TOIMINTALINJAUS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TOIMINTALINJAUS 2015-2016"

Transkriptio

1 TOIMINTALINJAUS

2 Sivu 2 Sisällysluettelo 1. Yoshinkain visio.s.3 2. Yoshinkain toiminta ja käytännön toiminnan periaatteet.s Ryhmien toiminta s Viestintä.s Palkitseminen ja kannustaminen.s Organisointi.s Talous.. s.5 3. Organisaatio ja vastuuhenkilöt..s Yhdistyksen kokoukset.s Hallitus.s Vastuuhenkilöt..s Jäsenet.s Toimintamuodot.s Aikido aikuiset s Aikido juniorit.s Suio ryu s Kehonhuolto s Muu toiminta..s.9 5. Pelisäännöt.s Säännöt s Sääntöjen rikkominen ja ristiriitatilanteet..s Eettiset linjaukset s Koulutussuunnitelma s Toiminnan tavoitteet ja tulevaisuuden suunnitelmat s Yleiset tavoitteet vuodelle s Aikuisten aikidon tavoitteet vuodelle s Junioriaikidon tavoitteet vuodelle 2015.s Suioryun tavoitteet vuodelle 2015.s.13

3 1. Yoshinkain visio Tavoitteena on luoda tasokas budoseura, jossa kulminoituvat perinteinen budo, liikuntakasvatus sekä terveys- ja kuntoliikunta yhdeksi sulavaksi kokonaisuudeksi sekä antaa mahdollisuus harjoittelijalle kulkea koko budokan polkun alusta loppuun saman seuran sisällä. Seurassamme opetetaan korkeatasoista perinteitä kunnioittavaa budoa yhteistyössä japanilaisten opettajiemme kanssa kuin myös oman maamme lajiliiton ja sen jäsenseurojen kanssa. Yoshinkain nimenkin mukaisesti seuramme on paikka, jossa harjoittelu ja opetus tapahtuu vilpittömin sydämin ja mielin tavoitteena kasvaminen ihmisenä. Tavoitteena on olla myös maan parhaita kasvattajaseuroja lajimme junioreille jo viisivuotiaasta alkaen sekä luoda heille valmiudet monipuoliseen, liikunnalliseen ja terveelliseen tulevaisuuteen. Kauden tavoitteena on kasvattaa junioritoiminnan määrää kaksinkertaiseksi nykytilanteeseen nähden sekä luoda aikidoharjoitusten ohelle konsepti jolla voimme edistää myös heidän liikkumistaan vapaa-ajalla (liikkapassi tms.). 2. Yoshinkain toiminta ja käytännön toiminnan periaatteet Seuran toiminnan tarkoituksena on edistää budoharrastusta seuran toiminta-alueella Sivu 3 siten, että mahdollisimman moni seuran jäsen harjoittelisi koryu bujutsu- ja gendai budo perinnettä 1. Tarkoituksensa seura toteuttaa tarjoamalla jäsenilleen valmennus-, harjoitus-, koulutus-, nuoriso-, juniori-,tiedotus- ja suhdetoimintaa sekä kuntoliikuntaa. Seuratoiminnan perustana on Suomen laki, yhdistyslaki, VALO:n ja Aikidoliiton sekä aluejärjestön sääntöjen noudattaminen kaikessa toiminnassa. Seuran toiminta on täysin päihteetöntä. 2.1 Ryhmien toiminta Seurassa toimii kolme eri ryhmää: minit, juniorit sekä aikuiset. Mineissä harjoittelevat 4-7 vuotiaat, junioreissa 8-13 vuotiaat ja aikuisissa 13 vuotiaasta vanhemmat. Siirtymisikä on liukuva ja junioriohjaaja päättää milloin lapsi on valmis siirtymään esimerkiksi aikuisiin. Ikärajat ovat siis vain viitteitä, mutta käytännössä ne ovat henkilökohtaisia. Uuden harjoittelijan tullessa katsomme sekä fyysisien ja psyykkisten valmiuksien mukaan kuuluuko hän vielä junioriryhmään vai jo aikuisten ryhmään. Mini-ikäisille järjestetään yksi harjoitus viikossa (juniorit voivat halutessaan osallistua myös näihin harjoituksiin), junioreille kaksi harjoitusta viikossa (minit voivat halutessaan myös osallistua näihin harjoituksiin) sekä aikuisille kaksi harjoitusta viikossa ( Budo on yhteisnimitys japanilaisista taistelulajeista kehitetyille harjoittajansa fyysisiä ja psyykkisiä voimavaroja kehittäville liikuntalajeille. Vuoden 1877 jälkeen syntyneistä lajeista käytetään nimitystä gendai budo, uusi budo ; vanhoista (ennen vuotta 1877 kehittyneistä) lajeista käytetään nimitystä koryu bujutsu, vanhan tradition sotataidot.

4 Sivu 4 vuotiaat juniorit voivat ohjaajan luvalla käydä myös aikuisten harjoituksissa). Seurassamme harjoitellaan myös yksi kerta viikossa Sui o ryu iaikenpoa, johon harjoittelijat pääsevät mukaan saatuaan luvan seuran pääohjaajalta. Lisäksi suosittelemme osallistumaan valtakunnallisille ja kansainvälisille leireille, seminaareille ja koulutuksiin sekä seurassamme järjestettäviin kehonhuoltoharjoituksiin. 2.2 Viestintä ja tiedottaminen Seurassa on useita eri kanavia joiden kautta viestintä tapahtuu. Ensisijaisesti kyseisen ryhmän ja harjoituksen ohjaaja tiedottaa yleisistä sekä poikkeavista tilanteista. Seuran pääohjaaja vastaa aikuisten ryhmän ja seuran yleisestä tiedottamisesta sekä juniorivastaava junioreille ja mineille sekä heidän vanhemmilleen tiedottamisesta. Myös muut voivat osallistua tiedottamiseen ja viestintään. Kanavat, joita seura käyttää viestintään ovat muun muassa sähköposti, tekstiviestit, Facebook, seuran kotisivut, uutisblogi, seuran ilmoitustaulu ja kasvokkain tiedottaminen sekä paperiset jaettavat tiedotteet. Seura on myös pohtinut Twitterin ottamista käyttöön yhdeksi tiedottamisen välineeksi. Seurassa on käytössä myös kuukausitiedote, joka lähetetään kaikille jäsenmaksun maksaneille aikuisharjoittelijoille. Lisäksi suunnitteilla on kauden aikana tehdä seuran nettilehti, joka toimii myös omalta osaltaan tiedottamisen välineenä. 2.3 Palkitseminen ja kannustaminen Lasten ryhmissä pidetään kauden päättäjäiset sekä pikkujoulut. Mahdollisuuksien mukaan myös muita illanviettoja ja yhteisiä hetkiä (esimerkiksi tatami-disko). Jokaisen kauden päätteeksi palkitaan ahkerimmat harjoittelijat, mutta periaate on että annetaan myös jokaiselle jotain kannustukseksi. Aikuisten ryhmässä järjestetään myös kauden päättäjäisiä sekä palkitaan harjoittelijoita erityisestä aktiivisuudesta seuratoimintaa tai lajiharjoittelua kohtaan. 2.4 Organisointi Uusien seuratoimijoiden rekrytointi Uusia seuratoimijoita rekrytoidaan tarpeen mukaan luomalla jo alusta asti sellainen avoin ilmapiiri, että jokainen kokee voivansa vaikuttaa seuran asioihin. Silloin he myös haluavat olla seuratoimijoita ja kehittää seuratoimintaa eteenpäin. Toiminta suhteessa sidosryhmiin Seura on tiiviisti suhteessa Aikidoliittoon ja noudattaa sen toiminnan periaatteita. Osa seuran jäsenistä ovat myös mukana liittotoiminnassa.

5 Sivu 5 Seura tekee tiivistä yhteistyötä muiden suomalaisten ja ulkomaisten seurojen kanssa järjestääkseen leirejä, harjoituksia ja tapahtumia toimintansa ohelle. Seuran eri lajijaostoiden toiminta Seurassa harjoitellaan pääasiassa kahta eri lajia: aikidoa ja suio ryu iaikenpoa. Toiminta tapahtuu tiiviisti yhteistyötä ja seuran yleiset tapahtumat ovatkin kummankin lajin harrastajille yhteisiä. Toiminnassa huomioidaan tasavertaisesti kummankin lajin harrastajia. 2.5 Talous Varsinaisilta jäseniltä kannettavien liittymis- ja jäsenmaksujen, harjoitusmaksujen, vierailijamaksujen sekä kannattajajäsenmaksujen suuruudesta päättää vuosittain seuran syyskokous. Kunniajäseniltä ja kunniapuheenjohtajalta ei peritä maksuja. Hallituksella on oikeus vapauttaa jäsen jäsenmaksujen suorittamisesta sekä nimetä jäsen ainaisjäseneksi, jos - hän on suorittanut liittymis- ja jäsenmaksut ja ollut seuran jäsenenä vähintään 20 vuotta tai - on suorittanut kertakaikkisena suorituksena 20 vuoden jäsenmaksut tai - on tehnyt seuralle huomattavia urheilullisia, taloudellisia tai muita palveluksia. Ainaisjäsen on vapaa jäsenmaksuvelvollisuuksista. Ohjaajat eivät saa palkkaa työstään vaan seuratoiminta pyörii vapaaehtoistoiminnalla. Juniorit harjoittelevat alennetun harjoitusmaksun turvin sekä heillä on käytössä myös sisaralennus (-50% harjoitusmaksusta). 3. Organisaatio ja vastuuhenkilöt Yhdistyksen nimi on Yoshinkai ry. Yhdistyksen kotipaikkana on Helsingin kaupunki Uudenmaan läänissä. Yhdistys on perustettu tammikuun 5. päivänä Seuran kieli on suomi. Seuran toiminta-alueena on muun muassa Suomi ja Baltian maat. 3.1 Yhdistyksen kokoukset Seura pitää vuosittain kaksi varsinaista kokousta, joista kevätkokous pidetään helmihuhtikuussa ja syyskokous loka-joulukuussa. Kokouksen paikan ja tarkemman ajan määrää hallitus. Kutsu varsinaiseen ja ylimääräiseen seurakokoukseen on julkaistava vähintään 7 päivää ennen kokousta kirjallisena tai sähköposti-ilmoituksena jäsenille jäsenen ilmoittamaan osoitteeseen.

6 Sivu 6 Seuran ylimääräinen kokous pidetään silloin, kun johtokunta katsoo sen tarpeelliseksi, seuran kokous niin päättää tai kun vähintään yksi kymmenesosa seuran äänioikeutetuista jäsenistä on jonkin määrätyn asian takia tehnyt siitä johtokunnalle kirjallisen esityksen. Ylimääräisen kokouksen kutsussa on mainittava asia, jonka vuoksi kokous on koolle kutsuttu. Ylimääräinen kokous on pidettävä vähintään kahden kuukauden kuluessa siitä, kun jäsenet ovat tehneet siitä edellä mainitulla tavalla esityksen. 3.2 Hallitus Seuran toimintaa ja taloutta hoitaa johtokunta eli hallitus, johon kuuluu kahdeksi toimintavuodeksi valittu puheenjohtaja, ja kahdeksi toimintavuodeksi valitut 3-7 jäsentä ja 0-7 varajäsentä. Hallituksen jäsenistä ja varajäsenistä puolet ovat erovuorossa vuosittain. Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan. Hallitus valitsee lisäksi sihteerin, taloudenhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt, jotka voidaan valita myös hallituksen ulkopuolelta. Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen ollessaan estynyt varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat sen tarpeelliseksi tai kun puolet hallituksen jäsenistä sitä kirjallisesti vaatii. Hallitus on päätösvaltainen, kun puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja ja hänen lisäkseen vähintään puolet sen jäsenistä on paikalla. 3.3 Vastuuhenkilöt Seuran organisaatiossa on ylimpänä hallitus, joka loppukädessä vastaa kaikesta. Hallituksen alle voidaan tarvittaessa perustaa eri jaostoja tarpeen mukaan. Käytännön toiminnassa aikuisten harjoittelusta vastaa seuramme pääohjaaja ja junioreiden harjoittelusta vastaa seuramme juniorivastaava. 3.4 Jäsenet Seuran varsinaiseksi jäseneksi voi hallitus hyväksyä henkilön, joka on sitoutunut noudattamaan seuran sääntöjä ja päätöksiä. Kunniajäseneksi voi seuran kokous kutsua hallituksen esityksestä henkilön, joka on erittäin merkittävästi edistänyt seuratoimintaa. Kunniajäsenen arvo on elinikäinen. Kunniapuheenjohtajaksi voi seuran kokous kutsua seuran puheenjohtajana ansiokkaasti

7 toimineen henkilön. Kunniapuheenjohtajan arvo on elinikäinen. Kannattavaksi jäseneksi voi seuran hallitus hyväksyä yksityisen henkilön tai oikeuskelpoisen yhteisön, joka tukee seuran toimintaa suorittamalla vuotuisen tai kertakaikkisen kannattajajäsenmaksun. Kannattavalla jäsenellä on puhe- mutta ei äänioikeutta seuran kokouksissa. Jäsenellä on oikeus erota seurasta ilmoittamalla siitä kirjallisesti hallitukselle tai sen puheenjohtajalle taikka ilmoittamalla erosta seuran kokouksessa pöytäkirjaan merkitsemistä varten. Ero katsotaan tapahtuneeksi heti, kun ilmoitus on tehty, mutta eroava jäsen on velvollinen suorittamaan maksunsa sekä muut näiden sääntöjen edellyttämät velvoitteet kuluvan kalenterivuoden loppuun saakka. 4. Toimintamuodot Sivu 7 Seurassa on useita toimintamuotoja, mutta pääasiallinen toiminta on kehittää aikidon ja sui o ryun harrastamista Suomessa. 4.1 Aikido - aikuiset Aikido on vanhaan japanilaiseen samurai-perinteeseen nojautuva traditio. Se sisältää mm. aseettomia (taijutsu) ja aseellisia tekniikoita kuten aikijo (sauvatekniikat) ja aikiken (miekkatekniikat) sekä kulttuuritietoa. Aikido sopii kaiken ikäisille ja kokoisille ihmisille. Aikidon tekniikka perustuu vastustajan voiman hyväksikäyttöön, tasapainon horjuttamiseen ja pyöreään, spiraalinomaiseen liikkeeseen. Aikidon harjoittelumme pohjana on Morihei Ueshiban filosofia siten kuin 2. doshu Kisshomaru Ueshiba on sitä selventänyt. Aikuisten ryhmässä harjoittelevat kaikki n vuotiaasta ylöspäin. Kaiken tasoiset harjoittelevat yhdessä perinteen mukaisesti. 4.2 Aikido juniorit Seurassamme toimii kaksi eri junioriryhmää. Toinen ryhmä, Aikidominit, on tarkoitettu pienemmille eli 4-7 vuotiaille ja toinen ryhmä, Aikidojunnut, vähän isommille eli 8-13 vuotiaille junioreille. Jako on tehty siksi, että molemmat ikäryhmät saavat juuri heidän kehitykselleen suunnattuja harjoitteita. Aikidotekniikan lisäksi junioriaikido opettaa lapselle muun muassa kehonkäyttöä ja - hallintaa ja antaa eväitä liikunnalliseen tulevaisuuteen. Miniryhmässä (4-7v) aloitetaan harjoittelu motorisista perustaidoista, kuten kuperkeikasta, erilaisista liikkumisista, pallon heittämisestä ja kiinniottamisesta, tasapainoharjoituksista ja muista perustaidoista. Näiden taitojen opittua lapsella on parempi valmius oppia aikidon lajitekniikkaa helpommin. Samalla nämä taidot heijastuvat kaikkeen tulevaisuuden

8 liikkumiseen ja tekemiseen. Tärkeintä junioriryhmässä onkin siis monipuolinen tekeminen ja liikunnan ilon saavuttaminen. Junioreiden aikidoharjoittelu on aina ohjattua liikuntaa, jossa käydään läpi aikidon perusteita turvallisesti ohjaajan opastuksella. Junioritoiminnan strategia Visio Sivu 8 Yoshinkain tavoitteena on olla vuonna 2020 Suomen monipuolisinta ja laadukkainta junioritoimintaa aikidossa tarjoava seura. Yoshinkaissa noudatetaan Suomen Aikidoliiton junioritoiminnan strategiaa sekä VALO:n sinettiseurakriteerejä. Haluamme olla seura, jossa harjoittelija voi käydä läpi koko aikidokan polkunsa alusta (aina 4-vuotiaasta ylöspäin) loppuun saakka. Monipuolisuus Tavoitteenamme on tarjota junioreille monipuolisesti kehittävää liikuntaa lajitaitojen lisäksi. Vuoteen 2020 mennessä haluamme tehdä yhteistyötä vähintään viiden muuta lajia harrastavan seuran kanssa. Tarjoamme lapsille mahdollisuuden liikunnalliseen elämäntapaan. Kannustamme lasta harrastamaan myös muita liikuntalajeja. Toimintamme on täysin päihteetöntä ja kannustaa liikunnallisuuden lisäksi myös muihin terveellisiin elämäntapoihin. Pyrimme käyttämään kasvaurheilijaksi.fi apuna kannustaessamme lapsia muun muassa terveelliseen ravintoon ja päivärytmiin. Tavoitteenamme on, että kun lapsi kasvaa aikuiseksi, hänellä on vahvan lajin perusteiden osaamisen lisäksi selkeä visio terveellisestä ja liikunnallisesti monipuolisesta elämäntavasta. Haluamme olla mukana tekemässä Suomalaisen liikunnan ja urheilun visio2020 mukaisesti Suomesta maailman liikkuvinta kansaa vuoteen 2020 mennessä. Junioritoiminnan koko ja markkinointi Seuramme tavoitteena on kasvattaa junioritoiminnan kokoa kolminkertaiseksi seuraavan viiden vuoden aikana. Haluamme saada 4-6-vuotiaille tarkoitetun ryhmän (miniaikido) elinvoimaiseksi. Pyrimme löytämään lisää hyviä lapsille ja nuorille sekä heidän vanhemmilleen kohdistuvia markkinoinnin tapoja ja levittää tietoa aikidosta lähialueille. Toivomme saavamme kontaktia lähikouluihin ja aikidon mahdollisesti osaksi myös koululiikuntaa.

9 Junioriohjaajat Sivu 9 Ryhmän koon kasvamisen seurauksena tavoitteena on saada lisää junioriohjaajia sekä kehittää vanhojen ohjaajien ammattitaitoa erilaisilla Aikidoliiton, Suomen Valmentajien ja VALOn tarjoamilla koulutuksilla. Seuran juniorivastaavan tavoitteena on käydä lasten liikunnan ammattitutkinto. Lisäksi pyrimme saamaan seuraan lisää vähintään yhden II.tason junioriohjaajan. Erityisesti tavoitteena on saada viiden vuoden aikana kasvatettua seuraan junioriohjaajien rinki, joka toimii saumattomasti yhdessä junioreiden parhaaksi. 4.3 Suio ryu Suio ryu iaikenpo on vanhaan japanilaiseen samurai-perinteeseen nojautuva traditio. Se sisältää mm. erilaisia aseellisia tekniikoita kuten iaijutsua, jojutsua (sauvatekniikat), kenpoa (kenjutsu, miekkatekniikat), naginatajutsua (petruskatekniikat), heihoa (taktiikkaa) sekä kulttuuritietoa. Keskitymme harjoittelussa pääasiassa iaijutsuun Herttoniemen dojolla. Paritekniikat tapahtuvat yhteistyössä muutaman muun seuran kanssa (Budoviikingit ja Kaigara). Aikidoharjoittelija voi syventää budoharjoitteluaan aloittamalla Suio ryun, jos opettaja hyväksyy hänet siihen oppilaaksi. 4.4 Kehonhuolto Seuramme ohjattu kehonhuoltoharjoittelu tapahtuu pääasiassa venyttelyharjoituksin. Venyttelyharjoituksissa käydään läpi dynaamisia ja staattisia, yksin sekä parin kanssa tehtäviä, venytyksiä. Kehon huoltona venyttelyharjoitus tähtää liikerajojen kasvuun ja lihaksiston pysyvämpään venymiseen. Tuloksena on notkeampi ja kevyempi olo. Harjoitus lisää nopeutta, parantaa ryhtiä ja liikkuvuutta. Se sopii kaikille ikään ja kuntoon katsomatta. Venyttelyharjoituksia pidetään 1-2 krt kuukaudessa maanantaisin. 4.5 Muu toiminta Seurassa järjestetään aika ajoin leirejä ja seminaareja seurassa harjoiteltavista lajeista niin aikuisille kuin junioreillekin. Lisäksi oheistoimintaa, joka edistää harjoittelijoiden välistä vuorovaikutusta ja seurahenkeä.

10 Sivu Pelisäännöt Pelisääntöjen avulla pyritään luomaan kaikille antoisa oppimisilmapiiri. Ne ehkäisevät kiusaamista ja syrjintää ja takaavat kaikille avoimen ja turvallisen oppimisympäristön. 5.1 Säännöt Seuran toiminta noudattaa Aikidoliiton sääntöjä: aikidoliitto/saannot, jotka on hyväksytty Aikidoliiton liittokokouksessa syksyllä Lisäksi seuratoiminnan sääntöjen perustana on Suomen laki, yhdistyslaki, VALO:n sekä aluejärjestön sääntöjen noudattaminen kaikessa toiminnassa. Seuran junioriryhmät ovat tehneet VALO:n Urheilun pelisäännöt konseptin mukaisesti pelisäännöt ryhmien toiminnalleen ja perehdyttäneet myös lasten vanhemmat kyseiseen asiaan pitämällä vanhempain illan säännöistä ja muuten junioritoiminnasta. Nämä toistetaan jokainen vuosi juniorivastaavan toimesta. Sääntökeskustelu junioreiden, junioriohjaajien ja vanhempien kesken toteutettiin syksyllä Kaudelle on sovittu seuraavat pelisäännöt yhdessä junioreiden ja minien kanssa: 1. Ei kiusata. 2. Ei saa satuttaa. 3. Pitää totella sääntöjä. 4. Pitää kuunnella opettajan ohjeita. 5. Ei saa käyttää väkivaltaa. 6. Ei saa kiroilla. 7. Ei saa syödä purkkaa. Kaudelle on sovittu seuraavat pelisäännöt yhdessä vanhempien kesken: 1. Tuodaan lapset ajoissa treeneihin. 2. Säännöllisesti treeneihin. 3. Varustehuolto ja hyvä hygienia 4. Riittävästi unta 5. Budolajien ideologian tukeminen. 6. Monipuolinen ravinto 7. Kannustetaan treenaamaan treeneissä (leikki ja sähläys muulloin). 8. Ohjataan lasta olemaan reilu ja kannustava treenikavereita kohtaan. Kaudelle on sovittu seuraavat pelisäännöt junioriohjaajien kesken: 1. Kuunnellaan lapsia. 2. Vedetään kivoja treenejä. 3. Opetetaan kaikkia tasapuolisesti. 4. Ollaan ohjaajina innostavia. 5. Pidetään huolta hyvästä ilmapiiristä.

11 Sivu Kehitetään omaa osaamista aktiivisesti. Säännöt löytyvät alkuperäisinä versioina seuran kaapista. 5.2 Sääntöjen rikkominen ja ristiriitatilanteet Seurassa ristiriitatilanteet pyritään aina ratkomaan ensin ryhmän sisällä avoimesti keskustelemalla ja kaikkia osapuolia kuuntelemalla. Mikäli se ei onnistu, puuttuu asiaan seuran hallitus. Hallitus voi erottaa jäsenen, jos tämä on jättänyt erääntyneen jäsenmaksunsa maksamatta tai muuten ei täytä näiden sääntöjen mukaisia velvollisuuksiaan tai toimii vastoin seuran tarkoitusta taikka syyllistyy epäurheilijamaiseen toimintaan. Hallitus päättää myös kurinpitotoimista, jolloin noudatetaan asianomaisen lajin kansallisen liiton sääntöjä ja määräyksiä. Seuran asemasta voi kurinpitotoimista päättää lajin kansallinen liitto sen säännöissä ja sääntöjä alemman asteisissa määräyksissä vahvistetulla tavalla. Päätös tulee voimaan heti ja sen katsotaan tulleen asianomaisen tietoon viisi päivää sen jälkeen, kun päätös on lähetetty sille kirjatussa kirjeessä. (KATSO AIKIDOLIITON SÄÄNNÖT) 6. Eettiset linjaukset Seuramme eettiset periaatteet pohjautuvat Aikidoliiton eettisiin periaatteisiin ( jotka ovat hyväksytty Aikidoliiton liittokokouksessa vuonna Seuran eettiset periaatteet pohjautuvat myös budon etikettiin, jossa tärkeitä asioita ovat esimerkiksi kunnioitus, uskollisuus, lojaalisuus, rohkeus, rehellisyys ja oikeudenmukaisuus. Seurassa tärkeitä arvoja ovat muun muassa: - Jokainen seuramme jäsen on arvokas yksilö - Oppilaat kunnioittavat ohjaajia - Ohjaajat kunnioittavat oppilaita - Jokaisella on oikeus edistyä kohti omaa maksimaalista potentiaalia ja saada opetusta - Seuramme toiminta tukee päihteettömyyttä ja kannustaa terveisiin elämäntapoihin - Ketään ei syrjitä mistään syystä Seura osallistuu myös Kamppailija ei kiusaa - hankkeeseen ja edistää kyseistä aatosta toiminnassaan parhain mahdollisin keinoin.

12 Sivu Koulutussuunnitelma Seuramme pääohjaaja vastaa ohjaajien toiminnasta. Seurassa kannustetaan ohjaajia osallistumaan koulutuksiin ja seminaareihin, jotka kehittävät ohjaus- ja lajitaitoja. Nuoremman harjoittelijan opastamiseen kasvatetaan jo juniori-ikäisestä asti, sillä perinteisen budon mukaisesti vanhemmat harjoittelijat (sempai) avustavat ja opastavat nuorempia harjoittelijoita (kohai). Tällä periaatteella myös vanhemmat ohjaajat opastavat nuorempia ohjaajia mentor ajatuksen kautta. Seura kannustaa ohjaajiaan kouluttautumaan aikidoliiton valmentajatasojen mukaisesti: Valmentajatasot 2 Taso Nimike Kouluttaja 5 Ammattivalmentaja Jyväskylän Yliopisto 4 Ammattivalmentaja Urheiluopistot / AMK 3 Lajiliiton ammattitutkinto (150h) Suomen Aikidoliitto / Urheiluopistot 2 Seuraohjaajatutkinto (100h) Suomen Aikidoliitto 1 Perusohjaajatutkinto (50h) Suomen Aikidoliitto - aikuisten ohjaaja - lasten ja nuorten ohjaaja Aikido-/Taekwondo-/Taidoliitto - kunto- ja terveysliikunnan ohjaaja Aikidoliitto / Kuntoliikuntaliitto Lisäksi seura suosittelee osallistumista myös muihin valtakunnallisiin koulutuksiin, muun muassa aluejärjestön koulutuksiin. 8. Toiminnan tavoitteet ja tulevaisuuden suunnitelmat Seuran toiminnan tavoitteet pohjautuvat seuran visioon. Eri lajeilla ja eri ikäryhmillä on eri tavoitteita. Tulevaisuudessa seura haluaa olla yksi omien lajiensa ykkösseura Suomessa ja tarjota jäsenilleen erinomaiset puitteet harjoitteluun sekä kehittymiseen myös ohjaajana kaikissa harjoittelun vaiheissa. Tavoitteena on luoda ilmapiiriltään välittävä ja avoin seura, jossa jokainen yksilö tuntee olevansa osa ryhmää ja saavan vaikuttaa asioihin. 2 Lähde:

13 8.1 Yleiset tavoitteet kaudelle Yleisesti tavoitteena on kasvattaa seuran jäsenmäärää ja saada näin ollen myös lisää seuratoimijoita ja tuloja, joilla voi parantaa seuran toimintaa entisestään. Sivu Aikuisten aikidon tavoitteet kaudelle Jokaiselle aikidon harrastajalle tehdään kaudelle henkilökohtaiset tavoitteet. Tavoitteena on panostaa siis siihen, että jokainen harjoittelija saa tasolleen sopivaa treeniä ja näin ollen kehittyy taitotasossaan eteenpäin. Tavoitteena on jakaa lisää kulttuuritietoutta. Tavoitteena on osallistua valtakunnallisille leireille. Seuran jäsenet osallistuvat Suomen Aikidoliiton 45-vuotisjuhlaleirille ja siellä järjestettävään aikidonäytökseen yhdessä Vuosaaren aikidoseuran Budoviikingit kanssa. 8.2 Junioriaikidon tavoitteet kaudelle Junioriaikidon tavoitteet ovat myös lajillisia mutta erityisesti liikunnallisiin perustaitoihin painottuvia tavoitteita. Jokaisella juniorilla on henkilökohtaiset tavoitteet ikänsä vaatimissa olosuhteissa. Jokaiselle luodaan henkilökohtainen ajatus siitä, mitä liikunnallisia taitoja juuri hänen ikä- ja kehitystasolla pitäisi harjoittaa. Lajitekniset tavoitteet menevät taitotason mukaan natsakoevaatimusten perusteella. Painopiste on perustekniikan ja yksintehtävien perusharjoitteiden, erityisesti liikkumisen ja hyökkäyksen vastaanoton, oppimisessa. Tavoitteena on myös, että lapsi osaa käyttäytyä tatamilla käyttäytymiskoodiston mukaisesti. Halukkaat junioriryhmästä osallistuvat Aikidoliiton 45-vuotisjuhlaleirillä järjestettävään näytökseen. On tavoitteena että junioriryhmästä mahdollisimman moni osallistuu kesällä järjestettävään Suureen Budoleiriin Tampereen Varalassa kesällä Kesällä 2015 seurasta osallistui viisi junioria. 8.3 Suioryun tavoitteet kaudelle Jokaiselle Suio ryun harjoittelijalle tehdään kaudelle henkilökohtaiset tavoitteet omien taitojen ja kykyjen puitteessa.

Vilppulan Seudun Urheiluautoilijat ry:n säännöt

Vilppulan Seudun Urheiluautoilijat ry:n säännöt Vilppulan Seudun Urheiluautoilijat ry:n säännöt 1 Yhdistyksen nimenä on Vilppulan Seudun Urheiluautoilijat ry, ja sen kotipaikkana on Vilppulan kunta. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on autourheilun, auton

Lisätiedot

Seura noudattaa niiden liikuntajärjestöjen sääntöjä, joiden jäsenenä se on.

Seura noudattaa niiden liikuntajärjestöjen sääntöjä, joiden jäsenenä se on. KIEKKO-LASER JUNIORIT RY:N SÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Kiekko-Laser Juniorit ry. Yhdistyksen nimestä voidaan käyttää myös epävirallista lyhennettä K-Laser. Yhdistys

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. HANGON GOLF ry, HANGÖ GOLF rf. Seuran nimi. 1 Nimi, kotipaikka ja kieli. Yhdistyksen nimi on. Hangon Golf ry, Hangö Golf rf

SÄÄNNÖT. HANGON GOLF ry, HANGÖ GOLF rf. Seuran nimi. 1 Nimi, kotipaikka ja kieli. Yhdistyksen nimi on. Hangon Golf ry, Hangö Golf rf SÄÄNNÖT HANGON GOLF ry, HANGÖ GOLF rf Seuran nimi 1 Nimi, kotipaikka ja kieli Yhdistyksen nimi on Hangon Golf ry, Hangö Golf rf Yhdistyksen kotipaikka on Hangon kaupunki/kunta Etelä-Suomen läänissä. Yhdistys

Lisätiedot

Suomen Liikunta ja Urheilu ry Ennakkotarkastettu yhdistysrekisterissä. Voimassa 01.02.2008 asti.

Suomen Liikunta ja Urheilu ry Ennakkotarkastettu yhdistysrekisterissä. Voimassa 01.02.2008 asti. Rastivarsat ry Seuran nimi Suomen Liikunta ja Urheilu ry Ennakkotarkastettu yhdistysrekisterissä 01.02. 2006. Voimassa 01.02.2008 asti. TOIMINTASÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen

Lisätiedot

TIIRIN GOLF RY:N TOIMINTASÄÄNNÖT

TIIRIN GOLF RY:N TOIMINTASÄÄNNÖT TIIRIN GOLF RY:N TOIMINTASÄÄNNÖT Seuran nimi Tiirin Golf ry. TOIMINTASÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli 2 Yhdistyksen nimi on Tiirin Golf ry (epävirallinen lyhenne TIGo). Yhdistyksen kotipaikka

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Imatran Ketterä Juniorit ry ja kotipaikka Imatra. Yhdistyksen virallinen kieli on suomi.

Yhdistyksen nimi on Imatran Ketterä Juniorit ry ja kotipaikka Imatra. Yhdistyksen virallinen kieli on suomi. IMATRAN KETTERÄ JUNIORIT RY:N SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Imatran Ketterä Juniorit ry ja kotipaikka Imatra. Yhdistyksen virallinen kieli on suomi. 2 Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen

Lisätiedot

Seuran nimi Tuusulan Uimaseura ry TOIMINTASÄÄNNÖT. 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli. Yhdistyksen nimi on Tuusulan Uimaseura ry.

Seuran nimi Tuusulan Uimaseura ry TOIMINTASÄÄNNÖT. 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli. Yhdistyksen nimi on Tuusulan Uimaseura ry. 1 Seuran nimi Tuusulan Uimaseura ry TOIMINTASÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Tuusulan Uimaseura ry. Yhdistyksen kotipaikka on Tuusulan kunta Etelä-Suomen läänissä.

Lisätiedot

Yhdistyksen kotipaikka on Seinäjoen kaupunki Länsi-Suomen läänissä. Yhdistys on perustettu marraskuun 30. päivänä 1992

Yhdistyksen kotipaikka on Seinäjoen kaupunki Länsi-Suomen läänissä. Yhdistys on perustettu marraskuun 30. päivänä 1992 Seinäjoen Taitoluistelijat ry TOIMINTASÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamispaikka ja kieli Yhdistyksen nimi on Seinäjoen Taitoluistelijat ry. Yhdistyksen kotipaikka on Seinäjoen kaupunki Länsi-Suomen

Lisätiedot

Kytäjä Golf ry. 1 Nimi, kotipaikka ja kieli. 2 Tarkoitus ja toiminnan laatu. Toimintasäännöt

Kytäjä Golf ry. 1 Nimi, kotipaikka ja kieli. 2 Tarkoitus ja toiminnan laatu. Toimintasäännöt Kytäjä Golf ry Toimintasäännöt 1 Nimi, kotipaikka ja kieli Yhdistyksen nimi on Kytäjä Golf ry ja sen kotipaikka on Hyvinkää. Yhdistyksen kieli on suomi. Yhdistys on Suomen Golfliitto ry:n jäsen. 2 Tarkoitus

Lisätiedot

Yhdistys on perustettu joulukuun 29.päivänä vuonna 1994 ja siitä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura.

Yhdistys on perustettu joulukuun 29.päivänä vuonna 1994 ja siitä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura. 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Kurra Hockey ry, aiempi nimi Kurra juniorit ry. Yhdistyksen kotipaikka on Nurmijärven kunta Uudenmaan läänissä. Yhdistys on perustettu joulukuun

Lisätiedot

Real Inferno Club de Fútbol ry 1 / 5 Yhdistyksen Säännöt

Real Inferno Club de Fútbol ry 1 / 5 Yhdistyksen Säännöt Real Inferno Club de Fútbol ry 1 / 5 1 Nimi, kotipaikka ja kieli Yhdistyksen, jota näissä säännöissä nimitetään seuraksi, nimi on Real Inferno Club de Fútbol ry. Seuran kotipaikka on Helsinki ja sen kielenä

Lisätiedot

vastaan lahjoituksia ja testamentteja, omistaa toimintaansa varten tarpeellisia kiinteistöjä sekä

vastaan lahjoituksia ja testamentteja, omistaa toimintaansa varten tarpeellisia kiinteistöjä sekä 1 TOIMINTASÄÄNNÖT Salon Tennisseura ry 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Salon Tennisseura ry. Yhdistyksen kotipaikka on Salon kaupunki Länsi-Suomen läänissä. Yhdistys on

Lisätiedot

1.1 Säännöt 1. Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli

1.1 Säännöt 1. Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli 1.1 Säännöt 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Järvenpään Uintiklubi ry. Yhdistyksen kotipaikka on Järvenpään kaupunki Etelä- Suomen läänissä. Yhdistys on perustettu lokakuun

Lisätiedot

Helsinki Outsiders ry:n säännöt

Helsinki Outsiders ry:n säännöt 1 Helsinki Outsiders ry:n säännöt 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Helsinki Outsiders Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki. Yhdistys on perustettu toukokuun 28. päivänä vuonna 2011 ja siitä käytetään

Lisätiedot

Yhdistys on perustettu tammikuun 30. päivänä 1995 ja siitä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura.

Yhdistys on perustettu tammikuun 30. päivänä 1995 ja siitä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura. YLIOPISTON TAIDO TOIMINTASÄÄNNÖT I Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli 1 Yhdistyksen nimi on Yliopiston Taido. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki Etelä-Suomen läänissä. Yhdistys on perustettu

Lisätiedot

TOIMINTASÄÄNNÖT. Klaukkalan NMKY ry Maaliskuu Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli

TOIMINTASÄÄNNÖT. Klaukkalan NMKY ry Maaliskuu Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Klaukkalan NMKY ry Maaliskuu 2004 TOIMINTASÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Klaukkalan NMKY ry. Yhdistyksen kotipaikka on Nurmijärven kunta Uudenmaan läänissä. Yhdistys

Lisätiedot

Kuparikiekko jr ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT. 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli

Kuparikiekko jr ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT. 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on. Yhdistyksen kotipaikka on Harjavallan kaupunki Länsi-Suomen läänissä. Yhdistys on perustettu huhtikuun 3. päivänä 1995

Lisätiedot

Helsinki City Golf ry TOIMINTASÄÄNNÖT. 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli

Helsinki City Golf ry TOIMINTASÄÄNNÖT. 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli 1 Helsinki City Golf ry TOIMINTASÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Helsinki City Golf ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki Yhdistys on perustettu marraskuun

Lisätiedot

31.1.2004 1 (5) Saimaan Viitoset ry SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA

31.1.2004 1 (5) Saimaan Viitoset ry SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA 31.1.2004 1 (5) Saimaan Viitoset ry SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Saimaan Viitoset ry ja sen kotipaikka on Lappeenranta. Yhdistys, josta näissä säännöissä käytetään nimitystä kerho,

Lisätiedot

SOUTH WEST KARTING FIN RY YHDISTYSSÄÄNNÖT

SOUTH WEST KARTING FIN RY YHDISTYSSÄÄNNÖT 1 (5) SOUTH WEST KARTING FIN RY YHDISTYSSÄÄNNÖT 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on South West Karting Fin ry ja sen kotipaikkana on Raision kaupunki. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen

Lisätiedot

EKS ESPOON KIEKKOSEURA RY Maantienpelto Espoo

EKS ESPOON KIEKKOSEURA RY Maantienpelto Espoo EKS ESPOON KIEKKOSEURA RY Maantienpelto 1 02650 Espoo TOIMINTASÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamispaikka ja kieli Yhdistyksen nimi on Espoon Kiekkoseura ry. Yhdistyksen kotipaikka on Espoon kaupunki

Lisätiedot

4 Seuran jäsenyys Seura noudattaa niiden liikuntajärjestöjen sääntöjä, joiden jäsenenä se on.

4 Seuran jäsenyys Seura noudattaa niiden liikuntajärjestöjen sääntöjä, joiden jäsenenä se on. LOHJAN URHEILIJAT RY 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Lohjan Urheilijat ry Yhdistyksen kotipaikka on Lohja. Yhdistys on perustettu 27.5.1938 ja siitä käytetään säännöissä nimeä seura. Seuran

Lisätiedot

HÄMEEN NAISVOIMISTELIJAT RY:N SÄÄNNÖT

HÄMEEN NAISVOIMISTELIJAT RY:N SÄÄNNÖT HÄMEEN NAISVOIMISTELIJAT RY:N SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Hämeen Naisvoimistelijat ry. Yhdistyksen kotipaikka on Tampereen kaupunki. Yhdistyksen kieli on suomi. Yhdistyksestä

Lisätiedot

Edustus STPS - Savonlinnan Seudun Palloseura ry

Edustus STPS - Savonlinnan Seudun Palloseura ry Sivu 1/7 1. Nimi, kotipaikka ja kieli Yhdistyksen, jota näissä säännöissä nimitetään seuraksi, nimi on Edustus STPS Savonlinnan Seudun Palloseura ry Kotipaikka: Savonlinna Seuran kieli: suomi Seura kuuluu

Lisätiedot

RAKENTAJA-RASTIT RY TOIMINTASÄÄNNÖT

RAKENTAJA-RASTIT RY TOIMINTASÄÄNNÖT 1 RAKENTAJA-RASTIT RY TOIMINTASÄÄNNÖT I. Nimi, kotipaikka, perustamisaika, toiminta-alue ja kieli 1 Yhdistyksen nimi on Rakentaja-Rastit ry, josta voidaan käyttää epävirallista lyhennettä RakRas. Yhdistyksen

Lisätiedot

Seura noudattaa niiden liikuntajärjestöjen sääntöjä joiden jäsenenä se on

Seura noudattaa niiden liikuntajärjestöjen sääntöjä joiden jäsenenä se on 1. Yhdistyksen nimi, kotipaikka ja perustamisaika Yhdistyksen nimi on Porin Muodostelmaluistelijat ry ja sen kotipaikka on Pori. Yhdistys on perustettu 23.3.2019 ja siitä käytetään näissä säännöissä nimitystä

Lisätiedot

SUOMEN PALLOLIITTO ry:n, FINLANDS BOLLFÖRBUND rf:n JÄSENSEURAN MALLISÄÄNNÖT

SUOMEN PALLOLIITTO ry:n, FINLANDS BOLLFÖRBUND rf:n JÄSENSEURAN MALLISÄÄNNÖT Suomen Palloliitto 1 SUOMEN PALLOLIITTO ry:n, FINLANDS BOLLFÖRBUND rf:n JÄSENSEURAN MALLISÄÄNNÖT ry Seuran nimi 1 Nimi, kotipaikka ja kieli Yhdistyksen, jota näissä säännöissä nimitetään seuraksi, nimi

Lisätiedot

SOC Asikkala ry tarkistus 14.10.2010, lisäys 2012

SOC Asikkala ry tarkistus 14.10.2010, lisäys 2012 SOC Asikkala ry tarkistus 14.10.2010, lisäys 2012 TOIMINTASÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on SOC Asikkala ry. Yhdistyksen kotipaikka on Asikkalan kunta Etelä-Suomen

Lisätiedot

YHDISTYKSEN TOIMINTASÄÄNNÖT

YHDISTYKSEN TOIMINTASÄÄNNÖT KäPa Fanit ry Hyväksytty 6.6.2008 YHDISTYKSEN TOIMINTASÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on KäPa Fanit ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki ja toiminta-alue on Käpylän

Lisätiedot

Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä henkilö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen.

Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä henkilö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen. SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Sei Shin Ken Kai ry ja sen kotipaikka on Seinäjoki. 2 Tarkoitus ja toiminta Yhdistyksen tarkoituksena on edistää itsepuolustus- ja kamppailu-urheilua

Lisätiedot

Pallokissat, Kuopio ry

Pallokissat, Kuopio ry Pallokissat, Kuopio ry SÄÄNNOT 1 Nimi, kotipaikka ja kieli Yhdistyksen, jota näissä säännöissä nimitetään seuraksi, nimi on Pallokissat, Kuopio ry. Kotipaikka Kuopio Seuran kieli Suomi Seura kuuluu jäsenenä

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT hyväksytty syyskokouksessa osoite c/o Maija Lipponen, Juhonkyläntie 26 D Sotkamo

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT hyväksytty syyskokouksessa osoite c/o Maija Lipponen, Juhonkyläntie 26 D Sotkamo YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT hyväksytty syyskokouksessa 16.12.2017 yhteystiedot osoite c/o Maija Lipponen, Juhonkyläntie 26 D 88600 Sotkamo kotipaikka Tampere rekisterinumero 186.788 1. NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen

Lisätiedot

Hyvinkään Palloseura ry, perustettu Kotipaikka Hyvinkää; Seuran kieli suomi

Hyvinkään Palloseura ry, perustettu Kotipaikka Hyvinkää; Seuran kieli suomi 1 (7) HYVINKÄÄN PALLOSEURA RY:N SÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka ja kieli Yhdistyksen, jota näissä säännöissä nimitetään seuraksi, nimi on Hyvinkään Palloseura ry, perustettu 21.1.1947 Kotipaikka Hyvinkää; Seuran

Lisätiedot

TOIMINTASÄÄNNÖT. Mäenpään Kartanon Ratsastajat ry. 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli

TOIMINTASÄÄNNÖT. Mäenpään Kartanon Ratsastajat ry. 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Mäenpään Kartanon Ratsastajat ry 1 TOIMINTASÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Mäenpään Kartanon Ratsastajat ry. Yhdistyksen kotipaikka on Pieksämäen kaupunki Itä-Suomen

Lisätiedot

Suomen Taitovoimisteluklubi ry. SÄÄNNÖT

Suomen Taitovoimisteluklubi ry. SÄÄNNÖT Suomen Taitovoimisteluklubi ry. SÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Suomen Taitovoimisteluklubi ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki. Yhdistys on perustettu marraskuun

Lisätiedot

1 (5) Yhdistyksen nimi on Rakkausrunot ry ja sen kotipaikka on Helsinki.

1 (5) Yhdistyksen nimi on Rakkausrunot ry ja sen kotipaikka on Helsinki. 1 (5) 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Rakkausrunot ry ja sen kotipaikka on Helsinki. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu 3. Jäsenet Yhdistyksen tarkoituksena on ylläpitää ja kehittää

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1(7)

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1(7) YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1(7) 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Vihdin Pallo ry. Yhdistyksen kotipaikka on Vihdin kunta Uudenmaan läänissä. Yhdistys on perustettu marraskuun 27.

Lisätiedot

KIILAT HOCKEY Ry SÄÄNNÖT

KIILAT HOCKEY Ry SÄÄNNÖT KIILAT HOCKEY Ry SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi, kotipaikka perustamisaika Yhdistyksen nimi on Kiilat Hockey ry ja sen kotipaikka on Haapajärvi. Yhdistys on perustettu 31.10.2014 ja siitä käytetään näissä

Lisätiedot

1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Erikoiskuljetusten Liikenteenohjaajat SEKLI ry ja sen kotipaikka on Lahti.

1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Erikoiskuljetusten Liikenteenohjaajat SEKLI ry ja sen kotipaikka on Lahti. SUOMEN ERIKOISKULJETUSTEN LIIKENTEENOHJAAJAT SEKLI RY YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 9/2013 1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Suomen Erikoiskuljetusten Liikenteenohjaajat SEKLI ry ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Suomen Taitovoimistelu Klubi r.y.

Suomen Taitovoimistelu Klubi r.y. Suomen Taitovoimistelu Klubi r.y. TOIMINTASÄÄNNÖT säännöt / Hyväksytty kevätkokokouksessa 2010 1/10 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Suomen Taitovoimistelu Klubi r.y. Yhdistyksen

Lisätiedot

Club Alpin Savonlinna ry

Club Alpin Savonlinna ry 1 Club Alpin Savonlinna ry Seuran nimi TOIMINTASÄÄNNÖT I Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli 1 Yhdistyksen nimi on Club Alpin Savonlinna ry Yhdistyksen kotipaikka on Savonlinnan kaupunki Itä-Suomen

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli. 2 Seuran tarkoitus ja toimintamuodot. 3 Tarkoituksen toteuttaminen

SÄÄNNÖT. 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli. 2 Seuran tarkoitus ja toimintamuodot. 3 Tarkoituksen toteuttaminen SÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Kangasalan Ratsastajat ry. Yhdistyksen kotipaikka on Kangasalan kunta Länsi-Suomen läänissä. Yhdistys on perustettu joulukuun 19.

Lisätiedot

Viikinkiajan Laiva yhdistyksen säännöt

Viikinkiajan Laiva yhdistyksen säännöt Viikinkiajan Laiva yhdistyksen säännöt 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Viikinkiajan Laiva ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki. 2. Tarkoitus ja toiminta Yhdistyksen tarkoituksena on edistää

Lisätiedot

Yhdistykseen varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä henkilö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen.

Yhdistykseen varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä henkilö, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on BMX Helsinki ry ja sen kotipaikka on Helsinki 2 Tarkoitus ja toiminta Yhdistyksen tarkoituksena on edistää pyöräilyä ja levittää pyöräilyn harrastusta,

Lisätiedot

Yhdistyksen säännöt. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. Tarkoitus ja toiminnan laatu. Jäsenet. Jäsenen eroaminen ja erottaminen

Yhdistyksen säännöt. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka. Tarkoitus ja toiminnan laatu. Jäsenet. Jäsenen eroaminen ja erottaminen Yhdistyksen säännöt Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on suomeksi Helsingin miekkailijat ry, ruotsiksi Helsingfors fäktare rf ja sen virallinen lyhenne on HFM. Siitä käytetään näissä säännöissä

Lisätiedot

5 Seuran jäsenyys muissa järjestöissä Seura noudattaa niiden liittojen, järjestöjen ja yhdistysten sääntöjä, joiden jäsenenä se on.

5 Seuran jäsenyys muissa järjestöissä Seura noudattaa niiden liittojen, järjestöjen ja yhdistysten sääntöjä, joiden jäsenenä se on. 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen, jota näissä säännöissä kutsutaan seuraksi, nimi on Tuusulan Uimaseura ry. Seuran kotipaikka on Tuusulan kunta. Seura on perustettu 27.11.2003. Seuran

Lisätiedot

Vuorelan Kunto ry:n SÄÄNNÖT (luonnos 4, 22.9.2014)

Vuorelan Kunto ry:n SÄÄNNÖT (luonnos 4, 22.9.2014) Ennakkotarkastetut Yhdistysrekisterissä tammikuussa 2010 Suomen Voimisteluliitto Svoli ry. Vuorelan Kunto ry:n SÄÄNNÖT (luonnos 4, 22.9.2014) 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Vuorelan

Lisätiedot

POHJOIS-ESPOON PONSI RY:N SÄÄNNÖT

POHJOIS-ESPOON PONSI RY:N SÄÄNNÖT POHJOIS-ESPOON PONSI RY:N SÄÄNNÖT (Hyväksytty seuran vuosikokouksessa 20.3.2014) 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen, jota näissä säännöissä nimitetään seuraksi, nimi on Pohjois-Espoon Ponsi ry. Seuran kotipaikka

Lisätiedot

Seuran toiminnan tarkoituksena ei ole voiton tai muun taloudellisen edun hankkiminen sille tai sen jäsenille.

Seuran toiminnan tarkoituksena ei ole voiton tai muun taloudellisen edun hankkiminen sille tai sen jäsenille. SÄÄNNÖT Jyvässeudun Ratsukot ry SEURAN TIEDOT 1 Yhdistyksen nimi on Jyvässeudun ratsukot ry. Yhdistyksen toimialueena on Jyvässeutu ja siitä käytetään nimitystä seura. Seura on perustettu syyskuun 18.

Lisätiedot

Lauttasaaren Kisa- Siskot ry:n säännöt. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka

Lauttasaaren Kisa- Siskot ry:n säännöt. 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Lauttasaaren Kisa- Siskot ry:n säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Lauttasaaren Kisa- Siskot ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Yhdistyksestä käytetään jäljempänä

Lisätiedot

2 Yhdistyksen tarkoituksena on tarjota monimuotoista ja joustavaa tukea turvapaikanhakijana Suomeen tulleille.

2 Yhdistyksen tarkoituksena on tarjota monimuotoista ja joustavaa tukea turvapaikanhakijana Suomeen tulleille. TURVAPAIKANHAKIJOIDEN TUKI ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Turvapaikanhakijoiden tuki ry Stöd för asylsökande r f Yhdistyksen kotipaikka on Helsinki. Yhdistyksen kielet ovat suomi ja ruotsi.

Lisätiedot

Yhdistyksen, jota näissä säännöissä nimitetään seuraksi, nimi on

Yhdistyksen, jota näissä säännöissä nimitetään seuraksi, nimi on Seuran säännöt SUOMEN PALLOLIITTO ry:n, FINLANDS BOLLFÖRBUND rf:n JÄSENSEURAN SÄÄNNÖT FOOTBALL CLUB HAKA JUNIORIT ry. 1 Nimi, kotipaikka ja kieli Yhdistyksen, jota näissä säännöissä nimitetään seuraksi,

Lisätiedot

ESPOON GOLFSEURA ry: n säännöt

ESPOON GOLFSEURA ry: n säännöt ESPOON GOLFSEURA ry: n säännöt NIMI JA KOTIPAIKKA 1 Yhdistyksen nimi on Espoon Golfseura ry ja sen kotipaikka on Espoon kaupunki. Yhdistyksen nimi ruotsin kielellä on Esbo Golfsällskap rf. Yhdistyksestä

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT. Nimi ja kotipaikka

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT. Nimi ja kotipaikka YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka 2 Yhdistyksen nimi on Naisyrittäjyyskeskus ry, josta näissä säännöissä käytetään nimitystä yhdistys. Yhdistyksen englanninkielinen nimi on Women s Enterprise Agency.

Lisätiedot

Dream Team Cheerleaders DTC ry

Dream Team Cheerleaders DTC ry Dream Team Cheerleaders DTC ry SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Dream Team Cheerleaders DTC ja sen kotipaikka on Tampere. Yhdistyksestä käytetään jäljempänä näissä säännöissä nimitystä

Lisätiedot

Seuran kielet ovat suomi ja ruotsi, joista suomi on pöytäkirjakieli. Seuran toiminta-alue on Espoon kaupunki ympäristöineen.

Seuran kielet ovat suomi ja ruotsi, joista suomi on pöytäkirjakieli. Seuran toiminta-alue on Espoon kaupunki ympäristöineen. ESPOON TELINETAITURIT RY SÄÄNNÖT (2008) 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Espoon Telinetaiturit ry. Yhdistyksen kotipaikka on Espoon kaupunki Etelä-Suomen läänissä. Yhdistys

Lisätiedot

Hyväksytty johtokunnan kokouksessa 7/2014 (sähköpostikokous 7.-11.9.2014).

Hyväksytty johtokunnan kokouksessa 7/2014 (sähköpostikokous 7.-11.9.2014). Nurmijärven Yleisurheilu ry sääntömuutosehdotus Hyväksytty johtokunnan kokouksessa 7/2014 (sähköpostikokous 7.-11.9.2014). 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Nurmijärven Yleisurheilu

Lisätiedot

Riihimäen Jäätaiturit ry 1 (8) 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika, toiminta-alue ja kieli

Riihimäen Jäätaiturit ry 1 (8) 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika, toiminta-alue ja kieli Riihimäen Jäätaiturit ry 1 (8) Toimintasäännöt 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika, toiminta-alue ja kieli Yhdistyksen nimi on Riihimäen Jäätaiturit ry. Yhdistyksen kotipaikka on Riihimäen kaupunki, Etelä-Suomen

Lisätiedot

Lakeuden Tokoilijat ry. yhdistyksen säännöt

Lakeuden Tokoilijat ry. yhdistyksen säännöt Lakeuden Tokoilijat ry yhdistyksen säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Lakeuden Tokoilijat ry ja sen kotipaikka on Ilmajoki. 2. Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

Panelian Raikas Ry: Yhdistyksen säännöt

Panelian Raikas Ry: Yhdistyksen säännöt Panelian Raikas Ry: Yhdistyksen säännöt 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Panelian Raikas Ry. Yhdistyksen kotipaikka on Euran kunta Länsi-Suomen läänissä Yhdistys on perustettu

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Kyröskosken koulun vanhempainyhdistys Kosken Kopla ry ja sen kotipaikka on Hämeenkyrö.

Yhdistyksen nimi on Kyröskosken koulun vanhempainyhdistys Kosken Kopla ry ja sen kotipaikka on Hämeenkyrö. KYRÖSKOSKEN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS KOSKEN KOPLA RY Säännöt 22.9.2014 (vuosikokous) 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Kyröskosken koulun vanhempainyhdistys Kosken Kopla ry ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Suomen Varsijousiampujat ry. TOIMINTASÄÄNNÖT

Suomen Varsijousiampujat ry. TOIMINTASÄÄNNÖT Suomen Varsijousiampujat ry. 1 TOIMINTASÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Suomen Varsijousiampujat ry. Yhdistyksestä voidaan epävirallisesti käyttää kansainvälisissä yhteyksissä nimitystä Finnish Crossbowmen.

Lisätiedot

1 Yhdistyksen nimi on Lahden Formula K-kerho. Yhdistyksen kotipaikka on Lahden kaupunki ja toiminta-alue Lahden talousalue.

1 Yhdistyksen nimi on Lahden Formula K-kerho. Yhdistyksen kotipaikka on Lahden kaupunki ja toiminta-alue Lahden talousalue. Lahden Formula K-kerhon säännöt Lahden Formula K-kerho r.y. 1 Yhdistyksen nimi on Lahden Formula K-kerho. Yhdistyksen kotipaikka on Lahden kaupunki ja toiminta-alue Lahden talousalue. 2 Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5

Uudistuneet Sinettiseurakriteerit. versio 5 Uudistuneet Sinettiseurakriteerit versio 5 Liikunnallinen elämäntapa Urheilijan polku Liikkujan polku Sinettiseurakriteerit Liikkumista ja urheilua tukeva toimintaympäristö seurassa Organisointi ja toimintaperiaatteet

Lisätiedot

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN Ohessa osa-alueittain alueittain taulukot, joihin on jo täytetty riittävän tason kuvaus kaikista osa-alueista. Taulukon perässä ovat kysymykset,

Lisätiedot

Suomen kahvakuula ry:n säännöt

Suomen kahvakuula ry:n säännöt Suomen kahvakuula ry:n säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen kahvakuula ry ja sen kotipaikka on Laukaa. Yhdistys on merkitty yhdistysrekisteriin 28.3.2007. 2 Tarkoitus ja

Lisätiedot

Joensuu Joensuun Nuorisoverstas ry SÄÄNNÖT

Joensuu Joensuun Nuorisoverstas ry SÄÄNNÖT SÄÄNNÖT 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Joensuun Nuorisoverstas ja kotipaikka Joensuu. 2 TARKOITUS JA TOIMINNAN LAATU Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja kehittää nuorten elämänhallinnan valmiuksia

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN PUHALLINORKESTERI RY SÄÄNNÖT

JYVÄSKYLÄN PUHALLINORKESTERI RY SÄÄNNÖT JYVÄSKYLÄN PUHALLINORKESTERI RY SÄÄNNÖT NIMI JA KOTIPAIKKA 1 Yhdistyksen nimi on Jyväskylän Puhallinorkesteri. Yhdistyksen kotipaikka on Jyväskylän kaupunki Keski-Suomen läänissä. Yhdistys on perustettu

Lisätiedot

Työväen Mailapojat ry Toimintasäännöt 2007 Sivu 1/7. Suomen Liikunta ja Urheilu ry Ennakkotarkastettu yhdistysrekisterissä. Voimassa asti.

Työväen Mailapojat ry Toimintasäännöt 2007 Sivu 1/7. Suomen Liikunta ja Urheilu ry Ennakkotarkastettu yhdistysrekisterissä. Voimassa asti. Työväen Mailapojat ry Toimintasäännöt 2007 Sivu 1/7 Työväen Mailapojat ry Seuran perustamiskokous pidettiin 10.10.1932. Toimintasäännöt on hyväksytty ylimääräisissä seurakokouksissa 06.09.2007 ja 20.09.2007

Lisätiedot

Toimintansa tukemiseksi yhdistys on oikeutettu

Toimintansa tukemiseksi yhdistys on oikeutettu 1/5 8.11.2016 Vaasan Insinööriopiskelijat VIO ry 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka 2 Yhdistyksen tarkoitus 3 Tarkoituksen toteuttaminen Yhdistyksen nimi on Vaasan Insinööriopiskelijat VIO ry, jota kutsutaan

Lisätiedot

Jyväskylän Pesis ry. Toimintasäännöt

Jyväskylän Pesis ry. Toimintasäännöt 1 (8) Jyväskylän Pesis ry Toimintasäännöt 2 (8) Toimintasäännöt 1 Nimi, kotipaikka, perustamispaikka ja kieli Yhdistyksen nimi on Jyväskylän Pesis ry. Yhdistyksen kotipaikka on Jyväskylän kaupunki Länsi-Suomen

Lisätiedot

TOIMINTASÄÄNNÖT. 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli. Yhdistyksen nimi on Jigotai ry.

TOIMINTASÄÄNNÖT. 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli. Yhdistyksen nimi on Jigotai ry. Jigotai ry. 1 Seuran nimi Jigotai ry. TOIMINTASÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Jigotai ry. Yhdistyksen kotipaikka on Jyväskylän kaupunki Länsi-Suomen läänissä. Yhdistys

Lisätiedot

Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry. Säännöt

Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry. Säännöt Pohjoisen yhteisöjen tuki - Majakka ry Säännöt 12.1.2012 1Pohjoisen yhteisöjen tuki Majakka ry:n säännöt SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Pohjoisen yhteisöjen tuki Majakka ry

Lisätiedot

1 SÄÄNTÖMUUTOS Yhdistys on perustettu toukokuun 9. päivänä 1957.

1 SÄÄNTÖMUUTOS Yhdistys on perustettu toukokuun 9. päivänä 1957. 1 ULVILAN PESÄ-VEIKOT RY:N TOIMINTASÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika, toiminta-alue ja kieli 2 Seuran tarkoitus Yhdistyksen nimi on Ulvilan Pesä-Veikot ry ja siitä käytetään näissä säännöissä

Lisätiedot

1 Yhdistyksen nimi on Vaasan Uimaseura Vasa Simsällskap r.y. ja sen kotipaikka on Vaasan kaupunki.

1 Yhdistyksen nimi on Vaasan Uimaseura Vasa Simsällskap r.y. ja sen kotipaikka on Vaasan kaupunki. Säännöt VAASAN UIMASEURA VASA SIMSÄLLSKAP Säännöt VAASAN UIMASEURA VASA SIMSÄLLSKAP R.Y.:N SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Vaasan Uimaseura Vasa Simsällskap r.y. ja sen kotipaikka on Vaasan kaupunki. 2 Yhdistyksen

Lisätiedot

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit

Uudistuneet. Sinettiseurakriteerit Uudistuneet O Sinettiseurakriteerit Uudistetut Sinettiseurakriteerit pohjautuvat O Lasten ja nuorten urheilusta tehtyihin selvityksiin. O Selvitykset valmistuivat yhteistyössä Kilpa- ja huippu-urheilun

Lisätiedot

SÄÄNNÖT. Yhdistyksen nimi on Ikaalisten Nuoriso-orkesterin tuki ry. Sen kotipaikka on Ikaalinen ja toimialue on Ikaalinen.

SÄÄNNÖT. Yhdistyksen nimi on Ikaalisten Nuoriso-orkesterin tuki ry. Sen kotipaikka on Ikaalinen ja toimialue on Ikaalinen. IKAALISTEN NUORISO-ORKESTERIN TUKI RY SÄÄNNÖT Yleistä 1 YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TOIMIALUE Yhdistyksen nimi on Ikaalisten Nuoriso-orkesterin tuki ry. Sen kotipaikka on Ikaalinen ja toimialue on

Lisätiedot

1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli. 2 Seuran tarkoitus TAMPEREEN TAEKWON-DO SEURA RY TOIMINTASÄÄNNÖT

1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli. 2 Seuran tarkoitus TAMPEREEN TAEKWON-DO SEURA RY TOIMINTASÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Tampereen Taekwon-Do seura ry. Yhdistyksen kotipaikka on Tampereen kaupunki Pirkanmaan maakunnassa. Yhdistyksen toiminta on alkanut vuonna

Lisätiedot

Karkkilan vapaa-ajattelijat ry. Säännöt

Karkkilan vapaa-ajattelijat ry. Säännöt Karkkilan vapaa-ajattelijat ry Säännöt Rekisteröity ja hyväksytty PRH:ssa 08.11.2006 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Karkkilan vapaa-ajattelijat ry ja sen kotipaikka on Karkkila 2

Lisätiedot

Loimaan Korikonkarit ry TOIMINTASÄÄNNÖT. Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli

Loimaan Korikonkarit ry TOIMINTASÄÄNNÖT. Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Loimaan Korikonkarit ry TOIMINTASÄÄNNÖT I Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli 1 Yhdistyksen nimi on Loimaan Korikonkarit ry. Yhdistyksen kotipaikka on Loimaan kaupunki Länsi- Suomen läänissä. Yhdistys

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Yhdistyksen nimi on Audiovisuaalisen Ammattiviestinnän Toimialaliitto - AVITA r.y ja sen kotipaikka on Helsinki.

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Yhdistyksen nimi on Audiovisuaalisen Ammattiviestinnän Toimialaliitto - AVITA r.y ja sen kotipaikka on Helsinki. AVITA - AUDIOVISUAALINEN TOIMIALA ry YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 15.12.2015 1. YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Audiovisuaalisen Ammattiviestinnän Toimialaliitto - AVITA r.y ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kennelharrastusta ja siihen liittyvää kilpailutoimintaa ja parantaa koirien yhteiskuntakelpoisuutta.

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää kennelharrastusta ja siihen liittyvää kilpailutoimintaa ja parantaa koirien yhteiskuntakelpoisuutta. TVA- Pori ry:n Säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on TVA Pori ja sen kotipaikka on Pori Yhdistyksen virallinen kieli on suomi. 2 Yhdistyksen tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen

Lisätiedot

Hyvinkään Uimaseura ry

Hyvinkään Uimaseura ry Hyvinkään Uimaseura ry TOIMINTASÄÄNNÖT I Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli 1 Yhdistyksen nimi on Hyvinkään Uimaseura ry. Yhdistyksen kotipaikka on Hyvinkään kaupunki Uudenmaan läänissä. Yhdistys

Lisätiedot

MULTIAN NAISVOIMISTELIJAT RY:N SÄÄNNÖT

MULTIAN NAISVOIMISTELIJAT RY:N SÄÄNNÖT MULTIAN NAISVOIMISTELIJAT RY:N SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Multian Naisvoimistelijat ry Yhdistyksen kotipaikka on Multian kunta. Yhdistyksen kotikieli on suomi. Yhdistyksestä

Lisätiedot

AURINKOLAHDEN VENEKERHO RY:N SÄÄNNÖT 15.9.2005

AURINKOLAHDEN VENEKERHO RY:N SÄÄNNÖT 15.9.2005 AURINKOLAHDEN VENEKERHO RY:N SÄÄNNÖT 15.9.2005 1 NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Aurinkolahden Venekerho ry ja kotipaikka Helsinki. Yhdistyksen nimestä käytetään epävirallista lyhennettä AVK. 2

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KIRI&KIRITTÄRET JUNIORIT RY:N TOIMINTASÄÄNNÖT

JYVÄSKYLÄN KIRI&KIRITTÄRET JUNIORIT RY:N TOIMINTASÄÄNNÖT JYVÄSKYLÄN KIRI&KIRITTÄRET JUNIORIT RY:N TOIMINTASÄÄNNÖT I Nimi, kotipaikka, perustamisaika, toiminta-alue ja kieli 1 Seuraksi kutsuttavan yhdistyksen nimi on Jyväskylän Kiri&Kirittäret Juniorit ry. Seuran

Lisätiedot

Avustavien Erotuomareiden Valioerotuomarikerho ry:n (AVEK ry) säännöt

Avustavien Erotuomareiden Valioerotuomarikerho ry:n (AVEK ry) säännöt Avustavien Erotuomareiden Valioerotuomarikerho ry:n (AVEK ry) säännöt 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Avustavien Erotuomareiden Valioerotuomarikerho ry, josta voidaan käyttää lyhennystä

Lisätiedot

VIROLAHDEN PURSISEURA ry:n SÄÄNNÖT Hyväksytty yhdistysrekisteri /PRH 7.6.1984, muutettu huhtikuussa 2015, astuvat voimaan 1.5.2015 alkaen.

VIROLAHDEN PURSISEURA ry:n SÄÄNNÖT Hyväksytty yhdistysrekisteri /PRH 7.6.1984, muutettu huhtikuussa 2015, astuvat voimaan 1.5.2015 alkaen. VIROLAHDEN PURSISEURA ry:n SÄÄNNÖT Hyväksytty yhdistysrekisteri /PRH 7.6.1984, muutettu huhtikuussa 2015, astuvat voimaan 1.5.2015 alkaen. 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Virolahden

Lisätiedot

HYVINKÄÄN VOIMISTELU JA LIIKUNTA RY:N SÄÄNNÖT

HYVINKÄÄN VOIMISTELU JA LIIKUNTA RY:N SÄÄNNÖT HYVINKÄÄN VOIMISTELU JA LIIKUNTA RY:N SÄÄNNÖT 1 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA Yhdistyksen nimi on Hyvinkään voimistelu ja liikunta Hyvoli ry. Yhdistyksen kotipaikka on Hyvinkään kaupunki. Yhdistyksen

Lisätiedot

TOIMINTASÄÄNNÖT. Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli. Seuran tarkoitus. Tarkoituksen toteuttaminen. Espoon Tapiot ry

TOIMINTASÄÄNNÖT. Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli. Seuran tarkoitus. Tarkoituksen toteuttaminen. Espoon Tapiot ry 1 Espoon Tapiot ry TOIMINTASÄÄNNÖT I Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli 1 Yhdistyksen nimi on Espoon Tapiot ry. Yhdistyksen kotipaikka on Espoon kaupunki Uudenmaan läänissä. Yhdistys on perustettu

Lisätiedot

PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa ja syyskokouksessa

PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa ja syyskokouksessa PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa 28.10.1998 ja syyskokouksessa 11.11.1998 1. Yhdistyksen nimi on Puijon Latu ry ja sen kotipaikka on Kuopio. 1 2. Yhdistyksen

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT. 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Stadin Slangi ry ja sen kotipaikka on Helsinki.

YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT. 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Stadin Slangi ry ja sen kotipaikka on Helsinki. YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT Merkitty rekisteriin 26.03.1996 Jäljennös annettu 18.02.2015 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Stadin Slangi ry ja sen kotipaikka on Helsinki. 2. Tarkoitus ja toiminnan

Lisätiedot

HYVINKÄÄN PALLOSEURA RY:N SÄÄNNÖT

HYVINKÄÄN PALLOSEURA RY:N SÄÄNNÖT HYVINKÄÄN PALLOSEURA RY:N SÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka ja kieli 2 Seuran tarkoitus Yhdistyksen, jota näissä säännöissä nimitetään seuraksi, nimi on Hyvinkään Palloseura ry, perustettu 21.1.1947 Kotipaikka

Lisätiedot

HIISI-GOLF RY TOIMINTASÄÄNNÖT

HIISI-GOLF RY TOIMINTASÄÄNNÖT HIISI-GOLF RY TOIMINTASÄÄNNÖT I Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli 1 Yhdistyksen nimi on Hiisi-Golf ry. Yhdistyksen kotipaikka on Lempäälän kunta. Yhdistys on perustettu maaliskuun 29. pnä 1996

Lisätiedot

Kultaranta Golf Club Naantali ry:n säännöt

Kultaranta Golf Club Naantali ry:n säännöt 1 Kultaranta Golf Club Naantali ry:n säännöt Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Kultaranta Golf Club Naantali ry ja sen kotipaikka on Naantalin kaupunki. Yhdistyksestä käytetään epävirallista lyhennettä

Lisätiedot

Hyvinkään Ratsastajat ry 1 TOIMINTASÄÄNNÖT. Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli. Yhdistyksen nimi on Hyvinkään Ratsastajat ry.

Hyvinkään Ratsastajat ry 1 TOIMINTASÄÄNNÖT. Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli. Yhdistyksen nimi on Hyvinkään Ratsastajat ry. Hyvinkään Ratsastajat ry 1 TOIMINTASÄÄNNÖT I Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli 1 Yhdistyksen nimi on Hyvinkään Ratsastajat ry. Yhdistyksen kotipaikka on Hyvinkään kaupunki. Yhdistys on perustettu

Lisätiedot

Suomen luolaseuran säännöt

Suomen luolaseuran säännöt Suomen luolaseuran säännöt 14.6.2010 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen luolaseura ry., ruotsiksi Finlands grottförening rf. Kansainvälisissä yhteyksissä voidaan käyttää englanninkielistä

Lisätiedot

Kannattajajäseneksi voi seuran hallitus hyväksyä yksityisen henkilön tai oikeuskelpoisen yhteisön, joka tukee seuran toimintaa suorittamalla

Kannattajajäseneksi voi seuran hallitus hyväksyä yksityisen henkilön tai oikeuskelpoisen yhteisön, joka tukee seuran toimintaa suorittamalla YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1 Nimi, kotipaikka, perustamisaika ja kieli Yhdistyksen nimi on Hämeenlinnan Discaajat Ry. Yhdistyksen kotipaikka on Hämeenlinna. Yhdistys on rekisteröity 9.1.2009 ja siitä käytetään

Lisätiedot