Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/ Finlands Kommunförbund rf

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/2014 1 Finlands Kommunförbund rf"

Transkriptio

1 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/ Kokoustiedot Aika: klo Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki

2 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/ Sisällysluettelo Sivu 58 Kokouksen avaus 3 Liite 1, Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 4 Liite 1, Pöytäkirjan tarkastajan valinta 5 61 Kokouksen sihteeri 6 62 Luonnokset strategian tarkistukseksi vuosille ja Suomen Kuntaliiton toimintasuunnitelmaksi vuodelle Liite 1, Suomen Kuntaliiton ja KT Kuntatyönantajat talousarvioesitykset vuodelle Liite 1, Suomen Kuntaliiton jäsenmaksu ja KT Työnantajien maksuosuudet vuonna Vuoden 2017 kuntapäivien aika ja paikka Kuntaliiton valtuuston syyskokous Liite 1, Osallistuminen Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden valmisteluihin 13 Liitteet 1 3, Kuntaliiton talouskatsaus elokuu Liite 1, Lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä ja eräistä siihen liittyvistä laeista 18 Liitteet 1 2, Kuntaliiton hallituksen seuraaviin kokouksiin suunnitellut asiat Kuntaliiton hallituksen seuraava kokous Kokouksen päättäminen 22

3 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/ Kokouksen avaus Liite 1, 58 Liiton puheenjohtaja avaa Kuntaliiton hallituksen kokouksen. Todetaan. Puheenjohtaja avasi hallituksen kokouksen päätöksenteko-osuuden klo Merkittiin, että informaatio-osassa olivat esillä seuraavat asiat: - Työmarkkinakeskusjärjestöjen sopimus vuoden 2017 työeläkeuudistuksesta, kunta-alan työmarkkinajohtaja Markku Jalonen - Kuntaliiton hallitusohjelmatavoitteet , varatoimitusjohtaja Timo Kietäväinen - Sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistus, varatoimitusjohtaja Tuula Haatainen - Kuntaliiton laskutusperusteet 2015, varatoimitusjohtaja Tuula Haatainen - Ajankohtaiskatsaus ja hallituksen esityslista , toimitusjohtaja Kari-Pekka Mäki-Lohiluoma.

4 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/ Hallituksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Liite 1, 59 Sääntöjen mukaan hallitus kokoontuu puheenjohtajan kutsusta. Kutsu on lähetetty hallituksen varsinaisille jäsenille ja varajäsenille seitsemän päivää ennen hallituksen kokousta Hallitus on päätösvaltainen, kun saapuvilla on enemmän kuin puolet sen jäsenistä. Hallituksen kokouksiin osallistuvat myös varajäsenet. Hallituksen jäseniä ja varajäseniä sekä muita läsnäolijoita pyydetään allekirjoittamaan läsnäololista, joka otetaan pöytäkirjan liitteeksi. Todetaan, että tähän kokoukseen osallistuvat hallituksen jäsenet ja varajäsenet allekirjoitetun läsnäololistan mukaisesti. Samalla todetaan, että kokous on laillisesti koolle kutsuttu ja päätösvaltainen. Todettiin, että tähän kokoukseen osallistuvat hallituksen jäsenet ja varajäsenet allekirjoitetun läsnäololistan (liite 1,59 ) mukaisesti. Samalla todettiin, että kokous on laillisesti koolle kutsuttu ja päätösvaltainen.

5 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/ Pöytäkirjan tarkastajan valinta Hallituksen pöytäkirjan allekirjoittavat hallituksen (kokouksen) puheenjohtaja ja sihteeri. Hallitus päätti , että pöytäkirjan tarkastaa yksi kussakin kokouksessa valittava jäsen. Hallitus päättää, että tämän kokouksen pöytäkirjan tarkastajaksi valitaan hallituksen jäsen Lasse Hautala. Hyväksyttiin.

6 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/ Kokouksen sihteeri Todetaan, että tämän kokouksen sihteerinä toimii talous- ja hallintojohtaja Timo Leivo. Hyväksyttiin.

7 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/ Luonnokset strategian tarkistukseksi vuosille ja Suomen Kuntaliiton toimintasuunnitelmaksi vuodelle 2015 Liite 1, 62 (strategiaosio) Liite 1, 62 (toimintasuunnitelmaosio) Vuonna 2013 hyväksytyn Uuden sukupolven Kuntaliitto strategian lähtökohtana on tehdä tulevaisuutta muuttuvassa toimintaympäristössä vuoteen Kuntien tehtäväkenttä ja rooli palveluiden järjestämisessä ja tuottamisessa ovat muutoksessa. Kuntaliiton on elettävä mukana jäsenkuntien muutoksessa ja kyettävä tunnistamaan ja palvelemaan erilaisten jäsenten ja asiakkaiden tarpeita. Kuntaliiton strategiassa korostetaan kahden vuoden ( ja ) näkymää. Tässä strategian tarkistuksessa määrittelemme tavoitteemme vuosille Vuosittain valtuuston hyväksyttäväksi valmisteltava toimintasuunnitelma muodostuu strategiatavoitteiden toteuttamiseen tähtäävistä toimenpideohjelmista. Toimintasuunnitelmassa korostetaan edunvalvontatyöllä, kehittämistoiminnalla ja palveluilla tuotettavia aikaansaannoksia ja vaikutuksia jäsenille ja asiakkaille. Liiton yksiköt valmistelevat toimialueitaan koskevat toimintasuunnitelmat strategian ja liiton toimintasuunnitelman pohjalta. Hallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto hyväksyy strategian tarkistuksen vuosille ja Suomen Kuntaliiton toimintasuunnitelman vuodelle Hyväksyttiin.

8 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/ Suomen Kuntaliiton ja KT Kuntatyönantajat talousarvioesitykset vuodelle 2015 Liite 1, 63 Suomen Kuntaliiton vuoden 2015 talousarvio perustuu liiton toimintasuunnitelmaan. Talousarvion mukaisista liiton yhteensä 22,7 miljoonan euron tuloista (ilman KT Kuntatyönantajien 5,3 miljoonan euron maksuosuuksia ja 1,4 miljoonan euron muita tuloja) pääosan muodostavat jäsenkuntien 17,1 miljoonan euron jäsenmaksutulot sekä suurimpien kuntayhtymien 1,7 miljoonan euron palvelumaksut. Liiton talousarvioesityksen tulos on -1,2 miljoonaa euroa. Talousarvion investointisuunnitelmassa varaudutaan enintään 60 tuhannella eurolla autojen hankintaan. Kuntaliiton henkilöstö (ml. KT Kuntatyönantajat) oli vuoden 2014 syyskuun alussa 203 henkilöä. Näistä 15 henkilöä on pitkäaikaisella palkattomalla työlomalla tai määräaikaisella työkyvyttömyyseläkkeellä ja 6 henkilöä on osa-aikatyössä. Edellä mainittujen lisäksi määräaikaisessa työsuhteessa on 28 henkilöä. Henkilöstökulut muodostavat 52 prosenttia liiton kaikista kustannuksista (ml. KT Kuntatyönanatajat). Henkilöstökulut ovat pienentyneet, koska osa henkilöstöstä on siirtynyt Kuntaliitto Palvelut Oy:n palvelukseen. Liiton sijoitus- ja rahoitustoiminnan nettotuloiksi arvioidaan 2,5 miljoonaa euroa, josta sijoitusten osuus on 3,5 miljoonaa euroa ja toimitilojen vuokraan sisältyvä rahoitusvastike -1,0 miljoonaa euroa. Sijoituspolitiikka ehdotetaan, että se vahvistetaan vuodelle 2015 sellaisena kuin se on nyt. Kuntaliiton varsinaisen jäsenmaksun määrä on talousarvioehdotuksen mukaan 17,1 miljoonaa euroa ja kuntayhtymien palvelumaksujen yhteismäärä 1,7 miljoonaa euroa. Vuoden 2015 jäsenmaksut ovat 3,0 % suuremmat kuin vuoden 2014 jäsenmaksut. Liiton sääntöjen 19 :n mukaan valtuusto hyväksyy syyskokouksessaan liiton talousarvion. Kunnallisesta työmarkkinalaitoksesta (KT Kuntatyönantajat) annetun lain (254/93) 5 :n mukaan kuntien keskusjärjestön valtuusto hyväksyy Kunnallisen työmarkkinalaitoksen (KT Kuntatyönantajat) talousarvion ja tilinpäätöksen, valitsee tilintarkastajat ja päättää vastuuvapauden myöntämisestä. Hallitus päättää esittää liiton valtuustolle, että valtuusto päättää - vahvistaa liiton sääntöjen 19 :n mukaan liiton talousarvion vuodelle 2015 esityslistan liitteen mukaisesti ja - hyväksyä Kunnallisesta työmarkkinalaitoksesta (KT Kuntatyönantajat) annetun lain 5 :n mukaisesti Kunnallisen työmarkkinalaitoksen (KT Kuntatyönantajat) talousarvion vuodelle 2015 esityslistan liitteen mukaisena.

9 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/ Lisäksi hallitus päättää valtuuttaa liiton toimitusjohtajan päättämään talousarvion teknisistä tarkistuksista sekä lisäksi talousarvion tutkimus- ja kehityshankkeiden bruttotulojen ja -menojen sellaisista tarkistuksista, jotka eivät muuta liiton hankkeisiin kohdistaman nettopanostuksen kokonaismäärää. Hyväksyttiin.

10 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/ Suomen Kuntaliiton jäsenmaksu ja KT Työnantajien maksuosuudet vuonna 2015 Kuntaliiton tulojen suurimman osan muodostavat kuntien jäsenmaksut, jotka pääsääntöisesti ovat seuranneet jäsenkuntien verotettavien ansiotulojen kehitystä. Vuoden 2015 talousarviossa esitetään jäsenmaksujen korotusta 3,0 prosentilla. Suomen Kuntaliiton ja KT Kuntatyönantajien vuoden 2015 talousarvioesityksessä esitetään perittäväksi kunnilta liitolle jäsenmaksuja yhteensä 17,1 miljoonaa euroa, palvelumaksuja suurimmilta kuntayhtymiltä 1,7 miljoonaa euroa sekä kuntien maksuosuuksia KT Kuntatyönantajien nettomenoihin yhteensä 5,3 miljoonaa euroa. Liiton sääntöjen 9 :n mukaan valtuusto vahvistaa vuosittain jäsenmaksun suuruuden. Jäsenmaksu määräytyy kuntakohtaisesti siten, että kokonaissummasta 3/4 jaetaan kuntien asukasluvun perusteella ja 1/4 verotettavien tulojen perusteella, kuitenkin niin, että yli asukkaan menevältä osalta on kunnan asukasperusteinen jäsenmaksu 15 %:lla alennettu ja, jos jäsenkunnan verotettavat tulot asukasta kohti ylittää kaikkien jäsenkuntien keskimääräiset verotettavat tulot asukasta kohti, alennetaan kunnan verotettaviin tuloihin perustuvaa jäsenmaksuosuutta keskiarvon ylittävältä osalta 25 %:lla. Ahvenanmaan kuntien jäsenmaksu on lisäksi alennettu 25 %:lla edellä mainitulla tavalla määräytyvästä jäsenmaksusta. Jäsenmaksu on suoritettava vuosittain maaliskuun 1. päivään mennessä, ellei valtuusto toisin määrää. Kuntien maksuosuudet KT Kuntatyönantajien toiminnan nettokuluihin peritään kunnilta siten, että KT Kuntatyönantajien nettomenot peritään puoliksi niiden verotettavien tulojen mukaan, jotka kunnassa on määrätty edellisenä vuonna toimitetussa kunnallisverotuksessa ja puoliksi saman vuoden tammikuun 1. päivän asukaslukujen mukaisessa suhteessa. Hallitus päättää esittää liiton valtuustolle, että valtuusto päättää - vahvistaa sääntöjen 9 :n mukaisesti liiton jäsenmaksun suuruudeksi euroa vuonna 2015 ja todeta, että liiton sääntöjen mukaan jäsenmaksu on suoritettava maaliskuun 1. päivään 2015 mennessä sekä - todeta, että KT Kuntatyönantajien vuoden 2015 talousarvion mukaisesti KT Kuntatyönantajien kunnilta perittävien maksuosuuksien ennakkojen yhteismäärä on euroa ja päättää, että 80 % tästä määrästä peritään kunnallisesta työmarkkinalaitoksesta (KT Kuntatyönantajat) annetun lain 6 :n mukaisesti kunnilta ennakkona maaliskuun 1. päivään 2015 mennessä. Hyväksyttiin.

11 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/ Vuoden 2017 kuntapäivien aika ja paikka Kuntaliiton sääntöjen 14 :n mukaan yhdistyksen kokous, varsinaiset kuntapäivät, pidetään joka neljäs vuosi kunnallisvaalien jälkeisenä vuonna vuoden alkupuoliskolla. Valtuusto määrää kokouspaikan ja -ajan. Vaalien ajankohtia ja kansalaisten osallistumisoikeuksia selvittävä parlamentaarinen työryhmä ehdotti, että kunnallisvaalit siirretään toimitettaviksi huhtikuun kolmantena sunnuntaina. Työryhmä ehdotti, että kunnallisvaalit järjestettäisiin ensimmäisen kerran huhtikuussa vuonna Vastaavasti Kuntalain kokonaisuudistusta koskevassa lausuntokierroksella olleessa hallituksen esitysluonnoksessa ehdotetaan, että valtuuston toimikausi alkaisi kesäkuussa. Seuraavien kuntavaalien ajankohdan siirtyminen merkitsisi, että Kuntaliiton sääntöjen kuntapäivien ajankohtaa koskevaa määräystä pitäisi muuttaa. Kuntaliiton sääntöjen muuttamista koskeva työryhmä on asetettu Kuntapäivät olisi tarkoituksenmukaista pitää kuntavaalivuoden loppupuoliskolla. Hallituksen työvaliokunta on kokouksessaan ja käsitellyt asiaa. Käytäntö on ollut, että valtuusto on tehnyt päätöksen kuntapäivien kokouspaikasta ja kokousajasta noin kolme vuotta ennen kuntapäiviä. Edellä mainitut linjauksen huomioiden olisi marraskuu 2017 hyvä ajankohta kuntapäiville. Kuntapäivien kokouspaikasta ja ajankohdasta olisi siten tarkoituksenmukaista päättää valtuuston kokouksessa Ensimmäisten kuntapäivien yhteydessä on päätetty, että kuntapäivät järjestetään joka toinen kerta Helsingissä. Kuntapäivät on edellisen kerran järjestetty Helsingissä vuonna Sen jälkeen ne on pidetty Tampereella vuonna 2005, Jyväskylässä vuonna 2009 ja Oulussa vuonna Näin ollen valmistelussa on lähdetty siitä, että vuoden 2017 kuntapäivät olisi luontevaa pitää Helsingissä. Tarjousten ja tilojen saatavuuden sekä tarkoituksenmukaisuuden vuoksi valmistelussa on päädytty siihen, että Kuntapäivien pitopaikka olisi Finlandia-talo. Kuntapäivien järjestämisestä ja isäntäkaupunkina toimimisesta on perinteisesti lähetetty tarjouspyyntö kaupunkeihin joissa on tarvittavat kokoustilat ja riittävä majoituskapasiteetti. Tästä käytännöstä on suunniteltu luovuttavaksi seuraavien kuntapäivien osalta. Sen sijaan olisi tarkoituksenmukaista selvittään pääkaupunkiseudun kaupunkien halukkuutta yhteisesti isännöidä kuntapäivien iltajuhlia Työvaliokunta on päättänyt esittää, että Kuntapäivät järjestetään Helsingissä Hallitukselle annetaan kokouksessa selostus asiasta. Hallitus päättä esittää valtuustolle päätettäväksi, että Kuntapäivät järjestetään Helsingissä Hyväksyttiin.

12 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/ Kuntaliiton valtuuston syyskokous Liite 1, 66 Kuntaliiton sääntöjen mukaan valtuusto kokoontuu varsinaiseen kokoukseensa kahdesti vuodessa, kevätkokoukseen maalisheinäkuussa ja syyskokoukseen syys-joulukuussa hallituksen määräämänä aikana ja paikassa. Hallitus hyväksyi Kuntaliiton hallintoelinten kokousaikataulun vuodeksi 2015 ja sen mukaan valtuusto kokoontuu syyskokoukseen Kuntaliiton sääntöjen mukaan kutsu valtuuston kokoukseen on toimitettava kullekin jäsenelle tämän ilmoittamaan osoitteeseen lähetetyllä kirjeellä vähintään kymmenen päivää ennen kokousta. Kutsuun on liitettävä esityslista. Valtuuston esityslista laaditaan sekä suomen että ruotsin kielellä. Kuntaliiton hallituksen tulee valmistella valtuuston käsiteltäväksi tulevat asiat. Hallituksen jäsenellä, toimitusjohtajalla, varatoimitusjohtajalla ja ruotsinkielisten ja kansainvälisten asiain johtajalla sekä muilla valtuuston määräämillä henkilöillä on oikeus olla läsnä valtuuston kokouksessa ja ottaa osaa keskusteluun. Edellä olevan nojalla Kuntaliiton hallitus päättää kutsua Kuntaliiton valtuuston syyskokoukseen ja hyväksyä sille tämän asian liitteen mukaisen esityslistan. Esityslista käännetään myös ruotsin kielelle. Kuntaliiton hallitus päättää kutsua liiton valtuuston koolle syyskokoukseen Kuntatalon isoon luentosaliin. Samalla hallitus päättää hyväksyä valtuustossa käsiteltävät asiat hallituksen esityslistan tämän asian liitteen mukaisesti. Päätös Hyväksyttiin.

13 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/ Osallistuminen Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden valmisteluihin Liite 1, 67 Liite 2, 67 Liite 3, 67 Toimitusjohtaja on lähettänyt kuntajohtajille liitteenä olevan kutsun, jossa toivotaan kuntien ja kuntalaisten laajasti osallistuvan osaltaan vuonna 2017 vietettävien Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlien valmisteluihin. Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi.

14 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/ Kuntaliiton talouskatsaus elokuu 2014 Liite 1, 68 Tuotot Kuntaliiton varsinaisen toiminnan tuotot kumulatiivisesti elokuussa 2014 ovat yhteensä euroa alittaen budjetin eurolla (budjetti euroa). Edelliseen vuoteen verrattuna laskua on 9 %. Liitossa on budjetoitu kahdeksalle kuukaudelle euroa palvelutuottoja ja vuokria. Palvelutuotot toteutuvat merkittävältä osin Kuntaliitto Palvelut Oy:ssä ja yhteensä palvelutuottojen ja vuokrien budjettijättämä on euroa. Kunnia- ja ansiomerkkien myynti on vuoden kuuden ensimmäisen kuukauden aikana euroa budjetin ollessa euroa, mikä aiheuttaa euron jättämän budjettiin nähden. Sisäisiä tuottoja on kaudella euroa budjetoitua vähemmän. Tämä näkyy myös sisäisten kulujen vähentymisenä. Julkaisumyynti on siirtynyt liitolta Kuntaliitto Palvelut Oy:lle. Julkaisumyyntiä on budjetoitu ensimmäiselle kahdeksalle kuukaudelle euroa ja koko vuodelle euroa, mikä ei siis toteudu. Vuoden 2013 vastaavan jakson julkaisumyynti oli euroa ja koko vuonna euroa. Jäsen- ja palvelumaksut ovat euroa budjetin ollessa euroa. Kustannukset Henkilöstökulut (ml. palkat, palkkiot, eläkkeet ja henkilösivukulut) ovat euroa budjetin ollessa euroa, jolloin kokonaisalitus on euroa. Alitus johtuu lomapalkkavarauksesta, mutta tämä alitus tasaantuu vuoden loppua kohti. Eläkekuluihin on virheellisesti budjetoitu erä, jonka kuuluisi olla palkoissa ja palkkioissa. Henkilöstökulujen yhteissumma budjetissa on oikealla tasolla. Henkilöstökulut ovat vuositasolla budjetissa. Yhteissummaltaan euron koulutus-, muut henkilöstö-, matka- sekä tarvike- ja atk-kulut alittivat budjetin eurolla budjetin ollessa euroa. Matkustamiseen on kiinnitetty erityistä huomiota ja matkakulujen alitus budjettiin nähden on euroa (toteuma euroa) edellisen vuoden vastaavan kulujen oltua euroa. Loppuvuodesta aloitetaan yhteistyö uuden matkatoimiston kanssa. Tämän myötä matkustamiseen liittyvät käytännöt virtaviivaistuvat mm. palveluprosessien kehittymisen myötä. Ulkopuoliset palvelut ovat euroa budjetin ollessa euroa, jolloin budjettiylitys on euroa. Tämä johtuu pääosin konsernirakennemuutoksen juridisten, tilintarkastus- ja konsultointipalveluiden käytöstä. Muu kulut yhteensä ovat euroa budjetin ollessa euroa, jolloin budjettialitus on euroa. Alitus muodostuu lähinnä muista toimintakuluista, joiden budjettialitus on euroa (toteutunut euroa, budjetti euroa). Merkittävä osa tästä alituksesta johtuu konserniveloituksista.

15 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/ Kustannukset ovat yhteensä euroa budjetin ollessa euroa, jolloin budjetti alittui eurolla. Tuotto-/kulujäämä ennen tutkimus- ja kehityshankkeita ja Pohjoisen ja Etelän kuntien yhteistyöohjelman tulosvaikutusta on euroa budjetin ollessa euroa (eroa euroa). Tutkimus- ja kehitysprojektit sekä Pohjoisen ja Etelän kuntien yhteistyöohjelma Tutkimus- ja kehitysprojektikulujen toteuma oli kaudella euroa budjetin ollessa euroa. Näin ollen toteutuneet kulut olivat euroa budjetoitua alhaisemmat. Vuositasolla näiden kulujen odotetaan olevan lähellä budjetoitua euroa. Pohjoisen ja Etelän kuntien yhteistyöohjelman tuotoissa on budjettieroa elokuussa euroa johtuen siitä, että tulot ( euroa) on budjetoitu kokonaisuudessaan alkuvuoteen. Tästä johtuva tulosvaikutus on oikaistu elokuussa tulo- ja menotasauksella (jaksotuksella), jonka jälkeen kahdeksan kuukauden toteutunut kumulatiivinen tulos on nolla. Budjettiin nähden tulosjättämä on elokuussa euroa. Ohjelman budjetoitu vuositulos on euroa. Tuotto- ja kulujäämä Tuotto-/kulujäämä tutkimus- ja kehitysprojektien sekä Pohjoisen ja Etelän kuntien yhteistyöohjelman jälkeen kaudella on (budjetti euroa). Eroa budjettiin on yhteensä euroa. Sijoitus- ja rahoitustoiminta ja satunnaiset erät Sijoitus- ja rahoitustoiminnan tulos on euroa budjetin ollessa euroa. Ulkopuolisten yhtiöiden osingot muodostavat tästä euroa. Rahoituskuluissa on elokuussa kumulatiivisesti euroa konsernin sisäisiin rahoitusjärjestelyihin liittyvää rahoitusvastiketta. Satunnaiset kulut euroa ovat Audiator-yrityskauppaan liittyviä oikeudenkäyntikuluja. Ylijäämä/alijäämä Sijoitus-, rahoitus- ja satunnaisten erien jälkeen liiton tulos on euroa, kun se on budjetissa euroa. Ero budjettiin on euroa. Yhteenveto Elokuussa kumulatiivisesti tuotot ovat 1,1 milj. budjetoitua pienemmät, ja loppuvuodesta budjettijättämä suurenee edelleen. Kulut ovat kumulatiivisesti elokuussa 1,8 milj. euroa budjetoitua pienemmät, mistä henkilöstökulujen alitus budjettiin nähden on 0,7 milj. euroa. Vuositasolla henkilöstökulut ovat lähellä budjetoitua tasoa. Tutkimus- ja kehitysprojekteissa elokuun kumulatiiviset kulut ovat 0,4 milj. euroa budjetoitua pienemmät, mutta koko vuoden ennuste on budjetoidulla tasolla.

16 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/ Vuosien näkymät Kun edellä olevat henkilöstökulujen alitus sekä tutkimus- ja kehitysprojektien kustannusjättämä otetaan huomioon, on elokuun tulos 1,1 milj. euroa alhaisempi kuin raportoitu tulos -2,5 milj. euroa. Elokuun tulos on näiden erien jälkeen lähes budjetoidulla -3,5 milj. euron tasolla. Kuntaliiton strategiaan sisältyy tavoite liiton talouden tasapainottamisesta vuoteen 2017 mennessä. Liitto pyrkii siihen, että sijoitus- ja rahoitustoiminnan tuottojen keskimääräisellä vuosituotolla (noin 2 3 miljoonaa euroa) liiton tulos on vuonna 2017 tasapainossa. Tavoitteena on siis saavuttaa rahoitus- ja sijoitustoiminnan jälkeen nollatulos vuoteen 2017 mennessä. Tulosparannus suunnitellaan toteutettavaksi sekä tuotteiden että palveluiden myyntiä parantamalla ja kustannuksia sopeuttamalla. Verkosto- ja toimintamallien uudistamisella pyritään hakemaan tehokkuushyötyjä. Kustannustehokkuutta pyritään hakemaan myös konsernirakennemuutoksen myötä tulevilla uudelleenorganisointi-, tehostus- ja muilla kehittämistoimenpiteillä. Liiton hanketoiminnan tulot ovat laskeneet merkittävästi viime vuosina, mikä näkyy myytävissä palveluissa ja tuotteissa. Ansio- ja kunniamerkkien myynnin odotetaan selvästi laskevan muutamien suurten kuntien tehtyä tähän liittyviä päätöksiä. Liiton jäsenmaksutulojen kehityksen turvaaminen on ensisijaisen tärkeää liiton tulevaisuuden toimintaedellytysten varmistamiselle. Mikäli jäsenmaksutuloihin sisältyy epävarmuutta, aiheuttaa tämä suoraan painetta liiton henkilömäärään. Vuoden 2015 budjetti on valmisteltu 3 %:n jäsenmaksutulojen nousuolettamalla. Vaikka jäsenmaksun nousu budjetissa on 3 % (0,5 milj. euroa), sisältyy vuoden 2015 budjettiin noin kymmenen hengen vähennys. Vuonna 2013 liitossa on tehty henkilöstön sopeuttamissuunnitelma vuoteen 2017 asti. Tänä aikana henkilöstömäärän on suunniteltu laskevan 37 henkeä olettaen jäsenmaksujen kehittyvän aikaisemman käytännön mukaisesti. Mikäli jäsenmaksuihin kohdistuu paineita, näkyy tämä lisäpaineena myös henkilömäärää kohtaan. Liitto sopeuttaa henkilöstökustannusten tasoa ensisijaisesti hyödyntämällä henkilöstön luontaista vaihtuvuutta sekä määräaikaisia työsuhteita koskevien järjestelyiden avulla. Edellä mainitut tulostavoitteet pyritään ensisijaisesti saavuttamaan siten, että mahdollisia yhteistoimintaneuvotteluja käytäisiin vain työntehtävien ja toiminnan uudelleen organisointien vuoksi. Jatkossa tulosparannuksen aikaansaaminen edellyttää, että liitto määrittelee palvelut, jotka sisältyvät kuntien maksamiin jäsenmaksuihin ja liitto kehittää aktiivisesti niitä jäsenille tarjottavia palveluita, joista laskutetaan käytön mukaan.

17 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/ Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi.

18 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/ Lausunto sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä ja eräistä siihen liittyvistä laeista Liite 1, 69 Liite 2, 69 Sosiaali- ja terveysministeriö on pyytänyt lausuntoa luonnoksesta sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä ja eräistä siihen liittyvistä laeista mennessä. Luonnos hallituksen esitykseksi on saatavissa sosiaali- ja terveysministeriön sivuilta osoitteessa Lain ensisijaisena tarkoituksena on väestön hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen ja ylläpito sekä väestöryhmien välisten hyvinvointija terveyserojen vähentäminen. Lain toinen keskeinen tarkoitus on varmistaa ihmisille oikeus laadultaan hyvään sosiaali- ja terveydenhuoltoon. Lain tarkoituksena on luoda asianmukaiset edellytykset hoitoon pääsylle ja sille, että koko maassa on saatavilla riittävästi ja yhdenvertaisesti palveluja sekä palveluja tarvitsevien ihmisten tarpeet huomioon ottava palvelurakenne. Samalla palvelurakenteen tulee olla vaikuttava ja kustannustehokas siten, että käyttävissä olevilla voimavaroilla pystytään kantamaan vastuu erityislakien mukaisten palvelujen järjestämisestä. Tavoitteiden toteuttaminen vaatii myös useiden eri tahojen laajaa yhteistyötä. Lain tavoitteena on luoda edellytykset tällaisen yhteistyön syntymiselle sekä alueellisesti että valtakunnallisesti siten, että palvelut muodostavat toiminnallisesti ja rakenteellisesti integroidun kokonaisuuden. Lausuttavana oleva lakiluonnos pohjautuu pääministeri Kataisen hallituksen yhdessä oppositiopuolueiden kanssa tekemään linjaukseen sote-uudistuksesta, johon pääministeri Stubbin on sitoutunut. linjauksen mukaan suomalaisten keskeiset hyvinvointipalvelut turvataan toteuttamalla perusteellinen sosiaali- ja terveyspalveluuudistus. Kansallisella ja sote-alueiden ohjauksella varmistetaan, että uudistuksella myös supistetaan kestävyysvajetta. Parlamentaarinen valmisteluryhmä pääsi ratkaisuun sotejärjestämislain keskeisistä pykälistä ja jatkotoimista. Lakiluonnos viimeisteltiin kesän aikana ja lähetettiin lausunnoille Lausuntopyyntöön pyydetään vastaamaan sähköisellä kyselyllä, jossa on kohdennettuja kysymyksiä hallituksen esitysluonnoksesta. Vastausvaihtoehtoja voi perustella ja antaa vapaamuotoisia kommentteja. Lausuttavat asiakokonaisuudet ovat: - Yleiset säännökset (1 9 ) - Sosiaali- ja terveydenhuollon järjestäminen (10 13 ) - Sosiaali- ja terveydenhuollon tuottaminen (14 18 ) - Hallinto (19 24 ) - Ohjaus, suunnittelu ja kehittäminen (25 32 ) - Rahoitus (33 46 ) - Viranomaisvalvonta (47 53 ) - Erinäiset säännökset (54 62 ) - Laki sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä annetun lain voimaanpanosta

19 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/ Laki varainsiirtoverolain väliaikaisesta muuttamisesta Lausuntoluonnos on valmisteltu Kuntaliiton sisäisessä valmisteluryhmässä ja siihen on pyydetty sosiaali- ja terveysyksikön ja muiden yksiköiden asiantuntijoiden kommentit. Hallitus päättää hyväksyä esityslistan liitteenä 1, 69 olevan luonnoksen Kuntaliiton lausunnoksi sosiaali- ja terveysministeriölle sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämisestä ja eräistä siihen liittyvistä laeista. Hallitus päätti tehdä lausuntoon muutoksia ja ottaa muutetun lausunnon pöytäkirjan liitteeksi 2, 69.

20 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/ Kuntaliiton hallituksen seuraaviin kokouksiin suunnitellut asiat Hallituksen lähiajan kokouksiin on suunniteltu valmisteltaviksi seuraavat, tässä vaiheessa tiedossa olevat asiat Sivistyksen suunta (info) - Sosiaali- ja terveydenhuollon uusi suunta (info) - Alueiden komitean Suomen valtuuskunnan jäsenet ja varajäsenet/kpml - Kuntaliiton talous 2014/KPML - Kuntaliiton hallitusohjelmatavoitteet/tk - Elinkeinopolitiikasta elinvoimapolitiikkaan/tk - Kuntien työllisyyspolitiikka/tk - Sivistyksen suunta/th - Kuntaliiton hyvinvointipoliittinen ohjelma Sosiaali- ja terveydenhuollon uusi suunta/th - Hankintalain valmistelutilanne/th Kuntien itsehallinto ja demokratia/kpml - Kuntaliiton talous 2014/KPML - Asuminen/TK Kuntakonsernien kehittäminen/tk Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi.

21 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/ Kuntaliiton hallituksen seuraava kokous Keskiviikko Kuntaliiton hallituksen seuraava kokous pidetään keskiviikkona Kuntatalossa Helsingissä. Klo 8.30 Hallituksen työvaliokunnan kokous B Hallituksen kokouksen informaatio-osuus B Ryhmäkokoukset Kok. B 3.4 SDP B 3.1 Kesk. B 3.3 PerusS B 4.13 Vihr. B 4.12 Vas. B 4.11 Ryhmien välinen neuvottelu B Hallituksen kokouksen päätöksenteko-osuus B Lounas Ravintola Kuntakallio Kuntaliiton valtuuston syyskokous Merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi.

22 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/ Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti hallituksen kokouksen klo

23 Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/ Allekirjoitukset Puheenjohtaja Sihteeri Antti Lindtman Timo Leivo Käsitellyt asiat Pöytäkirjan tarkastus Aika ja paikka Allekirjoitus Lasse Hautala

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 1 Kokoustiedot Aika: 10.4.2014 klo 10.00 13.23 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2014 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2014 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2014 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2014 1 Kokoustiedot Aika Keskiviikko 12.11.2014 klo 14.16 17 Torstai 13.11.2014 klo 9.00 14.45 Paikka Kuntatalo, iso luentosali ja neuvotteluhuoneet Toinen linja 14,

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2009 1 Kokoustiedot Aika: 5.5.2009 klo 13.00 13.57 Paikka: Jyväskylän Paviljonki Messukatu 10, Jyväskylä Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2009 2 Sisällysluettelo Sivu

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2011 1 Finlands Kommunförbund rf. Aika: 20.4.2011 klo 9.30 13.32, kokous keskeytettynä klo 13.25 13.

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2011 1 Finlands Kommunförbund rf. Aika: 20.4.2011 klo 9.30 13.32, kokous keskeytettynä klo 13.25 13. Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2011 1 Kokoustiedot Aika: 20.4.2011 klo 9.30 13.32, kokous keskeytettynä klo 13.25 13.29 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/2012 1 Kokoustiedot Aika: 8.11.2012 klo 9.30 13.17 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/2012 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2013 1 Kokoustiedot Aika: 4.4.2013 klo 10.00 13.25 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2013 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2013 1 Kokoustiedot Aika Torstai 2.5.2013 klo 13.30 14.41 Paikka Kuntatalo, iso luentosali ja neuvotteluhuoneet Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2014 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2014 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2014 1 Kokoustiedot Aika Torstai 22.5.2014 klo 10.07 10.10 Perjantai 23.5.2014 klo 9.02 10.06 ja 13.31 14.39 Paikka Kuntatalo, iso luentosali ja neuvotteluhuoneet Toinen

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ (12) Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ (12) Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2016 1 (12) Kokoustiedot Aika Torstai 26.5.2016 klo 10.00 17.00 Perjantai 27.5.2016 klo 8.00 12.35 Paikka Kuntatalo, iso luentosali ja neuvotteluhuoneet Toinen linja

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/2011 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/2011 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/2011 1 Kokoustiedot Aika: 29.9.2011 klo 9.30 13.15 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/2011 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2015 1 Kokoustiedot Aika: 20.5.2015 klo 10.00 13.20 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2015 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka SDP I varapuheenjohtaja Andersson Markku, Jyväskylä Kok. II varapuheenjohtaja Tölli Tapani, Tyrnävä Kesk.

puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka SDP I varapuheenjohtaja Andersson Markku, Jyväskylä Kok. II varapuheenjohtaja Tölli Tapani, Tyrnävä Kesk. Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/2016 Kokoustiedot Aika 23.11.2016 klo 10.04-13.20 Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Päätöksentekoon osallistuneet puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto Kokousohjelmaluonnos 20.8.2018 Kuntaliiton hallintoon liittyvät kokoukset - kokousohjelma 2019 Ajankohta 2019 Hallintoelin/kokous To 31.1. klo 8.30-10.00 13. - 15.2. Talous- ja rahoitusfoorumi

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/2010 1 Kokoustiedot Aika: 30.9.2010 klo 9.30 13.05 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/2010 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2014 1 Kokoustiedot Aika: 6.2.2014 klo 10.15 13.24 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2014 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Finlands Kommunförbund rf Hallitus 21.9.2017 Kuntaliiton talouskatsaus, elokuu 2017 TUOTOT Kuntaliiton varsinaisen toiminnan tuotot ovat elokuussa 2017 yhteensä 15 020 800 euroa ylittäen

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/2009 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/2009 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/2009 1 Kokoustiedot Aika: 29.10.2009 klo 9.30 13.30 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/2009 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka SDP I varapuheenjohtaja Andersson Markku, Jyväskylä Kok. II varapuheenjohtaja Tölli Tapani, Tyrnävä Kesk.

puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka SDP I varapuheenjohtaja Andersson Markku, Jyväskylä Kok. II varapuheenjohtaja Tölli Tapani, Tyrnävä Kesk. Kokoustiedot Aika 22.9.2016 klo 10.18-13.27 Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Päätöksentekoon osallistuneet puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka I varapuheenjohtaja Andersson Markku, Jyväskylä II

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/2014 1 Kokoustiedot Aika: 21.8.2014 klo 10.00 13.40 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/2014 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry LIITE 1 Finlands Kommunförbund rf Hallituksen kokous Kuntaliiton talouskatsaus, syyskuu 2018 TUOTOT Kuntaliiton varsi

Suomen Kuntaliitto ry LIITE 1 Finlands Kommunförbund rf Hallituksen kokous Kuntaliiton talouskatsaus, syyskuu 2018 TUOTOT Kuntaliiton varsi Suomen Kuntaliitto ry LIITE 1 Finlands Kommunförbund rf Hallituksen kokous 21.11.2018 Kuntaliiton talouskatsaus, syyskuu 2018 TUOTOT Kuntaliiton varsinaisen toiminnan tuotot ovat syyskuussa 2018 yhteensä

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2015 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2015 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2015 1 Kokoustiedot Aika: 12.3.2015 klo 10.00 13.08 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2015 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/2014 1 Kokoustiedot Aika: 12.11.2014 klo 10.00 14.00 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/2014 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

klo Hallituksen kokouksen informaatio-osuus B 3.8

klo Hallituksen kokouksen informaatio-osuus B 3.8 Suomen Kuntaliitto ry Kokouskutsu 6A/2017 Kokoustiedot Aika 21.9.2017 klo 10.00 Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Torstai 21.9.2017 klo 10.00 Hallituksen kokouksen informaatio-osuus B 3.8 Digitalisaatio

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/2010 1 Kokoustiedot Aika: 1.12.2010 klo 9.30 13.18 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/2010 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2016 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2016 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2016 1 Kokoustiedot Aika 10.3.2016 klo 10.00 11.07. Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Päätöksentekoon osallistuneet puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/2012 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/2012 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/2012 1 Kokoustiedot Aika: 20.9.2012 klo 9.30 12.52 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/2012 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

klo Hallituksen kokouksen avaus B 3.8 Kokousasioiden käsittely Kokous jatkuu B 3.8 Kokousasioiden käsittely jatkuu,

klo Hallituksen kokouksen avaus B 3.8 Kokousasioiden käsittely Kokous jatkuu B 3.8 Kokousasioiden käsittely jatkuu, Suomen Kuntaliitto ry Kokouskutsu 9/2018 Hallitus 21.11.2018 Kokoustiedot Aika 21.11.2018 klo 10.00-14.00 Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Keskiviikko 21.11.2018 klo 10.00 Hallituksen kokouksen

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 5/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 5/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 5/2009 1 Kokoustiedot Aika: 5.6.2009 klo 9.30 13.15 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 5/2009 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

klo Hallituksen kokouksen informaatio-osuus B 3.8 Ajankohtaiskatsaus toimitusjohtaja Jari Koskinen

klo Hallituksen kokouksen informaatio-osuus B 3.8 Ajankohtaiskatsaus toimitusjohtaja Jari Koskinen Suomen Kuntaliitto ry Kokouskutsu 7A/2017 Kokoustiedot Aika 19.10.2017 klo 10.00 Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Torstai 19.10.2017 klo 10.00 Hallituksen kokouksen informaatio-osuus B 3.8 Sote-

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2012 1 Kokoustiedot Aika Torstai 29.11.2012 klo 8.50 15.40 Paikka Kuntatalo, iso luentosali ja neuvotteluhuoneet Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 1/2016 1 Kokoustiedot Aika 4.2.2016 klo 10.08-13.25 Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Päätöksentekoon osallistuneet puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka SDP I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Esityslista 5/2015 I Finlands Kommunförbund rf. Klo 8.30 Hallituksen työvaliokunnan kokous B 3.4

Suomen Kuntaliitto ry Esityslista 5/2015 I Finlands Kommunförbund rf. Klo 8.30 Hallituksen työvaliokunnan kokous B 3.4 Suomen Kuntaliitto ry Esityslista 5/2015 I Kokoustiedot Aika: 11.6.2015 klo 10.00 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Torstai 11.6.2015 Klo 8.30 Hallituksen työvaliokunnan kokous

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/ (17) Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/ (17) Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2015 1 (17) Kokoustiedot Aika Keskiviikko 11.11.2015 klo 14.00 18.00 Torstai 12.11.2015 klo 9.00 13.40 Paikka Kuntatalo, iso luentosali ja neuvotteluhuoneet Toinen linja

Lisätiedot

klo Hallituksen kokouksen avaus B 3.8 Kokousasioiden käsittely Kokous jatkuu B 3.8 Kokousasioiden käsittely jatkuu, 20-25

klo Hallituksen kokouksen avaus B 3.8 Kokousasioiden käsittely Kokous jatkuu B 3.8 Kokousasioiden käsittely jatkuu, 20-25 Suomen Kuntaliitto ry Kokouskutsu 2/2019 Kokoustiedot Aika 21.3.2019 klo 10.00-14.00 Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Torstai 21.3.2019 klo 10.00 Hallituksen kokouksen avaus B 3.8 Kokousasioiden

Lisätiedot

klo Hallituksen kokouksen informaatio-osuus B 3.8 Kuntaliiton edunvalvonta-analyysi varatoimitusjohtaja Timo Reina

klo Hallituksen kokouksen informaatio-osuus B 3.8 Kuntaliiton edunvalvonta-analyysi varatoimitusjohtaja Timo Reina Suomen Kuntaliitto ry Kokouskutsu 8A/2017 Kokoustiedot Aika 22.11.2017 klo 10.00 Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Keskiviikko 22.11.2017 klo 10.00 Hallituksen kokouksen informaatio-osuus B 3.8

Lisätiedot

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018 Aika: Tiistaina 06.02.2018 kello 18.30 Paikka: Mestarinkatu 2, 20810 Turku Sisällys 1. KOKOUKSEN AVAUS... 2 2. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 3. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN... 2

Lisätiedot

Tarkastuslautakunta 07.05.2012 Sivu 1 / 7

Tarkastuslautakunta 07.05.2012 Sivu 1 / 7 Espoon kaupunki Kokouskutsu Tarkastuslautakunta 07.05.2012 Sivu 1 / 7 Kokoustiedot Aika 07.05.2012 maanantai klo 17:30 Paikka Teknisen lautakunnan kokoushuone, Virastopiha 2 C, 02770 Espoo, 1. kerros Lisätietoja

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2014 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2014 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2014 1 Kokoustiedot Aika: 7.5.2014 klo 9.10 12.02 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2014 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/2013 1 Kokoustiedot Aika: 19.9.2013 klo 10.00 13.32 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 8/2013 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2010 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2010 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2010 1 Kokoustiedot Aika: 4.3.2010 klo 9.30 13.07 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2010 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society. nimisen yhdistyksen säännöt

Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society. nimisen yhdistyksen säännöt Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society nimisen yhdistyksen säännöt 1 Yhdistyksen nimi on Suomen Menopaussitutkimusseura Finnish Menopause Society Yhdistyksen kotipaikka on Tampere. 2

Lisätiedot

klo Hallituksen kokouksen avaus B 3.8 Kokousasioiden käsittely Kokous jatkuu B 3.8 Kokousasioiden käsittely jatkuu, 77-83

klo Hallituksen kokouksen avaus B 3.8 Kokousasioiden käsittely Kokous jatkuu B 3.8 Kokousasioiden käsittely jatkuu, 77-83 Suomen Kuntaliitto ry Kokouskutsu 6/2018 Kokoustiedot Aika 20.9.2018 klo 10.00-14.00 Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Torstai 20.9.2018 klo 10.00 Hallituksen kokouksen avaus B 3.8 Kokousasioiden

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/2013 1 Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/2013 1 Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/2013 1 Kokoustiedot Aika: 6.6.2013 klo 10.00 13.26 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 6/2013 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio

Valtuusto 4/2018. Perjantai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski, auditorio KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 4/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Perjantai 14.12.2018 klo 13.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Äänekosken yksikkö Piilolantie 17, Äänekoski,

Lisätiedot

Kuntayhtymän yhtymävaltuusto

Kuntayhtymän yhtymävaltuusto Kuntayhtymän yhtymävaltuusto Esityslista N:o 1 25.1.2019 Asialuettelo: 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 2 NIMENHUUTO JA ÄÄNIVALLAN TOTEAMINEN 3 3 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Liite nro 1

Lisätiedot

klo Hallituksen kokouksen informaatio-osuus B 3.8 Sotedigi - tilannekatsaus erityisasiantuntija Karri Vainio

klo Hallituksen kokouksen informaatio-osuus B 3.8 Sotedigi - tilannekatsaus erityisasiantuntija Karri Vainio Suomen Kuntaliitto ry Kokouskutsu 9/2017 Kokoustiedot Aika 14.12.2017 klo 10.00 Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Torstai 14.12.2017 klo 10.00 Hallituksen kokouksen informaatio-osuus B 3.8 Sotedigi

Lisätiedot

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1

Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Ulvilan kaupunki Pöytäkirja 4/2016 1 Aika 10.5.2016 klo 14:03 17:19 Paikka Kokoustila K1-K2, kaupungintalo Käsitellyt asiat: Pykälä Asia Sivu 58 59 60 Arviointikertomuksen käsittely Tilinpäätöksen 2015

Lisätiedot

Liittokokous, liittovaltuusto ja liittohallitus

Liittokokous, liittovaltuusto ja liittohallitus Liittokokous, liittovaltuusto ja liittohallitus 8.9.2014 Järjestöpäivät 5.-6.9.2014 Liittokokous joka 3. vuosi - valitsee liittovaltuustoedustajat Liittovaltuusto 34 yhdistysten edustajaa 10 muuta edustajaa

Lisätiedot

puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka SDP I varapuheenjohtaja Andersson Markku, Jyväskylä Kok. II varapuheenjohtaja Tölli Tapani, Tyrnävä Kesk.

puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka SDP I varapuheenjohtaja Andersson Markku, Jyväskylä Kok. II varapuheenjohtaja Tölli Tapani, Tyrnävä Kesk. Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 4/2016 Kokoustiedot Aika 25.5.2016 klo 10.00-13.36 Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Päätöksentekoon osallistuneet puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

klo Hallituksen kokouksen avaus B 3.8 Kokousasioiden käsittely Kokous jatkuu B 3.8 Kokousasioiden käsittely jatkuu, 54-59

klo Hallituksen kokouksen avaus B 3.8 Kokousasioiden käsittely Kokous jatkuu B 3.8 Kokousasioiden käsittely jatkuu, 54-59 Suomen Kuntaliitto ry Kokouskutsu 4/2018 Kokoustiedot Aika 23.5.2018 klo 10.00-14.00 Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Keskiviikko 23.5.2018 klo 10.00 Hallituksen kokouksen avaus B 3.8 Kokousasioiden

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2017 Finlands Kommunförbund rf. Hallitus Kokoustiedot. Aika klo

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2017 Finlands Kommunförbund rf. Hallitus Kokoustiedot. Aika klo Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 2/2017 Kokoustiedot Aika 9.3.2017 klo 10.02-13.20 Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Päätöksentekoon osallistuneet puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

klo Hallituksen kokouksen avaus B 3.8 Kokousasioiden käsittely Kokous jatkuu B 3.8 Kokousasioiden käsittely jatkuu, 65-71

klo Hallituksen kokouksen avaus B 3.8 Kokousasioiden käsittely Kokous jatkuu B 3.8 Kokousasioiden käsittely jatkuu, 65-71 Suomen Kuntaliitto ry Kokouskutsu 5/2018 Hallitus 30.8.2018 Kokoustiedot Aika 30.8.2018 klo 10.00-14.00 Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Torstai 30.8.2018 klo 10.00 Hallituksen kokouksen avaus

Lisätiedot

1. Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

1. Kokouksen avaus, laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen SUOMEN KARTOITTAJAYHDISTYS SKY ry SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2017 Paikka Rakennusmestarien toimitila Kajaaninkatu 16, Oulu Valtakirjojen tarkastus on kokoushuoneessa klo 15.45. Aika 3.3.2016 klo 16.15

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2019. Keskiviikko kello , keskeytys klo , jatkui

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2019. Keskiviikko kello , keskeytys klo , jatkui VARSINAIS-SUOMEN LASTENSUOJELUKUNTAYHTYMÄ TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2019 Kokousaika Kokouspaikka Keskiviikko 24.4.2019 kello 9-9.05, keskeytys klo 9.05 10.44, jatkui 10.45-11.46 Halikon

Lisätiedot

1) toimii jäsenyhteisöjensä yhteenliittymänä ja tukee niiden toimintaa

1) toimii jäsenyhteisöjensä yhteenliittymänä ja tukee niiden toimintaa SÄÄNNÖT 1 (5) 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Vanhustyön keskusliitto - Centralförbundet för de gamlas väl ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Näissä säännöissä yhdistystä kutsutaan

Lisätiedot

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA

TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA KAINUUN MAAKUNTA -KUNTAYHTYMÄ 1 TALOUDEN SEURANTARAPORTTI AJALTA 1.1. 31.7.211 Maakunnan talousarvio 211 ja toimintasuunnitelma 211 214 hyväksyttiin maakuntavaltuustossa 29.11.21 74. Käyttösuunnitelma

Lisätiedot

Valtuusto 1/2018. Torstai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski

Valtuusto 1/2018. Torstai klo Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Valtuusto 1/2018 KOKOUSTIEDOT Aika Paikka Torstai 22.3.2018 klo 14.30 15.00 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, auditorio Piilolantie 17, Äänekoski ASIAT

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 7/2016 1 Kokoustiedot Aika 20.10.2016 klo 10.08-13.31 Paikka Kuntatalo, Toinen linja 14, Helsinki Päätöksentekoon osallistuneet puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka SDP I

Lisätiedot

Kokousaika klo Riihikosken terveysasema, taloustoimisto. Osallistujat. Kaurila Matti Lindgren Hilkka Pöllänen Eero Maasalo Merja

Kokousaika klo Riihikosken terveysasema, taloustoimisto. Osallistujat. Kaurila Matti Lindgren Hilkka Pöllänen Eero Maasalo Merja Yhtymähallitus 9.3.2016 21 Kokousaika 9.3.2016 klo 17.00 18.45 Kokouspaikka Riihikosken terveysasema, taloustoimisto Osallistujat Päätöksentekijät Autio Markku Kaurila Matti Lindgren Hilkka Pöllänen Eero

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 2/2013

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 2/2013 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Keskiviikko 29.5.2013 kello 16.15 18.10 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä

Lisätiedot

PRO LUKIO RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN YHDISTYSKOKOUS

PRO LUKIO RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN YHDISTYSKOKOUS PRO LUKIO RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN YHDISTYSKOKOUS Aika Maanantai 22.5.2017 klo 12.00 (mahdollisuus oppilaitoslounaaseen klo 11.15 11.50) Paikka Tampereen yhteiskoulun lukio, auditorio, Hallituskatu 32, Tampere

Lisätiedot

Sääntömääräinen syyskokous

Sääntömääräinen syyskokous Sääntömääräinen syyskokous La 1.11.2014 klo 17:00 Kartano Koskenranta, Voikkaa Esityslista 1 Kokouksen avaus ja järjestäytyminen 2 Läsnä olevien toteaminen, kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Esityslistan

Lisätiedot

Yrjövuori Matti. 48 Kokouksen avaus Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. Kokouksen läsnäolijoiden toteaminen.

Yrjövuori Matti. 48 Kokouksen avaus Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. Kokouksen läsnäolijoiden toteaminen. Peimarin koulutuskuntayhtymä PÖYTÄKIRJA Tarkastuslautakunta 6 / 2019 Aika keskiviikko klo 15.30 16.15 Paikka Ammattiopisto Livia / Tuorla Tuorlantie 1, 21500 Piikkiö Kartanorakennus Tähkä, kokoustila Jyvänen,

Lisätiedot

1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja (edellinen puheenjohtaja) 1.2. Kokouksen puheenjohtajan valinta Kokouksen sihteerin valinta

1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja (edellinen puheenjohtaja) 1.2. Kokouksen puheenjohtajan valinta Kokouksen sihteerin valinta 1(5) VUOSIKOKOUKSEN ESITYSLISTA (yhdistyksen nimi) ESITYSLISTA RANTAMÄEN MARTTAYHDISTYS RY:N VUOSIKOKOUS Aika: Paikka: KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN AVAUS JA JÄRJESTÄYTYMINEN 1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja

Lisätiedot

SUOMEN KOTISEUTULIITTO ESITYSLISTA 2015/3 Hallitus 25.3.2015 Sivu 1 / 6

SUOMEN KOTISEUTULIITTO ESITYSLISTA 2015/3 Hallitus 25.3.2015 Sivu 1 / 6 Hallitus 25.3.2015 Sivu 1 / 6 Aika: Keskiviikko 25.3.2015 klo 11.45 14.30 Paikka: Suomen Kotiseutuliiton toimisto Läsnä Puheenjohtaja: Kirsi Moisander ( ) Varapuheenjohtaja: Raimo Sailas ( ) Jäsenet: Annukka

Lisätiedot

Kontinkankaan kampuksella luentosalissa T117. Osoite on Aapistie 5, Oulu.

Kontinkankaan kampuksella luentosalissa T117. Osoite on Aapistie 5, Oulu. OULUN YLIOPISTON YLIOPPILASKUNNAN EDUSTAJISTON KOKOUS 6/2016 Aika: Torstai 13.10.2016 klo 17.00 Paikka: Kontinkankaan kampuksella luentosalissa T117. Osoite on Aapistie 5, 90220 Oulu. 1 KOKOUKSEN AVAUS

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 5/2015

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 5/2015 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Maanantai 23.11.2015 kello 16.00 17.20 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä

Lisätiedot

Kokoustyypit. Timo Reko

Kokoustyypit. Timo Reko Kokoustyypit Timo Reko timo.reko@msl.fi Kokoustyypit Sääntömääräiset kokoukset, joita on joko yksi tai kaksi vuodessa (syys- ja kevätkokous). Sääntömääräiset kokoukset käyttävät ylintä valtaa. Ylimääräiset

Lisätiedot

1. Yhdistyksen nimi on Tampereen seudun Omaishoitajat ry ja kotipaikka Tampere. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Pirkanmaa.

1. Yhdistyksen nimi on Tampereen seudun Omaishoitajat ry ja kotipaikka Tampere. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Pirkanmaa. 1(3) YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi on Tampereen seudun Omaishoitajat ry ja kotipaikka Tampere. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Pirkanmaa. 2. Yhdistyksen tarkoituksen on toimia omaishoitajien

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(6) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 3/2012

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(6) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 3/2012 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(6) KOKOUSAIKA Keskiviikko 15.8.2012 kello 9.00 10.50 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymä, ruokalan vieressä 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 4/2018

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 4/2018 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) KOKOUSAIKA Perjantai 26.10.2018 kello 13.00 14.50 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymä / kokoustila Viesti 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2014 Tarkastuslautakunta 2013-2016. AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55. Kunnanviraston kokoushuone AIKA 29.4.2014 klo 15.00 15.55 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna (poissa), tilalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius,

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 16.5.2017 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Muut osallistujat: Mikko Luoma, tilintarkastaja

Lisätiedot

LÄNSIMETRO OY Hallitus 25.2.2015 KUTSU VARSINAISEEN YHTIÖKOKOUKSEEN. Espoossa 9. päivänä maaliskuuta 2015 Länsimetro Oy Hallitus

LÄNSIMETRO OY Hallitus 25.2.2015 KUTSU VARSINAISEEN YHTIÖKOKOUKSEEN. Espoossa 9. päivänä maaliskuuta 2015 Länsimetro Oy Hallitus LÄNSIMETRO OY, VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 31.3.2015 LÄNSIMETRO OY Hallitus 25.2.2015 KUTSU VARSINAISEEN YHTIÖKOKOUKSEEN Länsimetro Oy:n osakkaat kutsutaan varsinaiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään tiistaina

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2015

KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2015 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2 /2015 Kokousaika: Kokouspaikka: Saapuvilla: Torstai 11. 6.2015 klo 19.00-20.44 Siikalatvan kunnantalo, Pulkkila Näätänen Teuvo Tallgren Anja Viinala Jarmo Hakkarainen Timo Ojakoski

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(6) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 4/2015

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(6) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 4/2015 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(6) KOKOUSAIKA Maanantai 28.9.2015 kello 16.00 18.30 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka

Lisätiedot

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 20.04.2017 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 20.04.2017 torstai klo 17:05-19:25 Paikka Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, 02770 Espoo

Lisätiedot

puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka SDP I varapuheenjohtaja Andersson Markku, Jyväskylä Kok.

puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka SDP I varapuheenjohtaja Andersson Markku, Jyväskylä Kok. Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 3/2017 Kokoustiedot Aika 27.4.2017 klo 10.03-13.20 Paikka Kuntatalo Toinen linja 14, Helsinki Päätöksentekoon osallistuneet puheenjohtaja Paatero Sirpa, Kotka SDP I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 9/ Finlands Kommunförbund rf

Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 9/ Finlands Kommunförbund rf Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 9/2014 1 Kokoustiedot Aika: 4.12.2014 klo 10.00 13.30 Paikka: Kuntatalo Kommunernas hus Toinen linja 14, Helsinki Suomen Kuntaliitto ry Pöytäkirja 9/2014 2 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Suomen malli Sosiaali- ja terveydenhuolto viidelle sote-alueelle

Suomen malli Sosiaali- ja terveydenhuolto viidelle sote-alueelle Suomen malli Sosiaali- ja terveydenhuolto viidelle sote-alueelle Sosiaali- ja terveysministeriö Pekka Järvinen 2.4.2014 Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistaminen Tavoitteet Lyhyt historia Uusi palvelurakenne

Lisätiedot

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Kerosiinitie TURKU

Länsi-Suomen Pelastusalan liitto ry Kerosiinitie TURKU 18.11.2017 1/5 I VALTAKIRJOJEN TARKASTUS klo 11:30 12:00 II LOUNAS klo 12:00 13:00 III LIITON SYYSKOKOUS klo 13:00 sääntöjen 12 :n mukaisten asioiden käsittely: 1 KOKOUKSEN AVAUS Länsi-Suomen Pelastusalan

Lisätiedot

Pohjois-Suomen pelastusliitto ry kutsuu edustajanne SÄÄNTÖMÄÄRÄISEEN VUOSIKOKOUKSEEN

Pohjois-Suomen pelastusliitto ry kutsuu edustajanne SÄÄNTÖMÄÄRÄISEEN VUOSIKOKOUKSEEN KOKOUSKUTSU 28.3.2013 Pohjois-Suomen pelastusliitto ry kutsuu edustajanne SÄÄNTÖMÄÄRÄISEEN VUOSIKOKOUKSEEN Sokos Hotel Vuokattiin, Kidekuja 2, Vuokatti lauantaina huhtikuun 20. päivänä 2013 klo 14.00 Kokouksessa

Lisätiedot

SUOMEN GOLFKENTÄNHOITAJIEN YHDISTYS FINNISH GREENKEEPERS ASSOCIATION RY

SUOMEN GOLFKENTÄNHOITAJIEN YHDISTYS FINNISH GREENKEEPERS ASSOCIATION RY Hallituksen sääntömuutosehdotus kevätkokoukseen 2012 7 Jäsenmaksut Yhdistyksen syyskokous päättää jäsenmaksuista hallituksen esityksen perusteella. A-, B- ja C-jäsenillä sekä kannatusjäsenillä voi olla

Lisätiedot

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5 /2017 KIRKKOVALTUUSTO

HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5 /2017 KIRKKOVALTUUSTO HÄMEENKYRÖN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5 /2017 KOKOUSAIKA Maanantai 11.12.2017 klo 18.00-19.11 KOKOUSPAIKKA Torikatu, Olohuone KUTSUTUT Ahlgrén Merja Arhenius Päivi Autio Kauko Hannu Jouko Heinäsuo Jukka Ilottu

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 13.6.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 19.6.2017-20.7.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

TUL:n Lapin piiri ry puh: P Nahkurinkatu Kemi

TUL:n Lapin piiri ry puh: P Nahkurinkatu Kemi TUL:n Lapin piiri ry puh: 0500 316 904 P Nahkurinkatu 1. 94100 Kemi mauri.blomster@tul.fi www.tul-lappi.fi TUL:n Lapin piiri ry:n sääntömääräinen PIIRIKOKOUS Pidetään Kemissä os. Kemin Pruntsilla, Kauppakatu

Lisätiedot

SAVONLINNAN OOPPERAJUHLIEN KANNATUSYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT

SAVONLINNAN OOPPERAJUHLIEN KANNATUSYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT SAVONLINNAN OOPPERAJUHLIEN KANNATUSYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Savonlinnan Oopperajuhlien Kannatusyhdistys ja sen kotipaikka on Savonlinnan kaupunki. Tarkoitus ja sen

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 3/2013

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 3/2013 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(7) KOKOUSAIKA Perjantai 13.9.2013 kello 13.00 16.00 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymä Majasaaren jätekeskus Mustantie 500 87100 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 4/2014

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 4/2014 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Keskiviikko 21.5.2014 kello 14.00 15.20 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä

Lisätiedot

JULKIS- JA YKSITYISALOJEN ESITYSLISTA 1 (5) TYÖTTÖMYYSKASSA

JULKIS- JA YKSITYISALOJEN ESITYSLISTA 1 (5) TYÖTTÖMYYSKASSA JULKIS- JA YKSITYISALOJEN ESITYSLISTA 1 (5) KASSAN VARSINAINEN KOKOUS Aika: Perjantai 25. 11. 2016, klo 9.00 Paikka: Radisson Blu Seaside Hotel, Ruoholahdenranta 3, 00180 Helsinki 1. KOKOUKSEN AVAUS JA

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 2/2016

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 2/2016 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Perjantai 8.4.2016 kello 16.00 17.45 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka

Lisätiedot

Salon kaupungin luottamushenkilöiden kokouspalkkiosääntö. Salon kaupunginvaltuusto,

Salon kaupungin luottamushenkilöiden kokouspalkkiosääntö. Salon kaupunginvaltuusto, Salon kaupungin luottamushenkilöiden kokouspalkkiosääntö Salon kaupunginvaltuusto, 20.5.2013 83 698/01.02.01/2013 2(6) Sisällysluettelo: 1 Soveltamisala 3 2 Kokouspalkkiot 3 3 Samana päivänä pidetyt kokoukset

Lisätiedot

Aika: Vuosikokous tiistaina 25.2.2014 klo 17:30-19:13 Paikka: Allianssi-talo, Aktia-sali, Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki

Aika: Vuosikokous tiistaina 25.2.2014 klo 17:30-19:13 Paikka: Allianssi-talo, Aktia-sali, Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144 Aika: Vuosikokous tiistaina 25.2.2014 klo 17:30-19:13 Paikka: Allianssi-talo, Aktia-sali, Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA

Lisätiedot

Tuohela Sirpa jäsen (poissa) Uusitalo Heikki jäsen

Tuohela Sirpa jäsen (poissa) Uusitalo Heikki jäsen 1 KOKOUSAIKA Maanantai 20.11.2017 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Torikatu, Olohuone KUTSUTUT JÄSENET: Malmberg Erkki puheenjohtaja, kirkkoherra Ylivakeri Paula varapuheenjohtaja Immonen Anna-Kaisa jäsen Järvenpää

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015

TERVEYDENHUOLON KY. Tarkastuslautakunta 29.4.2015 TERVEYDENHUOLON KY. 1 Kokousaika Ke 29.4.2015 klo 14.00 16.54 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Varsinaiset jäsenet Varajäsenet Birgitta Eira. puheenjohtaja Anne-Mari Keimiöniemi,

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2011 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 14.12.2011 klo 16.30. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2011 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 14.12.2011 klo 16.30. Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2011 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 14.12.2011 klo 16.30 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Rautalammin kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 58. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 58. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 03.03.2014 Sivu 1 / 1 287/00.01.00/2014 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 8 24.2.2014 58 Eteva kuntayhtymän perussopimuksen muuttaminen (Kv-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Juha Lappalainen,

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 19.02.2014 1/2014. Lakkapää Tarja Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen. Raappana Tauno jäsen

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 19.02.2014 1/2014. Lakkapää Tarja Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen. Raappana Tauno jäsen LISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 19.02.2014 1/2014 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 19.02.2014 1 Aika Keskiviikkona 19.02.2014 klo 16.00 17.30 Jäsenet Pelkonen Mikko puheenjohtaja Kitkiöjoki Erkki kn varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Slovenia-seuran säännöt

Slovenia-seuran säännöt Slovenia-seuran säännöt YHDISTYKSEN NIMI, KOTIPAIKKA JA TARKOITUS Yhdistyksen nimi on Slovenia-seura ja sen kotipaikka on Helsinki. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää slovenialaisen kulttuurin tuntemusta

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 5 ) KIRKKONEUVOSTO 7.12.2009 10/2009

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 5 ) KIRKKONEUVOSTO 7.12.2009 10/2009 SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 5 ) Aika Maanantai 7.12.2009 klo 16.00 16.40 Paikka Hautausmaat, Olavin toimintakeskus, Kokoustila Katiska, Uotintie 7 Läsnä Matti Kurvinen puheenjohtaja Hannu Hyttinen

Lisätiedot