EHDOTUS MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN ASETUKSEKSI MAANMITTAUSLAITOKSEN MAKSUISTA SEKÄ KAUPANVAHVISTUKSESTA PERITTÄVISTÄ MAKSUISTA JA KORVAUKSISTA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "EHDOTUS MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN ASETUKSEKSI MAANMITTAUSLAITOKSEN MAKSUISTA SEKÄ KAUPANVAHVISTUKSESTA PERITTÄVISTÄ MAKSUISTA JA KORVAUKSISTA"

Transkriptio

1 EHDOTUS MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN ASETUKSEKSI MAANMITTAUSLAITOKSEN MAKSUISTA SEKÄ KAUPANVAHVISTUKSESTA PERITTÄVISTÄ MAKSUISTA JA KORVAUKSISTA 1. Yleistä Maanmittauslaitoksesta annetun lain (900/2013) 14 :n 1 mornentin (muutettu lailla 580/2014, joka tulee voimaan ) mukaan Maanmittauslaitoksen kartoista, ilmakuvista, julkaisuista, muista vastaavista suoritteista ja tilauksesta suoritettavista tehtävistä, joita koskevista maksuista ei ole erikseen säädetty, ja kirjaamisasioiden käsittelystä peritään maksu siten kuin valtion maksuperustelaissa (150/1992) säädetään. Pykälän 2 momentin mukaan yleiseen käyttöön tarkoitetuista kartoista, maastotietoaineistosta, ilmakuvista, julkaisuista ja muista vastaavista suoritteista perittävän maksun suuruutta määrättäessä voidaan aineiston hankinnasta aiheutuvat kustannukset osaksi tai kokonaan jättää ottamatta huomioon taikka maksu jättää kokonaan perimättä. Lisäksi Maamnittauslaitoksesta annetun lain (muutettu lailla 580/2014) 14 :n 3 momentin mukaan tietotekniikkapalvelukeskuksen suoritteet ovat asiakkaille maksullisia. Maksujen on katettava suoritteiden tuottamisesta keskukselle aiheutuvat kokonaiskustannukset. Keskus sopii tuottamistaan palveluistaja suoritteiden maksujen suuruudesta asiakkaiden kanssa tehtävissä palvelusopimuksissa. Asetusehdotukseen liittyy myös sähköistä kiinteistön kauppaa, panttausta ja kirjaarnismenettelyä koskeva lainsäädäntö. Maakaareen (540/1995) on annetulla lailla maakaaren muuttamisesta (96/20 1 1) lisätty sähköistä kiinteistön kauppaa, panttausta ja kirjaamismenettelyä koskevat säännökset, jotka tulivat voimaanpanolain (622/2013) mukaan voimaan 1 päivänä marraskuuta Lain (96/2011) 9 a luvun 18 :n nojalla sähköisen kaupankäyntijärjestelmän ja sähköisen kimnnitysjärjestelmän sisältävän asiointijärjestelmän käytöstä perittävien maksujen perusteista säädetään valtion maksuperustelaissa (150/1992). Kiinteistöj en kauppahintarekisteristä annetun lain 5 :n 3 momentin (1030/1994) mukaan kauppahintarekisteristä annettavista otteista ja muista kauppahintarekisteriä koskevista suoritteista peritään maksuja noudattaen, mitä valtion maksuperustelaissa säädetään. Pykälän 4 momentin mukaan otteista ja muista suoritteista perittävän maksun suuruutta määrättäessä otetaan kauppahintarekisterin ylläpitokustannuksista huomioon se osuus, joka vastaa suoritteen keskimääräistä osuutta kauppahintarekisterin kokonaiskäytöstä. Julkisoikeudellisten suoritteiden kohdalla maksujen suuruutta määrättäessä otetaan huomioon vain puolet edellä määritellyistä ylläpitokustannuksista. Kaupanvahvistajista annetun lain (573/2009) 10 :n mukaan kaupanvahvistajan suoritteista perittävistä maksuista ja matkakustannusten korvauksista säädetään maaja metsätalousministeriön asetuksella. Maksut on määrättävä kiinteiksi ja kysymyksessä olevien tehtävien hoitamisesta valtiolle aiheutuvien keskimääräisten kustannusten suuruisiksi. Muilta osin maksuihin sovelletaan valtion maksuperustelakia.

2 Valtion maksuperustelain 8 :n 2 momentin mukaan asianomainen ministeriö päättää, mitkä hallinnonalan viranomaisten suoritteet tai suoriteryhmät ovat maksullisia ja mistä suoritteista maksu määrätään omakustannusarvon perusteella sekä mitkä suoritteet hinnoitellaan liiketaloudellisin perustein. Ministeriö päättää myös maksuperustelaissa tarkoitetuista kiinteistä maksuista sekä mistä suoritteista, millä laissa mainitulla perusteella ja miten maksun suuruus voidaan määrätä omakustannusarvosta poiketen. Asiasta säädetään ministeriön asetuksella. 2. Nykytila ja ehdotetut muutokset Voimassa olevat valtion maksuperustelakiin ja kaupanvahvistajista annettuun lakiin perustuvat Maanmittauslaitoksen maksut on määrätty maa- ja metsätalousministeriön asetuksella Maanmittauslaitoksen maksuista sekä kaupanvahvistuksesta perittävistä maksuista ja korvauksista vuosina 2013 ja 2014 (1057/2012), jäljempänä maksuasetus. Asetus tuli voimaan 1. päivänä tammikuuta 2013, ja se on voimassa 31 päivään joulukuuta 2014 saakka. Asetusta muutettiin 1 päivänä marraskuuta 2013 voimaan tulleella asetuksella (715/2013), koska sähköisten asiointij ärj estelmien käyttöön ottamisen vuoksi oli tarpeellista säätää järjestelmien käytöstä perittävistä maksuista. Vuoden 2015 alussa Maanmittauslaitokseen yhdistetään Geodeettisen laitoksen sekä osa maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskuksen toiminnot. Tämän vuoksi ehdotettavaan maksuasetukseen on liitetty tarpeelliset säädökset Geodeettisesta laitoksesta sekä maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskuksesta siirtyvistä maksullisista suoritteista. Voimassa olevista Geodeettisen laitoksen maksuista on säädetty maa- ja metsätalousministeriön asetuksessa Geodeettisen laitoksen suoritteista perittävistä maksuista (1163/2011), jonka voimassaoloaika päättyy 31 päivänä joulukuuta Maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskuksen maksuista on säädetty maa- ja metsätalousministeriön asetuksella maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskuksen maksullisista suoritteista (1090/2009). Tämä asetus ehdotetaan kumottavaksi asetuksella. Sähköisissä asiointijärjestelmissä tulee 1 päivänä maaliskuuta 2015 käyttöön uusia toimintoja, joista säädetään sähköistä kiinteistön kauppaa, panttausta ja kirj aamismenettelyä koskevan lainsäädännön voimaanpanosta annetussa laissa (622/2013). Asetusehdotus sisältää näiden uusien toimintojen käyttöön ottamisen johdosta tarpeelliset säännökset. Kiinteistörekisterilain (392/1985) muutoksen (1135/2013) tultua voimaan 1 päivänä helmikuuta 2014 ei päätöksiä kylän nimen tai kyläjaotuksen muuttamisesta ole voitu enää tehdä. Tämän vuoksi edellä mainittuja suoritteita koskevat osuudet poistettaisiin asetuksesta. Maankäyttö- ja rakennuslain (132/1999) 1 päivänä toukokuuta 2014 voimaan tulleella muutoksella (323/2014) poistettiin asemakaavan pohj akartan hyväksyminen Maanrnittauslaitoksen tehtävistä. Tähän liittyviä suoritteita ei enää jatkossa olisi.

3 MAA-JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ MUISTIO 3. Asetusehdotus 1 luku. Yleiset säännökset 1. Soveltamisala Pykälän 1 momentin mukaan asetuksella säädettäisiin Maanmittauslaitoksen suoritteiden maksullisuudesta sekä sähköisten asiointijärjestelmien käytöstä perittävistä maksuista. Lisäksi asetuksessa säädettäisiin 2 momentin mukaan kaupanvahvistuksesta perittävistä maksuista ja niiden määräytyrnisestä sekä kaupanvahvistukseen liittyvistä korvauksista. Kiinteistötoimitusmaksusta säädetään kiinteistötoimitusmaksusta annetussa laissa (558/1995). Kiinteistötietojärjestelmän suoritteista perittävistä maksuista säädetään erikseen kiinteistötietojärjestelmästä ja siitä tuotettavasta tietopalvelusta annetun lain (453/2002) nojalla. Pykälän 3 mornentissa säädettäisiin edellä mainittuja maksuja koskevasta rajoituksesta ehdotetun asetuksen soveltamisalaan nähden. 2. Julkisuuslakiin perustuvat suoritteet Viranomaisten toiminnan julkisuudesta annetun lain (621/1999) 34 :n 2 momentissa tarkoitetusta tiedon esille hakernisesta sekä mainitun 34 :n 3 momentissa tarkoitettujen kopioiden ja tulosteiden antamisesta perittävistä maksuista päättäisi Maanmittauslaitos ottaen huomioon, mitä mainitun lain 34 :ssä säädetään. 3. Viivästysseuraamukset Asetusehdotuksen soveltamisalaan kuuluvien maksujen viivästysmaksusta ja viivästyskorosta säädetään valtion maksuperusteasetuksessa (211 / 1992). 2 luku. Kirjaamisasioiden suoritteet 4. Kirjaamismaksut Asetuksen 4 :ssä säädettäisiin pääosin voimassa olevaa säännöstä vastaavasti kirjaamismaksuista. Nykyisten maksujen lisäksi pykälän 1 momentin 13 kohdassa ehdotetaan säädettäväksi maksu, joka peritään erityisen oikeuden selventämisestä. Erityisen oikeuden selventämisellä tarkoitetaan tässä maakaaren 11 luvun 6 :n mukaiseen selvennyslainhuutoon rinnastettavaa, hakijan oikeusaseman selventämiseksi tehtävää kirjausta. Kysymys on selvennysmerkinnästä eikä uudesta merkinnästä. Kirjaamisasian käsittelystä julkisoikeudellisena suoritteena ehdotetaan perittäväksi seuraavat maksut (Voimassa oleva maksu on alla olevassa luettelossa merkitty sulkeisin. Hintojen perustelut esitetään jäljempänä luvussa 4.1.):

4 1) lainhuudatus tai ornistusoikeuden rekisteröinti 111 (107) euroa; lainhuudatuksen tai omistusoikeuden rekisteröinnin yhteydessä tehtävästä kiinteistöä hallinnoivaa viranomaista koskevasta merkinnästä ei peritä eri maksua; 2) käsittely, joka sisältää kuuluttamisen virallisessa lehdessä, 205 (200) euroa; 3) maakaaren (540/1995) 11 luvun 6 :ssä tarkoitettu selvennyslainhuuto 55 (52) euroa; 4) kiinnityksen vahvistaminen tai laajentaminen taikka yhteiskiinnityksen purkaminen 42 (38) euroa kiinnitykseltä tai kiinnitysten yhdistäminen 42 (38) euroa jokaista yhdistämisessä muodostunutta kiinnitystä kohti, kun panttikirja annetaan kirjallisena; 5) kiinnityksen vahvistaminen tai laajentaminen taikka yhteiskiinnityksen purkaminen 33 (29) euroa kiinnitykseltä tai kiinnitysten yhdistäminen 33 (29) euroa jokaista yhdistämisessä muodostunutta kiinnitystä kohti, kun panttikirja annetaan sähköisenä; 6) muu kuin 4 tai 5 kohdassa tarkoitettu kiinnityksen muuttaminen tai uuden panttikirjan antaminen 29 (25) euroa kiinnitykseltä tai kiinnityksen jakaminen 29 (25) euroa jokaista jakamisessa muodostunutta kiinnitystä kohti, kun panttikirja annetaan kirjallisena; 7) muu kuin 4 tai 5 kohdassa tarkoitettu kiinnityksen muuttaminen tai uuden panttikirjan antaminen 22 (20) euroa kiinnitykseltä tai kiinnityksen jakaminen 22 (20) euroa jokaista jakamisessa muodostunutta kiinnitystä kohti, kun panttikirja annetaan sähköisenä; 8) sähköisen panttikirjan muuttaminen kirjalliseksi 29 (25) euroa kiinnitykseltä; 9) kirjallisen panttikirjan muuttaminen sähköiseksi 17 (16) euroa kiinnitykseltä; 10) kirjallisen panttikirjan haltijaa tai sähköisen panttikirjan saajaa koskeva asia 15 (13) euroa kiinnitykseltä; kiinnityksen vahvistamisen tai muuttamisen yhteydessä tehdystä haltijamerkinnästä taikka sähköisen panttikirjan saajaa koskevasta merkinnästä ei peritä eri maksua; panttikirjan haltijaa koskevan merkinnän poistamisesta tai sähköisessä kaupankäyntij ärj estelmässä luovutuksen yhteydessä syntyneestä sähköisen panttikirjan siirtohakemuksesta ei peritä maksua; 11) maakaaren (540/1995) 14 luvun 2 :n 1 momentissa tarkoitetun kirjaamisvelvollisuuden alaisen käyttöoikeuden tai sen siirron kirjaaminen 111(107) euroa;

5 12) muun kuin 11 kohdassa tarkoitetun erityisen oikeuden tai sen siirron kirjaaminen 135 (130) euroa; 13) erityisen oikeuden kirjauksen muuttaminen 80 (70) euroa; erityisen oikeuden kirjauksen selventärninen 55 euroa; erityisen oikeuden kirjauksen poistaminen 55 (45) euroa; 14) merkintä kiinteistöä hallinnoivasta viranomaisesta tai sitä koskevasta muutoksesta taikka muu lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin tehtävä kirjaus 55 (52) euroa; kiinteistöä hallinnoivaa viranomaista koskevan merkinnän poistarnisesta ei peritä maksua; 15) lainhuuto- ja kiinnitysrekisteristä annetun asetuksen (960/1996) 24 :n 2 mornentin mukaisesti kirjauksen kohteesta tehdystä selventävästä merkinnästä ei peritä maksua. Pykälän 2 ja 3 momentteihin sisällytettäisiin voimassa olevan 2 ja 3 momentin säännöksiä vastaavat säännökset siten, että 2 momentissa olevat viittaukset 1 momentin kohtiin tarkistetaan vastaamaan 1 momentin kohtien uutta numerointia. 5. Kuuluttamiskustannukset, eräät muut kustannukset ja tiedoksiantomaksut Ehdotettu säännös vastaa pääosin voimassa olevaa säännöstä. Asetusehdotuksen 5 :stä jätettäisiin pois voimassa olevan pykälän 2 ja 5 momenttien säännökset. Näistä 2 momentti ehdotetaan poistettavaksi, koska siinä mainittuja jäljennöksiä ei enää oteta ja säännös on käynyt tarpeettomaksi. Voimassa olevan asetuksen 5 mornentti on tarpeeton, koska sitä vastaavat säännökset sisältyisivät asetuksen 2 :ään. Pykälän 2 momentissa säädettäisiin eräistä tallenteista perittävistä maksuista. Maksun perusteena oleva työajan tuntihinta ehdotetaan muutettavaksi 54 eurosta 89 euroon, jolloin se vastaisi asetusehdotuksen 7 :n 2 momentissa tarkoitettujen suoritteiden tuntihintaa. 6. Maksun perintä Pykälään sisältyisivät voimassa olevan maksuasetuksen 6 :ää vastaavat säännökset. 3 luku. Muut suoritteet ja sähköisten asiointijärjestelmien käyttö 7. Muut maksulliset julkisoikeudelliset suoritteet Pykälä vastaa pääosin voimassa olevan maksuasetuksen 7 :ä. Joitakin muutoksia kuitenkin ehdotetaan: Voimassa olevan pykälän 1 momentin 1 kohdassa säädetään maksusta, joka peritään asemakaavan pohj akartan hyväksymisestä. Maankäyttö- ja rakennuslakia (132/1999)

6 on muutettu 1 päivänä toukokuuta 2014 voimaan tulleella lailla (323/2014), jolla asemakaavan pohjakartan hyväksymiset on siirretty pois Maanmittauslaitoksen tehtävistä. Tämän vuoksi suorite on poistettu 1 momentistaja sen liitteestä. Voimassa olevan pykälän 1 momentin 2 kohdassa säädetään maksusta, joka peritään kylän nimen muuttamista koskevasta suoritteesta, ja 2 mornentin 1 kohdassa työajan tuntihinnasta, joka peritään kyläjaotuksen muuttamista koskevasta suoritteesta. Kiinteistörekisterilain muutoksen tultua voimaan 1 päivänä helmikuuta 2014 Maanmittauslaitoksessa ei ole enää voitu tehdä päätöksiä kylän nimen tai kyläjaotuksen muuttamisesta. Tämän vuoksi edellä mainitut kohdat on poistettu maksuasetuksen 7 :n 1 ja 2 mornenteista sekä kylän nimen muuttamista koskeva kiinteä maksu 1 mornentin liitteestä. Pykälän 2 momentissa oleviin työajan hintoihin (euroa/tunti) ehdotetaan seuraavia muutoksia. Voimassa oleva hinta on suluissa. Muutosten perustelut esitetään jäljempänä kohdassa 4.3. Suorite Työajan hinta, euroa/tunti 1) kiinteistörekisterilain 2 b :n 1 mornentissa 89 (75) tarkoitettu päätös yhteisten alueiden yhdistämisestä; 2) lunastusluvan antaminen lunastuslain 5 :n 2 89 (84) momentin nojalla; 3) lunastuslain 59 :n 1 momentissa tarkoitetun 89 (84) ennakkohaltuunottoluvan antaminen erillisenä; 4) lunastuslain 72 b :ssä tarkoitetun 89 (75) lakkauttamisen merkitseminen kiinteistörekisteriin; 5) lunastuslain 72 d :ssä tarkoitetun erityisen 89 (75) oikeuden käyttötarkoituksen muuttaminen ja kiinteistörekisteriin merkitseminen; 6) lunastuslain 84 :ssä tarkoitetun 89 (84) tutkimusluvan myöntäminen sekä 7) maankäyttö- ja rakennuslain (132/1999) (84) h :ssä tarkoitetun lausunnon antaminen Pykälän 3 momentissa olevat viittaukset 2 momenttiin muutettaisiin vastaamaan 2 momentin kohtien uutta numerointia. Pykälän 4 momenttiin otettaisiin säännös, joka vastaa sisällöltään Geodeettisen laitoksen suoritteista perittävistä maksuista annetun asetuksen 2 :ä. Maanmittauslaitoksen keskushallinnon alaisena yksikkönä toimiva paikkatietokeskus jatkaa lähtien aikaisemmin Geodeettiselle laitokselle kuuluneita kansallisen mittanormaalilaboratorion tehtäviä. 8. Maksuttomat julkisoikeudelliset suoritteet Pykälässä ovat voimassa olevan maksuasetuksen 8 :n säännöksiä vastaavat säännökset. Pykälän 1 momentissa olevat viittaukset 7 :n 1 momentin kohtiin on kuitenkin korjattu vastaamaan ehdotettua 7 :ä.

7 9. Liiketaloudellisin perustein hinnoiteltavat suoritteet Pykälän kohdat 1-7, 10,11 ja vastaavat voimassa olevan asetuksen kohtia 1-7, 10,11 ja Joitakin muutoksia voimassa olevaan asetukseen nähden ehdotetaan tehtäväksi: Kohdassa 8 ehdotetaan mainittavaksi konsultointipalveluiden lisäksi asiantuntijapalvelut, jotka konsultointipalveluja paremmin kuvaavat muun muassa 1 päivänä tammikuuta 2015 toimintansa aloittavan paikkatietokeskuksen suoritteita. Kohtaa 9 ehdotetaan tarkermettavaksi siten, että siinä todetaan 7 :n 4 momentissa tarkoitetuissa asiantuntij apalveluissa, toisin sanoen kansallisena mittanormaalilaboratoriona annettavissa palveluissa, suoritettaviin kalibrointeihin liittyvien todistusten olevan maksuttomia. Uudessa 12 kohdassa ehdotetaan säädettäväksi tietohallinnon palvelujen maksullisuudesta. Maanmittauslaitoksesta annetun lain 2 :n 3 momentin mukaan Maanmittauslaitos voi tilauksesta suorittaa toimialaansa kuuluvia tehtäviä ja tuottaa toimialakohtaisia tietohallinnon palveluja myös muille kuin lain 2 :n 1 momentin 4 kohdassa tarkoitetuille tahoille. Maanmittauslaitoksen keskushallinnon alaisena yksikkönä toimiva tietotekniikkapalvelukeskus voi siten tuottaa toimialakohtaisia tietohallinnon palveluja sopimusperusteisesti myös muille kuin hallinnonalan virastoille ja laitoksille sekä julkisia tehtäviä hoitaville tahoille. Näitä tahoja ovat voivat olla valtion budjettitalouden ulkopuoliset rahastot sekä välillisen valtionhallinnon organisaatiot. Tietotekniikkapalvelukeskus hoitaa maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskuksesta Maanmittauslaitokselle vuoden 2015 alusta siirtyviä tehtäviä. Uudessa 13 kohdassa ehdotetaan säädettäväksi, että maakaaren 9 a luvun 1 :n 3 momentissa tarkoitetun kirjallisen yleisvaltakirj an tallentaminen sähköiseen asiointijärjestelmään on maksullinen suorite, josta maksu määrätään liiketaloudellisin perustein. Pykälän kohtaa 14 ehdotetaan täydennettäväksi siten, että siinä mainitaan myös tutkimukset. Paikkatietokeskus jatkaa 1 päivänä tammikuuta 2015 lähtien Geodeettiselle laitokselle kuulunutta laajaa tutkimustoimintaa. 10. Muut maksuttomat suoritteet Pykälä vastaa pääosin voimassa olevaa 10 :ää. Sen 1 momentin säännöstä ehdotetaan kuitenkin täydennettäväksi siten, että myöskään tieteellisistä julkaisuista ei peritä maksua. Paikkatietokeskuksen tehtävänä on muun muassa julkaista tietoja tutkimustensa tuloksista ja edistää niiden hyväksikäyttöä. Tieteelliset julkaisut ovat olleet myös Geodeettisen laitoksen antamina maksuttomia. Pykälän 2 momentissa ovat voimassa olevaa 2 momenttia vastaavat säännökset. Pykälän 3 momentiksi otettaisiin Geodeettisen laitoksen suoritteista perittävistä maksuista annetun asetuksen 5 :ä vastaavat säännökset.

8 11. Eräitä muita paikkatietokeskuksen maksuttomia suoritteita Pykälään ehdotetaan otettavaksi Geodeettisen laitoksen suoritteista perittävistä maksuista annetun asetuksen 3 :n 2 ja 3 mornentteja sisällöltään vastaavat säännökset. 12. Muu omakustannusarvon perusteella hinnoiteltava suorite Pykälässä ovat voimassa olevan maksuasetuksen II :n säännöksiä vastaavat säännökset. 13. Asiointimaksut ja kiinteistötietojärjestelmän maksut Pykälässä säädettäisiin sähköisten asiointijärj estelmien käytöstä ja kiinteistötietoj ärj estelmästä otettavista tulosteista perittävistä maksuista. Pykälän 1 momentin 1, 2 ja 4 kohdan sekä 3-5 mornentin säännöksiä muutettaisiin seuraavasti: Pykälän 1 momentin 1 kohdassa säädettäisiin nykyisten kiinteistön, sen määräosan tai sen määräalan luovutuskirjan tai luovutusta koskevan esisopimuksen laatimisesta veloitettavan maksun ohella myös maksusta, joka veloitetaan kiinteistöjen yhteisen alueen, sen määräalan tai kiinteistön yhteisalueosuuden luovuttamista koskevan sopimuksen laatimisesta. Ehdotettava asiointimaksu olisi 55 euroa luovutukselta tai esisopimukselta. Pykälän 1 momentin 2 kohtaan otettaisiin säännös, jonka mukaan maakaaren 14 luvun 2 :ssä tarkoitetun kirjaamisvelvollisuuden alaisen käyttöoikeuden luovutuksesta sähköisessä kaupankäyntij ärjestelmässä veloitettaisiin 55 euroa luovutukselta asiointimaksua. Pykälän 1 momentin 4 kohtaa ehdotetaan selvennettäväksi siten, että sähköisen panttikirjan siirtämistä koskevan hakernuksen tai kirjallisen panttikirjan haltijaa koskevan ilmoituksen tekemisestä sähköisessä kiinnitysj ärj estelmässä perittäisiin 10 euroa kutakin sähköistä panttikirjaa kohden ja 10 euroa kutakin kirjallista panttikirjaa kohden. Kiinteistötietojärjestelmän todistuksista ja otteista perittävistä maksuista säädettäisiin erikseen uudessa 3 momentissa, jonka mukaan 1 momentin 1-3 kohdassa tarkoitetuista suoritteista perittäisiin lisäksi kiinteistötietojärjestelmän suoritteista ja tietopalvelusta perittävistä maksuista annettavaan asetukseen sisältyvät todistus- ja otemaksut. Tämä tarkoittaa sitä, että asiakas maksaa vain niistä todistuksista ja otteista, joita hän tarvitsee. Koska myös sähköisessä kiinnitysjärjestelmässä on mahdollista ladata ja tulostaa kiinteistötietojärjestelmästä asioinnin kohteena olevasta kiinteistöstä lainhuutotodistus, rasitustodistus. kiinteistörekisteriote ja kiinteistörekisterin karttaote, veloitettaisiin myös niistä asiamnukaiset maksut. Pykälän 4 ja 5 momentteja ehdotetaan muutettavaksi siten, että niihin lisätään säännös pykälän 3 momentissa tarkoitettujen todistus- ja otemaksujen veloittamisesta sähköisen asiointijärj estelmän käytön yhteydessä.

9 Pykälää koskevan siirtymäsäännöksen mukaan edellä mainittuja maksuja sovellettaisiin 1 päivästä maaliskuuta 2015 lukien. Perusteita kuvataan jäljempänä siirtyrnäsäännöksen yhteydessä. 4 luku. Kaupanvahvistus 14. Kaupanvahvistuksesta perittävät maksut Pykälässä ovat voimassa olevan maksuasetuksen 12 :n säännöksiä vastaavat säännökset, joissa säädetään kaupanvahvistamisesta perittävistä maksuista ja korvauksista. Voimassa oleva maksu ehdotetaan korotettavaksi kohdassa 4.4 esitettävin perustein 112 eurosta 120 euroon kaupalta tai muulta luovutukselta. Luovutuskirjan tai muun asiakirjan jäljennöksestä perittävä maksu 2 euroa sivulta koskee myös kaupanvahvistaj an päiväkirjoista annettavia j äljennöksiä. 5 luku. Erinäiset säännökset 15. Voimaantulosäännös Asetus ehdotetaan tulevaksi voimaan 1 voimassa vuoden 2016 loppuun. päivänä tammikuuta Asetus olisi Asetusta ehdotetaan sovellettavaksi 1 päivänä tammikuuta 2015 tai sen jälkeen tehtyihin päätöksiin, tai jos asiassa ei tehdä päätöstä, annetuista suoritteista perittäviin maksuihin. Näin ollen suoritteen maksu määräytyisi lähtökohtaisesti asian ratkaisuhetkellä voimassa olevan hinnan mukaisesti. Ratkaisulla tarkoitetaan myös ratkaisua asian lepäämään j ättämisestä. Sähköisessä asiointij ärjestelmässä maksut peritään kuitenkin 13 ja 16 :n mukaisesti jo asiointijärjestelmän käytön yhteydessä. Asetuksella kumottaisiin maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskuksen maksullisista suoritteista annettu maa-ja metsätalousministeriön asetus (1090/2009). 16. Sähköisten asiointijärjestelmien käyttöä koskeva siirtymäsäännös Pykälässä säädetään asiointij ärjestelmien käyttöä koskevista siirtymäjärjestelyistä. Sen 1 momentin mukaan 13 :ää sovellettaisiin 1 päivänä maaliskuuta 2015 tai sen jälkeen tapahtuvaan asiointiin. Pykälän 2-5 rnomentissa säädettäisiin 1 päivästä tammikuuta 28 päivään helmikuuta 2015 sovellettavista maksuperusteista. Nämä maksut ja niiden perintä asiointij ärj estelmän käytön yhteydessä vastaisi voimassa olevassa maksuasetuksessa olevia maksuja ja menettelyjä. Todistus- ja oternaksuja korotettaisiin kuitenkin 20 eurosta 21,20 euroon. Tällöin maksut vastaisivat maa- ja metsätalousministeriön kiinteistötietojärjestelmän suoritteista ja tietopalvelusta perittävistä maksuista annettavaan, voimaan tulevaksi tarkoitettuun asetukseen ehdotettavia maksuja. Kaupankäyntijärjestelmässä on mahdollista ladata ja tulostaa kiinteistötietojärjestelmästä luovutuksen tai esisopirnuksen kohteena olevasta

10 kiinteistöstä lainhuutotodistus, rasitustodistus, kiinteistörekisteriote ja kiinteistörekisterin karttaote. Kukin maksaisi 5,30 euroa alkaen. 4. Taloudelliset vaikutukset 4.1 Kirjaamisasioiden suoritteet Kirjaamisasioiden käsittelyistä perittävien maksujen tulee vastata suoritteiden tuottamisesta valtiolle aiheutuvien kokonaiskustannusten määrää (omakustannusarvo). Voimassa olevat maksut on määrätty maa- ja metsätalousministeriön asetuksessa (1057/2012), jota muutettiin sähköisten asiointij ärj estelmien, toisin sanoen kiinteistökaupan verkkopalvelun, käyttöön ottamisen vuoksi asetuksella 715/2013. Hintojen laskenta tehdään normaalisti hinnoitteluvuotta edeltävän kokonaisen vuoden kustannuksista, koska kaikki omakustannusarvon määräämisessä tarvittavat tiedot ovat tarkasti tiedossa vasta kirjanpitovuoden päättymisen jälkeen. Vuoden 2013 tulos kirjaamisasioissa oli tilinpäätöksessä 26,9 % alijäämäinen. Keskimääräiset kustannukset kirjaamisasian suoritetta kohti kohosivat 87,84 euroon suoritetta kohti, kun toteutuma edellisenä vuotena oli 74,92 euroa. Kirjaamisasioissa kustannukset suoritetta kohti kohosivat viime vuonna erityisen paljon siitä syystä, että keväällä 2013 otettiin käyttöön uusi kirjaamisjärjestelmä, missä yhteydessä oli 10 päivän pituinen jakso, jolloin suoritteita ei voitu tehdä, ja tämän jälkeen ratkaisutoimintaa hidasti alkuvaiheessa uuden sähköisen prosessin ja tietojärjestelmän opettelu. Näiden lisäksi uuteen järjestelmään siirtyminen edellytti merkittävää valmistautumistyötä sekä järjestelmävaihdoksesta (aineistosiirrot ym.) että etukäteen tapahtuvasta kouluttautumistarpeesta johtuen. Tämä jouduttiin yhdistämään kevään 2013 aikana normaalin tuotantotoiminnan yhteyteen. Myös sillä oli osin vaikutusta koko vuoden tuotantomääriin ja sitä kautta tuottokertymään. Ratkaisutoiminnan pysähtyminen sekä valmistautumis- ja opetteluvaihe maalis-elokuussa johtivat myös siihen, että suoritemäärä jäi 9 % kysyntää pienemmäksi ja palveluajat pitenivät merkittävästi. Vuoden 2014 alussa Maanmittauslaitoksen organisaatio muuttui merkittävästi myös kirjaamisasioiden tuotannossa. Lisäksi prosessin tehostamiseen on vuoden 2014 kuluessa kiinnitetty erityistä huomiota. Myös ratkaisujen jakautuma lainhuutoasioita, kiinnitysasioita ja erityisiä oikeuksia koskevien ratkaisujen kesken poikkeaa aikaisemmista vuosista, koska vuonna 2013 kertynyttä hakemusvarantoa on purettu ja samanaikaisesti hakemusten määrät ovat vähentyneet heinäkuun loppuun mennessä lainhuutoasioissa 11 %, kiinnitysasioissa 23 % ja erityisiä oikeuksia koskevissa asioissa 24 % verrattuna vastaavaan jaksoon vuonna Koska vuonna 2014 tapahtuneiden muutosten vaikutukset on otettava huomioon ja vuoden 2013 taloudellinen tulos oli poikkeuksellisen heikko, hinnoittelu on tällä kertaa tehtävä vuodelle 2014 arvioitavan tuloksen pohjalta. Asetusehdotusta valmisteltaessa ovat käytössä olleet tiedot ajalta tammi-heinäkuu Kustannukset tuntia kohti on nyt laskettu vuonna 2014 toteutuneista kustannuksista ajalta tammikuu-heinäkuu, joista on johdettu koko vuoden kustannukset. Toteutuneisiin palkkauskustannuksiin on lisätty VES/TES -sopimusten mukaisten korotusten vaikutukset vuoden 2014 lopulle ja vuodelle 2015 (0,88 %), rakenteelliset

11 muutokset (0,5 %) ja työnantajarnaksujen muutos (-0,71 %, jossa on otettu huomioon ennakkotieto vuoden 2015 eläkemaksuprosentista), jotka yhteensä korottavat palkkauskustannuksia 0,67 %. Muihin kuin palkkauskustannuksiin on lisätty julkisen talouden suunnitelmassa ilmoitettu kustannustason muutos 1,2 % vuodelle Lisäksi kustannuksia kasvattaa ensi vuonna uuden kirjaamisjäijestelinän jatkokehittämiskustannusten poistojen ja korkojen aktivointi kirjanpidossa sekä jätjestelmäri ylläpitokustannusten kasvu. Korotusten vaikutus on yhteensä 3,8 % vuoden 2014 arvioituihin kustannuksiin nähden. Kun käytetään edellä mainitulla tavalla laskettua tuntikustannusta vuodelle 2015 (e/h), tammi-heinäkuussa 2014 suoritetta kohti käytettyjä työaikoja (hlsuorite) ja vuodelle 2015 arvioituja tuotantornääriä ja suoritejakautumaa (mainitaan jäljempänä), kirjaamisasioiden keskimääräinen kustannus suoritetta kohti olisi 78,49 euroa. Voimassa olevista hinnoista laskettuna tulot vastaavista suoritteista olisivat keskimäärin 71,22 euroa suoritetta kohti, joten keskimääräinen korotustarve olisi 10,2 %. Alkuvuonna tuotantoa hidasti kuitenkin vielä uuden organisaation käytäntöjen opettelu. Kun suoritekustannus lasketaan käyttäen helmi-heinäkuussa suoritetta kohti käytettyjä työaikoja, kustannukseksi saadaan 75,34 euroa, mikä merkitsee 4,0 %:n tehosturnista vuoden 2014 kuluessa ja korotustarpeen alenemista 5,8 %:iin. Edellä olevan johdosta ehdotetaan, että kirjaamisasioista veloitettavia maksuja korotetaan keskimäärin 5,8 %. Vuonna 2015 kirjaamisasioiden suoritemäärä on hinnoittelussa tehdyn arvion mukaan , mikä on kpl alempi kuin tulossopimuksen arvio. Tämän odotetaan jakautuvan siten, että lainhuutoasioissa suoritteita olisi , kiinnitysasioissa ja erityisiä oikeuksia koskevissa asioissa , yhteensä kpl. Kun korotuksen määrä on 5,8 %, Maanmittauslaitoksen tulot kirjaamisasioissa olisivat edellä mainitulla tuotannolla noin 17,1 miljoonaa euroa, mutta kiinnitysasioista saatavien tulojen ja kustannusten odotetaan alenevan noin eurolla sähköisiin panttikirjoihin siirtymisen ja kiinteistökaupan verkkopalvelun kautta tehtävien asiointien lisääntymisen vuoksi, minkä vuoksi kirjaamisasioiden suoritteista saatavien tulojen odotetaan alenevan 16,7 milj. euroon (2,6 %:n vähentyiriä). Tämä vähentymä on otettu seuraavissa tulo- ja kustannusarvioissa huomioon. Vuonna 2013 laskutettiin lainhuutoasioiden suoritteita kpl, kiinnitysasioiden suoritteita kpl ja erityisten oikeuksien suoritteita kpl, yhteensä kpl. Vuonna 2014 laskutetaan lainhuutoasioiden suoritteita arviolta kpl, kiinnitysasioiden suoritteita kpl ja erityisten oikeuksien suoritteita kpl, yhteensä noin kpl. Vuodelle 2015 siirtynee edelleen vuodelta 2014 runsaasti hakemusvarantoa. Kirjaamisasioiden tulot ilman asiointimaksuja Toteutuma Toteutuma Ennuste Arvio Lainhuutoas joiden suoritteet Kiinnitysasioiden suoritteet Erityisten oikeuksien suoritteet Yhteensä

12 Ehdotuksen mukaan kaikkien kirjaamismaksujen keskimääräinen korotus olisi 5,8 % vuoden 2015 jakautumalla. Lainhuutoasioiden käsittelystä veloitettaviin maksuihin ehdotetaan keskimäärin 3,8 %:n korotusta, erityisten oikeuksien käsittelystä veloitettaviin maksuihin keskimäärin 5,2 %:n korotusta ja kiinnitysasioiden käsittelystä veloitettaviin maksuihin keskimäärin 12,7 %:n korotusta (eri suoritteiden lukumäärillä painotetut korotusmäärät). Kustannusvastaavuuslaskelmassa on otettu huomioon edellä esitetyt kustannusten ja hintojen muutokset. Kirjaamisasiat ilman sähköisten asiointijärjestelmien kustannuksia ja asiointimaksuja Toteutuma Toteutuma Suunnitelma Ennuste Ario2015 TUOTOT Maksullisen toiminnan tuotot Maksullisen toiminnan myyntituotot Maksullisen toiminnan muut tuotot Tuototyhteensä KO KO NAJSKUSTANNUKS ET Erilliskustannukset Jneet, tarvikkeet ja tavarat Henkilöstökustannukset Vuokrat Palvelujen ostot Muut erilliskustannukset Erilliskustannuksetyhteensä Osuus yhteiskustannuksista Tukitoimintojen kustannukset Poistot Korot Muut yhteiskustannukset Osuus yhteiskustannuksista yhteensä Kokonaiskustannukset yhteensä KUSTANNUSVASTMMJUS (tuotot-kustannukset) -20 % -27 % 0 % -3 % 0 % Vuonna 2015 Maanmittauslaitoksen tuotot kirjaamistehtävistä kasvaisivat ehdotetuilla hinnoilla ja tuotantomäärillä noin 1,9 milj. euroa vuoteen 2013 nähden ja 0,4 milj. euroa vuoteen 2014 nähden ilman asiointimaksuja. Kustannusten odotetaan vähenevän vuodesta ,0 milj. eurollaja kasvavan vuodesta ,1 milj. eurolla vuoteen Kun kirjaamisasioiden suoritteiden korotuksen määrä on 5,8 % ja asiointimaksuista saatavat tulot jäljempänä kohdassa 4.2 esitetyn mukaisesti euroa, Maanmittauslaitoksen tulot kirj aamisasioissa kaikkiaan olisivat edellä mainitulla tuotannolla noin 17,5 miljoonaa euroa (myös talousarvioehdotuksessa 17,5 milj.

13 MAA-JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ MUISTIO euroa). Tuotot ja kustannukset sisältyvät Maanmittauslaitoksen nettoperiaatteella budj etoituun toimintamenornomenttiin Sähköisten asiointij ärj estelmien asiointimaksut Kiinteistökaupan verkkopalvelun asiointi- ja kiinnityshakemusmaksuihin on sisällytetty sähköisten asiointij ärjestelmien investointi- ja ylläpitokustannukset. Investointikustannukset ensimmäisistä, valmistuneista järj estelmäversioista olivat kokonaisuudessaan euroa ja ne kuoletetaan kymmenessä vuodessa. Vuonna 2014 investointikustannukset korkoineen ovat siten noin euroa. Ylläpitokustannusten ennustetaan olevan noin euroa. Kaikkiaan kustannukset vuonna 2014 olisivat noin euroa. Sähköisen kaupankäyntij ärj estelmän kustannukset ovat ensimmäisten järjestelmäversioiden valmistumisen vaiheessa noin 75 prosenttia kiinteistökaupan verkkopalvelun kokonaiskustannuksista, jotka on tarkoitus kattaa asiointimaksuilla. Maakaaren muutosta (Laki 96/2011) koskevan hallituksen esityksen perusteluissa (HE 146/2010 vp s. 20) arvioitiin, että kiinteistöjen kaupoista tehtäisiin sähköisesti viiden vuoden kuluttua noin ja kymmenen vuoden kuluttua vuodessa. Kun kesällä 2013 arvioitiin vuoden 2014 aikana sähköisiä kiinteistökauppoja tehtävän kpl, kaupankäyntijärjestelmän asiointirnaksuksi ehdotettiin 55 euroa luovutukselta tai esisopimukselta ja lisäksi 20 euroa luovutuksen tai esisopimuksen kohteena olevaa kiinteistöä kohti todistus- ja otemaksua. Asiointirnaksuun sisältyvät todistus- ja otemaksut ovat kattaneet kiinteistötietojärjestelmän tietopalveluj ärjestelmästä aiheutuvat kustannukset. Viimeksi mainitut kustannukset ja tulot eivät kuulu kirjaamisasioiden tuloihin ja kustannuksiin, eivätkä siten sisälly jäljempänä esitettävän kustannusvastaavuuslaskelman lukuihin. Edellä 3 luvussa on 13 :n perusteluissa esitetty muutos todistus- ja otemaksujen perimiseen. Muutoksen jälkeen järjestelmän käyttäjä maksaisi vain ne otteet, jotka hän on tarvinnut. Sähköisen kiinnitysj ärj estelmän kustannukset ovat ensimmäisten järjestelmäversioiden valmistumisen vaiheessa noin 25 prosenttia kiinteistökaupan verkkopalvelun kokonaiskustannuksista. Tämä osuus katetaan maksuilla, joihin sisällytetään myös kysymyksessä olevan kirj aamisasian käsittelykustannukset Maanniittauslaitoksessa. Maakaaren muutosta koskevan hallituksen esityksen perusteluissa (HE 146/2010 vp s. 20) arvioitiin, että viiden vuoden kuluttua tehtäisiin yli sähköistä kimnnityshakemusta vuodessa. Luvussa ovat mukana kiinnitysten vahvistamista koskevien hakemusten lisäksi kiinnitysten muuttamisia koskevat hakemukset, joiden hakerninen sähköisessä kimnnitysjärjestelmässä ei ole vielä mahdollista. Kun kesällä 2013 hakemuksia ja ilmoituksia arvioitiin sähköisessä kiinnitysjärjestelmässä tehtävän vuoden 2014 aikana kpl, kiinnitysjärjestelmän asiointimaksun osuudeksi ehdotettiin 10 euroa kimnnitystä tai ilmoitusta kohden. Vuonna 2014 tammikuun alusta heinäkuun loppuun saakka sähköisessä kaupankäyntijärjestelmässä oli tehty kiinteistöjen luovutuksia ja esisopimuksia luovutuksista yhteensä 537 kpl ja sähköisessä kimnnitysjärjestelmässä asiointeja 1103 kpl. Koko vuonna kaupankäynnin asiointeja voitaisiin arvioida tehtävän enimmillään kpl ja sähköisen kiinnitysjärjestelmän asiointeja kpl. Toteutumat ovat huomattavasti vähäisemmät kuin vuonna 2013 arvioitiin. Maanmittauslaitoksessa on

14 Lajnsäädäntöneuvos Susaima Paakkola LUONNOS kuitenkin ryhdytty aktiivisiin toimenpiteisiin sähköisten asiointijärjestelmien käyttömäärien kasvattamiseksi. Tarkoitus on saada muun muassa suurimmat liikepankit käyttämään sähköistä kiinnitysjärjestelmää. Käyttömäärien odotetaan kasvavan myös käyttöön otettavien uusien toiminnallisuuksien ja järjestelmän muun kehittämisen johdosta. Tämän vuoksi odotetaan vuonna 2015 järjestelmien käyttömäärien kasvavan vuonna 2013 tehtyjen arvioiden mukaisiksi. Edellä olevan perusteella ehdotetaan, että asiointimaksut 55 euroa ja 10 euroa pidetään ennallaan. Asiointimaksut Arviot vuodelle 2015 Tulot Kustannukset Kaupankäyntijärjestelmä Kiinnitysjärjestelmä Yhteensä Asiointimaksut *) Arvio 2014 on laadittu asetuksen (715/2013) almistelussa, mutta on muutettu uuden jaottelun mukaiseksi Ennuste 1000 Aro 2014*) 2014 Arvo 2015 TUOTOT Maksullisen toiminnan tuotot Maksullisen toiminnan myyntituotot Maksullisen toiminnan muut tuotot Tuotot yhteensä KOKONAiSKUSTANNUKSET Erilliskustannukset Aineet, tarkkeet ja tarat Henkilöstökustannukset Vuokrat Pakelujen ostot Muut er-illiskustannukset Erilliskustannukset yhteensä Osuus yhteiskustannuksista Tukitoimintojen kustannukset Poistot Korot Muut yhteiskustannukset Osuus yhteiskustannuksista yhteensä Kokonaiskustannukset yhteensä KUSTANNUS VASTAAVUUS (Tuotot-kustannukset) 0 % -666 % 0 % Esityksellä ei ole vaikutuksia Maamuittauslaitoksen nettoperiaatteella budjetoidun toimintamenomomentin määrärahatasoon vuonna Kohdan 4.1 lopussa on yhteenveto kirj aamisasioiden suoritteista saatavista tuloista vuonna 2015.

15 Lainsäädäntöneuvos Susanna Paakkola LUONNOS Muut Maanmittauslaitoksen j ulkisoikeudelliset suoritteet Vuodelta 2013 kertyi muista julkisoikeudellisista suoritteista kuin kirj aarnisasioiden ja kaupanvahvistuksen suoritteista tuloja euroa. Kuluvana vuonna 2014 tuloja arvioidaan kertyvän noin euroa. Tuloja kertyy vuodelta 2014 edellisvuotta vähemmän, koska suoritteiden kysyntä on kuluvana vuonna edelleen alentunut ja asemakaavan pohjakartan hyväksymistehtävät ovat siirtyneet kuntien hoidettaviksi lukien. Edellä olevassa summassa on mukana vielä arviona pohjakartan hyväksymistehtävien tuloja noin euroa tälle vuodelle. Aiempien vuosien 2012 ja 2013 osalta kysymyksessä olevien julkisoikeudellisten suoritteiden tulot ja kustannukset on ryhmitelty uudelleen tehdyn prosessien välisen jaon mukaisesti vastaten Maanmittauslaitoksen nykyisiä kirj anpidon tuotteita: 1. Maanmittauslaitoksen RETI -prosessiin (säädösperusteisten rekisterien ylläpito-prosessi) kuuluvat eräät päätökset, joita ovat ehdotettavan asetuksen 7 :n 1 momentissa ja 2 momentin 1-6 kohdissa tarkoitetut suoritteet; ja 2. Maamuittauslaitoksen ARTO -prosessiin (arviointitoimitusten prosessi) kuuluva lausunto, joka on ehdotettavan asetuksen 7 :n 2 momentin 7 kohdassa tarkoitettu suorite. Tulot Kustannukset RETI-prosessin suoritteet Arvioitu ARTO-prosessin suorite Arvioitu Vuoden 2014 osalta tieto perustuu vuoden 2014 tammi-elokuun tulosten perusteella tehtyyn arvioon. Vuoden 2015 osalta pohjakartan hyväksyminen on siirtymäkauden (vuosi 2014) jälkeen siirtynyt kuntien tehtäväksi eikä enää kuulu Maanmittauslaitoksen tehtäviin. Suoritemäärät ovat vähenemässä edelleen vuoteen 2013 verrattuna kysynnän alentumisesta johtuen. Geodeettisella laitokselta on ollut vuosittain noin euroa tuloja julkisoikeudellisista suoritteista. Arvioidut tulot ja kustannukset vuosille 2014 ja 2015 ovat seuraavat, kun eri tuotteiden vuosittaisen arvion pohjana käytetään vuosien keskiarvoja ja Geodeettisen laitoksen antamaa arviota tulojen säilymisestä ennallaan. Viranomaispäätökset ja palvelut Arviot vuodelle 2015 Tulot Kustannukset RETI -prosessin suoritteet ARTO-prosessin suoritteet Kalibrointipalvelut Yhteensä

16 MAA-JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ MUISTIO Vuoden 2014 alussa tapahtuneen organisaatiomuutoksen yhteydessä viranomaispäätösten tekeminen on keskitetty muutamille henkilöille ja päätösten valmisteluun osallistuu vähemmän kuin aikaisemmin muita henkilöitä päätöksen tekijän lisäksi. Kun vuoden 2014 toteutumasta ajalta tammi-heinäkuu on laskettu palkkauskustannusten osuus, henkilöstörakenteen muutos on kasvattanut palkkauskustannuksia noin 14 % verrattuna vuoteen Tämän vuoksi palkkauskustannusten osuus tuntihinnasta on laskettu vuoden 2014 toteutuman pohjalta. Näihin kustannuksiin on tehty vastaavat korotukset kuin kirjaamismaksujen perustana oleviin palkkauskustannuksiin (ks. luku 4.1), joiden vaikutus on yhteensä 0,67 %. Muut tuntihintaan sisältyvät kustannukset on laskettu vuoden 2013 toteutumasta, johon on lisätty julkisen talouden suunnitelmassa ilmoitettu kustannustason muutos, yhteensä 2,3 %, vuosien 2014 ja 2015 osalta. Näillä perusteilla uudeksi tuntihinnaksi ehdotetaan 89 euroa, joka olisi sama kaikissa aikaveloitteisissa suoritteissa, koska henkilöstörakenne on muuttunut organisaatiouudistuksen yhteydessä. Edellä 3 luvussa on 7 :n kohdalla mainittu aikaveloitteiset suoritteet sekä vertailu ehdotettavan ja voimassa olevan tuntihinnan kesken. Organisaatiouudistuksen yhteydessä tehdyn viranomaispäätösten keskittämisen ansiosta on nyt myös saatu parempi arvio yksittäisten ratkaisujen vaatimasta keskimääräisestä käsittelyajasta. Ehdotettavat kiinteät hinnat on laskettu näiden arvioiden ja tarkistetun tuntihinnan perusteella, ja esitetään asetusehdotuksen liitteessä. Vertailu voimassa olevan kiinteän hinnan ja ehdotettavan hinnan kesken: 2013 Ehdotus Rekisteriyksikön nimen muuttaminen Rekisteriyksikön nimen muuttaminen, lisämaksu 20 Kiinteistön laadun muuttaminen Kiinteistön laadun muuttaminen, lisämaksu 20 LunL 72c erityisen oikeuden siirtämispäätös ja merkintä KR:iin LunL 72c erityisen oikeuden siirtämisp. ja merk. KR:iin, lisämaksu 50 LunL 76 lunastuksen hakijan vaihtaminen Kaupanvahvistajamääräyksen käsittely Vuonna 2013 koko vuoden taloudellinen tulos kysymyksessä olevien suoritteiden osalta oli 20,3 % alijäämäinen ja vuoden 2014 tuloksen arvioidaan olevan alijäämäinen 55,1%. Ehdotetut korotukset merkitsevät tulojen ja kustannusten tasapainottumista vuosien 2015 ja 2016 aikana. Tulot sisältyvät Maanmittauslaitoksen nettoperiaatteella budjetoituun toimintamenomomenttiin Kaupanvahvistus Vuonna 2013 Maanmittauslaitoksessa tehtiin kaupanvahvistamista. Näistä saatiin tuloja euroa ja kustannukset olivat kaikkiaan euroa. Koko vuoden tulos kaupanvahvistajan tehtävissä oli 6 % alijäämäinen. Kaupanvahvistusta

17 kohti käytettävä keskimääräinen työaika on kasvanut vuodesta 2011, jonka tietojen perusteella voimassa oleva maksu on hinnoiteltu. Lisäksi kustannukset tuntia kohden kasvavat noin 1,4 % vuodesta 2013 vuoteen 2015 palkkauskustannusten sekä yleisen kustannustason kohoamisen vuoksi. Jotta kaupanvahvistuksesta perittävä maksu vastaisi omakustannusarvoa, maksu ehdotetaan korotettavaksi nykyisestä 112 eurosta 120 euroon kauppaa tai muuta luovutusta kohti. Korotusvaikutus on 7,1 %. Kustannusvastaavuuslaskelmassa on otettu huomioon kustannusten ja hintojen muutokset Maanmittauslaitoksessa. Kaupanvahvistajan tehtävät Toteutuma Toteutuma Suunnitelma Ennuste Arvo TUOTOT Maksullisen toiminnan tuotot Maksullisen toiminnan myyntituotot Maksullisen toiminnan muut tuotot Tuotot yhteensä KOKONJSKUSTANNUKSET Erilliskustannukset Aineet, tarikkeetja taarat Henkilöstökustannukset Vuokrat Paklujen ostot Muut erilliskustannukset Erilliskustannukset yhteensä Osuus yhteiskustannuksista Tukitoimintojen kustannukset Poistot Korot Muut yhteiskustannukset Osuus yhteiskustannuksista yhteensä Kokonaiskustannukset yhteensä KUSTANNUSVASTAAVUUS (Tuotot-kustannukset) -10 % -6 % 3 % -6 % 0 % Hinnan tarkistuksella pyritään ornakustannusarvon toteutumiseen. Vuoden 2014 kuluessa Maanmittauslaitoksessa tehtyjen kaupanvahvistusten lukumäärän arvioidaan vähentyvän noin 25 % vuoden 2013 toteutuman määrästä, toisin sanoen noin kappaleeseen. Vuonna 2015 Maamittauslaitoksen tulot kaupanvahvistajan tehtävistä kasvaisivat ehdotetulla korotuksella noin euroa vuoteen 2014 nähden, jos kaupanvahvistusten lukumäärä säilyisi samana, mutta olisivat euroa vähäisemmät kuin vuonna Tuotot ja kustannukset sisältyvät Maanmittauslaitoksen nettoperiaatteella budj etoituun toimintamenomomenttiin

18 6. Asetusehdotuksen valmistelu Asetusehdotus on valmisteltu maa- ja metsätalousministeriössä Maanmittauslaitoksessa laaditun ehdotuksen perusteella. Asetusehdotuksesta on pyydetty valtiovarainministeriön, oikeusministeriön, Maanmittauslaitoksen, Geodeettisen laitoksen sekä Maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskuksen lausunnot. 7. Voimaantulo Asetus on tarkoitettu tulemaan voimaan loppuun asti. päivänä 2015 ja se olisi voimassa vuoden

Maa- ja metsätalousministeriön asetus

Maa- ja metsätalousministeriön asetus Luonnos 8.10 2014 Maa- ja metsätalousministeriön asetus Maanmittauslaitoksen maksuista sekä kaupanvahvistuksesta perittävistä maksuista ja korvauksista Annettu Helsingissä päivänä kuuta 2014 Maa- ja metsätalousministeriön

Lisätiedot

Maa- ja metsätalousministeriön asetus

Maa- ja metsätalousministeriön asetus Maa- ja metsätalousministeriön asetus Maanmittauslaitoksen maksuista sekä kaupanvahvistuksesta perittävistä maksuista ja korvauksista Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesti säädetään valtion

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta 2012. 1057/2012 Maa- ja metsätalousministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta 2012. 1057/2012 Maa- ja metsätalousministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta 2012 1057/2012 Maa- ja metsätalousministeriön asetus Maanmittauslaitoksen maksuista sekä kaupanvahvistuksesta perittävistä maksuista ja

Lisätiedot

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Lainsäädäntöneuvos Leo Olkkonen

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Lainsäädäntöneuvos Leo Olkkonen MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Lainsäädäntöneuvos Leo Olkkonen 21.12.2016 MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN EHDOTUS ASETUKSEKSI MAANMITTA- USLAITOKSEN MAKSUISTA SEKÄ KAUPANVAHVISTUKSESTA PERITTÄVISTÄ

Lisätiedot

Maa- ja metsätalousministeriön asetus

Maa- ja metsätalousministeriön asetus LUONNOS LUONNOS Maa- ja metsätalousministeriön asetus Maanmittauslaitoksen maksuista sekä kaupanvahvistuksesta perittävistä maksuista ja korvauksista Maa- ja metsätalousministeriön päätöksen mukaisesti

Lisätiedot

Kauppahintarekisteristä annettavista otteista ja muista rekisterin suoritteista perittäisiin maksuja noudattaen, mitä valtion maksuperustelaissa

Kauppahintarekisteristä annettavista otteista ja muista rekisterin suoritteista perittäisiin maksuja noudattaen, mitä valtion maksuperustelaissa 1994 vp - HE 141 Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi kiinteistöjen kauppahintarekisteristä ja kauppahintatilastosta annetun lain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan

Lisätiedot

Laki maakaaren muuttamisesta

Laki maakaaren muuttamisesta LUONNOS 5.10.2015 Rinnakkaistekstit Laki maakaaren muuttamisesta Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan maakaaren (540/1995) 6 luvun :n 2 momentti, 9 a luvun 10 :n 2 momentti ja 15 :n 1 momentti, 15

Lisätiedot

1(7) VALTIOVARAINMINISTERIÖ Kunta- ja aluehallinto-osasto Lainsäädäntöneuvos Sami Kouki

1(7) VALTIOVARAINMINISTERIÖ Kunta- ja aluehallinto-osasto Lainsäädäntöneuvos Sami Kouki VALTIOVARAINMINISTERIÖ Kunta- ja aluehallinto-osasto Lainsäädäntöneuvos Sami Kouki 14.12.2015 1(7) VALTIOVARAINMINISTERIÖN ASETUS VÄESTÖREKISTERIKESKUKSEN SUORIT- TEIDEN MAKSUISTA VUOSINA 2015 JA 2016

Lisätiedot

LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖN ASETUS LIIKENTEEN TURVALLI- SUUSVIRASTON MAKSULLISISTA SUORITTEISTA

LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖN ASETUS LIIKENTEEN TURVALLI- SUUSVIRASTON MAKSULLISISTA SUORITTEISTA LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖ Muistio Suunnittelija Pirjo Karttunen LVM 25.11.2015 Erityisasiantuntija Saara Norrman Trafi LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖN ASETUS LIIKENTEEN TURVALLI- SUUSVIRASTON

Lisätiedot

HE 212/2013 vp. 65 vuodesta 68 vuoteen. Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan mahdollisimman

HE 212/2013 vp. 65 vuodesta 68 vuoteen. Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan mahdollisimman HE 212/2013 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi kaupanvahvistajista annetun lain 1 ja 2 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Kaupanvahvistajista annettua lakia ehdotetaan muutettavaksi

Lisätiedot

VALTIOVARAINMINISTERIÖN ASETUS MAISTRAATTIEN SUORITTEIDEN MAK- SUISTA VUONNA 2018

VALTIOVARAINMINISTERIÖN ASETUS MAISTRAATTIEN SUORITTEIDEN MAK- SUISTA VUONNA 2018 VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Valtionhallinnon kehittämisosasto 13.12.2017 Lainsäädäntöneuvos Sami Kouki 1(10) VALTIOVARAINMINISTERIÖN ASETUS MAISTRAATTIEN SUORITTEIDEN MAK- SUISTA VUONNA 2018 1 Esityksen

Lisätiedot

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Hallitussihteeri Timo-Ville Nieminen

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Hallitussihteeri Timo-Ville Nieminen MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Hallitussihteeri Timo-Ville Nieminen 12.10.2018 EHDOTUS MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN ASETUKSEKSI MAANMITTAUS- LAITOKSEN MAKSUISTA SEKÄ KAUPANVAHVISTUKSESTA

Lisätiedot

1994 vp - HE 28 ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT

1994 vp - HE 28 ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT 1994 vp - HE 28 Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi valtion maksuperustelain 1 ja 8 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan valtion maksuperustelakia selvennettäväksi

Lisätiedot

HE 112/1996 vp. Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi kiinteistörekisterilain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

HE 112/1996 vp. Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi kiinteistörekisterilain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 112/1996 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi kiinteistörekisterilain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi kiinteistörekisterilakia siten, että kiinteistötunnuksen

Lisätiedot

Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi valtion televisio- ja radiorahastosta annetun lain 3 :n väliaikaisesta muuttamisesta

Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi valtion televisio- ja radiorahastosta annetun lain 3 :n väliaikaisesta muuttamisesta Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi valtion televisio- ja radiorahastosta annetun lain :n väliaikaisesta muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan valtion televisio- ja radiorahastosta

Lisätiedot

SOSIAALI- JATERVEYSMINISTERIÖ Muistio Liite Lakimies Merituuli Mähkä

SOSIAALI- JATERVEYSMINISTERIÖ Muistio Liite Lakimies Merituuli Mähkä SOSIAALI- JATERVEYSMINISTERIÖ Muistio Liite Lakimies 23.2.2016 Merituuli Mähkä SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖN ASETUS LÄÄKEALAN TURVALLISUUS- JA KEHITTÄMISKESKUKSEN MAKSULLISISTA SUORITTEISTA 1 Yleistä

Lisätiedot

Maanmittauslaitoksen ehdotus Maa- ja metsätalousministeri6n asetukseksi maanmittauslaitok sen maksuista vuonna 2012

Maanmittauslaitoksen ehdotus Maa- ja metsätalousministeri6n asetukseksi maanmittauslaitok sen maksuista vuonna 2012 49RI 1 1 MAANMITTAUSLAITOS 31.10.2011 MML/40/00/2011 MAA- JA METSÄTALOUS.. MINISTERIÖ Maa- ja metsätalousministeriö 04. 11. 2O1 PL 30 00023 VALTIONEUVOSTO No/L?/2OI Maanmittauslaitoksen ehdotus Maa- ja

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 43/2013 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi sähköistä kiinteistön kauppaa, panttausta ja kirjaamismenettelyä koskevan lainsäädännön voimaanpanosta sekä eräiksi siihen liittyviksi laeiksi Esityksessä

Lisätiedot

HE 151/2012 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi kiinteistötietojärjestelmästä

HE 151/2012 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi kiinteistötietojärjestelmästä HE 151/2012 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi kiinteistötietojärjestelmästä ja siitä tuotettavasta tietopalvelusta annetun lain 7 :n muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi kiinteistötietojärjestelmästä

Lisätiedot

VALTIOVARAINMINISTERIÖN ASETUS MAISTRAATTIEN MAKSUISTA VUONNA 2017

VALTIOVARAINMINISTERIÖN ASETUS MAISTRAATTIEN MAKSUISTA VUONNA 2017 VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Kunta- ja aluehallinto-osasto Lainsäädäntöneuvos Sami Kouki 12.12.2016 VALTIOVARAINMINISTERIÖN ASETUS MAISTRAATTIEN MAKSUISTA VUONNA 2017 1 Esityksen keskeinen sisältö Voimassa

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 107/2011 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi apteekkimaksusta annetun lain 1 a ja :n muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi apteekkimaksusta annettua lakia. Apteekin mukaan määräytyvän

Lisätiedot

HE 146/2016 vp. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi valtion televisio- ja radiorahastosta annetun lain 3 :n väliaikaisesta muuttamisesta

HE 146/2016 vp. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi valtion televisio- ja radiorahastosta annetun lain 3 :n väliaikaisesta muuttamisesta Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi valtion televisio- ja radiorahastosta annetun lain 3 :n väliaikaisesta muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan valtion televisio- ja

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 27 päivänä joulukuuta /2011 Maa- ja metsätalousministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 27 päivänä joulukuuta /2011 Maa- ja metsätalousministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 27 päivänä joulukuuta 2011 1396/2011 Maa- ja metsätalousministeriön asetus kiinteistötietojärjestelmän suoritteista ja tietopalvelusta perittävistä maksuista

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 299/2014 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi kuntarakennelain muuttamisesta sekä kuntajakolain muuttamisesta ja väliaikaisesta muuttamisesta annetun lain voimaantulosäännöksen 5 momentin kumoamisesta

Lisätiedot

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Lainsäädäntöneuvos Leo Olkkonen luonnos

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Lainsäädäntöneuvos Leo Olkkonen luonnos MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Lainsäädäntöneuvos Leo Olkkonen luonnos 09.11.2018 LUONNOS MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN ASETUKSEKSI KIINTEISTÖ- TIETOJÄRJESTELMÄN SUORITTEISTA JA TIETOPALVELUSTA

Lisätiedot

HE 44/1997 vp ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT

HE 44/1997 vp ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT HE 44/1997 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi tieliikenteen tietojärjestelmästä annetun lain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi tieliikenteen tietojärjestelmästä

Lisätiedot

HE 322/2018 vp. Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi veteraanietuuksien tasokorotuksiksi

HE 322/2018 vp. Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi veteraanietuuksien tasokorotuksiksi Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi veteraanietuuksien tasokorotuksiksi ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan, että veteraanietuuksia eli rintamasotilaseläkelain mukaista rintamalisää,

Lisätiedot

1992 vp - HE 132. Lakiehdotus liittyy vuoden 1993 valtion talousarvioon. lain mukaan. Opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta

1992 vp - HE 132. Lakiehdotus liittyy vuoden 1993 valtion talousarvioon. lain mukaan. Opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta 1992 vp - HE 132 Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi valtion pelastusoppilaitoksista annetun lain 4 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÅLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi valtion pelastusoppilaitoksista

Lisätiedot

1993 vp - HE 78 ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

1993 vp - HE 78 ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ 1993 vp - HE 78 Hallituksen esitys Eduskunnalle laeiksi Joensuun yliopistosta, Tampereen yliopistosta, Turun yliopistosta ja Turun kauppakorkeakoulusta annettujen lakien muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN

Lisätiedot

PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 243/2001 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laeiksi porotalouden ja luontaiselinkeinojen rahoituslain 58 :n sekä kolttalain 68 :n muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi porotalouden ja luontaiselinkeinojen

Lisätiedot

This document was produced from http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2011/20111279 (accessed 11 Dec 2012)

This document was produced from http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2011/20111279 (accessed 11 Dec 2012) This document was produced from http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2011/20111279 (accessed 11 Dec 2012) 1279/2011 Annettu Helsingissä 14 päivänä joulukuuta 2011 Sisäasiainministeriön asetus Maahanmuuttoviraston

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 5 päivänä joulukuuta 2003 N:o Laki. N:o 991. tie- ja katuverkon tietojärjestelmästä

SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 5 päivänä joulukuuta 2003 N:o Laki. N:o 991. tie- ja katuverkon tietojärjestelmästä SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 2003 Julkaistu Helsingissä 5 päivänä joulukuuta 2003 N:o 991 996 SISÄLLYS N:o Sivu 991 Laki tie- ja katuverkon tietojärjestelmästä... 3487 992 Laki kansanterveyslain muuttamisesta...

Lisätiedot

1992 vp - HE 354 ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

1992 vp - HE 354 ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ 1992 vp - HE 354 Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa- ja puhtaanapidosta annetun lain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan

Lisätiedot

HE 106/2012 vp ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT. Maksuluokka

HE 106/2012 vp ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT. Maksuluokka Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi viestintämarkkinalain 15 a :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi viestintämarkkinalakia. Ehdotetulla lailla korotettaisiin

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 37/2003 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi valtion liikelaitoksista annetun lain 20 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi valtion liikelaitoksista

Lisätiedot

PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi Euroopan yhteisön maidon ja maitotuotteiden kiintiöjärjestelmän täytäntöönpanosta annetun lain 6 ja 8 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä

Lisätiedot

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Lainsäädäntöneuvos Leo Olkkonen

MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Lainsäädäntöneuvos Leo Olkkonen MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Lainsäädäntöneuvos Leo Olkkonen 8.12.2016 MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN EHDOTUS ASETUKSEKSI KIINTEISTÖTIE- TOJÄRJESTELMÄN SUORITTEISTA JA TIETOPALVELUSTA

Lisätiedot

Sisäministeriön asetus

Sisäministeriön asetus Sisäministeriön asetus Maahanmuuttoviraston suoritteiden maksullisuudesta Sisäministeriön päätöksen mukaisesti säädetään valtion maksuperustelain (150/1992) 8 :n nojalla, sellaisena kuin se on laissa 348/1994:

Lisätiedot

Kirjaamisasioiden siirtämisen yhteydessä säädetyistä 1.1.2010 voimaantulevista muutoksista

Kirjaamisasioiden siirtämisen yhteydessä säädetyistä 1.1.2010 voimaantulevista muutoksista Liite Suomen Kuntaliiton yleiskirjeeseen 27/80/2009 1 (8) Kirjaamisasioiden siirtämisen yhteydessä säädetyistä 1.1.2010 voimaantulevista muutoksista Laki kirjaamisasioiden siirtämistä koskevan lainsäädännön

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi Euroopan yhteisön maidon ja maitotuotteiden kiintiöjärjestelmän täytäntöönpanosta annetun lain 6 ja :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan

Lisätiedot

HE 272/2006 vp. 1. Nykytila ja ehdotetut muutokset

HE 272/2006 vp. 1. Nykytila ja ehdotetut muutokset HE 272/2006 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain 23 a ja 28 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta

Lisätiedot

Sisäministeriön asetus

Sisäministeriön asetus Sisäministeriön asetus Maahanmuuttoviraston suoritteiden maksullisuudesta Sisäministeriön päätöksen mukaisesti säädetään valtion maksuperustelain (150/1992) 8 :n nojalla, sellaisena kuin se on laissa 348/1994:

Lisätiedot

SISÄLLYS. N:o 1226. Valtioneuvoston asetus. Luotsausliikelaitoksen luotsausmaksusta annetun valtioneuvoston asetuksen 5 :n muuttamisesta

SISÄLLYS. N:o 1226. Valtioneuvoston asetus. Luotsausliikelaitoksen luotsausmaksusta annetun valtioneuvoston asetuksen 5 :n muuttamisesta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 2007 Julkaistu Helsingissä 19 päivänä joulukuuta 2007 N:o 1226 1230 SISÄLLYS N:o Sivu 1226 Valtioneuvoston asetus Luotsausliikelaitoksen luotsausmaksusta annetun valtioneuvoston asetuksen

Lisätiedot

1994 vp - HE 121 ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT

1994 vp - HE 121 ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT 1994 vp - HE 121 Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi maakaaren 1 luvun 3 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi maakaarta siten, että luettelo julkisista

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Hallituksen esitys Eduskunnalle laeiksi sosiaali- ja terveydenhuollon suunnittelusta ja valtionosuudesta annetun lain 18 ja 45 a :n muuttamisesta sekä sosiaalialan osaamiskeskustoiminnasta annetun lain

Lisätiedot

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ Muistio Liite Lausuntoversio

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ Muistio Liite Lausuntoversio OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ Muistio Liite 10.7.2017 Lausuntoversio EHDOTUS OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN ASETUKSEKSI ERÄIDEN OPPI- LAILTA PERITTÄVIEN MAKSUJEN PERUSTEISTA ANNETUN OPETUSMINISTERI-

Lisätiedot

HE 69/2009 vp. säätää neuvontatehtävien hoidosta aiheutuvien kustannusten korvaamisesta maakunnalle.

HE 69/2009 vp. säätää neuvontatehtävien hoidosta aiheutuvien kustannusten korvaamisesta maakunnalle. HE 69/2009 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi Ahvenanmaan itsehallintolain 30 ja :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan Ahvenanmaan itsehallintolain muuttamista

Lisätiedot

1994 vp - HE 140 ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

1994 vp - HE 140 ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ 1994 vp - HE 140 Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskuksesta annetun lain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi viestintämarkkinalain 15 a :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi viestintämarkkinalakia. Ehdotetulla lailla korotettaisiin

Lisätiedot

Sisäasiainministeriön asetus. Maahanmuuttoviraston suoritteiden maksullisuudesta

Sisäasiainministeriön asetus. Maahanmuuttoviraston suoritteiden maksullisuudesta Annettu Helsingissä 17 päivänä joulukuuta 2008 Sisäasiainministeriön asetus Maahanmuuttoviraston suoritteiden maksullisuudesta Sisäasiainministeriön päätöksen mukaisesti säädetään 21 päivänä helmikuuta

Lisätiedot

HE 66/2011 vp. lentoliikenteen valvontamaksun määrää korotettaisiin

HE 66/2011 vp. lentoliikenteen valvontamaksun määrää korotettaisiin HE 66/2011 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi lentoliikenteen valvontamaksusta annetun lain :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Lentoliikenteen valvontamaksusta annettua lakia ehdotetaan

Lisätiedot

PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 111/2002 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi Euroopan yhteisön yleisen tutkintojen tunnustamisjärjestelmän voimaanpanosta annetun lain 6 ja 10 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 13 päivänä joulukuuta /2013 Sisäministeriön asetus. Maahanmuuttoviraston suoritteiden maksullisuudesta

Julkaistu Helsingissä 13 päivänä joulukuuta /2013 Sisäministeriön asetus. Maahanmuuttoviraston suoritteiden maksullisuudesta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 13 päivänä joulukuuta 2013 872/2013 Sisäministeriön asetus Maahanmuuttoviraston suoritteiden maksullisuudesta Annettu Helsingissä 11 päivänä joulukuuta 2013

Lisätiedot

Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi kansaneläkeindeksistä ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi kansaneläkeindeksistä ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi kansaneläkeindeksistä ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan säädettäväksi laki kansaneläkeindeksistä. Se korvaisi nykyisen kansaneläkelaissa säädettyjen

Lisätiedot

1984 vp. -HE n:o 140

1984 vp. -HE n:o 140 1984 vp. -HE n:o 140 Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi leimaverolain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan korotettavaksi kiinnityksen tai maksun saamiseksi oikeuteen

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta /2012 Sisäasiainministeriön asetus. Maahanmuuttoviraston suoritteiden maksullisuudesta

Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta /2012 Sisäasiainministeriön asetus. Maahanmuuttoviraston suoritteiden maksullisuudesta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta 2012 1038/2012 Sisäasiainministeriön asetus Maahanmuuttoviraston suoritteiden maksullisuudesta Annettu Helsingissä 20 päivänä joulukuuta

Lisätiedot

1993 vp - HE Esityksen mukaan ympäristölle

1993 vp - HE Esityksen mukaan ympäristölle 1993 vp - HE 74 Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi kemikaalilain muuttamisesta annetun lain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan Euroopan talousalueesta tehdyn sopimuksen

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 81/2013 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi terveydenhuoltolain 61 ja 79 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan terveydenhuoltolakia muutettavaksi siten, erityisvastuualuejaossa

Lisätiedot

1994 vp - HE 83 ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

1994 vp - HE 83 ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ 1994 vp - HE 83 Hallituksen esitys Eduskunnalle laeiksi Oulun yliopistosta ja Lappeenrannan teknillisestä korkeakoulusta annettujen lakien muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan

Lisätiedot

N:o 1432/2006 Valtiovarainministeriön asetus. verohallinnon suoritteiden maksullisuudesta. Annettu Helsingissä 28 päivänä joulukuuta 2006

N:o 1432/2006 Valtiovarainministeriön asetus. verohallinnon suoritteiden maksullisuudesta. Annettu Helsingissä 28 päivänä joulukuuta 2006 N:o 1432/2006 Valtiovarainministeriön asetus verohallinnon suoritteiden maksullisuudesta Annettu Helsingissä 28 päivänä joulukuuta 2006 Valtiovarainministeriön päätöksen mukaisesti säädetään 21 päivänä

Lisätiedot

valtionlainojen sekä maatilalain mukaisten korkotukilainojen korko säilyisi tasolla, jolle se on nostettu vuosina 1991 ja 1992.

valtionlainojen sekä maatilalain mukaisten korkotukilainojen korko säilyisi tasolla, jolle se on nostettu vuosina 1991 ja 1992. 1993 vp - HE 293 Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi maaseutuelinkeinolain 59 a :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan maaseutuelinkeinolakia muutettavaksi niin, että

Lisätiedot

VALTIONEUVOSTON ASETUS VAHVAN SÄHKÖISEN TUNNISTUSPALVELUN TARJOAJI- EN LUOTTAMUSVERKOSTOSTA

VALTIONEUVOSTON ASETUS VAHVAN SÄHKÖISEN TUNNISTUSPALVELUN TARJOAJI- EN LUOTTAMUSVERKOSTOSTA LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Viestintäneuvos 27.10.2015 Kreetta Simola LUONNOS VALTIONEUVOSTON ASETUS VAHVAN SÄHKÖISEN TUNNISTUSPALVELUN TARJOAJI- EN LUOTTAMUSVERKOSTOSTA Taustaa Vuoden

Lisätiedot

Hinnasto Kiinteistötoimitukset

Hinnasto Kiinteistötoimitukset Hinnasto Kiinteistötoimitukset 2015 Kiinteistötoimitusmaksu muodostuu keskimäärin seuraavasti: n. 20 % toimituksen valmistelu ja arkistotutkimukset n. 30 % toimituskokoukset ja maastotyöt n. 50 % asiakirjojen

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta /2012 Valtiovarainministeriön asetus. Verohallinnon suoritteiden maksullisuudesta

Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta /2012 Valtiovarainministeriön asetus. Verohallinnon suoritteiden maksullisuudesta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta 2012 1042/2012 Valtiovarainministeriön asetus Verohallinnon suoritteiden maksullisuudesta Annettu Helsingissä 20 päivänä joulukuuta 2012

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 15/2003 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi maatalousyrittäjien lomituspalvelulain 26 ja 28 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi maatalousyrittäjien

Lisätiedot

Sisäministeriön asetus Maahanmuuttoviraston suoritteiden maksullisuudesta

Sisäministeriön asetus Maahanmuuttoviraston suoritteiden maksullisuudesta Source: http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2015/20151522 (accessed:27.4.16) 1552/2015 Sisäministeriön asetus Maahanmuuttoviraston suoritteiden maksullisuudesta Sisäministeriön päätöksen mukaisesti säädetään

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi Koulutusrahastosta annetun lain muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi Koulutusrahastosta annettua lakia. Ammattitutkintostipendin myöntämisen edellytyksiä

Lisätiedot

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 243/2010 vp. Hallituksen esitys sähköistä kiinteistön kauppaa, panttausta ja kirjaamismenettelyä koskevaksi lainsäädännöksi

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 243/2010 vp. Hallituksen esitys sähköistä kiinteistön kauppaa, panttausta ja kirjaamismenettelyä koskevaksi lainsäädännöksi EDUSKUNNAN VASTAUS 243/2010 vp Hallituksen esitys sähköistä kiinteistön kauppaa, panttausta ja kirjaamismenettelyä koskevaksi lainsäädännöksi Asia Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä sähköistä

Lisätiedot

HE 12/2000 vp ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

HE 12/2000 vp ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 2/2000 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle valtion erityisrahoitusyhtiön luotto- ja takaustoiminnasta annetun lain ja 8 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Hallituksen esitys Eduskunnalle laeiksi rikoslain 34 a luvun 1 ja 4 :n muuttamisesta ja rikoslain muuttamisesta annetun lain 34 luvun 12 :n muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi rikoslain

Lisätiedot

Oikeus ylimääräiseen rintamalisään on rintamalisänsaajalla, jolle maksetaan kansaneläkettä.

Oikeus ylimääräiseen rintamalisään on rintamalisänsaajalla, jolle maksetaan kansaneläkettä. 1 of 8 18/04/2011 11:33 Finlex» Lainsäädäntö» Ajantasainen lainsäädäntö» 1977» 28.1.1977/119 28.1.1977/119 Seurattu SDK 293/2011 saakka. Katso tekijänoikeudellinen huomautus käyttöehdoissa. Rintamasotilaseläkelaki

Lisätiedot

HE vp ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

HE vp ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 2711996 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi maaseutuelinkeinolain 27 :n, porotalouslain 41 a :n ja luontaiselinkeinolain 46 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan

Lisätiedot

HE 89/2006 vp. 2. Toiminnan tavoite Teknologian kehittämiskeskuksesta

HE 89/2006 vp. 2. Toiminnan tavoite Teknologian kehittämiskeskuksesta HE 89/2006 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi teknologian kehittämiskeskuksesta annetun lain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi teknologian kehittämiskeskuksesta

Lisätiedot

HE 181/1996 vp ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

HE 181/1996 vp ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 181/1996 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi rikosvahinkojen korvaamisesta valtion varoista annetun lain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan rikosvahinkojen korvaamisesta

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMA. 96/2011 Laki. maakaaren muuttamisesta

SÄÄDÖSKOKOELMA. 96/2011 Laki. maakaaren muuttamisesta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 8 päivänä helmikuuta 2011 96/2011 Laki maakaaren muuttamisesta Annettu Helsingissä 4 päivänä helmikuuta 2011 Eduskunnan päätöksen mukaisesti muutetaan maakaaren

Lisätiedot

HE 71/2016 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi Kansaneläkelaitoksesta annettua lakia.

HE 71/2016 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi Kansaneläkelaitoksesta annettua lakia. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi Kansaneläkelaitoksesta annetun lain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi Kansaneläkelaitoksesta annettua lakia. Kansaneläkelaitoksen

Lisätiedot

HE 29/1998 vp. Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi kiinteistöverolain muuttamisesta

HE 29/1998 vp. Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi kiinteistöverolain muuttamisesta HE 29/1998 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi kiinteistöverolain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan kiinteistöverolakia muutettavaksi siten, että kiinteistöveroprosenttien

Lisätiedot

HE 23/2003 vp. 2. Ehdotetut muutokset

HE 23/2003 vp. 2. Ehdotetut muutokset Hallituksen esitys Eduskunnalle laeiksi aravalain, aravarajoituslain 23 :n sekä vuokra-asuntolainojen ja asumisoikeustalolainojen korkotuesta annetun lain 39 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

Lisätiedot

EHDOTUS VALTIONEUVOSTON ASETUKSEKSI KUNNAN JA MAAKUNNAN VÄLI- SEN VUOKRAN MÄÄRÄYTYMISESTÄ SIIRTYMÄKAUDEN AIKANA

EHDOTUS VALTIONEUVOSTON ASETUKSEKSI KUNNAN JA MAAKUNNAN VÄLI- SEN VUOKRAN MÄÄRÄYTYMISESTÄ SIIRTYMÄKAUDEN AIKANA LIITE 1(5) LUONNOS 17.5.2018 EHDOTUS VALTIONEUVOSTON ASETUKSEKSI KUNNAN JA MAAKUNNAN VÄLI- SEN VUOKRAN MÄÄRÄYTYMISESTÄ SIIRTYMÄKAUDEN AIKANA 1. Ehdotuksen pääasiallinen sisältö Asetuksella ehdotetaan säädettäväksi

Lisätiedot

HE 172/2013 vp. on selkiyttää valtion eläkerahastoa koskevaa sääntelyä ja valtion eläketurvan rahoitusta koskevaa valmistelua valtioneuvostossa.

HE 172/2013 vp. on selkiyttää valtion eläkerahastoa koskevaa sääntelyä ja valtion eläketurvan rahoitusta koskevaa valmistelua valtioneuvostossa. Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi valtion eläkelain ja valtion eläkerahastosta annetun lain 5 ja 6 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi

Lisätiedot

HE 87/2000 vp ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

HE 87/2000 vp ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 87/2000 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laeiksi raittiustyölain 3 ja 10 :n ja toimenpiteistä tupakoinnin vähentämiseksi annetun lain 27 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä

Lisätiedot

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ Muistio Liite Hallitusneuvos Anna Kankaanpää

OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ Muistio Liite Hallitusneuvos Anna Kankaanpää OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ Muistio Liite Hallitusneuvos 2.10.2017 Anna Kankaanpää EHDOTUS OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN ASETUKSEKSI ERÄIDEN OPPI- LAILTA JA OPISKELIJOILTA PERITTÄVIEN MAKSUJEN PERUSTEISTA

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT Hallituksen esitys Eduskunnalle laeiksi pelastuslain 91 :n ja Pelastusopistosta annetun lain 6 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi pelastuslakia ja Pelastusopistosta

Lisätiedot

Hinnasto Kiinteistötoimitukset 2018

Hinnasto Kiinteistötoimitukset 2018 Hinnasto Kiinteistötoimitukset 2018 Kiinteistötoimitusmaksu muodostuu keskimäärin seuraavasti: Noin 20 % Noin 30 % toimituksen valmistelu toimituskokoukset ja ja arkistotutkimukset maastotyöt Noin 50 %

Lisätiedot

maantulon jälkeen markkinoille tulevina kasvinsuojeluaineilla vain komission hyväksymiä tehoaineita sisältäviä

maantulon jälkeen markkinoille tulevina kasvinsuojeluaineilla vain komission hyväksymiä tehoaineita sisältäviä HE 14111997 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi torjunta-ainelain 7 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Torjunta-aineiden tarkastuksesta ja rekisteröinnistä valtiolle aiheutuvien kustannusten

Lisätiedot

LUONNOS HE laiksi terveydenhuoltolain 61 ja 79 :n muuttamisesta. Esityksen pääasiallinen sisältö

LUONNOS HE laiksi terveydenhuoltolain 61 ja 79 :n muuttamisesta. Esityksen pääasiallinen sisältö 1 LUONNOS 23.4.2013 HE laiksi terveydenhuoltolain 61 ja 79 :n muuttamisesta Esityksen pääasiallinen sisältö Esityksessä ehdotetaan terveydenhuoltolakia muutettavaksi siten, erityisvastuualuejaossa tapahtuvat

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 242/2014 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi yliopistolain ja ammattikorkeakoululain väliaikaisesta muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan yliopistolakia ja ammattikorkeakoululakia muutettaviksi

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi ajoneuvojen rekisteröintitoiminnasta annetun lain muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi ajoneuvojen rekisteröintitoiminnasta annettua lakia. Lakiin tehtäisiin

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ LIITE 2 LUONNOS Hallituksen esitys eduskunnalle eräiden maistraatin toimivallan määräytymistä koskevia säännöksiä sisältävien lakien muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi väestötietojärjestelmästä

Lisätiedot

Ehdotus hallituksen esitykseksi eduskunnalle laiksi kielilain 5 :n muuttamisesta

Ehdotus hallituksen esitykseksi eduskunnalle laiksi kielilain 5 :n muuttamisesta Ehdotus hallituksen esitykseksi eduskunnalle laiksi kielilain :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi kielilakia. Esityksen mukaan yksikielinen kunta voitaisiin

Lisätiedot

HE 126/2012 vp. ja on tarkoitettu käsiteltäväksi. muutettavaksi siten, että lakiin lisättäisiin säännös, jonka perusteella Valtiokonttori perisi

HE 126/2012 vp. ja on tarkoitettu käsiteltäväksi. muutettavaksi siten, että lakiin lisättäisiin säännös, jonka perusteella Valtiokonttori perisi HE 126/2012 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi valtiokonttorista annetun lain :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Valtiokonttorista annettua lakia ehdotetaan Esitys liittyy valtion

Lisätiedot

HE 170/2010 vp. hallinnollinen tulos on alijäämäinen.

HE 170/2010 vp. hallinnollinen tulos on alijäämäinen. HE 170/2010 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi Suomen Vientiluotto Oy -nimisestä yhtiöstä annetun lain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan Suomen Vientiluotto Oy

Lisätiedot

HE 217/2014 vp. Ehdotettu laki on käsiteltävä eduskunnassa. Esityksessä ehdotetaan Ahvenanmaan itsehallintolakia muutettavaksi niin, että tehtä-

HE 217/2014 vp. Ehdotettu laki on käsiteltävä eduskunnassa. Esityksessä ehdotetaan Ahvenanmaan itsehallintolakia muutettavaksi niin, että tehtä- HE 217/2014 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi Ahvenanmaan itsehallintolain :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan Ahvenanmaan itsehallintolakia muutettavaksi niin,

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ PERUSTELUT 1991 vp - HE 21 Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi tasausverolain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Tasausverolakia ehdotetaan muutettavaksi siten, että tasausvero poistetaan kaikilta teollisuuden

Lisätiedot

kerta kaikkiaan annetun lain muuttamista ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ YLEISPERUSTELUT

kerta kaikkiaan annetun lain muuttamista ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ YLEISPERUSTELUT 1991 vp - HE 23 Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi eräiden saamisten perimisestä kerta kaikkiaan annetun lain 1 ja 3 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan eräiden

Lisätiedot

Ennen tilintarkastuslain säätämisen yhteydessä. mukaan avoimen yhtiön ja kommandiittiyhtiön. on aina velvollinen valitsemaan. yhden tilintarkastajan.

Ennen tilintarkastuslain säätämisen yhteydessä. mukaan avoimen yhtiön ja kommandiittiyhtiön. on aina velvollinen valitsemaan. yhden tilintarkastajan. HE 220/1995 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laeiksi avoimesta yhtiöstä ja kommandiittiyhtiöstä annetun lain 10 luvun 1 :n ja säätiölain 10 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä

Lisätiedot

1. Nykytila. julkisuutta koskevalla lailla. Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan samanaikaisesti. kuin laki viranomaisten toiminnan

1. Nykytila. julkisuutta koskevalla lailla. Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan samanaikaisesti. kuin laki viranomaisten toiminnan HE 214/1998 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi kirldcolain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Kirkkolakiin ehdotetaan tehtäväksi ne muutokset, jotka aiheutuvat julkisuuslainsäädännön

Lisätiedot

HE 163/2009 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi kiinteistötoimitusmaksusta

HE 163/2009 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi kiinteistötoimitusmaksusta HE 163/2009 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi kiinteistötoimitusmaksusta annetun lain muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi kiinteistötoimitusmaksusta annettua lakia siten, että erääntyneen

Lisätiedot

HE 126/2005 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi apteekkimaksusta

HE 126/2005 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi apteekkimaksusta HE 126/2005 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi apteekkimaksusta annetun lain 1 a ja 2 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi apteekkimaksusta annettua

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 23 päivänä syyskuuta /2011 Maa- ja metsätalousministeriön asetus

Julkaistu Helsingissä 23 päivänä syyskuuta /2011 Maa- ja metsätalousministeriön asetus SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 23 päivänä syyskuuta 2011 1042/2011 Maa- ja metsätalousministeriön asetus kiinteistötoimitusmaksusta annetun maa- ja metsätalousministeriön asetuksen muuttamisesta

Lisätiedot