Team Finland Future Watch

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Team Finland Future Watch"

Transkriptio

1 Team Finland Future Watch Liite 3: Käyttötapaukset 11/25/2014

2 2 Prosessiin liittyvät käyttötapaukset kuvattiin tarpeiden tunnistamisesta tiedon jakeluun ja än asti Prosessin vaihe Tavoite (Miksi?) Tavoitteena on tunnistaa loppuasiakkaiden tulevaisuuden tietotarpeet sekä kerää palautetta aikaisempien lopputuotteiden laadusta ja tarpeellisuudesta (2/3 teemoista) Tavoitteena on saada kattava kuva tulevaisuuden toimintaympäristöstä geografioittain (1/3 teemoista) 2.a Tarpeiden koostaminen ja arviointi 2.b Tavoitteena on tunnistaa ja koostaa kerättyä tietoa ja valita kandidaatit eteenpäin vietäville teemoille Tavoitteena on asettaa Future Watch palvelun teemat niin, että ne vastaavat loppuasiakastarpeisiin ja toimintaympäristöltä tunnistettuihin signaaleihin Tiedon jakelu ja Hankinta 2.a Tarpeiden koostaminen ja arviointi Tiedon Tavoitteena on rikastaa tieto ja tehdä siitä merkitsevää loppuasiakkaille yhdessä loppuasiakkaiden kanssa Tavoitteena on viestiä rikastettu tieto sekä raa'at signaalit laajemmalle joukolle eri kanavien kautta 2.b Hankinta Tavoitteena on suunnitella ja toteuttaa Future Watch palveluun liittyvät hankinnat sekä hallita tietolähteet ja toimittajat Tavoitteena on johtaa prosessia ja verkostoa, tehdä Future Watch toimintaan liittyvät päätökset, asettaa tavoitteet, allokoida resurssit ja varmistaa laatua Ei kuvattu näihin liittyviä käyttötapauksia

3 3 1.a Jatkuvassa tarpeiden tunnistamisessa on tavoitteena havaita loppuasiakkaiden tietotarpeita ja kerätä palautetta Jatkuva tarpeiden Tietoa tulee säännöllisesti useaa kautta. Sitä kerätään yhteen ja arvioidaan yhdessä. Esimerkkejä: Avoimet / jatkuvat kyselyt ja kampanjat; tätä käytetään myös palautteen keräämiseen verkossa (ei asiakaspalautetta). Liiketoimintamahdollisuuksien jatkuva kerääminen (Finpro/Market Watch) Kaikki Future Watch henkilöt, loppuasiakkaat, pk-yritykset, etujärjestöt, ohjelmalliset toimijat, moderaattori Loppuasiakkaiden näkemykset Analyysi loppuasiakkaiden tarpeista ja palautteesta Matti seuraa markkinaa ja huomaa liiketoimintamahdollisuuden. Hän tutkii asiaa tarkemmin ja huomaa, että aiheeseen liittyy paljon keskustelua ja että siitä on tunnistettuja signaaleja jo muitakin. Matti tekee aiheesta noston ja pyytää muilta kommentteja.

4 4 1.a Kertaluontoisessa tarpeiden tunnistamisessa havaitaan loppuasiakkaiden tietotarpeita ja kerätään palautetta Kertaluonteinen / määräajoin toistuva tarpeiden Fokusoitu tarpeiden kartoitus esim. osana kampanjaa / ohjelmaa ja palautteen kerääminen (ei tarkoita asiakaspalautetta) Tulevaisuudessa systemaattinen prosessi, jossa aktivointia ja työalustatyöskentelyä. Esim. Käydään järjestöjen tilaisuuksissa puhumassa ja esittelemässä aihetta, seurataan signaaleja ja koostetaan trendeiksi, ennakointifoorumit kerran vuodessa, missä kerätään tarveimpulsseja (kansallinen ennakointi). Kampanjassa / ohjelmassa mukana olevat Future Watch henkilöt, vastuuhenkilö määritetään tapauskohtaisesti, moderaattori Loppuasiakkaiden näkemykset Analyysi loppuasiakkaiden tarpeista ja palautteesta Matti aloittaa terveysteknologiaan liittyvän kampanjan ja toimii sen moderaattorina. Hän kutsuu kampanjaan joukon osallistujia (tai se on avoin) ja pyytää heiltä tietoja ja signaaleita. Matti ryhmittelee niitä (tai alusta tekee sen automaattisesti) ja tekee niistä nostoja työalustalle. Hän pyytää muilta kommentteja.

5 5 Jatkuvassa toimintaympäristön seurannassa kerätään kuvaa tulevaisuuden toimintaympäristöistä Jatkuva toimintaympäristön Toimintaympäristöä seurataan aktiivisesti valittujen geografisten alueiden osalta (verkko, tapaamiset, Team Finland verkoston tuottamat materiaalit). Kv-verkoston edustaja tai UM:n edustaja kohdemaassa voivat syöttää vapaamuotoisen tiedon (havainto, uutinen, raportti) ja luokitella sen teemoihin/kategorioihin (Team Finlandin määrittämät). Vastuuhenkilö (Team Finland, Future Watch) seuraa syötettyjä tietoja ja ylläpitää signaaleja (esim. yhdistää, poistaa). Sisäinen tai ulkoinen taho (pk-yritys) voi lukea uusimmat otsikot kaikista tai valikoiduista teemoista/kategorioista. Näkyvillä on myös signaaliin liittyvät muut mahdollisesti kiinnostavat lähteet. Signaaleille voi antaa tähtiä/tykkäyksiä tms. ja eniten näitä keränneet siirtyvät harkittavaksi. Nämä priorisoidut signaalit korostuvat ja nousevat esille visuaalisesti luokitteluun perustuen (aika, sijainti ym.) Moderaattori voi tehdä nostoja, julkaista uutisia ja kirjoittaa blogitekstejä. Signaaliin liittyvät toimenpiteet (tapahtuma/toimenpiteet) tuodaan signaalin kautta saataville Team Finland verkosto, maakohtainen vastaava, moderaattori Tietoa toimintaympäristöstä Raakadata ja ymmärrys tulevaisuuden toimintaympäristöstä Liisa kv-verkostosta Kiinassa on havainnut aamun lehdestä ilmanlaatuun liittyviä artikkeleita, jotka vahvistavat näkemystä alalle tarvittavista ratkaisuista. Liisa kirjoittaa aiheesta lyhyen koosteen (signaalin) ja lähettää sen kohdennetusti muutamalle asiantuntijalle ja pyytää kommentteja. Signaali on avoin kommenteille myös järjestelmässä. Muutama pk-yritys antaa tähtiä signaalille ja kommentoi sitä.

6 6 Kertaluonteisessa toimintaympäristön seurannassa kerätään kuvaa tulevaisuuden toimintaympäristöistä Kertaluonteinen / määräajoin toistuva toimintaympäristön tiedon kerääminen Toimintaympäristöä seurataan tarkemmin valituilla teemoilla tai geografioilla. Tietoja syötetään tietyillä ennalta sovituilla sykleillä (Tekesin kv-verkoston ihmiset). Henkilö voi korostaa syöttämäänsä signaalia, jotta sen merkitys korostuu suhteessa muihin. Asiantuntijat määrittävät painopisteet kiinnitettyihin teemoihin liittyen. Pidetään teemoihin liittyviä asiakastyöpajoja (esim. Suomen kontekstissa asiaa kannattaa edistää). Team Finland verkosto, vastuuhenkilö määritetään tapauskohtaisesti, moderaattori. Maissa, joissa ei ole edustusta vastuu/toimija ei ole selkeä. Tärkeää on asiantuntijuuden tasapainottaminen (oikeat tahot sidottu mukaan työhön). Tietoa toimintaympäristöstä Raakadata ja ymmärrys tulevaisuuden toimintaympäristöstä Liisa toteuttaa vuosittain kolme Future Watch sessiota Kiinassa. Paikalle tulee laaja edustus eri tahoilta ja jokainen tuo 2-3 omaa signaalia tilaisuuteen. Lisäksi käydään läpi muutamia edelleen ajankohtaisia aikaisemmin tunnistettuja signaaleita IT alustalta saadun koosteen avulla. Tilaisuudessa signaaleita arvioidaan ja priorisoidaan yhdessä. Lopuksi valitaan keskeisimmät jotka kirjataan IT-alustalle. Suomessa signaaleita arvioidaan myös ja valitaan 2-4 teemaa joista tehdään syventävä selvitys.

7 7 2.a Tarpeiden koostamisessa ja arvioinnissa tunnistetaan ja koostetaan kerättyä tietoa Tarpeiden koostaminen ja arviointi Tarpeiden ja tiedon arviointi ja koostaminen teemakandidaateiksi äänestystä varten. Tarpeet luokitellaan ja arvioidaan yhdessä (Market Watch, Future Watch, Kansallinen ennakointi) ja tunnistetaan tarvitsijajoukko, jotka eivät välttämättä edes tiedä tarpeestaan. Teemaehdotuksia arvotetaan ja käydään keskustelua yritysten kanssa ehdotusten valikoimiseksi. Team Finland verkosto, substanssiasiantuntijat, osallistetaan muita laajasti (Yritykset, kauppakamarit, yhdistykset, toimialajärjestöt, startup-toimijat, yliopistot ja koulut, elinkeinoyhtiöt jne.) Tarpeet Teemaehdotukset Teemu ja Mira luokittelevat alustalla olevia tarpeita. He pyytävät kommentteja ulkoisilta tahoilta, jotka käyvät myös arvioimassa teemaehdotuksia. Teemu ja Mira valitsevat arviointien perusteella joukon teemoja varsinaista a varten.

8 8 2.b Samassa tilassa tapahtuvassa teemojen valinnassa asetetaan tarpeita vastaavat teemat vahvistaminen, Fyysisesti samassa tilassa tapahtuva äänestys teemoista Työpajan, kokouksen tai tapahtuman osallistujat äänestävät teemoista ollessaan fyysisesti samassa tilassa, äänestystä tukee IT-ratkaisu. Ennen työpajaa pidetään vielä sense-making sessiot esityksen koostamiseksi. Työpajassa näistä äänestetään. Lopuksi johtoryhmälle viedään lyhyt lista teemoista Valitut teemat tiedotetaan ja syötetään tiedoksi toimintaympäristön an. valinnan yhteydessä voidaan tehdä hankintoja. Workshopin/kokouksen/tapahtuman osallistujat (tasapainotettu asiantuntijaryhmä ja substanssiasiantuntijat), fasilitaattori, Future Watch henkilöt Hiljainen tieto, ostotiedot, havainnot, ymmärrys kentästä Asetetut teemat Sirpa fasilitoi työpajaa ja pyytää osallistujia äänestämään teemoista. Osallistujat äänestävät sähköisesti ja tulokset saadaan heti kaikkien nähtäville. Tämän jälkeen tuloksista keskustellaan.

9 9 2.b Verkossa tapahtuvassa teemojen valinnassa asetetaan tarpeita vastaavat teemat Verkossa tapahtuva äänestys teemoista Vaiheessa 1 tunnistettuun tietoon perustuen Future Watch verkoston systemaattinen näkemysten kerääminen. Avoin äänestys teemakandidaattien pitkästä ja lyhyestä listasta. Voidaan tehdä ennen tai jälkeen työpajoja. Voidaan toteuttaa sense-makingin aikana tukemaan itse työpajaa. ( kohdennettu verkkoäänestys ) Future Watch henkilöt, moderaattori Teema-esitys Asetetut teemat Tomi järjestää verkossa tapahtuvan äänestyksen teemoista. Hän valitsee kohteet äänestystä varten ja käynnistää äänestyksen. Hän kertoo äänestyksestä sopivilla foorumeilla. Äänestysajan päättymisen jälkeen hän sulkee äänestyksen ja viestii tulokset.

10 10 Tiedon rikastamisessa työpajassa tiedosta tehdään merkitsevää loppuasiakkaille työpajassa Workshop, jossa jalostetaan tunnistettu tieto yhdessä loppuasiakkaiden kanssa. Yritysten ja muiden oikeiden tahojen kutsuminen työpajoihin ja tilaisuuksiin on tärkeää. Projektipäälliköt ylläpitävät kalenteria tapahtumista ja viestivät näistä sidosryhmille. Työpajat voivat hyödyntää alustaa ja esim. webcasteja. Etukäteisvalmistelussa hyödynnetään alustaa ja sen koontinäkymiä. Yhteenveto voidaan tehdä reaaliaikaisesti alustalle työpajan aikana. Osallistujat voivat hyödyntää alustaa keskustelussa. Fasilitaattori koostaa työpajan tulokset ja julkaisee ne osallistujille / verkostoon alustan avulla. Käyttäjät voivat kommentoida Workshopiin kutsutut Future Watch henkilöt ja loppuasiakkaat, vastuuhenkilö määritetään tapauskohtaisesti. Yritykset, ELY-keskukset, verkostot, fasilitaattori Future Watch henkilöiden ja loppuasiakkaiden näkemykset workshopissa käsiteltävästä tiedosta / asetetusta teemasta Yhteenvedot workshopeista, väliversiot julkaisuista Loppuraportti Risto on kutsunut koolle työpajan. Hän hyödyntää alustalla olevaa tietoa. Työpajassa osallistujat hyödyntävät suoraan sähköistä työalustaa tulosten dokumentoimiseen. Osallistujat työstävät tietoa ryhmissä ja tarkastelevat keskustelun tueksi myös alustalla käytyä keskustelua aiheesta. Risto koostaa työpajan tulokset ja julkaisee ne verkostolle. Risto moderoi verkkokeskustelua työpajan tuotosten tiimoilta. Hän lähettää muistutuksen aiheen asiantuntijalle Pekalle käydä lukemassa tuotos läpi. Työpajan jälkeen keskustelua voidaan vielä jatkaa verkkoalustalla.

11 11 Tiedon rikastamisessa verkossa tiedosta tehdään merkitsevää loppuasiakkaille verkossa voi tapahtua kokonaan verkossa tai verkkokeskustelu voi toimia sähköisenä etkona ja jatkona työpajalle. Keskustelut järjestetään kohdennetuista aiheista. Ei jatkuvaluontoista. Fasilitaattori kutsuu mukaan oikeat tahot käymään keskustelua. Fasilitaattori moderoi verkkokeskustelua ja aktivoi osallistujia käyttämään eri osallistumiskanavia. Osallistujat voivat käyttää sosiaalisen median ratkaisuja keskustelussa (esim. China Day tweetit). Projektipäälliköt ylläpitävät kalenteria tapahtumista ja viestivät näistä sidosryhmille. Future Watch henkilöt, loppuasiakkaat, ulkoiset ja sisäiset käyttäjät, moderaattori (määritettävä) Future Watch henkilöiden ja loppuasiakkaiden näkemykset käsiteltävästä tiedosta / asetetusta teemasta Yhteenvedot verkkokeskusteluista (esimerkiksi työpajaa tai loppuraporttia varten) Loppuraportti Risto moderoi verkkokeskustelua jonkin aiheen tiimoilta. Hän kannusta keskusteluun ja pyytää osallistujia äänestämään, pyytää palautetta ja arvioita asiantuntijoilta ja järjestää virtuaalityöpajoja tiedon rikastamiseksi.

12 12 Yksittäisessä tiedon jakelussa ja viestinnässä rikastettu tieto viestitään laajalle joukolle eri kanavissa Teemakohtaisten / hankekohtaisten julkaisujen viimeistely (sis. jatkojalostus eri esitysmuotoihin), Tiedon rikastamisen sessioiden ja online-keskustelujen tuloksena tuotettujen digitaalisten julkaisujen loppuasiakkaille. Tehdään myös visuaalisia julkaisuja. Viestitään sosiaalisessa mediassa linkki tiedon varsinaiseen säilytyspaikkaan. Jakelukanavat teemakohtaisia Future Watch toimijat, vastuuhenkilö määritetään tapauskohtaisesti (teema- tai hankekohtaisesti). Mukaan myös järjestöt ja yritykset jakamaan tietoa sosiaalisessa mediassa Loppuraportti, valittu kohderyhmä, valittu jaettavan tiedon muoto, valitut jakelukanavat, valittu ajankohta (suhteessa muihin mahdollisiin julkaisuihin) Leila julkaisee visuaalisen julkaisun sähköisellä alustalla. Hän asettaa julkaisulle sopivat tägit ja tekee siitä noston sopiviin paikkoihin ja viestii aiheesta sosiaalisessa mediassa sekä pyytää muita jakamaan linkkiä julkaisuun.

13 13 Jatkuvassa tiedon jakelussa ja viestinnässä rikastettu tieto viestitään laajalle joukolle eri kanavissa Jatkuva (Future Watch / Team Finland brändin rakentaminen) Future Watchin jatkuva (Sosiaalinen media, uutiskirje, Team Finland ja Team Finland toimijoiden internet-sivut) Tehdään myös visuaalisia julkaisuja Viestitään sosiaalisessa mediassa linkki tiedon varsinaiseen säilytyspaikkaan. Kehitetään mediasuhteita ja herätetään median huomio Future Watch toimijat. Mukaan myös järjestöt ja yritykset jakamaan tietoa sosiaalisessa mediassa. Kansanedustajat ja poliittiset vaikuttajat voivat jakaa tietoa omia kanaviaan pitkin. Ymmärrys loppuasiakkaista, tunnistetut jakelukanavat Leila kertoo säännöllisesti sosiaalisessa mediassa uusimmista julkaisuista ja keskusteluista ja linkittää kohteeseen. Hän lähettää muille viranomaisille tiedon kun asia on heitä koskeva, jotta he voivat myös linkittää omista kanavistaan ko. kohteeseen.

Liite 2: Hankinnan kohteen kuvaus

Liite 2: Hankinnan kohteen kuvaus Asiakirjatyyppi 1 (8) Liite 2: Hankinnan kohteen kuvaus Asiakirjatyyppi 2 (8) Sisällysluettelo 1 Dokumentin tarkoitus... 3 2 Taustaa... 3 3 Future Watch palvelu osana Team Finlandin palvelusalkkua... 3

Lisätiedot

Kansainvälisen luonnonvarapolitiikan yhteistyöverkosto; Toimintasuunnitelma vuodelle Päivitetty

Kansainvälisen luonnonvarapolitiikan yhteistyöverkosto; Toimintasuunnitelma vuodelle Päivitetty Kansainvälisen luonnonvarapolitiikan yhteistyöverkosto; Toimintasuunnitelma vuodelle 2019 Päivitetty 8.2.2019 Toiminta-ajatus Edistää Suomen kestävän kehityksen tavoitteiden toteuttamista kansainvälisessä

Lisätiedot

Seutuhallitus vastaa kuntayhtymän viestinnästä ja tiedottamisesta. Seutuhallitus hyväksyy viestintäperiaatteet.

Seutuhallitus vastaa kuntayhtymän viestinnästä ja tiedottamisesta. Seutuhallitus hyväksyy viestintäperiaatteet. Viestintäperiaatteet 1. Viestinnän tavoitteet 2. Seutuviestinnän kokonaisuus 3. Perusviestit 4. Viestinnän vastuut ja roolit 5. Kohderyhmät 6. Tapa puhua 7. Viestinnän kanavat 8. Häiriötilanteen viestintä

Lisätiedot

SPL Uusimaa seurojen viestinnän tukeminen

SPL Uusimaa seurojen viestinnän tukeminen SPL Uusimaa seurojen viestinnän tukeminen Prosessikoulutus seuroille Prosessikoulutuksen tavoitteena on parantaa seurojen valmiuksia suunnitella ja ohjata omaa viestintäänsä. Projekti toteutetaan vuoden

Lisätiedot

Kansainvälisen luonnonvarapolitiikan yhteistyöverkoston toimintasuunnitelma vuodelle 2018 ( )

Kansainvälisen luonnonvarapolitiikan yhteistyöverkoston toimintasuunnitelma vuodelle 2018 ( ) Kansainvälisen luonnonvarapolitiikan yhteistyöverkoston toimintasuunnitelma vuodelle 2018 (28.11.2017) 1 Toiminta-ajatus Edistää Suomen kestävän kehityksen tavoitteiden toteuttamista kansainvälisessä luonnonvarapolitiikassa.

Lisätiedot

Tiedotussuunnitelma. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry.

Tiedotussuunnitelma. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Tiedotussuunnitelma Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. 1 1. Lähtökohdat... 2 2. Tiedottamisen tarpeet... 2 3. Tiedottamisen tavoitteet... 2 4. Sisäinen tiedotus... 3 5. Ulkoinen

Lisätiedot

Hankkeen viestintäsuunnitelma

Hankkeen viestintäsuunnitelma Ydinosaajat Suurhankkeiden osaamisverkosto Pohjois-Suomessa (S20136) 15. elokuuta 2016 / 1 Hankkeen viestintäsuunnitelma 1. Hankkeen kuvaus Ydinosaajat-hankkeessa luodaan malli koulutusorganisaatioiden

Lisätiedot

Kruunusillat: Viestintäsuunnitelma. Maaliskuu 2015

Kruunusillat: Viestintäsuunnitelma. Maaliskuu 2015 Kruunusillat: Viestintäsuunnitelma Maaliskuu 2015 Sisältö Viestinnän tavoitteet Kohderyhmät Viestit Sisäinen viestintä Periaatteet Roolit ja vastuut Keinot ja kanavat Ulkoinen viestintä Periaatteet Viestit

Lisätiedot

TALOUDELLISTEN ULKOSUHTEIDEN OSASTON VIESTINTÄSUUNNITELMA 2015

TALOUDELLISTEN ULKOSUHTEIDEN OSASTON VIESTINTÄSUUNNITELMA 2015 VIE/TUO TALOUDELLISTEN ULKOSUHTEIDEN OSASTON VIESTINTÄSUUNNITELMA 2015 Avoimuus ja selkeys Taloudellisten ulkosuhteiden viestinnässä, kuten kaikessa viestinnässä, noudatetaan ulkoministeriön yleisiä viestintäkäytäntöjä.

Lisätiedot

Facebook koulutus. Kalle Rapi Etelä-Karjalan kylät ry http://kylat.ekarjala.fi

Facebook koulutus. Kalle Rapi Etelä-Karjalan kylät ry http://kylat.ekarjala.fi Facebook koulutus Kalle Rapi Etelä-Karjalan kylät ry http://kylat.ekarjala.fi Facebook, mikä se on? Facebook on Internetissä toimiva mainosrahoitteinen yhteisöpalvelu Sivusto tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden

Lisätiedot

PANKKIEN YHTEINEN VIESTINTÄ SUORAVELOITUS- MIGRAATIOSSA. Kristiina Siikala 19.9.2012

PANKKIEN YHTEINEN VIESTINTÄ SUORAVELOITUS- MIGRAATIOSSA. Kristiina Siikala 19.9.2012 PANKKIEN YHTEINEN VIESTINTÄ SUORAVELOITUS- MIGRAATIOSSA Kristiina Siikala 19.9.2012 1 VIESTINNÄN VAIHEET VUONNA 2012 Faktat Viestinnän strategiset linjaukset: mitä, kenelle, miten ja milloin? Fkl.fi verkkopalvelun

Lisätiedot

Vinkkejä hankeviestintään

Vinkkejä hankeviestintään Vinkkejä hankeviestintään Viestintä vs. tiedottaminen Tiedon siirto ja vaihdanta kokonaisuutena Kanavina esim. nettisivut, intrat, uutiskirjeet, esitteet ja logot, kokoukset ja tilaisuudet, sosiaalinen

Lisätiedot

Kirsti Kärkkäinen Ideapoiju Oy 5.2.2009

Kirsti Kärkkäinen Ideapoiju Oy 5.2.2009 Kirsti Kärkkäinen Ideapoiju Oy 5.2.2009 Hankkeessa on lukuisia toimijoita: tutkimusorganisaatioita, rahoittajia ja välittäjäorganisaatioita, joiden roolit ja työn tulokset tulee saada sopivalla tavalla

Lisätiedot

VIESTINTÄSUUNNITELMA CITIZEN MINDSCAPES TUTKIMUSRYHMÄLLE

VIESTINTÄSUUNNITELMA CITIZEN MINDSCAPES TUTKIMUSRYHMÄLLE VIESTINTÄSUUNNITELMA CITIZEN MINDSCAPES TUTKIMUSRYHMÄLLE Joulukuu 2015 Mira Matilainen LÄHTÖKOHDAT Kohderyhmät: Rahoittajat, tutkijakollegat, muut sosiaalisen median tutkimuksesta ja hankkeesta kiinnostuneet

Lisätiedot

Tarja Nordman 2013. HUS Savuton sairaala -viestintäsuunnitelma

Tarja Nordman 2013. HUS Savuton sairaala -viestintäsuunnitelma HUS Savuton sairaala -viestintäsuunnitelma. Viestintä Ohjausryhmän tiedottaja Tarja Nordman toimii viestinnän suunnittelun koordinaattorina toimii Savuton sairaala viestintätiimin puheenjohtajana tuottaa

Lisätiedot

PoPSTer Viestintäsuunnitelma

PoPSTer Viestintäsuunnitelma PoPSTer Viestintäsuunnitelma PoPSTer POHJOIS-POHJANMAAN SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLTO OSANA TULEVAISUUDEN MAAKUNTAA Viestintäsuunnitelma 1. Viestinnän lähtökohdat ja periaatteet Sosiaali ja terveydenhuollon

Lisätiedot

Urheiluseuran viestintä 18.2.2015

Urheiluseuran viestintä 18.2.2015 Urheiluseuran viestintä 18.2.2015 Sisältö Seuraviestintä (sisäinen viestintä) Mediaviestintä Kriisiviestintä Seuraviestintä sisäinen viestintä Seuraviestintä (sisäinen viestintä) Hyvä sisäinen viestintä

Lisätiedot

ISO/DIS 14001:2014. DNV Business Assurance. All rights reserved.

ISO/DIS 14001:2014. DNV Business Assurance. All rights reserved. ISO/DIS 14001:2014 Organisaation ja sen toimintaympäristön ymmärtäminen sekä Sidosryhmien tarpeiden ja odotusten ymmärtäminen Organisaation toimintaympäristö 4.1 Organisaation ja sen toimintaympäristön

Lisätiedot

Team Finland-verkosto edistää Suomen taloudellisia ulkosuhteita, yritysten kansainvälistymistä, Suomeen suuntautuvia investointeja sekä maakuvaa.

Team Finland-verkosto edistää Suomen taloudellisia ulkosuhteita, yritysten kansainvälistymistä, Suomeen suuntautuvia investointeja sekä maakuvaa. TEAM FINLAND: TAUSTAA Team Finland-verkosto edistää Suomen taloudellisia ulkosuhteita, yritysten kansainvälistymistä, Suomeen suuntautuvia investointeja sekä maakuvaa. Taustatekijät 1. Maailmantalouden

Lisätiedot

VIESTINTÄSUUNNITELMA. SOS Syrjäytyneestä osalliseksi sosiaalityön keinoin

VIESTINTÄSUUNNITELMA. SOS Syrjäytyneestä osalliseksi sosiaalityön keinoin VIESTINTÄSUUNNITELMA SOS Syrjäytyneestä osalliseksi sosiaalityön keinoin VÄLI-SUOMEN SOS-HANKE 2011-2013 Kuva Niina Raja-aho Päivi Krook Maarit Pasto SOS-HANKE JA SEN TAVOITTEET SOS Syrjäytyneestä osalliseksi

Lisätiedot

MARKET OPPORTUNITIES

MARKET OPPORTUNITIES MARKET OPPORTUNITIES Markkinaoivalluksista liiketoimintaa Autamme yrityksiä tarttumaan markkinoiden kysyntään nyt ja tulevaisuudessa. Valjastamme Team Finlandin globaalin verkoston markkinaosaamisen suomalaisten

Lisätiedot

Viestintä Ilmatieteen laitoksessa Avoin hallinto 27.3.2015. Nina Kukkurainen viestintäjohtaja

Viestintä Ilmatieteen laitoksessa Avoin hallinto 27.3.2015. Nina Kukkurainen viestintäjohtaja Viestintä Ilmatieteen laitoksessa Avoin hallinto 27.3.2015 Nina Kukkurainen viestintäjohtaja Ilmatieteen laitos - talo täynnä tarinoita Aihealueemme ihmislähtöisiä, siis jatkuvasti mediaa kiinnostavia

Lisätiedot

FINNISH SERVICE ALLIANCE TOIMINTASUUNNITELMA 2013. FSA:n vuosikokous 2.5.2013

FINNISH SERVICE ALLIANCE TOIMINTASUUNNITELMA 2013. FSA:n vuosikokous 2.5.2013 FINNISH SERVICE ALLIANCE TOIMINTASUUNNITELMA 2013 FSA:n vuosikokous 2.5.2013 TOIMINTASUUNNITELMAN PÄÄLINJAT Vuoden 2013 toimintasuunnitelma keskittyy: Jäsenlähtöisen toiminnan aktivoimiseen* FSA:n toiminnasta

Lisätiedot

Selkeästi vaikuttava. STM-konsernin viestinnän linjaukset

Selkeästi vaikuttava. STM-konsernin viestinnän linjaukset Selkeästi vaikuttava STM-konsernin viestinnän linjaukset 1 1. Viestintä tukee konsernin strategian tavoitteita STM-konsernin viestinnän linjaukset Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) ja koko STM-konsernin

Lisätiedot

Kuntaliitto ja TEROKA -yhteistyösuunnitelma vuosille 2008 2010 8.2.2008: Elisa Hyvönen (KTL, Teroka) Sirkka Rousu (Kuntaliitto) 1

Kuntaliitto ja TEROKA -yhteistyösuunnitelma vuosille 2008 2010 8.2.2008: Elisa Hyvönen (KTL, Teroka) Sirkka Rousu (Kuntaliitto) 1 8.2.2008: Elisa Hyvönen (KTL, Teroka) Sirkka Rousu (Kuntaliitto) 1 Kuntaliiton ja TEROKA-hankkeen yhteistyösuunnitelma viestinnästä kuntiin Yhteistyön toimintaperiaatteet Tarkoitus - Sosioekonomisia terveyseroja

Lisätiedot

Laukaan ja Konneveden kuntien kuntaliitosselvityksen VIESTINTÄSUUNNITELMA

Laukaan ja Konneveden kuntien kuntaliitosselvityksen VIESTINTÄSUUNNITELMA Laukaan ja Konneveden kuntien kuntaliitosselvityksen VIESTINTÄSUUNNITELMA 2 SISÄLTÖ 1 VIESTINNÄN PERUSTA...4 2 VIESTINNÄN SÄÄNNÖT...4 2.1 Viestintäsuunnitelman muutoksenhallinta...5 3 SISÄINEN VIESTINTÄ...5

Lisätiedot

Mediakasvatusseuran strategia

Mediakasvatusseuran strategia Mediakasvatusseuran strategia 2016-2020 Tausta Mediakasvatusseura ry, Sällskapet för Mediefostran rf, on vuonna 2005 perustettu valtakunnallinen, kaksikielinen mediakasvatuksen asiantuntijajärjestö. Seura

Lisätiedot

Green Deal sopimuksen toimintamalli ja roolit Motiva 1

Green Deal sopimuksen toimintamalli ja roolit Motiva 1 Green Deal sopimuksen toimintamalli ja roolit 7.9.2018 Motiva 1 Toimintamalli 1. ryhmien kokoaminen ja sitouttaminen 8. Viestintä ja vertaistuki 2. Green Deal sopimuksen solmiminen 7. Sopimuskauden aikainen

Lisätiedot

Team Finland ajankohtaiskatsaus. Marko Laiho, TEM Team Finland

Team Finland ajankohtaiskatsaus. Marko Laiho, TEM Team Finland Team Finland ajankohtaiskatsaus Marko Laiho, TEM Team Finland Tekesin Serve-ohjelman tutkimusbrunssi 16.12.2013 TEAM FINLAND: TAUSTAA JA TARKOITUS Team Finland -verkosto edistää Suomen taloudellisia ulkosuhteita,

Lisätiedot

Näy ja kuulu! Pikaopas viestintään teemaviikoille. #OurHeroIsZero

Näy ja kuulu! Pikaopas viestintään teemaviikoille. #OurHeroIsZero Näy ja kuulu! Pikaopas viestintään teemaviikoille Viikon tavoitteet Kansainvälisellä World Green Building Weekillä haluamme kiinnittää huomion kestävään, tuottoisaan ja viihtyisään rakennettuun ympäristöön

Lisätiedot

Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi

Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Palvelun tuottavat yhteistyössä oikeusministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö ja Koordinaatti - Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus Nuorten vaikuttamispalvelu

Lisätiedot

TIEDOTTEEN JA VIESTINTÄSUUNNITELMAN TEKO

TIEDOTTEEN JA VIESTINTÄSUUNNITELMAN TEKO TIEDOTTEEN JA VIESTINTÄSUUNNITELMAN TEKO Katja Reinikainen Kansalaisareena 2016 Taustaa Tiedotteen kirjoittaminen lähtee tarpeesta tiedottaa yhteisöä/organisaatiota koskevasta asiasta. Tiedotteen tarkoitus

Lisätiedot

Kansallinen ASPAtietojärjestelmä

Kansallinen ASPAtietojärjestelmä Kansallinen ASPAtietojärjestelmä Taustoitus Järjestäjien tarve yhteiselle asiakaspalautteen keräämisen järjestelmälle nousi esiin kevään selvityksessä Asiakaspalautetieto on myös osa kansallista sote-tietopohjaa

Lisätiedot

KIVININET 30.10 Rajatonta kasvua Kaakossa

KIVININET 30.10 Rajatonta kasvua Kaakossa KIVININET 30.10 Rajatonta kasvua Kaakossa Mikko Härkönen, TEM mikko.harkonen@tem.fi MIKÄ TEAM FINLAND? Team Finland verkosto edistää Suomen taloudellisia ulkosuhteita, maakuvaa, yritysten kansainvälistymistä

Lisätiedot

ADPROFIT 2015. Kansallismuseo

ADPROFIT 2015. Kansallismuseo ADPROFIT 2015 Kansallismuseo Brief Miten saadaan lisää nuoria aikuisia Kansallismuseoon? Tausta Mielikuva Kansallismuseosta on tällä hetkellä pölyttynyt ja anonyymi. Terminä museo viittaa liikaa vain menneisyyteen.

Lisätiedot

Kansainvälisen luonnonvarapolitiikan yhteistyöverkoston toimintasuunnitelma 2017

Kansainvälisen luonnonvarapolitiikan yhteistyöverkoston toimintasuunnitelma 2017 Kansainvälisen luonnonvarapolitiikan yhteistyöverkoston toimintasuunnitelma 2017 Luonnos 9.3.2017 9.3.2017 1 Toiminta-ajatus Edistää Suomen kestävän kehityksen tavoitteiden toteuttamista kansainvälisessä

Lisätiedot

Sosiaalisen median koulutus- ja tukipalvelujen vakiinnuttaminen osaksi tukipalveluyksikön toimintaa

Sosiaalisen median koulutus- ja tukipalvelujen vakiinnuttaminen osaksi tukipalveluyksikön toimintaa Sosiaalisen median koulutus- ja tukipalvelujen vakiinnuttaminen osaksi tukipalveluyksikön toimintaa Sari H. Pitkänen ja Taina Rytkönen-Suontausta Opinto- ja opetuspalvelut Itä-Suomen yliopisto Miten sosiaalinen

Lisätiedot

Ilmastonmuutos haltuun kampanjan esittely Tiina Rintanen

Ilmastonmuutos haltuun kampanjan esittely Tiina Rintanen Ilmastonmuutos haltuun kampanjan esittely 25.8.2018 Tiina Rintanen TAPIO 26.9.2018 2 Kampanjan tiedot Ajankohta viikko 41 (8.10-14.10.2018) Kampanja käynnistyy ma 8.10 klo 8.30 videon julkaisulla Hastag

Lisätiedot

Tullin verotustehtävien siirtäminen Verohallintoon (VETO-hanke) Viestintäsuunnitelma alkaen

Tullin verotustehtävien siirtäminen Verohallintoon (VETO-hanke) Viestintäsuunnitelma alkaen Viestintäsuunnitelma alkaen 17.2.2017 12.1.2017 SISÄLTÖ TAUSTAA... 3 1 TAVOITTEET... 3 2 PERIAATTEET... 3 3 SISÄINEN VIESTINTÄ... 3 3.1 Kanavat... 4 3.2 Työnjako... 4 4 ASIAKAS- JA SIDOSRYHMÄVIESTINTÄ...

Lisätiedot

Mitä saamme aikaan 20 miljoonalla eurolla? ja miten kerromme siitä tuloksista kiinnostuneille ja kiinnostuville?

Mitä saamme aikaan 20 miljoonalla eurolla? ja miten kerromme siitä tuloksista kiinnostuneille ja kiinnostuville? Mitä saamme aikaan 20 miljoonalla eurolla? ja miten kerromme siitä tuloksista kiinnostuneille ja kiinnostuville? Mikä on tutkimusohjelman tai hankkeen tulos? Tutkijoille työtä, opinnäytteitä, meriittejä

Lisätiedot

Tiedekirjojen markkinointi sosiaalisessa mediassa. Ajankohtaista julkaisemisessa 6.3.2015 Mandi Vermilä

Tiedekirjojen markkinointi sosiaalisessa mediassa. Ajankohtaista julkaisemisessa 6.3.2015 Mandi Vermilä Tiedekirjojen markkinointi sosiaalisessa mediassa Ajankohtaista julkaisemisessa 6.3.2015 Mitä sosiaaliset mediat ovat? Miksi sosiaalisia medioita käytetään markkinointikanavina? Koska sosiaalisen median

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena. etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

Yhteenveto ennakkotehtävästä. LARK6-hankkeen workshop

Yhteenveto ennakkotehtävästä. LARK6-hankkeen workshop Yhteenveto ennakkotehtävästä LARK6-hankkeen workshop 20.4.2017 Opiskelijoiden, henkilöstön tai sidosryhmien osallistamisen tapoja Opiskelijoiden osallistuminen palautekyselyn uudistamiseen (SLK) Strategiatyöpajat,

Lisätiedot

Luomun vientiseminaari 16.5. Team Finlandin anti luomuviennille

Luomun vientiseminaari 16.5. Team Finlandin anti luomuviennille Luomun vientiseminaari 16.5. Team Finlandin anti luomuviennille Ylitarkastaja Mikko Härkönen, TEM mikko.harkonen@tem.fi TEAM FINLAND: TAUSTAA Team Finland-verkosto edistää Suomen taloudellisia ulkosuhteita,

Lisätiedot

Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO

Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki 15.9.2016 Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Miksi tiedottaa? Tulosten levittäminen on osa hanketta Hankkeen tulokset saadaan nopeasti ja tasapuolisesti

Lisätiedot

Liite nro 1 Hallitus Viestinnän yleiset periaatteet

Liite nro 1 Hallitus Viestinnän yleiset periaatteet Liite nro 1 Hallitus 11.3.2019 Viestinnän yleiset periaatteet Kymsoten viestinnän yleiset periaatteet 1/4 Kymsoten viestinnän yleiset periaatteet 1. Viestintäämme määrittää asukkaiden oikeus saada tietoa

Lisätiedot

MARKKINOINNIN MUUTTUMINEN SISÄLTÖ- OHJAUTUVAKSI

MARKKINOINNIN MUUTTUMINEN SISÄLTÖ- OHJAUTUVAKSI MARKKINOINNIN MUUTTUMINEN SISÄLTÖ- OHJAUTUVAKSI CASE: SOCIAL HERO & MICROSOFT JAANA VUORI MICROSOFT OY SATU YRJÄNEN SEK LOYAL OY PÄIVÄN SISÄLTÖ 1 2 3 4 5 6 Markkinoinnin ja ostokäyttäytymisen muutos Sisältöohjautuva

Lisätiedot

Pohjois-Savon järjestöyhteistyön kehittämishanke Sakke

Pohjois-Savon järjestöyhteistyön kehittämishanke Sakke Pohjois-Savon järjestöyhteistyön kehittämishanke Sakke 2017-2019 Viestintäsuunnitelma päivitetty 14.7.2017 Sisällys 1 Viestinnän tavoitteet... 2 2 Sisäinen viestintä... 2 Työntekijät ja esimies... 2 Johtoryhmä...

Lisätiedot

PIRKANMAAN YHTEISEN VIESTINTÄSTRATEGIAN JA BRÄNDIN RAKENTAMINEN PROJEKTIN TYÖPAKETIT VIESTINTÄTOIMISTO TAMMISTO KNUUTILA TAMMISTO OY

PIRKANMAAN YHTEISEN VIESTINTÄSTRATEGIAN JA BRÄNDIN RAKENTAMINEN PROJEKTIN TYÖPAKETIT VIESTINTÄTOIMISTO TAMMISTO KNUUTILA TAMMISTO OY PIRKANMAAN YHTEISEN VIESTINTÄSTRATEGIAN JA BRÄNDIN RAKENTAMINEN PROJEKTIN TYÖPAKETIT VIESTINTÄTOIMISTO TAMMISTO KNUUTILA TAMMISTO OY D I F F E R O O Y 28.6.2010 Työpaketti 1 SUUNNITTELU, ORGANISOINTI JA

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2018

TOIMINTASUUNNITELMA 2018 TOIMINTASUUNNITELMA 2018 Satakunnan kauppakamari PERUSASIOITA Toiminta perustuu kauppakamarilakiin Suomessa 19 alueellista, itsenäistä kauppakamaria 535 jäsentä Toimii 14 kunnan alueella Satakunnassa HENKILÖSTÖ

Lisätiedot

Valtakunnalliset koordinaatiohankkeet

Valtakunnalliset koordinaatiohankkeet Valtakunnalliset koordinaatiohankkeet Energiatehokkuus: Energiatehokkuudesta kilpailukykyä maaseudulla - energiatehokkuuden koordinaatiohanke ProAgria Keskusten Liitto ry, Maarit Kari, maarit.kari@proagria.fi

Lisätiedot

Mediaseuranta & tiedotejakelu:! PR kolikon kääntöpuolet? Copyright @ Koodiviidakko Oy

Mediaseuranta & tiedotejakelu:! PR kolikon kääntöpuolet? Copyright @ Koodiviidakko Oy Mediaseuranta & tiedotejakelu:! PR kolikon kääntöpuolet? Webnewsmonitor verkkomedian seuranta Keitä me olemme? Kotimainen, pitkä 10+v historia Konsernissa yli 100 työntekijää ja kaikki toiminnot saman

Lisätiedot

Future Watch -kyselyn tulokset. Mari Hjelt ja Lauri Larvus, Gaia Consulting Oy 13.02.2015

Future Watch -kyselyn tulokset. Mari Hjelt ja Lauri Larvus, Gaia Consulting Oy 13.02.2015 Future Watch -kyselyn tulokset Mari Hjelt ja Lauri Larvus, Gaia Consulting Oy 13.02.2015 Kyselyn tausta ja tavoitteet 2 Taustaa Tekes on toteuttanut Team Finland Future Watch -palvelua (www.tekes.fi/futurewatch)

Lisätiedot

Eväitä hankkeesta tiedottamiselle. Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015

Eväitä hankkeesta tiedottamiselle. Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015 Eväitä hankkeesta tiedottamiselle Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015 Miksi tiedottaa (median kautta)? Tulosten levittäminen on osa hanketta Hankkeen tulokset saadaan nopeasti ja tasapuolisesti

Lisätiedot

PS Aikoo. Toimialafoorumien tulevaisuuden toimintamalli

PS Aikoo. Toimialafoorumien tulevaisuuden toimintamalli PS Aikoo Toimialafoorumien tulevaisuuden toimintamalli Tuomas Kylänpää Eurooppalaisen työvoimapolitiikan asiantuntija PS Aikoo -loppuseminaari 17.3.2015 Kuopio Oppilaitosten johtajat tukevat jo perustettuja

Lisätiedot

ENERGIATEHOKKUUS- SOPIMUKSET

ENERGIATEHOKKUUS- SOPIMUKSET ENERGIATEHOKKUUS- SOPIMUKSET2017 2025 Tulokset esiin asiaa viestinnästä 1 Kunta-alan energiatehokkuussopimus: Viestintä VIESTINTÄÄN LIITTYVÄT VELVOLLISUUDET VIESTINNÄN TYÖKALUT JA - KANAVAT 2 VIESTINTÄÄN

Lisätiedot

FINN ARMA Toimintasuunnitelma Akateeminen vuosi 2013 2014

FINN ARMA Toimintasuunnitelma Akateeminen vuosi 2013 2014 FINN ARMA Toimintasuunnitelma Akateeminen vuosi 2013 2014 TOIMINTAVUOSI 2013 2014 SIDOSRYHMÄ YHTEISTYÖ STRATEGIA AMMATILLINEN KOULUTUS VIESTINTÄ AMMATILLINEN KOULUTUS Toimenpide Koulutustarpeet Koulutustarpeiden

Lisätiedot

Verkkokaupan kasvuohjelma tavoitteena globaali pk-yrittäjyys

Verkkokaupan kasvuohjelma tavoitteena globaali pk-yrittäjyys Verkkokaupan kasvuohjelma tavoitteena globaali pk-yrittäjyys Kari Pokkinen, Finpro 16.4.2015 2 Finpro Export Finland yritysten kansainvälistäjä Export Finland on suomalaisten yritysten kansainvälistäjä,

Lisätiedot

Avoimesti ja yhdessä. Oma Hämeen viestintäsuunnitelma päivitetty, hyväksytty / VATE

Avoimesti ja yhdessä. Oma Hämeen viestintäsuunnitelma päivitetty, hyväksytty / VATE Avoimesti ja yhdessä Oma Hämeen viestintäsuunnitelma 2016 2019 päivitetty, hyväksytty 24.11.2017 / VATE Sisältö 1. Viestintä maakunta- ja sote-uudistuksen valmistelun tukena... 2 2. Viestinnän tavoitteet

Lisätiedot

Mitä on markkinointiviestintä?

Mitä on markkinointiviestintä? Mitä on markkinointiviestintä? Tiina Karppinen 17.3.2011 Markkinointiviestintä on yrityksen ulkoisiin sidosryhmiin kohdistuvaa viestintää, jonka tarkoituksena on välillisesti tai suoraan saada aikaan kysyntää

Lisätiedot

Some, tapahtumat ja kumppanuudet. Pirkanmaan ja Keski-Suomen kirjastot

Some, tapahtumat ja kumppanuudet. Pirkanmaan ja Keski-Suomen kirjastot Some, tapahtumat ja kumppanuudet Pirkanmaan ja Keski-Suomen kirjastot Kohtaaminen verkossa Mikä on sosiaalinen media? Ostopolku inspiraatiopolku Kiinnostavin tarina ja vakuuttavin sisältö johtaa parhaisiin

Lisätiedot

Tervetuloa Innokylään

Tervetuloa Innokylään Tervetuloa Innokylään Soteuttamo: Ihminen edellä asiakaslähtöinen palvelujen kehittäminen Merja Lyytikäinen ja Hanne Savolainen 21.3.2018 1 Innokylä lyhyesti Innokylä on kaikille avoin innovaatioyhteisö,

Lisätiedot

Viestintä vaikuttamisen välineenä Liikkuva koulu -edistämistyössä. Noora Moilanen, viestintäkoordinaattori

Viestintä vaikuttamisen välineenä Liikkuva koulu -edistämistyössä. Noora Moilanen, viestintäkoordinaattori Viestintä vaikuttamisen välineenä Liikkuva koulu -edistämistyössä Noora Moilanen, viestintäkoordinaattori Kenelle Liikkuvasta koulusta pitäisi viestiä? Oppilaat Opettajat Rehtori Muu henkilökunta Vanhemmat

Lisätiedot

TYÖELÄMÄ 2020 -HANKKEEN ALUEVERKOSTOJEN VIESTINTÄOPAS

TYÖELÄMÄ 2020 -HANKKEEN ALUEVERKOSTOJEN VIESTINTÄOPAS 1 (11) TYÖELÄMÄ 2020 -HANKKEEN ALUEVERKOSTOJEN VIESTINTÄOPAS Sisältö 1. Työelämä 2020 -hankkeen viestinnän käytännön linjauksia... 2 2. Työelämä 2020 -hankkeen alueverkoston ulkoisen viestinnän ohje...

Lisätiedot

OHJE KÄYTTÄJILLE 2019

OHJE KÄYTTÄJILLE 2019 LAPPILAISET.FI -JÄRJESTÖTIETOPALVELU LYHYESTI Lappilaiset.fi - järjestötietopalvelu on maksuton tiedotus- ja viestintäkanava Lapissa toimiville järjestöille, yhdistyksille ja yhteisöille. Sivusto kokoaa

Lisätiedot

1. Yleistä tutkimuksesta 2. Tutkimuksen tulokset 3. Yhteenveto. Sisällys

1. Yleistä tutkimuksesta 2. Tutkimuksen tulokset 3. Yhteenveto. Sisällys 1. Yleistä tutkimuksesta 2. Tutkimuksen tulokset 3. Yhteenveto Sisällys 1 1. Yleistä tutkimuksesta 2. Tutkimuksen tulokset 3. Yhteenveto Yleistä tutkimuksesta 2 YLEISTÄ TUTKIMUKSESTA Tutkimuksen tavoitteena

Lisätiedot

Oulu Juha Kahila, AUNE Verkostokehittäjät, Y-Säätiö

Oulu Juha Kahila, AUNE Verkostokehittäjät, Y-Säätiö Oulu 21.11.2018 Juha Kahila, AUNE Verkostokehittäjät, Y-Säätiö 1 VERKOSTOKEHITTÄJÄT PAAVO Verkostokehittäjät käynnistyi 2012, jatkuu AUNE Verkostokehittäjinä (2016 2019), STEA-avustus Y-Säätiö koordinoi

Lisätiedot

Aivovammaliitto ry Sosiaalinen media Pia Warvas ja Asta Hietanen Lokakuu 2015

Aivovammaliitto ry Sosiaalinen media Pia Warvas ja Asta Hietanen Lokakuu 2015 Aivovammaliitto ry Sosiaalinen media Pia Warvas ja Asta Hietanen Lokakuu 2015 Sisältö Sosiaalinen media järjestöissä Twitter Blogit Instagram Lähteet: Sosiaalinen media koulutus Oulussa 2.9.2015 sekä oma

Lisätiedot

Hankeviestintää - miksi ja miten? Ilmari Nokkonen Viestinnän asiantuntija

Hankeviestintää - miksi ja miten? Ilmari Nokkonen Viestinnän asiantuntija Hankeviestintää - miksi ja miten? Ilmari Nokkonen Viestinnän asiantuntija Ilmari.nokkonen@oph.fi Aiheita Euroopan unionin ja Erasmus+ -ohjelman näkyvyys Miksi viestintä on tärkeää? Viestintäsuunnitelma

Lisätiedot

Liite 1: Team Finland Markkinoiden mahdollisuudet

Liite 1: Team Finland Markkinoiden mahdollisuudet Asiakirjatyyppi 1 (7) Liite 1: Team Finland Markkinoiden mahdollisuudet Sisällysluettelo 1 Dokumentin tarkoitus... 2 2 Markkinoiden mahdollisuudet -palvelu osana Team Finlandin palvelusalkkua... 2 Asiakirjatyyppi

Lisätiedot

Alueellisen ennakointiyhteistyön kehittäminen Pirkanmaalla Marko Mäkinen suunnittelupäällikkö

Alueellisen ennakointiyhteistyön kehittäminen Pirkanmaalla Marko Mäkinen suunnittelupäällikkö Alueellisen ennakointiyhteistyön kehittäminen Pirkanmaalla 2010 Marko Mäkinen suunnittelupäällikkö Ennakoinnin haasteita Hajanaisuus, koordinaation ja yhteisten foorumien puute, niukka resursointi, jaksollisuus

Lisätiedot

Energiansäästöviikko

Energiansäästöviikko Energiansäästöviikko verkossa Energiansäästöviikon suunnitteluseminaari Motiva Oy, 2012 Nina Alsi ja Leila Timonen Aitoja tekoja joka päivä Energiansäästöviikko on aina lokakuussa viikolla 41 Tänä vuonna

Lisätiedot

VISUAALISEN PALVELUN TALLENNUS- JA TOISTO-OHJE

VISUAALISEN PALVELUN TALLENNUS- JA TOISTO-OHJE VISUAALISEN PALVELUN TALLENNUS- JA TOISTO-OHJE VISUAALISEN PALVELUN TALLENNUS- JA TOISTO-OHJE Soita tallentavaan virtuaalihuoneeseen Telia tallentava virtuaalihuone Voit tallentaa kokouksen ja jakaa sen

Lisätiedot

Vinkkejä viestintään yhdistystoimijoille VIESTI HUKASSA? (TIIVISTELMÄ) SILMU-KYLÄT / SILMU-BYAR LI-MARIE SANTALA 2016 1

Vinkkejä viestintään yhdistystoimijoille VIESTI HUKASSA? (TIIVISTELMÄ) SILMU-KYLÄT / SILMU-BYAR LI-MARIE SANTALA 2016 1 VIESTI HUKASSA? (TIIVISTELMÄ) Vinkkejä viestintään yhdistystoimijoille SILMU-KYLÄT / SILMU-BYAR LI-MARIE SANTALA 2016 1 VIESTINTÄ Sanomien lähettämistä ja vastaanottamista Yhteisöjen välistä monimuotoista

Lisätiedot

Seuranta ja itsearvioinnin merkitys

Seuranta ja itsearvioinnin merkitys Seuranta ja itsearvioinnin merkitys Janne Jalava Seurantapäällikkö, dosentti RAY/avustusosasto 19.2.2013 1 Seuranta ei valvo vaan kehittää Seurannan tavoitteena on Auttaa löytämään ja levittämään hyviä

Lisätiedot

Digipuntari 2015 tuloksia ja tulkintaa eteläsavolaisittain

Digipuntari 2015 tuloksia ja tulkintaa eteläsavolaisittain Digipuntari 2015 tuloksia ja tulkintaa eteläsavolaisittain Data liikkuu ja asiakas käy pyydykseen lisää liiketoimintaa verkosta 02.11.2015 Maija Korhonen Digipuntari yhteistyössä Etelä-Savon yrittäjien

Lisätiedot

Viestintä. C-piirin SuurPNAT, Loppi, 24.8.2010. Esa Ojapalo 2010

Viestintä. C-piirin SuurPNAT, Loppi, 24.8.2010. Esa Ojapalo 2010 Viestintä C-piirin SuurPNAT, Loppi, 24.8.2010 Esa Ojapalo 2010 Viestintä Denuntiatio Solum Translata Valet Viesti vain perille vietynä ratkaisee oikeat viestintäkanavat ja välineet ymmärrettävyys, kiinnostavuus

Lisätiedot

Tilaliikelaitos TILALIIKELAITOKSEN VIESTINTÄSUUNNITELMA

Tilaliikelaitos TILALIIKELAITOKSEN VIESTINTÄSUUNNITELMA TILALIIKELAITOKSEN VIESTINTÄSUUNNITELMA 22.11.2017 1 Sisällys 1. Johdanto... 2 2. Tilaliikelaitoksen strategia... 2 3. Viestinnän pääpainopisteet... 2 4. Viestinnän tavoitteet... 2 5. Kriisiviestintä...

Lisätiedot

YLIOPISTO-LEHDEN IDEA

YLIOPISTO-LEHDEN IDEA YLIOPISTO-LEHDEN IDEA Tiedeviestinnän instituutiot ja käytännöt luentosarja Päätoimittaja Marja Pemberton 18.2.2014 Viestintä ja yhteiskuntasuhteet Kommunikation och samhällsrelationer University University

Lisätiedot

Miten hyödyntää sosiaalista mediaa tehokkaasti

Miten hyödyntää sosiaalista mediaa tehokkaasti Tiedepuisto // Sähäkkä-hanke Miten hyödyntää sosiaalista mediaa tehokkaasti mainonta markkinointi rekrytointi Santeri Lanér, VTM Tietotekniikan ammattilainen vuodesta 1996 Yrittäjänä ja konsulttina vuodesta

Lisätiedot

KOOTuki-ryhmän viestinnästä ja yhteistyön tuesta. Pekka Linna,

KOOTuki-ryhmän viestinnästä ja yhteistyön tuesta. Pekka Linna, KOOTuki-ryhmän viestinnästä ja yhteistyön tuesta Pekka Linna, 10.11.2014 Sisältö 1. Strategia 2. Toimintatavat sidosryhmäviestinnässä 3. Kanavat 4. Yhteistyön tukeminen ja yhteisötuottaminen 5. Välineet

Lisätiedot

Inspiraatiota hankeviestintään! Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO

Inspiraatiota hankeviestintään! Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Inspiraatiota hankeviestintään! Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Sopimukselliset velvoitteet velvoite tiedottaa hankkeesta ja sen saamasta rahoituksesta tarkoituksenmukaisesti, avoimesti ja

Lisätiedot

Parhaat käytänteet asukasfoorumitoiminnassa. Suur-Leppävaaran asukasfoorumi Esko Uotila

Parhaat käytänteet asukasfoorumitoiminnassa. Suur-Leppävaaran asukasfoorumi Esko Uotila Parhaat käytänteet asukasfoorumitoiminnassa Suur-Leppävaaran asukasfoorumi Esko Uotila Asukasfoorumi on enemmän kuin yksi tilaisuus Asukasfoorumitoiminta edistää asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia

Lisätiedot

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalista mediaa kannattaa hyödyntää tiedottamisessa ja markkinoinnissa monipuolisesti. Somen avulla tieto tapahtumastanne voi

Lisätiedot

PoPSTer Viestintäsuunnitelma

PoPSTer Viestintäsuunnitelma PoPSTer Viestintäsuunnitelma Pvm Mitä tehty Kuka Missä käsitelty 21.3.2016 Suunnitelman luonnos Johanna PoPSTer 19.5.2016 Suunnitelman täydennys ja päivitys Johanna & Kirsi 1.6.2016 poliittinen ohjausryhmä

Lisätiedot

Palvelukokonaisuuksien ja ketjujen kehittämisverkosto

Palvelukokonaisuuksien ja ketjujen kehittämisverkosto Palvelukokonaisuuksien ja ketjujen kehittämisverkosto Verkoston tarkoitus, työskentelytavat ja THL-tiimi Työpaja 1, 17.4.2018 1 Juha Koivisto PKPK-verkoston tarkoitus PKPK-verkoston työskentely on osa

Lisätiedot

VAIKUTTAVA YMPÄRISTÖTUTKIMUS

VAIKUTTAVA YMPÄRISTÖTUTKIMUS VAIKUTTAVA YMPÄRISTÖTUTKIMUS Outi Silfverberg Ympäristötiedon foorumi Julkinen ja vaikuttava tiede YHYS Politiikkadialogi 2018 6.6.2018 MITÄ ON VAIKUTTAVA TIEDE? 1. Innovaatiotiede Tiedettä markkinoille

Lisätiedot

PoPSTer-hankkeen arviointikysely. Kooste tuloksista

PoPSTer-hankkeen arviointikysely. Kooste tuloksista PoPSTer-hankkeen arviointikysely Kooste tuloksista 13.2.2018 PoPSTer-hankkeen arviointikysely Vastausprosentti Kysely toteutettiin 10. 15.1.2018 Se lähetettiin 370 hankkeessa mukana olleelle henkilölle,

Lisätiedot

Valmisteluajan viestintä. POPmaakunta

Valmisteluajan viestintä. POPmaakunta Valmisteluajan viestintä Valtakunnalliset viestinnän periaatteet Maakuntahallinnosta tulee antaa selkeä kuvaus, mikä muuttuu ja miksi. Valmistelun ja toimeenpanon oltava mahdollisimman avointa Asioista

Lisätiedot

KRIISIVIESTINTÄ TAPAHTUMISSA TAPIO REINEKOSKI HYYN VIESTINTÄASIANTUNTIJA AALTO-YLIOPISTON VIESTINNÄN ERITYISASIANTUNTIJA 2017

KRIISIVIESTINTÄ TAPAHTUMISSA TAPIO REINEKOSKI HYYN VIESTINTÄASIANTUNTIJA AALTO-YLIOPISTON VIESTINNÄN ERITYISASIANTUNTIJA 2017 KRIISIVIESTINTÄ TAPAHTUMISSA TAPIO REINEKOSKI HYYN VIESTINTÄASIANTUNTIJA 2015 17 AALTO-YLIOPISTON VIESTINNÄN ERITYISASIANTUNTIJA 2017 VIIKON PROJEKTI KAHDESSA TUNNISSA PARAS TILAISUUS TEHDÄ MAINETYÖTÄ

Lisätiedot

Luonnostellaan ilmastoviestinnän suunnitelma. CHAMP II työpaja Tampere Pekka Salminen

Luonnostellaan ilmastoviestinnän suunnitelma. CHAMP II työpaja Tampere Pekka Salminen Luonnostellaan ilmastoviestinnän suunnitelma CHAMP II työpaja Tampere 4.5.2010 Pekka Salminen Ilmastoviestinnän suunnitelma Strategisessa ilmastoviestinnän suunnitelmassa voidaan mm. määritellä: Miksi

Lisätiedot

STRATEGIA JA TOIMINTASUUNNITELMA. Seinäjoen Yrittäjät ry

STRATEGIA JA TOIMINTASUUNNITELMA. Seinäjoen Yrittäjät ry STRATEGIA JA TOIMINTASUUNNITELMA Seinäjoen Yrittäjät ry 1 2 Strategia 2017 2020 (Strategiakausi 2015 2020 ) MISSIO = Perustehtävä Jäsenistöä tukeva Vahva paikallinen vaikuttaja Innostava jäsenyritysten

Lisätiedot

SEPA-MIGRAATIOPROJEKTI SUORAVELOITUS- VIESTINTÄ. SEPA-ydinryhmä 28.11.2012 Kristiina Siikala

SEPA-MIGRAATIOPROJEKTI SUORAVELOITUS- VIESTINTÄ. SEPA-ydinryhmä 28.11.2012 Kristiina Siikala SEPA-MIGRAATIOPROJEKTI SUORAVELOITUS- VIESTINTÄ SEPA-ydinryhmä 28.11.2012 Kristiina Siikala 1 SISÄLLYS Vuosi 2012 suoraveloitusviestinnässä Tehdyt toimenpiteet Suunnitelma viestinnän toimenpiteiksi vuonna

Lisätiedot

Tullin tietopalvelu - yhteinen vastuu oikean tiedon antamisesta

Tullin tietopalvelu - yhteinen vastuu oikean tiedon antamisesta Tullin tietopalvelu - yhteinen vastuu oikean tiedon antamisesta Johtaminen tänään. Viestintä ja tietopalvelu tullikuvan muovaajina. Miten minä tiiminvetäjänä ja esimiehenä edistän tietovälineiden aktiivista

Lisätiedot

Uusimaa-viikko. Uusmaalaisten oma toukokuinen tapahtumakimara, jota koordinoi Uudenmaan liitto

Uusimaa-viikko. Uusmaalaisten oma toukokuinen tapahtumakimara, jota koordinoi Uudenmaan liitto Uusimaa-viikko Uusmaalaisten oma toukokuinen tapahtumakimara, jota koordinoi Uudenmaan liitto Nostaa esille maakunnan hyväksi tehtävää työtä ja tekijöitä Yhdistää uusmaalaisia toimijoita vuosittain vaihtuvan

Lisätiedot

ENNAKOIVAA JA VAIKUTTAVAA ARVIOINTIA 2020 KANSALLISEN KOULUTUKSEN ARVIOINTIKESKUKSEN STRATEGIA

ENNAKOIVAA JA VAIKUTTAVAA ARVIOINTIA 2020 KANSALLISEN KOULUTUKSEN ARVIOINTIKESKUKSEN STRATEGIA ENNAKOIVAA JA VAIKUTTAVAA ARVIOINTIA 2020 KANSALLISEN KOULUTUKSEN ARVIOINTIKESKUKSEN STRATEGIA 02 04 05 06 08 09 12 Visio, tehtävä ja toiminta-ajatus Palvelulupaukset Strategiset tavoitteet Karvin tuloskortti

Lisätiedot

Workshop: Verkostot ja niiden merkitys sihteerin/assistentin työssä. 8.2.2010 Paasitorni

Workshop: Verkostot ja niiden merkitys sihteerin/assistentin työssä. 8.2.2010 Paasitorni Workshop: Verkostot ja niiden merkitys sihteerin/assistentin työssä 8.2.2010 Paasitorni Verkostot sihteerin ja assistentin työssä ammatilliset yhdistykset kollegat muissa yrityksissä henkilökohtaiset kontaktit

Lisätiedot

PÖRSSIYHTIÖIDEN VIESTINNÄLLISET ONGELMAT

PÖRSSIYHTIÖIDEN VIESTINNÄLLISET ONGELMAT PÖRSSIYHTIÖIDEN VIESTINNÄLLISET ONGELMAT JOHTAJUUSVIESTINNÄN TUTKIMUS 2019 #mediallistuminen Sidosryhmät odottavat yhtiön arvojen mukaisia tekoja hallitustasolta lähtien. Mediallistuminen on tullut jäädäkseen

Lisätiedot

Kalatalouden Markkinointiohjelma. Kalatalouden Innovaatiopäivät Tampere

Kalatalouden Markkinointiohjelma. Kalatalouden Innovaatiopäivät Tampere Kalatalouden Markkinointiohjelma Kalatalouden Innovaatiopäivät Tampere 9.-10.11.2017 Kalatalouden markkinointiohjelman tavoite Tavoite Kalatalouden markkinointiohjelma edistää EMKR toimintaohjelman 2014-2020

Lisätiedot

VIESTINTÄSUUNNITELMA

VIESTINTÄSUUNNITELMA VIESTINTÄSUUNNITELMA Hankekunnat Henkilöstö Asiakkaat Järjestöt AVI STM Aikuissosiaalityön eri toimijat THL Sosiaalialan osaamiskeskukset SOS II -HANKE SOS II Sosiaalisesti osalliseksi sosiaalityöllä hanke

Lisätiedot