Kari Hentunen jäsen Eine Hänninen jäsen Seppo Karjalainen jäsen. Läsnäolo- ja puheoikeutetut: talouspäällikkö, vs. hallintojohtaja

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kari Hentunen jäsen Eine Hänninen jäsen Seppo Karjalainen jäsen. Läsnäolo- ja puheoikeutetut: talouspäällikkö, vs. hallintojohtaja"

Transkriptio

1 KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA ( 1 ) Aika: Torstai 24. lokakuuta 2013 kello Paikka Kotkan seurakuntakeskus, Kokoushuone 1 Läsnä: Aimo Ilomäki puheenjohtaja Riku Pirinen jäsen Kari Hentunen jäsen Eine Hänninen jäsen Seppo Karjalainen jäsen Raija Holtari sihteeri Läsnäolo- ja puheoikeutetut: Virpi Hernesaho Pirkko Itälä Raimo Heikkinen Hannu Marttila Jukka Lopperi talouspäällikkö, vs. hallintojohtaja kiinteistöpalvelupäällikkö hautaustoimen päällikkö kirkkoherra kirkkoherra, poistui 124 jälkeen Kutsuttuna: Jyrki Ahokas rakennusmestari Poissa: Kai Holmberg puheenjohtaja Nina Johanna Rask jäsen Juha Tanska kirkkoherra Jorma Korpela hallintojohtaja 119 KOKOUKSEN AVAUS Puheenjohtaja avaa kokouksen. Puheenjohtaja avasi kokouksen. 120 LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS JA ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN Johtokunnan johtosääntö: Johtokunta kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessa varapuheenjohtajan kutsusta Kutsu johtokunnan jäsenille on toimitettava kirjallisesti viimeistään neljä päivää ennen kokousta ja kutsuun on liitettävä, mikäli mahdollista, luettelo käsiteltävistä asioista. Tieto kokouksesta on samalla tavalla ilmoitettava niille, joilla on oikeus olla kokouksessa läsnä ja käyttää puhevaltaa. Kiireellinen asia voidaan ottaa päätettäväksi 2 momentissa olevien määräysten estämättä. Asioiden käsittelystä ja kokouksen menettelytavoista säädetään kirkkolaissa ja kirkkojärjestyksessä. EHDOTUS VS. HALLINTOJOHTAJA: Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Hyväksytään jäsenille lähetetty esityslista kokouksen työjärjestykseksi.

2 KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA ( 2 ) Todettiin kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Hyväksyttiin jäsenille lähetetty esityslista kokouksen työjärjestykseksi. 121 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT Kirkkojärjestys 7 luku 7 : Toimielimen toimituskirjan allekirjoittaa puheenjohtaja ja varmentaa sihteeri, jollei ohje- tai johtosäännössä ole määrätty toisin. Pöytäkirjanotteen todistaa oikeaksi puheenjohtaja tai sihteeri taikka muu ohje- tai johtosäännössä määrätty henkilö. Kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä kiinteistö- ja isännöintitoimistossa 14 päivän ajan toimiston aukioloaikana. EHDOTUS VS. HALLINTOJOHTAJA: Valitaan pöytäkirjan tarkistajiksi Nina Johanna Rask ja Seppo Karjalainen. Valittiin pöytäkirja tarkistajiksi Riku Pirinen ja Seppo Karjalainen. 122 TILOJEN KÄYTTÖKORVAUKSET 2014 Valmistelija kiinteistöpalvelupäällikkö Pirkko Itälä puh Tilojen käyttökorvaukset on edellisen kerran käsitelty KIHA:n kokouksessa Vuoden aikana kiinteistöjen ylläpidon kustannukset ovat nousseet tilastokeskuksen mukaan 2,8 %. Ehdotus tilojen käyttökorvaushinnastoksi vuodelle 2014 toimitetaan kokousmateriaalin mukana. EHDOTUS, KIINTEISTÖPALVELUPÄÄLLIKKÖ: Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta päättää hyväksyä tilojen käyttökorvaukset vuodelle Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta päätti hyväksyä tilojen käyttökorvaukset vuodelle Käyttökorvauksista käydään tulevaisuudessa keskustelua, talousarvion tuloja tulee lisätä ja menoja karsia. 123 KURSSIKESKUSHINNASTOT 2014 Valmistelijat emäntä Riitta Knuuttila puh ja emäntä Tuija Wahlsten puh

3 KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA ( 3 ) Kurssikeskusten käytön hinnastot on käsitelty edellisen kerran KIHA:n kokouksessa Hinnastot on päivitetty ja hintoja ehdotetaan tarkistettavaksi kustannusten nousun mukaisesti. Ehdotus kurssikeskushinnastoista vuodelle 2014 toimitetaan kokousmateriaalin mukana. EHDOTUS, KIINTEISTÖPALVELUPÄÄLLIKKÖ: Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta päättää hyväksyä: - kurssikeskusten oman toiminnan hinnat vuodelle kurssikeskusten ulkopuolisen käytön hinnat vuodelle 2014 Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta päätti hyväksyä: - kurssikeskusten oman toiminnan hinnat vuodelle kurssikeskusten ulkopuolisen käytön hinnat vuodelle INVESTOINTIOHJELMA 2014 Valmistelijat kiinteistöpalvelupäällikkö Pirkko Itälä puh , hautaustoimen päällikkö Raimo Heikkinen puh ja rakennusmestari Jyrki Ahokas puh Kiinteistöpalvelupäällikkö, hautaustoimenpäällikkö ja rakennusmestari ovat yhdessä insinööri Markku Kaarlelan kanssa valmistelleet vuoden 2014 investointiohjelmasta ehdotuksen. Ehdotus investointiohjelmaksi toimitetaan esityslistan mukana. 1 Investointiehdotusten perusteita: Kotkan kirkon korjaussuunnittelu- ja korjausten kustannusarvio perustuvat Vahanen Oy:n kuntokartoitusraportin toimenpide-ehdotuksiin. Kymin kirkon korjaussuunnittelu- ja korjausten kustannusarvio perustuvat Vahanen Oy:n kuntokartoitusraportin toimenpide-ehdotuksiin. Langinkosken kirkon alakerran tilojen käyttötarkoituksen muuttamisesta nuorisotoimen tiloiksi ja Haltijantien kerhohuoneen kunnostuksesta on päätetty Yhteisen kirkkovaltuuston kokouksessa 3/2013. Aittakorven seurakuntatalon korjausinvestointiehdotukset perustuvat Insinööristudio Oy:n tekemään kuntoarvioon. Jotta vuosikate kattaa lainan lyhennykset ja investointimenot, voi investointien enimmäismäärä olla n Toimintalinjauspäätöksiä edellyttäviä hankkeita ovat mm.:

4 KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA ( 4 ) - Kotkan seurakuntakeskuksen kiinteistön kehittäminen - Aittakorven seurakuntatalon käytön kehittäminen peruskorjaus/laajennus? - kurssikeskusten käytön kehittäminen - asuintalot Tapuli ja Mariankatu 14 Em. hankkeiden osalta investointipäätökset tulee pääosin tehdä vasta toimintalinjauksista päättämisen jälkeen. EHDOTUS, KIINTEISTÖPALVELUPÄÄLLIKKÖ: Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta käsittelee vuoden 2014 investointiohjelman ja esittää se edelleen yhteiselle kirkkoneuvostolle hyväksyttäväksi. Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta käsitteli vuoden 2014 investointiohjelman ja esittää sen edelleen yhteiselle kirkkoneuvostolle hyväksyttäväksi. Ruonalan kirkon toimintakeskuksessa toiminta jatkuu vuoteen 2015 saakka. 125 KIINTEISTÖTOIMEN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA JA TALOUS- ARVIO 2014 Valmistelijat kiinteistöpalvelupäällikkö Pirkko Itälä puh Toiminta-ajatus Kiinteistötoimen henkilöstön tehtävänä on tukea seurakuntien perustehtävää ja seurakuntatyötä pitämällä yllä seurakuntayhtymän omistamien kiinteistöjen käyttöolosuhteita ja turvallisuutta sekä hoitamalla seurakuntien tilaisuuksien järjestelyjä ja asiakaspalvelua. Kiinteistötoimessa hoidetaan myös asuntojen ja liiketilojen ylläpitoa ja vuokrausta. Kurssikeskukset tuottavat laadukkaita ja monipuolisia ravitsemis-, majoitus-, kokous- ja tilapalveluita sekä pitopalvelutoimintaa ensisijaisesti seurakuntien toimintaa varten. Tilat Seurakuntayhtymän omistuksessa on 4 kirkkoa, 7 seurakuntataloa/keskusta, 2 kurssikeskusta sekä kesäkoti. Vuokra-asuntoja on 111 kpl, joista 49 huoneistoa Tapulissa ja 35 huoneistoa Mariankatu 14 asuntoosassa. Liikehuoneistoja on 34 ja autohallipaikkoja 64 kpl. Resurssit Kiinteistötoimessa on vakinaista henkilöstöä vuoden 2013 lopussa 31, joista kiinteistönhuollossa työskentelee 7, kurssikeskusten keittiöissä 5 ja kirkonpalveluskunnassa 17 henkilöä ja kiinteistötoimistossa 2 henkilöä.

5 KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA ( 5 ) Vuoden 2014 aikana eläkkeelle siirtymisten jälkeen henkilöstö vähenee neljällä työntekijällä: 2 vahtimestaria, siivooja ja toimistonhoitaja. Vakinaisten työntekijöiden lisäksi kurssikeskusten keittiöihin palkataan kesäaikana työntekijöitä eripituisiin määräaikaisiin työsuhteisiin n. 10 henkilöä. Määräaikaisia työntekijöitä käytetään myös tarvittaessa erilaisissa erityisosaamista edellyttävissä projektiluontoisissa tehtävissä. Lisäksi kiinteistötoimessa on henkilö suorittamassa siviilipalveluksen työpalvelua. Kiinteistönhoitopalvelua hankitaan ostopalveluna mm. varallaolo, ulkopuhtaana pito ja erityislaitehuollot. Kiinteistötoimistossa on käytössä Haahtelan kiinteistötietojärjestelmä, rakennuttamistieto sekä huoltokirjaohjelma RES ja Adconsysin kiinteistövalvontaohjelmisto. Tilavaraukset tehdään Katrina- tilavarausohjelmaan. Työvuorosuunnitteluun ja työaikakirjanpitoon on käytössä JsTyöaika-ohjema. Visio/työnäky Työvälineitä ja tapoja tehostamalla pyritään kiinteistötoimessa parantamaan asiakaspalvelua ja tarjoamaan kustannustietoisemmin hyvin toimivat tilat yhtymän ja seurakuntien työntekijöille ja muille käyttäjille. Toiminnan tavoitteet Yhteisen kirkkovaltuuston keväällä 2013 hyväksymä Kotkan seurakuntien ja Kotka-Kymin seurakuntayhtymän strategia ohjaa kiinteistötoimen toimintaa. Painopisteenä vuonna 2014 on Palvelemme laadukkaasti kaikilla osa-alueilla. Kiinteistötoimen henkilöstö on asettanut toiminnalleen seuraavat tavoitteet: Tavoite 1: Kohdennamme työpanokset ja resurssit tehokkaalla ja järkevällä tavalla - opettelemme näkemään töiden tärkeysjärjestyksen - luomme työtehtäviin selkeät vastuualueet ja tavoitteet lisätäksemme työntekijöiden aktiivisuutta ja vastuullisuutta - tehostamme kiinteistönhuollon ja kirkonpalveluskunnan yhteistyötä sekä panostamme työyksiköiden yhteistyön kehittämiseen - hoidamme työmme pienemmälläkin resurssilla niin, että seurakuntalaiset ovat tyytyväisiä palveluihimme Tavoite 2: Panostamme osaamisen kehittämiseen ja laajentamiseen ja hyödynnämme erityisosaamista - järjestämme ammattiosaamista tukevaa koulutusta - hyödynnämme vikatilanteiden korjaustyöt oppimistilanteina - opettelemme käyttämään sähköisiä tiedonhallintatyökaluja - päivitämme itsemme!

6 KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA ( 6 ) Tavoite 3: Uudistamme ja avaamme toimintaamme, olemme avoimia muutokselle - olemme avoimia uusille ideoille - lakkaamme kysymästä Kuuluuko tämä työtehtävä minulle? tai vastaamasta Tämä ei kuulu minulle. - kehitämme intranetin kiinteistötoimen sivuja informatiivisemmiksi ja päivitämme niitä aktiivisesti - otamme käyttöön palautejärjestelmän - panostamme toimitilojen viihtyisyyteen, esim. siivous, somistus Tavoite 4: Parannamme kiinteistö- ja henkilöturvallisuutta - teetämme suunnitelmat kameravalvonta- ja rikosilmoitinjärjestelmien korjaus- ja muutos- ja uusimistarpeesta sekä kilpailutamme järjestelmien vuosihuollot - suunnittelemme ja otamme käyttöön avainhallintajärjestelmän Tavoite 5: Ympäristötavoitteet - huomioimme toiminnassamme ympäristöohjelmaan kirjatut tavoitteet Talous Kiinteistötoimen talousarvio 2014 perustuu talousarvio-ohjeen YKN 8/2013/ mukaisiin linjauksiin. Talousarvioesityksessä on huomioitu: - energian ja polttoaineiden hinnan korotukset - kiinteistöjen ylläpidon hintojen nousu - elintarvikkeiden hintojen nousu Kuluttajahintaindeksi on vuoden aikana noussut 1,2 %. Kappeleiden talous ei ole mukana taulukon luvuissa. Kustannukset TP 2010 TP 2011 TP 2012 TA 2013 TAE 2014 Toimintatuotot Toimintakulut Toimintakate Pirkko Itälä EHDOTUS, KIINTEISTÖPALVELUPÄÄLLIKKÖ:

7 KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA ( 7 ) Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta käsittelee kiinteistötoimen toiminta- ja taloussuunnitelman sekä talousarvion 2014 ja esittää ne edelleen yhteiselle kirkkoneuvostolle käsiteltäväksi. Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta käsitteli kiinteistötoimen toiminta- ja taloussuunnitelman sekä talousarvion 2014 ja esittää ne edelleen yhteiselle kirkkoneuvostolle käsiteltäväksi. 126 HAUTAPAIKKAMAKSUT Valmistelija hautaustoimen päällikkö Raimo Heikkinen, puh Hautapaikka luovutetaan 25-vuodeksi kerrallaan kuolemantapauksen yhteydessä. Hautapaikan hinnanmuodostukseen vaikuttaa hautausmaiden perustamiskustannusten lisäksi alueiden kunnossapidon kustannukset. Seurakuntayhtymä huolehtii talviajan lumitöistä ja hiekoituksesta ja kesäajan nurmikkoalueiden leikkaamisesta ja syys- ja kevätkunnostuksista. Kaikilla hautausmailla on kastelujärjestelmät ja osalla hautausmaista myös valaistus. Kunnossapidon kustannuksiin kuuluu myös hautausmaiden jätehuollon järjestäminen. HAUTAUPAIKOISTA PERITTÄVÄT MAKSUT ALKAEN ARKKUHAUTAUS KOTKALAISET ULKOPAIKKAKUNTALAISET ARKKUHAUTA, 1 metri ( 25v ) 300 (250) 600 (500) ARKKUHAUTA, 2 metriä ( 25v ) 600 (500) 1200 (1000) LASTEN ARKKUHAUTA 100 (50) 200 (100) HAUDAN HALLINTA-AJAN UUDISTUS ARKKUHAUTA, 1 metri ( 25v ) 250 (200) 550 (450) ARKKUHAUTA, 2 metriä ( 25v ) 500 (400) 1100 (900) ARKKUHAUTAPAIKAN HALLINTA-AJAN UUDISTUS ON HAUTAPAIKKAA KOHDEN 50 ALHAISEMPI KUIN HAUTAUKSEN YHTEYDESSÄ PERITTÄVÄT MAKSUT UURNAHAUTAUS UURNAHAUTA (25) 150 (100) 300 (200) HALLINTA-AJAN UUDISTUS 150 (100) 300 (200) YHTEISMUISTOMERKKI 60 (50) 120 (100) (anonyymi) RINTAMAMIESTUNNUKSEN OMISTAVALLE HENKILÖLLE JA HÄNEN PUOLISOLLEEN HAUTAPAIKKA SEKÄ HAUDAN AVAUS JA PEITTO OVAT MAKSUTTOMAT. SAMAT ETUUDET OVAT VOIMASSA MYÖS PUOLISON KUOLLESSA ENSIN. Hinnan muutos kohteissa; aiempi hinta on sulkeissa uuden hinnan jäljessä.

8 KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA ( 8 ) EHDOTUS, HAUTAUSTOIMEN PÄÄLLIKKÖ: Kiinteistö- ja hautaustoimenjohtokunta käsittelee hautapaikkojen hinnanmuutokset ja lähettää ne yhteisen kirkkoneuvoston käsiteltäväkasi ja lähetettäväksi edelleen yhteiselle kirkkovaltuustolle hyväksyttäväksi. Kiinteistö- ja hautaustoimenjohtokunta käsitteli hautapaikkojen hinnanmuutokset ja lähettää ne yhteisen kirkkoneuvoston käsiteltäväkasi ja lähetettäväksi edelleen yhteiselle kirkkovaltuustolle hyväksyttäväksi. 127 HAUTAUSTOIMEN TOIMINTA JA -TALOUSSUUNNITELMA Valmistelija hautaustoimen päällikkö Raimo Heikkinen puh Hautauksesta perittäviin maksuihin esitetään korotuksia, jotka on huomioitu talousarvion tuloennusteessa. Talousarvioennusteessa ovat mukana siunauskappelit kokonaisuudessaan, kirkkohallituksen yleiskirjeen (13/2012) mukaan kappelit ovat 5 pääluokassa, mutta toimintakuluja kirjataan myös hautaustoimeen. 1. KUSTANNUSPAIKKA Hautaustoimi 2. STRATEGIATASO 2.1. TOIMINTA-AJATUS Hautaustoimi vastaa seurakuntayhtymän hautauspalveluista ja hautausmaiden hoitamisesta voimassaolevan lainsäädännön ja kristillisen perinteen mukaisesti. Toiminnassa keskitytään hautaustoimen palvelujen kehittämiseen ja mukauttamiseen niukkeneviin resursseihin. Oman tehtäväkokonaisuuden muodostaa Kymen krematorion toiminta, joka tarjoaa tuhkahautausmahdollisuuden hautaustoimen asiakkaille. Krematorion palvelualue ulottuu Loviisan, Kouvolan ja Haminan alueille. Seurakuntayhtymä on tehnyt hautainhoitorahaston sääntöjen mukaisesti haudanhoitosopimuksia yksittäisistä sukuhaudoista TOIMINTA-ALUE Seurakuntayhtymällä on 12 erillistä käytössä olevaa hautausmaata. Toimintojen hajaantuminen useaan eri pisteeseen lisää väistämättä toimintakuluja. Hautausmaa-alueiden kokonaispinta-ala on noin 47 hehtaaria. Yhtymän hautausmaat: Parikan hautausmaa, Metsäkulman hautausmaa, Laajakosken hautausmaa, Helilän hautausmaa, Kotkan Vanha hautausmaa, Kymin Vanha hautausmaa, Mussalon hautausmaa, Helilän kappelihautausmaa, Hurukselan hautausmaa, Kotkan sankarihautausmaa, Kymin sankarihautausmaa ja Kirkonmaan saarihautausmaa. Seurakuntayhtymällä on neljä siunauskappelia, Parikan hautausmaalla, Metsäkulman hautausmaalla, Laajakosken hautausmaalla ja pienimuotoisille tilaisuuksille soveltuva siunauskappeli Helilän kirkonmäellä VISIO Pyritään varmentamaan hyvä asiakaspalvelu. Hautaustapahtuma aina ainutkertainen, omaisille ei saa jäädä muisteltavaksi epäonnistumisia palveluketjussa. Hautausten painopiste siirtyy yhä vah-

9 KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA ( 9 ) vemmin tuhkausten suuntaan ja perinteinen arkkuhautaus vähenee. Haudankaivajien työkuvaan voidaan sisällyttää enemmän hautausmaiden kunnossapitoon ja kehittämiseen kuuluvia töitä RESURSSIT Hautaustoimessa on täysaikaisessa, virka- tai työsopimussuhteessa 9 henkilöä. He ovat hautaustoimen päällikkö, 1 työnjohtaja, krematorion hoitaja, 3 erityisammattimiestä, 2 haudankaivajaa. Kaksi kappelivahtimestaria, joista toinen on täysiaikaisessa ja toinen osa-aikaisessa työsuhteessa. Parikan toimipisteessä on määräaikainen kausityönjohtaja 7 kuukauden vuosittaisessa työsuhteessa. Muut hautausmaiden kausityöntekijät ovat 1-6 kuukauden määräaikaisissa työsuhteissa. Heidän palkkakulunsa kohdentuvat hautaustoimeen ja hautainhoitorahastoon. Kauden aikana solmitaan noin työsopimusta kausityöntekijöiden kanssa. Hautaustoimessa on oma toimintayksikkö Kymin seurakunnan hautausmailla ja Kotkan ja Langinkosken seurakuntien hautausmailla omansa. Toimipisteiden etäisyydet vaikeuttavat saman kaluston hyödyntämistä. 3. TOIMNTASUUNNITELMA 3.1. TOIMINTASUUNNITELMA Hautausmaiden hoitotaso pyritään säilyttämään hyvänä. Kyseenalaistetaan toimintamalleja, mitä hoitotöitä voisi karsia kokonaisuuden kärsimättä. Jatketaan hoitamattomien ainaishautapaikkojen kuulutusmenettelyä. Tarkennetaan kausityöntekijöiden palkkakustannusten ja toimintakulujen seurantaa hautaustoimen ja hautainhoitorahaston kesken. Kausityöntekijöiden kohdalla vaihtuvuus tulee lisääntymään, mikä tuo lisähaastetta työnjohdolle. Hautaustoimessa on ollut hyviä kokemuksia maahanmuuttajataustaisista työharjoittelijoista, joten heitä tullaan näkemään jatkossakin työyhteisössämme. Hautausmaiden jätteenkeräysjärjestelmät yhtenäistetään ja kehitetään jätteenlajittelua ja pyritään minimoimaan sekajätteen määrä TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Kaudella 2012 seurakuntayhtymän hautausmaille oli 588 hautausta, joista uurnahautauksia oli 416 ja 172 arkkuhautauksia. Hoitamattomien hautojen kuulutusmenettelyllä parannetaan hautapaikkavarantoa ja samalla hautausmaiden yleisilme saadaan paremmaksi. Selvitetään yhteistoiminnan muotoja hautausmaakiinteistöjen ja kiinteistöjen piha-alueiden kunnossapidon osalta kiinteistötoimen kanssa. Hautauksesta perittäviin maksuihin ja hautapaikkamaksuihin esitetään kustannuskehitystä vastaavat korotukset TOIMINNAN TAVOITTEET Tavoite 1: Asiakaspalvelutason säilyttäminen hyvänä ja yhteistyön kehittäminen seurakuntatyön suuntaan Tavoite 2: Työhyvinvoinnin kehittäminen - esimiestoiminnan tukeminen - osallistuminen työyhteisötapahtumiin - ennakoiva kuntoutustoiminta Tavoite 3: Ympäristödiplomin linjaukset käytäntöön - tehostetaan lajittelun ohjeistusta

10 KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA ( 10 ) Tavoite 4: Toiminnan sopeuttaminen niukkeneviin resursseihin Luvuissa kappelit mukana: Kustannukset TP 2012 TA 2013 TAE 2014 TS 2015 TS 2016 Toimintatuotot Toimintakulut Toimintajäämä Luvuissa ei ole mukana kappelit: Kustannukset TA 2013 TAE 2014 TS 2015 TS 2016 Toimintatuotot Toimintakulut Toimintajäämä Raimo Heikkinen EHDOTUS, HAUTAUSTOIMEN PÄÄLLIKKÖ: Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta käsittelee hautaustoimen toimintasuunnitelman vuodelle 2014 ja lähettää sen edelleen yhteiselle kirkkoneuvostolle hyväksyttäväksi. Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta käsitteli hautaustoimen toimintasuunnitelman vuodelle 2014 ja lähettää sen edelleen yhteiselle kirkkoneuvostolle hyväksyttäväksi 128 KYMEN KREMATORION TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2014 Valmistelija hautaustoimen päällikkö Raimo Heikkinen, puh Yhteisen kirkkovaltuuston kesäkuussa 2013 tekemän linjauksen mukaisesti Kymen krematorio jatkaa toimintaansa itsenäisenä yksikkönä. Krematorion tekninen kunto on hyvä, eikä välittömiä investointitarpeita ole näköpiirissä. 1. KUSTANNUSPAIKKA Hautaustoimi 2. STRATEGIATASO 2.1. TOIMINTA-AJATUS Kymen krematorio tarjoaa tuhkahautausmahdollisuuden hautaustoimen asiakkaille TOIMINTA-ALUE Kymen krematorion palvelualue ulottuu Loviisa- Kouvola -alueille. Pohjoiseen mentäessä Luumäki muodostaa toiminta-alueen rajan. Itäisimmät alueet ovat Miehikkälä ja Virolahti VISIO

11 KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA ( 11 ) Tuhkahautauksen osuus kaikista hautauksista kasvaa edelleen. Tuhkahautaus on jo tällä hetkellä alueen päähautausmuoto. Tuhkausten osuus on noin 70 % kaikista Kotkan alueen hautauksista RESURSSIT Kymen krematorio on Parikan siunauskappelin yhteydessä. Vuoden 1992 saneerauksessa kappeli ja krematoriokiinteistö yhdistettiin toisiinsa käytävärakenteella. Krematoriossa on ruotsalaisvalmisteinen Tabo-uuni. Yhden uuniyksikön toimintakapasiteetti riittää noin tuhkaukseen vuodessa. Vuoden 2013 uusittiin uunin muurausosat. 3 TOIMINTASUUNNITELMA 3.1. TAVOITTEET VUOSILLE Tavoite 1: Edistetään tuhkahautausta tiedottamisen avulla. Tavoite 2: Krematoriotoiminnan kannattavuus varmistetaan oikean hinnoittelun avulla. Krematoriotoiminta on nähtävä osana koko hautaustoimintaa ja huomioitava uurnahautauksen edullisuus maankäytön ja varsinaisen haudankaivuun osalta. Tavoite 3: Kartoitetaan yhteistyönäkymiä krematorion palvelualueella, varaudutaan mahdollisiin lainmuutosten vaateisiin TALOUSARVIOVUODEN 2014 TAVOITTEET Tavoite 1: Toimintatuotot ovat kasvaneet tasaisesti tuhkausmäärien kasvun myötä. Kunnossapidon osalta ei ole ennakoitavissa suuria menoeriä. Krematorion toimintakulut ja toimintatuotot ovat tasapainossa. Tuhkausmaksuihin esitetään kotkalaisten osalta 30 euron ja ulkopaikkakuntalaisten osalta 10 euron korotusta, uudet Hinnat 120 euroa ja 240 euroa, lasten tuhkausmaksut säilyvät ennallaan. Hinnankorotusten avulla kotaan investointivarausta mahdollisesti tuleviin investointitarpeisiin, tavoitteena on kerätä euron varaus toimintakautta kohden. Tavoite 2: Krematorion henkilöstölle varataan mahdollisuus osallistua Suomen Hautaustoiminnan keskusliiton järjestämiin koulutustilaisuuksiin. Kustannukset TP 2012 TA 2013 TAE 2014 TS 2015 TS 2016 Toimintatuotot Toimintakulut Toimintajäämä Kotkassa Raimo Heikkinen, hautaustoimen päällikkö

12 KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA ( 12 ) EHDOTUS, HAUTAUSTOIMEN PÄÄLLIKKÖ: Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta käsittelee Kymen krematorion toimintasuunnitelman ja lähettää sen edelleen yhteisen kirkkoneuvoston hyväksyttäväksi. Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta käsitteli Kymen krematorion toimintasuunnitelman ja lähettää sen edelleen yhteisen kirkkoneuvoston hyväksyttäväksi. 129 HAUTAINHOITORAHASTON TOMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 Valmistelija hautaustoimen päällikkö Raimo Heikkinen puh Vuoden 2006 alusta seurakuntayhtymällä on ollut vain yksi hautainhoitorahasto. Uuden hautainhoitorahaston säännöt tulivat voimaan vuoden 2007 alussa. Nykyisen käytännön mukaan voi tehdä, joko kymmenen tai viiden vuoden määräaikaishoitosopimuksia tai kesähoitosopimuksia. Hautainhoitorahastolla on hoitovastuita 25- vuoden ja 20- vuoden hoitosopimuksista, Kymin rahaston puolella viimeiset 25 -vuoden sopimukset on tehty vuonna 1990 ja viimeiset 20 -vuoden sopimukset on tehty vuonna Hautainhoitorahasto hankkii tarvitsemansa ryhmäkasvit sopimusviljelyn kautta. Hautainhoitorahaston talous on kunnossa ja rahaston varat kattavat hyvin hoitovelvoitteet. Alhainen korkotaso näkyy rahaston tuottojen alentumisena. Hautainhoitorahastoon pystytään nyt kohdentamaan paremmin sinne kuuluvat kulut. Kausityöntekijöiden palkkakuluista noin 58 % kohdentuu rahastoon ja osa työnjohdon palkkakuluista. Työnjohdon tehtäväkuva on selkiintynyt ja hoitokauden aikaiset omaisten yhteydenotot ohjataan työnjohdolle. Kausityöntekijöiden perusvahvuudesta jäi kahdeksan henkilöä eläkkeelle hoitokauden päätyttyä, uuden, sitoutuneen työvoiman saaminen tulee olemaan haasteellista. Asiakaspalvelu on muotoutunut joustavaksi, hautainhoitoasiakas saa palvelun Kotkassa, keskusrekisteri, Karhulan seurakuntatoimistossa ja Langinkosken seurakuntatoimistossa. Palaute asiakaspalvelun osalta on ollut myönteistä. Ympäristödiplomin saaneena seurakuntayhtymänä tarjoamme myös perennahoitoja, joskin niiden kysyntä on vähäistä. Ryhmäkasveihin pyritään löytämään vaihtelua, mutta se on vaikeaa, tulevalle kaudelle tullaan lisäämään kesäbegonian ja pelargonian osuutta. Parikan hautausmaan toimistossa on puhelinpäivystys arkipäivisin entiseen tapaan klo ja myös työnjohdon matkapuhelin numerot ovat puhelinluettelossa. Hautainhoitorahaston tavoitteena on toimintatuottojen ja toimintakulujen vastaavuus. Hoitosopimusten hintoihin tulee viiden prosentin korotus tulevalle hoitokaudelle. Hoitosopimuksen piirissä olevien hautojen määrä suhteessa hautojen kokonaismäärään on hienoisessa laskussa. Hautausmuodon painottuessa yhä enemmän tuhkaushautaukseen ja perinteisten sukuhautojen osuuden väheneminen yhteismuistomerkkipaikkojen ja anonyymihautauksen lisääntyessä heijastuu myös hautainhoitoon. Kaudella 2011 hautainhoitorahastolla oli yhteensä 4374 hoitosopimusta, joista 2212 oli määräaikaisia ja 2162 kesähoitosopimuksia. Hoitokauden kukkaistutukset poistetaan syyskuun 15. päivän jälkeen ja aloitetaan istutusalustojen kunnostaminen seuraava hoitokautta varten. Samoihin aikoihin alkavat jo omaisten tiedustelut hautojen talvikunnostamisen suhteen.

13 KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA ( 13 ) Kustannukset TP 2012 TA 2013 TAE 2014 TS 2015 TS 2016 Toimintatuotot Toimintakulut Toimintakate Kotkassa Raimo Heikkinen hautaustoimen päällikkö EHDOTUS, HAUTAUSTOIMEN PÄÄLLIKKÖ: Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta käsittelee hautainhoitorahaston toimintasuunnitelman vuodelle 2014 ja lähettää sen edelleen yhteisen kirkkoneuvoston hyväksyttäväksi. Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta käsitteli hautainhoitorahaston toimintasuunnitelman vuodelle 2014 ja lähettää sen edelleen yhteisen kirkkoneuvoston hyväksyttäväksi. 130 METSÄTALOUSSUUNNITELMA VUODELLE 2014 Valmistelija hautaustoimen päällikkö Raimo Heikkinen puh Metsätaloudessa edetään vuodet kattavan metsäsuunnitelman mukaisesti. Tulevalla kaudella ei ole ennakoituja hakkuutöitä. Kyyhkylän palstan kohdalla Karhulan Teollisuuskeräys Oy:n kaatopaikka asia raukesi ja varauksessa ollut 8 hehtaarin alue palasi palstan muun alueen mukaiseen metsäsuunnitelmaan. Kustannukset TP 2012 TA 2013 TAE 2014 TS 2014 TS 2015 Toimintatuotot Toimintakulut Toimintakate Raimo Heikkinen hautaustoimen päällikkö EHDOTUS, HAUTAUSTOIMEN PÄÄLLIKKÖ: Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta on käsitellyt metsätalouden toimintasuunnitelman kaudelle 2014 ja lähettää sen edelleen hyväksyttäväksi yhteiselle kirkkoneuvostolle.

14 KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA ( 14 ) Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta käsitteli metsätalouden toimintasuunnitelman kaudelle 2014 ja lähettää sen edelleen hyväksyttäväksi yhteiselle kirkkoneuvostolle. 131 MUUT ASIAT 1. Hautaustoimen päällikön päätöspöytäkirja 6 2. Hautaustoimen päällikön päätöspöytäkirja 7 Merkitään tiedoksi. 132 MUUTOKSENHAKU Kotka-Kymin seurakuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Pykälä Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kirkkolain 24 luvun 5 :n mukaan oikaisuvaatimusta, kirkollisvalitusta eikä hallintolainkäyttölain 5 :n 1 momentin nojalla ryhtyä julkisista hankinnoista annetun lain mukaiseen hakemusmenettelyyn, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät Koska päätöksestä voidaan tehdä kirkkolain 24 luvun 3 :n 1 mom. mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pykälät Kirkkolain 24 luvun 14 :n 2 ja 3 mom:n, Hallintolainkäyttölain 5 :n 2 mom:n, Muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet Hankintaa koskevista seuraavista päätöksistä ei kirkkolain 24 luvun 14 :n nojalla saa tehdä kirkollisvalitusta sillä perusteella, että päätös on julkisista hankinnoista annetun lain (348/2007) vastainen, jos asian tutkiminen kuuluu markkinaoikeuden toimivaltaan. Pykälät OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaa kaisuvaatimusviranomainen ja - aika Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään ja yhteystiedot: Kotka-Kymin seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto Käyntiosoite: Mariankatu 14 C Postiosoite: PL 7, KOTKA Telekopio: (05) Sähköposti: kotka-kymin.seurakuntayhtyma@evl.fi Pykälät Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle oikaisuvaatimusajan kuluessa. Oikaisuvaatimuksen voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin oikaisuvaatimus on jätettävä niin ajoissa, että se ehtii perille oikaisuvaatimusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Oikaisuvaa kaisuvaa- Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava.

15 KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA ( 15 ) timuksen sisältö VALITUSOSOITUS Valitusviranomainen ja valitusaika Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kirkollisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kirkollisvalituksin myös asianosainen, seurakunnan / seurakuntayhtymän jäsen sekä kirkkoneuvosto / seurakuntaneuvosto / yhteinen kirkkoneuvosto. Valitusviranomainen ja yhteystiedot: Kuopion hallinto-oikeus Käyntiosoite: Maaherrankatu 21, Kuopio Postiosoite: PL 1744, KUOPIO Telekopio: (010) Sähköposti: kuopio.hao@om.fi Kirkollisvalitus, pykälät Hallintovalitus, pykälät Kirkollisvalitus / alistusasia Valitusviranomainen ja yhteystiedot: Mikkelin hiippakunnan tuomiokapituli, pykälät Valitusaika 30 päivää 30 päivää Valitusaika 30 päivää Käyntiosoite: Kirkkokatu 10, Mikkeli Postiosoite: PL 122, MIKKELI Telekopio: (015) Kirkkohallitus, pykälät 30 päivää PL 185, (Satamakatu 11, Helsinki) Telekopio: Sähköposti: kirkkohallitus@evl.fi Valituskirjelmä Valitusasiakirjojen toimittaminen Hankintaoikaisu Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Valituskirjelmässä on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta postiosoite ja puhelinnumero, joihin asian käsittelyä koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa päätös, johon haetaan muutosta miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi perusteet, joilla muutosta vaaditaan Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valituskirjelmä. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä taikka jos valituksen laatijana on muu henkilö, on valituskirjelmässä ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Valituskirjelmän liitteet päätös, johon haetaan muutosta, alkuperäisenä tai jäljennöksenä todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi, tai muu selvitys valitusajan alkamisajankohdasta asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle Asiamiehen, jollei hän ole asianajaja tai julkinen oikeusavustaja, on liitettävä valitukseen valtakirja. Valitusasiakirjat on toimitettava valitusajassa päätöksessä mainitulle valitusviranomaiselle. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille valitusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. H a k e m u s o s o i t u s Pykälät Julkista hankintaa koskevaan päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun voidaan julkisista hankinnoista annetun lain (hankintalaki) mukaan hakea muutosta vaatimalla hankintayksiköltä oikaisua (hankintaoikaisu). Asia voidaan myös saattaa valituksella markkinaoikeuden käsiteltäväksi, mikäli hankinnan arvo ylittää hankintalain 15 :n mukaisen kynnysarvon 1. I Oikaisuohje

16 KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA ( 16 ) Hankintayksikön päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun tyytymätön voi tehdä hankintalain :n mukaan hankintayksikölle kirjallisen hankintaoikaisun. Hankintaoikaisun voi tehdä tarjouskilpailuun osallistunut tarjoaja tai osallistumishakemuksen tehnyt ehdokas eli se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen). Hankintaoikaisun tekoaika Asianosaisen on tehtävä hankintaoikaisu 14 päivän kuluessa siitä, kun asianosainen on saanut tiedon hankintayksikön päätöksestä tai muusta hankintamenettelyssä tehdystä ratkaisusta. Sähköistä tiedoksiantoa käytettäessä hankintapäätös oheisasiakirjoineen katsotaan saaduksi tiedoksi sinä päivänä, jolloin päätöksen oheisasiakirjoineen sisältävä sähköinen viesti on vastaanottajan käytettävissä tämän vastaanottolaitteessa siten, että viestiä voidaan käsitellä. Tällaisena ajankohtana pidetään viestin lähettämispäivää, jollei asiassa esitetä luotettavaa selvitystä tietoliikenneyhteyksien toimimattomuudesta tai vastaavasta muusta seikasta, jonka johdosta sähköinen viesti on saapunut vastaanottajalle myöhemmin. Jos tiedoksianto toimitetaan postitse kirjeellä vastaanottajalle, vastaanottajan katsotaan saaneen asiasta tiedon seitsemäntenä päivänä sen lähettämisestä, jollei tiedoksiannon näytetä tapahtuneen myöhemmin. Käytettäessä todisteellista tiedoksiantotapaa, tiedoksianto katsotaan tapahtuneeksi saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Hankintaoikaisun sisältö Hankintaoikaisusta on käytävä ilmi vaatimukset perusteineen. Hankintaoikaisusta on käytävä ilmi oikaisua vaativan nimi sekä tarvittavat yhteystiedot asian hoitamiseksi. Hankintaoikaisuun on liitettävä asiakirjat, joihin vaatimuksen tekijä vetoaa, jolleivät ne jo ole hankintayksikön hallussa. Toimitusosoite Kotka-Kymin seurakuntayhtymä Yhteiselle kirkkoneuvostolle PL 7, Kotka Käyntiosoite: Mariankatu 14 E sähköposti: kotka-kymin.seurakuntayhtyma@evl.fi Hankintaoikaisun vireilletulo ja käsittely eivät vaikuta siihen määräaikaan, jonka kuluessa asianosainen voi hankintalain nojalla hakea muutosta valittamalla markkinaoikeuteen. Valitusosoitus markkinaoikeuteen 1 Kansallisen kynnysarvon suuruus on: tavarat ja palvelut terveydenhoito ja sosiaalipalvelut rakennus ja käyttöoikeusurakat Pykälät Tarjoaja, osallistumishakemuksen tehnyt ehdokas tai muu taho, jota asia koskee, voi saattaa asian markkinaoikeuden käsiteltäväksi tekemällä valituksen. Julkisista hankinnoista annetun lain 86 :n mukaan puitejärjestelyyn perustuvaan hankintaan ei saa hakea valittamalla muutosta, jollei markkinaoikeus myönnä asiassa käsittelylupaa. Lupa on myönnettävä, jos: 1) asian käsittely on lain soveltamisen kannalta muissa samanlaisissa asioissa tärkeää; tai 2) siihen on painava, hankintayksikön menettelyyn liittyvä syy. Jollei toisin säädetä, valitus on tehtävä kirjallisesti 14 päivän kuluessa siitä, kun asianosainen on saanut tiedon hankintaa koskevasta päätöksestä valitusosoituksineen. Valitus on tehtävä 30 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista, jos hankintayksikkö on tehnyt hankintasopimuksen hankintalain 78 :n 1 nojalla noudattamatta odotusaikaa. Valitus on tehtävä kuuden kuukauden kuluessa hankintapäätöksen tekemisestä siinä tapauksessa, että ehdokas tai tarjoaja on saanut tiedon hankintapäätöksestä valitusosoituksineen ja hankintapäätös tai valitusosoitus on ollut olennaisesti puutteellinen. Sähköistä tiedoksiantoa käytettäessä hankintapäätös oheisasiakirjoineen katsotaan saaduksi tiedoksi sinä päivänä, jolloin päätöksen oheisasiakirjoineen sisältävä sähköinen viesti on vastaanottajan käytettävissä tämän vastaanottolaitteessa

17 KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA ( 17 ) siten, että viestiä voidaan käsitellä. Tällaisena ajankohtana pidetään viestin lähettämispäivää, jollei asiassa esitetä luotettavaa selvitystä tietoliikenneyhteyksien toimimattomuudesta tai vastaavasta muusta seikasta, jonka johdosta sähköinen viesti on saapunut vastaanottajalle myöhemmin. Jos tiedoksianto toimitetaan postitse kirjeellä vastaanottajalle, vastaanottajan katsotaan saaneen asiasta tiedon seitsemäntenä päivänä sen lähettämisestä, jollei tiedoksiannon näytetä tapahtuneen myöhemmin. Käytettäessä todisteellista tiedoksiantotapaa, tiedoksianto katsotaan tapahtuneeksi saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. Valituksen sisältö Valituksessa on ilmoitettava hankinta-asia, jota valitus koskee, sekä valittajan vaatimukset ja niiden perusteet. Puitejärjestelyyn perustuvan hankinnan osalta valituskirjelmässä on esitettävä, minkä vuoksi käsittelylupa tulisi myöntää. Valituksessa on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatija on joku muu henkilö, valituksessa on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Lisäksi on ilmoitettava postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa. Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valituskirjelmä. Valitukseen on liitettävä alkuperäisenä tai jäljennöksenä päätös, johon haetaan muutosta, sekä todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta. Valitukseen on liitettävä asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi. Asiamiehen on liitettävä valituskirjelmään valtakirja, kuten hallintolainkäyttölain 21 :ssä säädetään. Valituksen toimittaminen Valitus on toimitettava markkinaoikeudelle. Valituksen tulee olla perillä valitusajan viimeisenä päivänä ennen markkinaoikeuden virka-ajan päättymistä. Itse tiedoksisaantipäivää ei lasketa mukaan. Hakemuksen voi toimittaa markkinaoikeuden kansliaan henkilökohtaisesti, asiamiestä käyttäen, lähetin välityksellä, postitse, telekopiona tai sähköpostin avulla kuten laissa sähköisestä asioinnista viranomaistoiminnassa (13/2003) säädetään. Jos vireillepanon viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa asiakirjat toimittaa markkinaoikeudelle ensiksi seuraavana arkipäivänä. Valituskielto Markkinaoikeuden toimivaltaan kuuluvasta asiasta ei saa tehdä kirkkolain (1054/1993) nojalla kirkollisvalitusta sillä perusteella, että päätös on julkisista hankinnoista annetun lain (348/2007) vastainen. Valituskielto perustuu kirkkolain 24 luvun 14 :n 3 momenttiin. Puitejärjestelyyn perustuvaan hankintaan ei saa hakea muutosta valittamalla, jollei markkinaoikeus myönnä asiassa käsittelylupaa hankintalain 86 :n mukaisesti. Muutoksenhausta ilmoittaminen hankintayksikölle Hankintalain 88 :n nojalla hankinta-asiaan muutosta hakevan on kirjallisesti ilmoitettava hankintayksikölle asian saattamisesta markkinaoikeuden käsiteltäväksi. Ilmoitus on toimitettava hankintayksikölle viimeistään silloin, kun hankintaa koskeva valitus toimitetaan markkinaoikeuteen. Ilmoitus on toimitettava hankintayksikön kohdassa I mainittuun osoitteeseen. Oikeudenkäyntimaksu Markkinaoikeuden osoite ja muut yhteystiedot Markkinaoikeus PL 118, HELSINKI Käyntiosoite: Erottajankatu 1-3 puh fax , sähköposti: markkinaoikeus@oikeus.fi Tuomioistuinten ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuista annetun lain (701/1993) 3 :n nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksu hallinto-oikeudessa 89 euroa ja markkinaoikeudessa 223 euroa jollei lain 6 tai 7 :stä muuta johdu. Yksityiskohtainen oikaisuvaatimusohje / valitusosoitus / hakemusosoitus liitetään pöytäkirjanotteeseen. 133 KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Puheenjohtaja päättää kokouksen kello

18 KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA ( 18 ) Puheenjohtaja Sihteeri A i m o I l o m ä k i Aimo Ilomäki R a i j a H o l t a r i Raija Holtari Pöytäkirja todettiin kokouksen kulun ja siinä tehtyjen päätösten mukaiseksi: Kotkassa 28. päivänä lokakuuta 2013 R i k u P i r i n e n Riku Pirinen S e p p o K a r j a l a i n e n Seppo Karjalainen

Hankintaoikaisuun on liitettävä asiakirjat, joihin vaatimuksen tekijä vetoaa, jolleivät ne jo ole hankintayksikön

Hankintaoikaisuun on liitettävä asiakirjat, joihin vaatimuksen tekijä vetoaa, jolleivät ne jo ole hankintayksikön Ohje 1 (1) Oikaisuohje Julkista hankintaa koskevaan päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun voidaan julkisista hankinnoista annetun lain (hankintalaki) mukaan hakea muutosta vaatimalla

Lisätiedot

Vaatimukseen on liitettävä asiakirjat, joihin vaatimuksen tekijä vetoaa, jolleivät ne jo ole hankintayksikön hallussa.

Vaatimukseen on liitettävä asiakirjat, joihin vaatimuksen tekijä vetoaa, jolleivät ne jo ole hankintayksikön hallussa. Muutoksenhakuohje Sivu 1 / 1 Oikaisuohje ja valitusosoitus ( 39) Oikaisuohje ja valitusosoitus Julkista hankintaa koskevaan päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun voidaan julkisista

Lisätiedot

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä asianosainen ja / tai kunnan jäsen.

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä asianosainen ja / tai kunnan jäsen. Sosiaali- ja terveyslautakunta MUUTOKSENHAKU 1. OIKAISUVAATIMUS Muutosta :ssä tehtyihin päätöksiin voi hakea Nurmijärven kunnan sosiaali- ja terveyslautakunnalta kirjallisella oikaisuvaatimuksella. Oikaisuvaatimus

Lisätiedot

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 )

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 ) VALITUSOSOITUS Valitusoikeus Kunnanvaltuuston päätökseen voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Päätökseen saa hakea muutosta se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen

Lisätiedot

HANKINTAOIKAISUOHJE JA VALITUSOSOITUS (Kynnysarvot ylittävissä hankinnois sa)

HANKINTAOIKAISUOHJE JA VALITUSOSOITUS (Kynnysarvot ylittävissä hankinnois sa) OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS HANKINTAOIKAISUOHJE JA VALITUSOSOITUS (Kynnysarvot ylittävissä hankinnois sa) Julkista hankintaa koskevaan päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun

Lisätiedot

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 )

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska ne koskevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 91 ) MUUTOKSENHAKUOHJE Oikaisuvaatimusoikeus Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon

Lisätiedot

Valituskirjassa on ilmoitettava

Valituskirjassa on ilmoitettava Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 2/2017 1 (1) Kuntayhtymän valtuuston valitusosoitus VALITUSOSOITUS Valitusoikeus ja -perusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai

Lisätiedot

Valitusosoitus. Muutoksenhakukielto

Valitusosoitus. Muutoksenhakukielto Valitusosoitus Muutoksenhakukielto Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa: : 21-22,

Lisätiedot

22, 23, 24, 26, 27, 28, 30, 31

22, 23, 24, 26, 27, 28, 30, 31 Peruspalvelukuntayhtymä Kallio Yhtymähallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä Pykälä 24.3.2017 22-31 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain

Lisätiedot

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo sekä antoi kirkkolain mukaiset oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoituksen.

Puheenjohtaja päätti kokouksen klo sekä antoi kirkkolain mukaiset oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoituksen. 98 Valitusosoitus ja kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen klo 19.40 sekä antoi kirkkolain mukaiset oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoituksen. Loppurukouksen piti Minna Latvala. OIKAISUVAATIMUSOHJEET

Lisätiedot

LUOTTAMUKSELLINEN

LUOTTAMUKSELLINEN LUOTTAMUKSELLINEN Lempäälän seurakunta OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kirkkoneuvosto 20.8.2019 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevat muutoksenhakukiellot

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 19.10.2015 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen pe rusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallis

Lisätiedot

Pykälät: 23 27, 35, 36 ja 37. Pykälät: 28, 29, 30, 31, 32, 33 ja 34. Pykälät: 28, 29, 30, 31, 32, 33 ja 34

Pykälät: 23 27, 35, 36 ja 37. Pykälät: 28, 29, 30, 31, 32, 33 ja 34. Pykälät: 28, 29, 30, 31, 32, 33 ja 34 Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 2/2017 1 (1) Kuntayhtymän hallituksen muutoksenhakuohje A. OIKAISUVAATIMUSOHJE Oikaisuvaatimusoikeus ja -perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain

Lisätiedot

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai

Lisätiedot

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/ (1) Kysterin johtokunnan muutoksenhakuohje A. OIKAISUVAATIMUSOHJE

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/ (1) Kysterin johtokunnan muutoksenhakuohje A. OIKAISUVAATIMUSOHJE Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2016 1 (1) Kysterin johtokunnan muutoksenhakuohje A. OIKAISUVAATIMUSOHJE Oikaisuvaatimusoikeus ja -perusteet Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Lisätiedot

Liite 3. Oikaisuohje ja valitusosoitus

Liite 3. Oikaisuohje ja valitusosoitus Liite 3. Oikaisuohje ja valitusosoitus Julkista hankintaa koskevaan päätökseen tai muuhun hankintamenettelyssä tehtyyn ratkaisuun voidaan julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016,

Lisätiedot

HANKINTAOIKAISU: Jäänhoitokoneen hankintapäätökseen

HANKINTAOIKAISU: Jäänhoitokoneen hankintapäätökseen Viranhaltijapäätös HANKINTAOIKAISU: Jäänhoitokoneen hankintapäätökseen Sivistysjohtajan 12.5.2015 16 tekemä viranhaltijapäätös koskien jäänhoitokoneen hankintaa, kumotaan hankintamenettelyssä tapahtuneen

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJET JA VALITUSOSOITUS JOUTSAN KUNTA Kunnanhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä perusteet kunnallisvalitusta,

Lisätiedot

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite:

Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite: OIKAISUVAATIMUSOHJEET Muutoksenhakukielto Kieltojen perusteet Oikaisuvaatimusohjeet Oikaisuvaatimusviranomainen ja -aika Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä

Lisätiedot

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 134 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla.

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 134 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite

Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite Ranuan kunta OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 10.6.2015 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen pe rusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä

Lisätiedot

Pöytäkirjan 2 ja 6 :issä tehtyihin päätöksiin tyytymätön saa tehdä kirjallisen oikai suvaatimuksen vesihuoltoliikelaitoksen johtokunnalle.

Pöytäkirjan 2 ja 6 :issä tehtyihin päätöksiin tyytymätön saa tehdä kirjallisen oikai suvaatimuksen vesihuoltoliikelaitoksen johtokunnalle. MUUTOKSENHAKU Oikaisuvaatimusohje Pöytäkirjan 2 ja 6 :issä tehtyihin päätöksiin tyytymätön saa tehdä kirjallisen oikai suvaatimuksen vesihuoltoliikelaitoksen johtokunnalle. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä

Lisätiedot

Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, katu- ja postiosoite:

Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, katu- ja postiosoite: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

89, 94, 95, 96, 98, 99, 100. Valituskieltojen perusteet: 89, 94, 95, 96, 98, 99, 100. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään:

89, 94, 95, 96, 98, 99, 100. Valituskieltojen perusteet: 89, 94, 95, 96, 98, 99, 100. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään: MUUTOKSENHAKUOHJE Toimielin Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokouspäivämäärä 19.12.2016 Pöytäkirja yleisesti nähtävänä 27.12.2016 Muutoksenhakukiellot Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n

Lisätiedot

Kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksistä, jotka koskevat virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa (KvesL 26 ), pykälät:

Kunnallisvalitusta ei saa tehdä päätöksistä, jotka koskevat virka- ja työehtosopimuksen tulkintaa (KvesL 26 ), pykälät: Muutoksenhakuohje, koulutuslautakunta Muutoksenhakukielto Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätökset koskevat vain valmistelua

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Toimielin Kokouspäivämäärä Tekninen lautakunta 30.9.2014 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Tämä pöytäkirja on pidetty yleisesti nähtävillä 10.5.2017. MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain (364/1995) 91

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimusoikeus Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai

Lisätiedot

:t 2, 4-5, 7 ja 9. :t 1 ja 8. :t 1 ja 8. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään:

:t 2, 4-5, 7 ja 9. :t 1 ja 8. :t 1 ja 8. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään: MUUTOKSENHAKUOHJE Toimielin Tekninen lautakunta Kokouspäivämäärä 27.1.2016 Pöytäkirja yleisesti nähtävänä 2.2.2016 Muutoksenhakukiellot Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla.

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 91 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

Kunnanhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä

Kunnanhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen pe rusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallis

Lisätiedot

Veriviljelyautomaatti

Veriviljelyautomaatti ILMOITUS HANKINTAPÄÄTÖKSESTÄ 1 (6) Veriviljelyautomaatti Hankinnan kuvaus Veriviljelyautomaatti, joka hankitaan nykyisen laitekannan täydennykseksi (kapasiteetin lisäys yhdelle toimipaikalle) Kuvaus kilpailutus-

Lisätiedot

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta.

Oikaisuvaatimuksen muoto ja sisältö Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti. Myös sähköinen asiakirja täyttää vaatimuksen kirjallisesta muodosta. Muutoksenhakukielto :t 35-38, 42-43 Muutoksenhakukielto Oikaisuvaatimusta ei saa tehdä päätöksistä jotka koskevat - yksinomaan valmistelua tai täytäntöönpanoa (KuntaL 91 ) - virka- tai työehtosopimuksen

Lisätiedot

Muutoksenhaku viranomaisen päätöksestä

Muutoksenhaku viranomaisen päätöksestä Muutoksenhaku viranomaisen päätöksestä Kunnallishallinnossa voidaan päätöksenteon jälkeen tutkia päätökseen ja päätöksentekoon liittyviä erimielisyyksiä ja virheellisyyksiä monin tavoin. Yleensä päätökseen

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kunnanhallitus/Lautakunta Kokouspvm Pykälä Sivu(t) 17.4.2019 46-55 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n

Lisätiedot

Päätöspöytäkirja 2/2017

Päätöspöytäkirja 2/2017 Päätöspöytäkirja 2/2017 Päätöspvm 22.8.2017 Hankinnat Porin kaupunki Tekninen toimiala Dnro PORI/1868/02.08.00/2017 Infrayksikön infran rakentaminen - toimintayksikön esimies Otsikko Länsiväylän - Tuorsniementien

Lisätiedot

Pykälät: ja 32-35

Pykälät: ja 32-35 Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 2/2018 1 (1) Kuntayhtymän hallituksen muutoksenhakuohje A. OIKAISUVAATIMUSOHJE Oikaisuvaatimusoikeus ja -perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain

Lisätiedot

Vetokaapit ISLAB 2A-tiloihin

Vetokaapit ISLAB 2A-tiloihin ILMOITUS HANKINTAPÄÄTÖKSESTÄ 1 (6) Vetokaapit ISLAB 2A-tiloihin Hankinnan kuvaus Kiinteiden vetokaappien hankinta Pohjois-Savon aluelaboratorion Puijon laboratorioiden KYSin sairaalan peruskorjaushankkeiden

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä.

Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimusajan päättymistä. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimusoikeus Oikaisuvaatimusviranomainen Oikaisuvaatimusaika Pöytäkirjan nähtäväksi asettaminen Oikaisuvaatimuksen sisältö ja toimittaminen Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä

Lisätiedot

Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 136 :n mukaan saa tehdä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 136 :n mukaan saa tehdä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Muutoksenhakuohjeet MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 136 :n mukaan saa tehdä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät

Lisätiedot

Rotem Sigma-tromboelastometrin hankinta

Rotem Sigma-tromboelastometrin hankinta ILMOITUS HANKINTAPÄÄTÖKSESTÄ 1 (6) Rotem Sigma-tromboelastometrin hankinta Hankinnan kuvaus Rotem Sigma-tromboelastometri ja Rotem Live -ohjelmisto potilastulosten Liveseurantaan etänä KYSin ja ISLABin

Lisätiedot

Päätöspöytäkirja 2/2018

Päätöspöytäkirja 2/2018 Päätöspöytäkirja 2/2018 Päätöspvm 9.5.2018 Hankinnat Porin kaupunki Tekninen toimiala Dnro TELA/831/10.03.01/2015 Infrayksikön infran rakentamisen toimintayksikön esimies Otsikko Liukuvalettavien reunakivien

Lisätiedot

Kirkkoherra Juha Rintamäki Seurakuntaneuvosto merkitsee selvityksen tiedoksi.

Kirkkoherra Juha Rintamäki Seurakuntaneuvosto merkitsee selvityksen tiedoksi. 392/2016 23 Helsingin seurakuntien vuositilasto 2015 Päätösehdotus Kirkkoherra Juha Rintamäki Seurakuntaneuvosto merkitsee selvityksen tiedoksi. Päätös Merkittiin tiedoksi. Selostus Helsingin seurakuntayhtymän

Lisätiedot

Seuraaviin päätöksiin liittyvien yksityisoikeudellisten asioiden käsittely kuuluu Helsingin käräjäoikeuden toimivaltaan:

Seuraaviin päätöksiin liittyvien yksityisoikeudellisten asioiden käsittely kuuluu Helsingin käräjäoikeuden toimivaltaan: HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRI MUUTOKSENHAKUOHJEET HUS-KUNTAYHTYMÄN HALLITUS Kokouspäivä 21.9.2015 Pykälät 102-108 Sivut 1-21 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Seuraaviin päätöksiin haetaan muutosta oikaisuvaatimuksella. Seuraaviin päätöksiin haetaan muutosta kunnallisvalituksella.

Seuraaviin päätöksiin haetaan muutosta oikaisuvaatimuksella. Seuraaviin päätöksiin haetaan muutosta kunnallisvalituksella. Muutoksenhakuohje Muutoksenhakukiellot Päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, jos päätös koskee kuntalain 91 :n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa työ- tai virkaehtosopimuksen

Lisätiedot

HallintolainkäyttöL 5 :n / muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla Pykälät ja valituskieltojen perusteet

HallintolainkäyttöL 5 :n / muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla Pykälät ja valituskieltojen perusteet VALITUSOSOITUS Pöytäkirja on yleisesti nähtävänä 3.2.2015. MUUTOKSENHAKUKIELTO Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

Päätöspöytäkirja 12/2018

Päätöspöytäkirja 12/2018 Päätöspöytäkirja 12/2018 Päätöspvm 11.6.2018 Hankinnat Porin kaupunki Tekninen toimiala Dnro PORI/1418/10.03.02/2018 Tilayksikön päällikkö Otsikko NOORMARKUN LÄHIPALVELUKESKUS, HAPPIKESKUKSEN HANKINTA

Lisätiedot

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kauniaisten kaupungin kirjaamosta (katso yhteystiedot oikaisuvaatimusohjeen alla).

Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kauniaisten kaupungin kirjaamosta (katso yhteystiedot oikaisuvaatimusohjeen alla). MUUTOKSENHAKUOHJEET Pöytäkirja Päätöstä koskevia pöytäkirjan otteita ja liitteitä voi pyytää Kauniaisten kaupungin kirjaamosta (katso yhteystiedot oikaisuvaatimusohjeen alla). Muutoksenhakukiellot ja kieltojen

Lisätiedot

Muutoksenhakuohjeet ( )

Muutoksenhakuohjeet ( ) Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) et (147-169 ) Muutoksenhakukiellot Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta tai valitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Muutoksenhakuohjeet MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai perusteet

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella.

Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Valtuusto tai kuntayhtymän ylintä päätösvaltaa käyttävä toimielin Ruoveden kunnanvaltuusto Valitusosoitus Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

MUUTOKSENHAKUOHJE. Muutoksenhakukielto :t 36, 37, 41, 42, 43, 45, 46, 47 MUUTOKSENHAKUKIELTO

MUUTOKSENHAKUOHJE. Muutoksenhakukielto :t 36, 37, 41, 42, 43, 45, 46, 47 MUUTOKSENHAKUKIELTO MUUTOKSENHAKUOHJE Muutoksenhakukielto :t 36, 37, 41, 42, 43, 45, 46, 47 MUUTOKSENHAKUKIELTO Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 :n

Lisätiedot

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä:

Oikaisuvaatimuksen saa tehdä: Valitusosoitus OIKAISUVAATIMUSOHJE (nro 1) Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. Oikaisuvaatimusoikeus Oikaisuvaatimuksen

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kunnanhallitus/Lautakunta Kokouspvm Pykälä Sivu(t) 16.5.2018 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n (410/2015)

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 11.4.2016 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen pe rusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Päätös 1 (7) Perusterveydenhuollon ja vanhusten laitoshoidon

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Päätös 1 (7) Perusterveydenhuollon ja vanhusten laitoshoidon Päätös 1 (7) Hammaslääkärityövoiman vuokraaminen Keiteleen hammashoitolaan Hankintapäätökset 6 / 2019 Valmistelija(t) hallintosihteeri Merja Harju, puh. 044 7171213 sähköpostiosoite: Merja.Harju@kuh.fi

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Muutoksenhakuohje

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginvaltuusto Muutoksenhakuohje Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (1) Liite K / / Kuntalain mukainen valitusosoitus (33 36 ) Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka

Lisätiedot

Kapillaarielektroforeesilaitteen hankinta

Kapillaarielektroforeesilaitteen hankinta ILMOITUS HANKINTAPÄÄTÖKSESTÄ 1 (7) Kapillaarielektroforeesilaitteen hankinta Hankinnan kuvaus ISLABin genetiikan laboratoriotutkimukset on keskitetty Pohjois-Savon aluelaboratorion Puijon laboratorioon,

Lisätiedot

Kokoontuminen Kotkan seurakuntakeskuksen eteen, Heinon pienoisbussi odottelee seurakuntakeskuksen edessä.

Kokoontuminen Kotkan seurakuntakeskuksen eteen, Heinon pienoisbussi odottelee seurakuntakeskuksen edessä. Aika: Tiistai 30 päivänä heinäkuuta 2013 klo 9.00 Paikka: Kokoontuminen Kotkan seurakuntakeskuksen eteen, Heinon pienoisbussi odottelee seurakuntakeskuksen edessä. Läsnä: Kai Holmberg puheenjohtaja Aimo

Lisätiedot

27 Viranhaltijapäätös 1 / 5

27 Viranhaltijapäätös 1 / 5 Viranhaltijapäätös 1 / 5 10 / 2018 / Hankintapäätös Liikuntatoimen pienoistraktorin hankinta Asiaselostus/perustelu Asian valmistelija: kunnossapitopäällikkö Juha Rojo puh. 0400 550732 Liikuntatoimi on

Lisätiedot

Valitusviranomainen Päätökseen 5 tyytymätön saa hakea muutosta kunnallisvalituksella Helsingin hallinto-oikeudelta.

Valitusviranomainen Päätökseen 5 tyytymätön saa hakea muutosta kunnallisvalituksella Helsingin hallinto-oikeudelta. MUUTOKSENHAKUOHJE Muutoksenhakukielto Päätöksistä 1-4, 6, 8-12 ei saa tehdä kunnallisvalitusta, koska päätökset kos kevat vain valmistelua tai täytäntöönpanoa (Kuntalaki 410/2015 136 ). Valitusviranomainen

Lisätiedot

OIKEUSMINISTERIÖN HANKINTA TEKNISTEN IT- KONSULTOINTIPALVELUIDEN PUITEJÄRJESTELYN SISÄISELLÄ KEVENNETYLLÄ KILPAILUTUKSELLA

OIKEUSMINISTERIÖN HANKINTA TEKNISTEN IT- KONSULTOINTIPALVELUIDEN PUITEJÄRJESTELYN SISÄISELLÄ KEVENNETYLLÄ KILPAILUTUKSELLA HANKINTAPÄÄTÖS 1 (5) 18.12.2013 0 VA 1 /5 3-/3-010 OIKEUSMINISTERIÖN HANKINTA TEKNISTEN IT- KONSULTOINTIPALVELUIDEN PUITEJÄRJESTELYN SISÄISELLÄ KEVENNETYLLÄ KILPAILUTUKSELLA Oikeusministeriön demokratia-,

Lisätiedot

Savonlinja Oy 0,610 38, , ,160

Savonlinja Oy 0,610 38, , ,160 Hankintapäätös 1 (5) 24.1.2019 VARELY/3047/2018 Jakelussa mainitut Hankintailmoitus 18.12.2018 Hankintapäätös Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen tarjouskilpailusta reittipohjaisista

Lisätiedot

Seuraaviin päätöksiin, jotka koskevat vain asian valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa kuntalain 91 :n mukaan hakea muutosta.

Seuraaviin päätöksiin, jotka koskevat vain asian valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa kuntalain 91 :n mukaan hakea muutosta. Muutoksenhakuohjeet Kunnanhallituksen päätöksiin Muutoksenhakukielto Seuraaviin päätöksiin, jotka koskevat vain asian valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei saa kuntalain 91 :n mukaan hakea muutosta. Oikaisuvaatimus

Lisätiedot

1(5) Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle

1(5) Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle 1(5) Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle taikka molemmat. 1 OHJEET HANKINTAOIKAISUVAATIMUKSEN

Lisätiedot

HANKINTAOIKAISUOHJE JA VALITUSOSOITUS MARKKINAOIKEUTEEN

HANKINTAOIKAISUOHJE JA VALITUSOSOITUS MARKKINAOIKEUTEEN MUUTOKSENHAKUOHJEET JULKINEN HANKINTA Kynnysarvon suuruiset ja sen ylittävät hankinnat HANKINTAOIKAISUOHJE JA VALITUSOSOITUS MARKKINAOIKEUTEEN Laki julkisista hankinnoista ja käyttöoikeussopimuksista (1397/2016)

Lisätiedot

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät ,

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät , Muutoksenhakuohjeet MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain perusteet valmistelua

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

OIKAISUVAATIMUSOHJEET Päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Perusturvalautakunta 25.02.2015 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain

Lisätiedot

Valitusosoitus. OIKAISUVAATIMUSOHJE (numero 1 A)

Valitusosoitus. OIKAISUVAATIMUSOHJE (numero 1 A) Valitusosoitus OIKAISUVAATIMUSOHJE (numero 1 A) Päätökseen tyytymätön, mikäli päätös ei ole luonteeltaan yksinomaan valmistelua tai täytäntöönpanoa, voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen Riihimäen kaupungin

Lisätiedot

Päätöspöytäkirja 5/2018

Päätöspöytäkirja 5/2018 Päätöspöytäkirja 5/2018 Päätöspvm 28.5.2018 Hankinnat Porin kaupunki Tekninen toimiala Dnro PORI/963/02.08.00/2018 Infran kunnossapidon esimies Otsikko Tiemerkintämassan hankinta 2018-2019 Asian esittely

Lisätiedot

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom. mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla:

Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom. mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRI MUUTOKSENHAKUOHJEET HUS-KUNTAYHTYMÄN TALOUS- JA KONSERNIJAOSTO Kokouspäivä 3.6.2015 Pykälät 37-41 Sivut 1-11 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista

Lisätiedot

Pöytäkirja on julkaistu HSL:n verkkosivuilla ( Muutoksenhakukielto ( , )

Pöytäkirja on julkaistu HSL:n verkkosivuilla ( Muutoksenhakukielto ( , ) MUUTOKSENHAKUOHJEET Pöytäkirja on julkaistu HSL:n verkkosivuilla (www.hsl.fi) 11.9.2018. Muutoksenhakukielto ( 102-103, 105-111) Päätöksiin, jotka koskevat vain asian valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 15.8.2016 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen pe rusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallis

Lisätiedot

HANKINTAPÄÄTÖS KÄRSÄMÄEN TERVEYS- JA SOSIAALIPALVELUJA KOSKEVASSA TARJOUSKILPAILUSSA

HANKINTAPÄÄTÖS KÄRSÄMÄEN TERVEYS- JA SOSIAALIPALVELUJA KOSKEVASSA TARJOUSKILPAILUSSA 26.1.2015 Kärsämäen kunta Keskuskatu 14 86710 KÄRSÄMÄKI S-posti: karsamaen.kunta@karsamaki.fi Attendo ryhmittymä (Attendo Oy & Attendo Terveyspalvelu Oy) Ilmoitettu virallinen sähköposti: satu.karvonen@attendo.fi

Lisätiedot

Hallintolain käyttölain / muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet.

Hallintolain käyttölain / muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet. Kaupunginhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 7.12.2015 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimus ta eikä perus

Lisätiedot

Tämän pöytäkirjan päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen (KuntaL 89 ).

Tämän pöytäkirjan päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen (KuntaL 89 ). MUUTOKSENHAKU Kirkkonummen perusturvalautakunnan 25.8.2016 pöytäkirjaan I OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKELPOISUUSKIELTO 92-95, 99, 101, 102, 103, 104, 105 ja 106 Päätöksestä, joka koskee vain valmistelua

Lisätiedot

Laajennus J2 urakoitsijavalinnat / kiinto- ja rst-kalusteurakka

Laajennus J2 urakoitsijavalinnat / kiinto- ja rst-kalusteurakka Päätöspöytäkirja 1(5) Laajennus J2 urakoitsijavalinnat / kiinto- ja rst-kalusteurakka Selostus asiasta Tilapalvelut kilpailutti Laajennus J2:n urakoitsijat rajoitetulla menettelyllä. Kiinto- ja rst-kalusteurakan

Lisätiedot

DELFIA Xpress laitteisto sikiön kehityshäiriöiden seulontoihin

DELFIA Xpress laitteisto sikiön kehityshäiriöiden seulontoihin 1 (6) DELFIA Xpress laitteisto sikiön kehityshäiriöiden seulontoihin Hankinnan kuvaus Itä-Suomen laboratoriokeskuksen liikelaitoskuntayhtymän sikiöseulonnat on keskitetty Kuopion Savotalon laboratorioon.

Lisätiedot

Muutoksenhakuosoitukset

Muutoksenhakuosoitukset Muutoksenhakuosoitukset Valitusosoitus OIKAISUVAATIMUSOHJE Tähän päätökseen tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Päätökseen ei saa hakea muutosta valittamalla tuomioistuimeen. Oikaisuvaatimusoikeus

Lisätiedot

HValL 3 :n 1 mom. / muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa ha kea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet

HValL 3 :n 1 mom. / muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa ha kea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet O I K A I S U V A A T I M U S O H J E E T Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta ei kä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista.

Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Savonlinnan kaupunginhallituksen kokous 9.10.2017 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kuntalain 91 (365/1995), (kuntalaki 136, 410/2015, voimaantulo 1.6.2017), mukaan seuraavista päätöksistä ei

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä. Muutoksenhakukiellot. Oikaisuvaatimusohjeet

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä. Muutoksenhakukiellot. Oikaisuvaatimusohjeet Toimielin OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä Muutoksenhakukiellot Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Tämä pöytäkirja on pidetty yleisesti nähtävillä 27.11.2017 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain (410/2015) 136

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä Tekninen lautakunta Muutoksenhakukiellot. Oikaisuvaatimusohjeet

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä Tekninen lautakunta Muutoksenhakukiellot. Oikaisuvaatimusohjeet OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Toimielin Kokouspäivämäärä Tekninen lautakunta 15.6.2017 Muutoksenhakukiellot Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Tekninen lautakunta Kokouspvm Pykälä Sivu(t) MUUTOKSENHAKUKIELLOT 20.3.2019 29-45 52- Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n (410/2015)

Lisätiedot

Päätöspöytäkirja 69/2017

Päätöspöytäkirja 69/2017 Päätöspöytäkirja 69/2017 Pelastusjohtaja Päätöspvm 13.12.2017 Hankinnat Dnro SATPEL/2790/02.08.00/2017 Otsikko Kahden sammutusauton hankinta Asian esittely ja perustelut Pelastuslaitos on pyytänyt tarjoukset

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kunnanhallitus/Lautakunta Kokouspvm Pykälä Sivu(t) 6.6.2018 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n (410/2015)

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (6) Tietohallintojohtaja

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (6) Tietohallintojohtaja Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (6) Intranetin ylläpitosopimus jatkuvasta palvelusta TRE:841/07.01.02/2017 Lisätietoja päätöksestä Tietohallintojohtaja Jarkko Oksala, puh. 050 5588958, etunimi.sukunimi@tampere.fi

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Tekninen lautakunta. :t 74, 86, 87. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Tekninen lautakunta. :t 74, 86, 87. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Tekninen lautakunta :t 74, 86, 87 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus tekniselle lautakunnalle. Oikeus

Lisätiedot

Aika: Keskiviikkona 24. huhtikuuta 2013 kello 12.00-13.25. Paikka Kotkan seurakuntakeskus, Kokoushuone 1

Aika: Keskiviikkona 24. huhtikuuta 2013 kello 12.00-13.25. Paikka Kotkan seurakuntakeskus, Kokoushuone 1 KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA ( 1 ) Aika: Keskiviikkona 24. huhtikuuta 2013 kello 12.00-13.25. Paikka Kotkan seurakuntakeskus, Kokoushuone 1 Läsnä: Kai Holmberg puheenjohtaja Aimo Ilomäki varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Yhteinen kirkkoneuvosto päättää merkitä tuomiokapitulin päätöksen tiedoksi ja saattaa sen myös yhteiselle kirkkovaltuustolle tiedoksi.

Yhteinen kirkkoneuvosto päättää merkitä tuomiokapitulin päätöksen tiedoksi ja saattaa sen myös yhteiselle kirkkovaltuustolle tiedoksi. 602/2015 81 Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulin vahvistuspäätös yhteisen kirkkovaltuuston 14.6.2018 58 tekemään päätökseen (Kiinteän omaisuuden vuokraus: Malminkartanossa sijaitseva tontti 91-33-249-001)

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Liikelaitosten johtokunta. :t 46, 47, 51, 52, 53, 54, 55, Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Liikelaitosten johtokunta. :t 46, 47, 51, 52, 53, 54, 55, Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Liikelaitosten johtokunta :t 46, 47, 51, 52, 53, 54, 55, Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus Kouvolan

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Viranhaltijapäätös 1 ( 5) Kaupunginjohtaja Hankintapäätös

Kajaanin kaupunki Viranhaltijapäätös 1 ( 5) Kaupunginjohtaja Hankintapäätös Kajaanin kaupunki Viranhaltijapäätös 1 ( 5) KAJDno-2018-1045 Kajaanin Lyseon sähköurakka Kajaanin kaupungin tilakeskus on pyytänyt EU:n kynnysarvon ylittävästä Kajaanin Lyseon sähöurakasta (alistettu sivu-

Lisätiedot

MUUTOKSENHAKUKIELTO. Oikaisuvaatimus Kunnallisvalitus. :t 95, 96, 98

MUUTOKSENHAKUKIELTO. Oikaisuvaatimus Kunnallisvalitus. :t 95, 96, 98 MUUTOKSENHAKUKIELTO Oikaisuvaatimus Kunnallisvalitus :t 95, 96, 98 Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta sen vuoksi, että päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa

Lisätiedot

Pöytäkirja on julkaistu HSL:n verkkosivuilla ( Muutoksenhakukielto ( 92, 93, ) Muutoksenhakukielto hankinta-asiassa ( 96)

Pöytäkirja on julkaistu HSL:n verkkosivuilla ( Muutoksenhakukielto ( 92, 93, ) Muutoksenhakukielto hankinta-asiassa ( 96) MUUTOKSENHAKUOHJEET Pöytäkirja on julkaistu HSL:n verkkosivuilla (www.hsl.fi) 23.8.2018. Muutoksenhakukielto ( 92, 93, 98-101) Päätöksiin, jotka koskevat vain asian valmistelua tai täytäntöönpanoa, ei

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta Asianro 1160/ /2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kuntatekniikkaliikelaitoksen johtokunta Asianro 1160/ /2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2013 1 (1) 24 Asianro 1160/00.02.03/2013 KTL tiedonannot 2013 Toimitusjohtaja, henkilöstöasiat 4 Henkilökohtaisen lisän myöntäminen / Terhi Holländer 5 Teknisen henkilöstön

Lisätiedot

HvalL 3 1 mom./muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla.

HvalL 3 1 mom./muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. SIVISTYSTOIMEN LAUTAKUNTA MUUTOKSENHAKU Kokouspäivämäärä 25.7.2019 67-74 Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnal

Lisätiedot