LYHENNELMÄ NAISTEN SM-SARJAN VAIHTEISTA RAPSITTU SIUTA JA SITTISTÄ TUOTOKSESTA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LYHENNELMÄ NAISTEN SM-SARJAN VAIHTEISTA RAPSITTU SIUTA JA SITTISTÄ TUOTOKSESTA"

Transkriptio

1 LYHENNELMÄ NAISTEN SM-SARJAN VAIHTEISTA RAPSITTU SIUTA JA SITTISTÄ TUOTOKSESTA Sääntöjä ja sopimuksia Lahden Seudun Invalidit ry Helsingin naiset vierailulla Lahden kesäkodin lavalla elokuussa 1970 Naiset matkaan mukaan Vanhoista SIU:n periaatepäätöksistä poiketen SM-mitalit vissiin taas saatettiin jakaa myös kesäkisojen yhteydessä tai ainakin kesäturnaus pelattiin SM-säännöillä ja systeemeillä. Turnaus pelattiin Kuopiossa Kuopion kisoissa tai oikeastaan säilyneissä/löydetyissä tulostilastoissa esiintyvät naiset ensimmäisen kerran näissä kekkereissä pelaamassa. Naisten finaalissa Helsinki voitti Lahden 2 0. Kolmas oli Tampere ja neljäs Hyvinkää. Kuopion kesäkisojen 1970 naisten lopputulokset: 1. Helsinki 2. Lahti 3. Tampere 4. Hyvinkää Kaudella mitalijärjestys oli: Helsinki, Tampere, Lahti. Seuraavina vuosina sama kolmikko pelasi epävirallisia SM-kisoja Tampereen hallitessa. Ainoastaan kaudella Lahti onnistui Tampereen voittamaan. Seuraava viralliseksi luokiteltu SM-sarja pelattiin kaudella kun Vantaa saatiin neljänneksi joukkueeksi. Mestaruus tuolloin Lahdelle, Tampere kakkoseksi ja Helsinki kolmoseksi.

2 Kalakukkoj ja kadonneita tuloksia Herruus ja rouvuus Lahdessa Kuopiossa pidetyissä Urheiluliiton palloilun ja voimailun SMkisoissa Lahti otti kaiken kotimaisen lentopallomaineen voittamalla miesten Suomen Mestaruuden ja naisten epävirallisen mestaruuden. Talviurheilupäivät järjestettiin kutsulla: Tervetulloo immeiset Savonmuan piäkaupunkiin kilipailemmaan ja töllistelemään isolla joukolla. Lahden naiset hävisivät kisassa vain yhden erän ottelussaan Vantaata vastaan. Naisissa muut mitalistit ja osallistuvat joukkueet olivat Helsinki ja Vantaa. Vain Tamperetta jäi SM-virallisuus puuttumaan. Tiedossa ei ole poisjäännin syytä. Seuraavana vuonna joukkue oli taas matkassa mukana ja nappasi myös Mestaruuden. Kuopion SM-kisojen 1981 naisten lopputulokset (ei SM): 1. Lahti 2. Helsinki 3. Vantaa Kuva. Invalidityö LSI Lahti 1981: Edessä vas. Kirsti Pelkonen, Helena Pelkonen, Ritva Wahlberg, Takana vas. Liisa Solmari C, Hilkka Vikman, Sirkka Ijäs, valmentaja Timo Solmari ja Eila Venäläinen 1980-luvun alkupuolen naiset turnasivat viralliset SM-kisat neljällä joukkueella. Voittajina TSI Tampere, 1983 LSI Lahti, 1984 VI Vantaa, 1985 Tampere ja 1986 LSI Lahti. Tämän jälkeen naisten kisaa pelattiin epävirallisena aina kauteen asti luvun epävoittajina LSI Lahti (-87), Vantaa (-88) ja HIY Helsinki (-90).

3 Uusajattelua ja vanhoja vitsejä SM-sarjassa kaikki ennallaan Naisten sarjassa pelasivat edelleen Helsinki ja Vantaa keskenään. Ainakin pelimatkat olivat kohtuullisia. Helsinki menestyi keskinäisissä otteluissa paremmin. Helsingin joukkueen Marja-Leena Salenius sai kauden päätteeksi kunniamaininnan uutena kehityskelpoisena pelaajana. Naisten SM-sarjan lopputulokset kaudelta (ei SM): 1. Helsinki 2. Vantaa Helsinki-Vantaa sarja jatkui tästä eteenpäin Helsingin voittaessa aina - kauteen , jolloin mm. Savossa alkanut istisbuumi tuotti sarjaan uusia joukkueita Savottaret Rautavaaralta ottivat heti kolmannen sijan ja KSI Kotkan naiset kakkospaikan. Ryntäys naisten sarjaan Naisten osalta pääkaupunkiseudun vuosia kestänyt kaksinpelinuhjaus (anteeksi) päättyi viimeinkin. Luokitteluista avoimena pelattuun naisten SM-sarjaan kaudelle saatiin uusina joukkueina naissakit Lappeenrannasta, Lahdesta, Kotkasta ja Rautavaaralta. ESI-Ladyt sijoittui SM-runkosarjassa kolmanneksi ja KSI Kotka neljänneksi, Rautavaaran Savottarien ja LSI Lahden jälkeen, selviytyen SM-finaalipeleihin. Pitkän linjan joukkueet Helsinki ja Vantaa jätettiin auttamattomasti loppupelien ulkopuolelle. Rautavaaralla pelatun turnauksen välieräpeleissä LSI Lahti voitti ESI-Ladyt 3 0 ja KSI Kotka yllätti runkosarjavoittaja Savottaret tiukasti 3 2. Pronssiottelussa ESI-Ladyt taistelivat tiukasti mitaleista, mutta lopulta hävisivät Rautavaaralle 2 3 (15-12, 15-2, 11-15, 3-15, 10-15). Mestariksi pelasi runkosarjan kakkonen LSI Lahti voittamalla kotkattaret 3 1 (15-7, 6-15, 15-2, 15-6). LSI Lahden Mestarit : Anne Mäki, Annukka Jäätteenmäki, Tiina Lahtinen, Helena Peltonen, Tiina Oulasvuori, Mervi Pekkala (C), Sirkka Hennala, Minna Hiltunen, Rauno Lahtinen (huoltaja), Martti Hiltunen ja Rauno Koskinen (valmentajat) sekä Pekka Norola (päävalmentaja). LSI Lahti voitti myös seuraavalla kaudella , ESI-Ladyt ottivat ensimmäiset mitalinsa hopeisina ja rautavaaralaiset jälleen pronssilla. Vuosituhannen taitteen Mestaruuden voitti ESI-Ladyt, KSI Kotkalle hopeat ja kolmannen kerran pronsseille RI Rautavaara luvun lopulla naisten SM-sarjassa pelasi 5 6 joukkuetta vuosittain. Runkosarjan jälkeen pelattiin yleensä välierät ja päälle loppuottelut ja pronssipeli.

4 Kotkaa ja katkaisuhoitoa Vihdoin ja viimeinen KSI Kotka saavutti 15 vuoden yrityksen jälkeen vihdoin istumalentopalloilun miesten Suomen Mestaruuden kaudella Kotkan naisillekin ensimmäinen Kotkassa juhlittiin keväällä triplamestaruutta istumalentopallossa. Pitkäjänteinen työ tuotti hedelmää melkein enemmän kuin EU-säädökset sallivat. Veteraanien ja miesten mestaruuden jatkeeksi myös KSI Kotkan naisjoukkue voitti Suomen Mestaruuden - ensimmäistä kertaa hekin. Loppuotteluvastustajana oli miesten tapaan Rautavaara. Ensimmäinen finaali pelattiin kotkalaisten kotiluolassa Otsolan koulun salissa. Rautavaara aloitti tiukasti ja voitti ensimmäisen erän 21-25, mutta kotkalaiset veivät seuraavat numeroin 25-20, ja ja ottelun 3 1. Toisesta loppuottelusta odotettiin kotijoukkue Rautavaaran voittoa, mutta toisin kävi: kotkattaret ottivat voiton suoraan 0 3 (18-25, 14-25, 13-25) ja mestaruuden kahdella voitolla. Kotkalaisilla oli neljältä aikaisemmalta SMsarjakaudelta kaksi hopeaa. Rautavaaran naiset kirkastivat edellisen vuoden pronssinsa hopeiseksi. Naisten pronssiottelussa Kärpäsen koululla Lahdessa LSI Lahti voitti HIY Helsingin 3 1 (25-13, 25-20, 25-27, 25-10). Ottelun piti olla runkosarjan tulosten valossa lahtelaisten läpijuoksua. Helsinkiläiset olivat kuitenkin päättäneet taistella ja pistivät tiukasti hanttiin lahtelaisille lukuun ottamatta ottelun viimeistä erää, missä hesalaisten kunto ei enää riittänyt. Naisten SM-sarjan lopputulokset: (1. Suomen Mestaruus) 2. RI Rautavaara 4. HIY Helsinki I Pekka Nygren, IT 5/2001

5 Kotkalaisten Mestaruuden jälkeen Lappeenrannan ESI-Ladyt hallitsivat sarjaa kolmena vuotena peräkkäin, lopettaen hommansa ykkösinä kauteen Naisten Suomen Mestarit : Tarja Timonen, Raisa Möller, Kaarina Pulli, Raija Kojo, Liisa Tikkanen, Kirsi Jarvanne, Minna Hiltunen, Tanja Müller, Hannele Salo sekä valmentajat Heikki Jokinen ja Kalevi Lång Seija Korkalainen, Rautavaara Suomen Mestarit ESI-Ladyt Lappeenranta Lappeelaisten jälkeen olikin vuorossa savolaisten ensimmäinen ja toinen ja kolmas pelailtiin epävirallisesti vain kolmen joukkueen kesken ja 2009 KSI Kotka palasi voittokantaan neljän joukkueen sarjoissa. Seuraavana kautena sarja jäi kokonaan pelaamatt. SIUsta ja muista VAU VAU! Uusi liikunta-, näkö- ja kehitysvammaisten sekä elinsiirtoväen yhteinen urheilujärjestö aloitti toimintansa Alkanut pelikausi oli myös uuden Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n näytön paikka istumalentopallopiireille. Kotimaisiin sarjakoitoksiin ei naisia ilmoittautunut vieläkään lukuun ottamatta KSI:n naisjoukkuetta. Naisten SM-arvosta sovittiin pelattavaksi helmikuisessa 29. Kotka-turnauksessa - avoimena SM-turnauksena. Turnaukseen osallistuikin viisi joukkuetta ja Suomen Mestaruus ja SM-mitalit saatiin jaettua vuoden tauon jälkeen. KSI Kotkan naisjoukkue, jolla oli edelleen kiertopalkinto hallussaan kausien ja voitoillaan, oli omaa luokkaansa. Joukkue ei turnauksen viidessä pelissä menettänyt erääkään. Tiukimmille joukkue joutui ESI-Ladyjen kanssa pelaamassaan alkusarjan ottelussa erät kotkalaisille ja Muissa otteluissa kotkattaret jättivät vastustajansa alle 30 pisteeseen kahdessa erässä. Loppuottelussa KSI Kotka rökitti vasta syyskaudella lajin aloittaneen ZZ Toivalan naisiston 2 0 (25-16, 25-7). Kokemusta siilinjärveläisnaisten kuusikossa edustivat moninkertaiset SM-mitalistit Seija ja Kielo Korkalainen.

6 Pronssimitalit matkasivat maajoukkuevahvistuksia keränneen ESI-Ladyjen kaappiin 2 1 voitolla HIY Helsingistä. Timo Vesterinen Kotka Suomen Mestarittaret KSI Kotka: vas. Päivi Husso (ent. Sivula), Jatta Tiihonen, Leila Holtari C, Kirsi Jarvanne, Maiju Marjamäki, Mia Tarvainen ja Erja Pylkkänen sekä kuvasta puuttuva Piia Yrjönen Naisten SM-turnauksen lopputulokset: 2. ZZ Toivala Ladyt Siilinjärvi 3. ESI-Ladyt Lappeenranta 4. HIY Helsinki 5. VI Vantaa Kaudella ei pelattu ja kaksi viimeistä Mestaruutta ovat menneet Savoon ZZ Ladyille ja viime vuonna SI Siilinjärvelle. Tällä kaudella mestari jälleen vaihtuu finaalissa pelaavat HIY Helsinki ja Palokan Pyry. Helsinkiläisten edellinen mitali on kaudelta hopea ja edellinen Mestaruus vuodelta Palokalle ei voittoja ole vielä siunaantunut, mutta ensimmäinen mitali tuli viime kaudelta pronssisena. Istis.info Naisten Suomen Mestarit SI Siilinjärvi

7 1.2. Istumalentopallon naisten Suomen Mestarit ja mitalistit (joukkueita 5): 3. HI Hyvinkää (6): 2. TSI Tampere (3 - ei SM): 3. TSI Tampere (3 ei SM): (3 ei SM): (3 ei SM): 3. TSI Tampere (3 ei SM): (3 ei SM): (3 ei SM): (4): 2. TSI Tampere (3 ei SM): 3. VI Vantaa (4): 3. VI Vantaa (4): 2. TSI Tampere 3. VI Vantaa (4): 1. VI Vantaa (4): (4): 3. TSI Tampere (3 ei SM): (3 ei SM): 1. VI Vantaa (3 ei SM): 1. VI Vantaa (2 ei SM): (2 ei SM): (2 ei SM):

8 (2 ei SM): (4): 3. Etelä-Suomi (2 ei SM): (2 ei SM): (2 ei SM): (6): 3. Savottaret RI Rautavaara (6): 2. ESI-Ladyt Lappeenranta 3. RI Rautavaara (5): 1. ESI-Ladyt Lappeenranta 3. RI Rautavaara (4): 2. RI Rautavaara (6): 1. ESI- Ladyt Lappeenranta 2. RI Rautavaara 3. KSI Kotka (6): 1. ESI- Ladyt Lappeenranta 3. RI Rautavaara (4): 1. RI Rautavaara (3 ei SM): 1. RI Rautavaara (4): 1. RI Rautavaara (4): 3. VanLe Vantaa (4): 3. VanLe Vantaa : Ei pelattu (5): 2. ZZ Ladyt Siilinjärvi 3. ESI-Ladyt Lappeenranta : Ei pelattu (4): 1. ZZ Ladyt Siilinjärvi 3. ESI-Ladyt Lappeenranta (4): 1. SI Siilinjärvi 2. ESI-Ladyt Lappeenranta 3. Palokan Pyry Jyväskylä (6): 1. ESI- Ladyt Lappeenranta 2. RI Rautavaara 3. KSI Kotka

ISTUMALENTOPALLON SUOMEN CUP 2015

ISTUMALENTOPALLON SUOMEN CUP 2015 ISTUMALENTOPALLON SUOMEN CUP 2015 Homenokka-turnauksessa Istumalentopallon Suomen Cupia on pelattu vuodesta 1985 TULOKSET ry 31. SUOMEN CUP Jyväskylässä 26.-27.9.2015 L O P P U T U L O K S E T NAISTEN

Lisätiedot

Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry LOPULLINEN ISTUMALENTOPALLON SARJARAPORTTI PELIKAUDELTA

Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry LOPULLINEN ISTUMALENTOPALLON SARJARAPORTTI PELIKAUDELTA Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry Finnish Sports Association of Persons with Disabilities VAU LOPULLINEN ISTUMALENTOPALLON SARJARAPORTTI PELIKAUDELTA 2010-2011 THE FINAL SERIES REPORT OF SITTING

Lisätiedot

Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry

Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry Finnish Sports Association of Persons with Disabilities VAU 21.3.2016 23:55 ISTUMALENTOPALLON SARJARAPORTTI PELIKAUDELTA 2015-2016 THE SERIES REPORT OF SITTING

Lisätiedot

Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry

Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry Finnish Sports Association of Persons with Disabilities VAU 30.5.2014 23:53 ISTUMALENTOPALLON LOPULLINEN SARJARAPORTTI PELIKAUDELTA 2013-2014 THE FINAL SERIES REPORT

Lisätiedot

ISTUMALENTOPALLON LOPULLINEN SARJARAPORTTI PELIKAUDELTA No

ISTUMALENTOPALLON LOPULLINEN SARJARAPORTTI PELIKAUDELTA No 9.4.2016 19:12 Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry Finnish Sports Association of Persons with Disabilities VAU ISTUMALENTOPALLON LOPULLINEN SARJARAPORTTI PELIKAUDELTA 2015-2016 THE FINAL SERIES REPORT

Lisätiedot

Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry

Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry Finnish Sports Association of Persons with Disabilities VAU 30.3.2015 11:04 ISTUMALENTOPALLON SARJARAPORTTI PELIKAUDELTA 2014-2015 THE SERIES REPORT OF SITTING

Lisätiedot

ISTUMALENTOPALLON LOPULLINEN SARJARAPORTTI PELIKAUDELTA THE FINAL SERIES REPORT OF SITTING VOLLEYBALL FOR THE PERIOD

ISTUMALENTOPALLON LOPULLINEN SARJARAPORTTI PELIKAUDELTA THE FINAL SERIES REPORT OF SITTING VOLLEYBALL FOR THE PERIOD Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry Finnish Sports Association of Persons with Disabilities VAU ISTUMALENTOPALLON LOPULLINEN SARJARAPORTTI PELIKAUDELTA 2012-2013 THE FINAL SERIES REPORT OF SITTING

Lisätiedot

Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry

Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry Finnish Sports Association of Persons with Disabilities VAU 25.3.2017 23:50 ISTUMALENTOPALLON SARJARAPORTTI PELIKAUDELTA 2016-2017 THE SERIES REPORT OF SITTING

Lisätiedot

Suomen Invalidien Urheiluliitto r.y. The Finnish Association of Sports for the Disabled SARJARAPORTTI The report of series 22 /

Suomen Invalidien Urheiluliitto r.y. The Finnish Association of Sports for the Disabled SARJARAPORTTI The report of series 22 / SARJARAPORTTI The report of series 22 / 2008-2009 19.4.2009 Miesten SM-sarja 2008-2009 Runkosarjan ottelut ja tulokset Päivä Pelipaikka Ottelut Tulos Eräpisteet Pist.yht. 8.11.2008 Jämsässä: 1 JoLePa -

Lisätiedot

ISTUMALENTOPALLON 34. KOTKA-TURNAUS

ISTUMALENTOPALLON 34. KOTKA-TURNAUS ISTUMALENTOPALLON 34. KOTKA-TURNAUS Karhulan liikuntahallilla lauantaina 6.2.2016 KANSAINVÄLINEN ISTUMALENTOPALLOTURNAUS VUODESTA 1983 Kuva: KSI/Juha Parkko 34. Kotka-turnauksen voittajat - KSI Kotka T

Lisätiedot

ISTUMALENTOPALLON SARJARAPORTTI PELIKAUDELTA THE SERIES REPORT OF SITTING VOLLEYBALL FOR THE PERIOD

ISTUMALENTOPALLON SARJARAPORTTI PELIKAUDELTA THE SERIES REPORT OF SITTING VOLLEYBALL FOR THE PERIOD 2.5.2018 14:48 ISTUMALENTOPALLON SARJARAPORTTI PELIKAUDELTA 2017-2018 THE SERIES REPORT OF SITTING VOLLEYBALL FOR THE PERIOD 2017-2018 Kuva: Juha Parkko Kuva: Marja Valkeavuori Miesten Suomen Mestarit

Lisätiedot

Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry

Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry Finnish Sports Association of Persons with Disabilities VAU 30.4.2017 0:10 ISTUMALENTOPALLON LOPULLINEN SARJARAPORTTI PELIKAUDELTA 2015-2016 THE FINAL SERIES REPORT

Lisätiedot

ISTUMALENTOPALLON SARJAKIRJA

ISTUMALENTOPALLON SARJAKIRJA 1 ISTUMALENTOPALLON SARJAKIRJA 2017 2018 Istumalentopallossa pelataan kaudella 2017-18 miesten SM-sarja, naisten SM-turnaus, ykkössarja, Suomen Cup-turnaus ja veteraanien miesten M50 sekä naisten N40 sarjojen

Lisätiedot

Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry ISTUMALENTOPALLON LOPULLINEN SARJARAPORTTI

Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry ISTUMALENTOPALLON LOPULLINEN SARJARAPORTTI Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry Finnish Sports Association of Persons with Disabilities VAU ISTUMALENTOPALLON LOPULLINEN SARJARAPORTTI THE FINAL SERIES REPORT OF SITTING VOLLEYBALL 11 / 2009-10

Lisätiedot

Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry

Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry Finnish Sports Association of Persons with Disabilities VAU 15.1.2017 12:56 ISTUMALENTOPALLON SARJARAPORTTI PELIKAUDELTA 2016-2017 THE SERIES REPORT OF SITTING

Lisätiedot

Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry

Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry Finnish Sports Association of Persons with Disabilities VAU 4.3.2017 23:38 ISTUMALENTOPALLON SARJARAPORTTI PELIKAUDELTA 2016-2017 THE SERIES REPORT OF SITTING VOLLEYBALL

Lisätiedot

Naisten mitalistit: Mia Tarvainen (vas.), Maiju Marjamäki, Sari Virta, Marja Valkeavuori, Anna Hirvonen, Jenni Tikkanen (kuva: Kirsi Valkeavuori)

Naisten mitalistit: Mia Tarvainen (vas.), Maiju Marjamäki, Sari Virta, Marja Valkeavuori, Anna Hirvonen, Jenni Tikkanen (kuva: Kirsi Valkeavuori) ENNAKKOSUOSIKIT PITIVÄT PINTANSA ISTUMALENTOPALLON BEACH VOLLEYN SM-KISOISSA Ennakkosuosikit Eero Penttinen ja Antti Kärnä pokkasivat istumalentopallon beach volleyn kultaiset mitalit miesten sarjassa.

Lisätiedot

ISTUMALENTOPALLON SARJARAPORTTI PELIKAUDELTA THE SERIES REPORT OF SITTING VOLLEYBALL FOR THE PERIOD

ISTUMALENTOPALLON SARJARAPORTTI PELIKAUDELTA THE SERIES REPORT OF SITTING VOLLEYBALL FOR THE PERIOD ISTUMALENTOPALLON SARJARAPORTTI PELIKAUDELTA 2018-2019 THE SERIES REPORT OF SITTING VOLLEYBALL FOR THE PERIOD 2018-2019 Kuva: Juha Parkko Kuva: Marja Valkeavuori Miesten Suomen Mestarit 2017-18 - KSI Kotka

Lisätiedot

Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry

Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry Finnish Sports Association of Persons with Disabilities VAU 12.12.2016 14:32 ISTUMALENTOPALLON SARJARAPORTTI PELIKAUDELTA 2016-2017 THE SERIES REPORT OF SITTING

Lisätiedot

Miesten Suomen Cup-turnaus 2012-2013 29.9.2012 Leppävaaran urheiluhalli Espoo

Miesten Suomen Cup-turnaus 2012-2013 29.9.2012 Leppävaaran urheiluhalli Espoo Miesten Suomen Cup-turnaus 2012-2013 29.9.2012 Leppävaaran urheiluhalli Espoo Joukkueet S1 ZZ Toivala Siilinjärvi S5 KSI Kotka 2 S2 JoLePa Jämsä S6 Nastolan Isku S3 KSI Kotka S7 VanLe Vantaa S4 HIY Helsinki

Lisätiedot

ISTUMALENTOPALLON 33. KOTKA-TURNAUS

ISTUMALENTOPALLON 33. KOTKA-TURNAUS ISTUMALENTOPALLON 33. KOTKA-TURNAUS Karhulan liikuntahallilla lauantaina 7.2.2015 KANSAINVÄLINEN ISTUMALENTOPALLOTURNAUS VUODESTA 1983 Lehtikuva vuoden 1983 Kotka-turnauksen ottelusta ESI Lappeenranta

Lisätiedot

Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry

Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry Finnish Sports Association of Persons with Disabilities VAU 12.12.2015 22:19 ISTUMALENTOPALLON SARJARAPORTTI PELIKAUDELTA 2015-2016 THE SERIES REPORT OF SITTING

Lisätiedot

Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry

Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry Finnish Sports Association of Persons with Disabilities VAU LOPULLINEN ISTUMALENTOPALLON SARJARAPORTTI PELIKAUDELTA 2011-2012 THE FINAL SERIES REPORT OF SITTING

Lisätiedot

ISTUMALENTOPALLON SARJAKIRJA 2014-2015

ISTUMALENTOPALLON SARJAKIRJA 2014-2015 18.11.2014 ISTUMALENTOPALLON SARJAKIRJA 2014-2015 Istumalentopalloilussa noudatetaan liikunnan ja urheilun eettisiä ja reilun pelin periaatteita, kuten yhdenvertaisuutta, sosiaalista vastuuta, suvaitsevaisuutta,

Lisätiedot

Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry

Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry Finnish Sports Association of Persons with Disabilities VAU 10.1.2016 14:24 ISTUMALENTOPALLON SARJARAPORTTI PELIKAUDELTA 2015-2016 THE SERIES REPORT OF SITTING

Lisätiedot

ISTUMALENTOPALLON SARJAKIRJA 2013-2014

ISTUMALENTOPALLON SARJAKIRJA 2013-2014 3.10.2013 ISTUMALENTOPALLON SARJAKIRJA 2013-2014 Istumalentopalloilussa noudatetaan liikunnan ja urheilun eettisiä ja reilun pelin periaatteita, kuten yhdenvertaisuutta, sosiaalista vastuuta, suvaitsevaisuutta,

Lisätiedot

Perinteinen menestyslaji

Perinteinen menestyslaji Perinteinen menestyslaji Istumalentopallo kehitettiin Keski-Euroopassa kuntoutusmuodoksi toisessa maailmansodassa vammautuneille henkilöille. Erityisesti Hollanti oli vahva lajin alullepanija 50- ja 60-luvuilla.

Lisätiedot

MIESTEN ISTUMALENTOPALLON SM-KISAT

MIESTEN ISTUMALENTOPALLON SM-KISAT MIESTEN ISTUMALENTOPALLON SM-KISAT 14.-15.3.2015 SUININLAHDEN KOULU, TOIVALA TURNAUSPAIKKA: SUININLAHDEN KOULU, TOIVALANTIE 60, TOIVALA (SIILINJÄRVI) TURNAUKSEN JOHTAJA: MARKKU AUMAKALLIO JÄRJESTÄVÄN SEURAN

Lisätiedot

Valittiin sihteeriksi Suvi Blechschmidt ja puheenjohtajaksi Lasse Pakarinen.

Valittiin sihteeriksi Suvi Blechschmidt ja puheenjohtajaksi Lasse Pakarinen. PÖYTÄKIRJA ISTUMALENTOPALLON YLEISKOKOUS 2012 Aika: Lauantai 18.8.2012 klo 12.45-14.58 Paikka: Läsnä: Pajulahden Urheiluopisto, Nastola Timo Herranen (KSI), Pekka Kiiski (KSI), Anne Korhola (ESI), Satu

Lisätiedot

Istumalentopallon 20. Marjola Beach Volley -turnaus

Istumalentopallon 20. Marjola Beach Volley -turnaus Istumalentopallon 20. Marjola Beach Volley -turnaus Istumalentopallon 20. Marjola Beach Volley -juhlaturnaus järjestettiin 28. 29. heinäkuuta 2012 Lappeenrannassa. Turnaukseen osallistui peräti 22 joukkuetta

Lisätiedot

INDOOR-HOCKEY 2017/2018 SARJAT

INDOOR-HOCKEY 2017/2018 SARJAT INDOOR-HOCKEY 2017/2018 SARJAT PELATTAVAT SARJAT 1. Miesten SM 2. Naisten SM 3. I divisioona 4. U21 SM 5. U15 SM 6. U12 Hokkiliiga 8. Ikämiesten SM Miesten SM-sarja Joukkueet valitaan sarjaan hakemusten

Lisätiedot

Istumalentopallon yleiskokous 2015

Istumalentopallon yleiskokous 2015 Istumalentopallon yleiskokous 2015 Aika 23.5.2015, Pajulahden urheiluopisto, Pajulahdentie 167, Nastola Aloitus klo 12:00 Lopetus klo 15:10 Osallistujat Petri Räbinä Sampsa Söderholm Lasse Pakarinen Paula

Lisätiedot

ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2012-2013

ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2012-2013 18.12.2012 ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2012-2013 1. SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET Istumalentopallon Suomen mestaruuskilpailuissa noudatetaan kansainvälisiä lentopallopelin sääntöjä, Suomen Lentopalloliiton

Lisätiedot

klo Sotkamon Jymy Alajärven Ankkurit. - Viimeinen miesten Superpesispeli nyky Hippoksella

klo Sotkamon Jymy Alajärven Ankkurit. - Viimeinen miesten Superpesispeli nyky Hippoksella 14.6.2018 klo 18.00 Sotkamon Jymy Alajärven Ankkurit - Viimeinen miesten Superpesispeli nyky Hippoksella Hippos on ollut monen menestyneen joukkueen kotikenttä Suomen Mestaruudet 1982 Jyväskylän Kiri 1984

Lisätiedot

INDOOR-SARJAT

INDOOR-SARJAT INDOOR-SARJAT 2018-2019 30.9.2018 PELATTAVAT SARJAT 1. Naisten SM 2. Miesten SM 3. Naisten I divisioona 4. Miesten I divisioona 5. U16 SM 6. U13 Hokkiliiga 7. U11 turnaukset 8. Ikämiesten SM Naisten SM-sarja

Lisätiedot

ISTUMALENTOPALLON SM-BEACH VOLLEYN KILPAILUSÄÄNNÖT 2012

ISTUMALENTOPALLON SM-BEACH VOLLEYN KILPAILUSÄÄNNÖT 2012 Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry/lentopallojaosto ISTUMALENTOPALLON SM-BEACH VOLLEYN KILPAILUSÄÄNNÖT 2012 YLEISET MÄÄRÄYKSET 1. Suomen Vammaisurheilu ja liikunta VAU ry:n lentopallojaosto järjestää

Lisätiedot

LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA

LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA 2018 2019 Liiton alaisten ringettesarjojen kilpailutoiminnan kuvaus kaudella 2018-2019. Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin tarvittaessa. Naisten

Lisätiedot

XXVIII Keimola Lentis Otteluohjelmat

XXVIII Keimola Lentis Otteluohjelmat XXVIII Keimola Lentis 6.1.2018 - Otteluohjelmat Miesten B-sarja Joukkueet on jaettu neljään alkulohkoon, joissa pelataan yksinkertaiset sarjat. Lohkojen voittajat pelaavat keskenään sijoista 1-4, kakkoset

Lisätiedot

POHJANKORVEN RÄIME KAUSI 2005 RÄIMEEN MENESTYSPUTKI JATKUI

POHJANKORVEN RÄIME KAUSI 2005 RÄIMEEN MENESTYSPUTKI JATKUI 1 POHJANKORVEN RÄIME KAUSI 2005 RÄIMEEN MENESTYSPUTKI JATKUI 2 Räimeen kisat: 14.05 I Duppeli: 1. Markku Valve, Gunnar Wallin 2. Sirpa Korkeamäki, Kari Korkeamäki 3. Pasi Karvola, Jarmo Räty 4. Ilkka Laitinen,

Lisätiedot

LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA

LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA 2016 2017 Naisten SM sarja Ajalla 1.10.2016 25.2.2017 pelataan 8 joukkueen nelinkertainen sarja (28 ottelua/joukkue). Sarjassa sijalle 8 sijoittunut joukkue putoaa

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU 22. MARJOLA BEACH VOLLEY TURNAUKSEEN LAPPEENRANTAAN 19.-20.7.2014. ESI istumalentopallo Lappeenranta

KILPAILUKUTSU 22. MARJOLA BEACH VOLLEY TURNAUKSEEN LAPPEENRANTAAN 19.-20.7.2014. ESI istumalentopallo Lappeenranta KILPAILUKUTSU 22. MARJOLA BEACH VOLLEY TURNAUKSEEN LAPPEENRANTAAN 19.-20.7.2014 ESI istumalentopallo Lappeenranta Se yksi ja alkuperäinen istumalentopallon MARJOLA BEACH VOLLEY turnaus JO VUODESTA 1993

Lisätiedot

KESÄN 2018 SARJAT HYVÄKSYTTY HALLITUKSEN KOKOUKSESSA

KESÄN 2018 SARJAT HYVÄKSYTTY HALLITUKSEN KOKOUKSESSA KESÄN 2018 SARJAT HYVÄKSYTTY HALLITUKSEN KOKOUKSESSA 13.3.2018 PELATTAVAT SARJAT 1. Miesten SM 2. Naisten SM 3. I divisioona 4. U21 SM 5. U18 CUP 6. U15 SM 7. U13 Hokkiliiga 8. U11 9. Ikämiesten SM 10.

Lisätiedot

Juniori KuPS JÄSENKIRJE LOKAKUU Juniori KuPS nyt myös Facebookissa TYKKÄÄ

Juniori KuPS JÄSENKIRJE LOKAKUU Juniori KuPS nyt myös Facebookissa TYKKÄÄ JÄSENKIRJE LOKAKUU 2015 Juniori KuPS nyt myös Facebookissa TYKKÄÄ www.facebook.com/juniorikups KuPS A- ja B-nuoret jälleen mitaleille, BANZAI! KuPS A- ja B-nuoret pelaavat ikäluokkansa kovatasoista SM-sarjaa,

Lisätiedot

ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2011-2012

ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2011-2012 ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2011-2012 1. SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET Istumalentopallon Suomen mestaruuskilpailuissa noudatetaan kansainvälisiä lentopallopelin sääntöjä, Suomen Lentopalloliiton (SLel) kilpailusääntöjä

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS Yleistä. Seuran hallinto. Seuran kokoukset. Harjoittelu

VUOSIKERTOMUS Yleistä. Seuran hallinto. Seuran kokoukset. Harjoittelu 1 VUOSIKERTOMUS 2013-2014 Yleistä Kausi 2013-2014 oli seuran 23. toimikausi. City Bowlers osallistui sekä HBL:n alaisiin kilpailusarjoihin että valtakunnansarjoihin. Seuran yhteistä harjoitusvuoroa jatkettiin

Lisätiedot

Miehet - M1 M2 M3 M4 M5 M6 Voitot Pisteet M

Miehet - M1 M2 M3 M4 M5 M6 Voitot Pisteet M SM-turnaus I 27.-29.11.1998 palattiin Vierumäellä ensimmäinen SM-sarjan osaturnaus. Alla on sarjataulukot turnauksen peleistä, sekä pistetilanne ensimmäisen viikonlopun jälkeen. Miehet saavat pisteitä

Lisätiedot

NAISTEN JA MIESTEN SUOMEN CUP 2012

NAISTEN JA MIESTEN SUOMEN CUP 2012 NAISTEN JA MIESTEN SUOMEN CUP 2012 Tässä kirjeessä on infoa Suomen Cupista 2012. Suomen Cupin finaalit pelataan 29.- 30.9. Cupiin voivat osallistua Palloliiton jäsenseurojen aikuisten joukkueet, jotka

Lisätiedot

KILPAILUSUUNNITELMA 2015 2016 1.9.2015

KILPAILUSUUNNITELMA 2015 2016 1.9.2015 KILPAILUSUUNNITELMA 2015 2016 1.9.2015 Miesten SM-liiga Runkosarja a) SM-lisenssien myöntämismäärän mukaan korkeintaan kymmenen (10) joukkueen kolminkertainen sarja, jonka perusteella määräytyvät pudotuspelien

Lisätiedot

ISTUMALENTOPALLON SARJAKIRJA (Ehdotus)

ISTUMALENTOPALLON SARJAKIRJA (Ehdotus) 2.9.2012 ISTUMALENTOPALLON SARJAKIRJA 2012-2013 (Ehdotus) Istumalentopalloilussa noudatetaan liikunnan ja urheilun eettisiä ja reilun pelin periaatteita, kuten yhdenvertaisuutta, sosiaalista vastuuta,

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS Yleistä. Seuran hallinto. Seuran kokoukset. Viestintä. Harjoittelu

VUOSIKERTOMUS Yleistä. Seuran hallinto. Seuran kokoukset. Viestintä. Harjoittelu 1 VUOSIKERTOMUS 2015-2016 Yleistä Kausi 2015-2016 oli seuran 25. toimikausi. City Bowlers osallistui sekä HBL:n alaisiin kilpailusarjoihin että valtakunnansarjoihin ja ystävyysotteluita pelattiin useita.

Lisätiedot

LIITON ALAINEN RINGETEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA

LIITON ALAINEN RINGETEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA LIITON ALAINEN RINGETEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA 2019 2020 Liiton alaisten ringettesarjojen kilpailutoiminnan kuvaus kaudella 2019-2020. Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin tarvittaessa.

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU 21. MARJOLA BEACH VOLLEY TURNAUKSEEN LAPPEENRANTAAN

KILPAILUKUTSU 21. MARJOLA BEACH VOLLEY TURNAUKSEEN LAPPEENRANTAAN KILPAILUKUTSU 21. MARJOLA BEACH VOLLEY TURNAUKSEEN LAPPEENRANTAAN 20.-21.7.2013 Se yksi ja alkuperäinen istumalentopallon MARJOLA BEACH VOLLEY turnaus JO VUODESTA 1993 21. MARJOLA TURNAUS 2013 Tervetuloa

Lisätiedot

NAISTEN PRONSSIOTTELUT 2012

NAISTEN PRONSSIOTTELUT 2012 NAISTEN PRONSSIOTTELUT 2012 Otteluohjelma la 01.09. klo 15.00 Pori Viinijärvi su 02.09. klo 17.00 Viinijärvi - Pori tarvittaessa la 08.09. klo Pori - Viinijärvi Pronssipelien historiaa Pronssiotteluja

Lisätiedot

OTTELUT KENTITTÄIN 17.12.2015. Impivaara 1. Impivaara 2. Ottelu Päiväys Klo Kotijoukkue. 13 27.1.2016 09:00 Tampere Espoo

OTTELUT KENTITTÄIN 17.12.2015. Impivaara 1. Impivaara 2. Ottelu Päiväys Klo Kotijoukkue. 13 27.1.2016 09:00 Tampere Espoo OTTELUT KENTITTÄIN 17.12.2015 Lohko Kenttä Pelattu Impivaara 1 13 27.1.2016 09:00 Tampere Espoo 14 27.1.2016 10:00 PieKok Pori 17 27.1.2016 11:00 Tampere Pori 18 27.1.2016 12:00 Espoo PieKok 16 27.1.2016

Lisätiedot

ISTUMALENTOPALLON SARJAKIRJA

ISTUMALENTOPALLON SARJAKIRJA 1 ISTUMALENTOPALLON SARJAKIRJA 2016 2017 SARJAJÄRJESTELMÄT JA OTTELUOHJELMAT Istumalentopallossa pelataan kaudella 2016-17 miesten avoin SM-sarja, naisten SM-sarja, ykkössarja, Suomen Cup-turnaus ja veteraanien

Lisätiedot

Kokous avattiin klo 12:00. Puheenjohtajaksi valittiin Petri Räbinä ja sihteeriksi Sampsa Söderholm.

Kokous avattiin klo 12:00. Puheenjohtajaksi valittiin Petri Räbinä ja sihteeriksi Sampsa Söderholm. ISTUMALENTOPALLON YLEISKOKOUS 2017 Aika: Sunnuntai 21.5.2017 klo 12.00 (lounas klo 11.00) Paikka: Pajulahden Urheiluopisto, kokoustila Paju Osallistujat: Petri Räbinä (VAU:n lentopallojaosto, lajikoordinaattori)

Lisätiedot

LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA

LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA LIITON ALAINEN KILPAILUTOIMINTA KAUDELLA 2017 2018 Liiton alaisten ringettesarjojen kilpailutoiminnan kuvaus kaudella 2017-2018. Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin tarvittaessa. Naisten

Lisätiedot

Hallituksen esitys liittokokoukselle sääntömuutoksiksi Käsitelty hallituksen kokouksessa 13.4.2005

Hallituksen esitys liittokokoukselle sääntömuutoksiksi Käsitelty hallituksen kokouksessa 13.4.2005 Hallituksen esitys liittokokoukselle sääntömuutoksiksi Käsitelty hallituksen kokouksessa 13.4.2005 3.3.3.7 Kilpailujen arvontaa vastaan tehtävä vastalause voidaan esittää suullisesti ylituomarille, jonka

Lisätiedot

JOS EI VOITA V..., - VOITTAA KOTKA. KSI Kotka ja ZZ Zekalaiset (kai?) Tallinnassa (Kuva: IVK Istevõrkpalliklubi Tallinn)

JOS EI VOITA V..., - VOITTAA KOTKA. KSI Kotka ja ZZ Zekalaiset (kai?) Tallinnassa (Kuva: IVK Istevõrkpalliklubi Tallinn) JOS EI VOITA V..., - VOITTAA KOTKA KSI Kotka ja ZZ Zekalaiset (kai?) Tallinnassa (Kuva: IVK Istevõrkpalliklubi Tallinn) 4.5.2013 18:50 (Ivar Liiv/MA) Kiitokset Tallinnan toimitukselle ja Eestipoolen päätoimittaja

Lisätiedot

Sarjatiedote 2019 Joukkueilla pitää olla yhtenäinen peliasu.

Sarjatiedote 2019 Joukkueilla pitää olla yhtenäinen peliasu. 1 Sarjatiedote 2019 Pelimuotona on trippeli. Trippelijoukkueessa voi vaihtaa yhden pelaajan kesken pelin. Trippelijoukkueessa saa käyttää koko sarjan aikana korkeintaan kuutta eri pelaajaa. Kaikki joukkueessa

Lisätiedot

Otteluohjelma perjantai

Otteluohjelma perjantai Otteluohjelma perjantai 29.9.2017 1.kenttä 2.kenttä 3.kenttä 16.30 Luoma/Järvensivu Puro/Muilu 16.30 Hakuli/Eklund Paakkunainen/Ahtee 16.30 Ahlroos/Tannerkoski Saunamäki/Väinölä 17.30 Visakova/Lilja (2)

Lisätiedot

CURLINGIN MIESTEN SM-SARJAN SÄÄNNÖT KAUDELLA 2007-2008

CURLINGIN MIESTEN SM-SARJAN SÄÄNNÖT KAUDELLA 2007-2008 CURLINGIN MIESTEN SM-SARJAN SÄÄNNÖT KAUDELLA 2007-2008 Pelijärjestelmä Sarja pelataan siten, että mestaruussarjassa pelaa kahdeksan (8) joukkuetta, I-divisioonassa kahdeksan (8) joukkuetta ja loput kymmenen

Lisätiedot

NAISTEN SUPERPESIS 2011 Sarjaohjelma

NAISTEN SUPERPESIS 2011 Sarjaohjelma NAISTEN SUPERPESIS 2011 Sarjaohjelma Joukkueet: Jyväskylän Pesis, Lapuan Virkiä, Pesä Ysit, Lappeenranta, Pesäkarhut, Pori, Peto-Jussit, Seinäjoki, Rauman Lukko, Siilinjärven Pesis, Turku-Pesis, Viinijärven

Lisätiedot

Miesten 4-henkisten joukkueiden mestaruussarja päättyi Play-Offeihin

Miesten 4-henkisten joukkueiden mestaruussarja päättyi Play-Offeihin Miesten 4-henkisten joukkueiden mestaruussarja päättyi Play-Offeihin 11.4.2014 Tornados-Patteri 2-1 1. sarja Patteri selvästi paremmassa iskussa. 850-759 tuloksella 1-0 johtoon. 2. sarja Tornados tuli

Lisätiedot

NAISTEN FINAALIT 2015

NAISTEN FINAALIT 2015 NAISTEN FINAALIT 2015 Otteluohjelma la 05.09. klo 13.00 Lapuan Virkiä Kirittäret, Jyväskylä su 06.09. klo 13.00 Kirittäret, Jyväskylä Lapuan Virkiä la 12.09. klo 12.00 Lapuan Virkiä Kirittäret, Jyväskylä

Lisätiedot

Sarjatiedote 2012 Joukkueilla pitää olla yhtenäinen peliasu.

Sarjatiedote 2012 Joukkueilla pitää olla yhtenäinen peliasu. 1 Sarjatiedote 2012 Pelimuotona on trippeli. Trippeli-joukkueessa voi vaihtaa yhden pelaajan kesken pelin. Trippelijoukkueessa saa käyttää koko sarjan aikana korkeintaan kuutta eri pelaajaa. Kaikki joukkueessa

Lisätiedot

XXXVI KULTAVASKOOLI TURNAUS 28-30.6.2013 ROVANIEMI

XXXVI KULTAVASKOOLI TURNAUS 28-30.6.2013 ROVANIEMI XXXVI KULTAVASKOOLI TURNAUS 28-30.6.2013 ROVANIEMI Tervetuloa Napapiirille yöttömään yöhön Suomen vanhimpaan lentopalloturnaukseen. Yhteystiedot Turnauksen johtaja Mikko Vikström 0400-432 498 Kilpailupäällikkö

Lisätiedot

Suomen Invalidien Urheiluliitto r.y. The Finnish Association of Sports for the Disabled. SARJARAPORTTI The report of series

Suomen Invalidien Urheiluliitto r.y. The Finnish Association of Sports for the Disabled. SARJARAPORTTI The report of series SARJARAPORTTI The report of series 2005-06 1.10.2006 Suomen Mestaruussarja/Finnish National League 2005-2006 Sarjaraportti/The report of series 7/2005-06 4.3.2006 Sarjatilanne/Standings Runkosarjan osaturnaukset

Lisätiedot

Leirit Suurleiri 2012 Varkaudessa. Alueleiri Ulvilassa. PRONSSIA ULVILASTA! Pronssipelissä kaatui Fera Blue lukemin 11-3

Leirit Suurleiri 2012 Varkaudessa. Alueleiri Ulvilassa. PRONSSIA ULVILASTA! Pronssipelissä kaatui Fera Blue lukemin 11-3 Leirit 2012 Alueleiri Ulvilassa PRONSSIA ULVILASTA! Pronssipelissä kaatui Fera Blue lukemin 11-3 D-tytöt päätyivät alkulohkonsa toiselle sijalle voittaen kaikki muut ottelunsa, mutta häviten niukasti Fera

Lisätiedot

ISTIS.INFON AJANKOHTAISTA- KEVÄT 2013

ISTIS.INFON AJANKOHTAISTA- KEVÄT 2013 ISTIS.INFON AJANKOHTAISTA- KEVÄT 2013 ISTUMALENTOPALLO ESITTELYSSÄ POWER CUPISSA MIKKELISSÄ Power Cup pelataan 6-9.6.2013 Mikkelin Raviradalla (Kuva: http://www.passarit.net/) 30.5.2013 01:10 (Aimo Niemi/MA)

Lisätiedot

ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2014-2015

ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2014-2015 1 ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2014-2015 1. SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET Istumalentopallon Suomen mestaruuskilpailuissa noudatetaan kansainvälisiä lentopallopelin sääntöjä, Suomen Lentopalloliiton (SLel)

Lisätiedot

C00-joukkueen välierä- ja finaaliottelujen otteluohjelma ja seurannat: C00 joukkueelle tappio ensimmäisessä finaaliottelussa.

C00-joukkueen välierä- ja finaaliottelujen otteluohjelma ja seurannat: C00 joukkueelle tappio ensimmäisessä finaaliottelussa. 28.3.2015 C00 joukkueelle tappio ensimmäisessä finaaliottelussa. PK kesti maalivahti Jose Ylisalon johdolla KPK: n alkuminuuttien rynnistyksen, irtokiekot ja miehet siivottiin tehokkaasti maalin edestä

Lisätiedot

MESTARIT VAIHTUIVAT ULKOBOCCIAN MESTARUUSKISOISSA

MESTARIT VAIHTUIVAT ULKOBOCCIAN MESTARUUSKISOISSA MESTARIT VAIHTUIVAT ULKOBOCCIAN MESTARUUSKISOISSA EKL:n ulkoboccian henkilökohtaisista mestaruuksista kilpaili ennätysmäärä osallistujia 5.-6.8.2012 Virtain urheilukeskuksessa, kun 27 naista ja 42 miestä

Lisätiedot

1929 Pekka Tiilikainen lyö ja Olli Veijola syöttää Lahden Maila-Veikot - Pallo-Toverit ottelussa

1929 Pekka Tiilikainen lyö ja Olli Veijola syöttää Lahden Maila-Veikot - Pallo-Toverit ottelussa 1929 Pekka Tiilikainen lyö ja Olli Veijola syöttää Lahden Maila-Veikot - Pallo-Toverit ottelussa Lahdessa. Pekka Tiilikainen pelasi Pallo.-Tovereissa kaksikymmentä-luvun lopulla. Ulkopelipaikka oli kolmospesä.

Lisätiedot

MIESTEN FINAALIT 2011

MIESTEN FINAALIT 2011 MIESTEN FINAALIT 2011 Otteluohjelma la 03.09. klo 16.00 Sotkamo - Vimpeli su 04.09. klo 16.00 Vimpeli - Sotkamo la 10.09. klo 16.00 Sotkamo - Vimpeli tarvittaessa su 11.09. klo 16.00 Vimpeli - Sotkamo

Lisätiedot

CURLINGIN MIESTEN SM-SARJAN SÄÄNNÖT KAUDELLA

CURLINGIN MIESTEN SM-SARJAN SÄÄNNÖT KAUDELLA CURLINGIN MIESTEN SM-SARJAN SÄÄNNÖT KAUDELLA 2008-2009 Pelijärjestelmä Sarja pelataan siten, että mestaruussarjassa pelaa kahdeksan (8) joukkuetta, I-divisioonassa kahdeksan (8) joukkuetta ja loput kaksitoista

Lisätiedot

NUORTEN KILPAILU- JÄRJESTELMÄ. Muutokset &

NUORTEN KILPAILU- JÄRJESTELMÄ. Muutokset & NUORTEN KILPAILU- JÄRJESTELMÄ Muutokset 2018-2019 & 2019-2020 Kauden 2017-18 muutokset 16-vuotiaiden sarjat Keväällä 2018 16-vuotiaiden SM-sarjan 8 parasta joukkuetta saavat paikan tulevaan 17-vuotiaiden

Lisätiedot

MIESTEN FINAALIT 2009

MIESTEN FINAALIT 2009 MIESTEN FINAALIT 2009 Kolmella voitolla mestariksi Finaalien historiaa Finaaleja on pelattu vuosina 1922-1930, 1932-1939, ja 1986-2008. Sen lisäksi sarjamuotoisessa järjestelmässä mestaruudesta on tasapisteissä

Lisätiedot

Harrastekiekon starttipalaveri HIK, HIKU ja HAP. 17.9.2014 Suomen Jääkiekkoliitto 1

Harrastekiekon starttipalaveri HIK, HIKU ja HAP. 17.9.2014 Suomen Jääkiekkoliitto 1 Harrastekiekon starttipalaveri HIK, HIKU ja HAP 17.9.2014 Suomen Jääkiekkoliitto 1 Harraste Aamu/päiväsarja (HAP) 6 joukkueen kolminkertainen runkosarja. Runkosarjan neljä parasta joukkuetta pelaa playoff

Lisätiedot

III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja

III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja 6.3.2014 III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja Huom. Välierät ja finaalit pelataan paras kahdesta järjestelmällä (ja 2 pisteen systeemillä) peliajan

Lisätiedot

Hangon Bridgeviikko 2010

Hangon Bridgeviikko 2010 kilpailuselosteet: Hangon Bridgeviikko 2010 Hanko Cup (24. 25.7.) Kilpailussa pelataan neljä erillistä (kaksi lauantaina ja kaksi sunnuntaina) 22 jaon osakilpailua joiden yhteistulos ratkaisee v. 2010

Lisätiedot

NAISTEN FINAALIT 2014

NAISTEN FINAALIT 2014 NAISTEN FINAALIT 2014 Otteluohjelma la 06.09. klo 13.00 Lapuan Virkiä Kirittäret, Jyväskylä su 07.09. klo 13.00 Kirittäret, Jyväskylä Lapuan Virkiä la 13.09. klo 16.30 Lapuan Virkiä Kirittäret, Jyväskylä

Lisätiedot

Reikäpelimestaruuskilpailut

Reikäpelimestaruuskilpailut Reikäpelimestaruuskilpailut 4-5.8.2018 Kilpailuinfo Reikäpelien kilpailuformaatti Mukaan maksimissaan 32 miestä, 16 naista tasoitusjärjestyksellä Ensimmäinen kierros pelataan 4 pelaajan lohkoissa 3x6 reiän

Lisätiedot

Kauden ilmoitussarjat Kauden ilmoitussarjoihin on ilmoittautunut 144 joukkuetta.

Kauden ilmoitussarjat Kauden ilmoitussarjoihin on ilmoittautunut 144 joukkuetta. Puh/Tel. 1 Kauden 2010 2011 ilmoitussarjat 22.10.2010 Kauden 2010 2011 ilmoitussarjoihin on ilmoittautunut 144 joukkuetta. Kilpailumuodot A - nuoret: A-poikiin on ilmoittautunut 6 joukkuetta. Pelataan

Lisätiedot

Sarjatiedote 2013 Joukkueilla pitää olla yhtenäinen peliasu.

Sarjatiedote 2013 Joukkueilla pitää olla yhtenäinen peliasu. 1 Sarjatiedote 2013 Pelimuotona on trippeli. Trippeli-joukkueessa voi vaihtaa yhden pelaajan kesken pelin. Trippelijoukkueessa saa käyttää koko sarjan aikana korkeintaan kuutta eri pelaajaa. Kaikki joukkueessa

Lisätiedot

Tropiikki Volley otteluohjelma

Tropiikki Volley otteluohjelma 1(6) TROPIIKKI VOLLEY 26-27.10 2012 Naiset A-sarja Joukkueet: Aiva Sama Samperin Savotta Koillismaan LVI talo ( KoLVI) Peräkammarin tytöt Neljä joukkuetta, pelataan ensin kaksinkertainen sarja kaikki kaikkia

Lisätiedot

Turnaus pelataan oheisen otteluohjelman mukaisesti seuraavilla pelipaikoilla:

Turnaus pelataan oheisen otteluohjelman mukaisesti seuraavilla pelipaikoilla: XXXIV MESTO TURNAUS Tampereella 21. 22.4.2018 Sarjat. Miehet (sarjataso 3-AM) Naiset A (sarjataso 2-3) Naiset B (sarjataso AM harraste) Yleisohjeet: Turnaus pelataan oheisen otteluohjelman mukaisesti seuraavilla

Lisätiedot

SM-Liigan puolivälierien aikataulu on seuraava (paras viidestä): Naisten SM-sarjan puolivälierien aikataulu on seuraava (paras kolmesta):

SM-Liigan puolivälierien aikataulu on seuraava (paras viidestä): Naisten SM-sarjan puolivälierien aikataulu on seuraava (paras kolmesta): Kiireinen käsipallo kevät 2012 tulossa! Maaliskuun lopulla alkaa kiireinen käsipallo kevät. Miesten SM-Liigan ja naisten SM-sarjan pudotuspelit alkavat. Pudotuspelit kestävät noin kuukauden, kun viimeiset

Lisätiedot

SM-turnaukset 14.5.-22.5.2016 1/5

SM-turnaukset 14.5.-22.5.2016 1/5 SM-turnaukset 14.5.-22.5.2016 1/5 Erikoismääräykset (yhteinen osa) 1. Kilpailut järjestäjää Suomen Shakkiliitto ja Helsingin Shakkiklubi (HSK). Järjestelytoimikunnassa ovat HSK: Matti Uimonen, Matti Kauranen,

Lisätiedot

RINGETEN NAISTEN YKKÖSSARJAN TOIMINTAOHJEET JA MÄÄRÄYKSET Ringeten lajiryhmän vahvistama 05/2018

RINGETEN NAISTEN YKKÖSSARJAN TOIMINTAOHJEET JA MÄÄRÄYKSET Ringeten lajiryhmän vahvistama 05/2018 1 RINGETEN NAISTEN YKKÖSSARJAN TOIMINTAOHJEET JA MÄÄRÄYKSET 2018-2019 Ringeten lajiryhmän vahvistama 05/2018 Sarjaohjeet Ringeten naisten Ykkössarjassa pelaaville seuroille toimitetaan ottelun aikataulutus

Lisätiedot

Kausi 2018 Nuorten sarjat versio 1,0 Hyväksytty SAJL Liittohallituksessa joukkueita

Kausi 2018 Nuorten sarjat versio 1,0 Hyväksytty SAJL Liittohallituksessa joukkueita Kausi 208 Nuorten sarjat versio,0 Hyväksytty SAJL Liittohallituksessa 8..208 joukkueita 5 2 2 5 8 5 6 5 8 8 3 5 kierroksia 5++ 2+ 2+ 5++ 7++ 5++ 5++ 5++ 7++ (7 turnausta) avoin sarja avoin sarja viikko

Lisätiedot

1921-1959 Urho Saariaho Suomen mestaruus Seiväs 370 28-29.7.1934 Tampere Jukka Huovinen SM-hopeaa Kalevan kisat 110m aj. 15,7 10-11.8.

1921-1959 Urho Saariaho Suomen mestaruus Seiväs 370 28-29.7.1934 Tampere Jukka Huovinen SM-hopeaa Kalevan kisat 110m aj. 15,7 10-11.8. 3.11.2010 Lopullinen Raahen Vesan SM-mitalistit 1921-1999 Koonnut Eero Ukonaho 1921-1959 Urho Saariaho Suomen mestaruus Seiväs 370 28-29.7.1934 Tampere Jukka Huovinen SM-hopeaa Kalevan kisat 110m aj. 15,7

Lisätiedot

Miesten Superpesis 2012

Miesten Superpesis 2012 Miesten Superpesis 2012 Joukkueet: Alajärven Ankkurit; Hyvinkään Tahko; Joensuun Maila; Jyväskylän Kiri; Kankaanpään Maila; Kiteen Pallo-90; Koskenkorvan Urheilijat; Kouvolan Pallonlyöjät; Nurmon Jymy;

Lisätiedot

Sarjakutsu Uppopallo

Sarjakutsu Uppopallo Sarjakutsu Uppopallo 2018 2019 Kuluvan vuoden ja kevään 2019 aikana tullaan suomessa pelaamaan uppopalloa kolmella sarjatasolla. Täten kutsummekin Sukeltajaliiton & uppopallovaliokunnan puolesta joukkueita

Lisätiedot

Keilaseura Kamut TOIMINTAKERTOMUS. Keilakausi 2015/ toimintavuosi

Keilaseura Kamut TOIMINTAKERTOMUS. Keilakausi 2015/ toimintavuosi Keilaseura Kamut TOIMINTAKERTOMUS Keilakausi 2015/2016 46. toimintavuosi Tämä toimintakertomus sisältää keskeisimmät seuran tapahtumat keilakaudelta, lisättynä tulososiolla, sekä muutamalla kuvalla höystettynä.

Lisätiedot

NUORTEN KILPAILU- JÄRJESTELMÄ Muutokset &

NUORTEN KILPAILU- JÄRJESTELMÄ Muutokset & NUORTEN KILPAILU- JÄRJESTELMÄ Muutokset 2018-2019 & 2019-2020 Kauden 2017-18 muutokset 16-vuotiaiden sarjat Keväällä 2018 16-vuotiaiden SM-sarjan 8 parasta joukkuetta saavat paikan tulevaan 17-vuotiaiden

Lisätiedot

Sarjatiedote 2014 Joukkueilla pitää olla yhtenäinen peliasu.

Sarjatiedote 2014 Joukkueilla pitää olla yhtenäinen peliasu. 1 Sarjatiedote 2014 Pelimuotona on trippeli. Trippeli-joukkueessa voi vaihtaa yhden pelaajan kesken pelin. Trippelijoukkueessa saa käyttää koko sarjan aikana korkeintaan kuutta eri pelaajaa. Kaikki joukkueessa

Lisätiedot

ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2015-2016

ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2015-2016 1 ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET 2015-2016 1. SÄÄNNÖT JA MÄÄRÄYKSET Istumalentopallon Suomen mestaruuskilpailuissa noudatetaan kansainvälisiä lentopallopelin sääntöjä, Suomen Lentopalloliiton (SLel)

Lisätiedot

A. Naumanen. Tytöt U15-sarjassa. Esitys SAJL Nuorisokokoukselle

A. Naumanen. Tytöt U15-sarjassa. Esitys SAJL Nuorisokokoukselle A. Naumanen Tytöt U15-sarjassa Esitys SAJL Nuorisokokoukselle 25.10.2014 Tytöt U15 Nuorten kilpailujärjestelmä 2014-2016 hyväksyttiin syysliittokokouksessa 2013. Kilpailujärjestelmässä:! Pelattavaksi ehdotettavat

Lisätiedot

Kausi 2019 Nuorten sarjat versio 1.0. Hyväksytty liittohallituksessa

Kausi 2019 Nuorten sarjat versio 1.0. Hyväksytty liittohallituksessa Kausi 2019 Nuorten sarjat versio 1.0. Hyväksytty liittohallituksessa 11.2.2019 viikko pvm:t HUOMIOI FIN U19 M FIN U19 N FIN U17 P FIN U15 P Muut SARJAKOKOUKSET 24.3. Katsastusleiri 30.-31.3. alkup. 64

Lisätiedot