Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry Hämeentie 105 A, Helsinki

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry Hämeentie 105 A, 00550 Helsinki www.omaishoitajat.fi etunimi.sukunimi@omaishoitajat.fi 27.9."

Transkriptio

1 Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry Hämeentie 105 A, Helsinki ALUEVIISARI 2 /2013, ALUETYÖ TIEDOTTAA Viisarista 2/2013 löydät ajankohtaisia asioita ja tapahtumakalenteria niin valtakunnallisista kuin alueellisistakin tapahtumista ja koulutuksista. Viisarin lopussa liitteinä on seminaariohjelmia ja AlueAvain esite syksyn koulutuksista. Viisarin sisältö Valtakunnallinen omaishoitajien viikko 48 sivu 1 Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry:n sivu 2 syyskokous Koulutusta ja tapahtumia sivu 2 Muuta huomioitavaa sivu 2 Aluekohtaiset toimintakalenterit sivu 4 Aluetyön toiminta-alueet ja yhteystiedot sivu 8 Liitteet sivut 9-18 Viisari lähetetään sähköpostitse paikallisyhdistyksiin. Ilmoittakaa muutokset sähköpostiosoitteissanne omalle aluevastaavalle ja keskustoimistolla Paula Väisäselle. Valtakunnallinen omaishoitajien viikko 48 Valtakunnallisen viikon tapahtumakysely on lähetetty paikallisyhdistyksiin aiemmin viikolla 35. Palautukset pyydettiin viimeistään mennessä omalle aluevastaavalle. Myös lehdistötiedotepohja valtakunnallisesta viikosta on lähetetty yhdistyksiin samalla. Liittomme puheenjohtaja, kansanedustaja Anneli Kiljunen avaa tervehdyksellään valtakunnallisen omaishoitajien viikon LÄHELLÄ - lehdessä 4/2013 (Annelin ajatuksia), joka julkaistaan myös liiton internetsivuilla. Toivomme, että käytätte tervehdystä tapahtumissanne esimerkiksi lukemalla sen valtakunnallisen omaishoitajaviikon tilaisuuksissa. Näin ko. viikolla on jotakin yhteistä kaikkialla maassamme. Lisäksi puheenjohtajan tervehdystä voi käyttää lehdistötiedotteen liitteenä. Omaishoitajien kirkkopyhä vietetään sunnuntaina Pääjuhla on Paavalin kirkolla Helsingissä. Lisätietoa ohjelmasta aluevastaavilta ja liiton internetsivuilta (ajankohtaista) lokakuun aikana. Kirkkohallitus ja liitto ovat tehneet yhdessä materiaalipaketin kirkkopyhän ja siihen liittyvien tapahtumien järjestelyistä. Materiaali on postitettu keväällä yhdistystiedotteen mukana ja löytyy myös liiton ja kirkkohallituksen internetsivuilta. Valtakunnallisen omaishoitajien viikon juhlatapahtuma on Hämeenlinnan raatihuoneella klo Samalla vietetään Hämeenlinnan Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n 10 vuotisjuhlaa (ohjelma on Viisariin liitteenä).

2 Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry:n syyskokous Syyskokous pidetään klo liiton koulutustiloissa Helsingissä, Hämeentie 105 A, 1 krs. Ennen syyskokousta (klo ) pidetään miniseminaari omaishoitoon liittyvistä lain tulkinnoista liiton koulutustilassa. Tilaisuudesta on videoyhteys Inariin, Forssaan ja Ylivieskaan. Miniseminaarin ohjelma on Viisarin liitteenä. Lisätietoa syyskokouksesta ja miniseminaarista myös yhdistyskirjeessä. Ilmoittautumiset syyskokoukseen ja miniseminaariin mennessä p tai sähköpostilla anu.nurmi@omaishoitajat.fi. Koulutusta ja tapahtumia Syksyn AlueAvain-koulutukset löytyvät aluetoimistojen osioista ja Viisarin lopusta AlueAvain - esitteestä. Omaishoitoon liittyviä tilaisuuksia ja koulutuksia toteutetaan liiton eri sektoreiden, paikallisyhdistysten ja yhteistyötahojen kanssa. Aluevastaavat osallistuvat neuvontatilaisuuksiin paikallisyhdistyksissä sekä tapahtumissa mahdollisuuksien mukaan. Lisätietoa seminaareista ja koulutustapahtumista liiton toimistoista ja LÄHELLÄ lehdestä. Pidämme puolta pidämme huolta seminaari järjestetään klo Kankaanpään kuntoutuskeskuksessa yhteistyössä Omaisena Edelleen ry:n kanssa, ohjelma Viisarin liitteenä. Vaiettu haaste - kaltoinkohtelu omaishoitoperheissä AlueAvain - koulutustilaisuus on Porissa (Satakunnan Keskussairaala, auditorio N2, Sairaalantie 3) Iltapäivän osuus pidetään viereisen Diakonialaitoksen kokoustiloissa. Koulutukseen kutsutaan Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry:n paikallisyhdistysten aktiivitoimijoita ja työntekijöitä, loma- ja vertaisohjaajia sekä Ovet ohjaajia ja Suomen omaishoidon verkoston toimijoita. Koulutuksen luento-osuus videoidaan kolmelle eri paikkakunnalle, jotka ovat Helsinki (liiton keskustoimisto), Forssa (Lounais-Hämeen Omaishoitajat ja Läheiset ry, Lindvallinkatu 2, Forssa) ja Ylivieska (paikkana on Valoranta, Hakalahdenkatu 1). Tilaisuuden ohjelma on Viisarin liitteenä. Homma toimii seminaari klo Wegeliussali, ODL, Oulu. Ohjelman on Viisarin liitteenä. Aluetyön ja OPASTAVA - hankkeen yhteistyönä järjestetään Omaishoitajat palveluiden kehittäjinä seminaari klo Jyväskylän pääkirjasto, Minnan sali, Vapaudenkatu Ohjelma on Viisarin liitteenä klo Homma toimii seminaari , klo Lähemäkisali, Mikkeli (siirtynyt lokakuulta), ohjelma liitteenä Muuta huomioitavaa Suomen omaishoidonverkosto tiedottaa Suomen omaishoidon verkoston teema vuodelle 2013 on Omaishoitajan oikeudet. Mitä minulle kuuluu seminaari Helsingin pääpostitalo, auditorio, Mannerheiminaukio 1, C rappu. Ilmoittautuminen mennessä joko tai juha.viitanen@omaishoitajat.fi (ohjelma Viisarin liitteenä). Mikäli Suomen Omaishoidon verkoston toiminta kiinnostaa, ota yhteyttä! Verkostokoordinaattori Juha Viitanen tai juha.viitanen@omaishoitajat.fi. 2

3 3 OPASTAVA - hanke etenee Opastava on Omaishoitajat ja Läheiset - Liiton sekä Omaiset mielenterveystyön tukena keskusliiton yhteishanke. Sen tavoitteena on tarjota omaishoitajille nykyistä paremmat mahdollisuudet osallistua ja vaikuttaa omaishoidon palveluiden suunniteluun ja kehittämiseen. Hanketta toteutetaan erillisin pilottihankkein neljällä paikkakunnalla; Tampereella, Turussa, Porissa ja Kuopiossa. Alueelliset seminaarit ja työpajat: Tampere, työpaja tai : Kehitämme omaishoidon palveluihin uusia ratkaisuja esiin nousseiden tarpeiden pohjalta. Päivämäärä tarkennetaan lähiviikkoina, muutokset mahdollisia. Omaishoitajat palveluiden kehittäjinä seminaari on klo Jyväskylän pääkirjastossa, Minnan Salissa. Lisätietoa OPASTAVASTA Virpi Vepsäläinen, projektikoordinaattori, puh tai virpi.vepsalainen@omaishoitajat.fi Ovet -valmennusten kuulumisia Vuoden 2013 kolmesta Ovet-ohjaajakurssista kaksi eli Lahden ja Kajaanin kurssit ovat jo takanapäin, mutta Tampereen kurssi vielä tulossa lokakuun puolivälissä. Uusia Ovetohjaajia on näillä kursseilla koulutettu yli 40. Ovetomaishoitajavalmennuksia järjestetään jatkuvasti eri puolilla maata paikallisyhdistysten ja muiden toimijoiden yhteistyönä. Liiton nettisivuilla olevasta koulutus- ja tapahtumakalenterista voi kurkistaa valmennusten pitopaikkoja ja ajankohtia. Ilmoitattehan jatkossakin meille valmennustenne tiedot, sillä tätä kautta voi tieto levitä valmennusta tarvitseville omaishoitajille. Marrasjoulukuussa kutsutaan valmennuskokemusta omaavia Ovet-ohjaajia teemallisiin työpajoihin Poriin, Kuopioon ja Ouluun. Lisätietoa Malla Heino p malla.heino@omaishoitajat.fi, Kalenteri 2014: Hetken helmiä Liiton pientä seinäkalenteria on tilattavissa liitosta. Myyntihinta yksittäin on 3 euroa /kpl. Yhdistykset voivat tilata kalenteria myyntiin vähintään 10 kpl erissä. Tällöin alennus on 25 % eli yksittäishinta 2,25. Yhdistys voi jälleenmyydä sitä voitolla eteenpäin. Tilaukset Anu Nurmi p , anu.nurmi@omaishoitajat.fi. Omaishoitajien keskustelupalsta Kun yksi kysyy ja toinen vastaa, monet asiat selviävät samalla kaikille lukijoille. Omaishoitajien kokemustietoa kannattaa hyödyntää, kun sitä on helposti saatavilla. Rekisteröidy siis käyttäjäksi (nimimerkillä) osoitteessa Lisätietoa Juha Viitaselta puh tai juha.viitanen@omaishoitajat.fi. Olemme myös facebookissa! Osallistu keskusteluun osoitteessa Tarinan arvoiset - antologia ilmestyy omaishoitajien viikolle. Omaishoitajien koskettavat ja ajatuksia herättävät kertomukset ansaitsevat tulla kuulluksi. Kirja antaa äänen erilaisten omaishoitoperheiden tunteille ja kokemuksille. Lisätietoa keskustoimistolta ja internetsivuilta.

4 4 Aluekohtaiset toimintakalenterit ETELÄ-SUOMI (Etelä- ja Varsinais-Suomi) aluetoimisto Salo, aluevastaava Matti Mäkelä, puh AlueAvain - koulutukset 18.9 AlueAvain; Järvenpää, Myllytien toimintakeskus, Myllytie 11. klo (Yhdistykset: Keski-Uusimaa, Riihimäki, Hyvinkää, Länsi-Uusimaa) 26.9 AlueAvain; Kouvola, Toimitila Veturi 2 kerros, Kauppamiehenkatu 4, klo (Yhdistykset Suurkouvola, Heinola, Päijät-Häme, Kymenlaakso, Mikkeli, Etelä-Karjala) 5.11 AlueAvain Helsinki, Liiton koulutustilat Hämeentie 105 A klo (Etelän iso ryhmä) vko 50 AlueAvain Helsinki, Liiton koulutustilat Hämeentie 105 A klo (projekti- ja palkkatyöntekijöiden koulutuspäivä) Muut koulutukset ja tapahtumat 9.10 Kerava, Omaisten ilta klo Keravan seurakuntakeskus, Papintie Liiton syyskokous klo liiton koulutustiloissa, Hämeentie 105 A 1. kerros Helsinki. Syyskokousta edeltää miniseminaari lakiasioista Loimaa, Omaishoitajien kyselytunti alk. klo 13.00, Yhdistyksen Olohuone, Pekankuja Mitä minulle kuuluu- seminaari omaishoitajan oikeuksista. Helsingin pääpostitalo, auditorio, Mannerheiminaukio 1, C rappu. Ilmoittautuminen mennessä joko tai juha.viitanen@omaishoitajat.fi Hyvinkää, Olenko omaishoitaja, mikä ja millainen tuki auttaa omaishoitajaa arjessaluentoklo Laurea Helene-auditorio, Uudenmaankatu Vaiettu haaste - kaltoinkohtelu omaishoitoperheissä, klo , Satakunnan Keskussairaala, auditorio N2, Sairaalantie 3, Pori Hämeenlinna, Valtakunnallisen viikon omaishoitajien pääjuhla klo , Raatihuone, Raatihuoneenkatu 15. Muuta Apuvälinemessut Tampere Loma- ja vertaisohjaajakoulutus ,Oulu RAY kiertue: Turun Vaikuttavaa-tilaisuus järjestetään Mauno Koivisto -keskuksessa keskiviikkona klo Tilaisuus on suunnattu RAY-avustusta saaville järjestöille. Ilmoittaudu mukaan tilaisuuteen verkkosivulla perjantaihin mennessä. Pääkaupunkiseudun Vaikuttavaa-tilaisuus järjestetään Espoon Dipolissa keskiviikkona klo Tilaisuus on suunnattu RAY-avustusta saaville järjestöille. Ilmoittaudu mukaan tilaisuuteen verkkosivulla tiistaihin mennessä. Tulossa ensi vuonna: OmaisOiva-startti ja hankepoli, Helsinki Maaliskuu 2014, Kuinka lakia luetaan - seminaari Turussa liiton Ukko-seminaari, Tampere Omaishoitomessut III Kankaanpäässä OmaisOiva-arviointi ja hankepoli, Tampere

5 5 ITÄ-SUOMI (Itä- ja Keski-Suomi) aluetoimisto Kuopio, aluevastaava Sirpa Määttä puh AlueAvaimet klo AlueAvain, Kouvola (Itä ja Etelä-Suomi alue yhdessä) Marraskuu AlueAvain, Keski-Suomi (päivä/paikka avoin, tieto tulee kun varmistuu) klo Vaiettu haaste - kaltoinkohtelu omaishoitoperheissä, Ylivieska Valoranta, Hakalahdenkatu 1, Ylivieska (Porista videoyhteys). Muuta klo Pidämme puolta - Pidämme huolta luento/keskustelutilaisuus, Lapinlahti seurakuntatalo Omaishoitajat palveluiden kehittäjinä - seminaari, Jyväskylä Kaupungin kirjasto Liiton syyskokous klo liiton koulutustiloissa, Hämeentie 105 A 1. kerros Helsinki. Syyskokousta edeltää miniseminaari omaishoitoon liittyvästä lainsäädännöstä. Omaishoitajien kirkkopyhä on Pääjuhla pidetään Helsingissä Paavalin kirkolla. Lisätietoa ohjelmasta saa aluevastaavalta ja liiton nettisivuilta lokakuun aikana klo Homma toimii seminaari, Mikkeli Lähemäkisali, Lähemäenkatu 11 B-rappu, 2. kerros, Mikkeli. Ohjelma liitteenä. Viikko 48 on VALTAKUNNALLINEN OMAISHOITAJIEN VIIKKO Tulossa ensi vuonna: OmaisOiva-startti ja hankepoli, Helsinki Maaliskuu 2014, Kuinka lakia luetaan - seminaari Turussa liiton Ukko-seminaari, Tampere Omaishoitomessut III Kankaanpäässä OmaisOiva-arviointi ja hankepoli, Tampere

6 6 LÄNSI-SUOMI aluetoimisto Pori, aluevastaava Pia Järnstedt, puh AlueAvaimet (syksy) AlueAvain Pori AlueAvain Pohjanmaa, Alavus, paikka tarkentuu myöhemmin AlueAvain Porissa, teemana kaltoinkohtelu omaishoidossa, päivä yhdessä liiton koulutustiimin kanssa, kts. liite Muut koulutukset ja tapahtumat Järjestöpäivä, Satakunnan Ammattikorkeakoulu, Pori Pidämme puolta - pidämme huolta -seminaari, Kankaanpään Kuntoutuskeskus Liiton syyskokous klo Helsingissä liiton koulutustiloissa, Hämeentie 105 A, 1 krs. Kokousta edeltää miniseminaari lakiasioista klo Apuvälinemessut, Tampereen Messu- ja Urheilukeskus Suomen omaishoidon verkosto, Pori, Satakunnan alueryhmän aloitus Omaishoitajat palveluiden kehittäjinä -seminaari Jyväskylässä Pidämme puolta - pidämme huolta oh päivä Pirkkalassa Valtakunnallinen kirkkopyhä, juhlatilaisuus Paavalin kirkko, Helsinki Valtakunnallisella omaishoitajien viikolla 48 omaishoito esillä Satakunnan Keskussairaalan ala-aulassa klo Omaishoitajien kirkkopyhä ja valtakunnallinen omaishoitajienviikko täyttävät 10 v. Muuta Soste ry:n koulutukset löytyvät Tulossa ensi vuonna: OmaisOiva-startti ja hankepoli, Helsinki Maaliskuu 2014, Kuinka lakia luetaan - seminaari Turussa liiton Ukko-seminaari, Tampere Omaishoitomessut III Kankaanpäässä OmaisOiva-arviointi ja hankepoli, Tampere

7 7 KESKI- JA POHJOISPOHJANMAA SEKÄ KAINUU (KE-PO-KA) Aluetoimisto Raahe, aluevastaava Sari Havela, puh AlueAvaimet 1.10 AlueAvain Keski- ja Pohjoispohjanmaa sekä Kainuu, Kannus, Sotainvalidien veljeskoti, Kitinkannus Kitinkuja 2, Kannus Vaiettu haaste - kaltoinkohtelu omaishoitoperheessä. Pori. Videoyhteys Ylivieskaan. Hakalahdenkatu 1, Ylivieska. Tilojen ahtauden vuoksi mahdollisuus Ylivieskaan 2hlöllä/ yhdistys, jos enemmän kiinnostuneita, ilmoittautumisia voi jättää mahdollisten peruutusten varalle. Muuta 3.9. Lapsiperheen toimiva arki, Raahe Avoin koulutuspäivä, muistin ja omaishoitajan tueksi, Kokkola OVET ohjaajakoulutus, Kajaani 20.9 Omaishoitajien koulutuspäivä, Kuhmo 30.9 Kodin turvallisuus, omaishoitajien koulutuspäivä Pietarsaari Toimitalo, TT- halli Aströminkatu 10, Pietarsaari Arvioinnin jatkokoulutus, Oulu. Sosten- järjestämänä Lakipäivät, Helsinki (mahdolliset videoyhteyspaikkakunnat selvitetään ) Näin homma toimii - seminaari, Oulu. Samassa yhteydessä Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry 15-vuotta Wegeliussali, ODL Albertinkatu 16, Oulu Ray koulutus Toimi, vaikuta ja verkostoidu, Rovaniemellä OVET, Tampere Omaishoitajien kirkkopyhä Omaishoitajien valtakunnallisen viikon juhlatapahtuma, Hämeenlinna Viikko 48 on VALTAKUNNALLINEN OMAISHOITAJIEN VIIKKO Tulossa ensi vuonna: OmaisOiva-startti ja hankepoli, Helsinki Maaliskuu 2014, Kuinka lakia luetaan - seminaari Turussa liiton Ukko-seminaari, Tampere Omaishoitomessut III Kankaanpäässä OmaisOiva-arviointi ja hankepoli, Tampere vuoden 2013 teemana on pidämme puolta pidämme huolta

8 8 LAPPI JA KOILLISMAA Aluetoimisto Rovaniemi, aluevastaava Sirkka Nissi Onnela, puh AlueAvaimet Omaisyhteistyö ja AlueAvain päivät, Santa`s Hotel Tunturi, Lutontie 3, Saariselkä Voimaannu, verkostoidu, virkisty, yhteistyöpäivä KVTL:n kanssa, Potkuri/Taukopirtti, Pohjolankatu 2, Rovaniemi AlueAvain Koillismaan Omaishoitajat ja Läheiset ry Seminaarit to Näin homma toimii seminaari, Wegelius Sali, ODL, Albertinkatu 16, Oulu Muuta Ovet kouluttajakoulutus, Tampere Miniseminaari omaishoitoon liittyvästä lainsäädännöstä, Hki (syyskokousta ennen) etäyhteydet Inariin ja Ylivieskaan. Videoyhteys osoite: Inarin kunnantalo Piiskuntie 2, Ivalo Liiton syyskokous klo liiton koulutustiloissa, Hämeentie 105 A 1. kerros LOVE, Loma- ja vertaisohjaaja koulutus, OULU (Täynnä!) Viikko 48 on VALTAKUNNALLINEN OMAISHOITAJIEN VIIKKO Paavalin kirkko Helsinki, omaishoitajien kirkkopyhä 10-vuotisjuhla Ennakkotietoa AlueAvain Erityislapset ja omaishoito, Kajaani (Sirpan, Sarin ja Sirkan alueet) Maaliskuu 2014, Kuinka lakia luetaan - seminaari Turussa Ukkoseminaari, Kemi (Sari ja Sirkka) Aluetyön toiminta-alueet ja yhteystiedot

9 9 AlueViisarin liitteet Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry sekä Omaisena edelleen ry järjestävät seminaarin Pidämme puolta pidämme huolta Paikka: Kankaanpään kuntoutuskeskus Osoite: Kelankaari 4, Kankaanpää Aika: klo Elämän eri tilanteissa vaaditaan erilaisia suhtautumistapoja. Joskus on viisautta antaa periksi, toisinaan vaaditaan jämäkkyyttä. Anna reippaiden tuulten tuivertaa ajatuksia uusiksi. Seminaari on tarkoitettu omaistaan hoitaville ja muille asiasta kiinnostuneille. Seminaari on maksuton Tervetulokahvi Tilaisuuden avaus Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry Ajankohtaista omaishoidosta Merja Purhonen Puhtia hyvästä itsetunnosta Kaisu Ylikoski Lounastauko (omakustanteinen) Yhdistyksen toiminnasta vireyttä, virtaa ja vertaistukea Pia Järnstedt Vastatuulesta vahvuutta-myötätuulesta mielihyvää Erja Laikio, Omaisena edelleen ry Palautekeskustelu Ilmoittautuminen mennessä Anu Nurmi puh tai Muistathan ilmoittaa ruokavaliosi.

10 10 Omaishoitotilanteisiin liittyviä lakikysymyksiä miniseminaari klo Miniseminaari on tarkoitettu Omaishoitajat ja Läheiset liiton paikallisyhdistysten toimijoille. Paikka: Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry:n koulutustila (Hämeentie 105 A, Helsinki, 1krs) Tilaisuudesta on videoyhteys Forssaan, Inariin ja Ylivieskaan. Ohjelma Omaishoidontuen tulkinnoista OTL Yrjö Mattila kahvitauko Vammaispalvelulaki kuljetuspalvelut, palveluasuminen ja henkilökohtainen apu (alustaja vielä varmistumatta) Ilmoittautumiset miniseminaariin mennessä p tai sähköpostilla Kahvitarjoilun vuoksi pyydämme ilmoittamaan erityisruokavaliot. Sitaatti kirjasta Tarinan arvoiset omaishoitajat kertovat elämästään, Omaishoitajat ja Läheiset -liitto ry. Antologia ilmestyy marraskuussa Lisätietoa liiton keskustoimistolta p

11 11 MITÄ MINULLE KUULUU? - SEMINAARI OMAISHOITAJAN OIKEUKSISTA Aika: Maanantai 28. lokakuuta 2013 klo Paikka: Helsingin Pääpostitalo, auditorio Sisäänkäynti: Mannerheiminaukio 1, C rappu Ilmoittaudu: Tarjoilun vuoksi pyydämme ilmoittautumaan seminaariin ma 21. lokakuuta mennessä joko tai juha.viitanen@omaishoitajat.fi. Tilaisuuten mahtuu mukaan 70 ensiksi ilmoittautunutta. Päivän puheenjohtajana toimii Suomen omaishoidon verkoston puheenjohtaja järjestöpäällikkö Anna Tamminen Muistiliitto ry:stä. Ohjelma Aamukahvit Suomen omaishoidon verkosto tarjoaa aamukahvit Seminaarin avaus ja tervetulosanat Avaus: Anna Tamminen, verkoston puheenjohtaja Tervetuloa: Jyrki Pinomaa, puheenjohtaja, Kehitysvammaisten Tukiliitto ry Suomen omaishoidon verkosto esittäytyy Verkostokoordinaattori Juha Viitanen, Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry Omaishoitajan oikeus hyvään elämään Janet Grundström, erityislapsen vanhempi, toiminnanjohtaja, Leijonaemot ry Ruokatauko (omakustanteinen) Keskustan ruokaravintolat tarjoavat hyviä lounasvaihtoehtoja Onko omaishoitajalla oikeuksia? KOHO-työryhmän jäsen, Merja Etholen-Rönnberg, Idän palvelualueen johtaja, Helsingin kaupunki Pidämme puolta pidämme huolta! 20 vuotta omaishoitoa Merja Purhonen, järjestöpäällikkö, Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry Virkistystauko Sopimukset velvoittavat! Kantelu Euroopan neuvostoon Yrjö Mattila, OTT, varapuheenjohtaja,omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry Onko tulevaisuudessa omaishoitoa? Marja Tuomi, YTT, toiminnanjohtaja, Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry Päätössanat Anna Tamminen, verkoston puheenjohtaja

12 12 Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry ja Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry järjestävät Näin homma toimii seminaarin torstaina klo Wegeliussali, ODL Albertinkatu 16, Oulu Seminaari on tarkoitettu omaishoitajille sekä omaishoidon parissa toimiville kuntien, järjestöjen, oppilaitosten, seurakuntien jne. edustajille. Samalla juhlistetaan Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry:n 15-vuotisjuhlavuotta. Seminaari on maksuton. Ohjelma: 9.30 Aamukahvi Tervetuloa, musiikkiesitys Ajankohtaista omaishoidossa, Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto, toiminnanjohtaja Marja Tuomi Paikallisen kansanedustajan tervehdys, Risto Kalliorinne Omaishoitajana toimimisen haasteista, Euroopan parlamentin jäsen Sirpa Pietikäinen Näin homma toimii toimintamalleja omaishoitajien tukemiseksi Hilipakka Palvelut Oy Yhdessä tehden II-projekti Lounas (omakustanteinen) Ideavakka - jaetaan ja kerätään hyviä käytäntöjä Erityislasten Omaiset ELO ry Muita hyviä käytäntöjä Musiikkiesitys Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry 15 -vuotta Juhlakahvit, seminaari päättyy klo Ilmoittautumiset viimeistään mennessä Anu Nurmi tai anu.nurmi@omaishoitajat.fi

13 13 Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry järjestää seminaarin Tervetuloa! Vaiettu haaste - kaltoinkohtelu omaishoitoperheissä Aika: klo Paikka: Satakunnan Keskussairaala, auditorio N2, Sairaalantie 3, Pori Iltapäivä viereisessä Diakonialaitoksen kokoustiloissa. Koulutukseen kutsutaan Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry:n paikallisyhdistysten aktiivitoimijoita ja työntekijöitä, loma- ja vertaisohjaajia sekä Ovet ohjaajia ja Suomen omaishoidon verkoston toimijoita. Koulutus on maksuton. Liiton kouluttamille lomaohjaajille voidaan matkakuluja korvata julkisten kulkuneuvojen hintojen mukaan, korvaamisesta sovitaan erikseen. Koulutuksen luento-osuus videoidaan kolmelle eri paikkakunnalle, jotka ovat Helsinki, Forssa ja Ylivieska. Ohjelma: Kahvitarjoilu Tervetuloa, järjestöpäällikkö Merja Purhonen, Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry Kaltoinkohtelu perheessä Eija Paavilainen, professori, TtT Tampereen yliopisto, hoitotieteen laitos lounas (omakustanteinen) Päivän teeman syventävää pohdintaa ja työskentelyä pienryhmissä, Pia Järnstedt, Merja Kaivolainen, Marjo Lehtinen ja Merja Purhonen Päivän teeman yhteenveto yhdessä koulutuspäällikkö Merja Kaivolainen (koskee vain Poria) Palautekeskustelu kahvin kanssa Hyvää kotimatkaa! Ilmoittautuminen mennessä Anu Nurmi, Anu Nurmi puh tai anu.nurmi@omaishoitajat.fi. Ilmoita, mille paikkakunnalle olet tulossa Pori, Helsinki, Ylivieska vai Forssa).

14 14 OMAISHOITAJAT PALVELUIDEN KEHITTÄJINÄ -SEMINAARI Aika: torstai klo Paikka: Jyväskylän pääkirjasto, Minnan sali, Vapaudenkatu 39 41, Jyväskylä Seminaarissa tutustutaan palveluiden asiakaslähtöiseen kehittämiseen asiakkaiden, kolmannen sektorin ja kuntien yhteistyönä. Esillä ovat myös tuoreet kulumiset omaishoidon kehittämisestä kansallisella tasolla. Seminaari on tarkoitettu omaishoitajille, paikallisyhdistyksille sekä omaishoidon parissa toimiville kuntien, järjestöjen, oppilaitosten ja seurakuntien ym. edustajille. Seminaari on maksuton Aamukahvi Avaus Opastava hanke; opasteita palvelujen kehittämiseen Palvelumuotoilu asiakaslähtöiset palvelut yhdessä suunnitellen Mikä ihmeen palvelumuotoilu? Palvelumuotoilu Opastavassa Tampereen kokemuksia Lounas (omakustanteinen) Asiakasraati yhteistyön rakentajana Asiakasraateja moneen makuun Kokemuksia Turun raatien käynnistämisestä Opastavassa Kuntatoimijan näkökulma asiakasraadista Omaishoidon kehittäminen kansallisella tasolla; Koho työryhmän kuulumisia Palaute ja päätöskahvi Ilmoittautuminen pe mennessä Omaishoitajat ja Läheiset Liittoon Anu Nurmi, puh tai Kahvitarjoilun vuoksi pyydetään ilmoittamaan erityisruokavalio.

15 15 Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry toivottaa tervetulleeksi omaishoitajat, läheiset, paikallisyhdistykset ja muut yhteistyökumppanit Valtakunnallisen omaishoitajien viikon juhla Hämeenlinnan Seudun Omaishoitajat ja Läheiset yhdistyksen 10 v. juhla klo Hämeenlinnan Raatihuoneella Raatihuoneenkatu 15 Juhlaohjelma klo13.00 Tervetulomalja Marja- Leena Lehtinen, sosiaalineuvos puheenjohtaja, Hämeenlinnan Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry Musiikkiesitys Arja Kartano, sosionomi varapuheenjohtaja Hämeenlinnan Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry Liitto ja paikallisyhdistykset omaishoitajien tukena Marja Tuomi, toiminnanjohtaja, Omaishoitajat ja Läheiset - Liitto ry Musiikkiesitys Ruusut hopeamaljassa tarjoilee TapolatE Kaikki se kärsii, kaikki se kestää Sirpa Pietikäinen, europarlamentaarikko Juhlapuhe Vappu Taipale, professori Musiikkiesitys Sibelius- opisto klo Kahvitauko Omaishoito muutoksessa Merja Salanko Vuorela, sosiaalineuvos, asiantuntija Musiikkiesitys TapolatE Kymmenen vuotta omaishoidon yhteistyötä Hämeenlinnan kaupunki, kaupungin johtaja Timo Kenakkala Hämeenlinna- Vanajan seurakunta, kirkkoherra Timo Kalaja Vapaaehtoiskeskus Pysäkki, toiminnanjohtaja Lauri Nurmi klo Yhteislaulu ja päätössanat Tilaisuus on maksuton. Kahvitarjoilun vuoksi ilmoittaudu mennessä. anu.nurmi@omaishoitajat.fi Ilmoita erikoisruokavalio. Hämeenlinnan Seudun Omaishoitajat ja Läheiset- yhdistyksen 10v.juhlan muistamiset toivomme yhdistyksen toiminnan tukemiseen Lammin Osuuspankki: FI

16 16 Näin homma toimii seminaari ti klo Lähemäki-talo, Lähemäenkatu 11 B-rappu, 2. kerros, Mikkeli (käynti parkkipaikan puolelta, ovesta oikealle portaat ylös, tila oikealla käytävän päässä) Seminaarissa kuvataan julkisen ja kolmannen sektorin yhteistyön rakentumista sekä esitellään siihen liittyviä hyviä käytäntöjä omaishoidon kentässä. Seminaari on tarkoitettu omaishoitajille, omaishoidon parissa toimiville kuntien, järjestöjen, oppilaitosten, seurakuntien jne. edustajille. Seminaari on maksuton Kahvi Yhteistyötä ja hyviä käytäntöjä Tervetuloa Omaishoitotilanteen varhainen tunnistaminen terveydenhuollossa projektivastaava Maarit Väisänen, Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry Yhteisöllisyys voimavaraksi; naapurit tutuiksi omaishoitajat osallisiksi, Petra projektin talomalli omaishoitajuuteen, projektivastaava Kaarina Hauskala, Hämeenlinnan Seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry. Omaisyhteistyö pysyväksi käytännöksi omaisyhteistyön ohjaaja Erja Laikio, Omaisena edelleen ry Lounas (omakustanteinen) Kuntoutuksen ja vertaistuen pariskuntaryhmät, projektityöntekijä Sisko Liimatta, Joensuunseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry Ideavakka - jaetaan ja kerätään hyviä käytäntöjä Päivän päätös Ilmoittautuminen mennessä Omaishoitajat ja Läheiset Liittoon Anu Nurmelle, puh tai anu.nurmi@omaishoitajat.fi.

17 17 KOULUTUKSIA OMAISHOITAJIEN PAIKALLISYHDISTYKSILLE AlueAvain koulutuspäiviä toteutetaan jokaisen aluetoimiston toiminta-alueella. Koulutuspäiviä järjestetään vuosittain yhteensä noin kolmekymmentä koko maassa. AlueAvain -koulutuksen tavoitteena on tukea omaisyhdistysten kaikkia toimijoita. Toimijat kokoontuvat alueellisesti yhteen, verkostoituvat ja oppivat toinen toisiltaan. Ajankohtaisen tiedon ja hyväksi koettujen käytäntöjen levittäminen tapahtuu tällöin joustavasti ja tehokkaasti. Samalla saadaan toisilta tärkeää vertaistukea. Suomen omaishoidon verkosto ja liiton kehittämishankkeet ovat myös mukana koulutuksissa. AlueAvaimen koulutusteemat vahvistetaan toimintavuosittain. Alueellisten koulutusten sisällöstä, ajankohdista ja paikoista tiedotetaan VIISARISSA. AlueAvain-koulutus sisältää aina koulutusosion sekä työnohjauksellisen keskustelun. 1. Perusyhdistystoiminta AlueAvain -koulutuksen aiheena v yhdistyksen toiminnan suunnittelu, yhteistyö ja jäsenkysymykset (toiminnan suunnittelun kehittäminen, uudet toiminnan muodot, erityiskysymyksenä lasten ja nuorten omaishoito sekä nuoret omaishoitajat 2. Omaistoiminnan sisältöteema Koulutuksessa ( Pori) käsitellään kaltoinkohtelua perheessä. Vuoden yleinen teema Pidämme puolta - pidämme huolta kulkee mukana koulutuksissa. Lisäksi toteutamme paikallisyhdistyksille koulutusta liiton eri toimintasektoreiden ja muiden yhteistyötahojen kanssa.

18 18 ALUEAVAIN-KOULUTUS 2013 ETELÄ-SUOMI AlueAvain Riihimäellä 7.2. AlueAvain Loimaalla, nuoret * AlueAvain Lappeenrannassa* Hankepoliklinikka Tampere* 5.3. AlueAvain Helsingissä AlueAvain, työntekijät etelän kevätkauden päättäjäiset AlueAvain, Järvenpää AlueAvain, Kouvola* 5.11 AlueAvain, Helsinki AlueAvain Pori, kaltoinkohtelu* vk 50 AlueAvain, Helsinki, hanketyöntt. Aluevastaava Matti Mäkelä, puh , matti.makela@omaishoitajat.fi LÄNSI-SUOMI 9.1. Projektikonkarit Jyväskylä * 7.2. AlueAvain Loimaalla, nuoret* Hankepoliklinikka Tampere* 7.5. AlueAvain PirSat Porissa PuSi päivä Parkanossa AlueA Suurpohj. Seinäjoki,nuoret* AlueAvain Satakunta AlueAvain Pohjanmaa, Alavus AlueAvain, Pori, kaltoinkohtelu* Aluevastaava Pia Järnstedt, puh , pia.jarnstedt@omaishoitajat.fi ITÄ- JA KESKI-SUOMI 9.1. Projektikonkarit Jyväskylä * AlueAvain, Lappeenranta * Hankepolit, Tampere 13.2./Kajaani 21.2.* 8.4. AlueAvain, Nurmes 7.5. AlueAvain, Äänekoski Pusi-päivä Parkano * AlueAvain, Pieksämäki 3.9. AlueAvain, Juuka AlueAvain, Siilinjärvi* AlueAvain, Kouvola* AlueAvain Pori, kaltoinkohtelu* 11/2013 AlueAvain, Keski-Suomi, nuoret Aluevastaava Sirpa Määttä, puh , sirpa.maatta@omaishoitajat.fi KESKI- JA POHJOIS--POHJANMAA SEKÄ KAINUU/ Ke-Po-Ka 30.1 PuSi-päivät Raahe 21.2 Hankepoli Kajaani 19.3 AlueAvain Haapavesi * 11.6 AlueA Suurpohj. Seinäjoki, nuoret* AlueAvain, Kannus AlueA. Ylivieska, kaltoinkohtelu* Aluevastaava Sari Havela puh , sari.havela@omaishoitajat.fi LAPPI JA KOILLISMAA 7.2. AlueAvain, Inari AlueAvain, Tornio AlueAvain, Rovaniemi, nuoret* AlueAvain Rovaniemi AlueAvain, Inari AlueAvain, Rovaniemi, nuoret* AlueAvain, Koillismaa, Kuusamo Aluevastaava Sirkka Nissi-Onnela puh , sirkka.nissi-onnela@omaishoitajat.fi KESKUSTOIMISTO aluetoiminnan koordinaatio järjestöpäällikkö Merja Purhonen puh merja.purhonen@omaishoitajat.fi * = yhdessä toisen alueen ja/tai järjestön kanssa

Viisarin lopussa liitteinä on seminaariohjelmia ja AlueAvain esite syksyn ja alkutalven koulutuksista.

Viisarin lopussa liitteinä on seminaariohjelmia ja AlueAvain esite syksyn ja alkutalven koulutuksista. 1 Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry 12.10.2012 Hämeentie 105 A, 00550 Helsinki www.omaishoitajat.fi etunimi.sukunimi@omaishoitajat.fi VIISARI 2 /2012 ALUETYÖ TIEDOTTAA Viisarista 2/2012 löydät ajankohtaisia

Lisätiedot

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt!

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry Kunta- ja seurakunta -kirje 1 (5) Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Tässä kirjeessä kerrotaan ajankohtaista tietoa omaishoidon

Lisätiedot

Viisarin lopussa liitteinä on valtakunnallisen viikon kysely ja seminaariohjelmia

Viisarin lopussa liitteinä on valtakunnallisen viikon kysely ja seminaariohjelmia 1 Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry 29.09.2011 Hämeentie 105 A, 00550 Helsinki www.omaishoitajat.fi etunimi.sukunimi@omaishoitajat.fi VIISARI 2 /2011 ALUETYÖ TIEDOTTAA Viisarista 2/2011 löydät ajankohtaisia

Lisätiedot

9.30 Aamukahvi. 12.00 Lounas (omakustanteinen)

9.30 Aamukahvi. 12.00 Lounas (omakustanteinen) Näin homma toimii seminaari sekä Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry 15 - vuotta Aika: Torstai 31.10.2013 Paikka: Wegeliussali, ODL, Albertinkatu 16, 90100 Oulu 9.30 Aamukahvi 10.00 Musiikkiesitys

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat,

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, 30.9.2015 1 / 5 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoon liittyvistä asioista, liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat,

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, 17.6.2015 1 / 5 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoon liittyvistä asioista, liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta

Lisätiedot

OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET -LIITTO RY TAPAHTUMAKALENTERI 2011

OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET -LIITTO RY TAPAHTUMAKALENTERI 2011 OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET -LIITTO RY TAPAHTUMAKALENTERI 2011 Ajankohta Tilaisuus Paikka Ilmoitt. viim. Alueell./ valtak. kutsu TAMMIKUU 13.1. Työvaliokunta kokoontuu, eduskunta Helsinki 25.1. Hankepoliklinikka

Lisätiedot

Näin homma toimii seminaari Aika: Tiistai klo Paikka: Pääkirjasto Metso, Pirkankatu Tampere

Näin homma toimii seminaari Aika: Tiistai klo Paikka: Pääkirjasto Metso, Pirkankatu Tampere 10.00 Aamukahvi 10.20 Tervetuloa Näin homma toimii seminaari Aika: Tiistai 25.9.2012 klo 10.00-15.30 Paikka: Pääkirjasto Metso, Pirkankatu 2 33101 Tampere 10.30 Omaishoitotilanteen varhainen tunnistaminen

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat,

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, 18.12.2015 1 / 5 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat, Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoon liittyvistä asioista, liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta

Lisätiedot

Liitto paikallisyhdistysten tukena hanketyössä AlueAvain Helsinki. aluekoordinaattori Pia Järnstedt

Liitto paikallisyhdistysten tukena hanketyössä AlueAvain Helsinki. aluekoordinaattori Pia Järnstedt Liitto paikallisyhdistysten tukena hanketyössä AlueAvain 27.10.2015 Helsinki aluekoordinaattori Pia Järnstedt Tukea yhdistyksen hankkeelle liitosta Liitto tukee yhdistysten erilaisia hankkeita Yhdistyksen

Lisätiedot

2.2 Analoginen radiotoiminta: valtakunnallinen toimiluvanvarainen käyttö

2.2 Analoginen radiotoiminta: valtakunnallinen toimiluvanvarainen käyttö N:o 6 27 TAAJUUKSIEN KÄYTTÖSUUNNITELMA Liite 2.2 Analoginen radiotoiminta: valtakunnallinen toimiluvanvarainen käyttö Taajuuskokonaisuus 1 105,7 Anjalankoski 106,2 Espoo 106,0 Eurajoki 104,1 Haapavesi

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 13 päivänä kesäkuuta 2012. 279/2012 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 13 päivänä kesäkuuta 2012. 279/2012 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 13 päivänä kesäkuuta 2012 279/2012 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annetun liikenne- ja viestintäministeriön asetuksen

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 19 päivänä elokuuta 2013. 614/2013 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus. radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta

Julkaistu Helsingissä 19 päivänä elokuuta 2013. 614/2013 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus. radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 19 päivänä elokuuta 2013 614/2013 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta Annettu Helsingissä 15 päivänä elokuuta 2013

Lisätiedot

Hyvät yhdistystoimijat!

Hyvät yhdistystoimijat! YHDISTYSTIEDOTE 3/2016 1 / 6 Tiedote on tarkoitettu käsiteltäväksi yhdistyksen hallituksessa. Hyvät yhdistystoimijat! Kesä on tuloillaan ja yhdistyksissä saattaa kesän aikana olla hiljaista. Omaishoidossa

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 3 päivänä heinäkuuta /2014 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 3 päivänä heinäkuuta /2014 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 3 päivänä heinäkuuta 2014 517/2014 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annetun liikenne- ja viestintäministeriön asetuksen

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat!

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat! Hyvät omaishoitajien parissa toimivat! Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoasioista sekä liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta. Palautetta tiedotteesta

Lisätiedot

Radio 2020-toimilupakierros. Taajuuskokonaisuudet

Radio 2020-toimilupakierros. Taajuuskokonaisuudet Radio 2020-toimilupakierros Taajuuskokonaisuudet Taajuuskokonaisuudet 2020 (M74) Seuraavilla kalvoilla on kuvattu määräysluonnoksen M74 taajuuskokonaisuudet (paikkakunta, taajuus) Kokonaisuuksiin tehdyt

Lisätiedot

VASTUUTA OTTAVA PAIKALLISYHTEISÖ KYLÄTOIMINNAN JA LEADER-RYHMIEN VALTAKUNNALLISEN OHJELMAN 2008-2013 ROAD SHOW

VASTUUTA OTTAVA PAIKALLISYHTEISÖ KYLÄTOIMINNAN JA LEADER-RYHMIEN VALTAKUNNALLISEN OHJELMAN 2008-2013 ROAD SHOW LEADER-RYHMIEN VALTAKUNNALLISEN OHJELMAN 2008-2013 ROAD SHOW Suomen Kylätoiminta ry, Maaseutuverkostoyksikkö ja Maaseudun Sivistysliitto järjestävät syksyn 2008 aikana Vastuuta ottavan paikallisyhteisö

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 13 päivänä toukokuuta /2011 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 13 päivänä toukokuuta /2011 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 13 päivänä toukokuuta 2011 433/2011 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annetun liikenne- ja viestintäministeriön

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

VIISARI 1 /2013 ALUETYÖ TIEDOTTAA

VIISARI 1 /2013 ALUETYÖ TIEDOTTAA Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry, aluetyö Hämeentie 105 A 18, 00550 Helsinki www.omaishoitajat.fi etunimi.sukunimi@omaishoitajat.fi VIISARI 1 /2013 ALUETYÖ TIEDOTTAA 30.1.2013 Omaishoitajat ja Läheiset

Lisätiedot

MUISTILUOTSI LÄHELLÄSI. Asiantuntija- ja tukikeskuksista tukea, tietoa ja toimintaa

MUISTILUOTSI LÄHELLÄSI. Asiantuntija- ja tukikeskuksista tukea, tietoa ja toimintaa MUISTILUOTSI LÄHELLÄSI Asiantuntija- ja tukikeskuksista tukea, tietoa ja toimintaa TUKEA, TIETOA JA TOIMINTAA MUISTI- SAIRAILLE JA LÄHEISILLE Tukea ohjausta ja neuvontaa muistiasioissa puhelimitse ja henkilökohtaisesti

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 12 päivänä lokakuuta /2011 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 12 päivänä lokakuuta /2011 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 12 päivänä lokakuuta 2011 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annetun liikenne- ja viestintäministeriön asetuksen

Lisätiedot

Valtakunnallinen AlueAvain Hanketoiminnan ihanuus ja kurjuus Yhdistysten hallitustoimijoiden ja työntekijöiden koulutuspäivä

Valtakunnallinen AlueAvain Hanketoiminnan ihanuus ja kurjuus Yhdistysten hallitustoimijoiden ja työntekijöiden koulutuspäivä Valtakunnallinen AlueAvain Hanketoiminnan ihanuus ja kurjuus Yhdistysten hallitustoimijoiden ja työntekijöiden koulutuspäivä 27.10.2015 klo 10.00-15.45, Helsinki Valtakunnallinen AlueAvain - Hanketoiminnan

Lisätiedot

Poliisilaitosalueet ja toimipisteet 1.1.2014 lukien 14.6.2013 1

Poliisilaitosalueet ja toimipisteet 1.1.2014 lukien 14.6.2013 1 Poliisilaitosalueet ja toimipisteet 1.1.2014 lukien 14.6.2013 1 11 poliisilaitosaluetta Lapin poliisilaitos Oulun poliisilaitos Pohjanmaan poliisilaitos Sisä Suomen poliisilaitos Itä Suomen poliisilaitos

Lisätiedot

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto, Hankepoliklinikat 2013

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto, Hankepoliklinikat 2013 Omaishoitajat ja Läheiset Liitto, Hankepoliklinikat 2013 Keskiviikko 13.2.2013 klo 9.30-15.30 TAMPERE, Monitoimitalo 13 9.30 Aamukahvi 9:45 Tervetuloa hankepoliklinikalle 10.00 Paikallisyhdistysten hankekokemuksia

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 5 päivänä joulukuuta 2014. 1012/2014 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 5 päivänä joulukuuta 2014. 1012/2014 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 5 päivänä joulukuuta 2014 1012/2014 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annetun liikenne- ja viestintäministeriön

Lisätiedot

Liikenne- ja viestintäministeriön asetus

Liikenne- ja viestintäministeriön asetus Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annetun liikenne- ja viestintäministeriön asetuksen muuttamisesta Annettu Helsingissä päivänä kuuta 2012 Liikenne- ja viestintäministeriön

Lisätiedot

HEVOSYRITYS HUIPPUKUNTOON KIERTUE 2010-2013

HEVOSYRITYS HUIPPUKUNTOON KIERTUE 2010-2013 ALUEELLINEN KOULUTUSKALENTERI (tilanne 24.6.2010) Teemapäivät on suunnattu toimiville hevosyrityksille; ravi-, ratsastus-, kasvatus-, siittola-, ym. yrittäjille. Aiheet soveltuvat hyvin myös toimintaa

Lisätiedot

KÄRÄJÄOIKEUKSIIN SAAPUNEET ASIAT

KÄRÄJÄOIKEUKSIIN SAAPUNEET ASIAT KÄRÄJÄOIKEUKSIIN SAAPUNEET ASIAT 1.1.-31.12.2015 21.1.2016 Alioikeus Rikos- Muut rikos- Pakko- Sakon Maaoikeus- Laajat Erill. turv.- Summaa- Avio- Muut Velka- Yritys- Konk. Ulosotto- Yhasiat oik.asiat

Lisätiedot

ALUEVIISARI 2 /2014 - ALUETYÖ TIEDOTTAA

ALUEVIISARI 2 /2014 - ALUETYÖ TIEDOTTAA 1 ALUEVIISARI 2 /2014 - ALUETYÖ TIEDOTTAA Omaishoitajat ja läheiset - liitto ry Hämeentie 105 A, 00550 Helsinki www.omaishoitajat.fi etunimi.sukunimi@omaishoitajat.fi Omaishoitajat ja läheiset liiton paikallisyhdistyksiin

Lisätiedot

LUONNOS. Valtioneuvoston asetus

LUONNOS. Valtioneuvoston asetus LUONNOS Valtioneuvoston asetus televisio- ja radiotoimintaan sekä toimiluvanvaraiseen teletoimintaan määrättyjen taajuusalueiden käyttösuunnitelmasta annetun valtioneuvoston asetuksen muuttamisesta Annettu

Lisätiedot

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry, aluetyö Hämeentie 105 A 18, 00550 Helsinki www.omaishoitajat.fi etunimi.sukunimi@omaishoitajat.fi 17.2.

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry, aluetyö Hämeentie 105 A 18, 00550 Helsinki www.omaishoitajat.fi etunimi.sukunimi@omaishoitajat.fi 17.2. Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry, aluetyö Hämeentie 105 A 18, 00550 Helsinki www.omaishoitajat.fi etunimi.sukunimi@omaishoitajat.fi 17.2.2012 VIISARI 1 /2012 ALUETYÖ TIEDOTTAA Omaishoitajat ja Läheiset

Lisätiedot

Hyvät yhdistystoimijat!

Hyvät yhdistystoimijat! 15.4.2015 1 / 6 Tiedote on tarkoitettu käsiteltäväksi yhdistyksen hallituksessa. Hyvät yhdistystoimijat! Vuosi on edennyt pikavauhtia ja taas on kevätkokousten aika. Alkuvuoteen ovat oman suolansa tuoneet

Lisätiedot

Hyvät yhdistystoimijat!

Hyvät yhdistystoimijat! 18.12.2015 1 / 5 Tiedote on tarkoitettu käsiteltäväksi yhdistyksen hallituksessa. Hyvät yhdistystoimijat! Hyvät yhdistystoimijat, Vuoden viimeiset päivät ovat käsillä. Tänäkin vuonna omaishoitajien viikolla

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta /2012 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta /2012 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta 2012 1072/2012 Liikenne- ja viestintäministeriön asetus radiotaajuuksien käyttösuunnitelmasta annetun liikenne- ja viestintäministeriön

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA Päivitetty 06.07.2015 HEINÄKUU 2015 Avoinna tiistaisin ja perjantaisin klo 10-13 Salla Harteelan taulunäyttely Ti 21.7. Päättyy ilmoittautuminen Pöytyän teatterin esitykseen

Lisätiedot

ABB-tuotteiden myynnistä vastaavat henkilöt paikkakunnittain

ABB-tuotteiden myynnistä vastaavat henkilöt paikkakunnittain ABB-tuotteiden myynnistä vastaavat henkilöt paikkakunnittain Asiakaspalvelukeskus löytää asiantuntijamme Asiakaspalvelukeskus on ABB:n yhteydenottokanava, jonka kautta välitämme asiasi oikean henkilön

Lisätiedot

Hyvät kuntien ja seurakuntien toimijat!

Hyvät kuntien ja seurakuntien toimijat! 11.3.2015 1 / 9 Hyvät kuntien ja seurakuntien toimijat! Omaishoitajat ja läheiset -liiton kunta- ja seurakuntakirje on nyt omaishoitotiedote. Siinä kerrotaan yleisistä omaishoitoon liittyvistä asioista,

Lisätiedot

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat!

Hyvät omaishoitajien parissa toimivat! OMAISHOITOTIEDOTE 3/2016 1 / 6 Hyvät omaishoitajien parissa toimivat! Omaishoitajat ja läheiset -liiton omaishoitotiedotteessa kerrotaan omaishoitoasioista sekä liiton ja sen paikallisyhdistysten toiminnasta.

Lisätiedot

OVET -VALMENNUS MIELENTERVEYSOMAISILLE

OVET -VALMENNUS MIELENTERVEYSOMAISILLE OVET -VALMENNUS MIELENTERVEYSOMAISILLE TIINA SILVONEN JÄRVISEUDUN OMAISHOITAJAT JA LÄHEISET RY / OMAISOIVA TEIJA MATALAMÄKI FINFAMI ETELÄ-POHJANMAA RY 16.4.2019 FINFAMI ETELÄ-POHJANMAA RY Yksi Suomen

Lisätiedot

******************************************************************************** Huom! Uusi vertaisryhmä käynnistyy.

******************************************************************************** Huom! Uusi vertaisryhmä käynnistyy. ELOKUU TAPAHTUMAT: To 6.8. Klo 11.00-14.30.Virkistyspäivä Pyhännän Ahvenjärvellä. Mukana Anne Happo, Muistiluotsista. Lähtö Haapaveden toimiston pihalta klo 9.00. Mahdollisuus on nousta matkan varrelta

Lisätiedot

Keskusjärjestön tuki paikallisyhdistyksille

Keskusjärjestön tuki paikallisyhdistyksille Mitä Perheily on? Se voi olla mitä vaan lapsiperhetoimintaa, esim. vertaistukea tai palveluihin vaikuttamista, jota yhdistys haluaa järjestää. Tukiliiton väki on yhdistysten apuna Perheilyn toteuttamisessa

Lisätiedot

VIISARI 1 /2011 ALUETYÖ TIEDOTTAA

VIISARI 1 /2011 ALUETYÖ TIEDOTTAA Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry, aluetyö Hämeentie 105 A 18, 00550 Helsinki www.omaishoitajat.fi etunimi.sukunimi@omaishoitajat.fi 23.2.2011 VIISARI 1 /2011 ALUETYÖ TIEDOTTAA Omaishoitajat ja Läheiset

Lisätiedot

Kun kurkotat tähtiin, et ehkä saavuta niitä, mutta eivätpä kätesi tahraannu maantien kuraankaan (Leo Burnett)

Kun kurkotat tähtiin, et ehkä saavuta niitä, mutta eivätpä kätesi tahraannu maantien kuraankaan (Leo Burnett) Kun kurkotat tähtiin, et ehkä saavuta niitä, mutta eivätpä kätesi tahraannu maantien kuraankaan (Leo Burnett) Omaishoitajat ja Läheiset Liitto 1 Laitoshoitoa vähennetään Tavoitteena, että laitoshoidossa

Lisätiedot

OSUMA- projektin alueseminaari / keskustelutilaisuus

OSUMA- projektin alueseminaari / keskustelutilaisuus KUTSU 8.4.2009 OHJAUKSELLA OSUVUUTTA AIKUISOPISKELUUN OSUMA- projektin alueseminaari / keskustelutilaisuus Tervetuloa Pohjois-Pohjanmaan TE-keskuksen toteuttaman OSUMA Ohjauksella osuvuutta aikuisopiskeluun

Lisätiedot

1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta. Paikkakunta Kanavanippu ERP

1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta. Paikkakunta Kanavanippu ERP N:o 453 3591 TAAJUUSALUEIDEN KÄYTTÖSUUNNITELMA Liite 1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta Paikkakunta Kanavanippu ERP A B C D E Vaasa (kw) Akaa 42 13 Enontekiö 53 58

Lisätiedot

Meikäläisiä Satakunnasta

Meikäläisiä Satakunnasta Meikäläisiä Satakunnasta syystiedote 2014 päivitys 17.9.2014 Meikäläisiä Satakunnassa on kehitysvammaisten Me Itse ry:n aktivistien sekä MEKA TV toiminnoissa osallistuvien meikäläisten yhteinen työnimi.

Lisätiedot

Omaishoitaja asiakkaana sosiaali- ja terveydenhuollossa kokemuksia kohtaamisesta ja kehittämisestä

Omaishoitaja asiakkaana sosiaali- ja terveydenhuollossa kokemuksia kohtaamisesta ja kehittämisestä Omaishoitaja asiakkaana sosiaali- ja terveydenhuollossa kokemuksia kohtaamisesta ja kehittämisestä Seinäjoki 5.4.2011 Omaishoitajat ja Läheiset Liitto Omaishoitajat ja Läheiset Liitto 14.4.2011 Omaishoito

Lisätiedot

Yhdistystiedote 8/2015

Yhdistystiedote 8/2015 Yhdistystiedote 8/2015 Tärkeimmät: - Jäsenjärjestöavustuksen päivämäärät s. 2 - Kuinka näytte aivovammaviikolla? s. 5 Tässä yhdistystiedotteessa käsitellään: Uutiset... 2 TÄRKEÄ: Jäsenjärjestöavustuksen

Lisätiedot

HAPPILIIKKUJA-RYHMIEN PAIKKAKUNNAT SYKSY 2015

HAPPILIIKKUJA-RYHMIEN PAIKKAKUNNAT SYKSY 2015 27.10.2015 HAPPILIIKKUJA-RYHMIEN PAIKKAKUNNAT SYKSY 2015 AKAA Paikka: Seurantalo Sampola, Sampolantie 3, Toijala Aika: Syksyn 2015 kokoontumiset 28.9, 26.10, 30.11, 7.12 kello 14.15-15.15. Lisätietoa:

Lisätiedot

HAPPILIIKKUJA-RYHMIEN PAIKKAKUNNAT SYKSY 2015

HAPPILIIKKUJA-RYHMIEN PAIKKAKUNNAT SYKSY 2015 6.10.2015 HAPPILIIKKUJA-RYHMIEN PAIKKAKUNNAT SYKSY 2015 AKAA Paikka: Seurantalo Sampola, Sampolantie 3, Toijala Aika: Syksyn 2015 kokoontumiset 28.9, 26.10, 30.11, 7.12 kello 14.15-15.15. Lisätietoa: Eine

Lisätiedot

OHJAUKSELLA OSUVUUTTA AIKUISOPISKELUUN OSUMA- projektin alueseminaari / keskustelutilaisuus

OHJAUKSELLA OSUVUUTTA AIKUISOPISKELUUN OSUMA- projektin alueseminaari / keskustelutilaisuus KUTSU 8.4.2009 OHJAUKSELLA OSUVUUTTA AIKUISOPISKELUUN OSUMA- projektin alueseminaari / keskustelutilaisuus Tervetuloa Pohjois-Pohjanmaan TE-keskuksen toteuttaman OSUMA Ohjauksella osuvuutta aikuisopiskeluun

Lisätiedot

RAY:n avustusehdotus liiton paikallisyhdistyksille vuodelle 2014 Sivu 1 (5)

RAY:n avustusehdotus liiton paikallisyhdistyksille vuodelle 2014 Sivu 1 (5) avustusehdotus liiton paikallisyhdistyksille vuodelle 2014 Sivu 1 (5) Avustusta hakeneet 35 71 Jäsenyhdistyksiä 2013 lopussa Ei hakemusta 36 Hyväksytyt 41 Hylätyt avustushakemukset 23 myöntämä 2013 Haettu

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA Päivitetty 15.08.2014 ELOKUU 2014 Avoinna arkisin ti - pe klo 10-12, lisäksi ke 6.8. ja 20.8. klo 16-18 Aila Schwartzin valokuvanäyttely Ke 20.8. klo 13.00-15.00 Peli-iltapäivä,

Lisätiedot

Tässä yhdistystiedotteessa käsitellään:

Tässä yhdistystiedotteessa käsitellään: Tärkeää: Kevätkokouksen kannanotto Aivovammanuoret Instagramissa Tulevia tapahtumia Tässä yhdistystiedotteessa käsitellään: Uutiset... 2 Aivovammaliiton kevätkokouksen kannanotto... 2 Aivovammanuoret Instagramissa...

Lisätiedot

Opastava-hanke Virpi Vepsäläinen Projektikoordinaattori, Omaishoitajat ja läheiset liitto ry

Opastava-hanke Virpi Vepsäläinen Projektikoordinaattori, Omaishoitajat ja läheiset liitto ry Opastava-hanke 23.4.2013 Virpi Vepsäläinen Projektikoordinaattori, Omaishoitajat ja läheiset liitto ry OPASTAVA-hanke pähkinänkuoressa Omaishoitajat ja läheiset -liiton ja Mielenterveysomaisten keskusliitto

Lisätiedot

Määräys toimiluvanvaraiseen radiotoimintaan tarkoitettujen taajuuksien käytöstä

Määräys toimiluvanvaraiseen radiotoimintaan tarkoitettujen taajuuksien käytöstä Viestintävirasto 74/2018 M 1 (18) Määräys toimiluvanvaraiseen radiotoimintaan tarkoitettujen taajuuksien käytöstä Annettu Helsingissä 27 päivänä huhtikuuta 2018 Viestintävirasto määrää 7 päivänä marraskuuta

Lisätiedot

Vuoden 2016 kurssit. Sopeutumisvalmennuskurssit Avomuotoiset teemakurssit Avomuotoiset MS-kurssit

Vuoden 2016 kurssit. Sopeutumisvalmennuskurssit Avomuotoiset teemakurssit Avomuotoiset MS-kurssit Vuoden 2016 kurssit Sopeutumisvalmennuskurssit Avomuotoiset teemakurssit Avomuotoiset MS-kurssit Vuoden 2016 kurssit Neuroliiton Avokuntoutus Aksoni tarjoaa valtakunnallisesti ryhmämuotoisia sopeutumisvalmennuskursseja

Lisätiedot

Mitä paikallisyhdistykset ja omaishoitajat odottavat tulevaisuudelta. Annikki Pursiainen, pj Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry 30.8.

Mitä paikallisyhdistykset ja omaishoitajat odottavat tulevaisuudelta. Annikki Pursiainen, pj Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry 30.8. Mitä paikallisyhdistykset ja omaishoitajat odottavat tulevaisuudelta Annikki Pursiainen, pj Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry 30.8.2013 Etelä-savolaisten toiveiden tynnyrissä Tulevaisuuden odotuksia

Lisätiedot

Alkava ARA-tuotanto kunnittain

Alkava ARA-tuotanto kunnittain 5 Alajärvi 0 31 16 Asikkala 0 28 18 Askola 16 0 0 18 20 Akaa 0 33 0 7 49 Espoo 297 190 202 198 42 92 108 191 157 283 185 220 500 241 369 50 Eura 0 8 0 26 31 8 51 Eurajoki 0 15 61 Forssa 0 62 75 Hamina

Lisätiedot

ALUEVIISARI 1 /2014 - ALUETYÖ TIEDOTTAA

ALUEVIISARI 1 /2014 - ALUETYÖ TIEDOTTAA - ALUETYÖ TIEDOTTAA Omaishoitajat ja läheiset -liitto ry:n paikallisyhdistyksiin lähetetään kaksi ALUEVIISARI-tiedotetta vuonna 2014. Tässä ALUEVIISARISSA kerrotaan aluetyöstä, esitellään aluekohtaiset

Lisätiedot

Omaishoito ja päihteet -seminaari

Omaishoito ja päihteet -seminaari Omaishoito ja päihteet -seminaari 16.1.2018 Omaishoitajaliitto on olemassa, jotta omaishoitoperheen asema paranee on omaishoitajia, heidän läheisiään, paikallisyhdistyksiä ja kansalaisia varten Perustettu

Lisätiedot

Pohjois-Suomen Järjestöpäivät

Pohjois-Suomen Järjestöpäivät Pohjois-Suomen Järjestöpäivät Sosiaalisesti kestävä kehitys Oulussa 15.3.2012 klo 9-16.00 Rovaniemellä 16.3.2012 klo 9-16.00 Ajankohtaiset ja vuorovaikutteiset päivät tarjoavat pohdintaa, käytännön tietoa

Lisätiedot

Kehitä ja vaikuta! -klinikka Valtakunnallinen AlueAvain

Kehitä ja vaikuta! -klinikka Valtakunnallinen AlueAvain Kehitä ja vaikuta! -klinikka Valtakunnallinen AlueAvain 19.10.2016 Järjestöt kärkihankkeissa ja omaishoidon palveluiden kehittämisessä Kehitetään ikäihmisten kotihoitoa ja vahvistetaan kaikenikäisten omaishoitoa

Lisätiedot

Kuntien kirjastotoimenjohtajat, lääninhallitusten kirjastoista vastaavat sivistystoimentarkastajat ja yhteispalvelualuevastaavat

Kuntien kirjastotoimenjohtajat, lääninhallitusten kirjastoista vastaavat sivistystoimentarkastajat ja yhteispalvelualuevastaavat 14.6.2005 VNK008:00/2003 Kuntien kirjastotoimenjohtajat, lääninhallitusten kirjastoista vastaavat sivistystoimentarkastajat ja yhteispalvelualuevastaavat YHTEISTYÖKUTSU: SUOMI VERKOSSA KAMPANJA KIRJASTOISSA

Lisätiedot

TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty

TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty TOIMINTA- KALENTERI Päivitetty 10.11.2016 Tuolijumppa Olohuoneessa torstaisin klo 12.00-12.30 vapaaehtoisemme ohjauksessa ja jumpan jälkeen on kahvittelua, ei osall.maksua! Kuntosalivuorot Loimaalla Tuulensuun

Lisätiedot

OPASTAVA hanke Omaishoitajat palveluiden asiantuntijoina, suunnittelijoina ja tasavertaisina vaikuttajina 2012 2016

OPASTAVA hanke Omaishoitajat palveluiden asiantuntijoina, suunnittelijoina ja tasavertaisina vaikuttajina 2012 2016 Närståendevårdare och Vänner Förbundet rf OPASTAVA hanke Omaishoitajat palveluiden asiantuntijoina, suunnittelijoina ja tasavertaisina vaikuttajina 2012 2016 Merja Kaivolainen, koulutus- ja kehittämispäällikkö

Lisätiedot

Apuvälinealan valtakunnalliset koulutus- ja neuvottelupäivät. Lahdessa 7.- 8.10.2015

Apuvälinealan valtakunnalliset koulutus- ja neuvottelupäivät. Lahdessa 7.- 8.10.2015 2015 Apuvälinealan valtakunnalliset koulutus- ja neuvottelupäivät Lahdessa 7.- 8.10.2015 Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan ajankohtaisista aiheista! Kohderyhmä Sairaanhoitopiirien ja terveyskeskusten

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminnan viikko 1.- 7.12.2008 Kumppanuuskeskuksessa

Vapaaehtoistoiminnan viikko 1.- 7.12.2008 Kumppanuuskeskuksessa Vapaaehtoistoiminnan viikko 1.- 7.12.2008 Kumppanuuskeskuksessa Vapaaehtoistoiminnan viikko 1. - 7.12.2008 Oulussa Viikon aikana tehdään vapaaehtoistoimintaa tunnetuksi osallistumisen väylänä ja mielekkään

Lisätiedot

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN HYVINVOINTISEMINAARI

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN HYVINVOINTISEMINAARI AMMATILLISEN KOULUTUKSEN HYVINVOINTISEMINAARI Opetus- ja kulttuuriministeriö ja Opetushallitus järjestävät yhteistyössä ammatillisen koulutuksen järjestäjien kanssa kuusi samansisältöistä ammatillisen

Lisätiedot

Hyvä kauppa! VALTAKUNNALLINEN KELIAKIAVIIKKO 6.-12.9.2010

Hyvä kauppa! VALTAKUNNALLINEN KELIAKIAVIIKKO 6.-12.9.2010 Hyvä kauppa! VALTAKUNNALLINEN KELIAKIAVIIKKO 6.-12.9.2010 Keliakiaviikon kauppatapahtumat (noin 80 tapahtumaa, tilanne 6.9.2010) Tule mukaan keliakiaviikon kauppatapahtumiin! Keliakiayhdistykset järjestävät

Lisätiedot

Yhdistyksen toiminnasta vireyttä, virtaa ja vertaistukea

Yhdistyksen toiminnasta vireyttä, virtaa ja vertaistukea Yhdistyksen toiminnasta vireyttä, virtaa ja vertaistukea Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset Maarit Väisänen OMAISHOITO MIKKELISSÄ Valtakunnallisiin arvioihin perustuen Mikkelissä on n. 3000 omaishoitajaa,

Lisätiedot

Nätverk för närståendevård i Finland. The Finnish Network For Organisations Supporting Family Caring

Nätverk för närståendevård i Finland. The Finnish Network For Organisations Supporting Family Caring Nätverk för närståendevård i Finland The Finnish Network For Organisations Supporting Family Caring MIKSI VERKOSTO? Toimii yhdyselimenä omaishoidon alalla tai siihen läheisesti liittyvällä alueella Suomessa

Lisätiedot

Liite TAAJUUKSIEN KÄYTTÖSUUNNITELMA. 1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta

Liite TAAJUUKSIEN KÄYTTÖSUUNNITELMA. 1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta Liite TAAJUUKSIEN KÄYTTÖSUUNNITELMA 1 Televisio- ja radiotoiminnasta annetun lain mukainen televisiotoiminta 1.1 Analoginen televisiotoiminta: Yleisradio Oy Paikkakunta Kanava ERP Huom. (kw) ANJALANKOSKI

Lisätiedot

Indeksitalon kiinteistöverot ja maksut 2015 / yli 30000 asukkaan kaupungit

Indeksitalon kiinteistöverot ja maksut 2015 / yli 30000 asukkaan kaupungit Kaupunki/kunta Indeksitalon kiinteistöverot ja maksut 2015 / yli 30000 asukkaan kaupungit Tontin kiint.vero euroa/m²/kk Rakenn. kiint.vero Kaukol. Vesi/jätev. Jätehuolto Yhteensä Lappeenranta 0.21 0.27

Lisätiedot

Pohjois-Suomen A-killat

Pohjois-Suomen A-killat Pohjois-Suomen A-killat 1. Haukiputaan A-kilta ry 2. Jokilaaksojen A-kilta ry 3. Kajaanin A-kilta ry 4. Kemin A-kilta ry 5. Keski-Lapin A-kilta ry 6. Keskipisteen A-kilta ry 7. Koillis-Lapin A-kilta ry

Lisätiedot

Lahti 1 106,8 Heinola Esan Kirjapaino Oy, Iskelmä Lahti Iskelmä, populaari, varttunut väestö 103,0 Lahti

Lahti 1 106,8 Heinola Esan Kirjapaino Oy, Iskelmä Lahti Iskelmä, populaari, varttunut väestö 103,0 Lahti Alueelliset ja paikalliset taajuuskokonaisuudet Alueet Taajuudet Hakijat pääasiallinen kohderyhmä tai suuntaus Etelä- ja Pohjois-Savo Kuopio-Iisalmi 89,5 Iisalmi Kevyt Kanava Oy, (Iskelmä Oikea Asema)

Lisätiedot

OP-Kiinteistökeskusten yrityskohtaiset tiedot:

OP-Kiinteistökeskusten yrityskohtaiset tiedot: OP-Kiinteistökeskusten yrityskohtaiset tiedot: Osoite Puhelinnumero Sähköpostiosoite Y-tunnus Arvonlisäverotunniste Vakuutusyhtiö (vastuu- vakuutuksen osalta) Valvova viranomainen Akaan Seudun OP-Kiinteistökeskus

Lisätiedot

Inhimillisesti vaikuttava hoitotyö kenen käsissä tulevaisuudessa?

Inhimillisesti vaikuttava hoitotyö kenen käsissä tulevaisuudessa? II Pohjois-Suomen Hoitotiedepäivät Inhimillisesti vaikuttava hoitotyö kenen käsissä tulevaisuudessa? 4. - 5.11.2009 Oulun Yliopisto, Lääketieteellisen tiedekunnan päärakennuksen auditorio (Aapistie 5 A)

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI ja MUU TOIMINTA

TOIMINTAKALENTERI ja MUU TOIMINTA TOIMINTAKALENTERI ja MUU TOIMINTA Päivitetty 22.8.2013 Tapahtumia tulee koko ajan lisää ja toimintakalenteria päivitetään säännöllisesti, nouda aina uusin päivitetty Olohuoneesta! Vertaisryhmissä keskustellaan

Lisätiedot

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina.

lokakuu tiedote Laita viesti osoitteeseen info@espoonvapaaehtoisverkosto.fi kuukauden viimeisenä perjantaina. lokakuu tiedote Jos Sinulla on tiedotettavaa: kirjoita teksti suoraan sähköpostin viestiosaan, viestin pituus enintään 600 merkkiä, ei erikoismerkkejä ( VERSAALIA, kursiivia, lihavointeja, väriä yms.),

Lisätiedot

EK:n Kuntaranking 2015. Keskeiset tulokset

EK:n Kuntaranking 2015. Keskeiset tulokset EK:n Kuntaranking 2 Keskeiset tulokset EK:n Kuntaranking Mittaa seutukunnan vetovoimaisuutta yrittäjien ja yritysten näkökulmasta Hyödyntää kahta aineistoa: 1) Tilastotieto Kuntatalouden lähtökohdat ja

Lisätiedot

PETRA-PROJEKTI TOIMINTASUUNNITELMA 2014

PETRA-PROJEKTI TOIMINTASUUNNITELMA 2014 PETRA-PROJEKTI TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1. Yleistä 2014 on Petra-taloyhtiötoiminnassa starttitoiminnan ja osallistavan kehittämisen vuosi. Projektin toimintaa jatketaan kaikissa Petra taloissa. Lisäksi

Lisätiedot

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry:n seminaari pidämme puolta pidämme huolta

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry:n seminaari pidämme puolta pidämme huolta 15.15 palautekeskustelu Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry:n seminaari pidämme puolta pidämme huolta 11.00 Tilaisuuden avaus ja ajankohtaista Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry 11.15 Puhtia hyvästä itsetunnosta

Lisätiedot

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille!

Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Jäsenkirje 3/2014 Aurinkoinen, kesäinen tervehdys kaikille! Vaikka saamme vielä nauttia kesästä, yhdistyksen syyskausi lähtee täysin purjein käyntiin jo elokuussa. Kuukausittaiset jäsenillat kutsuvat omine

Lisätiedot

Oppilas- ja opiskelijahuoltolain sekä koulurauhapaketin toimeenpanoon liittyvä seminaari

Oppilas- ja opiskelijahuoltolain sekä koulurauhapaketin toimeenpanoon liittyvä seminaari KOULUTUSKIRJE LSSAVI/05.12.01/2014 20.2.2014 Oppilas- ja opiskelijahuoltolain sekä koulurauhapaketin toimeenpanoon liittyvä seminaari 5.3.2014 Frami, auditorio 1-3, Kampusranta 9 B, Seinäjoki klo 9.00-15.45

Lisätiedot

Yhdessä enemmän hyvinvointia RAY:n strategiakiertue 8.3.-31.3.

Yhdessä enemmän hyvinvointia RAY:n strategiakiertue 8.3.-31.3. 1 (9) Yhdessä enemmän hyvinvointia RAY:n strategiakiertue Ohjelmat paikkakunnittain jäljempänä dokumentissa. PÄIVÄ AIKA KAUPUNKI PAIKKA tiistai 8. maaliskuuta 2011 klo 9.00-12.30/15.00 Helsinki Helsingin

Lisätiedot

Lähellä ja tukena 16.4.2015 Ylihärmä Aluevastaavat Sari Havela ja Pia Järnstedt

Lähellä ja tukena 16.4.2015 Ylihärmä Aluevastaavat Sari Havela ja Pia Järnstedt Lähellä ja tukena 16.4.2015 Ylihärmä Aluevastaavat Sari Havela ja Pia Järnstedt Omaishoito? Omaishoito ja vanhuspalvelulaki Omaishoitoa tuetaan pääasiassa omaishoitolain ja sosiaalihuoltolain perusteella

Lisätiedot

Sari Havela Aluevastaava Pohjois- Suomen alue

Sari Havela Aluevastaava Pohjois- Suomen alue Sari Havela Aluevastaava Pohjois- Suomen alue Omaishoito Suomessa Omaishoitaja pitää huolta läheisestään, joka sairaudesta, vammaisuudesta tai muusta erityisestä hoivan tarpeesta johtuen ei selviydy arjestaan

Lisätiedot

POP UP kahvilapäivä

POP UP kahvilapäivä POP UP kahvilapäivä 20.5.2017 POP UP -kahvilapäivä Kansainvälisenä ravintolapäivänä 20.5 Järjestettiin toista kertaa Osa Suomi100 ohjelmaa Mukana 24 paikallisyhdistystä Mukana olleet yhdistykset: Laukaan

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA

TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA TOIMINTAKALENTERI JA MUU TOIMINTA Päivitetty 18.09.2015 Kuntosalivuoro Loimaalla Tuulensuun Palvelukeskuksessa osoitteessa Huvilakatu 32 on tiistaisin klo 19.30-20.30 ja torstaisin klo 14-15, nimi Omaishoitajien

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI ja MUU TOIMINTA

TOIMINTAKALENTERI ja MUU TOIMINTA TOIMINTAKALENTERI ja MUU TOIMINTA Päivitetty 2.4.2013 Tapahtumia tulee koko ajan lisää ja toimintakalenteria päivitetään säännöllisesti, nouda aina uusin päivitetty Olohuoneesta! Vertaisryhmissä keskustellaan

Lisätiedot

AJONEUVOJEN YKSITTÄISHYVÄKSYNTÖJEN MYÖNTÄJÄT LÄHTIEN

AJONEUVOJEN YKSITTÄISHYVÄKSYNTÖJEN MYÖNTÄJÄT LÄHTIEN 14.2.2017 1(7) AJONEUVOJEN YKSITTÄISHYVÄKSYNTÖJEN MYÖNTÄJÄT 1.1.2015 LÄHTIEN Yksittäishyväksyntöjä myöntävät A-Katsastus Oy:n, E. Valjakka Oy:n, K1 Katsastajat Oy:n, Oy Testmill Ltd:n, Suomen Yksittäishyväksyntä

Lisätiedot

Hyvät yhdistystoimijat!

Hyvät yhdistystoimijat! 5.12.2014 1 / 6 Tiedote on tarkoitettu käsiteltäväksi yhdistyksen hallituksessa. Hyvät yhdistystoimijat! Kulunut vuosi on ollut omaishoidon kehittämisen kannalta merkittävä. Tänä vuonna valmistui ensimmäinen

Lisätiedot

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014

Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Syksy, ole tervetullut nyt koivut keltakultaa loistaa auringossa, pihlajat on pelkkää purppuraa ja vaahterassa ruskalehdet

Lisätiedot

Kuntien välinen muuttoliike Hyvinkäällä KAIKKI IKÄRYHMÄT

Kuntien välinen muuttoliike Hyvinkäällä KAIKKI IKÄRYHMÄT Kuntien välinen muuttoliike Hyvinkäällä 2013-2015 KAIKKI IKÄRYHMÄT Helsinki 329 300 404 1033 Nurmijärvi 107 93 55 255 Nurmijärvi 245 224 191 660 Tuusula 60 37 27 124 Riihimäki 217 182 184 583 Mäntsälä

Lisätiedot

Yhdistysluettelo 2018

Yhdistysluettelo 2018 Yhdistysluettelo 2018 Jäsen- ja äänimäärät Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n jäsenyhdistykset Jäsenmäärä 1.1.2018 liiton rekisterin mukaan Äänimäärä ALAJÄRVI-VIMPELIN KVT RY 38 1 ANJALANKOSKEN KVT RY 117

Lisätiedot

Alle 18-vuotiaiden määrän suhteellinen muutos (%) seutukunnittain Manner-Suomen tilanne ja (Tilastokeskus 29.3.

Alle 18-vuotiaiden määrän suhteellinen muutos (%) seutukunnittain Manner-Suomen tilanne ja (Tilastokeskus 29.3. Oulun seutukunta Helsingin seutukunta Tampereen seutukunta Kyrönmaan seutukunta Jyväskylän seutukunta Vaasan seutukunta Kokkolan seutukunta Turun seutukunta Seinäjoen seutukunta Kuopion seutukunta Etelä-Pirkanmaan

Lisätiedot