Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 1/2015

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 1/2015"

Transkriptio

1 Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 1/2015 Hyvät jäsenet! Uusi vuosi, uudet kujeet. Paljon taas mukavaa tekemistä tiedossa tälle talvelle/keväälle. Diskot ja kerhot jatkuvat tuttuun tapaan, samoin kuin uinti Naisvuoren uimahallissa. Maaliskuussa on luvassa mukava ulkoiluretki Kangasniemelle ja huhtikuussa on mahdollisuus lähteä Holiday club Saimaalle nauttimaan kylpylätunnelmasta. Grilli-ilta löytyy tutulta paikaltaan toukokuusta. Lisätietoja sekä muita tilaisuuksia sekä tapahtumia esitellään tässä jäsenkirjeessä. Käy myös välillä vilkaisemassa yhdistyksen kotisivuja Uusia toimijoita ja vapaaehtoisia kaivataan aina mukaan toimintaan. Mikäli olisit valmis ojentamaan auttavan kätesi, laita rohkeasti viestiä yhdistyksemme sähköpostiin tai mikäli on muuten yhdistyksemme toimintaan liittyviä mieltä askarruttavia asioita, voit lähettää yhteydenottopyynnön yhdistyksen sähköpostiin. Myös kehittämisideat ovat tervetulleita. Olettehan huomanneet, että Mikkelin seudun sosiaali- ja terveystoimen palveluohjausyksikkö on alkaen nimeltään Palveluneuvo, joka kokoaa yhteen tiedot asiakkaalle kuuluvista sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista ja muusta sosiaaliturvasta, tukee palvelun tarpeessa olevan asiakkaan selviytymistä sekä neuvoo ja ohjaa asiakasta palvelujen käytössä. Tänne kuuluvat nykyisin myös mm. vammaispalvelut sekä omaishoito. Aiheesta lisää: Seurakunnasta olemme saaneet viestiä että ensi vuonna eli 2016 toteutetaan rovastikunnallisena erityisrippikoulu. Anne Pöyry seurakunnasta toivookin, että mikäli perheet haluavat, he voivat esittää aikataulu yms toiveitaan suoraan hänelle hyvissä ajoin. Leirin suunnittelu alkaa tämän vuoden loppukesästä. (Anne Pöyry ) Mukavaa ja toiminnantäytteistä talvea/kevättä/kesää kaikille jäsenille!

2 Kevätkauden tapahtumia: Diskot Sotkulla (Jääkärinkatu 9), torstait: 19.2., ja klo Juhani Seppänen soittaa kaikissa kevätkauden diskoissa. Puffetti toimii entiseen tapaan! Ei pääsymaksua! Kahvila Kaapeli käynnistyy jälleen Savosetin tiloissa (Työkeskuksenkatu 2) kerran kuukaudessa keskiviikkoisin! Kahvilaan voi jäädä joko suoraan töistä tai tulla myöhemmin. Kahvila on auki klo 19 asti. Kahvilaillat: Levyraati (omat levyt mukaan), Pizzailta, vappubileet (saa pukeutua), karaoke. Tervetuloa mukaan! Vastuuhenkilöinä toimivat: Taru Laitinen , Eija Hurri ja Riikka Alkiomaa Diskot Pieksämäellä Kehitysvammaisten Disko Savon Solmussa torstaisin kello seuraavasti: ja Tervetuloa! Kehitysvammaisten kerhot: Seurakuntakeskuksen Aulakahviossa (Savilahdenkatu 20) keskiviikkoisin klo Kerhopäivät ovat 18.2, 18.3, 22.4 ja 6.5. Lämpimästi tervetuloa! Lisätietoja Maaret Marttinen Kaverikerho Kangasniemellä ja klo 18 Meijän kammarilla, Keskustie 3. Huhti- ja toukokuussa sopimuksen mukaan. Erityisryhmien uinti Naisvuoren hallissa jatkuu sunnuntaisin 4/2014 asti klo (tarkemmat aukioloajat uimahallin kassalta) - uinti on maksuton (myös avustajalle)! - yhdistys maksaa kiinteän kausimaksun kaupungille - nimi kirjoitetaan kassalla vihkoon oman yhdistyksen kohdalle - jos haluaa käydä kuntosalilla, voi tulla jo klo uintivuoroa ei ole juhlapyhinä - vuorolle tullaan klo mennessä ennen pääoven ja kahvilan sulkeutumista Vertaistuki-ilta kehitysvammaisten vanhemmille kokoontuu to klo Eliksiirissä, Porrassalmenkatu 26. Ilmoittautumiset n. viikkoa aiemmin Marjukka Pokkiselle Lastenhoito järjestyy tarvittaessa.

3 Ulkoilupäivä Kangasniemellä la klo Salmelan leirikeskuksessa (Salmelantie 74). Ohjelmassa on Uutelan tallin järjestämää rekiajelua ja talutusratsastusta. Lisäksi on napakelkkaa ja pulkkamäkeä. Ulkotakassa paistettua makkaraa, voileipiä ja pullaa sekä kuumaa mehua ja kahvia. Mikkeliläiset: Hinta: 10, alle 12v. vain matkaraha 5 Maksu sisältää bussikuljetuksen ja tarjoilun. (Maksu kerätään bussissa!) Ilmoittautumiset 6.3. mennessä Taru Vilanderille, joko puhelimitse tai sähköpostilla Bussireitti/aikataulu: Haaparinne klo 8.10, Matkakeskus 8.20, Oravi 8.30, Savisilta 8.40, Pihkapuisto 8.50, Maamies Kangasniemeläiset: Hinta 5, alle 12-vuotiaat ilmaiseksi. Maksu sisältää tarjoilun. Ilmoittautumiset 6.3. mennessä Kari Tiusaselle sähköpostilla Tervetuloa keskustelemaan itsemääräämisoikeudesta! Tuetusti päätöksentekoon-projekti järjestää Mikkelissä keskusteluillan itsemääräämisoikeudesta. Tilaisuus järjestetään Pihkapuiston toimintakeskuksella, Oksakuja 2, klo 17:00 alkaen. Ilta on maksuton ja mukaan pääset ilmoittautumalla mennessä Virpille: p Yhdistyksen kevätkokous pidetään Savosetissa ma klo alkaen. Vieraana Savaksen TEpa-projektin uusi konsultoiva sairaahoitaja Tiia Rautio. Keskustelua aiheesta: Käytännön kokemuksia kehitysvammaisten terveyspalveluista Lisäksi esityslistalla sääntömääräiset asiat ja yhdistyksen sääntöjen muuttaminen Kehitysvammaisten Tukiliiton mallisääntöjen mukaisiksi. Kahvitarjoilu, Tervetuloa! Tukipiirin kevätkokous la klo Mäntyharjulla, tarkempi paikka vielä avoin. Lisätiedot Laina Romppanen puh Kehitysvammaisten Tukiliiton apuraha Apurahoja myönnetään 16 vuotta täyttäneille kehitysvammaisille henkilöille. Apurahoja voivat hakea yksittäiset henkilöt ja ryhmät. Kevään hakemukset Tukiliittoon viimeistään Lue lisää: Lisätietoja myös ,

4 Lumilauantai, Mielakka, Kouvola Lauantaina klo Lumilauantai on koko perheen liikuntatapahtuma, jossa jokainen voi liikkua mieleisellään tavalla lumella lasketellen, hiihtäen tai pulkkaillen. Mielakan tapahtuma on suunnattu erityisesti lapsiperheille. Omatoimisen tai ohjatun laskettelun lisäksi Lumilauantaissa on tarjolla myös liikunnallista oheisohjelmaa koko perheelle Kouvolan Seudun Ammattiopiston lähihoitajaopiskelijoiden toteuttamana, unohtamatta höyryävää grillimakkaraa ja kuumaa mehua. Osallistumismaksu: 10 euroa/erityislapsi, sisältäen välineet, hissilipun ja opetuksen, kun he osallistuvat opetukseen tai kelkkalaskettelukokeiluun, muut perheenjäsenet saavat kaikista lipputyypeistä viiden euron alennuksen sekä 20 prosentin alennuksen välinevuokrauksesta. Lisätietoa tapahtumasta ja ilmoittautuminen: Mia Kalpa, puh Tapahtumassa on mukana Malikkeen välineet (Ilmoittautumisen yhteydessä on kerrottava laskijan ja avustajan nimi, osallistuvien perheenjäsenten lukumäärä, yhteystiedot, puhelinnumero ja sähköpostiosoite, pystylaskijan pituus/paino ja monon nro tai kelkkalaskijan pyörätuolin istuimen leveys, kuvaus vammasta/avustuksen tarve, aikaisempi laskettelukokemus, lupaus valo-/videokuvaamiseen/ haastatteluun ja muut sellaiset seikat, jotka ohjaajien on hyvä tietää) Kylpyläretki Holiday club Saimaaseen Tukiyhdistyksen kylpyläretki Holiday Club Saimaaseen, Lappeenrantaan La Retken hinta: Lapset 40, Aikuiset 50 Hinta sis, bussimatkat, kylpylän, saunamaailman ( master-, höyry-, suola- ja mökkisauna), ruokailu noutopöydästä. Lähtö klo 8.30 (Haaparinne,Matkakeskus,Savisilta Pihkapuisto,Rantakylä) Kylpylä klo 11 (2,5 h) Ruokailu klo 14 Viipurinportti, noutopöytä Kotiinlähtö n. klo Mikkelissä n.klo 17 llmottautuminen Savoset Mikkeliin perjantaihin 27.3 mennessä, sen jälkeen maksu pankkitilille: FI Mukaan mahtuu 50 ensin ilmottautunutta. Sisko Rossi , Antti Ojasalmi ja Marita Makkonen Ilmoittautumisen yhteydessä: Ilmoita lapsen ikä, jos on alle 14 v, mistä lähdet kyytiin, onko apuvälineitä? (Huom!Yhdistys ei voi ottaa vastuuta uimareista! Uimataidottomilla henkilöillä on oltava oma avustaja mukana! Uimasortsit ei ole sallittu kylpylässä.)

5 Retki/liikuntapäivä Tanhuvaarassa 9.5. Seuraa tiedottelua! Perinteinen Grilli-ilta to klo Hiihtomäen lavalla. Tarkempi ohjelma sekä linja-autojen aikataulut tiedotetaan myöhemmin. Intti tutuksi -leiri Mikkelissä Kehitysvammaisten Palvelusäätiö järjestää kesäisin ja syksyisin Intti tutuksi -leirejä eri puolilla Suomea. Leirillä osallistujat voivat tutustua varusmiehen arkipäivään ja varuskunnan toimintaan. Intti tutuksi -leirit kestävät kaksi tai kolme päivää. Leirit on tarkoitettu tukea tarvitseville naisille ja miehille. Leirillä osallistujat pääsevät tutustumaan monenlaisiin varusmiestaitoihin. Yhdessä harjoitellaan myös ensiaputaitoja. Yöpyminen kasarmilla tai puolijoukkueteltoissa maastossa tarjoaa osallistujille elämyksiä. Kahden päivän leiri maksaa 70 euroa ja kolmen päivän leiri 95 euroa. Ruokailut ja yöpyminen sisältyvät maksuun. Leirille voi tarvittaessa osallistua yhdessä henkilökohtaisen avustajan kanssa. Avustajilta ei peritä osallistumismaksua. HUOM! Turun, Lapinlahden, Outokummun, Mikkelin ja Lappeenrannan leirit järjestetään osittain vaikeammin kulkuisessa maastossa ja edellyttävät hyvää yleiskuntoa. Ilmoittautumiset ja lisätietoja Alustava tiedustelu. Perheleiripäivästä Mikkelin Tuomiokirkkoseurakunnalla on tarkoitus järjestää kuluvan vuoden kesäkuussa (6.6. lauantai) Perheleiripäivä kehitysvammaisten lasten perheille Suomenniemellä, seurakunnan kesäkodilla. Ideana olisi, että vanhempi/ vanhemmat ja lapsi/ lapset tulisivat yhdessä viettämään kesäistä päivää yhteisen puuhastelun merkeissä. Päivä alkaisi klo 10 ja päättyisi n klo Jokainen perhe tulisi paikalle omilla autoillaan. Päivän hinta olisi 0 alle 4v, 2,5 4-10v ja muilta 5. Alustavat ilmoittautumiset tukiyhdistyksen kotisivujen ilmoittautumislomakkeen (www.mikkelinkvtuki.fi/ilmoittaudu) kautta mennessä! Savosetin kesäretki kylpylähotelli Flamingoon pääkaupunkiseudulle (Alustavaa kesäretkitietoa! ) Retken ajankohta: TO- PE Alustava hinta retkelle 105e/henkilö. Hintaan sisältyy: bussimatkat, 3x ruokailu, 2x matkakahvit, majoitus 2hh:ssa sekä kylpylä/vesipuistolippu. Tarkempi hinta sekä ohjelma ilmoitetaan myöhemmin.

Liikkeelle Osallistumisen mahdollisuuksia vaikeavammaisille ihmisille

Liikkeelle Osallistumisen mahdollisuuksia vaikeavammaisille ihmisille Kehitysvammaisten Tukiliitto ry... Tietoa... Kokemuksia... Tapahtumakalenteri 2015... Lakimiehen artikkeli oikeus apuvälineisiin... MALIKE Liikkeelle 2015 Osallistumisen mahdollisuuksia vaikeavammaisille

Lisätiedot

Aika haastaa. Kehitysvammaisten Tukiliitto ry PUHEENJOHTAJALTA. www.kvtl.fi Kehitysvammaisten Tukiliitto ry 1

Aika haastaa. Kehitysvammaisten Tukiliitto ry PUHEENJOHTAJALTA. www.kvtl.fi Kehitysvammaisten Tukiliitto ry 1 JÄSENKIRJE 2/2013 VAPAASTI JAETTAVISSA Kokoajat Oili Jyrkämä ja Jaana Teräväinen päivitetty 2.10.2013 oili.jyrkama@kvtl.fi, jaana.teravainen@kvtl.fi Aika haastaa Olen viime aikoina osallistunut useampaankin

Lisätiedot

Yhdistyksen kevätkokous s. 3 Kuvia Finlandia-talon konsertista s. 5 Kesäretki Ähtäriin ja Parkanoon s. 11 Eläintarhan kisat s. 14 Leirikesä s.

Yhdistyksen kevätkokous s. 3 Kuvia Finlandia-talon konsertista s. 5 Kesäretki Ähtäriin ja Parkanoon s. 11 Eläintarhan kisat s. 14 Leirikesä s. 13.3.2014 Yhdistyksen kevätkokous s. 3 Kuvia Finlandia-talon konsertista s. 5 Kesäretki Ähtäriin ja Parkanoon s. 11 Eläintarhan kisat s. 14 Leirikesä s. 15 Tämän tiedotteen sisältö: Yhdistysasiaa s. 3

Lisätiedot

Vielä ehtii laskettelemaan. Kolmivuotiaan kommunikaatiokansio

Vielä ehtii laskettelemaan. Kolmivuotiaan kommunikaatiokansio 1 2014 Vielä ehtii laskettelemaan Kolmivuotiaan kommunikaatiokansio 15 21 Tapahtuu vuonna 2014 4 Mitä nyt? Pieniä, tärkeitä uutisia. 15 Reimakka Puun ja kuoren välissä. 6 Pääkirjoitus 7 7 Valolla on taitoja

Lisätiedot

Jäsentiedote 2014. Sisällys

Jäsentiedote 2014. Sisällys JÄSENTIEDOTE 2014 1 Jäsentiedote 2014 Sisällys TOIMINNANJOHTAJAN TERVEISET... 3 SUOMEN CP-LIITON JÄRJESTÖTERVEISET... 4 KEVÄTNEUVOTTELUPÄIVÄT LAHDESSA 29.-30.3.2014... 5 ILMOITTAUTUMISLOMAKE... 6 LOMITTAJATOIMINTA...

Lisätiedot

MYLLYKOSKEN LATU MYLLYKOSKEN LATU RY. Jäsentiedote 1/2015. Kuvat: Hannu Halonen

MYLLYKOSKEN LATU MYLLYKOSKEN LATU RY. Jäsentiedote 1/2015. Kuvat: Hannu Halonen MYLLYKOSKEN LATU MYLLYKOSKEN LATU RY Jäsentiedote 1/2015 Kuvat: Hannu Halonen TOIMIHENKILÖT VUONNA 2015 Hallitus Puheenjohtaja Anne Mynttinen 0400 894 803, anne.mynttinen@kolumbus.fi Varapuheenjohtaja

Lisätiedot

UUTTA!!! TYKKÄÄ MEISTÄ

UUTTA!!! TYKKÄÄ MEISTÄ Pirkanmaan CP-yhdistys ry c/o Paula Ahti, Jaakonraitti 8, 33870 TAMPERE, puh. 0400 631 077 Puheenjohtaja Janne Valkeejärvi puh. 040 867 5935 Varapuheenjohtaja Janna Maula puh. 045 631 6037 Sihteeri/taloudenhoitaja

Lisätiedot

Jäsenillat. Seniorikerho

Jäsenillat. Seniorikerho JÄSENTIEDOTE 4 /14 1.9.2014 Jäsenillat Syyskuun jäseniltana to 25.9. klo 19.00 mennään yhdessä laulamaan karaokea Resinaan. Resina on sielukas ja helposti lähestyttävä karaokepub Jyväskylän vanhassa asemarakennuksessa.

Lisätiedot

PYLKÖNPOSTI. Kuvaaja Timo Tuhkio

PYLKÖNPOSTI. Kuvaaja Timo Tuhkio PYLKÖNPOSTI Kuvaaja Timo Tuhkio 1/2007 SISALLYSLUETTELO: KUNTALIITOSNEUVOTTELUT KÄYNNISTYVÄT...1 KESKUSHALLINTO TIEDOTTAA...3 EDUSKUNTAVAALIT 2007...3 PYLKÖNMÄEN KUNNAN PUHELINNUMEROT MUUTTUIVAT 1.12.2006...3

Lisätiedot

22.11.2012. Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry

22.11.2012. Helsingin Kehitysvammatuki 57 ry 22.11.2012 Asiakaskysely ja uudet kotisivut s. 3 Kehitysvammaisten taiteilijoiden konsertti Finlandia-talolla s. 5 Lehdistöklubi Urheilumuseossa s. 7 Talvileiri Högsandissa s. 11 Helsingin Kehitysvammatuki

Lisätiedot

KURSSI. Vuoden 2013 kurssiesittelyt LIITE. Monipuolinen kurssikesä tulossa TIETOA JA OHJEITA HAKEMUKSIIN. Lähde Sydänlasten matkalle Legolandiin!

KURSSI. Vuoden 2013 kurssiesittelyt LIITE. Monipuolinen kurssikesä tulossa TIETOA JA OHJEITA HAKEMUKSIIN. Lähde Sydänlasten matkalle Legolandiin! 2013 SYDÄNLAPSET JA -AIKUISET RY KURSSI LIITE Hae uusia kokemuksia ja elämyksiä, vertaistukea ja Tietoa. Ilmoittaudu 1.1. 31.3. Vuoden 2013 kurssiesittelyt Monipuolinen kurssikesä tulossa TIETOA JA OHJEITA

Lisätiedot

Salon kaupunki tiedottaa www.salo.fi 2 / 2010 15.2.2010 (Julkinen tiedote, jaetaan joka talouteen )

Salon kaupunki tiedottaa www.salo.fi 2 / 2010 15.2.2010 (Julkinen tiedote, jaetaan joka talouteen ) 1 Salon kaupunki tiedottaa www.salo.fi 2 / 2010 15.2.2010 (Julkinen tiedote, jaetaan joka talouteen ) SALON UUSI TAPA TOIMIA Kuntaliitos vuoden 2009 alussa antoi hyvän pohjan Salon kaupungin kehittämiselle.

Lisätiedot

Jäsenlehti nro 4 / 2014

Jäsenlehti nro 4 / 2014 Jäsenlehti nro 4 / 2014 Yhteystiedot Helsingin Latu on yhdistys luonnon ja liikunnan ystäville. Lajitarjontaan kuuluvat retkeily, vaellus, hiihto, sauvakävely ja kävely, lumikenkäily, pyöräily, melonta,

Lisätiedot

Me Itse ry. Meikäläiset. Me Itse ry:n Jäsentiedote 1 / 2014. Liike itsenäisen elämän puolesta

Me Itse ry. Meikäläiset. Me Itse ry:n Jäsentiedote 1 / 2014. Liike itsenäisen elämän puolesta Meikäläiset Me Itse ry:n Jäsentiedote 1 / 2014 Kuva Laura Kotila Yhdistyksen puheenjohtaja Olavi Hietaharju vuosikokouksessa 2014. Vierellä avustava puhetulkki. Me Itse ry Liike itsenäisen elämän puolesta

Lisätiedot

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011

Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry:n tiedotuslehti ITUJA 1 / 2011 Mikä ITU on? Turun Mielenterveysyhdistys ITU ry on mielenterveyskuntoutujien vapaaehtoistoiminnan keskus, edunvalvontajärjestö ja vertaistukiyhteisö.

Lisätiedot

Tulppaani. Keski-Suomen Kehitysvammaisten Tukiyhdistyksen jäsentiedote. PARASTA KESÄSSÄ ON LEIRI sivu 8

Tulppaani. Keski-Suomen Kehitysvammaisten Tukiyhdistyksen jäsentiedote. PARASTA KESÄSSÄ ON LEIRI sivu 8 Keski-Suomen Kehitysvammaisten Tukiyhdistyksen jäsentiedote 3/2014 Tulppaani PARASTA KESÄSSÄ ON LEIRI sivu 8 LEHDEN SISÄLTÖÄ: Puheenjohtajalta Toimittajan ajatuksia Kursseja, leirejä ja toimintaa ipad-kurssi

Lisätiedot

Pornaisten kesäpörriäinen

Pornaisten kesäpörriäinen Pornaisten kesäpörriäinen 2012 taitto_23.4.2012.indd 1 23.4.2012 19:16:23 Kesäpörriäinen 2012 2 Kesäterveiset - Kun aikaa ei ole tuhlattavaksi Talvi tuo tullessaan paitsi lumen ja pakkasen, myös kiireen

Lisätiedot

Kaikki tarvittava ja fiksu palvelu oman kunnan yrityksiltä. Mitä ei ole, sitä ei tarvita. Katso lehden loppuosa. Pöytyä ylpeä suvestaan.

Kaikki tarvittava ja fiksu palvelu oman kunnan yrityksiltä. Mitä ei ole, sitä ei tarvita. Katso lehden loppuosa. Pöytyä ylpeä suvestaan. Tiedotuslehti 2/2015 Pöytyä ylpeä suvestaan. Kaikki tarvittava ja fiksu palvelu oman kunnan yrityksiltä. Mitä ei ole, sitä ei tarvita. Katso lehden loppuosa. TIEDOTUSLEHTI 2/2015 Sisällysluettelo KUNTA

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2015 Sukuseura Kiteen Matikaiset r.y..

JÄSENTIEDOTE 2015 Sukuseura Kiteen Matikaiset r.y.. Kuva: YLE Etelä-Karjala TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET sivu KITEEN SUKUSEUROJEN YHTEINEN KYLPYLÄVIIKONLOPPU...2 SYKSYN KAHVITILAISUUDELLE JATKOA PÄÄKAUPUNKISEUDULLA...3 JUHLAVUOSI 2016...4 MUUTTUNEISTA

Lisätiedot

Vapaa-ajantoiminta 2015-2016 LAHDEN SEUDUN KEHITYSVAMMAISTEN TUKI RY LAHDENKATU 15 A 6, 15110 LAHTI

Vapaa-ajantoiminta 2015-2016 LAHDEN SEUDUN KEHITYSVAMMAISTEN TUKI RY LAHDENKATU 15 A 6, 15110 LAHTI Vapaa-ajantoiminta 2015-2016 LAHDEN SEUDUN KEHITYSVAMMAISTEN TUKI RY LAHDENKATU 15 A 6, 15110 LAHTI Sisällys Tietoja kerholaisille ja lähihenkilöille... 2 Liikuntaa... 4 Erityislasten ja nuorten koulujen

Lisätiedot

Mitä on ABR? Palvelusuunnitelma kuntoon

Mitä on ABR? Palvelusuunnitelma kuntoon 4 2014 Mitä on ABR? Palvelusuunnitelma kuntoon Mikä palvelusuunnitelma on? 28 Palvelusuunnitelma on lakisääteinen asiakirja. Palvelusuunnitelmaan kootaan tietoa lapsen ja perheen palveluista ja tukitoimista.

Lisätiedot

Jäsentiedote 4 / 2011

Jäsentiedote 4 / 2011 7.11.2011 Jäsentiedote 4 / 2011 Satakunnan Autismi-, ADHD- ja e-mail: samdy@samdy.info Dysfasiayhdistys SAMDY ry kotisivu www.samdy.info Isolinnankatu 16, 28100 PORI GSM 044 346 0898 2 SAMDY ry:n JÄSENTIEDOTE

Lisätiedot

TI-TURINA. Turun Seudun Invalidit ry

TI-TURINA. Turun Seudun Invalidit ry TI-TURINA Jäsenlehti 1/2010 Turun Seudun Invalidit ry TURUN SEUDUN INVALIDIT RY Invalidiliitto ry:n jäsenyhdistys Toimisto Asesepänkatu 1 20810 TURKU puh. (02) 235 6439 toimisto@turunseuduninvalidit.fi

Lisätiedot

SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA

SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA SALON KAUPUNKI TIEDOTTAA www.salo.fi 5/2012 30.4.2012 Julkinen tiedote. Jaetaan jokaiseen jakelupisteeseen. Ammattilaisten osaajaportaali PROFESSIONALS.FI - TYÖKALU OSAAMISESI MARKKINOINTIIN Professionals.fi

Lisätiedot

Salon kaupunki tiedottaa www.salo.fi 8 / 2010 9.8.2010 (Julkinen tiedote, jaetaan joka talouteen )

Salon kaupunki tiedottaa www.salo.fi 8 / 2010 9.8.2010 (Julkinen tiedote, jaetaan joka talouteen ) 1 Salon kaupunki tiedottaa www.salo.fi 8 / 2010 9.8.2010 (Julkinen tiedote, jaetaan joka talouteen ) KIRJASTOPALVELUT - 3.-13.8. Sami Salmelan sarjakuvataidetta - 17.-27.8. Jani Kronholmin valokuvanäyttely

Lisätiedot

PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE

PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE PARTIOLIPPUKUNTA JYVÄSKYLÄN VERSOT RY:N TIETOPAKETTI PARTIOLAISEN KOTIVÄELLE VERSIO 28.5.2012 Esipuhe Pidät kädessäsi partiolippukunta Jyväskylän Versot ry:n omaa tietopakettia partiolaisen kotiväelle.

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI Kevät ja kesä 2015

TOIMINTAKALENTERI Kevät ja kesä 2015 TOIMINTAKALENTERI Kevät ja kesä 2015 www.hsso.fi Valokuva: Jorma Saarinen Hämeenlinnan Seudun Senioriopettajat ry:n hallitus ja yhteystiedot Verkkosivusto ja sähköposti: www.hsso.fi, info(at)hsso.fi (tai

Lisätiedot