimuksen koskien Asikkalan kunnan Anianpellon kylän Kuutosmaa RN:o 37:6 ja Va rik ko RN:o 6:701 tiloja. Päätökset Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen päätös / VARELY/2875/2015 luonnonsuojelulain 49 :n 3 momen tin mukaisesta poikkeusluvasta koskien rauhoitetun lintulajin häi rin tää; ELY-keskus ei myöntänyt Asikkalan kunnalle lupaa val kopos ki han hien ampumiseen, mutta myönsi luvan hanhien häi rit se miseen niiden karkottamiseksi Kalmarinrannan uimarannalta Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän ym pä ristö ter veys kes kuk sen johtajan päätökset J2 :t 13/2015 ja 16/2015; Kal ma rin uimarannan väliaikaisesta käyttökiellosta ter veys hait taepäi lyn johdosta ja käyttökiellon purkamisesta Tutkimukset ja tarkkailuraportit Vehkoon suljetun kaatopaikan tarkkailu, kevät 2015; Ramboll Finland Oy:n suorittamat tutkimustulokset pintaveden havaintopaikoilta se kä pohjaveden havaintoputkista.

18 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 7/ /24 Tekninen lautakunta Muut asiat A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy:n tarjous Mt Salon saa ren tien parantamisen rakentamisen aikaisista tehtävistä ja val von nas ta Metsäliiitto-Osuuskunnan mittaustodistus han kin ta kau pasta / 3 297,05 euroa (alv 0 %) ja Versowood Oy:n mittaus to dis tus käteiskaupasta S / 9642,40 euroa (alv 0 %) Teknisen lautakunnan alaisten tulosyksiköiden käyttötalouden toteutumat / tilanne Käyttötalous Menot Tulot TA 2015 Tot Tot. -% TA 2015 Tot Tot. -% Tekninen hallinto , ,9 Kiinteistöt , ,8 Liikenneväylät ja yl. alueet , ,5 Palo-, pelastusja suojelutyö ,8 Tukipalvelut , ,9 Investointien toteutuma (tilanne ) Investoinnit Menot käyt tö-% Tulot käyt tö-% Talonrakennus Hankekoht. rakennusinvestoinnit ,0 Muut rakennusinvestoinnit ,7 Julkinen käyttöomaisuus Liikenne-, puisto- ja liikunta-alueet ,0 Irtain omaisuus ,6 Aineeton käyttöomaisuus 0 Oheismateriaalina yksityiskohtaiset käyttötalouden sekä in ves tointien talousseurantaraportit. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin.

19 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 7/ /24 Muut asiat TEKNLTK Tekninen lautakunta päättää pitää syyskauden sekä tammikuun kokoukset seuraavina päivinä: - syyskuun kokous ti talousarviokokous ti marraskuun kokous ti joulukuun kokous sekä - tammikuun kokous

20 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 7/ /24 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Toimielin Kokouspäivämäärä Tekninen lautakunta MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät 72-74, 77, 78, Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 1 momentin mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pykälä 75 Hallintolainkäyttölain 5 :n / muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimusviranomainen ja -aika Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite, postiosoite, sähköposti ja telefax Asikkalan tekninen lautakunta osoite: Rusthollintie 2, VÄÄKSY postiosoite: PL 6, VÄÄKSY sähköposti: kirjaamo@asikkala.fi telefax: (03) Pykälä: 75 Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoskisaannista. Oikaisuvaatimusaikaa laskettaessa tiedoksisaantipäivää ei oteta lukuun. Oikaisuvaatimuskirjelmän sisältö ja toimittaminen Katso jäljempänä. Liitetään pöytäkirjaan.

21 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 7/ /24 VALITUSOSOITUS Valitusviranomainen ja valitusaika Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Valitusaikaa laskettaessa tiedoksisaantipäivää ei oteta lukuun. Kunnallisvalitus Valitusviranomainen: Hämeenlinnan hallinto-oikeus osoite: Raatihuoneenkatu 1, Hämeenlinna sähköposti: telekopio: puhelin: Valitusaika: 30 päivää Hallintovalitus Valitusviranomainen: Hämeenlinnan hallinto-oikeus osoite: Raatihuoneenkatu 1, Hämeenlinna sähköposti: telekopio: puhelin: Valitusaika: päivää Muu valitusviranomainen Valitusviranomainen: Valitusaika: päivää Oikaisuvaatimus- / valituskirjelmän sisältö ja toimittaminen Oikaisuvaatimuskirjelmässä / valituskirjelmässä on ilmoitettava valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite päätös, johon haetaan muutosta miltä osin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi muutosvaatimuksen perusteet Valituskirjelmä on valittajan tai valituskirjelmän muun laatijan asiamiehen omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut oikaisuvaatimuskirjelmän / valituskirjelmän, siinä on mainittava myös laatijan ammatti, asuinkunta ja postiosoite. Oikaisuvaatimuskirjelmään / valituskirjelmään on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai jäljennöksenä sekä todistus siitä minä päivänä päätös on annettu tiedoksi tai muu selvitys oikaisuvaatimus- / valitusajan alkamisen ajankohdasta. Oikaisuvaatimuskirjelmään / valituskirjelmään on liitettävä asiakirjat, joihin oikaisuvaatimuksen tekijä / valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle. Asiamiehen on liitettävä valtakirja sen mukaan kuin hallintolain 12 :ssä / HLL 21 :ssä säädetään. Oikaisuvaatimusasiakirjat / valitusasiakirjat on toimitettava oikaisuvaatimus- / valitusviranomaiselle viimeistään oikaisuvaatimus- / valitusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Jos oikaisuvaatimus- / valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa asiakirjat toimittaa viranomaiselle ensimmäisenä sen jälkeisenä arkipäivänä. Asiakirjat toimitetaan viranomaisen asiointiosoitteeseen lähettäjän omalla vastuulla. Tämä voidaan tehdä myös postitse, sähköisesti tai lähetin välityksellä. Postiin asiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen oikaisuvaatimus- / valitusajan päättymistä. Valitusasiakirjat voi toimittaa myös: nimi, osoite ja postiosoite: Pykälät Lisätietoja Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (701/93) 3 :n nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksua hallinto-oikeudessa 89 euroa. Yksityiskohtainen oikaisuvaatimusohje / valitusosoitus liitetään pöytäkirjanotteeseen. Liitetään pöytäkirjaan

22 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 7/ /24 OIKAISUOHJE JA VALITUSOSOITUS (yleinen) Julkista hankintaa koskevaan päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun voidaan julkisista hankinnoista annetun lain (hankintalaki) mukaan hakea muutosta vaatimalla hankintayksiköltä oikaisua (hankintaoikaisu). Asia voidaan myös saattaa valituksella markkinaoikeuden käsiteltäväksi, mikäli hankinnan arvo ylittää han kintalain 15 :n mukaisen kynnysarvon. I Oikaisuohje Hankintayksikön päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun tyy tymätön voi vaatia hankintalain :n mukaan hankintaoikaisua. Hankintaoi kaisua voi vaatia hankintayksiköltä kirjallisesti tarjouskilpailuun osallistunut tarjoaja tai osallistu mishakemuksen tehnyt ehdokas eli se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosai nen). Asianosaisen on vaadittava hankintaoikaisua 14 päivän kuluessa siitä, kun asian osai nen on saanut tiedon hankintayksikön päätöksestä tai muusta hankintamenette lyssä tehdystä ratkaisusta. Sähköistä tiedoksiantoa käytettäessä hankintapäätös oheisasiakirjoineen katsotaan saaduksi tiedoksi sinä päivänä, jolloin päätöksen oheisasiakirjoineen sisältävä säh köi nen viesti on vastaanottajan käytettävissä tämän vastaanottolaitteessa siten, et tä vies tiä voidaan käsitellä. Tällaisena ajankohtana pidetään viestin lähettämispäi vää, jollei asiassa esitetä luotettavaa selvitystä tietoliikenneyhteyksien toimimatto muudesta tai vastaavasta muusta seikasta, jonka johdosta sähköinen viesti on saa punut vastaanot tajalle myöhemmin. Jos tiedoksianto toimitetaan postitse kirjeellä vastaanottajalle, vastaanottajan kat sotaan saa neen asiasta tiedon seitsemäntenä päivänä sen lähettämisestä, jollei tie doksiannon näytetä tapahtuneen myöhemmin. Käytettäessä todisteellista tiedoksi antotapaa, tiedok sianto katsotaan tapahtuneeksi saantitodistuksen osoittamana ai kana tai erilliseen tie doksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Hankintaoikaisua koskevan vaatimuksen sisältö Hankintaoikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimukset perusteineen. Vaatimuk sesta on käytävä ilmi oikaisua vaativan nimi sekä tarvittavat yhteystiedot asian hoi ta miseksi. Vaatimukseen on liitettävä asiakirjat, joihin vaatimuksen tekijä vetoaa, jolleivät ne jo ole hankintayksikön hallussa. Toimitusosoite Hankintaoikaisuvaatimus toimitetaan hankintayksikölle. Hankintayksikön yhteystiedot: Asikkalan kunnan tekninen lautakunta Rusthollintie 2, PL Vääksy sähköposti: kirjaamo@asikkala.fi, puh. (03) , fax (03) Hankintaoikaisuvaatimuksen vireilletulo ja käsittely eivät vaikuta siihen määräai kaan, jonka kuluessa asianosainen voi hankintalain nojalla hakea muutosta valitta malla mark kinaoikeuteen.

23 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 7/ /24 II Valitusosoitus markkinaoikeuteen Tarjoaja, osallistumishakemuksen tehnyt ehdokas tai muu taho, jota asia koskee, voi saattaa asian markkinaoikeuden käsiteltäväksi tekemällä valituksen. Julkisista hankinnoista annetun lain 86 :n mukaan puitejärjestelyyn perustuvaan han kintaan ei saa hakea valittamalla muutosta, jollei markkinaoikeus myönnä asias sa kä sittelylupaa. Lupa on myönnettävä, jos: 1) asian käsittely on lain soveltamisen kannalta muissa samanlaisissa asioissa tärkeä; tai 2) siihen on painava, hankintayksikön menettelyyn liittyvä syy. Jollei toisin säädetä, valitus on tehtävä kirjallisesti 14 päivän kuluessa siitä, kun asian osainen on saanut tiedon hankintaa koskevasta päätöksestä valitusosoituksi neen. Valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista, jos hankintayk sikkö on tehnyt hankintasopimuksen hankintalain 78 :n 1 nojalla noudattamatta odo tusaikaa. Valitus on tehtävä kuuden kuukauden kuluessa hankintapäätöksen tekemisestä siinä tapauksessa, että ehdokas tai tarjoaja on saanut tiedon hankintapäätöksestä valitus osoituksineen ja hankintapäätös tai valitusosoitus on ollut olennaisesti puut teellinen. Sähköistä tiedoksiantoa käytettäessä hankintapäätös oheisasiakirjoineen katsotaan saaduksi tiedoksi sinä päivänä, jolloin päätöksen oheisasiakirjoineen sisältävä säh köi nen viesti on vastaanottajan käytettävissä tämän vastaanottolaitteessa siten, et tä vies tiä voidaan käsitellä. Tällaisena ajankohtana pidetään viestin lähettämispäi vää, jollei asiassa esitetä luotettavaa selvitystä tietoliikenneyhteyksien toimimatto muudesta tai vastaavasta muusta seikasta, jonka johdosta sähköinen viesti on saa punut vastaanot tajalle myöhemmin. Jos tiedoksianto toimitetaan postitse kirjeellä vastaanottajalle, vastaanottajan kat sotaan saa neen asiasta tiedon seitsemäntenä päivänä sen lähettämisestä, jollei tie doksiannon näytetä tapahtuneen myöhemmin. Käytettäessä todisteellista tiedoksi antotapaa, tiedok sianto katsotaan tapahtuneeksi saantitodistuksen osoittamana ai kana tai erilliseen tie doksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Valituksen sisältö Valituksessa on ilmoitettava hankinta-asia, jota valitus koskee, sekä valittajan vaati mukset ja niiden perusteet. Puitejärjestelyyn perustuvan hankinnan osalta valitus kir jelmässä on esitettävä, minkä vuoksi käsittelylupa tulisi myöntää. Valituksessa on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyt tää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatija on jo ku muu henkilö, valituksessa on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Lisäksi on ilmoitetta va postiosoite ja puhelinnume ro, joihin asiaa koskevat ilmoitukset valit tajalle voidaan toimittaa. Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoi tettava valituskirjelmä. Valitukseen on liitettävä alkuperäisenä tai jäljennöksenä päätös, johon haetaan muu tosta, sekä todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi tai muu sel vitys vali tusajan alkamisen ajankohdasta. Valitukseen on liitettävä asiakirjat, joihin valittaja ve toaa vaatimuksensa tueksi. Asiamiehen on liitettävä valituskirjelmään valtakirja, kuten hallintolainkäyttölain 21 :ssä säädetään.

24 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 7/ /24 Valituksen toimittaminen Valitus on toimitettava markkinaoikeudelle. Valituksen tulee olla perillä valitusajan vii meisenä päivänä ennen markkinaoikeuden virka-ajan päättymistä. Itse tiedoksi saanti päivää ei lasketa mukaan. Hakemuksen voi toimittaa markkinaoikeuden kansliaan henkilökohtaisesti, asiamies tä käyttäen, lähetin välityksellä, postitse, telekopiona tai sähköpostin avulla kuten laissa sähköisestä asioinnista viranomaistoiminnassa (13/2003) säädetään. Jos vi reillepanon viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa asiakirjat toimittaa markkinaoikeudelle ensiksi seuraavana arkipäivä nä. Valituskielto Hankintalain 102 :n mukaan markkinaoikeuden toimivaltaan kuuluvaan asiaan ei saa hakea muutosta kuntalain eikä hallintolainkäyttölain nojalla. Puitejärjestelyyn perustuvaan hankintaan ei saa hakea muutosta valittamalla, jollei markkinaoikeus myönnä asiassa käsittelylupaa hankintalain 86 :n mukaisesti. Muutoksenhausta ilmoittaminen hankintayksikölle Hankintalain 88 :n nojalla hankinta-asiaan muutosta hakevan on kirjallisesti ilmoi tet tava hankintayksikölle asian saattamisesta markkinaoikeuden käsiteltäväksi. Il moitus on toimitettava hankintayksikölle viimeistään silloin, kun hankintaa koskeva valitus toi mitetaan markkinaoikeuteen. Ilmoitus on toimitettava hankintayksikön kohdassa I mai nittuun osoitteeseen. Markkinaoikeuden osoite ja muut yhteystiedot Markkinaoikeus Radanrakentajantie Helsinki puh , , telekopio sähköposti: markkinaoikeus@oikeus.fi Pykälät 76, 79

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Toimielin Kokouspäivämäärä Tekninen lautakunta 25.8.2015 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Vaatimukseen on liitettävä asiakirjat, joihin vaatimuksen tekijä vetoaa, jolleivät ne jo ole hankintayksikön hallussa.

Vaatimukseen on liitettävä asiakirjat, joihin vaatimuksen tekijä vetoaa, jolleivät ne jo ole hankintayksikön hallussa. Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1 Oikaisuohje ja valitusosoitus ( 39) Oikaisuohje ja valitusosoitus Julkista hankintaa koskevaan päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun voidaan julkisista

Lisätiedot

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 )

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 ) VALITUSOSOITUS Valitusoikeus Kunnanvaltuuston päätökseen voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Päätökseen saa hakea muutosta se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Toimielin Kokouspäivämäärä Tekninen lautakunta 30.9.2014 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Hankintaoikaisuun on liitettävä asiakirjat, joihin vaatimuksen tekijä vetoaa, jolleivät ne jo ole hankintayksikön

Hankintaoikaisuun on liitettävä asiakirjat, joihin vaatimuksen tekijä vetoaa, jolleivät ne jo ole hankintayksikön Ohje 1 (1) Oikaisuohje Julkista hankintaa koskevaan päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun voidaan julkisista hankinnoista annetun lain (hankintalaki) mukaan hakea muutosta vaatimalla

Lisätiedot

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 )

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 ) MUUTOKSENHAKUOHJE Oikaisuvaatimusoikeus Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon

Lisätiedot

HANKINTAOIKAISUOHJE JA VALITUSOSOITUS (Kynnysarvot ylittävissä hankinnois sa)

HANKINTAOIKAISUOHJE JA VALITUSOSOITUS (Kynnysarvot ylittävissä hankinnois sa) OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS HANKINTAOIKAISUOHJE JA VALITUSOSOITUS (Kynnysarvot ylittävissä hankinnois sa) Julkista hankintaa koskevaan päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJET JA VALITUSOSOITUS JOUTSAN KUNTA Kunnanhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä perusteet kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä asianosainen ja / tai kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä asianosainen ja / tai kunnan jäsen. Sosiaali- ja terveyslautakunta MUUTOKSENHAKU 1. OIKAISUVAATIMUS Muutosta :ssä tehtyihin päätöksiin voi hakea Nurmijärven kunnan sosiaali- ja terveyslautakunnalta kirjallisella oikaisuvaatimuksella. Oikaisuvaatimus

Lisätiedot

Muutokset katusuunnitelmaan ovat niin pieniä, ettei suunnitelmaa tar vit se asettaa uudelleen nähtäväksi.

Muutokset katusuunnitelmaan ovat niin pieniä, ettei suunnitelmaa tar vit se asettaa uudelleen nähtäväksi. Tekninen lautakunta 54 26.05.2015 Tekninen lautakunta 64 23.06.2015 Tekninen lautakunta 78 25.08.2015 Kunnanhallitus 248 07.09.2015 Lausunto Hämeenlinnan hallinto-oikeudelle teknisen lautakunnan päätöksestä

Lisätiedot

Valitusosoitus. Muutoksenhakukielto

Valitusosoitus. Muutoksenhakukielto Valitusosoitus Muutoksenhakukielto Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa: : 21-22,

Lisätiedot

22, 23, 24, 26, 27, 28, 30, 31

22, 23, 24, 26, 27, 28, 30, 31 Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Yhtymähallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä Pykälä 24.3.2017 22-31 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain

Lisätiedot

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai

Lisätiedot

Valituskirjassa on ilmoitettava

Valituskirjassa on ilmoitettava Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 2/2017 1 (1) Kuntayhtymän valtuuston valitusosoitus VALITUSOSOITUS Valitusoikeus ja -perusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai

Lisätiedot

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 134 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla.

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 134 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite:

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite: OIKAISUVAATIMUSOHJEET Muutoksenhakukielto Kieltojen perusteet Oikaisuvaatimusohjeet Oikaisuvaatimusviranomainen ja -aika Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 19.10.2015 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen pe rusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallis

Lisätiedot

HANKINTAOIKAISU: Jäänhoitokoneen hankintapäätökseen

HANKINTAOIKAISU: Jäänhoitokoneen hankintapäätökseen Viranhaltijapäätös HANKINTAOIKAISU: Jäänhoitokoneen hankintapäätökseen Sivistysjohtajan 12.5.2015 16 tekemä viranhaltijapäätös koskien jäänhoitokoneen hankintaa, kumotaan hankintamenettelyssä tapahtuneen

Lisätiedot

Pykälät: 23 27, 35, 36 ja 37. Pykälät: 28, 29, 30, 31, 32, 33 ja 34. Pykälät: 28, 29, 30, 31, 32, 33 ja 34

Pykälät: 23 27, 35, 36 ja 37. Pykälät: 28, 29, 30, 31, 32, 33 ja 34. Pykälät: 28, 29, 30, 31, 32, 33 ja 34 Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 2/2017 1 (1) Kuntayhtymän hallituksen muutoksenhakuohje A. OIKAISUVAATIMUSOHJE Oikaisuvaatimusoikeus ja -perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 11.4.2016 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen pe rusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Kunnanhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä

Kunnanhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen pe rusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallis

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kunnanhallitus/Lautakunta Kokouspvm Pykälä Sivu(t) 17.4.2019 46-55 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n

Lisätiedot

Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite

Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite Ranuan kunta OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 10.6.2015 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen pe rusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä

Lisätiedot

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/ (1) Kysterin johtokunnan muutoksenhakuohje A. OIKAISUVAATIMUSOHJE

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/ (1) Kysterin johtokunnan muutoksenhakuohje A. OIKAISUVAATIMUSOHJE Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2016 1 (1) Kysterin johtokunnan muutoksenhakuohje A. OIKAISUVAATIMUSOHJE Oikaisuvaatimusoikeus ja -perusteet Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Lisätiedot

89, 94, 95, 96, 98, 99, 100. Valituskieltojen perusteet: 89, 94, 95, 96, 98, 99, 100. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään:

89, 94, 95, 96, 98, 99, 100. Valituskieltojen perusteet: 89, 94, 95, 96, 98, 99, 100. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään: MUUTOKSENHAKUOHJE Toimielin Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokouspäivämäärä 19.12.2016 Pöytäkirja yleisesti nähtävänä 27.12.2016 Muutoksenhakukiellot Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Tämä pöytäkirja on pidetty yleisesti nähtävillä 10.5.2017. MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain (364/1995) 91

Lisätiedot

Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella.

Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Valtuusto tai kuntayhtymän ylintä päätösvaltaa käyttävä toimielin Ruoveden kunnanvaltuusto Valitusosoitus Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan

Lisätiedot

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla.

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 91 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

Liite 3. Oikaisuohje ja valitusosoitus

Liite 3. Oikaisuohje ja valitusosoitus Liite 3. Oikaisuohje ja valitusosoitus Julkista hankintaa koskevaan päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun voidaan julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016,

Lisätiedot

Kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksistä, jotka koskevat virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa (KvesL 26 ), pykälät:

Kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksistä, jotka koskevat virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa (KvesL 26 ), pykälät: Muutoksenhakuohje, koulutuslautakunta Muutoksenhakukielto Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätökset koskevat vain valmistelua

Lisätiedot

Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimusoikeus Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä Tekninen lautakunta Muutoksenhakukiellot. Oikaisuvaatimusohjeet

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä Tekninen lautakunta Muutoksenhakukiellot. Oikaisuvaatimusohjeet OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Toimielin Kokouspäivämäärä Tekninen lautakunta 3.11.2016 Muutoksenhakukiellot Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä

Lisätiedot

Pöytäkirjan 2 ja 6 :issä tehtyihin päätöksiin tyytymätön saa tehdä kirjallisen oikai suvaatimuksen vesihuoltoliikelaitoksen johtokunnalle.

Pöytäkirjan 2 ja 6 :issä tehtyihin päätöksiin tyytymätön saa tehdä kirjallisen oikai suvaatimuksen vesihuoltoliikelaitoksen johtokunnalle. MUUTOKSENHAKU Oikaisuvaatimusohje Pöytäkirjan 2 ja 6 :issä tehtyihin päätöksiin tyytymätön saa tehdä kirjallisen oikai suvaatimuksen vesihuoltoliikelaitoksen johtokunnalle. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä Tekninen lautakunta Muutoksenhakukiellot. Oikaisuvaatimusohjeet

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä Tekninen lautakunta Muutoksenhakukiellot. Oikaisuvaatimusohjeet OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Toimielin Kokouspäivämäärä Tekninen lautakunta 15.6.2017 Muutoksenhakukiellot Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 15.8.2016 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen pe rusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallis

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Toimielin Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta 10.12.2018 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n

Lisätiedot

:t 2, 4-5, 7 ja 9. :t 1 ja 8. :t 1 ja 8. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään:

:t 2, 4-5, 7 ja 9. :t 1 ja 8. :t 1 ja 8. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään: MUUTOKSENHAKUOHJE Toimielin Tekninen lautakunta Kokouspäivämäärä 27.1.2016 Pöytäkirja yleisesti nähtävänä 2.2.2016 Muutoksenhakukiellot Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

HValL 3 :n 1 mom. / muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa ha kea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet

HValL 3 :n 1 mom. / muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa ha kea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet O I K A I S U V A A T I M U S O H J E E T Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta ei kä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 23.5.2016

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 23.5.2016 Kunnanhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 23.5.2016 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen pe rusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, katu- ja postiosoite:

Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, katu- ja postiosoite: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä. Muutoksenhakukiellot. Oikaisuvaatimusohjeet

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä. Muutoksenhakukiellot. Oikaisuvaatimusohjeet Toimielin OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä Muutoksenhakukiellot Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös

Lisätiedot

Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 136 :n mukaan saa tehdä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 136 :n mukaan saa tehdä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Muutoksenhakuohjeet MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 136 :n mukaan saa tehdä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta. :t 100, 101. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta. :t 100, 101. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta :t 100, 101 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus Kouvolan kaupungin lasten

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimusoikeus Oikaisuvaatimusviranomainen Oikaisuvaatimusaika Pöytäkirjan nähtäväksi asettaminen Oikaisuvaatimuksen sisältö ja toimittaminen Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Muutoksenhakuohje

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Muutoksenhakuohje Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (1) Liite K / / Kuntalain mukainen valitusosoitus (33 36 ) Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka

Lisätiedot

Pykälät: ja 32-35

Pykälät: ja 32-35 Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 2/2018 1 (1) Kuntayhtymän hallituksen muutoksenhakuohje A. OIKAISUVAATIMUSOHJE Oikaisuvaatimusoikeus ja -perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain

Lisätiedot

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta. Muutoksenhakukielto :t 35-38, 42-43 Muutoksenhakukielto Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksistä jotka koskevat - yksinomaan valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 91 ) - virka- tai työehtosopimuksen

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus Toimielin Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteevalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdäkuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta perusteet eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kunnanhallitus/Lautakunta Kokouspvm Pykälä Sivu(t) 16.5.2018 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n (410/2015)

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Tekninen lautakunta Kokouspvm Pykälä Sivu(t) MUUTOKSENHAKUKIELLOT 20.3.2019 29-45 52- Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n (410/2015)

Lisätiedot

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kauniaisten kaupungin kirjaamosta (katso yhteystiedot oikaisuvaatimusohjeen alla).

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kauniaisten kaupungin kirjaamosta (katso yhteystiedot oikaisuvaatimusohjeen alla). MUUTOKSENHAKUOHJEET Pöytäkirja Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kauniaisten kaupungin kirjaamosta (katso yhteystiedot oikaisuvaatimusohjeen alla). Muutoksenhakukiellot ja kieltojen

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus. :t 90, 92. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus. :t 90, 92. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus :t 90, 92 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus Kouvolan kau pun gin hal li tuk sel le.

Lisätiedot

HallintolainkäyttöL 5 :n / muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla Pykälät ja valituskieltojen perusteet

HallintolainkäyttöL 5 :n / muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla Pykälät ja valituskieltojen perusteet VALITUSOSOITUS Pöytäkirja on yleisesti nähtävänä 3.2.2015. MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät ,

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät , Muutoksenhakuohjeet MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain perusteet valmistelua

Lisätiedot

Vetokaapit ISLAB 2A-tiloihin

Vetokaapit ISLAB 2A-tiloihin ILMOITUS HANKINTAPÄÄTÖKSESTÄ 1 (6) Vetokaapit ISLAB 2A-tiloihin Hankinnan kuvaus Kiinteiden vetokaappien hankinta Pohjois-Savon aluelaboratorion Puijon laboratorioiden KYSin sairaalan peruskorjaushankkeiden

Lisätiedot

Hallintolain käyttölain / muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet.

Hallintolain käyttölain / muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet. Kaupunginhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 7.12.2015 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimus ta eikä perus

Lisätiedot

Veriviljelyautomaatti

Veriviljelyautomaatti ILMOITUS HANKINTAPÄÄTÖKSESTÄ 1 (6) Veriviljelyautomaatti Hankinnan kuvaus Veriviljelyautomaatti, joka hankitaan nykyisen laitekannan täydennykseksi (kapasiteetin lisäys yhdelle toimipaikalle) Kuvaus kilpailutus-

Lisätiedot

Seuraaviin päätöksiin haetaan muutosta oikaisuvaatimuksella. Seuraaviin päätöksiin haetaan muutosta kunnallisvalituksella.

Seuraaviin päätöksiin haetaan muutosta oikaisuvaatimuksella. Seuraaviin päätöksiin haetaan muutosta kunnallisvalituksella. Muutoksenhakuohje Muutoksenhakukiellot Päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, jos päätös koskee kuntalain 91 :n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa työ- tai virkaehtosopimuksen

Lisätiedot

MUUTOKSENHAKUOHJE. Muutoksenhakukielto :t 36, 37, 41, 42, 43, 45, 46, 47 MUUTOKSENHAKUKIELTO

MUUTOKSENHAKUOHJE. Muutoksenhakukielto :t 36, 37, 41, 42, 43, 45, 46, 47 MUUTOKSENHAKUKIELTO MUUTOKSENHAKUOHJE Muutoksenhakukielto :t 36, 37, 41, 42, 43, 45, 46, 47 MUUTOKSENHAKUKIELTO Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 :n

Lisätiedot

Rotem Sigma-tromboelastometrin hankinta

Rotem Sigma-tromboelastometrin hankinta ILMOITUS HANKINTAPÄÄTÖKSESTÄ 1 (6) Rotem Sigma-tromboelastometrin hankinta Hankinnan kuvaus Rotem Sigma-tromboelastometri ja Rotem Live -ohjelmisto potilastulosten Liveseurantaan etänä KYSin ja ISLABin

Lisätiedot

LUOTTAMUKSELLINEN

LUOTTAMUKSELLINEN LUOTTAMUKSELLINEN Lempäälän seurakunta OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kirkkoneuvosto 20.8.2019 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevat muutoksenhakukiellot

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 Kokousaika 09.11.2010 klo 19.00 19.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

1(5) Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle

1(5) Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle 1(5) Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle taikka molemmat. 1 OHJEET HANKINTAOIKAISUVAATIMUKSEN

Lisätiedot

MUUTOKSENHAKUOHJEET / TELA

MUUTOKSENHAKUOHJEET / TELA MUUTOKSENHAKUOHJEET / TELA Muutoksenhakukielto Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätökset koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa

Lisätiedot

Päätöspöytäkirja 2/2017

Päätöspöytäkirja 2/2017 Päätöspöytäkirja 2/2017 Päätöspvm 22.8.2017 Hankinnat Porin kaupunki Tekninen toimiala Dnro PORI/1868/02.08.00/2017 Infrayksikön infran rakentaminen - toimintayksikön esimies Otsikko Länsiväylän - Tuorsniementien

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kunnanhallitus/Lautakunta Kokouspvm Pykälä Sivu(t) 6.6.2018 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n (410/2015)

Lisätiedot

Valitusviranomainen Päätökseen 5 tyytymätön saa hakea muutosta kunnallisvalituksella Helsingin hallinto-oikeudelta.

Valitusviranomainen Päätökseen 5 tyytymätön saa hakea muutosta kunnallisvalituksella Helsingin hallinto-oikeudelta. MUUTOKSENHAKUOHJE Muutoksenhakukielto Päätöksistä 1-4, 6, 8-12 ei saa tehdä kunnallisvalitusta, koska päätökset kos kevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 410/2015 136 ). Valitusviranomainen

Lisätiedot

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä: Valitusosoitus OIKAISUVAATIMUSOHJE (nro 1) Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. Oikaisuvaatimusoikeus Oikaisuvaatimuksen

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Muutoksenhakuohjeet MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai perusteet

Lisätiedot

Valitusosoitus. OIKAISUVAATIMUSOHJE (numero 1 A)

Valitusosoitus. OIKAISUVAATIMUSOHJE (numero 1 A) Valitusosoitus OIKAISUVAATIMUSOHJE (numero 1 A) Päätökseen tyytymätön, mikäli päätös ei ole luonteeltaan yksinomaan valmistelua tai täytäntöönpanoa, voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Riihimäen kaupungin

Lisätiedot

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo sekä antoi kirkkolain mukaiset oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoituksen.

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo sekä antoi kirkkolain mukaiset oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoituksen. 98 Valitusosoitus ja kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 19.40 sekä antoi kirkkolain mukaiset oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoituksen. Loppurukouksen piti Minna Latvala. OIKAISUVAATIMUSOHJEET

Lisätiedot

Seuraaviin päätöksiin, jotka koskevat vain asian valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa kuntalain 91 :n mukaan hakea muutosta.

Seuraaviin päätöksiin, jotka koskevat vain asian valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa kuntalain 91 :n mukaan hakea muutosta. Muutoksenhakuohjeet Kunnanhallituksen päätöksiin Muutoksenhakukielto Seuraaviin päätöksiin, jotka koskevat vain asian valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa kuntalain 91 :n mukaan hakea muutosta. Oikaisuvaatimus

Lisätiedot

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä asianosainen ja kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä asianosainen ja kunnan jäsen. Liikuntalautakunta MUUTOKSENHAKU 1. OIKAISUVAATIMUS Muutosta :issä 10 tehtyyn päätökseen voi hakea Nurmijärven liikuntalautakunnalta kirjallisella oikaisuvaatimuksella, joka on toimitettava Nurmijärven

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusosoitus

Oikaisuvaatimusosoitus Oikaisuvaatimusosoitus Edellä pykälissä 76, 78, 83 ja 89 tehtyihin päätöksiin ei kunta lain mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallis valitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytän

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Savonlinnan kaupunginhallituksen kokous 9.10.2017 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kuntalain 91 (365/1995), (kuntalaki 136, 410/2015, voimaantulo 1.6.2017), mukaan seuraavista päätöksistä ei

Lisätiedot

Valitusosoitus. Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä valitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalain 136 (410/2015)).

Valitusosoitus. Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä valitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalain 136 (410/2015)). Valitusosoitus Muutoksenhakukielto Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä valitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalain 136 (410/2015)). Pykälät: 63 & 66 Valitusviranomainen

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 Kokousaika 26.8.2010 klo 18.30-18.55 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusohjeet ja vali tus osoitus Kokouspäivämäärä

Oikaisuvaatimusohjeet ja vali tus osoitus Kokouspäivämäärä Oikaisuvaatimusohjeet ja vali tus osoitus Kokouspäivämäärä Pykälä 23.8.2018 1-18 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

Muutoksenhakuohjeet ( )

Muutoksenhakuohjeet ( ) Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) et (147-169 ) Muutoksenhakukiellot Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta tai valitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki

Lisätiedot

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä asianosainen ja / tai kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä asianosainen ja / tai kunnan jäsen. Sosiaali- ja terveyslautakunta 21.3.2017 MUUTOKSENHAKU 1. OIKAISUVAATIMUS Muutosta :ssä 19, 20, 21, 22, 23, 27 tehtyihin päätöksiin voi hakea Nurmijärven kunnan sosiaali- ja ter veys lau ta kun nal ta

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA HANKINTAOIKAISUOHJEET SEKÄ VA LI TUS OSOI TUS

OIKAISUVAATIMUS- JA HANKINTAOIKAISUOHJEET SEKÄ VA LI TUS OSOI TUS LEMPÄÄLÄN KUNTA Yhdyskuntalautakunta MUUTOKSENHAKUKIELLOT OIKAISUVAATIMUS- JA HANKINTAOIKAISUOHJEET SEKÄ VA LI TUS OSOI TUS Kokouspäivämäärä 29.6.2017 Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 Kokousaika 16.03.2010 klo 18.00 19.01 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Edellä mainitusta päätöksestä, joka koskee vain asian valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa kuntalain 136 :n mukaan hakea muutosta.

Edellä mainitusta päätöksestä, joka koskee vain asian valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa kuntalain 136 :n mukaan hakea muutosta. KAUPUNGINVALTUUSTO MUUTOKSENHAKUOHJE MUUTOKSENHAKUKIELTO Pykälät: 123, 124, 130, 131, 132, 133, 134 Edellä mainitusta päätöksestä, joka koskee vain asian valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa kuntalain

Lisätiedot

Tämän pöytäkirjan päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen (KuntaL 89 ).

Tämän pöytäkirjan päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen (KuntaL 89 ). MUUTOKSENHAKU Kirkkonummen perusturvalautakunnan 25.8.2016 pöytäkirjaan I OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKELPOISUUSKIELTO 92-95, 99, 101, 102, 103, 104, 105 ja 106 Päätöksestä, joka koskee vain valmistelua

Lisätiedot

Savonlinja Oy 0,610 38, , ,160

Savonlinja Oy 0,610 38, , ,160 Hankintapäätös 1 (5) 24.1.2019 VARELY/3047/2018 Jakelussa mainitut Hankintailmoitus 18.12.2018 Hankintapäätös Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen tarjouskilpailusta reittipohjaisista

Lisätiedot

Seuraaviin päätöksiin liittyvien yksityisoikeudellisten asioiden käsittely kuuluu Helsingin käräjäoikeuden toimivaltaan:

Seuraaviin päätöksiin liittyvien yksityisoikeudellisten asioiden käsittely kuuluu Helsingin käräjäoikeuden toimivaltaan: HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRI MUUTOKSENHAKUOHJEET HUS-KUNTAYHTYMÄN HALLITUS Kokouspäivä 21.9.2015 Pykälät 102-108 Sivut 1-21 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Muutoksenhakuosoitukset

Muutoksenhakuosoitukset Muutoksenhakuosoitukset Valitusosoitus OIKAISUVAATIMUSOHJE Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. Oikaisuvaatimusoikeus

Lisätiedot

Kapillaarielektroforeesilaitteen hankinta

Kapillaarielektroforeesilaitteen hankinta ILMOITUS HANKINTAPÄÄTÖKSESTÄ 1 (7) Kapillaarielektroforeesilaitteen hankinta Hankinnan kuvaus ISLABin genetiikan laboratoriotutkimukset on keskitetty Pohjois-Savon aluelaboratorion Puijon laboratorioon,

Lisätiedot

HANKINTAPÄÄTÖS KÄRSÄMÄEN TERVEYS- JA SOSIAALIPALVELUJA KOSKEVASSA TARJOUSKILPAILUSSA

HANKINTAPÄÄTÖS KÄRSÄMÄEN TERVEYS- JA SOSIAALIPALVELUJA KOSKEVASSA TARJOUSKILPAILUSSA 26.1.2015 Kärsämäen kunta Keskuskatu 14 86710 KÄRSÄMÄKI S-posti: karsamaen.kunta@karsamaki.fi Attendo ryhmittymä (Attendo Oy & Attendo Terveyspalvelu Oy) Ilmoitettu virallinen sähköposti: satu.karvonen@attendo.fi

Lisätiedot

Päätöspöytäkirja 2/2018

Päätöspöytäkirja 2/2018 Päätöspöytäkirja 2/2018 Päätöspvm 9.5.2018 Hankinnat Porin kaupunki Tekninen toimiala Dnro TELA/831/10.03.01/2015 Infrayksikön infran rakentamisen toimintayksikön esimies Otsikko Liukuvalettavien reunakivien

Lisätiedot

OIKEUSMINISTERIÖN HANKINTA TEKNISTEN IT- KONSULTOINTIPALVELUIDEN PUITEJÄRJESTELYN SISÄISELLÄ KEVENNETYLLÄ KILPAILUTUKSELLA

OIKEUSMINISTERIÖN HANKINTA TEKNISTEN IT- KONSULTOINTIPALVELUIDEN PUITEJÄRJESTELYN SISÄISELLÄ KEVENNETYLLÄ KILPAILUTUKSELLA HANKINTAPÄÄTÖS 1 (5) 18.12.2013 0 VA 1 /5 3-/3-010 OIKEUSMINISTERIÖN HANKINTA TEKNISTEN IT- KONSULTOINTIPALVELUIDEN PUITEJÄRJESTELYN SISÄISELLÄ KEVENNETYLLÄ KILPAILUTUKSELLA Oikeusministeriön demokratia-,

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

OIKAISUVAATIMUSOHJEET Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Perusturvalautakunta 25.02.2015 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Yhtymähallitus Kokouspvm Pykälä Sivu(t) 22.3.2017 65-81 114- MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan

Lisätiedot

Muutoksenhaku viranomaisen päätöksestä

Muutoksenhaku viranomaisen päätöksestä Muutoksenhaku viranomaisen päätöksestä Kunnallishallinnossa voidaan päätöksenteon jälkeen tutkia päätökseen ja päätöksentekoon liittyviä erimielisyyksiä ja virheellisyyksiä monin tavoin. Yleensä päätökseen

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 Kokousaika 28.05.20130 klo 18.00 18.50 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN JA KONSERNIYHTIÖIDEN OIKAISUOHJE JA VALITUS- OSOITUS (Kansallisen kynnysarvon ylittävä hankinta)

LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN JA KONSERNIYHTIÖIDEN OIKAISUOHJE JA VALITUS- OSOITUS (Kansallisen kynnysarvon ylittävä hankinta) LAPPEENRANNAN KAUPUNKI OTE PÖYTÄKIRJASTA 3 LAPPEENRANNAN KAUPUNGIN JA KONSERNIYHTIÖIDEN OIKAISUOHJE JA VALITUS- OSOITUS (Kansallisen kynnysarvon ylittävä hankinta) Julkista hankintaa koskevaan päätökseen

Lisätiedot