SUOMEN RINGETTELIITON ETELÄ-SUOMEN ALUEEN ALUEELLISET MÄÄRÄYKSET 1.5.2011 30.4.2012

Samankaltaiset tiedostot
SUOMEN RINGETTELIITON ETELÄ-SUOMEN ALUEEN SARJAKIRJA

SUOMEN KAUKALOPALLO- JA RINGETTELIITON RINGETEN ETELÄ-SUOMEN ALUEEN SARJAKIRJA

SUOMEN KAUKALOPALLO- JA RINGETTELIITON RINGETEN LÄNSI-SUOMEN ALUEEN SARJAKIRJA

Nämä sarjamääräykset koskevat C-nuorten SM-karsintaa, SM-sarjaa ja SM-lopputurnausta

XXXVI KULTAVASKOOLI TURNAUS ROVANIEMI

Hyväksytty aluehallituksessa / muokattu

INDOOR-SARJAT

Kauden ilmoitussarjat

Hyväksytty aluehallituksessa

INDOOR-HOCKEY 2017/2018 SARJAT

1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja avasi kokouksen klo Kokous on päätösvaltainen, koska neljä aluehallituksen jäsentä on paikalla.

Rullakiekko 2017 Sarjatoiminta Eteläisen alueen sarjat

Pelaajaluettelot nähtävissä osoitteessa

E-S alueen aloitustapahtuma Onnelassa /KLO

C2-D2 Final Four-turnaukset

4. Aluehallituksen tehtävät Mika Passila valittiin turnausvastaavaksi. Muut tehtävät säilyvät ennallaan. Varapuheenjohtajana jatkaa Keijo Neffling.

Kauden ilmoitussarjat Kauden ilmoitussarjoihin on ilmoittautunut 144 joukkuetta.

SJL Kymi-Saimaan alueen Kilpailusuunnitelma

EROTUOMARITOIMINTA ETELÄ-SUOMI Etelä-Suomen Ringette-erotuomarit ry.

SALIBANDYLIITON YKSITTÄISTEN OTTELUIDEN SARJOJEN SARJAMÄÄRÄYKSET KAUDELLA

ISTUMALENTOPALLON SARJAMÄÄRÄYKSET

SUOMEN AMERIKKALAISEN JALKAPALLON LIITTO RY Sarjamääräykset kaudelle 2016

PALLOLIITON TAMPEREEN PIIRIN JALKAPALLON ERILLISMÄÄRÄYKSET JA OHJEET AIKUISTEN PIIRINSARJOISSA 2015

KESÄN 2018 SARJAT HYVÄKSYTTY HALLITUKSEN KOKOUKSESSA

III- Divisioona playoff- ottelut Etelän loppusarjan ylempi jatkosarja ja Kymi-Saimaan loppusarja

Edustusoikeus yleissääntöjen mukaisesti. Perheenjäsenillä ei ole osallistumisoikeutta.

Korkeakoulujenkkifutiksen sarjakirja 2015

FUTSALKILPAILUJEN VAROITUKSET JA KENTÄLTÄPOISTOT

JUNIORITURNAUS JYVÄSKYLÄSSÄ. Turnaustiedote

Seuran tulee aina käyttää ensisijaisesti saavuttamansa korkeimman sarjatasonsa pelioikeus.

Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella

PELIMAAILMAN OHJEITA / KS

KILPAILUSÄÄNNÖT

Sarjatiedote 2012 Joukkueilla pitää olla yhtenäinen peliasu.

Hallituksen esitys liittokokoukselle sääntömuutoksiksi Käsitelty hallituksen kokouksessa

POHJOIS-SUOMEN PESIS RY:N SARJOISSA 2016 NOUDATETAAN PPL:N KILPAILUSÄÄNTÖJEN LISÄKSI SEURAAVIA MÄÄRÄYKSIÄ JA OHJEITA

Uppopallon sarjakutsu

HÄRKÄTIE CUP Peruskouluikäisten salibandyaluesarja

Sarjakutsu Uppopallo

Kajaanin Junnu Hokki 68 ry TOIMITSIJATEHTÄVÄT

Turun Ringette ry Läntinen Pitkäkatu 22 b 29 Seuran y-tunnus Turku

Ylialueellinen seurafoorumi.

Järjestäjällä tulee olla anottuna turnauslupa Jääkiekkoliiton alueelta, jolla turnaus pelataan.

FUTSALIN SARJA- JA ERILLIS- MÄÄRÄYKSET

FKKI SM -KILPAILUIDEN SÄÄNNÖT JA JÄRJESTÄMISOHJEET

Sivut 1-5 voi tehdä jo etukäteen järjestelmässä ja sivusta 6 lähtien toimitaan ottelukohtaisessa pöytäkirjassa. TOIMET ENNEN OTTELUA

Lisäksi kotijoukkueen tulee tehdä otteluilmoitus vastustajalle ja otteluun asetelluille erotuomareille.

VASTALAUSEPÄÄTÖS

Pelipaikka on Laajasalon Palloiluhalli, Sarvastonkaari 23, Helsinki, puh

Tämä on alustava otteluohjelma, mahdolliset muutokset tehdään käsiohjemaan.

ITÄISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET 1. YLEISTÄ

Muutokset verrattuna aikaisempaan sääntökirjaan on merkitty kyseisen kappaleen laidoissa olevilla viivoilla.

Häme-Pohjanmaan alueen seuraseminaari :30 Avaus 10:35 Alueen ajankohtaiset asiat ja aluetoiminnan toimintaohje 11:00 SKRL esitys 12:00

KESKISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET

TURNAUSSÄÄNNÖT Ottelut pelataan kahden minuutin vaihdoilla. Vaihdot kuulutetaan.

KAAKKOISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET

Kauden lopputurnaukset D1 ja D2 sarjoissa (päivitetty pelaamistapa Etelän D2 AA lohkojen osalta)

MIKKELI. F06 -turnaus. 10 joukkuetta 8 peliä / joukkue Uudistunut kilpahalli Pysyvät pukukopit ei varusterumbaa Jokainen pelaaja palkitaan

TERVETULOA HYUNDAI VAPPUTURNAUS

SARJAINFOT 2019 SPL TAMPEREEN JALKAPALLON NUORTEN PIIRINSARJAT

ANVIA V TERVETULOA TURNAUKSEEN! Sijaitsee keskuskentän katsomon kuulutuskopissa yhteyshenkilönä Mika Rajala

OLS-01 TURNAUS. Tervetuloa OLS-01 Edustuksen järjestämään turnaukseen Arina Areenaan Hallin osoite on Nuottasaarentie 12.

Alue Etelä-Suomi VUOSIKERTOMUS 2013

Suomen Salibandyliitto ry TULOSPALVELUMÄÄRÄYKSET KAUDELLA

-turnaus MIKKELI. Virallinen Suomen jääkiekkoliiton alainen F1-06 -turnaus

MIESTEN I-DIVISIOONA B:N SARJAMÄÄRÄYKSET

KAAKKOISEN ALUEEN SARJAMÄÄRÄYKSET ( )

Kaukalopallossa järjestetään vuosittain mestaruuskilpailut henkilökunnan A- ja B- sarjoissa ja ikämiessarjassa, yli 40 v.

Transkriptio:

SUOMEN RINGETTELIITON ETELÄ-SUOMEN ALUEEN ALUEELLISET MÄÄRÄYKSET 1.5.2011 30.4.2012 Ringetteliiton Etelä-Suomen alueen alueelliset määräykset kaudella 2011-2012 sivu 1

Sisällysluettelo 1 ETELÄ-SUOMEN ALUEEN YHTEYSTIEDOT... 2 2 SARJOIHIN ILMOITTAUTUMINEN... 3 3 SARJAMAKSUT... 3 4 ALUESARJAT... 3 4.1 G-SARJA... 4 4.2 F-SARJA... 4 4.3 E-SARJA... 4 4.4 D-SARJA... 4 4.5 C-SARJA... 4 4.6 N-SARJA... 4 4.7 LADYT... 4 5 ALUESARJASSA PELAAMINEN... 5 6 OTTELUOHJELMAT JA EROTUOMARIASETTELUT... 5 7 JÄÄVUOROT SEKÄ OTTELUIDEN ALKAMIS- JA PÄÄTTYMISAJAT... 5 8 TULOSTEN JA TILASTOJEN ILMOITTAMINEN... 5 9 PÖYTÄKIRJAT... 5 10 OTTELUSIIRTOJEN PERIAATE... 6 12 YLI- JA ALI-IKÄISYYSSÄÄNNÖT... 6 13 TURNAUSTEN ANOMINEN JA TOIMENPITEET... 7 13.1 Turnausluvat... 7 13.2 Turnauslupahakemus... 7 14 JOUKKUEENJOHTAJIEN YHTEYSTIEDOT... 7 15 SEUROJEN YHTEYSTIETOJEN ILMOITTAMINEN... 7 16 KURINPITORYHMÄ... 8 1 ETELÄ-SUOMEN ALUEEN YHTEYSTIEDOT Aluehallituksen puheenjohtaja: Pankkiyhteys: Sarjapäälliköt: Tapio Ulvinen, puheenjohtaja tapio.ulvinen@iss.fi, Puh. 0400 968 624 Ringetteliitto/Etelä-Suomen alue Tilinumero: Handelsbanken, BIC-koodi: HANDFIHH, IBAN: FI3931313001141902 Alueen rahastonhoitaja: Annu Hujanen, annu.hujanen@tilikaari.fi Jarmo Heinonen, sarjapäällikkö; E-, D-, C-juniorit sekä N-joukkueet jappe.h@saunalahti.fi, Puh. 040 557 4501, Aromikuja 7 C 15, 04320 Tuusula Sirpa Paakkola, sarjapäällikkö; F- ja G-juniorit s.paakkola@luukku.com, Puh. 040 548 8182 Kirsi Säynevirta, sihteeri ja lady-vastaava kirsi.saynevirta@gmail.com, Puh. 050 438 9807 Nettivastaava: Jarmo Suojala, Nettivastaava jarmo.suojala@kolumbus.fi, Puh. 050 336 8832 Etelä-Suomen alueen nettisivut: http://www.etelasuomi-ringette.fi Ringetteliiton Etelä-Suomen alueen alueelliset määräykset kaudella 2011-2012 sivu 2

2 SARJOIHIN ILMOITTAUTUMINEN E-, D- ja C-sarjoihin ilmoittaudutaan kirjallisesti täyttämällä ilmoittautumislomake Etelä-Suomen alueen nettisivuilla, ilmoittautumisen viimeinen päivä on tiistai 31.5.2011. F-, N- ja Lady-sarjaan ilmoittaudutaan kirjallisesti täyttämällä ilmoittautumislomake Etelä-Suomen alueen nettisivuilla, ilmoittautumisen viimeinen päivä on keskiviikko 31.8.2011. G-sarjoihin ilmoittaudutaan kirjallisesti täyttämällä ilmoittautumislomake Etelä-Suomen alueen nettisivuilla, ilmoittautumisen viimeinen päivä on maanantai 31.10.2011. 3 SARJAMAKSUT G juniorit F juniorit E juniorit D juniorit C juniorit N joukkueet Lady joukkueet 50 / joukkue 125 / joukkue 250 / joukkue 250 / joukkue 250 / joukkue 250 / joukkue 125 / joukkue Eräpäivät: E-, D- ja C-junioreilla 07.09.2011 F-, N- ja Ladyillä 15.09.2011 G-junioreilla 15.11.2011. Sarjamaksut maksetaan Ringetteliiton Etelä-Suomen alueen pankkitilille (kts. kohta 1), Maksuista ei lähetetä laskuja seuroille/joukkueille vaan joukkueet/seurat hoitavat maksut omatoimisesti. Tulostamalla nettisivun saat tositteen kirjanpitoa varten. Viitenumerot löytyvät alueen nettisivuilta. Jos joukkue maksaa itse sarjamaksun, maksussa on oltava joukkueen oma viitenumero. Jos seura maksaa kerralla kaikkien joukkueiden sarjamaksut, maksussa on oltava seuran oma viitenumero sekä toimitettava erillinen selvitys joukkueista sähköpostitse rahastonhoitajalle. 4 ALUESARJAT Etelä-Suomen alueen järjestämissä sarjoissa noudatetaan kilpailukaudella 2011 2012 seuraavia ikäluokkia: G - juniorit F - juniorit E - juniorit D - juniorit C - juniorit N - joukkue Lady - joukkue 2004 ja sen jälkeen syntyneet 2002 2003 syntyneet 2000 2001 syntyneet 1998 1999 syntyneet 1996 1997 syntyneet 1997 ja aiemmin syntyneet 1995 ja aiemmin syntyneet

4.1 G-SARJA Pelataan turnausmuotoisena 4 joukkuetta / turnaus. Pelataan poikkikentällä molemmissa päädyissä, Ringetteliiton poikittain pelaamisen sääntöjä noudattaen. G-sarjassa ei sallita yli-ikäisiä pelaajia. Sarjaturnaukset pelataan joulu-maaliskuun välillä. Peliaika: 1 x 25 minuuttia, vaihdon pituus on 90 sekuntia suoraa peliaikaa. Otteluista pidetään pöytäkirjaa, tuloksia ja sarjataulukkoa ei julkaista. Kaikki pelaajat palkitaan aluesarjamitalilla 4.2 F-SARJA Pelataan turnausmuotoisena 4 joukkuetta / turnaus. Pelataan poikkikentällä molemmissa päädyissä, Ringetteliiton poikittain pelaamisen sääntöjä noudattaen. Sarjaturnaukset pelataan loka-maaliskuun välillä. Peliaika: 1 x 25 30 minuuttia, vaihdon pituus on 90 sekuntia suoraa peliaikaa. Otteluista pidetään pöytäkirjaa, tuloksia ja sarjataulukkoa ei julkaista. Kaikki pelaajat palkitaan aluesarjamitalilla. 4.3 E-SARJA Pelataan kaksinkertainen sarja, kahdessa eri tasoryhmässä, enemmän ja vähemmän pelanneet. Otteluista pidetään pöytäkirjaa. Tulokset julkaistaan, mutta ei sarjataulukkoa. Kaikki palkitaan aluesarjamitalilla. Peliaika: 4 x 10 min. 1. ja 2. erän sekä 3. ja 4. erän välissä 30s tauko, 2. ja 3. erän välissä 60s puoliaika. 4.4 D-SARJA Pelataan puolitoistakertainen sarja. Yksinkertaisen runkosarjan jälkeen pelataan ylempi ja alempi jatkosarja. Ylemmässä jatkaa seitsemän ja alemmassa seitsemän joukkuetta. Runkosarjan voittajaa saa kaksi pistettä ja toiseksi sijoittunut yhden. Otteluista pidetään pöytäkirjaa. Tulokset ja sarjataulukko julkaistaan. Ei pistepörssiä. Kolme parasta joukkuetta palkitaan. Peliaika: 4 x 12 min. 1. ja 2. erän sekä 3. ja 4. erän välissä 30s tauko, 2. ja 3. erän välissä 60s puoliaika. 4.5 C-SARJA C-sarjasta julkaistaan oma erillinen sarjakirja. Otteluista pidetään pöytäkirjaa. Tulokset, sarjataulukko ja pistepörssi julkaistaan. Peliaika: 4 x 12 min. 1. ja 2. erän sekä 3. ja 4. erän välissä 30s tauko, 2. ja 3. erän välissä 60s puoliaika. 4.6 N-SARJA Sarjapäällikkö määrittelee sarjamuodon ilmoittautumisten perusteella. Otteluista pidetään pöytäkirjaa. Tulokset ja sarjataulukko julkaistaan. Ei pistepörssiä. Kolme parasta joukkuetta palkitaan. Peliaika 2 x 20min tai jääajan päättyessä (minimi jääaika 60min), erien välissä 2min puoliaika. Otteluissa riittää yksi kokenut erotuomari, suositus on kuitenkin kaksi. 4.7 LADYT Sarjapäällikkö määrittelee sarjamuodon ilmoittautumisten perusteella. Tulokset ja sarjataulukko julkaistaan. Ei pistepörssiä. Peliaika 2 x 20min juoksevaa aikaa tai jääajan päättyessä (minimi jääaika 60min), erien välissä 2min puoliaika, jäähyt 1 min tehokasta peliaikaa, 30s kelloa ei käytetä. Otteluissa riittää yksi kokenut erotuomari, suositus on kuitenkin kaksi.

5 ALUESARJASSA PELAAMINEN Etelä-Suomen aluesarjoissa noudatetaan Suomen Ringetteliiton kilpailu- ja pelisääntöjä sekä Etelä-Suomen alueen alueellisia määräyksiä. Toimitsija-aitiossa pitää ottelun aikana olla käytettävissä voimassaolevat Suomen Ringetteliiton pelisäännöt, kilpailusäännöt, sääntöjen tulkinnat sekä Etelä-Suomen alueen alueelliset määräykset. G-, F-, E-, D- ja C-juniori sarjoissa pelaavien joukkueiden tulee tehdä Nuori Suomi pelisäännöt ennen ensimmäistä sarjaottelua. Otteluun osallistuvalla joukkueella pitää olla vähintään seitsemän (6+1) pelaajaa, joista yhden tulee olla maalivahti. Maksimi pelaajamäärä on 20. Jos joukkue luovuttaa ottelun katsotaan se sarjasta luopumiseksi, luovutus tapauksissa noudatetaan Ringetteliiton kilpailusääntöjä.. 6 OTTELUOHJELMAT JA EROTUOMARIASETTELUT Ottelut pelataan otteluohjelman mukaisesti. Seurat ja joukkueet tarkistavat otteluohjelmat ennen niiden julkaisemista ja vastaavat niiden oikeellisuudesta. Erotuomarikerho nimeää erotuomarit otteluihin. Juniorituomarin (C1) hankinnasta vastaa kotijoukkueen joukkueenjohtaja, juniorituomari voi toimia ohjaajana G- ja F-junioreiden ottelussa sekä toimia avustavana erotuomarina E-junioreiden ottelussa. Juniorituomarin minimi korvaus on 15 / E-junioreiden ottelu tai G- ja F-junioreiden aluesarjaturnaus. 7 JÄÄVUOROT SEKÄ OTTELUIDEN ALKAMIS- JA PÄÄTTYMISAJAT Jäävuorot tulee ilmoittaa sarjapäälliköille 27.8.2011 mennessä. Kotijoukkueenjohtajan on informoitava erotuomaria ja vastustajan joukkueenjohtajaa ennen ottelua, jos ottelulla on tietty maksimi kestoaika esimerkiksi jääajan päättymisen vuoksi tai jos erien välillä ajetaan jää. 8 TULOSTEN JA TILASTOJEN ILMOITTAMINEN Kotijoukkueen joukkueenjohtaja (tai hänen valtuuttamansa henkilö) ilmoittaa ottelutuloksen välittömästi ottelun jälkeen, tulospalvelusta vastaavalle. Tulokset ilmoitetaan E-, D-, N- ja LADYJEN otteluista. Aluesarjan tuloksien ilmoitukset tehdään netin kautta tuloslomakkeella. Ohjeet C-junioreiden ottelutulosten ilmoittamisesta löytyvät erillisestä C2011-sarjakirjasta. 9 PÖYTÄKIRJAT Pöytäkirja tehdään kolmena kappaleena. Joukkueenjohtajat lähettävät pöytäkirjan alkuperäisen kappaleen viimeistään seuraavana arkipäivänä sarjapäällikölle. Pöytäkirja voidaan skannata PDF-muotoon ja lähettää sähköpostilla. Alkuperäinen pitää aina lähettää postilla sarjapäällikölle. Jos tuomarit tekevät pelistä otteluraportin, huolehtivat tuomarit pöytäkirjan toimittamisesta. G- ja F-junioreiden tuloksia ei tarvitse ilmoittaa, koska tuloksia ei julkaista. G- ja F-junnujen pöytäkirjoja tehdään kaksi kappaletta, toinen kotijoukkueelle ja toinen vierasjoukkueelle. Pöytäkirjaa ei tarvitse toimittaa alueelle. Ladyjen pöytäkirjoja ei tarvitse lähettää alueelle, tuloksien ilmoittaminen riittää.

10 OTTELUSIIRTOJEN PERIAATE Siirtoja ei tehdä kuin pakottavista syistä ja ottelua siirrettäessä uusi otteluaika tulee olla tiedossa. Ottelu voidaan myös pelata ohjelmaan merkittyä aikaa ennen. Kun siirrosta on sovittu joukkueiden kesken, siirtoa halunnut joukkue ilmoittaa asiasta tuomareille ja sarjapäällikölle. Jos uusi aika ei käy tuomareille, siirtoa halunnut joukkue järjestää tuomarit ko. olevaan otteluun. Ilmoitus tehdään sähköpostilla sarjapäällikölle. Jos asia ei ratkea keskinäisissä neuvotteluissa, asian ratkaisee sarjapäällikkö ja/tai muut siihen tehtävään valitut henkilöt. Samassa sarjassa pelaavat samaa seuraa edustavat joukkueet eivät voi siirtää keskinäistä otteluaan. 11 SÄÄNTÖMUUTOKSET KAUDELLE 2011 2012 E- ja D-junioreiden vaihdonpituus on muuttunut. Uusi aika 60 120 sekuntia. Katso Suomen ringetteliiton kilpailusäännöt kohta 8.1.2. vaihtaminen ja aloitukset. D-junioreiden ottelussa otetaan käyttöön lisäksi 30 sekunnin hyökkäysaikakello. (G- tai F-junioreissa pelaavalla pelaajalla on vapaa siirto-oikeus omassa ikäluokassa, jos seuralla on useita joukkueita samassa sarjassa. HUOM! Sääntömuutosehdotus EI vielä voimassa!) Jos pöytäkirjaan on joukkueelle merkitty useampi maalivahti, on heitä ottelun aikana peluutettava tasapuolisesti Etelä-Suomen alueen G-, F-, E- ja D-ikäluokkien otteluissa, koskee myös turnauksia. Alueen kurinpitoryhmä käsittelee jokaisen esiin tulleen peluuttamissääntörikkeen. 12 YLI- JA ALI-IKÄISYYSSÄÄNNÖT 12.1 YLI-IKÄISYYS SÄÄNNÖT Yli-ikäisten pelaajien osalta noudatetaan Ringetteliiton kilpailusääntöjä. Sääntö on muuttunut kaudelle 2011-2012. Poikkeavat yli-ikäisyys anomukset kirjallisesti sarjapäällikölle, perustelut tulee liittää mukaan ja ne käsitellään aluehallituksen kokouksissa. Kilpailunjärjestäjä voi myöntää poikkeusluvan seuralle koskien ikärajoja vain erityisistä ja erittäin painavista syistä. G-junioreissa ei voi pelata yli-ikäisiä pelaajia. Aluesarjan ottelukohtaisessa kokoonpanossa saadaan käyttää korkeintaan kahta (2) enintään yhden (1) vuoden yli-ikäistä pelaajaa. Seuran on ilmoitettava ko. pelaajat sarjapäällikölle sähköpostilla viisi (5) vuorokautta ennen pelaajan kauden ensimmäistä virallista ottelua. Mikäli yli-ikäinen pelaaja pelaa kauden aikana oman ikä-luokkansa virallisen ottelun, menettää hän yli-ikäisyysoikeutensa. Yli-ikäisiä pelaajia voi nimetä joukkueeseen kuinka monta tahansa, mutta vain kaksi heistä voi pelata samassa ottelussa. Yli-ikäisten pelaajien syntymävuodet on merkittävä aina ottelupöytäkirjaan nimen jälkeen. 12.2 ALI-IKÄYSYYS SÄÄNNÖT Jos otteluun osallistuvan nuorten- tai juniorijoukkueen kokoonpano sisältää ali-ikäisiä pelaajia, saa ottelukohtaisessa kokoonpanossa olla näitä pelaajia maksimissaan puolet (50 %). Sääntö ei koske F- ikäluokkaa ja nuorempia. Ali-ikäisten pelaajien syntymävuodet on merkittävä aina ottelupöytäkirjaan nimen jälkeen.

13 TURNAUSTEN ANOMINEN JA TOIMENPITEET 13.1 Turnausluvat Kaikille jäsenseurojen järjestämille turnauksille on haettava järjestelylupa aluehallitukselta. Hakemus tulee osoittaa kirjallisena aluehallituksen turnausvastaavalle. Turnaushakemuslomakkeen voi pyytää turnausvastaavalta tai ladata alueen sivuilta. 13.2 Turnauslupahakemus Syksyn turnaukset tulee anoa 31.5 mennessä, kevätkauden turnaukset tulee anoa 30.9 mennessä. Turnaushakemus tulee kuitenkin toimittaa vähintään 3 kuukautta ennen turnausta. Näiden hakupäivien jälkeen tulleille hakemuksille myönnetään lupa vain, jos on vapaita turnausajankohtia. Turnauksia myönnettäessä otetaan huomioon liiton järjestämät turnaukset ja tapahtumat, muiden alueiden saman ikäluokan turnaukset ja ettei omalla alueella ole saman ikäluokan turnausta samana ajankohtana. Myös erotuomareiden riittävyys otetaan huomioon. Etusijalle asetetaan seurat, jotka eivät ole edellisellä kausilla järjestäneet turnauksia. Aluehallitusten myöntämiin turnauksiin erotuomarit asettelee alueellinen erotuomaritoiminnasta vastaava taho. E-junioreiden turnauksissa voidaan pelata sijoitusotteluita kaudella 2011 2012. Kirjallisesta turnaushakemuksesta tulee selvitä seuraavat asiat: hakijaseura turnauspäällikön yhteystiedot turnauksen paikka ja aika turnauksen ikäluokka turnaustyyppi (avoin vai kutsuturnaus) joukkueiden määrä talousarvio, jossa esitettynä: o jään hinta (kokonaishinta ja tuntihinta) o erotuomarikulut o toimistokulut (posti, kopiointi yms.) o turnausmaksu (sis. turnausluvan myöntäjälle maksettava 10 / vierasjoukkue maksu) turnaussäännöt otteluohjelmarunko arvioidulla joukkuemäärällä 13.3 Toimenpiteet turnausluvan myöntämisen jälkeen Heti turnausluvan saatuaan, turnauspäällikön pitää olla yhteydessä Etelä-Suomen erotuomarikerhoon ja ilmoittaa alustava turnausaikataulu. Erotuomarikerho nimeää turnauksen tuomarit viimeistään kaksi viikkoa ennen turnausta. Turnaussäännöt tulee hyväksyttää 4 viikkoa ennen turnausta alueen turnausvastaavalla. Turnausjärjestäjä maksaa alueen tilille 10 euroa / vierasjoukkue ennen turnausta tai laskutettaessa maksu peritään kaksinkertaisena. Turnauksen jälkeen järjestävä seura lähettää sarjataulukon ja ottelutulokset osallistuneille joukkueille ja alkuperäiset ottelupöytäkirjat alueen rahastonhoitajalle arkistoitavaksi. 14 JOUKKUEENJOHTAJIEN YHTEYSTIEDOT Kirjallinen ilmoitus alueelle pitää tehdä aluesarjaan ilmoittautumisen yhteydessä. Muuttuneet tai puuttuneet yhteystiedot pitää ilmoittaa sähköisellä lomakkeella, joka löytyy alueen sivuilta kohdasta. 15 SEUROJEN YHTEYSTIETOJEN ILMOITTAMINEN Ilmoitetaan sähköpostilla alueen nettivastaavalle ja Ringetteliittoon. Muutoksista tulee ilmoittaa viipymättä.

16 KURINPITORYHMÄ Otteluista tehtävät vastalauseet, erotuomariraportit ja muut kurinpitoasiat käsittelee kurinpitoryhmä. Vastalauseeseen on liitettävä 100 maksu. Jos vastalause hyväksytään, maksu palautetaan. Kurinpitoryhmän puheenjohtajana toimii sarjapäällikkö sekä jäseninä yksi erotuomareiden nimeämä edustaja ja yksi aluehallituksen nimeämä edustaja. Aluehallituksen puheenjohtaja nimeää tarvittaessa varajäsenet (esim. jääviystilanteet). Kurinpitoryhmän käsittelyyn halutut asiat toimitetaan sähköpostilla sarjapäällikölle. Kurinpitoryhmä käsittelee asiat sääntökirjan mukaisesti. Puheenjohtaja: Jarmo Heinonen, varalla Sirpa Paakkola Aluehallituksen nimeämä edustaja: Tapio Ulvinen, varalla Marja Salenius Erotuomarikerhon edustaja. Karl Loveson, varalla erotuomarikerhon jäsen