Chekker Plus/ (6)

Samankaltaiset tiedostot
Myyntipäällyksen teksti

Myyntipäällyksen teksti

Buctril/ (5)

Hussar Plus OD/ (6)

Fenix/ (5)

Primus / Tätä myyntipäällyksen tekstiä on noudatettava viimeistään lähtien. 1(5) PRIMUS. Rikkakasvien torjuntaan.

Buctril/ /Minor use 1(5)

Tooler Heavy/ (5)

Maatilan MCPA Trio/ (3) Varoitus

Myyntipäällyksen teksti. Varoitus

Conviso One / (4)

Myyntipäällyksen teksti. Rikkakasvien torjuntaan

Librax / (6)

Broadway/ (5) Käyttötarkoitus: Leveälehtisten ja heinämäisten rikkakasvien torjuntaan rukiilta, ruisvehnältä sekä syys- ja kevätvehnältä.

Mustang Forte/ (5)

Tätä myyntipäällyksen tekstiä on noudatettava viimeistään lähtien

Agil 100 EC/ (7) Vaara

Käyttötarkoitus: Leveälehtisten rikkakasvien torjuntaan syys- ja kevätvehnältä, syys- ja kevätohralta, rukiilta, ruisvehnältä ja kauralta.

Myyntipäällyksen teksti. sisältää myös trimetyylibentseenien seosta

Käyttötarkoitus: Leveälehtisten rikkakasvien torjuntaan syys- ja kevätvehnältä, syys- ja kevätohralta, rukiilta, ruisvehnältä ja kauralta.

Mustang Forte/ (5)

Myyntipäällyksen teksti. Proline Xpert. Kasvitautien torjuntaan

BIATHLON 4D. Myyntipäällyksen teksti. Rikkakasvien torjuntaan. Varoitus

Maatilan DFKaani/ (5)

Refine Super SX/ (5)

Foxtrot / (5)

SELECT PLUS Myyntipäällyksen teksti. Rikkakasvien torjuntaan. Vaara

Primus XL/ (5)

Boxer /Minor use/ (5) Vaara. Boxer valmisteen käytön (minor use, aik. off-label) käyttökohteet ja ohjeet vähäisiin käyttötarkoituksiin.

Switch 62.5 WG/ (5)

Refine Super SX UUTUUS

Myyntipäällyksen teksti

Tramat 500 SC/ (5)

Käyttötarkoitus: Rikkakasvien torjuntaan sokerijuurikas-, rehujuurikas- ja punajuurikasviljelyksiltä.

Betanal Progress SE/ (6)

Käyttötarkoitus: Rikkakasvien torjuntaan sokeri-, rehu- ja punajuurikasviljelyksiltä.

Tooler Heavy/ (6)

Kasvitautien torjuntaan

Maatilan Biksa Trio Kasvitautien torjuntaan

TARGET SC/Minor use/ (5)

Betanal Progress SE/ (6)

Uutuus Refine Super SX

DFF SC 500/ (5)

Goltix 70 WG/ (3)

MAATILAN STROBI CO II. Kasvitautien torjuntaan. Vaara Fara

Siltra Xpro/ (6) Myyntipäällyksen teksti. Siltra Xpro. Kasvitautien torjuntaan

Myyntipäällyksen teksti. MAATILAN ETOFUMESAATTI Rikkakasvien torjuntaan. Ympäristölle vaarallinen. Tehoaine: Etofumesaatti 500 g/l. Valmistetyyppi: SC

Betanal SE/ (5) Myyntipäällyksen teksti

Matrigon72 SG/ Minor use/ (2)

Mavrik / Tätä myyntipäällyksen tekstiä on noudatettava viimeistään (5)

Käytön rajoitukset: Varoaika: Nurmet 7 vrk. Mansikalla käsittely on sallittu vasta sadonkorjuun jälkeen.

Varoitus. Ympäristöhaittojen ehkäisy: Älä saastuta vesiä tuotteella tai sen pakkauksella. Vältä ruiskuttamista tuulisella säällä.

Myyntipäällyksen teksti TALIUS. Kasvitautien torjuntaan Vaara

Centium 36 CS/ (4)

Käytön rajoitukset: Varoaika: Nurmet 7 vrk. Mansikalla käsittely on sallittu vasta sadonkorjuun jälkeen.

*Maatilan TF-Sulfuroni / (3) Varoitus

Cyperkill 500 EC/ (5)

DANADIM PROGRESS. Tuhoeläinten torjuntaan. Varoitus

PERFEKTHION 400. Tuhoeläinten torjuntaan. Vaara

Betanal Progress SE/ (5)

Clamox/ (7) Varoitus

Laajatehoiseen rikkakasvien torjuntaan kevätja syysviljoilla

KASVINSUOJELUAINEIDEN KÄYTÖN RAJOITUKSET. Maaseutukonsultointi Jarmo Taatinen

Vaara. Ympäristöhaittojen ehkäisy: Älä saastuta vesiä tuotteella tai sen pakkauksella. Vältä ruiskuttamista tuulisella säällä.

glyfosaatti 360 g/l (glyfosaatin isopropyyliamiinisuolana)

Käytön rajoitukset: Varoaika: Nurmet 7 vrk. Mansikalla käsittely on sallittu vasta sadonkorjuun jälkeen.

Käyttötarkoitus: Siemenperunan peittaukseen käyttöohjeessa mainittujen kasvitautien torjumiseksi.

Vähäiset käyttötarkoitukset -käyttöohjeet tuhoeläinten torjunnassa perustuen kasvinsuojeluaineasetuksen 51 artiklaan Varoitus

Reglone / (6)

Buctril uusi valmiste rikkatorjuntaan viljoilla

Käytön rajoitukset: Varoaika: Nurmet 7 vrk. Mansikalla käsittely on sallittu vasta sadonkorjuun jälkeen.

Resistenssiriskin hallinta rikkatorjunnassa

Fusilade Max / (4)

Käyttäjäryhmä: Ammattikäyttäjät

Käyttäjäryhmä: Ammattikäyttäjät

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Leona Mattsoff VESISTÖSUOJAKAISTOJEN MUUTTAMINEN RISKIPERUSTEISIKSI

Roundup Gold/ (7) Varoitus

Glypper/ (7)

Mavrik 2 F/ (6)

Roundup Ace/ (9)

Harmony 50 SX. Hyväksytyt käyttökohteet Rikkakasvien torjuntaan nurmien suojaviljoista, viljellyiltä laitumilta ja rehumaissilta

KORRENSÄÄDE 5 C LIMIT. Kasvunsääde. Haitallinen. Tehoaine: klormekvattikloridi 460 g/l. Valmistetyyppi: SL

Käyttötarkoitus: Rikkakasvien torjuntaan syysrapsi-, kevätrapsi-, kevätrypsi-, sinappi- ja kukkakaaliviljelmiltä.

Tuhoeläinten torjuntaan

MIRADOR 250 SC. Kasvitautien torjuntaan. Ympäristölle vaarallinen. Tehoaine: atsoksistrobiini 250 g/l. Valmistetyyppi: SC

Kasvinsuojeluainelainsäädännön ajankohtaiskuulumiset

Sokerijuurikkaan kasvinsuojeluaineet. Eng Landscape

Cleravo/ (6)

Sumi Alpha 5 FW/ (6)

MAATILAN STROBI AM. Kasvitautien torjuntaan. Ympäristölle vaarallinen. Tehoaine: atsoksistrobiini 250 g/l. Valmistetyyppi: SC

Tehoaine: glyfosaatti 360 g/l (glyfosaatin isopropyyliamiinisuolana)

Mavrik 2 F/ (6)

Kasvinsuojelu Katri Haavikko p

Maatilan Sypermetriini/ (7)

Vertimec -valmisteen laajennetun käyttöalueen (minor use, aik. off label) käyttökohteet ja käyttöohjeet vähäisiin käyttötarkoituksiin.

Karate Zeon-tekniikka -valmisteen laajennetun käytön (minor use, aik. off-label) käyttökohteet ja - ohjeet vähäisiin käyttötarkoituksiin.

glyfosaatti 450 g/l (glyfosaatin isopropyyliamiinisuolana)

Karate Zeon-tekniikka/Minor use (7) Varoitus

Laajatehoiseen rikkakasvien torjuntaan kevätja syysviljoilla

Clinic 360 SL/ (7)

Transkriptio:

Chekker Plus/8.5.2019 1(6) Chekker Plus Myyntipäällyksen teksti Rikkakasvien torjuntaan Vaara/Fara Voi aiheuttaa allergisen ihoreaktion. Kan orsaka allergisk hudreaktion. Vaurioittaa vakavasti silmiä. Orsakar allvarliga ögonskador. Erittäin myrkyllistä vesieliöille, pitkäaikaisia haittavaikutuksia. Mycket giftigt för vattenlevande organismer med långtidseffekter. Säilytä lasten ulottumattomissa. Förvaras oåtkomligt för barn. Vältä pölyn/savun/kaasun/sumun/höyryn/ suihkeen hengittämistä. Undvik att inandas damm/rök/gaser/dimma/ångor/sprej. Käytä suojakäsineitä/suojavaatetusta/silmiensuojainta/kasvonsuojainta. Använd skyddshandskar/skyddskläder/ ögonskydd/ansiktsskydd. JOS KEMIKAALIA JOUTUU IHOLLE: Pese runsaalla vedellä/ VID HUDKONTAKT: Tvätta med mycket vatten/ JOS KEMIKAALIA JOUTUU SILMIIN: Huuhdo huolellisesti vedellä usean minuutin ajan. Poista mahdolliset piilolinssit, jos sen voi tehdä helposti. Jatka huuhtomista. VID KONTAKT MED ÖGONEN: Skölj försiktigt med vatten i flera minuter. Ta ur eventuella kontaktlinser om det går lätt. Fortsätt att skölja. Jos ilmenee ihoärsytystä tai ihottumaa: Hakeudu lääkäriin. Vid hudirritation eller utslag: Sök läkarhjälp. Ota välittömästi yhteys MYRKYTYSTIETOKESKUKSEEN/ lääkäriin/ Kontakta genast GIFTINFORMATIONSCENTRALEN/ läkare Valumat on kerättävä. Samla upp spill. Toistuva altistus voi aiheuttaa ihon kuivumista tai halkeilua. Upprepad kontakt kan ge torr hud eller hudsprickor. Noudata käyttöohjeita ihmisen terveydelle ja ympäristölle aiheutuvien vaarojen välttämiseksi. För att undvika risker för människors hälsa och för miljön, följ bruksanvisningen. Tehoaine: Amidosulfuroni 25 g/l Jodosulfuroni-metyyli-natrium 6,25 g/l 2,4-D etyyliheksyyliesteri 433 g/l (suoja-aine mefenpyyri-dietyyli 62,5 g/l) Valmistetyyppi: OD Käyttäjäryhmä: Ammattikäyttäjät Käyttötarkoitus: Rikkakasvien torjuntaan syys- ja kevätvehnältä, syys- ja kevätohralta, rukiilta ja ruisvehnältä.

Chekker Plus/8.5.2019 2(6) Käytön rajoitukset: Varoaika: Ennen täyttä kypsyyttä korjattava rehuviljalle vähintään 31 päivää. Käsiteltyjen viljojen olkia ei saa käyttää viljeltävien sienten tai vihannesten kasvualustoissa. Ympäristöhaittojen ehkäisy: Älä saastuta vesiä tuotteella tai sen pakkauksella. Vältä ruiskuttamista tuulisella säällä. Vesistöihin rajoittuvilla alueilla ruiskutettaessa on jätettävä vesieliöiden suojelemiseksi 3 metrin suojaetäisyys vesistöihin. Traktoriruiskun täyttöön vesistöstä ei saa käyttää ruiskun täyttölaitetta eikä ylijäänyttä ruiskutusnestettä tai ruiskunpesunestettä saa päästää vesiin. Kasvinsuojeluaine voi kulkeutua maassa, minkä vuoksi sitä ei saa käyttää tärkeillä tai muilla vedenhankintakäyttöön soveltuvilla pohjavesialueilla (pohjavesialueluokat I ja II). Talousveden hankintaan käytettävien kaivojen ja lähteiden ympärille tulee jättää vähintään 30-100 metrin levyinen kasvinsuojeluaineella käsittelemätön suojavyöhyke. Kasvinsuojeluaineen käyttöä karkeilla hietamailla tai sitä karkeammilla maalajeilla tulisi välttää. Ylijäänyt, käyttökelvoton kasvinsuojeluaine viedään vaarallisen jätteen keräyspisteeseen ja tyhjät, huuhdellut myyntipakkaukset asianmukaiseen jätepisteeseen. Käsittelyalueen ulkopuolisen kasvillisuuden suojelu: Valmiste saattaa vioittaa käsittelyalueen ulkopuolisia viljely- ja luonnonkasveja. Tuulikulkeuman ehkäisemiseksi suositellaan jättämään seuraavan taulukon mukaiset suojaetäisyydet: Suojaetäisyys eri suutintyypeillä Käyttö Viuhkasuutin (max L/ha) Tuulikulkeumaa vähentävät suuttimet vähintään 50 % 75 % 90 % 0.3-0.45 10m 5m 3m 0m 1) Tällaisia suuttimia ovat mm. ilma-avusteiset suuttimet. Markkinoilla myynnissä olevien, tuulikulkeumaa vähentävien suuttimien luettelo on saatavana Tukesin verkkosivuilta www.tukes.fi/vesistorajoitus. Tässä luettelossa esitetään myös sallitut ajonopeudet ja käyttöpaineet. Suojainohjeet: Valmistetta käsiteltäessä on käytettävä kumisaappaita, suojapukua, kemikaalin kestäviä suojakäsineitä (esim. nitriili) ja päähinettä. Roiskevaaraa aiheuttavissa työvaiheissa on käytettävä lisäksi kasvojen- / silmiensuojainta ja hengitystiet altistavissa työvaiheissa hengityksensuojainta varustettuna P2/A2 suodattimella. Resistenssin hallinta: Amidosulfuroni ja jodosulfuroni kuuluvat HRAC-ryhmään B (ALS-inhibiittori). Riski kestävien rikkakasvikantojen kehittymiselle on tässä ryhmässä suuri. 2,4-D kuuluu ryhmään O (Synteettiset auksiinit), jossa riski on B-ryhmää vähäisempi. Riski resistenssin kehittymiselle tällä valmisteella näissä käyttökohteissa on keskinkertainen. Kestävien

Chekker Plus/8.5.2019 3(6) rikkakasvikantojen kehittymisen estämiseksi vaikutustavaltaan samaan ryhmään kuuluvia valmisteita ei tule käyttää samalla lohkolla useana peräkkäisenä vuonna. Käyttöohje: Käyttömäärä on kevät- ja syysviljoilla 0,3-0,45 l/ha. Käyttömäärä valitaan vallitsevien olosuhteiden ja pellon rikkakasvilajivalikoiman mukaan. Suosittelemme käyttämään 0,45 l/ha riittävän tehon varmistamiseksi. Pienin käyttömäärä sopii vain silloin, jos rikkakasveja on taimettunut vähän, ne ovat 1-2-lehtiasteella tai pellolla ei ole ohdaketta tai valvattia. Vesimäärä on 100-300 l/ha. Kiinnitettä käytetään 1 dl/200 l vettä (esim. Sito Plus tai öljymäinen kiinnite kuten Renol-öljy). Käyttöajankohta: Syysviljat ruiskutetaan aikaisin keväällä kasvun alkaessa. Kevätviljat ruiskutetaan viljojen ollessa 3-4 lehtiasteelta alkaen, viimeistään korrenkasvun alussa viljan 2-solmuvaiheessa. Ruiskutusnesteen valmistus: Täytä tankki puoliksi vedellä. Kaada Chekker Plus-valmiste tankkiin sekoittajan ollessa käynnissä. Täytä loput vedestä. Lisää kiinnite viimeisenä tankkiin. Käytössä huomioitavaa: Chekker Plus kannattaa ruiskuttaa pienellä pisarakoolla ja hitaalla ajonopeudella, jotta varmistetaan hyvä peitto rikkakasvien pinnalle. Esimerkkejä käytettävistä suuttimista: Suutin Paine Nopeus Vesimäärä ISO 110-025 (liila) 4 bar 7 km/t 200 l/ha ISO 110-03 (sininen) 2,5 bar 6,5 km/t 200 l/ha Tarvittaessa, esim. kevyellä tuulella, kannattaa valita matalakulkeumasuutin, esim. ISO LD 02. Ruiskun puhdistus: Muut kasvit kuin vilja ovat hyvin herkkiä pienille määrille Chekker Plussaa. Siksi kasvinsuojeluruiskun on oltava puhdas ruiskutuksia aloitettaessa. Ruiskun pesu välittömästi ruiskutuksen jälkeen on tehokas keino puhdistaa ruiskua. Tällöin ruisku pestään seuraavasti: 1. Tyhjennä säiliö kokonaan pellolle 2. Huuhtele säiliö, pumppu, letkut ja suuttimet jo pellolla, mikäli mahdollista. 3. Tee pesunestettä (huom. sopiva pesuaine ja oikea väkevyys) n. 20 % säiliön tilavuudesta. 4. Pese: 1. kierrätä pesunestettä pumpulla ja ruiskuta suuttimien läpi. 2. harjaa säiliö pesunesteellä yläosaa myöten

Chekker Plus/8.5.2019 4(6) - muista myös täyttöaukon sihti, säiliön kansi, ruiskun ulkopinta ja puomisto, mahdollinen täyttösäiliö ym. - painepesuria käyttäessäsi pitää myös siinä olla pesuainetta. 3. ruiskuta pesunestettä puomiston läpi 5-10 min. 4. pese suuttimet ja suodattimet ämpärissä omassa pesunesteessään. 5. Huuhtele mieluiten kaksi kertaa: kierrätä huuhteluvettä ruiskun kaikissa osissa ja huuhtele myös ruiskun ulkopinta ym. Jos valmistetta on päässyt kuivumaan ruiskuun, kierrätä pesunestettä ruiskussa, päästä sitä suuttimien läpi ja anna pesunesteen seisoa ruiskussa vuorokauden ajan (pesuaine liuottaa kuivumia). Pese ja huuhtele kuten edellä. Huolehdi ettei pesuvesi tai huuhteluvesi aiheuta vahinkoa puille tai muille herkille kasveille. Huolehdi myös ettei pesu- tai huuhteluvesi saastuta pinta- tai pohjavesiä. Huomautukset: Ei saa käyttää kauralla, suojaviljassa eikä nurmilla. Vaarallista muille viljelykasveille. Vältä ruiskuttamista tuulisella säällä. Ruiskutushetkellä rikkakasvien pitäisi olla hyvässä kasvussa. Lämmin ja kostea sää edistää vaikutusta. Valmiste vaikuttaa pääasiassa lehtien kautta, jolloin imeytymisen jälkeen tehoaineet kulkeutuvat kasvisoluihin. Maalajilla ei ole merkitystä tehoon. Chekker Plussan tehoaineet ovat 2,4-D-etyyliheksyyli esteri, jodosulfuroni ja amidosulfuroni. 2,4-D-etyyliheksyyli esteri kuuluu fenoksi-karboksyyli tehoaineryhmään ja jodosulfuroni sekä amidosulfuroni sulfonyyliureoihin. Chekker Plus sisältää eri tehoaineita, joilla on erilainen toimintatapa. Amidosulfuroni ja jodosulfuroni estävät kasvin elinvoimalle tärkeiden aminohappojen, isoleusiinin ja valiinin muodostumisen. 2,4- D vaikuttaa kasvihormoni auksiinin synteesiin. Rikkakasvien kasvu heikentyy muutaman päivän kuluessa. 2,4-D tehoaineelle herkät rikkakasvit luhistuvat lyhyen ajan sisällä käsittelystä. Rikkakasvien, jotka eivät ole herkkiä 2,4-D tehoaineelle, vaalentuminen alkaa 10-15 päivän jälkeen alkaen nuorimmista lehdistä ja lopulta ne lakastuvat ja kuolevat 2-4 viikossa.chekker Plus sisältää suoja-aineen, joka varmistaa että viljelykasvin kasvuun ei ole vaikutusta. Valmisteella on erinomainen tai hyvä teho mataraan, saunakukkaan ja useimpiin kevätitoisiin rikkakasveihin (mm. pihatähtimö, pillike, jauhosavikka, ristikukkaiset rikkakasvit) sekä myös valvattiin ja ohdakkeeseen. On suositeltavaa käyttää korkeampia annoksia torjuttaessa orvokkia, emäkkiä, ohdaketta, valvattia ja syysitoisia ja talvehtineita rikkakasveja kuten saunakukkaa tai mataraa. Hyvällä ruiskutustekniikalla ja hyvissä olosuhteissa saadaan rikkakasveihin seuraavia tehoja: Chekker Plus OD tehotaulukko Syysviljat Kevätviljat Rikkakasvi 0,45 l/ha Rikkakasvi 0,45 l/ha Saunakukka xxx Saunakukka xxx Ruiskaunokki xx Ruiskaunokki xxx Pillike xx Pillike xxx Lemmikki xx Lemmikki xxx Lutukka xxx Peltoemäkki xx Savikka xxx Lutukka xxx

Chekker Plus/8.5.2019 5(6) Peltotasku-ruoho xxx Savikka xxx Ukontatar xxx Peltotasku-ruoho xxx Peippi xx Ukontatar xxx Ristikukkaiset xxx Peippi xxx Peltokurjennokka Ristikuk- xxx *) xx kaiset Matara xxx Matara xxx Pihatatar xxx Tyräkit xxx Unikko xx Pihatatar xxx Peltotädyke xx Peltotädyke xxx Orvokki x Orvokki xx Pihatähtimö xxx Pihatähtimö xxx Kiertotatar xx Kiertotatar xx Peltosauramo xxx Peltosauramo xxx Rikkasinappi xxx Peltovalvatti xxx Pelto-ohdake xxx Rikkasinappi xxx Pelto-ohdake xxx *) edellyttää käsittelyä pieniin rikkakasveihin xxx = erittäin hyvä teho, >90% xx = hyvä teho, 70-90% x = tyydyttävä teho, 40-70% Käsittelyn jälkeen voi kasvustossa näkyä ohimenevää vaalenemista. Märkyydestä, liiallisesta kuivuudesta tai ravinteiden puutteesta kärsivää kasvustoa ei pidä ruiskuttaa. Ruiskutusta ei suositella alle 10 C º lämpötiloissa. Kasvustoa ei pidä ruiskuttaa mikäli välittömästi ruiskutusta seuraavina öinä on odotettavissa hallaa. Mahdollisimman hyvän tehon saamiseksi tulisi olla kuivaa 4-6 tuntia käsittelystä. Käsittelyä seuraavana vuonna voidaan viljellä normaaleja viljelykasveja kuten viljoja, rypsiä, rapsia ja sokerijuurikasta. Kylvettäessä syysrapsia tai rypsiä samalle lohkolle samana vuonna on suositeltavaa kyntää maa kuivan kesän jälkeen kun normaalina vuonna riittää maan muokkaus. Valmiste voidaan sekoittaa useimpien korrensääteiden, hivenravinteiden ja kasvitautien, tuhohyönteisten ja rikkakasvien torjuntaan soveltuvien valmisteiden kanssa. Käytettäessä klormekvattikloridi (CCC) kasvunsääteitä yli 1,0 l/ha annoksella samassa tankkiseoksessa kiinnitettä ei saa lisätä seokseen. Max. 1 ruiskutus sallittu kasvukauden aikana. Valmiste on varastoitava pakkaselta suojattuna ja kuivassa paikassa. Luvanhaltija: xxx Rekisterinumero: 3445

Chekker Plus/8.5.2019 6(6) Nettotilavuus: 000 Valmistuserä: 000 Valmistuspäivä: pp.kk.vvvv Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) on hyväksynyt valmisteen käytettäväksi kasvinsuojeluaineena 8.5.2019.