ERITYISASUNTOSÄÄTIÖ LYHYESTI

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ERITYISASUNTOSÄÄTIÖ LYHYESTI"

Transkriptio

1 Vuosikertomus 2016

2 2/20 ERITYISASUNTOSÄÄTIÖ LYHYESTI Hämeenlinnan Erityisasuntosäätiön toiminta-ajatuksena on palvella vanhuksia, vammaisia ja mielenterveyskuntoutujia tarjoamalla heille asumispalveluita sekä apua ja tukea arjessa selviytymiseen ja omaan elämänhallintaan. Erityisasuntosäätiö on tuottanut sosiaalipalveluita 30 vuoden ajan. Erityisasuntosäätiöllä on viisi kiinteistöä, joissa tarjotaan palveluasumista eri asiakasryhmille: Kotipesä, Mäyränpesä, Mäyränkoti, Asuin- ja toimintakeskus Länsituuli sekä Päivärinteen palvelutalo. Päivärinteen palvelutalossa sijaitsee kolme asumisyksikköä ja päivätoimintakeskus. Säätiön palvelut ovat tuettu ja ohjattu asuminen, autettu ja tehostettu palveluasuminen, palveluasuminen, kuntouttava palveluasuminen, intervalliasuminen, kotikuntoutus, tehostettu palveluasuminen, vaativa tehostettu palveluasuminen, muistisairaiden hoiva, autettu asuminen, tilapäisasuminen sekä kuntouttava päivätoiminta, kotiohjaus sekä Arjen tuki. Y-tunnus Vuosikertomuksen valokuviin on kuvausluvat. Kuvat ovat henkilökunnan ottamia.

3 3/20 STRATEGISET LINJAUKSET Säätiössä on tehty vuonna 2016 strategisia linjauksia talouden, henkilöstön ja markkinoinnin osa-alueilla. Talouden kiristyminen osattiin ennustaa heti tilikauden alussa. Tilaajan kanssa siirryttiin suoriteperusteiseen laskutukseen lähes kaikissa palveluissa. Budjetin laatimisen aikana tätä ei kuitenkaan vielä tiedetty. Talouden tilaa on seurattu aktiivisesti ja koko säätiön henkilöstö on ollut asioista tietoinen. Esimiehet ovat yksikköpalavereissa käyneet läpi taloudellisen tilan vaatimia toimenpiteitä. Henkilöstön hyvinvointia on seurattu tiiviisti hallituksen päätöksellä, jonka mukaan sisäinen auditointi kohdennettiin työtyytyväisyyteen. Kokonaisuutena työtyytyväisyyden todettiin olevan hyvä. Jokaisessa yksikössä kirjattiin työtyytyväisyyden tilaan ja sen kohentamiseen liittyvä toimintasuunnitelma. Markkinointi on otettu uudeksi osa-alueeksi strategisten linjausten joukossa. Tällä hetkellä Hämeenlinnan kaupunki varaa kaikki säätiön asiakaspaikat, mutta jatkossa näin ei välttämättä ole. Siten ennakoimme tulevaa tehostamalla markkinointia jo nyt. Henkilöstöä koskevat linjaukset on kirjattu henkilöstöstrategiaan, jonka hallitus on hyväksynyt käyttöön. Työnantaja määrittää henkilöstöstrategiassa ne tavoitteet ja periaatteet, joilla henkilöstövoimavaroja huolletaan ja kehitetään. Tavoitteena on hyvinvoiva, osaava, motivoitunut ja muutoskykyinen henkilökunta. TOIMINTAYMPÄRISTÖN MUUTOKSET Säätiön toimintaympäristön muutokset ovat olleet tiedossa vuonna 2015, mutta varsinaiset muutokset tapahtuivat vuoden 2016 kuluessa. Hämeenlinnan kaupungin kanssa voimassa olleista nettotappiosopimuksista on luovuttu. Tammikuusta 2016 lukien olemme laskuttaneet kaupunkia toteutuneiden asumispäivien mukaan. Tämä muutos on vaikuttanut koko siihen toimintakenttään, jossa säätiö toimii. Työnantaja, työntekijät, asiakkaat ja yhteistyökumppanit ovat osaltaan kohdanneet muutosten mukanaan tuomia pakollisia uusia toimintatapoja.

4 4/20 VUOSI 2016 Vuonna 2016 säätiössä on siirrytty sähköisiin palveluihin asiakastietojen kirjaamisessa sekä talous ja henkilöstöhallinnossa. Käyttöön otetut ohjelman ovat Netvisor, Populus sekä Sofia CRM. Päivärinteen palvelutalossa sijaitsevan Kotisiiven toiminta alkoi maaliskuussa Yksikössä tarjotaan ikäihmisten ryhmäasumista kuudelle asukkaalle. Kotisiivessä ei ole omaa henkilökuntaa. Asuin- ja toimintakeskus Länsituulen yövalvonnasta luovuttiin keväällä Tilalle otettiin yöaikainen varallaolo, jolloin asiakkailla säilyi mahdollisuus saada yhteys hoitajaan. Säätiöpäivää juhlittiin jokaisessa säätiön palveluasumista tuottavassa yksikössä säätiön täyttäessä 30 vuotta. Päivärinteen palvelutalon juhlassa esiintyi asiakkaiden ja henkilökunnan yhteinen kuoro sekä pianotaiteilija Tuomas Nikkanen. Säätiön hallituksen varapuheenjohtaja sekä Hämeenlinnan kaupungin tilaajajohtaja pitivät omat puheenvuoronsa. ARVOT Säätiön hallitus on hyväksynyt koko säätiötä koskevat yhteiset arvot. IHMISARVON KUNNIOITTAMINEN asiakaslähtöisyys ammattitaito toisen työn arvostaminen tasa-arvoisuus YHTEISÖLLISYYS yhteinen päätöksenteko sitoutuminen yhteisiin päätöksiin ystävällisyys voimavarakeskeisyys: asukkaiden ja henkilökunnan voimavarat käyttöön yhdessä onnistumme ROHKEUS kehitysmyönteisyys / uudistuvuus muutostarpeisiin vastaaminen vastuullisuus HALLITUS Nykyinen hallitus aloitti nelivuotisen toimikautensa helmikuussa Hallituksen jäsenet ovat: Risto Jokinen puheenjohtaja Raimo Lehtinen hvj. Terhi Kyhkynen varapuheenjohtaja Elina Salonen hvj. Antti Ahonen jäsen Jouni Lehtonen hvj. Mirja Piiroinen jäsen Sari Lehikoinen hvj. Tuomas Nikkanen jäsen Markku Ormala hvj. Sinikka Haapsamo jäsen Sara Syyrakki hvj. Airi Raitaranta jäsen Ville Vihriälä hvj.

5 5/20 Hallitus kokoontui tilikauden aikana 11 kertaa. Hallituksen sihteerinä toimi toiminnanjohtaja. Hallinnon osoite: Päivärinteenkatu 6, Hämeenlinna. JOHTORYHMÄ Säätiön johtoryhmä kokoontui vuoden aikana 7 kertaa. Johtoryhmän muodostavat toiminnanjohtaja, hallintopäällikkö, esimiesten edustaja, luottamusmies sekä työsuojeluvaltuutettu. Toiminnanjohtaja toimii johtoryhmän puheenjohtajana, hallintopäällikkö sihteerinä. YKSIKÖIDEN ESIMIEHET Yksiköiden esimiehet kokoontuvat kuukausittain esimiesten kokoukseen, jossa he käyvät läpi hallituksen ja johtoryhmän esille tuomia asioita ja sopivat yhteisistä linjauksista palveluiden tuottamisessa sekä henkilöstöasioissa. Esimiesten kokousten pöytäkirjat ovat kaikkien nähtävillä IMSissä. HENKILÖSTÖ Säätiölle kirjattiin oma henkilöstöstrategia vuonna Strategiaan kirjattiin kaikki henkilöstöä koskeva oleellinen tieto rekrytointiprosessista alkaen. Henkilöstö on sitoutunut työskentelyä ohjaaviin hyvän työkäytöksen periaatteisiin. Lisäksi työntekoa ohjaavat mm. tietosuojaa koskeva ohjeistus, asiakirjasalaisuus ja säätiössä noudatettava työehtosopimus, Avaintes. Säätiö kouluttaa henkilöstöään toiminnan tarpeiden mukaisesti. Työnkierto on sovitusti mahdollinen. Näistä asioista keskustellaan jokaisen kehityskeskustelussa. Täydennyskoulutussuunnitelma on käytössä. TALOUS JA HENKILÖSTÖHALLINTO Palvelutoiminnan kirjanpito on hoidettu KuntaPron kautta vuoden 2016 alusta lukien. Palkkahallinto on toteutettu käyttäen KuntaPron hallinnoimaa Populus-ohjelmaa. Yksiköiden esimiesten toimenkuva muuttui Populus-ohjelman käyttöönoton myötä. Vuoden 2017 alkupuolella otetaan käyttöön Populus-tunnukset kaikille työntekijöille. Siten työntekijät pääsevät itse Populukseen tekemään poissaoloilmoitukset, koulutushakemukset, lomaanomukset sekä ajopäiväkirjan ja matkalaskut. ISÄNNÖINTI JA KIINTEISTÖT Isännöinnin (myös kiinteistöjen kirjanpidon ja vuokravalvonnan) on hoitanut Reim Hämeenlinna Oy. Kiinteistöjen teknisestä huollosta on vastannut Aluetalonmies A. Koskela Oy. Kiinteistöjen tekninen valvonta ja hälytykset on kytketty Hämeenlinnan kaupungin teknisen valvonnan piiriin. Keväällä 2016 SER Consulting Oy:n kanssa on tehty sopimukset paloilmoittimien huollosta ja testauksesta. Kotikolon vuokrakiinteistön osalta isännöinnin on hoitanut Realia. HENKILÖSTÖASIAT Erityisasuntosäätiössä noudatetaan Avaintyönantajat ry:n työehtosopimusta, Avaintes. Työterveyshuolto ostetaan Mehiläinen Oy:stä.

6 6/20 Jokaisesta yksiköstä (pl. Päivärinteen yksiköt) on valittu työsuojeluvaltuutettu ja varavaltuutettu, jotka työsuojelupäällikön kanssa muodostavat työsuojelutoimikunnan. Työsuojelutoimikuntaan kuuluu myös esimiesten edustaja. Työsuojelutoimikunta kokoontui kolme kertaa vuonna Vuoden lopussa Erityisasuntosäätiössä oli 97 vakituista työntekijää. Luettelo toimista on liitteessä. JÄSENYYDET Erityisasuntosäätiö on Avaintyönantajat ry:n jäsen ja Vanhustyön Keskusliiton jäsen. PALVELUTOIMINTA Hämeenlinnan kaupungin kanssa on sopimukset palvelutoiminnasta. Asukasvalintapäätöksen säätiön palveluasumista tarjoaviin asumisyksiköihin tekee kaupungin sosiaaliohjaaja tai sosiaalityöntekijä (SAS-ryhmä). Säätiön www-sivut löytyvät osoitteessa: Säätiöllä on Facebookissa oma sivu.

7 7/20 KOTIPESÄ Kotipesä osoitteessa Parolantie 32 on säätiön ensimmäinen yksikkö. Kiinteistö on 1990 valmistunut luhtitalo, jossa on 18 asuntoa. Yhteisinä tiloina on kerhohuone ja saunatilat. Näiden yhteydessä on Kotipesän henkilökunnan toimisto- ja sosiaalitilat. Kotipesässä on viisi toimea. Kotipesän palvelut Kotipesän palvelutoiminta on tuettua ja ohjattua asumista kehitysvammaisille tai muutoin erityistuen tarpeessa oleville henkilöille. Toiminta-ajatuksena on yksilöllisen tuen ja ohjauksen avulla mahdollistaa asukkaiden hyvä elämänlaatu ja vastuullisuus arkielämän eri osa-alueilla. Vuosi Kotipesän asumispäivät Käyttöaste % % ,98% ,21% Asukkailla on yhteisöllisyyden lisäämiseksi mahdollisuus yhteisruokailuun Kotipesän kerhohuoneella. Vuoden 2016 kuluessa asukkaita on ohjattu omaehtoiseen yhteisöllisyyteen. Asukkaat ovat järjestäneet yhteisellä kerhohuoneella tapaamisia, mm. elokuvailtoja.

8 8/20 Kotipesän työntekijät antavat kotiohjausta Kotipesän ulkopuolelle. Kotiohjauksen avulla mahdollistetaan vammaisen tai muutoin erityisen tuen tarpeessa olevan henkilön itsenäinen asuminen omassa kodissa. Kotiohjausta on saatavilla sovitusti, asiakkaan yksilöllisen tarpeen ja henkilökohtaisen suunnitelman mukaan. Ohjauksen avulla tuetaan itsenäistymistä ja rohkaistaan vastuunottoon omasta elämästä. Vuosi Kotiohjausasiakkaiden lkm Kotiohjaustuntien määrä h ,75h h

9 9/20 MÄYRÄNPESÄ Mäyränpesä (Mäyräntie 2) on v valmistunut palvelutalo, joka on tarkoitettu kehitysvammaisille ja muille vammaisille henkilöille, jotka tarvitsevat jokapäiväistä tukea ja ohjausta. Asukaspaikkoja on yhteensä 22. Mäyränpesän palvelut Mäyränpesässä kehitysvammaisia ja vammautuneita henkilöitä tuetaan ja ohjataan arkielämässä selviytymisessä ja elämänhallinnassa kuntouttavalla työotteella. Vuosi Asumispäivät Käyttöaste ,50 % ,80 % ,80 % ,88%

10 10/20 Mäyränpesässä työskentelee asumispalveluesimies sekä neljä kokopäiväistä ja kaksi osaaikaista hoitajaa. Mäyränkodista saadaan tarvittavat yöaikaiset hoitokäynnit. Vuosi Yöaikaiset käynnit Mäyränkodista (lkm) Mäyränkodista saatiin 20% laitosapulaisen työpanoksesta.

11 11/20 MÄYRÄNKOTI Palvelutalo Mäyränkoti (Mäyräntie 1) on valmistunut v Talossa on yksi 6 asukkaan ryhmäkoti ja kolme 4 asukkaan ryhmäkotia sekä viisi yksittäistä asuntoa. Myös ryhmäkodeissa jokaisella asukkaalla on oma huone ja kylpyhuone. Tupakeittiö on yhteinen. Yhteistiloina Mäyränkodissa on kerhohuone ja saunaosasto, jonka yhteydessä on ns. valkoinen huone. Mäyränkodin palvelut Mäyränkoti tarjoaa tehostettua ja autettua palveluasumista vaikeasti vammaisille ja kehitysvammaisille henkilöille. Asukaspaikkoja on 23. Vuosi Asumispäivät Käyttöaste ,63 % ,55 % ,54 % ,28 % Mäyränkodissa on 22 toimea (asumispalveluesimies, sairaanhoitaja, 19 lähihoitajaa sekä laitosapulainen, jonka työpanoksesta 20 % menee Mäyränpesälle). Henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden. Kehitysvammaisten viikon tapahtuma kauppakeskus Goodmanissa

12 12/20 ASUIN- JA TOIMINTAKESKUS LÄNSITUULI Länsituulessa on (intervalliasunto) asukaspaikkaa. Talo valmistui v (Larin Kyöstin katu 31). Asunnoista 2 on kaksioita, muut huone + tupakeittiöitä. Yhteistiloina Länsituulessa on ruokasali/monitoimitila, jakelukeittiö, takka- ja IT/ryhmätila, saunaosasto, kuntohuone, peli- ja musiikkihuone sekä pesutupa. Kuntohuone poistettiin käytöstä syksyllä 2016 sen vähäisen käytön vuoksi. Asiakkaat käyvät kuntoilemassa yhteistyökumppaneiden kuntosaleilla. Länsituulen palvelut Länsituuli tuottaa kuntouttavaa palveluasumista ja kotikuntoutusta mielenterveyskuntoutujille. Vakiintuneiden palveluiden lisäksi tuotetaan projektiluontoisesti aikuissosiaalityön asiakkaille Arjen tuen palvelua arkipäivisin. Länsituulen yövalvonnasta luovuttiin huhtikuussa Tällöin siirryttiin yöaikaiseen varallaoloon ja asiakkailla säilyi mahdollisuus tukeen puhelimitse. Tilanteen vaatiessa varalla oleva työntekijä käy asiakkaan luona yöllä. Henkilökuntaan kuuluu palveluesimies, 2 psykiatrista sairaanhoitajaa, sosiaaliohjaaja sekä 7 lähihoitajaa. Länsituulen työryhmään kuuluu vakituisen henkilöstön lisäksi Arjen tuki projektityöntekijä. Vuosi Päivät Käyttöaste-% 2014 asumispäivät ,50 intervallipäivät ,49 Yhteensä , asumispäivät ,67 intervallipäivät ,68 Yhteensä , asumispäivät ,32 intervallipäivät ,67 Yhteensä ,55

13 13/20 Vuoden 2016 aikana Länsituulessa asui 40 eri henkilöä. Tarkoituksena on, että Länsituuli on asukkailleen väliaikainen koti, josta kuntoutuksen myötä siirrytään itsenäisempään asumiseen. Asukasvaihtuvuus Länsituulessa: muutti pois Länsituulessa työskentelee kotikuntoutustiimi, joka antaa mielenterveyskuntoutujille kotikuntoutusta omaan kotiin. Kotikuntoutus sisältää kotikäyntejä, lääkehuoltoa, puhelinkontakteja, lounastapaamisia ja Länsituulen ryhmätoimintaa. Kotikuntoutukseen on käytetty sosiaaliohjaajan, sairaanhoitajan ja lähihoitajan työpanosta. Vuosi Kotikunt.as. lkm Kotikuntoutustuntien määrä ,50 h ,00 h ,00 h Länsituulessa työskentelee myös Arjen tuen projektityöntekijä. Tarve Arjen tuen palvelun kokeiluun on tullut Hämeenlinnan kaupungin aikuissosiaalityöstä. Arjen tuki on kotiin ja asiakkaan arkeen annettavaa kohdennettua tukea. Palvelu on tarkoitettu aikuissosiaalityön asiakkaille. Arjen tuen työntekijä seuraa asiakkaidensa kanssa palvelun vaikuttavuutta. Tulosten perusteella Arjen Tuki on kohentanut asiakkaiden tilannetta elämän eri osaalueilla.

14 14/20 KOTIKOLO Erityisasuntosäätiö vuokraa asuntoja Parolantie 30:ssä. Kiinteistössä on 25 vuokra-asuntoa, joista suurin osa on yksiöitä. Asukkaiksi voivat hakeutua säätiön toiminta-ajatuksen mukaisesti hämeenlinnalaiset henkilöt, joille asunnon löytyminen on haasteellista. Etusijalla asukasvalinnassa ovat säätiön muissa taloissa asuvat henkilöt. Asukasvalintaprosessi toteutetaan yhteistyössä Hämeenlinnan kaupungin mielenterveys-, päihde- ja vammaispalveluiden sekä aikuissosiaalityön edustajien kanssa. Asukasvalinta Parolantie 30:een poikkeaa muiden yksiköiden asukasvalintaprosessista. Kotikolon pohjakerroksen kerhotilat ja taukohuone sekä autotalli on vuokrattu ulkopuolisille toimijoille. Asumisessa noudatetaan vuokra-asumisen järjestyssääntöjä. Isännöinnistä ja vuokrien perimisestä vastaa Realia Isännöinti Oy. Vuosi Asumispäivät Käyttöaste ,38 % ,39 % ,47% Käyttöaste on laskettu voimassaolevien vuokrasopimusten mukaan.

15 PÄIVÄRINTEEN PALVELUTALO 15/20 Päivärinteen palvelutalo (Päivärinteenkatu 6) on valmistunut kesäkuussa Kiinteistössä toimii kaksi muistisairaiden yksikköä, palveluasunnot, ikäihmisten ryhmäkoti, päiväkeskus, keittiö, siivouskeskus, kuntosali (kuntohoidon ohjaaja) sekä säätiön hallinto. Päivärinteen palvelutalossa on valoisa kokoontumistila, Aurinkopiha, jossa järjestetään toimintaa aktiivisesti. Päiväkeskus Päivänkaaren henkilökunta vastaa pääasiassa Aurinkopihan ohjelmasta. Tilaisuudet on tarkoitettu päivätoiminnan asiakkaille ja koko talon asukkaille. Tilaisuudet ovat edistäneet yhteisöllisyyttä ja tuoneet viihtyvyyttä ja mielekästä tekemistä talon asukkaille.

16 16/20 MUISTISAIRAIDEN RYHMÄKODIT: Aapelin ja Bertan tuvat sekä Riston ja Seelan tuvat Muistisairaiden ryhmäkodeissa tarjotaan dementiahoivaa ja vaativaa dementiahoivaa muistisairaille henkilöille. Muistisairaiden yksiköt muodostuvat 4 ryhmäkodista, joissa kussakin on 7 asukaspaikkaa. Paikoista kaksi on intervallipaikkoja. Ryhmäkodeissa työskentelee palveluesimies, 17 hoitajaa ja kaksi sairaanhoitajaa. Vuosi Päivät Käyttöaste-% 2014 asumispäivät ,95 % intervallipäivät ,42 % Yhteensä ,43 % 2015 asumispäivät ,96 intervallipäivät ,29 Yhteensä , asumispäivät ,83 intervallipäivät ,02 Yhteensä ,92

17 17/20 PALVELUASUNNOT: Valtterin ja Vilhelmiinan koto sekä Veerankoto Palveluasunnoilla on 28 asukaspaikkaa. Ensimmäisen kerroksen ryhmäkoti (Veerankoto) on 6-paikkainen ja yksittäisiä asuntoja (Valtterin ja Vilhelmiinan koto) on 17. Näistä neljä on kaksioita. Palveluasuntojen tuotteet ovat tehostettu palveluasuminen ja vaativa tehostettu palveluasuminen. Henkilökuntaan kuuluu palveluesimies, sairaanhoitaja ja 13 hoitajaa. Vuosi Päivät Käyttöaste-% , , ,25

18 18/20 KOTISIIPI Kotisiivessä alkoi uusi toiminta maaliskuussa Yksikköön rakennettiin tuetun ryhmäasumisen yksikkö kuudelle ikäihmiselle. Asuntoja vuokrataan henkilöille, jotka tarvitsevat pienimuotoista apua ja tukea arjessa selviytymiseensä. Yksikössä ei ole omaa henkilökuntaa, van palvelut toteutetaan muiden Päivärinteen palvelutalon yksiköiden toimesta. Vuosi Päivät Käyttöaste % ,49 PÄIVÄKESKUS PÄIVÄNKAARI Päiväkeskus Päivänkaari tuottaa päiväkeskuspalveluja 10 asiakkaan ryhmissä kolmena päivänä viikossa omaishoidossa oleville muistisairaille ja kahtena päivänä monisairaille vanhuksille 12 asiakkaan ryhmissä. Päiväkeskusasiakkaiden intervallijaksot alentavat päiväkeskuksen käyttöastetta. Vuosi Toteutuneet päivät Käyttö-% 2014 vanhukset ,65 % muistisairaat ,63 % Yhteensä ,35 % 2015 vanhukset ,64 % muistisairaat ,74 % Yhteensä ,19 % 2016 vanhukset ,42 % muistisairaat ,78 % Yhteensä ,10 %

19 19/20 Päiväkeskuspäivä sisältää aamiaisen, aamun avauksen, jumpan, saunomisen, lounaan, ulkoilun/sisälenkin, päiväkahvin ja teematuokiot sekä aamulla että iltapäivällä. Aamupäivällä ryhmä jakautuu pienryhmiin saunomisen, jumpan ja teematuokion kesken. Ohjauksessa toteutetaan osallistavaa ohjausta, minkä tavoitteena on asiakkaan aktiivinen rooli erilaisten toiminnallisten menetelmien, käsityömenetelmien ym. tilanteeseen sopivien aktivoivien menetelmien avulla. KUNTOHOIDON OHJAAJA Päivärinteen palvelutalossa on kuntohoidon ohjaaja, joka kuntouttaa Päivärinteen asiakkaita jokaisena arki-päivänä. Päivärinteen palvelutalon asukkaille on pidetty yhteensä 1126 jumppaa. Yksilöjumpat Ryhmäjumpat Yhteensä KEITTIÖ UNELMA Keittiö aloitti toimintansa toukokuun alussa Ateriat toimitetaan kaikkiin säätiön asumispalveluita tuottavaan yksikköön. Vuosi Keittiön ravintopäivät Keittiöllä työskentelee ruokapalveluesimies, kolme kokkia, keittiöapulainen-ruoankuljettaja ja lähetti-ruoankuljettaja (50 %).

20 20/20 Liite 1. ERITYISASUNTOSÄÄTIÖN HENKILÖKUNTA 12/ Toimien määrä yksiköittäin: Hallinto 2 Kotipesä 5 Länsituuli 11 Mäyränpesä 7 Kaksi hoitajan toimea 75% Mäyränkoti 22 Palveluasunnot 15 Päiväkeskus 3 Muistisairaiden rk:t 20 Keittiö 6 Yksi toimista 50% Päivärinne yhteiset 6 Yksi toimista 50% Yhteensä 97 Lisäksi Arjen tuen projektityöntekijä 1 Yhteensä 98

ERITYISASUNTOSÄÄTIÖ LYHYESTI

ERITYISASUNTOSÄÄTIÖ LYHYESTI Vuosikertomus 2015 2/23 ERITYISASUNTOSÄÄTIÖ LYHYESTI Hämeenlinnan kaupunki, Hämeenlinnan ja Vanajan seurakuntayhtymä sekä Hämeenlinnan Kehitysvammaisten Tuki ry perustivat Erityisasuntosäätiön vuonna 1986.

Lisätiedot

Toiminta- kertomus 2012

Toiminta- kertomus 2012 Toiminta- kertomus 2012 2/18 Hämeenlinnan Erityisasuntosäätiö Säätiö on merkitty oikeusministeriön säätiörekisteriin 10.9.1986 rekisterinumerolla 2460. Kertomusvuosi oli säätiön 26. toimintavuosi. Sääntöjä

Lisätiedot

ERITYISASUNTOSÄÄTIÖ LYHYESTI

ERITYISASUNTOSÄÄTIÖ LYHYESTI Vuosikertomus 2017 2/24 ERITYISASUNTOSÄÄTIÖ LYHYESTI Hämeenlinnan Erityisasuntosäätiön toiminta-ajatuksena on palvella vanhuksia, vammaisia henkilöitä, mielenterveyskuntoutujia ja aikuissosiaalityön asiakkaita

Lisätiedot

ERITYISASUNTOSÄÄTIÖ LYHYESTI

ERITYISASUNTOSÄÄTIÖ LYHYESTI Vuosikertomus 2018 ERITYISASUNTOSÄÄTIÖ LYHYESTI Hämeenlinnan Erityisasuntosäätiön toiminta-ajatuksena on palvella vanhuksia, vammaisia henkilöitä, mielenterveyskuntoutujia ja aikuissosiaalityön asiakkaita

Lisätiedot

Tervetuloa. päivätoimintaan. Päiväkeskus Päivänkaari

Tervetuloa. päivätoimintaan. Päiväkeskus Päivänkaari Tervetuloa päivätoimintaan Päiväkeskus Päivänkaari Kohtaamisen iloa suurella sydämellä! Toiminta-ajatus ja arvot Päiväkeskus Päivänkaari tarjoaa kotihoidossa oleville ikäihmisille ja muistisairaille päivätoimintaa

Lisätiedot

Tervetuloa. päivätoimintaan. Päiväkeskus Päivänkaari

Tervetuloa. päivätoimintaan. Päiväkeskus Päivänkaari Tervetuloa päivätoimintaan Päiväkeskus Päivänkaari Kohtaamisen iloa suurella sydämellä! Toiminta-ajatus ja arvot Päiväkeskus Päivänkaari tarjoaa hämeenlinnalaisille kotihoidossa oleville ikäihmisille ja

Lisätiedot

Esperi Care Anna meidän auttaa

Esperi Care Anna meidän auttaa Esperi Care Anna meidän auttaa Esperi palvelee, kasvaa ja kehittää. Valtakunnallinen Esperi Care -konserni tarjoaa kuntouttavia asumispalveluja ikääntyneille, mielenterveyskuntoutujille ja vammaispalvelun

Lisätiedot

Totontien palvelukoti ja Jaakopin tukikodit

Totontien palvelukoti ja Jaakopin tukikodit Totontien palvelukoti ja Jaakopin tukikodit Attendo yrityksenä Attendo Oy on suomalainen sosiaali- ja terveyspalvelualan yritys. Olemme edelläkävijä asumispalveluiden tuottamisessa ikäihmisille, vammaisille,

Lisätiedot

Tehostettu palveluasuminen

Tehostettu palveluasuminen Tehostettu palveluasuminen Miten asutaan? Tehostetussa palveluasumisessa asiakkaat asuvat omissa kodeissaan työntekijöiden ja asiakkaiden yhteistilan välittömässä läheisyydessä. Asiakkaan kotona tapahtuvassa

Lisätiedot

Sosiaalihuollon asumispalvelut ja suunnittelu kevät 2018

Sosiaalihuollon asumispalvelut ja suunnittelu kevät 2018 Sosiaalihuollon asumispalvelut ja suunnittelu kevät 2018 SHL 21 :n mukaista tehostettua asumispalvelua henkilöille, joilla hoidon ja huolenpidon tarve on ympärivuorokautinen palvelusuunnitelman mukaisesti

Lisätiedot

Eedi Asumispalvelut Oy. Uudenlaisia ryhmäkoteja asumisessaan erityistukea tarvitseville

Eedi Asumispalvelut Oy. Uudenlaisia ryhmäkoteja asumisessaan erityistukea tarvitseville Eedi Asumispalvelut Oy Uudenlaisia ryhmäkoteja asumisessaan erityistukea tarvitseville ESPOON DIAKONIASÄÄTIÖ Yksityinen sosiaalialan palveluntarjoaja Palveluja mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä

Lisätiedot

Kuntouttavaa asumispalvelua

Kuntouttavaa asumispalvelua Kuntouttavaa asumispalvelua Attendo yrityksenä Attendo Oy on suomalainen sosiaali- ja terveyspalvelualan yritys. Olemme edelläkävijä asumispalveluiden tuottamisessa ikäihmisille, vammaisille, kehitysvammaisille

Lisätiedot

Attendo Pirtinkaari Yksilöllistä elämää yhdessä

Attendo Pirtinkaari Yksilöllistä elämää yhdessä Attendo Pirtinkaari Yksilöllistä elämää yhdessä Attendo yrityksenä Attendo Oy on suomalainen sosiaali- ja terveyspalvelualan yritys. Olemme edelläkävijä asumispalveluiden tuottamisessa ikäihmisille, vammaisille,

Lisätiedot

Yksilöllistä elämää yhdessä

Yksilöllistä elämää yhdessä Yksilöllistä elämää yhdessä Attendo yrityksenä Attendo Oy on suomalainen sosiaali- ja terveyspalvelualan yritys. Olemme edelläkävijä asumispalveluiden tuottamisessa ikäihmisille, vammaisille, kehitysvammaisille

Lisätiedot

Kehitysvammaisten henkilöiden asumispalvelut nyt ja tulevaisuudessa

Kehitysvammaisten henkilöiden asumispalvelut nyt ja tulevaisuudessa Kehitysvammaisten henkilöiden asumispalvelut nyt ja tulevaisuudessa Mirja Kangas, palvelualuepäällikkö, aikuisten ja työikäisten palvelut Rovaniemen kaupunki AIKUISTEN JA TYÖIKÄISTEN PALVELUALUE Tehtäväalueen

Lisätiedot

Kuntouttavaa asumispalvelua

Kuntouttavaa asumispalvelua Kuntouttavaa asumispalvelua Attendo yrityksenä Attendo Oy on suomalainen sosiaali- ja terveyspalvelualan yritys. Olemme edelläkävijä asumispalveluiden tuottamisessa ikäihmisille, vammaisille, kehitysvammaisille

Lisätiedot

ROVANIEMEN VAMMAISPALVELUT

ROVANIEMEN VAMMAISPALVELUT ROVANIEMEN VAMMAISPALVELUT HYVÄN ARJEN TUKENA Rovaniemen kaupungin vammaispalvelut edistää vammaisten ja pitkäaikaissairaiden kokonaisvaltaista hyvinvointia. Autamme asiakkaitamme ylläpitämään toimintakykyään

Lisätiedot

Kehitysvammaisten asumisyksikköihin liittyvien tukiasuntojen

Kehitysvammaisten asumisyksikköihin liittyvien tukiasuntojen HELSINGIN KAUPUNKI Kehitysvammaisten asumisyksikköihin liittyvien tukiasuntojen tarvekuvaus ASU -hanke Diaarinumero HEL 2016-010089 HELSINGIN KAUPUNKI TILAHALLINTO TARVEKUVAUS Kehitysvammaisten tukias.

Lisätiedot

Kunnan asumispalvelut ja rikostaustaisten asumisen tuki

Kunnan asumispalvelut ja rikostaustaisten asumisen tuki Kunnan asumispalvelut ja rikostaustaisten asumisen tuki VAT-verkosto 6.9.2017, Oulu Palveluesimies Katja Karppinen Oulun kaupunki, päihdeasumispalvelut Kenttätien palvelukeskus Kenttätien palvelukeskuksessa

Lisätiedot

Mielenterveys- ja päihdepalvelut Tuettua asumista Tupalassa Tupalantie 1 50170 Mikkeli. Mielen aske Kuntatoimijoiden seminaari 29.1.

Mielenterveys- ja päihdepalvelut Tuettua asumista Tupalassa Tupalantie 1 50170 Mikkeli. Mielen aske Kuntatoimijoiden seminaari 29.1. Mielenterveys- ja päihdepalvelut Tuettua asumista Tupalassa Tupalantie 1 50170 Mikkeli Mielen aske Kuntatoimijoiden seminaari 29.1.2015 Niina Helminen Anri Tanninen Yleistä Tupalasta Kiinteistöt omistaa

Lisätiedot

Aspa mahdollistaa itsenäisen elämän

Aspa mahdollistaa itsenäisen elämän Aspa mahdollistaa itsenäisen elämän Olemme itsenäistä asumista ja asumispalveluja tarjoava yhteiskunnallinen toimija. omistaa 100 % Aspa-säätiö käyttää osingon asuntojen hankintaan ja kehittää asumista

Lisätiedot

Kivipuron asumispalvelut. Hinnasto 2019

Kivipuron asumispalvelut. Hinnasto 2019 Kivipuron asumispalvelut Hinnasto 2019 Sisältö Tehostettu palveluasuminen Aaltokodissa 3 Tehostettu palveluasuminen Tammikodissa 4 Ympärivuorokautinen asumispalvelu Purokodissa 5 Vuokra-asuminen Kivipurokodeissa

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 107

Espoon kaupunki Pöytäkirja 107 13.11.2013 Sivu 1 / 1 4794/02.05.00/2013 107 13.11.2013 107 Kuninkaankallion asumispalveluyksikön asiakasmaksun tarkistaminen ja Väinöläkodin asumisyksikön asiakasmaksusta päättäminen Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Ikäihminen toimintakykynsä ylläpitäjänä HOITO- JA VANHUSTYÖ

Ikäihminen toimintakykynsä ylläpitäjänä HOITO- JA VANHUSTYÖ Ikäihminen toimintakykynsä ylläpitäjänä HOITO- JA VANHUSTYÖ Kotiin annettavat palvelut Kotiin annettavien palveluiden tavoitteena on tukea ikäihmisten selviytymistä omassa asuinympäristössään. Ikääntyvän

Lisätiedot

Kehitysvammapalvelut

Kehitysvammapalvelut Kehitysvammapalvelut Ahokoti Harjukoti Kotikartano Nevakoti Niittykumpu Norola: Toukola ja Jukola Ritoniitty Ritorinne Ohjattu asuminen Aittokoti Peltola Norola: Onnela Tuettu asuminen Ryhmäkotien yhteydessä

Lisätiedot

MÄNTYKOTI. PYYKKINIEMENTIE REISJÄRVI p

MÄNTYKOTI. PYYKKINIEMENTIE REISJÄRVI p MÄNTYKOTI PYYKKINIEMENTIE 8 85900 REISJÄRVI p. 040 3008 390 Mäntykodin toimintaajatus: Mäntykoti on autettu asumisyksikkö, jossa asuu eniten apua tarvitsevia kehitysvammaisia (tehostettua palveluasumista,

Lisätiedot

Arja Liimatainen Jan-Erik Müller Jari Holttinen

Arja Liimatainen Jan-Erik Müller Jari Holttinen ASIAKASTYYTYVÄISYYSTUTKIMUS Vammais-, mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumispalvelut ja kotiin annettavat palvelut Hämeenlinnan kaupunki 14.1.2016 Arja Liimatainen Jan-Erik Müller Jari Holttinen 1.

Lisätiedot

Tervetuloa asumaan. Kotisiipi

Tervetuloa asumaan. Kotisiipi Tervetuloa asumaan Kotisiipi Päivärinteen palvelutalon Kotisiipi on turvallinen ryhmäkoti kuudelle ikäihmiselle. Toiminta-ajatus Kotisiipi on Päivärinteen palvelutalossa sijaitseva kuuden asukkaan ryhmäkoti.

Lisätiedot

Kuntoutusjaksot 375. Vaativa osastohoito 678

Kuntoutusjaksot 375. Vaativa osastohoito 678 1 Sosiaalipalvelut Kuntoutus, asuminen ja päivätoiminta Tuulikello Kuntoutusjaksot 375 Osastojakso, jonka aikana asiakkaalle tehdään moniammatillinen kokonaistilanteen arviointi, kuntoutuksen suunnittelu

Lisätiedot

Asumispalvelujen hankinta

Asumispalvelujen hankinta Asumispalvelujen hankinta Vammaispalvelut Kehitysvammapalvelut Kehitysvammaisten erityishuollosta annetun lain 2 mukainen Asiakasmäärä n. 70 -> Hankinnan arvo n. 18M Ajalle 1.3.2017-28.2.2021, + 2 v (optio)

Lisätiedot

Mielenterveyskuntoutuksen asumispalvelut. 13.09.2012 Mielenterveys- ja päihdesuunnitelman Liite 3

Mielenterveyskuntoutuksen asumispalvelut. 13.09.2012 Mielenterveys- ja päihdesuunnitelman Liite 3 Mielenterveyskuntoutuksen asumispalvelut 13.09.2012 Mielenterveys- ja päihdesuunnitelman Liite 3 2(7) SISÄLLYS 1. Johdanto...... 3 2 Kunnan omat asumispalvelut........3 3. Kaupungin ostamat asumispalvelut......6

Lisätiedot

Tavoite Toimenpiteet 2012 Mittarit Toteutuma Henkilöstö Osaava ja hyvinvoiva henkilöstö

Tavoite Toimenpiteet 2012 Mittarit Toteutuma Henkilöstö Osaava ja hyvinvoiva henkilöstö 4.2 Perusturvatoimi TOIMIELIN SOSIAALITYÖ JA HALLINTO Perusturvajohtaja Anne Hokkanen Sosiaalityön ja hallinnon osasto vastaa sosiaalitoimen hallinnosta ja sosiaalityöstä. Sosiaalityön tehtävänä on asiakkaan

Lisätiedot

SOPIMUSVUOREN PSYKIATRINEN KOTIKUNTOUTUS-PROJEKTI

SOPIMUSVUOREN PSYKIATRINEN KOTIKUNTOUTUS-PROJEKTI Association & Foundation SOPIMUSVUOREN PSYKIATRINEN KOTIKUNTOUTUS-PROJEKTI Katariina Ruuth, projektijohtaja Tampere 18.10.2011 Association & Foundation Ry/Oy Tarjoaa mielenterveyskuntoutus- ja dementiahoitokotipalveluita

Lisätiedot

Linjauksia mielenterveyskuntoutujien asumisesta ja sen laadusta

Linjauksia mielenterveyskuntoutujien asumisesta ja sen laadusta Linjauksia mielenterveyskuntoutujien asumisesta ja sen laadusta Raija Hynynen 13.5.2013 Tuula Tiainen 22.5.2013 Rakennetun ympäristön osasto Toteutuuko hyvä, tarpeita vastaava asuminen? -tavallisissa asunnoissa

Lisätiedot

Nuorten asunnottomien tuetut asumispalvelut Espoossa. Anna-Maija Josefsson

Nuorten asunnottomien tuetut asumispalvelut Espoossa. Anna-Maija Josefsson Nuorten asunnottomien tuetut asumispalvelut Espoossa Anna-Maija Josefsson 19.9.2011 Tukiasumisen muotoja Tukiasuminen Tukiasuminen tapahtuu tavallisessa asuntokannassa sijaitsevissa asunnoissa. Asukkaat

Lisätiedot

Luhtisen palvelukeskus

Luhtisen palvelukeskus Luhtisen palvelukeskus Luhtisen palvelukeskus Palvelukeskus Luhtinen sijaitsee Palokan keskustassa, osoitteessa Ritopohjantie 23. Keskustan palvelujen lisäksi lähellä on hyvät ulkoilumahdollisuudet. Esimerkiksi

Lisätiedot

Koti palvelutalossa vai palvelut kotiin? koti- ja erityisasumisen johtaja Johanna Sinkkonen

Koti palvelutalossa vai palvelut kotiin? koti- ja erityisasumisen johtaja Johanna Sinkkonen Koti palvelutalossa vai palvelut kotiin? koti- ja erityisasumisen johtaja Johanna Sinkkonen 2 Tarkoituksenmukaiset palvelut Toimiva asuminen Osallisuus yhteisön toimintaan Riittävä taloudellinen toimeentulo

Lisätiedot

Attendo Suvisaari Koti hyvän mielen Mummolasta

Attendo Suvisaari Koti hyvän mielen Mummolasta AT Attendo Suvisaari Koti hyvän mielen Mummolasta MUMM DO OL N A TE Viihtyisät tilat, lämmin ja tuttu tunnelma 9/10 Asukkaista 9/10 pitää henkilökuntaa erittäin ammattitaitoisena ATTENDO SUVISAARI ON TOUKOKUUSA

Lisätiedot

Apua, tukea ja toimintaa

Apua, tukea ja toimintaa Soita meille numeroon 050 4440 199 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@mereo.fi. Tavataan ja keskustellaan yhdessä tilanteestasi. Teemme sinulle henkilökohtaisen, hyvin vointiasi tukevan

Lisätiedot

TeHoSa-Lappeenranta Lappeenranta / Taipalsaari. TeHoSa-Savitaipale Savitaipale / Lemi. TeHoSa-Luumäki Luumäki / Ylämaa

TeHoSa-Lappeenranta Lappeenranta / Taipalsaari. TeHoSa-Savitaipale Savitaipale / Lemi. TeHoSa-Luumäki Luumäki / Ylämaa akohtaiset palvelut Kunt Kotiin annettavat palvelut Ikäihmisten kotona selviytymistä tuetaan järjestämällä erilaisia palveluja kotiin. Kotiin annettavia palveluita on kotihoito, kotihoidon tukipalvelut,

Lisätiedot

Hyvinvointipalvelujen hankintailta

Hyvinvointipalvelujen hankintailta Hyvinvointipalvelujen hankintailta Päihde- ja mielenterveyspalveluiden sekä sosiaalisen tuen palveluiden hankinnat 2015 suunnittelupäällikkö Maritta Närhi Tuetun asumisen hankinta - puitekilpailutus -

Lisätiedot

Päihdepalvelut. Kuntouttavat asumispalvelut

Päihdepalvelut. Kuntouttavat asumispalvelut Päihdepalvelut Kuntouttavat asumispalvelut KUNTOUTTAVAT ASUMISPALVELUT Kuntouttavat asumispalvelut tuottavat asumispalveluja täysi-ikäisille asunnottomille vantaalaisille päihde- ja mielenterveyskuntoutujille.

Lisätiedot

Leppävaaran elä ja asu seniorikeskus LEA. Pitkäaikaishoidon aluepäällikkö Tiina Jekkonen

Leppävaaran elä ja asu seniorikeskus LEA. Pitkäaikaishoidon aluepäällikkö Tiina Jekkonen Leppävaaran elä ja asu seniorikeskus LEA Pitkäaikaishoidon aluepäällikkö Tiina Jekkonen Yleistä Järjestyksessä toinen elä ja asu seniorikeskus. Ensimmäinen avattu Kauklahdessa 2012 Sijainti Säterinkatu

Lisätiedot

Erityisasumisen toimeenpano-ohjelma 2015-2018 PÄIVITYS 17.9.2014

Erityisasumisen toimeenpano-ohjelma 2015-2018 PÄIVITYS 17.9.2014 Erityisasumisen toimeenpano-ohjelma 2015-2018 PÄIVITYS 17.9.2014 Vanhusten tehostettu palveluasuminen Tarve ja perustelut: Pitkäaikaisen laitoshoidon purkaminen, niveltyy Siilaisen peruskorjaukseen, tarve

Lisätiedot

Esperi Hoivakoti Tilkka. Asumista ikääntyneille historiallisessa ympäristössä

Esperi Hoivakoti Tilkka. Asumista ikääntyneille historiallisessa ympäristössä Esperi Hoivakoti Tilkka Asumista ikääntyneille historiallisessa ympäristössä Huolenpitoa ja turvaa Esperi Hoivakoti Tilkka sijaitsee Helsingin Huopalahdessa historiallisella paikalla, entisessä keskussotilassairaala

Lisätiedot

Kohti selkeämpää asumispalvelujärjestelmää suunnittelupäällikkö Maritta Närhi 11.10.2011

Kohti selkeämpää asumispalvelujärjestelmää suunnittelupäällikkö Maritta Närhi 11.10.2011 Kohti selkeämpää asumispalvelujärjestelmää suunnittelupäällikkö Maritta Närhi 11.10.2011 T A M P E R E E N K A U P U N K I Ohjaus palvelujen tuottamiseen ja rakentamiseen Mielenterveyskuntoutujien asumispalveluita

Lisätiedot

PAIKALLISEN TYÖRYHMÄN KOKEMUKSIA JA UUSIA NÄKÖKULMIA LAHDEN HISSI ON KIINTEISTÖN KEHITTÄMISTÄ

PAIKALLISEN TYÖRYHMÄN KOKEMUKSIA JA UUSIA NÄKÖKULMIA LAHDEN HISSI ON KIINTEISTÖN KEHITTÄMISTÄ PAIKALLISEN TYÖRYHMÄN KOKEMUKSIA JA UUSIA NÄKÖKULMIA LAHDEN HISSI ON KIINTEISTÖN KEHITTÄMISTÄ Valtakunnallinen hissiseminaari Lahdessa 08.05.2014 Ari Juhanila Asuntoasiainpäällikkö Hissi on kiinteistön

Lisätiedot

Sosiaalitoimeen kuuluu neljä sitovuustasoa; sosiaalitoimen hallinto, sosiaalityö, vanhustyö/kotipalvelu sekä vammaispalvelut.

Sosiaalitoimeen kuuluu neljä sitovuustasoa; sosiaalitoimen hallinto, sosiaalityö, vanhustyö/kotipalvelu sekä vammaispalvelut. Sosiaalilautakunta 18.2.2016 1 liite 1 Toimintakertomus 2015 Sosiaalitoimeen kuuluu neljä sitovuustasoa; sosiaalitoimen hallinto, sosiaalityö, vanhustyö/kotipalvelu sekä vammais. Talousarviota ja toimintasuunnitelmaa

Lisätiedot

VASTUUHOITAJAN TOIMINTAOHJE

VASTUUHOITAJAN TOIMINTAOHJE LIITE 3 1(7) VASTUUHOITAJAN TOIMINTAOHJE Kanta-Kauhavan kotihoito K u n t a y h t y m ä K a k s i n e u v o i n e n I k ä i h m i s t e n p a l v e l u t K o t i h o i t o K a n t a - K a u h a v a 3 /

Lisätiedot

SATAOSAA - MUUTOKSESSA MUKANA! Vammaistyön päällikkö, Rauma Vesa Kiiski

SATAOSAA - MUUTOKSESSA MUKANA! Vammaistyön päällikkö, Rauma Vesa Kiiski SATAOSAA - MUUTOKSESSA MUKANA! Vammaistyön päällikkö, Rauma Vesa Kiiski VAMMAISPALVELULAKI 8 b Päivätoiminta 8 c Henkilökohtainen apu KEHITYSVAMMALAKI 2 : kohta 3) tarpeellinen ohjaus sekä 4) työtoiminnan

Lisätiedot

VAIKEAVAMMAISTEN ASUMISPALVELUT

VAIKEAVAMMAISTEN ASUMISPALVELUT Liite 3 VAIKEAVAMMAISTEN ASUMISPALVELUT Sopimus on voimassa ajalle 1.9.2013 31.8.2017 (+ mahdollisuus kahden vuoden optioon, josta päätetään erikseen). Alla olevat hinnat ovat voimassa 1.9.2013 31.12.2014.

Lisätiedot

VANH 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 25 VANH 25 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 25

VANH 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 25 VANH 25 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 25 4/2014 2.12.2014 Asiat VANH 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 25 VANH 25 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 25 VANH 26 TUTUSTUMINEN MAIJALAN LAAJENNUSOSAAN MATTILAAN 26 VANH 27 TIETOA KANGASALAN

Lisätiedot

Sosiaaliviraston palvelut autismin kirjon asiakkaille

Sosiaaliviraston palvelut autismin kirjon asiakkaille Sosiaaliviraston palvelut autismin kirjon asiakkaille Sosiaalityöntekijä Ulla Åkerfelt Helsingin sosiaalivirasto Vammaisten sosiaalityö 26.1.2010 www.hel.fi Sosiaalityö ja palveluohjaus Sosiaaliturvaa

Lisätiedot

Iisalmi Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto

Iisalmi Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto Ikääntyneiden, kehitysvammaisten ja mielenterveyskuntoutujien asumisen tukeminen ja asumisvaihtoehdot Iisalmi 26.11.2015 Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto Raija.Hynynen@ymparisto.fi Ikääntyneiden

Lisätiedot

KOTIA KOHTI. Mielenterveyskuntoutujien kuntouttava asuminen Vantaalla. Hanna Sallinen 17.2.2011

KOTIA KOHTI. Mielenterveyskuntoutujien kuntouttava asuminen Vantaalla. Hanna Sallinen 17.2.2011 KOTIA KOHTI Mielenterveyskuntoutujien kuntouttava asuminen Vantaalla Hanna Sallinen 17.2.2011 Asumispalvelut Vantaalla -Asumispalveluiden toimintayksikkö on osa aikuissosiaalityötä -Asumispalvelujen toimintayksikkö

Lisätiedot

Sampoharjun ryhmäkoti

Sampoharjun ryhmäkoti Sampoharjun ryhmäkoti Sampoharjun ryhmäkoti Sampoharjun ryhmäkoti Sampoharjun ryhmäkoti sijaitsee Vaajakosken keskustassa, osoitteessa Vesmannintie 7. Kiinteistö on valmistunut joulukuussa 2018. Samassa

Lisätiedot

LAUSUNTO ESKOON SOSIAALIPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN TOIMINTOJEN KEHITTÄMISESTÄ VUOSINA 2016-2018

LAUSUNTO ESKOON SOSIAALIPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN TOIMINTOJEN KEHITTÄMISESTÄ VUOSINA 2016-2018 LAUSUNTO ESKOON SOSIAALIPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN TOIMINTOJEN KEHITTÄMISESTÄ VUOSINA 216-218 Lausuntopyyntö Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymä on perussopimuksensa 13 :n mukaan pyytänyt jäsenkuntien esityksiä

Lisätiedot

Oikea koti. Aspan asumisratkaisut

Oikea koti. Aspan asumisratkaisut Oikea koti Aspan asumisratkaisut Näin Aspan asumisratkaisut syntyivät Asumispalvelusäätiö Aspan perustamiseen vaikutti laajalti järjestöjen välillä käyty keskustelu siitä, mihin suuntaan vammaisten ihmisten

Lisätiedot

Asumisen palvelut mistä uudet innovaatiot? 3.2.2015 Uudet asuinympäristöt toiminnanjohtaja Sanna Mäkinen

Asumisen palvelut mistä uudet innovaatiot? 3.2.2015 Uudet asuinympäristöt toiminnanjohtaja Sanna Mäkinen Asumisen palvelut mistä uudet innovaatiot? 3.2.2015 Uudet asuinympäristöt toiminnanjohtaja Sanna Mäkinen Perustietoa 51-vuotiaasta Lahden vanhusten asuntosäätiöstä (LVAS) Lahden vanhusten asuntosäätiön

Lisätiedot

TERVETULOA KOTIKAAREEN

TERVETULOA KOTIKAAREEN TERVETULOA KOTIKAAREEN TUETTU IKÄIHMISTEN ASUMINEN Tuettu ikäihmisten asuminen on kotihoitoon rinnastettavaa palvelua niille asiakkaille, jotka eivät enää selviydy kotonaan kotiin annettavien palveluiden

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Mielenterveys- ja päihdepalvelujen Auroran palveluasunnoista luopuminen

Espoon kaupunki Pöytäkirja Mielenterveys- ja päihdepalvelujen Auroran palveluasunnoista luopuminen 28.02.2017 Sivu 1 / 1 896/2017 05.17.01 21 Mielenterveys- ja päihdepalvelujen Auroran palveluasunnoista luopuminen Valmistelijat / lisätiedot: Eija-Inkeri Kailassuo, puh. 050 514 5076 Sanna Svahn, puh.

Lisätiedot

Kehitysvammaisten ihmisten asuminen ja yhdenvertaisuus

Kehitysvammaisten ihmisten asuminen ja yhdenvertaisuus Kehitysvammaisten ihmisten asuminen ja yhdenvertaisuus THL 15.3.2018 Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto Raija.Hynynen@ymparisto.fi 2 Kehitysvammaisten ihmisten asuminen vs. tavallinen vuokra-asuminen

Lisätiedot

ASPA Palvelut Oy Pähkinänkuoresssa 2010

ASPA Palvelut Oy Pähkinänkuoresssa 2010 ASPA Palvelut Oy Pähkinänkuoresssa 2010 ASPA-konserni perustettu 1995 13 perustajajärjestöä ASPA-säätiö Fyysiset asumisratkaisut Rakennuttaminen Asumisen palvelujen kehittäminen Tieto- ja osaamiskeskus

Lisätiedot

Erityisryhmien tarpeet asunnottomuuden torjunnassa; mielenterveyskuntoutujien asuminen esimerkkinä

Erityisryhmien tarpeet asunnottomuuden torjunnassa; mielenterveyskuntoutujien asuminen esimerkkinä Erityisryhmien tarpeet asunnottomuuden torjunnassa; mielenterveyskuntoutujien asuminen esimerkkinä 17.10.2012 Tuula Tiainen Rakennetun ympäristön osasto tuula.tiainen@ymparisto.fi Erityisryhmät ja asuminen

Lisätiedot

Oikeat palvelut oikeaan aikaan

Oikeat palvelut oikeaan aikaan Kotipalvelut kuntoon Olemme Suomessa onnistuneet yhteisessä tavoitteessamme, mahdollisuudesta nauttia terveistä ja laadukkaista elinvuosista yhä pidempään. Toisaalta olemme Euroopan nopeimmin ikääntyvä

Lisätiedot

Arjen Keskiössä

Arjen Keskiössä Arjen Keskiössä 6.3.2014 Yksilöllisen asumisen malli Kotkassa Arjen Keskiössä hankkeen myötä Kotkassa käytetään sanaa kortteliasuminen, siinä asiakas asuu itsenäisesti ja tarvittava tuki hänelle järjestetään

Lisätiedot

SOSIAALIPALVELUJEN OMAVALVONTASUUNNITELMA

SOSIAALIPALVELUJEN OMAVALVONTASUUNNITELMA SOSIAALIPALVELUJEN OMAVALVONTASUUNNITELMA PALVELUNTUOTTAJAA KOSKEVAT TIEDOT (4.1.1) Palveluntuottaja Yksityinen palvelujentuottaja Nimi: Hämeenlinnan Erityisasuntosäätiö Palveluntuottajan Y-tunnus: 0648130-0

Lisätiedot

Asumispalvelut SASTAMALAN SEUDUN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUT

Asumispalvelut SASTAMALAN SEUDUN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUT Asumispalvelut SASTAMALAN SEUDUN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUT Tervetuloa tutustumaan asumispalveluihimme! SOTEsi järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut Sastamalan kaupungin ja Punkalaitumen kunnan alueilla.

Lisätiedot

Attendo Poutarinne palvelukoti mielenterveyskuntoutujille

Attendo Poutarinne palvelukoti mielenterveyskuntoutujille Attendo Poutarinne palvelukoti mielenterveyskuntoutujille Poutarinne on yhteisöllinen ja yksilöllinen koti Uusi, viihtyisä Poutarinteen palvelukoti avasi ovensa Raisiossa joulukuussa 2016. Se on yksi

Lisätiedot

GeroMetro vanhustyön kehittämisverkosto pääkaupunkiseudulla Koulutusta, kehittämistä ja tutkimusta

GeroMetro vanhustyön kehittämisverkosto pääkaupunkiseudulla Koulutusta, kehittämistä ja tutkimusta GeroMetro vanhustyön kehittämisverkosto pääkaupunkiseudulla Koulutusta, kehittämistä ja tutkimusta 1 Unelma hyvinvoivasta ikäihmisestä Yhdessä jakaen ikäihmisen hyväksi! 2 Mikä on GeroMetro? Pääkaupunkiseudun

Lisätiedot

Omaishoitajan lakisääteiset vapaat

Omaishoitajan lakisääteiset vapaat Omaishoitajan lakisääteiset vapaat Taivalkosken sosiaali- ja terveyspalvelut Päivitetty 25.3.2019 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA 18.12.2018 Sisällysluettelo 1 Omaishoitajan lakisääteiset vapaat... 2 2

Lisätiedot

IKÄIHMISTEN KUNTOUTTAVA PÄIVÄTOIMINTA HÄMEENLINNASSA

IKÄIHMISTEN KUNTOUTTAVA PÄIVÄTOIMINTA HÄMEENLINNASSA IKÄIHMISTEN KUNTOUTTAVA PÄIVÄTOIMINTA HÄMEENLINNASSA Päivätoiminta on kotihoidon tukipalvelu, joka on tarkoitettu: hoivaa tarvitseville tai muistisairaille virkistykseksi ja vertaistueksi, toimintakykyä

Lisätiedot

Erityisasumisen toimeenpano-ohjelma 2016-2019 Päivitys 8.10.2015

Erityisasumisen toimeenpano-ohjelma 2016-2019 Päivitys 8.10.2015 Erityisasumisen toimeenpano-ohjelma 2016-2019 Päivitys 8.10.2015 Ikääntyvien asumispalvelut Pitkäaikaisen laitoshoidon vähentäminen aloitettiin, kun Senioripihan tehostetun asumispalvelun yksikkö valmistui.

Lisätiedot

Tilakeskuksen perusturvaosastolta perimä sisäinen vuokra vuonna 2015 kokonaisvuokra 12,66 /m2/kk (sisältää ylläpito-, pääoma ja maapohjavuokran)

Tilakeskuksen perusturvaosastolta perimä sisäinen vuokra vuonna 2015 kokonaisvuokra 12,66 /m2/kk (sisältää ylläpito-, pääoma ja maapohjavuokran) Pertlk 9.12.2014 Liite 1/2014 PALVELUASUMISEN VUOKRAT 1.3.2015 ALKAEN RYHMÄKODIT: Pehtoori ryhmäkodin kokonaisneliöt 304 m2, josta Asukkaiden käytössä 287 m2 Henkilökunnan tiloja 12 m2 (vähennetty) Tilakeskuksen

Lisätiedot

Kuninkaankallio Kuninkaantie 42, Espoo. Mika Paasolainen

Kuninkaankallio Kuninkaantie 42, Espoo. Mika Paasolainen Kuninkaankallio Kuninkaantie 42, Espoo Mika Paasolainen Pitkäaikaisasunnottomuuden vähentäminen /poistaminen Valtioneuvoston periaatepäätössä vuosille 2008-2011 tavoitteena on puolittaa pitkäaikaisasunnottomuus

Lisätiedot

Palveluasuminen. Turvallista, tasa-arvoista ja yksilön tarpeet huomioivaa kodikasta asumista

Palveluasuminen. Turvallista, tasa-arvoista ja yksilön tarpeet huomioivaa kodikasta asumista Palveluasuminen Turvallista, tasa-arvoista ja yksilön tarpeet huomioivaa kodikasta asumista Setlementti Ukonhattu ry Ukonhattu on perustettu vuonna 1995 ja se toimii yhtenä Suomen Setlementtiliiton jäsenyhdistyksenä.

Lisätiedot

Suunnitelmien määrä vammaisasiakkaiden määrään suhteutettuna. Myönteisten päätösten määrät suhteessa tehtyjen hakemusten määrään.

Suunnitelmien määrä vammaisasiakkaiden määrään suhteutettuna. Myönteisten päätösten määrät suhteessa tehtyjen hakemusten määrään. Indikaattorin nimi Mitä mittaa Mitta-arvo Kommentit Palvelutarpeen arviointi palvelutarpeen arvioinnissa tehtyjen sunnitelmien suhteessa vammaisasiaakaiden än Suunnitelmien vammaisasiakkaiden än suhteutettuna

Lisätiedot

Kehitysvammaisten henkilöiden asumisen kehittämisestä. Reetta Mietola, Helsingin yliopisto, Sosiaalitieteiden laitos reetta.mietola@helsinki.

Kehitysvammaisten henkilöiden asumisen kehittämisestä. Reetta Mietola, Helsingin yliopisto, Sosiaalitieteiden laitos reetta.mietola@helsinki. Kehitysvammaisten henkilöiden asumisen kehittämisestä Reetta Mietola, Helsingin yliopisto, Sosiaalitieteiden laitos reetta.mietola@helsinki.fi Kehitysvammaisten asumista koskeva selvitystyö (2011-2012,

Lisätiedot

Kehitysvammaisten asumispalveluiden suunnitelma Säkylän kunta

Kehitysvammaisten asumispalveluiden suunnitelma Säkylän kunta Kehitysvammaisten asumispalveluiden suunnitelma 2016 Säkylän kunta Sisällysluettelo 1. Johdanto... 2 2. Asumispalveluiden laatusuositus... 2 3. Asumispalveluiden nykytilanne Säkylässä... 2 4. Suunnitelmissa/rakenteilla

Lisätiedot

KEHAS Seinäjoella. Seinäjoki, 22.04.2015. Jouni Nummi, kuntayhtymän johtaja

KEHAS Seinäjoella. Seinäjoki, 22.04.2015. Jouni Nummi, kuntayhtymän johtaja KEHAS Seinäjoella Seinäjoki, 22.04.2015 Jouni Nummi, kuntayhtymän johtaja 22.4.2015 Eija-Riitta Uusihauta Toimipisteet Eskoon toiminta-ajatus Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymä on sosiaalihuollon erityispalvelujen

Lisätiedot

Miten Kehas-ohjelma vaikutti ja miten tästä eteenpäin?

Miten Kehas-ohjelma vaikutti ja miten tästä eteenpäin? Miten Kehas-ohjelma vaikutti ja miten tästä eteenpäin? Susanna Hintsala, Kehitysvammaliitto Kuntaseminaari Eskoossa 28.10.2016 1 11/8/2016 YK-sopimus ja asuminen 9 art. Varmistetaan vammaisten henkilöiden

Lisätiedot

Kehitysvammaisten aikuisten asumisen palveluseteli

Kehitysvammaisten aikuisten asumisen palveluseteli Kehitysvammaisten aikuisten asumisen palveluseteli Tuottajatilaisuus 17.8.2018 Juho Suortti, palvelupäällikkö 17.8.2018 Lähtökohdat Vaikeavammaisten asumispalvelujen kilpailuttaminen 2017 Ostetussa kehitysvammaisten

Lisätiedot

KRIISIPALVELUT. Keski-Suomen vammaispalvelusäätiö

KRIISIPALVELUT. Keski-Suomen vammaispalvelusäätiö KRIISIPALVELUT Keski-Suomen vammaispalvelusäätiö Theresa Sinkkonen 28.3.2012 KESKI-SUOMEN VAMMAISPALVELUSÄÄTIÖN KRIISIPALVELU Kriisipalvelu on tarkoitettu henkilölle, joka tarvitsee välitöntä ympärivuorokautisesti

Lisätiedot

Ota yhteyttä. Villa Andante. Kattilantanhua 6, 02330 ESPOO puhelin 075 755 5574 www.villa-andante.fi ESPOONLAHDEN LIITTYMÄ NÖYKKIÖNKATU

Ota yhteyttä. Villa Andante. Kattilantanhua 6, 02330 ESPOO puhelin 075 755 5574 www.villa-andante.fi ESPOONLAHDEN LIITTYMÄ NÖYKKIÖNKATU Villa Andante LÄNSIVÄYLÄ Tiiliskiventie Ruukintie Kattilantanhua Kattilalaaksonkatu Tyskaksentie Villa Andante Kattilantanhua 6, 02330 ESPOO puhelin 075 755 5574 www.villa-andante.fi NÖYKKIÖNKATU ESPOONLAHDEN

Lisätiedot

SUONENJOEN KAUPUNKI PÄIVÄKESKUS KRITEERIT

SUONENJOEN KAUPUNKI PÄIVÄKESKUS KRITEERIT 2014 SUONENJOEN KAUPUNKI PÄIVÄKESKUS KRITEERIT SUONENJOEN KAUPUNGIN PÄIVÄKESKUKSEN TOIMINTA-AJATUS: Iloa ja eloa ikääntyneen arkeen. Omien voimavarojen mukaan, yhdessä ja yksilöllisesti. PÄIVÄKESKUS JOHDANTO

Lisätiedot

Kehas ohjelma toiminnan ja tekojen tukena

Kehas ohjelma toiminnan ja tekojen tukena Kehas ohjelma toiminnan ja tekojen tukena Kuopio 30.8.2013 Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto Raija.Hynynen@ymparisto.fi Kehitysvammaisten asumisen ohjelma (Kehas ohjelma) 1. Valtioneuvoston periaatepäätös

Lisätiedot

Jokaiselle sairastuneelle laaditaan hoitosuunnitelma. Järjestetään yhteistyössä OYS:n ja Oulun seudun muistiyhdistyksen

Jokaiselle sairastuneelle laaditaan hoitosuunnitelma. Järjestetään yhteistyössä OYS:n ja Oulun seudun muistiyhdistyksen Muistipolku Tämä esite on tarkoitettu muistisairaille ja heidän läheisilleen. Esitteeseen on kirjattu palveluita, joita sairastunut voi tarvita sairautensa eri vaiheissa. Esite auttaa valitsemaan jokaiselle

Lisätiedot

KUNTOUTTAVA LÄHIHOITAJA KOTIHOIDOSSA. Riitta Sipola-Kellokumpu Inarin kunta Kotihoito 28.1.2013

KUNTOUTTAVA LÄHIHOITAJA KOTIHOIDOSSA. Riitta Sipola-Kellokumpu Inarin kunta Kotihoito 28.1.2013 KUNTOUTTAVA LÄHIHOITAJA KOTIHOIDOSSA Riitta Sipola-Kellokumpu Inarin kunta Kotihoito 28.1.2013 Lähihoitajan tutkinto, suuntautuminen kuntoutukseen Kyky itsenäiseen ja aktiiviseen työskentelyyn Omaa hyvät

Lisätiedot

Omaishoitajan lakisääteiset vapaat

Omaishoitajan lakisääteiset vapaat Omaishoitajan lakisääteiset vapaat Taivalkosken sosiaali- ja terveyspalvelut Päivitetty 20.12.2018 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA 18.12.2018 Sisällysluettelo 1 Omaishoitajan lakisääteiset vapaat... 2 2

Lisätiedot

Erityisryhmien palvelu Palvelumaksu Ateriat Muuta huomioitavaa. Asiakkaan nettotulojen ja hyväksyttävien menojen erotus 1

Erityisryhmien palvelu Palvelumaksu Ateriat Muuta huomioitavaa. Asiakkaan nettotulojen ja hyväksyttävien menojen erotus 1 Kouvolan kaupunki 1 (6) SOSIAALIPALVELUT (ti) Liite nro x Pela 1.1.2009 Erityisryhmien asiakasmaksut 2009 Erityisryhmien asiakasmaksut ovat asumispalvelujen ja niihin liittyvien tukipalvelujen maksuja.

Lisätiedot

Salon kaupungin vammaistyö Vammaispalvelulain mukaiset palvelut, kehitysvammaisten palvelut sekä alle 65-vuotiaiden omaishoidon tuki

Salon kaupungin vammaistyö Vammaispalvelulain mukaiset palvelut, kehitysvammaisten palvelut sekä alle 65-vuotiaiden omaishoidon tuki 1(8) Salon kaupungin vammaistyö Vammaispalvelulain mukaiset palvelut, kehitysvammaisten palvelut sekä alle 65-vuotiaiden omaishoidon tuki 2(8) Sisällysluettelo Salon kaupungin vammaistyö 1 1. VAMMAISPALVELULAIN

Lisätiedot

Vammaispalveluhanke Lapissa

Vammaispalveluhanke Lapissa Vammaispalveluhanke Lapissa Kehitysvammaisten asuminen (Tallavaara, 2010) Asuu vanhemman/vanhempien kanssa Asumismuodot 31.5.2010 (N=1592) 0 % 9 % Muun sukulaisen luona 1 % 1 % Perhehoidossa tai ammatill.perhekodissa

Lisätiedot

Kotikuntoutuksen kehittäminen 2013-2014. 1.4.2014 Heli Vesaranta

Kotikuntoutuksen kehittäminen 2013-2014. 1.4.2014 Heli Vesaranta Kotikuntoutuksen kehittäminen 2013-2014 Kotikuntoutuksen taustaa Vanhuspalvelulaki ja sitä tukeva laatusuositus Tampereen kaupungin strategia ja hyvinvointisuunnitelma TampereSenior- hanke Ikäihmisten

Lisätiedot

Liikkuva Tuki. Miksi jotkut ihmiset asuvat tehostetussa palveluasumisessa ja samassa tilanteessa olevat toiset ihmiset asuvat ja pärjäävät kotonaan?

Liikkuva Tuki. Miksi jotkut ihmiset asuvat tehostetussa palveluasumisessa ja samassa tilanteessa olevat toiset ihmiset asuvat ja pärjäävät kotonaan? Liikkuva Tuki Miksi jotkut ihmiset asuvat tehostetussa palveluasumisessa ja samassa tilanteessa olevat toiset ihmiset asuvat ja pärjäävät kotonaan? Matti Järvinen Porin perusturva Psykososiaalisten palvelujen

Lisätiedot

Palvelut autismin kirjon henkilöille Vammaisten palvelut. Sosiaalityöntekijä Ulla Åkerfelt 14.1.2014

Palvelut autismin kirjon henkilöille Vammaisten palvelut. Sosiaalityöntekijä Ulla Åkerfelt 14.1.2014 Palvelut autismin kirjon henkilöille Vammaisten palvelut Sosiaalityöntekijä Ulla Åkerfelt 14.1.2014 SOSIAALITYÖ neuvonta ;lanteen arvioin; palvelutarpeen kartoitus palvelusuunnitelman tekeminen sopivien

Lisätiedot

Kehitysvammaiset. 12,0 Palveluasuminen (ohjattu asuminen) 4,0. 4,0 Tuettu asuminen (tukiasuminen) 3,0 5,0 % 5,0 % 5,0 %

Kehitysvammaiset. 12,0 Palveluasuminen (ohjattu asuminen) 4,0. 4,0 Tuettu asuminen (tukiasuminen) 3,0 5,0 % 5,0 % 5,0 % KUNNAN SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN LAUSUNTO ARAN AVUSTUSHAKEMUKSEEN Kunta Orivesi 562 Kuntakoodi Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) edellyttää kunnan sosiaali- ja terveystoimen lausunnon hankkeesta

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO 2013. 312,6 vakanssia (303,6/1v/1ma/8avoinna)

SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO 2013. 312,6 vakanssia (303,6/1v/1ma/8avoinna) SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO 2013 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA YKSILÖJAOSTO HYVINVOINTIJAOSTO SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO Perusturva HALLINTO Perusturva Toimistopalvelut Talousasiat Terveyspalvelujen

Lisätiedot

PERUSTURVAN TOIMIALAN ORGANISAATIO ALKAEN PERUSTURVAJOHTAJA LIISA STÅHLE

PERUSTURVAN TOIMIALAN ORGANISAATIO ALKAEN PERUSTURVAJOHTAJA LIISA STÅHLE Sosiaalipalveluiden PERUSTURVAN TOIMIALAN ORGANISAATIO 27.3.2017 ALKAEN PERUSTURVAJOHTAJA LIISA STÅHLE Terveyspalveluiden Tulosalueet Toimintakyvyn tukipalveluiden Ikäihmisten hyvinvointipalveluiden Tulosalue

Lisätiedot

Marttilan kunnan suunnitelma ikääntyneen väestön tueksi vuosille 2013-2016

Marttilan kunnan suunnitelma ikääntyneen väestön tueksi vuosille 2013-2016 Marttilan kunnan suunnitelma ikääntyneen väestön tueksi vuosille 2013-2016 Ikäihmisten palveluiden tulevaisuuden visio Osallistava ja turvallinen Osallistava ja turvallinen kunta, joka tarjoaa ikäihmisille

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 120

Espoon kaupunki Pöytäkirja 120 11.12.2013 Sivu 1 / 1 5214/02.05.00/2013 120 Mielenterveys- ja päihdepalvelujen asiakasmaksujen tarkistaminen (Kh) Valmistelijat / lisätiedot: Eija-Inkeri Kailassuo, puh. 050 514 5076 Kati Gustafsson,

Lisätiedot