Maakuntauudistuksen projektiryhmä

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Maakuntauudistuksen projektiryhmä"

Transkriptio

1 1 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Aika Tiistai klo Paikka Kh Jakovara, VM/MMM kokouskeskus, Mariankatu 9 Osallistumisesta videolla pyydetään ilmoittamaan etukäteen. Soittotiedot: @video.sonera.fi, Pin: #, puh , Polycom-laitteella ## Osallistujat Puheenjohtaja: Projektinjohtaja, alivaltiosihteeri Tuomas Pöysti, sosiaali- ja terveysministeriö ( jälkeen valtiovarainministeriö) (kohdat 4-11) I varapuheenjohtaja: Maakuntauudistuksen muutosjohtaja, Pauli Harju, valtiovarainministeriö, puheenjohtaja kohdissa 1-3 II varapuheenjohtaja: Osastopäällikkö, ylijohtaja Marja-Riitta Pihlman, työ- ja elinkeinoministeriö Jäsenet: Hallitusneuvos Tarja Hyvönen, valtiovarainministeriö Ylijohtaja Esko Ranto, opetus- ja kulttuuriministeriö (Eeva-Riitta Pirhosen varajäsen) Osastopäällikkö Minna-Mari Kaila, maa- ja metsätalousministeriö Strategiajohtaja Kristiina Pietikäinen, liikenne- ja viestintäministeriö Ylijohtaja Pekka Timonen, työ- ja elinkeinoministeriö (kohdat 1-8) Kansliapäällikkö Hannele Pokka, ympäristöministeriö (kohdat 1-7) Toimitusjohtaja Jari Koskinen, Suomen Kuntaliitto (kohdat 1-8) Maakuntajohtaja Jukka Ylikarjula, Keski-Pohjanmaan liitto (kohdat 1-5) Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen, Etelä-Savon liitto (Jari Parkkosen varajäsen, kohdat 1-8) Ylijohtaja Leena Vestala, Pirkanmaan ELY-keskus (kohdat 2-11) Ylijohtaja Terttu Savolainen, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto Toimistonjohtaja Tuula Säynätmäki, Keski-Suomen TE-toimisto Sihteeristö: Neuvotteleva virkamies Mikko Saarinen, valtiovarainministeriö Lainsäädäntöneuvos Sami Kouki, valtiovarainministeriö Kehitysjohtaja Outi Ryyppö, työ- ja elinkeinoministeriö Neuvotteleva virkamies Sanna Sihvola, maa- ja metsätalousministeriö Kehittämispäällikkö Juho Korpi, ympäristöministeriö (kohdat 1-2) Tekniset sihteerit: Ylitarkastaja Miira Lehto, valtiovarainministeriö

2 2 Hankeassistentti Minna Koivisto, valtiovarainministeriö Kutsuttuina Ylijohtaja Marja-Liisa Partanen, Valvira Asiantuntijat: Neuvotteleva virkamies Elina Isoksela, työ- ja elinkeinoministeriö (kohdat 1-2) Hallitusneuvos Ilkka Turunen, valtiovarainministeriö (kohdat 1-5) Erityisasiantuntija Hanna-Maria Paakkolanvaara, valtiovarainministeriö (kohta 4) Neuvotteleva virkamies Virpi Vuorinen, valtiovarainministeriö (kohdat 3-) Neuvotteleva virkamies Ville-Veikko Ahonen, valtiovarainministeriö (kohta 5) Ylijohtaja Pekka Häkkinen, Etelä-Savon ELY-keskus (kohta 6) Finanssineuvos Teemu Eriksson, valtiovarainministeriö (kohta 7) Projektipäällikkö, budjettineuvos Tomi Hytönen, valtiovarainministeriö (kohta 8) Tiedottaja Päivi Kaikkonen, valtiovarainministeriö Viestintäpäällikkö Thomas Sund, valtiovarainministeriö (kohdat 1-5) Poissa Pelastusylijohtaja Esko Koskinen, sisäministeriö Osastopäällikkö Raimo Ikonen, sosiaali- ja terveysministeriö Kokouksen pääviestit: Puollettiin lausuntokierrokselle lähetettäväksi luonnos hallituksen esitykseksi maakuntauudistuksen täytäntöönpanoa sekä valtion lupa-, ohjaus- ja valvontatehtävien uudelleenorganisointia koskevaksi lainsäädännöksi. Puollettiin lausuntokierroksen toteutusta lausuntopalvelu.fi:n kautta. Hyväksyttiin ehdotus Maakuntadigi-muutosohjelmasta ja sen projektoinnista. Merkittiin tiedoksi o Lausunnolle lähtenyt Uudenmaan kasvupalvelun erillislakiluonnos. o Maakuntien rahoitus rahoituslakia täydentävän HE:n perusteella o Palvelukokonaisuuksien sisällöt ja palvelukanavat o Maakuntien talous- ja ohjausprosessin simuloinnista laadittu muistio o Henkilöstön siirtymiseen liittyvien tehtävien toimeenpanon seurantaryhmän asettamispäätösluonnos. 1. Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen (liite 1) Puheenjohtaja Tuomas Pöysti avasi kokouksen. Päätös: Hyväksyttiin edellisen kokouksen pöytäkirja muutoksitta. 2. Uudenmaan kasvupalvelun erillislakiluonnos (liite 2 ja 2b)

3 3 Elina Isoksela työ- ja elinkeinoministeriöstä esitteli lausunnoille lähetettyä luonnosta ja lausuntopyyntöä. Keskustelussa esitettiin, että lain 1 :ään ja sen perusteluihin terävöitettäisiin, mitä tarkoitetaan Uudenmaan kuntien ja maakunnan voimavarojen yhteensovittamisella kuntien elinvoimatehtävissä ja kasvupalvelutehtävissä. Lakiluonnoksen 4 :ssä todetaan, että kuntayhtymä voi ottaa hoitaakseen jäsenkunnan yleiseen toimialaan kuuluvia tehtäviä, jos tehtävien hoitamisesta sovitaan kuntayhtymän perussopimuksessa. Keskusteltiin siitä, että esim. kotouttamiseen liittyvä yhteensovittaminen sotetehtävien kanssa tapahtuu maakunnassa, ei kasvupalvelukuntayhtymässä. Tarja Hyvönen kertoi, mitä lakiluonnoksesta todettiin maakuntauudistuksen poikkihallinnollisen yhteistoimintaelimen kokouksessa (YT:n pöytäkirjaluonnos on liitteenä 2b). Keskusteltiin perusteista sille, että 10 :ssä yhden kunnan ääniosuus yhtymäkokouksessa voi olla enintään 34 prosenttia. Lausunnonantajilta on pyydetty kannanottoja siitä, tulisiko jäsenkunnan äänivaltaa jättää rajoittamatta vai rajoittaa esitetyllä tai muulla tavalla. Lausuntopyynnössä on pyydetty kantoja myös muutoksenhakua koskevaan 11 :ään, jossa kuntalain mukainen muutoksenhakumalli on laajennettu koskemaan kuntayhtymän jäsenkunnan asukkaita. Päätös: Merkittiin tiedoksi lausunnolle lähtenyt luonnos. 3. Luonnos hallituksen esitykseksi maakuntauudistuksen täytäntöönpanoa sekä valtion lupa-, ohjaus- ja valvontatehtävien uudelleenorganisointia koskevaksi lainsäädännöksi (liitteet 3a 3f) Ilkka Turunen valtiovarainministeriöstä esitteli, mitä muutoksia hallituksen esitysluonnoksen yleiseen sisältöön on tehty edellisen projektiryhmäkäsittelyn jälkeen. Ruotsinkieliset käännökset valmistuvat huhtikuun alkupuolella ja HEluonnos voitaisiin lähettää lausunnoille viimeistään huhtikuun puolivälissä. Lausuntoaika olisi 8 viikkoa. Lausuntopyyntöön kirjataan, mitkä asiat ovat vielä ratkaisematta. Työ- ja elinkeinoministeriön ja oikeusministeriön valmistelemaa talous- ja velkaneuvonnan lakiluonnosta ei ole vielä käännetty ruotsiksi. Lakiluonnoksessa esitetään, että talous- ja velkaneuvonta siirretään oikeusaputoimistojen tehtäväksi. Rahoituksen järjestyminen on vielä auki ja mikäli oikeusaputoimistot eivät saa rahoitusta tehtäviin, ne siirtyvät maakunnille.

4 4 Keskusteltiin siitä, tulisiko talous- ja velkaneuvontaa koskeva lakiluonnos lähettää lausunnoille maakuntauudistuksen II-vaiheen hallituksen esityksen yhteydessä vai erikseen. Asiaan palattiin esityslistan kohdassa 4. Työ- ja elinkeinoministeriö toisti aiemmissakin kokouksissa esittämänsä varauman maa- ja metsätalousministeriön esitykseen eläinlääkintähuoltolain muuttamisesta. TEM:n kanta on, että maakunnan tulee myös eläinlääkäritoiminnassa noudattaa julkisyhteisöjen markkinoilla toimimista koskevia yleisiä periaatteita. Maa- ja metsätalousministeriö totesi, että esityksellä pyritään turvaamaan palvelut koko maassa. Sami Kouki valtiovarainministeriöstä kertoi, mitä muutoksia lakiluonnokseen Valtion lupa- ja valvontavirastosta sekä maakuntauudistuksen täytäntöönpanoa sekä valtion lupa-, ohjaus- ja valvontatehtävien uudelleenorganisointia koskevan lainsäädännön voimaanpanolakiluonnokseen on tehty. Voimaanpanolakiluonnokseen on mm. viety projektiryhmän edellisen kokouksen pohjalta vesistörakenneomaisuuden siirtoa koskevat säännökset. Ympäristöministeriö on toimittanut projektinjohtajalle muistion asiaan liittyvistä juridisista kysymyksistä. Maa- ja metsätalousministeriö, ympäristöministeriö ja oikeusministeriö keskustelevat vielä, miten juridiset kysymykset käsitellään. Sovittiin, että lakiehdotuksen vesistörakenneomaisuuden siirtoa koskevat kohdat lähetetään lausunnoille muuten nykyisessä muodossaan, mutta tekstiin lisätään alaviite, että asian valmistelu on kesken. Projektiryhmä esitti, että viimeistään lausuntokierroksen jälkeen tehtäisiin uudelleenarviointia siitä, voitaisiinko terveydenhuollon laitteiden ja tarvikkeiden valvonta sijoittaa Fimean sijasta Valtion lupa- ja valvontavirastoon. Tehtävä liittyy terveydenhuollon muuhun valvontaan ja luvitukseen, joka hoidetaan Valtion lupaja valvontavirastossa. Kytkentä Fimeaan koskee vain lääkelaiteyhdistelmiä. Laitteiden ja tarvikkeiden valvontaa tulisi tarkastella kokonaisuutena ottaen huomioon toimiva palvelujärjestelmä. Todettiin maakuntauudistuksen poikkihallinnollisen yhteistoimintaelimen kokouksessa hallituksen esityksestä käymä keskustelu (liite 2b). Päätös: Puollettiin lausuntokierrokselle lähetettäväksi. 4. Lausuntokierroksen toteutus (liite 4) Ilkka Turunen ja Hanna-Maria Paakkolanvaara esittelivät lausuntopyyntöluonnosta hallituksen esityksestä maakuntauudistuksen täytäntöönpanoa sekä valtion lupa-, ohjaus- ja valvontatehtävien uudelleenorganisointia koskevaksi lainsäädännöksi. Lausunnot pyydettäisiin antamaan lausuntopalvelu.fi:n kautta.

5 5 Keskusteltiin siitä, että näkemysten kerääminen maakuntien sisällä voidaan toteuttaa esim. lähettämällä kysymykset Word- tai PDF-muodossa eteenpäin sähköpostilla. Maakunnat tulevat tekemään myös yhteistä tarkastelua siitä, miten maakuntien yhteistoimintaan liittyvistä säännöksistä lausutaan. Puheenjohtaja totesi, että reformiministeriryhmälle ei esitellä lausuntokierroksen toteutustapaa, mutta lausuntopyyntöluonnos voidaan toimittaa ryhmälle tiedoksi. Palattiin esityslistan kohtaan 3 ja sovittiin, että talous- ja velkaneuvontaa koskeva keskeneräinen hallituksen esitysluonnos liitetään omana esityksenään ja kysymyskohtanaan maakuntauudistuksen II-vaiheen hallituksen esityksen lausuntopyyntöön. Päätös: Puollettiin lausuntokierroksen toteutusta ehdotetulla tavalla. 5. Maakuntien rahoitus rahoituslakia täydentävän HE:n perusteella (liite 5) Virpi Vuorinen valtiovarainministeriöstä esitteli hallituksen esitystä 15/2017 täydentävässä esityksessä yleiskatteiseen rahoitukseen siirrettäviä määrärahoja ja erillismomenteille jääviä määrärahoja. Maakuntien yleiskatteinen valtion rahoitus jaettaisiin maakunnille maakuntien rahoituslain perusteella. Rahoituslakia ei sovellettaisi erillismomentteihin sisältyvän rahoituksen jakamiseen. Vuorinen totesi keskeiset säännösmuutokset ja lisäykset. Ville-Veikko Ahonen valtiovarainministeriöstä kertoi valtion rahoituksen määräytymisestä ja maakuntien rahoituslaskelmasta. Maakuntien rahoituslaskelmat löytyvät :stä. Keskusteltiin siitä, miten eri tehtävien maantieteellisesti rajattu kohdentuminen on otettu huomioon rahoituksessa. Lisäksi todettiin, mitä muutoksia kasvupalvelujen rahoituksen osalta on tehty poliittisessa käsittelyssä. Päätös: Merkittiin tiedoksi. 6. Palvelukokonaisuuksien sisällöt ja palvelukanavat (liite 6) Pekka Häkkinen Etelä-Savon ELY-keskuksesta esitteli maakunnan palvelukokonaisuuksia ja palvelukanavia. Palvelukuvaukset viedään :ssä olevaan tiekarttaan maaliskuun loppuun mennessä. Käynnissä on analyysi, miten nykyiset palvelujen kehittämishankkeet etenevät ja miten niissä otetaan huomioon maakunnat. Huomioon otetaan myös kansallisen palveluarkkitehtuurin hyödyntäminen. Valmistelussa luetteloidaan, minkälaisia projekteja tulisi käynnistää. Työtä jatketaan osana maakuntadigimuutosohjelmaa.

6 6 Puheenjohtaja korosti maakuntien kokonaisarkkitehtuurin tärkeyttä ja kansallisen palveluarkkitehtuurin sekä Suomi.fi:n täysimääräistä hyödyntämistä. Keskustelussa painotettiin valtio-maakunta-kunta-palveluketjun toimimista kokonaisuutena. Huomiota kiinnitettiin tiedonvaihdon ja -hallinnan aukottomuuteen kasvupalveluita ja sote-palveluita tuottavien yritysten ja Kelan kanssa. Projektiryhmä puolsi esiteltyä työtä. Päätös: Merkittiin tiedoksi. 7. Maakuntien talous- ja ohjausprosessin simulointi (liite 7) Teemu Eriksson valtiovarainministeriöstä esitteli simuloinnin organisointia ja toteutustapaa. Simulointi on tarkoitus aloittaa elokuussa 2017 ja lopettaa kesäkuussa Maakunnat osallistuvat tiiviisti nopealla aikataululla toteutettavaan simuloinnin suunnitteluun ja odotukset ovat suuret. Projektiryhmä kannatti simuloinnin toteuttamista. Simuloinnin yksityiskohtaiseen suunnitelmaan palataan myöhemmin ja asiasta voi toimittaa kommentteja. Pauli Harju kertoi, että maakuntien väliaikaishallinnon rahoituksen kohdentamisesta pyritään ilmoittamaan maakunnille huhtikuun aikana. Päätös: Merkittiin laadittu muistio tiedoksi. 8. Maakuntadigi-muutosohjelma ja sen projektointi (liite 8) Tomi Hytönen valtiovarainministeriöstä esitteli sote- ja maakuntadigimuutosohjelman organisointiehdotusta, toimeenpanon projekteja, esitystä ryhmien tehtäviksi ja kokoonpanoiksi sekä etenemissuunnitelmaa. Nykyiset maakuntadigiryhmä ja sotedigiryhmä lakkautetaan ja digivalmisteluun perustetaan yhteinen strateginen digiohjausryhmä, operatiivinen ohjausryhmä, projektitoimisto ja muutosta toteuttavia projekteja. Ryhmät aloittaisivat toimintansa Tomi Hytönen johtaa valmistelua vuoden ajan. Projektiryhmä korosti, että sote- ja maakuntadigin valmistelu on kokonaisuus. Tavoitteena on maakuntien yhteinen kokonaisarkkitehtuuri.

7 7 Keskustelussa ehdotettiin strategiseen ohjausryhmään viittä maakuntaedustajaa ja operatiiviseen ohjausryhmään maakunnissa suunnittelua tekeviä jäseniä. Ryhmät pyritään pitämään tiiviinä. Edustajien määrät tarkentuvat vielä. Digivalmistelussa käydään läpi kytkennät mm. maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalan tehtäviin ja työ- ja elinkeinoministeriön hallinnonalan kasvupalvelukokonaisuuteen. Päätös: Keskusteltiin ja hyväksyttiin esitelty ehdotus. 9. Valmisteluryhmien muutos- ja asettamispäätökset a) Maakuntauudistuksen projektiryhmän valmisteluryhmien muutospäätös (liite 9) b) Henkilöstön siirtymiseen liittyvien tehtävien toimeenpanon seurantaryhmän asettamispäätösluonnos (liite 10) Päätös: Hyväksyttiin kohdan a) päätös ja merkittiin kohdan b) asettamispäätösluonnos tiedoksi. 10. Muut asiat Tiedoksi: Työsuunnitelma (liite 11) 11. Kokouksen päättäminen Puheenjohtaja päätti kokouksen klo Liitteet Liite 1: Edellisen kokouksen pöytäkirjaluonnos Liite 2: Lausunnolle lähtenyt Uudenmaan kasvupalvelun erillislakiluonnos Liite 2b: Maakuntauudistuksen poikkihallinnollisen yhteistoimintaelimen pöytäkirjaluonnos 4/2017 Liite 3a: Luonnos yleisperusteluista (ei julkinen) Liite 3b: Luonnokset muutettavista laeista (ei julkinen) Liite 3c: Luonnokset muutettavien lakien yksityiskohtaisista perusteluista (ei julkinen) Liite 3d: Luonnos laiksi Valtion lupa- ja valvontavirastosta ja sen yksityiskohtaiset perustelut (ei julkinen) Liite 3e: Luonnos laiksi Ahvenanmaan valtionvirastosta ja sen yksityiskohtaiset perustelut (ei julkinen) Liite 3f: Luonnos voimaanpanolaista ja sen yksityiskohtaiset perustelut (ei julkinen) Liite 4: II HE lausuntopyyntöluonnos

8 8 Liite 5: Täydentävä HE luonnos lausunnolle Liite 6: Palvelukokonaisuuksien sisällöt ja palvelukanavat Liite 7: Maakuntien talous- ja ohjausprosessin simulointi muistio Liite 8: Sote- ja maakuntadigi- muutosohjelman organisointi ja toimeenpanon projektointi -diasetti Liite 9: MAKU valmisteluryhmien muutospäätös Liite 10: Henkilöstön siirtymiseen liittyvien tehtävien toimeenpanon seurantaryhmän asettamispäätösluonnos Liite 11: Työsuunnitelma

Maakuntauudistuksen projektiryhmä

Maakuntauudistuksen projektiryhmä 1 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Aika Tiistai 20.12.2016 klo 12.30 14.30 Paikka Kh Jakovara, VM/MMM kokouskeskus, Mariankatu 9 Osallistumisesta videolla pyydetään ilmoittamaan etukäteen. Soittotiedot:

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen projektiryhmä

Maakuntauudistuksen projektiryhmä 1 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Aika Tiistai klo 10.15 11.30 Paikka Auditorio, työ- ja elinkeinoministeriö, 5. krs, Ratakatu 3 Osallistujat I varapuheenjohtaja: Osastopäällikkö, ylijohtaja Päivi Laajala,

Lisätiedot

Pöytäkirja 10/2016. Osallistujat I varapuheenjohtaja: Osastopäällikkö, ylijohtaja Päivi Laajala, valtiovarainministeriö (kohdat 4-11)

Pöytäkirja 10/2016. Osallistujat I varapuheenjohtaja: Osastopäällikkö, ylijohtaja Päivi Laajala, valtiovarainministeriö (kohdat 4-11) Pöytäkirja 10/2016 1 (5) VM037:00/2016 VM/692/00.01.00.01/2016 15.11.2016 luonnos Maakuntauudistuksen projektiryhmä Aika Tiistai 15.11.2016 klo 8.30 11.02 Paikka kh Jakovara, VM/MMM kokouskeskus, Mariankatu

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen projektiryhmä

Maakuntauudistuksen projektiryhmä 1 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Aika Tiistai 7.3.2017 klo 13.00 15.50 Paikka Kh Jakovara, VM/MMM kokouskeskus, Mariankatu 9 Osallistumisesta videolla pyydetään ilmoittamaan etukäteen. Soittotiedot:

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen projektiryhmä

Maakuntauudistuksen projektiryhmä 1 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Aika Tiistai klo 13.00 15.35 Paikka Kh Jakovara, VM/MMM kokouskeskus, Mariankatu 9 Osallistumisesta videolla pyydetään ilmoittamaan etukäteen. Soittotiedot: 856804@video.sonera.fi,

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen projektiryhmä

Maakuntauudistuksen projektiryhmä 1 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Aika Tiistai klo 9.00 10.42 Paikka Kh Jakovara, VM/MMM kokouskeskus, Mariankatu 9 Osallistumisesta videolla pyydetään ilmoittamaan etukäteen. Soittotiedot: 856804@video.sonera.fi,

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen projektiryhmä

Maakuntauudistuksen projektiryhmä 1 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Aika Tiistai 13.12.2016 klo 8.00 10.25 Paikka Jäsenet Hallituksen kokoushuone (B3.8, 3. krs), Kuntatalo, Toinen linja 14, Hki Puheenjohtaja: Projektinjohtaja, alivaltiosihteeri

Lisätiedot

Pöytäkirja 9/2016. I varapuheenjohtaja: Osastopäällikkö, ylijohtaja Päivi Laajala, valtiovarainministeriö

Pöytäkirja 9/2016. I varapuheenjohtaja: Osastopäällikkö, ylijohtaja Päivi Laajala, valtiovarainministeriö Pöytäkirja 9/2016 1 (6) VM037:00/2016 VM/692/00.01.00.01/2016 2.11.2016 luonnos Maakuntauudistuksen projektiryhmä Aika Keskiviikko 2.11.2016 klo 13.00 16.00 Paikka kh Jakovara, VM/MMM kokouskeskus, Mariankatu

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen projektiryhmä

Maakuntauudistuksen projektiryhmä 1 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Aika Tiistai klo 9.00 11.15 Paikka Kh Jakovara, VM/MMM kokouskeskus, Mariankatu 9 Osallistumisesta videolla pyydetään ilmoittamaan etukäteen. Soittotiedot: 856804@video.sonera.fi,

Lisätiedot

1 Työsuunnitelma VM037:00/2016 VM/692/ /2016

1 Työsuunnitelma VM037:00/2016 VM/692/ /2016 1 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Tehtävät Projektiryhmän tehtävänä on: 1. vastata aluehallinnon uudistuksen valmistelun ja toimeenpanoprosessin toteuttamisesta hallituksen linjausten mukaisesti, kunnes

Lisätiedot

1 Työsuunnitelma VM037:00/2016 VM/692/ /2016

1 Työsuunnitelma VM037:00/2016 VM/692/ /2016 1 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Tehtävät Projektiryhmän tehtävänä on: 1. vastata aluehallinnon uudistuksen valmistelun ja toimeenpanoprosessin toteuttamisesta hallituksen linjausten mukaisesti, kunnes

Lisätiedot

Pöytäkirja 8/

Pöytäkirja 8/ Pöytäkirja 8/2016 1 (7) VM037:00/2016 VM/692/00.01.00.01/2016 18.10.2016 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Aika Tiistai 18.10.2016 klo 9.00 11.35 Paikka kh Jakovara, VM/MMM kokouskeskus, Mariankatu 9 Osallistumisesta

Lisätiedot

Projektiryhmän liite 1 1 (7)

Projektiryhmän liite 1 1 (7) Projektiryhmän liite 1 1 (7) Pöytäkirja 6/2016 VM037:00/2016 VM/692/00.01.00.01/2016 20.9.2016 luonnos Maakuntauudistuksen projektiryhmä Aika Tiistai 20.9.2016 klo 9.00 11.30 Paikka kh Jakovara, VM/MMM

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen projektiryhmän valmisteluryhmät

Maakuntauudistuksen projektiryhmän valmisteluryhmät Liite LUONNOS VM037:00/2016 VM/692/00.01.00.01/2016 13.4.2016 Maakuntauudistuksen projektiryhmän valmisteluryhmät 1. Toimialakohtaisten tehtävien maakunnille siirron valmistelua koordinoiva ja ohjaava

Lisätiedot

ALUEHALLINTOVIRASTOJEN OHJAUS

ALUEHALLINTOVIRASTOJEN OHJAUS Asettamispäätös VM120:00/2015 Kunta- ja aluehallinto-osasto 2.12.2015 luonnos ALUEHALLINTOVIRASTOJEN OHJAUS Asettaminen Toimikausi Valtiovarainministeriö on tänään asettanut aluehallintovirastojen ohjausryhmän

Lisätiedot

Lausunto. Onko teillä kommentoitavaa kohtaan 1? Pakollinen kysymys. Mikäli ei, voitte siirtyä kohtaan 2.

Lausunto. Onko teillä kommentoitavaa kohtaan 1? Pakollinen kysymys. Mikäli ei, voitte siirtyä kohtaan 2. Tilastokeskus Lausunto 13.06.2017 TK0170517 Asia: VM037:00/2016 Hallituksen esitysluonnos eduskunnalle maakuntauudistuksen täytäntöönpanoa sekä valtion lupa, ohjaus ja valvontatehtävien uudelleenorganisointia

Lisätiedot

Pöytäkirja 11/

Pöytäkirja 11/ Pöytäkirja 11/2016 1 (8) VM037:00/2016 VM/692/00.01.00.01/2016 29.11.2016 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Aika Tiistai 29.11.2016 klo 8.00 12.00 Paikka kh Jakovara, VM/MMM kokouskeskus, Mariankatu 9

Lisätiedot

Maakunta- ja soteuudistuksen digimuutoksen strateginen ohjausryhmä

Maakunta- ja soteuudistuksen digimuutoksen strateginen ohjausryhmä Kokous Muistio 31.1.2018 Maakunta- ja soteuudistuksen digimuutoksen strateginen ohjausryhmä Aika 31. tammikuu 2018 klo 8.30-10.30 Paikka VM, Mariankatu 9, nh. Jakovara Paikalla Projektijohtaja, hallintopolitiikan

Lisätiedot

Lausunto Onko teillä kommentoitavaa kohtaan 1? Pakollinen kysymys. Mikäli ei, voitte siirtyä kohtaan 2.

Lausunto Onko teillä kommentoitavaa kohtaan 1? Pakollinen kysymys. Mikäli ei, voitte siirtyä kohtaan 2. Julkis ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty ry Lausunto 04.05.2017 Asia: VM037:00/2016 Hallituksen esitysluonnos eduskunnalle maakuntauudistuksen täytäntöönpanoa sekä valtion lupa, ohjaus ja valvontatehtävien

Lisätiedot

Lausunto Onko teillä kommentoitavaa kohtaan 1? Pakollinen kysymys. Mikäli ei, voitte siirtyä kohtaan 2.

Lausunto Onko teillä kommentoitavaa kohtaan 1? Pakollinen kysymys. Mikäli ei, voitte siirtyä kohtaan 2. Animalia ry Lausunto 19.06.2017 Asia: VM037:00/2016 Hallituksen esitysluonnos eduskunnalle maakuntauudistuksen täytäntöönpanoa sekä valtion lupa, ohjaus ja valvontatehtävien uudelleenorganisointia koskevaksi

Lisätiedot

1 Asettamispäätös VM055:00/2017, VM056:00/2017, VM057:00/2017, VM058:00/2017, VM059:00/2017, VM060:00/2017

1 Asettamispäätös VM055:00/2017, VM056:00/2017, VM057:00/2017, VM058:00/2017, VM059:00/2017, VM060:00/2017 1 MAAKUNTAUUDISTUKSEN TIEKARTAN VALMISTELURYHMIEN ASETTAMINEN Asettaminen Toimikausi Tausta Tavoite ja tehtävät Toimeenpanon valtakunnallinen valmisteluryhmä (VM037:09/2016) valmisteli maakuntauudistuksen

Lisätiedot

Maakuntien tehtäväsiirrot ja valtionhallinnon muutokset uudistuksen rakennuspalikat

Maakuntien tehtäväsiirrot ja valtionhallinnon muutokset uudistuksen rakennuspalikat Maakuntien tehtäväsiirrot ja valtionhallinnon muutokset uudistuksen rakennuspalikat VM/Kunta ja aluehallintoosasto Hallitusneuvos Ilkka Turunen Lainsäädäntöneuvos Sami Kouki Lainsäädäntöneuvos Jaska Siikavirta

Lisätiedot

Lausunto Onko teillä kommentoitavaa kohtaan 1? Pakollinen kysymys. Mikäli ei, voitte siirtyä kohtaan 2.

Lausunto Onko teillä kommentoitavaa kohtaan 1? Pakollinen kysymys. Mikäli ei, voitte siirtyä kohtaan 2. Suomen metsäkeskus Lausunto 19.06.2017 Asia: VM037:00/2016 Hallituksen esitysluonnos eduskunnalle maakuntauudistuksen täytäntöönpanoa sekä valtion lupa, ohjaus ja valvontatehtävien uudelleenorganisointia

Lisätiedot

Maakuntien tehtäväaloista HE 15/2017

Maakuntien tehtäväaloista HE 15/2017 Maakuntien tehtäväaloista HE 15/2017 Maa ja metsätalousvaliokunta 5.4.2017 Valtiovarainministeriö Kunta ja aluehallintoosasto Hallitusneuvos Ilkka Turunen 1 Maakuntien tehtäväalat ja niiden hoitaminen

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No4/ Itä-Suomen aluehallintovirasto (Kuvernööri), Maaherrankatu 16, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No4/ Itä-Suomen aluehallintovirasto (Kuvernööri), Maaherrankatu 16, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No4/2017 1 Kokousaika kello 10:00 Kokouspaikka Itä-Suomen aluehallintovirasto (Kuvernööri), Maaherrankatu 16, Mikkeli Asialista: 1 Kokouksen avaus 3 2 Valtiovarainministeriön

Lisätiedot

Valtiovarainministeriö. Lausuntopyyntö VM037:00/2016

Valtiovarainministeriö. Lausuntopyyntö VM037:00/2016 Valtiovarainministeriö Lausuntopyyntö VM037:00/2016 Hallituksen esitysluonnos eduskunnalle maakuntauudistuksen täytäntöönpanoa sekä valtion lupa-, ohjaus- ja valvontatehtävien uudelleenorganisointia koskevaksi

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen projektiryhmän asettaminen

Maakuntauudistuksen projektiryhmän asettaminen Asettamispäätös LUONNOS VM037:00/2016 VM/692/00.01.00.01/2016 13.4.2016 Maakuntauudistuksen projektiryhmän asettaminen Valtiovarainministeriö on tänään asettanut maakuntauudistuksen ja valtion aluehallinnon

Lisätiedot

Sote- ja maakuntadigi muutosohjelman strategisen ohjausryhmän kokous

Sote- ja maakuntadigi muutosohjelman strategisen ohjausryhmän kokous Sote- ja maakuntadigi muutosohjelman strategisen ohjausryhmän kokous Aika: klo 9:15 11:15 Paikka: VM, Mariankatu 9, kh Jakovara Paikalla: Projektinjohtaja, alivaltiosihteeri Tuomas Pöysti, valtiovarainministeriö

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2016 1 Kokousaika kello 9:30 11.30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, Mikkeli, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen

Lisätiedot

Lausunto Onko teillä kommentoitavaa kohtaan 1? Pakollinen kysymys. Mikäli ei, voitte siirtyä kohtaan 2.

Lausunto Onko teillä kommentoitavaa kohtaan 1? Pakollinen kysymys. Mikäli ei, voitte siirtyä kohtaan 2. Maarit Ilola Lausunto 19.06.2017 Asia: VM037:00/2016 Hallituksen esitysluonnos eduskunnalle maakuntauudistuksen täytäntöönpanoa sekä valtion lupa, ohjaus ja valvontatehtävien uudelleenorganisointia koskevaksi

Lisätiedot

Lausunto. Onko teillä kommentoitavaa kohtaan 1? Pakollinen kysymys. Mikäli ei, voitte siirtyä kohtaan 2.

Lausunto. Onko teillä kommentoitavaa kohtaan 1? Pakollinen kysymys. Mikäli ei, voitte siirtyä kohtaan 2. Keva Lausunto 16.06.2017 130/2017 Asia: VM037:00/2016 Hallituksen esitysluonnos eduskunnalle maakuntauudistuksen täytäntöönpanoa sekä valtion lupa, ohjaus ja valvontatehtävien uudelleenorganisointia koskevaksi

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 4/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 11:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistuksen digimuutoksen toimeenpanon strateginen ohjausryhmä

Sote- ja maakuntauudistuksen digimuutoksen toimeenpanon strateginen ohjausryhmä Kokous Pöytäkirja 5.12.2017 Sote- ja maakuntauudistuksen digimuutoksen toimeenpanon strateginen ohjausryhmä Aika 5. joulukuu 2017 klo 14.30 17.10 Paikka Läsnä VM, Mariankatu 9, nh Jakovara Puheenjohtaja

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2017 1 Kokousaika 24.3.2017 kello 13:00-14.23 Kokouspaikka Tuma, Sammonkatu 12,50130 Mikkeli Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Maakuntauudistuksen ajankohtaista

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Maakuntauudistus, Poliittisen ohjauksen neuvottelukunta Kokousaika 09.03.2018 kello 14:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli

Lisätiedot

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän

Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän Pöytäkirja 1 (5) 27.8.2012 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika Maanantai 27.8.2012 klo 12.00 14.00 Paikka Osallistujat Valtiovarainministeriö,

Lisätiedot

Maakuntien viitearkkitehtuuri - Landskapens referensarkitektur

Maakuntien viitearkkitehtuuri - Landskapens referensarkitektur Valtiovarainministeriö Lausuntopyyntö 27.02.2018 VM040:00/2017 Maakuntien viitearkkitehtuuri - Landskapens referensarkitektur Johdanto Tämä lausuntopyyntö koskee maakuntien viitearkkitehtuuria, jota on

Lisätiedot

Simuloinnin yleiskuvaus ja tavoitteet. Finanssineuvos Teemu Eriksson Simuloinnin aloitustilaisuus

Simuloinnin yleiskuvaus ja tavoitteet. Finanssineuvos Teemu Eriksson Simuloinnin aloitustilaisuus Simuloinnin yleiskuvaus ja tavoitteet Finanssineuvos Teemu Eriksson Simuloinnin aloitustilaisuus 7.9.2017 1 8.9.2017 Simuloinnin tausta Ohjaus ja rahoitusryhmässä syntyi ajatus rahaprosessin harjoittelemisesta

Lisätiedot

Kansallisen palveluarkkitehtuurin toteuttamisohjelma Strategisen johtoryhmän kokous 1/2014

Kansallisen palveluarkkitehtuurin toteuttamisohjelma Strategisen johtoryhmän kokous 1/2014 Pöytäkirja VM140:00/2013 1 (5) 18.9.2014 Kansallisen palveluarkkitehtuurin toteuttamisohjelma Strategisen johtoryhmän kokous 1/2014 Aika torstai 18.9.2014 klo 9.00 11.00 Paikka Osallistujat valtiovarainministeriö,

Lisätiedot

Hanketoimiston johtoryhmän kokous

Hanketoimiston johtoryhmän kokous Sote- ja maakuntauudistuksen digimuutosohjelma Muistio 23.1.2018 Hanketoimiston johtoryhmän kokous Aika 23.1.2018 klo 13.30 16.00 Paikka VM, Mariankatu 9, nh. Jakovara Paikalla Puheenjohtaja, Maakuntien

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen projektiryhmä vastaa eri reformikokonaisuuksien yhteensovittamisesta.

Maakuntauudistuksen projektiryhmä vastaa eri reformikokonaisuuksien yhteensovittamisesta. Asettamispäätös 1 (5) VM/884/00.01.00.01/2017 STM068:00/2015 30.5.2017 Sote- ja maakuntauudistuksen digimuutoksen ja toimeenpanon strateginen ohjausryhmä Maakuntauudistuksen projektiryhmä, sosiaali- ja

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1 n kokous Kokousaika kello 9-11 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista 1. Kokouksen avaus... 3 2. Asialistan hyväksyminen

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen toimeenpano ja koordinaatio

Maakuntauudistuksen toimeenpano ja koordinaatio Maakuntauudistuksen toimeenpano ja koordinaatio Ville-Veikko Ahonen Neuvotteleva virkamies Maakuntauudistuksen valtakunnallisen valmistelun koordinaattori 5.10.2017 1 - 2 Ajankohtaiset asiat Ajankohtaiset

Lisätiedot

Maakuntauudistuk sen tilannekatsaus. Lahti Finanssineuvos Teemu Eriksson

Maakuntauudistuk sen tilannekatsaus. Lahti Finanssineuvos Teemu Eriksson Maakuntauudistuk sen tilannekatsaus Lahti 7.12.2016 Finanssineuvos Teemu Eriksson 1 7.12.2016 Valmistelutilanteen iso kuva Ensimmäisen HEpaketin lausuntokierros on päättynyt ja jatkovalmistelu on käynnissä.

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2018 1

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2018 1 Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 1/2018 1 Talousryhmä - Kokousaika 13.02.2018 kello 10:00 12:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, nh Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen

Lisätiedot

Arviomuistio julkisista kuulutuksista annetun lain (34/1925) uudistamistarpeista

Arviomuistio julkisista kuulutuksista annetun lain (34/1925) uudistamistarpeista Lausuntopyyntö 15.05.2017 OM 8/41/2017 Arviomuistio julkisista kuulutuksista annetun lain (34/1925) uudistamistarpeista Johdanto Arviomuistiossa selvitetään julkisiin kuulutuksiin liittyvä nykyinen sääntelytilanne

Lisätiedot

Kuntalain muutostarpeet -selvitystyön lähtökohdat. Kuntamarkkinat Mervi Kuittinen ja Pasi Leppänen, VM kunta-ja aluehallinto-osasto

Kuntalain muutostarpeet -selvitystyön lähtökohdat. Kuntamarkkinat Mervi Kuittinen ja Pasi Leppänen, VM kunta-ja aluehallinto-osasto Kuntalain muutostarpeet -selvitystyön lähtökohdat Kuntamarkkinat 11.9.2019 Mervi Kuittinen ja Pasi Leppänen, VM kunta-ja aluehallinto-osasto Kuntalain muutostarpeiden taustaa Taustaa Vuoden 2015 kuntalakia

Lisätiedot

KUTSU Yhteinen asiakaspalvelu tulee Ota koppi!

KUTSU Yhteinen asiakaspalvelu tulee Ota koppi! KUTSU Yhteinen asiakaspalvelu tulee Ota koppi! Olet tervetullut kuulemaan ja keskustelemaan yhteisen asiakaspalvelun järjestämisestä ja kertomaan, miten toivot omalla alueellasi järjestämisessä edettävän.

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS PAIKALLA: JÄSENET Jari Parkkonen, Päijät-Hämeen liitto Eetu Salunen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Ismo Rautiainen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Sari Lahti, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Timo Louna,

Lisätiedot

Pöytäkirja Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous

Pöytäkirja Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Pöytäkirja 1 (5) 19.12.2012 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika keskiviikko 19.12.2012 klo 13:00 15:00 Paikka Osallistujat Valtiovarainministeriö,

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 4/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Talousryhmä - Kokousaika 24.10.2017 kello 8:30 10:25 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen

Lisätiedot

33 Pelastuslautakunnan lausunto lakiluonnoksesta pelastustoimen järjestämiseksi

33 Pelastuslautakunnan lausunto lakiluonnoksesta pelastustoimen järjestämiseksi Mikkeli Pöytäkirja 24/2016 1 (8) Aika 03.11.2016, klo 17:00-18:00 Paikka TUMA Sammonkatu 12 Käsitellyt asiat 31 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 32 Pöytäkirjan tarkastus 33 Pelastuslautakunnan

Lisätiedot

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi MUISTIO 7/2017 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 29.09.2017 klo 14:10-16:00 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2, Helsinki, Maakuntasali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 31 Kokouksen avaus 3 32

Lisätiedot

Läsnä pj. Pirkko Mattila /ps jäs. Jussi Halla-aho /ps (1 9, 10 osittain) Ulla-Maj Wideroos /r sihteeri Minna-Liisa Rinne valiokuntaneuvos

Läsnä pj. Pirkko Mattila /ps jäs. Jussi Halla-aho /ps (1 9, 10 osittain) Ulla-Maj Wideroos /r sihteeri Minna-Liisa Rinne valiokuntaneuvos HALLINTOVALIOKUNTA PÖYTÄKIRJA 95/2013 vp Torstai 28.11.2013 kello 12.15-14.00 Läsnä pj. Pirkko Mattila /ps jäs. Jussi Halla-aho /ps Rakel Hiltunen /sd Reijo Hongisto /ps Risto Kalliorinne /vas Mika Kari

Lisätiedot

Valtiovarainministeriö. Lausuntopyyntö VM037:00/2016

Valtiovarainministeriö. Lausuntopyyntö VM037:00/2016 Valtiovarainministeriö Lausuntopyyntö 24.04.2017 VM037:00/2016 Hallituksen esitysluonnos eduskunnalle maakuntauudistuksen täytäntöönpanoa sekä valtion lupa-, ohjaus- ja valvontatehtävien uudelleenorganisointia

Lisätiedot

JUHTA:n kokous Sote- ja aluehallintouudistus

JUHTA:n kokous Sote- ja aluehallintouudistus JUHTA:n kokous 14.10.2015 Sote- ja aluehallintouudistus Sirpa Mäntynen Julkisen hallinnon tieto- ja viestintätekninen toiminto/digitalisaatio - yksikkö 2 Itsehallintoalueiden perustamisen ja soteuudistuksen

Lisätiedot

LAUSUNTOKYSELY: Hallituksen esitys laiksi alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista

LAUSUNTOKYSELY: Hallituksen esitys laiksi alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista LAUSUNTOKYSELY: Hallituksen esitys laiksi alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista Tervetuloa vastaamaan lausuntokyselyyn luonnoksesta hallituksen esitykseksi laiksi alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista.

Lisätiedot

Lausunto Onko teillä kommentoitavaa kohtaan 1? Pakollinen kysymys. Mikäli ei, voitte siirtyä kohtaan 2.

Lausunto Onko teillä kommentoitavaa kohtaan 1? Pakollinen kysymys. Mikäli ei, voitte siirtyä kohtaan 2. Suomen Kiinteistöliitto ry Lausunto 16.06.2017 Asia: VM037:00/2016 Hallituksen esitysluonnos eduskunnalle maakuntauudistuksen täytäntöönpanoa sekä valtion lupa, ohjaus ja valvontatehtävien uudelleenorganisointia

Lisätiedot

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti

3 Kasvupalvelujen tilanne valtakunnallisesti ja alueellisesti 1 Kasvupalvelut - Maakuntauudistuksen valmistelutyöryhmä Kokousaika 22.08.2018 kello 09:00 12:00 Kokouspaikka Maakuntaliitto, nh. Piällysmies Asialista 1 Kokouksen avaus 2 Edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Ehdotus: Valmisteluryhmä päättää kokouksessa käsiteltävistä asioista.

Ehdotus: Valmisteluryhmä päättää kokouksessa käsiteltävistä asioista. ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUS OHJAUS- JA SEURANTARYHMÄN KOKOUS MUISTIO Aika: maanantai 19.9.2016 kello 10.30-12.00 Paikka: Kutsutut: Sokos hotel Lappeen kokoustilat osallistujat erillisen listan mukaan

Lisätiedot

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry Jarmo Lusa

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ry Jarmo Lusa Henkilöstöjärjestöjen tiedonvaihtoryhmä, kokous 7/2017 Aika: to klo 14.00 16.00 Paikka: Etelä-Pohjanmaan liitto, Maakuntasali (Kampusranta 9 C, Seinäjoki, Frami, 4. kerros) Osallistujat: Julkisalan koulutettujen

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen valmistelu Etelä-Savossa. Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen

Maakuntauudistuksen valmistelu Etelä-Savossa. Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen Maakuntauudistuksen valmistelu Etelä-Savossa Maakuntajohtaja Pentti Mäkinen 19.4.2016 Maakunnan tilanne Maakunnan kunnat ovat antaneet lausuntonsa hallituksen marraskuisiin linjauksiin helmikuussa 2016:

Lisätiedot

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS

ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS ETELÄ-KARJALAN MAAKUNTAUUDISTUKSEN VALMISTELURYHMÄN 3. KOKOUS MUISTIO Aika: maanantai 2.9.2016 kello 11.38 12.25 Paikka: Kokoustila C6, Toimistotalo Ruori, Valto Käkelän katu 3, Lappeenranta Läsnä/jäsenet:

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 10/ (10) Pohjois-Pohjanmaan liitto, kokoushuone Siikasali, Sepänkatu 20, Oulu

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 10/ (10) Pohjois-Pohjanmaan liitto, kokoushuone Siikasali, Sepänkatu 20, Oulu POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 10/2018 1 (10) Maakuntauudistuksen johtoryhmä Aika 14.11.2018 klo 13:05-16:13 Paikka Pohjois-Pohjanmaan liitto, kokoushuone Siikasali, Sepänkatu 20, Oulu Läsnä Harju

Lisätiedot

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 5/ (13)

POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 5/ (13) POHJOIS-POHJANMAAN LIITTO PÖYTÄKIRJA 5/2018 1 (13) Maakuntauudistuksen johtoryhmä Aika 17.05.2018 klo 12:00-15:10 Paikka OYS, L2, sisäänkäynti B1, Kajaanintie 50, 90220 Oulu Läsnä Harju Pauli puheenjohtaja

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/2017 1 Kokousaika kello 12:00 14.10 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Henkilöstön osallistamisen ja henkilöstöviestinnän suunnittelu 4

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Henkilöstön osallistamisen ja henkilöstöviestinnän suunnittelu 4 MUISTIO 3/2018 1 Aika 06.04.2018 klo 13:00-14:50 Paikka Kallion virastotalo, 3 krs, nh 6 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Henkilöstön osallistamisen ja henkilöstöviestinnän suunnittelu

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen projektiryhmä

Maakuntauudistuksen projektiryhmä Työsuunnitelma VM037:00/2016 1 (5) MAAKUNTAUUDISTUS 11.11.2016 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Tehtävät Projektiryhmän tehtävänä on: 1) vastata aluehallinnon uudistuksen valmistelun ja toimeenpanoprosessin

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2016 1 n kokous Kokousaika kello 14:00 16.15 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETTAMINEN

JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETTAMINEN VALTIOVARAINMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Neuvotteleva virkamies VM/2673/00.01.00.00/2018 Heikki Talkkari 10.1.2019 VM210:00/2018 LUONNOS JULKISEN HALLINNON TIETOHALLINNON NEUVOTTELUKUNNAN ASETTAMINEN 1.

Lisätiedot

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuv.huone 731, 7. krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Valmistelun tilannekatsaus 4

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuv.huone 731, 7. krs. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Valmistelun tilannekatsaus 4 MUISTIO 8/2017 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 24.10.2017 klo 14:00-16:00 Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuv.huone 731, 7. krs. Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Hankeseuranta, tilannekuva Väliaikaishallinnon käynnistymisen valmistelu 5

Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Hankeseuranta, tilannekuva Väliaikaishallinnon käynnistymisen valmistelu 5 MUISTIO 6/2018 1 Aika 27.04.2018 klo 13:00-15:00 Paikka Kallion virastotalo, nh 7 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Hankeseuranta, tilannekuva 25.4.2018 4 3 Väliaikaishallinnon käynnistymisen

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen projektiryhmä

Maakuntauudistuksen projektiryhmä Työsuunnitelma VM037:00/2016 1 (5) MAAKUNTAUUDISTUS 8.12.2016 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Tehtävät Projektiryhmän tehtävänä on: 1) vastata aluehallinnon uudistuksen valmistelun ja toimeenpanoprosessin

Lisätiedot

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ

VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ VARSINAIS-SUOMEN SOTE- JA MAAKUNTAUUDISTUKSEN POLIITTINEN OHJAUSRYHMÄ aika Maanantai 30.1.2017 klo 12.33 14.55 paikka Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku), nh. Tammi läsnäolijat Pöytäkirjan

Lisätiedot

Hallituksen esitysluonnos eduskunnalle maakuntauudistuksen täytäntöönpanoa

Hallituksen esitysluonnos eduskunnalle maakuntauudistuksen täytäntöönpanoa Valtiovarainministeriö Lausuntopyyntö 24.04.2017 VM037:00/2016 Hallituksen esitysluonnos eduskunnalle maakuntauudistuksen täytäntöönpanoa sekä valtion lupa-, ohjaus- ja valvontatehtävien uudelleenorganisointia

Lisätiedot

LAUSUNTOKYSELY: Hallituksen esitys laiksi alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista

LAUSUNTOKYSELY: Hallituksen esitys laiksi alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista LAUSUNTOKYSELY: Hallituksen esitys laiksi alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista Tervetuloa vastaamaan lausuntokyselyyn luonnoksesta hallituksen esitykseksi laiksi alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista.

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen projektiryhmä

Maakuntauudistuksen projektiryhmä Työsuunnitelma VM037:00/2016 1 (5) MAAKUNTAUUDISTUS 14.10.2016 Maakuntauudistuksen projektiryhmä Tehtävät Projektiryhmän tehtävänä on: 1) vastata aluehallinnon uudistuksen valmistelun ja toimeenpanoprosessin

Lisätiedot

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous

Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous ESITYSLISTA 9.11.2016 1(5) Keski-Suomen sote- ja maakuntauudistuksen esivalmistelun johtoryhmän 2. kokous Aika: ma 14.11.2016, klo 13-16 Paikka: Cygnaeustalo, kokoustila Veranta, Cygnaeuksenkatu 1, Jyväskylä

Lisätiedot

Vesien- ja merenhoito maakuntien tehtäväksi Miten lainsäädäntö muuttuu?

Vesien- ja merenhoito maakuntien tehtäväksi Miten lainsäädäntö muuttuu? Vesien- ja merenhoito maakuntien tehtäväksi Miten lainsäädäntö muuttuu? Hallitussihteeri Sara Viljanen Vaikuta vesiin päivät 2017 5.9.2017, Turku ALUEHALLINTOUUDISTUS VESIEN- JA MERENHOIDOSSA / LAINSÄÄDÄNTÖ

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 5/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 5/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 5/2017 1 n kokous Kokousaika kello 9:00 10.55 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista 1. Kokouksen avaus ja järjestäytyminen...

Lisätiedot

Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2. Otsikko Sivu. 39 Kokouksen avaus Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4

Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2. Otsikko Sivu. 39 Kokouksen avaus Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4 MUISTIO 7/2018 1 54 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 19.06.2018 klo 14:00-16:00 Paikka Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 39 Kokouksen

Lisätiedot

Maakuntahallitus Maakuntahallitus Uudenmaan maakuntauudistuksen ICT- hankkeen tilannekatsaus

Maakuntahallitus Maakuntahallitus Uudenmaan maakuntauudistuksen ICT- hankkeen tilannekatsaus Maakuntahallitus 11 12.02.2018 Maakuntahallitus 123 04.06.2018 Uudenmaan maakuntauudistuksen ICT- hankkeen tilannekatsaus 510/04.00.02/2016, 15/00.00.00/2018 MHS 12.02.2018 11 Tiivistelmä Tulevan Uudenmaan

Lisätiedot

Digimuutosohjelman johtoryhmän kokous

Digimuutosohjelman johtoryhmän kokous Sote- ja maakuntauudistuksen digimuutosohjelma Pöytäkirja/muistio 29.8.2018 Digimuutosohjelman johtoryhmän kokous Aika keskiviikko 29.8.2018 klo 12.30-15.00 Paikka Osallistujat VM, Mariankatu 9, nh. Jakovara

Lisätiedot

POHJOIS-SUOMEN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ (10) Jarva Marisanna. Piirainen Raimo. Kortesalmi Joukamo Pohjois-Pohjanmaa

POHJOIS-SUOMEN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/ (10) Jarva Marisanna. Piirainen Raimo. Kortesalmi Joukamo Pohjois-Pohjanmaa POHJOIS-SUOMEN NEUVOTTELUKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 (10) Aika 31.08.2016 klo 08:00-08:55 Paikka Keski-Pohjanmaan liitto, Rantakatu 14, Kokkola Läsnä Kant Esa Keski-Pohjanmaa Mustasaari Erkki Keski-Pohjanmaa

Lisätiedot

Lausunto Onko teillä kommentoitavaa kohtaan 1? Pakollinen kysymys. Mikäli ei, voitte siirtyä kohtaan 2.

Lausunto Onko teillä kommentoitavaa kohtaan 1? Pakollinen kysymys. Mikäli ei, voitte siirtyä kohtaan 2. Lappeenrannan kaupunki Lausunto 02.06.2017 Asia: VM037:00/2016 Hallituksen esitysluonnos eduskunnalle maakuntauudistuksen täytäntöönpanoa sekä valtion lupa, ohjaus ja valvontatehtävien uudelleenorganisointia

Lisätiedot

Paikka Kallion virastotalo, toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2. Otsikko Sivu. 6 Kokouksen avaus 3. 7 Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4

Paikka Kallion virastotalo, toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2. Otsikko Sivu. 6 Kokouksen avaus 3. 7 Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4 MUISTIO 2/2018 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 13.02.2018 klo 14:10-16:09 Paikka Kallion virastotalo, toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 6 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1 Kokousaika kello 14:00 16:00 Kokouspaikka Partalan kuninkaankartano, Juva Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Edellisen kokouksen muistion hyväksyminen 4 3 Maakunta-

Lisätiedot

Lausunto Onko teillä kommentoitavaa kohtaan 1? Pakollinen kysymys. Mikäli ei, voitte siirtyä kohtaan 2.

Lausunto Onko teillä kommentoitavaa kohtaan 1? Pakollinen kysymys. Mikäli ei, voitte siirtyä kohtaan 2. Porin kaupunki Lausunto 12.06.2017 Asia: VM037:00/2016 Hallituksen esitysluonnos eduskunnalle maakuntauudistuksen täytäntöönpanoa sekä valtion lupa, ohjaus ja valvontatehtävien uudelleenorganisointia koskevaksi

Lisätiedot

LAUSUNTOPYYNTÖ SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON JÄRJESTÄMISLAIN HALLITUKSEN ESITYKSEN LUONNOKSESTA

LAUSUNTOPYYNTÖ SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON JÄRJESTÄMISLAIN HALLITUKSEN ESITYKSEN LUONNOKSESTA SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERiÖ LAUSUNTOPYYNTÖ 18.8.2014 STM090:00/2013 1(5) Jakelussa mainitut LAUSUNTOPYYNTÖ SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON JÄRJESTÄMISLAIN HALLITUKSEN ESITYKSEN LUONNOKSESTA Sosiaali-

Lisätiedot

Kasvupalvelut-asiantuntijaryhmä

Kasvupalvelut-asiantuntijaryhmä Muistio 1(5) 1/2016 18.11.2016 Kasvupalvelut-asiantuntijaryhmä Aika Perjantai 18.11.2016 klo 13.00-15.05 Paikka Keski-Suomen TE-toimisto, Vapaudenkatu 58A, 40100 Jyväskylä Auditorio, 1. krs Osallistumisesta

Lisätiedot

Luonnos hallituksen esitykseksi laiksi eräiden ympäristöllisten lupamenettelyjen yhteensovittamisesta, laiksi ympäristövaikutusten

Luonnos hallituksen esitykseksi laiksi eräiden ympäristöllisten lupamenettelyjen yhteensovittamisesta, laiksi ympäristövaikutusten Ympäristöministeriö Lausuntopyyntö YM029:00/2016 06.02.2018 YM008:00/2015, Luonnos hallituksen esitykseksi laiksi eräiden ympäristöllisten lupamenettelyjen yhteensovittamisesta, laiksi ympäristövaikutusten

Lisätiedot

Pöytäkirja 2.5.2013. Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous

Pöytäkirja 2.5.2013. Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Pöytäkirja 1 (5) 2.5.2013 Valtionhallinnon toimialariippumattomien ICT-tehtävien kokoamishankkeen (TORI) ohjausryhmän kokous Aika torstai 2.5.2013 klo 12.05-14.00 Paikka Osallistujat Valtiovarainministeriö,

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Mäntyharjun kunnantalo, Asematie 3, Mäntyharju

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1. Mäntyharjun kunnantalo, Asematie 3, Mäntyharju Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA 1 Kokousaika Kokouspaikka 5.4.2017 kello 13:00-16:00 (12:00-13:00 lounas) Mäntyharjun kunnantalo, Asematie 3, 52700 Mäntyharju Asialista: 1 Kokouksen avaus ja läsnäolijoiden

Lisätiedot

Lausunto. Onko teillä kommentoitavaa kohtaan 1? Pakollinen kysymys. Mikäli ei, voitte siirtyä kohtaan 2.

Lausunto. Onko teillä kommentoitavaa kohtaan 1? Pakollinen kysymys. Mikäli ei, voitte siirtyä kohtaan 2. Toimihenkilökeskusjärjestö STTK ry Lausunto 19.06.2017 1060/2017/L Asia: VM037:00/2016 Hallituksen esitysluonnos eduskunnalle maakuntauudistuksen täytäntöönpanoa sekä valtion lupa, ohjaus ja valvontatehtävien

Lisätiedot

Ajankohtaista maakunta- ja soteuudistuksen. valmistelusta LAHTI Kari Hakari Maakuntauudistuksen muutosjohtaja Valtiovarainministeriö

Ajankohtaista maakunta- ja soteuudistuksen. valmistelusta LAHTI Kari Hakari Maakuntauudistuksen muutosjohtaja Valtiovarainministeriö Ajankohtaista maakunta- ja soteuudistuksen valtakunnallisesta valmistelusta LAHTI 30.1.2018 Kari Hakari Maakuntauudistuksen muutosjohtaja Valtiovarainministeriö Aikataulu EK:n valiokunnissa 41 lakia Maantielaki-HE

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto KOKOUSKUTSU / ASIALISTA 1 Kokousaika 09.12.2016 kello 12:00 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Aluekehittämisjärjestelmän uudistaminen. Keskustelutilaisuus maakuntien liitoille ja ELY-keskuksille TEM

Aluekehittämisjärjestelmän uudistaminen. Keskustelutilaisuus maakuntien liitoille ja ELY-keskuksille TEM Aluekehittämisjärjestelmän uudistaminen Keskustelutilaisuus maakuntien liitoille ja ELY-keskuksille 22.9. 2016 TEM Ohjelma 12:30 12:40 Tilaisuuden avaus Aluekehitysjohtaja Kaisa-Leena Lintilä 12:40 13:00

Lisätiedot

Läsnä pj. Johannes Koskinen /sd vpj. Outi Mäkelä /kok (11 osittain) jäs. Tuija Brax /vihr

Läsnä pj. Johannes Koskinen /sd vpj. Outi Mäkelä /kok (11 osittain) jäs. Tuija Brax /vihr PERUSTUSLAKIVALIOKUNTA PÖYTÄKIRJA 68/2013 vp Torstai 26.9.2013 kello 10.00-12.30 Läsnä pj. Johannes Koskinen /sd vpj. Outi Mäkelä /kok (11 osittain) jäs. Tuija Brax /vihr Eeva-Johanna Eloranta /sd Maarit

Lisätiedot

toimeenpanon tukeminen

toimeenpanon tukeminen Sote ja maakuntauudistuksen toimeenpanon tukeminen Salme Kallinen Marraskuu 2017 Muutos tehdään yhdessä! Muutostuki Tavoite: sote ja maakuntauudistuksen edellyttämä muutos etenee ja toteutuu maakunnissa

Lisätiedot