Savate ranskalainen nyrkkeily

Samankaltaiset tiedostot
Ottelijoilla on C-luokassa oltava voimassa oleva Suomen Vapaaotteluliiton kilpailulisenssi ja asianmukainen vakuutusturva.

KILPAILUKUTSU. Tang Lang kilpailut käydään Tampereella kello 11:00 alkaen. Paikkana on Nääshalli ja siellä liikuntasali.

Suomen Potkunyrkkeilyliitto ry:n kansalliset säännöt Full Contact

Juniorikilpailuissa eri ikäluokkiin kuulumisen ratkaisee nyrkkeilijän syntymävuosi.

Suomen Potkunyrkkeilyliitto ry. Kansalliset säännöt. Light Contact

Suomen Painiliitto Sääntömuutokset 2014

SM-liiga Nurmijärvi 2012

VALMIUSASENTO SEISTEN vasen jalka hieman oikean jalan etupuolella jalkaterät hartian leveyden verran erillään sivusuunnassa jalkaterät ovat hieman

Espoon Kevätcup 2013

Lyhyt versio keskeisistä Karaten kilpailusäännöistä

Miesten viralliset painoluokat ovat: - 65 kg, - 73 kg, - 80 kg, - 86 kg, - 94 kg, kg, kg

HJMS täyskontaktiottelun SM-säännöt

Suomen Potkunyrkkeilyliitto ry:n kansalliset säännöt

Suomen Potkunyrkkeilyliiton K1-säännöt

Suomen Potkunyrkkeilyliitto K1-säännöt

1 PÖYDÄT JA PALLOT 1. Kilpailuissa tulee käyttää Suomen Biljardiliiton hyväksymiä pöytiä ja palloja.

Han Moo Do. Jyväskylä Open 2014 KISAKUTSU

Kilpailukutsu 1/ ITF Masala ry. Kirkkonummen väestönsuojan monitoimihalli, Kirkkotallintie 6, Kirkkonummi

-SUOMEN WADORYULIITON- -KATA JA KUMITE KILPAILUT-

Kilpailukutsu 1/6. Kilpailijalla on oltava liiton lisenssi, sekä lisenssivakuutus tai oma vakuutus.

SM-KARATE VIIKONLOPPU TAMPERE KILPAILUKUTSU

Espoon Taekwon-Do ry 1 of 5. SM-liiga, Espoo 2017 kilpailukutsu. Aika: Sunnuntai , klo Paikka:

Otteluohjelma perjantai

KILPAILUKUTSU NAISTEN NYRKKEILYN SM-KILPAILUT 2013

AIBA TEKNISET SÄÄNNÖT

EROTUOMARIN KÄSIMERKIT

Pyramidin yleiset säännöt

Suomen Shorinjiryu Karatedo -yhdistys r.y. Esimerkkejä tuomioista boogutsuki- ja katakilpailuissa

Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella

SM-KARATE VIIKONLOPPU TAMPERE KUTSU

Karsintalaji 3 LAJIKUVAUS LAJI 3: LAJI 3: 18min AMRAP. 18min AMRAP YLEINEN SARJA SKAALATTU SARJA

Blues Juniors. Ohjekirja vanhemmille KUULUTTAJA TOIMITSIJOIDEN TEHTÄVÄT

TURNAUSSÄÄNNÖT. Tuuli- Susanna Salmi (JHMS ry) Tero Ulvinen (EMAC ry)

Akateemisen BeerPongin MM-kisojen säännöt

JOUKKUEKILPAILUT. Kilpailujen säännöt

Pori KILPAILUKUTSU

Kaikki kilpailut alkavat 15 minuutin valmistautumis- ja koelaukaus ajalla, komennosta, ennen varsinaisen kilpailuajan alkamista.

SUOMEN ITF TAEKWON-DO RY KILPAILUSÄÄNNÖT

KARSINTAOHJE. Karsinta-aika: kello 12: kello 23:59

KILPAILUKUTSU 22. MARJOLA BEACH VOLLEY TURNAUKSEEN LAPPEENRANTAAN ESI istumalentopallo Lappeenranta

SÄÄNNÖT RANTAVESIPALLO

LEAD-KIIPEILYN KILPAILUSÄÄNNÖT

Taekwon-Do SM-kilpailut ja Helmicup 2013

1. PIENI KÄYTÖSRANGAISTUS 2. HENKILÖKOHTAINEN KÄYTÖSRANGAISTUS 3. PELIRANGAISTUS KÄYTÖKSESTÄ

JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2019 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Suur-Helsingin Golf (Luukki)

7Brothers Karate Cup

SM-KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT

KILPAILUOPAS SUOMEN MUAYTHAI LIITTO RY

Suomen Karateliitto ry Radiokatu Helsinki KILPAILUKUTSU 1/5

JUNIOREIDEN REIKÄPELIN SM-KILPAILU 2018 YLEISET KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA SÄÄNNÖT Lahden Golf

Varusteopas kiekkokoulun aloittaville

1) Yksi erä kestää kolme minuuttia (pudotuserät kaksi minuuttia) ja lisäerät (jos niitä on) kaksi minuuttia.

Curlingin naisten SM-sarjan säännöt kaudella

KILPAILUKUTSU 21. MARJOLA BEACH VOLLEY TURNAUKSEEN LAPPEENRANTAAN

KILPAILUOPAS SUOMEN MUAYTHAI - LIITTO RY

RANTALENTIS- SA A NNÖ T

Viimeisimpänä aloitteenaan Peimari United haluaa esitellä maalivahdeille kohdennetun uuden turnausmuodon ensimmäisenä Suomessa: Goalkeeper Combat I

KANSAINVÄLINEN NYRKKEILYLIITTO Kansainvälisten kilpailujen ja turnausten säännöt Suomennos: Suomen Nyrkkeilyliitto.

KIELLETTY PELI JA EPÄURHEILIJAMAINEN KÄYTÖS

1 / PÄIVÄ 1 - INFO Yhden käsipainon treeni! MUISTA NÄMÄ!

Transkriptio:

Ottelualue Savate ranskalainen nyrkkeily Tiivistelmä ottelusäännöistä - Kehä, koko kuten nyrkkeilyssä. Assaut-otteluita voidaan otella myös vastaavan kokoisella ottelualueella, ilman kehää. Ottelun kesto (tehollinen otteluaika) - 3x2 minuuttia, junioreilla 3x1,5 minuuttia, erien välissä minuutin tauko - 3x2 minuuttia tai 5x2 minuuttia (arvokisafinaalit), erien välissä minuutin tauko Toimitsijat Päätuomari, ajanottaja, kehätuomari, 3 (tai 5) arvostelutuomaria Painoluokat Juniorit (cadet(te)s) 15 17 v. POJAT, kg TYTÖT, kg HANSKAN PAINO 48 48 10 oz 48 52 48 52 10 oz 52 56 52 56 10 oz 56 60 56 60 10 oz 60 65 60 65 10 oz 65 70 65 70 12 oz 70 75 +70 12 oz 75 80 12 oz 80 85 12 oz Aikuiset (seniors) MIEHET, kg NAISET, kg HANSKAN PAINO 48 8 oz 48 52 8 oz 56 52 56 8 oz 56 60 56 60 8 oz 60 65 60 65 10 oz 65 70 65 70 10 oz 70 75 70 75 10 oz 75 80 +75 12 oz 80 85 12 oz +85 14 oz Ottelijoiden varustus

- savatekengät - yksiosainen pitkälahkeinen ja hihaton tai lyhythihainen otteluasu tai pitkät vartalonmyötäiset housut ja hihaton tai lyhythihainen yläosa - käsisiteet ja hanskat (hanskojen koot, ks. xx) - alasuojat sekä miehillä että naisilla - rintasuojat naisilla (myös junioreilla) - säärisuojat sallittu, eivät saa ulottua jalkapöydän päälle - kypärä sallittu, on oltava ns. kilpailumalli (ei saa suojata poskipäitä eikä nenän aluetta). - savatekengät - yksiosainen pitkälahkeinen ja hihaton tai lyhythihainen otteluasu tai pitkät vartalonmyötäiset housut ja hihaton tai lyhythihainen yläosa - käsisiteet ja hanskat (hanskojen koot, ks. xx) - alasuojat sekä miehillä että naisilla - rintasuojat naisilla (myös junioreilla) - junioreilla (18-21 v.) kypärä ja säärisuojat - aikuisilla kypärää ja säärisuojaa käytetään karsintaturnauksissa, finaaleissa tai yksittäisissä otteluissa ne on kielletty. Ikärajat (syntymäpäivän, ei syntymävuoden mukaan) - Juniorit 15 18 v., aikuiset 18 v. ylöspäin, ei yläikärajaa - Naiset: 20 40 v. - Juniorit (vain miehet): 18 20 v. - Miehet: 20 40 v. Kielletyt ja sallitut tekniikat Potkut - Potkuja saa suorittaa vain kengän verhoamalla jalan osalla säännöissä erikseen eritellyillä tavoilla. - Torjunnat ja potkut säärellä tai polvella ovat kiellettyjä. - Ylhäältä alas tai alhaalta ylös suuntautuvat potkut ovat kiellettyjä. - Suoralla jalalla, ilman edeltävää polven koukistusta tehdyt potkut ovat kiellettyjä. - Kiellettyjä osuma-alueita ovat päälaki, pään takaosa ja niska sekä genitaalialue ja naisilla rinnat, muut osuma-alueet ovat sallittuja. - Vastustajan kampittaminen on kielletty, pyyhkäisyt ovat sallittuja. Lyönnit - Sallitut tekniikat ovat samat kuin nyrkkeilyssä, lyöntien tulee osua rystyspinnalla. - Sallitut osuma-alueet ovat samat kuin nyrkkeilyssä. - Lyönnit avokämmenellä, kämmensyrjällä tai kyynärpäällä ovat kiellettyjä

- Lyönnit vyön alle, selkään, niskaan tai päälaelle ovat kiellettyjä Muut erikseen kielletyt tekniikat - Painiminen, vastustajan työntäminen tai vetäminen, sitominen, heitot ja horjutukset. - Puskeminen, eteneminen pää edellä, vastustajan pureminen tai vastustajan raajaan tarttuminen. - Vastustajan jalkapöydälle astuminen. - Maahan kaatuneen, pystyyn nousevan tai kehäköysiin sotkeutuneen vastustajan iskeminen.

Ottelumuodot Kevytkontaktiottelu, jossa voimankäytön on oltava kontrolloitua, ja tyrmäykset ja vastustajan vahingoittaminen on kiellettyä. Arvosteluperusteina ovat sääntöjen mukaiset iskut (lyönnit ja potkut) seuraavasti: Potkut: - Alalinjan osuma: 1 piste - Keskilinjan osuma: 2 pistettä - Ylälinjan osuma: 4 pistettä Lyönnit: - 1 piste, lyöntisarjasta yhteensä enintään 2 pistettä. Liian voimakkaista tai muuten sääntöjen vastaisista iskuista ei anneta pisteitä. Osumien lisäksi arvosteluun vaikuttavat ottelijan osoittama tekninen ja taktinen osaaminen ja monipuolisuus. Täyskontaktiottelu, jossa voimankäyttöä ei ole rajoitettu ja tyrmäykset ovat sallittuja. Arvosteluperusteena ovat ottelijan puhtaat, vaikuttavat osumat vastustajaan. Vain osumien vaikuttavuus ratkaisee, lyönnit ja eri linjojen potkut ovat keskenään samanarvoisia. Otteluiden arvostelu Otteluiden arvosteluperuste on ottelijoiden keskinäinen paremmuus edellä kerrotuin kriteerein. Ottelut arvostellaan erä kerrallaan. Erän voittaja saa 3 pistettä, häviäjä 2 pistettä tai 1 pisteen. Myös tasatulos (2-2) erässä on mahdollinen. Jos ottelija saa varoituksen, häneltä vähennetään kyseisessä erässä 1 piste. Ottelun voittaja on ottelija, jonka yhteenlaskettu pistemäärä on suurempi. Maahanlyönti (hors combat) Jos jompikumpi ottelijoista ei pysty puolustautumaan tai jatkamaan ottelua, hänet katsotaan maahan lyödyksi (hors combat). Tämä koskee myös tilannetta, jossa ottelija jostakin syystä loukkaantuu ottelun aikana ilman, että vastustaja aiheuttaa sitä millään tavalla. Kehätuomarin on tällöin puututtava tilanteeseen ja pysäytettävä ottelu. Assaut-ottelussa tuomari voi harkintansa mukaan antaa maahan lyödylle ottelijalle aikaa toipua. Jos maahanlyönnin on aiheuttanut sääntöjen vastainen isku (lyönti tai potku), kehätuomari voi ehdottaa vastustajalle varoitusta tai diskausta. Combat-ottelussa kehätuomarin on maahanlyöntitilanteessa heti aloitettava luvunlasku vähintään kahdeksaan. Jollei ottelija tällöin pysty jatkamaan ottelua, kehätuomari jatkaa laskemista yhdeksään. Jollei ottelija tällöinkään pysty jatkamaan, kehätuomari jatkaa laskemista kymmeneen ja julistaa ottelun päättyneeksi. Jos maahanlyönnin on aiheuttanut sääntöjen mukainen isku, maahan lyöty ottelija häviää ottelun. Ottelija, jolle lasketaan ottelun aikana kolme kertaa lukua sääntöjen mukaisen iskun seurauksena, häviää ottelun.

Jos maahanlyönnin on aiheuttanut sääntöjen vastainen isku, kehätuomarin on ehdotettava maahan lyödyn ottelijan vastustajalle varoitusta tai, jos ottelija ei pysty jatkamaan ottelua, vastustajan diskausta. Jos diskaus hyväksytään, maahan lyöty ottelija voittaa ottelun. Varoitukset Kehätuomari voi harkintansa mukaan antaa ottelijoille sääntöjen rikkomisista huomautuksia tai ehdottaa heille varoituksia. Kehätuomari ei yksin voi antaa ottelijalle varoitusta, hän voi vain ehdottaa sitä. Varoitus tulee voimaan, jos arvostelutuomarien enemmistö hyväksyy ehdotuksen. Varoituksen saaneelta ottelijalta vähennetään erässä yksi piste. Kolmas varoitus aiheuttaa automaattisen diskauksen. Ottelun mahdolliset tulokset - Ratkaisematon (Non decision), arvostelutuomarit päättävät kehätuomarin ehdotuksesta - Tasatulos (Égalité) - Voitto (Victoire) kaikin tuomariäänin tai enemmistötuomariäänin - Voitto kehätuomarin keskeytyksellä (Victoire par arrêt de l arbitre) - Voitto luovutuksella (Victoire par abandon) - Voitto avustajan keskeytyksellä (Victoire par arrêt du soigneur) - Voitto lääkärin keskeytyksellä (Victoire par arrêt du médecin) - Voitto diskauksella (Victoire par disqualification), arvostelutuomarit päättävät kehätuomarin ehdotuksesta - Molempien ottelijoiden diskaus (Disqualification des deux tireurs), arvostelutuomarit päättävät kehätuomarin ehdotuksesta - Ratkaisematon, syynä assaut n vältteleminen (Non-décision pour refus d assaut), arvostelutuomarit päättävät kehätuomarin ehdotuksesta - Ratkaisematon (Non decision), arvostelutuomarit päättävät kehätuomarin ehdotuksesta - Tasatulos (Égalité) - Voitto (Victoire) kaikin tuomariäänin tai enemmistötuomariäänin - Voitto tyrmäyksellä (Victoire par hors combat) - Voitto kehätuomarin keskeytyksellä (Victoire par arrêt de l arbitre) - Voitto luovutuksella (Victoire par abandon) - Voitto avustajan keskeytyksellä (Victoire par arrêt du soigneur) - Voitto lääkärin keskeytyksellä (Victoire par arrêt du médecin) - Voitto diskauksella (Victoire par disqualification), arvostelutuomarit päättävät kehätuomarin ehdotuksesta - Molempien ottelijoiden diskaus (Disqualification des deux tireurs), arvostelutuomarit päättävät kehätuomarin ehdotuksesta - Ratkaisematon, syynä ottelemisen vältteleminen (Non-décision pour non-combat), arvostelutuomarit päättävät kehätuomarin ehdotuksesta