Poikkeamispäätös MRL 171 :n nojalla MRL 58 :n säännöksestä ja Tampereen kaupungin rakennusjärjestyksen 24 :stä.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Poikkeamispäätös MRL 171 :n nojalla MRL 58 :n säännöksestä ja Tampereen kaupungin rakennusjärjestyksen 24 :stä."

Transkriptio

1 TRE: 8089/ /2016 Sivu 1 ASIA RAKENNUSPAIKKA HAKIJA TOIMENPIDE Kuuleminen Lausunnot Poikkeamispäätös MRL 171 :n nojalla MRL 58 :n säännöksestä ja Tampereen kaupungin rakennusjärjestyksen 24 :stä. XVII: , M505 XVIII: , , , M501, , M505 Sorinkatu, Naulakatu, Ratapihankatu, Tampere SRV Rakennus Oy Monitoimiareenan, asuntojen sekä toimisto- ja liiketilan rakentaminen. Naapurit on kuultu kaupungin toimesta. Lisäksi hanke kuulutettiin Aamulehdessä Hankkeesta jätettiin kolme muistutusta. Hankkeesta lausunnon antoivat kaupunkikuva-arkkitehti, pelastuslaitos, ympäristönsuojelu, yleisten alueiden suunnittelu, Pirkanmaan maakuntamuseo, Sisä-Suomen poliisilaitos, Liikennevirasto, Tukes ja Trafi. ASEMAKAAVA Asemakaava nro 8366 Saatujen muistutusten ja lausuntojen tiivistelmät, niiden alkuperäinen materiaali sekä vastineet ovat liitteenä. Asemakaavamääräykset joista poiketaan Rakennusjärjestyksen määräys KYU: Liike- ja toimistorakennusten sekä kulttuuri- ja urheilutoimintaapalvelevien rakennusten korttelialue. AK: Asuinkerrostalojen korttelialue C-13: Keskustatoimintojen korttelialue, jolle voidaan rakentaa liike-, majoituspalvelu-, asuin- sekä toimistorakennuksia erikseen määrätyssä suhteessa: - Liikehuoneistot ja myymälät 3-25 % - Toimistot max % - Asuminen % - myymälä-, ravintola-, kahvila- ja erilliset liikuntatilat 25 % Kerrosluku: VII-XXVIII Harjakorkeus: +153, ,00 Autopaikkamääräys: 1 ap/ 100 k-m2 liiketilaa 1 ap/ 100 k-m2 toimistotilaa 1 ap/ 125 k-m2 asuintilaa 1 ap/ 200 k-m2 majoituspalvelutilaa Polkupyörät: 1 pp/ asunto 1 pp/ 100 kem 2 (liike-, toimisto- ja hallintorakennukset) 1 pp/ 10 istumapaikkaa (kokoontumistilat, kahvilat, ravintolat ja urheilupaikat)

2 TRE: 8089/ /2016 Sivu 2 LISÄSELVITYS Poikkeamishakemus koskee tiloja, tontteja ja määräaloja: XVII: , M505 XVIII: , , , M501, , M505 Em. maa-alueille muodostetaan kaavatontit 426-1, 427-1, ja 445-1, joille rakennetaan rautatiealueen päälle pohjoinen kansi sekä kaavatontit 330-8, 447-1, 447-2, 447-3, ja joille rakennetaan rautatiealueen päälle eteläinen kansi. Rakennuslupahakemuksien sisäänjättövaiheeseen mennessä kaavatontit on viety kiinteistörekisteriin. Eteläkannelle rakennetaan monitoimiareena ( kem 2 ) ja kaksi tornitaloa (yht kem 2 ) sekä pohjoiskannelle kolme tornitaloa ( kem kem 2 ), joihin sijoitetaan liiketiloja, toimistoa ja asumista. Rakentaminen toteutetaan Studio David Libeskindin laatiman konseptisuunnitelman mukaan. Rakennushankkeessa käytettävä kokonaiskerrosala ei ylitä asemakaavassa osoitettua kokonaisrakennusoikeutta. Poikkeamisluvan myöntämisellä on merkittäviä positiivisia vaikutuksia yritystalouteen. Poikkeamiset Poikkeaminen 1: Käyttötarkoitus Asemakaavan pääkäyttötarkoitus (C Keskustatoimintojen korttelialue) sallii tonteille useita käyttötarkoituksia, jotka ovat ennallaan. Eri käyttötarkoitusten määrää kuitenkin on tonttikohtaisesti rajoitettu tarkentavilla määräyksillä. Toimintojen uudelleen järjestely edellyttää poikkeuksia näistä määräyksistä. Alla ovat tarkentuneiden suunnitelmien mukaiset prosenttiosuudet tonttikohtaisesta kokonaiskerrosalasta laskettuina. Suluissa asemakaavan sallimat enimmäismäärät. Rakennukset 1 ja 2 Asuminen 53 % (max 32 %) Liiketila 26 % (max 15 %) Rakennukset 3 ja 4 Asuminen 93 % (max 36 %) Rakennus 5 Asuminen 94 % (max 85 %) Tavoitteena on alueen kokonaissuunnitelman ja asemakaavan toteutuksen edistäminen toteuttamiskelpoisena kokonaisuutena. Asumisen määrän lisääminen parantaa alueen ympärivuorokautista käyttöastetta ja vilkkautta, mikä oli alkuperäisenkin kaavan ajatus monimuotoisesta kaupunkikuvasta. Asumisen lisääntyminen oletettavasti myös parantaa alueen ja sen läheisyydessä toimivien myymälöiden ja ravintoloiden liiketoimintaa. Alueelle jää siitä huolimatta merkittävästi liike- ja toimistotilaa, mikä varmistaa alueen monipuolisen rakenteen ja ympärivuorokautisen elävyyden. Myös kaikki rakennusten väliin jäävä tila on julkista kaupunkitilaa. Käyttötarkoituksen painotuksen muutos aiheuttaa sen,

3 TRE: 8089/ /2016 Sivu 3 että useiden asemakaava-alueen rakennusten runkosyvyys pienenee. Tästä on seurauksena se, että asemakaava-alueen julkiseen käyttöön tarkoitettujen alueiden pinta-ala kasvaa, rakennusten väliset etäisyydet suurenevat ja ratkaisusta tulee väljempi. Asemakaavan hyväksymishetkellä voimassa olevan kaupunginhallituksen hyväksymän keskustan kehittämisohjelman tavoitteena oli mahdollistaa edellytykset asukkaan sijoittumiselle keskustaan alueelle vuoteen 2030 mennessä. Tavoitteet keskustan asukasmäärälle ovat tämän jälkeen täsmentyneet keskustaan laaditun strategisen yleiskaavan laadintaprosessin seurauksena. Tammikuussa 2016 valtuuston hyväksymässä strategisessa osayleiskaavassa asetettiin tavoitteeksi keskustan asukasmäärän kasvu vuoteen 2030 mennessä. Asemakaavan käyttötarkoituksen painotuksen muutos tukee siten keskustan asukasmäärän kasvutavoitetta. Asumisen määrää suunnitelmissa on lisätty johtuen markkinatilanteesta. Toimistotiloille ei ole nykyisessä taloudellisessa tilanteessa tai edes lähivuosina markkina-arvioiden mukaan juurikaan kysyntää. Kaavan valmistumisen jälkeen keskustaan on kaavoitettu ja rakennettu mittavia määriä toimistotiloja, jotka kattavat hyvin nykyisen ja lähitulevaisuuden tarpeet. Käyttötarkoituksen painotuksen muuttaminen mahdollistaa keskustan kehittämisen ja kaupungin strategian tavoitteita edistävän merkittävän kaupunkikehityskokonaisuuden toteutumisen nykyisessä kysyntäja markkinatilanteessa kuitenkin siten, että alueelle syntyy tavoiteltu moni-puolinen ja elävä kokonaisuus. Kaavan viitesuunnitelmissa asumista oli osoitettu rakennusten 1-4 osalta vain torneihin, nykysuunnitelmassa asumista on näytetty tornien lisäksi rakennusten jalustamassoihin seuraavasti: seuraavasti: - rakennus 1: asumista kerrokset rakennus 2: asumista kerrokset rakennus 3: asumista kerrokset rakennus 4: asumista kerrokset rakennus 5: asumista kerrokset 2-29 Valon määrää asunnoissa on tutkittu valokulmin ja tutkielmin 3d-mallissa, sekä asemapiirroksessa rakennusten etäisyyksillä. Johtopäätöksenä todetaan, että rakennuksille saadaan kaupunkikeskustaa ajatellen asumiselle riittävästi luonnonvaloa. Melun ja tärinän osalta on tutkittu sekä asuntojen sijoittamista jalustamassoihin, että tornien osalta uutta perustustapaa, jossa tornit tuetaan suoraan maaperään ratatasolla eivätkä kanteen kuten kaavavaiheessa oli ajatus. Tältä pohjalta on täydennetty kaavavaiheessa laadittua meluja tärinäselvitystä. Johtopäätös on se, että sekä runkomeluissa että - tärinöissä alitetaan asumiselle sallitut ohjearvot (LAeq 25dB), kun asia huomioidaan tärinäeristimin jatkosuunnittelussa. Suunnittelussa noudatetaan myös kaavassa määritettyjä julkisivujen db-arvoja ääneneristävyydessä liikennemelua vastaan (pohjoisreuna 35 db).

4 TRE: 8089/ /2016 Sivu 4 Asuntojen yhteiset piha-alueet sijoitetaan jalustamassojen katoille. Pihat suojataan melulta lasiseinin. Pihat toteutetaan laadukkaasti alueen kokonaisarkkitehtuuri huomioon ottaen. Ulko-oleskelutilaa (%) asumisen määrästä: Rakennus Poikkeamishakemus Asemakaavan viiteaineisto Rakennukset 1 & 2 8,22 % 8,76 % Rakennukset 3 & 4 7,05 % 19,77 % Rakennus 5 4,38 % 2,07 % Yhteensä 6,45 % 8,77 % Poikkeaminen 2: Rakennusalat Areena ylittää rakennusalan joka reunallaan lukuun ottamatta kahta aluetta idässä ja etelässä. Lisäksi pohjoiskannella sijaitseva rakennus nro 4 ylittää rakennusalan lounaiskulmastaan. Torneja on käännelty kaavavaiheen jälkeen, jotta niiden kaikki nurkat saadaan tuettua maantasolle ratojen väliin jääville kapeille tukivyöhykkeille. Näin saatiin rakenteet teknisesti turvallisemmiksi ja kansirakenne ohuemmaksi, mikä mahdollistaa liittymiset Sorinsiltaan sujuvimmiksi ja esteettömämmiksi. Rakennuksen 4 osalta rakennusalan ylitys johtuu em. toimenpiteistä. Areenan osalta rakennusalan ylitys johtuu tarkentuneista suunnitelmista. Areenasta on haluttu luoda kansainvälisen tason huipputapahtumakeskus, johon liittyvät liiketilat rakennuksen 2 alimmissa kerroksissa tehostavat sen toimintaa. Muutos on viety osaksi Studio Daniel Libeskindin laatimaa kokonaissuunnitelmaa. Rakennusalojen ylitykset ovat hyvin pieniä etenkin verrattuna suunnitelman laajuuteen, eivätkä esim. naapuruston tai kaupunkikuvan kannalta merkityksellisiä.

5 TRE: 8089/ /2016 Sivu 5 Poikkeaminen 3: Kerrosluku Uuden suunnitelman ja asemakaavan mukaiset kerrosluvut ovat seuraavat: Rakennus Toteutuva Asemakaavan kerrosluvut kerrosluku Areena 11 max 8 Rakennus 1 jalustaosa 8 max 7 Rakennus 2 jalustaosa 8 max 7 torniosa 18 max 17 Rakennus 3 torniosa 21 max 19 Rakennus 4 torniosa 25 max 22 jalustamassan länsipääty Rakennus 5 torniosa 29 max 28 6 max 5, erkkeriratkaisu Koska jalustamassoihin on nyt osoitettu asumista, niiden runkosyvyyttä on kavennettu ja kerroskorkeutta madallettu verrattuna kaavavaiheen viitesuunnitelmiin. Jotta saataisiin käytettyä koko rakennusoikeus, kerrosten lukumääriä on lisätty. Suunnitelmassa pyrittiin myös kehittämään hankkeen ilmettä Ratapihankadun suunnasta myönteiseen suuntaan. Hotellisisäänkäynnillä ja korotetulla hotellimassalla areenan päällä korostetaan eteläiselle sisäänajoväylälle näkyvää hankkeen julkisivua ja luodaan Ratapihankadun puolesta toiminnaltaan elävämpi. Hotellin sijoituksella areenan Ratapihankadun puoleiselle katolle saatiin myös areenan itäpuolen rakenteita madallettua niin, että Sorinkadun olemassa olevilla asuin- ja muille rakennuksille saadaan enemmän luonnonvaloa ja areenamassa räystäslinjoineen saadaan paremmin sovitettua niiden mittakaavaan. Hotelli sijoittuu kaavallisesti KYU-alueelle, johon voidaan osoittaa liiketiloja kuten hotellitoimintaa. Studio Daniel Libeskind perusteli kerroslukujen kasvua ja kaavassa määriteltyjen rakennusten harjakorkeuksien ylittämistä kokonaissommitelmalla; rakennusten korkeus kasvaa areenasta ja rakennuksesta 1 lähtien sulavasti aina rakennukseen 5 saakka. Ottaen huomioon kokonaisuuden, esitetyt korkeuden ylitykset ovat pieniä eivätkä vaikuta esim. naapurustoon millään tavalla.

6 TRE: 8089/ /2016 Sivu 6 Poikkeaminen 4: Harjakorkeus Uuden suunnitelman mukaiset suurimmat harjakorkeudet ovat seuraavat: Rakennus Toteutuva harjakorkeus Asemakaavan harjakorkeus Rakennus 1 torniosa +155,90 max +153,00 Rakennus 2 torniosa +168,70 max +166,00 Rakennus 3 torniosa +177,90 max +173,00 Rakennus 4 torniosa +188,00 max +184,00 Rakennus 5 torniosa +205,40 max +201,00 Perustelut kohdassa 5. Poikkeaminen 5: Auto- ja polkupyöräpaikat (pysäköinti) Autopaikat: Esitetään hankkeen pysäköintijärjestelyjen toteuttamista Tampereen kaupungin pysäköintipolitiikan nykyisten linjausten mukaisesti. Asemakaavan autopaikkavaatimus on yhteensä 641 ap. Pysäköintipolitiikan mukaan autopaikkoja tarvitaan yhteensä 541 kpl. Autopaikkoja rakennetaan 100 kpl vähemmän kuin asemakaava edellyttää. Polkupyöräpaikat: Kaavassa ei ole määritelty polkupyöräpaikkojen määrää; rakennusjärjestyksen laskukaavalla yhteissummaksi saataisiin noin 2500 polkupyöräpaikkaa. Hankkeen alueelle toteutetaan yhteensä n. 900 polkupyöräpaikkaa. Autopaikat: Tampereen yhdyskuntalautakunta on hyväksynyt Pysäköinti osana kaupunkikehitystä -selvityksen. Selvityksessä osoitettujen linjausten voidaan katsoa vastaavan huomattavasti asemakaavamääräyksiä paremmin tämän päivän ja tulevaisuuden tarpeisiin. Lisäksi kohteen keskeisen sijainnin johdosta voitaneen olettaa, että merkittävä osa alueella asuvista ja asioivista henkilöistä hyödyntää liikkumisessaan julkisia kulkuneuvoja, jolloin autopaikkojen määrän vähentäminen Tampereen kaupungin pysäköintinormin mukaiseksi ei aiheuta ongelmia.

7 TRE: 8089/ /2016 Sivu 7 Autopaikkamitoitus: Asemakaava Pysäköintipolitiikka 1/125 kem 2 asuminen 1/150 kem 2 asuminen 1/100 kem 2 toimistot 1/120 kem 2 toimistot 1/100 kem 2 liiketilat 1/120 kem 2 liiketilat 1/200 kem 2 majoitus 1/200 kem 2 majoitus Autopaikkalaskelma: Autopaikoitus rakennukset areena yhteensä 1-5 +hotelli Kaavan mukainen laskelma Pysäköintipolitiikan mukainen laskelma Polkupyöräpaikat: Kaavassa ei ole määritelty polkupyöräpaikkojen määrää; rakennusjärjestyksen laskukaavalla yhteissummaksi saataisiin noin 2500 polkupyöräpaikkaa, jotka veisivät yhteensä tilaa yhteen jonoon asetettuna kilometrin verran. Näin suuren polkupyörätelinemäärän sijoittaminen alueelle on haastavaa ottaen huomioon julkisten tilojen muun käytön (tilaa ihmisvirroille etenkin tapahtuma-aikaan, muut kadun kalusteet). Kohteen keskeisen sijainnin johdosta voitaneen olettaa, että iso osa alueella asioivista tulee paikalle julkisilla kulkuneuvoilla, jolloin pyöräpaikkojen määrän vähentäminen ei merkittävästi vaikeuta alueella asioimista. Polkupyöräpaikkojen tarve rakennusjärjestyksen mukaan: 1 pp/ asunto 1 pp/ 100 kem2 (liike-, toimisto- ja hallintorakennukset) 1 pp/ 10 istumapaikkaa (kokoontumistilat, kahvilat, ravintolat ja urheilupaikat) Muuta: Liitemateriaaliin on 12/2016 lisätty liikenteellinen selvitys ja selvitys asuntopihojen sijoittumisesta. Poikkeaminen käyttötarkoituksesta, rakennusalasta, kerrosluvusta, harjakorkeudesta ja auto- ja polkupyöräpaikoista ei aiheuta haittaa kaavan toteuttamiselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle eikä vaikeuta luonnon tai rakennetun ympäristön arvojen säilyttämistä koskevien tavoitteiden saavuttamista. Poikkeamisien liikenteelliset vaikutukset on esitetty liitteessä nro 4.

8 TRE: 8089/ /2016 Sivu 8 LIITTEET 1. Sijaintikartta 2. Asiakooste 3. Muistutukset ja lausunnot sekä niiden vastineet 4. Liikenteelliset vaikutukset 5. Rakennusten numerointi 6. Rakennusalojen ylitykset 7. Rakennusten korkeudet ja kerrosluvut 8. Rakennuksen 4 pääty 9. Asuntopihat 10. Havainnekuvat 11. Asemakaava Lisätietoja Kaavainsinööri Merja Kinos, puh valmistelusta etunimi.sukunimi@tampere.fi

133 Poikkeamishakemus Kansi ja Areena (Sorinkatu, Naulakatu, Ratapihankatu) Valmistelija / lisätiedot: Karppinen Elina

133 Poikkeamishakemus Kansi ja Areena (Sorinkatu, Naulakatu, Ratapihankatu) Valmistelija / lisätiedot: Karppinen Elina Tampere Ote pöytäkirjasta 12/2016 1 (10) 133 Poikkeamishakemus Kansi ja Areena (Sorinkatu, Naulakatu, Ratapihankatu) TRE:8089/10.03.01/2016 Valmistelija / lisätiedot: Karppinen Elina Valmistelijan yhteystiedot

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Asemakaavapäällikkö, Kaupunkiympäristön

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Asemakaavapäällikkö, Kaupunkiympäristön Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Poikkeamishakemus tontille Mekaniikanpolku 6, Hervanta, autopaikkamääräyksestä poikkeaminen TRE:5543/10.03.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Asemakaavapäällikkö

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Asemakaavapäällikkö, Kaupunkiympäristön

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Asemakaavapäällikkö, Kaupunkiympäristön Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Poikkeamishakemus tontille Kissanmaa, Kissanmaankatu 5, käyttötarkoituksen muutos TRE:4521/10.03.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Asemakaavapäällikkö Elina Karppinen,

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Asemakaavapäällikkö, Kaupunkiympäristön

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Asemakaavapäällikkö, Kaupunkiympäristön Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (5) Poikkeamishakemus, Turtola, Martinpojankatu 4b, käyttötarkoituksen muutos TRE:1697/10.03.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Toimistosihteeri Tarja Onjukka, puh 040-737

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( )

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/ (7) Kaupunginhallitus Kaj/ *********************** ( ) Helsingin kaupunki Pöytäkirja 36/2012 1 (7) 1135 Poikkeamishakemus (Vartiokylä, tontti 45270/17) HEL 2012-006696 T 10 04 01 Rakvv 45-640-12-S Päätös Rakennuspaikka Hakemus Säännökset, joista poiketaan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 31/ (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 31/ (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 31/2014 1 (5) 63 Poikkeamishakemus (Länsisatama, Välimerenkatu 18) HEL 2014-006975 T 10 04 01 Rakvv 20-16214-14-S. Ksv:n hankenumero 724 Päätös päätti hyväksyä (Art Hotel

Lisätiedot

Asuinkerrostalojen korttelialue. Liike- ja toimistorakennusten korttelialue.

Asuinkerrostalojen korttelialue. Liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Ulkoasu selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: TONTTI NRO 10-43-3 Asuinkerrostalojen korttelialue. Liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Liikerakennusten korttelialue, jolle saa rakentaa matkailua

Lisätiedot

NUMMELAN HAAKKOINMAAN TAAJAMANOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVA 110 (HIIDENRANNAN KOULUKORTTELI)

NUMMELAN HAAKKOINMAAN TAAJAMANOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVA 110 (HIIDENRANNAN KOULUKORTTELI) Ympa 31.10.2002 Ympa liite VIHDIN KUNTA NUMMELAN HAAKKOINMAAN TAAJAMANOSAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVA 110 (HIIDENRANNAN KOULUKORTTELI) RAKENTAMISOHJE KORTTELEILLE 417 JA 457 TEKNINEN JA YMPÄRISTÖKESKUS 31.10.2002

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ kaupunginosan (Haaga) korttelin tontti 3

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/ (7) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ kaupunginosan (Haaga) korttelin tontti 3 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 28/2012 1 (7) 354 Poikkeamishakemus (Haaga, Puutarhurinkuja 2) (b-asia) HEL 2012-011277 T 10 04 01 Rakvv 29-2575-12-12-S 14.8.2012 Päätös Rakennuspaikka Hakemus Säännökset,

Lisätiedot

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (6) Asemakaavapäällikkö, Kaupunkiympäristön

Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (6) Asemakaavapäällikkö, Kaupunkiympäristön Tampere Ote viranhaltijapäätöksestä 1 (6) Poikkeamishakemus tontille Automiehenkatu 9, Lakalaiva, liikerakennuksen laajentaminen TRE:6867/10.03.01/2017 Lisätietoja päätöksestä Asemakaavapäällikkö Elina

Lisätiedot

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. 2.00 Yleisten rakennusten korttelialue.

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. 2.00 Yleisten rakennusten korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu selitys 0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. 1.05 Asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Liike- ja toimistotilaa saa olla 10

Lisätiedot

TRE: 2627/ /2016 Sivu 1. Yhdyskuntalautakunnan päätöksen kumoaminen, poikkeamislupa,

TRE: 2627/ /2016 Sivu 1. Yhdyskuntalautakunnan päätöksen kumoaminen, poikkeamislupa, TRE: 2627/10.03.01/2016 Sivu 1 ASIA Yhdyskuntalautakunnan 6.9.2016 7 päätöksen kumoaminen, poikkeamislupa, MRL 58 ja MRL 81 RAKENNUSPAIKKA Härmälä, 837-301-930-1 Niilo Härmälän katu 5, 33900 Tampere Pinta-ala

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 27 05.02.2014. 27 Asianro 8963/10.03.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 27 05.02.2014. 27 Asianro 8963/10.03.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2014 1 (1) 27 Asianro 8963/10.03.00/2013 Poikkeaminen (LTK) / Stockpos Oy / Väinölänniemi 1-17-1 (Vuorikatu 11) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

RAKENNUSLIIKKEIDEN PALAUTTEEN TIIVISTELMÄ JA VASTINEET 30.4.2014 / Kaupunginarkkitehti

RAKENNUSLIIKKEIDEN PALAUTTEEN TIIVISTELMÄ JA VASTINEET 30.4.2014 / Kaupunginarkkitehti RAKENNUSLIIKKEIDEN PALAUTTEEN TIIVISTELMÄ JA VASTINEET 30.4.2014 / Kaupunginarkkitehti Kaupunkisuunnittelujaosto pyysi lausuntoa seuraavilta rakennusliikkeiltä, jotka kaikki jättivät lausuntonsa. Lausunnot

Lisätiedot

Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo)

Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo) Rakennus- ja ympäristölautakunta 202 04.11.2015 Poikkeamislupa / Kaupunginosa 24 kortteli 2 tontti 17 (Asunto Oy Kokkolan Credo) 674/10.03.00/2015 Rakennus- ja ympäristölautakunta 04.11.2015 202 Valmistelija:

Lisätiedot

KAAVAMÄÄRÄYKSET. A-3 Asuinrakennusten korttelialue.

KAAVAMÄÄRÄYKSET. A-3 Asuinrakennusten korttelialue. KAAVAMÄÄRÄYKSET A-3 Asuinrakennusten korttelialue. Kortteleissa nro 16, 118, 120, 136-139, 145a, 146a, 166-169, 182, 192, 195 ja 197 oleville tonteille rakennettaessa on, mikäli tonteille ei ole vahvistettu

Lisätiedot

Liike- ja toimistorakennusten korttelialue.

Liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Ulkoasu selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen korttelialue, jolle saa sijoittaa liike- ja toimistotiloja enintään 10 prosenttia kerrosalasta. Asuin-, liike- hotelli- ja toimistorakennusten

Lisätiedot

Poikkeamislupa 4 Pallo-Tyysterniemen kaupunginosan korttelin 14 tontille 6, Lappeenrannan kaupunki

Poikkeamislupa 4 Pallo-Tyysterniemen kaupunginosan korttelin 14 tontille 6, Lappeenrannan kaupunki Tekninen lautakunta 145 19.04.2017 Poikkeamislupa 4 Pallo-Tyysterniemen kaupunginosan korttelin 14 tontille 6, Lappeenrannan kaupunki 344/10.03.00.02/2017 TEKLA 145 Valmistelija/lisätiedot: Kaupunginarkkitehti

Lisätiedot

TRE: 908/ /2017 Sivu 1

TRE: 908/ /2017 Sivu 1 TRE: 908/10.03.01/2017 Sivu 1 ASIA Poikkeamispäätös MRL 171 :n nojalla MRL 53 :n mukaisesta rakennuskiellosta sekä MRL 58 1 momentin säädöksestä, jonka mukaan rakennusta ei saa rakentaa vastoin asemakaavaa.

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 22/2013 1 (8) 277 Poikkeamishakemus (Länsisatama, Saukonpaadenranta 22/20) HEL 2013-006478 T 10 04 01 Rakvv 20-984-13-S 7.5.2013 Päätös päätti hyväksyä Lemminkäinen Talo Oy:n

Lisätiedot

Poikkeamislupa 4 Pallo-Tyysterniemen kaupunginosan korttelin 6 tontille 44

Poikkeamislupa 4 Pallo-Tyysterniemen kaupunginosan korttelin 6 tontille 44 Poikkeamislupa 4 Pallo-Tyysterniemen kaupunginosan korttelin 6 tontille 44 Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1405/10.03.00.02/2017 Esittelijä: Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja Leimi Pasi

Lisätiedot

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue.

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu selitys 0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. 1.010 Asuinkerrostalojen ja yleistenrakennusten korttelialue, jolle saa sijoittaa palveluasuinrakentamista.

Lisätiedot

1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue.

1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA - MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 2.03 5.01 Opetustoimintaa palvelevien

Lisätiedot

147 Poikkeamishakemus tontille Ylä-Pispala, Pispalanharju 8, käyttötarkoituksen muutos. Valmistelija / lisätiedot: Karppinen Elina

147 Poikkeamishakemus tontille Ylä-Pispala, Pispalanharju 8, käyttötarkoituksen muutos. Valmistelija / lisätiedot: Karppinen Elina Tampere Ote pöytäkirjasta 9/2017 1 (5) 147 Poikkeamishakemus tontille Ylä-Pispala, Pispalanharju 8, käyttötarkoituksen muutos TRE:2189/10.03.01/2017 Valmistelija / lisätiedot: Karppinen Elina Valmistelijan

Lisätiedot

MYYDÄÄN VARIKKOKIINTEISTÖ KAUPPAKATU 69 VARKAUS

MYYDÄÄN VARIKKOKIINTEISTÖ KAUPPAKATU 69 VARKAUS MYYDÄÄN VARIKKOKIINTEISTÖ KAUPPAKATU 69 VARKAUS Helsinki. Y-tunnus 1048559-0 Kauppakatu 69, 78200 Varkaus Myyntikohde: Myyntikohteena on varikkokiinteistö, jolla sijaitsee noin 1 842 kem 2 toimisto- ja

Lisätiedot

Lappeenrannan kaupunki Kaavasuunnittelija Matti Kettunen Viite: lausuntopyyntö

Lappeenrannan kaupunki Kaavasuunnittelija Matti Kettunen Viite: lausuntopyyntö Lausunto 1 (3) 18.2.2019 KASELY/69/2019 Lappeenrannan kaupunki Kaavasuunnittelija Matti Kettunen kirjaamo@lappeenransta.fi Viite: lausuntopyyntö 12.2.2019 Lausunto, Poikkeamislupa, MVH-Kiinteistöt Oy,

Lisätiedot

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 3.00 Liike- ja toimistorakennusten korttelialue.

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 3.00 Liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu selitys 0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.05 Asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialue. Prosenttiluku ilmaisee kuinka suuren osan rakennusoikeudesta saa rakentaa

Lisätiedot

ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101

ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101 ASEMAKAAVALUONNOKSEN SELOSTUS Vapaudenkatu 73 03:101 Asemakaavan muutos koskee 3. kaupunginosan korttelin 52 tonttia 23 Kaavan päiväys: 26.5.2008 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI YHDYKUNTATOIMI / KAUPUNKISUUNNITTELUOSASTO

Lisätiedot

m kaava-alueen rajan ulkopuolella oleva viiva.

m kaava-alueen rajan ulkopuolella oleva viiva. Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA - MÄÄRÄYKSET: 1.011 1.021 1.041 1.0411 1.042 1.0421 2.07 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. Mikäli rakennuksen pituus on yli 12 metriä,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Poikkeaminen (LTK) / Lamperila, 419-3-117 (Suovunniementie 131) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOSLUONNOSLUONNOKSEN SELOSTUS (NRO 12276) PÄIVÄTTY 14.8.2014. Asemakaavan muutosluonnos koskee:

ASEMAKAAVAN MUUTOSLUONNOSLUONNOKSEN SELOSTUS (NRO 12276) PÄIVÄTTY 14.8.2014. Asemakaavan muutosluonnos koskee: 1 ASEMAKAAVAN MUUTOSLUONNOSLUONNOKSEN SELOSTUS (NRO 12276) PÄIVÄTTY 14.8.2014 Asemakaavan muutosluonnos koskee: Helsingin kaupungin 31. kaupunginosan (Lauttasaari) korttelin 31119 tontteja 1 ja 12 Hankenumero:

Lisätiedot

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 )

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) Kunnanhallitus 79 10.03.2014 Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) 3390/11.111/2014 KHALL 79 Hakija Nimi Eeva ja Paavo Runtti Osoite Lodentie

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 18/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 8060/ /2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 18/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 8060/ /2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 18/2015 1 (1) 234 Asianro 8060/10.03.00.01/2015 Poikkeaminen (LTK) / Kiinteistö Oy Kuopion Isabella / Särkiniemi 15-53-5 (Leväsentie 1) Va. suunnittelujohtaja Martti Lätti Asemakaavoitus

Lisätiedot

Alue sijaitsee n. 1 km kaupungin keskustasta itään. Osoite: Itsenäisyydenkatu 6 ja 8. Liite 1.

Alue sijaitsee n. 1 km kaupungin keskustasta itään. Osoite: Itsenäisyydenkatu 6 ja 8. Liite 1. XVII KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 314 TONTTIEN 1 JA 2 ASEMAKAAVAN MUUTOS- EHDOTUS. KARTTA NO 6680. (ITSENÄISWDENKATU 6 JA 8 ) Asemakaavan muutoksen selostus, joka koskee 28. päivänä maaliskuuta 1988 päivättyä

Lisätiedot

Talkootie 1. Asemakaavan muutos nro 002227 osoitteessa Talkootie 1

Talkootie 1. Asemakaavan muutos nro 002227 osoitteessa Talkootie 1 Talkootie 1 Asemakaavan muutos nro 002227 osoitteessa Talkootie 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma, 3.3.2014 Arvoisa vastaanottaja, Tämä asiakirja on maankäyttö- ja rakennuslain mukainen osallistumis-

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 18 Poikkeamishakemus (Pasila, Radiokatu 5) HEL 2016-012085 T 10 04 01 Rakvv 17-2760-16-S, Ksv:n hankenumero 5046_34 Päätös päätti hyväksyä Pasilan asemakaavaa nro 11444

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET AP AO AO-24 AL VP VL VK ET E-3 Asuinpientalojen korttelialue. Erillispientalojen korttelialue. Erillispientalojen korttelialue. Kullekin tontille saa rakentaa enintään

Lisätiedot

SELOSTUS Tanssijantien_muutos 1 LIETO ILMARINEN TANSSIJANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

SELOSTUS Tanssijantien_muutos 1 LIETO ILMARINEN TANSSIJANTIEN ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Tanssijantien_muutos L:\KAAVA\TEXT\KAAVASEL\0\ Tanssijantien_m.docx\PS N ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVAN LAATIJA: LIEDON KUNTA / KAAVOITUS JATEKNISET PALVELUT: Kaavoitusinsinööri Juha Mäki p. 00 09

Lisätiedot

Poikkeamislupa 7 Kimpisen kaupunginosan korttelin 27 tonteille 18 ja 2, Bark Oy perustettavan yhtiön lukuun

Poikkeamislupa 7 Kimpisen kaupunginosan korttelin 27 tonteille 18 ja 2, Bark Oy perustettavan yhtiön lukuun Kaupunkikehityslautakunta 25 28.06.2017 Poikkeamislupa 7 Kimpisen kaupunginosan korttelin 27 tonteille 18 ja 2, Bark Oy perustettavan yhtiön lukuun 569/10.03.00.02/2017 KAKEL 25 Esittelijä: Toimialajohtaja

Lisätiedot

Kirkkokatu 9. Asemakaavan muutos, 689. Tontin viitesuunnitelma / Asemakaavan valmisteluvaiheen kuulemisaineisto (Kaavaluonnos) 1.6.

Kirkkokatu 9. Asemakaavan muutos, 689. Tontin viitesuunnitelma / Asemakaavan valmisteluvaiheen kuulemisaineisto (Kaavaluonnos) 1.6. Kirkkokatu 9 Asemakaavan muutos, 689 Tontin viitesuunnitelma / Asemakaavan valmisteluvaiheen kuulemisaineisto (Kaavaluonnos) 1.6.2015 Tontin sijainti Heinolan keskustassa Lähtökohdat Korttelin 20 tontille

Lisätiedot

1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue Yleisten rakennusten korttelialue.

1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue Yleisten rakennusten korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA - MÄÄRÄYKSET: 1.01 Asuinkerrostalojen korttelialue. 1.011 Asuinkerrostalojen korttelialue. Alueelle sallitaan palveluasuminen. 1.04 Erillispientalojen

Lisätiedot

HELSINKI HIGH-RISE SUUNNITTELUOHJELMA. Arkkitehtuuri- ja toteutuskilpailu. (Beta) www.helsinkihighrise.fi

HELSINKI HIGH-RISE SUUNNITTELUOHJELMA. Arkkitehtuuri- ja toteutuskilpailu. (Beta) www.helsinkihighrise.fi 1 HELSINKI HIGH-RISE Arkkitehtuuri- ja toteutuskilpailu www.helsinkihighrise.fi (Beta) SUUNNITTELUOHJELMA 2 SUUNNITTELUOHJELMA Luonnos 1.12.2014 Suunnitteluvaatimukset ja -ohjeet Suunnitelmalle on alla

Lisätiedot

Asemakaavan muutos nro 12228, korttelin tontti 16

Asemakaavan muutos nro 12228, korttelin tontti 16 Asemakaavan muutos nro 12228, korttelin 49076 tontti 16 KAAVAKARTAN MÄÄRÄYKSIÄ Tontti on asuinkerrostalojen korttelialuetta. Kerrosluku V 8600 kerros-m 2. 32 dba us-linjoja Reiherintien ja Gunillantien

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Osviitta palvelupiste :36:28 1 (7) ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET

Rovaniemen kaupunki Osviitta palvelupiste :36:28 1 (7) ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET 14:36:28 1 (7) Kaavamääräykset Kuva Selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET KIRKKOJEN JA MUIDEN SEURAKUNNALLISTEN RAKENNUSTEN KORTTELIALUE. LIIKE- JA TOIMISTORAKENNUSTEN KORTTELIALUE. LIIKE- JA TOIMISTORAKENNUSTEN

Lisätiedot

VÄINÖLÄNNIEMI AL-39 III VI IV III III III. saa-2. p sr sr dB p saa-2. 35dB. ap (1-35-1) 35dB. sr-30. saa-2 saa-2.

VÄINÖLÄNNIEMI AL-39 III VI IV III III III. saa-2. p sr sr dB p saa-2. 35dB. ap (1-35-1) 35dB. sr-30. saa-2 saa-2. 990:0M50 S 4 S4 6 3 9 S0 3 4 5 7 36 5 83.4 84.3 84.3 84.8 87.9 88.5 83.5 Satamakatu Koljonniemenkatu Minna Canthin katu 50 0 0 40 30 0 500 76500 yap/50 ap/00pm rto- ap/sr- saa- (--) (--) p sr-5 4500 ap

Lisätiedot

Lupatunnus R Sivu 1

Lupatunnus R Sivu 1 Lupatunnus 16-0864-R 22.11.2016 41 Sivu 1 ASIA Rakennuslupa, MRL 125.1 RAKENNUSPAIKKA XIII, 837-113-0202-0013 Voimakatu 18, 33100 TAMPERE Pinta-ala 2162 m² Rakentamismääräykset Sallittu kerrosala 3000

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 30.8.2017 SPINELLIKUJAN PYSÄKÖINTILAITOS ASEMAKAAVAN MUUTOS NRO 002351 Kaavamuutosalue sijaitsee 23. Kivistön kaupunginosassa osoitteessa Spinellikuja 2 (tontti 23-183-2).

Lisätiedot

Länsikatu. rp23. Sepänkatu. rp24. rp26 LOUHELANKATU. rp25 LÄNSIKATU. Louhelankatu III le p. rp28. rp27 68 IV SEPÄNKATU III.

Länsikatu. rp23. Sepänkatu. rp24. rp26 LOUHELANKATU. rp25 LÄNSIKATU. Louhelankatu III le p. rp28. rp27 68 IV SEPÄNKATU III. 1 4 2 1 1 Louhelankatu Länsikatu I I 4 Sepänkatu 20 1 1 1 1 20 0 20 21 2 2 24 22 3 2 1 1 rp2 rp2 rp24 rp23 rp rp2 0 30 40 0 20 0 a le p I 0 SEPÄNKATU LOUHELANKATU LÄNSIKATU 43300 400 43400 400 IV AK ASEMAKAAVAMERKINNÄT

Lisätiedot

12 AO 704:1:60 704:1:71 PELTONIEMENRAITTI / e= % e=0.20 LUUKONTIE 704:1:70 704:1:76. e= :1:72 704:1:66. e= :1:67 .

12 AO 704:1:60 704:1:71 PELTONIEMENRAITTI / e= % e=0.20 LUUKONTIE 704:1:70 704:1:76. e= :1:72 704:1:66. e= :1:67 . 4::7 4::60 4::66 4::67 4::68 4:: 4::69 4::7 4::76 :: 4:6:44 Luuko Peltoniemenraitti0 k 4 LUUKONTE AO AR e=00 e=00 YK PELTONEMENRATT / 009 AR e=00 0% 9 k 6 VP e=00 vk VP 7 74 7 7 7 7 69 0 4 89 48 8 8 76

Lisätiedot

Untolan alueen rakentamistapaohjeet, korttelit

Untolan alueen rakentamistapaohjeet, korttelit Untolan alueen rakentamistapaohjeet, korttelit 2729-2733 Untolan alue sijaitsee Littoisten kaupunginosassa, Paaskunnan ja Lähteenmäen asuinalueiden välissä. Alueen rakennuskanta on pääasiassa uudehkoa.

Lisätiedot

TARMONPOLKU 6 ASEMAKAAVAN MUUTOS

TARMONPOLKU 6 ASEMAKAAVAN MUUTOS TARMONPOLKU 6 ASEMAKAAVAN MUUTOS Ote osoitekartasta. KOHDEALUE Asemakaavan muutosalue sijaitsee Pumminmäen kaupunginosassa Tarmonpolun varressa. Muutosalueeseen kuuluu kortteli 4. Korttelin pinta-ala on

Lisätiedot

TAMPERE Dnro TRE: 1031/10.02.01/2008. Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 26.8.2010

TAMPERE Dnro TRE: 1031/10.02.01/2008. Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 26.8.2010 TAMPERE Dnro TRE: 1031/10.02.01/2008 Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 26.8.2010 LAKALAIVA-6037-9, -10, -11 JA -12, TEOLLISUUSTONTTIEN MUUTTAMINEN LIIKE- JA TOIMISTORAKENNUSTEN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OTE AJANTASA-ASEMAKAAVASTA JA KAAVA-ALUEEN RAJAUS 1 ALUEEN ORTOKUVA 2011 2 Kohde Hakija/ Aloite Asemakaavan muutos: Keskusta IV F: Keskustan kaupunginosan korttelit

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET Yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien rakennusten ja laitosten alue.

ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET Yhdyskuntateknistä huoltoa palvelevien rakennusten ja laitosten alue. ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET AKR AP AO AO-33 YL VL VL-7 ET W 0020500 Asuinkerros- ja rivitalojen korttelialue. 0030000 Asuinpientalojen korttelialue. 0050000 Erillispientalojen korttelialue. 0050033

Lisätiedot

Lounais-Empon asemakaavan muutoksen rakentamistapaohjeet, korttelit , 7301 tontit 2-4, 7302 ja 7304

Lounais-Empon asemakaavan muutoksen rakentamistapaohjeet, korttelit , 7301 tontit 2-4, 7302 ja 7304 Lounais-Empon asemakaavan muutoksen rakentamistapaohjeet, korttelit 7299-7300, 7301 tontit 2-4, 7302 ja 7304 Lounais-Empon alue sijaitsee Kuusistossa Empon asemakaavoitetun pientaloalueen lounaiskulmassa.

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 117 13.04.2015. 117 Asianro 3041/10.02.03/2012

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 117 13.04.2015. 117 Asianro 3041/10.02.03/2012 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 70 8.4.2015 117 Asianro 3041/10.02.03/2012 Asemakaavan muutosehdotus / Talo Oy Kuopion Tulliportinkatu 27 / Multimäki 4-8 tontti 3, 5

Lisätiedot

Lupatunnus R Sivu 1. Asuinkerrostalon ja maanalaisen pysäköintihallin rakentaminen

Lupatunnus R Sivu 1. Asuinkerrostalon ja maanalaisen pysäköintihallin rakentaminen Lupatunnus 16-0779-R 25.10.2016 25 Sivu 1 ASIA Rakennuslupa, MRL 125.1 RAKENNUSPAIKKA Lentävänniemi, 837-273-2706-0018 Lielahdenkatu 45, 33410 TAMPERE Pinta-ala 3143 m² Rakentamismääräykset AK Asuinkerrostalojen

Lisätiedot

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue.

0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue Erillispientalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu selitys 0.9 ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA -MÄÄRÄYKSET: 1.011 Asuinkerrostalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.021 Asuinpientalojen, rivitalojen ja kytkettyjen pientalojen korttelialue,

Lisätiedot

1.02 Asuinpientalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.04 Erillispientalojen korttelialue.

1.02 Asuinpientalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.04 Erillispientalojen korttelialue. Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA - MÄÄRÄYKSET: 1.02 Asuinpientalojen ja rivitalojen korttelialue. 1.04 Erillispientalojen korttelialue. 5.02 Lähivirkistysalue. 5.03 6.011 Lähivirkistysalue,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 24/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ sallitaan myös muu toimistokäyttö.

Helsingin kaupunki Esityslista 24/ (5) Kaupunginhallitus Kaj/ sallitaan myös muu toimistokäyttö. Helsingin kaupunki Esityslista 24/2016 1 (5) 4 Poikkeamishakemus (Kuntatalo Oy, Kallion tontti 11303/3, Toinen Linja 14) HEL 2014-015224 T 10 04 01 Rakvv 11-3839-14-S Päätösehdotus Hakija Rakennuspaikka

Lisätiedot

Kiinteistö 2021/10, Pratikankuja 12, Nurmijärvi

Kiinteistö 2021/10, Pratikankuja 12, Nurmijärvi Kiinteistö 2021/10, Pratikankuja 12, 01900 Nurmijärvi Tontti Tontti sijaitsee Kirkonkylän asemakaava-alueella. Asemakaavamerkintä on YL, julkisten lähipalvelurakennusten korttelialue. Alueelle on vireillä

Lisätiedot

135 21.10.2014 158 09.12.2014. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 14-43-POY / Österby 498-3-20

135 21.10.2014 158 09.12.2014. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 14-43-POY / Österby 498-3-20 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 135 21.10.2014 158 09.12.2014 Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 14-43-POY / Österby 498-3-20 Rakennus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 137 07.08.2013. 137 Asianro 3753/10.03.00/2012

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 137 07.08.2013. 137 Asianro 3753/10.03.00/2012 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2013 1 (1) 137 Asianro 3753/10.03.00/2012 Poikkeaminen (LTK) / Kiinteistö Oy Kuopion Asemakatu 30-32 (Hotelli Cumulus) / Maljalahti 3-15-7 (Puijonkatu 32) Vs. suunnittelujohtaja

Lisätiedot

III LPA. jk-6. py-5 4800 +102.8 III III III. 35 dba III. jk-6 III III III III

III LPA. jk-6. py-5 4800 +102.8 III III III. 35 dba III. jk-6 III III III III 0 0 V V V V V V V V V V V V 9 kt kt 9 0 9 0 00 0 0 0 0 0 0 lt V 00 +0. dba jk- jk- py- 900 00 9900 00 LPA ASEMAKAAVAMERKNNÄT JA -MÄÄRÄYKSET LPA 00000 Autopaikkojen korttelialue. 00000 m kaava-alueen rajan

Lisätiedot

ASEMAKAAVAMÄÄRÄYKSET - MATINMÄKI

ASEMAKAAVAMÄÄRÄYKSET - MATINMÄKI ASEMAKAAVAMÄÄRÄYKSET - MATINMÄKI Määräysnumero Ulkoasu 0.9 selitys ASEMAKAAVAMERKINNÄT JA - MÄÄRÄYKSET: 1.04 Erillispientalojen korttelialue. 1.046 4.041 5.011 Erillispientalojen korttelialue. Asuinrakennuksen

Lisätiedot

Lupatunnus R Sivu 1. MKN-Urakointi Oy perustettavan yhtiön lukuun Anna Liljankatu 4 B, TAMPERE

Lupatunnus R Sivu 1. MKN-Urakointi Oy perustettavan yhtiön lukuun Anna Liljankatu 4 B, TAMPERE Lupatunnus 17-0115-R 14.03.2017 30 Sivu 1 ASIA Rakennuslupa, MRL 125.1 RAKENNUSPAIKKA Vuores, 837-327-7601-0002 Palkkionmaankatu 3, 33870 TAMPERE Pinta-ala 8706 m² Rakentamismääräykset A Asuinrakennusten

Lisätiedot

Palojoen varsi Asemakaava ja rakennustapaohjeet. Tontti-info Hyvinkään kaupunki, kaavoitus Anitta Ojanen

Palojoen varsi Asemakaava ja rakennustapaohjeet. Tontti-info Hyvinkään kaupunki, kaavoitus Anitta Ojanen Palojoen varsi Asemakaava ja rakennustapaohjeet Tontti-info 20.4.2017 Hyvinkään kaupunki, kaavoitus Anitta Ojanen Palojoen varren alue on osa laajempaa Metsäkaltevan yli 6000 asukkaan tulevaa asuntoaluetta

Lisätiedot

LIITE 2/ Kauppakatu ma-yp AKP ap/3as 1ap/80Km2 1ap/80Rm2 1ap/140Pm2 III (2-29-6) sr-13.

LIITE 2/ Kauppakatu ma-yp AKP ap/3as 1ap/80Km2 1ap/80Rm2 1ap/140Pm2 III (2-29-6) sr-13. Snellmaninkatu Vahtivuorenkatu Kauppakatu 8.0 8. 8. 8. 8. 8. 8. 8. 8. 8. 8. 8. 8. 8. 8. 8.8 8.9 8. 8.9 8. 8.8 8. 8. 8.9 8.8 8. 8.9 8. 8. 8.8 8. 8. 8. 8. 8. 8. K/ 9 0 9 pp 000 +9.0 +9. IV III II +00.0/tt

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 )

Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 ) Kunnanhallitus 301 03.11.2014 Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 ) 3564/11.111/2014 KHALL 301 Hakija Nimi Moilanen Jorma Osoite Palokankaantie 45, 92400 Ruukki

Lisätiedot

Lupatunnus POI Sivu 1. Poikkeamispäätös MRL 58 (asemakaavan rakentamisrajoitus)

Lupatunnus POI Sivu 1. Poikkeamispäätös MRL 58 (asemakaavan rakentamisrajoitus) Lupatunnus 17-0066-POI 12.12.2017 Sivu 1 Asia Poikkeamispäätös MRL 58 (asemakaavan rakentamisrajoitus) Hakemus on saapunut 3.11.2017 ja sitä on täydennetty 1.12.2017. Rakennuspaikka EDIS, 257-411-0001-0296

Lisätiedot

KASTUN TALON KORTTELI ASEMAKAAVAN MUUTOS

KASTUN TALON KORTTELI ASEMAKAAVAN MUUTOS SALON KAUPUNKI KASTUN TALON KORTTELI ASEMAKAAVAN MUUTOS LUONNOS SELOSTUS 0.0.00 Asemakaavan muutos koskee Hermannin () kaupunginosan osaa korttelia (tontti), osaa korttelia (tontti) sekä katualuetta. Asemakaavan

Lisätiedot

Liite /ympltk

Liite /ympltk RUOVEDEN KUNTA PÄÄTÖS 1(4) Ympäristölautakunta 27 Annettu julkipanon jälkeen 3.4.2018 ASIA HAKIJA Kaavasta poikkeaminen, käyttötarkoituksen muutos Jani ja Sari Aalto Petäjäkuja 3 O 34600 Ruovesi Rakennuspaikan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunkiympäristön toimiala Maankäyttö ja kaupunkirakenne - palvelukokonaisuus

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunkiympäristön toimiala Maankäyttö ja kaupunkirakenne - palvelukokonaisuus Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 66 Poikkeamishakemus (38. kaupunginosa Malmi, Hiekkakiventie 7) HEL 2017-004319 T 10 04 01 Lupatunnus 38-751-17-S, hankenumero 5048_28 Päätös päätti hyväksyä 38. kaupunginosan

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 35/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 35/ (8) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 35/2012 1 (8) 464 Poikkeamishakemus (Lauttasaari, Vattuniemenkuja 6) HEL 2012-012801 T 10 04 01 Rakvv 31-2875-12-S 19.9.2012 Päätös päätti hyväksyä Valion Eläkekassan poikkeamishakemuksen,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 55 26.02.2014. 55 Asianro 535/10.02.04/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 55 26.02.2014. 55 Asianro 535/10.02.04/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) 55 Asianro 535/10.02.04/2014 Poikkeaminen (LTK) / Ryönä, 451-2-26 (Kaarinniementie 150) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

SELOSTUS Tammen muutos 1 LIETO LOUKINAINEN TAMMEN ASEMAKAAVAN MUUTOS

SELOSTUS Tammen muutos 1 LIETO LOUKINAINEN TAMMEN ASEMAKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Tammen muutos L:\KAAVA\TEXT\KAAVASEL\07\_8_Tammen_m.docx\PS KAAVAN LAATIJA: LIETO LOUKINAINEN TAMMEN ASEMAKAAVAN MUUTOS LIEDON KUNTA / KAAVOITUS JA TEKNISET PALVELUT: Kaavoitusinsinööri Juha Mäki

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 221 Asianro 5403/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-419-3-104-M606 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 5 Poikkeamishakemus (Laajasalo, Matosaarenkuja 4) HEL 2016-012390 T 10 04 01 Rakvv 49 2680-16-S, Ksv:n hankenumero 5049_25 Päätös päätti hyväksyä ********** asemakaavaa

Lisätiedot

KERAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJAN OTE N:o 4/2015 Kaupunkikehitysjaosto

KERAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJAN OTE N:o 4/2015 Kaupunkikehitysjaosto Dnro KH/KV: 870 /2014 34 KURJENMETSÄ (2308), ASEMAKAAVAN MUUTOS 11.3.2015/18 20.5.2015/34 Kkj. 18 Asemakaava muutos koskee 1. Kalevan kaupunginosan korttelia 600 sekä puistoaluetta (VP). Asemakaavamuutoksen

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.11.2012

Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.11.2012 TAMPERE Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 19.11.2012 XIII-192-2 ja 3 (RATINA), Sorinkatu 12 ja 16, SORIN NUORISOTALON TONTIN LIITTÄ- MINEN POLIISITALON TONTTIIN JA KERROSALAN

Lisätiedot

http://nurxcity/webmap/content/result.htm

http://nurxcity/webmap/content/result.htm Sivu 1/6 KIRKONKYLÄ, Krannila Määräysnumero Ulkoasu 2.000 2.001 3.000 5.001 8.000 10.000 selitys Asuinkerrostalojen korttelialue. Rakennusten ensimmäiseen kerrokseen saa sijoittaa liiketiloja ja julkisia

Lisätiedot

RAKENTAMISOHJEET Hyväksytty rakennuslupajaostossa

RAKENTAMISOHJEET Hyväksytty rakennuslupajaostossa RAKENTAMISOHJEET Hyväksytty rakennuslupajaostossa 6.5.2013 71 Asemakaavamääräykset Asemakaava nro 001781 1. Erillispientalojen korttelialue AO. 2. Suurin sallittu kerrosluku Iu½. 3. Asuinrakennus tulee

Lisätiedot

Pohjolankatu 25, Tampere MELUSELVITYS. Toukokuu 2010. Tampereen kaupunki, Tilakeskus

Pohjolankatu 25, Tampere MELUSELVITYS. Toukokuu 2010. Tampereen kaupunki, Tilakeskus Pohjolankatu 25, Tampere Toukokuu 2010 Joulukuu 2010 täydennetty Tampereen kaupunki, Tilakeskus Pohjolankatu 25, Tampere 2 (5) SISÄLLYSLUETTELO 1 TYÖN TAUSTA JA LÄHTÖKOHDAT... 3 2 MELUN OHJEARVOT... 3

Lisätiedot

Poikkeamislupa 4 Pallo-Tyysterniemen kaupunginosan korttelin 57 tontille 3, Kirsi- Kiinteistöt Oy

Poikkeamislupa 4 Pallo-Tyysterniemen kaupunginosan korttelin 57 tontille 3, Kirsi- Kiinteistöt Oy Poikkeamislupa 4 Pallo-Tyysterniemen kaupunginosan korttelin 57 tontille 3, Kirsi- Kiinteistöt Oy Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/1848/10.03.00.02/2018 Esittelijä: Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja

Lisätiedot

KAUKAJÄRVI, JUVANKATU 14, ASUIN- JA LIIKERAKENTAMINEN, ASEMAKAAVA NRO 8590

KAUKAJÄRVI, JUVANKATU 14, ASUIN- JA LIIKERAKENTAMINEN, ASEMAKAAVA NRO 8590 TAMPERE Asemakaavan muutoksen osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.3.2015 tark. 15.6.2015 KAUKAJÄRVI, JUVANKATU 14, ASUIN- JA LIIKERAKENTAMINEN, ASEMAKAAVA NRO 8590 Kaava-alue lähivaikutusalueineen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (9) 11 Poikkeamishakemus (Sörnäinen, Kapteeni Sundmanin katu 5 7) HEL 2016-011282 T 10 04 01 Rakvv 10-2502-16-S, Ksv:n hankenumero 5046_27 Päätös päätti hyväksyä Asunto

Lisätiedot

Asemakaavan muutosehdotus sekä kaavaselostus liitteineen

Asemakaavan muutosehdotus sekä kaavaselostus liitteineen Tekninen lautakunta 289 04.09.2013 Kaupunginhallitus 423 09.09.2013 Kaupunginhallitus 373 15.09.2014 Kaupunginvaltuusto 84 29.09.2014 Asemakaavan muutos ja tonttijako, 64 Skinnarila, kortteli 81, virkistys-

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (5) 33 Poikkeamishakemus (Pasila, Fredikanterassi 1) HEL 2017-001937 T 10 04 01 Rakvv 17-410-17-S, Ksv:n hankenumero 5046_37 Päätös Hakija Rakennuspaikka Hakemus päätti

Lisätiedot

Mittakaava: 1: m. Laukaan kunta

Mittakaava: 1: m. Laukaan kunta Laukaan kunta Mittakaava: 1:2000 50 m Kataanmäen asemakaavamääräykset: Määräysnumero Ulkoasu selitys 1.02 Asuinpientalojen korttelialue. 1.021 Asuinpientalojen korttelialue. Rakennussuunnittelussa on otettava

Lisätiedot

III IV I III III III. Torikatu. Rantakatu III. Yläsatamakatu III III III SAIRAALAKATU. lpa-ajo TORIKATU ik-1.

III IV I III III III. Torikatu. Rantakatu III. Yläsatamakatu III III III SAIRAALAKATU. lpa-ajo TORIKATU ik-1. 9 7 2 10 7 Yläsatamakatu Torikatu Rantakatu I Konservatorio 79 81 0 202 13 21 23 21 1 2 24 7 3 1 1 1 1 39 1 4 4 19 21 23 24 2 2 17 8 2 24 10 20 18 8 19 9 9 10 1 13 1 13 18 2 2 SAIRAALAKATU YLÄSATAMAKATU

Lisätiedot

148 Poikkeamishakemus tontille Ylä-pispala, Pumppukaivonkatu 10, käyttötarkoituksen muutos. Valmistelija / lisätiedot: Elina Karppinen

148 Poikkeamishakemus tontille Ylä-pispala, Pumppukaivonkatu 10, käyttötarkoituksen muutos. Valmistelija / lisätiedot: Elina Karppinen Tampere Ote pöytäkirjasta 9/2017 1 (5) 148 Poikkeamishakemus tontille Ylä-pispala, Pumppukaivonkatu 10, käyttötarkoituksen muutos TRE:2188/10.03.01/2017 Valmistelija / lisätiedot: Elina Karppinen Valmistelijan

Lisätiedot

Esittelijä: Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja Pasi Leimi

Esittelijä: Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja Pasi Leimi Poikkeamislupa 3 Kylpylän kaupunginosan korttelin 3 tontille 2 Liittyy asiahallinnan asiaan: LPR/20/10.03.00.02/2019 Esittelijä: Elinvoiman ja kaupunkikehityksen toimialajohtaja Pasi Leimi puh. 040 740

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/ (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/ (5) Kaupunkisuunnitteluvirasto Helsingin kaupunki Pöytäkirja 26/2014 1 (5) 52 Poikkeamishakemus (Kamppi, Annankatu 31-33, 00100 Helsinki) HEL 2014-007347 T 10 04 01 Rakvv 4-1687-14-S, Ksv:n hankenumero 762 Päätös Hakija Rakennuspaikka

Lisätiedot

Pikku Huopalahti. Kaupallinen mitoitus

Pikku Huopalahti. Kaupallinen mitoitus Pikku Huopalahti Kaupallinen mitoitus 24.9.2014 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1. Pikku Huopalahden kaupallinen rakenne 2014... 3 2. Pikku Huopalahden kehittäminen... 7 3. Pikku Huopalahden markkinoiden

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/

Helsingin kaupunki Esityslista 6/ (5) Kaupunkisuunnittelulautakunta Akp/ Helsingin kaupunki Esityslista 6/2014 1 (5) 3 Poikkeamishakemus (Pasila, Ilmalanrinne 1 / Ilmalanportti 2) (b-asia) HEL 2013-015437 T 10 04 01 Ksv 341, Rakvv 17-3931-13-S 2.12.2013 Päätösehdotus päättää

Lisätiedot

1:1000 1596. 2443 m2. 2514 m2. 2678 m2 MITTAKAAVA ASEMAKAAVA MUODOSTUMINEN

1:1000 1596. 2443 m2. 2514 m2. 2678 m2 MITTAKAAVA ASEMAKAAVA MUODOSTUMINEN ntie Kettuvaa Tiluskaari Pihaportintie Lypsytarha Lohkotie Palstatie Ahorannantie Aholaidantie Pikkutilantie Saviahonkatu Peltotilkuntie AKR AKR W 7 8 9 0 as s as as as as as as as as e=0. e=0. TONTTIJAKOLASKELMA

Lisätiedot

1705 NIKU Kasarminkatu 6 ASEMAKAAVAMUUTOS, VALMISTELUAINEISTO, ALP-2 alue Vireillä oleva kaavamuutos ja sen ehdotusvaihe koskee Kuopion kaupungin omistamaa Kuopion keskustan 6. kaupunginosan korttelia

Lisätiedot

Osallistumis ja arviointisuunnitelma

Osallistumis ja arviointisuunnitelma ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 139 TONTIT 13 JA 14, KAIRATIE 20 JA 24 1 Osallistumis ja arviointisuunnitelma Kaavoituksen kohde: Rovaniemen kaupungin 3. kaupunginosan korttelin 139 tontit

Lisätiedot

Muistutukset ja lausunnot sekä kaupungin vastineet niihin

Muistutukset ja lausunnot sekä kaupungin vastineet niihin Kaleva, Pellervon koulun ja Tredun tontit, Pellervonkatu 20 ja Sammonkatu 45, katu- ja virkistysaluetta. Asemakaava nro 8297 Diaarinumero: TRE: 4152/10.02.01/2017 Muistutukset ja lausunnot sekä kaupungin

Lisätiedot

Lupatunnus R Sivu 1. Asunto Oy Tampereen Kalevanrinteen Muurarinkisälli Äkerlundinkatu 11 C, TAMPERE

Lupatunnus R Sivu 1. Asunto Oy Tampereen Kalevanrinteen Muurarinkisälli Äkerlundinkatu 11 C, TAMPERE Lupatunnus 17-0035-R 31.01.2017 18 Sivu 1 ASIA Rakennuslupa, MRL 125.2 RAKENNUSPAIKKA XIX, 837-119-0885-0012 Alapeusonkatu 13, 33540 TAMPERE Pinta-ala 1910 m² Rakentamismääräykset A Asuinrakennusten korttelialue

Lisätiedot