Nummenmäen Pientalot ry 90 vuotta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Nummenmäen Pientalot ry 90 vuotta"

Transkriptio

1 Nummenmäen Pientalot ry 90 vuotta Pakan asukkaiden asialla vuodesta 1922

2 Juhlapäivä Nummenmäen Pientalot ry 90 v Pitkä uurastus on takana, ja nyt juhlat voivat alkaa. Reijo Aulio ja Matti Vainio ovat valmiina T-talon aulassa vastaanottamaan turkulaista omakotiväkeä juhlakahville. Turun Asemiesomakotiyhdistyksen puheenjohtaja Calle Ehn vaimoineen ehätti ensimmäisenä T-talolle. Kättelyvastuussa olivat Jukka Tuohi ja Ulla Vahtera. Tässä Turun Pientalojen keskusjärjestön puheenjohtaja Seppo Lehtinen ja taloudenhoitaja Alpi Tuomisto onnittelevat juhlivaa yhdistystä.

3 Turun Omakotilehden sielu, Pia Holmsten on Jukka Tuohen tiukassa halauksessa. Vai onko toisinpäin? Puheenjohtaja Marja-Liisa Pentti ja Teuvo Kataja tulivat Teräsrautelasta ja toivat yhdistyksensä standaarin muistoksi käynnistään. Taustalla toimittaja-pia. Toimittaja on toimittaja juhlissakin. Ilmeisesti teräsrautelalaiset ovat joutuneet, tai pikemminkin päässeet, Pian haastateltaviksi.

4 Isäntiä ja vieraita kahvikupposen ääressä. Sehän se kirvoittaa kielenkannat. Reijo Auliolla on jotain asiaa toisesta mäestä, Pitkämäestä tulleille. Ahtolan omakotiyhdistyksen puuhanaiset, sihteeri Riitta Syrjäsuo ja puheenjohtaja Merja Heinonen, ojentavat tuomisinaan oman standaarinsa ja yhdistyksensä lehden.

5 Nyt puhutaan Pro Jaanin Paloaseman asioista, niin juhlissa kuin ollaankin. Paloturvallisuuden puute puhuttaa itäturkulaisia! Juhlapäivän iltajuhla

6 Juhlasalissa on kaikki valmiina juhlavieraiden tulla viettämään iloista juhlailtaa. Illan ensimmäiset juhlijat, Pakan Poika ja Tyttö, Esko ja Hilkka Elo tulivat hyvissä ajoin. Heille oli totta kai varattu paikat kutsuvieraspöydässä, niin kuin kaikille muillekin Pakan Pojille ja Tytöille.

7 Marita Kantola ja Matti Vainio valmistautuvat vastaanottamaan iloisia syntymäpäivävieraita Kaikkiaan 125 jäsentä ja kutsuvierasta seuralaisineen saapui T-talolle Nummenmäen Pientalot ry:n 90- vuotisjuhlaan. Pakan Tyttö, kunniajäsen ja entinen puheenjohtaja Kaarina Leinonen on juuri ilmoittautunut ja valmis astumaan sisälle juhlasaliin.

8 Ulko-ovi kävi tasaiseen tahtiin. Ennen juhlasaliin menoa aulassa riitti puheensorinaa kun ystävät ja naapurit tapasivat toisensa juhlatällingissä. Istumanpaikka löytyi helposti. Oveen oli kiinnitetty pöytäkartta ja sen viereen kartan värien selitykset.

9 Puheenjohtaja Jukka Tuohi toivotti jäsenet ja kutsuvieraat tervetulleiksi ja toivotti kaikille hauskaa iltaa. Kuvassa yhdistyksen liput ovat pääosassa. Niitä on kaksi. Toinen on käsin kirjailtu, Kaarinan Nummenmäen Torpanomistajain yhdistyksen hankkima. Uudempi, käsin maalattu lippu otettiin käyttöön kun yhdistyksen nimi muuttui Turun Nummen Kiinteistöyhdistykseksi vuonna Seuraava nimenvaihdos tapahtui vuonna Nummenmäen Pientalot ry ei ole hankkinut nimeään kantavaa lippua. Pöytästandaari on otettu käyttöön. Sen on suunnitellut entisen puheenjohtajan Kaarina Leinosen tytär. Yhdistyksen perustamisvuosi lisättiin standaariin vuonna 2011 lisätilauksen yhteydessä.

10 Juhlapuhujaksi oli pyydetty Omakotiliiton vt. toiminnanjohtaja Juha Saarimäki. Hän otti tehtävän ilolla vastaan sanoen, että on helppo puhua, kun on niin paljon mistä voi kiittää ja mitä voi kehua. Turun kaupungin tervehdyksen juhlaamme toi Turun kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Seppo Lehtinen. Hänkin kiitteli vireää vanhusta aktiivisesta toiminnasta. Seppo Lehtiselle luovutettiin juhlassa yhdistysallianssin Pro Jaanin Paloasema lahjoittama tulipalovalokuva muistutukseksi siitä, miten Itä- Turku on jäänyt kaikkien aika- ja saavutettavuusrajojen ulkopuolelle Jaanin paloaseman lakkautuksen myötä.

11 Tässä muut tervehdyksentuojat Nummenmäen Pientalot ry 90 v Mauri Harjula Rainer Huopalahti Pekka Koskinen Simo Reilimo Suomen Omakotiliiton Kaarinan VPK:n Nummenmäen Omakotiliiton V-S Piirin Palokunnan Näyttämön hallituksen pj. puheenjohtaja päällikkö varapuh.joht. Illallispöytiä oli katettu 16. Vain kolme tuolia jäi vapaaksi. Vanhat tutut ja uudet tuttavat iloisina yhdessä.

12 Juhlassa palkitut Yhdistyksen numeroidut standaarit luovutettiin Jukka Tuohelle, Ulla Vahteralle, Matti Pohjolalle ja Lahja Korpelalle. Lahjan ja hänen edesmenneen miehensä jäsenyys yhdistyksessä alkoi tasan 50 vuotta sitten. Omakotiliiton ansiomerkeillä palkitut hallituksen jäsenet rivissä kuin kolme muskettisoturia. Jukka Tuohen ja Reijo Aulion ansiot lienevät kaikkien tiedossa. Matti Pohjola on ollut yhdistyksen jäsenenä 37 vuotta ja toiminut hallituksessa yhtäjaksoisesti 33 vuotta. Onnittelut kaikille ansaittujen ansiomerkkien johdosta!

13 Kaikkien palkitsemisien jälkeen oli illan ohjelman vuoro. Miriam ja Mariel Hynynen, Nummenmäen Näyttämön nuoria kumpikin, esittivät kansanlauluja ja Miriam soitti viulua. Tyttöjen esityksen jälkeen laulettiin Varsinaissuomalaisten laulu ja sitten oli illallisen vuoro

14 Jonotusta, aina ja kaikkialla. Nummenmäen Pientalot ry 90 v Noutopöytä notkui herkkuja. Oli lohta, sillikaviaaria, kylmää paistia ja monenlaisia salaatteja. Ja vielä paljon muuta hyvää. Herkuista suurkiitos ehtoisalle emännällemme Tolmusen Hilulle ja hänen apujoukoilleen. Ruoka maittoi eikä loppunut kesken.

15 Edessä Hilda Tolmunen ympärillään juhlamme tarjoilun mallikkaasti hoitaneet reippaat tytöt. Kiitokset heille kaikille. Illan mainio spiikkeri, varapuheenjohtaja Matti Pavarotti Vainio laulaa bravuuriaan, Pakan Bluesia - Pakan blues soi kujilla, kaduilla sen, laulu hiljainen yössä soi. Valoon, hämärään, varjoon, tummaan sen syleilyyn, kulman kujiin käyn Juhlaillan varsinainen solisti oli Raimo Junnikkala, joka lauloi tiensä meidän pakalaisiin sydämiimme. Raimoa ja Mattia säesti yhdistyksemme pitkäaikainen hovisäestäjä Antti Hakola. Raimon kuva on kopioitu hänen antamastaan kuvakortista.

16 Pakan Bluesin on säveltänyt ja sanoittanut pakalainen Hemmo Helander vuonna 1995.

17 Kun tanssi alkoi, lattia täyttyi innokkaista ikinuorista, vähän nuoremmista ja nuorista tanssijoista. Tässä tanssitaan ei ihan illan viimeistä valssia. Yhdistyksemme pitkäaikaiset toiminnantarkastajat Jouko Hurme ja Tapani Vinkala kunnioittivat juhlaa läsnäolollaan. Tässä Jouko Hurme saapumassa tarkastuspisteeseen. Tapani Vinkala muistetaan Nummenmäen kirjakaupasta. Paserusmestarimme Viri Teppo-Pärnä oli tullut Paimiosta juhlimaan kanssamme.

18 teatterissa Juhlailta oli iloinen ja lämminhenkinen. Pientaloväki viihtyi. Se on paras kiitos. Jatketaan samaan malliin, Pakan asukkaiden asialla. 90-vuotisisen toiminnan juhlinta päättyi teatteri-iltaan. T-talon sali oli ääriään myöten täynnä jäseniä ja kutsuvieraita seuralaisineen. Nummenmäen Näyttämö esitti kantaesityksenä musiikkinäytelmän Nummenpakalla asuneen Tamara Lundin elämästä. Esityksen myötä Tamara Lund tuli iloineen ja suruineen tutummaksi ja lähemmäksi meitä tämän päivän pakalaisia.

19 Nummenmäen Pientalot ry kiittää.

MAALISKUU 2012 numero 44

MAALISKUU 2012 numero 44 MAALISKUU 2012 numero 44 Tampereen Työväenopiston Tanhuajat ry Lehti ilmestynyt vuodesta 1990 lähtien Tanhun Taika Tampereen Työväenopiston Tanhuajat Jäsenlehti TOIMITUS Päätoimittaja Osmo Muro Jukolantie

Lisätiedot

Haveristen sukuseura ry:n. jäsenlehti n:o 48

Haveristen sukuseura ry:n. jäsenlehti n:o 48 Haveristen sukuseura ry:n jäsenlehti n:o 48 Sisällysluettelo: Tonttuilua...1 Varapuheenjohtajan palsta...2 Sukukokous 9.-10.6.2006...3 In Memoriam Sylvi Lehto...4 In Memoriam Atte Haverinen...6 In Memoriam

Lisätiedot

Helsingin. Suomalaisen Klubin. Kuoro. On laulu sielumme sanomaa, se veljeyttä vahvistaa

Helsingin. Suomalaisen Klubin. Kuoro. On laulu sielumme sanomaa, se veljeyttä vahvistaa Helsingin Suomalaisen Klubin Kuoro 2000 2010 On laulu sielumme sanomaa, se veljeyttä vahvistaa 2 3 Helsingin Suomalaisen Klubin kuoro 10 vuotta 2000 2010 4 5 Täydestä sydämestä Metsä. Järvi. Joki. Lampi.

Lisätiedot

LIIKASTEN SUKUSEURA RY:N JÄSENLEHTI 2/2014

LIIKASTEN SUKUSEURA RY:N JÄSENLEHTI 2/2014 LIIKASTEN SUKUSEURA RY:N JÄSENLEHTI 2/2014 Sukukokous Pieksämäellä s. 8 Lippu Liikasille s. 9 70 vuoden takaa s.13 Houkuttelevin otsikko s. 14 Kangasniemen Eevan tapaus s. 16 Lasi lumosi Ulvin kesänäyttelyssä

Lisätiedot

Porvoon Mieslaulajat60v.

Porvoon Mieslaulajat60v. Porvoon Mieslaulajat60v. Miesten Laulua 60 vuotta!!! Porvoon Mieslaulajat Ry 60v Juhlakonsertti 28.10.2006, klo 17.00 Linnankosken lukion juhlasalissa, Piispankatu 24-26, Porvoo Porvoon kaupungin puolesta

Lisätiedot

Kuolemajärven Inkisten sukuseura Nro 11 * 2005 * 11. vuosikerta

Kuolemajärven Inkisten sukuseura Nro 11 * 2005 * 11. vuosikerta Kuolemajärven Inkisten sukuseura Nro 11 * 2005 * 11. vuosikerta Kuolemajärven Inkisten sukuseura Nro 11 * 2005 * 11. vuosikerta Kuvassa vas. Salomon Inkinen Yläkirjolasta.20.5.1870-19.8.1940 puoliso Anna

Lisätiedot

YHTEISTIEDOTE 3/2012 (141) 34. VUOSIKERTA TURUN. Pansiontie 6, 20200 Turku Puh. 02-2749 880 www.lansivankkurit.com

YHTEISTIEDOTE 3/2012 (141) 34. VUOSIKERTA TURUN. Pansiontie 6, 20200 Turku Puh. 02-2749 880 www.lansivankkurit.com Viesti 3/2012 YHTEISTIEDOTE 3/2012 (141) 34. VUOSIKERTA Täyden palvelun Caravan-talo TURUN Pansiontie 6, 20200 Turku Puh. 02-2749 880 www.lansivankkurit.com M.A.T. Pansiontie 6, Turku, p. 02 274 9880,

Lisätiedot

Sisältö. Pari sanaa päätoimittajalta. Työ / Lepo

Sisältö. Pari sanaa päätoimittajalta. Työ / Lepo Pari sanaa päätoimittajalta Työ / Lepo Kymmenkunta vaunukuntaa aloitti Hämeenhelmen rakentamisen kesällä 2013. Alkuinnostus oli valtaisa ja innostunutta työntekoa jatkui vielä pitkin syksyä. Joka ikinen

Lisätiedot

Kesä on karjalaisuuden suurta juhlaa

Kesä on karjalaisuuden suurta juhlaa Maanantai 7. heinäkuuta 2008 Pyhäjärveläisyyden vaalija Karjalan puolustaja N:o 7 53. vuosikerta Kesä on karjalaisuuden suurta juhlaa Yrjö S. ja Ritva Kaasalainen sekä Katariina Kalliomäki 8v. valmistautuivat

Lisätiedot

NUMERO 14 PARAS SUKU

NUMERO 14 PARAS SUKU NUMERO 14 PARAS SUKU TAATA NORDSTRÖMIN SUKUSEURA RY:N JOULUJULKAISU 2010 1 TAATA NORDSTRÖMIN SUKUSEURA RY:N SUKUKOKOUS LAUANTAINA 30.7.2011 Sukumme kokoontuu taas heinäkuun viimeisenä lauantaina Pihlavan

Lisätiedot

Vihdin Yrittäjät Tapahtumakuvauksia, vuosi 2009 Arkisto

Vihdin Yrittäjät Tapahtumakuvauksia, vuosi 2009 Arkisto Vihdin Yrittäjät Tapahtumakuvauksia, vuosi 2009 Arkisto Yrittäjien pikkujoulukeilailut 28.11.2009 Vihdin yrittäjien riemukasta pikkujoulua vietettiin rennoissa tunnelmissa keilailun merkeissä. Iso joukko

Lisätiedot

Pikkujoulu Mustialassa 16.-18. 11. 2012

Pikkujoulu Mustialassa 16.-18. 11. 2012 Pikkujoulu Mustialassa 16.-18. 11. 2012 teksti Hannu Jussila Mustialan kuninkaankartanossa vietimme pikkujoulua jo kolmatta kertaa. Kerran olemme olleet siellä keväällä. Kuninkaankartano nimi juontaa Ruotsi-Suomen

Lisätiedot

Paljon on vettä virrannut

Paljon on vettä virrannut Paljon on vettä virrannut 50 vuotta LC Keminmaa 2009 1 Lions Club Keminmaa Juhlapaikka Pohjanrannan tila on paitsi ravintola myös hotelli, tanssipaikka ja leirintäalue. Lisäksi tilan 15 000 marjapensasta

Lisätiedot

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan KANSANLÄHETYKSEN YSTÄVÄKIRJE

Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan KANSANLÄHETYKSEN YSTÄVÄKIRJE Toukokuu 2013 Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan KANSANLÄHETYKSEN YSTÄVÄKIRJE Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo, sanoo Jeesus. (Joh. 8:12) Kansanlähetys

Lisätiedot

Toimistomme on auki vuonna 2015: 12.1. 26.5. ja 17.8. 8.12.

Toimistomme on auki vuonna 2015: 12.1. 26.5. ja 17.8. 8.12. Sisältö 2. Sisältö ja toimiston aukioloajat 3. 4. Puheenjohtajan tervehdys 4. Kevätkokouskutsu 5. 6. Syyskokouksessa tapahtui 7. 9. Tulevia tilaisuuksia 10. Käskyjä tähän aikaan 11. 13. Eino Mäkinen In

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN VALMETIN ELÄKELÄISET RY:N JÄSENTIEDOTE No 2-2011

JYVÄSKYLÄN VALMETIN ELÄKELÄISET RY:N JÄSENTIEDOTE No 2-2011 JYVÄSKYLÄN VALMETIN ELÄKELÄISET RY:N JÄSENTIEDOTE No 2-2011 Sisällysluettelo PUHEENJOHTAJAN PALSTA 3 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2012 5 TalouSARVIO 8 Nokipannukahvia ja juuston aromia 10 Pientä vaihtelua

Lisätiedot

O i k a r i s t e n s u k u s e u r a n Joulutervehdys 2012 lehti nro 8 OIKARISTEN SUKUSEURA RY, www.oikariset.arkku.net PANKKITILINRO NORDEA FI60 1021 3500 0450 07 Oikaristen sukuseuran hallitus 2013

Lisätiedot

TI-TURINA. Rauhallista Joulua ja Iloista Uutta Vuotta

TI-TURINA. Rauhallista Joulua ja Iloista Uutta Vuotta TI-TURINA Jäsenlehti 4/2009 Rauhallista Joulua ja Iloista Uutta Vuotta TURUN SEUDUN INVALIDIT RY Invalidiliitto ry:n jäsenyhdistys Toimisto Asesepänkatu 1 20810 TURKU puh. (02) 235 6439 toimisto@turunseuduninvalidit.fi

Lisätiedot

Tyrvään Pyhän Olavin kirkko kansallisaarteesta pyhiinvaelluksen paikka

Tyrvään Pyhän Olavin kirkko kansallisaarteesta pyhiinvaelluksen paikka Maanantai 21. syyskuuta 2009 Pyhäjärveläisyyden vaalija Karjalan puolustaja N:o 9 54. vuosikerta Tyrvään Pyhän Olavin kirkko kansallisaarteesta pyhiinvaelluksen paikka Tuskinpa mikään kirkkorakennus on

Lisätiedot

4 / 2009. Julkaisijat: Suomalaisen Kansantanssin Ystävät ry Kansantanssinuorten Liitto ry Pelimannikilta ry

4 / 2009. Julkaisijat: Suomalaisen Kansantanssin Ystävät ry Kansantanssinuorten Liitto ry Pelimannikilta ry 4 / 2009 Julkaisijat: Suomalaisen Kansantanssin Ystävät ry Kansantanssinuorten Liitto ry Pelimannikilta ry Päätoimittaja: Kari Jaronen Osoite: Tanhuviesti / Suomalaisen Kansantanssin Ystävät Döbelninkatu

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Maire Manninen,

SISÄLLYSLUETTELO. Maire Manninen, SISÄLLYSLUETTELO Puheenjohtajan tervehdys. 1 Sihteerin palsta... 2 Jäsenmaksut... 3 Sukuseuran historiikki... 4 Vayrystelya 10 vuotta sitten... 8 Onnittelut...10 Joulurunoja... 11 Nimikot I-... 12 Jäsenluettelo...14

Lisätiedot

TAPOLA. Talvi 2003/04 LEHTI

TAPOLA. Talvi 2003/04 LEHTI TAPOLA Talvi 2003/04 LEHTI Lumihiutale Sinä valkoinen, hentoinen Pitsinen hohtavainen pieni Kevyt ilmassa leijäten. Alas pilven reunalta Leijailet tänne jonnekin. Loiste, joka valaisee. Läpi pimeyden tuoden

Lisätiedot

YHTEISTIEDOTE 4/2012 (142) 34. VUOSIKERTA TURUN. Pansiontie 6, 20200 Turku Puh. 02-2749 880 www.lansivankkurit.com

YHTEISTIEDOTE 4/2012 (142) 34. VUOSIKERTA TURUN. Pansiontie 6, 20200 Turku Puh. 02-2749 880 www.lansivankkurit.com Viesti 4/2012 YHTEISTIEDOTE 4/2012 (142) 34. VUOSIKERTA Täyden palvelun Caravan-talo TURUN Pansiontie 6, 20200 Turku Puh. 02-2749 880 www.lansivankkurit.com M.A.T. Pansiontie 6, Turku, p. 02 274 9880,

Lisätiedot

Pari sanaa päätoimittajalta 2 Sisällysluettelo 2 Painavia sanoja puheenjohtajalta 3 Hallitus 4 Yhteystiedot 5 Sadusta totta?

Pari sanaa päätoimittajalta 2 Sisällysluettelo 2 Painavia sanoja puheenjohtajalta 3 Hallitus 4 Yhteystiedot 5 Sadusta totta? 4 1 Pari sanaa päätoimittajalta SISÄLTÖ Pari sanaa päätoimittajalta 2 Olen ylpeä teistä! Olette olleet hienosti mukana tämän lehden teossa. Lehteä on tehty yhdessä, juuri niin kuin jäsenlehteä mielestäni

Lisätiedot

Kanavan Varrelta 2010

Kanavan Varrelta 2010 Kanavan Varrelta 2010 Hinta 6e Kesäillan kaunotar Kynsien lakkaus, kesäinen iltameikki, juhlava pikakampaus, huulipuna, tilat vaatteiden vaihtoon ja suihkuun sekä virkistävä juoma. 1 1,5 h toiveiden mukaan.

Lisätiedot

Teksti: Sirkka Ojala Kuvat: Jaakko Lampimäki

Teksti: Sirkka Ojala Kuvat: Jaakko Lampimäki Pirkanmaan Reserviupseeripiiri ry on toiminut alueensa Reserviupseeriyhdistysten yhdyssiteenä ja tukena jo 60 vuoden ajan. Piiri juhlisti vuosipäiväänsä näyttävästi Tampereella 18. joulukuuta. Juhlakutsun

Lisätiedot

3 2015 46. VUOSIKERTA. Upeita kohteita kesäkaravaanarin löytöretkellä, kuva Rauman Poroholmasta. Karavaanarin oma lehti Pirkanmaalla

3 2015 46. VUOSIKERTA. Upeita kohteita kesäkaravaanarin löytöretkellä, kuva Rauman Poroholmasta. Karavaanarin oma lehti Pirkanmaalla Pica-viesti 3 2015 46. VUOSIKERTA Upeita kohteita kesäkaravaanarin löytöretkellä, kuva Rauman Poroholmasta Karavaanarin oma lehti Pirkanmaalla PICA-VIESTI 46. vuosikerta Päätoimittaja Jouko Kinnunen Rongankatu

Lisätiedot

KILTAVIESTI 4 / 2011 PÄÄKAUPUNKISEUDUN SOTILASPOIKIEN JA PIKKULOTTIEN PERINNEKILTA RY:N

KILTAVIESTI 4 / 2011 PÄÄKAUPUNKISEUDUN SOTILASPOIKIEN JA PIKKULOTTIEN PERINNEKILTA RY:N KILTAVIESTI 4 / 2011 PÄÄKAUPUNKISEUDUN SOTILASPOIKIEN JA PIKKULOTTIEN PERINNEKILTA RY:N JÄSENLEHTI LOKAKUU - JOULUKUU PÄÄKAUPUNKISEUDUN SOTILASPOIKIEN JA PIKKULOTTIEN PERINNEKILTA KILTAVIESTI 4 / 2011

Lisätiedot

4/2008. Talot leipoi ja kuvasi Anja Raskila

4/2008. Talot leipoi ja kuvasi Anja Raskila 4/2008 Talot leipoi ja kuvasi Anja Raskila Hauskaa Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta 2009 2 SÄHKÖ- JA POLTTOÖLJYTARJOUKSET Suomen Omakotiliiton Uudenmaan piiri ja Vantaan Omakotiyhdistysten Keskusjärjestö

Lisätiedot