YLÄ-SAVON JÄTEHUOLTO OY:N PERIMÄT JÄTTEENKÄSITTELYMAKSUT ALKAEN

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "YLÄ-SAVON JÄTEHUOLTO OY:N PERIMÄT JÄTTEENKÄSITTELYMAKSUT 1.1.2015 ALKAEN"

Transkriptio

1 YLÄ-SAVON JÄTEHUOLTO OY:N PERIMÄT JÄTTEENKÄSITTELYMAKSUT ALKAEN KOTITALOUDET (mukaan lukien asunto-osakeyhtiöt): Punnitusmaksu Punnitusmaksu 5,00 e/kerta 1,20 e/kerta 6,20 e/kerta Punnitusmaksu määrätään ja maksuun pannaan jätteen lajista, laadusta ja kuorman suuruudesta riippumatta tuontikertakohtaisena. Eli jätekuorman painon mukaiseen käsittelymaksuun lisätään aina punnitusmaksu. Punnitusmaksua ei peritä maksuttomista jätejakeista. Asbestijäte, mineriittilevyt Kotitalouksien asbestijäte ja mineriittilevyt otetaan vastaan rakennusjätteen hinnalla. Asbestijäte, mineriittilevyt 147,00 e / tn 35,28 e / tn 182,28 e / tn Asbestijätteiden purkamisessa on noudatettava niitä koskevia ohjeita. Asbestijäte on pakattava tiiviisti muoviin ja toimitettava jätekeskukseen eroteltuna muista jätteistä. Lisätietoa asbestista saa mm. internet-sivuilta: Asfalttijäte Asfalttijäte 30,00 e / tn 7,20 e / tn 37,20 e / tn Betonijäte (raekoko < 150mm, raudaton) Betonijäte (raekoko < 150mm, raudaton) maksuton maksuton maksuton Raekooltaan alle 150 mm oleva betonimurska, josta raudat on eroteltu pois, luokitellaan maa- ja kiviainekseksi ja otetaan Ylä-Savon jätekeskuksessa täyttömateriaalina ilmaiseksi vastaan. Raekooltaan alle 150 mm oleva betonimurska, joka sisältää rautaa, luokitellaan murskattavaksi betonijätteeksi, josta peritään maksu. Betonijäte ei saa sisältää asbestia, tiiliä, villoja, laudanpätkiä ym. epäpuhtauksia. Jos kuormassa on epäpuhtauksia, kuorma luokitellaan rakennusjätteeksi.

2 Betonijäte, murskattava (raekoko > 150mm) Betonijäte, murskattava (raekoko > 150mm) 30,00 e / tn 7,20 e / tn 37,20 e / tn Isompi betonijäte yli 150 mm, joko raudoitettu tai raudoittamaton, otetaan erilleen ja murskataan jätekeskuksella. Betonijäte ei saa sisältää asbestia, tiiliä, villoja, laudanpätkiä ym. epäpuhtauksia. Jos kuormassa on epäpuhtauksia, kuorma luokitellaan rakennusjätteeksi. Eläinjäte Luokitellaan erityisjätteeksi. Ennen jätteen tuontia ota yhteys Ylä-Savon jätekeskukseen. (puh ) Haravointijäte Haravointijätteet suositellaan ensisijaisesti kompostoitavaksi kiinteistöllä. Eläinjäte 180,00 e / tn 43,20 e / tn 223,20 e / tn Haravointijäte maksuton maksuton maksuton Haravointijätteeseen kelpaa irralliset puiden ja pensaiden lehdet ja ruohosilppu. Haravointijätteeseen ei kelpaa puiden ja pensaiden oksat / risut, kannot, laudat, parrut, vaneri, kivet, lakaisuhiekka, metalliesineet, muovi, styrox tai muu rakennus- ja sekajäte. Jos haravointijätekuormassa on muita epäpuhtauksia, kuorma luokitellaan maksulliseksi kuormaksi. Jos haravointijätekuormassa on mukana risujätettä (puiden ja pensaiden oksia / risuja), joita ei voi lajitella erikseen haravointijätteestä, kuorma luokitellaan ylijäämämaa sekalaiseksi, joka on maksullista. Lasi Lasi maksuton maksuton maksuton Ylä-Savon jätekeskuksessa vastaanotetaan kotitalouksilta veloituksetta: - Kirkasta ja värillistä pakkauslasia (pullot ja purkit). Pulloista ja purkeista korkit, kannet ja kaulukset pois. - Ikkunalasia (ilman pokia) yms tasolasia ilman kehyksiä ja pokia (esim. peilit) Kotitaloudet voivat palauttaa palautuspullot myös kauppaan tai Alkoon ja muut lasipullot ja purkit ekopisteiden lasinkeräykseen. Ikkunalasia yms tasolasia ei saa viedä ekopisteisiin.

3 Lievästi pilaantunut maa (öljypitoisuus 0,03% - 0,25%) Lievästi pilaantunut maa (öljypitoisuus 25,00 e / tn 6,00 e / tn 31,00 e / tn Ennen kuorman tuontia ota yhteys Ylä-Savon jätekeskukseen (puh ). Asiakkaalla täytyy olla todistus maan sisältämästä öljypitoisuudesta. Mikäli asiakkaalla ei todistusta ole, otetaan maa väliaikaiseen varastoon ja Ylä-Savon Jätehuolto Oy tekee tarvittavat määritykset öljypitoisuuksista asiakkaan laskuun. Loisteputket, kaasupurkauslamput Loisteputket, kaasupurkauslamput maksuton maksuton maksuton Ylä-Savon jätekeskuksessa vastaanotetaan: - Loistelamput (myös erilaiset pistokanta- ja energiansäästölamput) - Kaasupurkauslamput (erilaiset elohopea-, sekavalo-, natrium- ja monimetallilamput). Ylä-Savon jätekeskuksessa ei vastaanoteta: - Hehkulamppuja (sekajätettä) - Halogeenilamppuja (sekajätettä) - Autonlamppuja (sekajätettä) - Rikkinäisiä lamppuja (Yksittäiset rikkinäiset lamput voidaan ottaa vastaan.) Ylä-Savon jätekeskuksessa vastaanotetaan kaikilta tuojilta kerralla korkeintaan 50 kpl:n tai 10 kg:n eriä. Jos tuotava määrä on suurempi, kuorman tuojaa kehotetaan toimittamaan kuorma suoraan vaarallisten jätteiden käsittelyluvan saaneeseen laitokseen. Lamput tulee laittaa tuojan toimesta laatikoihin ilman päällyspahveja. Kerääjän tulee huolehtia siitä, että lamppuja ei särjetä niitä laatikoihin asetettaessa. Kaikesta lisäpalvelusta, mitä lamppujen käsittelystä tuonnin yhteydessä aiheutuu, on tuoja velvollinen maksamaan kaikki kustannukset. Metalli Metalli maksuton maksuton maksuton Ylä-Savon jätekeskuksessa vastaanotetaan kotitalouksilta veloituksetta: - Puhdistetut metallitölkit ja purkit, metallikannet ja korkit, metalliset taloustavarat, puhtaat foliot ja alumiinivuoat, metalliset työkalut ja pienikokoiset koneenosat. - Isoa metalliromua Isot romut voi viedä suoraan kerääjälle. Isot erät kuparia, alumiinia ja messinkiä kannattaa kerätä erikseen ja toimittaa suoraan kerääjälle. Alumiiniset virvoitusjuomatölkit voi viedä kauppaan tai Alkoon.

4 Pahvi Pahvi maksuton maksuton maksuton Kotitalouksien puhdas ja kuiva aaltopahvi kuuluu kartonginkeräykseen. Kotitaloudet voivat viedä keräyskartonkia myös ekopisteisiin ja kiinteistöjen keräyskartonkiastioihin. Älä laita pahvia paperinkeräysastiaan! Painekyllästetty puujäte Painekyllästetty puujäte maksuton maksuton maksuton Kyllästetty puu kuuluu vaarallisiin jätteisiin. Ylä-Savon jätekeskus ottaa kyllästettyä puuta kotitalouksilta veloituksetta vastaan. Kyllästetyn puun vastaanottopisteitä on yleensä myös puutavaraliikkeiden ja rautakauppojen yhteydessä. Ajantasainen luettelo löytyy Kestopuu Oy:n internet-sivuilta: Paperi Paperi maksuton maksuton maksuton Ylä-Savon jätekeskuksessa vastaanotetaan kotitalouksilta veloituksetta: - Kaikki puhtaat sanoma- ja aikakauslehdet, mainosposti ja kirjekuoret eli yleensäkin paperit, jotka ovat tulleet postilaatikkoon. Keräykseen kelpaavat myös vanhat kirjat, joista on poistettu kannet, ja puhelinluettelot. Paperinkeräykseen ei kelpaa pahvi, likainen paperi, teipit, muovit, vahapaperit, pehmopaperit, kananmunakennot eikä kartonkitölkit. Peitemaa Peitemaa maksuton maksuton maksuton Peitemaa, varastoitava 4,00 e / tn 0,96 e / tn 4,96 e / tn Puhdas maa- ja kiviaines otetaan lajiteltuna peitemaana veloituksetta vastaan Ylä-Savon jätekeskuksessa. Ennen kuorman tuontia ota yhteys Ylä-Savon jätekeskukseen (puh ). HUOM! Jos tuotavaa peitemaata ei pystytä heti käyttämään Ylä-Savon jätekeskuksessa, kuorma luokitellaan varastoitavaksi peitemaaksi, josta peritään maksu Peitemaassa ei saa olla risuja, kantoja, roskia/varpuja, isoja kiviä (>20 cm) yms. ainesta. Peitemaan seassa voi olla pelkkää nurmikkoa. Jos tuotavassa maa-aineksessa on risuja, kantoja jne. tuote luokitellaan sekalaiseksi ylijäämämaaksi, josta peritään maksu. Peitemaa ei saa sisältää betonia, muovia, lautatavaraa, styroxia, posliinia, kaakeleita eikä mitään muutakaan rakennus-, tai yhdyskuntajätteeseen verrattavaa jätettä. Mikäli kuorma sisältää em. jätteitä, luokitellaan se rakennus- tai yhdyskuntajätteeksi riippuen jätteen syntypaikasta.

5 Puujäte YLÄ-SAVON JÄTEHUOLTO OY Puujäte maksuton maksuton maksuton Puujätteeksi kelpaa kyllästämätön, maalaamaton tai lakkaamaton puutavara. Puutavarassa saa olla nauloja. Muuta materiaalia (betoni, huopa, villa jne.) sisältävä puu sekä lastulevy ja vaneri luokitellaan rakennusjätteeksi. Jos esimerkiksi hyödynnettävää puujätettä ja muuta materiaalia sisältävää puuta tuodaan sekaisin samassa kuormassa (kuormaa ei pysty lajittelemaan), kuorma luokitellaan kokonaisuudessaan maksulliseksi rakennusjätteeksi. Kyllästetty puu on vaarallista jätettä ja se kerätään Ylä-Savon jätekeskuksessa erikseen. Kannot, juurakot ja kaadetut puut luokitellaan Ylä-Savon jätekeskuksessa Ylijäämämaa sekalaiseksi, josta peritään maksu. Rakennusjäte Rakennusjätettä ovat kaikki uudisrakentamisessa, korjaustoiminnassa ja purkutyössä syntyvät jätteet. Tyypillisimpiä rakennusjätteitä ovat sekalaiset kuormat, jotka voivat sisältää sekaisin mm. maa-ainesta, puuta, betonia, muovia, styroxia, posliinia, kaakeleita yms. Risujäte Risujätteet suositellaan ensisijaisesti haketettavaksi ja kompostoitavaksi kiinteistöllä. Rakennusjäte 147,00 e / tn 35,28 e / tn 182,28 e / tn Risujäte maksuton maksuton maksuton Risujätteeseen kelpaa puiden ja pensaiden oksat / risut. Risujätteeseen ei kelpaa irralliset puiden ja pensaiden lehdet ja ruohosilppu, kannot, laudat, parrut, vaneri, kivet, lakaisuhiekka, metalliesineet, muovi, styrox tai muu rakennus- ja sekajäte. Jos risukuormassa on muita epäpuhtauksia, kuorma luokitellaan maksulliseksi kuormaksi. Jos risujätekuormassa on mukana haravointijätettä (irrallisia puiden ja pensaiden lehtiä ja ruohosilppua), joita ei voi lajitella erikseen risujätteestä, kuorma luokitellaan ylijäämämaa sekalaiseksi, joka on maksullista. Sahanpuru Sahanpuru maksuton maksuton maksuton Pienerät (auton peräkärrykuorma) puhdasta, puun sahauksesta syntynyttä, purua otetaan Ylä-Savon jätekeskuksella maksutta vastaan. Sahanpuru ei saa sisältää epäpuhtauksia. Jos kuormassa on epäpuhtauksia, kuorma luokitellaan rakennusjätteeksi.

6 Sähkölaitteet (SER) SER maksuton maksuton maksuton Sähkölaitteet ovat laitteita, jotka tarvitsevat toimiakseen sähkövirtaa, akun tai pariston. Sähkölaitteista käytetään myös nimitystä SER. SER:iä ovat esim: Suuret kodinkoneet: Suuret kylmälaitteet, jääkaapit, pakastimet, pesukoneet, astianpesukoneet, sähköliedet, mikroaaltouunit, sähköiset lämmityslaitteet jne. Pienet kodinkoneet: Pölynimurit, mattoharjat ja muut siivouskoneet, ompelukoneet, silitysraudat, mankelit, leivänpaahtimet, pöytägrillit, kahvinkeittimet, parranajokoneet, hiustenkuivaajat, sähköhammasharjat, kellot, vaa at jne. Tieto- ja teletekniset laitteet: Tietokoneet, tulostimet, näytöt, näppäimistöt, hiiret, kannettavat tietokoneet, pienet kopiokoneet, sähkökirjoituskoneet, tasku- ja pöytälaskimet, faksit, puhelimet, kännykät jne. Kuluttajaelektroniikka: Radiot, televisiot, videokamerat, digikamerat, videonauhurit, äänentoistolaitteet, DVD-soittimet jne. Valaistuslaitteet: Loisteputkivalaisimet, loisteputket, pienloistelamput, energiansäästölamput, LED- lamput, taskulamput, kattolamput, jalkalamput ym. laitteet valaistuksen suuntaamista ja säätämistä varten (EI hehkulamput, ne ovat kaatopaikkajätettä) Sähkö- ja elektroniikkatyökalut: Porat, sahat ym. laitteet, joilla sorvataan, jyrsitään jne., hitsauslaitteet, sähköruohonleikkurit jne. Lelut, vapaa-ajan- ja urheiluvälineet: Sähköjunat tai kilpa-autoradat, videopelien kädessä pidettävät ohjauspäätteet, videopelit jne. Ylä-Savon jätekeskuksessa vastaanotetaan kerralla vastaan vain 5 laitetta. Jos tuotava määrä on suurempi, kuorman tuojaa kehotetaan toimittamaan kuorma suoraan vaarallisten jätteiden käsittelyluvan saaneeseen laitokseen. Ylä-Savon jätekeskuksessa ei vastaanoteta: - Yritys- ja ammattikäyttöön tarkoitettuja laitteita. (Esim. lääketieteelliset laitteet, erilaiset automaatit, suuret kopiokoneet, kauppojen kylmäaltaat, piirtoheittimet jne.). - Purettuja laitteita tai niiden osia (Yksittäisiä rikkinäisiä voidaan ottaa vastaan, esim. palanut televisio) - Irrallisia akkuja ja paristoja Jos vastaanottopisteelle tarjotaan em. laitteita, kuorman tuojaa kehotetaan toimittamaan kuorma suoraan vaarallisten jätteiden käsittelyluvan saaneeseen laitokseen.

7 Tiilijäte Tiilijäte maksuton maksuton maksuton Tiilijätteen tulee olla puhdasta (pelkkää tiiltä) ja suhteellisen pienikokoista eikä esimerkiksi kokonaisia seinän kappaleita. Muurauksia purettaessa syntyvässä tiilijätteessä ei tiilien liitosten sementti haittaa mitään. Jos tiilijäte sisältää villoja, laudanpätkiä, betonia ym. epäpuhtauksia, luokitellaan jäte rakennusjätteeksi. Tiili-betonijäte Tiili-betonijäte 50,00 e / tn 12,00 e / tn 62,00 e / tn Tiili-betonijäte ei saa sisältää asbestia, villoja, laudanpätkiä ym. epäpuhtauksia. Jos kuormassa on epäpuhtauksia, kuorma luokitellaan rakennusjätteeksi. Tuhka Puunpolton tuhkaa voi käyttää hivenlannoitteena puille ja pensaille. Jäähtyneen tuhkan voi laittaa myös sekajäteastiaan tiiviisti pussiin pakattuna. Kuumaa tuhkaa ei saa laittaa jäteastiaan eikä tuoda Ylä-Savon jätekeskukseen. Yhdyskuntien- ja julkisen toiminnan jäte Yhdyskuntien- ja julkisen toiminnan jätettä on tavanomainen kotitalouksissa syntynyt jäte. Vaaralliset jätteet Tuhka 120,00 e / tn 28,80 e / tn 148,80 e / tn Yhdyskuntien- ja julkisen toiminnan jäte 137,00 e / tn 32,88 e / tn 169,88 e / tn Vaaralliset jätteet maksuton maksuton maksuton Vaaralliset jätteet ovat myrkyllisyytensä tai muun laatunsa vuoksi vaikeasti vaarattomiksi tehtäviä tai käsiteltäviä taikka muutoin ympäristölle haitallisia jätteitä. Kodin vaarallisia jätteitä ovat mm. jäteöljyt, öljyiset vedet, öljynsuodattimet ja iskunvaimentimet, jäähdytys- ja jarrunesteet, ajoneuvojen akut, paristot, maalit, liimat, lakat ja niiden ohenteet, loisteputket ja lamput, energiansäästölamput, liuottimet ja pesuaineet, vanhentuneet lääkkeet ja elohopeamittarit, torjunta- ja suoja- aineet ja hapot ja emäkset

8 Jos tuotteessa on jokin seuraavista merkinnöistä, se on vaarallista jätettä: Ylä-Savon jätekeskuksessa, Ylä-Savon Jätehuolto Oy:n ylläpitämissä ekopisteissä ja kuntien vaarallisten jätteiden vastaanottopisteissä ei vastaanoteta paristoja ja pienakkuja. Kuluttaja voi palauttaa käytetyt paristot ja pienakut mihin tahansa niitä myyvään kauppaan tai kioskiin ilman uuden tuotteen ostopakkoa. Ajoneuvojen akut tulee toimittaa edelleen vaarallisten jätteiden vastaanottopaikkoihin tai vaarallisten jätteiden keräystempauksiin. Ylijäämämaa, sekalainen Ylijäämämaa, sekalainen 95,00 e / tn 22,80 e / tn 117,80 e / tn Ylijäämämaa sekalainen on maata, mikä sisältää maan lisäksi kantoja tai risuja, roskia / varpuja, isoja kiviä (>20 cm) yms. ainesta. Ennen kuorman tuontia ota yhteys Ylä-Savon jätekeskukseen (puh ) Ylijäämämaa ei saa sisältää betonia, muovia, lautatavaraa, styroxia, posliinia, kaakeleita eikä mitään muutakaan rakennus-, tai yhdyskuntajätteeseen verrattavaa jätettä. Mikäli kuorma sisältää em. jätteitä, luokitellaan se rakennus- tai yhdyskuntajätteeksi riippuen jätteen syntypaikasta. Öljyinen maa (öljypitoisuus >0,25%) Öljyinen maa (öljypitoisuus >0,25%) 80,00 e / tn 19,20 e / tn 99,20 e / tn Mikäli todettu öljypitoisuus on yli 0,25 % eli yli mg/kg, maa vaatii kompostoinnin. Ennen kuorman tuontia ota yhteys Ylä-Savon jätekeskukseen (puh ) Asiakkaalla täytyy olla todistus maan sisältämästä öljypitoisuudesta. Mikäli asiakkaalla ei todistusta ole, otetaan maa väliaikaiseen varastoon ja Ylä-Savon Jätehuolto Oy tekee tarvittavat määritykset öljypitoisuuksista asiakkaan laskuun.

YLÄ-SAVON JÄTEHUOLTO OY:N PERIMÄT JÄTTEENKÄSITTELYMAKSUT 1.1.2015 ALKAEN

YLÄ-SAVON JÄTEHUOLTO OY:N PERIMÄT JÄTTEENKÄSITTELYMAKSUT 1.1.2015 ALKAEN YLÄ-SAVON JÄTEHUOLTO OY:N PERIMÄT JÄTTEENKÄSITTELYMAKSUT 1.1.2015 ALKAEN - YRITYKSET - JULKISET TOIMINNOT: Julkisina toimintoina pidetään valtion, kunnan ja seurakunnan sekä julkisoikeudellisen yhtiön

Lisätiedot

YLÄ-SAVON JÄTEHUOLTO OY:N PERIMÄT JÄTTEENKÄSITTELYMAKSUT ALKAEN

YLÄ-SAVON JÄTEHUOLTO OY:N PERIMÄT JÄTTEENKÄSITTELYMAKSUT ALKAEN YLÄ-SAVON JÄTEHUOLTO OY:N PERIMÄT JÄTTEENKÄSITTELYMAKSUT 1.1.2018 ALKAEN KOTITALOUDET (mukaan lukien asunto-osakeyhtiöt): YLEISET MAKSUT - -Palvelumaksu -Punnitusmaksu JÄTEJAEKOHTAISET MAKSUT 1.1. Yhdyskuntien-

Lisätiedot

YLÄ-SAVON JÄTEHUOLTO OY:N PERIMÄT JÄTTEENKÄSITTELYMAKSUT ALKAEN

YLÄ-SAVON JÄTEHUOLTO OY:N PERIMÄT JÄTTEENKÄSITTELYMAKSUT ALKAEN :N PERIMÄT JÄTTEENKÄSITTELYMAKSUT 1.1.2016 ALKAEN KOTITALOUDET (mukaan lukien asunto-osakeyhtiöt): YLEISET MAKSUT - -Palvelumaksu -Punnitusmaksu JÄTEJAEKOHTAISET MAKSUT 1.1. Yhdyskuntien- ja julkisen toiminnan

Lisätiedot

YLÄ-SAVON JÄTEHUOLTO OY:N PERIMÄT JÄTTEENKÄSITTELYMAKSUT ALKAEN

YLÄ-SAVON JÄTEHUOLTO OY:N PERIMÄT JÄTTEENKÄSITTELYMAKSUT ALKAEN YLÄ-SAVON JÄTEHUOLTO OY:N PERIMÄT JÄTTEENKÄSITTELYMAKSUT 1.1.2018 ALKAEN - YRITYKSET - JULKISET TOIMINNOT: Terveydenhuolto- ja sosiaalipalvelut, hallinto ja maanpuolustus, koulutus, virkistys-, kulttuuri-

Lisätiedot

YLÄ-SAVON JÄTEHUOLTO OY:N PERIMÄT JÄTTEENKÄSITTELYMAKSUT ALKAEN

YLÄ-SAVON JÄTEHUOLTO OY:N PERIMÄT JÄTTEENKÄSITTELYMAKSUT ALKAEN :N PERIMÄT JÄTTEENKÄSITTELYMAKSUT 1.1.2016 ALKAEN - YRITYKSET - JULKISET TOIMINNOT: Terveydenhuolto- ja sosiaalipalvelut, hallinto ja maanpuolustus, koulutus, virkistys-, kulttuuri- ja urheilutoiminta

Lisätiedot

Ekomaksut 01.01.2015. Yhteisen keräyspisteen väärinkäyttö. Vapaa-ajan asuntojen lukolliset jäteastiat Pienikokoinen poltettava jäte 01.01.

Ekomaksut 01.01.2015. Yhteisen keräyspisteen väärinkäyttö. Vapaa-ajan asuntojen lukolliset jäteastiat Pienikokoinen poltettava jäte 01.01. Ekomaksut Jätemaksutaulukko nro 1 /vuosi /vuosi Asunnot, joissa asuu 1 henkilö 20,00 24,8 Asunnot, joissa asuu 2 henkilöä 33,00 40,92 Asunnot, joissa asuu 3 henkilöä tai enemmän 38,00 47,12 Rivi- ja kerrostalot/asunto

Lisätiedot

Ekomaksut 01.01.2015. Yhteisen keräyspisteen väärinkäyttö. Vapaa-ajan asuntojen lukolliset jäteastiat Pienikokoinen poltettava jäte 01.01.

Ekomaksut 01.01.2015. Yhteisen keräyspisteen väärinkäyttö. Vapaa-ajan asuntojen lukolliset jäteastiat Pienikokoinen poltettava jäte 01.01. Ekomaksut Jätemaksutaulukko nro 1 /vuosi /vuosi Asunnot, joissa asuu 1 henkilö 20,00 24,8 Asunnot, joissa asuu 2 henkilöä 33,00 40,92 Asunnot, joissa asuu 3 henkilöä tai enemmän 38,00 47,12 Rivi- ja kerrostalot/asunto

Lisätiedot

Hinnasto. vastaanottomaksut yrityksille alkaen 1.1.2013. www.iuj.fi

Hinnasto. vastaanottomaksut yrityksille alkaen 1.1.2013. www.iuj.fi Hinnasto vastaanottomaksut yrityksille alkaen 1.1.2013 www.iuj.fi 1.6.2013 Yhteystiedot ja aukioloajat Domargårdin jätekeskus Avoinna Ritamäentie 20, 06200 Porvoo ma - pe 7-18, la 9-14 puh. 020 637 7080,

Lisätiedot

Jätelajit E N E M M Ä N O S A A M I S T A. Virpi Lyytimäki 14.12.2011 1

Jätelajit E N E M M Ä N O S A A M I S T A. Virpi Lyytimäki 14.12.2011 1 Jätelajit E N E M M Ä N O S A A M I S T A Virpi Lyytimäki 14.12.2011 1 Metalli KYLLÄ metalliset purkit ja tölkit, kuivat maalipurkit tölkkien kannet, korkit einesten alumiinivuoat lämpö- ja ulkokynttilöiden

Lisätiedot

Kestävä kulutus ja kierrätys. Avainsanat: kestävä kulutus, kierrätys, jätteiden lajittelu

Kestävä kulutus ja kierrätys. Avainsanat: kestävä kulutus, kierrätys, jätteiden lajittelu Kestävä kulutus ja kierrätys Avainsanat: kestävä kulutus, kierrätys, jätteiden lajittelu Kulutus Suomessa Suomalainen: Käyttää luonnonvaroja kaksi kertaa enemmän kuin eurooppalainen keskimäärin Tuottaa

Lisätiedot

Karjalaisen Jätekeskus Lajikohtainen ohjeistus 1 / 8 Akselikatu Leppävesi

Karjalaisen Jätekeskus Lajikohtainen ohjeistus 1 / 8 Akselikatu Leppävesi Karjalaisen Lajikohtainen ohjeistus 1 / 8 JÄTTEIDEN LAJIKOHTAINEN OHJEISTUS ASIAKKAILLE Sisältö Sekalainen rakennusjäte (Lajiteltavaksi) Puujäte Betonijäte - Luokka 1 (palakoko alle 0,5m) - Luokka 2 (palakoko

Lisätiedot

HINNASTO 1/2009. 1.1.2009 alkaen

HINNASTO 1/2009. 1.1.2009 alkaen HINNASTO 1/2009 1.1.2009 alkaen YHTEYSTIEDOT: DOMARGÅRDIN JÄTEASEMA Ritamäentie 20, 06200 PORVOO AVOINNA: ma-pe 7.00-19.00 Puh 020 637 7080, fax 020 637 7050 la 9.00-14.00 PIENJÄTEASEMAT MÖMOSSENIN PIENJÄTEASEMA

Lisätiedot

Hinnasto. yrityksille alkaen 1.1.2016. www.iuj.fi

Hinnasto. yrityksille alkaen 1.1.2016. www.iuj.fi Hinnasto yrityksille alkaen 1.1.2016 www.iuj.fi 1.1.2016 DOMARGÅRDIN JÄTEKESKUKSEN MAKSUT (PORVOO) Akut 0 0 Asbesti * 190,00 /t 235,60 /t Asfaltti * 16,82 /t 20,86 /t Betoni * 50,00 /t 62,00 /t Palakoko

Lisätiedot

Ekomaksut Yhteisen keräyspisteen väärinkäyttö. Vapaa-ajan asuntojen lukolliset jäteastiat Pienikokoinen poltettava jäte

Ekomaksut Yhteisen keräyspisteen väärinkäyttö. Vapaa-ajan asuntojen lukolliset jäteastiat Pienikokoinen poltettava jäte Ekomaksut Jätetaksa Oy Botniarosk Ab:n toimialueella Jätemaksutaulukko nro 1 /vuosi /vuosi Asunnot, joissa asuu 1 henkilö 20,00 24,8 Asunnot, joissa asuu 2 henkilöä 33,00 40,92 Asunnot, joissa asuu 3 henkilöä

Lisätiedot

KODINRAKENTAJAN JÄTEOPAS

KODINRAKENTAJAN JÄTEOPAS KODINRAKENTAJAN JÄTEOPAS HYVIN SUUNNITELTU ON PUOLIKSI TEHTY Rakennustyömaalle hankitusta materiaalista syntyy yleensä jätettä noin 10-15 %. Kustannustehokkainta on tuottaa mahdollisimman vähän jätettä

Lisätiedot

Hinnasto. yrityksille alkaen 1.1.2015. www.iuj.fi

Hinnasto. yrityksille alkaen 1.1.2015. www.iuj.fi Hinnasto yrityksille alkaen 1.1.2015 www.iuj.fi 1.1.2015 DOMARGÅRDIN JÄTEKESKUKSEN MAKSUT (PORVOO) Akut 0 0 Asbesti * 190,00 /t 235,60 /t Asfaltti * 16,82 /t 20,86 /t Betoni * 50,00 /t 62,00 /t Palakoko

Lisätiedot

LAJITTELUOHJEET. Pienasema Keravan kierrätysmateriaalin tuotantolaitos Karhuntassuntie 59 04260 Kerava

LAJITTELUOHJEET. Pienasema Keravan kierrätysmateriaalin tuotantolaitos Karhuntassuntie 59 04260 Kerava LAJITTELUOHJEET Pienasema Keravan kierrätysmateriaalin tuotantolaitos Karhuntassuntie 59 04260 Kerava Puh. 010 636 7000 (yritykset) 010 636 5000 (kuluttajat) Sähköinen asiointi: www.lassila-tikanoja.fi/asioi

Lisätiedot

Hinnasto. yrityksille alkaen 1.1.2014. www.iuj.fi

Hinnasto. yrityksille alkaen 1.1.2014. www.iuj.fi Hinnasto yrityksille alkaen 1.1.2014 www.iuj.fi 1.1.2014 DOMARGÅRDIN JÄTEKESKUKSEN MAKSUT (PORVOO) Akut 0 0 Asbesti * 190,00 /t 235,60 /t Asfaltti * 16,82 /t 20,86 /t Betoni * 50,00 /t 62,00 /t Palakoko

Lisätiedot

Ekomaksut Yhteisen keräyspisteen väärinkäyttö. Vapaa-ajan asuntojen lukolliset jäteastiat Pienikokoinen poltettava jäte 1.1.

Ekomaksut Yhteisen keräyspisteen väärinkäyttö. Vapaa-ajan asuntojen lukolliset jäteastiat Pienikokoinen poltettava jäte 1.1. Ekomaksut LIITE 2 / 22 Suupohjan jätelautakunta 2.11.2016 Jätetaksa Oy Botniarosk Ab:n toimialueella Jätemaksutaulukko nro 1 /vuosi /vuosi Asunnot, joissa asuu 1 henkilö 20,00 24,8 Asunnot, joissa asuu

Lisätiedot

POSION KUNNAN JÄTEMAKSUN SÄÄNNÖT, MAKSUPERUSTEET JA JÄTEMAKSUT

POSION KUNNAN JÄTEMAKSUN SÄÄNNÖT, MAKSUPERUSTEET JA JÄTEMAKSUT POSION KUNNAN JÄTEMAKSUN SÄÄNNÖT, MAKSUPERUSTEET JA JÄTEMAKSUT Posion kunta, Toimintaympäristöpalvelut 01.03.2016 1 Kunta perii järjestämästään jätehuollosta ja siihen liittyvistä kustannuksista jäljempänä

Lisätiedot

Karjalaisen Jätekeskus Lajikohtainen ohjeistus 1 / 8 Akselikatu Leppävesi

Karjalaisen Jätekeskus Lajikohtainen ohjeistus 1 / 8 Akselikatu Leppävesi Karjalaisen Lajikohtainen ohjeistus 1 / 8 JÄTTEIDEN LAJIKOHTAINEN OHJEISTUS ASIAKKAILLE Sisältö Sekalainen rakennusjäte (Lajiteltavaksi) Puujäte Betonijäte - Palakoko yli 1m - Palakoko alle 1m - Palakoko

Lisätiedot

HINNASTO YRITYKSILLE 5/2010 4.11.2010

HINNASTO YRITYKSILLE 5/2010 4.11.2010 HINNASTO YRITYKSILLE 5/2010 4.11.2010 SISÄLLYSLUETTELO 1. JÄTTEIDEN VASTAANOTTO TOIMINTAOHJEET 3 2. DOMARGÅRDIN JÄTEASEMAN VASTAANOTTOHINNAT 4 3. PIENJÄTEASEMIEN VASTAANOTTOHINNAT 6 4. JÄTEASTIOIDEN TYHJENNYSMAKSUT

Lisätiedot

sanomalehdet,aikakauslehdet,mainokset(eimuovia!),kirjekuoret(myösikkunalliset), A neloset,uusiopaperi,värillinen paperi

sanomalehdet,aikakauslehdet,mainokset(eimuovia!),kirjekuoret(myösikkunalliset), A neloset,uusiopaperi,värillinen paperi Lajitteluohjeet Paperinkeräys Postiluukustajatulostimestatulevatpaperitkeräykseen. sanomalehdet,aikakauslehdet,mainokset(eimuovia!),kirjekuoret(myösikkunalliset), A neloset,uusiopaperi,värillinen paperi

Lisätiedot

KUKKUROINMÄEN JÄTEKESKUS JÄTTEENKÄSITTELYHINNASTO. Hinnasto on voimassa 1.1.2014 alkaen

KUKKUROINMÄEN JÄTEKESKUS JÄTTEENKÄSITTELYHINNASTO. Hinnasto on voimassa 1.1.2014 alkaen 1/5 KUKKUROINMÄEN JÄTEKESKUS JÄTTEENKÄSITTELYHINNASTO Hinnasto on voimassa 1.1.2014 alkaen Aukioloajat ma pe klo 7 20 Vastaanotto puh. 010 841 1813 Asiakaspalvelu puh. 010 841 1818 Fax vastaanotto 05 413

Lisätiedot

HINNASTO KOTITALOUKSILLE 4/2010 4.11.2010

HINNASTO KOTITALOUKSILLE 4/2010 4.11.2010 HINNASTO KOTITALOUKSILLE 4/2010 4.11.2010 SISÄLLYSLUETTELO: 1. JÄTEASEMIEN VASTAANOTTOHINNAT 3 2. KIINTEISTÖN JÄTEMAKSUT 4-6 Itä-Uudenmaan Jätehuolto Oy Ankkurikatu 8, 06100 Porvoo Asiakaspalvelu, puh.

Lisätiedot

Porin seudun jätetaksa jätteenkäsittelymaksut Hangassuon jätekeskuksessa ja Porin kierrätyskeskuksessa alkaen

Porin seudun jätetaksa jätteenkäsittelymaksut Hangassuon jätekeskuksessa ja Porin kierrätyskeskuksessa alkaen Porin seudun jätetaksa jätteenkäsittelymaksut Hangassuon jätekeskuksessa ja Porin kierrätyskeskuksessa 1.7.2019 alkaen 1 PORIN KIERRÄTYSKESKUKSEN JÄTEMAKSUT: Jätelaji Jätemaksu arvonlisäveroton sis. alv

Lisätiedot

Tyhjennysmaksut säännöllisessä toissijaisen velvollisuuden palvelussa, Joensuu

Tyhjennysmaksut säännöllisessä toissijaisen velvollisuuden palvelussa, Joensuu t säännöllisessä toissijaisen velvollisuuden palvelussa, Joensuu määräytyy todellisen painon ja jätekeskushinnaston mukaan. Kuljetus- ja käsittelymaksuun lisätään punnitusmaksu 9,68 (alv 0 %). Kuljetus

Lisätiedot

Porin seudun jätetaksa jätteenkäsittelymaksut Hangassuon jätekeskuksessa ja Porin kierrätyskeskuksessa alkaen

Porin seudun jätetaksa jätteenkäsittelymaksut Hangassuon jätekeskuksessa ja Porin kierrätyskeskuksessa alkaen Porin seudun jätetaksa jätteenkäsittelymaksut Hangassuon jätekeskuksessa ja Porin kierrätyskeskuksessa 1.5.2017 alkaen 1 PORIN KIERRÄTYSKESKUKSEN JÄTEMAKSUT: Jätemaksu sis. alv 24 % Keräysmetalli maksutta

Lisätiedot

Ei saa sisältää kotitalous-, bio- tai vaarallisia jätteitä. Vastaanottotarkastuksessa havaitut epäpuhtaudet laskutetaan hinnaston mukaisesti.

Ei saa sisältää kotitalous-, bio- tai vaarallisia jätteitä. Vastaanottotarkastuksessa havaitut epäpuhtaudet laskutetaan hinnaston mukaisesti. 1. YLEISTÄ ottaa vastaan hyödyntämiskelpoista jätettä Tampereella Ruskon jätteenkäsittelylaitoksella PIR-2002-219-111 ja Myllypuron siirtokuormausasemalla PIR-2003-Y-126-111 sekä Espoossa Juvanmalmin siirtokuormausasemalla

Lisätiedot

RAKENNUSJÄTTEIDEN LAJITTELU

RAKENNUSJÄTTEIDEN LAJITTELU RAKENNUSJÄTTEIDEN LAJITTELU Syntynyt jäte on aina tuhlattua raaka-ainetta. Tilausten oikea ajoitus, huolellinen varastointi, mittatilaustuotteiden käyttö sekä käyttökelpoisten materiaalien ja tavaroiden

Lisätiedot

JÄTEMAKSUTAKSA. Hyväksytty Ylä-Savon Jätehuoltolautakunnan kokouksessa Voimassa alkaen

JÄTEMAKSUTAKSA. Hyväksytty Ylä-Savon Jätehuoltolautakunnan kokouksessa Voimassa alkaen 1 JÄTEMAKSUTAKSA Hyväksytty Ylä-Savon Jätehuoltolautakunnan kokouksessa 25.10.2017 Voimassa 1.1.2018 alkaen 2 1. YLEISTÄ Ylä-Savon Jätehuolto Oy:n osakaskunnat, Iisalmi, Keitele, Kiuruvesi, Lapinlahti,

Lisätiedot

Taulukko 1. Tyhjennysmaksut säännöllisessä toissijaisen velvollisuuden palvelussa, Ilomantsi

Taulukko 1. Tyhjennysmaksut säännöllisessä toissijaisen velvollisuuden palvelussa, Ilomantsi Hyväksynyt Joensuun alueellinen jätelautakunta 8.12.2016 57. Taulukko 1. t säännöllisessä toissijaisen velvollisuuden palvelussa, Ilomantsi punnitusmaksu 9,97 (alv 0 %). Mahdolliset tyhjennyksen lisämaksut

Lisätiedot

JÄTEASEMAT HINNASTO 2014 1.1.2014

JÄTEASEMAT HINNASTO 2014 1.1.2014 JÄTEASEMAT HINNASTO 2014 1.1.2014 Asikkala Heinola Hollola Lahti Orimattila Padasjoki Sysmä Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy SISÄLLYSLUETTELO Päijät-Hämeen Jätehuolto Oy:n toimialue 2 Seitsemän jäteasemaa

Lisätiedot

/tyhjennys. /tyhjennys

/tyhjennys. /tyhjennys VIII JÄTEMAKSUTAULUKKO 17 Maksut 1.5.2012 alkaen Jätemaksutaksassa vahvistetaan arvonlisäveroton maksu. Arvonlisäsarakkeen maksu on kahdelle desimaalille pyöristetty likiarvo. 18 SEKAJÄTTEEN KERÄYS (Maksu

Lisätiedot

Lietteitä ei vastaanoteta jätteenkäsittelypaikalle.

Lietteitä ei vastaanoteta jätteenkäsittelypaikalle. KITEEN KAUPUNGIN JÄTEMAKSUTAKSA 1.1.2017 1 (6) KITEEN KAUPUNGIN JÄTEMAKSUTAKSA Hyväksytty Tekninen lautakunta 7.12.2016 94 Voimaantulo 1.1.2017 1 2 Jätteiden käsittelystä kaupunki perii jätelaissa tarkoitettua

Lisätiedot

YRITYSHINNASTO alkaen 1.1.2014

YRITYSHINNASTO alkaen 1.1.2014 YRITYSHINNASTO alkaen 1.1.2014 Lakeuden Etappi Oy Laskunmäentie 15 60760 Pojanluoma Puh. (06) 421 4900 Fax (06) 421 4999 yritysasiakkaat@etappi.com www.etappi.com 1.1.2014 alkaen ENERGIANA HYÖDYNNETTÄVÄT

Lisätiedot

JÄTEASEMAT HINNASTO 2012 (1.1.2012) Asikkala Heinola Hollola Hämeenkoski Kärkölä Lahti Myrskylä Nastola Orimattila Padasjoki Pukkila Sysmä

JÄTEASEMAT HINNASTO 2012 (1.1.2012) Asikkala Heinola Hollola Hämeenkoski Kärkölä Lahti Myrskylä Nastola Orimattila Padasjoki Pukkila Sysmä JÄTEASEMAT HINNASTO 2012 (1.1.2012) Asikkala Heinola Hollola Hämeenkoski Kärkölä Lahti Myrskylä Nastola Orimattila Padasjoki Pukkila Sysmä 1 SISÄLLYSLUETTELO Seitsemän jäteasemaa palveluksessasi 2 Asiointi

Lisätiedot

LIITE A: Jätemaksut kotitalouksille, julkisyhteisöille sekä sosiaali-, terveys- ja koulutuspalveluille

LIITE A: Jätemaksut kotitalouksille, julkisyhteisöille sekä sosiaali-, terveys- ja koulutuspalveluille Hyväksynyt Joensuun alueellinen jätelautakunta 8.12.2016 57. Taulukko 1. Perusmaksu. Vakinainen asunto Vapaa-ajan asunto Ilomantsi, Joensuu, Polvijärvi 19,27 23,89 9,64 11,95 Kontiolahti * 23,28 28,87

Lisätiedot

Kodin jätteiden lajitteluopas

Kodin jätteiden lajitteluopas Kodin jätteiden lajitteluopas BIOJÄTE Ruokajätteet Hedelmien ja vihannesten kuoret Kananmunankuoret Kahvin- ja teenporot suodatinpusseineen Kalanperkeet ja pienet luut Talouspaperi ja lautasliinat Kukkamulta

Lisätiedot

LIITE A: Jätemaksut kotitalouksille, julkisyhteisöille sekä sosiaali-, terveys- ja koulutuspalveluille

LIITE A: Jätemaksut kotitalouksille, julkisyhteisöille sekä sosiaali-, terveys- ja koulutuspalveluille Taulukko 1. Perusmaksu. Vakituinen asunto Vapaa-ajan asunto Ilomantsi, Joensuu, Polvijärvi 19,45 24,12 9,73 12,06 Kontiolahti * 23,56 29,22 11,79 14,62 Liperi ** 22,51 27,92 11,26 13,96 Kaikkien kuntien

Lisätiedot

XI JÄTEMAKSUTAULUKKO 18 Maksut 1.1.2015 alkaen

XI JÄTEMAKSUTAULUKKO 18 Maksut 1.1.2015 alkaen XI JÄTEMAKSUTAULUKKO 18 Maksut 1.1.2015 alkaen Jätemaksutaksassa vahvistetaan arvonlisäveroton maksu. Arvonlisäsarakkeen maksu on kahdelle desimaalille pyöristetty likiarvo. 19 SEKAJÄTTEEN KERÄYS Pakkaavaan

Lisätiedot

Mahdolliset lisämaksut veloitetaan taksan 9 :n Kiinteistöittäisen jätteenkuljetuksen lisämaksut perusteiden ja hinnoittelun mukaisesti.

Mahdolliset lisämaksut veloitetaan taksan 9 :n Kiinteistöittäisen jätteenkuljetuksen lisämaksut perusteiden ja hinnoittelun mukaisesti. Tyhjennyshinnat Joensuu (toissijaisen velvollisuuden palvelut). lisätään punnitusmaksu 9,68. irtojäte /m3 4,20 40,95 45,15 55,99 jätesäkki max. 200 l 2,19 2,37 4,56 5,65 astia 140 l 2,24 1,67 3,91 4,85

Lisätiedot

www.pori.fi/porinjatehuolto Yhteistyössä ympäristön ja asukkaiden eduksi.

www.pori.fi/porinjatehuolto Yhteistyössä ympäristön ja asukkaiden eduksi. www.pori.fi/porinjatehuolto Yhteistyössä ympäristön ja asukkaiden eduksi. Porin kierrätyskeskus Savipajakatu 8, 860 Pori (Tiiliruukki) Asiakaspalvelu: puh. 0 6 56 Avoinna: maanantai tiistai, torstai 9

Lisätiedot

JÄTEHUOLTO SUOMESSA. Pullojen palautus

JÄTEHUOLTO SUOMESSA. Pullojen palautus JÄTEHUOLTO SUOMESSA Pullojen palautus Monet Suomesta ostetut limsa- ja olutpullot ja tölkit voi palauttaa kauppojen pullonpalautusautomaatteihin. Suomesta ostetut alkoholipullot voi palauttaa Alkoihin.

Lisätiedot

PALVELUHINNASTO Voimassa alkaen 26.5.2015

PALVELUHINNASTO Voimassa alkaen 26.5.2015 PALVELUHINNASTO Voimassa alkaen 26.5.2015 Lakeuden Etappi Oy Laskunmäentie 15, 60760 Pojanluoma Puh. (06) 421 4900 Fax (06) 421 4999 yritysasiakkaat@etappi.com www.etappi.com ENERGIANA HYÖDYNNETTÄVÄT JÄTTEET

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN SÄÄDÖSKOKOELMA

KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN SÄÄDÖSKOKOELMA KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN SÄÄDÖSKOKOELMA 2012 Nro 7 KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN JÄTEMAKSUTAKSA jonka tekninen lautakunta on hyväksynyt 5.11.2012 Voimaantulopäivä 1.1.2013 1 Kankaanpään kaupungin jätehuolto on järjestetty

Lisätiedot

Jätteenkäsittelymaksut

Jätteenkäsittelymaksut Koukkujärven ja Tarastenjärven jätekeskuksissa Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala (Mouhijärvi ja Suodenniemi),

Lisätiedot

KOTITALOUKSIEN JÄTEOPAS

KOTITALOUKSIEN JÄTEOPAS YLÄ-SAVON JÄTEHUOLTO OY KOTITALOUKSIEN JÄTEOPAS YLÄ-SAVON JÄTEHUOLTO OY Kierrätyskatu 15 74140 Iisalmi, puh 040 527 3014 (neuvoja) www.ylasavonjatehuolto.fi 1 HYVÄ LUKIJA!... 2 VÄLTÄ JÄTETTÄ!... 3 UUDELLEEN

Lisätiedot

JÄTEMAKSUHINNASTO. 1.1.2012 alkaen

JÄTEMAKSUHINNASTO. 1.1.2012 alkaen JÄTEMAKSUHINNASTO 1.1.2012 alkaen Yleistä Vestia Oy perii jätemaksua tämän hinnaston mukaisesti Ylivieskan jätekeskuksessa. Jätteen tuojan on maksettava jätemaksu jätettä jätekeskukseen tuotaessa. Vakituiset

Lisätiedot

Vähennetään jätettä. Jätteen synnyn ehkäisy tarkoittaa

Vähennetään jätettä. Jätteen synnyn ehkäisy tarkoittaa JÄTEOPAS Vähennetään jätettä Jätteen synnyn ehkäisy tarkoittaa toimenpiteitä, joiden ansiosta jätettä ei synny lainkaan haitallisten ja myrkyllisten aineiden käytön vähentämistä tuotteiden uudelleenkäyttöä

Lisätiedot

EKOKAARI OY:N. Hinnasto 2019

EKOKAARI OY:N. Hinnasto 2019 EKOKAARI OY:N Hinnasto 2019 Maksaminen ja maksuvälineet Keltakankaan jätekeskuksessa maksun voi suorittaa käteisellä, pankkikortilla tai jätteet laskutetaan. Laskutus Käsittelymaksu peritään joko jätteen

Lisätiedot

KELTAKANKAAN JÄTEKESKUKSEN JÄTETAKSA 2013

KELTAKANKAAN JÄTEKESKUKSEN JÄTETAKSA 2013 KELTAKANKAAN JÄTEKESKUKSEN JÄTETAKSA 2013 Maksaminen ja maksuvälineet Keltakankaan jätekeskuksessa maksun voi suorittaa käteisellä, tai jätteet laskutetaan. Laskutus Käsittelymaksu peritään joko jätteen

Lisätiedot

JÄTEKESKUKSEN TSV-TAKSA

JÄTEKESKUKSEN TSV-TAKSA Sydän-Suomen jätelautakunta 18.12.2018 46 Liite 4 JÄTEKESKUKSEN TSV-TAKSA 1.1.2019 ALKAEN SYDÄN-SUOMEN JÄTELAUTAKUNTA Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari

Lisätiedot

212 Kaatopaikkajäte, sopimushinta * 80,00-130,00 99,20-161,20. 707 Loppujäte kaatopaikalle 78,00 96,72

212 Kaatopaikkajäte, sopimushinta * 80,00-130,00 99,20-161,20. 707 Loppujäte kaatopaikalle 78,00 96,72 JÄTTEENKÄSITTELYMAKSUJEN TAKSATAULUKKO HINTA 2014 koodi KAATOPAIKALLE SIJOITETTAVAT JÄTTEET (sis. jäteveroa 50 /t) tonni alv 0 % tonni alv 24% 211 Kaatopaikkajäte 100,00 124,00 212 Kaatopaikkajäte, sopimushinta

Lisätiedot

PALVELUHINNASTO Voimassa alkaen 1.1.2015

PALVELUHINNASTO Voimassa alkaen 1.1.2015 PALVELUHINNASTO Voimassa alkaen 1.1.2015 Lakeuden Etappi Oy Laskunmäentie 15, 60760 Pojanluoma Puh. (06) 421 4900 Fax (06) 421 4999 yritysasiakkaat@etappi.com www.etappi.com ENERGIANA HYÖDYNNETTÄVÄT JÄTTEET

Lisätiedot

Ekopistejätteen jätemaksu sisältää sekä käsittely- että kuljetusmaksun.

Ekopistejätteen jätemaksu sisältää sekä käsittely- että kuljetusmaksun. KITEEN KAUPUNGIN JÄTEMAKSUTAKSA 1.1.2013 1 (5) KITEEN KAUPUNGIN JÄTEMAKSUTAKSA Hyväksytty Tekninen lautakunta 18.12.2012 15 Voimaantulo 1.1.2013 1 Jätteiden käsittelystä kaupunki perii jätelaissa tarkoitettua

Lisätiedot

Lajittelukortit. Ohjeet: ENERGIANSÄÄSTÖLAMPPU HEHKULAMPPU PILAANTUNUT RUOKA. keräysastiakortit riviin pöydälle. jätekortin oikeaksi katsomaansa

Lajittelukortit. Ohjeet: ENERGIANSÄÄSTÖLAMPPU HEHKULAMPPU PILAANTUNUT RUOKA. keräysastiakortit riviin pöydälle. jätekortin oikeaksi katsomaansa ENERGIANSÄÄSTÖLAMPPU 02 Lisätietoja lajittelusta: www.kierratys.info 3. Kukin osallistuja lajittelee vuorotellen jätekortin oikeaksi katsomaansa keräysastiaan. 4. Lopuksi tarkastetaan yhdessä ratkaisukortista

Lisätiedot

KUKKUROINMÄEN ALUEJÄTEKESKUS JÄTTEENKÄSITTELYHINNASTO. Hinnasto on voimassa 1.1.2011 alkaen

KUKKUROINMÄEN ALUEJÄTEKESKUS JÄTTEENKÄSITTELYHINNASTO. Hinnasto on voimassa 1.1.2011 alkaen 1/6 KUKKUROINMÄEN ALUEJÄTEKESKUS JÄTTEENKÄSITTELYHINNASTO Hinnasto on voimassa 1.1.2011 alkaen Aukioloajat ma pe 7.00 20.00 Vastaanotto puh. 010 841 1813 Laskutus puh. 010 841 1804 Jäteneuvonta puh. 010

Lisätiedot

EKOMAKSUT 01.05.2013. Jätetaksa Oy Botniarosk Ab:n toimialueella Jätemaksutaulukko nro 1

EKOMAKSUT 01.05.2013. Jätetaksa Oy Botniarosk Ab:n toimialueella Jätemaksutaulukko nro 1 EKOMAKSUT Jätemaksutaulukko nro 1 /vuosi /vuosi Asunnot, joissa asuu 1 henkilö 20,00 24,8 Asunnot, joissa asuu 2 henkilöä 33,00 40,92 Asunnot, joissa asuu 3 henkilöä tai enemmän 38,00 47,12 Rivi- ja kerrostalot/asunto

Lisätiedot

PALVELUHINNASTO Voimassa alkaen 1.1.2016

PALVELUHINNASTO Voimassa alkaen 1.1.2016 PALVELUHINNASTO Voimassa alkaen 1.1.2016 Lakeuden Etappi Oy Laskunmäentie 15, 60760 Pojanluoma Puh. (06) 421 4900 Fax (06) 421 4999 yritysasiakkaat@etappi.com www.etappi.com ENERGIANA HYÖDYNNETTÄVÄT JÄTTEET

Lisätiedot

KELTAKANKAAN JÄTEKESKUKSEN. Jätetaksa 2014

KELTAKANKAAN JÄTEKESKUKSEN. Jätetaksa 2014 KELTAKANKAAN JÄTEKESKUKSEN Jätetaksa 2014 Maksaminen ja maksuvälineet Laskutus Keltakankaan jätekeskuksessa maksun voi suorittaa käteisellä, pankkikortilla tai jätteet laskutetaan. Käsittelymaksu peritään

Lisätiedot

Turun Seudun Jätehuolto Oy - Vastaanotettavat jätejakeet ja hyödyntäjätahot

Turun Seudun Jätehuolto Oy - Vastaanotettavat jätejakeet ja hyödyntäjätahot Turun Seudun Jätehuolto Oy - Vastaanotettavat jätejakeet ja hyödyntäjätahot 19.8.2014 Patrik Jalonen 1 TSJ Kuntien omistama osakeyhtiö - hoitaa kuntien puolesta lakisääteiset jätehuollon suunnittelu- ja

Lisätiedot

Lajitteluasemat palvelevat

Lajitteluasemat palvelevat 2012 Lajitteluasemat palvelevat Kainuun jätehuollon kuntayhtymä Hyrynsalmi Kuhmo Paltamo Puolanka Ristijärvi Sotkamo Suomusalmi Vaala Lajitteluasema on eri jätelajien vastaanottopaikka, jonne kotitaloudet

Lisätiedot

Porin seudun jätetaksa

Porin seudun jätetaksa Porin seudun jätetaksa 1.1.2015 alkaen Porin seudun jätelautakunta Eurajoki, Harjavalta, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pori, Siikainen ja Ulvila 1. YLEISTÄ 1 Yleistä jätetaksasta Porin seudun jätelautakunta

Lisätiedot

N:o 852 2403. Liite 1. Asetuksen soveltamisalaan kuuluvat sähkö- ja elektroniikkalaitteiden luokat ja esimerkkejä niihin kuuluvista laitteista.

N:o 852 2403. Liite 1. Asetuksen soveltamisalaan kuuluvat sähkö- ja elektroniikkalaitteiden luokat ja esimerkkejä niihin kuuluvista laitteista. N:o 852 2403 Liite 1. Asetuksen soveltamisalaan kuuluvat sähkö- ja elektroniikkalaitteiden luokat ja esimerkkejä niihin kuuluvista laitteista. 1. Suuret kodinkoneet Suuret kylmälaitteet Jääkaapit Pakastimet

Lisätiedot

Mahdolliset lisämaksut veloitetaan taksan 9 :n Kiinteistöittäisen jätteenkuljetuksen lisämaksut perusteiden ja hinnoittelun mukaisesti.

Mahdolliset lisämaksut veloitetaan taksan 9 :n Kiinteistöittäisen jätteenkuljetuksen lisämaksut perusteiden ja hinnoittelun mukaisesti. Tyhjennyshinnat Joensuu (toissijaisen velvollisuuden palvelut). lisätään punnitusmaksu 9,68. irtojäte /m3 4,20 40,95 45,15 55,99 jätesäkki max. 200 l 2,19 2,37 4,56 5,65 astia 140 l 2,24 1,67 3,91 4,85

Lisätiedot

JÄTEOPAS pienrakentajille ja remontoijille

JÄTEOPAS pienrakentajille ja remontoijille JÄTEOPAS pienrakentajille ja remontoijille Etelä-Karjalan Jätehuolto Oy Etelä-Karjalan Jätehuolto vastaa jätehuollosta yhdeksän kunnan alueella: Lappeenranta, Imatra, Lemi, Luumäki, Parikkala, Rautjärvi,

Lisätiedot

YRITYKSEN JÄTEOPAS Tehtävänä puhtaampi ympäristö

YRITYKSEN JÄTEOPAS Tehtävänä puhtaampi ympäristö YRITYKSEN JÄTEOPAS Tehtävänä puhtaampi ympäristö YRITYKSEN JÄTEHUOLTO Hyvin järjestetty jätehuolto auttaa yritystä säästämään rahaa ja ympäristöä. Säästöä syntyy mm. parantamalla materiaalitehokkuutta

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN SÄÄDÖSKOKOELMA

KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN SÄÄDÖSKOKOELMA KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN SÄÄDÖSKOKOELMA KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN JÄTEMAKSUTAKSA jonka tekninen lautakunta on hyväksynyt 9.3.2015 Voimaantulopäivä 1.1.2015 1 Kankaanpään kaupungin jätehuolto on järjestetty jätelain

Lisätiedot

Kodin. lajitteluohjeet. voimassa 1.1.2014. Ympäristösi hyväksi

Kodin. lajitteluohjeet. voimassa 1.1.2014. Ympäristösi hyväksi Kodin lajitteluohjeet voimassa 1.1.2014 Ympäristösi hyväksi 2 Kodin lajitteluohjeet Kodin lajitteluohjeet 3 Kodin jäteastiaan Poltettava jäte hyödynnetään energiana jätevoimalassa. POLTETTAVA JÄTE kotitalousjäte

Lisätiedot

KARTONKIPAKKAUKSET. SAA LAITTAA tyhjinä, puhtaina, kuivina, litistettyinä ja sisäkkäin pakattuina

KARTONKIPAKKAUKSET. SAA LAITTAA tyhjinä, puhtaina, kuivina, litistettyinä ja sisäkkäin pakattuina KARTONKIPAKKAUKSET tyhjinä, puhtaina, kuivina, litistettyinä ja sisäkkäin pakattuina Aaltopahvilaatikot Kartonkitölkit, esim. maito- ja mehutölkit Kartonkiset einespakkaukset, kuivatuotteiden kartonkipakkaukset

Lisätiedot

KELTAKANKAAN JÄTEKESKUKSEN. Jätetaksa 2015

KELTAKANKAAN JÄTEKESKUKSEN. Jätetaksa 2015 KELTAKANKAAN JÄTEKESKUKSEN Jätetaksa 2015 Maksaminen ja maksuvälineet Laskutus Käsittelymaksu peritään joko jätteen toimittajalta tai erikseen ilmoitettaessa suoraan jätteen tuottajalta/haltijalta. Käsittelymaksut

Lisätiedot

PALVELUHINNASTO Voimassa alkaen

PALVELUHINNASTO Voimassa alkaen PALVELUHINNASTO Voimassa alkaen 1.6.2018 ENERGIANA HYÖDYNNETTÄVÄT JÄTTEET alv 0 % alv 24 % Poltettava jäte 115,10 142,73 /tn Puujäte Puhdas puu 25,00 31,00 /tn Puupohjainen jäte 60,00 74,40 /tn Risut 53,81

Lisätiedot

212 Kaatopaikkajäte, sopimushinta * 80,00-130,00 99,20-161,20. 213 Eristevillat 100,00 124,00

212 Kaatopaikkajäte, sopimushinta * 80,00-130,00 99,20-161,20. 213 Eristevillat 100,00 124,00 JÄTTEENKÄSITTELYMAKSUJEN TAKSATAULUKKO HINTA 2015 Hinta 2015 LIITE 7 koodi KAATOPAIKALLE SIJOITETTAVAT JÄTTEET (sis. jäteveroa 55,00 /t) / tonni alv 0% /tonni alv 24 % 211 Kaatopaikkajäte 120,00 148,80

Lisätiedot

Vaaralliset jätteet. Taustamateriaali Jäteselviytyjät 2012 -kilpailuun

Vaaralliset jätteet. Taustamateriaali Jäteselviytyjät 2012 -kilpailuun Vaaralliset jätteet Taustamateriaali Jäteselviytyjät 2012 -kilpailuun Mitä ovat vaaralliset jätteet? Jätteet, jotka jonkin ominaisuutensa vuoksi aiheuttavat vaaraa tai haittaa terveydelle tai ympäristölle

Lisätiedot

Porin seudun jätetaksa jätteenkäsittelymaksut Hangassuon jätekeskuksessa ja Porin kierrätyskeskuksessa 1.5.2016 alkaen

Porin seudun jätetaksa jätteenkäsittelymaksut Hangassuon jätekeskuksessa ja Porin kierrätyskeskuksessa 1.5.2016 alkaen Porin seudun jätetaksa jätteenkäsittelymaksut Hangassuon jätekeskuksessa ja Porin kierrätyskeskuksessa 1.5.2016 alkaen PORIN KIERRÄTYSKESKUKSEN JÄTEMAKSUT: Jätemaksu sis. alv 24 % Keräysmetalli maksutta

Lisätiedot

Liite 2. Jäteasemamaksut sekä jätelava- ja suursäkkipalvelut

Liite 2. Jäteasemamaksut sekä jätelava- ja suursäkkipalvelut Liite 2. Jäteasemamaksut sekä jätelava- ja suursäkkipalvelut Jäteasemien vastaanottomaksut Seka-, energia-, bio- ja hyötyjätteet alv 0 % alv 24 % sekajäte, 200 litraa 8,87 11,00 sekajäte, 1 m 3 24,19 30,00

Lisätiedot

Kerättävät jätelajit Taloyhtiössä kerätään nyt myös muovijätettä jolle löytyy oma säiliö. Kaikki jätteet kerätään nyt syväkeräyssäiliöistä:

Kerättävät jätelajit Taloyhtiössä kerätään nyt myös muovijätettä jolle löytyy oma säiliö. Kaikki jätteet kerätään nyt syväkeräyssäiliöistä: freddis As Oy Porintie 2 Jäteaseman asennustyöt valmiit Jäteaseman asennustyöt ovat viimeistelyjä vaille valmiit ja kaikkia säiliöitä voi käyttää. Syväkeräyssäiliöiden edusta asfaltoidaan samassa yhteydessä

Lisätiedot

www.eko-kymppi.fi Kainuun jätehuollon kuntayhtymä Majasaaren jätekeskus JÄTEKESKUKSEN TOIMINNOT Jätteiden vastaanotto ja käsittely

www.eko-kymppi.fi Kainuun jätehuollon kuntayhtymä Majasaaren jätekeskus JÄTEKESKUKSEN TOIMINNOT Jätteiden vastaanotto ja käsittely Kainuun jätehuollon kuntayhtymä Majasaaren jätekeskus JÄTEKESKUKSEN TOIMINNOT Jätteiden vastaanotto ja käsittely Vastaanotettavat jätelajit yhdyskuntajäte + rakennusjäte ongelmajätteet öljyiset maat muut

Lisätiedot

Täytä selvällä käsialalla koulun ja joukkueen yhteystiedot. Onnea kilpailuun! Koulun nimi. Paikkakunta. 1. Oppilas Etunimi. Sukunimi.

Täytä selvällä käsialalla koulun ja joukkueen yhteystiedot. Onnea kilpailuun! Koulun nimi. Paikkakunta. 1. Oppilas Etunimi. Sukunimi. Tietokilpailu 2015 Täytä selvällä käsialalla koulun ja joukkueen yhteystiedot. Onnea kilpailuun! Koulun nimi Paikkakunta Joukkue 1. Oppilas Etunimi Sukunimi Luokka 2. Oppilas Etunimi Sukunimi Luokka 3.

Lisätiedot

Purkutyöstä on aina tehtävä Kotkan rakennusvalvonnalle ilmoitus, josta on ilmettävä jätteiden laatu, määrä ja käsittelypaikat.

Purkutyöstä on aina tehtävä Kotkan rakennusvalvonnalle ilmoitus, josta on ilmettävä jätteiden laatu, määrä ja käsittelypaikat. KOTKAN KAUPUNKI 1(6) OHJEITA REMONTOIJILLE JA RAKENNUSTEN PURKAJILLE Rakentaminen on nykysäännösten mukaan toteutettava ja suunniteltava niin, että rakennusjätettä syntyy mahdollisimman vähän ja käyttökelpoiset

Lisätiedot

Harjoituksia 2013 oikeat vastaukset. Jätteiden lajittelu & jätteiden hyödyntäminen

Harjoituksia 2013 oikeat vastaukset. Jätteiden lajittelu & jätteiden hyödyntäminen Harjoituksia 2013 oikeat vastaukset Jätteiden lajittelu & jätteiden hyödyntäminen Ristikko Täytä ristikon vaakarivit annettujen vihjeiden avulla. Selvitä pystyriville muodostuva sana. 1. -keräykseen kuuluvat

Lisätiedot

Lajitteluopas kotitalouksille

Lajitteluopas kotitalouksille Lajitteluopas kotitalouksille www.kiertokapula.fi Johdanto Kotitalousjätteiden syntypaikkalajittelu on edellytys niiden hyödyntämiselle. Jokainen vaikuttaa omilla valinnoillaan ja toimillaan siihen, paljonko

Lisätiedot

Yhdyskuntajätteisiin liittyvät tilastot vuodelta 2016 Savo-Pielisen jätelautakunnan toimialueella

Yhdyskuntajätteisiin liittyvät tilastot vuodelta 2016 Savo-Pielisen jätelautakunnan toimialueella Yhdyskuntajätteisiin liittyvät tilastot vuodelta 216 Savo-Pielisen jätelautakunnan toimialueella Kerätyn jätteen määrä ja hyödyntäminen Vuonna 216 sekajätettä kerättiin koko toimialueella 44 37 tonnia.

Lisätiedot

KÄSIEN PESUN JÄLKEEN KUIVAAT KÄTESI. ONKO PAREMPI. KÄYTTÄÄ KÄSIPAPERIA (siirry kohtaan 32) VAI PYYHKIÄ KÄDET PYYHKEESEEN (siirry kohtaan 6)

KÄSIEN PESUN JÄLKEEN KUIVAAT KÄTESI. ONKO PAREMPI. KÄYTTÄÄ KÄSIPAPERIA (siirry kohtaan 32) VAI PYYHKIÄ KÄDET PYYHKEESEEN (siirry kohtaan 6) KÄSIEN PESUN JÄLKEEN KUIVAAT KÄTESI. ONKO PAREMPI KÄYTTÄÄ KÄSIPAPERIA (siirry kohtaan 32) VAI PYYHKIÄ KÄDET PYYHKEESEEN (siirry kohtaan 6) BIOJÄTETTÄ EI VIEDÄ KAATOPAIKALLE, VAAN SIITÄ TEHDÄÄN BIOETANOLIA,

Lisätiedot

Kaikki arjen valinnat vaikuttavat ympäristöön. Haluamme oppilaitoksessamme toimia niin, että kuormitamme ympäristöä mahdollisimman vähän:

Kaikki arjen valinnat vaikuttavat ympäristöön. Haluamme oppilaitoksessamme toimia niin, että kuormitamme ympäristöä mahdollisimman vähän: Opiskelemme ja työskentelemme ainutlaatuisen kauniissa ympäristössä. Kun pidämme siitä hyvää huolta, se pysyykin viihtyisänä. Pidetään kunniaasiana sitä, että niin koulun rakennukset kuin piha-alueetkin

Lisätiedot

Kiertokapula Oy. 13 kunnan omistama jätehuoltoyhtiö. 5 jätteidenkäsittelyaluetta 1 käytössä oleva loppusijoitusalue

Kiertokapula Oy. 13 kunnan omistama jätehuoltoyhtiö. 5 jätteidenkäsittelyaluetta 1 käytössä oleva loppusijoitusalue Kiertokapula Oy 13 kunnan omistama jätehuoltoyhtiö 5 jätteidenkäsittelyaluetta 1 käytössä oleva loppusijoitusalue Jätehuolto Jätehuollon järjestäminen Jätteiden käsittely Jätteiden hyödyntämisen edistäminen

Lisätiedot

Yhdyskuntajätteen käsittelytaksan ja järjestetyn jätteenkuljetuksen kuljetustaksan muutos

Yhdyskuntajätteen käsittelytaksan ja järjestetyn jätteenkuljetuksen kuljetustaksan muutos Yhdyskuntajätteen käsittelytaksan ja järjestetyn jätteenkuljetuksen kuljetustaksan muutos Tela 17.4.2012 Valmistelija: Kuntatekniikka, rakennuspäällikkö Risto Lehtonen, puh. 234 4384 Jätelain mukaan jätehuollosta

Lisätiedot

Lajitteluasemat palvelevat

Lajitteluasemat palvelevat 2014 Lajitteluasemat palvelevat Kainuun jätehuollon kuntayhtymä ekokymppi.fi Hyrynsalmi Kuhmo Paltamo Puolanka Ristijärvi Sotkamo Suomussalmi Vaala Lajitteluasema on eri jätelajien vastaanottopaikka, jonne

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN SÄÄDÖSKOKOELMA

KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN SÄÄDÖSKOKOELMA KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN SÄÄDÖSKOKOELMA KANKAANPÄÄN KAUPUNGIN JÄTEMAKSUTAKSA jonka tekninen lautakunta on hyväksynyt 30.11.2015 Voimaantulopäivä 1.1.2016 1 Kankaanpään kaupungin jätehuolto on järjestetty

Lisätiedot

Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari, Äänekoski

Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari, Äänekoski JÄTEKESKUKSEN TAKSA 1.1.2019 ALKAEN SYDÄN-SUOMEN JÄTELAUTAKUNTA Kannonkoski, Karstula, Kinnula, Kivijärvi, Petäjävesi, Pihtipudas, Saarijärvi, Uurainen, Viitasaari, Äänekoski Hyväksytty jätelautakunnassa

Lisätiedot

Turun seudun JÄTEOPAS. Syyskuu 2013

Turun seudun JÄTEOPAS. Syyskuu 2013 Turun seudun JÄTEOPAS Syyskuu 2013 KODIN JätteIDeN lajittelu Kiinteistön Keräysastiaan tai Kierrätyspisteeseen Metalli huuhdellut säilyketölkit ja metallipurkit alumiinivuoat ja foliot metallikannet ja

Lisätiedot

Kodin vaaralliset jätteet talteen. Materiaalitehokas jätehuolto hanke (A31559) saa Päijät-Hämeen liiton myöntämää EAKR -rahoitusta

Kodin vaaralliset jätteet talteen. Materiaalitehokas jätehuolto hanke (A31559) saa Päijät-Hämeen liiton myöntämää EAKR -rahoitusta Kodin vaaralliset jätteet talteen Materiaalitehokas jätehuolto hanke (A31559) saa Päijät-Hämeen liiton myöntämää EAKR -rahoitusta Ongelmajäte on nyt vaarallinen jäte Uudessa jätelaissa otetaan käyttöön

Lisätiedot

WEEE-direktiivin avoimen soveltamisalan vaikutukset B2C-ja B2B tuottajien velvoitteisiin ja Elker Oy:n ratkaisut raportointiin

WEEE-direktiivin avoimen soveltamisalan vaikutukset B2C-ja B2B tuottajien velvoitteisiin ja Elker Oy:n ratkaisut raportointiin WEEE-direktiivin avoimen soveltamisalan vaikutukset B2C-ja B2B tuottajien velvoitteisiin ja Elker Oy:n ratkaisut raportointiin Sakari Hietala, Elker Oy 1 Toimintaympäristö Suomessa Ympäristöministeriö

Lisätiedot

Rakennusjätteiden lajittelu hyötykäyttöä varten

Rakennusjätteiden lajittelu hyötykäyttöä varten Rakennusjätteiden lajittelu hyötykäyttöä varten Rakennusjätteistä kohti kierrätysmateriaaleja Käyttöpäällikkö Pekka Hyvärinen Vuokra-alue 140 ha. Käytössä 30 ha Jätteitä 180 000 t Ympäristölupa n. 50 ha

Lisätiedot

Napapiirin Residuum Oy JÄTTEIDEN VASTAANOTTOEHDOT

Napapiirin Residuum Oy JÄTTEIDEN VASTAANOTTOEHDOT 1.11.2007 Napapiirin Residuum Oy JÄTTEIDEN VASTAANOTTOEHDOT Ranuan toimipiste Napapiirin Residuum Oy Y-tunnus 1744004-5 Laskutusosoite Postiosoite Käyntiosoite PL 53538 PL 8216 Betonitie 3 00021 LASKUTUS

Lisätiedot

Sysmä haja-asutus /tyhjennys alv 0 % alv 0 % alv 0 % alv 0 % alv 24% alv 0 % alv 0 % alv 0 % alv 0 % alv 24%

Sysmä haja-asutus /tyhjennys alv 0 % alv 0 % alv 0 % alv 0 % alv 24% alv 0 % alv 0 % alv 0 % alv 0 % alv 24% JÄTEMAKSUTAULUKKO LIITE Maksut 1.7.2017 alkaen Jätemaksutaksassa vahvistetaan arvonlisäveroton maksu. KUNNAN JÄRJESTÄMÄN JÄTTEENKULJETUKSEN MAKSUT SEKAJÄTTEEN KERÄYS Orimattilan Artjärvi Kärkölä alv 0

Lisätiedot

Lajitteluasemat palvelevat

Lajitteluasemat palvelevat 2015 Lajitteluasemat palvelevat Kainuun jätehuollon kuntayhtymä ekokymppi.fi Hyrynsalmi Kuhmo Paltamo Puolanka Ristijärvi Sotkamo Suomussalmi Vaala Lajitteluasema on eri jätelajien vastaanottopaikka, jonne

Lisätiedot

HSY:n jätehuollon vuositilasto 2014

HSY:n jätehuollon vuositilasto 2014 HSY:n jätehuollon vuositilasto 214 Helsingin seudun ympäristöpalvelut -kuntayhtymä Samkommunen Helsingforsregionens miljötjänster Helsinki Region Environmental Services Authority Helsingin seudun ympäristöpalvelut

Lisätiedot

RAUMAN KAUPUNGIN JÄTEMAKSUTAKSA

RAUMAN KAUPUNGIN JÄTEMAKSUTAKSA RAUMAN KAUPUNGIN JÄTEMAKSUTAKSA Kaupunginvaltuusto hyväksynyt 30.3.1998, voimaantulopäivä 1.4.1998 Tekninen lautakunta hyväksynyt kuljetus- ja käsittelymaksut 11.11.2014 voimaantulopäivä 1.1.2015. Tekninen

Lisätiedot