Henkilötietolain uudistus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Henkilötietolain uudistus"

Transkriptio

1 Henkilötietolain uudistus Uusi EU:n tietosuoja-asetus voimaan Tietosuoja-asetus (GDPR) vaatii toimenpiteitä myös kaikilta liikunta- ja urheiluseuroilta. Nykyinen henkilörekisterilaki Suomessa laajentuu samalla uudeksi henkilötietolaiksi. Tarkoituksena on parantaa henkilötietojen suojaa. Henkilötietoja ovat kaikki tiedot, joista henkilö voidaan suoraan tai epäsuorasti tunnistaa. Näitä tietoja ovat esimerkiksi: nimi, henkilötunnus, ikä, puhelinnumero, osoite, kilpailutilastot, terveystiedot yms. Henkilörekisterejä taas ovat kaikki listat ja muut materiaalit, joissa tällaisia henkilötietoja esiintyy. Eli vaikkapa jäsentilastot, joukkuekokoonpanot, valmennusryhmien listat jne. Näiden tietojen kerääjä ja hallinnoija on rekisterinpitäjä (yleensä siis seura). Henkiloẗietojen ka sittely toisen lukuun tarkoittaa tilannetta, jossa rekisterinpita ja ulkoistaa keraä miensa henkiloẗietojen ka sittelyn tai osan siita tietojen ka sittelija lle. Ka sittelija lla voi puolestaan olla omia alika sittelijo ita. Rekisterinpita ja vastaa aina tiedoista ja niiden ka sittelysta, minka vuoksi kannattaa aina sopia alihankinnasta ja siihen liittyvista vastuista kirjallisesti.

2 Milloin henkilötietojen käsittelyn katsotaan olevan lainmukaista? Vähintään yhden seuraavista kohdista on toteuduttava: - rekisteröity on antanut suostumuksensa henkilötietojensa käsittelyyn yhtä tai useampaa erityistä tarkoitusta varten - käsittely on tarpeen sellaisen sopimuksen täytäntöön panemiseksi, jossa rekisteröity on osapuolena, tai sopimuksen tekemistä edeltävien toimenpiteiden toteuttamiseksi rekisteröidyn pyynnöstä (jäsenyys, työsuhde..) - käsittely on tarpeen rekisterinpitäjän lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi - käsittely on tarpeen rekisteröidyn tai toisen luonnollisen henkilön elintärkeiden etujen suojaamiseksi (allergiat, sairaudet yms.) - käsittely on tarpeen yleistä etua koskevan tehtävän suorittamiseksi tai rekisterinpitäjälle kuuluvan julkisen vallan käyttämiseksi - käsittely on tarpeen rekisterinpitäjän tai kolmannen osapuolen oikeutettujen etujen toteuttamiseksi, paitsi milloin henkilötietojen suojaa edellyttävät rekisteröidyn edut tai perusoikeudet ja -vapaudet syrjäyttävät tällaiset edut, erityisesti jos rekisteröity on lapsi.

3 Seurojen toimenpiteet jotka kaikkien seurojen tulee tehdä 1) Mitä henkilörekistereitä seurassamme on? Mitä sellaisia henkilörekistereitä seurassamme on, mistä henkilö on tunnistettavissa? Miten tiedot on kerätty, miten niitä säilytetään ja kuka niihin pääsee käsiksi? Onko tiedon keräämiseen oikeat perusteet ja kuinka kauan niitä säilytetään? Listaa kaikki henkilörekisterit vaikkapa Exceliin. Henkilörekisterit voidaan jakaa kolmeen kategoriaan; sähköisiin, manuaalisiin ja "piilo"rekistereihin. Sähköisiin rekistereihin kuuluvat kaikki jäsenrekisterit, kirjanpito-ohjelmat, valokuva-arkistot yms. Manuaalisia rekistereitä ovat taas kaikki paperiarkistot ja tulostetut henkilölistat. Viimeinen kategoria ja todennäköisesti vaikein on ns. "piilorekisterit". Tällaisia ovat esimerkiksi sähköposteissa olevat henkilölistaukset ja omat muistiinpanot (tietokoneella tai paperilla). Seuran yhteenvedon keräämisen lisäksi olemassa olevista henkilörekistereistä on siivottava vanhat ja ylimääräiset tiedot pois, eli sellaiset mille ei ole tietosuoja-asetuksen mukaista perustetta niitä säilöä. Tässä vaiheessa on hyvä miettiä, miten eri henkilörekisterit on suojattu eli missä niitä säilytetään ja kuka niihin pääsee käsiksi. Uuden asetuksen mukaan tietoihin pääsy tulee rajoittaa ainoastaan niille henkilöille, joilla on siihen perusteltu syy.

4 Seurojen toimenpiteet jotka kaikkien seurojen tulee tehdä 2) Tietosuojariskeihin varautuminen Tietosuojan riskit voidaan jakaa kolmeen kategoriaan; teknisiin, inhimillisiin ja fyysisiin riskeihin. Teknisiin riskeihin kuuluvat laitteisiin ja järjestelmiin sekä näihin liittyviin salasanoihin kuuluvat riskit. Suuremmat riskit syntyvät kuitenkin inhimillisistä riskeistä eli henkilöjen huolimattomuudesta ja/tai osaamattomuudesta. Tästä syystä on tärkeää, että jokainen seurassa työskentelevä on perehtynyt tietosuojaan ja käsittelee henkilörekisterejä tämän asetuksen mukaisesti. Kolmas riskialue on fyysiset riskit eli murtautumiset ja arkistojen säilytys ja tuhoaminen. Seurassa on hyvä koostaa tietosuojaan liittyvät ohjeet sellaiseen paikkaan, että ne ovat koko henkilöstön saatavissa. Tietosuojaohjeen lisäksi seurassa täytyy käydä läpi tietojenkäsittelyn prosessit ja dokumentoida ne. Tärkeää on myös kouluttaa koko henkilökunta toimimaan uuden asetuksen mukaisesti. Koulutuksen pitää olla riittävä, sillä vahingon sattuessa puolustukseksi ei riitä, ettei tiennyt asetuksista. ->Tietosuojavastaava Henkilötietoja saavat käsitellä ainoastaan henkilöt, jotka ovat tehneet salassapitosopimuksen seuran kanssa ja jonka toimenkuvassa tietojen käsittely on tarpeellista.

5 Seurojen toimenpiteet jotka kaikkien seurojen tulee tehdä 3) Tee tietosuojaseloste Tietosuojaselosteesta jokainen henkilö näkee halutessaan miten hänen henkilötietojaan käsitellään ja millaisia oikeuksia hänellä on. Tietosuojaselosteen pitää olla saatavilla suostumuksen antamisen yhteydessä esimerkiksi linkkiin seuran verkkosivuilla. Tietosuojaselosteita koottaessa on hyvä käydä läpi myös sopimukset ulkoisten palvelutuottajien ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Tietosuojaselosteessa on luettava kaikki ne osapuolet, joille tietoa välitetään. Nykyisen henkilörekisterilain mukaan rekisteriselosteessa on oltava seuraavat tiedot: Rekisterinpitäjä (tämä tarkoittaa rekisterinpitäjää, ei sen ylläpitäjää) Yhteyshenkilö Rekisterin nimi Tietojen käsittelyn tarkoitus Rekisterin tietosisältö Säännönmukaiset tietolähteet Tietojen säännönmukaiset luovutukset Tietojen siirto EU / ETA alueen ulkopuolelle Rekisterin suojauksen ja hävittämisen periaatteet Uuden tietosuoja-asetuksen mukaiseen tietosuojaselosteen pitää lisätä näiden lisäksi vielä: Tarkastusoikeus Oikeus vaatia tietojen korjausta Muut henkilötietojen käsittelyyn liittyvät oikeudet

6 Mitä tietoja seurat saavat jatkossa kerätä Seura saa kerätä vain henkilötietoja, jotka ovat välttämättömiä ja tarpeellisia käsittelytarkoituksen kannalta. Toisin sanoen kaikella kerätyllä tiedolla tulee olla käyttötarkoitus ja tämä tulee kertoa etukäteen julkaistussa tietosuojaselosteessa. Mikäli tiedon kerääminen ei perustu lakiin, sopimukseen, julkiseen etuun tai sääntöihin, tarvitaan henkilöltä suostumus tietojen keräämiseksi. Suostumus tulee aina pyytää kirjallisesti. Jäsenien tiedottaminen ja markkinointi Jäsenien tiedottaminen esimerkiksi vuorojen peruuntumisista tai muutoksista on sallittua edelleenkin, mutta tämän täytyy tulla esille esimerkiksi henkilön liittyessä seuran jäseneksi. Suoramarkkinointiin tulee aina olla henkilön ennakkosuostumus. Suostumus tulee pyytää kirjallisesti ja sen on oltava vapaaehtoinen, yksilöity ja yksiselitteinen. Suostumusta ei voi antaa vaikenemalla tai valmiiksi rastitetuilla ruuduilla. Suostumus pitää pystyä myös peruuttamaan milloin tahansa. Takautuvasti suostumuksia ei tarvitse pyytää, mutta kaikilla on oltava mahdollisuus poistaa suoramarkkinointilupa milloin vain.

7 Tietojen luovuttaminen ja hävittäminen Tietosuoja-asetuksen yksi tavoitteista on, että henkilö pääsee omiin tietoihin entistä helpommin sekä hänellä on mahdollisuus tulla unohdetuksi. Tämä tarkoittaa sitä, että seuran pitää pystyä tarvittaessa antamaan henkilölle tiedot siitä mitä tietoja hänestä on kerätty ja miten tietoa on käsitelty. Henkilö voi myös pyytää halutessaan, että hänen tiedot poistetaan. Tämä tarkoittaa ennen kaikkea sellaista tietoa mihin on pyydetty erillinen suostumus. Lakiin yms. perustuvilla tiedoilla on hyvä syy niiden säilyttämiseen ja niitä henkilö ei voi pyytää poistamaan. Tietoja ei ikinä saa luovuttaa ilman, että olet tunnistanut kysyjää. Älä siis luovuta tietoja pelkän sähköpostitse tulevan pyynnön perusteella! Tietojen luovuttamisesta voidaan halutessa periä myös kohtuullinen korvaus pyytäjältä. Tietojen luovuttamiselle seuran on myös hyvä miettiä prosessi kuinka toimitaan ja dokumentoida tämä. Tietosuojaselosteessa tulee olla merkintä siitä miten kauan mitäkin henkilörekisteriä seurassa säilytetään, ja miten se hävitetään niin, ettei kukaan ulkopuolinen pääse tietoihin käsiksi. Paperinkeräykseen heitetty luettavissa oleva jäsentilasto ei ole lain mukainen tapa hävittää tieto.

8 Muistilistaa työstön avuksi omassa seurassa 1. Henkilötietojen käsittelyn on oltava tietosuojalainsäädännön mukaista ja dokumentoitua - Mitä henkilötietoja seurassanne kerätään ja miten? Missä säilytetään ja mihin luovutetaan? Kuka pääsee tietoihin käsiksi? Miten kauan säilytetään ja miten hävitetään? - Henkilötietojen toteuttaminen seurassa tulee dokumentoida -> Tietosuojaseloste 2. Henkilöltä pitää pyytää suostumus hänen tietojen käsittelyyn - Suostumus pitää pyytää ennen tietojen käsittelyä - Suostumuksen on oltava vapaaehtoinen, yksilöity, tietoinen ja yksiselitteinen 3. Jokaisella seuralla on oltava tietosuojaseloste - Tietosuojaselosteesta henkilö näkee omat oikeudet ja miten hänen tietojaan käsitellään - Tietosuojaselosteen on oltava saatavilla suostumuksen antamisen yhteydessä esimerkiksi seuran verkkosivuilla - Seuran on muutettava vanhat rekisteriselosteet tietosuojaselosteiksi. 4. Asianmukaiset sopimukset tietojen käsittelystä - Henkilötietoja saa käsitellä ainoastaan henkilö, jolla on työ- tai salassapitosopimus seuran kanssa ja jonka työtehtävässä tiedot ovat tarpeellisia - Tietoja saa käsitellä ainoastaan taho (esim. tilitoimisto, palkanlaskenta), jonka kanssa seura on tehnyt tietojenkäsittelysopimuksen - Tietoja saa luovuttaa vain tahoille, jotka on kerrottu tietosuojaselosteessa 5. Vain välttämätöntä tietoa saa kerätä - Kaikella kerätyllä tiedolla tulee olla käyttötarkoitus ja tietosuojaselosteessa on kerrottava mitä tietoa kerätään ja miksi 6. Sähköiseen suoramarkkinointiin tulee aina olla henkilön ennakkosuostumus -Mikäli seura tekee suoramarkkinointia sähköpostin välityksellä, siitä tulee olla henkilön antama ennakkosuostumus. Suostumuksen pitää olla milloin vain muutettavissa.

EU:n tietosuoja-asetus (GDPR)

EU:n tietosuoja-asetus (GDPR) EU:n tietosuoja-asetus (GDPR) Mikä GDPR? The General Data Protection Regulation (GDPR) = EU:n tietosuoja-asetus Asetus, ei direktiivi, eli kaikkien jäsenmaiden on pakko noudattaa Astuu voimaan 25.5.2018

Lisätiedot

Henkilötietojen käsittely marttayhdistyksissä

Henkilötietojen käsittely marttayhdistyksissä Marttaliitto 24.3.2018 Reijo Petrell Henkilötietojen käsittely marttayhdistyksissä Uusi EU:n tietosuoja-asetus (GDPR) astuu voimaan 25.5.2018. Uusi asetus edellyttää toimia kaikilta henkilörekisterien

Lisätiedot

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Helpdesk-palveluita

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Helpdesk-palveluita Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Helpdesk-palveluita Sisältää EU:n tietosuoja-asetuksen mukaiset vaatimukset (artiklat 13, 14 ja 30) Laadittu: 14.5.2018 1. Rekisterinpitäjä

Lisätiedot

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio Tietosuojaseloste Sivu 1 (4) Tietosuojaseloste EU:n yleisen tietosuojaasetuksen (679/2016) mukainen versio Rekisterinpitäjä Loviisan Keilailuliitto Lovisa Bowlingförbund Ry Ytunnus: 08306717 osoite: Seppäläntie

Lisätiedot

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Rekisteri- ja tietosuojaseloste Rekisteri- ja tietosuojaseloste TÄMÄ ON CORELLIA HELSINKI OY:N HENKILÖTIETOLAIN (10 JA 24 ) JA EU:N YLEISEN TIETOSUOJA-ASETUKSEN (GDPR) MUKAINEN REKISTERI- JA TIETOSUOJASELOSTE. LAADITTU 14.5.2018. VIIMEISIN

Lisätiedot

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio. Henkilötietoja käsitellään rekisteröidyn asiakassuhteen perusteella.

EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (679/2016) mukainen versio. Henkilötietoja käsitellään rekisteröidyn asiakassuhteen perusteella. Tietosuojaseloste Sivu 1 (4) Tietosuojaseloste EU:n yleisen tietosuojaasetuksen (679/2016) mukainen versio Rekisterinpitäjä Tili ja isännöinti Harri Nupponen Ytunnus: 12826942 osoite: Sammontie 7 as 8,

Lisätiedot

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien opinnäytetöiden sähköisen järjestelmän henkilörekisteriä.

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien opinnäytetöiden sähköisen järjestelmän henkilörekisteriä. Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien opinnäytetöiden sähköisen järjestelmän henkilörekisteriä. Sisältää EU:n tietosuoja-asetuksen mukaiset vaatimukset (artiklat 13, 14 ja 30) Laadittu:

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE. 4. Rekisterin käyttötarkoitus ja henkilötietojen käsittelyn peruste

TIETOSUOJASELOSTE. 4. Rekisterin käyttötarkoitus ja henkilötietojen käsittelyn peruste TIETOSUOJASELOSTE Katto2000 Oy noudattaa menettelytapoja ja prosesseja, joilla suojataan henkilötietoja tietosuojalainsäädännön vaatimusten mukaisesti. Tämä tietosuojaseloste sisältää tietojen keräämisen

Lisätiedot

Tietosuojauudistus tulee PTC:n käytännön vinkit. Tapio Lahtinen

Tietosuojauudistus tulee PTC:n käytännön vinkit. Tapio Lahtinen Tietosuojauudistus tulee PTC:n käytännön vinkit Tapio Lahtinen Mistä on kyse ja miten päästä alkuun? Tietosuoja-asetus ei suoraan anna yleisvastausta, siihen, mitä pitäisi tehdä Kärjistäen kyse on ikään

Lisätiedot

Henkilötietojen käsittely marttayhdistyksissä ja marttapiireissä

Henkilötietojen käsittely marttayhdistyksissä ja marttapiireissä Marttaliitto 24.3.2018 Reijo Petrell Henkilötietojen käsittely marttayhdistyksissä ja marttapiireissä Uusi EU:n tietosuoja-asetus (GDPR) astuu voimaan 25.5.2018. Uusi asetus edellyttää toimia kaikilta

Lisätiedot

Henkilötietojen käsittely asumisneuvonnassa Helsinki Timo Mutalahti, konsernilakimies

Henkilötietojen käsittely asumisneuvonnassa Helsinki Timo Mutalahti, konsernilakimies Henkilötietojen käsittely asumisneuvonnassa Helsinki 25.4.2018 Timo Mutalahti, konsernilakimies 1 GDPR EU:n yleinen tietosuoja-asetus eli GDPR Siirtymäkausi päättyy ja soveltaminen alkaa 25.5.2018 Monet

Lisätiedot

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

Tietosuoja- ja rekisteriseloste Tietosuoja- ja rekisteriseloste Evästeet Aparnasremontit.fi kerää joitakin käyttäjäkohtaisia tietoja käyttämällä evästeitä ( cookies ). Eväste on vierailijan selaimelle lähetettävä pieni tekstitiedosto,

Lisätiedot

Tietosuojaseloste: Markkinointirekisteri

Tietosuojaseloste: Markkinointirekisteri Tietosuojaseloste: Markkinointirekisteri EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Päivitetty 18.05.2018 1. Rekisterinpitäjä Y-tunnus: 0784050-4 Seminaarinkatu 2, Intelli-rakennus,

Lisätiedot

Henkilötietolain (521/1999) 10 ja 24 :ssä säädetyistä tiedoista koostuva tietosuojaseloste. Tietosuojaseloste on laadittu

Henkilötietolain (521/1999) 10 ja 24 :ssä säädetyistä tiedoista koostuva tietosuojaseloste. Tietosuojaseloste on laadittu TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolain (521/1999) 10 ja 24 :ssä säädetyistä tiedoista koostuva tietosuojaseloste. Tietosuojaseloste on laadittu 30.4.2018. REKISTERINPITÄJÄ Rekisterinpitäjänä toimii: Tili-Saarimaa

Lisätiedot

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Haaga-Helian verkkokauppaa

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Haaga-Helian verkkokauppaa Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Haaga-Helian verkkokauppaa Sisältää EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaiset vaatimukset (artiklat 13, 14 ja 30) Laadittu: 14.5.2018 1. Rekisterinpitäjä

Lisätiedot

Tietosuojaseloste. Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste.

Tietosuojaseloste. Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. Tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. Laadittu 19.4.2018 1. Rekisterin pitäjä Hotelli Mesikämmen Oy

Lisätiedot

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien markkinointia ja viestintää

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien markkinointia ja viestintää Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien markkinointia ja viestintää Sisältää EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaiset vaatimukset (artiklat 13, 14 ja 30) Laadittu: 14.5.2018 1. Rekisterinpitäjä

Lisätiedot

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Rekisteri- ja tietosuojaseloste Tämä on henkilötietolain (10 ja 24 ) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. Laadittu 14.5.2018. Viimeisin muutos 23.5.2018. 1. Rekisterinpitäjä Sareni Oy

Lisätiedot

Sisältää EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaiset vaatimukset (artiklat 13, 14 ja 30)

Sisältää EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaiset vaatimukset (artiklat 13, 14 ja 30) Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Tapahtumienhallintajärjestelmää Sisältää EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaiset vaatimukset (artiklat 13, 14 ja 30) Laadittu: 14.5.2018

Lisätiedot

Tietosuojaseloste. Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24, EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) 12 ja 13 artikla. Urho Tuominen -konserni:

Tietosuojaseloste. Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24, EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) 12 ja 13 artikla. Urho Tuominen -konserni: Sivu 1 / 5 Tietosuojaseloste Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24, EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) 12 ja 13 artikla Urho Tuominen -konserni: 1. Rekisterinpitäjä Urho Tuominen Oy (0143919-7) (1707453-2)

Lisätiedot

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Urkundplagioinnintunnistusohjelmaa

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Urkundplagioinnintunnistusohjelmaa Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien Urkundplagioinnintunnistusohjelmaa Sisältää EU:n tietosuoja-asetuksen mukaiset vaatimukset (artiklat 13, 14 ja 30) Laadittu: 14.05.2018 1.

Lisätiedot

Relipe Oy. Tilitoimiston asiakastiedotteen postituslistan TIETOSUOJASELOSTE

Relipe Oy. Tilitoimiston asiakastiedotteen postituslistan TIETOSUOJASELOSTE Relipe Oy Tilitoimiston asiakastiedotteen postituslistan Tässä selosteessa on kerrottu tietosuojalainsäädännön edellyttämät tiedot tilitoimiston asiakastiedotteen postituslistasta, joka on tilitoimiston

Lisätiedot

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Rekisteri- ja tietosuojaseloste Tämä on henkilötietolain (10 ja 24 ) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisterija tietosuojaseloste. Laadittu 11.9.2018. Viimeisin muutos 11.9.2018. 1. Rekisterinpitäjä Fysioterapia

Lisätiedot

Tietosuojaseloste 1 (6)

Tietosuojaseloste 1 (6) Kouvolan kaupunki Viestintä Tietosuojaseloste 1 (6) Seloste henkilötietojen käsittelytoimista ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679) 2.10.2018 1. Rekisterin nimi Kouvolan

Lisätiedot

Tietosuojaseloste 1 (5)

Tietosuojaseloste 1 (5) Kouvolan kaupunki Henkilöstöpalvelut Tietosuojaseloste 1 (5) Seloste henkilötietojen käsittelytoimista ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679) 15.8.2018 1. Rekisterin nimi

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE 1/5. Suomen Pitkäkarvakerho ry:n jäsenten henkilötietojen käsittely

TIETOSUOJASELOSTE 1/5. Suomen Pitkäkarvakerho ry:n jäsenten henkilötietojen käsittely 1/5 TIETOSUOJASELOSTE Suomen Pitkäkarvakerho ry:n jäsenten henkilötietojen käsittely TIETOJENKÄSITTELY PÄHKINÄNKUORESSA Yhdistys käsittelee jäsenistön henkilötietoja yhdistystoiminnan ylläpitämiseksi,

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Espoon kaupunki

Tietosuojaseloste Espoon kaupunki Tietosuojaseloste 1 (5) Tietosuojaseloste Espoon kaupunki 1. Rekisterin nimi Vuokrasopimukset, Espoon kaupungille vuokratut toimitilat ja Espoon kaupungin vuokraamat toimitilat (manuaalinen). 2. Rekisterinpitäjä

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE. 1. Rekisterinpitäjä. Pro-Stories Oy

TIETOSUOJASELOSTE. 1. Rekisterinpitäjä. Pro-Stories Oy TIETOSUOJASELOSTE 1. Rekisterinpitäjä Y-tunnus 2298585-9 +358 40 4510757 Sähköposti: info@pro-stories.fi 2. Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa Taru Uhrman taru.uhrman@pro-stories.fi 3. Rekisterin

Lisätiedot

Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteita ovat seuraavat EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (jäljempänä myös GDPR ) mukaiset perusteet:

Henkilötietojen käsittelyn oikeusperusteita ovat seuraavat EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (jäljempänä myös GDPR ) mukaiset perusteet: TIETOSUOJASELOSTE EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) art. 12 Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 (Laatimispäivä 25.5.2018) 1. Rekisterinpitäjä Lahden Aluetaksi Oy (Y-tunnus: 0587608-7) Puh. 03

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Espoon kaupunki

Tietosuojaseloste Espoon kaupunki Tietosuojaseloste 1 (5) Tietosuojaseloste Espoon kaupunki 1. Rekisterin nimi Sähköpostijakelulistat 2. Rekisterinpitäjä Espoon kaupunki 3. Rekisterin vastuuhenkilö Hilkka Julkunen tonttipäällikkö hilkka.julkunen@espoo.fi

Lisätiedot

Rekisteri- ja tietosuojaseloste

Rekisteri- ja tietosuojaseloste Tämä on henkilötietolain (10 ja 24 ) ja EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. Laadittu 15.5.2018. Viimeisin muutos 20.2.2019. 1. Rekisterinpitäjä (2293174-6

Lisätiedot

Tietosuojaseloste. Trimedia Oy

Tietosuojaseloste. Trimedia Oy Tietosuojaseloste Trimedia Oy www.trimedia.fi info@trimedia.fi +358 44 535 7215 1 Tietosuojaseloste 1. Rekisterin pitäjä Yritys valvoo antamiasi tietoja ja on vastuussa henkilötiedoista tietosuojalain

Lisätiedot

TIETOJA ASIAKKUUKSIIN LIITTYVIEN HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYSTÄ

TIETOJA ASIAKKUUKSIIN LIITTYVIEN HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYSTÄ TIETOSUOJASELOSTE 1 TIETOJA ASIAKKUUKSIIN LIITTYVIEN HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYSTÄ Rekisterinpitäjä Tämä seloste sisältää EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen 13 ja 14 artiklan edellyttämiä tietoja henkilötiedoista,

Lisätiedot

KOULUELEKTRONIIKKA OY:N ASIAKASREKISTERIN TIETOSUOJASELOSTE. Rekisterin rekisterinpitäjä on Kouluelektroniikka Oy, Teuvo Tiusanen

KOULUELEKTRONIIKKA OY:N ASIAKASREKISTERIN TIETOSUOJASELOSTE. Rekisterin rekisterinpitäjä on Kouluelektroniikka Oy, Teuvo Tiusanen KOULUELEKTRONIIKKA OY:N ASIAKASREKISTERIN TIETOSUOJASELOSTE 1 Rekisterinpitäjä Rekisterin rekisterinpitäjä on Kouluelektroniikka Oy, Teuvo Tiusanen (y-tunnus 0597327-4) Rekisteriasioiden yhteyshenkilö

Lisätiedot

Kameravalvontarekisteri, Veho Oy Ab 1 (5) TIETOSUOJASELOSTE 1 YKSITYISYYTESI SUOJAAMINEN

Kameravalvontarekisteri, Veho Oy Ab 1 (5) TIETOSUOJASELOSTE 1 YKSITYISYYTESI SUOJAAMINEN 1 (5) TIETOSUOJASELOSTE 1 YKSITYISYYTESI SUOJAAMINEN 2 REKISTERINPITOA KOSKEVAT YLEISET TIEDOT 3 TIETOJEN KÄYTTÖTARKOITUS Yksityisyytesi on meille tärkeää. Veho sitoutuu suojaamaan yksityisyyttäsi ja noudattamaan

Lisätiedot

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien kirjastopalveluita

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien kirjastopalveluita Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien kirjastopalveluita Sisältää EU:n tietosuoja-asetuksen mukaiset vaatimukset (artiklat 13, 14 ja 30) Laadittu: 14.05.2018 1. Rekisterinpitäjä

Lisätiedot

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien laatujärjestelmää

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien laatujärjestelmää Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien laatujärjestelmää Sisältää EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaiset vaatimukset (artiklat 13, 14 ja 30) Laadittu: 14.5.2018 1. Rekisterinpitäjä

Lisätiedot

Henkilötietojesi käsittelyn tarkoituksena on:

Henkilötietojesi käsittelyn tarkoituksena on: 1 (5) TIETOSUOJASELOSTE 1 YKSITYISYYTESI SUOJAAMINEN 2 REKISTERINPITOA KOSKEVAT YLEISET TIEDOT 3 TIETOJEN KÄYTTÖTARKOITUS Yksityisyytesi on meille tärkeää. Veho sitoutuu suojaamaan yksityisyyttäsi ja noudattamaan

Lisätiedot

Prosessiteekkarit ry:n tietosuojapolitiikka

Prosessiteekkarit ry:n tietosuojapolitiikka Laatimis pvm. 12.05.2018 Prosessiteekkarit ry:n tietosuojapolitiikka Tämän dokumentin tarkoitus on välittää tieto Prosessiteekkarit ry:n (PT) tietosuojan periaatteista yhdistyksen jäsenille. Yhdistyksen

Lisätiedot

Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietojen käsittelyä Kaupan liiton tapahtumarekisterissä

Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietojen käsittelyä Kaupan liiton tapahtumarekisterissä Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietojen käsittelyä Kaupan liiton tapahtumarekisterissä 1. Rekisterinpitäjä Kaupan liitto on rekisterinpitäjä ja vastaa henkilötietojen käsittelystä. Rekisterin osalta

Lisätiedot

Tietosuojaseloste 1 (5) Rekisterin tiedot. EU:n yleinen tietosuoja-asetus, (2016/679), artiklat 13 ja 14. Pvm

Tietosuojaseloste 1 (5) Rekisterin tiedot. EU:n yleinen tietosuoja-asetus, (2016/679), artiklat 13 ja 14. Pvm Tietosuojaseloste 1 (5) Pvm 6.9.2018 Rekisterin tiedot 1. Rekisterin nimi Kasvatus- ja perheneuvonta 2. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus Tukitoimien järjestäminen ja toteuttaminen. Kasvatus- ja perheneuvonnan

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016)

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Palvelun nimi: Nuoriso- ja kulttuuripalveluiden leiri-, kerho- ja retkitoiminta

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE EU:n tietosuoja-asetus 2016/679

TIETOSUOJASELOSTE EU:n tietosuoja-asetus 2016/679 TIETOSUOJASELOSTE HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY Sisällys 1. REKISTERIN PITÄJÄ... 2 2. YHTEYSHENKILÖ REKISTERIÄ KOSKEVISSA ASIOISSA... 2 3. REKISTERIN NIMI... 2 4. HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYN TARKOITUS...

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE KERADUR SERVICE OY. 1. Rekisterinpitäjä. Keradur Service Oy Y-tunnus: Osoite: Kampinkuja 2, Helsinki

TIETOSUOJASELOSTE KERADUR SERVICE OY. 1. Rekisterinpitäjä. Keradur Service Oy Y-tunnus: Osoite: Kampinkuja 2, Helsinki TIETOSUOJASELOSTE KERADUR SERVICE OY 1. Rekisterinpitäjä Keradur Service Oy Y-tunnus: 2315098-4 Osoite: Kampinkuja 2, 00100 Helsinki 2. Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa Tietosuojavastaava:

Lisätiedot

Salon kaupunki , 1820/ /2018

Salon kaupunki , 1820/ /2018 Rekisterinpitäjä Nimi ja yhteystiedot Tietosuojavastaava Edustaja / Vastuutaho Nimi Salon kaupunki Nimi Tapani Rinne Nimi Kehittämispalveluiden esimies Janne Hyvärinen Osoite Tehdaskatu 2 Osoite Tehdaskatu

Lisätiedot

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien taloustoimintoja

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien taloustoimintoja Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien taloustoimintoja Sisältää EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaiset vaatimukset (artiklat 13, 14 ja 30) Laadittu: 14.5.2018 1. Rekisterinpitäjä

Lisätiedot

alueen turvallisuuden lisääminen; sekä

alueen turvallisuuden lisääminen; sekä 1 (5) TIETOSUOJASELOSTE 1 YKSITYISYYTESI SUOJAAMINEN 2 REKISTERINPITOA KOSKEVAT YLEISET TIEDOT 3 TIETOJEN KÄYTTÖTARKOITUS Yksityisyytesi on meille tärkeää. Veho sitoutuu suojaamaan yksityisyyttäsi ja noudattamaan

Lisätiedot

PINTAVA OY ASIAKASREKISTERIN TIETOSUOJASELOSTE

PINTAVA OY ASIAKASREKISTERIN TIETOSUOJASELOSTE PINTAVA OY ASIAKASREKISTERIN TIETOSUOJASELOSTE 1 REKISTERINPITÄJÄ Pintava Oy Y-tunnus: 2904197-3 Yrjönkatu 15 LH 40 A, 28100 Pori Puhelinvaihde: 010 336 4230 2 REKISTERIASIOITA HOITAVA HENKILÖ Eula Wessberg,

Lisätiedot

Kangasalan Moottorikerhon tietosuojakäytännöt

Kangasalan Moottorikerhon tietosuojakäytännöt Kangasalan Moottorikerhon tietosuojakäytännöt Kerhon nimi: Kangasalan Moottorikerho Ry (Yhdistysnumero 93.425) Osoite: c/o Nallekarhuntie 2 36100 Kangasala Kangasalan Moottorikerho (myöhemmin kerho tai

Lisätiedot

Tampereen Aikidoseura Nozomi ry

Tampereen Aikidoseura Nozomi ry Tietosuojaseloste. c/o Heidi Ihanamäki Petäjässuonkatu 4 B 28 33580 Tampere www.nozomi.fi Y-tunnus 1456802-7 Tietosuojaseloste Sisällysluettelo 1. Rekisterinpitäjä ja yhteyshenkilö... 1 2. Rekisteröidyt...

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Espoon kaupunki

Tietosuojaseloste Espoon kaupunki Tietosuojaseloste 1 (5) Tietosuojaseloste Espoon kaupunki 1. Rekisterin nimi Pientalotontin hakijat 2. Rekisterinpitäjä Espoon kaupunki 3. Rekisterin vastuuhenkilö Hilkka Julkunen tonttipäällikkö hilkka.julkunen@espoo.fi

Lisätiedot

- pienten ja keskisuurten yritysten ja järjestöjen valmennushanke

- pienten ja keskisuurten yritysten ja järjestöjen valmennushanke SoteNavi - pienten ja keskisuurten yritysten ja järjestöjen valmennushanke GDPR, EU:n tietosuoja-asetus / EPTEK ry Mustajärvi Sisältö Mikä on GDPR? Oikeudet ja velvollisuudet Rekisterit Tietosuojaseloste

Lisätiedot

Lisäksi henkilötietoja käsitellään toimittajille suunnatussa viestinnässä kuten tiedotus- ja uutisointitarkoituksissa.

Lisäksi henkilötietoja käsitellään toimittajille suunnatussa viestinnässä kuten tiedotus- ja uutisointitarkoituksissa. ETRA OY: N TOIMITTAJAREKISTERIN TIETOSUOJASELOSTE 1 REKISTERINPITÄJÄ Rekisterin rekisterinpitäjä on Etra Oy (y-tunnus 0107801-0). Rekisteriasioiden yhteyshenkilö on: Etra Oy Osoite: Lampputie 2, 00740

Lisätiedot

ASIAKAS- JA HENKILÖTIETO REKISTERISELOSTE

ASIAKAS- JA HENKILÖTIETO REKISTERISELOSTE 1. Rekisterinpitäjä Kotipalvelu Verenpisara avoin yhtiö Satakunnankatu 7 78300 Varkaus kotipalvelu@verenpisara.fi Yhteystiedot rekisteriä koskevissa asioissa: www.kotipalveluverenpisara.fi Piironen Tarja

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016)

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Rekisterin/palvelun nimi: Rakentamisen ja kunnossapidon palvelujen asioinnin

Lisätiedot

Salon kaupunki , 1820/ /2018

Salon kaupunki , 1820/ /2018 Rekisterinpitäjä Nimi ja yhteystiedot Tietosuojavastaava Edustaja / Vastuutaho Nimi Salon kaupunki Nimi Tietosuojavastaava Nimi Kehittämispalveluiden esimies Janne Hyvärinen Osoite Tehdaskatu 2 Osoite

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016)

Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Tietosuojaseloste Seloste henkilötietojen käsittelystä ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Palvelun nimi: Uimahalli ja kuntosali Liprakan asiakasrekisteri Tiedonanto

Lisätiedot

1. Henkilötietojen käsittely

1. Henkilötietojen käsittely 1. Henkilötietojen käsittely 1.1 Mitä henkilötietoja keräämme? Keräämme näitä tietoja Nimi Puhelinnumero Sähköpostiosoite CV 1.2. Mistä henkilötietoja saamme? Henkilötiedot saamme pääasiassa verkkosivustomme

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24

TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Sivu 1 / 2 TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Rekisterinpitäjän tulee laatia jokaisesta eri henkilörekisteristä rekisteriseloste, joka on pidettävä yleisesti saatavilla esimerkiksi

Lisätiedot

INVALIDILIITTO RY:N AVUSTAJAKOIRATOIMINNAN ASIAKASREKISTERI

INVALIDILIITTO RY:N AVUSTAJAKOIRATOIMINNAN ASIAKASREKISTERI INVALIDILIITTO RY AVUSTAJAKOIRATOIMINTA TIETOSUOJASELOSTE Tietosuojaseloste INVALIDILIITTO RY:N AVUSTAJAKOIRATOIMINNAN ASIAKASREKISTERI Sisältö 1 REKISTERIN PITÄJÄ... 2 2 YHTEYSHENKILÖ REKISTERIÄ KOSKEVISSA

Lisätiedot

Tietosuojaseloste 1 (5)

Tietosuojaseloste 1 (5) Kouvolan kaupunki Hyvinvointipalvelut/Museopalvelut Tietosuojaseloste 1 (5) Seloste henkilötietojen käsittelytoimista ja rekisteröidyn oikeuksista EU:n yleinen tietosuoja-asetus (2016/679) 18.2.2019 1.

Lisätiedot

Varustekorttirekisteri - Tietosuojaseloste

Varustekorttirekisteri - Tietosuojaseloste Tietosuojaseloste 1 (5) Varustekorttirekisteri - Tietosuojaseloste 1. Rekisterin nimi Varustekorttirekisteri 2. Rekisterinpitäjä Länsi-Uudenmaan pelastuslaitos 3. Rekisterin vastuuhenkilö Palomestari Kalle

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE Julkaistu

TIETOSUOJASELOSTE Julkaistu TIETOSUOJASELOSTE Julkaistu 25.5.2018 Henkilötietolain (523/1999) 10 :n sekä EU:n tietosuojauudistuksen mukainen tietosuojaseloste. 1. REKISTERINPITÄJÄ Sukuposti.net 2. YHTEYSHENKILÖ Terhi Piispa-Helisten

Lisätiedot

Termit. Tietosuojaseloste

Termit. Tietosuojaseloste Termit Rekisteriksi määritellään mikä tahansa jäsennelty henkilötietoja sisältävä tietojoukko, esimerkiksi asiakastai markkinointirekisteri, josta on mahdollista saada tietoja tietyin perustein ja kohtuullisella

Lisätiedot

Asiakasrekisterin seloste

Asiakasrekisterin seloste Asiakasrekisterin seloste Sisällys 1 Rekisterinpitäjä... 3 2 Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa... 3 3 Tietosuojavastaava... 3 4 Rekisterin nimi... 3 5 Rekisterin julkisuus... 3 6 Henkilötietojen

Lisätiedot

Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietojen käsittelyä Vähittäiskaupan tutkimussäätiössä

Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietojen käsittelyä Vähittäiskaupan tutkimussäätiössä Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietojen käsittelyä ssä 1. Rekisterinpitäjä Vähittäiskaupan Tutkimussäätiö - Detaljhandelns Forskningsstiftelse on rekisterinpitäjä ja vastaa henkilötietojen käsittelystä.

Lisätiedot

Tietosuojaseloste. Lähitaksi Työnhakijoiden henkilötietorekisteri. Rekisterinpitäjä ja yhteystiedot. Nuijamiestentie 7, Helsinki

Tietosuojaseloste. Lähitaksi Työnhakijoiden henkilötietorekisteri. Rekisterinpitäjä ja yhteystiedot. Nuijamiestentie 7, Helsinki Yleistä Selosteen nimi Rekisterinpitäjä ja yhteystiedot Tässä selosteessa on esitetty tietosuoja-asetuksen edellyttämät rekisteröidylle toimitettavat tiedot tiiviissä ja ymmärrettävässä muodossa. Huomaathan,

Lisätiedot

Yhteenveto tietosuojakäytännöstämme Päivitetty

Yhteenveto tietosuojakäytännöstämme Päivitetty Yhteenveto tietosuojakäytännöstämme Päivitetty..0.. Tietoturvasta vastaava henkilö, yhteys sähköpostilla osoitteeseen pasi@pasivirtakari.com tai soittamalla + 0.. Henkilötietojen keräämisen ja käsittelyn

Lisätiedot

Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietojen käsittelyä Kaupan liiton uutis- ja tapahtumakirjerekisterissä

Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietojen käsittelyä Kaupan liiton uutis- ja tapahtumakirjerekisterissä Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietojen käsittelyä Kaupan liiton uutis- ja tapahtumakirjerekisterissä 1. Rekisterinpitäjä Kaupan liitto on rekisterinpitäjä ja vastaa henkilötietojen käsittelystä.

Lisätiedot

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien sähköistä tenttijärjestelmää

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien sähköistä tenttijärjestelmää Haaga-Helia ammattikorkeakoulu Oy:n tietosuojaseloste koskien sähköistä tenttijärjestelmää Sisältää EU:n tietosuoja-asetuksen mukaiset vaatimukset (artiklat 13, 14 ja 30) Laadittu: 14.5.2018 1. Rekisterinpitäjä

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Suoramarkkinointirekisteri EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Päivitetty

Tietosuojaseloste Suoramarkkinointirekisteri EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Päivitetty Tietosuojaseloste Suoramarkkinointirekisteri EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Päivitetty 22.5.2018 SISÄLLYSLUETTELO 1 REKISTERINPITÄJÄ 3 2 YHTEYSTIEDOT REKISTERIÄ KOSKEVISSA ASIOISSA 3 3 REKISTERIN

Lisätiedot

LIIKUNTAKESKUS PAJULAHDEN MARKKINOINTIREKISTERIN TIETOSUOJASELOSTE

LIIKUNTAKESKUS PAJULAHDEN MARKKINOINTIREKISTERIN TIETOSUOJASELOSTE LIIKUNTAKESKUS PAJULAHDEN MARKKINOINTIREKISTERIN TIETOSUOJASELOSTE SISÄLLYS 1 REKISTERINPITÄJÄ... 3 2 YHTEYSHENKILÖ REKISTERIÄ KOSKEVISSA ASIOISSA... 3 3 TIETOSUOJAVASTAAVA... 3 4 REKISTERIN NIMI... 3

Lisätiedot

Salon kaupunki / /2018

Salon kaupunki / /2018 Rekisterinpitäjä Nimi ja yhteystiedot Tietosuojavastaava Edustaja / Vastuutaho Nimi Salon kaupunki Nimi Nimi Kehittämispalveluiden esimies Janne Hyvärinen Osoite Tehdaskatu 2 Osoite Tehdaskatu 2 Osoite

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Henkilötietolain 10 ja 24, majoitus- ja ravitsemustoiminnasta annetun lain 7

Tietosuojaseloste Henkilötietolain 10 ja 24, majoitus- ja ravitsemustoiminnasta annetun lain 7 Tietosuojaseloste Henkilötietolain 10 ja 24, majoitus- ja ravitsemustoiminnasta annetun lain 7 ja EU:n yleisen tietosuojaasetuksen (GDPR) mukainen rekisteri- ja tietosuojaseloste. 1. Matkustajarekisterin

Lisätiedot

Uusi tietosuoja-asetus 2016 vaatimukset yhteisöille ja henkilökunnalle? Teppo Laine Asianajaja, osakas

Uusi tietosuoja-asetus 2016 vaatimukset yhteisöille ja henkilökunnalle? Teppo Laine Asianajaja, osakas Uusi tietosuoja-asetus 2016 vaatimukset yhteisöille ja henkilökunnalle? Teppo Laine Asianajaja, osakas Tietosuojan kolme ulottuvuutta Juridisesti voidaan katsoa, että uusi tietosuoja-asetus sisältää kolme

Lisätiedot

SELOSTE HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYTOIMISTA JA TIETOSUOJASTA HAUSJÄRVEN KUNNAN MAAHANMUUTTAJAPALVELUISSA

SELOSTE HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYTOIMISTA JA TIETOSUOJASTA HAUSJÄRVEN KUNNAN MAAHANMUUTTAJAPALVELUISSA 21.5.2018 SELOSTE HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYTOIMISTA JA TIETOSUOJASTA HAUSJÄRVEN KUNNAN MAAHANMUUTTAJAPALVELUISSA Seloste henkilötietojen käsittelytoimista ja tietosuojasta 21.5.2018 Tämä seloste on laadittu

Lisätiedot

Asiakkaan on hyväksyttävä tämän tietosuojaselosteen ehdot käyttääkseen Samppalinnan Kesäteatterin palveluita.

Asiakkaan on hyväksyttävä tämän tietosuojaselosteen ehdot käyttääkseen Samppalinnan Kesäteatterin palveluita. Samppalinnan Kesäteatterin tietosuojaseloste Asiakkaan on hyväksyttävä tämän tietosuojaselosteen ehdot käyttääkseen Samppalinnan Kesäteatterin palveluita. Selosteella informoimme asiakkaitamme heidän henkilötietojensa

Lisätiedot

UKTY ry:n asiakasrekisterin tietosuojaseloste

UKTY ry:n asiakasrekisterin tietosuojaseloste UKTY ry:n asiakasrekisterin tietosuojaseloste EU:n yleinen tietosuoja-asetus (General Data Protection Regulation, GDPR). Päivitetty 24.5.2018. Rekisterinpitäjällä on tietosuoja-asetuksen mukaan velvollisuus

Lisätiedot

Nimi ja yhteystiedot

Nimi ja yhteystiedot Laadittu: 23.8.2018 1. Rekisterinpitäjä ja tämän edustaja(t) Nimi ja yhteystiedot Rekisterinpitäjä Savon koulutuskuntayhtymä Myynti ja markkinointipalvelut PL 87 (Presidentinkatu 3) 70101 Kuopio p. 017

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTEET. Lieksan Kehitys Oy LieKe

TIETOSUOJASELOSTEET. Lieksan Kehitys Oy LieKe TIETOSUOJASELOSTEET Lieksan Kehitys Oy LieKe TIETOSUOJASELOSTE Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24 Rekisterinpitäjän tulee laatia jokaisesta eri henkilörekisteristä rekisteriseloste, joka on pidettävä

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE Rekisterinpitäjä ja yhteyshenkilö Urheiluseura Katajanokan Kunto - Skattan Kondis ry Osoite: c/o Anu Pylkkänen, Vyökatu 4 b 22,

TIETOSUOJASELOSTE Rekisterinpitäjä ja yhteyshenkilö Urheiluseura Katajanokan Kunto - Skattan Kondis ry Osoite: c/o Anu Pylkkänen, Vyökatu 4 b 22, TIETOSUOJASELOSTE Rekisterinpitäjä ja yhteyshenkilö Urheiluseura Katajanokan Kunto - Skattan Kondis ry Osoite: c/o Anu Pylkkänen, Vyökatu 4 b 22, 00160 Helsinki Sähköposti: kunto@katajanokankunto.fi Jäsen-,

Lisätiedot

EU:n tietosuoja-asetus (GDPR)

EU:n tietosuoja-asetus (GDPR) EU:n tietosuoja-asetus (GDPR) Asetus on suoraan sovellettavaa lainsäädäntöä Siirtymäaika päättyy 25.5.2018 Turvallisuuskulttuuri riskiperusteinen lähestymistapa Yksityisyyden suojan kunnioitus Selosteet,

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE. Pvm: EU:n yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) Rekisterinpitäjä

TIETOSUOJASELOSTE. Pvm: EU:n yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) Rekisterinpitäjä TIETOSUOJASELOSTE Pvm: 24.5.2018 Viite: EU:n yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) Rekisterinpitäjä Rekisterin nimi ry Y-tunnus: 0780749-9 Matarankatu 6 A 1 40100 JYVÄSKYLÄ Rekisteriasioiden yhteyshenkilö Ritva

Lisätiedot

Tässä tietosuojaselosteessa kuvataan Kouvolan Korttelikotiyhdistys ry:n toteuttamat asiakastietojen käsittelyn tavat.

Tässä tietosuojaselosteessa kuvataan Kouvolan Korttelikotiyhdistys ry:n toteuttamat asiakastietojen käsittelyn tavat. TIETOSUOJASELOSTE: ASIAKASTIEDOT Tässä tietosuojaselosteessa kuvataan Kouvolan Korttelikotiyhdistys ry:n toteuttamat asiakastietojen käsittelyn tavat. Tämän selosteen tarkoituksiin asiakastiedoilla tarkoitetaan

Lisätiedot

Tietosuojaseloste. Suoramarkkinointirekisterit

Tietosuojaseloste. Suoramarkkinointirekisterit Tietosuojaseloste Suoramarkkinointirekisterit EU:n yleinen tietosuoja-asetus (679/2016) Päivitetty SISÄLLYSLUETTELO 1 REKISTERINPITÄJÄ 3 2 YHTEYSTIEDOT REKISTERIÄ KOSKEVISSA ASIOISSA 3 3 REKISTERIN NIMI

Lisätiedot

HARTWALL CAPITALIN TIETOSUOJAILMOITUS LIITTYEN TYÖNHAKIJOITA, YHTEISTYÖKUMPPANEITA JA PORTFOLIOYHTIÖITÄ KOSKEVIIN HENKILÖTIETOREKISTEREIHIN

HARTWALL CAPITALIN TIETOSUOJAILMOITUS LIITTYEN TYÖNHAKIJOITA, YHTEISTYÖKUMPPANEITA JA PORTFOLIOYHTIÖITÄ KOSKEVIIN HENKILÖTIETOREKISTEREIHIN 25.5.2018 HARTWALL CAPITALIN TIETOSUOJAILMOITUS LIITTYEN TYÖNHAKIJOITA, YHTEISTYÖKUMPPANEITA JA PORTFOLIOYHTIÖITÄ KOSKEVIIN HENKILÖTIETOREKISTEREIHIN Rekisterinpitäjä Hartwall Capital Oy Ab Pohjoisesplanadi

Lisätiedot

Asiakastietojärjestelmän tietosuojaseloste (Salok Osk jäsenliikkeet)

Asiakastietojärjestelmän tietosuojaseloste (Salok Osk jäsenliikkeet) Asiakastietojärjestelmän tietosuojaseloste (Salok Osk jäsenliikkeet) Sisällys 1 Rekisterinpitäjä... 3 2 Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa... 3 3 Tietosuojavastaava... 3 4 Rekisterin nimi...

Lisätiedot

Olemme sitoutuneet suojaamaan asiakkaidemme yksityisyyttä ja tarjoamme mahdollisuuden vaikuttaa henkilötietojen käsittelyyn.

Olemme sitoutuneet suojaamaan asiakkaidemme yksityisyyttä ja tarjoamme mahdollisuuden vaikuttaa henkilötietojen käsittelyyn. Asiakasrekisterin tietosuojaseloste Yleistä Olemme sitoutuneet suojaamaan asiakkaidemme yksityisyyttä ja tarjoamme mahdollisuuden vaikuttaa henkilötietojen käsittelyyn. Kerromme tässä henkilötietojen käsittelystämme

Lisätiedot

ASIAKAS- JA MARKKINOINTIREKISTERIN TIETOSUOJASELOSTE

ASIAKAS- JA MARKKINOINTIREKISTERIN TIETOSUOJASELOSTE 1 ASIAKAS- JA MARKKINOINTIREKISTERIN TIETOSUOJASELOSTE 2 SISÄLLYS 1 REKISTERINPITÄJÄ... 3 2 YHTEYSHENKILÖ REKISTERIÄ KOSKEVISSA ASIOISSA... 3 3 TIETOSUOJAVASTAAVA... 3 4 REKISTERIN NIMI... 3 5 HENKILÖTIETOJEN

Lisätiedot

Tietopaketti tietosuojasta ProAgrian ja Maa- ja kotitalousnaisten jäsenyhdistyksille

Tietopaketti tietosuojasta ProAgrian ja Maa- ja kotitalousnaisten jäsenyhdistyksille Tietopaketti tietosuojasta ProAgrian ja Maa- ja kotitalousnaisten jäsenyhdistyksille 1 Tietosuoja-asetuksesta Asetus astui voimaan 24.5.2016 ja sitä ryhdytään soveltamaan alkaen. Asetuksen sisältö on suoraan

Lisätiedot

TIETOSUOJASELOSTE. EU:n tietosuoja-asetus (EU) 2016/679. Laatimispvm: Yhteystiedot

TIETOSUOJASELOSTE. EU:n tietosuoja-asetus (EU) 2016/679. Laatimispvm: Yhteystiedot TIETOSUOJASELOSTE EU:n tietosuoja-asetus (EU) 2016/679 Laatimispvm: 12.3.2019 1. Rekisterin nimi Webropol-kyselytyökalu 2. Rekisterinpitäjä Äänekosken kaupunki, keskushallinto 3. Rekisterin vastuuhenkilö

Lisätiedot

Asiakasrekisterin tietosuojaseloste

Asiakasrekisterin tietosuojaseloste Asiakasrekisterin tietosuojaseloste Sisällys 1 Rekisterinpitäjä... 3 2 Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa... 3 3 Tietosuojavastaava... 3 4 Rekisterin nimi... 3 5 Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus...

Lisätiedot

SELOSTE HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYTOIMISTA JA TIETOSUOJASTA HAUSJÄRVEN KUNNAN VAMMAISPALVELUISSA

SELOSTE HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYTOIMISTA JA TIETOSUOJASTA HAUSJÄRVEN KUNNAN VAMMAISPALVELUISSA 28.5.2018 SELOSTE HENKILÖTIETOJEN KÄSITTELYTOIMISTA JA TIETOSUOJASTA HAUSJÄRVEN KUNNAN VAMMAISPALVELUISSA Seloste henkilötietojen käsittelytoimista ja tietosuojasta 28.5.2018 Tämä seloste on laadittu rekisteröityjen

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Espoon kaupunki

Tietosuojaseloste Espoon kaupunki Tietosuojaseloste 1 (5) Tietosuojaseloste Espoon kaupunki 1. Rekisterin nimi Asiakasrekisteri kaavavalmistelun osallisten yhteystiedot 2. Rekisterinpitäjä Espoon kaupunki 3. Rekisterin vastuuhenkilö Torsti

Lisätiedot

Tietosuojaseloste 1 (5) Rekisterin tiedot. EU:n yleinen tietosuoja-asetus, (2016/679), artiklat 13 ja 14. Pvm

Tietosuojaseloste 1 (5) Rekisterin tiedot. EU:n yleinen tietosuoja-asetus, (2016/679), artiklat 13 ja 14. Pvm Tietosuojaseloste 1 (5) Pvm 12.6.2018 Rekisterin tiedot 1. Rekisterin nimi Potilasasiamiehen asiakasrekisteri 2. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus Asiakassuhteen hoitaminen. Potilasasiamiestoiminnan

Lisätiedot

Tietosuojaseloste Päiväkoti Murut

Tietosuojaseloste Päiväkoti Murut 1 Tietosuojaseloste Päiväkoti Murut 1. Rekisterin nimi Päiväkoti Murut Oy, asiakasrekisteri 2. Rekisterinpitäjä Päiväkoti Murut Oy Ahventie 4 02170 Espoo 3. Rekisterin vastuuhenkilö Outi Määttä, Päiväkoti

Lisätiedot

Organisaatioluvan hakeminen

Organisaatioluvan hakeminen Organisaatioluvan hakeminen Vaatimukset Hakijan tulee toimittaa seuraavat kaksi asiakirjaa e-tutkijaan tehtävän lupahakemuksen liitteenä kun tutkimuksessa käsitellään henkilötietoja. 1. Tietosuojaseloste,

Lisätiedot

Toimintaa ohjaava lainsäädäntö: Arava- ja korkotukilainsäädäntö

Toimintaa ohjaava lainsäädäntö: Arava- ja korkotukilainsäädäntö Tietosuojaseloste 1 (5) Pvm 13.9.2018 Rekisterin tiedot 1. Rekisterin nimi Asuinhuoneistojen vuokrasopimukset 2. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus Rekisteri sisältää kunnalta vuokrattujen asuntojen

Lisätiedot

TMG EVENTS TIETOSUOJASELOSTE

TMG EVENTS TIETOSUOJASELOSTE TMG EVENTS TIETOSUOJASELOSTE 22.5.2018 Rekisteriseloste TMG Events Oy:n asiakkaille. Tässä tietosuojaselosteessa käsitellään niitä periaatteita, joita TMG Events Oy toteuttaa henkilötietojen käsittelemisessä.

Lisätiedot