TEKNINEN LAUTAKUNTA / TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS. Aika: Keskiviikko klo Käsiteltävät asiat:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TEKNINEN LAUTAKUNTA 13.03.2014/19.03.2014 TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS. Aika: Keskiviikko 19.03.2014 klo 18.00. Käsiteltävät asiat:"

Transkriptio

1 SIIKAISTEN KUNTA ASIALISTA/KOKOUSKUTSU / TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS Aika: Keskiviikko klo Paikka: Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat: 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2. valitseminen 3. Yksityistieavustuksen jakaminen v Viitasentie 4. Yksityistien nimeäminen Siponlahdentie 5. Vuoden 2013 tilinpäätös ja toimintakertomus 6. Jätehuollon yhteistyösopimuksen uudistaminen ja uudelleenorganisointi 7. Maa-aineslupa, Konetyö Koskimäki Oy 8. Poikkeamislupahakemus käyttötarkoituksen muuttaminen, Jani Ylinentalo 9. Hakemus yhdyskuntateknisten johtojen ja laitteiden sijoittamiseksi, Fortum Sähkönsiirto Oy, Hannula 11:64 ja Itämäki 11: Terveysasema 11. Teknisen lautakunnan alaiset investointihankkeet 12. Myönnetyt rakennusluvat 13. Viranhaltijan päätöspöytäkirjat TERO HARJU puheenjohtaja ANNE JÄRVENRANTA esittelijä

2 37 SIIKAISTEN KUNTA ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 4/ / Aika: Keskiviikko klo Paikka: Kunnanvirasto Läsnäolo: (läsnä) (poissa) x Harju Tero puheenjohtaja x Söderbacka Sari varapuheenjohtaja x Järvenpää Susanna jäsen x Lahtinen Seppo jäsen x Minkkinen Timo jäsen x Venojärvi Eeva jäsen x Viljanen Vesa jäsen Muut läsnäolleet: x Vanhatalo Jukka kh:n puheenjohtaja x Ylikoski Kauko kh:n edustaja x Rantanen Päivi kunnanjohtaja x Järvenranta Anne tekninen johtaja/esittelijä x Rimpelä Kari asiantuntijana 37 aikana Allekirjoitukset Tero Harju puheenjohtaja Anne Järvenranta pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjantarkastus Pöytäkirja on tarkastettu ja hyväksytty Siikaisissa / 2014 Susanna Järvenpää Seppo Lahtinen Nähtävänäolo Pöytäkirja on pidetty yleisesti nähtävillä Siikaisissa / 2014 Todistaa: Anne Järvenranta pöytäkirjanpitäjä

3 SIIKAISTEN KUNTA KOKOUKSEN LAILLISUUS JA VALTAISUUS Kokous todettiin laillisesti kokoon kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 30 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN Kokouksen pöytäkirjan tarkastaa kaksi lautakunnan kullakin kerralla valitsemaa pöytäkirjantarkastajaa. Tämän kokouksen pöytäkirja tarkastetaan Aakkosjärjestyksen mukaan vuorossa ovat Järvenpää Susanna ja Lahtinen Seppo. Tämän kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Järvenpää Susanna ja Lahtinen Seppo.

4 SIIKAISTEN KUNTA YKSITYISTIEAVUSTUKSEN JAKAMINEN V VIITASENTIE Kuluvan vuoden talousarviossa on varattu suuruinen määräraha yksityisteiden kunnossapitoavustuksiin vuodelle Hakuaika päättyi Määräajan jälkeen on tullut Viitasentien avustushakemus. Yksityistieavustusten jakamisen yhteydessä jäi rahaa jakamatta, joten tämä myöhässä tullut hakemus on mahdollista käsitellä. Hakemuksesta on laadittu avustuksenmaksuesitys, joka on esityslistan liitteenä 1/190314/31. Tie on määritelty kunnossapitoluokkaan 4, jonka avustuskerroin on 0,23. Kunnossapitoluokan 1 perusavustukseksi on määritelty 680 /asuttu kilometri. Lautakunta päättää hyväksyä yksityistieavustushakemuksen liitteen mukaisesti yksityisteille myönnettävästä suuruisesta määrärahasta, 128,25 euroa. Avustuksen saajalle voidaan avustus antaa joko rahana tai tarvikesuorituksena hakijan toiveen mukaan.

5 SIIKAISTEN KUNTA YKSITYISTIEN NIMEÄMINEN, SIPONLAHDENTIE Itäjärvellä on kaksi loma-asuntoa, jotka ovat hankkineet tienviitan yhteisesti ja esittävät kunnan osoitejärjestelmään merkitsemistä. Tie kääntyy Itäjärventieltä ja on nimeltään Siponlahdentie. Siikaisten kunnan osoitejärjestelmässä ei ole tämän nimistä tietä ja täten nimi voidaan hyväksyä. Lautakunta hyväksyy esitetyn Siponlahdentien nimeämisen.

6 SIIKAISTEN KUNTA VUODEN 2013 TILIN JA TOIMINTAKERTOMUS Vuoden 2013 tilinpäätös on valmistumassa. Esityslistan liitteenä on vuoden 2013 talousarvion toteutuma, jossa menojen alitus on 2.348,41 ja tulojen ylitys ,95. Talousarviovuosi kokonaisuutena toteutui suunnitellusti. Menoissa on yksittäisissä tulosyksiköissä tapahtunut ylitystä mm. lämpölaitoksella energiahuollossa ja vesilaitoksella. Toisissa tulosyksiköissä on pystytty pienempään menokehitykseen kuin oli suunniteltu. Myös tulot ylittyivät pääosin energiahuollossa, rakennusvalvonnassa ja vesilaitoksen vesimaksujen osalta. Toimintakertomus ja tunnusluvut esitellään tarkemmin kokouksessa (liite 2/190314/33 ). Lautakunta hyväksyy osaltaan vuoden 2013 tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen.

7 SIIKAISTEN KUNTA JÄTEHUOLLON YHTEISTYÖSOPIMUKSEN UUDISTAMINEN JA UUDELLEENOR- GANISOINTI Porin kaupungissa on valmisteilla organisaation muutos, jossa Porin Jätehuoltoliikelaitos lakkautetaan ja Tekniseen Palvelukeskukseen perustetaan taseyksikkö, joka ottaa liikelaitoksen tehtävät hoitaakseen. Tämä organisaatiomuutos ja luonnosteltu jätehuollon laajempi yhteistyö muiden kuntien kanssa aiheuttaa sen, että voimassa olevaa Jätehuollon yhteistyösopimusta tulee muuttaa. Sopimus on pitänyt sisällään yhdyskuntajätteen vastaanoton Porin Jätehuollon Hangassuon jäteasemalla sekä jätehuollon kehittämisen. Porin Jätehuolto on liittynyt Turun seudun jätteenkäsittelyn hankintarenkaaseen ja sitä kautta syntypaikkalajitellun yhdyskuntajätteen kuljettamisesta ja hyödyntämisestä on sopimus. Vuoden 2014 osalta Porin Jätehuolto on itse sopinut em. jätteen kuljettamisen ja hyödyntämisen. Vuodesta 2018 eteenpäin tarjouspyynnöt ovat valmisteilla hankintarenkaan kautta. Nämä päätökset on tehnyt Porin Jätehuollon johtokunta, jossa on myös sopimuskuntien edustus. Sopimuskuntien, Pori, Eurajoki uutena, Harjavalta, Kokemäki, Nakkila, Merikarvia, Siikainen ja Ulvila, kanssa on neuvoteltu uusi sopimusluonnos Porin seudun kuntien jätehuoltoyhteistyöstä. Sopimusluonnoksella sovitaan kunnille kuuluvan jätehuollon järjestämisestä kuntien yhteistyössä Porin kaupungin organisaatiossa. Sopimusluonnokseen liittyy kaikille kunnille laadittu palvelukuvaus, joka käydään vuosittain läpi. Palvelukuvauksessa määritellään tehtävät, jotka tulevat perustettavan Jätehuoltoyksikön tehtäviksi ja mitkä tehtävät jäävät peruskuntien hoidettaviksi. Peruskunnille jäävät kustannukset katetaan yhteistyösopimuksessa mainitulla ekomaksun kuntaosalla, jonka suuruus sovitaan vuosittain palvelukuvauksen tarkistamisen yhteydessä. Sopimuskuntien alueella syntyvien ekomaksujen keräämisestä vastaa Porin kaupungin Teknisen palvelukeskukseen perustettava taseyksikkö. Tämän esityslistan liitteenä on alustava laskelma yhteisestä Ekomaksusta vuonna Maksut sisältäen arvonlisäveron 24 % ovat 1-9 asuntoa käsittävissä kiinteistöissä 24,5 /asunto, yli 9 asuntoa käsittävissä kiinteistöissä 15,00 /asunto ja vapaa-ajan asunnoissa 14. Ekomaksujen suuruus päätetään syksyllä 2014 ja päätöksen tekee Porin seudun jätelautakunta. Eurajoen osalta sopimus ei koske sekalaisen yhdyskuntajätteen vastaanottoa Hangassuon jätekeskuksessa. Sopimusluonnoksen ja palvelukuvauksen loppuunsaattamista varten perustettiin työryhmä, jonka puheenjohtajana oli Juha Hjulgren Ulvilasta ja jäseninä Juhani Ramberg Harjavallasta, Päivi Repo, Jussi Lehtonen, Tarja Räikkönen ja Marjukka Palin Porista. Yhteisesti pyritään siihen, että kuntien valtuustot käsittelevät asiakirjat viimeistään tilinpäätöskokouksissaan kevään aikana. Luvia ja Pomarkku eivät kuulu Porin seudun jätelautakuntaan. Näiden kuntien osalta jää voimaan nykyinen sopimus.

8 SIIKAISTEN KUNTA Porin kaupungin Teknisen palvelukeskuksen osalta hallinnolliset muutokset astuvat voimaan ja toiminnallisilta osilta sopimus ja siihen liittyvä palvelukuvaus astuvat voimaan Esityslistan liitteenä 3/190314/34 Sopimusluonnos Porin seudun kuntien jätehuoltoyhteistyöstä, jätehuoltoyhteistyösopimukseen liittyvä palvelukuvaus ja alustava laskelma ekomaksun tuloista ja menoista. Tekninen lautakunta päättää 1. hyväksyä osaltaan Sopimuksen Porin seudun kuntien jätehuoltoyhteistyöstä 2. hyväksyä osaltaan kohdassa 1. mainittuun sopimukseen liittyvä palvelukuvaus 3. lähettää sopimuksen ja palvelukuvauksen edelleen kunnanhallituksen ja valtuuston hyväksyttäväksi

9 SIIKAISTEN KUNTA MAA-AINESLUPA, KONETYÖ KOSKIMÄKI OY Konetyö Koskimäki Oy hakee lupaa kiviainesten ottamiseen tilalta Haukijärvi RN:o 9:15. Suunnitellun ottamisalueen pinta-ala on 2,1 hehtaaria ja haettava kokonaisottomäärä on m 3. Maa-aineslupaa haetaan kymmeneksi vuodeksi. Ottamisalue sijoittuu tilan keskelle eikä rajoitu naapuritiloihin. Ottamisalue on kallioista aluetta, josta puusto on hakattu. Osa alueesta on moreenikerrostuman peitossa. Etelässä ottamisalue rajoittuu kangasmetsäalueeseen ja muissa suunnissa ojitettuihin turvemaihin. Ottamisalueesta noin 400 metriä etelään on toiminnassa kiviaineksen ottamisalue. Pohjaveden arvioidaan alueella olevan noin tasolla +40,0...41,0 (N2000). Alin ottotaso suunnitelman mukaan on +40,00 ja keskimääräinen ottamissyvyys on noin 6,5 metriä. Ottaminen etenee suunnitelman mukaan koillisesta lounaaseen. Mikäli kaivantoon kertyy suoto- tai sadevesiä, ne pumpataan pois alueelle erikseen rakennettavasta kaivosta. Murskausta alueella tehdään noin 30 vuorokautta vuodessa. Toiminnasta saatavaa mursketta varastoidaan ottamisalueen länsipuolella tien vieressä ja pinta- ja kaivumaat varastoidaan noin 200 metriä ottoalueesta kaakkoon. Hyödynnettävät pinta- ja kaivumaat käytetään alueen maisemointiin ja hyödyntämiskelvottomat maamassat varastoidaan varastoalueelle ja maisemoidaan. Alueen maisemointityöt aloitetaan, kun louhintatyöt on suoritettu. Kaivualueen pohja sekä luiskat siistitään ja irtokivet poistetaan. Alueen itäreunan luiska muotoillaan kaltevuuteen 1:7 ja muut luiskat jäävät kaltevuuteen 7:1. Suunnitellussa lopputilanteessa alueelle muodostuu virkistyskäyttöön tarkoitettu lampi. Kaivualuetta ympäröivä maasto muotoillaan alueelta poispäin viettäväksi ja vedet ohjataan reunoilla oleviin ojiin. Ottamisalue sijaitsee noin 1,3 km Tuorila-Siikainen seututien (Tuorilantie) eteläpuolella Siikaisten ja Merikarvian kuntien rajalla. Kulku ottamisalueelle tapahtuu Tuorilantieltä lähtevää Haukijärventietä pitkin. Lähimmät asuinrakennukset sijaitsevat kaivualueesta noin 1,1 km koilliseen. Samalla alueella on tarkoitus sekoittaa multaa turvemaasta, joka otetaan tilalta Lamminpelto Turve ja hiekka sekoitetaan keskenään. Haukijärvi-tilan rajanaapureille on postitettu kuuleminen lupahakemuksesta Maa-aineslupahakemuksesta on laitettu kuulutus kunnan ilmoitustaululle Maa-aineslupahakemuksesta on pyydetty lausunto Varsinais-Suomen ELYkeskukselta. Maa-aineksen ottaminen on järjestettävä niin, että ottamisen vahingollinen vaikutus luontoon ja maisemakuvaan jää mahdollisimman vähäiseksi eikä toiminnasta aiheudu asutukselle tai ympäristölle vaaraa tai kohtuutonta haittaa. (MAL 3 4 mom.) Vesilain 1 luvun 18 ja 22 kieltävät ilman vesioikeuden lupaa toiminnan, mikä saattaa heikentää pohjaveden laatua tai määrää.

10 SIIKAISTEN KUNTA Vaikka etukäteen arvioiden ei ympäristöön kohdistuvia haittoja syntyisikään on toiminnanharjoittaja eri lakien, mm. vesilaki ja luonnonsuojelulaki, mukaisissa vastuissa toiminnasta mahdollisesti aiheutuneista haitoista ja rikkomuksista sekä velvollinen korjaus- ja korvaustoimenpiteisiin. Toiminnasta aiheutuva melu ei saa ylittää Valtioneuvoston päätöksen 993/92 ohjearvoja lähimmissä häiriintyvissä kohteissa. Alueen jälkihoito on mahdollisuuksien mukaan aloitettava jo toiminta-aikana. Vaaralliset jyrkänteet on merkittävä ja aidattava onnettomuuksien ehkäisemiseksi. Rintauksen luiskan yläpuolella maanpinta on pidettävä 15 m matkalla puhtaana suurista kivistä. Kaavoitus ja luonnonolosuhteet Suunniteltu ottamisalue ei sijaitse luokitellulla pohjavesialueella. Satakunnan vahvistetussa maakuntakaavassa ottamisalue sijoittuu kallionoton alueelle merkinnällä E02. Ottamisalueelle on laadittu myös Jäneskeitaan tuulivoimapuiston osayleiskaava, joka on hyväksytty. Osayleiskaavassa ottamisalue on merkitty maa- ja metsätalousvaltaiseksi alueeksi merkinnällä M-1. Maa-ainesten otto ei aiheuta haittaa kaavan toteutumiselle. Ottamisalue ei kuulu julkaisussa Luonnon- ja maisemansuojelun kannalta arvokkaat kallioalueet Turun ja Porin läänissä mainittuihin valtakunnallisesti tai maakunnallisesti arvokkaisiin kallioalueisiin eikä julkaisussa Turun ja Porin läänin inventoidut arvoluokkien 5 ja 6 kallioalueet esitettyihin paikallisesti arvokkaisiin kallioalueisiin. Alueen läheisyydessä ei ole muinaismuistoalueita. Ottamisalueen läheisyydessä ei ole Natura-alueita eikä alueella käytettävissä olevan tiedon perusteella ole erityisiä luonnonsuojelullisia arvoja. KANNANOTTO Varsinais-Suomen ELY-keskus katsoo, ettei luvan myöntämiselle ole esteitä luonnon-, maiseman tai vesiensuojelun kannalta, mikäli lupaharkinnan yhteydessä otetaan huomioon seuraavat asiat: - Kaivualueen alin ottamistaso sekä alueen arvioitu pohjavedenpinnan taso ovat lähes samalla korkeudella. Jälkihoidon yhteydessä tulee varmistaa, että alueelle suunniteltu lampi on riittävän syvä, jotta vesi pysyy hyvälaatuisena ja lampi ei pääse rehevöitymään. - Louhosalueen mahdollisista kuivatusjärjestelyistä ei saa aiheutua haittaa ympäristölle eikä kuivatusveden virtausreitin varrella oleville maanomistajille. Tarvittaessa kuivatusvedet on johdettava laskeutusaltaan kautta. - Kaivualueen jyrkät rintaukset tulee loiventaa tai pengertää. Alueen turvallisuuden parantamiseksi suositellaan, että kohteen maisemoinnissa käytettävä pääasiallinen reunaluiskien kaltevuus olisi 1:2 tai loivempi. Näin huomioitaisiin paremmin myös alueen tuleva virkistyskäyttö.

11 SIIKAISTEN KUNTA Ottamisen yhteydessä on huolehdittava siitä, että maa- tai kallioperään tai pohjaveteen ei pääse öljytuotteita tai muita ympäristölle haitallisia aineita. - Hakemukseen on liitettävä maa-aineslain 5 a :n mukainen kaivannaisjätteen jätehuoltosuunnitelma, koska alueella läjitetään ottamisalueelta kuorittuja kaivannaisjätteiksi luokiteltavia pintamaita. Jätehuoltosuunnitelma on suositeltavaa tehdä tarkoitusta varten laaditulla lomakkeella. Lupapäätöksestä on viivytyksettä ilmoitettava MAL 19 :n edellyttämällä tavalla. Ilmoitukseen on liitettävä kaikki ne päätökseen liittyvät asiakirjat (myös täydennetyt), jota MAL 20 :n mukaisen muutoksenhakumahdollisuuden mahdollinen käyttö asiassa edellyttää. Postitse lähetettävän tiedoksiannon lisäksi Varsinais-Suomen ELY-keskuksen ympäristö ja luonnonvarat -vastuualue pyytää lupaviranomaista lähettämään ottamislupaa koskevat tiedot sähköisellä lupapäätöslomakkeella, joka löytyy Suomi.fiasiointiympäristöstä osoitteesta: formoid=38582 (lomake YMO11). Ainakin ottamissuunnitelman nykytilanteen ja lopputilanteen kartat suositellaan skannattaviksi lomakkeen liitetiedostoksi. Esityslistan liitteenä 4/190314/35 kartta. Tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle maa-ainesten ottoluvan myöntämistä kymmeneksi (10) vuodeksi seuraavilla ehdoilla: 1. Ennen maa-ainesten ottamistoiminnan aloittamista kaivualueen rajat on merkittävä maastoon. 2. Alueella ei huolleta kuormaus- ja kuljetuskalustoa. 3. Kuormaajan, ja muunkin kaluston mahdollisen säilytyspaikan pohja tulee tiivistää asianmukaisella tavalla, ja huolehtia siitä, ettei säilytyspaikalta pääse ympäristöön öljyisiä tai muita luontoon kuulumattomia vesiä. 4. Mikäli alueella varastoidaan polttoaineita, öljyjä tai muita vesien ja muun ympäristön kannalta haitallisia aineita, varastointi on suoritettava siten, että säiliöiden ja pakkausten rikkoutuessakin aineiden valuminen ja liukeneminen ympäristöön on estetty. Varastoinnin tulee lisäksi tapahtua lukitussa tilassa asiattomien pääsyn estämiseksi. 5. Mikäli alueella tapahtuu öljyvahinko, on siitä välittömästi ilmoitettava kunnan öljyvahinkojen torjuntaviranomaiselle ja ryhdyttävä välittömästi toimenpiteisiin vahingon leviämisen estämiseksi. Öljyvahingon varalta alueella on pidettävä öljyvahinkoviranomaisen riittäväksi katsoma öljyntorjuntavälineistö. 6. Kaivualueen alin ottamistaso sekä alueen arvioitu pohjavedenpinnan taso ovat lähes samalla korkeudella. Jälkihoidon yhteydessä tulee varmistaa, että alueelle suunniteltu

12 SIIKAISTEN KUNTA lampi on riittävän syvä, jotta vesi pysyy hyvälaatuisena ja lampi ei pääse rehevöitymään. 7. Louhosalueen mahdollisista kuivatusjärjestelyistä ei saa aiheutua haittaa ympäristölle eikä kuivatusveden virtausreitin varrella oleville maanomistajille. Tarvittaessa kuivatusvedet on johdettava laskeutusaltaan kautta 8. Kaivualueen jyrkät rintaukset tulee loiventaa tai pengertää. Alueen turvallisuuden parantamiseksi suositellaan, että kohteen maisemoinnissa käytettävä pääasiallinen reuna-luiskien kaltevuus olisi 1:2 tai loivempi. Näin huomioitaisiin paremmin myös alueen tuleva virkistyskäyttö. 7. Maa-ainesten ottamisen loputtua, soveltuvilta osin jo sen aikana tulee alueen maisemointi ja jälkihoitotyöt suorittaa viivyttelemättä. Maisemoinnissa voidaan käyttää puhtaita ylijäämämaita. 7. Alueella ei saa polttaa eikä haudata jätteitä. Kaivannaisjätteen jätehuoltosuunnitelma tulee tehdä ennen töiden alkamista ja toimittaa lupaviranomaiselle. 8. Maa-ainesluvan haltijan tulee vuosittain tehdä maa-aineslain 23 a :ssä mainittu ilmoitus edellisenä vuonna otetuista maa-aineksista maa-ainesasetuksen 10 a :n mukaisesti. 9. Ottamistoiminnan päättyessä tai luvan umpeutuessa luvan haltijan on pyydettävä valvontaviranomaiselta maa-ainesasetuksen 10 :n mukaista loppukatselmusta. Loppukatselmuksesta on pidettävä pöytäkirja, joka toimitetaan tiedoksi elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle. Lautakunta esittää luvan vakuudeksi euroa. Vakuus on oltava voimassa 3 kk yli ottoajan. Käsittelymaksu määräytyy kunnanvaltuuston vahvistaman maaainestaksan mukaan.

13 SIIKAISTEN KUNTA POIKKEAMISLUPAHAKEMUS KÄYTTÖTARKOITUKSEN MUUTTAMINEN, YLINENTALO JANI Ylinentalo Jani hakee poikkeamislupaa loma-asunnon käyttötarkoituksen muuttamiseksi omakotitaloksi omistamallaan tilalla Iso-Kolkan Nokka RN:o 1:175 pintaalaltaan 5660 m 2 Siikaisten kunnan Haapakosken kylässä Isojärven rannalla. Alueella on rantayleiskaava, jossa tontti on määritelty loma-asuntoalueeksi. Kokonaisrakennusoikeus rantayleiskaavan mukaan tontilla on 120 m 2. Tontille on rakennettu loma-asunto vuonna 2011 kerrosaltaan 85 m 2 ja etäisyys rannasta on 30 metriä. Tontilla on lisäksi autokatos/varastorakennus. Tieyhteys Kolkanmaantieltä. Tontilla on oma porakaivo ja jätevesijärjestelmänä harmaille vesille Biolabkon moduli 6 imeytysjärjestelmä ja WC-vesille umpisäiliö. Lähin vakituinen asuinrakennus on 3,2 km etäisyydellä. Käyttötarkoituksen muutoksen myöntäminen ei tuota erityistä haittaa kaavoituksen toteuttamiselle eikä alueiden käytön muulle järjestämiselle. Ranta-alueella sijaitsevan vapaa-ajan asunnon käyttötarkoituksen muuttaminen vakituiseksi asunnoksi kunnanhallituksen hyväksymät periaatteet: Rakennuspaikan koon tulee olla vähintään 2000 m 2 ja rakentamiseen sovelias. Tämä täyttyy tontin osalta. Rakennuspaikan tulee olla mantereella. Rakennuspaikka on mantereella. Kiinteistölle tulee olla kulkukelpoinen ja vähintään hälytysajoneuvolla ympärivuotisesti ajettava tie. Kiinteistölle on kulkukelpoinen tie. Puhdasta talousvettä tulee olla saatavissa (oma kaivo tai vesijohtovesi). Omasta kaivosta tulee olla vesinäyte vedenlaadun soveltuvuudesta talousvedeksi. Oman kaivon vettä on käytetty. Vesinäytettä ei ole otettu. Jätevesien käsittely tulee olla jätevesiasetuksen mukaisesti ja hakemuksessa käsittelystä selvitys erillisellä liitteellä. Käsittely on asetuksen mukainen. Asuinhuoneiston huoneistokoon tulee olla vähintään 60 m 2 ja asuinhuoneen vähimmäiskoko tulee olla vähintään 7 m 2. Asuinhuoneen vähimmäiskorkeus tulee olla vähintään 2,4 m, vähäisellä osalla sallitaan pienempi huonekorkeus, ei kuitenkaan alle 2,2 m. Pinta-alat täyttyvät hakemuksessa. Rakennuksen lämmöneristyksen tulee täyttää Suomen Rakentamismääräyskokoelman vaatimukset ja energiatodistus tulee olla laadittuna rakennuksesta. Energiatodistus on laadittu ja lämpöhäviölaskelma (kompensaatiolaskelma) tehty, rakennus täyttää vaatimukset. Rakennuksen turvallisuuden on täytettävä Suomen Rakentamismääräyskokoelman F2 määräykset. Rakennus täyttää vaatimukset. Asuinhuoneiston tilojen ja pohjaratkaisun tulee olla aiottu käyttäjämäärä, asuntojen yhteiset tilat ja käyttötarpeiden muutokset huomioon ottaen asumisen kannalta tarkoituksenmukaisia. Asuinhuoneistoissa tulee olla riittävästi tilaa lepoa, oleskelua ja vapaa-ajan viettoa, ruokailua ja ruoanvalmistusta, hygienian hoitoa sekä asumiseen liittyvää välttämätöntä huoltoa ja säilytystä varten. RakMK G1. Rakennus täyttää vaatimukset. Lupaviranomainen Siikaisten kunnanhallitus.

14 SIIKAISTEN KUNTA Myönteinen poikkeaminen on voimassa enintään kaksi vuotta myöntämispäätöksestä ja tänä aikana on haettava rakennuslupa. Tekninen lautakunta puoltaa kunnanhallitukselle poikkeamisluvan myöntämistä hakemuksen mukaisesti. Lautakunta puoltaa kunnanhallitukselle poikkeamisluvan myöntämistä ja edellyttää vesinäytteen ottamista ennen rakennusluvan hakemista.

15 SIIKAISTEN KUNTA HAKEMUS YHDYSKUNTATEKNISTEN JOHTOJEN JA LAITTEIDEN SIJOITTAMI- SEKSI, FORTUM SÄHKÖNSIIRTO OY, HANNULA 11:64 JA ITÄMÄKI 11:65 Fortum Sähkönsiirto Oy anoo kunnioittavasti, että Siikaisten kunnan tekninen lautakunta määräisi Maankäyttö- ja Rakennuslain 161 :n 1 momentin suomilla valtuuksilla 20 kv:n keskijännitejohdon sijoittamisesta Hannu Österbackan omistamien tilojen Hannula r:no 11:64 ja Itämäki r:no 11:65 maille. Tilat sijaitsevat Siikaisten kunnan Leväsjoen kylässä. Keskijännitejohto on suunniteltu rakennettavaksi Leväsjoelta Merikarvialle nykyisen 110 kv:n linjan viereen. Yhteyden on tarkoitus turvata sähkönjakelu Siikaisten ja Merikarvian kunnan alueille keskeytys- ja vikatilanteissa. Myös Lankosken sähköllä on mahdollisuus käyttää johtoa keskeytys- ja vikatilanteissa. Ensi kesänä on suunnitteilla saneerata nykyinen 110 kv:n johto ja keskijännitejohtoa tarvitaan, jotta sähkönjakelu voidaan turvata Siikaisten ja Merikarvian alueella. Keskijännitejohto kulkisi yhteensä noin 170 m matkan tilojen Hannula r:no 11:64 ja Itämäki r:no 11:65 mailla. Rakennettavan keskijännitejohdon sijoitus nykyisen 110 kv:n johdon johtoalueelle on järkevin tapa rakentaa johto. Nykyinen 110 kv:n 45 metrin johtoalue ei muutu suuremmaksi vaikka keskijännitejohto rakennetaan johtoalueelle. Johtoaukea kasvaa nykyisestä 25 metristä 30,5 metriin. Maakaapelointi kyseisellä alueelle ei ole taloudellisesti kannattavaa ja teknisesti hyvin haasteellista maan kivikkoisuuden vuoksi. Suunnitellulla keskijännitejohdon alueella ei sijaitse rakennuksia joiden käyttöä keskijännitejohto haittaisi. Anomme edelleen, että tekninen lautakunta antaisi Maankäyttö- ja Rakennuslain 144 :n perusteella määräyksen, että sen tässä asiassa tekemää päätöstä on noudatettava ennen, kuin se on saanut lainvoiman, sillä maanomistajilla on tarkoituksena ilmeisesti toteuttamistoimenpiteiden viivyttäminen (Ympäristöministeriön kirje 1555/501/85). Mikäli asiassa mahdollisesti tehtävä valitus johtaisi yhtiömme kannalta kielteiseen päätökseen, sitoudumme siirtämään johdon osoitettuun paikkaan. Kaavat ja rakennettu ympäristö Sijoituspaikka sijaitsee kaavattomalla alueella. Sijoituspaikka on maa- ja metsätalousvaltaista aluetta. Johdon sijoitusta haetaan metsäalueelle nykyisen 110 kv:n johtoalueen viereen. Asian ratkaisu Toimivalta Maankäyttö- ja Rakennuslaki 161 : Yhdyskuntateknisten laitteiden sijoittaminen. Kiinteistön omistaja ja haltija on velvollinen sallimaan yhdyskuntaa tai kiinteistöä palvelevan johdon sijoittamisen omistamalleen tai hallitsemalleen alueelle, jollei sijoittamista muutoin voida järjestää tyydyttävästi ja kohtuullisin kustannuksin. Sama koskee johtoihin liittyviä vähäisiä laitteita, rakennelmia ja laitoksia. Johtoa tai muuta laitetta ei saa rakentaa niin, että vaikeutetaan alueen kaavoitusta tai kaavan toteutumista. Jollei sijoittamisesta ole sovittu kiinteistön omistajan ja haltijan kanssa, sijoit-

16 SIIKAISTEN KUNTA tamisesta päättää kunnan rakennusvalvontaviranomainen. Sijoittamisesta päätettäessä on kiinnitettävä huomiota siihen, ettei kiinteistölle aiheuteta tarpeetonta haittaa. Sopimus 1 momentissa tarkoitettujen laitteiden sijoittamisesta sitoo myös kiinteistön uutta omistajaa ja haltijaa. Kiinteistön omistajalla ja haltijalla on oikeus saada korvaus 1 momentissa tarkoitetun johdon tai muun laitteen sijoittamisesta aiheutuvasta haitasta ja vahingosta. Jollei korvauksesta sovita, asia ratkaistaan lunastuslain mukaisessa järjestyksessä. Mitä tässä pykälässä säädetään kiinteistön omistajasta ja haltijasta, koskee myös yleisen alueen omistajaa ja haltijaa. Maankäyttö- ja Rakennuslaki 144 : Aloittamisoikeus Lupaviranomainen voi perustellusta syystä ja edellyttäen, ettei täytäntöönpano tee muutoksenhakua hyödyttömäksi, antaa oikeuden rakennustyön tai muun toimenpiteen suorittamiseen osaksi tai kokonaan ennen kuin rakennus-, toimenpide- tai maisematyölupaa taikka 161, 162 tai 163 :ssä säädettyä laitteiden sijoittamista, muuttamista tai poistamista koskeva päätös on saanut lainvoiman (aloittamisoikeus). Oikeudesta päätetään edellä tarkoitetun päätöksen yhteydessä. Muutoksenhakutuomioistuin voi valituksesta kumota määräyksen tai muuttaa sitä tai muutoinkin kieltää lupapäätöksen täytäntöönpanon. Hallinto-oikeuden päätöksestä tässä momentissa tarkoitetussa asiassa voidaan valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen vain pääasian ratkaisusta tehtävän valituksen yhteydessä. Hakijan tulee asettaa hyväksyttävä vakuus niiden haittojen, vahinkojen ja kustannusten korvaamisesta, jotka päätöksen kumoaminen tai luvan muuttaminen voi aiheuttaa. Edellä 1 momentissa tarkoitettu oikeus voidaan samoin edellytyksin myöntää myös valitusajan kuluessa tai 14 päivän kuluessa valitusajan päättymisestä erikseen tehdystä hakemuksesta. Päätös on tehtävä ilman tarpeetonta viivytystä. Päätöksen antamiseen sovelletaan, mitä 142 :ssä säädetään. Lisäksi myönnetystä oikeudesta on välittömästi ilmoitettava hallinto-oikeudelle sekä muutosta hakeneille. Se, joka on valittanut pääasiassa tehdystä päätöksestä, voi hallinto-oikeudessa vaatia tässä momentissa tarkoitettua ratkaisua kumottavaksi tai muutettavaksi ilman, että hänen olisi siitä erikseen valitettava. Muutoksenhausta on muutoin voimassa, mitä 1 momentissa säädetään. Vakuuden asettamisvelvollisuus ei koske valtiota, kuntaa eikä kuntayhtymää. Em. lainkohtien perusteella toimivaltainen viranomainen asian tutkimiseen on Siikaisten kunnan tekninen lautakunta. Kuuleminen Tilojen Hannula ja Itämäki omistajaa on kuultu hakemuksen johdosta. Omistaja on kuulemisessa tuonut esiin seuraavat vaatimukset koskien johdon sijoittamista (liite 5/190314/37 ): mm. Fortum Sähkönsiirto Oy on kaatanut puustoa luvatta ja sopimuksetta 110 kv:n linjan reunavyöhykkeeltä ja sen ulkopuoleltakin. Puiden kaadosta on omistaja tehnyt rikosilmoituksen poliisille. Maanomistajan kannanotto on huomioitu päätöksen teossa. Vastine Kuulemisessa esille tulleiden asioiden johdosta on Fortum Sähkönsiirto Oy:ltä pyydetty vastine (liite 5/190314/37 ), joka on huomioitu päätöksen teossa.

17 SIIKAISTEN KUNTA Tekninen lautakunta päättää, että johdot sijoitetaan Fortum Sähkönsiirto Oy:n tekemän hakemuksen mukaisesti tilojen Hannula ja Itämäki kohdilla. Lisäksi tekninen lautakunta päättää myöntää hakemuksessa pyydetyn aloittamisoikeuden ennen kuin päätös on lainvoimainen. Perustelut MRL momentissa sanotaan: Sijoittamisesta päätettäessä on kiinnitettävä huomiota siihen, ettei kiinteistölle aiheuteta tarpeetonta haittaa. Sijoittamisessa on myös otettava huomioon samassa momentissa oleva kohta Kiinteistön omistaja ja haltija on velvollinen sallimaan yhdyskuntaa tai kiinteistöä palvelevan johdon sijoittamisen omistamalleen tai hallitsemalleen alueelle, jollei sijoittamista muutoin voida järjestää tyydyttävästi ja kohtuullisin kustannuksin. Sähköjohtolinjan sijoittaminen olemassa olevan johtolinjan vierelle palvelee verkonhaltijaa huoltotöiden yhteydessä ja aiheuttaa vähiten haittaa maisemassa. Samalla johto toimii yhdysjohtona parantaen Siikaisten alueen sähkönsaantia korjaus- ja vikatilanteissa. Näin ollen tilan haltijalle aiheutuvaa haittaa on pyritty minimoimaan. Esittelijä täydensi perusteluita seuraavasti: Fortum Sähkönsiirto Oy on ilmoittanut, ettei toisen maanomistajan kautta kiertäminen ole järkevä ratkaisu. Johtoa on jo molemmin puolin rakennettu kiinteistöjen rajalle asti. Maakaapelin lisäkustannus olisi noin euroa. Tämän johdosta esityksen mukainen nykyisen johtolinjan vierelle rakentaminen on perusteltua. Hakijan tulee asettaa 3000 euron vakuus niiden haittojen, vahinkojen ja kustannusten korvaamiseksi, joita päätöksen kumoaminen tai muuttaminen voi aiheuttaa. Sovelletut oikeusohjeet Maankäyttö- ja rakennuslain 144 ja 161. Tämä päätös ei poista Fortum Sähkönsiirto Oy:n korvausvelvollisuutta aiheutettuihin vahinkoihin nähden. Kari Rimpelä, Lankosken Sähkö Oy:n rakennuspäällikkö, oli asiantuntijana tämä aiheen esittelyn aikana, hän ei osallistunut päätöksentekoon.

18 SIIKAISTEN KUNTA TERVEYSASEMA 17 TERVEYSASEMA Terveysasemalla todettiin 7 näytteestä kahdessa näytteessä asbestipölyä ja parhaillaan terveysasemalla on menossa asbestipuhdistus. Rakennuttajan/tilaajan vastuulla on tilojen asbestikartoitus. Työmaa muutettiin asbestityömaaksi näytetulosten jälkeen. Valvojan palkkaamisen tarpeellisuudesta keskusteltiin. Terveysaseman työntekijöiden kanssa kokoustetaan Lautakunta esitti määräaikaisen rakennusmestarin palkkaamista kahdeksi kuukaudeksi. TEKN.LTK Neljä teknisen lautakunnan jäsentä (Vesa Viljanen, Seppo Lahtinen, Timo Minkkinen ja Susanna Järvenpää) on esittänyt puheenjohtajalle ylimääräisen kokouksen järjestämistä peruspalvelukeskuksen remontin johdosta. Puheenjohtaja kutsui ylimääräisen kokouksen koolle. Lautakunta tutustuu kohteen tilanteeseen paikan päällä. Rakennushankkeeseen on mahdollista lautakunnan jäsenistä koota kolmihenkinen työryhmä, joka säännöllisesti käy rakentamisen ajan kohteessa tarkastuksella ja informoi muita lautakunnan jäseniä viikkotiedotteella tarkastuksista. Lautakunta valitsee keskuudestaan kolme jäsentä työryhmään. Tero Harju esitti työryhmään Sari Söderbackaa. Seppo Lahtinen esitti työryhmään Vesa Viljasta. Vesa Viljanen esitti työryhmään Seppo Lahtista. Koska muita esityksiä ei tullut, työryhmän jäseniksi tuli Sari Söderbacka, Vesa Viljanen ja Seppo Lahtinen. Työryhmä kokoontuu kerran viikossa Sari Söderbackan johdolla yhdessä valvojan kanssa ja laatii julkiseksi sopivan viikkotiedotteen. Tiedote lähetetään ennen muuta käyttöä lautakunnan puheenjohtajalle ja tekniselle johtajalle, joka toimittaa sen edelleen muulle lautakunnalle ja tarvittaessa kunnan nettisivulle. TEKN.LTK Lautakunta keskustelee terveysaseman remontin edistymisestä sekä kuulee työryhmän jäsenten selonteon. Lautakunta merkitsee työryhmän selonteon tietoonsa saatetuksi.

19 SIIKAISTEN KUNTA TEKNISEN LAUTAKUNNAN ALAISET INVESTOINTIHANKKEET 20 TEKNISEN LAUTAKUNNAN ALAISET INVESTOINTIHANKKEET Kunnanvaltuuston hyväksymässä talousarviossa on investointihankkeita, jotka ovat teknisen lautakunnan alaisia toteutukseltaan, Kallion rivitalo A, keskuskoulu, Metsätähti, Kallio B ja C rivitalot, lämpölaitos, vesijohto- ja viemärilinjojen rakentaminen asemakaava-alueella, jätevesikaivojen saneeraus. Lautakunta keskustelee keskeneräisistä investointi- ja rakennushankkeista. Kallio A yksi huoneisto vapautuu ja se remontoidaan. Pinnat uusitaan ja keittiökalusteet. Keskuskoulun tarjouskyselyjä tulisi saattaa liikkeelle. Metsätähden remontointiin kysytään suunnittelijaa. Kallion B ja C rivitalon salaojien uusiminen, rakennukset matalalla ja maasto alavaa. Vapaana C talosta 3 asuntoa, 6 asuntoa yhteensä. Kartoitetaan rakennukset ennen investointiin ryhtymistä. Lämpölaitokselle on tilattu isompi sulkusyötin, toimitusaika 6-7 viikkoa. Kaira rikkoutunut, takuuasioita. Vesi- ja viemärilinjan rakentaminen Sakarin alueella. Jätevesikaivojen saneeraus vuotavien kohtien osalla. Lautakunta merkitsee asian tietoonsa saatetuksi. TEKN.LTK Kunnanvaltuuston hyväksymässä talousarviossa on investointihankkeita, jotka ovat teknisen lautakunnan alaisia toteutukseltaan, Kallion rivitalo A, keskuskoulu, Metsätähti, Kallio B ja C rivitalot, lämpölaitos, vesijohto- ja viemärilinjojen rakentaminen asemakaava-alueella, jätevesikaivojen saneeraus. Lautakunta keskustelee keskeneräisten investointi- ja rakennushankkeiden tilanteesta. Keskuskoululla on hankehakemuksen puitteissa käynyt aluehallintoviraston tarkastaja. Lämpölaitoksen ulkolämpötilan mukaan säätyvä shunttiventtiili on asennettu. Lautakunta merkitsee asian tietoonsa saatetuksi.

20 SIIKAISTEN KUNTA MYÖNNETYT RAKENNUSLUVAT Rakennuslupapäätökset 2013: 32, 2014: 8 17 (liite6/190314/40 ). Lautakunta merkitsee rakennustarkastajan tekemät rakennuslupapäätökset tietoonsa saatetuksi. 41 VIRANHALTIJAN PÖYTÄKIRJAT Teknisen johtajan viranhaltijapäätökset 2014 :t Lautakunta merkitsee viranhaltijan tekemät päätökset tietoonsa saatetuksi.

21 SIIKAISTEN KUNTA MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Päivämäärä Pykälät Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät 33, 34, 35, 36, 38, 39, 40, 41 Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pykälät 31, 32 Hallintokäyttölaki 5 1 mom. / muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta valittamalla. Pykälät ja valituskieltojen perusteet 29, 30 kokouksen järjestäytyminen OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimus viranomainen ja - aika Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään, osoite ja postiosoite Tekninen lautakunta Kankaanpääntie 1 B SIIKAINEN Pykälät 31, 32 Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimuksen sisältö Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava. Liitetään pöytäkirjaan

22 SIIKAISTEN KUNTA VALITUSOSOITUS Valitusviranomainen ja valitusaika Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Oikaisuvaatimuksen johdosta annettuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mikäli päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kunnallisvalituksin myös asianosainen sekä kunnan jäsen. Valitusviranomainen, osoite ja postiosoite Turun hallinto-oikeus PL TURKU Kunnallisvalitus, pykälät Valitusaika 30 päivää Hallintovalitus, pykälät 37 Valitusaika 30 päivää Muu valitusviranomainen, osoite ja postiosoite Pykälät Valitusaika päivää Valituskirjelmä Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista Valitus tehdään kirjallisesti. Valituskirjelmässä, joka on ositettava valitusviranomaiselle, on ilmoitettava - päätös, johon haetaan muutosta - miltä kohdin päätökseen haetaan muutosta ja mitä muutoksia siihen vaaditaan tehtäväksi; sekä - perusteet, joilla muutosta vaaditaan. Valituskirjelmässä on ilmoitettava valittajan tai kirjelmän muun laatijan nimi ja kotikunta sekä postiosoite ja puhelinnumero, joihin asiaa koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa. Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valituskirjelmä. Valituskirjelmään on liitettävä - päätös, johon haetaan muutosta, alkuperäisenä tai jäljennöksenä - todistus siitä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta - asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle. Valitusasiakirjojen toimittaminen Asiamiehen on tarvittaessa liitettävä valtakirja (HLL 21 ) Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle valitusajan kuluessa ennen sen viimeisen päivän virka-ajan päättymistä. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, itsenäisyyspäivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valitusasiakirjat toimittaa ensimmäisenä sen jälkeisenä arkipäivänä. Omalla vastuulla valitusasiakirjat voi lähettää postitse tai lähetin välityksellä. Postiin valitusasiakirjat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille valitusajan kuluessa. Lisätietoja Yksityiskohtainen oikaisuvaatimusohje / valitusosoitus liitetään pöytäkirjanotteeseen. Liitetään pöytäkirjaan

TEKNINEN LAUTAKUNTA 17.02.2014/26.02.2014

TEKNINEN LAUTAKUNTA 17.02.2014/26.02.2014 SIIKAISTEN KUNTA ASIALISTA/KOKOUSKUTSU 17.02.2014/26.02.2014 TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS Aika: Keskiviikko 26.02.2014 klo 18.00 Paikka: Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat: 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA / TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS. Aika: Torstai klo Käsiteltävät asiat:

TEKNINEN LAUTAKUNTA / TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS. Aika: Torstai klo Käsiteltävät asiat: SIIKAISTEN KUNTA ASIALISTA/KOKOUSKUTSU 27.11.2014/04.12.2014 TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS Aika: Torstai 4.12.2014 klo 17.00 Paikka: Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat: 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA / TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS. Aika: Torstai klo Käsiteltävät asiat:

TEKNINEN LAUTAKUNTA / TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS. Aika: Torstai klo Käsiteltävät asiat: SIIKAISTEN KUNTA ASIALISTA/KOKOUSKUTSU 27.11.2014/04.12.2014 TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS Aika: Torstai 4.12.2014 klo 17.00 Paikka: Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat: 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA /

TEKNINEN LAUTAKUNTA / SIIKAISTEN KUNTA ASIALISTA/KOKOUSKUTSU 27.05.2009/04.06.2009 TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS Aika: Torstai 04.06.2009 klo 18.00 Paikka: Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat: 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA 22.05.2014/28.05.2014

TEKNINEN LAUTAKUNTA 22.05.2014/28.05.2014 SIIKAISTEN KUNTA ASIALISTA/KOKOUSKUTSU 22.05.2014/28.05.2014 TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS Aika: Keskiviikko 28.05.2014 klo 18.00 Paikka: Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat: 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 Kokousaika 26.8.2010 klo 18.30-18.55 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA 4.12.2012/11.12.2012 TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS. Aika: Tiistai 11.12.2012 klo 18.00 HUOM! PÄIVÄ TIISTAI. Käsiteltävät asiat:

TEKNINEN LAUTAKUNTA 4.12.2012/11.12.2012 TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS. Aika: Tiistai 11.12.2012 klo 18.00 HUOM! PÄIVÄ TIISTAI. Käsiteltävät asiat: SIIKAISTEN KUNTA ASIALISTA/KOKOUSKUTSU 4.12.2012/11.12.2012 TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS Aika: Tiistai 11.12.2012 klo 18.00 HUOM! PÄIVÄ TIISTAI Paikka: Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat: 1. Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Aksels Tuulikki Jäsen

Aksels Tuulikki Jäsen PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 11 Tarkastuslautakunta 2009-2012 AIKA 29.04.2013 klo 14:00-15:00 PAIKKA Pyhtään kirjasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Saarinen Sami Varapuheenjohtaja Aksels Tuulikki

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 Kokousaika 09.11.2010 klo 19.00 19.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista:

Vehmaan kunta Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Kunnanhallitus Kokous 307 Nro 13 Kokoustiedot Aika: Maanantai 12.8.2013, klo 17.45 Paikka: Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Sivu 209 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen... 309 210

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 Kokousaika 16.03.2010 klo 18.00 19.01 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 3/2014 Kokousaika 9.4.2014 klo 18.30 20.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 3/2015 21 29

Tekninen lautakunta 3/2015 21 29 SIIKAISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Tekninen lautakunta 3/2015 21 29 Aika Keskiviikko 22.04.2015 klo 18.00 19.00 Paikka Kunnanvirasto Läsnä Harju Tero puheenjohtaja Söderbacka Sari varapuheenjohtaja Järvenpää

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010. Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010. Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 Kokousaika 3.11.2010 klo 18.10-21.15 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 Kokousaika 28.05.20130 klo 18.00 18.50 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kokousaika 22.5.2013 klo 17.00 17.18 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012. Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A

SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012. Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012 Kokousaika 29.5.2012 klo 17.30-18.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A KOKOUKSEN LAILLISUUDEN

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kokousaika 09.04.2013 klo 18.00 18.27 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2011 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 26 RAKENNUSLUPAPÄÄTÖS LÄMPÖLAITOS INGERMANINKYLÄ 3

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2011 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 26 RAKENNUSLUPAPÄÄTÖS LÄMPÖLAITOS INGERMANINKYLÄ 3 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2011 Kokousaika 16.6.2011 klo 19.30-18.55 Kokouspaikka Kunnantalo, Lapinjärventie 20 A Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 16 PÄIVÄKOTI PEIKKOLAAKSON VALMISTUMINEN 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 16 PÄIVÄKOTI PEIKKOLAAKSON VALMISTUMINEN 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2012 Kokousaika 10.04.2012 klo 19.00 19.25 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja

SISÄLLYSLUETTELO. RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja i SISÄLLYSLUETTELO RAKLTK, 16.1.2013 18:00, Pöytäkirja -1 Läsnäolijat... 1 1 Rakennuslupa, Teuvan kunta/hammashoitolan väistötilat... 2 2 Ilmoitusasiat, rak.ltk 16.1.2013... 3 9998 Oikaisuvaatimusohjeet

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 17.4.2018 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA 16.04.2014/23.04.2014

TEKNINEN LAUTAKUNTA 16.04.2014/23.04.2014 SIIKAISTEN KUNTA ASIALISTA/KOKOUSKUTSU 16.04.2014/23.04.2014 TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS Aika: Keskiviikko 23.04.2014 klo 18.00 Paikka: Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat: 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 15 RAKENNUSLUPAPÄÄTÖS LÄMPÖLAITOS PORLAMMI LIITE 1 3

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 15 RAKENNUSLUPAPÄÄTÖS LÄMPÖLAITOS PORLAMMI LIITE 1 3 YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 Kokousaika 14.6.2012 klo 18.30 19.50 Kokouspaikka Kunnantalo Lapinjärventie 20 A Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 19.6.2018 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.5.2019 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2012 Kokousaika 18.10.2012 klo 18.30-19.20 Kokouspaikka Kunnantalo Lapinjärventie 20 A Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 7/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä:

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 7/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 7/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 25.04.2019 Kokoustiedot Aika Sähköpostikokous: esityslista lähetettiin 25.04.2019 klo 12.30 Vastaukset: torstai 25.4.2019 klo 22.00

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 4/ / 9. Tarkastuslautakunta Aika klo 16:30-19:50. Toivakan kirjasto, kirjaston sali

Toivakan kunta Pöytäkirja 4/ / 9. Tarkastuslautakunta Aika klo 16:30-19:50. Toivakan kirjasto, kirjaston sali Toivakan kunta Pöytäkirja 4/2015 1 / 9 Tarkastuslautakunta 16.04.2015 Aika 16.04.2015 klo 16:30-19:50 Paikka Toivakan kirjasto, kirjaston sali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 Kokousaika 28.10.2010 klo 19.00 20.45 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 13/2013 166 Tarkastuslautakunta 12.11.2013 AIKA 12.11.2013 klo 16:30-19:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 100 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 46 SAIRAANHOITAJAN VALINTA 3 47 LÄHIHOITAJAN VALINTA 4 48 LÄHIHOITAJAN SIJAISEN VALINTA 5

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 46 SAIRAANHOITAJAN VALINTA 3 47 LÄHIHOITAJAN VALINTA 4 48 LÄHIHOITAJAN SIJAISEN VALINTA 5 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2014 Kokousaika 1.10.2014 klo 17.00 17.50 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 22 KUNNAN UUDET KOTISIVUT JA SIIRTYMINEN SÄHKÖISIIN ESITYSLISTOIHIN 3

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 22 KUNNAN UUDET KOTISIVUT JA SIIRTYMINEN SÄHKÖISIIN ESITYSLISTOIHIN 3 KEHITTÄMISJAOSTO PÖYTÄKIRJA 5/2014 Kokousaika 27.10.2014 klo 18.00-19.40 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kimonkylän taidekoti KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

5. Lausuntopyyntö jätetaksasta Porin seudun jätelautakunnan alueella 1.1.2015 alkaen

5. Lausuntopyyntö jätetaksasta Porin seudun jätelautakunnan alueella 1.1.2015 alkaen SIIKAISTEN KUNTA ASIALISTA/KOKOUSKUTSU 06.11.2014/13.11.2014 TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS Aika: Torstai 13.11.2014 klo 18.00 Paikka: Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat: 1. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 Kokousaika 14.10.2010 klo 18.30-19.10 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Vehmaan kunta Lomituslautakunta Kokous 1 Nro 2

Vehmaan kunta Lomituslautakunta Kokous 1 Nro 2 Vehmaan kunta Lomituslautakunta Kokous 1 Nro 2 Kokoustiedot Aika: keskiviikko 28.9.2016 Paikka: Valtuustosali, Kunnanvirasto, Vinkkilä Asialista: Sivu 11 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen...

Lisätiedot

Suoritemaksu on 85 (lasku suoritemaksusta postitetaan myöhemmin).

Suoritemaksu on 85 (lasku suoritemaksusta postitetaan myöhemmin). Kangasniemi Ote pöytäkirjasta 9/2015 1 (5) 84 Poikkeamishakemus / Luusniemi, Vääräsaari 2:59 / Siirtopäätös KNGDno-2015-514 Valmistelija / lisätiedot: Hannu Manninen hannu.manninen@kangasniemi.fi Liitteet

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus

SATAKUNNAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ Kokouspäivämäärä Sivu Yhtymähallitus Yhtymähallitus 22.2.2018 1 AIKA Torstai 22.2.2018 klo 17.00-18.37 PAIKKA Sataedu Kankaanpää, Kuninkaalähteenkatu 14, Hovinarri PÄÄTÖKSENTEKIJÄT Varsinaiset jäsenet: Varajäsenet: Katri Kujanpää, puheenjohtaja

Lisätiedot

MARTTILAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/ klo Marttilan kunnanvirasto, kokoustila

MARTTILAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/ klo Marttilan kunnanvirasto, kokoustila MARTTILAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2016 10 Rakennuslautakunta 25.04.2016 KOKOUSAIKA 25.04.2016 klo 18.00 18.21 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Marttilan kunnanvirasto, kokoustila Jäsen Varajäsen

Lisätiedot

Pyhtään kunnanvirasto klo

Pyhtään kunnanvirasto klo PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 24 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 26.04.2017 klo 16:00-18:20 PAIKKA Kunnanvirasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Piispa-Jespars Seija Varapuheenjoht. Aksels Tuulikki

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/ / 12. Tarkastuslautakunta Aika klo 15:00-17:09. Toivakkatalo neuvotteluhuone

Toivakan kunta Pöytäkirja 12/ / 12. Tarkastuslautakunta Aika klo 15:00-17:09. Toivakkatalo neuvotteluhuone Toivakan kunta Pöytäkirja 12/2016 1 / 12 Tarkastuslautakunta 15.12.2016 Aika 15.12.2016 klo 15:00-17:09 Paikka Toivakkatalo neuvotteluhuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 83 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteerii

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteerii Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 3/2018 1 Tarkastuslautakunta 13.03.2018 Aika 13.03.2018 klo 09:00-12:17 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2016 Tiejaosto Kokousaika Tiistaina 3.5.2015 klo 9.00 9.20 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus Kotirinteen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 27.4.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika Paikka 28.03.2019 klo 15:00-17:00 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2009 18

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2009 18 PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2009 18 Maaseutulautakunta 15.05.2009 AIKA 15.05.2009 klo 11:00-12:40 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 8/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina klo 19.

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 8/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina klo 19. Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 8/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä 29.04.2019 Kokoustiedot Aika Maanantaina 29.04.2018 klo 19.17 Käsiteltävät asiat Paikka Valtuuston kokoushuone, Koulutie 2 B (Raharinne)

Lisätiedot

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Pöytäkirja 2/2018 1 Keskusvaalilautakunta Aika 28.01.2018 klo 19:45-22:55 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 9 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 27 UIMAHALLIN KORJAUSVAIHTOEHDOT (LIITE1) 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 27 UIMAHALLIN KORJAUSVAIHTOEHDOT (LIITE1) 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2013 Kokousaika 29.04.2013 klo 18.00 18.45 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 48 URAKKATARJOUKSET KATUVALAISTUSKESKUKSIEN UUSIMISESTA (LIITE 1) 49 KIRJEITÄ TIEDOKSI 4

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 48 URAKKATARJOUKSET KATUVALAISTUSKESKUKSIEN UUSIMISESTA (LIITE 1) 49 KIRJEITÄ TIEDOKSI 4 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2014 Kokousaika 7.10.2014 klo 18.00 20.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Haapaveden uimahalli, liikuntatoimiston kahvihuone

HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Haapaveden uimahalli, liikuntatoimiston kahvihuone HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2012 1 Vapaa-aikatoiminnan lautakunta 09.10.2012 AIKA 09.10.2012 klo 14:00-14:40 PAIKKA Haapaveden uimahalli, liikuntatoimiston kahvihuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 21.5.2013 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.4.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.3.2010 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 8.12.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Jukka Panu, jäsen Muut osallistujat:

Lisätiedot

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri

Lahdessa / Reija Launiemi, hallintosihteeri Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 11/2017 1 Tarkastuslautakunta 20.12.2017 Aika 20.12.2017 klo 09:03-10:57 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, neuvottelutila Isoneuvos

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 3/ Jari Koukka, puheenjohtaja, esittelijä Päivi Määttä,

Rakennus- ja ympäristölautakunta 3/ Jari Koukka, puheenjohtaja, esittelijä Päivi Määttä, HAAPAVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro Sivu Rakennus- ja ympäristölautakunta 3/2009 26 KOKOUSAIKA 13.5.2009 klo 19.00-20.42 KOKOUSPAIKKA hallituksen huone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Jari Koukka, puheenjohtaja,

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 105 TEKNISEN JOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN (LIITE) 3 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS 5

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 105 TEKNISEN JOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN (LIITE) 3 OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS 5 KUNNANHALLITUS PÖYTÄKIRJA 12/2014 Kokousaika 14.7.2014 klo 09.00 10.19 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Sähköpostikokous KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.2.2015 klo 15:00 16:46 Paikka Ulvilan kaupungintalo, kokoustila K1-K2 Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 5 6 7 Teknisen toimen taloudellisten

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 40 PALVELUVERKKOSUUNNITELMA (LIITE) 3 41 OSAVUOSIKATSAUS (LIITE) 4

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 40 PALVELUVERKKOSUUNNITELMA (LIITE) 3 41 OSAVUOSIKATSAUS (LIITE) 4 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 6/2014 Kokousaika 24.9.2014 klo 17.00 19.40 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.2.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Lupapäätös E.ON Kainuun Sähköverkko Oy:n hakemukseen sähköjohdon asentamiseksi tilalle Korhola RN:o 24:21, Ylisotkamo

Lupapäätös E.ON Kainuun Sähköverkko Oy:n hakemukseen sähköjohdon asentamiseksi tilalle Korhola RN:o 24:21, Ylisotkamo Ympäristö- ja tekninen lautakunta 208 11.12.2013 Lupapäätös E.ON Kainuun Sähköverkko Oy:n hakemukseen sähköjohdon asentamiseksi tilalle Korhola RN:o 24:21, Ylisotkamo 284/10.03/2013 YMPTEKLT 208 Rakennustarkastaja

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 15.11.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2009 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2009 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2009 Kokousaika 27.10.2009 klo 18.00 20.30 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/ Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 5/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika 10.09.2019 klo 14:00-16:35 Paikka Kokoushuone K1-K2, Ulvilan kaupungintalo Käsitellyt asiat Pykälä Asia Sivu 22 Kaupungin talouskatsaus 3 23

Lisätiedot

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4/2015 30. Otsikko Sivu

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4/2015 30. Otsikko Sivu Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4/2015 30 Tarkastuslautakunta 2013 2016 Aika 15.04.2015 klo 12:00-15:30 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdäkuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta perusteet eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13

Parikkalan kunta Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokouspöytäkirja nro 3/2013 Tarkastuslautakunta Sivu 13 Kokousaika Keskiviikko 22.5.2013 klo 9.00 15.30 Kokouspaikka Harjulinna, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 9 Arviointikertomus vuodelta

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 8/ / 11. Sivistystoimenlautakunta Aika klo 16:30-17:10. Toivakan kirjasto.

Toivakan kunta Pöytäkirja 8/ / 11. Sivistystoimenlautakunta Aika klo 16:30-17:10. Toivakan kirjasto. Toivakan kunta Pöytäkirja 8/2015 1 / 11 Sivistystoimenlautakunta 22.09.2015 Aika 22.09.2015 klo 16:30-17:10 Paikka Toivakan kirjasto Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 70 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 71

Lisätiedot

Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimusoikeus Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie...

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Tiejaosto. 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie Tieavustushakemus: Paikkarin yksityistie... PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 1/2015 Kokousaika Maanantai 9.3.2015 klo 9.50 10.10 Kokouspaikka Kuntala, neuvotteluhuone Asiat sivu nro 1 Tieavustushakemus: Kaikuniemen yksityistie... 2 2 Tieavustushakemus:

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.2.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 17.5.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 1.3.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 5.5.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 10/2018 1 Tarkastuslautakunta 18.12.2018 Aika 18.12.2018 klo 09:00-11:06 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Mestari

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 13 Jyväskylän Seudun Työterveys Liikelaitoksen johtokunta 11.5.2010

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 13 Jyväskylän Seudun Työterveys Liikelaitoksen johtokunta 11.5.2010 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 13 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 8/2018 Ympäristölautakunta Sivu 116 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Tiistai 18.9.2018 klo 18.30 19.48 Isonkyrön virastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.3.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

MAASEUTULAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011. Loviisan maaseutuyksikkö, Bäckaksenkuja 1, Liljendal

MAASEUTULAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011. Loviisan maaseutuyksikkö, Bäckaksenkuja 1, Liljendal MAASEUTULAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2011 Kokousaika 4.10.2011 klo 19.00-20.10 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Loviisan maaseutuyksikkö, Bäckaksenkuja 1, 07880 Liljendal KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 19 KANSALAISALOITE RAUHALANTIEN KUNNOSTA (LIITE 1) 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2012 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 19 KANSALAISALOITE RAUHALANTIEN KUNNOSTA (LIITE 1) 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2012 Kokousaika 14.08.2012 klo 19.00 19.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Kokouskutsu / Esityslista Nro 4/2017 1 (6) KOKOUSAIKA 31.08.2017 Klo 18.00 KOKOUSPAIKKA KOKOUSAIKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Rakennetun ympäristön katselmus, jonka jälkeen kokous jatkuu kunnanvirastolla, Rakennuslautakunnan katselmus taajama-alueella (ml Urmaslahti)

Rakennetun ympäristön katselmus, jonka jälkeen kokous jatkuu kunnanvirastolla, Rakennuslautakunnan katselmus taajama-alueella (ml Urmaslahti) Rakennuslautakunta 22.5.2018 1 KOKOUSKUTSU Esityslista 3 / 2018 Kokousaika 22.5.2018 klo 15.00 Kokouspaikka Rakennetun ympäristön katselmus, jonka jälkeen kokous jatkuu kunnanvirastolla, kunnanhallituksen

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.6.2014 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

LAPIN JÄTEHUOLTO KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA Nro 2/2016 Yhtymähallitus Sivu 1 ( 10 ) 04.05.2016

LAPIN JÄTEHUOLTO KUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA Nro 2/2016 Yhtymähallitus Sivu 1 ( 10 ) 04.05.2016 Yhtymähallitus Sivu 1 ( 10 ) KOKOUSAIKA 02.05.2016 - klo 14.00 KOKOUSPAIKKA OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Sähköpostikokous Maarit Junttila Arto Leppälä Outi Marttila Veikko Virtanen Manu Friman Tuovi Karvonen

Lisätiedot

Toivakan kunta Pöytäkirja 2/ / 9. Maaseutuelinkeinolautakunta Aika klo 18:10-19:25. Kunnanvirasto, valtuustosali

Toivakan kunta Pöytäkirja 2/ / 9. Maaseutuelinkeinolautakunta Aika klo 18:10-19:25. Kunnanvirasto, valtuustosali Toivakan kunta Pöytäkirja 2/2012 1 / 9 Maaseutuelinkeinolautakunta 24.09.2012 Aika 24.09.2012 klo 18:10-19:25 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 7 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2015 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 12.3.2015 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna poissa, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari

Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, Lahti, kokoustila Mestari Koulutuskeskus Salpaus -kuntayhtymä Pöytäkirja 2/2019 1 Tarkastuslautakunta 26.03.2019 Aika 26.03.2019 klo 9:04-11:33 Paikka Koulutuskeskus Salpaus, Paasikivenkatu 7, 15110 Lahti, kokoustila Mestari Osallistujat

Lisätiedot

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika 15.04.2015 klo 09:00-11:30 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone OSALLISTUJAT Läsnä Mattila Olli puheenjohtaja Koivusipilä

Lisätiedot

1. 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen.

1. 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valitseminen Työjärjestyksen hyväksyminen. Rakennuslautakunta 18.5.2016 41 SISÄLLYSLUETTELO Pöytäkirja 3 / 2016 Kokousaika 18.5.2016 klo 15.00 15.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone ASIAT 1. 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.

Lisätiedot

SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 1

SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 1 SIEVIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 Sivu 1 Ympäristölautakunta Kokousaika: 23.11.2015 ke llo 18.00-18.35 Kokouspaikka: Kunnanhallitukse n kokoushuone Saapuvilla olleet: Jäsenet: Varajäsenet: X Kangas Antti

Lisätiedot

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2013. Korsmalmin hoitokoti, Parantolantie 71, 07800 Lapinjärvi KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2013. Korsmalmin hoitokoti, Parantolantie 71, 07800 Lapinjärvi KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2013 Kokousaika 7.10.2013 klo 18.30 22.15 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Korsmalmin hoitokoti, Parantolantie 71, 07800 Lapinjärvi KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/

PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/ PUDASJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2017 93 Tarkastuslautakunta 17.05.2017 AIKA 17.05.2017 klo 14:00-17:42 PAIKKA Kaupungintalo, kokoushuone Kotka KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Tietoimitusjaosto nro 1/ SISÄLLYSLUETTELO

Tietoimitusjaosto nro 1/ SISÄLLYSLUETTELO nro 1/2015 SISÄLLYSLUETTELO TIETOIMJ 1 Kokouksen järjestäytyminen TIETOIMJ 2 Avustusprosenttien vahvistaminen vuodelle 2015 TIETOIMJ 3 Perusparannusavustuksien osuus avustussummasta Sivu 2 Nro 1/2015 Kokouspaikka-

Lisätiedot

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

KAAVIN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kunnanhallitus KOKOUSPÖYTÄKIRJA 10/2017 KOKOUSAIKA 12.6.2017 klo 17.00-17.38 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Miettinen Eino, puheenjohtaja Räsänen Jorma,

Lisätiedot

Sisällys. LEMIN KUNTA Tekninen lautakunta Poikkeamislupahakemus Teknisen toimen talousraportti

Sisällys. LEMIN KUNTA Tekninen lautakunta Poikkeamislupahakemus Teknisen toimen talousraportti LEMIN KUNTA Tekninen lautakunta 30.5.2018 Sisällys Poikkeamislupahakemus... 21 Teknisen toimen talousraportti 18.5.2018... 23 Teknisen johtajan viranhaltijapäätökset ja viranhaltijapäätösten nähtävillä

Lisätiedot

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1

KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 KOKKOLAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2019 1 Tarkastuslautakunta 2017-2020 AIKA 11.04.2019 klo 16:00-18:19 PAIKKA D 1.7 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 40 Pöytäkirjan tarkastajat

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 21 KIINTEISTÖNHOITAJAN TYÖSUHTEEN TÄYTTÄMINEN 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 21 KIINTEISTÖNHOITAJAN TYÖSUHTEEN TÄYTTÄMINEN 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 Kokousaika 12.3.2013 klo 18.00-18.40 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä pykälät 39-54

Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä pykälät 39-54 Muutoksenhakuohjeet Rakennus- ja ympäristövaliokunta kokouspäivämäärä 13.4.2016 pykälät 39-54 Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot