Ruokolahden kunta Pöytäkirja 10/ Otsikko Sivu

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ruokolahden kunta Pöytäkirja 10/ Otsikko Sivu"

Transkriptio

1 Ruokolahden kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanhallitus Aika klo 15:00-19:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 136 Kokouksen avaus Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat Pienille omakotitaloille soveltuvat tontit / rakentamisvelvoitteen alentaminen 140 Hyvinvointikertomus valtuustokaudelta Päiväkodinjohtajan, liikuntasihteerin ja henkilöstösihteerin virkojen lakkauttaminen 142 Päiväkodinjohtajan siirtäminen varhaiskasvatuspäällikön virkaan 143 Teknisen johtajan, sivistystoimenjohtajan ja asuntosihteerin virkanimikkeiden muutokset 144 Kunnan suoraan omistamien vapaarahoitteisten asuntojen vuokrantarkistukset Oikaisuvaatimus kylätoiminta-avustuksesta / Kuokkalammin nuorisoseura ry 146 Ruokolahden kunnan saatavat Ilmoitusasiat Muut esille tulevat asiat Puntalan teollisuusalueen investoinnin lisämääräraha

2 Ruokolahden kunta Pöytäkirja 10/ Osallistujat Läsnä Paananen Taina puheenjohtaja saapui klo 15.10, 139 Ijäs Esko I varapuheenjohtaja Ahonen Harri II varapuheenjohtaja Halonen Helli jäsen Heinänen Topi jäsen saapui klo 15.13, 139 Kärki Timo jäsen Poissa Tella Anne jäsen Kymäläinen Suna kunnanvaltuuston I varapuheenjohtaja Muu Savolainen Jouko kunnanvaltuuston puheenjohtaja Launiainen Toivo kunnanvaltuuston II varapuheenjohtaja Pätilä Antti kunnanjohtaja Kaskinen Susanna hallintojohtaja Villanen Arja tekninen johtaja paikalla klo :55, 139 Allekirjoitukset Taina Paananen Esko Ijäs puheenjohtaja, :t puheenjohtaja, :t Susanna Kaskinen pöytäkirjanpitäjä Käsitellyt asiat Pöytäkirjan tarkistus Ruokolahti Harri Ahonen pöytäkirjantarkastaja Helli Halonen pöytäkirjantarkastaja Pöytäkirja yleisesti nähtävillä KuntaL:n 63 :n ja kunnanhallituksen päätöksen mukaisesti pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä kunnanvirastossa kello Susanna Kaskinen hallintojohtaja

3 Ruokolahden kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanhallitus Kokouksen avaus Kunnanhallituksen I varapuheenjohtaja Esko Ijäs avasi kokouksen kello

4 Ruokolahden kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanhallitus Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

5 Ruokolahden kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanhallitus Pöytäkirjantarkastajat Tarkastusvuorossa ovat kunnanhallituksen jäsenet Harri Ahonen ja Helli Ha lo nen. Pöytäkirja tarkastetaan tiistaina ja asetetaan nähtäville kes ki viik ko na Kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi valitaan kunnanhallituksen jäsenet Harri Ahonen ja Helli Halonen. Merkittiin, että kunnanhallituksen puheenjohtaja Taina Paananen saapui kokoukseen kello tämän asiakohdan käsittelyn jälkeen. Merkittiin, että kunnanhallituksen jäsen Topi Heinänen saapui kokoukseen kello tämän asiakohdan käsittelyn jälkeen.

6 Ruokolahden kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanhallitus Pienille omakotitaloille soveltuvat tontit / rakentamisvelvoitteen alentaminen 106/ / Valmistelija Arja Villanen Puh arja.villanen@ruokolahti.fi Ruokolahden kunnan tonttitarjonnan monipuolistamiseksi tekninen osasto on tutkinut asemakaava-alueiden tonttivarantoa. Nykyisten ton tin luo vu tuseh to jen mukaisesti Ruokolahden kunta luovuttaa omakotitontteja vä hintään 80 k-m 2 :n kokoisille taloille. Viime vuosina talotehtaat ovat alkaneet val mis taa myös ns. pieniä oma koti ta lo ja, jotka pienten talouksien myötä yleis ty ne vät. Toistaiseksi alle 80 k-m2 :n taloille on ollut joitakin tiedusteluja, mut ta myös Ruokolahdella on syy tä varautua kysynnän muutoksiin. Tekninen osas to on käynyt läpi Ruo ko lah den kunnan tonttivarannon. Tonteis ta on kat sot tu kaavoituksellisesti ja rakennusteknisesti pienille oma ko tita loil le so pi vat tontit. Teknisen osas ton esityksen mukaan seuraavat tontit voi tai siin luo vut taa myös pienten (vä hin tään noin 50 k-m 2 ) omakotitalojen ra ken ta mi seen: Oritlampi kortteli tontti pa m 2 hinta kiinteistötunnus Lammintie Mahlakuja määräala Pihkakuja Tuomipolku määräala Huhtasenkylä kortteli tontti pa m 2 hinta kiinteistötunnus Mannerintie Mannerintie Mannerintie Salosaari kortteli tontti pa m 2 hinta kiinteistötunnus Mertapolku myös li sämaak si 1 /m2 Tuulastustie Tuulastustie Kärinki, kortteli tontti pa m 2 hinta kiinteistötunnus Käringinranta Järkäletie Kokkopolku Kokkotie Läherannantie Karpinkaari Kaavan mukainen rakennusoikeus säilyy myös näillä tonteilla, ainoastaan ra ken ta mis vel voi te pienenisi nykyisestä. Ehdotetuille tonteille on valtuuston hy väk sy mä luovutushinta. Kunnanhallitukselle jaetaan esityslistan mukana kartat tonttien sijainnista.

7 Ruokolahden kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus hyväksyy rakentamisvelvoitteen alentamisen yllä olevilta ton teil ta 80 k-m 2 :stä noin 50 k-m 2 :iin. Perusteluna päätökselle on tont ti tarjon nan monipuolistaminen ja varautuminen erityyppisten omakotitalojen raken ta mi seen. Merkittiin, että tekninen johtaja Arja Villanen oli läsnä kokouksessa tämän asia koh dan käsittelyn ajan kello Tämän asiakohdan käsittelyn jälkeen kokous keskeytettiin kello Kokousta jatkettiin kello valtuustoseminaarin päätyttyä.

8 Ruokolahden kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanhallitus Hyvinvointikertomus valtuustokaudelta / / Valmistelija Susanna Kaskinen Puh Hyvinvointikertomus on katsaus kuntalaisten terveydestä ja hyvinvoinnista ja niihin vaikuttavista tekijöistä. Kertomus on myös kuvaus kuntalaisten hyvin voin ti tar peis ta, hyvinvoinnin eteen tehdyistä toimenpiteistä ja siihen sisäl tyy suunnitelma tulevista hyvinvointia edistävistä toimenpiteistä. Hy vinvoin ti ker to muk sen tarkoituksena on ohjata kunnan hyvinvointipolitiikkaa ja luo da kokonaisnäkemys kuntalaisten hyvinvoinnista. Laajassa hy vin voin ti ker to muk ses sa raportoidaan ja arvioidaan koko valtuus to kau den käsittävän ajanjakson ai ka na tapahtunutta kehitystä. Vuodel le 2016 laaditun hy vin voin ti suun ni tel man toteutumisen raportointi sekä seu raa van vuoden hy vin voin ti suun ni tel ma on si säl ly tet ty laajaan hy vin vointi ker to muk seen. Kunnanhallitukselle jaetaan esityslistan mukana hyvinvointikertomus valtuus to kau del ta Kunnanhallitus hyväksyy hyvinvointikertomuksen valtuustokaudelta ja lähettää sen edelleen kunnanvaltuuston hy väk syt tä väk si.

9 Ruokolahden kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanhallitus Päiväkodinjohtajan, liikuntasihteerin ja henkilöstösihteerin virkojen lakkauttaminen 100/ / Valmistelija Susanna Kaskinen Puh Uuden hallintosäännön mukaan kunnassa ei enää ole päiväkodinjohtajan, lii kun ta sih tee rin eikä henkilöstösihteerin virkoja. Päiväkodinjohtajan tehtäviä yhdistetään varhaiskasvatuspäällikön tehtäviin ja jaetaan päiväkodin muulle henkilöstölle. Liikuntasihteerin virka on ollut täyttämättä viranhaltijan jäätyä eläkkeelle Hen ki lös tö sih tee rin virka on ollut täyttämättä viranhaltijan irtisanouduttua Virkojen jäätyä auki tehtävät on jaettu muille viranhaltijoille ja työntekijöille. Kuntalain (410/2015) 88 :n mukaan virkojen perustamisesta tai lak kaut tami ses ta päättää valtuusto tai hallintosäännössä määrätty kunnan muu toimi elin. Ruokolahden kunnan hallintosäännössä virkojen perustamisen ja lak kaut ta mi sen toimivaltaa ei ole delegoitu. Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että liikuntasihteerin, hen ki lös tösih tee rin ja päiväkodinjohtajan virat lakkautetaan alkaen.

10 Ruokolahden kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanhallitus Päiväkodinjohtajan siirtäminen varhaiskasvatuspäällikön virkaan 101/ / Valmistelija Susanna Kaskinen Puh Uuden hallintosäännön voimaan tultua kunnassa ei enää olisi päi vä ko dinjoh ta jan virkaa, vaan päiväkodin hallinnollisena esimiehenä toimii var haiskas va tus pääl lik kö. Viran lakkauttamisen myötä päiväkodinjohtajana toi miva Marja Vesala on tarkoitus siirtää varhaiskasvatuspäällikön virkaan, jota hän on hoitanut viransijaisena vuoden 2016 kesästä saakka edellisen viran hal ti jan vuosilomien ajan ja tapahtuneen eläkkeelle siirtymisen jäl keen. Kunnallisesta viranhaltijasta annetun lain (304/2003) 24 :n mukaan vi ranhal ti ja voidaan siirtää toiseen virkasuhteeseen, jonka kel poi suus vaa ti mukset hän täyttää ja jota voidaan pitää hänelle sopivana, jos hänen ase mansa toistaiseksi otettuna tai määräaikaisena viranhaltijana ei muutu ja perus tee na on toiminnan tai tehtävien uudelleenjärjestelyyn liittyvä perusteltu syy ja hänen varsinainen palkkansa ei alene tai hän on antanut siirtoon suos tu muk sen sa taikka siirtoon on muu hyväksyttävä syy ja viranhaltija on an ta nut siirtoon suostumuksensa. Marja Vesalaa on kuultu virkasiirrosta ja hän on antanut siirtoon suos tumuk sen sa. Ruokolahden kunnan hallintosäännön 11 :n mukaan viranhaltijan siir tä mises tä toiseen virkasuhteeseen päättää kunnanhallitus tai se viranomainen, jo ka päättää molempiin virkasuhteisiin ottamisesta. Päiväkodinjohtaja Marja Vesala siirretään suostumuksellaan var hais kas vatus pääl li kön virkaan alkaen nykyisillä palvelussuhteen eh doil la päi vä ko din joh ta jan viran lakkauttamisen vuoksi.

11 Ruokolahden kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanhallitus Teknisen johtajan, sivistystoimenjohtajan ja asuntosihteerin virkanimikkeiden muutokset 102/ / Valmistelija Susanna Kaskinen Puh Ruokolahden kunnan uuden hallintosäännön mukaan kunnassa on tek nisten palvelujen toimiala ja hyvinvointipalvelujen toimiala. Toimialaa johtaa toi mi ala joh ta ja. Nykyistä teknisen toimen alaista teknistä osastoa johtaa tekninen johtaja, jon ka vir ka ni mi ke muutettaisiin teknisten palvelujen toimialajohtajaksi. Nykyis tä si vis tys toi men alaista sivistysosastoa johtaa sivistystoimenjohtaja, jon ka virkanimike muu tet tai siin hyvinvointipalvelujen toimialajohtajaksi. Asuntosihteerin virkanimike muutettaisiin asumispalvelupäälliköksi, joka ku vaa paremmin tehtävän sisältöä. Ruokolahden kunnan hallintosäännössä virkanimikkeiden muuttamista ei ole delegoitu. Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että teknisen johtajan vir ka ni mike muutetaan teknisten pal ve lu jen toimialajohtajaksi, si vis tys toi men joh tajan virkanimike muutetaan hy vin voin ti pal ve lu jen toimialajohtajaksi ja asunto sih tee rin virkanimike muutetaan asu mis pal ve lu pääl li kök si alkaen.

12 Ruokolahden kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanhallitus Kunnan suoraan omistamien vapaarahoitteisten asuntojen vuokrantarkistukset / / Valmistelija Sari Myyryläinen Puh Kunnan suoraan omistamien, vapaarahoitteisten asuntojen vuok ran tar kistuk set on tehty vuosittain elokuussa perustuen huhtikuun ku lut ta ja hin ta indek sin muutoksiin. Tilastokeskus on uudistanut kuluttajahintaindeksiä. Perus vuo dek si on valittu 2015=100, jotta kansallinen kuluttajahintaindeksi on lin jas sa EU-jäsenmaissa tuotetun yhdenmukaistetun kuluttajahintaindeksin kans sa ( Tilastokeskuksen laskema kuluttajahintojen vuosimuutos oli huhtikuussa 0,8 %. Tämän johdosta indeksitarkisteiset vuokrat nousevat 2017 elo kuussa 0,8 % Myös yritys-, seura- tai harrastekäytössä olevien tilojen vuokrat, joissa on teh ty indeksitarkisteinen sopimus nousevat 0,8 % elokuussa 2017: - Rasilantie 67 - Rasilantie 57 B + varasto - Toritie 6 - Mutkapolku 6 D. Kunnanhallitus tarkistaa alla mainittujen kohteiden m 2 - ja % -hin ta pe rus tei - sia vuokria alkaen seuraavasti: Neliöhintakorotus 0,30 / m 2 uusi vuokra / m 2 Veikkojenpolku 2 8,00 (7,70) Prosenttikorotusten piirissä olevat asunnot + 3 % uusi vuokra /m 2 Nällisuontien 7 Toimila 9,18 (8,91) Muiden kunnan m 2 - ja % -hintaperusteisten vuokrakohteiden vuokrataso säi lyy vuoden 2016 tasossa, jolloin kyseessä olevien kohteiden vuokria koro tet tiin keskimäärin 3 %. Yllä mainitun kahden kohteen vuokrat tar kis tetaan 2017 johtuen kohteiden alhaisemmasta hintatasosta verrattuna muihin kunnan suoraan omistamiin vapaarahoitteisiin kohteisiin. Vesi-, sauna- ja autopaikkamaksuja ei koroteta.

13 Ruokolahden kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanhallitus Oikaisuvaatimus kylätoiminta-avustuksesta / Kuokkalammin nuorisoseura ry 76/ / Valmistelija Antti Pätilä Puh antti.patila@ruokolahti.fi Kuokkalammin Nuorisoseura ry. on hakenut oikaisua Ruokolahden kunnan hal li tuk sen / 108 tekemään päätökseen 500 euron toi minta-avus tuk ses ta. Nuorisoseura vaatii, että avustushakemuksessa pyydetty eu ron avustus maksetaan kokonaisuudessaan. Perusteluna on esitet ty, että kunta ei ole toiminut yhdenvertaisesti kylätaloille myönnettyjen avus tus ten suhteen. Ruokolahden kunta myöntää vuosittain nimenomaan kylä- ja asu kas yh distyk sil le tarkoitettuja har kin nan va ra i sia toi min ta-avus tuk sia. Yh dis tys koh taiset avustukset vaihtelevat muu ta mas ta sa das ta pariin tuhanteen euroon. Val ta osa avustuksista koh dis tuu yh dis tys ten toimintaan siten, että kunta mak saa yhdistysten eri hank keis sa käyt tä mien materiaalien (esimerkiksi ra ken nus ma te ri aa lit tai os te tut työpalvelut) kus tan nuk sia tositteita vastaan. Poik keuk sel li ses ti kun ta on avustustanut Utu lan seudun kyläyhdistystä katta mal la sen ti la kus tan nuk set sen jälkeen, kun kunta myi kyläyhdistyksen käyt tä män Utulan kou lu ra ken nuk sen. Mai nit tu avustuskäytäntö perustuu mää rä ai kai seen so pi muk seen, joka päättyy vuon na Seurojentalojen tms. kunnan taseen ulkopuolisten ra ken nus ten läm mi tysku lu ja kunta ei ole ottanut kustannusvastuulleen, vaan läh tö koh ta on ollut vä hen tää kiinteistöjen aiheuttamaa kustannuskuormaa. Jos lähtökohta olisi se, että kunta osallistuisi yhdenvertaisesti kunnan alu eel la toimivien kylä- ja muiden yhdistysten käyttämien tilojen kustannuksiin kiin teis tö jen omis tus ra ken tees ta riippumatta, tulisi kunnalle kohdistuva kiin teis tö jen yllä pi don kustannusrasite merkittävästi kasvamaan eikä vä he ne mään. Kiin teis tö jen ylläpitokustannusten sijaan kunnan yhdistyksille myöntämät avus tuk set ovat luonteeltaan toiminta-avustuksia. Las si la-kuok ka lam pi kylä toi mi kun taa ja Kuokkalammin Nuorisoseuraa on kan nus tet tu hakemaan kun nan avustusta nimenomaan toiminnallisin pe rus tein. Kunnanhallitus päättää hylätä esitetyn oikaisuvaatimuksen pe rus teet to mana.

14 Ruokolahden kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanhallitus Ruokolahden kunnan saatavat / / Valmistelija Susanna Kaskinen Puh Ruokolahden kunnan erääntyneistä saatavista laadittu yhteenveto- ja vertailutaulukko jaetaan kunnanhallitukselle esityslistan mukana. Saatavien perintää tehdään säännöllisesti. Kunnanhallitus merkitsee saatavat tietoonsa saatetuiksi.

15 Ruokolahden kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanhallitus Ilmoitusasiat Valmistelija Susanna Kaskinen Puh Opetus- ja kulttuuriministeriö : Ohje kunniamerkkiehdotusten teke mi ses tä. Kaakkois-Suomen Ely-keskuksen päätös , KASELY/449/2017: Luon non suo je lu aluei den rauhoitusmääräyksistä poikkeaminen, Kosunen. Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän hallituksen pöytä kir ja 9/2017, Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuuston pöytäkirja 1/2017, Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin tiedote : Taipalsaarella van hain ko din toiminta päättyy ja uusi palvelukoti Taipale aloittaa. Etelä-Karjalan Kärki-LEADER ry:n toimintakertomus Etelä-Karjalan Kylät ry:n jäsentiedote 1/2017. Kunnanhallitus merkitsee saapuneet asiakirjat tietoonsa saatetuksi ja sovel tu vin osin noudatettavaksi.

16 Ruokolahden kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanhallitus Muut esille tulevat asiat Kunnanhallitus päätti yksimielisesti ottaa käsittelyyn Puntalan teol li suus alueen investoinnin lisämäärärahaesityksen.

17 Ruokolahden kunta Pöytäkirja 10/ Kunnanhallitus Puntalan teollisuusalueen investoinnin lisämääräraha 109/ / Kunnanhallitus otti yksimielisesti valtuustoseminaarin evästysten pe rusteel la käsittelyyn Puntalan teollisuusalueen in ves toin nin li sä mää rä ra ha tarpeen. Puntalan teollisuusalueella toimiva ruokolahtelainen metalliteollisuuden alihan kin ta yri tys ITA Nordic Oy suunnittelee ja toteuttaa noin 1,5 miljoonan eu ron kone- ja laiteinvestointiohjelmaa vuosina Investointien seu rauk se na yritys palkkaa 5 6 työntekijää, mikä lisää yrityksen hen ki löstö mää rän yli 40 työntekijän. Investointien läpivienti edellyttää tuo tan to ti lojen, toimisto- ja sosiaalitilojen sekä varastotilojen laajentamista. Yritys on esit tä nyt Ruo ko lah den kunnalle, että kunta vastaisi omistamansa teol lisuus ra ken nuk sen tuotantotilojen laajentamisesta niin, että laajennus mahdol lis tai si ko ne- ja laiteinvestointien toteuttamisen ja yrityksen kasvun. Talven ja kevään 2017 aikana tutkittiin eri vaihtoehtoja laajennuksen toteut ta mi sek si tilojen laajuuden, omistusvaihtoehtojen ja rahoituksen osalta. Vaih to eh to- ja kustannustarkastelujen jälkeen päädyttiin malliin, jossa kunta rakennuttaa kustannuksellaan olemassa olevan ja omistamansa m 2 :n tuotantotilan yhteyteen noin m 2 :n laajennuksen. ITA Nordic Oy to teut taa kustannuksellaan ulkoalueelle varastohallin sekä toimisto- ja sosi aa li ti lo jen saneerauksen olemassa olevaan kunnan omistamaan teol lisuus ra ken nuk seen. Huomioiden kunnalle suunnitellut ja yrityksen omat inves toin nit, mukaan lukien yrityksen kone- ja laiteinvestoinnit, kyse on koko nai suu des saan noin kolmen (3) miljoonan euron investointiohjelmasta. Kunnan osuus kokonaisinvestoinnista olisi 1,0 1,2 miljoonaa euroa, mikä si säl tää tuotantotilan rakentamisen ja alueen infrastruktuurityöt. Hinta-arvio pe rus tuu keväällä 2017 laadittuun suunnitelmaan ja ta voi te hin ta las kelmaan. Hankkeen yksityiskohtainen suunnittelu on tarkoitus toteuttaa kesän 2017 aikana ja rakentaminen kesään 2018 mennessä. Hankkeen kannattavuutta kunnan kannalta on arvioitu sijoitetun pääoman tuot to las kel min. Rakennushankkeen toteuttamisen ehtona on, että ITA Nor dic Oy:n vuokraaman olemassa olevan teollisuustilan vuokrataso tarkis te taan lisäten siihen samalla uuden tilan vaatiman pääomapanoksen tuot to vaa ti mus. Osapuolten velvoitteet ja vastuut hankkeen to teut ta mi sessa on määritelty osapuolten allekirjoittamassa esisopimuksessa. Kunnanhallitus esittää kunnanvaltuustolle, että kunnan omistaman Pun talan teollisuusalueella sijaitsevan teollisuusrakennuksen laajennus to teu tetaan myöntämällä hankkeeseen enintään 1,2 miljoonan euron in ves toin ti lisä mää rä ra ha vuoden 2017 talousarvioon.

18 Ruokolahden kunta Pöytäkirja 10/ MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet MUUTOKSENHAKUOHJEET Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, kos ka päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät , , 143, Koska päätöksestä voidaan tehdä kuntalain 89 :n 1 mom. mukaan kirjallinen oikaisuvaatimus, seuraaviin pää tök siin ei saa hakea muutosta valittamalla: Pykälät 139, 142, 144 HallintolainkäyttöL 5 :n / muun lainsäädännön mukaan seuraaviin päätöksiin ei saa hakea muutosta va litta mal la. Pykälät ja valituskieltojen perusteet Pykälät OIKAISUVAATIMUSOHJEET Seuraaviin päätöksiin tyytymätön voi tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Viranomainen, jolle oi kai su vaati mus tehdään, osoite ja postiosoite: Ruokolahden kunnanhallitus Virastotie 3, Ruokolahti Sähköposti: kirjaamo@ruokolahti.fi Faksi: (05) Pykälät 139, 142, 144 Oikaisuvaatimus on tehtävä 14 päivän kuluessa päätöksen tiedoksisaannista. Oikaisuvaatimuksen sisältö Oikaisuvaatimuksesta on käytävä ilmi vaatimus perusteineen ja se on tekijän allekirjoitettava. HANKINTAOIKAISUOHJE Hankintaoikaisun voi tehdä tarjouskilpailuun osallistunut tarjoaja tai osallistumishakemuksen tehnyt eh dokas eli se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vai kut taa (asianosainen). Pykälä VALITUSOSOITUS Valitusviranomainen ja valitusaika Seuraaviin päätöksiin voidaan hakea muutosta kirjallisella valituksella. Oikaisuvaatimuksen johdosta annet tuun päätökseen saa hakea muutosta kunnallisvalituksin vain se, joka on tehnyt oikaisuvaatimuksen. Mi kä li päätös on oikaisuvaatimuksen johdosta muuttunut, saa päätökseen hakea muutosta kun nal lis va lituk sin myös asianosainen sekä kunnan jäsen. Itä-Suomen hallinto-oikeus Postiosoite: PL 1744, Kuopio Käyntiosoite: Minna Canthin katu 64, Kuopio sähköpostiosoite: ita-suomi.hao@oikeus.fi Faksi: Kunnallisvalitus, Pykälät 145 Valitusaika 30 päivää Hallintovalitus, Pykälät Valitusaika 30 päivää

19 Ruokolahden kunta Pöytäkirja 10/ Valitusviranomainen ja valitusaika Muu valitusviranomainen, osoite ja postiosoite Valitusaika 14 päivää Pykälät Valitusaika alkaa päätöksen tiedoksisaannista. Kunnan jäsenen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon kun pöytäkirja on asetettu yleisesti näh täväk si. Asianosaisen katsotaan saaneen päätöksestä tiedon, jollei muuta näytetä, seitsemän päivän ku lut tua kirjeen lähettämisestä, saantitodistuksen osoittamana aikana tai erilliseen tie dok si saan ti todis tuk seen merkittynä aikana. Maankäyttö- ja rakennuslain mukaan kaavan tai ra ken nus jär jes tyksen hyväksymistä koskevan päätöksen katsotaan kuitenkin tulleen asianosaisten tietoon silloin kun pää tös on kuntalain 63 :n mukaisesti asetettu yleisesti nähtäville. Vaikutuksiltaan vähäisenä pidettävästä asemakaavan muutoksesta valituksen voivat tehdä ne, joiden oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa. Alueellisella ym pä ris tö keskuk sel la ja muulla viranomaisella on toimialaansa kuuluvissa asioissa valitusoikeus. Valitusoikeus on myös maakunnan liitolla ja kunnalla, joiden alueella kaavassa osoite tulla maankäytöllä tai raken nus jär jes tyk sel lä on vaikutuksia. Rekisteröidyllä paikallisella tai alueellisella yhteisöllä toi mialaan sa kuuluvissa asioissa toimialueellaan on myös valitusoikeus. Valituksen saa tehdä sillä perus teel la, että päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä, toimielin on ylittänyt toimivaltansa tai päätös on muuten lainvastainen. Pelkästään kunnan jäsenyyden perusteella valitusoikeutta ei ole silloin, kun kyse on vaikutuksiltaan vähäisenä pidettävästä asemakaavan muutoksesta (MRL mom.). Hankinta-asiaa koskevan päätöksen tarjoaja, osallistumishakemuksen tehnyt ehdokas tai muu taho, jota asia koskee, voi saattaa asian markkinaoikeuden käsiteltäväksi tekemällä valituksen. Valituskirja Valituskirjassa on ilmoitettava - päätös, johon haetaan muutosta - miltä osin päätöksestä valitetaan ja muutos, joka siihen vaaditaan tehtäväksi - muutosvaatimuksen perusteet. Valituskirjelmässä on ilmoitettava valittajan nimi ja kotikunta. Jos valittajan puhevaltaa käyttää hänen laillinen edustajansa tai asiamiehensä tai jos valituksen laatijana on joku muu henkilö, va li tuskir jel mäs sä on ilmoitettava myös tämän nimi ja kotikunta. Lisäksi on ilmoitettava postiosoite ja puhe lin nu me ro, joihin asiaa koskevat ilmoitukset valittajalle voidaan toimittaa. Valittajan, laillisen edustajan tai asiamiehen on allekirjoitettava valituskirjelmä. Valituskirjelmään on liitettävä päätös, josta valitetaan, alkuperäisenä tai jäljennöksenä sekä todistus sii tä, minä päivänä päätös on annettu tiedoksi tai muu selvitys valitusajan alkamisen ajankohdasta. Va li tus kir jel mään on liitettävä asiakirjat, joihin valittaja vetoaa vaatimuksensa tueksi, jollei niitä ole jo aikaisemmin toimitettu viranomaiselle. Asiamiehen on liitettävä valtakirja sen mukaan kuin HLL 21 :ssä säädetään. Valitusasiakirjojen toimittaminen Valitusasiakirjat on toimitettava valitusviranomaiselle viimeistään valitusajan viimeisenä päivänä ennen viraston aukioloajan päättymistä. Jos valitusajan viimeinen päivä on pyhäpäivä, it se näi syys päivä, vapunpäivä, joulu- tai juhannusaatto tai arkilauantai, saa valitusasiakirjat toimittaa vi ran omai selle ensimmäisenä sen jälkeisenä päivänä. Oikaisuvaatimuksen voi toimittaa oi kai su vaa ti mus vi ranomai sel le henkilökohtaisesti, asiamiestä käyttäen tai omalla vastuulla lähetin välityksellä tai pos titse. Oikaisuvaatimuksen voi toi mittaa myös faksina tai sähköpostitse. Sähköisen viestin (faksin tai säh kö pos tin) katsotaan saapuneen viranomaiselle silloin, kun se on viranomaisen käytettävissä vas taan ot to lait tees sa tai tietojärjestelmässä siten, että viestiä voidaan käsitellä. Postiin va li tus asiakir jat on jätettävä niin ajoissa, että ne ehtivät perille valitusajan viimeisenä päivänä ennen viraston au ki olo ajan päättymistä. Valitusasiakirjat voi toimittaa myös: nimi, osoite ja postiosoite Pykälät Valitusasiakirjat on toimitettava 1) : nimi, osoite ja postiosoite Pykälät Lisätietoja Tuomioistuinmaksulain (1455/2015) 2 :n nojalla muutoksenhakijalta peritään oi keu den käyn ti maksu 250 euroa hallinto-oikeudessa. Käsittelymaksuja ei kuitenkaan peritä mm. sosiaaliasioita, julkisoi keu del lis ta palvelussuhdetta, vaaleja, verotusta, kunnallisverosta vapauttamista, valtion avustus ta tai julkisia maksuja koskevissa asioissa. Yksityiskohtainen oikaisuvaatimusohje/valitusosoitus liitetään pöytäkirjan otteeseen. 1) Jos toimitettava muulle kuin valitusviranomaiselle

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4/2015 30. Otsikko Sivu

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4/2015 30. Otsikko Sivu Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4/2015 30 Tarkastuslautakunta 2013 2016 Aika 15.04.2015 klo 12:00-15:30 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät ,

Muutoksenhakuohjeet. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisu- Pykälät , Muutoksenhakuohjeet MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 136 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain perusteet valmistelua

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 39, 40, 41, 42, 44, 45, 46, 48, 49, 50, 55, 56, 59, 60 ja 62 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 34, 35, 39, 40, 41, 42 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO :t 39, 40, 41, 43, 44, 45, 47, 48, 49 Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 146, 147, 148, 150, 151, 152, 153, 155, 156, 160, 162, 163 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 51-53, 58, 60-64 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOI TUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdäkuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta perusteet eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 44 Energialaitoksen johtokunta 10.03.2014 AIKA 10.03.2014 16:30-17:00 PAIKKA Energialaitos KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 25 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi VALITUSOSOITUS Kunnanvaltuuston pöytäkirjan pykälien 83, 85-92 kohdalla tehdyistä päätöksistä saa tehdä kirjallisen kunnallisvalituksen sillä perusteella, että päätös on syntynyt virheellisessä järjes

Lisätiedot

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi

1. Päätös on lähetetty asianosaiselle kirjeitse ja annettu postin kuljetettavaksi VALITUSOSOITUS Kunnanvaltuuston pöytäkirjan pykälien 99, 100, 102, 103, 105, 106, 107 kohdalla tehdyistä päätöksistä saa tehdä kirjallisen kunnallisvalituksen sillä perusteella, että päätös on syntynyt

Lisätiedot

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 32, 33, 36, 40 ja 43 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Lisätiedot

Aksels Tuulikki Jäsen

Aksels Tuulikki Jäsen PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2013 11 Tarkastuslautakunta 2009-2012 AIKA 29.04.2013 klo 14:00-15:00 PAIKKA Pyhtään kirjasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Saarinen Sami Varapuheenjohtaja Aksels Tuulikki

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 15/2017 475 Kunnanhallitus 30.10.2017 AIKA 30.10.2017 09:00-15:35 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 199 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4/ Otsikko Sivu

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4/ Otsikko Sivu Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4/2018 37 Hyvinvointipalvelujen lautakunta Aika 10.04.2018 klo 16:30-17:50 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Virastotie 3, Ruokolahti Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 19 Kokouksen

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 20 ATERIAPALVELUN MAKSUT 1.4.2014 LUKIEN 3 21 ASIOITA TIEDOKSI (LIITE) 4 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 3/2014 Kokousaika 9.4.2014 klo 18.30 20.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Valitusasiakirjojen toimittaminen valitusviranomaiselle

Valitusasiakirjojen toimittaminen valitusviranomaiselle VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa

Lisätiedot

Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 25, 26, 28, 33 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätöksen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). VALITUSOSOITUS,

Lisätiedot

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 3/ Otsikko Sivu

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 3/ Otsikko Sivu Ruokolahden kunta Pöytäkirja 3/2019 63 Kunnanhallitus Aika 11.02.2019 klo 15:00-17:18 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 34 Kokouksen avaus 65 35 Kokouksen

Lisätiedot

Pyhtään kunnanvirasto klo

Pyhtään kunnanvirasto klo PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 24 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 26.04.2017 klo 16:00-18:20 PAIKKA Kunnanvirasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Piispa-Jespars Seija Varapuheenjoht. Aksels Tuulikki

Lisätiedot

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013. Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kokousaika 22.5.2013 klo 17.00 17.18 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs)

Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1. krs) Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokoustiedot Aika tiistai klo 10:00-15:45 Paikka Läsnä Kuopion yliopistollinen sairaala, hallituksen kokoushuone (rak. 10, 1.

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet

VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus. Valitusoikeus ja valitusperusteet VALITUSOSOITUS Kunnallisvalitus Valitusoikeus ja valitusperusteet Kunnallisvalituksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Sivistyslautakunnan hyvinvointijaosto AIKA 06.02.2017 klo 16:30-17:41 PAIKKA Ruorisilta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36)

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUKIELTO Tekninen lautakunta :t 216, 217, 220, 224, 225, 227, 228 Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995).

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2010 Kokousaika 26.8.2010 klo 18.30-18.55 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu

Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/ Asia Sivu Parikkalan kunta Pöytäkirja 1/2019 1 Tarkastuslautakunta Kokousaika 10.01.2019 klo 07:30-10:45 Kokouspaikka Parikkalan kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Harjukuja 6, Parikkala Käsitellyt asiat

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Otsikko Sivu

JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/ Otsikko Sivu JOROISTEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2018 189 Kunnanhallitus 02.05.2018 AIKA 02.05.2018 16:00-17:10 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 75 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2016 22 Tarkastuslautakunta 2013-16 Aika 06.09.2016 klo 17:15-17:30 Paikka Kaupungintalo Imatrankoski (h.308) Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 7/ Otsikko Sivu

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 7/ Otsikko Sivu Ruokolahden kunta Pöytäkirja 7/2017 67 Sivistyslautakunta Aika 31.05.2017 klo 16:50-18:10 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/ TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2018 229 Kunnanhallitus AIKA 30.05.2018 klo 16:30-17:00 PAIKKA Kunnanhallituksen puheenjohtajan pitämä puhelinkokous KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 144 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1

Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Savitaipaleen kunta Pöytäkirja 2/2019 1 Tarkastuslautakunta Aika Paikka 28.03.2019 klo 15:00-17:00 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

:t 1-5, 8, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91.

:t 1-5, 8, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91. , Faksi 013 411 342 Viranhaltija/lautakunta Ympäristölautakunta Päivämäärä 3.2.2016 Pykälä 1-13 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen 5.2.2016 Muutoksenhakukiellot :t 1-5, 8, 10-13 Valmistelua tai täytäntöönpanoa

Lisätiedot

Terho Kari Jäsen Lähti kokouksesta: 17:05

Terho Kari Jäsen Lähti kokouksesta: 17:05 AIKA 13.12.2018 15:02-17:28 PAIKKA Toimistotalo Ruori, neuvotteluhuone Norppa C6 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 75 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 76 Pöytäkirjantarkastajien valinta 3 77 Hoivajohtaja

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 Kokousaika 09.11.2010 klo 19.00 19.35 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 23.5.2016

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 23.5.2016 Kunnanhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 23.5.2016 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen pe rusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Ympäristölautakunnan päätöksiin 6, 9 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Koulutuslautakunnan päätöksiin 64 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla tuomioistuimeen.

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/ Sivu. 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 11.05.2016 klo16:30-19:43 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 34

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012. Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A

SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012. Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A SIVISTYSLAUTAKUNNAN SUOMENKIELINEN JAOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2012 Kokousaika 29.5.2012 klo 17.30-18.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanviraston yhteispalvelupiste, Lapinjärventie 20 A KOKOUKSEN LAILLISUUDEN

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2010 Kokousaika 16.03.2010 klo 18.00 19.01 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sivu 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 12.04.2017 klo 18:00-19:25 Paikka Henkilöstöjohtajan työhuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 17 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUKIELTO Tekninen lautakunta :t 28, 29, 37, 38 Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91 (365/1995). OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Perusturvalautakunnan päätöksiin 65 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisuvaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 8 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 4 JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Henkilöstö- ja työllisyysjaosto Aika 28.02.2017 klo 17:30-18:40 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Rantakatu 20, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 7 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2013 Kokousaika 09.04.2013 klo 18.00 18.27 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus. :t 90, 92. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus. :t 90, 92. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Kaupunginhallitus :t 90, 92 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus Kouvolan kau pun gin hal li tuk sel le.

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2016 21 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 17.05.2016 klo 16:07-16:38 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 75

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 75 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 75 Asiat Kiellon peruste 19, 24, 33, 34, 35, 36, 37 Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kaupunginvaltuusto

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Kokouspäivämäärä Sivu Kaupunginvaltuusto Kaupunginvaltuusto 1.9.2014 34 MUUTOKSENHAKUOHJEET Muutoksenhakukielto Asiat 65, 66, 67, 72, 74, 75 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS

OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS JOUTSAN KUNTA OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä perusteet kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 3/ Otsikko Sivu

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 3/ Otsikko Sivu Ruokolahden kunta Pöytäkirja 3/2017 23 Tarkastuslautakunta 2013 2016 Aika 31.03.2017 klo 14:00-16:15 Paikka Kunnanvirasto, valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 17 Sivistyslautakunnan hyvinvointijaosto AIKA 17.05.2017 klo 16:02-16:35 PAIKKA Ruorisilta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 9 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat:

Oikaisuvaatimusviranomaisen asiointiosoitteet ovat: OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS OIKAISUVAATIMUSOHJE Ympäristölautakunnan päätöksiin 54-60 tyytymätön voi tehdä kir jallisen oikaisu vaa ti muk sen. Pää tök seen ei saa ha kea muutosta valittamalla

Lisätiedot

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8)

ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ (8) ALAVIESKAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 1 (8) Tarkastuslautakunta 21.05.2018 AIKA 21.05.2018 klo 15:00-18:00 PAIKKA Alavieskan kunnantalo, valtuustosali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 14 Laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI

OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI OIKAISUVAATIMUS- JA VALITUSKIELLOT SEKÄ OHJEET OIKAISUVAATIMUKSEN TEKEMISEKSI MUUTOKSENHAKUKIELLOT JA NIIDEN PERUSTEET Seuraavista päätöksistä ei kuntalain (410/2015) 136 :n mukaan saa tehdä oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Joensuun Teatteriravintolan Torni-kabinetti, Rantakatu 20, 4. kerros, Joensuu

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Joensuun Teatteriravintolan Torni-kabinetti, Rantakatu 20, 4. kerros, Joensuu JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 Aika 18.01.2017 klo 17:00-20:00 Paikka Joensuun Teatteriravintolan Torni-kabinetti, Rantakatu 20, 4. kerros, Joensuu Käsitellyt asiat

Lisätiedot

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3

TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 37 OSA-AIKA ELÄKE (LIITE 1) 3 TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2013 Kokousaika 28.05.20130 klo 18.00 18.50 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Tekninen toimisto KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1

SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 SIMON KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2014 1 Ympäristölautakunta 06.02.2014 AIKA 06.02.2014 klo 16:00-17:10 PAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 17.4.2018 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2019 Kunnanhallitus Asialista Kunnanjohtajan valinta; viran auki julistaminen

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2019 Kunnanhallitus Asialista Kunnanjohtajan valinta; viran auki julistaminen LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2019 Kunnanhallitus 7.10.2019 Asialista 142. Kunnanjohtajan valinta; viran auki julistaminen... 255 LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 13/2019 Kunnanhallitus 254 KOKOUSAIKA Maanantaina 7.10.2019

Lisätiedot

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone PYHÄJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 13 Tarkastuslautakunta KOKOUSTIEDOT Aika 15.04.2015 klo 09:00-11:30 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone OSALLISTUJAT Läsnä Mattila Olli puheenjohtaja Koivusipilä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 19.6.2018 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 10/2016 124 13.10.2016 Aika 13.10.2016 klo 11:30-12:20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 84 Kokouksen päätösvaltaisuuden toteaminen 126 85

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.5.2019 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Seuraavista päätöksistä ei saa

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 46 SAIRAANHOITAJAN VALINTA 3 47 LÄHIHOITAJAN VALINTA 4 48 LÄHIHOITAJAN SIJAISEN VALINTA 5

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 46 SAIRAANHOITAJAN VALINTA 3 47 LÄHIHOITAJAN VALINTA 4 48 LÄHIHOITAJAN SIJAISEN VALINTA 5 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2014 Kokousaika 1.10.2014 klo 17.00 17.50 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Keski-Suomen pelastuslautakunta JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 16 Asiat 32,33,34,35,36,43 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös

Lisätiedot

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2019 Kunnanhallitus Asialista Ostotarjous rantatontista

LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2019 Kunnanhallitus Asialista Ostotarjous rantatontista LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2019 Kunnanhallitus 19.9.2019 Asialista 141. Ostotarjous rantatontista... 251 LEMIN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2019 Kunnanhallitus 250 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET

Lisätiedot

Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen.

Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. OIKAISUVAATIMUSOHJEET Oikaisuvaatimusoikeus Päätökseen tyytymätön voi jäljempänä esitetyllä tavalla tehdä kirjallisen oikaisuvaatimuksen. Oikaisuvaatimuksen saa tehdä se, johon päätös on kohdistettu tai

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (maa-ainesluvat) 59

VALITUSOSOITUS (maa-ainesluvat) 59 VALITUSOSOITUS (maa-ainesluvat) 59 Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus. Porvoon kaupunki. Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus

Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus. Porvoon kaupunki. Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus Kunta Porvoon kaupunki Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus Hallitus / lautakunta Kaupunginhallitus 12.8.2019 Muutoksenhakukiellot Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain

Lisätiedot

Muutoksenhakukiellot :t 35-36, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91.

Muutoksenhakukiellot :t 35-36, Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutosta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91. , Faksi 013 411 342 Muutoksenhakuohje Viranhaltija/lautakunta Ympäristölautakunta Päivämäärä 12.4.2017 Pykälä 35-46 Pöytäkirjan nähtävänä pitäminen 13.4.2017 Muutoksenhakukiellot :t 35-36, 40-46 Valmistelua

Lisätiedot

Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2016 1

Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2016 1 Sonkajärven kunta Pöytäkirja 3/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika Perjantai 01.04.2016 klo 12:00-16:15 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä

VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä Kunnanhallitus OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Kokouspäivämäärä 11.4.2016 MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen pe rusteet Seuraavista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta

Lisätiedot

Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 136 :n mukaan saa tehdä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa.

Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 136 :n mukaan saa tehdä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Muutoksenhakuohjeet MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen perusteet Seuraavista päätöksistä ei kuntalain 136 :n mukaan saa tehdä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee vain valmistelua tai täytäntöönpanoa. Pykälät

Lisätiedot

se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen.

se, johon päätös on kohdistettu tai jonka oikeuteen, velvollisuuteen tai etuun päätös välittömästi vaikuttaa (asianosainen), sekä kunnan jäsen. MUUTOKSENHAKUOHJEET HENKILÖSTÖJAOSTO Muutoksenhakukielto Päätöstä koskeva muutoksenhakukielto liitetään oikaisuvaatimusta varten pyydettyyn pöytäkirjanotteeseen. Seuraaviin päätöksiin, jotka koskevat vain

Lisätiedot

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu

JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/ Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu JOENSUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/2015 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 Aika 16.06.2015 klo 16:00-19:20 Paikka Tarkastuslautakunnan kokoushuone, Torikatu 17, 3. kerros, Joensuu Käsitellyt asiat Sivu 50 Kokouksen

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 40 PALVELUVERKKOSUUNNITELMA (LIITE) 3 41 OSAVUOSIKATSAUS (LIITE) 4

KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 40 PALVELUVERKKOSUUNNITELMA (LIITE) 3 41 OSAVUOSIKATSAUS (LIITE) 4 PERUSTURVAJAOSTO PÖYTÄKIRJA 6/2014 Kokousaika 24.9.2014 klo 17.00 19.40 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Kunnantalo, Lapinjärventie 20A, Kirkonkylä KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti.

Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/ mukaisesti. Salon seudun koulutuskuntayhtymän hallituksen pöytäkirja on nähtävänä kuntayhtymän toimistossa hallituksen päätöksen hall 13/2017 125 mukaisesti. Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/ Sivu. 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 9 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/ Sivu. 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 9 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2017 1 Tekninen lautakunta Aika 07.02.2017 klo 18:00-18:07 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Sivu 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 9

Lisätiedot

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu Ruokolahden kunta Pöytäkirja 5/2018 93 Kunnanhallitus Aika 12.03.2018 klo 15:00-16:50 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 60 Kokouksen avaus 95 61 Kokouksen

Lisätiedot

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010. Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti

SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010. Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti SIVISTYSLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2010 Kokousaika 3.11.2010 klo 18.10-21.15 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat Lapinjärven koulutuskeskus (Sivarikeskus), C-talon kabinetti KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus Liite MUUTOKSENH Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 3.2.2015 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta. :t 100, 101. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään

OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta. :t 100, 101. Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään OIKAISUVAATIMUSOHJE (KUNTALAKI) Lasten ja nuorten lautakunta :t 100, 101 Viranomainen, jolle oikaisuvaatimus tehdään Tähän päätökseen haetaan muutosta tekemällä oikaisuvaatimus Kouvolan kaupungin lasten

Lisätiedot

MUUT Samola Riitta Pöytäkirjanpitäjä Hokkanen Timo Sosiaali- ja terveysjohtaja 4

MUUT Samola Riitta Pöytäkirjanpitäjä Hokkanen Timo Sosiaali- ja terveysjohtaja 4 PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 14.01.2016 klo 14:00-16:00 PAIKKA Kunnanvirasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Piispa-Jespars Seija Varapuheenjoht. Aksels Tuulikki

Lisätiedot

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 3/ Otsikko Sivu

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 3/ Otsikko Sivu Ruokolahden kunta Pöytäkirja 3/2017 24 Hyvinvointipalvelujen lautakunta Aika 02.10.2017 klo 16:30-19:23 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 8/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina klo 19.

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 8/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä Kokoustiedot Aika Maanantaina klo 19. Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 8/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä 29.04.2019 Kokoustiedot Aika Maanantaina 29.04.2018 klo 19.17 Käsiteltävät asiat Paikka Valtuuston kokoushuone, Koulutie 2 B (Raharinne)

Lisätiedot

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu Ruokolahden kunta Pöytäkirja 8/2018 86 Hyvinvointipalvelujen lautakunta Aika 22.08.2018 klo 16:30-19:00 Paikka Ruokolahden koulu, Metsolantie 7 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 48 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Otsikko Sivu 15 Kokouksen puheenjohtajan valinta 3 16 Kiinteistöyhtiöiden tavoitteiden toteutuminen ja

Otsikko Sivu 15 Kokouksen puheenjohtajan valinta 3 16 Kiinteistöyhtiöiden tavoitteiden toteutuminen ja KITTILÄN KUNTA Pöytäkirja 3/2018 1 Tarkastuslautakunta Aika Torstai 22.02.2018 klo 09:00-11:55 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 15 Kokouksen puheenjohtajan

Lisätiedot

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ IMATRAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 11 Etelä-Karjalan jätelautakunta Aika 16.05.2017 klo 16:05-16:40 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone 138 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/

Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/ Rautavaaran kunta Pöytäkirja 4/2017 45 10.05.2017 Aika 10.05.2017 klo 16:30-17:20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 47 28 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84

Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Tapio Suokas ja Jarkko Hirvikallio. Sivu 39 KM Anssi Salosen virkavapaushakemus 84 LUUMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 82 Koululautakunta Aika 05.08.2015 klo 17:55-18:24 Paikka Taavetin koulukeskus, hallintorakennus Käsitellyt asiat Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kokous todettiin

Lisätiedot

Pöytäkirjan tarkastaja

Pöytäkirjan tarkastaja AIKA 10.1.2019 15:02-17:55 PAIKKA Toimistotalo Ruori, neuvotteluhuone Norppa C6 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 2 Pöytäkirjantarkastajien valinta 3 3 Tekninen

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUKIELTO 23 Asiat 37, 38, 39, 40, 41, 46 Kiellon peruste Yllämainituista päätöksistä ei saa tehdä kuntalain 91 :n mukaan oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 7.11.2017 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 14:00-16:22

PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ Tarkastuslautakunta AIKA klo 14:00-16:22 PYHTÄÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2016 25 Tarkastuslautakunta 2013-2016 AIKA 30.03.2016 klo 14:00-16:22 PAIKKA Kunnanvirasto LÄSNÄ Lindemark Susanna Puheenjohtaja Piispa-Jespars Seija Varapuheenjoht. Aksels Tuulikki

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 16.2.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot

Kuntayhtymä OIKAISUVAATIMUSOHJEET JA VALITUSOSOITUS Salon seudun koulutus- Kokouspäivämäärä Pykälä Sivu kuntayhtymä Hallitus 17.5.2016 Liite MUUTOKSENHAKUKIELLOT Kieltojen Perusteet Seuraavista päätöksistä

Lisätiedot