Alueellinen kirjallisuusdiplomi / Tiekkö-kirjastot / Oulainen



Samankaltaiset tiedostot
Alueellinen kirjallisuusdiplomi / Tiekkö-kirjastot

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko

Helppolukuiset kirjat on kaupunginkirjaston lastenosastolla merkitty oranssilla ja tietokirjat keltaisella lapulla.

4. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät

FANTASIA NUORTENOSASTO N 84.2_8 ja 84.2 FAN. SCIFI NUORTENOSASTO N 84.2_4 ja 84.2 SCIFI. KAUHU NUORTENOSASTO N 84.2_7 ja 84.

2. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät

TOINEN LUKUDIPLOMI. KK=Keskustan koulun käsikirjasto OK= Keskustan koulun oppilaskirjasto

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjaosumia 2. luokalle:

5. luokan lukudiplomikirjat ja - tehtävät

LUKUDIPLOMI 5.lk NIMI

Helppolukuiset kirjat on kaupunginkirjaston lastenosastolla merkitty oranssilla lapulla ja tietokirjat keltaisella lapulla.

Kirjallisuusdiplomivihko

3. luokan lukudiplomikirjat ja -tehtävät

Lizzie McGuire ratkaisee -sarjan kirja. Aleksin merirosvokesä tai joku muu Aleksi-kirja. Näin koulutat lohikäärmeesi tai Merirosvoilun alkeet (OK)

6. luokan lukudiplomikirjat ja -tehtävät

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjaosumia 2. luokalle:

Hollolan kunta. 4. luokka. Lukudiplomivihko. Diplomin suorittajan nimi: Koulu ja luokka:

LUKUDIPLOMI 3.lk NIMI

Kirjallisuusdiplomivihko

LUKUDIPLOMI 1.lk NIMI

Nelosluokkien lukudiplomivihko

4. Hannele Huovi: Urpo, Turpo ja hymyilevä aave (tavutettu) TAI muu Urpo ja Turpo kirja TAI Suurkontio Tahmapää (Keltanokka)

ENSIMMÄISEN LUOKAN LUKUDIPLOMI

Saadaksesi diplomin lue 10 listalla mainittua kirjaa, joista yksi on runokirja ja yksi tietokirja. Tarkoituksena on lukea monenlaisia kirjoja.

Kirjallisuusdiplomivihko

Kirjallisuusdiplomivihko

LOHTAJAN LUKUDIPLOMI KIRJALISTAT Kokkolan kaupunginkirjasto/ Lohtajan kirjasto

LUKUDIPLOMI 2.lk NIMI

Pirkanmaan mukautettu lukudiplomi

Jotta saat lukudiplomin, lue ainakin yksi kuvakirja, yksi runokirja, kaksi helppolukuista ja kaksi lastenkirjaa. Valitse kirjat tältä listalta.

-valitse 7 kirjaa -kustakin ryhmästä yksi -yhden ryhmän saa jättää valitsematta

Alakoulun (1. 6. luokat) kirjallisuusdiplomi

ENSIMMÄINEN LUKUDIPLOMI

Lapuan kirjaston lukemistosarjat:

Lapuan kirjaston lukemistosarjat:

Hollolan kunta. 6. luokka. Lukudiplomivihko. Diplomin suorittajan nimi: Koulu ja luokka:

LUKUDIPLOMI. luokat 1-2

Kirjallisuusdiplomivihko

KUUDES LUKUDIPLOMI. KIRJASARJAT: Pultti -sarja (KK) Vihreä varis sarja (OK) NUORTEN ROMAANIT - NUORTENOSASTO, N 84.2

VIIDES LUKUDIPLOMI. KK= Keskustan koulun käsikirjasto OK= Keskustan koulun oppilaskirjasto. KIRJASARJAT: Pultti -sarja (KK) Vihreä varis sarja (OK)

Alä ankka aivasta: linnunpojan lorukirja. Ajan hukkaa, sanoi susikuski. Aakkoslammas, loksuhammas

Jotta saat lukudiplomin, lue ainakin yksi kuvakirja, yksi runokirja, kaksi helppolukuista ja kaksi lastenkirjaa. Valitse kirjat tältä listalta.

FANTASIA NUORTENOSASTO N 84.2_8 ja 84.2 FAN. KAUHU NUORTENOSASTO N 84.2_7 ja 84.2 KAUHU. SCIFI NUORTENOSASTO N 84.2_4 ja 84.

VIIDES LUKUDIPLOMI. KIRJASARJAT: Pultti -sarja Vihreä varis -sarja NUORTEN ROMAANIT - NUORTENOSASTO, N 84.2 SARJAKUVAT - NUORTENOSASTO, N 85.

LUKUDIPLOMI 1 2 LUOKKA

KUUDES LUKUDIPLOMI. KIRJASARJAT: Pultti -sarja Vihreä varis -sarja ROMAANIT - NUORTENOSASTO, N 84.2 SARJAKUVAT - NUORTENOSASTO, N 85.

NELJÄS LUKUDIPLOMI. KK= Keskustan koulun käsikirjasto OK= Keskustan koulun oppilaskirjasto

Lapuan kirjaston oheislukemistosarjat:

Suomen Kirjailijaliiton palkinnot ja palkinnon saajat vuosina

KUUDES LUKUDIPLOMI. KIRJASARJAT: Pultti -sarja (KK) Vihreä varis sarja (OK) ROMAANIT - NUORTENOSASTO, N 84.2 SARJAKUVAT - NUORTENOSASTO, N 85.

VIKKELÄT VIPUT 5. lk

Legenda kapteeni Korpin hampaista Legenda maailman tuhmimmasta pojasta. Näin koulutat lohikäärmeesi Opi lohikärmeskieltä

Rutakko-kirjastojen oheislukemistot

Kirjahirmu-lukudiplomi Viitasaaren kirjasto

Pirkanmaan lukudiplomi

Hollolan kunta 2. LUOKKA. Lukudiplomivihko. Diplomin suorittajan nimi: Koulu ja luokka:

Kokkolan kaupunginkirjasto 1 / 3 Uutuusluettelo

LUKUDIPLOMI 4.lk NIMI

KIRJALISTA LUKUJUNASSA MATKUSTAVILLE 9/11

KIRJASARJAT KOULUILLE

Viitosluokkien lukudiplomivihko

Pirkanmaan lukudiplomi

Alakoulun (1. 6. luokat) kirjallisuusdiplomi

ENSIMMÄINEN LUKUDIPLOMI

Helppolukuiset kirjat on kaupunginkirjaston lastenosastolla merkitty oranssilla lapulla ja tietokirjat keltaisella lapulla.

Nurmijärven peruskoululaisten lukudiplomi 1

Kuutista Nestoriksi. Savonlinnan peruskoulujen kirjallisuusdiplomi NORPPA. 5. ja 6. luokan kirjallisuusdiplomi NUORTENKIRJAT

Pirkanmaan lukudiplomi

Kuutista Nestoriksi. Savonlinnan peruskoulujen kirjallisuusdiplomi NORPPA. 5. ja 6. luokan kirjallisuusdiplomi NUORTENKIRJAT

Kettu Repolainen kuudennen luokan lukudiplomi

Alakoulun (1. 6. luokat) kirjallisuusdiplomi

1 KUVAKIRJAT. lista1. Appelgren Tove: Vesta-Linnea ja hirviöäiti, Tammi, 2001 riita, sovinto

Kälviän kirjaston. 5. luokka. Nimesi:

Siilinjärven kunnankirjasto

VIKKELÄT VIPUT. Kuvia ja puhekuplia. jokin Sugar sugar rune -sarjakuvista jokin Niilo Pielisen sarjakuvista

Helppolukuiset Lue neljä helppolukuisista JA / TAI lasten- ja nuortenkirjoista

Kälviän kirjaston LUKUDIPLOMI luokka. Nimesi:

Pirkanmaan mukautettu lukudiplomi

KOLMAS LUKUDIPLOMI KK=Keskustan koulun käsikirjasto OK=Keskustan koulun oppilaskirjasto

Ypäjän kunnankirjasto

Kälviän kirjaston LUKUDIPLOMI luokka. Nimesi:

LAHDEN KAUPUNGINKIRJASTO. Lukudiplomivihko

Luokka Tekijä Nimeke Materiaali Niteet. Lasten luontokirja : sienet, marjat, kukat Kirjat PIK L 1. Hyönteiset tutuksi Kirjat PIK L 1

Kolmasluokkien lukudiplomivihko

Muhoksen alakoulujen kirjallisuusdiplomi

Selkokirjoja lapsille ja nuorille

Pirkanmaan lukudiplomi

Nurmijärven peruskoululaisten lukudiplomi 2

Lukudiplomin kirjalista

Kuutista Nestoriksi NORPPA. Savonlinnan peruskoulujen kirjallisuusdiplomi. 5. ja 6. luokan kirjallisuusdiplomi NUORTENKIRJAT.

Kälviän kirjaston LUKUDIPLOMI luokka. Nimesi:

LUKUDIPLOMI 5 6 LUOKKA

Kuutista Nestoriksi NATTI. Savonlinnan peruskoulujen kirjallisuusdiplomi. 3. ja 4. luokan kirjallisuusdiplomi LASTEN- JA NUORTENKIRJAT.

Säkylän kunnan KIRJALLISUUSDIPLOMI

Pikku siilin salaisuus Pikku siilin teekutsut. Vesta-Linnea ja hirviöäiti Vesta-Linnea ja samettikuono

Child: Miten satujen susista selvitään. Grahame: Kaislikossa suhisee

Transkriptio:

Alueellinen kirjallisuusdiplomi / Tiekkö-kirjastot / Oulainen SISÄLLYS 1. ja 2. luokka... 2 1. Kuvakirjoja... 2 2. Satuja... 2 3. Helppolukuisia kirjoja... 2 4. Villejä viikareita ja outoja otuksia... 2 5. Riimejä ja loruja... 3 6. Tietoa ja taitoa... 3 3. ja 4. luokka... 4 1. Kuvakirjoja... 4 2. Helppolukuisia kirjoja... 4 3. Sadut ja fantasia... 4 4. Villejä viikareita ja outoja otuksia... 5 5. Harrastuksen iloa ja huolia... 5 6. Riimejä ja loruja... 5 7. Tietoa ja taitoa... 5 5. ja 6. luokka... 6 1. Eläimiä tarinoissa... 6 2. Harrastuksia... 6 3. Eilispäivää... 6 4. Kasvua ja tunteita... 6 5. Jännitystä, kummitustarinoita, seikkailuja... 6 6. Fantasiaa ja scifiä... 7 7. Riimejä... 7 8. Klassikoita ja klassikkotarinoita... 7 9. Tietoa ja taitoa... 7 Todistus kirjallisuuden harrastuksesta: Kirja kantaa -kirjallisuusdiplomin saa 6-luokalla, kun olet suorittanut alakoulun luokkakohtaiset lukudiplomit. Ohjeet luokkakohtaisesti kirjalistassa. Päivitetty 2010; korjattu 12.9.2011

1. ja 2. luokka Lue vuoden aikana lukudiplomia varten 5 6 kirjaa, 1 kirja kustakin ryhmästä. Lukudiplomin osaksi hyväksytään myös yhdessä luettuja, esimerkiksi opettajan tai vanhemman lukemia kirjoja: yhdessä luettuja kirjoja voi 1. 2. luokalla olla kaksi. 1. Kuvakirjoja Allen, Jonathan Susi-akatemia Appelgren, Tove Vesta-Linnea ja samettikuono tai jokin sarjasta Kunnas, Mauri Herra Hakkaraisen aakkoset tai jokin muu kirjailijan kuvakirja Lindenbaum, Pija Henna ja harmaat sudet tai jokin muu Henna-kirja Niemelä, Reetta Miljan kevät tai Miljan syksy tai jokin muu Milja-kirja Nopola, Tiina Siiri ja Hurja hunskeli tai jokin muu osa sarjasta Oakley, Graham Kettukallion poliisi -sarjasta jokin teos Savisaari, Aira Possu Annikki, Ilves Ilomieli ja Karhu Ilmari Stark, Ulf Ruutipoika tai Ihmepoika Velthuijs, Max Sammakko on surullinen tai jokin muu sarjan kirjoista Virtanen, Leena Pikku Xing tai jokin muu sarjan kirjoista 2. Satuja Jansson, Tove Jäntti, Riikka Karvonen, Inkeri Miler, Zdenek Mörö, Mari Topelius, Z. Valitse yksi satukirja tai kokoelmasta tarina. Sovi opettajan kanssa tarinoiden määrä. Kuka lohduttaisi Nyytiä? Vaahteratuvan väki ja vaarallinen peto tai jokin muu osa sarjasta Paanutonttu ja tarinakivet tai Paanutonttu ja taikapurje Myyrä ja kotka tai jokin muu kirjailijan Myyrä-kirja Kärrykoti kullan kallis Tammen suuri satuaarre tai Tammen suuri satukirja Topeliuksen satuhelmiä 3. Helppolukuisia kirjoja Helppolukuisista sarjoista voi lukea minkä tahansa siihen sarjaan kuuluvan kirjan. Samasta sarjasta saa valita yhden (1) kirjan. Dieckmann, Maijaliisa Widmark, Martin Merirosvo Svarttis-sarja Karoliina-sarja Lasse-Maijan etsivätoimisto -sarja Banaani-sarjat Eka B -sarja Hyppivä sammakko -sarja Keltanokka-sarja Lukukoukku-sarja Tähtilukija-sarja 4. Villejä viikareita ja outoja otuksia Valitse sarjasta yksi kirja tai kokoelmasta yksi tarina Colfer, Eoin Lindgren, Astrid Marttinen, Titta-M Legenda Pottu-Mäkisestä tai Legenda kapteeni Korpin hampaista tai Legenda maailman tuhmimmasta pojasta Valopäiden veljeskunta Konsta eka A tai Konsta tokaluokkalainen Reuhurinteen ala-aste -sarja Astrid Lindgrenin rakkaimmat sadut I II Leon lemmikkiuutiset -sarja 2

Nopola, Sinikka ja Tiina Parvela, Timo Perttula, Pirkko Pilkey, Dave Stilton, Geronimo Unenge, Johan Uspenski, Eduard Heinähattu ja Vilttitossu -sarja Hilma ja täydellinen lemmikki tai jokin muu sarjan kirjoista Kummitusperhe Kammoset -sarja Kapteeni Kalsari -sarja Geromino Stilton -sarja Bestikset Johanna ja Ulla -sarja Fedja-setä-sarja 5. Riimejä ja loruja Laajoista runo- ja lorukokoelmista luetaan lukudiplomia varten vain osa. Luettava määrä sovitaan opettajan kanssa. Hellen, Immi Lapsuuden lauluja (c. 1991) Itkonen, Jukka Rinkeli Ronkeli Jaatinen, Sanna (toim.) Unikeinu: meidän lasten runot Korolainen, Tuula Noitaluvut Kunnas, Kirsi Tiitiäisen satupuu Laulajainen, Leena Lumottu lipas Marttinen, Tittamari Ilmapallomeri tai Pastapolkka ja mangotango Mikkanen, Raili Laulavat varpaat Niska, Heikki Satakieli ja lakaisukone Niemelä, Riitta Sinisen kärpäsen sirkus Saares, Ilse Pikku Akan taikapäivä 6. Tietoa ja taitoa Etsi kirjasta yksi kiinnostava asia, perehdy siihen ja tee tehtävä. Auvinen, Jari Laukkanen, Jukka Lintunen, Martti Ryhänen, Eeva-Liisa Walsh, Melanie Pieni paloautokirja Kello kautta aikojen Savannin sankarit Jänö-Jussin jäljillä: lasten luonto-opas 10 askelta maapallomme auttamiseksi Suomen eläimet -sarja (esim. Rapu tai Leppäkerttu)

3. ja 4. luokka Lue vuoden aikana lukudiplomia varten 6 7 kirjaa, yksi kirja kustakin ryhmästä. Lukudiplomin osaksi hyväksytään myös yhdessä luettuja kirjoja: luokilla 3 4 voi olla yksi esimerkiksi opettajan tai vanhemman lukema kirja. Valitse kirja, jota et ole lukenut aikaisemmin. 1. Kuvakirjoja Cole, Babette Gullichsen, Anna Jalonen, Riitta Jansson, Tove Kunnas, Mauri Laajarinne, Jukka Lindenbaum, Pija Madonna Majaluoma, Markus Nordqvist, Sven Tohtori koira tai jokin muu kirjailijan kuvakirja Satu ja päärynäpuun Pyrre Tyttö ja naakkapuu Muumit: sarjakuvaklassikot I II tai jokin kirjailijan kuvakirja Ujo Elvis tai jokin Koiramäki-kirja Elina vieraalla maalla Kenta ja barbiet Jakov ja seitsemän rosvoa Isä, rakennetaan maja tai jokin kirjailijan kuvakirja Viiru kateissa tai jokin Viiru ja Pesonen -kirja 2. Helppolukuisia kirjoja Helppolukuisista sarjoista voi lukea minkä tahansa siihen sarjaan kuuluvan kirjan. Hallberg, Lin Veirto, Kalle Sinttu-sarjasta jokin teos Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka -sarjasta jokin teos Iso-Werneri-sarja Kirjava kukko -sarja Werneri-sarja 3. Sadut ja fantasia Valitse yksi satukirja tai kokoelmasta 1 3 tarinaa. Sovi opettajan kanssa tarinoiden määrä. Suomen lasten eläinsadut. Surojegin, Pirkko-Liisa (kuvittanut ja toimittanut) Suomen lasten hölmöläissadut Prinsessojen satuaarre Andersen, H.C. Grimm, Jacob Huovi, Hannele Lewis, C.S. Luukkonen, Marja Milne, A.A. Nopola, Sinikka Vento, Sari Fantasiaa: McAllister, M. I. Nuotio, Eppu Pratchett, Terry (jokin Andersenin satu) (jokin Grimmin satu) Maailman paras napa Velho ja leijona Aarnilinnun tytär Nalle Puh rakentaa talon Anna Talven outo viivytys Peikonhäntä Orrin-sarjasta jokin teos Sekuntiviisaripoika Mahtava Morris ja sivistyneet siimahännät 4

4. Villejä viikareita ja outoja otuksia Kohonen, Laila Lindgren, Astrid Marttinen, Tittamari McCall Smith, A. Meripaasi, Helena Nopola, Sinikka ja Tiina Noronen, Paula Parkkinen, Jukka Parvela, Timo Parvela, Timo Tiainen, Marja-Leena Konsta kovanaama tai Salapoliisi Konsta Tuplat ja mustakantinen vihko Melukylä-sarjasta jokin teos Elsa ja Eetu -sarjasta jokin teos Akimbo-sarjasta jokin teos Koirahullun päiväkirja -sarjasta jokin teos Risto Räppääjä -sarjasta jokin teos Emilian päiväkirjat -sarjasta jokin teos Karhukirjeitä-sarjasta jokin teos Ella-sarjasta jokin teos Maukka ja Väykkä Maiju ja Bao 5. Harrastuksen iloa ja huolia Jalo, Merja Kanto, Anneli Lehtinen, Tuija Niskanen, Kirsi-Marja Romppainen, Katariina Tiainen, Marja-Leena Koiratytöt- tai Jesse-sarjasta jokin teos Futistyttö-sarjasta jokin teos Karting team Vintiöt -sarjasta jokin teos Lätkäjätkiä Leppäkerttu ja huuliharppu Antti ja salametsästäjät tai Kireitä siimoja, Antti tai Antti ja sudet 6. Riimejä ja loruja Laajoista runo- ja lorukokoelmista luetaan lukudiplomia varten vain osa. Luettava määrä sovitaan opettajan kanssa. Itkonen, Jukka Karjalainen, Elina Kunnas, Kirsi Laukkanen, Jukka Ruhonen, Laura Sinervo, Helena Vento-Makkonen, Sari Hopoti hoi: lastenrunoja isoäidin ajoilta Neulaspolku: meidän lasten runot Taikuri Into Kiemura Uppo-Nallen kootut runot Tapahtui Tiitiäisen maassa Ajan Hukkaa, sanoi susikuski Yökyöpelit Akuvatus ja muita härveleitä & otuksia Puhvelilettu 7. Tietoa ja taitoa Valitse kirjasta yksi kiinnostavin asia, perehdy siihen ja tee tehtävä. Alderton, David Davies, Nicola Helgestad, Asgeir Huovinen, Pentti Hynes, Margaret Johansson, George Kilby, Janice Eaton Lehtinen, Silva Lintunen, Martti Paulitz, Udo Tagholm, Sally Me kaikki synnymme vapaina Pienet lemmikkieläimet : omistajan opas Kakka Metsän eläimiä tai Metsän lintuja Heippa, täällä bakteeri! Esihistorialliset ihmiset Masa Mainio kertoo traktoreista Velhokoulu: loitsuja, temppuja, taruja ja uskomuksia Mikä kukka? Lasten oma kasvikirja Käykö lammas parturissa : maatalon eläimiä Maailman traktorit Ötököiden salaisuudet

5. ja 6. luokka Lue vuoden aikana lukudiplomia varten 7 9 kirjaa, yksi kirja kustakin ryhmästä. Lukudiplomin osaksi hyväksytään myös yhdessä luettu kirja, esimerkiksi opettajan tai vanhemman lukema kirja. Kuudesluokkalainen: Valitse luettavaa myös niistä ryhmistä, joista et lukenut viidennellä luokalla lainkaan! Valitse sarjakirjoista jokin (1) kirja. 1. Eläimiä tarinoissa Brezina, Thomas Seitsemän tassua ja Penny -sarja Chatterton, Martin Paha piski -sarja Daniels, Lucy Eläinten arkki -sarja Hayden, Torey Pöllöpoika Kalland, Ben Villihaukka Kurvinen, Jorma Susikoira Roi -sarja London, Jack Susikoira Romppainen, Päivi Vilman koiraklubi -sarja Saarinen, Virpi Sudenkesyttäjä tai Hämäränkoira Suhonen, Ville Poika ja ilves 2. Harrastuksia Aho, Elisabet Salibandypantterit Estoril, Jean Anne balettikoulussa Gahrton, Måns Meidän oma futisjengi -sarja Karpio, Markku Puh pah pelistä pois Lehtinen, Tuija Futiskesä tai Futistähtiä tai Ihan pihalla Nordström, Gunnar Kiekkotähti-sarja Paterson, Katherine Laula, Jimmy Jo Puikkonen, Arja Minä ja Mozart tai Zum Zum Ranivaara, Jorma Skeittaaja-sarja Romppainen, Katariina Salainen sähkökitara tai Sääskentapporock 3. Eilispäivää Amnell, Anna Dieckmann, Maijaliisa Jacq, Christian Mankell, Henning McCaughrean, Geraldine Mikkanen, Raili Pavel, Michelle Wilkuna, Kyösti Kyynärän mittainen tyttö Luostarin Piritta Niilin poika Kulkuripoika ja tuulen tyttö Pilviin karkaava koira Tuulien testaaja Kahdentoista vala Muinainen pimeys -sarja Tapani Löfvingin seikkailut (löytyy myös sähköisenä kirjana osoitteesta http://www.gutenberg.org/etext/13171 ) 4. Kasvua ja tunteita Hagerup, Klaus Markus ja Diana: Siriuksen valo Ibbotson, Eva Virta vie viidakkoon tai Kazanin tähti Pätkämäki-sarja Sachar, Louis Kuka ei kuulu joukkoon? Wilson, Jacqueline Kurja juttu tai Yllytysleikki Marttinen, Tittamari Viivi Pusu -sarja 5. Jännitystä, kummitustarinoita, seikkailuja Brezina, Thomas Aaveratsastaja: seikkailu Englannissa Golding, Julia Merirosvot ja kultainen neula Kupias, Maria Operaatio Uusikuu Lehtinen, Tuija Katuhaukat-sarja Nesbö, Jo Tohtori Proktori ja pierupulveri Perttula, Pirkko-Liisa (toim.) Vampyyrin vapaailta ja 69 muuta karmivaa tarinaa Shan, Darren Darren Shanin tarina -sarja 6

Stine, R.L Trenter, Laura Goosebumps-sarja Prätkäjengi-sarja 6. Fantasiaa ja scifiä Adams, Richard Ruohometsän kansa Carranza, Maite Noitien taistelu -sarja Colfer, Eoin Artemis Fowl -sarja Diterlizzi, Toni Spiderwickin kronikat -sarja Duane, Diane Velhonuoret-sarja Gliori, Debi Magiaa mahan täydeltä tai jokin muu osa Strega-Borgiat-sarjasta Hirvonen, Hannu Kynnet ja päivät Jarvis, Robin Deptfordin hiirten seikkailuja -sarja Kontio, Tomi Austraasia-sarja Lindgren, Astrid Veljeni Leijonamieli tai Mio, poikani Mio McNish, Cliff Noidan loitsu -sarja Riordan, Rick Salamavaras Rowling, J.K. Harry Potter -kirjoista jokin osa Toivola, Ritva Salaiset aikamatkat tai Tuomas Karhumieli Wrede, Patricia C. Lumotun metsän kronikat -sarja 7. Riimejä Laajoista runo- ja lorukokoelmista luetaan lukudiplomia varten vain osa. Luettava määrä sovitaan opettajan kanssa. Dahl, Robert Korolainen, Tuula Kunnas, Kirsi Marttinen, Tittamari Tautisia tarinoita Mikä onni 6 B Sirkusjuttuja Tivoli Tähtisade Västäräkki vääräsääri ja yli 600 muuta 8. Klassikoita ja klassikkotarinoita Burroughs, Edgar Rice Tarzan-sarja Defoe, Daniel Robinson Crusoe Finnemore, John Robin Hood Kipling, Rudyard Viidakkokirjat Kivimäki, Arto Odysseia lapsille Kunnas, Mauri Seitsemän koiraveljestä Montgomery, Lucy Runotyttö-sarja Sewell, Anna Uljas Musta Stevenson, Robert Louis Aarresaari Swan, Anni Tottisalmin perillinen tai jokin kirjailijan kirja Verne, Jules Kapteeni Grantin lapset tai jokin kirjailijan kirja Virtanen, Rauha S. Seljan tytöt tai jokin kirjailijan kirja 9. Tietoa ja taitoa Etsi kirjasta yksi kiinnostava asia, perehdy siihen ja tee tehtävä. Burnie, David Heinimäki, Jaakko Kuisma, Juha Laine, Lasse Oster, Grigori Paajala, Heidi Williams, Brian Winston, Robert Matka eläinten maailmaan Suomen lasten Raamattu Kiireestä kantapäähän: ihmeellinen ihminen Suomen lasten historia Suomen lasten taidehistoria Suomen lasten luontokirja Mieletön matikka Leivotaan! : makeaa & suolaista Ennätysten ihmeet Miksi minä olen minä Karmea totuus -sarjasta jokin teos