(18) Palvelun tuottaja: Oy Matkahuolto Ab (Jäljempänä myös Matkahuolto) PL Helsinki.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "25.10.2010 1(18) Palvelun tuottaja: Oy Matkahuolto Ab (Jäljempänä myös Matkahuolto) PL 111 00201 Helsinki. juha-pekka.soinola@matkahuolto."

Transkriptio

1 (18) PALVELUSOPIMUS 1 SOPIJAPUOLET Palvelun tuottaja: Oy Matkahuolto Ab (Jäljempänä myös Matkahuolto) PL Helsinki Yhteyshenkilö: Juha-Pekka Soinola Puhelin: Sähköposti: juha-pekka.soinola@matkahuolto.fi Kunta: nimi osoite Yhteyshenkilö: Puhelin: Sähköposti: 2 SOPIMUKSEN TARKOITUS Palvelun tuottaja toimittaa tämän palvelusopimuksen perusteella kunnan ja toimivaltaisen viranomaisen yhteistyösopimuksessa sekä siirtymäajan liikennöintisopimuksessa ja sen lisäasiakirjassa tarkoitettuja lipputuotteita ( Lipputuotteet ) koskevan kokonaispalvelun. Kokonaispalvelun sisältö on kuvattu tämän palvelusopimuksen liitteinä olevissa palvelukuvauksissa. Tämä palvelusopimus liittyy seuraavaan yhteistyösopimukseen ja koskee seuraavaa Lipputuotetta: Yhteistyösopimus: [osapuolet, voimaantulopäivä] Lipputuote: Itä-Uudenmaan seutulippu. Kustakin Lipputuotteesta tehdään erillinen palvelusopimus. Tämän palvelusopimuksen kohteena olevan Lipputuotteen ominaisuudet on kuvattu liitteessä 1. Tässä palvelusopimuksessa asiakkaalla tarkoitetaan henkilöä, jolla voi tämän palvelusopimuksen mukaisesti olla Lipputuotteen käyttöoikeus.

2 (18) 3 PALVELUN SISÄLTÖ Tämän palvelusopimuksen mukainen kokonaispalvelu koostuu Lipputuotteen hankintapalvelusta, hallinnointipalvelusta, markkinointipalvelusta, myyntipalvelusta ja erikseen sovittavista lisäpalveluista. 3.1 MATKAKORTTIEN HANKINTAPALVELU Palvelun tuottaja hankkii Lipputuotteen alustoina käytettävät valtakunnalliset matkakortit. Alustan tekniset ja muut perusominaisuudet on määritelty hankintapalvelun palvelukuvauksessa, liite 2. Palvelun tuottaja vastaa perusominaisuuksien mukaisen alustan hankinnasta ja kustannuksista. Kunta voi tilata alustaan lisäominaisuuksia, jotka määritellään palvelukuvauksessa. Kunta vastaa lisäominaisuuksien kustannuksista. Ellei muusta ole sovittu, sovelletaan lisäominaisuuksien tilaamisessa palvelun tuottajan voimassaolevaa hinnastoa. 3.2 LIPPUTUOTTEEN HALLINNOINTIPALVELU Palvelun tuottaja vastaa Lipputuotteen perustamisesta Lippusopimuksen mukaisilla tiedoilla; lipputuoteparametrien jakelusta myyntipisteisiin ja kunnan ilmoittamille liikenteenharjoittajille, joiden kanssa Matkahuolto on sopimussuhteessa ( Liikenteenharjoittaja ); hallinnointipalveluun tarvittavien ohjelmistojen ja laitteiden hankinnasta; lipputuotteen hallinnointiin ja selvittämiseen tarvittavien tietojen kokoamisesta ja tarpeellisesta raportoinnista; ja maksuosuuksien laskutuksesta. Hallinnointipalvelun palvelukuvaus on liitteessä LIPPUTUOTTEEN TIEDOTTAMIS- JA MARKKINOINTIPALVELU Palvelun tuottaja vastaa Lipputuotteen tiedottamisesta ja markkinoinnista liitteenä 4 olevan palvelukuvauksen mukaisesti. Tiedottamisen ja markkinoinnin kustannuksista vastaa kunta ja Liikenteenharjoittajat joukkoliikennetyöryhmässä sovitulla tavalla. 3.4 LIPPUTUOTTEEN MYYNTIPALVELU Lipputuotteen myynnissä noudatetaan palvelun tuottajan kulloinkin voimassa olevia yleisiä matkaehtoja, määräyksiä ja taksoja.

3 (18) 3.5 LISÄPALVELUT Myyntipalvelun palvelukuvaus ja siihen liittyvät ehdot, määräykset ja lomakkeet ovat liitteissä 5-7. Kunta ja palvelun tuottaja voivat sopia myös muiden kuin edellä kohdissa tarkoitettujen palveluiden tuottamisesta ( Lisäpalvelut ). Lisäpalvelusta ja sen hinnoittelusta laaditaan ennen palvelun aloittamista erillinen palvelukuvaus, joka liitetään tähän palvelusopimukseen, liite 8. 4 KUNNAN TEHTÄVÄT 5 PALVELUMAKSU Kunta tilaa tällä palvelusopimuksella kohdan 3 mukaisen kokonaispalvelun palvelun tuottajalta. Kunta vastaa: matkustusta, myyntiä ja muiden kohdan 3 mukaisten palveluiden tuottamista varten tarvittavien tietojen toimittamisesta palvelun tuottajalle liitteessä 1 ( Lipputuotteen määrittelyliite ) tarkoitetuin tavoin; tämän palvelusopimuksen mukaisen Lipputuotteen määrittelyn yhteensopivuudesta toimivaltaisen viranomaisen ja kunnan välisen yhteistyösopimuksen kanssa; tähän liittyen kunta vastaa kohdassa 6.1 sovituin tavoin sellaisten yhteistyösopimuksen muutosten ilmoittamisesta Matkahuollolle, jotka voivat vaikuttaa Lipputuotteeseen tai tämän palvelusopimuksen osapuolten muihin oikeuksiin tai velvollisuuksiin; kohdan 5 mukaisen Liikenteenharjoittajien yhteisvastuullisen maksuvelvollisuuden toteuttamisesta kuntaa ja Liikenteenharjoittajia velvoittavalla tavalla; Lipputuotteen muista kuin kohdassa 3.3. tarkoitetuista markkinointi- ja tiedotuskampanjoista yksin tai yhdessä Liikenteenharjoittajien kanssa; lisäasiakirjan mukaisen Lipputuotteen korvauksen maksamisesta palvelun tuottajalle Palvelun tuottajalla on oikeus palvelumaksuun, jonka maksamisesta vastaavat yhteisvastuullisesti Lipputuotteen piirissä olevat Liikenteenharjoittajat. Palvelun tuottaja pidättää palvelumaksun näille Liikenteenharjoittajille tekemänsä tilityksen yhteydessä. Palvelun tuottaja vastaa kokonaispalvelun tai palvelun yksittäisten osien hinnoittelusta ja hintojen ilmoittamisesta Lipputuotteen piirissä oleville Liikenteenharjoittajille. Palvelun tuottajalla ei ole tämän palvelusopimuksen perusteella tai muuten suhteessa kuntaan laajempia raportointi- tai ilmoitusvelvollisuuksia kuin mitä palvelun tuottajaa velvoittavasta lainsäädännöstä johtuu.

4 (18) 6 MUUT EHDOT 6.1 Sopimusmuutokset Tämän palvelusopimuksen muutokset on tehtävä kirjallisesti ja molempien osapuolten hyväksymänä. Jos kunnan ja toimivaltaisen viranomaisen väliseen yhteistyösopimukseen tehdään muutoksia, joiden johdosta tätä palvelusopimusta voi olla tarpeen muuttaa, kunta ilmoittaa siitä palvelun tuottajalle kirjallisesti Elleivät osapuolet kirjallisesti toisin sovi, tällaiset muutokset tulevat voimaan aikaisintaan toisen ilmoituksen tekemistä seuraavan kalenterikuukauden alusta lukien, kun ilmoitus on tehty kalenterikuukauden 15. päivään mennessä, ja muussa tapauksessa kolmannen ilmoituksen tekemistä seuraavan kalenterikuukauden alusta lukien. Edellä tässä kohdassa 6.1 tarkoitettuina sopimusmuutoksina pidetään kaikissa tapauksissa Lipputuotteen muutoksia, mukaan lukien muutoksia jotka vaikuttavat Lipputuotteen hintaan, voimassaoloon, voimassaoloalueeseen tai muihin ominaisuuksiin. Sama koskee kaikkia muita yhteistyösopimuksen muutoksia, jotka voivat vaikuttaa tämän palvelusopimuksen mukaisten palveluiden sisältöön. Kun kunta on ilmoittanut edellä sovitun mukaisesti palvelun tuottajalle yhteistyösopimuksen muutoksista, palvelun tuottaja ja kunta sitoutuvat neuvottelemaan tähän palvelusopimukseen mahdollisesti tarvittavista muutoksista. Tätä palvelusopimusta sovelletaan muuttamattomana siihen asti kuin muutoksista on sovittu osapuolten kesken edellä tässä kohdassa 6.1 tarkoitetuin tavoin. Mitä edellä on sanottu muutoksista, koske myös yhteistyösopimuksen voimassaoloa. Mitä edellä tässä kohdassa 6.1 on sovittu kunnan ja toimivaltaisen viranomaisen välisen yhteistyösopimuksesta, sovelletaan myös muihin tämän palvelusopimuksen voimassa ollessa kunnan ja kolmannen osapuolen välillä tehtyihin sopimuksiin, jotka voivat vaikuttaa Lipputuotteen määrittelyyn tai tämän palvelusopimuksen mukaisiin kunnan tai Matkahuollon muihin oikeuksiin tai velvollisuuksiin. 6.2 Osapuolten vastuut Osapuolet eivät tämän palvelusopimuksen perusteella vastaa toiselle osapuolelle aiheutuneista välillisistä tai epäsuorista vahingoista eivätkä mistään kolmansille aiheutuvista vahingoista. Palvelun tuottajan vastuu välittömistä vahingoista tämän sopimuksen perusteella on rajattu kokonaismäärään, joka vastaa palvelun tuottajan Lipputuotteen perusteella saamia palvelumaksuja 12 kuukauden ajalta ennen vahingon syntymistä. Palvelun tuottaja ei vastaa Liikenteenharjoittajien toiminnasta tai siitä, että Liikenteenharjoittajien toiminta on siirtymäajan liikennöintisopimuksen, sen lisäasiakirjan tai muiden Liikenteenharjoittajaa velvoittavien sopimusten mukaista. Osapuolet toteavat erityisesti, että palvelun tuottajalla ei ole mahdollisuutta valvoa Lipputuotteen käyttöä Liikenteenharjoittajien toiminnassa tai estää Lipputuotteen väärinkäytöksiä. Jos Lipputuotetta käytetään sellaisten Liikenteenharjoittajien toi-

5 (18) mesta joilla ei ole siihen oikeutta, tai jos Lipputuotetta käytetään muuten väärin, kunta vastaa palvelun tuottajalle tällaisista väärinkäytöksistä aiheutuvista vahingoista ja kustannuksista. Tämä vastuu on voimassa kaikissa Lipputuotetta koskevissa tapauksissa matkustusmääristä tai matkojen pituuksista riippumatta. 6.3 Sopimuksen voimassaolo Tämä sopimus tulee voimaan, kun osapuolet ovat sen allekirjoittaneet ja on voimassa kolmen (3) kuukauden irtisanomisajoin. Irtisanomisaika lasketaan irtisanomista seuraavan kalenterikuukauden alusta. Irtisanominen on tehtävä kirjallisesti. Lipputuotetta voidaan myydä asiakkaille palvelusopimuksen päättymiseen saakka. Asiakas voi käyttää Lipputuotteen matkustusoikeuden loppuun saakka. Kunta vastaa Lipputuotteen mukaisen korvauksen maksamisesta palvelun tuottajalle Lipputuotteen voimassaolon loppuun saakka. Jos palvelusopimus päättyy kunnan toimesta, on palvelun tuottajalla oikeus saada hyvitys kustannuseristä, jotka on mainittu hyvitettävinä tämän palvelusopimuksen liitteenä olevissa palvelukuvauksissa. Hyvitys erääntyy maksettavaksi palvelusopimuksen päättyessä. Osapuolet toteavat, että tällaisia sopimuksen päättyessä maksettavia hyvityseriä ovat palvelukuvauksen merkinnästä riippumatta erikoispainettujen matkakorttien arvo. Jos tämän palvelusopimuksen kohdassa 2 tarkoitettu toimivaltaisen viranomaisen ja kunnan välinen yhteistyösopimus päättyy, kummalla tahansa osapuolella on oikeus irtisanoa tämä palvelusopimus päättymään samanaikaisesti. Selvyyden vuoksi osapuolet toteavat, että palvelun tuottajan tämän palvelusopimuksen mukaiset velvoitteet koskevat vain Liikenteenharjoittajia, joiden kanssa palvelun tuottaja on sopimussuhteessa. 6.4 Sopimuksen siirtäminen 6.5 Salassapito Sopijapuolella ei ole oikeutta siirtää tätä sopimusta ilman toisen osapuolen kirjallista etukäteistä suostumusta. Palvelun tuottajalla on kuitenkin oikeus siirtää sopimus koko liiketoimintansa tai tämän palvelusopimuksen mukaisen liiketoimintansa osan luovutuksen yhteydessä. Osapuolet sitoutuvat pitämään tämän palvelusopimuksen perusteella tietoonsa saamansa toisen osapuolen liikesalaisuudet ja muut luottamukselliset tiedot salassa kolmansilta osapuolilta ja käyttämään niitä vain tämän palvelusopimuksen mukaisten velvollissuksiensa täyttämiseen. Tällä ei rajoiteta osapuolten pakottavaan lainsäädäntöön perustuvaa salassapito- tai tiedonantovelvollisuutta.

6 (18) 6.6 Erimielisyydet Sopimuksesta mahdollisesti johtuvat erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan osapuolten välisin neuvotteluin. Tarvittaessa erimielisyydet ratkaisee toimivaltaisen viranomaisen toimipaikan käräjäoikeus. 7 ALLEKIRJOITUKSET Tätä sopimusta on tehty kaksi samansisältöistä kappaletta, yksi kummallekin sopijapuolelle. [paikka]..20[ ] Kunta [nimi ja asema] [nimi ja asema] Helsingissä..20[ ] Oy Matkahuolto Ab [nimi ja asema] LIITTEET 1. Lipputuotteen määrittelyliite 2. Palvelukuvaukset matkakorttien hankintapalvelusta 3. Palvelukuvaus lipputuotteen hallinnoinnista 4. Palvelukuvaus lipputuotteen tiedottamisesta ja markkinoinnista 5. Matkapalveluiden yleiset matkaehdot 6. Matkapalveluiden tuote- ja palveluhinnasto 7. Lipputuotteen myyntitosite 8. Palvelukuvaus lisäpalveluista

7 (18) LIITE 1 LIPPUTUOTTEEN MÄÄRITTELYLIITE (kopio yhteistyösopimuksen lippujärjestelmän kuvauksesta) 1: Alueellinen ulottuvuus (lipun kelpoisuusalue) Itä-Uudenmaan seutulipun kelpoisuusalueeseen kuuluvat Askolan, Lapinjärven, Loviisan, Mäntsälän, Myrskylän, Pornaisen, Porvoon, Pukkilan ja Sipoon kunnat. 2: Liikenteellinen ulottuvuus Yhteistyösopimuksen kohdassa 2. on kerrottu ne liikenteet, joissa Itä-Uudenmaan seutulippu käy maksuvälineenä. 3: Lippujärjestelmä 3.1 Korttityyppi Seutulippuna käytetään joukkoliikenteen valtionavustuksista annetun asetuksen (275/2010) 5 :n 1 mom. 3 kohdan mukaista älykorttia, joka tukee elektronisten maksujärjestelmien avoimuutta ja yhteensopivuutta. Seutulipun ulkoasusta päättävät kunnat Käyttöoikeus Seutulipun käyttöoikeus on henkilökohtainen ja kuuluu sille, jonka nimiin lippu on lunastettu (kortin haltija). Seutulippua myydään vain kohdassa 1 lueteltujen kuntien asukkaille lukuun ottamatta Lapinjärven kunnan asukkaita. Seutulippua ei myydä kunnan tukemaksi koulumatkalipuksi, eikä toisen asteen opiskelijoille, joiden opiskelumatkaa KELA tukee. Myös muut erityistä tukea saavat asiakasryhmät voidaan sulkea kunnan päätöksellä pois Matkustusoikeus ja lipun voimassaolo Seutulippuun voi ostaa matkustusoikeutta 30 vuorokauden erissä. Seutulipussa voi olla ostettuna yhteensä enintään 59 vuorokautta. Matkustusoikeus oikeuttaa seutuliikenteessä rajattomaan määrään matkoja. Seutulippu on voimassa sen ajan kun lippuun on ostettu matkustusoikeutta. Seutulippua perustettaessa lipun voimassaoloaika on perustamispäivä lisättynä 30 vuorokaudella. Milloin lisämatkustusoikeutta ostetaan lipun voimassaoloaikana, pidennetään voimassaoloaikaa ostetun matkustusoikeuden verran.

8 (18) Mikäli lipun aikaisempi voimassaoloaika on päättynyt ennen lisämatkustusoikeuden ostamista, uusi voimassaoloaika alkaa lisämatkustusoikeuden ostopäivästä. 3.4 Erilliset lisät Seutulipun käyttäjiltä voidaan periä erillisiä maksuja, kuten esimerkiksi pikavuoro- tai yövuorolisä tai maksu lastenvaunujen kuljettamisesta. 4: Laitteisto Liikenteenharjoittaja hankkii kustannuksellaan liikenteessä käyttämiinsä kulkuneuvoihin seutulippujärjestelmän edellyttämät kortin lukemiseen ja lataamiseen tarvittavat laitteet ja ohjelmistot. Näiden tulee olla sopivat ainakin kontaktillisen kortin lukemiseen. Liikenteenharjoittaja vastaa siitä, että hänen seutulippujärjestelmässä käyttämänsä laitteet ja ohjelmistot toimivat virheettömästi. 5: Seutulipun lunastaminen 5.1 Kortin tilaaminen ja lunastaminen Asiakas voi ostaa seutulippujärjestelmässä käytettävän älykortin myyntipisteestä, joista päätetään alueellisessa joukkoliikennetyöryhmässä. Osassa myyntipisteitä kortteja ei heti voida alustaa käyttökuntoon, vaan kortti täytyy tilata. Tilaamisen/Ostamisen yhteydessä asiakkaalle annetaan kortin ja lipun käyttöä ja säilyttämistä koskevat kirjalliset ohjeet ja lomake, johon hän merkitsee nimensä, syntymäaikansa ja kotikuntansa. Asiakkaan henkilöllisyys tarkistetaan kortin ostamisen yhteydessä. Tilattu kortti toimitetaan seutulipun perustamisen jälkeen samaan myyntipisteeseen, josta ostaja lunastaa sen. Myyjä merkitsee kortin nimikenttään ostajan nimen ja syntymävuoden kaksi viimeistä numeroa. Kortti on asiakkaalle maksullinen. Korttien myynnissä noudatetaan kulloinkin voimassa olevia seutulipun selvittäjän määräyksiä Matkustusoikeuden ostaminen Kortin lunastamisen yhteydessä seutulipun ostajan tulee ostaa seutulippuun matkustusoikeutta vähintään 30 vuorokautta. Asiakas voi ostaa seutulippuunsa lisää matkustusoikeutta tilauspisteistä tai kulkuneuvoista, joissa on latauksen mahdollistavat laitteet. 6. Seutulipun käyttö 6.1 Kortin vaurioituminen Mikäli älykortissa ilmenee tekninen vika tai se on muutoin vioittunut, ja tämän voidaan katsoa johtuvan ostajasta riippumattomasta syystä, on asiakas oikeutettu saamaan uuden kortin korvauksetta. Kortin teknisen iän päätyttyä asiakas lunastaa uuden kortin. Mikäli seutulipun ostaja vaihtaa vaurioituneen kortin uuteen, hänelle hyvitetään palautushetkellä seutulipussa voimassa ollut käyttämätön matkustusoikeus.

9 (18) 6.2. Seutulipun ostajan kotikunnan vaihtuminen Mikäli seutulipun ostajan kotikunta vaihtuu, hänellä on oikeus käyttää tätä ennen seutulippuun ostamansa matkustusoikeus loppuun. Tämän jälkeen kortti tulee palauttaa myyntipisteeseen Kortin kadottaminen Mikäli seutulipun ostaja kadottaa korttinsa, hänen tulee ilmoittaa siitä myyntipisteeseen. Asiakkaalle ei korvata käyttämätöntä matkustusoikeutta, eikä matkakorttia. 6.4 Matkan pituuden määrittäminen Autonkuljettaja rekisteröi matkan pituutta koskevan tiedon lukijalaitteelle, ellei kortille ole tallennettu perusmatkaa. 6.5 Lipun käytön valvonta Liikenteenharjoittajan tulee valvoa, ettei seutulippua käytetä vastoin tämän sopimuksen määräyksiä. Mikäli seutulippua käytetään vastoin tämän sopimuksen määräyksiä ja lipun käyttöä koskevia ohjeita, liikenteenharjoittajan edustajalla on oikeus ottaa kortti haltuunsa. Haltuun otettu kortti toimitetaan välittömästi selvittäjälle. Mikäli väärinkäytökseen syyllistyy henkilö, joka ei ole kortin oikea haltija, kortti toimitetaan selvittäjälle. Mikäli kortin oikea haltija syyllistyy väärinkäytökseen, hänellä ei ole oikeutta saada hyvitystä lipussa olevasta käyttämättömästä matkustusoikeudesta. Kunnilla ja ELYllä on oikeus tutustua ja saada käyttöönsä seutulippujärjestelmän selvitykseen ja rahanjakoon liittyvät tiedot. Asiakkaiden kotikunnan tarkistamiseksi selvittäjä toimittaa kunnille tarvittavat tiedot seutulippujen myynnistä. 6.6 Lipun käytön estyminen Mikäli liikennöinti estyy lakon, työsulun tai muun niihin verrattavan työtaistelutoimenpiteen tai ylivoimaisen esteen johdosta, eikä seutulipun haltija voi käyttää matkustusoikeutta, tämän mahdollisesta hyvittämisestä sovitaan tilannekohtaisesti erikseen.

10 (18) LIITE 2 PALVELUKUVAUS MATKAKORTTIEN HANKINTAPALVELUSTA Käytettävät matkakortit Sopimuksen tarkoittamat matkakortit ja lipputuotteet ovat valtakunnalliseen joukkoliikenteeseen tarkoitettuja Matkahuollon matkakortteja sekä matkakorteille ladattavia lipputuotteita. Matkakorttien painatus Matkakortit on numeroitu ja niihin on esipainettu Matkahuollon vakioteksti. Esipainettu vakioteksti sisältää matkakortin käyttöön ja säilyttämiseen liittyviä ohjeita. Numeroidut ja esipainetut matkakortit ovat sellaisenaan valmiita alustettaviksi kunnan päättämin ominaisuuksin. Numerointi ja esipainatus sisältyvät matkakortin hintaan. Matkakortteihin voidaan tehdä kunnan niin halutessa Matkahuollon vakiotekstistä poikkeava kunnan oma painatus. Painatuksen määrittelee kunta yhdessä Matkahuollon kanssa. Uudella painatuksella varustettujen matkakorttien toimitusaika on kaksi kuukautta siitä, kun Matkahuolto on saanut kunnalta painokelpoisen aineiston. Kunnan oman painatuksen kustannuksista vastaa kunta.

11 (18) LIITE 3 PALVELUKUVAUS LIPPUTUOTTEEN HALLINNOINNISTA Matkahuolto perustaa lipputuotteet järjestelmäänsä liitteen 1 mukaisen määrittelyliitteen mukaisesti. Matkahuolto toimii Matkahuollon kanssa sopimussuhteessa olevien Liikenteenharjoittajien valtuuttamana selvittäjänä ja laskuttaa korvaukset kunnalta kuukausittain. Lipputuotteiden selvittämisessä ja muussa hallinnoinnissa otetaan huomioon osapuolten tiedossa olevat kunnan ja toimivaltaisen viranomaisen yhteistyösopimuksen sekä siirtymäajan liikennöintisopimuksen määräykset. Matkahuolto vastaa lipputuoteparametrien jakelusta myyntipisteisiin ja kunnan ilmoittamille Liikenteenharjoittajille. Matkahuolto vastaa omien asemiensa ja asiamiespisteidensä lipunmyyntiin tarvittavien ohjelmistojen ja laitteiden kehittämisestä ja toiminnasta. Asiamiesten osalta noudatetaan Matkahuollon asiamiessopimuksen sopimusehtoja. Liikenteenharjoittajan rahastuslaitteissa oleva Matkahuollon matkakorttijärjestelmään liittyvä aineisto toimitetaan suoraan Matkahuoltoon. Matkahuollolle toimitettavien matkustus- ja myyntiaineistojen toimitusaikataulu, sisältö ja muoto noudattavat Matkahuollon Liikenteenharjoittajalle antamia määrityksiä. Matkahuolto ei tilitä Liikenteenharjoittajalle Matkahuollon sulkulistalla olleista matkakorteista syntyviä matkustustapahtumia. Matkahuolto laskuttaa asiakkaiden myyntitulojen ylimenevän osuuden ja lipputuotteen kokonaisarvon erotuksen (sarjaliput ja kiinteän tuen liput) tai Liikenteenharjoittajan matkustuksen arvon erotuksen (liukuvan tuen liput) kunnalta. Matkahuolto laatii tarvittavat lipputuotteen raportit. Matkahuolto toimittaa kunnalle kuukausittain korvauksen laskuttamisen yhteydessä raportin, josta ilmenee kunnan vastuulla olevien lippujen osalta: 1) myytyjen lippujen määrä, 2) tehdyt matkat ja matkojen keskipituudet Liikenteenharjoittajittain, 3) kunnan maksuosuudet Matkahuolto toimittaa lisäksi kuukausittain kullekin kunnalle kuuluvat myyntitositteet kuntalaisuuden tarkistamista varten.

12 (18) Matkahuolto laskuttaa kalenterikuukauden aikana kertyneiden matkustus- ja myyntitietojen mukaisen korvauksen jokaisen kuukauden 4. päivään mennessä 14 päivän maksuajalla laskun päivämäärästä. Laskun ja sen liitteiden huomautusaika on 7 päivää. Mikäli Matkahuolto ei saa kalenterikuukauden matkustus- tai myyntitietoja lipunmyyjiltä tai Liikenteenharjoittajilta ajoissa, Matkahuolto sisällyttää maksuosuuteen vaikuttavat tiedot seuraavan kuukauden laskutukseen. Matkahuolto ei kuitenkaan laskuta neljä (4) kuukautta vanhempia matkustus- ja lataustapahtumia.

13 (18) LIITE 4 PALVELUKUVAUS LIPPUTUOTTEEN TIEDOTTAMISESTA JA MARKKINOINNIS- TA Matkahuolto vastaa lipputuotteisiin liittyvästä tiedottamisesta omissa myyntipisteissään ja internetsivuillaan lipputuotteille varatuilla alasivuilla. Kunta vastaa lipputuotteisiin liittyvästä tiedottamisesta omissa kanavissaan, esimerkiksi kunnan internetsivuilla. Mahdollisten muutosten tiedottamisesta sovitaan erikseen sopijaosapuolten kesken hyvissä ajoin ennen muutoksen voimaantuloa. Kunta vastaa lipputuotteisiin liittyvistä markkinointi- ja tiedotuskampanjoista, niiden kustannuksista erillisessä työryhmässä kunnan ja Liikenteenharjoittajien sopimalla kustannusjaolla. Kunnan niin halutessaan Matkahuolto voi koordinoida erillisiä markkinointi- ja tiedotuskampanjoita ja niiden maksuliikennettä. Matkahuolto veloittaa kampanjoihin budjetoidun kustannuksen etukäteen kultakin osapuolelta sovitun kustannusjaon mukaisesti. Mikäli etukäteismaksu on suurempi kuin toteutunut kampanja, palauttaa Matkahuolto maksut osapuolille ennakkoon sovitun kustannusjaon mukaisesti.

14 LIITE 5 MATKAPALVELUIDEN YLEISET MATKAEHDOT (18)

15 (18) LIITE 6 MATKAPALVELUIDEN TUOTE- JA PALVELUHINNASTO Matkakortti (sis. alv.) 6,50 Korttikotelo (sis. alv.) 0,80 - Matkakortin oston yhteydessä veloituksetta Palvelumaksu (sis. alv.) 6,00 - Esim. takaisinlunastus tai - kirjallinen todistus hinnoista/aikatauluista esim. verottajalle Toimivan kortin tutkinta (sis. alv.) 2,00 Kadonneen, varastetun tai rikotun kortin tutkinta (sis. alv.) 20,00 Matkahuoltoon palautetun kadonneen kortin palautus asiakkaalle ellei kortista ole tehty kortin tutkintapyyntöä ja sitä ei ole asetettu sulkulistalle (sis. alv.) 20,00 Väärinkäytetyn matkakortin palautus asiakkaalle ellei kortista ole tehty kortin tutkintapyyntöä ja sitä ei ole asetettu sulkulistalle (sis. alv.) 20,00 Aikataulujen selvitystyö ja kirjalliset raportit (ilman alv) Maksujärjestelmien erillistyöt (ilman alv) 90 /h 90 /h Laskutuspalvelumaksu (sis. alv.) 6,00 Matkakorttien painatushinnasto (hinnat ialv) Oman designin painatus matkakortin taustapuolelle: Vähimmäistilausmäärä 100 kpl. Hinta sisältää taustatulostuksen, numeroinnin ja allekirjoituspaneelin. Toimitusaika: uudet designit 4 viikkoa, lisätilaukset 3 viikkoa. 1-väri 2-väri 4-väri toimitusmaksu 0,50 /kpl 0,80 /kpl 2,20 /kpl 40,00 Oman designin painatus blancon matkakortin taustapuolelle: Vähimmäistilausmäärä 500 kpl. Hinta sisältää tulostuksen etu- ja taustapuolelle, numeroinnin ja allekirjoituspaneelin. Toimitusaika: uudet designit 5 viikkoa, lisätilaukset 4 viikkoa. 4-väri toimitusmaksu 3,90 /kpl 40,00

16 (18) Oman designin painatus Gemalto Oy:n tehdastilauksena: Vähimmäistilausmäärä 3000 kpl. Hinta sisältää tulostuksen etu- ja taustapuolelle, numeroinnin ja allekirjoituspaneelin. Toimitusaika: uudet designit 12 viikkoa, lisätilaukset 10 viikkoa. kpl 4-väri toimitusmaksu ,90 /kpl 40, ,50 /kpl 40,00

17 (18) LIITE 7 LIPPUTUOTTEEN MYYNTITOSITE PORVOON SEUTULIPUN MYYNTITOSITE Korttinumero F Etäkortti Asiakastiedot Kotikunta Nimi Osoite Puhelinnumero Syntymäaika Henkilöllisyys todettu Ajokortti Henkilöllisyystodistus Passi Muu todistus, mikä: Askola Mäntsälä Pukkila Liljendal Pernaja Ruotsinpyhtää Loviisa Pornainen Sipoo Myrskylä Porvoo Leima Seutulipun käyttöehdot Kortin käyttäjän tulee noudattaa seuraavia seutulipun ja matkakortin käyttöä ja säilyttämistä koskevia ohjeita. Seutulipun käyttöoikeus on henkilökohtainen. Lipun käyttäjän tulee varautua todistamaan henkilöllisyytensä seutulippua ostaessaan ja käyttäessään. Seutulippuun voi ostaa matkustusoikeutta 30 vuorokauden erissä, kuitenkin siten että kortilla on kerrallaan enintään 59 vuorokautta matkustusoikeutta jäljellä. Seutulipulla voi tehdä lipun voimassaoloaikana rajattoman määrän matkoja seutulippualueen paikallis- ja seutuliikenteessä. Lipputuotteen perustamisen yhteydessä lipun voimassaoloaika on perustamispäivä lisättynä 30 vuorokaudella. Sen jälkeen, kun lisämatkustusoikeutta ostetaan lipun voimassaoloaikana, voimassaoloaika pidentyy ostetun matkustusoikeuden verran. Seutulipun käyttäjältä voidaan periä erillisiä maksuja, kuten esimerkiksi pikavuoro- tai yölisä tai maksu lastenvaunujen kuljettamisesta. Seutulipun voimassaoloajan voi tarkistaa ja lippuun voi ostaa lisämatkustusoikeutta myyntipisteissä ja busseissa. Seutulippua ei hyvitetä. Seutulipun hyvitys on mahdollinen ainoastaan seuraavissa tapauksissa: - Lakon aikana, jos lippua ei ole voitu käyttää ollenkaan. - Yli kahden viikon sairaustapauksissa lääkärintodistusta vastaan, jos seutulippua ei ole käytetty sairausaikana. - Jos seutulippu katoaa tai varastetaan, voidaan seutulipun tapahtumat asiakkaan pyynnöstä selvittää. Asiakkaan tulee todistaa henkilöllisyytensä tutkintapyynnön tehdessään. Kadonneen tai varastetun seutulipun tutkinnasta peritään kulloinkin voimassaoleva palvelumaksu tutkintalomakkeen jättöhetkellä. Matkakortilla jäljellä olevan seutulipun matkustusoikeuden arvo hyvitetään asiakkaalle. Mikäli asiakkaan kotikunta tai perusmatka muuttuu on hänellä oikeus käyttää tätä ennen ostamansa matkustusoikeus loppuun. Tämän jälkeen asiakkaan tulee käydä myyntipisteessä vaihtamassa kortin sisältötietoihin tallennetut matka- ja kuntatiedot uuden tilanteen mukaisiksi. Mahdolliset kuntien tekemät lipun hintaa koskevat päätökset saattavat myös edellyttää myyntipisteessä lippuun tehtäviä muutoksia. Jos seutulippua käytetään vastoin edellä annettuja ohjeita, voidaan oikeus seutulippuun evätä tai ottaa kortti pois. Seutulipun väärinkäytöstä voidaan periä lainmukainen tarkastusmaksu. Matkakortin käyttöehdot Seutulippu ladataan Matkahuollon matkakortille, joka on maksullinen. Matkakorttia voidaan käyttää enintään vuotta, jonka jälkeen asiakkaan on hankittava uusi matkakortti. Korttimaksua ei palauteta. Matkakorttia on säilytettävä huolellisesti mieluiten omassa kotelossaan ja aina siten, ettei se joudu alttiiksi likaantumiselle, naarmuuntumiselle tai taittamiselle. Mikäli matkakortissa ilmenee asiakkaasta riippumaton tekninen vika ja asiakas ostaa uuden tuotteen, hän saa tilalle uuden matkakortin. Edellä mainitusta syystä vioittuneelle kortille mahdollisesti jäänyt käyttämättömän matkustusoikeuden arvo hyvitetään. Matkakortille ladataan aina kokonainen lipputuote, myös vaihdettaessa vioittunut matkakortti uuteen. Päiväys ja allekirjoitus Perusmatka ja matkareitti (myyntipiste täyttää) Hyväksyn yllä olevat käyttöehdot ja sitoudun noudattamaan niitä Paikka ja aika Tietojani saa käyttää joukkoliikenteestä tiedottamiseen Matkareitti / yksi suunta Perusmatka km Allekirjoitus Perusmatka on matkustajan pääsääntöisesti tekemän matkan pituus. Jos asiakkaan perusmatka sisältää vaihtoyhteyden, on pääsääntöinen vaihtopaikka ilmoitettava matkareitin yhteydessä. Perusmatkatiedoilla ei ole vaikutusta asiakashintaan. Vaihtopaikka Tallennettu km Lisätiedot: matkahuolto.fi

18 LIITE 8 PALVELUKUVAUS LISÄPALVELUISTA (18)

Lipputuotteet ja asiakashinnat

Lipputuotteet ja asiakashinnat Lipputuotteet ja asiakashinnat Liikenteessä noudatetaan seuraavia lippu- ja maksujärjestelmää koskevia periaatteita, ellei yksittäisissä ostokohteissa ole toisin määrätty: 1) Kaikissa autoissa tulee voida

Lisätiedot

Palvelun tuottaja: Oy Matkahuolto Ab (jäljempänä Matkahuolto) PL Helsinki. Jukka Ylitalo, liiketoimintapäällikkö. Lappeenrannan kaupunki

Palvelun tuottaja: Oy Matkahuolto Ab (jäljempänä Matkahuolto) PL Helsinki. Jukka Ylitalo, liiketoimintapäällikkö. Lappeenrannan kaupunki PALVELUSOPIMUS LIPPUJÄRJESTELMÄN TUOTTAMISESTA 1 SOPIJAPUOLET Palvelun tuottaja: Oy Matkahuolto Ab (jäljempänä Matkahuolto) PL 111 00201 Helsinki Yhteyshenkilö: Puhelin: Sähköposti: Jukka Ylitalo, liiketoimintapäällikkö

Lisätiedot

Yhteistyösopimus (ELY & Loviisa) 1/5. Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (jäljempänä ELY)

Yhteistyösopimus (ELY & Loviisa) 1/5. Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (jäljempänä ELY) Yhteistyösopimus (ELY & Loviisa) 1/5 SIIRTYMÄAJAN LIPPUYHTEISTYÖTÄ KOSKEVA SOPIMUS 1 Sopijapuolet Toimivaltaiset viranomaiset: Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (jäljempänä ELY) Kunta:

Lisätiedot

Palvelun tuottaja: Oy Matkahuolto Ab (jäljempänä Matkahuolto) PL 111 00201 Helsinki

Palvelun tuottaja: Oy Matkahuolto Ab (jäljempänä Matkahuolto) PL 111 00201 Helsinki PALVELUSOPIMUS LIPPUJÄRJESTELMÄN TUOTTAMISESTA 1 SOPIJAPUOLET Palvelun tuottaja: Oy Matkahuolto Ab (jäljempänä Matkahuolto) PL 111 00201 Helsinki Yhteyshenkilö: Jukka Ylitalo, liiketoimintapäällikkö Puhelin:

Lisätiedot

PALVELUSOPIMUS PALVELUSETELIN JA LIPPUJÄRJESTELMÄN TUOTTAMISESTA. Palvelun tuottaja: Oy Matkahuolto Ab (jäljempänä Matkahuolto) PL Helsinki

PALVELUSOPIMUS PALVELUSETELIN JA LIPPUJÄRJESTELMÄN TUOTTAMISESTA. Palvelun tuottaja: Oy Matkahuolto Ab (jäljempänä Matkahuolto) PL Helsinki PALVELUSOPIMUS PALVELUSETELIN JA LIPPUJÄRJESTELMÄN TUOTTAMISESTA 1 SOPIJAPUOLET Palvelun tuottaja: Oy Matkahuolto Ab (jäljempänä Matkahuolto) PL 111 00201 Helsinki Yhteyshenkilö: Tarja Virolainen Puhelin:

Lisätiedot

SIIRTYMÄAJAN SEUTULIPPUA KOSKEVA YHTEISTYÖSOPIMUS

SIIRTYMÄAJAN SEUTULIPPUA KOSKEVA YHTEISTYÖSOPIMUS SIIRTYMÄAJAN SEUTULIPPUA KOSKEVA YHTEISTYÖSOPIMUS 1 Sopijapuolet Toimivaltaiset viranomaiset: Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus (jäljempänä ELY) Kunta: Haukiputaan kunta (jäljempänä

Lisätiedot

voimaantulopäivä: 1.1.2011

voimaantulopäivä: 1.1.2011 3.2.2011 1(17) PALVELUSOPIMUS 1 SOPIJAPUOLET Palvelun tuottaja: Oy Matkahuolto Ab (jäljempänä myös Matkahuolto) PL 111 00201 Helsinki Yhteyshenkilö: Kaisa Santama Puhelin: 020 710 5443 Sähköposti: kaisa.santama(matkahuolto.fi

Lisätiedot

HINTAVELVOITTEEN KORVAAMISTA KOSKEVA LISÄASIAKIRJA SIIRTYMÄAJAN LIIKEN- NÖINTISOPIMUKSEEN

HINTAVELVOITTEEN KORVAAMISTA KOSKEVA LISÄASIAKIRJA SIIRTYMÄAJAN LIIKEN- NÖINTISOPIMUKSEEN HINTAVELVOITTEEN KORVAAMISTA KOSKEVA LISÄASIAKIRJA SIIRTYMÄAJAN LIIKEN- NÖINTISOPIMUKSEEN Tämä lisäasiakirja on osa Jyväskylän paikallisliikenteen siirtymäajan liikennöintisopimusta. 1 Sopijapuolet Toimivaltainen

Lisätiedot

Seutulippu perustetaan Matkahuollon valtakunnalliselle älykortille.

Seutulippu perustetaan Matkahuollon valtakunnalliselle älykortille. SATAKUNNAN SEUTULIPPUSOPIMUS 1 SOPIJAPUOLET (Muutokset sopijapuolissa) Kunnat: Euran kunta, Eurajoen kunta, Harjavallan kaupunki, Honkajoen kunta, Huittisten kaupunki, Jämijärven kunta, Kankaanpään kaupunki,

Lisätiedot

SOPIMUS SOPIMUS MATKAHUOLLON PERUSKOULULAISTEN MATKAKORTTIPALVELUSTA

SOPIMUS SOPIMUS MATKAHUOLLON PERUSKOULULAISTEN MATKAKORTTIPALVELUSTA SOPIMUS SOPIMUS MATKAHUOLLON PERUSKOULULAISTEN MATKAKORTTIPALVELUSTA Oy Matkahuolto Ab (Matkahuolto) ja Kunta X (Kunta) ovat sopineet Matkahuollon peruskoululaisten matkakorttipalvelusta Kunnassa seuraavaa:

Lisätiedot

HINTAVELVOITTEEN KORVAAMISTA KOSKEVA LISÄASIAKIRJA SIIRTYMÄAJAN LIIKEN- NÖINTISOPIMUKSIIN

HINTAVELVOITTEEN KORVAAMISTA KOSKEVA LISÄASIAKIRJA SIIRTYMÄAJAN LIIKEN- NÖINTISOPIMUKSIIN Kokkolan kaupunki HINTAVELVOITTEEN KORVAAMISTA KOSKEVA LISÄASIAKIRJA SIIRTYMÄAJAN LIIKEN- NÖINTISOPIMUKSIIN Tämä lisäasiakirja on osa siirtymäajan liikennöintisopimusta 1 Sopijapuolet Toimivaltainen viranomainen:

Lisätiedot

Yleiset toimitusehdot Asiantuntijapalvelut

Yleiset toimitusehdot Asiantuntijapalvelut Asiantuntijapalvelut SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 2 1.1 Soveltaminen... 2 1.2 Työmenetelmät... 2 2 TOIMITTAJAN VELVOLLISUUDET... 2 2.1 Yleistä... 2 2.2 Tiedottaminen palvelun edistymisestä... 2 3 TILAAJAN

Lisätiedot

LINJA-AUTOLIIKENTEEN ASIAKASPALVELUSOPIMUS. Toimeksiantaja: Oy Matkahuolto Ab Y-tunnus: 0111393-9 osakeyhtiö, Helsinki

LINJA-AUTOLIIKENTEEN ASIAKASPALVELUSOPIMUS. Toimeksiantaja: Oy Matkahuolto Ab Y-tunnus: 0111393-9 osakeyhtiö, Helsinki 1 (5) LINJA-AUTOLIIKENTEEN ASIAKASPALVELUSOPIMUS II Asiamies: Y-tunnus: Yhteystiedot: Toimeksiantaja: Oy Matkahuolto Ab Y-tunnus: 0111393-9 osakeyhtiö, Helsinki Yhteystiedot: PL 111, Lauttasaarentie 8

Lisätiedot

Palvelusopimus. Meri-Lapin kuntapalvelut liikelaitoskuntayhtymä. Kemin kaupunki

Palvelusopimus. Meri-Lapin kuntapalvelut liikelaitoskuntayhtymä. Kemin kaupunki Palvelusopimus Meri-Lapin kuntapalvelut liikelaitoskuntayhtymä Kemin kaupunki 1.8.2014 ATERIAPALVELUSOPIMUS 2 (8) Sisällysluettelo: 1 SOPIMUKSEN OSAPUOLET... 3 2 SOPIMUKSEN KOHDE... 3 3 SOPIMUSASIAKIRJAT

Lisätiedot

REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO

REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO POSELY/387/2016 22.3.2016 Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO 1. Sopijapuolet Tilaaja: Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Lisätiedot

Asiakaspalvelu- ja myyntipiste/-itä tulee olla pääsääntöisesti kaikissa linjan vaikutusalueen kunnissa.

Asiakaspalvelu- ja myyntipiste/-itä tulee olla pääsääntöisesti kaikissa linjan vaikutusalueen kunnissa. 5. Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus 5.1. Liikenteenharjoittajan toteuttama lippu- ja maksujärjestelmä Lippu- ja maksujärjestelmän toteuttaa liikenteenharjoittaja tai tämän valtuuttama taho. Järjestelmä

Lisätiedot

REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO

REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO Liite 1. POSELY/1773/06.10.02/2013 Käyttöoikeussopimusmalli Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO 1. Sopijapuolet Tilaaja: Pohjois-Savon elinkeino-,

Lisätiedot

TÄMÄ KONSULTOINTISOPIMUS liitteineen ("Sopimus") on tehty seuraavien osapuolten välillä:

TÄMÄ KONSULTOINTISOPIMUS liitteineen (Sopimus) on tehty seuraavien osapuolten välillä: TÄMÄ KONSULTOINTISOPIMUS liitteineen ("Sopimus") on tehty seuraavien osapuolten välillä: (1) Ranuan kunta (y-tunnus 0191974-8), Aapiskuja 6 B, 97700 Ranua ("Tilaaja"); ja (2) [ ] (y-tunnus [ ]), [LISÄÄ

Lisätiedot

REVOLUTION-LISENSSISOPIMUS

REVOLUTION-LISENSSISOPIMUS Lisenssisopimus 1 (5) REVOLUTION-LISENSSISOPIMUS 1 OSAPUOLET Tämä lisenssisopimus ( Sopimus ) on tehty seuraavien osapuolten välillä: 1. Trainer4You Revolution Oy, y-tunnus 2623516 6, Suomessa rekisteröity

Lisätiedot

5. Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus

5. Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus TARJOUSPYYNNÖN LIITE 5 5. Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus 5.1. Liikenteenharjoittajan toteuttama lippu- ja maksujärjestelmä Lippu- ja maksujärjestelmän toteuttaa liikenteenharjoittaja tai tämän valtuuttama

Lisätiedot

Punkalaitumen kunta ja. Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus. Valtori

Punkalaitumen kunta ja. Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus. Valtori Palvelusopimus 1 / 6 PALVELUSOPIMUS Asiointitili-palvelusta Punkalaitumen kunta ja Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus www.valtori.fi VALTORI Palvelusopimus

Lisätiedot

Palvelusopimus. joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmään. liittymisestä

Palvelusopimus. joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmään. liittymisestä Palvelusopimus joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmään liittymisestä LUONNOS 05032015 Toimittaja TVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy Y- tunnus 2560184-9 Bertel Jungin aukio 5 02600 ESPOO Toimittajan

Lisätiedot

Bussikorttien latausta ja seutulipun rinnakkaiskortin myyntiä koskeva myyntipalvelu

Bussikorttien latausta ja seutulipun rinnakkaiskortin myyntiä koskeva myyntipalvelu 1 Sopimus LUONNOS Dnro xxxx-2014 xx.xx.2014 Ympäristötoimiala Bussikorttien latausta ja seutulipun rinnakkaiskortin myyntiä koskeva myyntipalvelu 1 Sopimuksen osapuolet Oy Matkahuolto Ab (jäljempänä Matkahuolto)

Lisätiedot

Liikenne- ja viestintäministeriö (jäljempänä LVM)

Liikenne- ja viestintäministeriö (jäljempänä LVM) 1 SOPIMUS KAUKO- JA LÄHIJUNALIIKENTEEN OSTAMISESTA 1. OSAPUOLET Liikenne- ja viestintäministeriö (jäljempänä LVM) VR-Yhtymä Oy (jäljempänä VR) 2. SOPIMUKSEN TARKOITUS JA KOHDE LVM ostaa VR:ltä sopimuskauden

Lisätiedot

SOPIMUS IT- PALVELUSTA SOPIMUS NRO: MEDBIT Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg

SOPIMUS IT- PALVELUSTA SOPIMUS NRO: MEDBIT Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: Sosiaali- ja terveysjohtaja Juha Sandberg Medbit Oy 1 SOPIMUS IT- PALVELUSTA SOPIMUS NRO: MEDBIT-12-2014 1 SOPIJAPUOLET Tilaaja: Raision sosiaali- ja terveyskeskus Y- tunnus: 0204428-5 Osoite: PL 100, 20201 RAISIO Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa:

Lisätiedot

TASEPALVELUSOPIMUS (Balance Agreement) NRO XX [TASEVASTAAVA OY] sekä FINGRID OYJ

TASEPALVELUSOPIMUS (Balance Agreement) NRO XX [TASEVASTAAVA OY] sekä FINGRID OYJ TASEPALVELUSOPIMUS (Balance Agreement) NRO XX [TASEVASTAAVA OY] sekä FINGRID OYJ 2 (7) Sisällys 1 SOPIMUSOSAPUOLET JA SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 AVOIN SÄHKÖNTOIMITUS... 3

Lisätiedot

5. Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus

5. Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus TARJOUSPYYNNÖN LIITE 5 5. Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus 5.1. Liikenteenharjoittajan toteuttama lippu- ja maksujärjestelmä Lippu- ja maksujärjestelmän toteuttaa liikenteenharjoittaja tai tämän valtuuttama

Lisätiedot

LIIKENNÖINTISOPIMUS NRO

LIIKENNÖINTISOPIMUS NRO Dno Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus pp.kk.2014 KASELY/1550/06.10.02/2013 20.12.2013 LIIKENNÖINTISOPIMUS NRO 1. Sopijapuolet Tilaaja: Kaakkois-Suomen ELY-keskus Osoite: Käyntiosoite:

Lisätiedot

PL 6000, 00099 Helsingin kaupunki. ja xxxxxxx (jäljempänä Palveluntuottaja) Osoite: xxxxxxxxxxxx y-tunnus

PL 6000, 00099 Helsingin kaupunki. ja xxxxxxx (jäljempänä Palveluntuottaja) Osoite: xxxxxxxxxxxx y-tunnus 1 SUUN TERVEYDENHUOLLON ANESTESIAPALVELUN HANKINTA 1. Sopijapuolet Helsingin kaupunki (jäljempänä Tilaaja) Osoite: Helsingin kaupungin terveyskeskus PL 6000, 00099 Helsingin kaupunki ja xxxxxxx (jäljempänä

Lisätiedot

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Sisältö Käsitteet Tämä asiakirja on oikeudellisesti sitova sopimus asiakkaan ja Suomen Maatalouden Laskentakeskus Oy:n välillä.

Lisätiedot

pp.kk.201x Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO 1. Sopijapuolet Tilaaja:

pp.kk.201x Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO 1. Sopijapuolet Tilaaja: Dno pp.kk.201x Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO 1. Sopijapuolet Tilaaja: Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Osoite: Yliopistonkatu

Lisätiedot

on oikeus lunastaa Vuokrauskohde omistukseensa. Normaalitapauksessa

on oikeus lunastaa Vuokrauskohde omistukseensa. Normaalitapauksessa Solo International OY:N KULKUVÄLINEIDEN VUOKRAUS- PALVELUIDEN EHDOT 1. OSAPUOLET JA SOVELTAMISALA Näitä sopimusehtoja sovelletaan Solo International Oy:n, jäljempänä Solo ja asiakkaan, jäljempänä Vuokralleottaja

Lisätiedot

KANTAVERKKOSOPIMUS NRO XXXX / 2016 ASIAKAS OY FINGRID OYJ

KANTAVERKKOSOPIMUS NRO XXXX / 2016 ASIAKAS OY FINGRID OYJ KANTAVERKKOSOPIMUS NRO XXXX / 2016 ASIAKAS OY JA FINGRID OYJ 2(5) Sisällys 1 SOPIJAPUOLET JA SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 SOPIMUKSEN EHDOT... 3 4 SOPIMUKSEN MUUTOKSET... 3

Lisätiedot

HANKINTASOPIMUS: VISUAALINEN SUUNNITTELU

HANKINTASOPIMUS: VISUAALINEN SUUNNITTELU 23.3.2018 1 / 5 HANKINTASOPIMUS: VISUAALINEN SUUNNITTELU 1 SOPIJAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja Sosiaali- ja terveysministeriö (STM) (jäljempänä Tilaaja ) PL33, 00023 Valtioneuvosto Y-tunnus: 0244685-8

Lisätiedot

Puitesopimus - Saimaan talous ja tieto

Puitesopimus - Saimaan talous ja tieto Kaupunginhallitus 28.5.2018 Liite 1 209 - Saimaan talous ja tieto Oy:n toimittamista asiantuntija-, projekti- ja jatkuvista palveluista Mikkelin kaupunki 20.6.2018 Asiakas: Mikkelin kaupunki Sivu 1 Sisällysluettelo

Lisätiedot

A. Lastensuojelulain mukaista ympärivuorokautista laitoshoitoa, B. Perhekotihoitoa, C. Erityisyksikköhoitoa

A. Lastensuojelulain mukaista ympärivuorokautista laitoshoitoa, B. Perhekotihoitoa, C. Erityisyksikköhoitoa Sopimus lastensuojelulain mukaisesta ympärivuorokautisesta hoidosta. 1. Sopijapuolet Tilaaja PL 85 45101 Kouvola Y-tunnus 0161075-9 Yhteyshenkilö Palvelupäällikkö Sanna-Riitta Junnonen PL 85 45101 Kouvola

Lisätiedot

Käyttöehdot, videokoulutukset

Käyttöehdot, videokoulutukset Käyttöehdot, videokoulutukset Edita Publishing Oy PL 700, 00043 NORDIC MORNING www.editapublishing.fi Asiakaspalvelu www.edilexpro.fi edilexpro@edita.fi puh. 020 450 2040 (arkisin klo 9 16) 1 Yleistä Tämä

Lisätiedot

Mtech Digital Solutions Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus

Mtech Digital Solutions Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Minun Maatilani ohjelmiston palvelusopimus 23.12.2015 Page 1 of 5 Mtech Digital Solutions Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Sisältö Tämä asiakirja on oikeudellisesti sitova sopimus asiakkaan

Lisätiedot

Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus

Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus Liite 5. Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus KASELY/349/2014, 1.4.2014 Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus Liikenteenharjoittajan toteuttama lippu- ja maksujärjestelmä Lippu- ja maksujärjestelmän toteuttaa

Lisätiedot

5. Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus

5. Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus Liite 5. Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus KASELY/434/2015, 20.3.2015 5. Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus 5.1. A Liikenteenharjoittajan toteuttama lippu- ja maksujärjestelmä Lippu- ja maksujärjestelmän

Lisätiedot

Lupapiste-palvelujen Palvelusopimus

Lupapiste-palvelujen Palvelusopimus 2027/02.08.00.00.00/2016 Lupapiste-palvelujen Palvelusopimus Solita Oy Arkadiankatu 2, 00100 Helsinki Åkerlundinkatu 11, 33100 Tampere Torikatu 18, 90100 Oulu 1060155-5 31.10.2016 2 (6) 1 SOPIMUSOSAPUOLET

Lisätiedot

REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO

REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO LIITE 1 KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO 1. Sopijapuolet Tilaaja: Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus PL 36,

Lisätiedot

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus VARELY/xx/2017 LUONNOS REITTIPOHJAISESTA KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUKSESTA NRO

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus VARELY/xx/2017 LUONNOS REITTIPOHJAISESTA KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUKSESTA NRO Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus VARELY/xx/2017 LUONNOS REITTIPOHJAISESTA KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUKSESTA NRO 1. Sopijapuolet Tilaaja: Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Lisätiedot

Jyväskylän toimivalta-alueen yhdistelmäraportti 2017

Jyväskylän toimivalta-alueen yhdistelmäraportti 2017 EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN Jyväskylän toimivalta-alueen yhdistelmäraportti 2017 Toimivaltaisen viranomaisen raportointivelvollisuus Tämä

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODELTA 2012

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODELTA 2012 EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODELTA 2012 Jyväskylässä 6.5.2013 1. Toimivaltaisen viranomaisen raportointivelvollisuus

Lisätiedot

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Minun Maatilani ohjelmiston palvelusopimus 23.12.2015 Page 1 of 5 Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Sisältö Käsitteet Tämä asiakirja on oikeudellisesti sitova sopimus

Lisätiedot

1.1 Kangasniemen kunta (y-tunnus ), osoite: Otto Mannisentie 2. Tilaajan laskutusosoite: Verkkolaskuosoite: Laskuviite:

1.1 Kangasniemen kunta (y-tunnus ), osoite: Otto Mannisentie 2. Tilaajan laskutusosoite: Verkkolaskuosoite: Laskuviite: 1 SOPIJAPUOLET 1.1 Kangasniemen kunta (y-tunnus 0164690-3), osoite: Otto Mannisentie 2 1.2 51200 Kangasniemi ( Tilaaja ) Tilaajan laskutusosoite: Verkkolaskuosoite: Laskuviite: ja 1.3 Kuntien Tiera Oy

Lisätiedot

Rakenta Oy 2407354-6. Helsinki. Sergey Kovalev 044-919 0061

Rakenta Oy 2407354-6. Helsinki. Sergey Kovalev 044-919 0061 SOPIMUS OSOITE- JA POSTITUSPALVELUISTA TILAAJA Toiminimi Y-tunnus Kotipaikka Yhteyshenkilö Osoite Puhelin Sähköposti Maksuehdot 14 pv netto, laskutus 3-12 kk välein, 1. vuosi ennakkomaksu 240 e (hintaan

Lisätiedot

ADENSY OY:N KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS

ADENSY OY:N KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS ADENSY OY:N KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS 1) SOVELTAMISALA JA MÄÄRITELMÄT Tämä sopimus sisältää Adensy Oy:n tuottaman ohjelmiston käytön ehdot asiakkaan ja Adensyn välillä. Adensy on kehittänyt ohjelman ja omistaa

Lisätiedot

Joukkoliikenne ja sen maksuliikenne

Joukkoliikenne ja sen maksuliikenne Joukkoliikenne ja sen maksuliikenne Waltti Tvv = toimivaltainen viranomainen 1. Matkakorttimaksu (yksikäyttökortti)» Kertaluonteinen maksu» Kirjaus: Myyntituotot tai Liiketoiminnan tuotot (liikelaitos);

Lisätiedot

pp.kk.201x Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO 1. Sopijapuolet Tilaaja:

pp.kk.201x Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO 1. Sopijapuolet Tilaaja: Dno pp.kk.201x Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO 1. Sopijapuolet Tilaaja: X elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Osoite: Sähköposti Yhteyshenkilö:

Lisätiedot

OSTOLIIKENNESOPIMUS PALVELU- JA ASIOINTILIIKENNE (malli)

OSTOLIIKENNESOPIMUS PALVELU- JA ASIOINTILIIKENNE (malli) LIITE 5 1 KITEEN KAUPUNKI Sivistyskeskus OSTOLIIKENNESOPIMUS PALVELU- JA ASIOINTILIIKENNE (malli) 1. Sopijapuolet Tilaaja: Yhteyshenkilö: Kiteen kaupunki Sivistyskeskus Kiteentie 25 82500 KITEE Perusopetuksen

Lisätiedot

Minne menetkin Pirkanmaalla

Minne menetkin Pirkanmaalla Minne menetkin Pirkanmaalla Läntinen seutulippualue Perusseutulipun kuntakohtaiset hinnat euroina 1.3.2013 Kankaanpää 70 Parkano 80 Kihniö 67 Jamijärvi 67 Ikaalinen 80 Sastamala 70 Hämeenkyrö 80 Virrat

Lisätiedot

Bussikorttien latausta koskeva myyntipalvelu

Bussikorttien latausta koskeva myyntipalvelu 1 Sopimus Dnro xxxx-2014 x.x.2014 Ympäristötoimiala Bussikorttien latausta koskeva myyntipalvelu 1 Sopimuksen osapuolet M Roine Oy ja Turun kaupungin Ympäristötoimialan (jäljempänä joukkoliikenne) sopivat

Lisätiedot

Sertifikaattitilisopimus biokaasusertifikaattijärjestelmän käyttö

Sertifikaattitilisopimus biokaasusertifikaattijärjestelmän käyttö Sertifikaattitilisopimus biokaasusertifikaattijärjestelmän käyttö 2 1. Sopimuksen osapuolet Tämä sertifikaattitilisopimus ( Sopimus ) on solmittu seuraavien osapuolten välillä: Järjestelmän Ylläpitäjä

Lisätiedot

LIITTYMISSOPIMUS NRO 20XX-S-XXX/0 ASIAKAS OY FINGRID OYJ

LIITTYMISSOPIMUS NRO 20XX-S-XXX/0 ASIAKAS OY FINGRID OYJ UUSI SOPIMUSLUONNOSMALLI 1.12.2017 LIITTYMISSOPIMUS NRO 20XX-S-XXX/0 ASIAKAS OY JA FINGRID OYJ 2(6) Sisällys 1 SOPIJAPUOLET JA SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 LIITTYMISPISTEISTÄ

Lisätiedot

BUSINESSWEB PALVELUN TILAUS JA SOPIMUS

BUSINESSWEB PALVELUN TILAUS JA SOPIMUS Sivu 1 / 4 Uusi sopimus Muutos voimassa olevaan BusinessWeb sopimukseen BusinessWeb sopimuksen purku (irtisanominen) Asiakas täyttää harmaannetut kohdat. Tähdellä merkityt ovat pakollisia. Asiakkaan tiedot

Lisätiedot

AUTOMAATTISEN TAAJUUDENHALLINTARESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX/2015 RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ

AUTOMAATTISEN TAAJUUDENHALLINTARESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX/2015 RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ AUTOMAATTISEN TAAJUUDENHALLINTARESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX/2015 RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ 8.1.2014 2 (7) 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS XX (Reservinhaltija) ja Fingrid Oyj (Fingrid) ovat tehneet

Lisätiedot

Jyväskylän toimivalta-alueen yhdistelmäraportti 2016

Jyväskylän toimivalta-alueen yhdistelmäraportti 2016 EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN Jyväskylän toimivalta-alueen yhdistelmäraportti 2016 Toimivaltaisen viranomaisen raportointivelvollisuus Tämä

Lisätiedot

Liikenteenharjoittajan toteuttama lippujärjestelmä perustuu kilometritaksaan.

Liikenteenharjoittajan toteuttama lippujärjestelmä perustuu kilometritaksaan. 5. Lippu- ja maksujärjestelmän kuvaus 5.1. Liikenteenharjoittajan toteuttama lippu- ja maksujärjestelmä Lippu- ja maksujärjestelmän toteuttaa liikenteenharjoittaja tai tämän valtuuttama taho. Järjestelmä

Lisätiedot

Tietoverkon välityksellä toimitettavia palveluja koskeva sopimus

Tietoverkon välityksellä toimitettavia palveluja koskeva sopimus Tietoverkon välityksellä toimitettavia palveluja koskeva sopimus 1. Sopimuksen kohde Alla mainitut asiakas ja toimittaja ovat tehneet tässä sopimuksessa sovituin ehdoin sopimuksen tietoverkon välityksellä

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/ ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODELTA 2011

EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/ ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODELTA 2011 EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON ASETUKSEN (EY) N:o 1370/2007 7 ARTIKLAN 1. KOHDAN MUKAINEN YHDISTELMÄRAPORTTI VUODELTA 2011 Jyväskylässä 21.3.2012 1. Toimivaltaisen viranomaisen raportointivelvollisuus

Lisätiedot

Yhteistyösopimus. 1. Osapuolet

Yhteistyösopimus. 1. Osapuolet Yhteistyösopimus 1. Osapuolet Kangasalan kunta Lempäälän kunta Nokian kaupunki Oriveden kaupunki Pirkkalan kunta Tampereen kaupunki Vesilahden kunta Ylöjärven kaupunki 2. Sopimuksen tausta ja tarkoitus

Lisätiedot

Asiakkaan sopimuksen nojalla Parkkihallissa pysäköimään oikeutettujen ajoneuvojen rekisteritunnukset ovat Asiakkaan ilmoituksen mukaisesti seuraavat:

Asiakkaan sopimuksen nojalla Parkkihallissa pysäköimään oikeutettujen ajoneuvojen rekisteritunnukset ovat Asiakkaan ilmoituksen mukaisesti seuraavat: SOPIMUS PYSÄKÖINTIOIKEUDESTA OSAPUOLET Pysäköintitilan ylläpitäjä Helsingin Seudun Isännöitsijät Oy Y-tunnus: 0467438-7 Ratakatu 1 b A 7, 00120 Helsinki Sähköpostiosoite: asiakaspalvelu@hsi.fi jäljempänä

Lisätiedot

Ennakkotyö on Toimittajan Tilaajalle tekemä, ennen Sopimuksen syntymistä, tehty työ.

Ennakkotyö on Toimittajan Tilaajalle tekemä, ennen Sopimuksen syntymistä, tehty työ. 1. SOVELTAMISALA Näitä yleisiä sopimusehtoja sovelletaan elinkeinonharjoittajien väliseen Palveluiden kauppaan. Näitä ehtoja sovelletaan, elleivät osapuolet ole toisin sopineet. 2. MÄÄRITELMÄT Dokumentaatio

Lisätiedot

Hankintasopimus asiakas- ja potilastietojärjestelmästä

Hankintasopimus asiakas- ja potilastietojärjestelmästä 1 (6) Hankintasopimus asiakas- ja potilastietojärjestelmästä Versio 3.0 2 (6) 1 Sopijapuolet 1. Yritys (jäljempänä Järjestelmätoimittaja) Y-tunnus 2. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä

Lisätiedot

KUNTOUTTAVAN TYÖTOIMINNAN TUOTTAMISTA KOSKEVA SOPIMUS

KUNTOUTTAVAN TYÖTOIMINNAN TUOTTAMISTA KOSKEVA SOPIMUS KEURUUN KAUPUNKI KUNTOUTTAVAN TYÖTOIMINNAN TUOTTAMISTA KOSKEVA SOPIMUS 1. Osapuolet 1..1Keuruun kaupunki (jäljempänä Kaupunki ) Perusturva / työllisyyspalvelut työllisyyspäällikkö Erja Koivula Multiantie

Lisätiedot

LIITE HANKINTASOPIMUS

LIITE HANKINTASOPIMUS Kaupunginhallitus 11.9.2017 Liite 1 LIITE HANKINTASOPIMUS 1 HANKINTASOPIMUS 1. Sopimuksen osapuolet Sopijaosapuolet ovat: Hankintayksikkö (Y-tunnus ), jäljempänä Vakuutuksenottaja ja Tarjoaja, jäljempänä

Lisätiedot

Palvelukohtaiset toimitusehdot. Saunalahti SaunaVisio 13.6.2007. 1 Toimitusehtojen soveltaminen. 2 Palvelusopimuksen synty. Saunalahti Group Oyj

Palvelukohtaiset toimitusehdot. Saunalahti SaunaVisio 13.6.2007. 1 Toimitusehtojen soveltaminen. 2 Palvelusopimuksen synty. Saunalahti Group Oyj Palvelukohtaiset toimitusehdot Saunalahti SaunaVisio 13.6.2007 1 Toimitusehtojen soveltaminen Näitä toimitusehtoja sovelletaan :n tai sen kanssa samaan konserniin kuuluvan yhtiön (jäljempänä Saunalahti)

Lisätiedot

SOPIMUSLUONNOS POLTTOAINEEN TOIMITTAMISESTA

SOPIMUSLUONNOS POLTTOAINEEN TOIMITTAMISESTA 1 SOPIMUSLUONNOS POLTTOAINEEN TOIMITTAMISESTA 1 Sopijapuolet Polttoaineen myyjä, Metsänhoitoyhdistys Kalajokilaakso, seuraavassa myyjä ja polttoaineen ostaja, Pyhäjoen kunta, seuraavassa ostaja, ovat sopineet

Lisätiedot

Sopimus mittausalueen ylläpitäjän tehtävistä ja vastuista NO. XX [Osapuoli] ja FINGRID OYJ

Sopimus mittausalueen ylläpitäjän tehtävistä ja vastuista NO. XX [Osapuoli] ja FINGRID OYJ Sopimus mittausalueen ylläpitäjän tehtävistä ja vastuista NO. XX [Osapuoli] ja FINGRID OYJ 2 (5) Sisällys 1 Osapuolet... 3 2 Sopimuksen tausta ja tarkoitus... 3 3 Mittausalueet... 3 4 Mittausalueen ylläpitäjän

Lisätiedot

T U O T AN T O S O P I M U S

T U O T AN T O S O P I M U S Luonnos T U O T AN T O S O P I M U S X ja Y ja Z välillä paikka.. 17307 SISÄLLYSLUETTELO 1. Osapuolet... 1 2. Sopimuksen tausta ja tarkoitus... 1 3. Ohjelma... 1 4. Hinta- ja maksuehdot... 2 5. y ja Tuottajan

Lisätiedot

Siilinjärven kunta ja Valtion IT-palvelukeskus

Siilinjärven kunta ja Valtion IT-palvelukeskus Valtiokonttori Palvelusopimus 1 (6) Valtion IT-palvelukeskus 354/23/2009..20 PALVELUSOPIMUS Asiointitili-palvelusta Siilinjärven kunta ja Valtion IT-palvelukeskus Siltasaarenkatu 18 20 A, Helsinki PL 14,

Lisätiedot

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö, jäljempänä YTHS. Yhteyshenkilön nimi ja virka-asema (tai muu yksilöinti)

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö, jäljempänä YTHS. Yhteyshenkilön nimi ja virka-asema (tai muu yksilöinti) 1 (5) 1. SOPIJAOSAPUOLET OSTAJA: Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiö, jäljempänä YTHS Yhteystiedot: OSTAJAN YHTEYSHENKILÖ: Yhteyshenkilön nimi ja virka-asema (tai muu yksilöinti) (Yhteystiedot, jos poikkeavat

Lisätiedot

Sopimus kulttuurimatkailutuotteen tekemisestä ja käytöstä (malli)

Sopimus kulttuurimatkailutuotteen tekemisestä ja käytöstä (malli) Sopimus kulttuurimatkailutuotteen tekemisestä ja käytöstä (malli) Tämä sopimus ei ole virallinen sopimus, vaan malli, jonka pohjalle rakentaa sellainen. Huomioita; Kulttuurimatkailun viitekehyksessä on

Lisätiedot

LIITTYMISSOPIMUS NRO 5XXX ASIAKAS OY FINGRID OYJ

LIITTYMISSOPIMUS NRO 5XXX ASIAKAS OY FINGRID OYJ 20XX-S-XXX SOPIMUSLUONNOSMALLI 18.5.2015 Huom! Tämä sopimusmalli on kytkinlaitosliityntää varten. Punaiset kohdat päivitetään. LIITTYMISSOPIMUS NRO 5XXX ASIAKAS OY JA FINGRID OYJ 2(5) Sisällys 1 SOPIJAPUOLET

Lisätiedot

OSAKASSOPIMUS Jykes Kiinteistöt Oy

OSAKASSOPIMUS Jykes Kiinteistöt Oy LUONNOS OSAKASSOPIMUS 5.10.2016 Jykes Kiinteistöt Oy 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Osapuolet... 3 2. Sopimuksen tausta ja tarkoitus... 3 3. Yleisvelvoite... 3 4. Yhtiön hallinto ja omistajaohjaus... 3 5. Osakkeiden

Lisätiedot

ASIAKASSOPIMUS. Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö -Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja

ASIAKASSOPIMUS. Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö -Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja ASIAKASSOPIMUS Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö -Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja VIRALLINEN NIMI JA HENKILÖTUNNUS (MYÖS TAITEILIJANIMI, JOS KÄYTÄT SITÄ) myöh. Näyttelijä

Lisätiedot

TOTEUTUSSOPIMUS, LUONNOS

TOTEUTUSSOPIMUS, LUONNOS SOPIMUS 22.2.2018 Sivu 1/5 Tilaaja: Tampereen kaupunki Kiinteistöt, tilat ja asuntopolitiikka -palveluryhmä Frenckellinaukio 2 33100 Tampere Toteuttaja: Tampereen Tilapalvelut Oy Frenckellinaukio 2K 33100

Lisätiedot

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Porvoon sairaanhoitoalue (jäljempänä sha)

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä, Porvoon sairaanhoitoalue (jäljempänä sha) HELSINGIN JA UUDENMAAN SAIRAANHOITOPIIRIN PORVOON SAIRAANHOITOALUEEN JA ITÄ-UUDENMAAN PELASTUSLAITOKSEN AIESOPIMUS ENSIHOIDON PALVELUTUOTANNOSTA JA ENSIVASTEPALVELUISTA 1. Sopijaosapuolet Itä-Uudenmaan

Lisätiedot

VARANTOTILISOPIMUS. Varantotilisopimus 1 (5) 1 Sopimuksen tarkoitus

VARANTOTILISOPIMUS. Varantotilisopimus 1 (5) 1 Sopimuksen tarkoitus Varantotilisopimus 1 (5) VARANTOTILISOPIMUS Tilinhaltija: Tilinumero: BIC-koodi: XX Pankki Oy (IBAN XX) XXXXXXXX 1 Sopimuksen tarkoitus 2 Tiliehdot Sopimuksessa määritellään menettelyt ja vastuut, joiden

Lisätiedot

SOPIMUS TILOJEN VUOKRAUKSESSA NOUDATETTAVISTA YLEISISTÄ PERIAATTEISTA. 1.4 Kauniaisten kaupunki Kauniaistentie 10, 02700 Kauniainen

SOPIMUS TILOJEN VUOKRAUKSESSA NOUDATETTAVISTA YLEISISTÄ PERIAATTEISTA. 1.4 Kauniaisten kaupunki Kauniaistentie 10, 02700 Kauniainen SOPIMUS TILOJEN VUOKRAUKSESSA NOUDATETTAVISTA YLEISISTÄ PERIAATTEISTA 1 Osapuolet 1.1 Helsingin kaupunki PL 1, 00099 Helsingin kaupunki 1.2 Espoon kaupunki PL 5, 02771 Espoo 1.3 Vantaan kaupunki Asematie

Lisätiedot

LIITE 6 LIPPU-, MAKSU- JA INFORMAATIOJÄRJESTELMÄN KUVAUS Riihimäen paikallisliikenne

LIITE 6 LIPPU-, MAKSU- JA INFORMAATIOJÄRJESTELMÄN KUVAUS Riihimäen paikallisliikenne LIITE 6 LIPPU-, MAKSU- JA INFORMAATIOJÄRJESTELMÄN KUVAUS Riihimäen paikallisliikenne 1. Lippujärjestelmä... 2 2. Maksujärjestelmä... 2 2.1. Tilaajan vastuut, tehtävät ja oikeudet... 2 2.2. Liikenteenharjoittajan

Lisätiedot

MALLI, REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO. 1. Sopijapuolet. Tilaaja:

MALLI, REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO. 1. Sopijapuolet. Tilaaja: MALLI, REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO 1. Sopijapuolet Tilaaja: Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Osoite: Itsenäisyydenaukio 2, 20800 Turku 0295 022 500 Sähköposti kirjaamo.varsinais-suomi@ely-keskus.fi

Lisätiedot

SOPIMUS [...] PALVELUSTA

SOPIMUS [...] PALVELUSTA Julkisen hallinnon IT- hankintojen sopimusehdot (JIT 2007) 1 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- [JHS 166

Lisätiedot

Sopimus koskee Nurmijärven kunnan kouluterveydenhuollon tarvitsemia optikon ja silmälääkärin suorittamia näöntutkimuspalveluja.

Sopimus koskee Nurmijärven kunnan kouluterveydenhuollon tarvitsemia optikon ja silmälääkärin suorittamia näöntutkimuspalveluja. SOPIMUS NÄÖNTUTKIMUSPALVELUN HANKINNASTA KOULUTERVEYDENHUOLTOON 1. Sopijaosapuolet Tilaaja: Nurmijärven kunta Keskustie 2 B/PL 37 01901 Nurmijärvi Y-tunnus: 9014643-2 Yhteyshenkilöt: Sopimusasiat: hankintajohtaja

Lisätiedot

Salassapitosopimus 2018

Salassapitosopimus 2018 Salassapitosopimus 2018 Salassapitosopimus 2018 1 / 4 1. Sopijapuolet ja sopimuksen kohde Alla mainitut sopijapuolet ovat tehneet salassapitoa koskevan sopimuksen tässä sopimuksessa sovituin ehdoin. 2.

Lisätiedot

Asiakas tarkoittaa KT Sales & Solutions Oy:n tuotteen/palvelun hankkinutta sopimusosapuolta.

Asiakas tarkoittaa KT Sales & Solutions Oy:n tuotteen/palvelun hankkinutta sopimusosapuolta. 1 YLEISET SOPIMUSEHDOT 26.8.2015 1. Määritelmät ja soveltaminen KT Sales & Solutions Oy:n yleiset toimitusehdot koskevat KT Sales & Solutions Oy:n Asiakkaalle myymiä Palveluja ja ovat osa KT Sales & Solutions

Lisätiedot

SOPIMUS PALVELUJEN TUOTTAMISESTA HELSINGIN KAUPUNGIN RAKENTAMISPALVELUN HELSINGIN KAUPUNGIN PALVELUT OY:N. välillä 28.5.2015

SOPIMUS PALVELUJEN TUOTTAMISESTA HELSINGIN KAUPUNGIN RAKENTAMISPALVELUN HELSINGIN KAUPUNGIN PALVELUT OY:N. välillä 28.5.2015 SOPIMUS PALVELUJEN TUOTTAMISESTA HELSINGIN KAUPUNGIN RAKENTAMISPALVELUN JA HELSINGIN KAUPUNGIN PALVELUT OY:N välillä 28.5.2015 1 OSAPUOLET 1.1 Toimeksiantaja Helsingin kaupungin rakentamispalvelu (y-tunnus

Lisätiedot

SOPIMUS PALVELUJEN TUOTTAMISESTA HELSINGIN KAUPUNGIN LIIKENNELAITOS -LIIKELAITOKSEN HELSINGIN KAUPUNGIN PALVELUT OY:N. välillä

SOPIMUS PALVELUJEN TUOTTAMISESTA HELSINGIN KAUPUNGIN LIIKENNELAITOS -LIIKELAITOKSEN HELSINGIN KAUPUNGIN PALVELUT OY:N. välillä SOPIMUS PALVELUJEN TUOTTAMISESTA HELSINGIN KAUPUNGIN LIIKENNELAITOS -LIIKELAITOKSEN JA HELSINGIN KAUPUNGIN PALVELUT OY:N välillä [. päivänä syyskuuta 2015] 1 OSAPUOLET 1.1 Toimeksiantaja Helsingin kaupungin

Lisätiedot

2.1 Yhteispalveluna tarjottavat avustavat asiakaspalvelutehtävät

2.1 Yhteispalveluna tarjottavat avustavat asiakaspalvelutehtävät 1 LOMAKE: YHTEISPALVELUSOPIMUS 9.2.2007; LUONNOS 1. Sopimusosapuolet 1.1. Toimeksisaaja(t) 1.2. Toimeksiantajat 1 2 3 4 5 6 2. Yhteispalveluntehtävät 2.1 Yhteispalveluna tarjottavat avustavat asiakaspalvelutehtävät

Lisätiedot

INTUSIN TALLETUSTILIEN SOPIMUSEHDOT

INTUSIN TALLETUSTILIEN SOPIMUSEHDOT INTUSIN TALLETUSTILIEN SOPIMUSEHDOT 1. SOPIMUKSEN SISÄLTÖ Määräaikaistalletus on sopimuksessa määriteltyjen ehtojen mukaisesti avattu talletustili. Yhdistys maksaa talletustilille korkoa talletusajan päättyessä,

Lisätiedot

Aineistot Premium -palvelun käyttöehdot

Aineistot Premium -palvelun käyttöehdot Aineistot Premium -palvelun käyttöehdot 25.5.2018 Aineistot Premium -palvelun käyttöehdot 2 (5) Sisältö 1. Yleistä... 3 2. Muutokset käyttöehdoissa ja palvelussa... 3 3. Palvelun toimittaminen... 3 4.

Lisätiedot

ALUEELLINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO KÄYTTÖ-XXXXXX

ALUEELLINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO KÄYTTÖ-XXXXXX UUDELY/3926/06.10.02/2013 8.11.2013 TARJOUSPYYNNÖN LIITE 8 ALUEELLINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO KÄYTTÖ-XXXXXX 1. Sopijapuolet Tämän sopimuksen sopijapuolina ovat Tilaaja: Uudenmaan elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

Liikenteenharjoittajan vastuut, tehtävät ja oikeudet

Liikenteenharjoittajan vastuut, tehtävät ja oikeudet Tarjouskilpaulu 2017/1 (VARELY/378/2017) Liite 5 Lippu- ja maksujärjestelmiä koskevat vaatimukset 1 Liikenteenharjoittajan tarjoama lippu- ja maksujärjestelmä Varsinais-Suomen ELY-keskuksen toimivallassa

Lisätiedot

LUONNOS LIITE 6 SOPIMUS OPPILASKULJETUSTEN SEKÄ PALVELU- JA ASIOINTILIIKENTEEN HANKINNASTA

LUONNOS LIITE 6 SOPIMUS OPPILASKULJETUSTEN SEKÄ PALVELU- JA ASIOINTILIIKENTEEN HANKINNASTA LUONNOS LIITE 6 SOPIMUS OPPILASKULJETUSTEN SEKÄ PALVELU- JA ASIOINTILIIKENTEEN HANKINNASTA 1. OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja: Lopen kunta (jäljempänä Tilaaja ) Y-tunnus: 0150919-1 Tilaajan yhteyshenkilö

Lisätiedot

REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO

REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO 2017/3 POSELY/269/2017 22.2.2017 Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO 1. Sopijapuolet Tilaaja: Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNNAN JA HUS-SERVIS LIIKELAITOKSEN SOPIMUS TEKSTINKÄSITTELYPALVELUISTA

NURMIJÄRVEN KUNNAN JA HUS-SERVIS LIIKELAITOKSEN SOPIMUS TEKSTINKÄSITTELYPALVELUISTA NURMIJÄRVEN KUNNAN JA HUS-SERVIS LIIKELAITOKSEN SOPIMUS TEKSTINKÄSITTELYPALVELUISTA 1 SOPIJAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT 1.1 Tilaaja Nurmijärven kunta (jäljempänä Tilaaja) < osoite > < Y-tunnus > 1.2 Toimittaja

Lisätiedot

Kohde nro Reitin nimi x.x.20xx-x.x.20xx optio 1 vuotta Kohde nro Reitin nimi x.x.20xx-x.x.20xx optio 1 vuotta

Kohde nro Reitin nimi x.x.20xx-x.x.20xx optio 1 vuotta Kohde nro Reitin nimi x.x.20xx-x.x.20xx optio 1 vuotta pp.kk.2018 Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus REITTIPOHJAINEN KÄYTTÖOIKEUSSOPIMUS NRO 1. Sopijapuolet Tilaaja: Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Osoite: Yliopistonkatu

Lisätiedot

Helsingin seudun paikallistelevisio Stadi.TV:n Projektisopimus

Helsingin seudun paikallistelevisio Stadi.TV:n Projektisopimus Helsingin seudun paikallistelevisio Stadi.TV:n Projektisopimus 1 Sopijapuolet 1. Helsingin kaupungin kaupunginkanslian tietotekniikka- ja viestintäosasto (jäljempänä Helsingin kaupunki ) 2. Forum Virium

Lisätiedot