KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Otsikko Sivu 114 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 213

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Otsikko Sivu 114 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 213"

Transkriptio

1 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Kaupunginhallitus Aika klo 15:00-18:22 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 114 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen Talous- ja henkilöstöhallinnon tukipalvelujen järjestäminen EU:n tietosuoja-asetuksen huomioiminen kunnan toiminnassa Naperoleiri 2019 järjestelytoimikunnan anomus kaupungin tilojen käytöstä pesäpallon Naperoleirin 2019 ajaksi 120 Hankintapäätös / Kankaanpään kaupungin päällystystyöt 2018, optio Lauhanvuori-Hämeenkangas Geopark Kiinan Changzhoun aluetta koskevaan yhteistyösopimukseen osallistuminen Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy:n yhtiökokous PSSV Palvelut Oy:n yhtiökokous Saapuneet pöytäkirjojen jäljennökset Ilmoitusasiat Ajankohtaiset asiat 237

2 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Kaupunginhallitus Aika klo 15:00-18:22 Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Viljanen Heidi Puheenjohtaja Latvajärvi Sofia 2. varapuheenjohtaja Kujanpää Lauri Jäsen Laurila Tapio Jäsen Poistui klo 16:55 Ruokoski Annina Jäsen Poistui klo 16:55 Väkeväinen Nina Jäsen Kerola Keijo Varajäsen Maritta Uusitalon varajäsen Roskala Teuvo Varajäsen Sami Ojalan varajäsen Vikki Kaija Varajäsen Tapio Hietaojan varajäsen Juhantalo Kauko KV:n puheenjohtaja Poistui klo 17:05 Kujanpää Katri KV:n 1. varapuheenjohtaja Poistui klo 17:31 Koskela Jari KV:n 2. varapuheenjohtaja Poistui klo 17:34 Kähkönen Kari KV:n 3. varapuheenjohtaja Hatanpää Mika Esittelijä Kaupunginjohtaja Vanhahonko Anna Pöytäkirjanpitäjä Kaupunginsihteeri Laiho Pekka Kaupunginkamreeri, paikalla klo 16:45-17:00 POISSA Hietaoja Tapio 1. varapuheenjohtaja Ojala Sami Jäsen Uusitalo Maritta Jäsen Allekirjoitukset Heidi Viljanen puheenjohtaja Anna Vanhahonko pöytäkirjanpitäjä Käsitellyt asiat Pöytäkirjan tarkastus Kankaanpää Pöytäkirja yleisesti nähtävillä Nina Väkeväinen Annina Ruokoski Sofia Latvajärvi ( :t ) ( :t ) Yleisessä tietoverkossa Kuntalain 140 :n mukaisesti alkaen

3 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Kaupunginhallitus Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus KHALL Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Kaupunginhallitus Pöytäkirjantarkastajat KHALL Kaupunginhallitus valitsee kaksi pöytäkirjantarkastajaa, jotka tarkastavat tämän kokouksen pöytäkirjan. Tämän kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Nina Väkeväinen ja Annina Ruokoski.

5 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Kaupunginhallitus Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen KHALL Hallintosäännön 122 :n mukaisesti asiat käsitellään esityslistan mu kaises sa järjestyksessä, jollei toimielin toisin päätä. Hallintosäännön 123 :n mukaisesti toimielin voi esittelijän ehdotuksesta tai jäsenen ehdotuksesta, jota on kannatettu, ottaa enemmistöpäätöksellä kä si tel tä väk si asian, jota ei ole mai nittu kokouskutsussa. Kaupunginhallitus päätti käsitellä asiat esityslistan mukaisessa jär jes tykses sä.

6 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Kaupunginhallitus Talous- ja henkilöstöhallinnon tukipalvelujen järjestäminen 1091/03.037/2018 KHALL Valmisteilla olevan sote- ja maakuntauudistuksen osana myös tu ki pal ve lujen järjestäminen ja tuottaminen tulee tarkasteluun. Kankaanpään kau punki tuot taa palkka- ja taloushallinnon palvelut PoSalle osapuolten kes ki näisen so pi muk sen perusteella. Maakuntauudistuksessa PoSan pal ve lu tuotan to siir tyy maakunnan vastuulle ja maakunta päättää tukipalvelujen, mukaan luet tu na palkka- ja taloushallintopalvelujen, järjestämisestä. Nykyisen kaupungin taloushallintoyksikön tuottamista palveluista euroilla mi tat tu na 65 prosenttia tuotetaan PoSalle ja loput 35 prosenttia kau pun gille. Tilanne ei jatku ennallaan maakuntauudistuksen toteutuessa. Työpaikkojen säilyttämiseksi ja jopa lisäämiseksi Kankaanpäässä on vuoden 2017 lopulla ja vuoden 2018 alussa neuvoteltu palkka- ja ta lous hal linto pal ve lu jen ulkoistamisesta ja toimipisteen perustamisesta Kan kaan päähän. Naa pu ri kun nil la on yhteneviä intressejä Kankaanpään kanssa var sinkin kun kaik kien kuntien tietojärjestelmät edellyttävät osin jopa pikaista uudis ta mis ta. Vuoden 2018 talousarvion käyttötalousosan tulosalueella 16 Ta lous pal velut on toiminnallinen tavoite Selvitys palkka- ja taloushallintopalvelujen ulkois ta mi ses ta vuoden 2019 alusta lukien. Investointiosan hankkeen 8009 Osak keet ja osuudet perustelutekstinä on KuntaPro Oy:n osakkeet. Kaupunginhallitus on päättänyt merkitä KuntaPro Oy:n osakkai ta 25 kpl yhteisarvoltaan euroa. Satakunnan maakuntahallitus on maakuntauudistuksen väliaikaisen toi mieli men esityksen mukaisesti päättänyt maakunnan tukipalveluita tuot ta vaksi ta lous- ja henkilöstöhallinnon yhtiöksi KuntaPron. KuntaPro Oy:n kanssa on toteutettu talous- ja henkilöstöpalvelujen pro sessien selvitys. Selvitys on toteutettu yhteistyössä ja yhtä aikaa naa pu ri kuntien Jä mi jär vi, Siikainen ja Honkajoki kanssa. Selvityksessä henkilöstö on ol lut ak tii vi ses ti mukana. Selvityksestä on laadittu raportti ja kus tan nus arviot. Kus tan nus ar viot vaihtelevat riippuen siitä, kuinka paljon selvitystyöstä voi daan tehdä peruskunnassa. Edelleen jatkuva vuosittainen kustannus riip puu sovittavasta tehtäväjaosta tilaajan ja tuottajan välillä. Kustannukset jakautuvat karkeasti kahteen osaan: käyttöönottoprojekti ja jat ku vat vuosikustannukset. Vuosikustannuksia voidaan verrata nykyisiin vuo si kus tan nuk siin, mutta silloinkin pitää huomioida palvelun sisältö ja erot sii nä nykyisiin kustannuksiin. Olennaista eroa vuotuisissa käyt tö kus tan nuksis sa nykyisen oman tuotannon ja KuntaPron tuotannon välillä ei ole. Käyttöön ot to pro jek tia voidaan verrata siihen, että itse hankittaisiin ja otettaisiin käyt töön suoraan vastaavat tietojärjestelmät. Tästä vaihtoehdosta ei ole ole mas sa vertailutietoa. Tietojärjestelmien vaihtoprojektit ovat yleensä mak sa neet kuusinumeroisia lukuja ja ovat työläitä.

7 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Vaihtoehtoina voidaan verrata sitä, että ei tehdä mitään ja toisena Kun ta- Pron tuottamia palveluja. Karkea yksinkertaistettu vertailu: VE 0 Ei tehdä mitään + ei välittömiä kustannusvaikutuksia + ei välittömiä henkilöstövaikutuksia - maakuntauudistuksen myötä PoSalle tuotettava työ siirtyy KuntaProlle Poriin - työpaikkojen määrä Kankaanpäässä vähenee - tietojärjestelmien muutokset tulevaisuudessa kalliita suhteessa tuotantoon - henkilöstöä vähennettävä kun työ siirtyy pois - jäljelle jäävä organisaatio pieni ja haavoittuva VE 1 KuntaPro toimipiste Kankaanpäähän - käyttöönottoprojektin kustannukset - käyttöönottoprojektin lisätyö maakuntauudistuksen myötä PoSalle tuotettava työ siirtyy KuntaProlle Kan kaan päähän, ei + Poriin + työpaikkojen määrä Kankaanpäässä säilyy tai lisääntyy + tietojärjestelmien muutokset tulevaisuudessa ei tuo lisäkustannusta + kaupungilta KuntaProlle siirtyvän henkilöstön työpaikat säilyy Kankaanpäässä + KuntaPron organisaatio vahva ja pystyy takaamaan tuotannon Henkilöstön kanssa asiaa on valmisteltu yhteistyössä ja ensimmäinen yt-neu vot te lu pidettiin jo heti asian tultua vireille.tämän jälkeen asian valmistelussa ja yhteistyöpalavereissa on henkilökunta ollut mukana. Asian valmistelussa on noudatettu yhteistoimintalakia. Yh teis toi min ta neuvot te lut ovat päättyneet ja pöytäkirja neuvotteluista on esityslistan liit tee nä. Käyttöönottoprojekti edellyttää määrärahan myöntämistä projektiin. Tämä li sä kus tan nus voidaan rahoittaa korottamalla valtionosuustuloarviota, koska saadut valtionosuuspäätökset ylittävät talousarviossa arvioidun summan. Esityslistan liitteet: Talous- ja henkilöstöhallinnon prosessiselvitys Pöytäkirja yhteistoimintaneuvotteluista Valmistelija kaupunginkamreeri Pekka Laiho Valmistelijan esitys: Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että se päättää 1) ulkoistaa talous- ja henkilöstöhallinnon tukipalvelujen tuotannon Kun ta- Pro Oy:lle Kankaanpään toimipisteessä tuotettavaksi 2) muuttaa vuoden 2018 talousarviota korottamalla tulosalueen 14 Ke hittä mi nen määrärahaa eurolla käyttöönottoprojektin ra hoit ta mi seksi 3) muuttaa vuoden 2018 talousarviota korottamalla Valtionosuudet tu loar vio ta eurolla 4) valtuuttaa kaupunginhallituksen päättämään tarvittavista sopimuksista.

8 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus hyväksyy valmistelijan esityksen. Käsittely kokouksessa: Pöytäkirjantarkastajaksi valittu Annina Ruokoski poistui kokouksesta ja pöytäkirjantarkastajaksi hänen tilalleen valittiin Sofia Latvajärvi. Ehdotus hyväksyttiin. Täytäntöönpano: Kaupunginvaltuusto Lisätietoja antaa: Kaupunginkamreeri Pekka Laiho, Kaupunginjohtaja Mika Hatanpää,

9 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus EU:n tietosuoja-asetuksen huomioiminen kunnan toiminnassa 37/01.016/2013 KHALL Euroopan unionin yleinen tietosuoja-asetus on tullut voimaan toukokuussa 2016 ja sitä sovelletaan kansallisesti alkaen. Tie to suo ja-ase tusta sovelletaan henkilötietojen käsittelyyn sekä julkisella että yksityisellä sek to ril la. Asetuksen tavoitteena on varmistaa, että ihmisten oikeus hen kilö tie to jen suojaan ja sitä kautta yksityisyyteen toteutuu myös di gi taa li ai kana. Asetus korvaa vuoden 1995 henkilötietodirektiivin sekä sen kansallisesti täy tän töön panemiseksi annetun henkilötietolain (523/1999). Asetuksen rin nal le säädetään uusi tietosuojalaki. Asetus tuo sekä rekisterinpitäjille että henkilötietojen käsittelijöille uusia teh tä viä ja velvollisuuksia. Asetus pitää myös sisällään uusia oikeuksia rekis te röi dyil le. Asetus ottaa kantaa henkilötietojen lainmukaiseen käsittelyyn ja kertoo milloin, miten ja kenen toimesta henkilötietoja saa käsitellä. Tietosuoja-asetuksen tarkoituksena on lisätä henkilötietojen käsittelyn avoi muut ta ja läpinäkyvyyttä. Asetus vahvistaa rekisteröityjen oikeuksia val voa henkilötietojensa käsittelyä. Asetuksessa on säädetty hen ki lö tie tola kia tiukemmat seuraamukset asetuksen vastaisesta henkilötietojen kä sitte lys tä. Tietosuoja-asetuksessa säädetään henkilötietojen käsittelyä koske vis ta periaatteista, jotka ohjaavat henkilötietojen käsittelyä. Tietosuojaperiaatteita ovat: - käsittelyn lainmukaisuus, kohtuullisuus ja läpinäkyvyys - käyttötarkoitussidonnaisuus - tietojen minimointi - tietojen täsmällisyys - tietojen säilytyksen rajoittaminen - tietojen eheys ja luottamuksellisuus - rekisterinpitäjän osoitusvelvollisuus. Tietosuojaperiaatteita on noudatettava kaikissa henkilötietojen kä sit te ly vaiheis sa. Rekisterinpitäjän on pystyttävä myös osoittamaan, että näitä pe riaat tei ta noudatetaan. Periaatteiden noudattamisen osoittaminen edellyttää re kis te rin pi tä jäl tä muun muassa henkilötietojen käsittelyn aiempaa tar kempaa suunnittelua ja dokumentointia. Julkisen sektorin toimijoilla on velvollisuus nimetä tietosuojavastaava. Tieto suo ja vas taa van tehtävänä on mm. seurata henkilötietojen käsittelyn lainmu kai suut ta ja auttaa organisaatiota toteuttamaan lainsäädännön aset tamat velvoitteet. Tietosuojavastaavan tehtävänä on myös toimia yh teys henki lö nä sekä rekisteröidyille että valvontaviranomaisille henkilötietojen kä sitte lyyn liittyvissä kysymyksissä. Tietosuojavastaavan yhteystiedot on jul kistet ta va ja ne on ilmoitettava valvontaviranomaiselle. Tietosuojavastaava ei kui ten kaan ole vastuussa henkilötietojen käsittelyn lain mukaisuudesta, vaan vastuu kuuluu edelleen organisaation johdolle.

10 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Esityslistan liitteet: Oheismateriaalina Kuntaliiton yleiskirje 14/2017 yleisestä tie to suo ja-asetuk ses ta Valmistelija Kaupunginsihteeri Anna Vanhahonko Valmistelijan esitys: Kaupunginhallitus päättää nimetä Kankaanpään kaupungin tie to suo ja vastaa vak si talous- ja hallintosihteeri Anneli Hakolan. Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus hyväksyy valmistelijan esityksen. Ehdotus hyväksyttiin. Täytäntöönpano: Anneli Hakola Kaupungin henkilöstö Tietosuojavaltuutetun toimisto Lisätietoja antaa: Kaupunginsihteeri Anna Vanhahonko, KHALL Tietosuoja-asetus lisää tietosuojan painoarvoa kunnan toiminnassa. Tie tosuo jaan liittyy uudentyyppisiä vaatimuksia, riskejä ja tarpeita. Erityisesti joh don on oltava tietoinen muutoksista ja niiden vaikutuksista eri toi min toihin. Tietosuojavaatimukset on huomioitava kaikissa organisaatio- ja jär jestel mä rat kai suis sa. Tämä pitää sisällään myös tietosuojatietoisuuden se kä oi kei den toimintamallien jalkauttamisen koko henkilöstölle. Johtoryhmä käsit te lee tietosuoja-asioita säännönmukaisesti kokouksissaan ja tar vit taes sa tie to suo ja vas taa va osallistuu kokouksiin. Kaupunginhallitus on nimennyt tietosuojavastaavan pi tä mässään kokouksessa. Lisäksi Kankaanpäässä on pidetty muiden Poh jois-sata kun nan kuntien kanssa palavereja, joissa on pohdittu yhteistyötä tie tosuo ja-ase tuk sen vaatimuksiin liittyen. Näin luodusta yhteistyöverkostosta on tukea saatavilla, mutta kukin kunta kuitenkin hoitaa ja vastaa tie to suoja-asioi den sa lainmukaisuudesta itsenäisesti. Tietosuojauudistukseen liittyen ollaan käynnistämässä tietosuojaprojektia, jos sa on tarkoituksena mm. tehdä nykytila-analyysi ja laatia kaupungin tieto suo ja po li tiik ka sekä toimintamallit esim. tietopyyntöjen käsittelyyn. Projek tin koordinoimiseksi on tarpeen perustaa työryhmä, jossa olisi edus tusta jokaisesta keskuksesta. Vastuuhenkilöinä työryhmässä toimisivat tie tohal lin to pääl lik kö, tietosuojavastaava ja tiedonhallintasihteeri. Tie don hal linta sih tee ri tulisi myös nimetä varatietosuojavastaavaksi. Tie to suo ja pro jek tin oh jauk seen on tarvittaessa ostettavissa ulkopuolista konsultointia, mikä pro jek tin alkuvaiheessa tullee olemaan tarpeellista. Kaupungilla käytössä ole vaan ARC-ohjelmaan on mahdollista ostaa myös tie to suo jan hal lin ta malli, joka on työkalu tietosuojan hallintamallin jatkuvaa ylläpitoa varten. ARC-oh jel maa hallinnoiva Arter Oy on tehnyt tarjouksen tie to suo ja pro jektin ohjauksesta (5.500 euroa) sekä tietosuojanhallintamallista (1.500 euroa). Arjentietosuoja.fi -sivustolla on koulutusvideoita tietosuojaan liittyen. "Arjen tie to suo jaa -tietosuojaa meille kaikille" -video on tarkoitettu organisaation

11 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ kai kil le työntekijöille sekä kansalaisille ja se sisältää perustietoa hen ki lö tieto jen käsittelystä eli perustietoa tietosuojasta, henkilötietojen käsittelystä ja tie to tur val li suu des ta. Samalla sivustolla on nettitesti, joka pohjautuu Arjen tie to suo ja -videoon ja siihen liittyvään tukimateriaaliin. Arjen tietosuoja -kou lu tuk ses ta saa perustiedot tietosuojasta, mutta tämän lisäksi eri keskuk sil la on toimialaansa liittyviä tietosuojaa koskevia erityispiirteitä. Suo sitel ta vaa on, että keskukset hankkivat toimialansa erityispiirteitä koskevia tie to suo ja kou lu tuk sia ja että tietosuoja-asetus huomioidaan tulevissa koulu tus suun ni tel mis sa. Kuntaliitto on vuonna 2017 laatinut yhteistyössä Hansel Oy:n, Julkisten han kin to jen neuvontayksikön ja Kuntahankinnat Oy:n kanssa ohjeet EU:n ylei sen tietosuoja-asetuksen huomioimiseksi julkisissa hankinnoissa. Asetuk sen vaatimukset vaikuttavat mm. tietojärjestelmien hankintaan. Oh jeessa on kiinnitetty huomiota rekisterinpitäjän ja henkilötietojen tietojen kä sitte li jän asemaan ja velvollisuuksiin sekä keskeisiin sopimusehtoihin. Ohjeen tarkoituksena on auttaa hankintayksiköitä näiden hankinnoissa ja antaa lisätietoa tietosuojaan liittyvistä asioista. Esityslistan liitteet: Oheismateriaalina - Kuntaliiton yleiskirje 14/2017 yleisestä tietosuoja-asetuksesta - Kuntaliiton ohje: Tietosuoja-asetuksen huomioiminen kilpailutettaessa julki sia hankintoja Valmistelija kaupunginsihteeri Anna Vanhahonko Valmistelijan esitys: Kaupunginhallitus päättää: Kaupunginjohtajan ehdotus: 1) hyväksyä selosteosan mukaiset toimenpiteet tietosuoja-asetukseen valmis tau tu mi sek si. 2) asettaa kaupungin sisäisen tietosuoja- ja tietoturvatyöryhmän. Työ ryhmän puheenjohtajana toimii tietohallintopäällikkö ja sihteerinä tie to suo javas taa va. Työryhmän muut jäsenet nimeää kaupunginjohtaja. 3) hyväksyä Arter Oy:n tarjouksen tietosuojaprojektin ohjauksesta (5.500 eu roa) ja tietosuojahallintamallista (1.500 euroa). 4) velvoittaa koko kaupungin henkilöstön katsomaan arjen tietosuoja -videon ja suorittamaan hyväksytysti siihen liittyvän nettitestin ja suosittaa, että keskukset hankkivat toimialansa erityispiirteitä koskevia tie to suo ja kou lutuk sia. 5) määrätä kunnan hankinnoissa noudatettavaksi Kuntaliiton ohjeen tie tosuo ja-ase tuk sen huomioiminen kilpailutettaessa julkisia hankintoja. 6) nimetä varatietosuojavastaavaksi tiedonhallintasihteerin lukien. Kaupunginhallitus hyväksyy valmistelijan esityksen. Ehdotus hyväksyttiin.

12 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Täytäntöönpano: Kaupungin henkilöstö Arter Oy Lisätietoja antaa: Kaupunginsihteeri Anna Vanhahonko,

13 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Kaupunginhallitus Naperoleiri 2019 järjestelytoimikunnan anomus kaupungin tilojen käytöstä pesäpallon Naperoleirin 2019 ajaksi 1117/01.017/2018 KHALL Naperoleirin 2019 järjestelytoimikunta toteaa kirjeessään mm. seuraavaa: "1. Lähtökohta Kankaanpään Maila, Mailajuniorit ja Pomarkun Pyry järjestävät yh teis työssä Pesäpalloliiton läntisen alueen kanssa vuoden 2019 Naperoleirin. Leiri jär jes te tään yh teis työs sä siten, että leiripelejä ja majoitusta on sekä Kankaan pääs sä että Pomarkussa. Na pe ro lei rin järjestelytoimikunta on esit tänyt leirin ajankohdaksi Naperoleirin lopullinen ai ka varmis tuu Pesäpalloliiton tekemällä päätöksellä myöhemmin keväällä Esi te tys sä ajankohdassa on pyritty ottamaan huomioon muut alueella olevat suuret tapahtumat ja myös Kan kaan pään liikuntakeskuksen sa neerauk sen toisen vaiheen eli uimahallin val mis tu mi nen. Kesän lei ri ajan kohdis ta tämä on myöhäisin mahdollinen. Naperoleirille osallistuu noin 100 joukkuetta eli noin 1300 pelaajaa ja noin pelinjohtajaa ja huoltajaa sekä arviolta noin kannus ta jaa. Yhteensä leiri ke rää Kankaanpäähän ja Pomarkkuun noin henkilöä. Lisäksi leirin järjestämiseen tar vi taan mukaan noin 250 talkoo lais ta. Naperoleirin järjestelytoimikuntaan kuuluvat edustajat Kan kaanpään Mailasta, Mailajunioreista ja Pomarkun Pyrystä sekä Pesäpalloliiton län ti sel tä alu eel ta. Koska kysymyksessä on kaikkein nuorimpien ja aloittelevien pelaajien leiri, tu lee heidän mukanaan myös merkittävä määrä leiriläisten vanhempia. Nape ro lei ril le osallistuvat van hem mat ja muut kannustusjoukot asuvat leirin ajan Kankaanpäässä, Pomarkussa ja lä hi ym pä ris tös sä. Näin ollen he myös kin kuluttavat melko paljon rahaa majoittumiseen, ruokailuun, eri laisiin palveluihin sekä muihin hankintoihin alueen yrityksissä. Leiri tuo paikka kun nil le tunnettuutta ja hyvää mainetta viihtyisinä, vireinä ja turvallisina maa seu tu kun ti na. Leirin peleistä ja leirillä ma joit tu vis ta joukkueista noin 80 % pelaa ja majoittuu Kankaanpäässä, 20 % Po mar kus sa. 2. Leirin hakuprosessiin liittyneet neuvottelut Seurat ovat yhteistyössä jo alkuvuodesta 2016 päättäneet hakea jär jes tettä väk seen tenava- tai naperoleiriä. Hakuprosessin jälkeen seurat saivat jär jes tet tä väk seen Na pe ro lei rin Jo haun alkuvaiheessa on otettu yhteyt tä kaikkien seurojen kotikuntien vi ran hal ti joi hin. Leirin järjestämisestä on keskusteltu Kankaanpään kaupunginjohtajan Mika Ha tan pään kanssa (Hatanpää - Matti-Pekka Salo). Hänen kantansa leirin jär jes tämi seen oli erit täin myönteinen ja hän tulee puoltamaan leirin jär jes tä miseen liittyen samoja ehtoja, joita vuoden 2008 Tenavaleirinkin osalta nouda tet tiin. Kankaanpään kaupunki antaisi maksutta kaikki majoitus-, kenttäja keittiötilat leirin käyttöön. Lisäksi saatettaisiin saada maksutta käyttöön ui ma hal li, jos sen remontti on silloin valmistunut. Uimahallin remontin luovu tus päi vä mää rä on Leirin järjestämisajankohdaksi valikoitiinkin mah dol li sim man myöhäinen ajankohta, jotta mahdollisuuksien mukaan

14 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ myös uimahalli valmistuisi leiriläisten käyttöön. Jos tuo uimahallin remontin hie man nopeampi valmistuminen onnistuisi, olisi naperoleiri loistava ti laisuus uimahallin avajaisille ja koekäytölle. Se antaisi vierailijoille Kan kaanpääs tä erityisen kehittyvän ja vetovoimaisen kuvan. Leirin järjestämisestä on keskusteltu myös Pomarkun kunnanjohtajan Eero Matts so nin kanssa (Mattsson-Pärkö). Pomarkun kun nan joh tajan kanta oli samaan tapaan positiivinen, kuin Kankaanpäässäkin. Läh tökoh ta na myös Pomarkussa on, että tilat ja kentät annettaisiin maksutta leirin käyttöön. Kankaanpäässä on järjestetty edelliset valtakunnalliset pesisleirit vuosina 2008 ja Valtakunnallisia pesisleirejä on ollut Kankaanpäässä harvoin ja Pomarkussa ei vielä ensimmäistäkään. Näin ollen kyseessä on melko ai nut ker tai nen tapahtuma. Kesän 2019 Naperoleirin lopullinen ajankohta var mis tuu myöhemmin keväällä 2018, mutta uskomme saavamme jär jestää leirin Jos päivämääräksi jostain syystä tuleekin jokin muu heinäkuun ajankohta, niin toivomme että sama anomuksemme ja yhteis työ esi tyk sem me on voimassa myös tuona kyseisenä ajankohtana. 3. Yhteistyöesitys leirimarkkinoinnista Leirin järjestelytoimikunta näkee näinkin suuren tapahtuman jär jes tä mi sessä alueellamme myös mahtavan tilaisuuden positiivisen kun ta mark ki nointiin. Osa leirin viestinnästä voisi olla positiivisen kuvan luomista Pohjois-Sa ta kun nas ta eloisana ja kehittyvänä alueena. Pitäisimme toi vot ta vana ja positiivisena asiana, että molemmat kunnat olisivat ennen leiriä ja leirin aikana tapahtuvassa markkinoinnissa näkyvästi mukana. Tästä kaikki toi mi jat saisivat vahvuuksia myös omaan markkinointiin. Esitämmekin, että kun nat nimeävät omat edustajansa leirin markkinointi- ja viestintäryhmään. 4. Pelikentät Naperoleirin pelikenttien lukumäärävaatimus tarkentuu myöhemmin, kun lei ril le ilmoittautuneiden joukkueiden määrä varmistuu. Joka tapauksessa voi daan sanoa, että Kankaanpäässä on valtakunnallisestikin katsottuna ihan teel li set olosuhteet järjestää kyseinen tapahtuma. Kaupungin tekemät in ves toin nit urheilualueiden rakentamiseen mahdollistavat nyt laadukkaat olo suh teet leirille. Sama pätee myös Pomarkun kunnan kohdalla. Mo ni toimi hal li ja hiekkatekonurmialustan saanut pesäpallokenttä sopivat todella hie nos ti leiriläisten käyttöön. Pelikenttiin liittyvän tarkastelun jälkeen olemme päätyneet alustavasti seuraa van lai seen kenttäsuunnitelmaan: Pesäpallostadion Tenavakentät 1 ja 2 Harjoituskenttä 1 (tekonurmi) Tenavakentät 3, 4 ja 5 Harjoituskenttä 2 Tenavakentät 6, 7 ja 8 Harjoituskenttä 3 (moukari) Tenavakentät 9 ja 10 Keskustan koulun kenttä Tenavakenttä 11 Sataedun kenttä Tenavakenttä 12 Myllymäen kenttä Tenavakenttä 13 ja 14 Pomarkun hiekkatekonurmi Tenavakentät 15 ja 16 Pomarkun Kirkonkylän koulun kenttä Tenavakenttä 17 Kankaanpäässä tämä tarkoittaisi, että melkeinpä kaikki kentät olisivat käve ly etäi syy den päässä majoituksesta ja ruokailusta. Varakenttinä toi mi si-

15 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ vat Honkakosken kenttä Pomarkussa, Myllymäen Eeronkadun kenttä Kankaan pääs sä ja Niinisalon varuskunnan urheilukenttä. Pelikenttien osalta esitämmekin, että leiriorganisaatio ja Kankaanpään kau pun gin ja Pomarkun kunnan liikuntatoimi tekevät tulevan kesän aikana yh teis työs sä kenttäkatselmuksen, jonka perusteella kunnat voivat huo mioida mahdolliset kenttien kunnostustarpeet vuoden 2019 talousarvioissaan. 5. Leirin käyttöön tarvittavat tilat 5.1 Majoitustilat Leiriläiset on tarkoitus majoittaa Kankaanpään ja Pomarkun kouluille, jotta mat ka pelikentille ja ruokailupaikkoihin jäisi mahdollisimman lyhyeksi. Leirin majoituspäällikkö ja kuntien edustajat kiertävät tulevan kesän aikana lei ri käyt töön suunnitellut tilat. Alustavan suunnitelman mukaan osallistuvat joukkueet ja tuomarit saa taisiin majoitettua seuraaviin tiloihin: Yhteislyseo (15 joukkuetta) Keskustan ala-aste (16 joukkuetta + tuomarit) Pohjanlinnan koulu (20 joukkuetta) Kangasmetsän koulu (10 joukkuetta) Sataedu (15 joukkuetta) Palloiluhalli varalla (käyttö tarvittaessa) Pomarkun kirkonkylän koulu (9 joukkuetta) Pomarkun yhtenäiskoulu (9 joukkuetta) Tässä olisi varmastikin riittävä majoituskapasiteetti leiriläisille Kaikkien tilojen majoitusvastaaviksi pyritään saamaan sellaisia talkoolaisia, jot ka ovat töissä kyseisellä koululla. 5.2 Vetäjäpalaverin tilat Leirin aikana pidetään lähes jokaisena iltana joukkueiden vetäjille yhteinen pa la ve ri, jossa käydään läpi seuraavan päivän keskeiset asiat. Vetäjiä on pai kal la kerralla arviolta noin 150. Kankaanpääsali Pohjanlinnan koulun yh tey des sä sopisi tilana parhaiten tuohon tarkoitukseen. Salin saaminen pa la ve ri käyt töön olisi erittäin tärkeää, koska se on sopivin tila ja ma joi tuskou lui hin nähden keskeisellä paikalla, sillä noin 2/3 osaa Kankaanpäässä ma joit tu vis ta joukkueista majoittuu koulukeskukseen tai sen välittömään lä hei syy teen. 5.3 Keittiö- ja ruokailutilat Ruokien valmistukseen tarvitaan Pohjanlinnan koulun ja Keskustan koulun keit tiöt, joista ruoka tultaisiin jakamaan muille keittiöille. Leirin ruo kai lu vahvuus voi nousta jopa 2000 henkeen. Kaikkien majoituskoulujen keittiöitä on joka tapauksessa tarkoitus käyttää aamupalan ja iltapalan säilyttämisse kä jakopaikkoina. Jos yhteislyseolla järjestetään ruokailu, sinne toi mi tetaan myös aamu- ja iltapalat suoraan valmistuskeittiöltä. Silloin yh teis lyseol ta tarvittaisiin käyttöön ainoastaan ruokasali. Vaihtoehtona on, että Yhteis ly seol la majoittuvat käyvät ruokailemassa Keskustan koululla.

16 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Pohjanlinnan ja Keskustan koulun keittiöissä valmistetun ruoan kuljetusta var ten tarvittaisiin käyttöön lämpö- ja kuljetusastiat, joilla ruoka voitaisiin toi mit taa muille majoituskouluille tarjottavaksi. Leirin ruokailutoiminnasta vastaavaksi henkilöksi on tarkoitus saada alan am mat ti lai nen. Jokaiselle ruokailukoululle on tarkoitus saada talkoolaisiksi myös kyseisen keittiön omaa henkilökuntaa. Leirin järjestäjät vastaavat hygie nia kou lu tuk sen järjestämisestä ja siitä, että kaikki keittiötehtävissä työskentelevät ovat osallistuneet koulutukseen. 5.4 Peseytymistilat Naperoleirin pelaaja- ja vetäjämäärä on erittäin suuri eli noin 1600 hen kilöä. Heidän peseytymiseensä tarvittaisiin kaikki mahdolliset pe sey ty mis tilat. Peseytymistarkoitukseen tarvittaisiin palloiluhallin pesutilat, lii kun ta keskuk sen ulkoalueiden pesutilat, majoituskoulujen pesutilat (ne, joissa on) se kä lisäksi uimahalli. Pomarkussa käyttöön tarvittaisiin majoituskoulujen li säk si monitoimihallin pukutilat. Uimahallin aukiolo olisi erittäin tärkeää, sillä 6-10-vuotiaat lapset tar vit sevat kesällä varsinkin kuuman kesäpäivän päätteeksi uinti- ja pe sey ty mismah dol li suu den. Uimahallin peruskorjauksen pieni aikaistaminen ja ui mahal lin antaminen maksuttomasti käyttöön leiriläisille olisi Kankaanpään kau pun gil ta todella hienoa kuntamarkkinointia. 5.5 Asuntoauto- ja asuntovaunupaikat Asuntoautojen ja asuntovaunujen parkkipaikoiksi tarvitaan paljon tilaa. Läh tö koh ta na on, että tila pyrittäisiin löytämään joukkueen majoituskoulun vie res tä tai läheisyydestä. Asuntoautot ja asuntovaunut olisi tarkoitus sijoittaa pääosin Pohjanlinnan kou lun sisäpihalle ja parkkipaikalle, yhteislyseon parkkipaikalle, Sataedun si sä pi hal le sekä tarvittaessa jäähallin parkkipaikalle. Pomarkussa asun toau to pai kat voitaisiin myös sijoittaa koulujen pihoille. Asuntoautoille ja asuntovaunuille pitää järjestää mahdollisuus sähkön saan tiin, sillä osa niihin majoittujista saattaa tarvita sähköä jääkaapin, te levi sion ynnä muiden koneiden käyttöön. Lämmityssähköä tuskin tarvitaan, sil lä leiri ajoittuu kesän lämpimimpään ajankohtaan. 5.6 Toimistotilat ja koneet Leiritoimisto ja kilpailukanslia on tarkoitus sijoittaa keskeiselle paikalle Poh jan lin nan kouluun. Opettajanhuone on tilana näihin tarkoituksiin kaikkein toimivin. Leiritoimistoon pyritään saamaan talkoolaisiksi henkilöitä jotka työskentelevät koululla ja heille olisivat tilat, koneet ja laitteet siten jo entuudestaan tuttuja. Leirin aikainen tulospalvelu toteutetaan pesäpalloliiton käytössä olevan pesis tu los pal ve lu-si vus ton kautta. Myös leirisivuille täydennetään leirin ai kana paljon ajankohtaisia asioita. Sen vuoksi leiritoimistossa ja kil pai lu kanslias sa pitäisi olla käytössä internet-yhteydet, jotta päivitys onnistuisi varmoil la ja toimivilla internet-yhteyksillä. Leiritoimistossa olisi tarpeen saada joustavasti myös muutamia kopioita, jo ten käyttöön olisi hyvä saada myös koulun kopiokone. Leiriorganisaatio

17 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ voi si hankkia itse kopiokoneeseen tarvittavat värit ja paperit tai vaih to eh toises ti maksaa jokaisesta kopiosta ennalta sovittava summa. 6. Kankaanpään kaupungin ja Pomarkun kunnan työntekijöiden työ vuorois ta Lähtökohtaisesti lähes kaikki työt on tarkoitus tehdä talkoovoimin. Kenttien huol lon onnistumisen kannalta olisi kuitenkin erittäin tärkeää, että kentistä huo leh ti vat kuntien työntekijät olisivat töissä mahdollisimman paljon juuri en nen leiriä sekä leirin aikana. Näin kentät saataisiin huollettua leiriä varten hyvään kuntoon. Lisäksi leirin aikainen kenttähuolto onnistuisi useammal la keskustan kentällä ruokatauoilla ja illalla pelien päätyttyä. Uimahallin työntekijöiden lomien ja työvuorojen suunnittelussa olisi tärkeää ot taa huomioon, että uimahalli pystyttäisiin pitämään auki leirin jokaisena päi vä nä. Samoin siivoustoimen onnistumisen kannalta olisi tärkeää, että käytössä ole vien koulutilojen osalta yksi Kankaanpään kaupungin ja Pomarkun kunnan työntekijä olisi ainakin neuvomassa ja opastamassa talkoolaisia siivous vä li nei den sekä menetelmien suhteen. 7. Esitys tarkempien neuvottelujen käynnistämiseksi Naperoleirin järjestelytoimikunta esittää, että leirin majoitus-, ruokailu-, pesey ty mis- ja muihin järjestelyihin liittyen käynnistetään tarkemmat neu votte lut kesän 2018 aikana. Järjestelytoimikunta esittää, että Kankaanpään kau pun ki ja Pomarkun kunta ja Sataedu nimeäisivät henkilöt, joiden kanssa järjestelytoimikunta voisi jatkaa neuvotteluja Naperoleirin järjestelyistä. 8. Yhteenveto esityksestä Naperoleirin järjestelytoimikunta esittää edellisen perusteella, että Kankaanpään kaupunki myöntää edellä esitetyt majoitus- ja keittiötilat sekä pelikentät ve loi tuk setta leirin käyttöön sallii asuntoautojen ja asuntovaunujen parkkeeraamisen edellä esi tet tyihin paikkoihin sekä sallii sähkön käyttömahdollisuuden asuntoauto- ja asuntovaunupaikoilla ve loi tuk set ta nimeää halutessaan leirin markkinointi- ja viestintäryhmään oman edusta jan sa myöntää Kankaanpääsalin veloituksetta Naperoleirin käyttöön myöntää jokaiselle leiriläiselle veloituksetta yhden uintikäynnin/päivä Kankaan pään uimahallissa, mikäli uimahallin saneeraus on valmistunut myöntää 4-5 tietokoneen ja internetin veloituksettoman käyttöoikeuden lei ri toi mis ton/kil pai lu kans li an käyttöön Pohjanlinnan koululla huomioi leirin järjestämisen kaupungin henkilökunnan työ vuo ro suun nit telus sa järjestää avajaispuheen pitäjän Naperoleirin avajaisiin varaa vuoden 2019 budjettiin liikuntatoimen esittämän summan pe li kenttien kunnostamiseen." Esityslistan liitteet: Anomus

18 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Valmistelija kaupunginsihteeri Anna Vanhahonko Valmistelijan esitys: Kaupunginhallitus päättää: Kaupunginjohtajan ehdotus: 1) myöntää edellä esitetyt majoitus- ja keittiötilat sekä pelikentät ve loi tukset ta leirin käyttöön, 2) sallia asuntoautojen ja asuntovaunujen parkkeeraamisen edellä esi tettyi hin paikkoihin sekä sallia sähkön käyttömahdollisuuden asuntoauto- ja asun to vau nu pai koil la veloituksetta, 3) nimetä leirin markkinointi- ja viestintäryhmään markkinointi- ja vies tin täpääl lik kö Johanna Luotolinnan, 4) myöntää Kankaanpääsalin veloituksetta Naperoleirin käyttöön, 5) myöntää jokaiselle leiriläiselle veloituksetta yhden uintikäynnin/päivä Kan kaan pään uimahallissa, mikäli uimahallin saneeraus on valmistunut ja 6) järjestää avajaispuheen pitäjän Naperoleirin avajaisiin. Vastaavasti kaupunki edellyttää, että kaupunki saa päätukijan aseman. Asias ta laaditaan virkatyönä yhteistyösopimus, jossa määritellään yk si tyiskoh tai sem min käytännön järjestelyt. Yhteistyösopimuksen valmistelussa sel vi te tään tarkemmin, miten leirin järjestäminen on mahdollista huomioida kau pun gin henkilökunnan työvuorosuunnittelussa sekä miten tie to tur va teki jät mahdollistavat tietokoneiden ja internetin käyttöoikeuden myön tä misen. Pelikenttien kunnostamiseen mahdollisesti varattava määräraha tulee käsit te lyyn vuoden 2019 talousarvion laadinnan yhteydessä. Kaupunginhallitus hyväksyy valmistelijan esityksen. Lauri Kujanpää poistui kokouksesta esteellisenä eikä osallistunut asian käsittelyyn eikä päätöksentekoon. Ehdotus hyväksyttiin. Täytäntöönpano: Naperoleiri 2019 järjestelytoimikunta Keskusten johtajat Rehtorit Markkinointi- ja viestintäpäällikkö Johanna Luotolinna Palvelupäällikkö Sanna Aho-Mantila Vapaa-aikasihteeri Ullamarja Kontiainen Lisätietoja antaa: Kaupunginsihteeri Anna Vanhahonko,

19 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Kaupunginhallitus Hankintapäätös / Kankaanpään kaupungin päällystystyöt 2018, optio /03.037/2015 KHALL Hankintayksikkö: Kankaanpään kaupunki, Tekninen keskus, Kun ta tekniik ka. Hankinnan kohde: Kankaanpään kaupungin päällystystyöt 2018, optio Kankaanpään kaupungin katujen, yleisten alueiden sekä kaupungin omista mien kiinteistöjen piha-alueiden päällystystyöt vuonna 2018 ja optio vuosil le Hankintamenettely Kansallisen kynnysarvon ylittävä rakennusurakka, avoin menettely. Hankin ta il moi tus on julkaistu Hilma-järjestelmässä sekä tarjouspyyntö ja -aineis to on julkaistu sähköisesti Tarjouspalvelu.fi-järjestelmässä, Kaupunginvaltuuston hyväksymän johtosäännön mukaisesti han kin ta päätök sen ennakoidulta hankinta-arvoltaan yli euron hankinnoissa tekee kaupunginhallitus. Urakoitsijan valintaperuste: Halvin vertailuhinta (euroa/kerta, alv. 0 %). Vertailuhinta lasketaan tarjouksen mukaisten yksikköhintojen ja tar jouspyyn tö asia kir jois sa annettujen arvioitujen suoritemäärien perusteella. Tarjousten käsittely Määräaikaan klo mennessä on saatu kolme tarjousta. Kaikki tarjoajat ovat täyttäneet kelpoisuusvaatimukset ja kaikki saadut tarjouk set ovat olleet tarjouspyynnön mukaisia ja hyväksytty tar jous ver tailuun. Urakkamuoto: Yksikköhintaurakka, urakkahinta muodostuu mitattujen suo ri te mää rien ja sopimuksenmukaisten yksikköhintojen perusteella. Urakoitsijan valintaperuste: Halvin vertailuhinta. Tarjousvertailun perusteella halvimman vertailuhinnan on antanut YIT Infra Oy, tarjous Tarjouksen vertailuhinta ,00. Laskutuksessa noudatetaan rakennusalan käänteistä ar von li sävero vel vol lisuut ta. Hinta on sopimuskauden ajan kiinteä. Sopimuskausi alkaa tämän han kinta pää tök sen lainvoimaisuudesta alkaen saakka. Hankintaan si säl tyy hankintaoptio ajalle Option käytöstä päättää Ti laa ja. Hankinnan ennakoitu arvo sopimus- ja optiokaudella on: Ennakoitu arvo yhteensä noin ( /vuosi).

20 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Maksuperuste ja maksuehto Työ on laskutuskelpoinen hyväksytyn työsuorituksen jälkeen. Työ suo ri tuksen hyväksyy tilaajan nimeämä valvoja. Maksuehto 14 vrk netto. Muut asiat Urakasta laaditaan urakkasopimus RT lomakkeelle. Urakassa nouda tet ta vat sopimusehdot YSE1998. Työssä noudatetaan työturvallisuutta koskevaa lainsäädäntöä sekä vi ranomais ten antamia määräyksiä ja ohjeita. Urakoitsijan tulee toimittaa tilaajalle tilaajavastuulain (1233/2006) 5 :n mu kai set selvitykset (tai Tilaajavastuu.fi tai muu hyväksyttävä todistus). Esityslistan liitteet: Tarjouspyyntö, Tarjousvertailu, Tarjousten avauspöytäkirja Valmistelija tekninen johtaja Marja Vaajasaari Valmistelijan esitys: Valitaan tarjousvertailun perusteella Päällystystyöt 2018 ja optio halvimman tarjouksen vertailuhinnan antanut urakoitsija YIT In fra Oy asian kä sit te lykoh dan mu kai ses ti. Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus hyväksyy valmistelijan esityksen. Ehdotus hyväksyttiin. Täytäntöönpano: Tarjouksen antaneet Tekninen keskus / Kuntatekniikka Lisätietoja antaa: Tekninen johtaja Marja Vaajasaari, Rakennusmestari Jukka Tutti,

21 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Kaupunginhallitus Lauhanvuori-Hämeenkangas Geopark 301/01.015/2013 KHALL Kankaanpään kaupunki on osallistunut yhdessä lähialueen yhdeksän muun kunnan kanssa 04/ /2018 välisellä ajalla toteutettuun maaseu tu ra hoit tei seen Geopark-hankkeeseen, jonka tehtävänä on ollut sel vittää ja valmistella Lauhanvuori-Hämeenkangas Geopark -luon to mat kai lualu een muodostamista ja Unescon alaisen statuksen hakemista alueelle. Lauhanvuori-Hämeenkangas Geopark -alue ulottuu kolmen maakunnan alu eel le ja valmistelussa mukana olleet 10 kuntaa ovat Kankaanpää, Jä mijär vi, Karvia, Honkajoki, Siikainen, Kauhajoki, Isojoki, Karijoki, Parkano ja Kih niö. Geopark on paikallisten toimijoiden keino kehittää aluetta, kansainvälinen alue sta tus ja brändi, jota haetaan Unescolta. Maailmalla on tällä hetkellä noin 130 Geoparkia lähes 40 maassa. Suomessa on toistaiseksi yksi kansain vä li sen statuksen saanut Geopark-alue, Rokua Geopark. Rokuan viitoit ta ma na statusta uusina alueina ovat Lauhanvuori-Hämeenkankaan ohel la tavoittelemassa Saimaa ja Salpausselkä. Saimaa jätti ha ke muk sensa v lopulla 23 muun ympäri maailmaa olevan hakijan joukossa. Kaikil la Geoparkeilla on oma alueensa luontoon, kulttuuriin ja geologiaan perus tu va teemansa, Lauhanvuori-Hämeenkangas Geoparkilla tämä teema on suo. Geopark-status tuo alueelle uusia mahdollisuuksia erityisesti matkailuun liit ty vän liiketoiminnan ja aluemarkkinoinnin kehittämiseen. Matkailun ke hittä mi nen yksittäisenä kuntana on vaativaa, yhdessä ja yhteistyössä tehden nä ky vyy den saavuttaminen ja muista erottautuminen onnistuu paremmin. Geo park kokoaa alueen toimijoiden kansallisia ja kansainvälisiä verkostoja yh teen suuremmaksi ja tunnetummaksi kokonaisuudeksi, luoden näin pohjaa uudelle yhteistyölle ja markkinoinnille. Matkailualan yrityksille, joita voivat olla hyvinkin erityyppiset ja -toimialaiset maaseudun pienyritykset, Geopark toimii yhteisenä tekijänä, jonka nimissä voi verkostoitua ja lähteä mukaan yh teis mark ki noin tiin sekä kehittämään uusia tuotteita ja palveluita. Yri tys toi min nan ohella myös muut toimijat, kuten esimerkiksi koulut ym päris tö kas va tuk ses saan voivat hyödyntää Geoparkin tarjoamaa resurssia. Yh teen ve to na voidaan todeta Geoparkin tarjoavan keinon kehittää alueen yri tys toi min taa ja edelleen kuntien elinvoimaa. Lauhanvuori-Hämeenkangas Geopark -alue on hakemassa Unescolta kan sain vä lis tä Geopark-statusta ja tarkoituksena on jättää sitä koskeva ha ke mus marraskuussa Haussa menestyminen ja statuksen saa minen edellyttää hakija-alueelta pitkäjänteistä ja riittävän suurta sitoutumista toi min nan resursointiin ja organisointiin. Geoparkiin tulee sitoutua vä hintään neljäksi vuodeksi kerrallaan (arviointi neljän vuoden välein), alueeksi haet taes sa myös hakuvaiheen osalta, eli viideksi ja puoleksi vuodeksi. Geo par kin rahoitus- ja hallintomallia on valmisteltu ko koon tunees sa hallintomallitiimissä ja kokoontuneessa kun ta joh ta ja pa lave ris sa. Hallintomallitiimin työn pohjalta valmistui luonnos hallintomalliksi ja kun ta joh ta ja pa la ve ris sa täsmennettiin esitystä kuntien rahoitusosuuksiksi (esi tys lis tan liitteinä).

22 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Hallintomalliluonnoksen mukaan Geopark-alueen hallinto järjestetään yhdis tys muo toi ses ti siten, että perustettava yhdistys nojaa alueen Leader-ryh mil tä hankittaviin tukipalveluihin. Yhdistyksen jäseniä ovat alueen kun nat, Metsähallitus, Luonnonvarakeskus sekä alueen yri tyk set. Yh distyk sen Geopark-toiminnan suunniteltu vuosibudjetti on eu roa. Luon nok sen ja rahoitusesityksen mukaan kunnilta anotaan ra hoi tus osuuksia, joiden suuruus riippuu kunnan koosta. Suunnitelman mukaan myös muut jäsenyhteisöt osallistuvat toiminnan rahoitukseen. Kan kaan pään kau pun gin osuus olisi euroa/vuosi vuosina Geopark-alueen toteutuessa Kankaanpään kaupunki pitää tärkeänä, että Hä meen kan kaan luontokohteet ja reitit, alueen yritykset sekä Jämi inf raltaan jo pitkälle rakentuneena luontomatkailu- ja opastuskeskuksena tu levat vahvasti Geopark-toiminnassa huomioiduiksi. Esityslistan liitteet: 1) Luonnos Geopark-alueen hallintomalliksi 2) Rahoitusesitys Valmistelija Marko Rajamäki Valmistelijan esitys: Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunki osallistuu Geo park-toi min nan/yh dis tyk sen rahoittamiseen suunnitelman mukaisesti euroa/vuosi viiden vuoden ajaksi (vuodet ). Kaupunginjohtajan ehdotus: Määräraha euroa, varataan talousarvion laadinnan yhteydessä vuo den 2019 talousarvioon. Myönteisen päätöksen ehtona Kankaanpään kaupunki edellyttää, että myös muut Geopark-alueen kunnat osallistuvat toiminnan rahoitukseen omal la rahoitusosuudellaan rahoitusesityksen mukaisesti. Kaupunginhallitus päättää erikseen perustettavaan yhdistykseen liit ty mises tä ja liittymisen jälkeen nimeää edustajansa yhdistyksen hallitukseen. Kaupunginhallitus hyväksyy valmistelijan esityksen. Ehdotus hyväksyttiin. Täytäntöönpano: Jämijärvi, Karvia, Honkajoki, Siikainen, Kauhajoki, Isojoki, Karijoki, Par kano ja Kihniö. Lisätietoja antaa: Elinkeinojohtaja Marko Rajamäki, p Geopark -hankkeen projektipäällikkö Terttu Hermansson, p

23 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Kaupunginhallitus Kiinan Changzhoun aluetta koskevaan yhteistyösopimukseen osallistuminen 1136/01.018/2018 KHALL Satakuntaliitto tiedustelee Satakunnan kuntien halukkuutta osallistua valmis teil la olevaan Satakunnan eri kuntien, Satakuntaliiton ja Satakunnan Am mat ti kor kea kou lun Kiinan Changzhoun aluetta koskevaan pui te so pimuk seen. Maakuntahallitus hyväksyi osaltaan Satakuntaliiton osallistumisen tähän so pi mus yh teis työ hön nyt kokouksessaan Samalla maa kun tahal li tus toivoi, että Satakunnan kunnista mahdollisimman moni - Porin, Jämi jär ven ja Kokemäen lisäksi voisi osaltaan liittyä tähän sopimukseen. Mi kä li uusia mukaan lähtijöitä on useita (esim. kahdeksan), on vuo si kustan nus noin / kunta ja jos uusia mukaan lähtijöitä on vain muutama (esim. neljä), on vuosikustannus noin / kunta sopimuksen kun tasek to rin kokonaiskustannuksen pysyessä eurona. Sopimuksella määritetään Kiina-yhteistyön periaatteet so pi mus kump panien välillä. Yhteistyön tavoitteena on tehostaa Kiinaan, erityisesti Changzhoun kaupunkiin sekä Jiangsu provinssin alueelle kohdistuvia toi men pi teitä, löytää Kiinasta investoijia Satakuntaan matkailu- ja muilla elin kei no elämän sektoreilla sekä auttaa satakuntalaisia yrityksiä löytämään Kiinan kasva va markkina. Liitteenä valmisteltu sopimusluonnos ja Satakuntaliiton maa kun ta hal li tuksen päätös / Kuntien kannanotot tiistaihin mennessä kirjaamo@satakunta.fi. Esityslistan liitteet: Ote maakuntahallituksen pöytäkirjasta Puitesopimus Kaupunginjohtajan ehdotus: Valmistelija kaupunginjohtaja Mika Hatanpää Kaupunginhallitus päättää, että Kankaanpään kaupunki ei liity yh teis työ sopi muk seen. Käsittely kokouksessa: Kaupunginjohtaja muutti esitystään siten, että kaupunginhallitus päättää, että Kankaanpään kaupunki liittyy yhteistyösopimukseen. Kaupunginjohtajan muutettu päätösehdotus hyväksyttiin. Täytäntöönpano: Satakuntaliitto Lisätietoja antaa: Kaupunginjohtaja Mika Hatanpää,

24 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Kaupunginhallitus Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy:n yhtiökokous /01.018/2013 KHALL Esityslistan liitteet: Pohjois-Satakunnan Seutuverkko Oy:n varsinainen yhtiökokous pidetään klo 9:00 Pohjois-Satakunnan Kehittämiskeskuksen ko kous ti lassa, Keskuskatu 51 b. Yhtiökokousedustajana toimii Kari Kähkönen. Kokouskutsu Valmistelija kaupunginsihteeri Anna Vanhahonko Valmistelijan esitys: Kaupunginhallitus evästää yhtiökokousedustajaa. Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus hyväksyy valmistelijan esityksen. Ehdotus hyväksyttiin. Täytäntöönpano: Yhtiökokousedustaja Lisätietoja antaa: Kaupunginsihteeri Anna Vanhahonko,

25 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Kaupunginhallitus PSSV Palvelut Oy:n yhtiökokous /01.018/2013 KHALL Esityslistan liitteet: PSSV Palvelut Oy:n varsinainen yhtiökokous pidetään klo 10 Pohjois-Satakuknnan Kehittämiskeskuksen kokoustilassa, Keskuskatu 51 b. Yhtiökokousedustajana toimii Kari Kähkönen. Kokouskutsu ja tilinpäätösasiakirjat Valmistelija kaupunginsihteeri Anna Vanhahonko Valmistelijan esitys: Kaupunginhallitus evästää yhtiökokousedustajaa. Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus hyväksyy valmistelijan esityksen. Ehdotus hyväksyttiin. Täytäntöönpano: Yhtiökokousedustaja Lisätietoja antaa: Kaupunginsihteeri Anna Vanhahonko,

26 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Kaupunginhallitus Saapuneet pöytäkirjojen jäljennökset KHALL Kaupunginhallitukselle on lähetetty seuraavat pöytäkirjojen jäljennökset: 1 Kaupunkisuunnittelulautakunta Kaupunginhallituksen alaisten viranhaltijoiden tekemät vi ran hal ti ja pää tökset Valmistelija kaupunginsihteeri Anna Vanhahonko Valmistelijan esitys: Kaupunginhallitus merkitsee toimielimien päätökset tiedoksi ja päättää olla käyttämättä kun ta lain mukaista otto-oikeutta tehtyihin päätöksiin. Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus hyväksyy valmistelijan esityksen. Ehdotus hyväksyttiin.

27 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Kaupunginhallitus Ilmoitusasiat KHALL Valtioneuvoston päätös valtakunnallisista alueidenkäyttötavoitteista voimaan Verotuloraportti maaliskuu Maakuntauudistuksen tiedotteet: - Henkilöstötietojen kerääminen, ministeriöiden kanssa käydyt neuvottelut ja lausuntopyynnöt Vaten käsittelyssä. - Satakunnan maakunnallisen vammaisneuvoston perustamistyö alkanut. - Lautakunta tulevan maakunnan poliittisen ohjausjärjestelmän malliksi? 4 Sosiaali- ja terveysministeriön kuntainfo 5/ Kaupunginkamreerin sähköpostiviesti Korjauksia 2017 tilinpäätökseen 6 Kuntaliiton yleiskirje 3/2018 Kuntia kannustetaan liittymään kuntien yh teiseen KuntaTietoPalveluun. Kuntaliiton yleiskirjeet ovat luettavissa netistä osoit tees ta 7 Satakuntaliiton tiedote Ningbo Haishu yhteistyön kiinalainen rahoitusosuus var mis tui! Made in China 2025: Suomalaista robotiikka- ja te ko äly osaa mista Kiinan modernisaatiohankkeisiin. 8 Turun hallinto-oikeuden päätös Aapo Männistön valitukseen Uh ka sak kolain mukaisia teettämiskustannuksia koskeva perustevalitus. 9 Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös Määräaikainen vedenottaminen Vii den tien ris teyk sen vedenottamosta ja valmistelulupa. 10 Siikaisten kunnanhallituksen päätös Sopimus elin kei no palve lui den ostamisesta. Valmistelija kaupunginsihteeri Anna Vanhahonko Valmistelijan esitys: Kaupunginhallitus merkitsee ilmoitusasiat tiedoksi ja tyytyy tehtyihin päätök siin. Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus hyväksyy valmistelijan esityksen. Ehdotus hyväksyttiin.

28 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ Kaupunginhallitus Ajankohtaiset asiat KHALL Kaupunginjohtaja selosti ajankohtaisia asioita.

29 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 8/ OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Liite pöytäkirjaan Kankaanpään kaupunki Kokouspäivämäärä Pykälät Kaupunginhallitus MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksistä, jotka koskevat - yksinomaan valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 136 ) - virka- tai työehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista (KvesL 26 ) Pykälät 114, 115, 116, 117, 121, 123, 124, 125, 126, 127 Seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla, koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 134 :n 1 mom. mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus. Pykälät 118, 119, 120, 122 Seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla (Hallintolainkäyttölain 5 / muu lainsäädäntö). Pykälät ja valituskieltojen perusteet - OIKAISUVAATIMUSOHJEET Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Pykälät 118, 119, 120, 122 VALITUSOSOITUS Valitusviranomainen ja valitusaika Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite sekä sähköpostiosoite Kaupunginhallitus Kuninkaanlähteenkatu 12 PL 36, KANKAANPÄÄ kirjaamo@kankaanpaa.fi Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Kunnan jäsenen ja 137 :n 2 mo mentis sa tarkoitetun kunnan katsotaan saaneen päätöksestä tiedon seitsemän päivän kuluttua siitä, kun pöytäkirja on näh tä vä nä yleisessä tietoverkossa. Tämä pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi yleisessä tie to verkos sa Kuntalain 140 :n mukaisesti. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seit se män päivän ku luttua kirjeen lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tie dok si saan tito dis tuk seen mer kittynä aikana. Käytettäessä tavallista sähköistä tiedoksiantoa katsotaan asianosaisen saaneen tie don päätöksestä kolmantena päivänä viestin lähettämisestä, jollei muuta näytetä. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oi kai su vaa ti muk sen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kun nal lis va li tuk sin myös asianosainen sekä kunnan jäsen. Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella Kunnallisvalitus (valitusaika 30 päivää), pykälät - Valitusviranomainen, osoite ja postiosoite, sähköpostiosoite sekä faksinumero: Hallintovalitus (valitusaika x päivää), pykälät - Valitusviranomainen, osoite ja postiosoite, sähköpostiosoite sekä faksinumero: Hankintapäätös Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Julkista hankintaa koskevaan päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun voidaan julkisista han kin nois ta annetun lain (hankintalaki) mukaan hakea muutosta vaatimalla hankintayksiköltä oikaisua (hankintaoikaisu). Asia voidaan myös saattaa valituksella markkinaoikeuden käsiteltäväksi, mikäli hankinnan arvo ylittää hankintalain 15 :n mukaisen kynnysarvon. Valitus markkinaoikeuteen (valitusaika 14 päivää), pykälät 120 Markkinaoikeus Radanrakentajantie 5, HELSINKI Puh Faksi Sähköposti: markkinaoikeus@oikeus.fi OIKAISUVAATIMUS-/VALITUSKIRJELMÄN SISÄLTÖ JA TOIMITTAMINEN Oikaisuvaatimus-/valituskirjelmän sisältö - oikaisuvaatimuksen/valitusosoituksen tekijän nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite Oikaisuvaatimus-/valituskirjelmässä on ilmoitettava - päätös, johon haetaan muutosta - miltä osin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi - muutosvaatimuksen perusteet Oikaisuvaatimukseen/valituskirjelmään on liitettävä päätös, johon haetaan muutosta, alkuperäisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettuna jäljennöksenä sekä todistus siitä päivästä, josta oikaisuvaatimus-/valitusaika on luettava. Oikaisuvaatimus-/valitusasiakirjojen toimittaminen Lisätietoja Oikaisuvaatimus-/valitusasiakirjat on toimitettava oikaisuvaatimus-/valitusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimus-/valitusajan päättymistä. Omalla vastuulla oikaisuvaatimus-/valitusasiakirjat voi lähettää postitse, sähköpostitse tai lähe tin välityksellä. Postiin oikaisuvaatimus-/valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen oikaisuvaa ti mus-/va li tus ajan päättymistä. Yksityiskohtainen oikaisuvaatimusohje/valitusosoitus liitetään pöytäkirjanotteeseen.

PESÄPALLON VALTAKUNNALLINEN NAPEROLEIRI 2019

PESÄPALLON VALTAKUNNALLINEN NAPEROLEIRI 2019 Naperoleiri 2019 ESITYS Järjestelytoimikunta 6.3.2018 Kankaanpään kaupunginhallitus Pomarkun kunnanhallitus Sataedun yhtymähallitus PESÄPALLON VALTAKUNNALLINEN NAPEROLEIRI 2019 1. Lähtökohta Kankaanpään

Lisätiedot

2. Leirin hakuprosessiin liittyneet neuvottelut

2. Leirin hakuprosessiin liittyneet neuvottelut Kaupunginhallitus 119 16.04.2018 Naperoleiri 2019 järjestelytoimikunnan anomus kaupungin tilojen käytöstä pesäpallon Naperoleirin 2019 ajaksi 1117/01.017/2018 KHALL 16.04.2018 119 Naperoleirin 2019 järjestelytoimikunta

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 53

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 53 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2018 50 Hyvinvointilautakunta 17.05.2018 Aika 17.05.2018 klo 17:30-18:15 Paikka Sivistystoimen kokoushuone, Koulukeskus, 2. kerros Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 34 Kokouksen

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2016 22 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 06.09.2016 klo 17:15-17:30 Paikka Kaupungintalo Imatrankoski (h.308) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus. :t 90, 92. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus. :t 90, 92. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus :t 90, 92 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus Kouvolan kau pun gin hal li tuk sel le.

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/ Otsikko Sivu 368 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 669

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/ Otsikko Sivu 368 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 669 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 23/2016 666 Kaupunginhallitus 21.11.2016 Aika 21.11.2016 klo 09:00-15:50 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 368 Kokouksen

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 21 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 17.05.2016 klo 16:07-16:38 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdäkuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta perusteet eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 39, 40, 41, 42, 44, 45, 46, 48, 49, 50, 55, 56, 59, 60 ja 62 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 44 Energialaitoksen johtokunta 10.03.2014 AIKA 10.03.2014 16:30-17:00 PAIKKA Energialaitos KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 67 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 19.05.2017 09:00-09:20 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, 3-kerros KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 38 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 146, 147, 148, 150, 151, 152, 153, 155, 156, 160, 162, 163 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/2019 1 Tarkastuslautakunta Kokousaika 10.01.2019 klo 07:30-10:45 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, Parikkala Käsitellyt asiat

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 11 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 16.05.2017 klo 16:05-16:40 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 24.01.2017 klo 11:05-11:15 Paikka Kaupungintalo, Vallinkoski (138) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 10/2015 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 28.09.2015 klo 09:00-11:12 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Läsnä Ikonen

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus. Porvoon kaupunki. Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus. Porvoon kaupunki. Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus Kunta Porvoon kaupunki Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus 12.8.2019 Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain

Lisätiedot

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika 15.04.2015 klo 09:00-11:30 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone OSALLISTUJAT Läsnä Mattila Olli puheenjohtaja Koivusipilä

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 64 19.08.2015 Aika 19.08.2015 klo 18:00-20:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 51-53, 58, 60-64 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2016 50 Vapaa-aikalautakunta Aika 17.11.2016 klo 17:00-18:50 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone K1-2 Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 27 Tutustuminen Ulvilan liikuntapalveluihin

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.2.2015 klo 15:00 16:46 Paikka Ulvilan kaupungintalo, kokoustila K1-K2 Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 5 6 7 Teknisen toimen taloudellisten

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2014 119 10.12.2014 Aika 10.12.2014 klo 18:00-20:00 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 79 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.09.2019 klo 14:00-16:35 Paikka Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 22 Kaupungin talouskatsaus 3 23

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Tarkastuslautakunta 03.05.2017 AIKA 03.05.2017 klo 18:00-20:12 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta AIKA 12.01.2018 10:00-11:00 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, 3-kerros KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tarja Kyllönen ja Pekka Sinkkonen.

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tarja Kyllönen ja Pekka Sinkkonen. LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 31 Vapaa-aikalautakunta Aika 26.05.2016 klo 18:16-18:45 Paikka Kunnantalo, alakerran kokoushuone Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 11 11.02.2015 Aika 11.02.2015 klo 18:00-19:45 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/ Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 6/2016 78 Kulttuurilautakunta Aika 30.08.2016 klo 18:00-18:44 Paikka Pääkirjasto Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 50 Kulttuurilautakunnan talousarvion toteutumisvertailu tammi-kesäkuulta

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.2.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO :t 39, 40, 41, 43, 44, 45, 47, 48, 49 Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 21.01.2016 Aika 21.01.2016 klo 18:00-20:45 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 30.01.2014 Aika 30.01.2014 klo 18:00-20:30 Paikka Kunnantalo, kokoushuone 3, 3. krs Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjapitäjän

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2017 AIKA 27.04.2017 klo 18:30-21:05 PAIKKA Yleishallinnon kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 40 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Ympäristölautakunnan päätöksiin 6, 9 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.2.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 17.5.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 1.3.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 5.5.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika Paikka 28.03.2019 klo 15:00-17:00 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Sivu 59 Ilmoitusasiat Koululautakunnan esittelijöiden päätösluettelot ajalta Luumäen kunnan alakoulujen todistusmallit 107

Sivu 59 Ilmoitusasiat Koululautakunnan esittelijöiden päätösluettelot ajalta Luumäen kunnan alakoulujen todistusmallit 107 LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2016 103 Koululautakunta Aika 08.12.2016 klo 18:05-19:17 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 28.04.2015 AIKA 28.04.2015 klo 15:15-18:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone Pinsetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.6.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2017 475 Kunnanhallitus 30.10.2017 AIKA 30.10.2017 09:00-15:35 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 199 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 8.12.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti.

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti. Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/2017 125 mukaisesti. Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta. :t 100, 101. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta. :t 100, 101. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta :t 100, 101 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus Kouvolan kaupungin lasten

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 13.01.2017 Aika 13.01.2017 klo 14:00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.11.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Linda Suokas ja Jaakko Punkkinen.

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Linda Suokas ja Jaakko Punkkinen. LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 70 Koululautakunta Aika 03.08.2016 klo 18:00-18:31 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36)

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 12.3.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna poissa, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 21 Elinkeinotoimikunta 27.11.2017 AIKA 17:00-19:30 PAIKKA Askolan kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 23 12 ELINKEINOTOIMEN NEUVONTAPALVELUJA

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 12.04.2017 klo 18:00-19:25 Paikka Henkilöstöjohtajan työhuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 17 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 6.6.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.11.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2016 1

Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2016 1 Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika Perjantai 01.04.2016 klo 12:00-16:15 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 07.05.2015 AIKA 07.05.2015 klo 15:35-20:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 2/2019 1 Tarkastuslautakunta 26.03.2019 Aika 26.03.2019 klo 9:04-11:33 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Mestari Osallistujat

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.03.2017 Aika 09.03.2017 klo 13:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla.

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 91 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

Nousiainen Matti jäsen. kunnanhall.edustaja, poissa

Nousiainen Matti jäsen. kunnanhall.edustaja, poissa PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 221 Tekninen lautakunta KOKOUSTIEDOT Aika ke 12.08.2015 klo 16:30-17:15 Paikka Kunnantalo, teknisen kokoustila OSALLISTUJAT Läsnä Helaakoski Matti puheenjohtaja Lintunen

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstöjaosto 16.05.2017 AIKA 16.05.2017 klo 12:00-13:42 PAIKKA Villa Hakkari KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 33 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 21.5.2013 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.4.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.3.2010 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Manninen Marjaana jäsen

Manninen Marjaana jäsen PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika 15.01.2018 klo 09:00-11:40 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone OSALLISTUJAT Läsnä Virkkunen Mauri puheenjohtaja Nousiainen

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84 LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 82 Koululautakunta Aika 05.08.2015 klo 17:55-18:24 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajat: PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116. Tarkastuslautakunta1. AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02

Pöytäkirjan tarkastajat: PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116. Tarkastuslautakunta1. AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116 Tarkastuslautakunta1 AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 75 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/2015 1 Tarkastuslautakunta Kokousaika 15.04.2015 klo 08:00-10:10 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, 59100 Parikkala Käsitellyt

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 11.05.2016 klo16:30-19:43 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 34

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 2.5.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 Tarkastuslautakunta 2017-2020 AIKA 11.04.2019 klo 16:00-18:19 PAIKKA D 1.7 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 40 Pöytäkirjan tarkastajat

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2017 125 Kaupunginhallitus Aika 20.02.2017 klo 18:19-18:25 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 51 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 22.08.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 33 Teknisen toimen johtajan

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta 11.04.2018 AIKA 11.04.2018 klo 17:06-21:00 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, 2 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 11.4.2016 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen pe rusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 4 3 KESKUSKEITTIÖN ESITTELY 5

1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 4 3 KESKUSKEITTIÖN ESITTELY 5 PORVOON KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 Sivistyslautakunta 10.01.2019 Käsitellyt asiat Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 4 3 KESKUSKEITTIÖN ESITTELY 5 PORVOON

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.11.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen 3 46 Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 47 Vuoden

Lisätiedot

Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147 88 Oikaisuvaatimus työpajaohjaajan valintapäätökseen / Laakso Sari

Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147 88 Oikaisuvaatimus työpajaohjaajan valintapäätökseen / Laakso Sari Punkalaitumen kunta Pöytäkirja 9/2014 145 Sivistyslautakunta Aika 22.12.2014 klo 18:00-18:40 Paikka Kunnantalo, kahvio Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 87 Otto-oikeuden käyttäminen / viranhaltijapäätös 147

Lisätiedot

Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). VALITUSOSOITUS,

Lisätiedot

Mänttä-Vilppulan kaupunki Tarkastuslautakunta 10.9.2018 Pöytäkirja 5/2018 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS PÖYTÄKIRJAAN OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuviranomainen Tarkastuslautakunnan päätöksiin,

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 28.02.2017 klo 17:30-18:40 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 7 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

:t 1-5, 8, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91.

:t 1-5, 8, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91. , Faksi 013 411 342 Viranhaltija/lautakunta Ympäristölautakunta Päivämäärä 3.2.2016 Pykälä 1-13 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen 5.2.2016 Muutoksenhakukiellot :t 1-5, 8, 10-13 Valmistelua tai täytäntöönpanoa

Lisätiedot

Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 8, 10, 13, 14 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 8, 10, 13, 14 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 1, 2, 3, 6, 8, 10, 13, 14 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 24.01.2018 AIKA 24.01.2018 klo 17:00-19:50 PAIKKA Otsonmäen päiväkoti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 4/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 31.08.2017 Klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 3/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.04.2019 klo 14:05-16:15 Paikka Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 11 Tilinpäätös 2018 3 12 Kaupungin

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2018 139 Tarkastuslautakunta AIKA 12.12.2018 klo 16:30-18:00 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Pykälät: Sivu 78 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN 141 79 KUNNANHALLITUKSEN

Lisätiedot

Pyhtään kunnanvirasto klo

Pyhtään kunnanvirasto klo PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 24 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 26.04.2017 klo 16:00-18:20 PAIKKA Kunnanvirasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Piispa-Jespars Seija Varapuheenjoht. Aksels Tuulikki

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2018 189 Kunnanhallitus 02.05.2018 AIKA 02.05.2018 16:00-17:10 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 75 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/

LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 89 Tekninen lautakunta 01.07.2019 Päätöksentekotapa Varsinainen kokous Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 91 46 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 48

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 48 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2019 45 Kaupunginhallitus 28.01.2019 Aika 28.01.2019 klo 15:00-16:50 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 21 Kokouksen

Lisätiedot

Perjantai 04.09.2015 klo 09.00-9.14

Perjantai 04.09.2015 klo 09.00-9.14 PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika Kokouspaikka Perjantai klo 09.00-9.14 Puhelinkokous Läsnä Jäsen Uusitalo Merja, puheenjohtaja Keltto Pekka, varapj. Huhtamäki-Kuoppala Minna Kankaanpää Mauri Kuivila Leena Mäkinen

Lisätiedot

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ TILINTARKASTAJAN KATSAUS VUODEN 2015 ARVIOINTIKERTOMUS MUUT ASIAT 121

MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ TILINTARKASTAJAN KATSAUS VUODEN 2015 ARVIOINTIKERTOMUS MUUT ASIAT 121 MUHOKSEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2015 117 Tarkastuslautakunta AIKA 18.11.2015 klo 16:30-18:08 PAIKKA Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. KÄSITELLYT ASIAT Pykälät: Sivu 60 TILINTARKASTAJAN KATSAUS

Lisätiedot