Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, kokoustila Yrittäjä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, kokoustila Yrittäjä"

Transkriptio

1 PÖYTÄKIRJA 8/ (29) Yhtymähallitus AIKA klo 15:00-18:45 PAIKKA Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, kokoustila Yrittäjä KÄSITELLYT ASIAT 95 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 96 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 4 97 AJANKOHTAISKATSAUS 5 98 YLÄ-SAVON LLE TULLEET SÄHKÖPOSTIVIESTIT 99 YLÄ-SAVON SEUTUSOPIMUKSEN JOHTOKUNNAN JÄSENTEN NIMITTÄMINEN 100 OSAVUOSIKATSAUS JÄRJESTÄMISLUPAPÄÄTÖS YHTEISHAUN ALOITUSPAIKAT 2018 SYKSYLLÄ ALKAVAAN PT -KOULUTUKSEEN 103 TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA , VALMISTELUN TILANNE 104 YHTYMÄVALTUUSTON JÄSENEN JA VARAJÄSENEN VAIHTUMINEN 105 HAETTAVAT KEHITTÄMISHANKKEET YLÄ-SAVON AMMATTIOPISTON JA SAVONLINNAN AMMATTI- JA AIKUISOPISTON YHTEISSEMINAARI 107 MUUT ASIAT PÖYTÄKIRJAT, VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET JA TIEDOKSI MERKITTÄVÄT ASIAT 109 TARKASTUSLAUTAKUNNAN JÄSENTEN TARKISTAMINEN 110 KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN JA SEURAAVA KOKOUS

2 PÖYTÄKIRJA 8/ (29) AIKA klo 15:00-18:45 PAIKKA Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, kokoustila Yrittäjä Läsnä Kauppinen Kyösti Puheenjohtaja Juutinen Tiina Jäsen Kokkonen Mira Jäsen Riihola Kari 1. Varapuheenjohtaj a Tikka Tommi Jäsen Tikkanen Birgit Jäsen Turunen Ari Jäsen Rusanen Juha-Pekka Yvalt pj Ronkainen Harri Yvalt varapj Partanen Kalevi Yvalt 2 varapj Puumalainen Kari Ky:n johtaja, esittelijä Harjula Päivi Talousjohtaja Jalkanen Pia Sihteeri Hiltunen Kauko Varajäsen Poissa Hirvonen Pave 2. Varapuheenjohtaj a Tuhkanen Anna-Liisa Jäsen ALLEKIRJOITUKSET Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Kyösti Kauppinen Pia Jalkanen KÄSITELLYT ASIAT PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Iisalmi Mira Kokkonen Kari Riihola PÖYTÄKIRJA YLEISESTI NÄHTÄVILLÄ Iisalmi sihteeri Pia Jalkanen

3 PÖYTÄKIRJA 8/ (29) Yhtymähallitus KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS YHALL 95 Yhtymähallitus on päätösvaltainen, kun paikalla on yhtymähallituk sen jäse nistä enemmän kuin puolet. Yh:n jäsenet Kyösti Kauppinen Pave Hirvonen Tiina Juutinen Mira Kokkonen Kari Riihola Tommi Tikka Birgit Tikkanen Anna-Liisa Tuhkanen Ari Turunen Varajäsenet Esko Ryhänen Kauko Hiltunen Pia Kyyrö-Harju Emmi Tikkanen Esa Marin Pasi Hyytiäinen Irma Korhonen Mirja Pelkonen Onni Savolainen Yhtymävaltuuston puheenjohtajat Juha-Pekka Rusanen Harri Ronkainen Kalevi Partanen Viranhaltijat Kari Puumalainen, kuntayhtymän johtaja Päivi Harjula, talousjohtaja Todettiin kokous laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

4 PÖYTÄKIRJA 8/ (29) Yhtymähallitus PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA YHALL 96 Aakkosjärjestyksessä ovat vuorossa Mira Kokkonen ja Kari Riihola. Valittiin pöytäkirjan tarkastajiksi Mira Kokkonen ja Kari Riihola.

5 PÖYTÄKIRJA 8/ (29) Yhtymähallitus AJANKOHTAISKATSAUS YHALL 97 Valmistelija: Kari Puumalainen p , Päivi Harjula p Kuntayhtymän johtaja ja talousjohtaja käyvät läpi lyhyesti Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän toimintaan liittyviä ajankohtaisia ja tulevia asioita. Kuntayhtymän johtaja: Yhtymähallitus merkitsee esittelyn tiedoksi. Esittely merkitään tietoon saatetuksi.

6 PÖYTÄKIRJA 8/ (29) Yhtymähallitus YLÄ-SAVON LLE TULLEET SÄHKÖPOSTIVIESTIT YHALL 98 Yhtymähallituksen puheenjohtaja Kyösti Kauppinen, valtuuston puheenjohtaja Juha-Pekka Rusanen kymmenille Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän luottamushenkilöille, esimiehille ja työntekijöille saapui useita sähköpostiviestejä toimittaja xxxx:ltä. Viestien kirjoitustyyli- ja sävy oli erittäin uhkaileva, ja niissä annettiin ymmärtää Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän viranhaltija- ja luottamushenkilöjohdon syyllistyneen erittäin raskaisiin rikoksiin ja rikkomuksiin. Viestien sisältö vahingoittaa kuntayhtymän, ammattiopiston ja toimivan viranhaltijajohdon mainetta ja saa aikaan merkittävää vahinkoa. Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän elokuussa valittu uusi hallitus kävi suunnittelukokouksessaan läpi saapunutta kirjeaineistoa ja on kuullut kuntayhtymän viranhaltijoita, aikaisempia hallituksen jäseniä sekä muita asiantuntijoita vakavimpien syytösten osalta. Yhtymähallitus on myös käynyt läpi kuntayhtymän toimintajärjestelmän toimivuuden esitettyjen väitteiden osalta ja tutustunut keskeisiin asioihin liittyviin päätöksiin. Kuntayhtymän tarkastuslautakunnassa pitkään toimineet jäsenet ovat ottaneet asiaan kantaa ja toteavat, että oppilaitosta on johdettu asianmukaisesti, erittäin vaikeassa toimintaympäristön muutoksessa. Myös tilintarkastusyhteisö työntekijöineen on vahvistanut asian vuosittaisissa tilintarkastuskertomuksissaan, eikä kuntayhtymän tai viranhaltijajohdon toiminnassa tai kuntayhtymän sisäisen valvonnan toimivuudessa ole ollut moitittavaa. Hallituksen ja valtuuston puheenjohtajien kanssa on käyty läpi viesteihin liittyviä muita väitteitä eikä selvityksissä ole löytynyt kirjeissä väitettyjä lainvastaisuuksia. Kuntayhtymän organisaatio ja johtamisjärjestelmä on rakennettu prosessimaisen toiminnan mukaisesti ja se on nykymuodossaan otettu käyttöön Samalla järjestelmään on liitetty sähköiset raportointijärjestelmät, joilla kuntayhtymän tulostietoa pystyy seuraamaan ajantasaisesti hyvin monella eri tasolla useasta eri näkökulmasta. Kuntayhtymän johtamisjärjestelmä on rakennettu siten, että mahdolliset jääviys ym. ongelmat on etukäteen tunnistettu ja ratkaistu. Kuntayhtymän toimintaprosesseissa on useita toiminnan laadun varmistamiseen liittyviä toimintamalleja, joilla voidaan vähentää toiminnan virheiden määrää ja puuttua epätarkoituksenmukaiseen toimintaan. Kuntayhtymän toiminnalliset ja taloudelliset tulokset vuosina ovat olleet talouden leikkauksiin suhteutettuna erinomaisia ja keskeiset koulutustoiminnan tunnusluvut ovat selkeästi ajanjaksona parantuneet.

7 PÖYTÄKIRJA 8/ (29) Tämän voi todentaa sekä opetus- ja kulttuuriministeriön ammatillisen koulutuksen tulosrahoitusmittaristosta, jossa kuntayhtymän sijoitus suurten, monialaisten koulutuksen järjestäjien joukossa on ao. jaksolla noussut sijalta 23 (vuoden 2014 tulosrahoituspäätös, mittausvuosi 2011) sijalle 8 (vuoden 2017 tulosrahoituspäätös, mittausvuosi 2014). Kuntayhtymän oman laatujärjestelmän mittaustiedot osoittavat myös muiden tulosmittareiden kehittymisen. Koulutuksen läpäisy on noussut vuoden ,3%:sta vuoden ,7 %:iin. Opiskelijatyytyväisyys (ammatillisen peruskoulutuksen päättökysely) on noussut vuoden ,35:stä vuoden ,74:ään. Työolobarometrin tulos (timantin keskiarvo) on parantunut vuoden ,47:stä vuoden ,6:een. Vuonna 2016 kuntayhtymä sijoittui verrokkikuntayhtymien joukossa (11 kuntayhtymää) sijalle 4. Esimiestyössä kuntayhtymä oli sijalla 2. Myös muiden mittareiden osalta positiivinen kehittyminen on selkeästi havaittavissa ja osoitettavissa. Osoituksena tästä on myös se, että kuntayhtymä on osallistunut vuosina kaksi kertaa ammatillisen koulutuksen laatupalkintokilpailuun ja on molemmilla kerroilla päässyt kuuden parhaan koulutuksen järjestäjän joukkoon. Tänäkin vuonna kuntayhtymä on arvioitavien (kuuden parhaan) järjestäjän joukossa ja arviointikäynti tehdään Kuntayhtymän taloutta on hoidettu lakien ja asetusten mukaisesti ja kuntayhtymä on kyennyt pitämään talouden kokonaistuloksen vuoteen 2016 saakka positiivisena huolimatta n. 25%:n ja 7 miljoonan euron rahoituksen vähentymisestä. Vuoden 2017 osalta kuntayhtymän tilinpäätöksen arvioidaan olevan miinusmerkkinen. Tämä johtuu suunnitellusta ja tietoisesta päätöksestä, jotta tarvittaviin sopeutustoimiin on voitu saada lisäaikaa. Kuntayhtymän käyttämä Asianajotoimisto Krogerus Oy on laatinut kuntayhtymän pyynnöstä esityksen tutkintapyynnöstä Itä-Suomen poliisilaitokselle, jossa pyydetään selvittämään, täyttääkö tapahtumat kunnianloukkauksen tai muun rikoksen tunnusmerkit. Tutkintapyynnössä pyydetään myös selvittämään, onko joku muu henkilö tai henkilöt syyllistyneet salassapitorikokseen, virkasalaisuuden rikkomiseen tai muuhun mahdollisesti soveltuvan tunnusmerkistön rikokseen liittyen kyseisiin tapahtumiin. Kuntayhtymässä on pidetty sisäinen henkilöstöinfo , jonka yhteydessä asiaa on selvitetty puheenjohtajien toimesta henkilöstölle ja samalla kuultu henkilöstöä sekä vastattu henkilöstön esittämiin kysymyksiin. Henkilöstön edustaja totesikin tilaisuudessa, että hän ei tunnista kirjeissä kuvattua oppilaitosta, Ylä-Savon ammattiopisto se ei ainakaan ole. Myös monet muut oppilaitoksen työntekijät ovat kokeneet saapuneet kirjeet ja näihin liittyvän lehtikirjoittelun ala-arvoiseksi ja heidän työtään loukkaavaksi. Yhtymähallituksen puheenjohtaja:

8 PÖYTÄKIRJA 8/ (29) Yhtymähallitus on tutustunut saapuneisiin kirjeisiin, tehtyihin selvityksiin, kuntayhtymän laadunhallintajärjestelmään sekä kuullut nykyistä ja entistä viranhaltijajohtoa sekä henkilöstön keskuudestaan valitsemaa johtoryhmän jäsentä/henkilöstön edustajaa. Tapauksen yhteydessä on käyty asiaa läpi myös kuntayhtymän tilintarkastusyhteisön kanssa. Tehdyissä selvityksissä ei ole tullut esille kirjeissä väitettyjä lainvastaisuuksia. Yhtymähallitus toteaa lähetettyjen kirjeiden ja niiden laajan jakelun vahingoittavan sekä kuntayhtymää, sen edellistä luottamushenkilöhallintoa ja toimivaa johtoa ja toteaa kirjeiden väittämien täyttävän kunnianloukkauksen tunnusmerkistön. Näin ollen kuntayhtymä päättää osaltaan yhtyä viranhaltijajohdon yhdessä asianajotoimiston kanssa laatimaan tutkintapyyntöön. Yhtymähallitus toteaa, että saapuneen kirjekampanjan tavoitteena on mitä ilmeisimmin ollut edellisen hallituksen sekä viranhaltijajohdon tietoinen mustamaalaaminen. Yhtymähallitus toteaa, että edellisen yhtymähallituksen ja viranhaltijoiden tekemät päätökset on tehty lainmukaisesti. Päätökset, joista on tehty oikaisupyyntö, on käsitelty asianmukaisesti. Tämän ovat myös tarkastuslautakunta ja tilintarkastusyhteisö osaltaan vahvistaneet. Yhtymähallitus toteaa myös, että kuntayhtymän viranhaltijajohto on toiminut erittäin vaikeassa muutostilanteessa lakien ja asetusten sekä yhtymähallituksen antamien tavoitteiden ja ohjeiden mukaisesti. Yhtymähallitus toteaa, että kuntayhtymän johtavat viranhaltijat nauttivat yhtymähallituksen täyttä luottamusta. Päätöksenteon ajaksi esteellisinä poistuivat: Kari Puumalainen Päivi Harjula Pia Jalkanen Tiina Juutinen Hallitus hyväksyi päätösesityksen seuraavilla lisäyksillä. Yhtymähallitus ymmärtää ammatillisenkoulutuksen muutospaineen aiheuttamat haasteet kaikkien toimijoiden kannalta. Henkilöstön hyvinvointiin ja onnistuneeseen sisäiseen ja ulkoiseen viestintään on erityisesti tästä syystä kiinnitettävä huomiota myös jatkossa.

9 PÖYTÄKIRJA 8/ (29) Yhtymähallitus Yhtymähallitus YLÄ-SAVON SEUTUSOPIMUKSEN JOHTOKUNNAN JÄSENTEN NIMITTÄMINEN YHALL 85 Valmistelija: Kari Puumalainen, p Ylä-Savon seutusopimuksen johtokunta on Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän toimielin, joka kuntien ja Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän välisellä sopimuksella käsittelee ja päättää seuturahan käytöstä Ylä-Savon alueella. Seutusopimuksen tehtävistä ja toimivallasta on määräykset hallintosäännön 5.4 pykälässä. Sopimuksen mukaisesti jäseniksi kutsutaan seuturahaa myöntävien kuntien edustajat (5), Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän edustaja (1) sekä alueen elinkeinoelämän edustajat (2) sekä näille henkilökohtaiset varajäsenet. Toimikunnan jäsenet nimetään pääsääntöisesti valtuustokausiksi ja sen muodostamissa noudatetaan Laki naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta ( /609) 4a :n mukaista menettelyä jäsenten nimittämisessä. Toimikunnassa on osallistumis- ja puheoikeus myös sopimuksessa mukana olevien kuntien johtajilla sekä Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän johtajalla. Toimikunnan esittelijänä toimii Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän kehitysjohtaja. Saapuneet jäsenesitykset annetaan kokouksessa. Kuntayhtymän johtaja: Yhtymähallitus käy saapuneet esitykset läpi ja tekee päätöksen seuturahatoimikunnan jäsenistä ja varajäsenistä. Jäsenet nimitetään tehtäväänsä jäljellä olevan valtuustokauden ajaksi. Samalla se päättää, että toimikunnassa on läsnäolo- ja puheoikeus sopimuksessa mukana olevien kuntien johtajilla sekä Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän johtajilla. Toimikunnan esittelijänä toimii Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän kehitysjohtaja. Toimikunnan kokouksista maksetaan kokouspalkkiot Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän palkkiosäännön mukaisesti. Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän edustajaksi valitiin yksimielisesti Kari Riihola. Kaikkia jäsenesityksiä ei ole saatu kokoukseen mennessä, joten asia jätetään pöydälle.

10 PÖYTÄKIRJA 8/ (29) Toimenpiteet: yhtymähallitukselle YHALL 99 Valmistelija: Kari Puumalainen, p Edellisen kokouksen jälkeen esitys seutusopimuksen johtokunnan jäsenestä ja varajäsenestä on saapunut Kiuruvedeltä, Iisalmen kaupunki käsittelee asiaa hallituksen kokouksessa lokakuun alussa. Kuntayhtymän johtaja: Yhtymähallitus nimittää seutusopimuksen johtokunnan jäsenet ja varajäsenet kaudelle Iisalmen kaupungin osalta johtokunnan jäsenenä toimii nykyinen edustaja kunnes uusi edustaja on saatu valittua. Jäsenet nimitetään tehtäväänsä jäljellä olevan valtuustokauden ajaksi. Samalla se päättää, että toimikunnassa on läsnäolo- ja puheoikeus sopimuksessa mukana olevien kuntien johtajilla sekä Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän johtajalla. Toimikunnan esittelijänä toimii Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän kehitysjohtaja. Toimikunnan kokouksista maksetaan kokouspalkkiot Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän palkkiosäännön mukaisesti. Päätettiin esityksen mukaisesti. Kaudella toimikunnassa toimivat seuraavat henkilöt: Jäsen Varajäsen Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä Kari Riihola Esa Marin Yrittäjät / yritykset Tarja Arbelius Kirsi Niva Yrittäjät / yritykset Anne Ryan-Maskulainen Pia Hortling Vieremän kunta Minna Partanen Eveliina Vidgren Sonkajärven kunta Merja Tuominen Riitta Tommila Kiuruveden kaupunki Rauno Pikkarainen Risto Juntunen Lapinlahden kunta Jari Auhtola Ari Väisänen Iisalmen kaupunki Iivo Polvi jatkaa, kunnes uusi edustaja on valittu

11 PÖYTÄKIRJA 8/ (29) Yhtymähallitus OSAVUOSIKATSAUS YHALL 100 Valmistelija:Päivi Harjula p , Kari Puumalainen p Yhtymävaltuusto on hyväksynyt Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän Toiminta- ja taloussuunnitelman vuosille Yhtymävaltuusto on lisäksi tehnyt muutoksia suunnitelman investointiosaan kokouksessaan , 8. Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän osavuosikatsaus ajalta sisältää toiminnallisten tavoitteiden sanalliset arvioinnit, toiminnan tavoitteista johdettujen mittarien toteumat sekä talouden toteutumaraportin. Koko kuntayhtymän tilikauden tulos on 0,136 M. Tilikauden tulos on toteutunut suunnitelman mukaisesti. Investointiosan toteutumaprosentti on 39 %. Investointimenoihin on budjetoitu 4,0 miljoonaa ja toteutunut 1,5 miljoonaa euroa elokuun loppuun mennessä. Kuntayhtymän kassatilanne on pysynyt edelleen hyvänä. Henkilöstömäärä oli 207 ja se on 26 henkilöä vähemmän kuin vuotta aiemmin ja 10 vähemmän kuin tilinpäätöksessä Toiminnallisten tavoitteiden toteutumistilanne, mittaritiedot sekä tuloslaskelmat on esitetty esityslistan liitteenä olevassa osavuosikatsauksessa. Kuntayhtymän johtaja: Yhtymähallitus merkitsee raportin tiedoksi. Todettiin saatetuksi tiedoksi Liitteet Osavuosikatsaus (ID 27552)

12 PÖYTÄKIRJA 8/ (29) Yhtymähallitus JÄRJESTÄMISLUPAPÄÄTÖS 2018 YHALL 101 Opetus- ja kulttuuriministeriö on lähettänyt ammatillisen koulutuksen järjestäjille kirjeen OKM/185/531/2017. Kirjeessä ministeriö käy läpi ammatillisen koulutuksen reformiin liittyvää järjestämislupien uudistamista. Hallituksen esityksessä laiksi ammatillisesta koulutuksesta ja eräiksi siihen liittyviksi laeiksi (HE 39/2017 vp) tutkintojen myöntämis- ja koulutuksen järjestämisoikeudesta ehdotetaan päätettäväksi yhdellä ammatillisen koulutuksen järjestämisluvalla nykyisten erillisten ammatillisen peruskoulutuksen ja lisäkoulutuksen luvan sijaan. Uudessa tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluvassa päätettäisiin seuraavista asioista: - tutkinnot, joita koulutuksen järjestäjällä on oikeus myöntää ja joihin se voi järjestää tutkintokoulutusta. - oikeus järjestää valmentavaa koulutusta eli ammatilliseen koulutukseen valmentavaa koulutusta taikka työhön ja itsenäiseen elämään valmentavaa koulutusta. - oikeus järjestää kaupunkiraideliikenteen ja ilmailualan koulutusta - oikeus toimia kuorma- ja linja-autonkuljettajien ammattipätevyydestä annetun lain (273/2007) 10 :ssä tarkoitettuna perustason ammattipätevyys-koulutusta antavana koulutuskeskuksena. - oikeus järjestää tutkintoja ja koulutusta myös työvoimakoulutuksena. Järjestämislupa voitaisiin myös rajata koskemaan vain työvoimakoulutusta. - opetus- ja tutkintokieli - ensisijainen toiminta-alue - opiskelijavuosien vähimmäismäärä - muut tutkintojen ja koulutuksen järjestämiseen liittyvät oikeudet, velvollisuudet, ehdot sekä kehittämis- ja muut tehtävät, kuten: velvollisuus järjestää järjestämisluvassa tarkoitettuja tutkintoja ja valmentavaa koulutusta vaativaan erityiseen tukeen oikeutetuille opiskelijoille sekä velvollisuus huolehtia erityisen tuen kehittämis-, ohjaus- ja tukitehtävistä laajennettu oppisopimuskoulutuksen järjestämistehtävä oikeus järjestää sisäoppilaitosmuotoista koulutusta oikeus järjestää vankilaopetusta muut tehtävät, esim. urheilijakoulutus tai velvollisuus järjestää tiettyä tutkintoa Nykytilasta poiketen ammatillista osaamista syventävän tai täydentävän koulutuksen eli voimassa olevan lainsäädännön mukaisen tutkintoon johtamattoman ammatillisen lisäkoulutuksen järjestämislupaa ei voitaisi enää yksistään myöntää, vaan tämän koulutuksen järjestäjällä tulisi aina olla myös tutkintokoulutuksen järjestämislupa. Järjestämisluvan mukaisiin tutkintoihin liittyvää ammatillista osaamista syventävää tai täydentävää tutkintoon johtamatonta koulutusta voitaisiin järjestää ilman erillistä mainintaa

13 PÖYTÄKIRJA 8/ (29) luvassa eli suoraan lain nojalla. Jatkossa oppisopimuskoulutuksen järjestämistä ei enää erikseen säänneltäisi järjestämisluvassa. Koulutuksen järjestäjä voisi järjestää oppisopimuskoulutusta kaikissa järjestämisluvan mukaisissa tutkinnoissa. Poikkeuksen muodostaisi uusi laajennettu oppisopimuskoulutuksen järjestämistehtävä, joka antaisi tehtävän saaneelle koulutuksen järjestäjälle nykytilaa vastaavasti oikeuden järjestää koulutuksen hankinnan kautta oppisopimuskoulutuksena kaikkia tutkintorakenteeseen kuuluvia tutkintoja eli myös muita kuin järjestämisluvassa määrättyjä tutkintoja ja koulutusta. Tutkintotavoitteinen ja osa tutkintoon johtamattomasta työvoimakoulutuksesta tulisi osaksi opetus- ja kulttuuriministeriön hallinnoimaa ammatillista koulutusta vuoden 2018 alusta. Työvoimakoulutuksen järjestäminen olisi järjestämisluvassa määrättävä oikeus. Lakiesityksen 133 :n mukaisesti voimassa olevan ammatillista peruskoulutusta ja ammatillista aikuiskoulutusta koskevan lainsäädännön nojalla myönnettyjen ammatillisen peruskoulutuksen ja lisäkoulutuksen järjestämislupien sekä tehtyjen näyttötutkintojen järjestämissopimusten voimassaolo päättyisi ammatillisen koulutuksen lain voimaan tullessa Niiden koulutuksen järjestäjien, joilla on voimassa oleva järjestämislupa, ei kuitenkaan tarvitsisi hakea uutta järjestämislupaa. Opetus- ja kulttuuriministeriö muuttaa voimassa olevat luvat uudenmuotoisiksi järjestämisluviksi. Uudet järjestämisluvat myönnetään syyskuun loppuun mennessä 2017, mikäli uusi laki on vahvistettu. Ministeriö laatii koulutuksen järjestäjille ehdotuksen uusista järjestämisluvista kesäkuun alussa. Tässä yhteydessä koulutuksen järjestäjät voivat hakea lupansa sisältöön muutoksia. Järjestäjät voivat hakea myös sellaisia tehtäviä, joista aiemmissa luvissa ei ole määrätty. Lupien tarkemmasta hakemisesta ohjeistetaan tarkemmin kesäkuussa. Koulutuksen järjestäjien tulee toimittaa vastauksensa ministeriön ehdotukseen ja mahdolliset uusia tehtäviä koskevat hakemukset mennessä. Liite: Opetus- ja kulttuuriministeriön kirje OKM/185/531/2017 Kuntayhtymän johtaja: Yhtymähallitus käy keskustelun, jossa järjestämislupien ja muiden tehtävien hakemiseen liittyvät periaatteet käydään läpi. Samalla yhtymähallitus valtuuttaa viranhaltijajohdon vastaamaan Opetus- ja kulttuuriministeriöltä saapuvaanjärjestämislupaehdotukseen ja tekemään tarvittavat hakemukset tutkintojen ja lisätehtävien osalta. Esitys hyväksyttiin.

14 PÖYTÄKIRJA 8/ (29) YHALL 87 Valmistelija: Kari Puumalainen Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä sai Opetus- ja kulttuuriministeriöltä Ehdotuksen ammatillisten tutkintojen ja koulutuksen järjestämisluvaksi alkaen (OKM/99/531/2017). Yhtymähallituksen päätöksen mukaisesti muutoshakemus järjestämislupaehdotukseen on tehty viranhaltijajohdon toimesta ja lähetetty ministeriölle Muutoshakemuksessa kuntayhtymän järjestämiin tutkintoihin tehtiin tarkistuksia sekä kuntayhtymälle haettiin lupaa työvoimakoulutustehtävään, laajennettuun oppisopimuskoulutustehtävään sekä vankilakoulutustehtävään. Samassa yhteydessä vastuutoiminta-alueen sekä koulutusvolyymiin tehtiin uudet esitykset. Opetus- ja kulttuuriministeriö on ilmoittanut, että muutoshakemukset käsitellään syyskuun loppuun mennessä Muutoshakemus ja saapunut järjestämislupaesitys jaetaan hallituksen jäsenille kokousaineiston yhteydessä. Kuntayhtymän johtaja: Yhtymähallitus merkitsee jätetyn muutoshakemuksen tietoonsa ja hyväksyy hakemuksen jättämisen. Esitys hyväksyttiin. Jatkopykälä kokouksen pykälään 87. Valmistelija: Kari Puumalainen p Opetus- ja kulttuuriministeriö on ilmoittanut, että se käsittelee saapuneet järjestämislupia koskevat muutoshakemukset siten, että järjestämislupapäätökset koulutuksenjärjestäjille annetaan Järjestämislupapäätös toimitetaan yhtymähallituksen jäsenille heti kun se on saapunut kuntayhtymään. Mikäli järjestämislupa ei ole saapunut kuntayhtymään yhtymähallituksen kokoukseen mennessä, asian käsittely siirretään seuraavaan hallituksen kokoukseen.

15 PÖYTÄKIRJA 8/ (29) Kuntayhtymän johtaja: Yhtymähallitus käy läpi saapuneen järjestämisluvan ja merkitsee sen tietoonsa. Järjestämislupa ei ollut saapunut kokoukseen mennessä. Asian käsittely siirrettiin seuraavaan kokoukseen.

16 PÖYTÄKIRJA 8/ (29) Yhtymähallitus YHTEISHAUN ALOITUSPAIKAT 2018 SYKSYLLÄ ALKAVAAN PT -KOULUTUKSEEN YHALL 102 Valmistelija: Kari Puumalainen ja Jarmo Walli Koulutuksen järjestäjien tulee ilmoittaa vuoden 2018 syksyllä alkavan ammatillisen peruskoulutuksen aloituspaikat valtakunnalliseen sähköiseen koulutustietojärjestelmään (Opintopolku). OKM ei ole julkaissut vielä vuoden 2018 syksyn yhteishaun tarkempaa aikataulua, aiemmin aikataulu on julkaistu viimeistään syyskuun alkuun mennessä. Asiaa on valmisteltu johtotiimissä sekä ammattiopiston johtoryhmässä huomioiden alkaneen lukuvuoden opiskelijatilanne sekä kuntayhtymän koulutuksen järjestämislupa. Aloituspaikkoihin vaikuttavat alueemme työvoima- ja koulutustarpeet sekä peruskoulun päättävän ikäluokan määrä ja koulutushalukkuus. Tavoitteena on mahdollistaa kaikille niille ammattiopiston toiminta- alueella peruskoulun keväällä 2018 päättäville nuorille opiskelupaikka ammatilliseen koulutukseen, jotka eivät jatka opintojaan lukiossa. Lisäksi varaudutaan kouluttamaan tarvittava määrä nuoria valtakunnallisilla aloilla, joihin meille on myönnetty järjestämislupa. Ammatillisen koulutuksen reformi uudistaa koko ammatillisen koulutuksen Nuoriso ja aikuiskoulutusta ja niiden tutkintoja ei enää eroteta toisistaan (perustutkinto, ammattitutkinto ja erikoisammattitutkinto). Myös rahoitusjärjestelmä uudistuu alkaen. Perustutkintokoulutus, lisäkoulutus, oppisopimuskoulutus ja tutkintoon johtava työvoimapoliittinen koulutus rahoitetaan samalla rahoitusjärjestelmällä. Uudessa järjestelmässä perusrahoitus muodostuu opiskelijavuodesta, joka on 365 opiskelijapäivää ja voi koostua useamman opiskelijan opinnoista. Perusrahoitukseen laskettavat opiskelijapäivät lasketaan yhteen riippumatta koulutusmuodosta. Perusrahoituksen osuus tulevana varainhoitovuonna on 95 %. Rahoitusperusta muuttuu portaittain niin, että vuonna 2022 perusrahoituksen osuus, johon opiskelijavuosimäärä vaikuttaa, on enää 50 %. Suoritusrahoituksen osuus tulee olemaan 35 % ja vaikuttavuusrahoituksen osuus 15 %. Aloituspaikkojen toiminnallinen merkitys on huomattavasti vähentynyt ja tulee edelleen vähentymään henkilökohtaistamisen myötä ja jatkuvan opiskelijavolyymin merkitys on kasvanut. Yhä suurempi osuus opiskelijoista hakeutuu ns. jatkuvan haun kautta suorittamaan ammatillista tutkintoa. Käytännössä tämä on johtanut siihen, että valmistuneen opiskelijan (kuten myös eronneen), tilalle otetaan uusi opiskelija ns. jatkuvan haun kautta jotta toiminta- ja taloussuunnitelman mukaiset tutkinto- ja vastuualuekohtaiset opiskelijamäärät ovat toteutuneet. Tilalle otettu opiskelija ei välttämättä tule suorittamaan samaa tutkintoa.

17 PÖYTÄKIRJA 8/ (29) Syksyn 2018 aloituspaikkojen määrä tutkinnoittain jaetaan yhtymähallitukselle esityslistan mukana. Mikäli OKM:n järjestämislupapäätös poikkeaa huomattavasti elokuussa lähetetystä muutoshakemuksesta, joudutaan aloituspaikkamäärää mahdollisesti tarkistamaan. Kuntayhtymän johtaja: Yhtymähallitus hyväksyy laaditun suunnitelman ammattiopiston vuoden 2018 syksyn aloituspaikoiksi ammatilliseen peruskoulutukseen sekä valtuuttaa koulutuspäälliköt rehtorin ja koulutusjohtajien antamien ohjeiden mukaisesti huolehtimaan oman vastuualueensa opiskelijamäärien toiminta- ja taloussuunnitelman mukaisesta toteutumisesta. Hyväksyttiin esitys. Liitteet Yhteishaun aloituspaikat 2018 syksyllä alkavaan PT-koulutukseen (LIITE) (ID 27410)

18 PÖYTÄKIRJA 8/ (29) Yhtymähallitus TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA , VALMISTELUN TILANNE YHALL 103 Valmistelija: Päivi Harjula p , Kari Puumalainen p Toiminta- ja taloussuunnitelman valmistelu vuosille käynnistetään valtioneuvoston hyväksymän reformin ja uudistetun ammatillisen koulutuksen lainsäädännön mukaisesti. Ammatillisen koulutuksen rahoitusjärjestelmä uudistuu vuoden 2018 alussa yhtenäiseksi kokonaisuudeksi, johon yhdistyvät nykyisin erilliset ammatillisen peruskoulutuksen, ammatillisen lisäkoulutuksen, oppisopimuskoulutuksen sekä tutkintoon johtavan työvoimakoulutuksen rahoitusjärjestelmät. Ammatillisen koulutuksen rahoitus on jatkossa laskennallista ja suhteellista, eikä kiinteitä yksikköhintoja aseteta. Koulutuksen järjestäjän suoritteet (opiskelijavuodet ja tutkinnot) suhteutetaan valtakunnalliseen suoritteiden kokonaismäärään, jonka perusteella järjestäjän osuus kokonaisrahoituksesta määräytyy. OKMn järjestämislupaehdotuksessa YSAOlle esittämä opiskelijavuosimäärä on 1240, joka on selvästi alle nykyisen koulutusvolyymin. On selvää, että syyskuun lopussa tulevalla järjestämislupapäätöksellä ja joulukuun suoritepäätöksellä on merkittävä vaikutus vuoden 2018 TTS-suunnitteluun ja tavoiteasetantaan. Hallintosäännön mukaan seuraavan vuoden talousarvio on hyväksyttävä yhtymävaltuustossa edellisen vuoden loppuun mennessä. Aikataulujen eroavaisuudesta johtuen, on erittäin todennäköistä että vuoden toiminta- ja taloussuunnitelma joudutaan valmistelemaan uudelleen heti vuoden 2018 alussa lopullisen rahoituspäätöksen selvittyä. Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän talousarvion 2018 valmistelu aloitetaan sillä olettamuksella, että rahoitus säilyy vuoden 2017 tasolla. Osa koulutuksen järjestäjistä on tehnyt jo lähtötilanteessa oletuksen rahoituksen leikkauksesta. Opetus- ja kulttuuriministeriön ilmoittaman aikataulun mukaisesti koulutuksen järjestäjille lähetetään alustava ehdotus vuoden 2018 tavoitteellisten opiskelijavuosien määrästä ja sen perusteella muodostuvasta rahoituksesta sekä ohjeet perusrahoituksen harkinnanvaraisen korotuksen hakemiseksi. Koulutuksen järjestäjät antavat vastineensa OKM:n alustavaan ehdotukseen vuoden 2018 tavoitteellisten opiskelijavuosien määrästä sekä hakevat perusrahoituksen harkinnanvaraista korotusta mennessä. OKM tekee suoritepäätökset , jossa vahvistetaan perusrahoituksen tavoitteelliset opiskelijavuodet. OKM antaa lopullisen rahoituspäätöksen koulutuksen järjestäjälle

19 PÖYTÄKIRJA 8/ (29) Rahoituspäätöstä ei tulla tarkentamaan budjettivuoden aikana toteuman mukaiseksi, vaan vuoden 2018 toteuma (opiskelijavuodet ja tutkinnot) vaikuttavat seuraavien vuosien rahoitukseen. Vuoden 2018 rahoituksen myöntämisessä käytetään vuoden 2016 tietoja. Talousjohtaja: Yhtymähallitus merkitsee vuosien toiminta- ja taloussuunnitelman valmistelun tilanteen tiedoksi. Merkitään tietoon saatetuksi.

20 PÖYTÄKIRJA 8/ (29) Yhtymähallitus YHTYMÄVALTUUSTON JÄSENEN JA VARAJÄSENEN VAIHTUMINEN YHALL 104 Valmistelija: Kari Puumalainen p Rautavaaran kunnanvaltuusto on kokouksessaan myöntänyt eron Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän valtuuston jäsen Matti Matikaiselle ja hänen henkilökohtaiselle varajäsenelleen Kirsi Koskelolle. Valtuusto on samassa kokouksessa valinnut uudeksi yhtymävaltuuston jäseneksi Lenita Voutilaisen ja hänen henkilökohtaiseksi varajäsenekseen Hannele Pursiaisen. Liitteet: Rautavaaran kunnanvaltuuston päätökset Sonkajärven kunnanvaltuuston päätös Kuntayhtymän johtaja: Yhtymähallitus merkitsee asian tiedoksi ja saattaa sen tiedoksi yhtymävaltuustolle. Yhtymähallitus merkitsi asian tiedoksi ja saattaa sen tiedoksi yhtymävaltuustolle. Hallitus esittää että valtuusto valitsee uuden varapuheenjohtajan ja hänelle varajäsenen suhteellisenvaalin vaalilautakuntaan. Liitteet Kv (ID 27421) Ylä-Savon koulutuskuntayhty (ID 27423)

21 PÖYTÄKIRJA 8/ (29) Yhtymähallitus HAETTAVAT KEHITTÄMISHANKKEET YHALL 105 Valmistelija:kehitysjohtaja Niina Puumalainen Ylä-Savon koulutuskuntayhtymässä noudatetaan hankevalmistelussa keväällä 2014 päivitettyä ohjetta Ohje projektien hallinnoinnista Ylä-Savon koulutuskuntayhtymässä. Ohjeen mukaisesti kokonaiskustannuksiltaan yli euroa (alv 0 %) olevat projektisuunnitelmat ja rahoitushakemukset käsitellään kuntayhtymän hallituksessa ennen rahoitushakemuksen jättämistä, alle euroa olevat hankkeet annetaan hallitukselle tiedoksi säännöllisin väliajoin. Yhtymähallitukselle jaetaan päätöksentekoa varten hankkeiden lyhyet tiivistelmät. Halutessaan yhtymähallitus voi pyytää käyttöönsä myös hankkeiden varsinaiset hakemukset tai hakemusten luonnokset. Hankkeiden suunnittelu tapahtuu monivaiheisesti, jossa hakijan, kumppaneiden ja rahoittajien kanssa käydään useita tarkentavia neuvotteluja. Näin ollen on mahdollista, että hankkeen päätetty kokonaisrahoitus ja omarahoitusosuudet voivat muuttua merkittävästikin haetusta. Tämän vuoksi projektien hallinnointi ohjeeseen on lisätty seuraava kohta: Projektipäätöksen tultua hyväksytyksi rahoittajalla kuntayhtymän johtaja päättää projektin käynnistämisestä sekä projekti- ja rahoitussuunnitelman mahdollisesta tarkistamisesta. Mikäli projektipäätös poikkeaa merkittävällä tavalla yhtymähallituksen hyväksymästä projektihakemuksesta, on se vietävä uudelleen käsiteltäväksi ennen käynnistyspäätöksen tekemistä. Tällainen tilanne on mm. se, että kuntayhtymän omavastuuosuus hankkeen rahoituksesta nousee yli 30 % alkuperäisestä arviosta. Syksyn aikana valmistelussa on ollut neljä yli euron kustannusarvion hanketta, joista kahdessa Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä on hallinnoijana ja kahdessa hankkeessa osatoteuttajana.

22 PÖYTÄKIRJA 8/ (29) Hankkeen nimi ja kesto hallinnoija Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän suunniteltu kokonaisbudjetti Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän suunniteltu omarahoitusosuus Metallin kiertokoulu Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä euroa, josta kone- ja laiteinvestointeja euroa 40%, euroa Hevosten kuntoutuspalveluosaamisen kehittäminen Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä euroa, josta laiteinvestointeja euroa 40%, euroa Uraohjauspalvelut VALTEK Savonia-ammattikorkea koulu Savon koulutuskuntayhtymä euroa 30%, euroa euroa 10%, euroa Lisäksi syys-lokakuussa on valmisteltu kolmea kokonaiskustannuksiltaan alle euroa olevaa hanketta: Työodotusten toteutuminen - työurien jatkumisen mahdollistaja ja osa yrityksen menestymistä, Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän osuus euroa, josta omarahoitus 30% Oppisopimuksen ja koulutussopimuksen käyttöönotto, OKM LOISTE Laatua itäsuomalaisten tekemänä, OPH Kuntayhtymän johtaja Yhtymähallitus merkitsee valmistellut hankehakemukset tietoonsa ja hyväksyy niiden jättämisen rahoitusten käsittelemistä varten. Päätökset hankkeiden käynnistämisestä tekee kuntayhtymän johtaja hyväksyttyjen hankepäätösten saapumisen jälkeen. Mikäli hankkeen omarahoitusosuus kasvaa yli 30 % suunnitellusta, tuodaan hankkeen käynnistäminen erikseen päätettäväksi yhtymähallitukseen. Merkittiin saatetuksi hallituksen tietoon ja hyväksyttiin esitys. Liitteet Tiivistelmä_Hevoskuntoutuspalvelujen kehittäminen (ID 27363) Tiivistelmä_Metallin kiertokoulu (ID 26525) Tiivistelmä_Uraohjaus 2020 (ID 27364) Tiivistelmä_VALTEK (ID 27370)

23 PÖYTÄKIRJA 8/ (29) Yhtymähallitus YLÄ-SAVON AMMATTIOPISTON JA SAVONLINNAN AMMATTI- JA AIKUISOPISTON YHTEISSEMINAARI YHALL 106 Valmistelija: Kari Puumalainen p Ylä-Savon ammattiopiston ja Savonlinnan ammatti- ja aikuisopiston luottamus- ja viranhaltijajohto ovat pitäneet vuosittain kaksi yhteisseminaaria, joissa on käsitelty ajankohtaisia ammatillisen koulutuksen sisällöllisiä ja edunvalvontaan liittyviä asioita. Seminaarien järjestelyt on toteutettu vuorotellen siten, että seuraavan seminaarin vetovastuussa on Savonlinnan ammatti- ja aikuisopisto. Seminaarin ajankohdan osalta mahdollista ajankohtaa on selvitetty erikseen ja seminaarin ajankohdaksi esitetään Paikka varmistetaan vielä erikseen. Kuntayhtymän johtaja: Yhtymähallitus päättää, että Savonlinnan vetovastuussa olevaan seminaariin osallistutaan yhtymähallituksen ja valtuuston puheenjohtajien sekä viranhaltijajohdon osalta. Samalla yhtymähallitus päättää seminaariin osallistumisen osalta maksettavista kokous- ja muista palkkioista. Hyväksyttiin esitys.

24 PÖYTÄKIRJA 8/ (29) Yhtymähallitus MUUT ASIAT YHALL 107 Käsitellään mahdolliset muut esille tulevat, ajankohtaiset asiat. Ei muita asioita.

25 PÖYTÄKIRJA 8/ (29) Yhtymähallitus PÖYTÄKIRJAT, VIRANHALTIJAPÄÄTÖKSET JA TIEDOKSI MERKITTÄVÄT ASIAT YHALL 108 Pöytäkirjat: Viranhaltijapäätökset: Asia ESSI TAIPALE ELÄINTENHOIDON PÄÄTOIMISEKSI TUNTIOPETTAJAKSI (SIJAISUUS) AJALLE Kirjeet: Kuntayhtymän johtaja: Yhtymähallitus merkitsee viranhaltijapäätökset ja kirjeet tiedoksi ja päättää, ettei päätöksiä siirretä yhtymähallituksen käsiteltäväksi. Merkittiin saatetuksi tiedoksi.

26 PÖYTÄKIRJA 8/ (29) Yhtymähallitus TARKASTUSLAUTAKUNNAN JÄSENTEN TARKISTAMINEN YHALL 109 Valmistelija: Kari Puumalainen p Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuuston jäsen Kalevi Partanen on jättänyt eronpyyntönsä Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän tarkastuslautakunnan jäsenyydestä Myös hänen henkilökohtainen varajäsenensä Juha Hänninen on jättänyt vastaavan eropyynnön tarkastuslautakunnan varajäsenyydestä Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän luottamushenkilöpaikkojen osalta on käyty puolueiden väliset neuvottelut, joiden mukaan kunkin puolueen paikat toimielimissä on sovittu. Jäsenten vaihtumisen vuoksi yhtymävaltuuston tulee valita uudet jäsenet tarkastuslautakuntaan eronneiden jäsenten tilalle. Liitteet: saapuneet ilmoitukset Kuntayhtymän johtaja: Yhtymähallitus merkitsee tarkastuslautakunnan jäsenten eron tietoonsa ja esittää yhtymävaltuustolle, että se valitsee uudet jäsenet tarkastuslautakuntaan eronneiden jäsenten tilalle. Päätettiin esityksen mukaisesti. Liitteet tarkastuslautakunnan jäsenten tarkistaminen (ID 27682)

27 PÖYTÄKIRJA 8/ (29) Yhtymähallitus KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN JA SEURAAVA KOKOUS YHALL 110 Valmistelija: Päätetään seuraava kokouspäivä ja puheenjohtaja päättää kokouksen. Seuraava kokous pidetään

28 PÖYTÄKIRJA 8/ (29) OIKAISUVAATIMUSOHJEET (Yhtymävaltuusto) 1 Muutoksenhakukiellot 1.1 Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevat päätökset Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kun nallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät: 1.2 Oikaisuvaatimuksen piiriin kuuluvat päätökset Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 134 :n 1 mom mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pykälät: 2 Oikaisuvaatimusohjeet 1.3 Muu peruste HVAL 3 :n 1 mom /muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa ha kea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet: Viranhaltija ei kunnallisen virkaehtosopimuslain ( /669) 26 :n perusteella saa valittamalla hakea muutosta viranomaisen päätökseen ko. lain 2 :ssä tarkoite tussa asias sa taikka saattaa sitä oikaisuvaatimuksin tai hallintorii ta-asiana käsiteltä väksi, jos hänellä tai viranhaltijayhdistyksellä on oikeus panna asia vireille työtuo mioistuimessa. 2.1 Oikaisuvaatimusoikeus Kohdassa 1.2 mainittuihin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimus sen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuu teen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen) sekä kun ta yhtymän jäsen kunnan jäsen. 2.2 Oikaisuvaatimusviranomainen Oikaisuvaatimus tehdään Ylä-Savon koulutuskuntayhtymän yhtymä hal li tuk selle osoit teella PL 30, Asevelikatu 4, Iisalmi. 2.3 Oikaisuvaatimusaika ja sen alkaminen Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Jäsenkunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, kun pöytäkirja on asetettu yleisesti nähtäväksi. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän kuluttua kirjeen lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tiedoksisaantitodistukseen merkittynä aikana. 2.4 Oikaisuvaatimuksen sisältö ja toimittaminen Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava. Oikaisuvaatimus on toimitettava oikaisuvaatimusviranomaiselle ennen oikaisuvaatimus ajan

29 PÖYTÄKIRJA 8/ (29) 3 Valitusosoitus päättymistä. 3.1 Valitusviranomainen ja valitusaika Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Valitusviranomai sen osoite on Itä-Suomen hallinto-oikeus, PL 1744 (Puijonkatu 29 A, 2. krs), Kuopio. Va li tus aika on 30 päi vää. Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Kunnallisvalitus, pykälät: 3.2 Valituskirja Valituskirjassa on ilmoitettava valittajan nimi, ammatti, asuinkunta ja postiosoite; pää tös, johon haetaan muutosta sekä miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka sii hen vaadi taan tehtäväksi ja muutosvaatimuksen perusteet. Valituskirja on valittajan ja valituskirjan muun laatijan omakätisesti allekirjoitettava. Jos ainoastaan laatija on allekirjoittanut valituskirjan, siinä on mainittava myös laatijan am matti, asuinkunta ja postiosoite. Valituskirjaan on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai viran puolesta oikeaksi todistettuna jäljennöksenä sekä todistus siitä päivästä, josta valitusaika on luet tava. 3.3 Valitusasiakirjojen toimittaminen Valituskirjat on toimitettava valitusviranomaiselle ennen valitusajan päättymistä. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valituskirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille ennen valitusajan päättymistä. Tuomioistuimen ja eräiden oikeushallintoviranomaisten suoritteista perittävistä maksuis ta annetun lain (701/93) nojalla muutoksenhakijalta peritään oikeudenkäyntimaksua hallinto-oikeudessa 250 euroa ja markkinaoikeudessa 500 euroa. Pöytäkirjan nähtäväksi asettaminen Pvm Tiedoksianto asianosaiselle Lähetetty tiedoksi kirjeellä (kuntalaki 95 ) Asianosainen Annettu postin kuljetettavaksi, pvm/tiedoksiantaja Luovutettu asianosaiselle Paikka, pvm ja tiedoksiantajan allekirjoitus Asianosainen Muulla tavoin, miten Vastaanottajan allekirjoitus

Yhtymähallitus Yhtymähallitus JÄRJESTÄMISLUPAPÄÄTÖS 2018

Yhtymähallitus Yhtymähallitus JÄRJESTÄMISLUPAPÄÄTÖS 2018 Yhtymähallitus 101 04.10.2017 Yhtymähallitus 119 07.11.2017 JÄRJESTÄMISLUPAPÄÄTÖS 2018 YHALL 04.10.2017 101 Opetus- ja kulttuuriministeriö on lähettänyt ammatillisen koulutuksen järjestäjille 11.5.2017

Lisätiedot

PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone 2

PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone 2 PÖYTÄKIRJA 8/2015 136 (11) Yhtymähallitus 26.08.2015 AIKA 26.08.2015 klo 15:00-16:25 PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone 2 KÄSITELLYT ASIAT 70 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Ylä-Savon ammattiopisto, Ahertajankaarto 23, lk A202

Ylä-Savon ammattiopisto, Ahertajankaarto 23, lk A202 PÖYTÄKIRJA 6/2016 107 (12) Yhtymähallitus 18.05.2016 AIKA 18.05.2016 klo 15:00-18:08 PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Ahertajankaarto 23, lk A202 KÄSITELLYT ASIAT 59 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone 02

PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone 02 PÖYTÄKIRJA 12/2015 210 (11) Yhtymähallitus 16.12.2015 AIKA 16.12.2015 klo 10:00-10:50 PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone 02 KÄSITELLYT ASIAT 108 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, iso neuvotteluhuone

Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, iso neuvotteluhuone PÖYTÄKIRJA 5/2015 92 (10) Yhtymähallitus 13.05.2015 AIKA 13.05.2015 klo 12:00-13:30 PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, iso neuvotteluhuone KÄSITELLYT ASIAT 48 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, neuvotteluhuone Yrittäjä E1008

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, neuvotteluhuone Yrittäjä E1008 PÖYTÄKIRJA 5/2018 1 (15) Yhtymähallitus 25.04.2018 AIKA 25.04.2018 klo 15:00-16:20 PAIKKA Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, neuvotteluhuone Yrittäjä E1008 KÄSITELLYT ASIAT 39 KOKOUKSEN

Lisätiedot

PAIKKA Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Peltosalmi, Kotikyläntie 254, Iisalmi, Opintotalo luokka

PAIKKA Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Peltosalmi, Kotikyläntie 254, Iisalmi, Opintotalo luokka PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 (15) Yhtymähallitus 27.03.2018 AIKA 27.03.2018 klo 15:00 PAIKKA Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Peltosalmi, Kotikyläntie 254, 74150 Iisalmi, Opintotalo luokka 21-102 KÄSITELLYT ASIAT

Lisätiedot

Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone Yrittäjä (E1008)

Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone Yrittäjä (E1008) PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 (19) 24.05.2018 AIKA 24.05.2018 klo 09:00-10:00 PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone Yrittäjä (E1008) KÄSITELLYT ASIAT 12 KOKOUKSEN AVAUS 3 13 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 10:00-15:45 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1.

Lisätiedot

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 6/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Maanantai 29.5.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö Janne Ranta Maija-Liisa Pakisjärvi

Lisätiedot

Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone Yrittäjä (E1008)

Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone Yrittäjä (E1008) PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 (15) 27.02.2018 AIKA 27.02.2018 klo 09:00-10:00 PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone Yrittäjä (E1008) KÄSITELLYT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 3 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

PELLON KUNTA 4/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 4/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai 14.5.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, auditorio

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, auditorio PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 (15) Yhtymävaltuusto 23.05.2018 AIKA 23.05.2018 klo 15:00-16:03 PAIKKA Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, auditorio KÄSITELLYT ASIAT 8 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2017 1 Tarkastuslautakunta 03.05.2017 AIKA 03.05.2017 klo 18:00-20:12 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 45 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, neuvotteluhuone E1008

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, neuvotteluhuone E1008 PÖYTÄKIRJA 11/2017 1 (15) Yhtymähallitus 20.12.2017 AIKA 20.12.2017 klo 11:00-12:15 PAIKKA Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, neuvotteluhuone E1008 KÄSITELLYT ASIAT 139 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

M/S Mariella, konferenssikansi, kabinetti C41 (Tukholman satama)

M/S Mariella, konferenssikansi, kabinetti C41 (Tukholman satama) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 7/2015 1 (11) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika torstai klo 13:00-14:30 Paikka Läsnä M/S Mariella, konferenssikansi, kabinetti C41 (Tukholman satama) Ilkka

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 27.4.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

YLÄ-SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/ (18) Ylä-Savon seutusopimuksen johtokunta AIKA klo 15:05-15:37

YLÄ-SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 2/ (18) Ylä-Savon seutusopimuksen johtokunta AIKA klo 15:05-15:37 PÖYTÄKIRJA 2/2016 90 (18) 16.06.2016 AIKA 16.06.2016 klo 15:05-15:37 PAIKKA Ahertajankaarto 23, neuvotteluhuone KÄSITELLYT ASIAT 80 KOKOUKSEN AVAUS 92 81 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 93 82

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista

Johtokunnan kokous Kokouskutsu ja esityslista Johtokunnan kokous 29.11.2017 Kokouskutsu ja esityslista KOKOUSKUTSU 2 (6) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 29.11.2017 klo 9.00 Paikka LYNC-kokous MERK. JORMA PENTTINEN Jorma Penttinen puheenjohtaja Käsiteltävät

Lisätiedot

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 3/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai 10.4.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone E1008

Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone E1008 PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 (17) 02.03.2017 AIKA 02.03.2017 klo 14:00-15:28 PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, neuvotteluhuone E1008 KÄSITELLYT ASIAT 1 KOKOUKSEN AVAUS 3 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2015 1 (10) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 13:00-16:05 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10,

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 Tarkastuslautakunta 07.05.2015 AIKA 07.05.2015 klo 15:35-20:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2017 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2017 AIKA 27.04.2017 klo 18:30-21:05 PAIKKA Yleishallinnon kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 40 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, neuvotteluhuone E1008

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, neuvotteluhuone E1008 PÖYTÄKIRJA 5/2017 1 (15) Yhtymävaltuusto 20.12.2017 AIKA 20.12.2017 klo 15:00-17:00 PAIKKA Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, neuvotteluhuone E1008 KÄSITELLYT ASIAT 35 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 15.01.2018 AIKA 15.01.2018 klo 12:00-15:00 PAIKKA Sodankyläntie 1 A KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 8.12.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 21 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 17.05.2016 klo 16:07-16:38 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 24.01.2017 klo 11:05-11:15 Paikka Kaupungintalo, Vallinkoski (138) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO Ote: Yhtymähallitus Yhtymävaltuuston kokouksen päätösten täytäntöönpano

SISÄLLYSLUETTELO Ote: Yhtymähallitus Yhtymävaltuuston kokouksen päätösten täytäntöönpano SISÄLLYSLUETTELO Ote: Yhtymähallitus 30.01.2018 1 Yhtymävaltuuston 18.12.2017 kokouksen päätösten täytäntöönpano Osallistujat, laillisuus ja päätösvaltaisuus/ yhtymähallitus... 1 1 Yhtymävaltuuston 18.12.2017

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 12.3.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna poissa, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 Tarkastuslautakunta 2017-2020 AIKA 11.04.2019 klo 16:00-18:19 PAIKKA D 1.7 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 40 Pöytäkirjan tarkastajat

Lisätiedot

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 4/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 31.08.2017 Klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Pellon terveyskeskus, Ahjotie 4-6, kokousta jatketaan klo Pellon kunnanvirastolla valtuustosalissa.

Pellon terveyskeskus, Ahjotie 4-6, kokousta jatketaan klo Pellon kunnanvirastolla valtuustosalissa. AIKA Maanantai 17.12.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon terveyskeskus, Ahjotie 4-6, kokousta jatketaan klo 12.00 Pellon kunnanvirastolla valtuustosalissa. TARKASTUSLAUTA- KUNTA Varsinainen jäsen Jari Vanha pj.

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 28.04.2015 AIKA 28.04.2015 klo 15:15-18:50 PAIKKA Sosiaali- ja terveystoimen kokoushuone Pinsetti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 23 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokousaika Keskiviikko 22.5.2013 klo 9.00 15.30 Kokouspaikka Harjulinna, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 9 Arviointikertomus vuodelta

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84 LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 82 Koululautakunta Aika 05.08.2015 klo 17:55-18:24 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta 11.04.2018 AIKA 11.04.2018 klo 17:06-21:00 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, 2 krs KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/2016 124 13.10.2016 Aika 13.10.2016 klo 11:30-12:20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 84 Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 126 85

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 6/2017 1 10.04.2017 Aika 10.04.2017 klo 09:00-09:20 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 33 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

Ylä-Savon ammattiopisto, Ahertajankaarto 23, neuvotteluhuone

Ylä-Savon ammattiopisto, Ahertajankaarto 23, neuvotteluhuone PÖYTÄKIRJA 3/2016 108 (15) 22.09.2016 AIKA 22.09.2016 klo 15:00-15:37 PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Ahertajankaarto 23, neuvotteluhuone KÄSITELLYT ASIAT 94 KOKOUKSEN AVAUS 110 95 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Tarkastuslautakunta 24.01.2018 AIKA 24.01.2018 klo 17:00-19:50 PAIKKA Otsonmäen päiväkoti KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/2018 1 Tarkastuslautakunta 18.12.2018 Aika 18.12.2018 klo 09:00-11:06 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Mestari

Lisätiedot

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti.

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti. Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/2017 125 mukaisesti. Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.11.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Ylä-Savon ammattiopisto, Ahertajankaarto 23, lk B156 (luovatila)

Ylä-Savon ammattiopisto, Ahertajankaarto 23, lk B156 (luovatila) PÖYTÄKIRJA 9/2016 168 (14) Yhtymähallitus 24.10.2016 AIKA 24.10.2016 klo 08:00 PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Ahertajankaarto 23, lk B156 (luovatila) KÄSITELLYT ASIAT 95 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/2015 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 Aika 16.06.2015 klo 16:00-19:20 Paikka Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 50 Kokouksen

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 Tarkastuslautakunta 04.04.2016 AIKA 04.04.2016 klo 17:05-20:45 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone, 2 krs. KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2017 125 Kaupunginhallitus Aika 20.02.2017 klo 18:19-18:25 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 51 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

PELLON KUNTA 1/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 1/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Tiistai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Tiistai klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö Janne Ranta

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 Rautavaaran kunta Pöytäkirja 1/2017 1 13.01.2017 Aika 13.01.2017 klo 14:00 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

PELLON KUNTA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA PELLON KUNTA 3/2017 AIKA Maanantai klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö Janne Ranta Maija-Liisa

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, kokoushuone 40 (rak. 4, 0. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, kokoushuone 40 (rak. 4, 0. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 7/2018 1 (11) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 13:00-15:45 Paikka Kuopion yliopistollinen sairaala, kokoushuone 40 (rak. 4, 0. krs) Läsnä Ilkka

Lisätiedot

Johtokunnan kokous Pöytäkirja

Johtokunnan kokous Pöytäkirja Johtokunnan kokous 29.11.2017 Pöytäkirja PÖYTÄKIRJA 2 (7) JOHTOKUNNAN KOKOUS Aika 29.11.2017 klo 9.00 9.11 Paikka LYNC-kokous Allekirjoitukset Jorma Penttinen puheenjohtaja Anu Tervala pöytäkirjanpitäjä

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/ HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 67 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 19.05.2017 09:00-09:20 PAIKKA Kaupunginhallituksen kokoushuone, 3-kerros KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 38 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017 KOKOUSAIKA 12.6.2017 klo 17.00-17.38 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Miettinen Eino, puheenjohtaja Räsänen Jorma,

Lisätiedot

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Lapin ammattiopisto, Jänkätie 1 (peilisali B102), Rovaniemi

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Lapin ammattiopisto, Jänkätie 1 (peilisali B102), Rovaniemi Aika Maanantai 18.6.2012 klo 10.00 Paikka Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Lapin ammattiopisto, Jänkätie 1 (peilisali B102), 96300 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Varajäsen Jaakko Huttunen pj Mauri

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 2/2019

KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 2/2019 PELLON KUNTA KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 2/2019 Kokousaika Kokouspaikka Keskiviikko. klo 9.00 Kunnanvirasto Käsitellyt asiat Asia no 1 Järjestäytyminen 2 Kuulemiset 3 Muut asiat Kokouksen tarkastettu pöytäkirja,

Lisätiedot

PELLON KUNTA 8/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA

PELLON KUNTA 8/2018 Tarkastuslautakunta AIKA Maanantai klo Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA AIKA Maanantai 12.11.2018 klo 9.00 PAIKKA Pellon kunnanvirasto, valtuustosali TARKASTUSLAUTA- KUNTA MUUT OSALLISTUJAT Yliviivattu=pois Varsinainen jäsen Jari Vanha pj. Johannes Juuso vpj. Marja-Leena Kyrö

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 6.6.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 3/2018 Ympäristölautakunta Sivu 31 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Tiistai 10.4.2018 klo 18.30 19.22 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 4/2019

KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 4/2019 PELLON KUNTA KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 4/2019 Kokousaika Tiistai. klo 9.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kokoushuone 2 Käsitellyt asiat Asia no 1 Järjestäytyminen 2 Kuulemiset 3 Tytäryhteisön sisäinen valvonta

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2017 93 Tarkastuslautakunta 17.05.2017 AIKA 17.05.2017 klo 14:00-17:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, kokoustila Puistikko, Toripuistikko 5-7 (3. krs.), Rovaniemi

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, kokoustila Puistikko, Toripuistikko 5-7 (3. krs.), Rovaniemi Aika Keskiviikko 10.4.2013 klo 10.00 12.25 Paikka Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, kokoustila Puistikko, Toripuistikko 5-7 (3. krs.), 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Varajäsen Jaakko Huttunen

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstöjaosto 16.05.2017 AIKA 16.05.2017 klo 12:00-13:42 PAIKKA Villa Hakkari KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 33 PÖYTÄKIRJAN

Lisätiedot

Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä Pöytäkirja 5/ Kuntayhtymän hallitus Aika klo 10:30-11:30.

Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä Pöytäkirja 5/ Kuntayhtymän hallitus Aika klo 10:30-11:30. Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä Pöytäkirja 5/2017 1 Kuntayhtymän hallitus 25.05.2017 Aika 25.05.2017 klo 10:30-11:30 Paikka Vantaa Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 37 Hallituksen kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Keskiviikko klo 12.00

Keskiviikko klo 12.00 PELLON KUNTA KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 3/2019 Kokousaika Kokouspaikka Käsitellyt asiat Asia no Keskiviikko klo 12.00 Kunnanvirasto Valtuustosali 1 Järjestäytyminen 2 Kuulemiset 3 Muut asiat Kokouksen tarkastettu

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto Kokousaika Tiistaina 3.5.2015 klo 9.00 9.20 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.6.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 14/2017 1 Tarkastuslautakunta 13.11.2017 AIKA 13.11.2017 klo 17:00-19:53 PAIKKA Hallinnon kokoushuone, Tampereentie 6, 2 krs. KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 87 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika Paikka 28.03.2019 klo 15:00-17:00 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 11.05.2016 klo16:30-19:43 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 34

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.2.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8)

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8) ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 (8) Tarkastuslautakunta 21.05.2018 AIKA 21.05.2018 klo 15:00-18:00 PAIKKA Alavieskan kunnantalo, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

NC-rakennus neuvotteluhuone, Prikaatinkatu 3, Mikkeli

NC-rakennus neuvotteluhuone, Prikaatinkatu 3, Mikkeli Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä Pöytäkirja 8/2016 1 Kuntayhtymän hallitus 24.08.2016 Aika 24.08.2016 klo 13:00 14:25 Paikka NC-rakennus neuvotteluhuone, Prikaatinkatu 3, Mikkeli Käsitellyt asiat

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.2.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 17.5.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 1.3.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 5.5.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Jäsen Jaakko Huttunen Aarne Jänkälä Sakari Karkkola Raimo Miettunen Elsa Riekkola Meeri Toivanen

Jäsen Jaakko Huttunen Aarne Jänkälä Sakari Karkkola Raimo Miettunen Elsa Riekkola Meeri Toivanen Aika Perjantai 13.4.2012 klo 10.00-12.45 Paikka Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Oppipoika ravintolat / Kokoustila Oltermanni, Korkalonkatu 33, 4. krs, 96200 Rovaniemi Tarkastuslautakunta Jäsen Jaakko Huttunen

Lisätiedot

Perjantai 04.09.2015 klo 09.00-9.14

Perjantai 04.09.2015 klo 09.00-9.14 PÖYTÄKIRJA 1 Kokousaika Kokouspaikka Perjantai klo 09.00-9.14 Puhelinkokous Läsnä Jäsen Uusitalo Merja, puheenjohtaja Keltto Pekka, varapj. Huhtamäki-Kuoppala Minna Kankaanpää Mauri Kuivila Leena Mäkinen

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 21.5.2013 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.4.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.3.2010 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Jaakko Huttunen Aarne Jänkälä Sakari Karkkola Raimo Miettunen Elsa Riekkola Meeri Toivanen

Jaakko Huttunen Aarne Jänkälä Sakari Karkkola Raimo Miettunen Elsa Riekkola Meeri Toivanen Aika Torstai 19.2.2013 klo 10.00 13.05 Paikka Tarkastuslautakunta Rovaniemen koulutuskuntayhtymä, Hallintopalvelut / Kokoustila Puistikko (3. krs), Toripuistikko 5-7, 96200 Rovaniemi Jäsen Jaakko Huttunen

Lisätiedot

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00

Aika Maanantai klo 15:04 Keskiviikko klo 22:00 SALON SEUDUN KOULUTUS- PÖYTÄKIRJA Hallitus 12/2017 Kokoustiedot Aika Maanantai 28.8.2017 klo 15:04 Keskiviikko 30.8.2017 klo 22:00 Paikka Sähköpostikokous Käsiteltävät asiat: 116 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.11.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä Pöytäkirja 5/ Kuntayhtymän hallitus Aika klo 09:00-10:15.

Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä Pöytäkirja 5/ Kuntayhtymän hallitus Aika klo 09:00-10:15. Etelä-Savon kampuskiinteistöt kuntayhtymä Pöytäkirja 5/2016 1 Kuntayhtymän hallitus 15.05.2016 Aika 15.05.2016 klo 09:00-10:15 Paikka Kouvola Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 38 Hallituksen kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 11/2017 1 Tarkastuslautakunta 20.12.2017 Aika 20.12.2017 klo 09:03-10:57 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, neuvotteluhuone E1008

Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, neuvotteluhuone E1008 PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 (17) Yhtymähallitus 28.02.2018 AIKA 28.02.2018 klo 15:00-16:19 PAIKKA Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä, Asevelikatu 4, Iisalmi, neuvotteluhuone E1008 KÄSITELLYT ASIAT 17 KOKOUKSEN LAILLISUUS

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteerii

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteerii Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 3/2018 1 Tarkastuslautakunta 13.03.2018 Aika 13.03.2018 klo 09:00-12:17 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.2.2015 klo 15:00 16:46 Paikka Ulvilan kaupungintalo, kokoustila K1-K2 Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 5 6 7 Teknisen toimen taloudellisten

Lisätiedot

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16

MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13. Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 MÄNTYHARJUN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Rakennuslautakunta AIKA 03.03.2015 klo. 16:30 17:00 PAIKKA Kunnantalo, kaavoittajan huone ASIAT Otsikko Sivu 6 Tilinpäätös 2014 / Rakennuslautakunta 16 7 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Tiistai 18.9.2018 klo 18.30 19.48 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 1

LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 1 Tarkastuslautakunta 19.04.2016 AIKA 19.04.2016 klo 15:10-20:40 PAIKKA Yleishallinnon kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen 54

1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen 54 Rakennuslautakunta 16.10.2018 52 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 5 / 2018 Kokousaika 16.10.2018 klo 15.00 15.35 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone. ASIAT 1. 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/

LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/ LAPINLAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 89 Tekninen lautakunta 01.07.2019 Päätöksentekotapa Varsinainen kokous Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 91 46 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, Iisalmi, Auditorio

Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, Iisalmi, Auditorio PÖYTÄKIRJA 3/2017 40 (14) Yhtymävaltuusto 16.08.2017 AIKA 16.08.2017 klo 15:00-16.20 PAIKKA Ylä-Savon ammattiopisto, Asevelikatu 4, Iisalmi, Auditorio KÄSITELLYT ASIAT 21 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot