Samankaltaiset tiedostot
Transkriptio:

12750-2008 FIN AM Kokoamis- ja käyttöohjeet kaasugrillille 12750 Tutustu huolella tähän käyttöoppaaseen ennenkuin kokoat ja otat käyttöön tämän laadukkaan LANDMANN-grillisi. Käyttöohjeita seuraamalla estät toimintahäiriöiden syntymisen.

Sisältö: 1.: Tekniset tiedot 2.: Grillin käyttö 3.: Kokoamisohjeet 4.: Osaluettelo/ Kaaviokuva 5.: Grillin kokoaminen 6.: Grillin sijoittaminen 7.: Kaasupullon liittäminen 8.: Kaasupullon säilytys 9.: Grillin sytyttäminen 10.: Kaasugrillin puhdistaminen 11.: Kaasugrillin huolto 12.: Vian etsintä 13.: Takuu Huomioitavaa: Grillin käyttö on sallittu ainoastaan ulkotiloissa. Älä koskaan jätä päällä olevaa grilliä vartioimatta! Älä liikuta käytössä olevaa grilliä. Kun lopetat grillaamisen sulje aina kaasupullo ja grillin säätimet. Huomaa: Jotkut grillin osat saattavat tulla erittäin kuumiksi. Ole erityisen varovainen jos lapsia tai lemmikkieläimiä on lähellä Grillin tekninen muuttaminen voi olla vaarallista ja siten ehdottomasti kiellettyä! Joissakin grillin osissa saattaa olla teräviä kulmia; ota tämä huomioon grilliä kootessasi. Varoitus: Älä käytä bensiiniä, spriitä tai muuta vastaavaa grillin sytyttämiseen! Varmista, että kaasupullon päällä oleva säädin on grilleille tarkoitettu 30 mbar matalapainesäädin! Korkeapainesäätimen (50 mbar) käytöstä aiheutuneet vauriot eivät kuulu takuun piiriin. Korkeapainesäätimen käyttö on ehdottomasti kiellettyä!

1.:Tekniset tiedot Kaasu:: Kaasupullo: Liitäntäpaine:: Nestekaasu P5, P11 tai PC5, PC10 30 mbar Teho:: Mitat (n.): Grillausala n.:: 12,8 kw pääpolttimot 4,4 kw poikittaispoltin 4 kw sivupoltin L222 cm, S60 cm, K124 cm 33 x 42 cm (x 2 kpl) Poltin:: Grillivartaan moottori: Sytytys:: 4 kpl pääpolttimot + 1 kpl sivupoltin + 1 kpl grillivartaan poltin DC 3V Patterikäyttöinen (AA) Ostaessasi LANDMANN kaasugrillin, olet hankkinut korkealuokkaisen laatutuotteen. Grilli on CE-hyväksytty. CE-0063.

2.: Grillin käyttö Grillin poltin sytytetään painamalla säädinnuppi pohjaan ja hitaasti kääntämällä nuppia samalla vastapäivään max asentoon ja painamalla samalla sytytinnappia. Automaattinen sytytin sytyttää nyt polttimen kipinällä. Kaikki polttimet syttyvät samalla tavalla. MAX ja MIN asentojen välillä säädin liikkuu ilman, että sitä tarvitsee painaa alas. Tällä grillillä voit grillata ja pitää ruuan lämpimänä. Grillin esilämmitysaika on lyhyt. Voit aloittaa grillaamisen noin 5-10 minuutin kuluttua. 3.: Kokoamisohjeet Kokoamisvihje: Kiristä kaikki ruuvit vasta kun kaikki osat on koottu. Tämä helpottaa kokoamista ja lisää grillin vakautta. Kokoamisen aluksi on hyvä ottaa esille kaikki osat pakkauksesta ja lajitella ne kokoamisohjeen mukaan. Mikäli grillistä, huolimatta huolellisesta tarkastuksesta, puuttuu osia, pyydämme ottamaan yhteyttä ostopaikkaan tai maahantuojaan email:landmann@landmann.fi. Lue tämä kokoamisohje ensin huolellisesti läpi ja seuraa sitten annettuja ohjeita. Pidätämme itsellämme oikeuden teknisiin muutoksiin ja painovirheisiin. Suosittelemme käymään internet sivuillamme www.landmann.fi, ja tutustumaan muihin tuotteisiimme sekä tarkistamaan mahdollisia päivityksiä kokoamis- ja käyttöohjeisiin.

4.: Osaluettelo / Kaaviokuva Nr. Kuvaus Kpl Nr. Kuvaus Kpl Lämpöhylly Grillausritilä Lämmönjakolevy Vasen sivupöytä Sytytinnappi Oikea sivupöytä Kaappi, oikea Prikka Grilliosa Vesiputki Säädin Kaappi, vasen Ruuvi Skruv, M6x10 M6x10 14 Grillivarras ja moottori 1 - Letku ja paineensäädin ei ole mukana. Ne on ostettava erikseen.

5.: Grillin kokoaminen Tarvittavat työkalut: Ristipääruuvimeisseli Asenna putki (6) vasempaan sivupöytään (5). Asenna vasen sivupöytä (5) grillosaan (4). * Ripusta sivupöytä (5) kahteen valmiiksi asennettuun ruuviin. Kiristä ruuvit. * Kiinnitä sivupöytä vielä lisäksi 2:lla prikalla ja ruuvilla (12, 13).

5.: Grillin kokoaminen Asenna oikeanpuoleinen sivupöytä (9) grilliosaan (4). * Ripusta sivupöytä (5) kahteen valmiiksi asennettuun ruuviin. Kiristä ruuvit. * Kiinnitä sivupöytä vielä lisäksi 2:lla prikalla ja ruuvilla (12, 13). Asenna vasen kaappi (10) grilliosaan (4).

5.: Grillin kokoaminen * Kiinnitä kaappi 4:llä ruuvilla (12) grilliosaan. Asenna oikeanpuoleinen kaappi (11). * Kiinnitä kaappi 4:llä ruuvilla (12) grilliosaan.

5.: Grillin kokoaminen Laita lämmönjakolevyt (3) paikoilleen pääpolttimoiden yläpuolelle. Laita grillausritilät paikoilleen (2) grilliin. * 7b * 7b. Asenna grillivartaan kaksi pidikettä.

5.: Grillin kokoaminen Laita lämpöhylly (1) paikoilleen. Avaa kaappi. Kaapin sisällä on letkukara, johon liitetään kaasuletku. Lue enemmän kappaleesta "Kaasupullon liittäminen" tuonnempana ohjeessa... Ruuvaa sytytinnappi irti (7). Pujota sisään AA-patteri ( + puoli ulospäin) ja ruuvaa sytytinnappi uudelleen kiinni. Kun painat nappia ja kuulet naksahtavan äänen, niin asennus on mennyt oikein.

5.: Grillin kokoaminen Manuaalisesti sytyttäessä (mikäli automaaattisytytin ei toimi), laita sytytetty tulitikku aukkoon, tulitikku sytytää polttimen, jonka haluat sytyttää. * Jaalaatikko on asennettu tehtaalla valmiiksi (jääpala-astia ei kuulu mukaan) * Leikkuulauta on valmiiksi asennettu Ennen kuin otat grillin käyttöön: - Lue läpi koko käyttöohje - Tarkista kaasuliitäntöjen tiiviys. - Täytä rasvapelti (se on säätimien alapuolella grilliosassa) kuivalla, palamattomalla, rasvaa sitovalla aineella (esim. hiekalla). OLE TARKKANA SILLÄ RASVA JA ÖLJY SYTTYVÄT HELPOSTI PALAMAAN. (Mikäli näin käy sammuta palo tukahduttamalla).

6.: Grillin sijoittaminen Sijoita grilli vakaalle, tasaiselle ja palamattomalle alustalle tuulensuojaiseen paikkaan. Varmista, että turvallisuusväli kaikkeen palavaan on riittävän suuri. Älä koskaan jätä päällä olevaa grilliä vartioimatta. Suojaa kaasupullo suoralta auringonvalolta ja muilta lämmönlähteiltä (max 50 ). Älä liikuta lämmintä tai sytytettynä olevaa grilliä. Tarkista ettei kaasuletku koske mihinkään kuumaan grillin osaan eikä ole taipunut tai jännittynyt. Puhdista grillin sisäosa säännöllisesti rasvasta ja marinadiroiskeista. Grillin säilyttäminen Kun grilliä ei käytetetä kesäaikaan on suositeltavaa säilyttää sitä: - varastossa/autotallissa - katoksen alla - suojattuna grillihupulla. Sama koskee myös talviaikaa. On tärkeää suojata grilli sekä kylmältä että kosteudelta. Mikäli asut rannikolla lähellä merta suosittelemme säilyttämään grilliä sisätiloissa, sillä meri-ilmasto saattaa ruostuttaa joitakin grillin osia. Kun grilli varastoidaan kauden jälkeen on huomioitava seuraavaa: 1: Anna grillin jäähtyä kokonaan. 2: Irrota kaasuletku ja kaasupullo. 3: Puhdista grilli mahdollisimman huolellisesti. 4. Varastoi grilli niin että se pysyy kuivana ja suojaa se pakkaselta. 5. Katso ettei kaasuletku ole jäänyt taipeelle tai puristukseen. 6: Säilytä kokoamisohjeet yhdessä grillin kanssa. 7.: Kaasupullon liittäminen Grillin käyttöönottamiseen tarvitaan seuraavat erikseen hankittavat tarvikkeet: - Kaasupullo P5, P11. Näitä myyvät ja vaihtavat taas täysiksi huoltoasemat ja kaasuliikkeet. - Kaasuletkun ja 30 mbar matalapainesäätimen Kotitalouslaitteiden käyttöpaine on 30 mbar. Muuta käyttöpainetta ei saa käyttää. Mikäli kaasuletku vahingoittuu, vaihda se uuteen! - Saippuavettä tai vuotospraytä kaasuliitäntöjen tiiviyden

Matalap alapainesäätimen ainesäätimen asennus Kaasupullo, matalapainesäädin ja kaasuletku on hankittava erikseen. A.: Laita kaasupullo grillin viereen. Turvallisuussyistä pidetään kaasupullo grillauksen aikana grillin vieressä. Pullo ei saa olla käytön aikana minkään polttimen alapuolella tai kaapissa. B.: Tarkista letkun, paineensäätimen ja kaasupullon tiivisteen kunto. Vahingoittuneet osat pitää vaihtaa. C.: Avaa grilliosan oikeanpuoleinen kaapin ovi (4). Asenna kaapin sisälle letkukara mikäli sitä ei ole asennettu tehtaalla valmiiksi. D.: Asenna letku karaan ja kiristä liitos letkukiristimellä. Pujota letku oikeassa seinässä olevasta reiästä ulos. Letkukara (voi olla tehdasasennettu) Letkukiristin Ruotsin säädin (Suomessa päältä painettava malli) Letku E.: Pujota toinen letkukiristin letkuun ja pujota letku matalapainesäätimen letkukaraan ja tiivistä liitos letkukiristimellä. F.: Liitä matalapaineensäädin kaasupulloon kohottamalla musta lukkoregas yläasentoon ja painamalla säädin pullon venttiilin päälle. Vapauta otteesi lukkorenkaasta ja paina sitä peukaloilla alaspäin. Kun säädin lukittuu pullon venttiiliin kuuluu pieni naksahdus. G.: Tarkista liitosten tiiviys saippuavedellä/vuotosuihkeella. Lisää aiheesta seuraavalla sivulla...

Liitäntöjen tiiviyden tarkistt arkistaminenaminen Tee saippualiuostesti tarkistaaksesi letkuliitäntöjen tiiviyden. - Varmista, ettei lähellä ole avotulta esim. palavia kynttilöitä, savukkeita jne. - Tarkista, että grillin säädin on "OFF" asennossa. - Avaa kaasupullon venttiili, mutta älä sytytä grilliä. - Sivele seosta jossa on 50% vettä ja 50% saippuaa (tai käytä tarkoitukseen myytävää vuotosuihketta) kaasua johtaviin liitoksiin. Mikäli jonkin liitännän kohdalla muodostuu kuplia, ei liitäntä ole tiivis. Sulje kaasunsyöttö ja tiivistä liitos. Toista tiiviystesti. SE HUOM: Ennen kuin käytät grilliä, lue kaikki käyttö- ja turvallisuusohjeet sekä grillin sytyttämisohjeet. Tarkista kaasuletkun kunto aina ennen käyttöä. Mikäli letkussa on halkeamia tai se on muuten vahingoittunut, vaihda letku välittömästi. Kun vaihdat kaasupullon, tarkista kaasupullon venttiili ja sammuta lähistöltä kaikki avotulenlähteet esim. savukkeet, kynttilät yms. Varmista, että kaasupullon venttiili on suljettu. Tarkista, ettei letku ole taitteella jotta kaasunvirtaus ei häiriinny. Tarkista myös ettei letku ole pingoitttunut tai koske mitään grillin kuumia osia.

8.: Kaasupullon säilytys Nestekaasupulloa ei saa säilyttää ullakolla, kellarissa, eikä maanalaisissa tiloissa. Kaasu on ilmaa raskaampaa. Pidä kaasupullon korkki aina kiinni kun pullo on varastoituna tai kuljetuksen aikana. Kaasupullot myös tyhjät pidetään aina pystyasennossa. Tarkista ennen grillin sytyttämistä, että kaikki kaasuajohtavat osat ovat vapaat tukoksista esim. hyönteisistä tai niiden pesistä jne. jottei kaasunsyöttö esty. 9.: Grillin sytyttäminen- pääpolttimet Käytä LANDMANN Kaasugrilliäsi vasta kun olet tarkistanut kaikkien kaasuajohtavien osien tiiviyden. Sytyttäessäsi grilliä älä kumarru grillauspinnan yläpuolelle. Sytytä grilli turvallisesti seuraavalla tavalla: 1.: Avaa kansi ja pidä se avattuna koko sytytyksen ajan. 2.: Avaa kaasupullon venttiili. 3.: Paina sisään jokin säätimistä ja käännä vastapäivään HIGH/MAX asentoon (noin neljäosa kierrosta). Pidä säädin alaspainettuna ja paina sytytinnappia. Sytytin lyö pienen kipinän joka sytyttää kaasun. MAX ja MIN asentojen välillä säädin liikkuu ilman, että sitä tarvitsee painaa alas. 4.: Mikäli poltin ei ole syttynyt noin 5 sekunnin sisällä ensimmäisestä sytytysyrityksestä; sulje kaasunsyöttö, anna kaasun haihtua ja odota noin 3 minuuttia ennenkuin yrität uudelleen sytyttämistä. 5.: Säädä haluamasi lämpötila. 6.: Toiset polttimet sytytetään samalla tavalla. 7.: Kun lopetat grillaamisen sulje ensin kaasupullon venttiili, paina säädin sisään ja käännä OFF asentoon. Tällä alueella säädin alaspainettuna OFF Pidä tässä asennossa ja paina sytytinnappia. Tässä säädintä ei paineta alas.

9b.: Sivupolttimen sytyttäminen Sivukeitintä käytetään kastikkeiden, lisukkeiden yms. valmistamiseen. Sivukeittimen poltin sytytetään ihan samalla tavalla kuin pääpolttimot. Katso ohjeet pääpolttimoiden sytyttämisestä. HUOM: Sivukeitintä ei saa käyttää yhtäaikaa grillivartaan kanssa. 9c.: Grillivartaan aan polttimen sytyttäminen Takapoltinta käytetään yhdessä grillivartaan kanssa. Tämän polttimen etuna on lämmöntulo sivusta. Näin rasva ei tipu polttimelle joten palavan rasvan synnyttämiä liekkejä ei synny. Grillattavan ruuan pinta ei näin ollen pala niin herkästi. Erittäin mainiota silloin kun grillataan pitkää suhteellisen matalaa lämpötilaa vaativaa ruokaa kuten esim. broileria. Tämä poltin sytytetään ihan samalla tavalla kuin pääpolttimot. Katso pääpolttimoiden sytytysohjetta. Huom! - Takapoltinta ei saa käyttää yhdessä pääpolttimoiden kanssa. - Kun käytetään grillivarrasta, on lämpöhylly otettava pois paikoiltaan. Huom! Mikäli sytyttäminen ei onnistu sytytinnapin avulla, voi sytyttimen patteri olla huono. Vaihda patteri ja kokeile uudestaan. Mikäli sytytin ei toimi sittenkään voidaan grilli sytyttää manuaalisesti: 1. Käyttämällä grillin varasytytintä ja tulitikkua 2. Käyttämällä pitkää tikkua tai sytytintä ja laittaa se sen polttimen viereen, joka halutaan sytyttää.

10.: Kaasugrillin puhdistaminen ÄLÄ KÄYTÄ MITÄÄN SUIHKEMUODOSSA OLEVIA PUHDISTUS- TAI KIILLOTUSAINEITA KAASUGRILLIN, RITIÄN/PARILAN TAI POLTTIMIEN PUHDISTAMISEEN. AEROSOLITUOTTEET VOIVAT SYNNYTTÄÄ KUUMILLA PINNOILLA SYÖVYTTÄVIÄ KAASUJA, JOTKA VAHINGOITTAVAT GRILLIÄ. ÄLÄ MYÖSKÄÄN KÄYTÄ SYÖVYTTÄVIÄ PUHDISTUSAINEITA, SILLÄ NIISTÄ VOI OLLA ENEMMÄN HAITTAA KUIN HYÖTYÄ. Valurautaritilä Kun lopetat grillaamisen puhdista grillausritilä huolellisesti vedellä ja miedolla pesuaineella. Käytä apuna grilliharjaa. Anna kuivua. Voitele sitten ritilä huolellisesti oliivi- tai ruokaöljyllä. Näin ritilä pysyvät kauan hyvässä kunnossa ja ruoka ei tartu siihen. Lämmönjakolevyt Puhdista lämmönjakolevyt säännöllisesti vedellä ja puhdistusaineella. Anna kuivua. Voitele kevyesti oliivi- tai ruokaöljyllä. Grillin sisäpuoli Ota säännöllisesti pois grillin sisäpinnalle kertynyt rasva ja ruuantähteet kostealla rievulla tai puulastalla. Silloin kun peset sisustan kunnolla voit käyttää sientä tai pehmeää harjaa ja saippuavettä. Ota pois ritilät, lämmänjakolevyt ja polttimet ennen puhdistusta. Varmista etteivät venttiilit pääse kastumaan. Ne voi peitää esim. foliolla pesun ajaksi HUOM: Jos grilli on hyvin rasvainen/likainen voi rasva syttyä palamaan. Marinadit ja rasva syövyttävät grilliä. Grillin ulkopuoli Puhdista grillin ulkopinta ruostumattomalle teräkselle tarkoitetulla puhdistusaineella. Grillin ulkopinnan voi käsitellä monitoimiöljyllä esim. 5-56 tai WD-40. Käsittely saa pinnan hohtamaan ja antaa lisäsuojan korroosiota vastaan. Polttimet Polttimista puhdistetaan marinadisroiskeet ja ruuantähteet säännöllisesti kostealla rievulla/sienellä. Voitele polttimet ohuesti ruokaöljyllä. Polttimen aukkojen puhdistamiseen voidaan käyttää piipunrassia, teräslankaa tai vastaavaa.

Rasvapelti Rasvapelti on grilliosassa (4), etupaneelin ja säädinten alapuolella. Tyhjennä ja kuivaa rasva-astia säännöllisesti. Täytä rasvapelti kerroksella palamattomalla, rasvaa imevällä aineella (esim. hiekalla), joka tulee vaihtaa säännöllisesti. OLE TARKKANA SILLÄ RASVA JA ÖLJY SYTTYVÄT HELPOSTI PALAMAAN. (Mikäli näin käy sammuta palo tukahduttamalla). Leikkuulauta Puhdista leikkuulauta aina käytön jälkeen. 11.: 1.:Kaasugrillin huolto Kaasupullo Aina kun viet kaasupullon täytettäväksi tarkista, että uuden kaasupullon tiiviste on ehyt. Letku ja paineensäädin Letku ja paineensäädin pitää tarkistaa joka kerta kun käytät grilliä. Tarkista, letkunkiristimien ja liitosten tiiviys. Vahingoittuneet osat tulee vaihtaa heti. Tarkista myös, että paineensäätimen tiivisteessä ei näy halkeamia tai muita vikoja. Vaihda vioittunut säädin uuteen. Polttimet Mikäli et ole käyttänyt grilliä vähään aikaan tarkista, ettei polttimoiden reiissä ole tukoksia. Esimerkiksi kuolleet hyönteiset ja hämähäkit saattavat estää kaasun virtaamisen. Tälläiset tukokset voivat aiheuttaa liekkien ulostyöntymisen polttimonputkien sivussa olevista ilma-aukoista ja vahingoittaa grilliä ja venttiilejä. Puhdistuksen voi tehdä piipunrassilla, pulloharjalla tai vastaavalla. Varmista, että polttimet asettuvat oikein suuttimen ympärille kun laitat ne uudelleen paikoilleen. Mikäli polttimet eivät ole kunnolla paikoillaan, älä käytä grilliä jottei aiheudu vahinkoja. Polttimen juuressa olevia ilmanottoaukkoja ei saa peittää, sillä palaakseen kaasu tarvitsee happea.

12.:Vianet ianetsintä Mikäli, huolimatta huolellisesta tarkastuksesta ja laadukkaiden materiaalien käytöstä ilmenee jokin vika, pyydämme Sinua huomioimaan seuraavat seikat: Älä suorita mitään kaasuteknisiä töitä itse, vaan anna ammattilaisten suorittaa ne. Useimmissa tapauksissa voit itse poistaa pienempiä häiriöitä. Katso seuraavaa taulukkoa: Häiriö Tuntuu kaasun hajua Poltin ei syty Syntyy isoja liekkejä. Tarkista Kaasupullon tiiviste. Kaikki kaasuajohtavat osat saippuavedellä. Onko pullossa kaasua? Onko pullon venttiili auki? Ovatko venttiilin kärjet oikein polttimen aukossa? Onko sytytin oikein asennettu? Näkyykö kipinä polttimen ja sytyttimen välissä? Grillaatko hyvin rasvaista ruokaa? Toimenpide Vaihda jos viallinen. Kiristä liitokset. Täytä kaasupullo. Avaa venttiili. Asenna poltin ohjeen mukaan. Tarkista onko johto viallinen. Poista suurin osa rasvasta. Grillaa rasvaiset ja marinoidut ruuat grillausvuoassa. Alenna lämpöä. Grilli ei kuumene tarpeeksi Liekit lyövät taaksepäin, harvinaisissa tapauksissa voivat liekit lyödä polttimen putkiin. Oletko "esilämmittänyt" grilliä riittävästi? Palaako liekki koko polttimen ympärillä? Oletko sytyttänyt polttimen molemmat puolet? Ovatko laavakivet kahdessa kerroksessa? Onko kansi auki suurimman osan ajasta? Kuuluuko poreilevia tai poksahtavia ääniä? Tarvitaan vähintään 5-10 min esilämmitys. Jos ei, niin puhdista poltin. Sytytä toinen puoli. Laita laavakivet yhteen kerrokseen ja peitä vain n 80% ritilästä. Jos mahdollista pidä kansi suljettuna. Sulje välitttömästi kaasupullon venttiili. Odota pari minuuttia ja aloita uudelleen. Jos ongelma toistuu, täytyy poltin ja putki puhdistaa. * Katso kappaleesta 9 sytyttäminen.

13.: Takuu Landmann grillien takuu on yksi vuosi ostopäivästä alkaen. Takuu kattaa tuotantovirheet ja mahdollisesti puuttuvat osat, jotka korvataan. Takuu ei kata käyttöosien kuten polttimien tai ritilöiden vaihtoja. Takuu ei kata kuljetus-, tai kokoamiskuluja, normaalista kulumisesta tai virheellisestä asennuksesta johtuvia vaurioita. Takuu ei ole voimassa jos grilliin on tehty omia asennuksia tai muutoksia. Takuu ei kata korkeapainesäätimen aiheuttamia vahinkoja. Takuuehtomme eivät poissulje kuluttajasuojalain ehtoja. Mikäli huolimatta huolellisesta valmistuksesta, kontrollista, pakkaamisesta ja kuljetuksesta tämä tuote ei ole täydellinen tai ei muuten vastaa odotuksianne, pyydämme teitä lähettämään tämän alkuperäisohjeen meille kommenteinenne: Kiitos, että olette valinneet LANDMANN-tuotteen! SVERIGE LANDMANN Skandinavia AB Storgatan 70 568 32 Skillingaryd Tel: +46-370 - 693580 Fax:+46-370- 49580 FINLAND LANDMANN Finland Oy Laulukuja 4A PO. Box 1 SF-00421 Helsinki Tele: +358-947 709 30 Fax: +358-947 709 350 NORGE LANDMANN Norge A/S Sandstuveien 60A N-1184 Oslo Tele: +47-23165010 Fax: +47-23165011 DANMARK LANDMANN Danmark A/S Hvidsværmervej 147 DK-2610 Rødovre Tele: +45-5944 7414 Fax: +45-5944 7441 Internetsivuilta www.landmann.fi löydät muita tuotteitamme.