5. LUOKKA KERTOMUKSET. Luetaan kahdeksan kirjaa: viisi kertomusta, yksi runokirja, yksi sarjakuva ja yksi tietokirja.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "5. LUOKKA KERTOMUKSET. Luetaan kahdeksan kirjaa: viisi kertomusta, yksi runokirja, yksi sarjakuva ja yksi tietokirja."

Transkriptio

1 5. LUOKKA Luetaan kahdeksan kirjaa: viisi kertomusta, yksi runokirja, yksi sarjakuva ja yksi tietokirja. KERTOMUKSET Hunter, Erin: Etsijät sarja FAN Kolme karhua - jääkarhu Kallik, mustakarhu Lusa ja harmaakarhu Toklo - joutuvat pentuina eroon perheistään, ja heidän on selviydyttävä yksin karussa erämaassa. He päätyvät yhteen ja lähtevät huimaan seikkailuun etsimään uutta tulevaisuutta oppaanaan Ujurak, harmaakarhun pentu, joka ei ole aivan tavallinen karhu... Hurme, Vuokko: Huimaa sarja FAN Lenna Anderssen eli elämänsä kahdeksan ensimmäistä vuotta kaupungissa, jonka nimi oli Kardum, maailmassa, joka oli kääntynyt nurin päin. Siellä missä ennen oli taivas, oli nyt maa, ja missä piti olla maata jalkojen alla, olikin vain huikaiseva pudotus tyhjyyteen. Tapahtuma, jota kutsuttiin Kiepaukseksi, oli mullistanut kaiken. Kallioniemi, Tuula: Pako "Poliisi etsii kahta kadonnutta tyttöä. Etsityt ovat 12-vuotias Matilda Salmi ja..." Kanto, Anneli: Futistyttö sarja URH Yksitoistavuotiaan tytön elämässä ei voi paljon pahempaa olla kuin äidin totaalinen tyylittömyys, vai voiko...? Oona on Kiinasta Suomeen adoptoitu tyttö, joka asuu toimittajaäitinsä ja rasittavan isoveljensä Anssin kanssa ja pelaa jalkapalloa Tulikärpäsissä. Koskinen, Juha-Pekka: Benjamin Hawk kirjat HIS On vuosi 1692 ja Benjamin Hawk tuntee pitkästyvänsä kuoliaaksi ankaran setänsä suutarinverstaassa. Isoisän salaperäiset tarinat maailman meriltä alkavat kiehtoa Benjaminia enemmän kuin pikilangan ompelu kuluneisiin kenkiin. Portsmouthista purjehtii laiva jos toinenkin kohti seikkailuja, joissa Benjamin haluaa olla mukana

2 Lindgren, Astrid: Mestarietsivä Blomkvist - kirjat Mestarietsivä Kalle Blomkvistilla on ikää vasta 13 vuotta, mutta etsivänä hän on aikamoinen haka. Kalle asuu idyllisessä pikkukaupungissa. Yhdessä parhaiden kaveriensa Andersin ja Eva-Lotan kanssa he muodostavat Valkoiset ruusut, jotka käyvät "sotaa" Sixtenin porukan Punaisia ruusuja vastaan kesäloman ratoksi. Lipasti, Roope: Viikinkitrilogia HIS Viikinkitrilogia on jännittävä historialliseen aikaan sijoittuva seikkailusarja, joka on myös tarina vihollisuudet ylittävästä ystävyydestä ja lasten viisaudesta. Littlewood, Kathryn: Lumoleipomo - kirjat Vinksanvaaran idyllisessä pikkukaupungissa asuva Lumolan perhe pyörittää omaa leipomoa. idin ja isän hyppysissä leivonnaiset saavat ripauksen taikuutta - ja elämä kaupungissa on taas hyvin. Lumoloiden viisauden lähde on tarkoin varjeltu salaisuus: suvun reseptikirja. Ohlsson, Kristina: Lasilapset trilogia JÄN Billien ja hänen äitinsä uudessa kodissa tapahtuu kummia. Billie perehtyy kavereidensa Simonan ja Aladdinin kanssa talon historiaan, joka osoittautuukin varsin synkäksi. Mitä enemmän he saavat selville, sen pikemmin Billie haluaa muuttaa pois, ennen kuin mitään kauheaa tapahtuu. Ja sitten eräänä yönä joku tai jokin koputtaa ikkunaan... Parvela, Timo: Kepler 62 sarja SCI Kuusiosainen avaruusseikkailu vie lukijan jännittävälle matkalle läpi avaruuden. Lapset ovat kuin uudisraivaajia saapuessaan Kepler-62e:lle. Päästäkseen mukaan matkalle, lasten tulee pelata läpi tietokonepeli Kepler-62. He kohtaavat avaruusolioita, sairautta ja lopulta totuuden valheiden takana. Kenet sinä pelastaisit? Riddell, Chris: Ada Gootti sarja FAN Ada Gootti on lordi Gootin ainoa lapsi. He asuvat kaksin valtavassa Kalmatollon kartanossa Kalmanmaan kreivikunnassa. Lordi Gootti on sitä mieltä, että lasten tulee kuulua muttei näkyä. Niinpä Adan täytyy käyttää isoja tömiseviä saappaita, jotta lordi Gootti kuulee tytön askeleiden lähestyvän..

3 Saarivirta, Leila: Nukkumatin vastaisku Nukkumatti huomaa järkytyksekseen tipahtaneensa Huippuhahmot-äänestyksessä häntäpäähän, kauas Joulupukin, Hammaskeijun ja jopa Tonttu Toljanterin taakse. Ihmiset ovat selvästi unohtaneet Nukkumatin ja unen tärkeyden. St.John, Lauren: Valkoinen kirahvi, Viimeinen leopardi, elefantin tarina, delfiinien laulu ELÄ Martine on yksitoista vuotta vanha, kun hänen vanhempansa kuolevat tulipalossa ja hänet lähetetään Afrikkaan asumaan isoäitinsä luokse. Hänen uusi kotinsa on Sawubonan villieläinpuisto. Se on julma ja kaunis paikka, täynnä salaisuuksia.. Tanskanen, Tiina: Hevostyttö Iitu sarja HEV Iitun kilpaurahaaveet menevät uusiksi, kun isä ostaa hänelle oman hevosen. Suomenhevosravuri Talismaani on kaikkea muuta kuin säyseä ratsu. Iitu on jo luovuttamaisillaan, kun tallipoika Manu tulee avuksi. Mutta voiko häneen luottaa? Aitoa tallielämää, sydänsuruja ja kisajännitystä. Walliams, David: Herra Lemu, Poika ja mekko, Gangsterimummi, Maailman rikkain poika Hauskoissa ja viisaissa lastenromaaneissa on kosolti huumoria, hienosti kehittyvät päähenkilöt ja ennakkoluuloton, lämminhenkinen ote. Naurusta pärskien ja kyyneleenkin pyyhkäisten lukija tajuaa, että jokaisella on todella lupa olla oma itsensä. Vastustamatonta brittihuumoria! TIETOKIRJAT Behling, Steve: Marvel : Supersankarin käsikirja Tämä mahtava opas on täynnä tietoa, puuhaa ja lukemista jokaiselle supersankaruudesta haaveilevalle. Oppaan avulla lukija kehittää oman Marvel-supersankarinsa valitsemalla hahmolle nimen, alkuperän, supervoimat, liittolaiset, viholliset ja muut tärkeät tiedot. Kun sankari on valmis, kirjan lopussa odottaa seikkailu! Clayborne, Anna: Keho : matka ihmiskehon ihmeelliseen maailmaan 59.1 Kehosi on todella ihmeellinen. Se on elävä, hengittävä, liikkuva, syövä, puhuva ja ajatteleva kone. Lähde matkalle ihmiskehoon ja opi uusia asioita. Tee kokeita ja tehtäviä, vastaa kysymyksiin, kulje sokkeloissa ja koe kaikenlaista jännittävää.

4 Cruz, Carlos da: Kuninkaantie 92 Kuninkaantie on historiallinen postireitti, jonka varrelle kätkeytyy monia salaisuuksia ja tarinoita. Kirja seuraa Suomen historiaa tutkivan pojan, Vertin, matkaa Ahvenanmaalta Viipuriin. Matkalla selviää, miten Suomi on kehittynyt kivikaudelta nykyaikaan. Cruz, Carlos da: Suomen keskiaika lapsille 92 Millaista elämä oli keskiajalla? Mitä silloin syötiin, mitä lapset leikkivät? Värikäs ja runsaasti kuvitettu teos johdattaa läpi keskiajan 900-luvun luostarielämästä 1500-luvun ensimmäiseen suomalaiseen kirjaan. Dilger, Mike: Eläinvauvoja 58 Mitään eläinvauvaa hellyttävämpää on vaikea kuvitella! Eri eläinlajit kasvattavat jälkikasvuaan kuitenkin hyvin eri tavoin. Toiset eläimet hoitavat vauvojaan hellästi vuosien ajan, toisten pennut ovat omillaan ensimmäisestä päivästä lähtien. Söpöys on monelle lajille selviytymiskeino, toiset vauvat näyttävät siltä kuin kuuluisivat tieteiselokuvaan. Englert, Christoph: Määränpäänä avaruus 52.2 Lähde tutkimaan avaruutta viiden astronautin opastamana. Kuinka mustia aukkoja tutkitaan? Miksi pimeää ainetta arvellaan olevan, vaikka sitä ei suoraan voi nähdä tai mitata? Kirjassa tutustutaan alkuräjähdykseen ja aineen muodostumiseen, painovoimaan, avaruuden kaarevuuteen, tähtien elinkaareen ja erityyppisiin galakseihin. Farndon, John: Sehän toimii! 60 Tämä kaikki on ihan pakko saada tietää, kun katsot telkkaria, kun lähetät sähköpostia, kun viet roskat, kun paahdat leipää! Hough, Rich: Sinä voit pelastaa maapallon 60.1 Ilmastonmuutoksesta ja luonnon saastumisesta puhutaan paljon, mutta tämän kirjan avulla voi ryhtyä sanoista tekoihin! Jennings, Terry: Luonnontutkija 56.8 Vaella kaupunkien kaduilta metsien siimekseen. Opi havaitsemaan jälkiä, tunnistamaan merkkejä ja löytämään piilopaikkoja. Kiintoisat tietoiskut, upeat valokuvat ja käytännön tehtävät auttavat nuorta luontotutkijaa sukeltamaan lähiympäristönsä kiinnostavaan luontoon.

5 Knapman, Timothy: Historiaseikkailu sarja 91 Historiaseikkailu on uusi sarja, joka on kiehtova yhdistelmä historiatietoa, ongelmanratkaisua ja sähäköitä juonenkäänteitä. Kirjojen sivuja ei lueta järjestyksessä - ei edes takaperin - vaan hypellään sivulta toiselle, eteenpäin ja taaksepäin, kunnes juoni alkaa avautua. Lukija saattaa tipahtaa kärryiltä (tai siis sivulta), mutta tarina auttaa häntä aina kipuamaan takaisin. Lappalainen, Elina: Nakki lautasella 67.4 Kirjassa kierretään maatiloilla kahden lapsen ja eläinlääkäri-isän mukana. Kuvitettu tietokirja käy läpi lehmien, sikojen, kanojen ja broilerien elämän kaaren, millaisilla tiloilla ne elävät, millaisia eläimiä ne ovat ja mikä niiden hyvinvoinnille on tärkeää. Samalla selviää, paljonko lehmä kakkaa päivässä, miksi vasikoille tutti on tärkeä ja mistä kana pissii. Llewelyn, Claire: Maailman salaperäiset aarteet 91 Upeilla värikuvilla elävöitetty kirja kertoo arkeologien, tutkimusmatkailijoiden ja luonnontieteilijöiden tekemistä ihmeellisistä löydöistä eri puolilta maailmaa. Aiheet ulottuvat dinosaurusvillitykseen johtaneesta ainutlaatuisesta fossiililöydöstä Tutankhamonin aarteiden täyttämän haudan avaamiseen. Martineau, Susan: Todelliset mysteerit 15.9 Oletko koskaan herännyt yöllä outoihin ääniin tai miettinyt, onko kummituksia oikeasti olemassa? Tässä kirjassa esitellään joukko kiehtovia tosielämän mysteerejä noidutuista esineistä selittämättömiin katoamisiin. Tutustu tapauksiin ja niihin liittyviin todisteisiin, niin voit itse yrittää ratkaista ihmisiä vuosikausia askarruttaneet arvoitukset. Kaikki ei aina ole sitä, miltä näyttää - vai onko sittenkin? Ovatko kaikki esineet olleet joskus märkiä? 50 Helsingin Sanomien tiedetoimituksen juttusarja kirjaksi toimitettuna. Tästä kirjasta löytyvät tieteellisesti pätevät vastaukset mitä ihmeellisimpiin kysymyksiin, joita vain lapset voivat keksiä. Kysyjinä suomalaiset lapset ja vastaajina suomalaiset professorit. Wainewright, Max: Hei, me koodataan pelejä 61.3 Opettele ohjelmoimaan samalla kun teet 20 mahtavaa peliä! Hieno kuvitus ja selkeät askel askeleelta -ohjeet auttavat tekemään pelejä helpolla Scratchohjelmointi-kielellä.

6 SARJAKUVAT Ankkojen maailmanhistoria kuusiosainen Ankkojen maailmanhistoria -kirjasarja, jonka kuluessa käydään läpi koko maailmanhistoria Ankkalinnan väen kanssa. Hyppää kyytiin! Asterix Asterix Gallialainen on kaikkien tuntema pieni mutta pippurinen sankari joka taikajuomansa ja viekkautensa avulla puolustaa kyläänsä ja ystäviään aina tarpeen tullen. Furberg, Lena: Hevoshullun parhaat Lenan pitkät sarjakuvat on viimein koottu yksiin kansiin. Ensimmäisenä julkaistaan parhaat sarjakuvat Lenan varhaisilta vuosilta, , uusina suomennoksina. Klassikot kuten Pärla ja Ystäväni Harmaa on väritetty uudelleen sekä vanhojen että uusien fanien iloksi. Koskela, Ilpo: Rajalinja Rajalinja on viihdyttävä sarjakuva juniorijalkapallon maailmasta. Se kertoo seikkailuista jalkapallon parissa, huumorilla höystettyjä tarinoita siitä mitä kaikkea voi tapahtua kun joukko innostuneita nuoria haluaa perustaa oman joukkueen. Lucky Luke Kaikki tuntevat Lucky Luken. Nyt saa luvan kanssa lähteä Lucky Luken kanssa mitä moninaisimpiin lännen seikkailuihin! Telgemeier, Raina: Hymy ja Siskot Raina saa raudat, kamalaa! Hammaslääkärin tuolissa koetun draaman lisäksi arkeen hiipii poikaystävähuolia, mutkikkaita ystävyyssuhteita, siskojen välistä kärhämää sekä yksi maanjäristys. Kirjat opettavat tärkeitä asioita rohkeudesta, ystävyydestä ja omasta itsestään. Vaikeudet voitetaan lempeällä huumorilla ja leveällä hymyllä! Waterson, Bill: Lassi ja Leevi Omapäisen ja fantasioihin taipuvaisen Lassi-pojan ja maltillisemman lelutiikerin Leevin ystävyys sekä tempaukset viihdyttävät ja naurattavat edelleen lukijoita ympäri maailman.

Lukudiplomivihko LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO. Lukudiplomivihko

Lukudiplomivihko LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO. Lukudiplomivihko Lukudiplomivihko LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO Lukudiplomivihko 5. LUOKKA Luetaan kahdeksan kirjaa: viisi kertomusta, yksi runokirja, yksi sarjakuva ja yksi tietokirja. Kertomukset 84.2 Hunter, Erin: Etsijät

Lisätiedot

Lahden kaupunginkirjasto

Lahden kaupunginkirjasto 5. LUOKKA Luetaan kahdeksan kirjaa: viisi kertomusta, yksi runokirja, yksi sarjakuva ja yksi tietokirja. KERTOMUKSET Hunter, Erin: Etsijät sarja FAN Kolme karhua - jääkarhu Kallik, mustakarhu Lusa ja harmaakarhu

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 5.luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 5.luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

Lataa Eläinvauvoja - Mike Dilger. Lataa

Lataa Eläinvauvoja - Mike Dilger. Lataa Lataa Eläinvauvoja - Mike Dilger Lataa Kirjailija: Mike Dilger ISBN: 9789525613971 Sivumäärä: 96 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 23.37 Mb Mitään eläinvauvaa hellyttävämpää on vaikea kuvitella! Eri eläinlajit

Lisätiedot

Lukudiplomikirjat alakouluille luokka Tietoja ja taitoja (päivitetty 7/2019)

Lukudiplomikirjat alakouluille luokka Tietoja ja taitoja (päivitetty 7/2019) Lukudiplomikirjat alakouluille 1. - 4. luokka Tietoja ja taitoja (päivitetty 7/2019) Aikamoinen ajantieto Hyllypaikka: 49.262 AIK Isin ja tyttöjen lettikirja tai Isin ja tyttöjen lettikirja : bileet! Tekijä:

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 3. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 3. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO. Lukudiplomivihko

LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO. Lukudiplomivihko L LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO Lukudiplomivihko 4. LUOKKA Luetaan kahdeksan kirjaa: viisi kertomusta, yksi runokirja, yksi sarjakuva ja yksi tietokirja. Kertomukset 84.2 Ala-Harja, Riikka: Kahden maan Ebba

Lisätiedot

Pirkanmaan mukautettu lukudiplomi

Pirkanmaan mukautettu lukudiplomi Pirkanmaan mukautettu lukudiplomi Luokat 3 ja 4 lukudiplomikirjat ja -tehtävät 2019 Kuva: Jani Ikonen diplomin suorittajan nimi ja luokka Tampereen kaupunki Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi,

Lisätiedot

Pirkanmaan mukautettu lukudiplomi

Pirkanmaan mukautettu lukudiplomi Pirkanmaan mukautettu lukudiplomi Luokat 1 ja 2 lukudiplomikirjat ja -tehtävät 2019 Kuva: Jani Ikonen diplomin suorittajan nimi ja luokka Tampereen kaupunki Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi,

Lisätiedot

Pirkanmaan lukudiplomi

Pirkanmaan lukudiplomi Pirkanmaan lukudiplomi 2. luokan lukudiplomikirjat ja -tehtävät 2019 Kuva: Jani Ikonen diplomin suorittajan nimi ja luokka Tampereen kaupunki Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi, arvoisa kirjojen

Lisätiedot

Kälviän kirjaston. 5. luokka. Nimesi:

Kälviän kirjaston. 5. luokka. Nimesi: Kälviän kirjaston LUKUDIPLOMI 2018-2019 5. luokka Nimesi: Tervetuloa suorittamaan Kälviän kirjaston lukudiplomia! Lukudiplomin tarkoituksena on innostaa lukemaan erilaisia kirjoja. Lukemalla voit matkustaa

Lisätiedot

Pirkanmaan lukudiplomi

Pirkanmaan lukudiplomi Pirkanmaan lukudiplomi 5. luokan lukudiplomikirjat ja -tehtävät 2019 Kuva: Jani Ikonen diplomin suorittajan nimi ja luokka Tampereen kaupunki Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi, arvoisa kirjojen

Lisätiedot

LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO. Lukudiplomivihko

LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO. Lukudiplomivihko LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO Lukudiplomivihko 6. LUOKKA Luetaan yhteensä kahdeksan kirjaa: viisi kertomusta, yksi runokirja, yksi sarjakuva ja yksi tietokirja. Kertomukset 84.2 Erlandsson, Karin: Helmenkalastaja

Lisätiedot

5. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät

5. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät Kuva: Ella Ahola Pirkanmaan lukudiplomi 5. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät diplomin suorittajan nimi ja luokka Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi, arvoisa kirjojen ystävä! Lukudiplomia

Lisätiedot

Pirkanmaan lukudiplomi

Pirkanmaan lukudiplomi Pirkanmaan lukudiplomi 1. luokan lukudiplomikirjat ja -tehtävät 2019 Kuva: Jani Ikonen diplomin suorittajan nimi ja luokka Tampereen kaupunki Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi, arvoisa kirjojen

Lisätiedot

LUMIUKKOPOLKU LEIKKEJÄ TAPAHTUMAN ALKUUN TAI LOPPUUN:

LUMIUKKOPOLKU LEIKKEJÄ TAPAHTUMAN ALKUUN TAI LOPPUUN: LUMIUKKOPOLKU Lumiukkopolku leikkeineen toimii kivana koko perheen talvitapahtumana. Kaikkia leikkejä ja polkutauluja ei tarvitse käyttää samassa tapahtumassa, jo 4-5 taulua voi riittää. Tauluja ei ole

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 6.luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

TEHTÄVÄEHDOTUKSIA. Lukudiplomitehtävät 1.- ja 2. luokkalaisille

TEHTÄVÄEHDOTUKSIA. Lukudiplomitehtävät 1.- ja 2. luokkalaisille TEHTÄVÄEHDOTUKSIA Lukudiplomitehtävät 1.- ja 2. luokkalaisille 1. Piirrä kuva kirjan päähenkilöstä. 2. Kirjoita postikortti jollekin kirjan henkilölle. 3. Tee kartta kirjan tapahtumapaikoista. 4. Piirrä

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 4. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO. Lukudiplomivihko

LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO. Lukudiplomivihko LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO Lukudiplomivihko 3. LUOKKA Luetaan kuusi kirjaa: kolme kertomusta, yksi runokirja, yksi tietokirja ja yksi sarjakuva. Kertomukset 84.2 Bagge, Tapani: Apassit sarja JÄN Colfer,

Lisätiedot

Keski-Suomen luontomuseo

Keski-Suomen luontomuseo Keski-Suomen luontomuseo Tehtävät 0-1 lk. Tässä näet museon pohjapiirroksen. Se on meidän karttamme tällä kierroksella. Hei! Olen oppaasi Kalle. Kun teet ristikon saat tietää, mikä eläin minä olen. 1.

Lisätiedot

Luetaan yhteensä kahdeksan kirjaa: yksi sarjakuvakirja, yksi runokirja ja yksi tietokirja. Nuortenkirjoista luetaan viisi.

Luetaan yhteensä kahdeksan kirjaa: yksi sarjakuvakirja, yksi runokirja ja yksi tietokirja. Nuortenkirjoista luetaan viisi. 6. LUOKKA Luetaan yhteensä kahdeksan kirjaa: yksi sarjakuvakirja, yksi runokirja ja yksi tietokirja. Nuortenkirjoista luetaan viisi. 84.2 Nuortenkirjat Lue viisi nuortenkirjaa Black, Holly: Rautakoe 84.214

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 2. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

Mieletön mahdollisuus. Lasten ja nuorten omaistyön kehittämisprojekti

Mieletön mahdollisuus. Lasten ja nuorten omaistyön kehittämisprojekti Mieletön mahdollisuus Lasten ja nuorten omaistyön kehittämisprojekti Tukea. Toivoa. Mukana. Ilona. Tukea lapsille ja nuorille, joiden vanhempi on sairastunut psyykkisesti Mieletön Mahdollisuus -projektin

Lisätiedot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko Täydennä. Paras lukemani kirja oli _ Ympyröi oikea vaihtoehto. Olen innokas lukija. Kirjallisuusdiplomivihko 4. luokka Käyn mielelläni kirjastossa. Olen mielestäni hyvä lukija. Osaan valita itselleni sopivaa

Lisätiedot

Koulupalvelut lukuvuosi 2012 2013

Koulupalvelut lukuvuosi 2012 2013 Koulupalvelut lukuvuosi 2012 2013 Vierailu Tekniikan museoon oli hauska. Toivottavasti näemme vielä! (tyttö, 3. lk) Tekniikan museo on kiinnostava, koska pidän keksinnöistä ja haluaisin itse keksijäksi.

Lisätiedot

LUKUDIPLOMI 5 6 LUOKKA

LUKUDIPLOMI 5 6 LUOKKA LUKUDIPLOMI 5 6 LUOKKA Lue lukudiplomiin vähintään seitsemän kirjaa. Jokaisen lukemasi kirjan jälkeen täytä kirjan tiedot lukuseurantalomakkeeseen. Valitse mahdollisimman erilaisia kirjoja. Lue siis eri

Lisätiedot

Tarinasi ISOISÄ ISOISÄ. on erityinen KERRO MINULLE KERRO MINULLE. Säilytä isoisäsi elämäntarina lapsuudesta nykypäivään.

Tarinasi ISOISÄ ISOISÄ. on erityinen KERRO MINULLE KERRO MINULLE. Säilytä isoisäsi elämäntarina lapsuudesta nykypäivään. ISOISÄ ISOISÄ KERRO MINULLE KERRO MINULLE Anna kirja isoisällesi täytettäväksi ja saa se takaisin täynnä muistoja. Tarinasi on erityinen Säilytä isoisäsi elämäntarina lapsuudesta nykypäivään. Antaja Saaja

Lisätiedot

TYÖKALUJA SELKEÄÄN SEKSUAALITERVEYSKASVATUKSEEN IHMISSUHTEET

TYÖKALUJA SELKEÄÄN SEKSUAALITERVEYSKASVATUKSEEN IHMISSUHTEET TYÖKALUJA SELKEÄÄN SEKSUAALITERVEYSKASVATUKSEEN IHMISSUHTEET SEKSUAALITERVEYSTIETÄMYKSEN JA TUEN TARPEIDEN ARVIOINTI OSIO 4 EI JOO 1. Tuntematon ja tuttu ihminen Tavoite: Tuntemattoman ja tutun eron ymmärtäminen.

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

Keski-Suomen luontomuseo

Keski-Suomen luontomuseo Keski-Suomen luontomuseo Tehtävät 1-2 lk. Tässä näet museon pohjapiirroksen. Se on meidän karttamme tällä kierroksella. Hei! Olen oppaasi Kalle. Kun teet ristikon saat tietää, mikä eläin minä olen. 1.

Lisätiedot

4. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät

4. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät Pirkanmaan lukudiplomi 4. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät Kuva: Petra iltunen diplomin suorittajan nimi ja luokka Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi, arvoisa kirjojen ystävä! Lukudiplomia

Lisätiedot

Kuutosluokkien lukudiplomivihko

Kuutosluokkien lukudiplomivihko Kuutosluokkien lukudiplomivihko Lukudiplomiin yhteensä 3 viisi luetaan kirjaa: kirjaa lasten kertomakirjallisuudesta runokirja vapaavalintainen sarjakuva tai tietokirja Oma nimi :... Luokka :... H E I!

Lisätiedot

Löydätkö tien. taivaaseen?

Löydätkö tien. taivaaseen? Löydätkö tien taivaaseen? OLETKO KOSKAAN EKSYNYT? LÄHDITKÖ KULKEMAAN VÄÄRÄÄ TIETÄ? Jos olet väärällä tiellä, et voi löytää perille. Jumala kertoo Raamatussa, miten löydät tien taivaaseen. Jumala on luonut

Lisätiedot

Ohjeet opettajalle/ oppilaalle

Ohjeet opettajalle/ oppilaalle Ohjeet opettajalle/ oppilaalle Mistä tässä on kyse? Erikoinen kaupunki on täynnä tehtäviä, joita voi ratkaista kirjoittamalla tai piirtämällä. Kaupungin karttaa voi jatkaa piirtämällä tai sinne voi lisätä

Lisätiedot

Koulupalvelut Lukuvuosi 2014 2015

Koulupalvelut Lukuvuosi 2014 2015 Koulupalvelut Lukuvuosi 2014 2015 Vierailu Tekniikan museoon oli hauska. Toivottavasti näemme vielä! (tyttö, 3. lk) Innostunut opas innostaa kävijää! (opettaja) Tekniikan museo on kiinnostava, koska pidän

Lisätiedot

Kansalaisen oikeudet ja velvollisuudet

Kansalaisen oikeudet ja velvollisuudet Kansalaisen oikeudet ja velvollisuudet Oikeus (laki sanoo, että saa tehdä jotakin) Suomen uusi perustuslaki tuli voimaan 1.3.2000. Perustuslaki on tärkeä laki. Perustuslaki kertoo, mitä ihmiset saavat

Lisätiedot

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet Kaarina 1 / 2 Uutuusluettelo 21.4.2016 Uutuudet ajalla 1.3.2016-31.3.2016 Uutuuksia: 24 nimekettä Yksikkö: Littoisten kirjasto Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA

Lisätiedot

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

Muistathan, että löytämiäsi aarteita ei saa ottaa mukaan, vaan ne pitää jättää omille paikoilleen muita löytöretkeilijöitä varten.

Muistathan, että löytämiäsi aarteita ei saa ottaa mukaan, vaan ne pitää jättää omille paikoilleen muita löytöretkeilijöitä varten. TERVETULOA SATUMAISELLE LÖYTÖRETKELLE! Hyvä Löytöretkeilijä, Olet lähdössä seikkailulle Pukstaavin yläkertaan. Voit ratkaista 1 5 rastia joko yksin tai ryhmässä. Tarvittaessa voit pyytää museokaupasta

Lisätiedot

Kälviän kirjaston. 6. luokka. Nimesi:

Kälviän kirjaston. 6. luokka. Nimesi: Kälviän kirjaston LUKUDIPLOMI 2018-2019 6. luokka Nimesi: Tervetuloa suorittamaan Kälviän kirjaston lukudiplomia! 6. luokan lukudiplomin kirjaryhmät: 1. Kertomakirjallisuus aihepiireittäin (3 kirjaa tästä

Lisätiedot

Kirjakettu/Hopeakettu tehtävät

Kirjakettu/Hopeakettu tehtävät Kirjakettu/Hopeakettu tehtävät Päähenkilöön liittyvät tehtävät 1. Vertaile itseäsi ja kirjan päähenkilöä. Mitä teissä on samaa, mitä erilaista? 2. Kirjoita kirje valitsemallesi kirjan henkilölle. 3. Kuvittele,

Lisätiedot

3. luokan lukudiplomikirjat ja -tehtävät

3. luokan lukudiplomikirjat ja -tehtävät Pirkanmaan lukudiplomi 3. luokan lukudiplomikirjat ja -tehtävät Kuva: Tuija Sinkko diplomin suorittajan nimi ja luokka Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi, arvoisa kirjojen ystävä! Lukudiplomia

Lisätiedot

- Kummalla on vaaleammat hiukset? - Villellä on vaaleammat hiukset.

- Kummalla on vaaleammat hiukset? - Villellä on vaaleammat hiukset. MAI FRICK KOMPARAATIO ELI VERTAILU 1. Komparatiivi -mpi -mpa, -mma monikko: -mpi, -mmi - Kumpi on vanhempi, Joni vai Ville? - Joni on vanhempi kuin Ville. - Kummalla on vaaleammat hiukset? - Villellä on

Lisätiedot

7. 9. LUOKAT. Jos haluat lukea hieman vaikeamman kirjan, valitse joku näistä: Haastavat. Helppolukuiset ja selkokirjat

7. 9. LUOKAT. Jos haluat lukea hieman vaikeamman kirjan, valitse joku näistä: Haastavat. Helppolukuiset ja selkokirjat 7. 9. LUOKAT Lue tai kuuntele jokaisella luokka-asteella 5 kirjaa. Valitse kirjat eri kirjaryhmistä. Jos olet Celian asiakas, voit myös kuunnella Celian äänikirjoja. Sovi opettajan kanssa tehtävistä ja

Lisätiedot

Tehtävä 1 2 3 4 5 6 7 Vastaus

Tehtävä 1 2 3 4 5 6 7 Vastaus Kenguru Ecolier, vastauslomake Nimi Luokka/Ryhmä Pisteet Kenguruloikka Irrota tämä vastauslomake tehtävämonisteesta. Merkitse tehtävän numeron alle valitsemasi vastausvaihtoehto. Jätä ruutu tyhjäksi, jos

Lisätiedot

LUKUDIPLOMIEN TEHTÄVÄT. Ideoita opettajille

LUKUDIPLOMIEN TEHTÄVÄT. Ideoita opettajille LUKUDIPLOMIEN TEHTÄVÄT Ideoita opettajille Päähenkilöön liittyvät tehtävät 1. Piirrä kuva kirjan päähenkilöstä. Kirjoita henkilöstä luonnekuvaus. 2. Tee ja kirjoita postikortti jollekin kirjan henkilölle.

Lisätiedot

MARIA MARGARETHA JA EVA STINA KATAINEN

MARIA MARGARETHA JA EVA STINA KATAINEN MARIA MARGARETHA JA EVA STINA KATAINEN Tämä tarina on kertomus kahdesta sisaresta. Sisarukset syntyivät Savossa, Pielaveden Heinämäellä. Heidän isänsä nimi oli Lars Katainen ja äitinsä etunimi oli Gretha.

Lisätiedot

Systemointiosamäärä. Nimi: ********************************************************************************

Systemointiosamäärä. Nimi: ******************************************************************************** Systemointiosamäärä SQ Nimi: ******************************************************************************** Lue jokainen väite huolellisesti ja arvioi, miten voimakkaasti olet tai eri sen kanssa. 1.

Lisätiedot

luontopolkuja punaisilla naruilla

luontopolkuja punaisilla naruilla luontopolkuja punaisilla naruilla Kevään merkit Eniten kasvilajeja ympyrässä Mikä tästä meni/ Mikä täällä voisi asua? Runo tästä paikasta Ötökät maassa Taidenäyttely Kevään merkit YM, AI pareittain tai

Lisätiedot

Viitosluokkien lukudiplomivihko

Viitosluokkien lukudiplomivihko Viitosluokkien lukudiplomivihko Lukudiplomiin yhteensä viisi luetaan kirjaa: kirjaa lasten kertomakirjallisuudesta 2 runokirja vapaavalintainen sarjakuva vapaavalintainen tietokirja Oma nimi :... Luokka

Lisätiedot

mekaniikka sähkö energia

mekaniikka sähkö energia mekaniikka sähkö energia Planeetta Lepton, eteläisessä vyöhykkeessä, sijaitsee erään tähden pohjoisella puolella, lähellä Dingbatsin galaksia Siellä on asunut jo vuosimiljoonien ajan pienikasvuinen mutta

Lisätiedot

Tytöt shoppailevat Ellie luulee olevansa lihava, laihdutus Ellie tapaa anorektikko Zoen uimahallissa. Ellie aloittaa aerobicin Ellie joutuu

Tytöt shoppailevat Ellie luulee olevansa lihava, laihdutus Ellie tapaa anorektikko Zoen uimahallissa. Ellie aloittaa aerobicin Ellie joutuu Anni, Iina, Reea ja Jutta Tytöt shoppailevat Ellie luulee olevansa lihava, laihdutus Ellie tapaa anorektikko Zoen uimahallissa. Ellie aloittaa aerobicin Ellie joutuu puhutteluun Ellie ja Nadine menevät

Lisätiedot

Perustunteita. Ihmisellä on paljon erilaisia tunteita. Osa niistä on perustunteita.

Perustunteita. Ihmisellä on paljon erilaisia tunteita. Osa niistä on perustunteita. Perustunteita Ihmisellä on paljon erilaisia tunteita. Osa niistä on perustunteita. Perustunteita ovat: ilo, suru, pelko, viha, inho ja häpeä. Niitä on kaikilla ihmisillä. Ilo Ilon tunne on hyvä tunne.

Lisätiedot

NIMENI ON: Kerro, millaisista asioista pidät? Minusta on mukavaa, kun: Jos olisin väri, olisin: Tulen iloiseksi siitä, kun:

NIMENI ON: Kerro, millaisista asioista pidät? Minusta on mukavaa, kun: Jos olisin väri, olisin: Tulen iloiseksi siitä, kun: Lapsen oma KIRJA Lapsen oma kirja Työkirja on tarkoitettu lapsen ja työntekijän yhteiseksi työvälineeksi. Lapselle kerrotaan, että hän saa piirtää ja kirjoittaa kirjaan asioita, joita hän haluaa jakaa

Lisätiedot

Lähteet: Tuhat ja yksi yötä. 1994. Tuhannen ja yhdenyön satuja. 1994.

Lähteet: Tuhat ja yksi yötä. 1994. Tuhannen ja yhdenyön satuja. 1994. Kertomus Sehrezadesta Viisaan ja rakastetun sulttaanin valtasi viha, kun hänelle selvisi, että hänen kaunis puolisonsa oli pettänyt häntä. Hän surmautti puolisonsa ja otti käyttöön sellaisen tavan, että

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Hirviökirja Kirjat PIK L 1

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Hirviökirja Kirjat PIK L 1 1 / 2 Uutuuksia: 31 nimekettä Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 7 TAITEET. LIIKUNTA 77.4983 Derevlany, John, Hirviökirja Kirjat PIK L 1 80 83 KAUNOKIRJALLISET SEKASISÄLTÖISET TEOKSET. KANSANRUNOUS. RUNOT.

Lisätiedot

Miten selviydyt ongelmatilanteista muiden kanssa

Miten selviydyt ongelmatilanteista muiden kanssa Papuri.papunet.net Miten selviydyt ongelmatilanteista muiden kanssa Seuraavilla sivuilla kuvataan erilaisia ikäviä tilanteita. Mitä sinä tekisit? Voit itsekin keksiä hyvän ratkaisun, jota ei mainita tässä

Lisätiedot

OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI. Alakoulun tehtävät

OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI. Alakoulun tehtävät OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI Alakoulun tehtävät Listassa on 70 eri tehtävävaihtoehtoa. Yhdestä kirjasta tehdään yksi tehtävä. Sovi aikuisen kanssa minkä tehtävän teet mistäkin lukemastasi kirjasta.

Lisätiedot

1. Keksi ja kirjoita, mitä kirjan päähenkilölle kuulee 5 10 vuoden kuluttua.

1. Keksi ja kirjoita, mitä kirjan päähenkilölle kuulee 5 10 vuoden kuluttua. 1. Keksi ja kirjoita, mitä kirjan päähenkilölle kuulee 5 10 vuoden kuluttua. 2. Kenestä kirjan henkilöstä et pitänyt tai pidit vähiten. Miksi? 3. Kirjoita kirjan päähenkilön TOP10-lista. 4. Tee kuvin ja

Lisätiedot

Miten tarina päättyy? (4-6)

Miten tarina päättyy? (4-6) 330203 Miten tarina päättyy? (4-6) Tavoitteet Asettaa kuvat oikeaan järjestykseen ja kertoa tarina omin sanoin. Miettiä, miten tarina mahdollisesti jatkuu. Sisältö 14 tarinaa, jokaisessa 4-6 korttia. Yhteensä

Lisätiedot

Sinä olet kuin Miina, koska...

Sinä olet kuin Miina, koska... Sinä olet kuin Miina, koska... Autat ihmisiä. Teet parhaasi. Toimit rohkeasti. Kannat vastuuta. Puolustat heikompia. Tarkkailet maailmaa. Opettelet uusia asioita. Ryhdyt työhön reippaasti. Teet jotain

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet Kaarina 1 / 3 Uutuusluettelo 31.8.2015 Uutuudet ajalla 1.7.2015-31.7.2015 Uutuuksia: 33 nimekettä Yksikkö: Piikkiön kirjasto Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 5 LUONNONTIETEET. MATEMATIIKKA. LÄÄKETIEDE

Lisätiedot

Papuri.papunet.net. Oma ääni kuuluviin! Näin teet oman radio-ohjelman

Papuri.papunet.net. Oma ääni kuuluviin! Näin teet oman radio-ohjelman Papuri.papunet.net Oma ääni kuuluviin! Näin teet oman radio-ohjelman Tiesitkö, että kuka tahansa voi tehdä itse oman radio-ohjelman internetiin? Tässä kirjassa kerrotaan, miten se onnistuu. Saat ohjeet

Lisätiedot

Oulun kaupungin kirjallisuusdiplomi S2-oppilaat, yläkoulun kirjalista toukokuu 2017

Oulun kaupungin kirjallisuusdiplomi S2-oppilaat, yläkoulun kirjalista toukokuu 2017 7.- 9. LUOKAT (S2 yläkoulu) Lue vuoden aikana 5 kirjaa. Valitse kirjat niin, että luet niitä eri kirjaryhmistä. Kirjoista 1-2 kpl voi kuunnella äänikirjana tai opettajan ääneen lukemana. Oppilas voi myös

Lisätiedot

Hyvinvointi ja jaksaminen yhdistystoiminnassa. Merja Mäkisalo-Ropponen Kansanedustaja

Hyvinvointi ja jaksaminen yhdistystoiminnassa. Merja Mäkisalo-Ropponen Kansanedustaja Hyvinvointi ja jaksaminen yhdistystoiminnassa Merja Mäkisalo-Ropponen Kansanedustaja Millainen metafora ohjaa ajatteluasi elämästä? Mihin vertaat elämääsi? Onko se seikkailumatka vai kärsimysmatka? Mitä

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. 92 Cruz, Carlos da. Kuninkaantie : matka historiasta nykyaikaan Kirjat LI L 1

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. 92 Cruz, Carlos da. Kuninkaantie : matka historiasta nykyaikaan Kirjat LI L 1 1 / 2 Uutuuksia: 25 nimekettä Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 9 HISTORIA 92 Cruz, Carlos da. Kuninkaantie : matka historiasta nykyaikaan Kirjat LI L 1 80 83 KAUNOKIRJALLISET SEKASISÄLTÖISET TEOKSET. KANSANRUNOUS.

Lisätiedot

Lataa Homo Europaeus - Karin Bojs. Lataa

Lataa Homo Europaeus - Karin Bojs. Lataa Lataa Homo Europaeus - Karin Bojs Lataa Kirjailija: Karin Bojs ISBN: 9789523123526 Sivumäärä: 473 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 11.56 Mb Ainutlaatuisen mukaansatempaava, 54 000 vuotta kattava tarina eurooppalaisten

Lisätiedot

Dialogi 1 Luonto ja ympäristö

Dialogi 1 Luonto ja ympäristö Lämmittely Kuinka paljon Suomen pinta-alasta on metsää? Mikä suo on? Miksi ihmiset liikkuvat syksyllä paljon metsässä? Mikä on villieläimen ja kesyn eläimen ero? Millainen eläin karhu / susi on? Mitkä

Lisätiedot

VEIJOLLA ON LASTENREUMA

VEIJOLLA ON LASTENREUMA VEIJOLLA ON LASTENREUMA T ässä on Veijo ja hänen äitinsä. Veijo on 4-vuotias, tavallinen poika. Veijo sairastaa lastenreumaa. Lastenreuma tarkoittaa sitä, että nivelet ovat kipeät ja tulehtuneet. Nivelet

Lisätiedot

Ympäristöetsiväohjaaja -työpaja. Ympäristökasvatuspäivät Helsingissä 7.10.2010

Ympäristöetsiväohjaaja -työpaja. Ympäristökasvatuspäivät Helsingissä 7.10.2010 Ympäristöetsiväohjaaja -työpaja Ympäristökasvatuspäivät Helsingissä 7.10.2010 Tervetuloa! Luonto-Liiton pikaesittely Ympäristöetsivätoiminnan esittely Tutustumme kirjaan: Mystisen liskon etsijät - luontotehtäviä

Lisätiedot

Sanastoa. Novelli Talven lapset: oppikirjan s. 114 tehtävä 4 MONISTEPOHJA

Sanastoa. Novelli Talven lapset: oppikirjan s. 114 tehtävä 4 MONISTEPOHJA Novelli Talven lapset: oppikirjan s. 114 tehtävä 4 1 a. Lue sanasto Magdalena Hain novelli Talven lapset, oppikirjan s. 115 117. Merkitse sanojen viereen rasti, jos sana on uusi. Jos et saa sanan merkitystä

Lisätiedot

2. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät

2. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät Pirkanmaan lukudiplomi 2. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät Kuva: Milla Kulmala diplomin suorittajan nimi ja luokka Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi, arvoisa kirjojen ystävä! Lukudiplomia

Lisätiedot

Lataa Homo europaeus : Eurooppalaisen ihmisen pitkä historia - Karin Bojs. Lataa

Lataa Homo europaeus : Eurooppalaisen ihmisen pitkä historia - Karin Bojs. Lataa Lataa Homo europaeus : Eurooppalaisen ihmisen pitkä historia - Karin Bojs Lataa Kirjailija: Karin Bojs ISBN: 9789523123939 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 30.43 Mb Ainutlaatuisen mukaansatempaava, 54 000

Lisätiedot

SISÄLTÖ. Keho ja seksuaalisuus Tunteet ja seksuaalisuus Tytöksi ja pojaksi Isä ja lapset Äiti ja lapset Mallioppiminen

SISÄLTÖ. Keho ja seksuaalisuus Tunteet ja seksuaalisuus Tytöksi ja pojaksi Isä ja lapset Äiti ja lapset Mallioppiminen Seksuaalisuus SISÄLTÖ Keho ja seksuaalisuus Tunteet ja seksuaalisuus Tytöksi ja pojaksi Isä ja lapset Äiti ja lapset Mallioppiminen Lapsen kysymykset Lapsen häiritty seksuaalisuus Suojele lasta ja nuorta

Lisätiedot

Kristiina Louhi TYTTÖ JA NAAKKAPUU

Kristiina Louhi TYTTÖ JA NAAKKAPUU Kristiina Louhi TYTTÖ JA NAAKKAPUU Kuvittaja Kristiina Louhi Kristiina Louhen (s. 1950) lastenkirjakuvitukset lienevät jokaiselle suomalaislapselle ja -vanhemmalle tuttuja. Omien Aino- ja Tomppa -kirjasarjojensa

Lisätiedot

Ajatuksia henkilökohtaisesta avusta

Ajatuksia henkilökohtaisesta avusta Ajatuksia henkilökohtaisesta avusta Petri Kallio Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Asiantuntijaryhmän jäsen Petra Tiihonen Kehitysvammaisten Palvelusäätiön Henkilökohtainen avustajatoiminta Syyskuu 2014

Lisätiedot

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika

Nettiraamattu. lapsille. Tuhlaajapoika Nettiraamattu lapsille Tuhlaajapoika Kirjoittaja: Edward Hughes Kuvittaja: Lazarus Sovittaja: Ruth Klassen; Sarah S. Kääntäjä: Anni Kernaghan Tuottaja: Bible for Children www.m1914.org 2012 Bible for Children,

Lisätiedot

OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI

OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI OULUN KAUPUNGIN KIRJALLISUUSDIPLOMI Alakoulun tehtävävihko Tämän vihkon omistaa: Luokka: Listassa on 70 eri tehtävävaihtoehtoa. Yhdestä kirjasta tehdään yksi tehtävä. Sovi opettajan kanssa minkä tehtävän

Lisätiedot

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet

6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet 1 / 2 Uutuuksia: 23 nimekettä Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 6 TEKNIIKKA. TEOLLISUUS. KÄSITYÖ. MAA- JA METSÄTALOUS KOTITALOUS. LIIKETALOUS. LIIKENNE 65.42 Bull, Jane, 69.63 Myllyneva, Mika, kirjoittaja,

Lisätiedot

E-ka-luok-ki-en. O-ma ni-mi : ... Luok-ka : ...

E-ka-luok-ki-en. O-ma ni-mi : ... Luok-ka : ... E-ka-luok-ki-en lu-ku-dip-lo-mi-vih-ko Lu-ku-dip-lo-miin vii-si lu-e-taan yh-teen-sä kir-jaa: kir-jaa las-ten 3 ker-to-makir-jal-li-suu-des-ta (ta-vu-te-tut ja help-po-lu-kui-set, muut) ku-va-kir-ja tie-to-kir-ja

Lisätiedot

Lizzie McGuire ratkaisee -sarjan kirja. Aleksin merirosvokesä tai joku muu Aleksi-kirja. Näin koulutat lohikäärmeesi tai Merirosvoilun alkeet (OK)

Lizzie McGuire ratkaisee -sarjan kirja. Aleksin merirosvokesä tai joku muu Aleksi-kirja. Näin koulutat lohikäärmeesi tai Merirosvoilun alkeet (OK) NELJÄS LUKUDIPLOMI KK=keskustan koulun käsikirjasto OK=Keskustan koulun oppilaskirjasto KIRJASARJAT: Iso Werneri -sarja Pultti -sarja (KK) Vihreä varis -sarja (OK) NUORTEN ROMAANIT - NUORTENOSASTO, N 84.2

Lisätiedot

LASTEN KIRJALLISUUS... 2 KAUNOKIRJALLISUUS... 2 KUVAKIRJAT... 2 SADUT... 3 KERTOMAKIRJALLISUUS... 3 TIETOKIRJALLISUUS... 4 NUORTEN KIRJALLISUUS...

LASTEN KIRJALLISUUS... 2 KAUNOKIRJALLISUUS... 2 KUVAKIRJAT... 2 SADUT... 3 KERTOMAKIRJALLISUUS... 3 TIETOKIRJALLISUUS... 4 NUORTEN KIRJALLISUUS... Ylöjärven kaupunginkirjasto Uutuusluettelo 1.11.2017 Uutuudet ajalla 1.9.2017-31.10.2017 Uutuuksia: 35 nimekettä Yksikkö: Kurun kirjasto Osasto: Lasten- ja nuortenosasto Sisällysluettelo LASTEN KIRJALLISUUS...

Lisätiedot

75059 Suuri lajittelusarja

75059 Suuri lajittelusarja 75059 Suuri lajittelusarja Peliohjeet Tämä sarjan sisältö: 632 kpl lajitteluesineitä 3 kpl onnenpyörää 6 kpl lajittelukulhoa 1 kpl muovinen lajittelualusta 1 kpl numeromerkitty arpakuutio Lajittelusarja

Lisätiedot

Nelosluokkien lukudiplomivihko

Nelosluokkien lukudiplomivihko Nelosluokkien lukudiplomivihko Lukudiplomiin yhteensä viisi luetaan kirjaa: kirjaa lasten 3 kertomakirjallisuudesta runokirja vapaavalintainen sarjakuva - tai tietokirja Oma nimi :... Luokka :... H E I!

Lisätiedot

Poimintoja hankkeessa tehdyistä maahanmuuttajien haastatteluista. Niitty - Vertaisohjattu perhevalmennusmalli maahanmuuttajille

Poimintoja hankkeessa tehdyistä maahanmuuttajien haastatteluista. Niitty - Vertaisohjattu perhevalmennusmalli maahanmuuttajille Poimintoja hankkeessa tehdyistä maahanmuuttajien haastatteluista Niitty - Vertaisohjattu perhevalmennusmalli maahanmuuttajille Maahanmuuttajien kokemuksia perhevalmennuksesta ja sen tarpeesta Kävitkö perhevalmennuksessa?

Lisätiedot

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt)

Kaksi taakan kantajaa. (Pojalla raskas taakka ja tytöllä kevyt) Draama-Taakankantajat Kirjoittanut Irma Kontu Draama perustuu Raamatunjakeisiin: Fil. 4:6-7 Älkää olko mistään huolissanne, vaan saattakaa aina se, mitä tarvitsette, rukoillen, anoen ja kiittäen Jumalan

Lisätiedot

Lataa Sinä voit pelastaa maapallon - Rich Hough. Lataa

Lataa Sinä voit pelastaa maapallon - Rich Hough. Lataa Lataa Sinä voit pelastaa maapallon - Rich Hough Lataa Kirjailija: Rich Hough ISBN: 9789518828566 Sivumäärä: 176 Formaatti: PDF Tiedoston koko: 14.59 Mb Ihmisten elämäntapa on pannut maapallon luonnonvarat

Lisätiedot

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry

Outi Rossi JIPPII. Matkaan Jeesuksen kanssa. Kuvittanut Susanna Sinivirta. Fida International ry Outi Rossi JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa Kuvittanut Susanna Sinivirta Fida International ry JIPPII Matkaan Jeesuksen kanssa, 4. painos C Outi Rossi Kuvitus Susanna Sinivirta Fida International ry Kirjapaino

Lisätiedot

Jaa jaa. Sarihan kävi Lyseon lukion, kun ei tuosta keskiarvosta ollut kiinni.

Jaa jaa. Sarihan kävi Lyseon lukion, kun ei tuosta keskiarvosta ollut kiinni. Welcome to my life Kohtaus X: Vanhempien tapaaminen Henkilöt: Sari Lehtipuro Petra, Sarin äiti Matti, Sarin isä Paju (Lehtipurot ja Paju istuvat pöydän ääressä syömässä) Mitäs koulua sinä Paju nyt käyt?

Lisätiedot

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. 58 Dyson, Nikki. 1000 erilaista eläintä Kirjat PIK L 1

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. 58 Dyson, Nikki. 1000 erilaista eläintä Kirjat PIK L 1 Kaarina 1 / 3 Uutuusluettelo 11.8.2014 Uutuudet ajalla 1.6.2014-30.6.2014 Uutuuksia: 38 nimekettä Yksikkö: Piikkiön kirjasto Osasto: Lapset TIETOKIRJALLISUUS 5 LUONNONTIETEET. MATEMATIIKKA. LÄÄKETIEDE

Lisätiedot

LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO. Lukudiplomivihko

LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO. Lukudiplomivihko LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO Lukudiplomivihko 1. LUOKKA Luetaan kuusi kirjaa: kaksi kertomusta, yksi kuvakirja, yksi runokirja, yksi sarjakuva ja yksi tietokirja. Kertomukset 84.2 Anrell, Lasse: Futisjunnut-sarja

Lisätiedot

Pirkanmaan lukudiplomi

Pirkanmaan lukudiplomi Pirkanmaan lukudiplomi 4. luokan lukudiplomikirjat ja -tehtävät 2019 Kuva: Jani Ikonen diplomin suorittajan nimi ja luokka Tampereen kaupunki Tervetuloa Pirkanmaan lukudiplomin suorittajaksi, arvoisa kirjojen

Lisätiedot

Menninkäisen majatalo

Menninkäisen majatalo Ari Ruokola Menninkäisen majatalo runoja Menninkäisen majatalo Ari Ruokola Ulkoasu: R. Penttinen Kustantaja: Mediapinta, 2010 ISBN 978-952-235-224-8 Menninkäisen majatalohon, ovi auki aina on. Pääsee sinne

Lisätiedot

3. Miksi rottaa kutsuttiin Ronkeliksi? 4. Mitä rotta söi maanantaisin? 5. Mitä rotta söi tiistaisin? 6. Mitä rotta söi keskiviikkoisin?

3. Miksi rottaa kutsuttiin Ronkeliksi? 4. Mitä rotta söi maanantaisin? 5. Mitä rotta söi tiistaisin? 6. Mitä rotta söi keskiviikkoisin? Rotta Ronkeli Eräällä rotalla oli kummallinen nimi. Rottaa kutsuttiin Ronkeliksi. Ronkeli oli saanut nimensä ruokatavoistaan. Se halusi syödä vain hedelmiä. Maanantaisin rotta söi banaaneja. Tiistaisin

Lisätiedot

30.5.2014. Siilinjärven kunnankirjasto

30.5.2014. Siilinjärven kunnankirjasto SIILINJÄRVEN KUNNANKIRJASTO LASTEN JA NUORTEN KIRJALLISUUS / 5 30.5.04 Uutuusteokset ajalta: Uutuuksia: Pisteryhmä: 0.05.04-30.05.04 49 nimekettä Siilinjärven kunnankirjasto / 5 Lasten ja nuorten kirjalli

Lisätiedot

Peikkoarvoitus Taikametsässä

Peikkoarvoitus Taikametsässä Peikkoarvoitus Taikametsässä Vaasa, Teeriniemen koulu luokat 2 A ja B Teeriniemen koulun kakkosluokat, yhteensä 30 oppilasta, päättivät osallistua kilpailuun Tämä metsä on meille tärkeä. Teeriniemen koulu

Lisätiedot

Levitä käsivartesi ja sano: Aaah, minä olen ihana. Piirrä silmät kiinni vasemmalla kädellä oma muoto kuvasi ja esittele itsesi muille. Halaa itseäsi.

Levitä käsivartesi ja sano: Aaah, minä olen ihana. Piirrä silmät kiinni vasemmalla kädellä oma muoto kuvasi ja esittele itsesi muille. Halaa itseäsi. Mistä kuva kertoo? Sano sinua vastapäätä olevalle jotain kaunista. Levitä käsivartesi ja sano: Aaah, minä olen ihana. Katso ympärillesi ja kerro viisi kaunista asiaa, jotka näet. Piirrä silmät kiinni vasemmalla

Lisätiedot