SUOMENSELÄN TEOLLISUUSMINERAALIPROJEKTI KAUDEN 1999 LOPPURAPORTTI, KESKI-POHJANMAA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SUOMENSELÄN TEOLLISUUSMINERAALIPROJEKTI KAUDEN 1999 LOPPURAPORTTI, KESKI-POHJANMAA"

Transkriptio

1 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Etelä-Suomen aluetoimisto Timo Ahtola Erkki Herola Jaana Lohva Olli Sarapää Raportti M89/2000/1 RAPORTTITIEDOSTO N:O 4576 SUOMENSELÄN TEOLLISUUSMINERAALIPROJEKTI KAUDEN 1999 LOPPURAPORTTI, KESKI-POHJANMAA PMI-Kehitys Oy:n tilaustutkimus

2 1 l. JOHDANTO Tässä raportissa kootaan yhteen esiselvityksen ja maastotarkistusten tulokset ja esitetään potentiaalisimmat jatkotutkimuskohteet vuodelle Niihin sisältyy maastokäynnein arvioitujen kohteiden lisäksi geofysiikan perusteella teollisuusmineraalien suhteen potentiaalisiksi arvioituja alueita joita ei ole voitu tarkistaa maastossa kalliopaljastumien puuttumisen vuoksi. 2. TAUSTA Suomessa on tuotannossa 21 teollisuusmineraalikaivosta. Vuonna 1998 teollisuusmineraalien louhinta karbonaattikivet mukaan lukien (14,0 milj. t) oli nelinkertainen metallisten malmien louhintaan verrattuna (3,2 milj. t). Vaikka kotimaisten raaka-aineiden tuotanto on lisääntynyt voimakkaasti, teollisuusmineraalien tuotantokapasiteetti ei riitä. Erityistä kysyntää on paperipigmenttimineraaleista. Niiden kulutus oli viime vuonna 2,6 milj. tonnia ja arvo 2 miljardia markkaa. Eniten tuotiin Suomeen kaoliinia, 1,3 milj. tonnia (arvo 1 miljardi markkaa). Karbonaatin käyttö oli 1,1 milj. tonnia, josta tuonnin osuus yli 0,5 milj. tonnia. Etupäässä maaleissa käytettävän titaanioksidin raaka-aineen ilmeniitin tuonti oli 0,3 milj. t. Talkkia tuotettiin 0,4 milj. tonnia ja siitä puolet meni vientiin. Suomenselän 6-alueella ainoa tuotannossa oleva teollisuusmineraali on rikkikiisu, jota saadaan sivutuotteena Pyhäsalmen sinkki- kuparikaivoksesta. Alue on kallioperältään vaihteleva ja niinpä teollisuusmineraaliaiheiden kirjo on runsas käsittäen havaintoja dolomiitista, kalsiitista, ilmeniitistä, spodumeenista kaoliinista, kvartsista, kalimaasälvästä, plagioklaasista, wollastoniitista, baryytista, rikkikiisusta, suomugrafiitista, piimaasta andalusiitista, sillimaniitista ja granaatista. Varsinaisten teollisuusmineraalien lisäksi alueelta on havaintoja rakennus-, teollisuus- ja korukivistä. Keski- Pohjanmaan alueella on käynnissä KeLiBer-projekti jonka tavoitteena on selvittää pienimuotoisen kaivostoiminnan mahdollisuutta maakunnan litiumvarojen hyödyntämiseksi ja rikastamiseksi sekä jalostamiseksi metalliseksi litiumiksi. Keväällä 2000 on tarkoitus Läntän esiintymästä koelouhia noin tonnia tavaraa rikastuskokeita varten. Kälviän Koivusaarennevan ilmeniittiesiintymää tutkii Kalvinit Oy. Hanke liittyy EU:n tavoite 6-ohjelman toimintalinjaan 1 (yritystoiminnan vahvistaminen ja yritysten kilpailukyvyn parantaminen) ja sen toimenpidekokonaisuuteen 1.1 (alueen elinkeinorakennetta monipuolistavan ja kehittävän uuden yritystoiminnan synnyttäminen). Tutkimushankkeesta saatavia tuloksia voidaan hyödyntää sekä uuden yritystoiminnan perustamisessa että nykyisen kaivannaisteollisuuden turvaamisessa. Alueella jo olevaa kaivannaisteollisuutta tulee vahvistaa ja monipuolistaa.

3 2 3. TAVOITTEET Suomenselän teollisuusmineraaliprojektin varsinaisena tavoitteena on löytää taloudellisesti hyödynnettävissä olevia teollisuusmineraaliesiintymiä, joiden raakaainemäärät ovat riittävän suuria teollisuusmineraalien louhinnan ja teollisen jalostustoiminnan aloittamiselle. Yleistavoitteena on turvata kaivannaistoiminnan jatkuminen Suomenselän alueella myös tulevaisuudessa luomalla uusia työpaikkoja ja turvaamalla entisten työpaikkojen säilyminen. 4. ORGANISAATIO Hankkeen hallinto ja hakija organisaationa toimii PMI-kehitys Oy vastuuhenkilönä Aulis Loukusa, joka toimii myös ohjausryhmän puheenjohtajana. Toimeksiantoa valvoo projektin ohjausryhmä, joka koostuu seutukuntien ja rahoittajien edustajista sekä asiantuntijajäsenistä. Geologian tutkimuskeskus suorittaa toimeksiantona Keski-Suomen teollisuusmineraalitutkimuksen, jonka tilaaja on PMI-kehitys Oy. Hankkeen projektipäällikkönä toimii FT Olli Sarapää GTK:sta. Projektigeologina on geologi Timo Ahtola GTK:sta. 5. ESISELVITYS Esiselvityksen tavoitteena oli kartoittaa olemassa oleva tieto Keski-Pohjanmaalla esiintyvistä teollisuusmineraaleista ja sen pohjalta laadittiin kenttätutkimussuunnitelma syksylle Tietojen keruuseen osallistui allekirjoittaneen lisäksi tutkimusassistentti Erkki Herola. Geofyysikko Jaana Lohva laati ennustekarttoja geofysikaalisten matalalento- ja alueellisten painovoimamittausten pohjalta. Esiselvitys tehtiin Geologian tutkimuskeskuksen Espoon toimipisteessä. Työtä jatkettiin raportin laatimisen jälkeenkin. 5.1 Kirjallinen aineisto Esiselvitykseen kerättiin kirjallisuus ja raporttitiedot tutkimusalueen teollisuusmineraaleista. Ne käsittävät 1: ja 1: kallioperäkarttojen selitykset sekä alueella suoritettujen teollisuusmineraali- ja malmigeologisten tutkimusten raportit, joissa on viitteitä teollisuusmineraaleista. Käytössä on myös GTK:n ylläpitämä teollisuusmineraalitietokanta sekä MidNorden teollisuusmineraalitietokanta. 5.2 Kairasydänmateriaali Tutkimusalueen kairasydänmateriaali tarkistettiin käymällä läpi raportit Lopen kairasydänarkistossa säilytettävien kairansydänten osalta. Myös Outokummulta saatiin tieto kairaustuloksista. Kairansydänraporteista on viitteiksi luettu esiin tulleet teollisuusmineraalimaininnat. Tutkimusalueen valtaukset ja varaukset liittyvät metallisten malmien lähinnä nikkelin ja kullan tutkimuksiin. Teollisuusmineraalitutkimuksia tekee alueella GTK (ilmeniitti) sekä KeLiBer-projekti (spodumeeni/litium).

4 3 5.3 Kansannäytehavainnot Vanhat kansannäyteraportit ja havainnot käytiin läpi. Kalliopaljastumien osuus tutkimusalueen pinta-alasta on pieni ja siksi lähes kaikki kansannäytehavainnot on lohkarehavaintoja. Teollisuusmineraalilohkare on joka tapauksessa konkreettinen viite maapeitteen alla ja kallion pinnassa olevasta teollisuusmineraaliaiheesta, joko läheltä tai kaukaa lohkareen löytöpaikasta. 5.4 Haastattelut Tutkimusalueella toimineita geologeja (N. Kärkkäinen, T. Kuivasaari, M. Niemelä, J. Nikander, M. Nironen, M. Vaarma ja K. Västi) ja paikallisia asiantuntijoita (M. Huuskonen) haastateltiin. Näin saatiin arvokasta informaatiota alueen teollisuusmineraalipotentiaalista mm teollisuusmineraaliviitteitä, joita ei esiinny kirjallisuudessa. Haastatteluja tullaan jatkamaan. 5.5 Kartta- ja geofysikaalinen aineisto Teollisuusmineraalihavaintojen, kallioperäkarttojen ja geofysikaalisen aineiston pohjalta laadittiin ennustekarttoja teollisuusmineraalien suhteen potentiaalisista alueista. Alueelta on käytössä 1: ja l: mittakaavaisia kallioperäkarttoja. Niiltä osin aluetta kun kartoitukseltaan yksityiskohtaisempia ja tarkempia 1: kallioperäkarttoja ei ole saatavissa on käytetty 1: mittakaavaisia kallioperäkarttoja. Jos alueelta ei ole 1: olevia kallioperäkarttoja, osoittaa se että alue ei ole kovin tarkkaan kartoitettu ja antaa suuremman mahdollisuuden uuden teollisuusmineraaliaiheen löytymiselle jopa kalliopaljastumalta. Teollisuusmineraalien etsinnässä käytetään samoja geofysikaalisia menetelmiä kuin metallimalmien etsinnässä. Geofysiikan avulla pystytään arvioimaan alueita, jotka ei ole paljastuneina, eli jos paljastuneilta alueilta ei löydy teollisuusmineraaliaiheita, ei se tarkoita, etteikö niitä olisi maapeitteen alla olevassa kallioperässä. Ennustekartat toivat useita viitteitä kaoliinista, ilmeniitistä, rikkikiisusta ja grafiitista. Yksityiskohtaisempien ennustekarttojen teko jatkuu. 5.6 Kenttätutkimussuunnitelma eli tutkimuskohteiden valinta kartoilta. Edellä käydyn aineiston perusteella on tutkimusalueen kunnat käyty läpi aakkosjärjestyksessä. Kunkin kunnan kohdalle on merkitty kirjallisuus ja raporttitiedoista saadut viitteet eri teollisuusmineraaleista, kansannäytehavainnot eri teollisuusmineraaleista sekä lueteltu kallioperäkarttojen ja geofysikaalisen materiaalin avulla valittuja potentiaalisia teollisuusmineraalikohteita peruskarttalehdittäin. Luetellut kohteet käytiin tarkistamassa maastossa. Kohteista otettiin näyte ja näytteistä tehtiin tarvittaessa ohuthietutkimuksia, kemiallisia analyysejä sekä rikastuskokeita. Jos havaintokohteessa ei ole kalliopaljastumia, täytyy se tutkia toisella tavalla.

5 4 6. MAASTOTUTKIMUKSET Maastotutkimukset Keski-Pohjanmaan alueella tehtiin Kohteet ovat pääosin samoja, jotka esitettiin tarkistettaviksi esiselvitysraportissa Maastotarkistukset Maastokäynnit tehtiin Ullavalla ja Kaustisilla sijaitsevista tukikohdista käsin. Tutkimuksen suorittivat geologi Timo Ahtola, tutkimusassistentit Kalevi Karttunen ja Mikko Pelkkala GTK:sta sekä PMI-kehityksen palkkaama opiskelija Petri Saarela. Karttojen ja kivivasaran lisäksi mukana maastossa oli suskeptibiliteettimittari kiven magneettisuuden määrittämiseen. Laite oli apuna erityisesti gabrointruusioita kartoitettaessa paikallistamaan magnetiittipitoiset ja samalla mahdolliset ilmeniittipitoiset gabrot. Kohteet merkittiin peruskartoille ja koordinaatit määritettiin GPS laitteella. Maastokohteet kartoitettiin geologisesti paljastamalla ensin aluetta tarvittaessa. Kohteesta täytettiin kartoitushavaintolomake. Lähes kaikista kohteista otettiin myös kivinäyte. Näytettä ei otettu jos paljastuman kivilaji oli jotain muuta ja merkityksetöntä kuin mitä oli lähdetty etsimään. Esimerkiksi gabropaljastumia etsittäessä vastaan tuli usein koko Keski-Pohjanmaan alueelle tyypillistä kiillegneissiä tai granodioriittia. Kaikkia esiselvitysraportissa mainittuja tarkistuskohteita ei maastossa käyty läpi. Tällaisia olivat kohteet joiden alueella ei peruskarttojen mukaan ollut kalliopaljastumia (esim. kaikki geofysiikan perusteella kaoliinipotentiaalisiksi luetut alueet). Niiden malmipotentiaalisuus arvioitiin erikseen. Koko Keski-Pohjanmaan tutkimusalueelle on tyypillistä, että paksujen maakerrosten johdosta kalliopaljastumia on pinta-alaan nähden verrattain vähän. Poikkeuksen tähän tuovat pegmatiittigraniitit, jotka muodostavat yhtenäisiä hyvin paljastuneita kallioalueita. Tämän vuoksi useat eri kivilajien väliset rajat on piirretty kallioperäkarttoihin geofysikaalisen aineiston perusteella. Uudet kansannäytehavainnot tarkistettiin maastossa ja niistä laadittiin raportit. Vanhojen kansannäytteiden uudelleenarviointia tehtiin, mikäli näyte oli kiinnostava ja lähettäjä tavoitettiin. Osa esiselvitysraportissa mainituista kansannäytekohteista siis karsittiin. Maastokäynnin yhteydessä arvioitiin kivilajin mineraalikoostumuksen ja esiintymisen perusteella kohteen jatkotutkimustarve teollisuusmineraalin käytön kannalta. Toiseksi arvioitiin kiven soveltuvuutta rakennuskiveksi sen ulkoasun, paljastumaolosuhteiden ja eheyden perusteella Tutkimuskohteiden arviointi Liitteessä 1. on maastokohteet lueteltu kunnittain aakkosjärjestyksessä juoksevan havaintonumeroinnin mukaisesti. Ensin on havaintonumero, sitten karttalehti, paljastumaa lähinnä oleva paikannimi peruskartalta, koordinaatit, kivilaji, näyte (on: X) ja viimeisenä on maastokäynnin perusteella arvioitu kohteen kiinnostavuutta jatkotutkimuksia silmälläpitäen (I ensisijainen jatkotutkimuskohde, II toissijainen jatkotutkimuskohde, III ei aihetta jatkotutkimuksiin). Tarkemmat tiedot löytyvät kartoitushavaintolomakkeista.

6 5 Ensisijaisiksi jatkotutkimuskohteiksi luettiin maastokohteet, jotka ovat potentiaalisia esiintymiä. Toissijaisiksi jatkotutkimuskohteiksi luettiin kohteet jotka vaativat lisätutkimuksia. Kolmoskohtaan kuuluivat kohteet, jotka eivät aiheuta jatkotutkimuksia ei teollisusmineraali eikä rakennuskivimielessä. Liitteessä 2. on Keski-Pohjanmaan tutkimusalueen kartalle merkitty kaikki kesän -99 aikana käydyt maastokohteet havaintonumeroin. Kaikki jatkotutkimuskohteet on merkitty punaisilla kolmioilla ja ei jatkotutkimuksia aiheuttavat kohteet mustalla ympyrällä. Lisäksi kaoliinipotentiaaliset kohteet on merkitty punaisella tähdellä ja ilmeniittipotentiaaliset kohteet punaisella neliöllä Tutkimuskohteet Halsua Esiselvityksessä mainittu karttalehden rikkikiisuaihe (kaiv.rek.nro. 1806/1-20.) tarkistettiin maastossa. Rikkikiisua ei esiinny kalliopaljastumissa. Ympäristön paljastumat ovat granodioriittia. GTK on tutkinut alueen ilmeniittipotentiaalia (Kärkkäinen, 1997) karttalehden alueella. Tutkimukset on käynnissä karttalehden Kairinevalla jossa GTK on tehnyt geofysikaalisia maastomittauksia. Kaustinen Karttalehden alueella on esiintymänimellä Vintturi (kaiv.rek.nro. 1943/1) oleva Oy Partek Ab:n tutkima spodumeenipegmatiittiesiintymä. Esiintymä on Olle Sirenin valtauksessa. Karttalehden alueella osittain Kaustisen kunnan puolella on esiintymänimellä Pirttijärvi (kaivosrekisterin numero 1944) oleva Oy Partek Ab:n tutkima spodumeenipegmatiittiesiintymä. Esiintymä on Olle Sirenin valtauksessa. Karttalehden alueella on syväkairauksissa lävistetty grafiittipitoisia kivilajeja. Alueella ei ole kalliopaljastumia. Karttalehtien , 08, 10 ja 11 alueella olevat pegmatiittigraniitit ovat heterogeenisiä raekoon vaihdellessa runsaasti. Pegmatiittigraniittien pegmatiittiset osueet osoittautuivat pienialaisiksi, eikä niillä ole taloudellista merkitystä. Karttalehtien , 08 ja 09 alueella grafiitti ja/tai kiisupitoiset liuskeet on huonosti paljastuneita. Grafiittia on lävistetty kairauksissa ( % C), mutta se on liian hienorakeista teollisuusmineraalikäyttöön. Karttalehdille , 11 ja merkityt kiillegneissit sisältävät alumiinisilikaatteja porfyroblasteina, mutta ei ainakaan paljastumassa riittävinä määrinä. Lestijärvi GTK on tutkinut alueen ilmeniittiaiheet (Kärkkäinen, 1997) karttalehtien ja alueilla, eikä maastotarkistuksia näin ollen tehty.

7 6 Perho Karttalehtien sekä ja 08 alueella olevissa gabroissa ei havaittu ilmeniittiä. Muutama näyte analysoitiin korkean magneettisuuden vuoksi (analyysit taulukossa 1). Osa käydyistä paljastumista on kivilajiltaan dioriittia tai granodioriittia. Karttalehden alueella olevat pegmatiittigraniitit ovat heterogeenisiä raekoon vaihdellessa runsaasti. Paljastumissa pegmatiittiset osueet ovat pienialaisia, eivätkä sovellu hyötykäyttöön. Toholampi Karttalehtien , 06, 08 ja 09 rikkikiisua koskevan Outokumpu Oy:n vanhan valtauksen alueella olevissa kalliopaljastumissa on paikoin kiisupirotetta. Karttalehden ilmeniittiviite liittyy nikkelitutkimusten (Sipilä, 1983) yhteydessä kairattuun gabroon, jossa on vähän ilmeniittiä. GTK on tutkinut alueen ilmeniittipotentiaalia (Kärkkäinen, 1997 ja 1999) karttalehtien ja 06 sekä , 04 ja 07 alueilla. Karttalehden kiilleliuskeet sisältävät porfyroblasteina pääasiassa granaattia ja andalusiittia, mutta eivät riittäviä määriä. Ullava Karttalehden ja 03 alueella on esiintymänimellä Länttä (kaivosrekisterin numero 1942/la) oleva Oy Partek Ab:n tutkima spodumeenipegmatiittiesiintymä. Esiintymä on Olle Sirenin valtauksessa. GTK on tarkistanut kairauksin Morsiamenniemen gabrojen ilmeniittipotentiaalia (Kärkkäinen, 1997) karttalehden alueella. Karttalehtien sekä alueella olevissa gabroissa ei havaittu ilmeniittiä. Osa käydyistä paljastumista on kivilajiltaan dioriittia tai granodioriittia. Veteli Karttalehden vanhalta valtausalueelta löytyi grafiitti ja kiisupitoisia lohkareita sekä vanhoja kaivantoja. Lohkarenäytteen hiilipitoisuus analysoitiin (taulukko 1). Karttalehden Isoskallion eteläosassa on pegmatiittigraniitissa pienialainen kvartsisulkeuma, jossa on beryllikiteitä. Ympäröivällä kallioalueella ei ole lisähavaintoa beryllistä. Karttalehtien , ja 10 sekä alueella olevat pegmatiittigraniitit ovat heterogeenisiä raekoon vaihdellessa keskirakeisesta karkearakeiseen. Pegmatiittigraniittien pegmatiittiset osueet ovat pienialaisia. Karttalehtien ja 12 kiillegneissipaljastumilla ei tavattu granaattia.

8 7 7. JATKOTUTKIMUSKOHTEET KAUDELLE 2000 Keski-Pohjanmaan alueen potentiaalisimmat teollisuusmineraalit ovat ilmeniitti ja spodumeeni. Ilmeniitti TiO 2 pigmentin ja spodumeeni Li-raaka-ainelähteenä. Ilmeniitin etsintää tekee alueella aktiivisesti GTK ja hyödynnettävyyttä tutkii Kalvinit Oy Kälviän puolella sijaitsevalla Koivusaarennevan esiintymällä. KeLiBerprojektissa puolestaan tutkitaan pegmatiitteihin liittyvien spodumeeniesiintymien Livarantojen hyödynnettävyyttä. Suomenselän teollisuusmineraaliprojektin puitteissa ei näihin jo tutkimuksen alla oleviin kohteisiin puututa. Jatkotutkimuskohteiksi on valittu aiheet, jotka aikaisempien tutkimusten, kesän 1999 maastotutkimusten ja kemiallisten analyysien perusteella ovat lupaavimpia teollisuusmineraaliaiheita. Kaoliini- ja ilmeniittipotentiaaliset kohteet on lueteltu erikseen, koska ne perustuvat pelkästään geofysiikan mittausten antamaan informaatioon. 7.1 Ullava Rimpinevan grafiittipotentiaalinen alue Rimpinevalla karttalehden alueella (liite 3) on tehty geofysikaalisia mittauksia (Gehör et. al. 1992). Alueella on hyvä johde, johon ei liity selvää magneettista anomaliaa. Alueella ei ole kalliopaljastumia. Jatkotutkimuksiksi ehdotetaan sähköistä ja magneettista mittausta sekä syväkairausta. 8. KESKI-POHJANMAAN KAOLIINIPOTENTIAALISET KOHTEET Kaoliinipotentiaalisiksi on arvioitu alueet, jotka matalalentogeofysiikan (sähkönjohtavuus ja magneettisuus) sekä alueellisten painovoimamittausten perusteella erottuvat ympäristöstään sähköä hyvin johtavina, ei magneettisina ja painovoimaminimin alueina. Jos alueellista painovoimaa ei ole mitattu, on käytetty pelkästään sähkönjohtavuutta ja magneettisuutta. Luotettavin ennustettavuus saavutetaan alueilla, joilla on nämä kaikki käytettävissä. Kohteet on lueteltu kunnittain. Ne tarvitsevat varmistukseksi maastotarkistuksia mittauksin (15 km) ja kairauksin (500 m). Halsua Roskaojansaaret karttalehden alueella (liite 4 nro 1) Ullava Lokaperä karttalehden alueella (liite 4 nro 2) Pikku Tuohineva karttalehden alueella (liite 4 nro 3)

9 8 Veteli Pahantaipaleenmaa karttalehden alueella (liite 4 nro 4) 9. KESKI-POHJANMAAN ILMENIITTIPOTENTIAALISET KOHTEET Karttalehtien , 02, 05 ja 07 magneettisiin ja gravimetrisiin anomalioihin liittyviä ilmeniittigabroja ei esiinny paljastuneena. Näitä GTK on tutkimuksissaan kairannut Koivusaarennevan ilmeniittiesiintymän jatkeilla Peränevalla (osin Halsuan puolella) ja viimeksi Kairinevalla geofysikaalisin mittauksin. Toholammin puolella sijaitseva Lylynevan ilmeniittiesiintymä Koivusaarennevan koillispuolella on yksi GTK:n tutkimuskohteista. Ilmeniittiesiintymät sijaitsevat suoalueilla n. 10 m paksuisen maapeitteen alla eikä siellä ole paljastumia. Ilmeniittipotentiaalisiksi on arvioitu alueet jotka matalalentogeofysiikan (magneettisuus) sekä alueellisten painovoimamittausten perusteella erottuvat ympäristöstään magneettisina ja painovoimamaksimin alueina. Alueista puuttuvat ne jotka GTK on alueellisen ilmeniitin etsinnän puitteissa tutkinut. Kohteet on lueteltu kunnittain. Ne tarvitsevat varmistukseksi maastotarkistuksia mittauksin (15 km) ja kairauksin (500 m). Halsua Haarahaudankangas karttalehden alueella (liite 5 nro 1) Lestijärvi Paukaneva karttalehden alueella (liite 5 nro 2) Veteli Haarahaudankangas karttalehden alueella (liite 5 nro 1) 10. LOPPUSANAT Koska tutkimusalue on paljastumaolosuhteiltaan peitteinen, ei tämän tyyppisellä maastotarkistuksiin perustuvalla tutkimuksella pystytä havainnoimaaan kaikkia, varsinkaan maapeitteiden alle jääviä teollisuusmineraaliaiheita. Sama pätee alueisiin joilta ei ole saatavissa geofysikaalista aineistoa, joihin esim. kaoliini- ja ilmeniittipotentiaalisten alueiden ennusteet perustuvat.

10 9 11. KIRJALLISUUS Gehör, S., Niskanen, M., Pernu, T., Salmirinne, H Keski-Pohjanmaan grafittiprojektin geofysikaaliset tutkimukset. 61 s. Oulun yliopisto, Geofysiikan laitos, tutkimusraportti. Kärkkäinen, Niilo Ilmeniitin etsintää Toholammilla v s., 5 liites. Geologian tutkimuskeskus, arkistoraportti, M19/2342/99/10/1. Kärkkäinen, Niilo Alueellista ilmeniitin etsintää Keski-Pohjanmaalla v s., 6 liites. Geologian tutkimuskeskus, arkistoraportti, M 19/2341/97/10/1. Sipilä, Esko Toholammen gabron nikkelitutkimukset s., 10 liites. Geologian tutkimuskeskus, arkistoraportti, M19/2342/-83/1/10.

11 10 Taulukko 1 näytetunnus karttalehti kunta kivilaji Na 2 O MgO AI 2 O 3 SiO 2 P 2 O 5 K 2 O CaO TiO 2 MnO Fe 2 O 3 S C % % % % % % % % % % % % 175X 175X 175X 175X 175X 175X 175X 175X 175X 175X 175X 811L PES Perho gabro 4,53 2,98 19,3 55,8 0,408 1,01 6,92 1,11 0,122 7,29 0,031 0,10 PES Perho gabro 3,29 2,66 16,0 63,2 0,246 2,09 4,49 0,901 0,122 6,55 0,000 0,07 PES Perho peridotiitti 0,69 17,1 8,76 44,1 0,034 0,178 11,5 0,412 0,195 12,7 0,089 0,12 PES Veteli kiilleliuske 0,34 2,62 13,5 67,5 0,240 0,786 6,93 0,602 0,197 5,64 0,786 0,48 KRK Toholampi gabro 2,66 15,5 8,15 50,9 0,519 0,877 7,75 0,964 0,122 8,65 0,107 0,03 KRK Toholampi gabro 2,13 14,3 7,47 52,2 0,497 0,913 9,54 0,945 0,138 8,10 0,029 0,05 TPA Perho gabro 1,37 11,8 13,0 46,7 0,030 0,353 10,7 0,681 0,182 10,9 0,037 0,05

12 Kunta Havaintonumero Karttalehti Paikannimi x-koord. y-koord. Kivilaji Näyte Arvio Halsua PES Suovaneva SE Granodioriitti III Kaustinen PES Lumppionkallio Pegmatiittigraniitti X III PES Pikkukallio Pegmatiittigraniitti X III PES Teerikallio Pegmatiittigraniitti X III PES Kukkarokallio Pegmatiittigraniitti X III KRK Hautakangas hapan vulkaniitti X III KRK Vanhanhaudankangas intermediäärinen vulkaniitti X III KRK Aittakalliot Kiilleliuske X III KRK kirkonkylä Pegmatiittigraniitti X III KRK Hopiakallionsaari Mustaliuskekarsi X III TPA Råbacken Kiilleliuske X III TPA Puhkionkallio Pegmatiittigraniitti III TPA Suunnistonneva S Amfiboliitti X III TPA Paavonkorrenkangas S Amfiboliitti X III TPA Isokallio Pegmatiittigraniitti X III TPA Isonnevankallio Pegmatiittigraniitti X III TPA Pirtjärvi SW Spodumeenipegmatiitti X III Lestijärvi KRK Eltoneva Dioriitti X III KRK Puronniemi S Gabro X III KRK Puronniemi Gabro X III KRK Pikku-Jaakonneva E Gabro X III Perho PES Nevarinne E Gabro III PES Nevarinne SE Dioriitti X III PES Simonahonkangas N Gabro III PES Simonshonkangas E Granodioriitti III PES Pikkupirtinkangas Dioriitti X III PES Pikkukallio N Gabro X III PES Limakonkallio Gabro X III PES Retuutinkalliot Peridotiitti X III TPA Muttisaari SE Gabro X III Liite 1.

13 Kunta Havaintonumero Karttalehti Paikannimi x-koord. y-koord. Kivilaji Näyte Arvio Toholampi KRK Ukonharju SE Gabro X III KRK Nisula SW Granodioriitti X III KRK Paukahuksenkangas E Kiilleliuske X III KRK Oravala N Gabro X III KRK Koukunkangas Gabro X III KRK Ristikaarenkangas SW Gabro X III KRK Ristikaarenkangas NW Gabro X III KRK Ristikallio SW Gabro X III KRK Koukunjärvi E Gabro X III KRK Lamu Gabro X III KRK Isokallio NW Gabro X III KRK Välitalo S Gabro X III KRK Kumiseva W Gabro X III KRK Läjähysneva S Gabro X III KRK Porraskorpi Gabro X III KRK Kellokangas N Gabro X III KRK Ymmyriäisneva Gabro X III PES Mykykangas Granodioriitti X III PES Jyrkänkoskenlampi E Granodioriitti X III Ullava KRK Haarasaari Gabro X III KRK Kalliolehto Gabro X III KRK Susikivenkangas W Plagioklaasiporfyriitti X III KRK Kotokangas Dioriitti X III KRK Uudenlamminkangas Granodioriitti X III Veteli PES Pikkukallio Pegmatiittigraniitti X III PES Valkiakallio Pegmatiittigraniitti X III PES Isokallio Pegmatiittigraniitti X III PES Kalliojärvenkallio Pegmatiittigraniitti III PES Kalliojärvi NE Pegmatiittigraniitti X III PES Hautakangas Pegmatiittigraniitti X III PES Tavikallio Pegmatiittigraniitti X III PES Kuolionmaa Pegmatiittigraniitti III PES Kuolionmaa Pegmatiittigraniitti III Liite 1.

14 Liite 1. Kunta Havaintonumero Karttalehti Paikannimi x-koord. y-koord. Kivilaji Näyte Arvio Veteli PES Kuolionmaa Pegmatiittigraniitti X III PES Saarikallio Pegmatiittigraniitti X III PES Vehmaskallio Pegmatiittigraniitti X III PES Puukallio Pegmatiittigraniitti X III PES Papinkallio Pegmatiittigraniitti III PES Jokisaari Kiilleliuske X III TPA Mäkäränkangas Pegmatiittigraniitti X III TPA Puusaarenkallio Pegmatiittigraniitti X III TPA Jauhokallio Pegmatiittigraniitti III TPA Hautamaa N Pegmatiittigraniitti III TPA Palokangas SE Kiilleliuske III TPA Kettukangas N Karsikivi X III TPA Ristiniemi SE Karsikivi X III

15

16

17

18

SUOMENSELÄN TEOLLISUUSMINERAALIPROJEKTI 1999-2000 KAUDEN 1999 LOPPURAPORTTI, POHJOIS-POHJANMAA

SUOMENSELÄN TEOLLISUUSMINERAALIPROJEKTI 1999-2000 KAUDEN 1999 LOPPURAPORTTI, POHJOIS-POHJANMAA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Etelä-Suomen aluetoimisto Timo Ahtola Erkki Herola Jaana Lohva Olli Sarapää 30.11.1999 Raportti M89/99/7 RAPORTTITIEDOSTO N:O 4575 SUOMENSELÄN TEOLLISUUSMINERAALIPROJEKTI 1999-2000

Lisätiedot

SUOMENSELÄN TEOLLISUUSMINERAALIPROJEKTI KAUDEN 2000 VÄLIRAPORTTI, KESKI-SUOMI

SUOMENSELÄN TEOLLISUUSMINERAALIPROJEKTI KAUDEN 2000 VÄLIRAPORTTI, KESKI-SUOMI GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Etelä-Suomen aluetoimisto Timo Ahtola Olli Sarapää 02.10.2000 Raportti M89/2000/2 RAPORTTITIEDOSTO N:O 4577 SUOMENSELÄN TEOLLISUUSMINERAALIPROJEKTI 1999-2000 KAUDEN 2000 VÄLIRAPORTTI,

Lisätiedot

Lestijärvi. Kaj J. Västi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2341/-91/1/10. Syri

Lestijärvi. Kaj J. Västi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2341/-91/1/10. Syri GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2341/-91/1/10 Lestijärvi Syri Kaj J. Västi 30.1.1991 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LESTIJÄRVEN KUNNASSA VALTAUSA- LUEELLA SYRI 1, KAIV. REK. N:o 4512/1, SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

Kullaan Levanpellon alueella vuosina 1997-1999 suoritetut kultatutkimukset.

Kullaan Levanpellon alueella vuosina 1997-1999 suoritetut kultatutkimukset. GEOLOGIAN TUTKIMCJSKESKUS Tekij at Rosenberg Petri KUVAILULEHTI Päivämäärä 13.1.2000 Raportin laji Ml 911 14312000/ 711 0 tutkimusraportti 1 Raportin nimi Toimeksiantaja Geologian tutkimuskeskus Kullaan

Lisätiedot

30( GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3233/-91/1/10 Rantasalmi Putkela Olavi Kontoniemi

30( GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3233/-91/1/10 Rantasalmi Putkela Olavi Kontoniemi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3233/-91/1/10 Rantasalmi Putkela Olavi Kontoniemi 01.11.1991 30( TUTKIMUSTYOSELOSTUS RANTASALMEN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA PUT- (ELA 1, KAIV.REK.NRO 4229/1, SUORITETUISTA MALMITUTKINUKSISTA

Lisätiedot

GEOLOGAN TUTKIMUSKESKUS giiy-93/2/1 0 KI U Jarmo Nikande r 6.10.199 3

GEOLOGAN TUTKIMUSKESKUS giiy-93/2/1 0 KI U Jarmo Nikande r 6.10.199 3 GEOLOGAN TUTKIMUSKESKUS giiy-93/2/1 0 KI U Jarmo Nikande r 6.10.199 3 SINKKI- JA KULTAMALMITUTKIMUKSISTA KIURUVEDEN HANHISUOLLA, JOUTOKANKAALLA JA KULTAVUORELLA, KTL 3323 03, SEKÄ PYLHY- LÄNAHOLLA, KTL

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA OLLINSUO 1, KAIV.REK. N:O 3693 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA OLLINSUO 1, KAIV.REK. N:O 3693 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/4522/-89/1/10 Kuusamo Ollinsuo Heikki Pankka 17.8.1989 1 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA OLLINSUO 1, KAIV.REK. N:O 3693 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

RAPORTTITIEDOSTO N:O GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/1244/-93/1/10 Isokyrö Orisberg Niilo Kärkkäinen

RAPORTTITIEDOSTO N:O GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/1244/-93/1/10 Isokyrö Orisberg Niilo Kärkkäinen RAPORTTITIEDOSTO N:O 3426 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/1244/-93/1/10 Isokyrö Orisberg Niilo Kärkkäinen 30.11.1993 TUTKIMUSTYÖSELOSTE ISONKYRÖN KUNNAN ORISBERGIN ALUEEN MALMITUTKIMUKSISTA, KOSKIEN VALTAUSALUEITA

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SULKAVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKALAHTI 1, KAIV.REK.N:O 4897/1, VUOSINA SUORITETUISTA Ni-MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SULKAVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKALAHTI 1, KAIV.REK.N:O 4897/1, VUOSINA SUORITETUISTA Ni-MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3144/-93/1/10 Sulkava Sarkalahti Hannu Makkonen 11.11.1993 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SULKAVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKALAHTI 1, KAIV.REK.N:O 4897/1, VUOSINA 1990-1992 SUORITETUISTA

Lisätiedot

JA JUVAN KUNNISSA VALTAUSALUEELLA SUOTLAMPI 1, KAIV.REK. N :o 3316 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

JA JUVAN KUNNISSA VALTAUSALUEELLA SUOTLAMPI 1, KAIV.REK. N :o 3316 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M 06/3231/-83/1/10 Joroinen,Juva Suotlampi Hannu Makkonen 21.3.1983 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JOROISTEN JA JUVAN KUNNISSA VALTAUSALUEELLA SUOTLAMPI 1, KAIV.REK. N :o 3316 SUORITETUISTA

Lisätiedot

PAIMION KORVENALAN ALUEELLA VUOSINA 1996-1998 SUORITETUT KULTATUTKIMUKSET.

PAIMION KORVENALAN ALUEELLA VUOSINA 1996-1998 SUORITETUT KULTATUTKIMUKSET. RAPORTTITIEDOSTO N:O 4403 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Etelä-Suomen aluetoimisto Kallioperä ja raaka-aineet M19/2021/2000/1/10 PAIMIO Korvenala Petri Rosenberg 20.1.2000 PAIMION KORVENALAN ALUEELLA VUOSINA

Lisätiedot

Petri Rosenberg 17.3.2000

Petri Rosenberg 17.3.2000 RAPORTTITIEDOSTO N:O 4405 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Etelä-Suomen aluetoimisto Kallioperä ja raaka-aineet M19/2123/2000/ 2 /10 LEMPÄÄLÄ Kalliojärvi Petri Rosenberg 17.3.2000 KULTATUTKIMUKSET LEMPÄÄLÄN KALLIOJÄRVEN

Lisätiedot

KUPARIMALMINETSINTÄÄ HYRVÄLÄN-ILVESKALLION ALUEELLA HATTULASSA V

KUPARIMALMINETSINTÄÄ HYRVÄLÄN-ILVESKALLION ALUEELLA HATTULASSA V M19/2131/1998/10/1 Hyrvälä-Ilveskallio Hattula N. Kärkkäinen, K. Karttunen, B Lindmark 15.12.1998 RAPORTTITIEDOSTO N:O 4487 KUPARIMALMINETSINTÄÄ HYRVÄLÄN-ILVESKALLION ALUEELLA HATTULASSA V. 1997-1998.

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄSSÄ VALTAUSALUEELLA VUOMANMUKKA 1, KAIV.REK N:O 3605/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA 1983-84 sekä 1988

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄSSÄ VALTAUSALUEELLA VUOMANMUKKA 1, KAIV.REK N:O 3605/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA 1983-84 sekä 1988 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2741/-89/1/60 Kittilä Vuomanmukka Kari Pääkkönen 26.9.1989 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄSSÄ VALTAUSALUEELLA VUOMANMUKKA 1, KAIV.REK N:O 3605/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3231/-84/x /10 Juva Rantala Hannu Makkonen

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3231/-84/x /10 Juva Rantala Hannu Makkonen GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3231/-84/x /10 Juva Rantala Hannu Makkonen 7.11.1984 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JUVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA RANTALA 1, KAIV.REK. N :O 3401 SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA TUTKIMUSTEN

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTE KAUHAJOEN ALUEEN MALMITUT- KIMUKSISTA, KOSKIEN VALTAUSALUETTA VÄHÄMÄKI 1, KAIVOSREKISTERI NRO 3873/1

TUTKIMUSTYÖSELOSTE KAUHAJOEN ALUEEN MALMITUT- KIMUKSISTA, KOSKIEN VALTAUSALUETTA VÄHÄMÄKI 1, KAIVOSREKISTERI NRO 3873/1 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/1234/-94/1/10 Kauhajoki Niilo Kärkkäinen 15.6.1994 RAPORTTITIEDOSTO N:O 3480 TUTKIMUSTYÖSELOSTE KAUHAJOEN ALUEEN MALMITUT- KIMUKSISTA, KOSKIEN VALTAUSALUETTA VÄHÄMÄKI 1, KAIVOSREKISTERI

Lisätiedot

Geologian tutkimuskeskus 35/2017 Pohjavesiyksikkö Espoo Tuire Valjus

Geologian tutkimuskeskus 35/2017 Pohjavesiyksikkö Espoo Tuire Valjus Geologian tutkimuskeskus 35/2017 Pohjavesiyksikkö Espoo 2.5.2017 Geofysiikan mittaukset Velkuan Aumineralisaation alueella Naantalissa Tuire Valjus GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS KUVAILULEHTI Päivämäärä / Dnro

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JUVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA LUMPEINEN 1 KAIV. REK. N :O 3407 SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JUVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA LUMPEINEN 1 KAIV. REK. N :O 3407 SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06 / 3231 / -85 / / 10 JUVA Lumpeinen Hannu Makkonen 5.12.1985 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JUVAN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA LUMPEINEN 1 KAIV. REK. N :O 3407 SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

JOHDANTO Tutkimusalue sijaitsee Juvan kunnassa n. 5 km Juvan kirkonkylästä luoteeseen (kuva ). Geologian tutkimuskeskus on tehnyt malmitutkimuksia alu

JOHDANTO Tutkimusalue sijaitsee Juvan kunnassa n. 5 km Juvan kirkonkylästä luoteeseen (kuva ). Geologian tutkimuskeskus on tehnyt malmitutkimuksia alu A i C.', >'/AP PA LE GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M9/323/-92/6/O Juva Rutkonlampi Hannu Makkonen 2.0.992 RUTKONLAMMEN GRANAATTIGABRON TUTKIMUKSET JUVALLA VUOSINA 989-990 JOHDANTO Tutkimusalue sijaitsee Juvan

Lisätiedot

MALMITUTKIMUKSET KEITELEEN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA PELTOMÄKI 1. (kaiv. rek N:o 3574/1), RÄSYSUO 1 (kaiv. rek. N:o 3574/2) JA

MALMITUTKIMUKSET KEITELEEN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA PELTOMÄKI 1. (kaiv. rek N:o 3574/1), RÄSYSUO 1 (kaiv. rek. N:o 3574/2) JA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3312/-87/1/10 KEITELE Kangasjärvi Jarmo Nikander 8.12.1287 MALMITUTKIMUKSET KEITELEEN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA PELTOMÄKI 1 (kaiv. rek N:o 3574/1), RÄSYSUO 1 (kaiv. rek. N:o

Lisätiedot

KUULUTUS. Kuulutus 1 (1) Lupatunnus: 18.12.2013 ML2011:0020

KUULUTUS. Kuulutus 1 (1) Lupatunnus: 18.12.2013 ML2011:0020 Kuulutus 18.12.2013 1 (1) Lupatunnus ML2011:0020 KUULUTUS Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) kuuluttaa kaivoslain (10.6.2011/621) 40 :n nojalla Malminetsintälupahakemuksen Hakija: Lupatunnus: Alueen

Lisätiedot

ARK RAPORTT 1 080/ /AAK/1989. JAKELU Kauppa- ja te01 1 isuusministeriö TALLEN NE^^^ OKME/Outokumpu OKME/Vammala

ARK RAPORTT 1 080/ /AAK/1989. JAKELU Kauppa- ja te01 1 isuusministeriö TALLEN NE^^^ OKME/Outokumpu OKME/Vammala RAPORTT 1 080/2143 09/AAK/1989 JAKELU Kauppa- ja te01 1 isuusministeriö TALLEN NE^^^ OKME/Outokumpu OKME/Vammala 2 1. 08. 2006 KAIVOSLAIN 19 :N MUKAINEN TUTKIMUSTYÖSELQSTUS KUHMOINEN, MARKKAVUORI 1, kaivosrekisterinumero

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LUOPIOISTEN KUNNASSA, VALTAUSALUEELLA NIINIMETSÄ 1, KAIV.REK. N:O 4701/1, SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LUOPIOISTEN KUNNASSA, VALTAUSALUEELLA NIINIMETSÄ 1, KAIV.REK. N:O 4701/1, SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2132/-94/1/81 LUOPIOINEN Kaukkala Reijo Alviola ja Pirkko Nurmela 29.4.1994 RAPORTTITIEDOSTO N:O 3479 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LUOPIOISTEN KUNNASSA, VALTAUSALUEELLA NIINIMETSÄ

Lisätiedot

KULTATUTKIMUKSET SUODENNIEMEN PAISKALLION ALUEELLA VUOSINA 1997-1999.

KULTATUTKIMUKSET SUODENNIEMEN PAISKALLION ALUEELLA VUOSINA 1997-1999. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Etelä-Suomen aluetoimisto Kallioperä ja raaka-aineet M19/2121/2000/ 1 /10 SUODENNIEMI Paiskallio RAPORTTITIEDOSTO N:O 4404 Petri Rosenberg 18.2.2000 KULTATUTKIMUKSET SUODENNIEMEN

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Niilo Kärkkäinen Koukunkangas (Ristikallio, Kopsanneva, Vanhahaudankangas Toholampi M19/2342/1999/10/1,

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Niilo Kärkkäinen Koukunkangas (Ristikallio, Kopsanneva, Vanhahaudankangas Toholampi M19/2342/1999/10/1, ARKISTO KAPPALE GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Niilo Kärkkäinen 30.5.1997 Koukunkangas (Ristikallio, Kopsanneva, Vanhahaudankangas Toholampi M19/2342/1999/10/1, ILMENIITIN ETSINTÄÄ TOHOLAMMILLA v. 1994-1997

Lisätiedot

KAOLIINI- JA SULFIDITUTKIMUKSET TERVOLAN YMPÄRISTÖSSÄ, KL , 07, O8, , 03, JA 08 VUONNA 1992

KAOLIINI- JA SULFIDITUTKIMUKSET TERVOLAN YMPÄRISTÖSSÄ, KL , 07, O8, , 03, JA 08 VUONNA 1992 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Pohjois-Suomen aluetoimisto M19/2631/-93/2/82 (Liittyy 2633 ja 2732) Tervolan ympäristö Teollisuusmineraalit Antero Karvinen 17.12.1993 KAOLIINI- JA SULFIDITUTKIMUKSET TERVOLAN

Lisätiedot

TUTKIMUKSET AEROGEOFYSIKAALISISSA MITTAUKSISSA HAVAITULLA JOHDE- ALUEELLA SODANKYLÄN SYVÄOJALLA VUOSINA

TUTKIMUKSET AEROGEOFYSIKAALISISSA MITTAUKSISSA HAVAITULLA JOHDE- ALUEELLA SODANKYLÄN SYVÄOJALLA VUOSINA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 19/3724/-89/1/10 Sodankylä Syväoja Olavi Auranen 5.4.1989 TUTKIMUKSET AEROGEOFYSIKAALISISSA MITTAUKSISSA HAVAITULLA JOHDE- ALUEELLA SODANKYLÄN SYVÄOJALLA VUOSINA 1988-89 Aihe

Lisätiedot

M19/2432/-96/1/ ARKISTOKKA. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS -*12& 9 Väli-Suomen aluetoimisto. VIHANTI, PYHÄJOKI, RAAHE Jarmo Nikander

M19/2432/-96/1/ ARKISTOKKA. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS -*12& 9 Väli-Suomen aluetoimisto. VIHANTI, PYHÄJOKI, RAAHE Jarmo Nikander ARKISTOKKA PAL GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS -*12& 9 Väli-Suomen aluetoimisto M19/2432/-96/1/10 VIHANTI, PYHÄJOKI, RAAHE Jarmo Nikander 29.2.1996 MALMITUTKIMUKSET VIHANNIN, PYHÄJOEN JA RAAHEN KUNTIEN ALUEILLA

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3231/-92/1/10 Juva Luomanen Hannu Makkonen

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3231/-92/1/10 Juva Luomanen Hannu Makkonen GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3231/-92/1/10 Juva Luomanen Hannu Makkonen 26.08.1992 LUOMASEN Zn-ESIINTYMÄN, KAIV.REK.NUM. 4466/1, TUTKIMUKSET JUVALLA VUOSINA 1988-1991 1 JOHDANTO Luomasen Zn-esiintymä si]aitsee

Lisätiedot

MALMITUTKIMUKSET VIITASAAREN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA ISO-MÄKRÄLAMPI 1. (kaiv. rek. N:o 3385/1) JA SUOVANLAHTI 1 (kaiv. rek.

MALMITUTKIMUKSET VIITASAAREN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA ISO-MÄKRÄLAMPI 1. (kaiv. rek. N:o 3385/1) JA SUOVANLAHTI 1 (kaiv. rek. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3311/-87/1/10 Viitasaari Mäkrä Jarmo Nikander MALMITUTKIMUKSET VIITASAAREN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA ISO-MÄKRÄLAMPI 1 (kaiv. rek. N:o 3385/1) JA SUOVANLAHTI 1 (kaiv. rek. N:o

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS TAMMELAN KUNNASSA, VALTAUSALUEELLA KIETYÖNMÄKI 1, KAIV.REK.N:O 3991/1, SUORITETUISTA TEOLLISUUSMINERAALITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS TAMMELAN KUNNASSA, VALTAUSALUEELLA KIETYÖNMÄKI 1, KAIV.REK.N:O 3991/1, SUORITETUISTA TEOLLISUUSMINERAALITUTKIMUKSISTA RAPORTTITIEDOSTO N:O 3308 1(7) GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2024/-93/1/85 Tammela Kietyönmäki Reijo Alviola 31.3.1993 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS TAMMELAN KUNNASSA, VALTAUSALUEELLA KIETYÖNMÄKI 1, KAIV.REK.N:O

Lisätiedot

M 19/2723/-76/1/10 Koskee: 2723 2732. Muonio H. Appelqvist GEOLOGISEN TUTKIMUSLAITOKSEN URAANITUTKIMUKSET KITTILÄSSÄ JA MUONIOSSA V.

M 19/2723/-76/1/10 Koskee: 2723 2732. Muonio H. Appelqvist GEOLOGISEN TUTKIMUSLAITOKSEN URAANITUTKIMUKSET KITTILÄSSÄ JA MUONIOSSA V. M 19/2723/-76/1/10 Koskee: 2723 2732 Muonio H. Appelqvist GEOLOGISEN TUTKIMUSLAITOKSEN URAANITUTKIMUKSET KITTILÄSSÄ JA MUONIOSSA V. 1975 Geologinen tutkimuslaitos suoritti kesällä 1975 uraanitutkimuksia

Lisätiedot

Kultatutkimukset Alajärven Peurakalliolla vuosina 2008-2014 Heidi Laxström, Olavi Kontoniemi

Kultatutkimukset Alajärven Peurakalliolla vuosina 2008-2014 Heidi Laxström, Olavi Kontoniemi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Länsi-Suomen Yksikkö Kokkola 2/2015 Kultatutkimukset Alajärven Peurakalliolla vuosina 2008-2014 Heidi Laxström, Olavi Kontoniemi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS

Lisätiedot

Teollisuusmineraalivarojen kartoitus vuosina 2003-2007

Teollisuusmineraalivarojen kartoitus vuosina 2003-2007 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Etelä-Suomen yksikkö M10.4/2007/72 18.12.2007 Espoo Teollisuusmineraalivarojen kartoitus vuosina 2003-2007 Timo Ahtola, Olli Sarapää, Mauri Niemelä, Tapio Kuivasaari, Risto Vartiainen,

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA KUOLAJÄRVI 1, 2 JA 3, KAIVOSREKISTERI NROT 3082/1, 3331/1 ja 2 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA KUOLAJÄRVI 1, 2 JA 3, KAIVOSREKISTERI NROT 3082/1, 3331/1 ja 2 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3712/-85/1/10 Kittilä Tepsa Antero Karvinen 29.11.1985 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA KUOLAJÄRVI 1, 2 JA 3, KAIVOSREKISTERI NROT 3082/1, 3331/1 ja 2

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 (6) M 06/1834/-88/1/10 Enontekiö Ruossakero Jorma Isomaa

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 (6) M 06/1834/-88/1/10 Enontekiö Ruossakero Jorma Isomaa GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 (6) M 06/1834/-88/1/10 Enontekiö Ruossakero Jorma Isomaa 1.11.1988 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA RUOSSAKERO 1, 2 JA 3, KAIV. REK. N:O 3451/1-3 SUORITETUISTA

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA JALKAJOKI 1, KAIV. REK. N:o 2813 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA JALKAJOKI 1, KAIV. REK. N:o 2813 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M 06/3722/-81/1/10 Kittilä Jalkajoki Markku Rask 30.11.1981 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KITTILÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA JALKAJOKI 1, KAIV. REK. N:o 2813 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

Polar Mining Oy/Outokumpu 1 kpl

Polar Mining Oy/Outokumpu 1 kpl Tutkimustyöselostus 1 (5) Jakelu Kauppa- ja teollisuusministeriö 2 kpl Polar Mining Oy/Outokumpu 1 kpl Tutkimustyöselostus Suomussalmen Sääskeläissuon Likosuon alueella valtauksilla Sääskeläissuo 1 2 (kaiv.

Lisätiedot

Paadenmäen kalliokiviainesselvitykset Paavo Härmä ja Heikki Nurmi

Paadenmäen kalliokiviainesselvitykset Paavo Härmä ja Heikki Nurmi Etelä-Suomen yksikkö C/KA 33/09/01 3.7.2009 Espoo Paadenmäen kalliokiviainesselvitykset Paavo Härmä ja Heikki Nurmi Geologian tutkimuskeskus Etelä-Suomen yksikkö Sisällysluettelo Kuvailulehti 1 JOHDANTO

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKANNIEMI 1 KAIV.REK. N:O 4532 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKANNIEMI 1 KAIV.REK. N:O 4532 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Pohjois-Suomen aluetoimisto M06/4611/-93/1/10 Kuusamo Sarkanniemi Heikki Pankka 29.12.1993 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS KUUSAMON KUNNASSA VALTAUSALUEELLA SARKANNIEMI 1 KAIV.REK. N:O 4532

Lisätiedot

Selostus valtausalueella Kinnulansuo (kaivosrekisterinumero 8613/1) vuosina suoritetuista tutkimuksista.

Selostus valtausalueella Kinnulansuo (kaivosrekisterinumero 8613/1) vuosina suoritetuista tutkimuksista. Selostus valtausalueella Kinnulansuo (kaivosrekisterinumero 8613/1) vuosina 2009-2014 suoritetuista tutkimuksista. Pasi Talvitie 01.06.2014 Selostus valtausalueella Kinnulansuo (kaivosrekisterinumero 8613/1)

Lisätiedot

Etelä-Suomen aluetoimisto Hannu Seppänen Timo Ahtola Jukka Reinikainen

Etelä-Suomen aluetoimisto Hannu Seppänen Timo Ahtola Jukka Reinikainen Etelä-Suomen aluetoimisto Hannu Seppänen Timo Ahtola Jukka Reinikainen 23.01.2001 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SAUVON KUNNASSA SIJAITSEVAN JÄRVENKYLÄN KALSIITTIKIVIESIINTYMÄN (VALTAUSALUEET JÄRVENKYLÄ JA JÄRVENKYLÄ

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ROVANIEMEN MAALAISKUNNASSA VALTAUSALUEILLA ROSVOHOTU 1-2 KAIV.REK.NRO 4465 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ROVANIEMEN MAALAISKUNNASSA VALTAUSALUEILLA ROSVOHOTU 1-2 KAIV.REK.NRO 4465 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Pohjois-Suomen aluetoimisto M 06/2633/-91/1/10 Rovaniemen maalaiskunta Rosvohotu Seppo Rossi 29.11.1991 1 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ROVANIEMEN MAALAISKUNNASSA VALTAUSALUEILLA ROSVOHOTU

Lisätiedot

PEGMATIITTIEN MALMIPOTENTIAALISTA SUOMESSA

PEGMATIITTIEN MALMIPOTENTIAALISTA SUOMESSA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 101-03/1/85 Reijo Alviola 17.11.2003 PEGMATIITTIEN MALMIPOTENTIAALISTA SUOMESSA RE-PEGMATIITTIALUEET Suomesta tunnetaan yli 50 Rare Element (RE)-pegmatiittialuetta (karttaliite).

Lisätiedot

- Naytepistekartta. - Kivilaj it - Magneettinen kartta Perhonlahti. - Näytepistekartta - Ni, Cu pitoisuuskartta Lamsniemi

- Naytepistekartta. - Kivilaj it - Magneettinen kartta Perhonlahti. - Näytepistekartta - Ni, Cu pitoisuuskartta Lamsniemi TUTKIMUSRAPORTTI 2 (6) 060/3234 08, ll/umv/1989 NAYTTEENOTON TULOKSET KOHTEITTAIN 4.1 Homeselka 3234 08B 4.2 Perhonlaht i 3234 08B 4.3 Lamsniemi 3234 08C, D 4.4 Loskunvuori 3234 11B 4.5 Menginniemi 3234

Lisätiedot

M 19/1823/-75/1/10 Enontekiö, Kilpisjärvi Olavi Auranen 1975-10-30. Selostus malmitutkimuksista Enontekiön Kilpisjärvellä v. 1974

M 19/1823/-75/1/10 Enontekiö, Kilpisjärvi Olavi Auranen 1975-10-30. Selostus malmitutkimuksista Enontekiön Kilpisjärvellä v. 1974 M 19/1823/-75/1/10 Enontekiö, Kilpisjärvi Olavi Auranen 1975-10-30 Selostus malmitutkimuksista Enontekiön Kilpisjärvellä v. 1974 Syksyllä 1973 lähetti rajajääkäri Urho Kalevi Mäkinen geologisen tutkimuslaitoksen

Lisätiedot

Lapin MalmiIE Korvuo. Kauppa- ja teollisuus mini^'--:^ ' OKMEILM Rovaniemi

Lapin MalmiIE Korvuo. Kauppa- ja teollisuus mini^'--:^ ' OKMEILM Rovaniemi Lapin MalmiIE Korvuo Jakelu Kauppa- ja teollisuus mini^'--:^ Ru~o~ ' OKMEILM Rovaniemi KAIVOSLAIN 19 :N MUKAINEN TUTKIMUSTYOSELOSTUS LAPIN LMNISSA SODANKYMN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA KEIVITSA 58, kaiv.rek.nro

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JOROISTEN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA TUOHI- LAHTI 1, KAIV.REK.NRO 4183/1, SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JOROISTEN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA TUOHI- LAHTI 1, KAIV.REK.NRO 4183/1, SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3232/-93/1/10 - Joroinen Tuohilahti Olavi Kontoniemi 30.11.1993 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS JOROISTEN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA TUOHI- LAHTI 1, KAIV.REK.NRO 4183/1, SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2433/-91/2/10 Haapavesi Ängesneva, Kiimala Kaj J. Västi

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2433/-91/2/10 Haapavesi Ängesneva, Kiimala Kaj J. Västi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2433/-91/2/10 Haapavesi Ängesneva, Kiimala Kaj J. Västi 8.10.1991 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS HAAPAVEDEN KUNNASSA VALTAUS- ALUEILLA KIIMALA 1, KAIV. REK. N:o 4125/1, JA KIIMALA 2,

Lisätiedot

ARKI, 1`t_'+i APU IALk GEO Väli-Suomen aluetoimisto M19/2431/2000/1/10 ALAVIESKA Juku Jarmo Nikander SKUS KULTATUTKIMUKSET ALAVIESKASSA KART

ARKI, 1`t_'+i APU IALk GEO Väli-Suomen aluetoimisto M19/2431/2000/1/10 ALAVIESKA Juku Jarmo Nikander SKUS KULTATUTKIMUKSET ALAVIESKASSA KART ARKI, 1`t_'+i APU IALk GEO Väli-Suomen aluetoimisto M19/2431/2000/1/10 ALAVIESKA Juku 28.1.2000 Jarmo Nikander SKUS KULTATUTKIMUKSET ALAVIESKASSA KARTTALEHDELLÄ 243108, KOHTEESSA JUKU, VUONNA 1998. 1 TUTKIMUSKOHTEEN

Lisätiedot

Tutkimustyöselostus Vampulan kunnassa, valtausalueella Matkussuo (kaivosrekisterinumero 7822/1) suoritetuista kaoliinitutkimuksista vuosina

Tutkimustyöselostus Vampulan kunnassa, valtausalueella Matkussuo (kaivosrekisterinumero 7822/1) suoritetuista kaoliinitutkimuksista vuosina Etelä-Suomen yksikkö M06/2112/2007/82/16 12.3.2007 Espoo Tutkimustyöselostus Vampulan kunnassa, valtausalueella Matkussuo (kaivosrekisterinumero 7822/1) suoritetuista kaoliinitutkimuksista vuosina 2004-2005

Lisätiedot

Kauppa- ja teollisuusministeriö 2 kpl

Kauppa- ja teollisuusministeriö 2 kpl Tutkimustyöselostus 080145231JJV103 Jakelu Kauppa- ja teollisuusministeriö 2 kpl IKME Kaivoslain 19 :n mukainen tutkimustyöselostus Kuusamon Kuparivaaran alueella valtauksilla Kuparivaara 1-3 suoritetuista

Lisätiedot

Espoon yksikkö Viitajärvi Toholammi M06/2342/2007/10/70 26.10.20067

Espoon yksikkö Viitajärvi Toholammi M06/2342/2007/10/70 26.10.20067 Espoon yksikkö Viitajärvi Toholammi M06/2342/2007/10/70 26.10.20067 Tutkimustyöselostus malmitutkimuksista Kannuksen, Lohtajan ja Toholammin kuntien alueella sijaitsevalla Viitajärven valtauksella, kaivosrekisteri

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS NILSIÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA AHOLA 1, KAIV.REK.N:o 2985/1 SUORITETUISTA MALMITUTKI- MUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS NILSIÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA AHOLA 1, KAIV.REK.N:o 2985/1 SUORITETUISTA MALMITUTKI- MUKSISTA GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M 06 3334/-81/1/10 NILSIÄ Aholansaari Esko Sipilä 4.11.1981 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS NILSIÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA AHOLA 1, KAIV.REK.N:o 2985/1 SUORITETUISTA MALMITUTKI- MUKSISTA

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SODANKYLÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA KEIVITSA 9, KAIV.REK. NO. 3743/1, TEHDYISTÄ MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SODANKYLÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA KEIVITSA 9, KAIV.REK. NO. 3743/1, TEHDYISTÄ MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3714/90/4/10 Sodankylä Keivitsa Tapani Mutanen 17.12. 1990 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SODANKYLÄN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA KEIVITSA 9, KAIV.REK. NO. 3743/1, TEHDYISTÄ MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2433/-91/1/10 Häapavesi Vesiperä Kaj J. Västi

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2433/-91/1/10 Häapavesi Vesiperä Kaj J. Västi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/2433/-91/1/10 Häapavesi Vesiperä Kaj J. Västi 30.9.1991 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS HAAPAVEDEN KUNNASSA VALTAUS- ALUEELLA VESIPERÄ 1, KAIV. REK. N:o 3853/1, SUORI- TETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA.

Lisätiedot

Tammelan Liesjärven Au-Cu -kohteen geofysikaaliset tutkimukset 2016

Tammelan Liesjärven Au-Cu -kohteen geofysikaaliset tutkimukset 2016 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Yksikkö Espoo 93/2016 Tammelan Liesjärven Au-Cu -kohteen geofysikaaliset tutkimukset 2016 Hanna Leväniemi, Niilo Kärkkäinen GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 93/2016 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS

Lisätiedot

KAIVOSLAIN 195:N MUKAINEN TUTKIMUSNOSELOSTUS LAPIN LAANISSA SODANKY~N KUNNASSA ALLA LUETELLUILLA VALTAUSALUEILLA SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA:

KAIVOSLAIN 195:N MUKAINEN TUTKIMUSNOSELOSTUS LAPIN LAANISSA SODANKY~N KUNNASSA ALLA LUETELLUILLA VALTAUSALUEILLA SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA: m E Korvuo mpu Jakelu Kauppa- ja teollisuusministeriö OKMEIarkisto Outokumpu KAIVOSLAIN 195:N MUKAINEN TUTKIMUSNOSELOSTUS LAPIN LAANISSA SODANKY~N KUNNASSA ALLA LUETELLUILLA VALTAUSALUEILLA SUORITETUISTA

Lisätiedot

Outokumpu Miniug Oy:n kiii-inostus Lunastettujen tutkimusraporttien mukaan arvioitiin esiintymien hyödyntamismahdollisuuksia

Outokumpu Miniug Oy:n kiii-inostus Lunastettujen tutkimusraporttien mukaan arvioitiin esiintymien hyödyntamismahdollisuuksia RAPORTTI 080131 44 051LG11998 Leo Grundström Johdanto Kauppa- ja teollisuusministeriö on päättanyt 17 päivänä joulukuuta 1996 kaivoslain (503165) 13, 53 ja 54S:n nojalla merkitä kaivosrekisteriin valtausalueiden

Lisätiedot

Polar Mining Oy/Outokumpu 1 kpl

Polar Mining Oy/Outokumpu 1 kpl Tutkimustyöselostus 1 (5) Jarmo Lahtinen 25.1.2008 Jakelu Kauppa- ja teollisuusministeriö 2 kpl Polar Mining Oy/Outokumpu 1 kpl Tutkimustyöselostus Kuhmon Hautalehdon valtausalueella Hautalehto 3 (kaiv.

Lisätiedot

KULTATUTKIMUKSET HÄMEENKYRÖN LAVAJÄRVEN ALUEELLA VUONNA 1996.

KULTATUTKIMUKSET HÄMEENKYRÖN LAVAJÄRVEN ALUEELLA VUONNA 1996. RAPORTTITIEDOSTO N:O 4982 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Etelä-Suomen aluetoimisto Kallioperä ja raaka-aineet M19/2124/2000/ 1 /10 HÄMEENKYRÖ Lavajärvi Petri Rosenberg 23.3.2000 KULTATUTKIMUKSET HÄMEENKYRÖN

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimisto M06/2431/-96/1/10 Ylivieska Perkkiö 5 ja 6 Olavi Kontoniemi

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimisto M06/2431/-96/1/10 Ylivieska Perkkiö 5 ja 6 Olavi Kontoniemi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimisto M06/2431/-96/1/10 Ylivieska Perkkiö 5 ja 6 Olavi Kontoniemi 10.12.1996 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS YLIVIESKAN KAUPUNGISSA VALTAUSALUEIL- LA PERKKIÖ 5 (KAIV.REK.NRO

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA PAL- KISKURU 1, KAIV.REK. N: SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSI- NA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA PAL- KISKURU 1, KAIV.REK. N: SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSI- NA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/1834/-87/1/60 Enontekiö Palkiskuru Ritva Karttunen 13.8.1987 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA PAL- KISKURU 1, KAIV.REK. N:0 3226

Lisätiedot

t\~~..'r l F VALE GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimisto M19/2443/-95/1/10 Ruukki Niemelä Kaj Västi

t\~~..'r l F VALE GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimisto M19/2443/-95/1/10 Ruukki Niemelä Kaj Västi t\~~..'r l F VALE GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimisto M19/2443/-95/1/10 Ruukki Niemelä Kaj Västi 28.2.1995 GEOKEMIALLISEN SINKKI-KUPARIAIHEEN TUTKIMUKSET RUUKIN NIEMELÄSSÄ 1992-1994 Sisällysluettelo

Lisätiedot

Litium tutkimukset Someron Luhtinmäellä vuonna 2012 Timo Ahtola & Janne Kuusela

Litium tutkimukset Someron Luhtinmäellä vuonna 2012 Timo Ahtola & Janne Kuusela GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Etelä-Suomen yksikkö Espoo 17.12.2015 103/2015 Litium tutkimukset Someron Luhtinmäellä vuonna 2012 Timo Ahtola & Janne Kuusela GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 17.12.2015 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 (4) M 06/3712/-88/1/10 Sodankylä Vuomanperänmaa ja Poroaita Antero Karvinen

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 (4) M 06/3712/-88/1/10 Sodankylä Vuomanperänmaa ja Poroaita Antero Karvinen GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 (4) M 06/3712/-88/1/10 Sodankylä Vuomanperänmaa ja Poroaita Antero Karvinen 24.10.1988 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS SODANKYLÄN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA VUOMANPERÄNMAA JA POROAITA, KAIV.REK.

Lisätiedot

Venetekemän malmitutkimuksista

Venetekemän malmitutkimuksista ~ U 5 --k- ~~, GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M19/3214/-80/1/10 Venetekemä Juha Jokinen 30. Väliraportti Venetekemän malmitutkimuksista Pieksämäen mlk. 30.04.1980 Juha Jokinen VÄLIRAPORTTI VENETEKEMÄN MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

Jarmo Lahtinen 30.4.2001 Julkinen. OKME/Outokumpu 1 kpl

Jarmo Lahtinen 30.4.2001 Julkinen. OKME/Outokumpu 1 kpl 1 (7) Jakelu Kauppa- ja teollisuusministeriö 2 kpl OKME/Outokumpu 1 kpl Tutkimustyöselostus Koveron arkeeisella vihreäkivivyöhykkeellä valtauksilla Mönni 1 5, Kovero 1 2 ja Kuusilampi vuosina 1998 1999

Lisätiedot

5 OKMULM Rovaniemi. Lapin MalmiIE Korvuo. Jakelu Kau- ja teollisuusministeriö

5 OKMULM Rovaniemi. Lapin MalmiIE Korvuo. Jakelu Kau- ja teollisuusministeriö - Lapin MalmiE Korvuo Jakelu Kau- ja teollisuusministeriö 5 OKMULM Rovaniemi KAVOSLAN 19 :N MUKANEN TUTKMUSTmSELOS'US LAPN WSSA SODANKYWN KUNNASSA VALTAUSALUELLA KEVTSA 55, kaiv.rek.nro 5818132, KEVTSA

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimisto M19/2434/-97/4/10 VIHANTI, RUUKKI Kuusirati Jarmo Nikander

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimisto M19/2434/-97/4/10 VIHANTI, RUUKKI Kuusirati Jarmo Nikander GEOLOGAN TUTKMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimisto M19/2434/-97/4/10 VHANT, RUUKK Kuusirati Jarmo Nikander 14.3.1997 MALMTUTKMUKSET VHANNN JA RUUKN KUNTEN ALUEELLA KARTTA- LEHDELLÄ 2434 06, VUONNA 1996. ~

Lisätiedot

RIMPIKOIVIKON ZN-PB AIHEEN GEOKEMIALLISET TUTKIMUKSET JA POKA-KAIRAUS OULAISISSA

RIMPIKOIVIKON ZN-PB AIHEEN GEOKEMIALLISET TUTKIMUKSET JA POKA-KAIRAUS OULAISISSA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M19/2433/93/2/10 OULAINEN Rimpikoivikko Esko Iisalo 30.4.1993 RIMPIKOIVIKON ZN-PB AIHEEN GEOKEMIALLISET TUTKIMUKSET JA POKA-KAIRAUS OULAISISSA SISÄLLYSLUETTELO TUTKIMUSALUEEN SIJAINTI

Lisätiedot

RAPORTTI TUTKIMUKSISTA VALTAUSALUEELLA PIRTTI 1, TERINUMERO 4162/1.

RAPORTTI TUTKIMUKSISTA VALTAUSALUEELLA PIRTTI 1, TERINUMERO 4162/1. GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3431/-88/1/10 KAJAANI PIRTTIAHO Timo Heino 23.12. 1988 RAPORTTI TUTKIMUKSISTA VALTAUSALUEELLA PIRTTI 1, TERINUMERO 4162/1. KAIVOSREKIS- 3 Valtausalueella tehdyt tutkimukset

Lisätiedot

VIRTASALMEN HYVÄJÄRVEN KAOLIINITUTKIMUKSET VUOSINA Valtausalue Hyväjärvi 1-2, kaivosrekisteri n :ot 4922/1-2

VIRTASALMEN HYVÄJÄRVEN KAOLIINITUTKIMUKSET VUOSINA Valtausalue Hyväjärvi 1-2, kaivosrekisteri n :ot 4922/1-2 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M19/3232/-92/1/82 VIRTASALMI Hyvä järvi Mauri Niemelä 31.5.1992 VIRTASALMEN HYVÄJÄRVEN KAOLIINITUTKIMUKSET VUOSINA 1989-1992 Valtausalue Hyväjärvi 1-2, kaivosrekisteri n :ot 4922/1-2

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Itä-Suomen yksikkö M06/2342/2008/75 SIEVI Pikipannu Mauri Niemelä

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Itä-Suomen yksikkö M06/2342/2008/75 SIEVI Pikipannu Mauri Niemelä GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Itä-Suomen yksikkö M06/2342/2008/75 SIEVI Pikipannu Mauri Niemelä 31.12.2008 Tutkimustyöselostus Sievin kunnassa valtausalueilla Pikipannu 1-4 (kaivosrekisterinumero 8118/1-4)

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 M 06/1823/-87/1/10 Enontekiö Kilpisjärvi Ilkka Härkönen

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 M 06/1823/-87/1/10 Enontekiö Kilpisjärvi Ilkka Härkönen GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 M 06/1823/-87/1/10 Enontekiö Kilpisjärvi Ilkka Härkönen 15.12.1987 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA KILPISJÄRVI 1-3,KAIV. REK. N:O 3398/1-3 SUORITETUISTA

Lisätiedot

Petri Rosenberg

Petri Rosenberg RAPORTTITIEDOSTO N:O 4981 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Etelä-Suomen aluetoimisto Kallioperä ja raaka-aineet M19/2123/2000/ 1 /10 NOKIA, YLÖJÄRVI Metsäkylä Petri Rosenberg 7.2.2000 TUTKIMUSRAPORTTI NOKIAN JA

Lisätiedot

- - - MOREENITUTKIMUS ILOMANTSI, VEHKAVAARA. Hyv /&~ OKME, Outokumpu. Jakelu TUTKIMUSRAPORTTI 062/ /SEP/1989

- - - MOREENITUTKIMUS ILOMANTSI, VEHKAVAARA. Hyv /&~ OKME, Outokumpu. Jakelu TUTKIMUSRAPORTTI 062/ /SEP/1989 Seppo Penninkilampi/KET 17.2.1989 TUTKIMUSRAPORTTI 062/4244 02/SEP/1989 Jakelu OKME, Outokumpu Hyv..2.5.83/&~ - MOREENITUTKIMUS ILOMANTSI, VEHKAVAARA ZN-CU Karttalehti 4244 02 Sijainti 1 : 400 000 - -

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LIEKSAN KAUPUNGISSA VALTAUSALUEELLA TAINIOVAARA 1, KAIV. REK. N:O 2538/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LIEKSAN KAUPUNGISSA VALTAUSALUEELLA TAINIOVAARA 1, KAIV. REK. N:O 2538/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGINEN TUTKIMUSLAITOS M06/4332/-81/1/10 Lieksa Tainiovaara Jouko Vanne 30.10.1981 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LIEKSAN KAUPUNGISSA VALTAUSALUEELLA TAINIOVAARA 1, KAIV. REK. N:O 2538/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

Niinimäki 7801/1. Tutkimustyöselostus Sanna Juurela. ALTONA MINING LTD/VULCAN KOTALAHTI OY Tutkimustyöselostus

Niinimäki 7801/1. Tutkimustyöselostus Sanna Juurela. ALTONA MINING LTD/VULCAN KOTALAHTI OY Tutkimustyöselostus 31.01.2013 Sanna Juurela VULCAN KOTALAHTI OY (Y-tunnus: 2300990-5) Sänkinotkonkatu 6, FIN-83500 Outokumpu, FINLAND Tel. +358 10 271 0090, E-mail. Finland@altonamining.com 1. JOHDANTO Tämä on Vulcan Kotalahti

Lisätiedot

Vinkkejä kiviharrastukseen

Vinkkejä kiviharrastukseen Vinkkejä kiviharrastukseen Hyvä harrastus Kivien etsintä ja keräily on mainio luontoharrastus, joka sopii kaikenikäisille. Kivikuntaan voi tutustua retkeilyn ja monen muun ulkoiluharrastuksen yhteydessä.

Lisätiedot

OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTA

OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTA Q OUTOKUMPU OY 0 K MALMINETSINTA Kallioper%kartoitus suoritettiin Teuvan ja Narpion kuntien rajamailla elokuussa 1982, Siella tehdyt havainnot ovat numerosarjaa 1-KPN - 85-KPN, Karttapohjana on kaytetty

Lisätiedot

Pieksämäen Lohkolinjakankaan kairaukset vuonna 2016

Pieksämäen Lohkolinjakankaan kairaukset vuonna 2016 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Mineraalivarat Kuopio Arkistoraportti 84/16 Pieksämäen Lohkolinjakankaan kairaukset vuonna 16 Perttu Mikkola & Sami Niemi GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Arkistoraportti 84/16 GEOLOGIAN

Lisätiedot

Keski-Pohjanmaan Kalliokiviaines- ja Luonnonkiviprojekti

Keski-Pohjanmaan Kalliokiviaines- ja Luonnonkiviprojekti Länsi-Suomen Yksikkö M10.4/2008/18 31.3.2008 Kokkola Keski-Pohjanmaan Kalliokiviaines- ja Luonnonkiviprojekti 4903002 Loppuraportti Heidi Laxström Sisällysluettelo 1 KESKI-POHJANMAAN KALLIOKIVIAINES-

Lisätiedot

AEROMAGNEETTISIIN HAVAINTOIHIN PERUSTUVAT RUHJEET JA SIIRROKSET KARTTALEHDEN 3612, ROVANIEMI ALUEELLA

AEROMAGNEETTISIIN HAVAINTOIHIN PERUSTUVAT RUHJEET JA SIIRROKSET KARTTALEHDEN 3612, ROVANIEMI ALUEELLA . - - - ':&*, =....-.-..-, ARtC,is,-Clr&j,;,ALE Q/22.16/94/1 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Erkki Lanne Pohjois-Suomen aluetoimisto 02.03.1994 TUTKIMUSRAPORTTI AEROMAGNEETTISIIN HAVAINTOIHIN PERUSTUVAT RUHJEET

Lisätiedot

Kauppa- ja teollisuusministeriö 2 kpl V Kemppainen / Suomussalmi 1 kpl Polar Mining Oy / Outokumpu 1 kpl

Kauppa- ja teollisuusministeriö 2 kpl V Kemppainen / Suomussalmi 1 kpl Polar Mining Oy / Outokumpu 1 kpl 1 (9) Jakelu Kauppa- ja teollisuusministeriö 2 kpl V Kemppainen / Suomussalmi 1 kpl Polar Mining Oy / Outokumpu 1 kpl Tutkimustyöselostus Suomussalmen Jumaliskylän valtausalueilla Lehmilampi 1-3 (kaiv.

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 (10) M 19/3714/-88/1/10 Sodankylä Riiminoja Heikki Pankka GEOKEMIALLISEN Cu-Ni-Co-ANOMALIAN TARKISTUS

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 (10) M 19/3714/-88/1/10 Sodankylä Riiminoja Heikki Pankka GEOKEMIALLISEN Cu-Ni-Co-ANOMALIAN TARKISTUS GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS 1 (10) M 19/3714/-88/1/10 Sodankylä Riiminoja Heikki Pankka 8.9.1988 GEOKEMIALLISEN Cu-Ni-Co-ANOMALIAN TARKISTUS RIIMINOJALLA SODANKYLÄN KUNNASSA VUOSINA 1980 1984 2 TIIVISTELMÄ

Lisätiedot

Pohjois-Savon malmipotentiaalista

Pohjois-Savon malmipotentiaalista Pohjois-Savon malmipotentiaalista ja sen sivusta Perttu Mikkola perttu.mikkola@gtk.fi Geologi / Projektipäällikkö Malmit ja teollisuusmineraalit yksikkö / Kuopio Esityksen sisältö GTK lyhyesti Malmipotentiaali

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimisto M19/3232/-96/1/82 VIRTASALMI Montilanlampi ) ZL~ Mauri Niemelä '

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimisto M19/3232/-96/1/82 VIRTASALMI Montilanlampi ) ZL~ Mauri Niemelä ' GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimisto M19/3232/-96/1/82 VIRTASALMI Montilanlampi ) ZL~ Mauri Niemelä 20.12.1996' MONTILANLAMMEN KAOLIINITUTKIMUKSET VIRTASALMELLA VUONNA 1993 TIIVISTELMÄ Montilanlammen

Lisätiedot

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimist o M19/2434, 2441, 2443/2000/1/1 0 VIHANTI, RUUKKI. PATTIJOKI Jarmo Nikander

GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimist o M19/2434, 2441, 2443/2000/1/1 0 VIHANTI, RUUKKI. PATTIJOKI Jarmo Nikander GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS Väli-Suomen aluetoimist o M19/2434, 2441, 2443/2000/1/1 0 VIHANTI, RUUKKI. PATTIJOKI 31.01.2000 Jarmo Nikander POKA-KAIRAUKSET VIHANNIN KESKUSTAN LUOTEISPUOLELLA VIHANNIN, RUUKIN

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LUHANGAN MUONASUO NIMISELLÄ VALTAUSALUEELLA KAIV.REK.Nro 2905/1-4 TEHDYISTÄ MALMITUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LUHANGAN MUONASUO NIMISELLÄ VALTAUSALUEELLA KAIV.REK.Nro 2905/1-4 TEHDYISTÄ MALMITUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M06/3122/-87/1 Luhanka Tammijärvi Marjatta Virkkunen Boris Lindmark 18.6.1987 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS LUHANGAN MUONASUO NIMISELLÄ VALTAUSALUEELLA KAIV.REK.Nro 2905/1-4 TEHDYISTÄ MALMITUTKIMUKSISTA

Lisätiedot

Espoon yksikkö M 06/2343/2005/1/10 Haapajärvi Kumiseva Olli Sarapää Jaana Lohva Niilo Kärkkäinen Erkki Herola Tapio Kuivasaari Espoossa

Espoon yksikkö M 06/2343/2005/1/10 Haapajärvi Kumiseva Olli Sarapää Jaana Lohva Niilo Kärkkäinen Erkki Herola Tapio Kuivasaari Espoossa Espoon yksikkö M 06/2343/2005/1/10 Haapajärvi Kumiseva Olli Sarapää Jaana Lohva Niilo Kärkkäinen Erkki Herola Tapio Kuivasaari Espoossa 17.08.2005 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS HAAPAJÄRVEN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA

Lisätiedot

YHTEENVETO Geologian tutkimuskeskus on kesällä 1982 suorittanut malmitutkimuksia Savitaipaleen Kuolimojärven alueella. Aiheen tutkimuksiin antoivat ky

YHTEENVETO Geologian tutkimuskeskus on kesällä 1982 suorittanut malmitutkimuksia Savitaipaleen Kuolimojärven alueella. Aiheen tutkimuksiin antoivat ky GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 19/3132/-84/1/10 Savitaipale Boris Lindmark 16.02.1984 SCHEELIITTITUTKIMUKSET SAVITAIPALEELLA KESÄLLÄ 1982 YHTEENVETO Geologian tutkimuskeskus on kesällä 1982 suorittanut malmitutkimuksia

Lisätiedot

Kauppa- ja teollisuusministeriö 2 kpl Polar Mining Oy / Outokumpu 1 kpl

Kauppa- ja teollisuusministeriö 2 kpl Polar Mining Oy / Outokumpu 1 kpl Julkinen 1 (7) Jakelu Kauppa- ja teollisuusministeriö 2 kpl Polar Mining Oy / Outokumpu 1 kpl Tutkimustyöselostus Suomussalmen Kiannanniemellä valtausalueilla Kuikkapuro 1-5 (kaiv.rek. nrot 6748/1, 6841/1,

Lisätiedot

v. 19~ ~ IC~{A, va, I-:Ii t:<..., /1h/3 10 I O.P. ::J.so~Q..k;, '; ;CQ.,rloi.I,,~ rca..ro,1h 19;Z'-l ,21/./ 01 ft,(,fk" ~""~ a,1" c...

v. 19~ ~ IC~{A, va, I-:Ii t:<..., /1h/3 10 I O.P. ::J.so~Q..k;, '; ;CQ.,rloi.I,,~ rca..ro,1h 19;Z'-l ,21/./ 01 ft,(,fk ~~ a,1 c... v. 19~ ~ /1h/3 10 I,21/./ 01 O.P. ::J.so~Q..k;, '; ;CQ.,rloi.I,,~ rca..ro,1h 19;Z'-l IC~{A, va, I-:Ii t:

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTE ENONTEKIÖN RUOSSAKERON KULTA-AIHEIDEN TUTKIMUKSISTA VUOSINA

TUTKIMUSTYÖSELOSTE ENONTEKIÖN RUOSSAKERON KULTA-AIHEIDEN TUTKIMUKSISTA VUOSINA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 19/1834/-91/2/10 Enontekiö Ruossakero Au Jorma Isomaa 11.03.1991 TUTKIMUSTYÖSELOSTE ENONTEKIÖN RUOSSAKERON KULTA-AIHEIDEN TUTKIMUKSISTA VUOSINA 1986-88. Tutkimusalueet sijaitsevat

Lisätiedot

KAOLIINITUTKIMUKSET SAVUKOSKEN PURNUOJALLA 1990

KAOLIINITUTKIMUKSET SAVUKOSKEN PURNUOJALLA 1990 GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M19/3733/91/2/82 Pohjois-Suomen aluetoimisto Malmitutkimus Risto Vartiainen 20.12.1991 KAOLIINITUTKIMUKSET SAVUKOSKEN PURNUOJALLA 1990 2 SISÄLLYSLUETTELO YHTEENVETO 1. JOHDANTO

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS RANTASALMEN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA PIRILÄ 2 ja 3, KAIV. REK. N:O 3682/1-2, SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS RANTASALMEN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA PIRILÄ 2 ja 3, KAIV. REK. N:O 3682/1-2, SUORITETUISTA TUTKIMUKSISTA GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/3233/-87 /1/10 RANTASALMI Pirilä II Hannu Makkonen 27.1.1987 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS RANTASALMEN KUNNASSA VALTAUSALUEILLA PIRILÄ 2 ja 3, KAIV. REK. N:O 3682/1-2, SUORITETUISTA

Lisätiedot

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA AUTSASENKURU 1, KAIV.REK.N:O 3380/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA

TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA AUTSASENKURU 1, KAIV.REK.N:O 3380/1 SUORITETUISTA MALMITUTKIMUKSISTA VUOSINA 1 (4) GEOLOGIAN TUTKIMUSKESKUS M 06/1833/-84/1/10 Enontekiö Autsasenkuru Veikko Keinänen 29.11.1984 TUTKIMUSTYÖSELOSTUS ENONTEKIÖN KUNNASSA VALTAUSALUEELLA AUTSASENKURU 1, KAIV.REK.N:O 3380/1 SUORITETUISTA

Lisätiedot

Tutkimustyöselostus Kuhmo Siivikkovaara (8055/3), Niemenkylä (8055/4)

Tutkimustyöselostus Kuhmo Siivikkovaara (8055/3), Niemenkylä (8055/4) 15.10.2014 ALTONA MINING LTD/KUHMO METALS OY Kuhmo Siivikkovaara (8055/3), Niemenkylä (8055/4) Sanna Juurela KUHMO METALS OY (Y-tunnus 1925450-2) Kaivostie 9, FIN-83700 Polvijärvi, FINLAND Tel. +358 10

Lisätiedot

Rääkkylä. vanha murskelouhos. kiilleliuske

Rääkkylä. vanha murskelouhos. kiilleliuske 61 Rääkkylä Suurin osa Rääkkylän kallioperästä on kiilleliusketta. Kiilleliuskeiden seassa on välikerroksina lisäksi mustaliusketta (grafiittia, kiisuja) monin paikoin. Osa kiilleliuskeesta on kiviaineksena

Lisätiedot