Vuoden 2018 Kotimaan kilpailu- ja tapahtumakalenteri (tämän hetkinen tilanne):

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vuoden 2018 Kotimaan kilpailu- ja tapahtumakalenteri (tämän hetkinen tilanne):"

Transkriptio

1 SRL Matkaratsastuskomitea tiedottaa 4/2018 Moikka! Hurjien helteiden aikana matkaratsastusrintamalla on vietetty hiljaiseloa, ja useat kisatkin on valitettavasti kalenterista jouduttu perumaan. Toivottavasti kuitenkin nyt saadaan runsaasti väkeä kauden viimeisten kisojen starttiviivalle! Muutamat hienot kansainväliset debyytit tehtiin kuitenkin Viron Padisessa Elokuun alussa. Kisareissusta raportin tiedotteeseen teki Anu Elsilä. Anu on hieno esimerkki kaikille vähän kauempana asuville harrastajille siitä, kuinka sitkeydellä sieltä pohjoisemmastakin, josta kaikkiin kotimaankin kilpailuihin on satoja kilometrejä, on mahdollista kilpailla, ja saada hevonen jopa sinne kansainväliselle tasolle asti! Hienoa Anu. Kirsi Vuoden 2018 Kotimaan kilpailu- ja tapahtumakalenteri (tämän hetkinen tilanne): Lohja / SuMaRa Tasot SRL Ratsastusfoorumi ja lajiseminaarit, Helsinki SRL Ratsastusfoorumi lähestyy Tänä vuonna SRL Ratsastusfoorumi ja lajiseminaarit järjestetään Liitto julkaisee kutsun ja ilmoittautumisen myöhemmin, mutta päivämäärän voi laittaa jo kalentereihin ylös. Toivomme jälleen runsasta osanottoa. Tällä kertaa panostetaan erityisesti siihen, että aikaa jäisi myös vapaalle keskustelulle, sillä sitä vartenhan me kokoonnumme!

2 Ulkomailla kilpaillut kilometrit Otattehan huomioon, että vain kotimaan kisakilsat päivittyvät automaattisesti Kipan kautta kilometrirankingiin. Mikäli siis sinulla on ulkomailla kilpailtuja kilometrejä, ilmoita niistä sähköpostilla: tai Ilmoittakaa kilometrit lokakuun loppuun mennessä, jotta ne otetaan huomioon ennen lajiseminaaria! Vasta muutamat ovat ilmoitelleet kilometrejään, joten odotan postia. Kuulumisia maailmalta... Kuten viime tiedotteessa lupasin, pyysin Alina Huovinen-Garciaa kirjoittelemaan hiukan enemmän hänen tämän kauden kuulumisiaan, ja tässä niitä tulee. Juuri sunnuntaina saavuttiin kotiin Monpazierista, Ranskasta, ja kaikkia perus tallihommia on ollut vaikka muille jakaa. Kilpailu ei tällä kertaa ollenkaan onnistunut. Ratsastin Pink Floydilla joka päätti kolmannen osuuden jälkeen, että nyt riitti. Tällä kaudella en ole montakaan isoa kilpailua ratsastanut, tarkoituksena olisi vielä startata yksi 160km marraskuussa Portugalissa Shagya Margaretalla. Oikeastaan tällä kaudella tarkoitus oli kvaalata nuoret FEI 1* tasolle, siinä vähän vielä ollaan vaiheessa. 1* kilpailuun valmiina on viisi nuorista hevosista, ja vielä neljä ovat kansallisella 90km tasolla. Kaikkien näiden kvaalausten väliin mahtui kumminkin yksi 160km Shagya Malnalla. Malna on 8 vuotias tamma, Beobiden (EM seitsemäs 2015) puolisisko. Tämä 160km oli minulle kymmenes 3* kilpailu ja sain sillä myös kymmenen vuoden urakan jälkeen Senior elite rider-statuksen. En vielä oikein tiedä mitä titteli tulee tarkoittamaan käytännössä. Tarkoitan siis sitä, että yritän ratsastaa mestaruuskisojen hevosilla itse sen vaadittavan 160km kilpailun, ja sehän on ehkä statuksen merkittävin etu. Ensi vuonna on toivottavasti enemmän 2* ja 3* kilpailuja, ja odotan niitä innolla, sillä nyt on niin paljon nuoria hevosia kotona kvaalattuna.

3 Suomalaiset Virossa Padisessa kilpailemassa. Kisaraportti; Anu Elsilä ja Habanero SE ox Matkailu avartaa... ainakin lompakkoa. Tämä viisauden minulle jakoi Jakke Mickelsson Virossa hiukan ennen Padise Endurance Festivalin palkintojenjakoa elokuun puolessa välissä. Padisen kilpailumatkalla minulle avartui kyllä paljon muutakin, sillä Viron matkaratsastuskilpailut olivat ensimmäinen reissu itselleni ja hevoselleni oman maan rajojen ulkopuolelle kilpailemaan. Mickelssoneille sen sijaan Padise oli vain välietappi, sillä he jatkoivat sieltä suoraan Englantiin Euston Parkiin eri hevosen kanssa. Kokemus tuo varmuutta, kuten sanotaan, ja kyllähän se oli nähtävissä. Meidän kilpailumatkamme alkoi jo samalla viikolla keskiviikkona, sillä asumme Pohjois-Suomessa, ja vajaat 1000km matka Pohjois- Viroon oli järkevää ottaa kahdessa osassa. Monipäiväiset reissut eivät ole meille mitään uutta, sillä välimatkojen vuoksi kisareissumme kestävät kotimaassakin aina vähintään sen 3 päivää. Matkustamiseen ja vieraissa paikoissa yöpymiseen on ehditty hakea rutiinia jo parin kauden ajan. Ensimmäisenä päivänä etenimme Jämsänkoskelle, missä hevonen pääsi tarhailemaan illaksi ja karsinaan yöksi. Torstai-aamuna matka jatkui kohti Länsisatamaa, mistä siirryimme päivälautalla Suomenlahden yli Tallinnaan. Tallinnasta oli enää reilun tunnin ajo kilpailukeskukseen Vintsen kylään. Olimme satamassa ajoissa, ja pääsimme ajamaan autokannelle toisen suomalaistiimin imussa. Lampisten tiimi on kisannut ulkomailla kymmeniä vuosia, ja heiltä saimme vinkiksi pyytää hevoselle yläkannelta paikka, missä on viileämpää, parempi ilma eikä moottoreiden jyly kuulu yhtä voimakkaasti. Kesken matkan ei pääse käymään autokannella, joten hevonen sai pärjätä yksikseen koko merimatkan. Sekä hevosella että minulla hiukan puntti tutisi eron hetkellä, mutta Tallinnassa sain huomata, että matka oli mennyt hyvin, sillä hevonen ei ollut hionnut yhtään helteestä huolimatta ja heinäpussikin oli hieman tyhjentynyt. Kokemattomina ulkomaanautoilijoina juutuimme Tallinnassa iltapäiväruuhkaan, ja matka kisakeskukseenkin sisälsi pari vauhtimutkaa, kun oikeanpuoleiset kaistat loppuivat kesken ja ajauduimme pari kertaa pois

4 valtatieltä. Hevoseni on onneksi kärsivällinen ja tottunut matkustaja. Kommelluksista huolimatta olimme kuitenkin hyvissä ajoin alkuillasta kisakeskuksessa, ja pääsimme majoittumaan. Hevonen majoittui ulkokarsinassa, ja meillä oli aitaustarvikkeet mukana, joten saimme rakennettua myös pienen tarhan pellolle. Padisen kilpailukeskus on aika uusi. Siellä järjestettiin ensimmäiset kilpailut vasta viime vuonna, mutta kulissit on saatu oikein uskottavaan kuosiin vuodessa. Paikalta löytyy valtavan lähtö- ja maalisuorabaanan lisäksi omat hallintomökit toimistotyöntekijöille, eläinlääkäreille ja ajanottajille sekä n. 50 kiinteää ulkokarsinaa hevosille. Hevostarkastuslinjojakin oli ainakin 8! Padise Equestrian Centren fb-sivulta löytyy videoita kilpailukeskuksesta: Perjantai oli varattu lepopäiväksi koko karavaanille, mikä tuli oikein tarpeeseen. Aamupäivällä kävimme vajaan tunnin verran verryttelemässä hevosia ratsain. Parin päivän matkustamisesta huolimatta hevoseni tuntui todella hyvältä, joten olo oli luottavainen seuraavan päivän kisaa varten. Iltapäivällä saapuivat loputkin suomalaistiimit, ja illalla vielä oman huoltotiimini jälkijoukko. Suomalaisratsukoita oli yhteensä neljä, ja kaikki olivat ilmoittautuneet samaan CEI1* 80km-luokkaan: Tanja Lampinen ja Faradinah, Mari Marjatsalo ja Wierusz, Hilla Salopää ja Wielki Juhiz sekä allekirjoittanut ja Habanero. Lauantai-aamuna herätyskello soi jo viideltä, vaikka lähtö olisi vasta klo 9. Ennen lähtöä piti ilmoittautua, käydä hevosen kanssa alkutarkastuksessa sekä osallistua reittiselostukseen. Yleensä cei-luokissa nämä hoidetaan jo edellisenä päivänä, mutta tällä kertaa kaikki tapahtui vasta kisapäivänä, ja venyvien aikataulujen ja muiden muuttujien vuoksi kaikki halusivat olla ajoissa kisapaikalla. Aamu- ja starttivalmistelut etenivät sujuvasti, ja ennen lähtöä jäi jopa aikaa järjestellä huoltoaluetta ja esitellä kisakeskuksessa päivystävälle tiimille (eli vanhemmilleni) heidän toimenkuvansa ja työpisteensä. Hevonenkin oli alkutarkastuksessa rauhallisempi kuin koskaan aiemmin (syke 32!). Luokassamme oli yhteensä 15 lähtijää, mutta verryttelyalueella oli hyvin tilaa väistellä kuumempia hevosia. Tunnelma oli rauhallinen, mutta lähtöluvan saatuamme odottelimme silti rauhassa, että kiireisemmät pääsevät pois jaloista. Olimme sopineet suomalaisten kanssa, että ratsastamme yhtä matkaa ensimmäisen 40km loopin. Reitillä ei saanut huoltaa kuin merkityissä huoltopaikoissa, ja ensimmäinen huoltopiste oli ihan muutaman kilometrin päässä lähdöstä, joten se skipattiin suosiolla.

5 Reitit kulkivat pääosin pienillä maasto- ja peltoteillä. Hyvin kivistä pätkää oli loppujen lopuksi aika vähän, mutta etenkin hiekkapolut olivat ajoittain hermostuttavan upottavia, joten ensimmäisellä kierroksella piti ratsastaa tarkasti. Yksi puunrunkokin ylitettiin, joka oli kaatunut reitille ilmeisesti odottamatta, sillä siinä lepatti reittinauhoja. Runko oli onneksi matala, joten siitä pääsi kävelemällä yli. Matka eteni joutuisasti hyvässä seurassa, ja kohta oltiinkin taas kisakeskuksessa. Eläinlääkärit ovat todella tarkkoja, ja tällä kertaa Marin ja Wiirun matka loppui tähän, sillä Wiiru reagoi selästään. Seuraavalle loopille Tanja ja Fara lähtivät liikkeelle ensimmäisenä, ja Hilla ja Juhis muutama minuutti heidän jälkeensä ja minä ja Hapis viimeisenä. Lähdimme rivakasti liikkeelle ajatuksena ratsastaa Hilla ja Juhis kiinni, sillä Hapiksen urheilumotivaatio aina hiukan kärsii yksin taivaltaessa. Kilometrit hujahtelivat oli, ja aloin ihmettelemään, kun Hillaa ja Juhista ei näkynyt. Kohta tupsahdinkin jo ensimmäiseen huoltoon, missä väki vastaanotti meidät tyrmistyneenä, koska olin ensimmäinen suomalaisista, vaikka kaksi muuta ratsukkoa lähtivät minua ennen. Päättelimme, että sekä Tanja että Hilla olivat ratsastaneet harhaan. Hapis joi pitkään, ja jatkoimme sitten matkaa. Polut olivat nyt hidaskulkuisempia, sillä pohjalla oli hienoa hiekkaa, joka välillä upotti taas arvaamattomasti. Jossain vaiheessa päädyimme meren rantaan, missä kuljettiin puolisen kilometriä rannan suuntaisesti. Polku ei ollut ihan rannassa, ja se kantoi vähän epätasaisesti, joten päätin jättää rantalaukat väliin. Alempana hiekkarannalla oli ihmisiä nauttimassa aurinkoisesta päivästä ja jopa yksi leijalautailija. Hapis on tyyni poika, eikä häiriintynyt muista, mutta yläviistossa väijyvää vetoleijaa piti kuitenkin pitää tiukasti silmällä, kun ratsastimme ohi. Muutaman kilometrin päässä odotti taas huoltoporukka, ja siinä juomia ryypiskellessämme Tanja ja Hillakin saapuivat. Loppukierros kuljettiin porukassa. Rannalla ja upottavilla pohjilla hiukan hyytynyt Haba piristyi

6 Faran imussa, ja kulki taas keveästi. Eläinlääkärin tarkastukset ja tauko menivät samalla rutiinilla kuin aiemmin. Kaikki kolme suomalaisratsukkoa pääsivät jatkamaan, ja viimeinen kierros olisi sama 20km kierros kuin äskenkin. Tanja ja Fara lähtivät taas muutaman minuutin edellä, ja me Hillan kanssa 20s erolla. Fara oli jo kadonnut horisonttiin, kun Hapis ja Juhis hölköttelivät rennosti viimeiselle etapille. Meillä oli Hillan kanssa sama tilanne, eli olimme hakemassa ensimmäistä 1*-tulosta, joten päätimme jatkaa tasaisella varmalla tahdilla maaliin ilman sen kummempaa kilparatsastamista. Molemmilla oli takana yrityksiä, kun tulosta ei ole tullut, ja tunnelma oli päättäväinen. Tänään tulos otettaisiin! Viimeinenkin lenkki sujahti nopeasti rupatellessa. Vuorottelimme vetohevosta hevosten piristämiseksi. Hapiksessa kilometrit alkoivat jo tuntumaan, ja viimeisessä huollossa kävikin niin onnettomasti, että se kompastui ja kävi polvillaan. Hapis on vähän kompura etupäästään muutenkin, ja kun se kuikuili yhtä aikaa virolaista yleisöä siinä löntystäessään kohti omaa huoltajaamme, toinen etukavio tökkäsi ja sitten oltiinkin melkein päällään. Pysyin kuitenkin kyydissä, ja nopea tarkastus osoitti, ettei ihoon ollut tullut ruhjeita. Kömmähdys menee täysin omaan piikkiini, sillä hevoseni tuntien olisi pitänyt ratsastaa skarpisti loppuun asti. Hyvä läksy tulevia kisoja ajatellen. Jatkoimme rauhakseen matkaa, ja kun hevonen tuntui selkään ihan normaalilta, jatkoimme hölkällä maaliin asti. Maaliviivalla huoltotiimini oli vastassa totisena jäiden kanssa, sillä heille oli ilmoitettu kompuroinnista, ja he olivat saaneet valmentajalta perusteelliset toimintaohjeet. Maalissa palautumisajalla ei ole enää merkitystä, mutta kompuroinnin vuoksi meillä oli kiire maalitarkastukseen, ettei osumaa ottaneet polvet ehtisi täyttyä seisoskellessa. Hapis onneksi palautui muutamassa minuutissa, ja saatiin siirtyä Vet-alueelle. Maalissa kaikki eläinlääkärit katsovat liikkeet ja äänestävät tuloksesta. Kun äänestystulos julistettiin hyväksytyksi, pakko myöntää, että polvet hiukan notkahti. Oli myös liikuttavaa huomata, kuinka muutkin suomalaiset hymyilivät helpottuneena.

7 Tanja ja Fara olivat tulleet maaliin n. 10 minuuttia aiemmin vauhdikkaasti taistellen virolaisen ratsukon kanssa 5. sijasta, mutta tällä kertaa kilpailija oli parempi. Suomalaiset olivat lopulta peräkkäisillä sijoilla Tanja ja Fara 6., Hilla ja Juhis 7., ja me Hapiksen kanssa 8. Kaiken kaikkiaan tuloksen saivat 12 ratsukkoa. Täydelliset tulokset löytyvät Fein sivuilta: 200F33E2AE Saimme palkinnoksi ruusukkeen ja hevosnamupussin. Vaatimattomasta sijoituksesta huolimatta mielentilani oli kuin mestarilla! Sanotaan, että rahalla saa ja hevosella pääsee. Tällä kertaa rahalla sai mielettömän kokemuksen, ja hevosellakin pääsi maaliin asti, mikä ei ole näillä matkoilla enää itsestäänselvyys. Siinä viimeisiä kilometrejä ratsastaessani mietin, että vaikka tulos jäisikin kompuroinnin vuoksi saamatta, kokemus oli silti yhtä arvokas, sillä olimme selvinneet sujuvasti matkasta läpi Suomen, yli meren ja kykenimme kahden päivän matkustamisesta huolimatta suorittamaan täysin omalla tasollamme itse kilpailupäivänäkin! Elämä on valintoja, ja vaikka ulkomailla kilpailemisen kustannus on kieltämättä moninkertainen kotimaan kisoihin verrattuna, en voi silti kuin suositella. Suomalaiset ovat parasta seuraa, ja yhteishenki on upea. Toisia autetaan, tuetaan ja tsempataan yli tiimi- ja välillä kansallisuusrajojenkin. Pienessä lajissamme kilpaillaan suurelta osin amatööripohjalta, omilla itse valituilla ja valmennetuilla hevosilla ja täysin omalla kustannuksella, joten kokemuksia, viisautta ja apua jakamalla kaikki voittavat. Tätä lisää!

8 Kilpailujen palautelomake Kilpailuista on mahdollista antaa järjestäjälle palautetta. Palautteen antaminen onnistuu seuraavasta linkistä: qrdebtdrfce9toafvp5s-kvri071ppzj&_hid=anna-palautetta-kilpailuista-2018 Sääntömuutosehdotukset: Sääntömuutosehdotukset ensi vuodelle pitää jättää mennessä, mutta toki niitä voi jättää komitealle jo hyvissä ajoin. Ohessa linkki sääntömuutosehdotus- lomakkeeseen:

Sääntömuutosehdotukset ensi vuodelle pitää jättää mennessä, mutta toki niitä voi jättää komitealle jo hyvissä ajoin.

Sääntömuutosehdotukset ensi vuodelle pitää jättää mennessä, mutta toki niitä voi jättää komitealle jo hyvissä ajoin. SRL Matkaratsastuskomitea tiedottaa 2/2018 Moikka! Monen pettymykseksi Laitilan kisat jouduttiin perumaan myöhäisen kevään ja siitä johtuneen teiden huonon kunnon takia. Toivotaan että ensi viikolla Pinsiössä

Lisätiedot

1000 Lakes Rally eli Jyväskylän Suurajot 29.6.2013

1000 Lakes Rally eli Jyväskylän Suurajot 29.6.2013 Tarinoita kotikulmilta ja vähän maailmaltakin: Onpa tässä muutama kisa kurvailtu edellisen kirjoittelun jälkeenkin 1000 Lakes Rally eli Jyväskylän Suurajot 29.6.2013 Tuttuja teitä kotikulmilla. Mekaanikkoina

Lisätiedot

Janne-Pekka Nurmen ja Kari Nurmen matkakertomus Salomon 4Trailsiin 2012.

Janne-Pekka Nurmen ja Kari Nurmen matkakertomus Salomon 4Trailsiin 2012. Janne-Pekka Nurmen ja Kari Nurmen matkakertomus Salomon 4Trailsiin 2012. Vuorijuoksujen ja erilaisten extreme-kisojen suosio on lisääntynyt huimasti viime vuosien aikana. Siispä olihan sitä lähdettävä

Lisätiedot

SM-kilpailut SM-kilpailut Keskustelu sosiaalisessa mediassa. Hei! Matkaratsastuskomitea tiedottaa 4/16

SM-kilpailut SM-kilpailut Keskustelu sosiaalisessa mediassa. Hei! Matkaratsastuskomitea tiedottaa 4/16 Hei! Kisakäynti on saatu oikein kunnolla käyntiin niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Seurat ovat ahkeroineet kisoja ja suomalaiset ovat tehneet upeita suorituksia eri puolilla maailmaa - hienoa! Kesä lähestyy

Lisätiedot

Kooste matkaratsastuksen kilpailusääntömuutoksista vuodelle 2013. Näitä sääntöjä noudatetaan SRL:n alaisissa kilpailuissa 1.1.2013 lukien.

Kooste matkaratsastuksen kilpailusääntömuutoksista vuodelle 2013. Näitä sääntöjä noudatetaan SRL:n alaisissa kilpailuissa 1.1.2013 lukien. Kooste matkaratsastuksen kilpailusääntömuutoksista vuodelle 2013 Näitä sääntöjä noudatetaan SRL:n alaisissa kilpailuissa 1.1.2013 lukien. Muutokset vuoden 2010 sääntöihin on merkitty alleviivauksiin. Uudet

Lisätiedot

Someron Esan uimarin kilpailuohje kilpailumatkoilla pitää käyttää seuran edustusasua aina

Someron Esan uimarin kilpailuohje kilpailumatkoilla pitää käyttää seuran edustusasua aina kilpailumatkoilla pitää käyttää seuran edustusasua aina EDELLINEN PÄIVÄ: pitää syödä hyvin, että jaksaa. KARKIT JA NAPOSTELTAVA OLISI SYYTÄ JÄTTÄÄ POIS. Hyvä tapa varsinkin ennen pääkisoja, on aloittaa

Lisätiedot

Vaatimukset 1-taso 2-taso 3-taso 4-taso 5-taso Status epäviralliset viralliset Kohderyhmä Sport: (tallikilpailut, harjoituskilpailut)

Vaatimukset 1-taso 2-taso 3-taso 4-taso 5-taso Status epäviralliset viralliset Kohderyhmä Sport: (tallikilpailut, harjoituskilpailut) Kohderyhmä (tallikilpailut, harjoituskilpailut) (Seurakilpailut) (Aluekilpailut) (Kansalliset kilpailut) (WR-kilpailut) Maajoukkue Tavoitteellinen kilpaurheilu Tähtikilpailut Aloittaville ratsastajille,

Lisätiedot

Työssäoppiminen Rietbergissä, Saksa Suvi Hannula, Kalajoen ammattiopisto

Työssäoppiminen Rietbergissä, Saksa Suvi Hannula, Kalajoen ammattiopisto Työssäoppiminen Rietbergissä, Saksa 15.10.-26.11. 2016 Suvi Hannula, Kalajoen ammattiopisto Kiinnostuin ulkomaan työssäoppimisesta muistaakseni ensimmäisellä luokalla ammattikoulussa, kun opettaja otti

Lisätiedot

KILPAILIJATIEDOTE sivu 1

KILPAILIJATIEDOTE sivu 1 KILPAILIJATIEDOTE sivu 1 Kilpailun nimi Lieksa Ralli Päivämäärä 29.06.2019 Kilpailun järjestäjä Ralli Team Kainuu Ry / HAMU Ry Paikkakunta Lieksa 1. KILPAILUSTA YLEENSÄ 1.1 Kilpailun aikataulu pe 28.6.2019

Lisätiedot

Oppaamme ollessamme kohua aiheuttaneen patsaan luona. Pronssisoturi

Oppaamme ollessamme kohua aiheuttaneen patsaan luona. Pronssisoturi EP Senioripoliisit Kevätmatka 2017 Tämän matkan valmistelu alkoi jo kuukausia ennen sen toteutumista taustoittamalla matkakohteita ja nyt päädyttiin perinteisesti Viroon ja siihen, että olemme koko ajan

Lisätiedot

Lännenratsastuksen all-around lajiseminaari

Lännenratsastuksen all-around lajiseminaari Lännenratsastuksen all-around lajiseminaari Ohjelma: Ranking pokaalien jako All around komitea 2017 Lisäykset lajisääntöihin vuodelle 2018 Toimintasuunnitelma 2018 Kauden 2018 kilpailut 2018 komitean jäsenet

Lisätiedot

Tervetuloa koirajuoksun ja 1-koiran kärry Suomen Mestaruuskilpailuihin

Tervetuloa koirajuoksun ja 1-koiran kärry Suomen Mestaruuskilpailuihin Tervetuloa koirajuoksun ja 1-koiran kärry Suomen Mestaruuskilpailuihin 7.-8.10.2017 Kilpailupaikan osoite: Rauhalantie 50, Mäntsälä www.uvu.fi/sm2017 AIKATAULU LAUANTAI Kilpailutoimisto aukeaa kello 7:30

Lisätiedot

KOTKA. Kotka on Suomen merellisimpiä kaupunkeja. Se sijaitsee Suomenlahden rannikolla Helsingistä

KOTKA. Kotka on Suomen merellisimpiä kaupunkeja. Se sijaitsee Suomenlahden rannikolla Helsingistä Kuvat: Kotkan kaupunki KOTKA Kotka on Suomen merellisimpiä kaupunkeja. Se sijaitsee Suomenlahden rannikolla Helsingistä itään puolentoista tunnin ajomatkan päässä. Kotka on Kymijoen ja meren yhdyskohtaan

Lisätiedot

Matkaratsastuskomitean kokouksesta poimittua 9.11. Heidi

Matkaratsastuskomitean kokouksesta poimittua 9.11. Heidi 9.11. Kun vuosi lähenee loppuaan, niin monet asiat loksahtelevat kohdilleen. Komitea on tehnyt ankarasti töitä saattaakseen kaikki tehtäväksi annetut asiat päätökseen. Säännöt ovat muotoutuneet uusien

Lisätiedot

Taso 5: tuntia viikossa, kilpakuntoilija ohjelma, jossa painotus monipuolisuudessa

Taso 5: tuntia viikossa, kilpakuntoilija ohjelma, jossa painotus monipuolisuudessa Taso 5: 23.7 19.8.2018 5-8 tuntia viikossa, kilpakuntoilija ohjelma, jossa painotus monipuolisuudessa Ohjeita ajalle 23.7. 19.8.2018 Nyt kun kelit jatkuu ilmeisen hyvinä, niin kannattaa panostaa pyöräilyyn

Lisätiedot

Suomalaisjuniorit Murto ja Junnola hyville sijoille Latvian kansainvälisessä motocross-kisassa

Suomalaisjuniorit Murto ja Junnola hyville sijoille Latvian kansainvälisessä motocross-kisassa Suomalaisjuniorit Murto ja Junnola hyville sijoille Latvian kansainvälisessä motocross-kisassa Team Manninen Bros. Honda avasi kilpailukautensa Latviassa Kegumsin kansainvälisessä motocrosskisassa. Tiimikuljettajista

Lisätiedot

Huom! Muista noutittaessa max ajonopeus on 80 km/h

Huom! Muista noutittaessa max ajonopeus on 80 km/h KILPAILIJATIEDOTE Kilpailun nimi Lieksa Ralli Päivämäärä 16.06.2018 Kilpailun järjestäjä Ralli Team Kainuu Ry / HAMU Ry Paikkakunta Lieksa 1. KILPAILUSTA YLEENSÄ 1.1 Kilpailun aikataulu pe 15.6.2016 (vain

Lisätiedot

Peltotie Nivala Kilpailutoimisto Tanja Mähönen

Peltotie Nivala Kilpailutoimisto Tanja Mähönen KILPAILIJATIEDOTE Kilpailun nimi Nivalan Kapinaralli Päivämäärä 13.10.2018 Kilpailun järjestäjä Kisa 2000 Ry / HAMU Ry Paikkakunta Nivala 1. KILPAILUSTA YLEENSÄ 1.1 Kilpailun aikataulu la 13.10.2018 klo

Lisätiedot

Mitä tapahtuikaan nuorisopalveluissa hiihtolomaviikolla: 8.3. Hollihaan Hulinat klo

Mitä tapahtuikaan nuorisopalveluissa hiihtolomaviikolla: 8.3. Hollihaan Hulinat klo Mitä tapahtuikaan nuorisopalveluissa hiihtolomaviikolla: 8.3. Hollihaan Hulinat klo 10.00 16.00. Liikennepuistossa järjestettiin ensimmäisen kerran koko perheen talvitapahtuma jossa ohjelmassa oli huskyvaljakkoajelua,

Lisätiedot

61. TS-KORTTELIAJO. 61. TS-kortteliajo Kilpailuohje rev 27.4.

61. TS-KORTTELIAJO. 61. TS-kortteliajo Kilpailuohje rev 27.4. 61. TS-KORTTELIAJO 61. TS-kortteliajo 61. TS-KORTTELIAJOT Kilpailun johtaja Ylituomari Tuomarineuvosto Ratamestari Järjestyspäällikkö Maalikamera Kierroslaskija Kuuluttaja Sihteeri, tulospalvelu Ari Aalto

Lisätiedot

Tämän vuoden matkaratsastuskomitea kokoontui ja järjestäytyi 15.2 Helsingissä, ratsastajainliiton tiloissa.

Tämän vuoden matkaratsastuskomitea kokoontui ja järjestäytyi 15.2 Helsingissä, ratsastajainliiton tiloissa. SRL Matkaratsastuskomitea tiedottaa 1/2018 Moikka! Kirpeistä keleistä huolimatta kotimaan kisakausi on jo hyvässä vauhdissa. Uusi komitea on nimetty, ja nyt saatte vihdoin ensimmäisen tiedotteen. Odottelimme

Lisätiedot

KILPAILIJATIEDOTE. Kilpailun nimi V Shell Piippolaralli Päivämäärä Kilpailun järjestäjä Ralli Team Kainuu Ry / HAMU Ry

KILPAILIJATIEDOTE. Kilpailun nimi V Shell Piippolaralli Päivämäärä Kilpailun järjestäjä Ralli Team Kainuu Ry / HAMU Ry KILPAILIJATIEDOTE Kilpailun nimi V Shell Piippolaralli Päivämäärä 6. 1.2018 Kilpailun järjestäjä Ralli Team Kainuu Ry / HAMU Ry Paikkakunta Piippola 1. KILPAILUSTA YLEENSÄ 1.1 Nuotitus Nuotitus tapahtuu

Lisätiedot

Helsinki International Horse Show karsintajärjestelmä 2015

Helsinki International Horse Show karsintajärjestelmä 2015 päivitetty 2.6.. Helsinki International Horse Show karsintajärjestelmä 2015 Suomen Ratsastajainliitto ja BCM Scanhorse ovat sopineet seuraavista kansallisista kilpailuluokista ja SRL:n kiintiöpaikoista

Lisätiedot

1000 LAKES RALLY KILPAILIJAOHJE

1000 LAKES RALLY KILPAILIJAOHJE 1000 LAKES RALLY KILPAILIJAOHJE Tervetuloa 1000 LAKES RALLY:n 22.08.2014 Luethan oheisen kilpailijaohjeen tarkasti, sillä se sisältää kilpailupäivien kannalta välttämätöntä tietoa. Tärkeimmät yhteystiedot:

Lisätiedot

Matkaratsastuskomitean kokouksesta Heidi

Matkaratsastuskomitean kokouksesta Heidi 17.10. Hupsheijaa, ollaan lokakuussa! Vielä on yhdet kilpailut jäljellä, mutta moni suunnittelee jo täysillä seuraavaa kautta. Alkavan kauden kilpailukalenteri on pääpiirteittäin valmis, joten hyvä on

Lisätiedot

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme

Hän oli myös koulullamme muutaman sunnuntain ohjeistamassa meitä. Pyynnöstämme hän myös naksautti niskamme Kiinaraportti Sain kuulla lähdöstäni Kiinaan 3 viikkoa ennen matkan alkua ja siinä ajassa en ehtinyt edes alkaa jännittää koko matkaa. Meitä oli reissussa 4 muuta opiskelijaa lisäkseni. Shanghaihin saavuttua

Lisätiedot

KILPAILUTOIMISTO Kilpailupäivänä klo 7.30 alkaen, Jättiläisenmaan ravintolan alakerroksessa Kilpailutoimisto Tanja Mähönen 040 7659298

KILPAILUTOIMISTO Kilpailupäivänä klo 7.30 alkaen, Jättiläisenmaan ravintolan alakerroksessa Kilpailutoimisto Tanja Mähönen 040 7659298 KILPAILIJATIEDOTE Kilpailun nimi Jättiläisenmaa RalliSprint Päivämäärä 21.03.2015 Kilpailun järjestäjä Ralli Team Kainuu Ry / Harrasteralli Ry Paikkakunta Kivesvaara 1. KILPAILUSTA YLEENSÄ 1.1 Kilpailun

Lisätiedot

TEKNINEN OPAS. Mastercupin osakilpailu

TEKNINEN OPAS. Mastercupin osakilpailu TEKNINEN OPAS versio 1.0 19.8.2015 Teknistä opasta täydennetään tarvittaessa ennen kilpailua, tarkista että käytössäsi on viimeisin versio tästä oppaasta. ( www.koivistonisku.fi ) Mastercupin osakilpailu

Lisätiedot

Sääntöjä on jälleen päivitetty

Sääntöjä on jälleen päivitetty 19.1. Kausi tärähtää käyntiin nyt ja heti. Ensimmäiset kilpailut ovat ovella. Paljon on tapahtunut ja paljon tulee tapahtumaan. Tehdään yhdessä alkavasta vuodesta lajimme kannalta merkittävä. Kilpailuja

Lisätiedot

KILPAILIJATIEDOTE. Kilpailun nimi VI Shell Piippolaralli Päivämäärä Kilpailun järjestäjä Ralli Team Kainuu Ry / HAMU Ry

KILPAILIJATIEDOTE. Kilpailun nimi VI Shell Piippolaralli Päivämäärä Kilpailun järjestäjä Ralli Team Kainuu Ry / HAMU Ry KILPAILIJATIEDOTE Kilpailun nimi VI Shell Piippolaralli Päivämäärä 12. 1.2019 Kilpailun järjestäjä Ralli Team Kainuu Ry / HAMU Ry Paikkakunta Piippola 1. KILPAILUSTA YLEENSÄ 1.1 Nuotitus Nuotitus tapahtuu

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Matkaratsastuskomitea 2014 15.07. Heidi

Matkaratsastuskomitea 2014 15.07. Heidi 15.07. Kesä on parhaimmillaan ja lomat rullaavat. Sisulaiset urakoivat seurakisoja ja SISU-cup käynnistyy pian. Elokuussa järjestetään SM-kilpailut ja syyskuussa alemestaruuskilpailut. Vielä on aikaa valmistautua,

Lisätiedot

Matkaratsastuskomitea 2014 25.08. Heidi

Matkaratsastuskomitea 2014 25.08. Heidi 25.08. Kovin on jo syksyistä ja sadettakin on saatu. Ranskassa aloitellaan MM-kisoja ja tietojeni mukaan siellä on tehokas iskujoukko suomalaisia kannustamassa ja nuuhkimassa suuren maailman kisatuulia.

Lisätiedot

Luokka 1a Amateur Tour, 80 cm, arv (A2/A2) 2- taso (200, 150, 125, 100, 80, 60, 50)

Luokka 1a Amateur Tour, 80 cm, arv (A2/A2) 2- taso (200, 150, 125, 100, 80, 60, 50) Kansallinen kutsu Helsinki International Horse Show Tervetuloa Helsinki International Horse Show n kotimaisiin 2- ja 3- tason luokkiin. Luokat ovat avoimet Helsinki Horse Show karsintataulukon mukaisesti!

Lisätiedot

23. Satakunnan ajot 18.-19.6.2016 (etappiajo) Skoda maantiecupin 4. osakilpailu (etappiajo) TEKNINEN OPAS

23. Satakunnan ajot 18.-19.6.2016 (etappiajo) Skoda maantiecupin 4. osakilpailu (etappiajo) TEKNINEN OPAS 23. Satakunnan ajot 18.-19.6.2016 (etappiajo) Skoda maantiecupin 4. osakilpailu (etappiajo) TEKNINEN OPAS versio 1.1 16.6.2016 Teknistä opasta täydennetään tarvittaessa ennen kilpailua, tarkista että käytössäsi

Lisätiedot

KANSALLINEN ENDURANCE SALOON SARJA SÄÄNNÖT 2015

KANSALLINEN ENDURANCE SALOON SARJA SÄÄNNÖT 2015 KANSALLINEN ENDURANCE SALOON SARJA SÄÄNNÖT 2015 1. Yleistä 1.1. Kansallisen Endurance Saloon sarjan osakilpailut järjestetään AKK- Motorsport ry:n luvalla Autourheilun Sääntökirjan 2015 ja näiden vuoden

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU JUNIOREIDEN JUHLASUURKILPAILUT XXX

KILPAILUKUTSU JUNIOREIDEN JUHLASUURKILPAILUT XXX KILPAILUKUTSU JUNIOREIDEN JUHLASUURKILPAILUT XXX Sinä 7 20 -vuotias nuori, oletko miekkailija? Tule mukaan perinteiseen Suomen suurimpaan juniorimiekkailun huipputapahtumaan. Junioreiden JuhlaSuurkilpailut

Lisätiedot

Matkaratsastuskomitea tiedottaa

Matkaratsastuskomitea tiedottaa Matkaratsastuskomitea tiedottaa Paljon asiaa on kertynyt uuteen tiedotteeseen ja on hienoa saada tämä tietopaketti luettavaksenne. Lähiaikoina olemme saaneet erityisen hienoja uutisia maailmalta, sillä

Lisätiedot

Rallispecial

Rallispecial Kilpailun säännöt 1. Järjestäjä Kilpailun järjestää Rallimiehet Ry. Kilpailussa noudatetaan Harrastemootoriurheilun keskusjärjestön ja kilpailunjärjestäjän sääntöjä sekä turvallisuusohjeita http://www.harrastemoottoriurheilu.fi/

Lisätiedot

Matkatyö vie miestä. Miehet matkustavat, vaimot tukevat

Matkatyö vie miestä. Miehet matkustavat, vaimot tukevat Matkatyö vie miestä 5.4.2001 07:05 Tietotekniikka on helpottanut kokousten valmistelua, mutta tapaaminen on silti arvossaan. Yhä useampi suomalainen tekee töitä lentokoneessa tai hotellihuoneessa. Matkatyötä

Lisätiedot

Hejdå! - Terveisiä Norjasta

Hejdå! - Terveisiä Norjasta Hejdå! - Terveisiä Norjasta. 17.06.2109 Tai oikeastaan tällä hetkellä istun jo autossa ruotsin puolella, matkalla kohti Tulkholmaa. Reissun viimeinen treeni tehtiin juuri Örebrossa joka oli 1,30h juoksu.

Lisätiedot

Keskiviikko

Keskiviikko Maanantai 25.6.2018 Aloitimme neljännen työviikkomme matkustamalla Suomenniemeen, jossa kävimme piristämässä asiakkaita Metsätähden toimintakeskuksella. Aloitimme ohjelman tuttuun tapaan yhteislauluilla,

Lisätiedot

TEKNINEN OPAS: BIKE WEEKEND MARATHON 25.7.2015

TEKNINEN OPAS: BIKE WEEKEND MARATHON 25.7.2015 TEKNINEN OPAS: BIKE WEEKEND MARATHON 25.7.2015 KILPAILUTOIMISTO Kilpailutoimisto on avoinna Lahden Urheilukeskuksen piha- alueella lauantaina klo 8 alkaen. Puhelin kilpailutoimistoon: 0405687059 / Juho

Lisätiedot

Nuorten MM-kilpailut Abu Dhabissa

Nuorten MM-kilpailut Abu Dhabissa 07.11. Marraskuussa ollaan ja lunta odotetaan varmaan jo monessa pirtissä. Halloween on takana ja todellinen mr-henkilö huipensi sen Kuumassa kisatunnelmassa. Ainakin viimeisen luokan palkintojenjako hoidettiin

Lisätiedot

Kysely lähetettiin Helmen kautta toukokuun lopussa 2018 Vastausaika kaksi viikkoa Vastauksia tuli 548 suomenkielistä ( peruskoululaisia n 4000) ja

Kysely lähetettiin Helmen kautta toukokuun lopussa 2018 Vastausaika kaksi viikkoa Vastauksia tuli 548 suomenkielistä ( peruskoululaisia n 4000) ja 2018 Kysely lähetettiin Helmen kautta toukokuun lopussa 2018 Vastausaika kaksi viikkoa Vastauksia tuli 548 suomenkielistä ( peruskoululaisia n 4000) ja 161 ruotsinkielistä (peruskouluikäisiä n 900) 21%

Lisätiedot

Mannerheimin Kiinan-reitin ratsastanut Tony Ilmoni pääsi kokeilemaan maisemaratsastusta läntisellä Uudellamaalla.

Mannerheimin Kiinan-reitin ratsastanut Tony Ilmoni pääsi kokeilemaan maisemaratsastusta läntisellä Uudellamaalla. HIPPOS Nro 8/2010 Melkein paratiisissa Mannerheimin Kiinan-reitin ratsastanut Tony Ilmoni pääsi kokeilemaan maisemaratsastusta läntisellä Uudellamaalla. Teksti ja kuvat TONY ILMONI Snappertuna 90 kilometrin

Lisätiedot

Hämeenlinna Etu-Hätilän kivääriampumarata

Hämeenlinna Etu-Hätilän kivääriampumarata Hämeenlinna 2.12.2017 Etu-Hätilän kivääriampumarata Kansallinen partioajo 3 henkisin joukkuein 1 = Avoin (kuskin luokitus vapaa) 2 = B (partiossa vähintään 1 B-luokan kuski, ei A- kuskeja) 3 = C (partiossa

Lisätiedot

Saaristomeren Melojat ry TIEDOTE kesäkuu 2015

Saaristomeren Melojat ry TIEDOTE kesäkuu 2015 Saaristomeren Melojat ry TIEDOTE kesäkuu 2015 /Nuorisojaosto Ajankohtaista: Oletko kiinnostunut lähtemään yhden yön retkelle syyskuun viikonloppuna? Mukaan sunnuntain 28.6. Gullö Rundiin Tammisaareen?

Lisätiedot

Keskiviikko

Keskiviikko Maanantai 11.6.2018 Piristyspartion toinen viikko lähti käyntiin matkaamalla Rantakylään vanhusten taloille. Kävimme pyytämässä asiakkaita mukaan aamupäivän ohjelmaamme ja saimme kasaan mukavan kokoisen

Lisätiedot

Helsinki International UB Horse Show karsintajärjestelmä 2014

Helsinki International UB Horse Show karsintajärjestelmä 2014 Helsinki International UB Horse Show karsintajärjestelmä 2014 Suomen Ratsastajainliitto ja BCM Scanhorse ovat sopineet seuraavista kansallisista kilpailuluokista ja SRL:n kiintiöpaikoista Helsinki International

Lisätiedot

Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin

Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin Nuorisopalveluiden kesää sanoin ja kuvin Oulunsalon kesänuokkari Oulunsalon nuorisotalolla järjestettiin 6. - 23.6.2016 klo 11-19 nuorisotalon avoimen toiminnan lisäksi kursseja ja kerhoja yhteistyössä

Lisätiedot

Sport: (Aluekilpailut) Jo kisanneille ratsukoille. Kisaajilla mahdollisuus kuulua aluevalmennusrinkiin.

Sport: (Aluekilpailut) Jo kisanneille ratsukoille. Kisaajilla mahdollisuus kuulua aluevalmennusrinkiin. ISLANNINHEVOSET Vaatimukset 1-taso 2-taso 3-taso 4-taso 5-taso Kohderyhmä (Seurakilpailut, tallikilpailut, harjoituskilpailut) Aloittaville ratsastajille, harrastekilpailijoille ja nuorille hevosille koulutustavoite

Lisätiedot

Koillis-Savo Ralli Kilpailijaohje

Koillis-Savo Ralli Kilpailijaohje Koillis-Savo Ralli 20.01.2018 Kilpailijaohje Kilpailun järjestelytoimikunnan terveiset Hyvä Koillis-Savo Rallin, F-rallisarjan osanottaja Toivotan sinut tervetulleeksi Kaavilla järjestettävään Koillis-Savo

Lisätiedot

Työssäoppiminen Saksan Rietbergissä

Työssäoppiminen Saksan Rietbergissä Työssäoppiminen Saksan Rietbergissä 6.10. 14.11.2014 Sisustusrakennusalan opiskelijat Anne Kinnunen ja Johanna Laukkanen Piippolan ammatti- ja kulttuuriopisto Ajatuksena oli lähteä työharjoittelujakson

Lisätiedot

Esteseminaari 2016 Esteratsastuskomitea

Esteseminaari 2016 Esteratsastuskomitea Esteseminaari 2016 Esteseminaari 2016 Valiomerkit 2015 Toimintasuunnitelma 2017 Talous Sääntömuutosehdotukset 2017 KS I ja KS III Kilpailukalenteri 2017 Kilpailujen hakuprosessi/päällekkäisyydet/kaupalliset

Lisätiedot

OHJEET KILPAILIJOILLE

OHJEET KILPAILIJOILLE kansalliset 15. 16.12.2018 OHJEET KILPAILIJOILLE NUORTEN MM JA EYOF-KATSASTUS OHJEET KILPAILIJOILLE OHJELMA Perjantai 14.12. Klo 17.00-19.00 Lauantai 15.12. Klo 9.00 Klo 9.00 Klo 10.00 10.45 Klo 11.00

Lisätiedot

Caddie Book Sekaparifrisbeegolfin SM-kisat. Pikkarala, Oulu

Caddie Book Sekaparifrisbeegolfin SM-kisat. Pikkarala, Oulu Caddie Book Sekaparifrisbeegolfin SM-kisat Pikkarala, Oulu 15.-16.6 Yleistä kisasta Oulun Pikkaralassa pelataan kesäkuussa sekaparifrisbeegolfin SM, kisojen järjestelyistä vastaa Oulun frisbeeseura yhteistyössä

Lisätiedot

Patamäen E-tytöt maailman suurimmassa lentopallotapahtumassa POWER CUPissa Raahessa 5-8.6.2014

Patamäen E-tytöt maailman suurimmassa lentopallotapahtumassa POWER CUPissa Raahessa 5-8.6.2014 Patamäen E-tytöt maailman suurimmassa lentopallotapahtumassa POWER CUPissa Raahessa 5-8.6.2014 Pientä 'suurta' jännitystä ilmassa saapuminen majoituspaikkaan liikuntahallille. Makuupaikkojen valinta ja

Lisätiedot

Kyu Cup 2015 SIJAINTI ALUSTAVA OHJELMA KENDO. Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa 31.10. 1.11.2015

Kyu Cup 2015 SIJAINTI ALUSTAVA OHJELMA KENDO. Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa 31.10. 1.11.2015 Kyu Cup 2015 Kendo, Iaido ja Jodo kilpailut Porissa 31.10. 1.11.2015 Pori Kendoseura järjestää Kyu Cup kendokilpailut lokakuun lopulla 31.10. 1.11.2015 Porissa. Kaikki kyu tasoiset kendon, iaidon ja jodon

Lisätiedot

Ohjeita passilajien järjestäjille. Passitoimikunta

Ohjeita passilajien järjestäjille. Passitoimikunta Ohjeita passilajien järjestäjille Passitoimikunta 24.02.2015 Ohjeistuksen tarkoitus on antaa tukea passilajien järjestämiseen, ennen kaikkea kuvata tarvittavien tuomareiden ja toimihenkilöiden määrää ja

Lisätiedot

90 cm, Prix de Keravan Ratsastuskoulu, ESRA:n aluemestaruus. Klo Koulukoe, Helppo C Tutustumisluokan kouluohjelma (rata B) 2016

90 cm, Prix de Keravan Ratsastuskoulu, ESRA:n aluemestaruus. Klo Koulukoe, Helppo C Tutustumisluokan kouluohjelma (rata B) 2016 KILPAILIJATIEDOTE JA AIKATAULU Sunnuntai 10.9.2017 Luokka 1 3-taso 105 cm, Prix de Keravan Ratsastusseura ry Avoin kaikille (160, 120, 100, 80 ) Klo 11.30-13.30 Koulukoe, FEI:n kenttäkilpailuohjelma 1*

Lisätiedot

Nuoret kilpailunjärjestäjinä

Nuoret kilpailunjärjestäjinä Osallista nuoret mukaan seuratoimintaan! Nuoret kilpailunjärjestäjinä Ennimaria Järventausta & Vesa Suonurmi, Kyrös-Rasti Kyrös-Rasti Hämeenkyröläinen suunnistukseen erikoistunut seura KyRa kuuluu Hämeen

Lisätiedot

1-tasolla kilpaileville ratsastajille: Bronze Rider Trophy. 2-tasolla kilpaileville ratsukoille: Avoin kaikille:

1-tasolla kilpaileville ratsastajille: Bronze Rider Trophy. 2-tasolla kilpaileville ratsukoille: Avoin kaikille: 1-tasolla kilpaileville ratsastajille: Bronze Rider Trophy 2-tasolla kilpaileville ratsukoille: Silver Dressage Rider Trophy SilverJumping Rider Trophy Avoin kaikille: Gold Dressage Rider Trophy Gold Jumping

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU JUNIOREIDEN SUURKILPAILUT XXIX

KILPAILUKUTSU JUNIOREIDEN SUURKILPAILUT XXIX KILPAILUKUTSU JUNIOREIDEN SUURKILPAILUT XXIX Sinä 7 20 -vuotias nuori, oletko miekkailija? Tule mukaan perinteiseen Suomen suurimpaan juniorimiekkailun huipputapahtumaan. Junioreiden Suurkilpailut XXIX

Lisätiedot

Helsinki International Horse Show karsintajärjestelmä

Helsinki International Horse Show karsintajärjestelmä Helsinki International Horse Show karsintajärjestelmä 2017 23.2.2017 Horse Show osallistumisoikeudet jaetaan kilpailukalenterin mukaisessa aikajärjestyksessä. Mikäli ratsukko on saavuttanut osallistumisoikeuden

Lisätiedot

MeLaRan järjestämissä kansallisissa kouluratsastuskilpailuissa

MeLaRan järjestämissä kansallisissa kouluratsastuskilpailuissa Meri-Lapin ratsastajat ry LEHDISTÖTIEDOTE Lahentie 95430 Tornio 29.6.2014 Järjestäjä MeLaRa ry Kilpailu Kansalliset kouluratsastuskilpailut Aika 28.-29.6.2014 Paikka Meri-Lapin Hevospalvelun talli MeLaRan

Lisätiedot

Joukkueenjohtajan rooli ja tehtävät arvokisoissa

Joukkueenjohtajan rooli ja tehtävät arvokisoissa Joukkueenjohtajan rooli ja tehtävät arvokisoissa Joukkueenjohtajan tehtävät: Ennen matkaa: -Palaverit järjestelyistä (liitto, mj-valmentaja, mahdolliset tukihenkilöt) -Maajoukkue leirillä esittäytyminen,

Lisätiedot

Helppo hevoset ( ), avoin kaikille (160, 120, 100, 80 )

Helppo hevoset ( ), avoin kaikille (160, 120, 100, 80 ) KILPAILIJATIEDOTE JA AIKATAULU Sunnuntai 21.8.2016 Luokka 1 3-taso Prix de Keravan Ratsastusseura ry, HELPPO Helppo hevoset (50+50+2), avoin kaikille (160, 120, 100, 80 ) Klo 9.30-11 Koulukoe, FEI:n kenttäkilpailuohjelma

Lisätiedot

HIIHTOSUUNNISTUKSEN SM-SPRINTTI ja MAAILMANRANKIKILPAILU (WRE) SM-SPRINTTIVIESTI Tuuloksessa (Hämeenlinna)

HIIHTOSUUNNISTUKSEN SM-SPRINTTI ja MAAILMANRANKIKILPAILU (WRE) SM-SPRINTTIVIESTI Tuuloksessa (Hämeenlinna) 6.2.2016 HIIHTOSUUNNISTUKSEN SM-SPRINTTI ja MAAILMANRANKIKILPAILU (WRE) 7.2.2016 SM-SPRINTTIVIESTI Tuuloksessa (Hämeenlinna) Lauantaina 6.2. henkilökohtainen sprinttikilpailu (karsinnat ja loppukilpailut)

Lisätiedot

Baltic League DRESSAGE Yleiset Säännöt 2018

Baltic League DRESSAGE Yleiset Säännöt 2018 Baltic League DRESSAGE Yleiset Säännöt 2018 Päivitetty 27.03.2018 1. BALTIC LEAGUE SARJAN TAVOITE: Edistää kouluratsastusta Eestissa, Latviassa, Liettuassa, Venäjällä ja Suomessa. Löytää alueemme parhaat

Lisätiedot

Tarhamatka 8.-10.10.2010: Vantaa, Virumaa, Toolse, Tallinna, Rapla

Tarhamatka 8.-10.10.2010: Vantaa, Virumaa, Toolse, Tallinna, Rapla Tarhamatka 8.-10.10.2010: Vantaa, Virumaa, Toolse, Tallinna, Rapla Tarhamatka alkoi torstai iltana ja menimme yöpymään rekkuaktiivin luokse Vantaalle, jossa rapsuttelimme useita kotia etsiviä kissoja.

Lisätiedot

Raasepori KILPAILIJAOHJE. Kansallinen pienoisralli. Järjestäjä: Ekenäs-Tammisaaren MK/UA

Raasepori KILPAILIJAOHJE. Kansallinen pienoisralli. Järjestäjä: Ekenäs-Tammisaaren MK/UA 09.11.2013 Raasepori KILPAILIJAOHJE Kansallinen pienoisralli Järjestäjä: Ekenäs-Tammisaaren MK/UA Tervetuloa kilpailemaan N3M Power Rally:n. Kilpailuun ilmoittautui yhteensä (103) kilpailijaparia. Kilpailuun

Lisätiedot

https://kipa.ratsastus.fi/modules/system/stdreq.aspx?p=2&vid=defau...

https://kipa.ratsastus.fi/modules/system/stdreq.aspx?p=2&vid=defau... 1 / 6 26.6.2014 17:54 Kilpailun tiedot Kilpailukutsu Kilpailukutsun muutoshistoria Tervetuloa Husaariratsastajat ry:n (HusR) järjestämään valjakkoajokilpailuun 1.-3.8.29014 Sipoo Savijärvelle. Kilpailussa

Lisätiedot

Taso 1: h viikossa, aloittelevat triathlonistit

Taso 1: h viikossa, aloittelevat triathlonistit Taso 1: 23.7 19.8.2018 3-4h viikossa, aloittelevat triathlonistit Ohjeita ajalle 23.7. 19.8.2018 Nyt kun kelit jatkuu ilmeisen hyvinä, niin kannattaa panostaa pyöräilyyn sekä avovesiuintiin Jos uimataito

Lisätiedot

Taso 2: h viikossa, monipuolinen ohjelma peruskuntoilijalle

Taso 2: h viikossa, monipuolinen ohjelma peruskuntoilijalle Taso 2: 23.7 19.8.2018 4-6h viikossa, monipuolinen ohjelma peruskuntoilijalle Ohjeita ajalle 23.7. 19.8.2018 Nyt kun kelit jatkuu ilmeisen hyvinä, niin kannattaa panostaa pyöräilyyn sekä avovesiuintiin

Lisätiedot

KILPAILUOHJE. Maastopyöräilyn XCO Suomi-cupin osakilpailu. IV Habanero XCO by Merida Sunnuntaina 9.6.2013 Salo, Märynummi YLEISTÄ

KILPAILUOHJE. Maastopyöräilyn XCO Suomi-cupin osakilpailu. IV Habanero XCO by Merida Sunnuntaina 9.6.2013 Salo, Märynummi YLEISTÄ KILPAILUOHJE Maastopyöräilyn XCO Suomi-cupin osakilpailu. IV Habanero XCO by Merida Sunnuntaina 9.6.2013 Salo, Märynummi YLEISTÄ Kilpailussa noudatetaan UCI:n ja SPU:n sääntöjä ja kilpailun järjestäjän

Lisätiedot

Kilpailupäivänä klo 9.00 alkaen, Vanha Sinisalon Teollisuushalli, Teollisuustie 2 (radalle menevän tien varressa)

Kilpailupäivänä klo 9.00 alkaen, Vanha Sinisalon Teollisuushalli, Teollisuustie 2 (radalle menevän tien varressa) KILPAILIJATIEDOTE Kilpailun nimi Puolangan JääRalliSprint Päivämäärä 30.03.2019 Kilpailun järjestäjä Ralli Team Kainuu Ry / HAMU Ry Paikkakunta Puolanka 1. KILPAILUSTA YLEENSÄ 1.1 Kilpailun aikataulu klo

Lisätiedot

POHJANMAA RALLI 9.10.2010

POHJANMAA RALLI 9.10.2010 POHJANMAA RALLI 9.10.2010 NEAFP Historic Rally Trophyn 7. osakilpailu, Rally Trophyn, F-Seniorien ja BMWOriginalin 6. osakilpailu, sekä alueen 2 aluemestaruusosakilpailu Tervetulua Pohojanmaalle, täälon

Lisätiedot

Matkaratsastuskomitea. Heidi 21.1.

Matkaratsastuskomitea. Heidi 21.1. 21.1. Vuosi on käännähtänyt käyntiin. Lajiseminaari pidettiin viikko sitten. Mukana oli innokas joukko harrastajia. Jälkikyselyn perusteella voidaan sanoa, että vastaavaa seminaaria pidetään osallistuneiden

Lisätiedot

B A LTIA N K IE R R O S 10.7. - 16.7.2007

B A LTIA N K IE R R O S 10.7. - 16.7.2007 MAANANTAI 9.7.2007 N. Klo 8.00 startti Huttulasta ja sen jälkeenvesilahdelta Koskenkylästä kohti Vantaata, keli pilvinen ja vesikuurojen mahdollisuus ilmassa Yöpyminen vaimon serkun luona mistä aamulla

Lisätiedot

Vuoden 2018 Kotimaan kilpailu- ja tapahtumakalenteri (tämän hetkinen tilanne):

Vuoden 2018 Kotimaan kilpailu- ja tapahtumakalenteri (tämän hetkinen tilanne): SRL Matkaratsastuskomitea tiedottaa 3/2018 Moikka! Kauden päätapahtuma NBCH kilpailut ratkottiin Jämsänkoskella viikonloppuna erittäin helteisessä säässä. Kilpailu oli kovaa, ja hylkäyksiä tuli paljon,

Lisätiedot

Taso 4: tuntia viikossa, painotus juoksuharjoittelussa

Taso 4: tuntia viikossa, painotus juoksuharjoittelussa Taso 4: 23.7 19.8.2018 5-7 tuntia viikossa, painotus juoksuharjoittelussa Ohjeita ajalle 23.7. 19.8.2018 Nyt kun kelit on suhteellisen kuumat, niin juoksut on tehollisesti suhteellisen kevyitä, jotta kuormitus

Lisätiedot

Hämeenlinna Etu-Hätilän kivääriampumarata

Hämeenlinna Etu-Hätilän kivääriampumarata Hämeenlinna 2.12.2017 Etu-Hätilän kivääriampumarata Kärme Kustaan kiemurat ajetaan 2.12.2017 klo. 9.01 alkaen, jo 41. kerran. Kilpailupaikkana on Etu-Hätilän armeijan alue. Perinteisesti kilpailu toteutetaan

Lisätiedot

Reitin tiedot ja pituus 6 EK:ta, samoja osuuksia ajetaan kahteen kertaan EK-kilometrit yhteensä 45 km Koko reitin pituus 130 km

Reitin tiedot ja pituus 6 EK:ta, samoja osuuksia ajetaan kahteen kertaan EK-kilometrit yhteensä 45 km Koko reitin pituus 130 km 0 (5) 0 1 (5) Sisältö 1. KILPAILUN JÄRJESTÄJÄ... 2 2. YLEISKUVAUS JA REITTI... 2 3. ALUSTAVA AIKATAULU... 2 4. KILPAILUTIIMI... 3 5. KILPAILULUOKAT... 3 6. ILMOITTAUTUMINEN... 3 7. RAJATTU OSALLISTUJAMÄÄRÄ

Lisätiedot

Lapin marttojen kylpylämatka Saarenmaalle ja Tallinnaan

Lapin marttojen kylpylämatka Saarenmaalle ja Tallinnaan Lapin marttojen kylpylämatka Saarenmaalle ja Tallinnaan 17.-23.5.2017 17.5. 2017 varhain keskiviikkoaamuna Rovaniemen linja-autoasemalla oli säpinää kun martat tekivät lähtöä kesän etsintään etelään. Klo

Lisätiedot

Kilpailusäännöt Pararatsastus KS VIII Muutokset

Kilpailusäännöt Pararatsastus KS VIII Muutokset Kilpailusäännöt Pararatsastus KS VIII Muutokset Sallitut luokat ja vaadittavat kilpailuluvat 2-taso: FEI:n pararatsastusohjelmat Suositellaan FEI-tutustumis-, noviisi- ja joukkueohjelmia. Vähintään D-lupa,

Lisätiedot

Tekstaritupuun Marita Vainio Zappar mestat.fi/mammi

Tekstaritupuun Marita Vainio Zappar mestat.fi/mammi MÄMMI Videovihko Mämmi on noin 10-vuotias ihan tavallinen koululainen, vaikka ulkomuodoltaan hän voi jonkun mielestä näyttääkin oranssilta läjältä. Mämmi pohtii kaikkien alakoululaisten tavoin elämän iloja

Lisätiedot

Amateur Tourin järjestää Helsinki International Horse Show/BCM Scanhorse Oy yhteistyössä Team Eurohorsen kanssa.

Amateur Tourin järjestää Helsinki International Horse Show/BCM Scanhorse Oy yhteistyössä Team Eurohorsen kanssa. SÄÄNNÖT JA OHJEET 05.03.2015 1 YLEISTÄ Uusittu Amateur Tour tarjoaa kaikille harrastekilpailijoille mahdollisuuden Kilpailla Tähtien Kanssa Helsinki International Horse Show ssa 22.-23.10.2015 kiehtovassa

Lisätiedot

ERASMUS+ -tapaaminen Italian Bresciassa

ERASMUS+ -tapaaminen Italian Bresciassa ERASMUS+ -tapaaminen Italian Bresciassa 22.-29.4.2018 Su 22.4.2018 Matka lähti Kuopiosta, Rissalan lentoasemalta. Morotettiin porukat ja hypättiin myöhässä olevaan koneeseen. Eväät syötiin suomalaisella

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU. Maastopyöräilyn Pivot Enduron vuoden 2013 ensimmäinen osakilpailu. Sunnuntaina 28. huhtikuuta Salo, Märynummi YLEISTÄ

KILPAILUKUTSU. Maastopyöräilyn Pivot Enduron vuoden 2013 ensimmäinen osakilpailu. Sunnuntaina 28. huhtikuuta Salo, Märynummi YLEISTÄ KILPAILUKUTSU Maastopyöräilyn Pivot Enduron vuoden 2013 ensimmäinen osakilpailu Sunnuntaina 28. huhtikuuta Salo, Märynummi YLEISTÄ Kilpailussa noudatetaan kilpailun järjestäjän antamia ohjeita. Jokainen

Lisätiedot

1-tasolla kilpaileville ratsastajille: Bronze Trophy. 2-tasolla kilpaileville ratsukoille: Dressage Trophy Jumping Trophy

1-tasolla kilpaileville ratsastajille: Bronze Trophy. 2-tasolla kilpaileville ratsukoille: Dressage Trophy Jumping Trophy 1-tasolla kilpaileville ratsastajille: Bronze Trophy 2-tasolla kilpaileville ratsukoille: Dressage Trophy Jumping Trophy Avoin nuorille 4-7-vuotiaille hevosille ja poneille: Youngster Trophy Sarjakilpailusäännöt

Lisätiedot

https://kipa.ratsastus.fi/modules/system/stdreq.aspx?p=2&vid=...

https://kipa.ratsastus.fi/modules/system/stdreq.aspx?p=2&vid=... rinter - Kilpailukalenteri 1 of 5 7.7.2011 9:13 Kilpailun tiedot Kilpailukutsu-tiedostot HusR kutsu valjakko 201107(2).doc Kilpailukutsu Kilpailukutsun muutoshistoria Tervetuloa Husaariratsasajat ry:n

Lisätiedot

LEIKIN VOIMA 16.1.2015. Milla Salonen, lastentarhanopettaja Jokiuoman päiväkoti, Vantaa Vesiheinät esiopetusryhmä

LEIKIN VOIMA 16.1.2015. Milla Salonen, lastentarhanopettaja Jokiuoman päiväkoti, Vantaa Vesiheinät esiopetusryhmä LEIKIN VOIMA 16.1.2015 Milla Salonen, lastentarhanopettaja Jokiuoman päiväkoti, Vantaa Vesiheinät esiopetusryhmä Leikkiagenttien matkat - Ryhmä on mukana Vantaan leikkipilotti- hankkeessa mukana Leikkiagentteina

Lisätiedot

Halloween kouluratsastuskilpailu

Halloween kouluratsastuskilpailu Oulunsalon Ratsastajat ry. OUSA Cup 2017 koulu, 4. osakilpailu 1.tason harjoitustasonkouluratsastuskilpailut Tuomari: Petri Lopakka Kilpailujen johtaja: Jaana Karjalainen, Linda Ervasti ja Tuija Halloween

Lisätiedot

Luhtiksen kisatiimi Toimintaperiaatteet!1

Luhtiksen kisatiimi Toimintaperiaatteet!1 Luhtiksen kisatiimi Toimintaperiaatteet!1 Kisatiimin tarkoitus Viedä ratsastajia tallin ulkopuolisiin kilpailuihin Kaikilla on mahdollisuus osallistua Kisatiimiin saa liittyä kuka vaan. Luhtajoen Ratsutila

Lisätiedot

Alustavat säännöt 30.8.2012.

Alustavat säännöt 30.8.2012. Alustavat säännöt 30.8.2012. Huom! nämä on siis alustavat ja niitä viilataan vielä palautteen ja kehitysehdotusten mukaisesti. Kuitenkin jotain mistä lähteä liikkeelle ja lähellä esityskelpoisuutta myös

Lisätiedot

MYS-kesäretki 3.-5.7.2014 / Porvoo Tirmo Pernaja Kaunissaari Pyhtää Munapirtti

MYS-kesäretki 3.-5.7.2014 / Porvoo Tirmo Pernaja Kaunissaari Pyhtää Munapirtti MYS-kesäretki 3.-5.7.2014 / Porvoo Tirmo Pernaja Kaunissaari Pyhtää Munapirtti Tervetuloa MYS:in vuoden 2014 kesäiselle veneretkelle, joka suuntautuu itäiselle Suomenlahdelle Porvoosta Pyhtäälle. Kokoonnumme

Lisätiedot

1 of 5 26.7.2010 9:46 Kilpailun tiedot Kilpailukutsu-tiedostot SM-valjakkoajokilpailut Halikossa 20.-22.8.2010 Kilpailukutsu Kilpailukutsun muutoshistoria Wiuhu on järjestänyt valjakkokilpailuja jo yhdeksän

Lisätiedot

Tämän kesän harjoitukset alkoivat joka kesäisellä vakiotreenillä pyöräillen Juvalta Savonlinnaan

Tämän kesän harjoitukset alkoivat joka kesäisellä vakiotreenillä pyöräillen Juvalta Savonlinnaan Moikka! Ihan ensiksi tämä blogiteksti on luonnollista tai pakollista aloittaa selittelyillä.. Vuosihan (tai nyt jo vähän reilu..) siinä vierähti ja en saanut tänne mitään aikaiseksi. Ajanpuute on aina

Lisätiedot