Kun Suomi täyttää 100, yhdistykset ympäri Suomen toteuttavat Syödään yhdessä -tapahtumia monin eri tavoin. Juhlia voi koko vuoden, sillä Martat

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kun Suomi täyttää 100, yhdistykset ympäri Suomen toteuttavat Syödään yhdessä -tapahtumia monin eri tavoin. Juhlia voi koko vuoden, sillä Martat"

Transkriptio

1 VIESTINNÄN KITEYTYS 2017

2 Kun Suomi täyttää 100, yhdistykset ympäri Suomen toteuttavat Syödään yhdessä -tapahtumia monin eri tavoin. Juhlia voi koko vuoden, sillä Martat kertovat, miten toteutetaan tunnelmalliset kotijuhlat eri vuodenaikoina. Hyvä juhla syntyy sesongin mukaisista tarjoiluista. Pöytä on katettuna varhaiskesään, sadonkorjuuseen ja itsenäisyyspäivän juhlaan. Tehdään ja syödään yhdessä. Nyt on Juhlat kotona, käy marttojen pöytään.

3 LUPAUS Yhdessä tehty ruoka tuo iloa ja hyvinvointia sekä antaa luottamusta tulevaisuuteen. Suomi 100 -juhlan kunniaksi syödään yhdessä hyvää suomalaista ruokaa. Martat juhlistavat juhlavuotta kokoontumalla yhteisen pöydän ääreen edistämään yhteisöllisyyttä ja yhdessä syömisen kulttuuria. Juhlia voi pienesti tai isosti, tärkeintä on yhdessä tekeminen ja syöminen. Jaettuna tämä kokemus on parhaimmillaan.

4 SUOMI 100 Jokaisella martalla on nyt mahdollisuus juhlistaa itsenäisyyttä. Juhla-aineisto takaa onnistuneet yhdessä tehdyt juhlat. Martat kouluttavat lähimarttoja, jotka toimivat viestinviejinä ja innostavat kaikkia syömään yhdessä. Kutsumme kaikki mukaan Marttojen Kauha & kukkaro -tapahtumiin saamaan vinkkejä juhlaetiketistä, koristelusta sekä Suomihyvää-juhlateemasta. Toukokuun ravintolapäivään martat lähtevät teemalla Parasta perunasta arkeen ja juhlaan. Vuoden kohokohtia on Marttojen valtakunnallinen sienipäivä, jota vietetään Suomen luonnon päivänä Tule mukaan Suomi 100 -juhliin kanssamme!

5

6 SYÖDÄÄN YHDESSÄ Syödään yhdessä on osa Suomi juhlavuoden ohjelmaa. Luvassa on pieniä ja suuria tapahtumia, joissa ihmiset naapurustoissa, yhteisöissä, kylissä ja kaupungeissa syövät yhdessä. Tarjoamme ympäri vuoden erilaisia mahdollisuuksia toteuttaa ruokatapahtumia. Olemme tuottaneet jokaiselle martalle ja yhdistykselle valmiita malleja ja aineistoja, joiden pohjalta on helppo toteuttaa yhteisiä ruokailuja. Yhdessä syöminen ja yhteisöllisyys tekevät hyvää mielelle, jaksamiselle, elämänlaadulle ja terveydelle. Lisätään jokainen osaltamme rentoa yhdessä syömistä!

7 JUHLAT KOTONA Koko Suomi juhlii ja martat toteuttavat juhlat kotona. Järjestä juhlat sujuvasti ja rennosti, nauti itsekin. Madalla kynnystä: kaiken ei tarvitse aina mennä perinteisellä kaavalla ja olla tiptop. Tärkeintä on kutsua ystävät, naapurit tai kyläläiset syömään yhdessä. Juhlat kotona onnistuvat Marttojen ohjeilla. Olemme valmistaneet valmiit menut, miettineet kattaukset ja koristelut. Ne olkoon inspiraation lähde, jokainen voi itse muokata niistä sopivan näköiset ja kokoiset juhlat. Muistathan laittaa parhaat ideat kiertoon. Syödään yhdessä ja juhlitaan kotona!

8 AINEISTOT Juhla-aineiston menut Varhaiskesän pöytä Sadonkorjuun ateria Itsenäisyyspäivän juhla Sesongit huomioon Kotimaisuus Luonnonkasvien käyttö koristelussa Juhlaetiketti MartatTV Varhaiskesän pöytä Kattaus Lautasliinojen taittelu Kukka-asetelma Sadonkorjuun ateria Kattaus Lautasliinojen taittelu Kukka-asetelma Itsenäisyyspäivän juhla Kattaus Lautasliinojen taittelu Kukka-asetelma Etiketti Martat-lehti Kohteliaasti kotijuhlissa -sarja

9 LÄHIMARTTA Martta, joka haluaa jakaa osaamistaan ja toteuttaa Syödään yhdessä - tapahtumia on lähimartta. Lähimartta on osallistunut ketjukoulutukseen, jonka innoittamana hän toteuttaa pieniä ja suurempiakin Syödään yhdessä tapahtumia yhdessä muiden marttojen kanssa. Hän innostaa ja antaa vinkkejä, kuinka järjestetään Juhlat kotona. Hän on iloinen viestinviejä, joka jakaa hyvää ympärilleen. Asuuko sinussakin lähimartta? Tule mukaan ketjukoulutuksiin ja järjestä Juhlat kotona! Kutsu mukaan juhlimaan ja syömään yhdessä muita marttoja ja marttojen ystäviä.

10 TAPAHTUMAT 2017

11 NÄISTÄ KERROMME VUODEN 2017 PÄÄTAPAHTUMIA Ystävänpäivä Kauha & kukkaro vko 13: Juhlaetiketti vko 20: Koristeita luonnonmateriaaleista vko 43: Suomihyvää Pop up marttatapahtumat Vko 17 ja vko 46 Juhlat kotona Arkiruoka on järkiruokaa marttojen kestävät ruokavalinnat Ravintolapäivä , Parasta perunasta Martan päivä Valtakunnallinen sienipäivä

12 YSTÄVÄNPÄIVÄ Ystävänpäivää vietetään tiistaina Kutsu ystävä tai ystäviä syömään. Pidä nyyttikestit, menkää lounaalle tai laavuretkelle. Tai ota eväät mukaan ja pistäydy ystävän luokse iltapuhteella. Yhdessä syöty ruoka on yhteinen ilo. Yllätä itsesi ja ystäväsi! Aineistot: Marttojen juhla-ateriat, Martat-lehti ja martat.fi.

13 KAUHA & KUKKARO Marttapiirit ympäri Suomen järjestävät Kauha & kukkaro tapahtumia, joissa teemoja ovat vko 13( ): Juhlaetiketti vko 20 ( ): Koristeita luonnonmateriaaleista vko 43 ( ): Suomi hyvää Tilaisuudet ovat avoimia kaikille. Kokeile kotona, toteuta marttaillassa tai kutsu koolle koko joukko! Kauha & kukkaro antaa eväitä ja inspiraatiota. Aineistot: Juhlat kotona, Marttojen juhla-ateriat ja Martat-lehti.

14 POP UP MARTTATAPAHTUMAT Pop upit ovat kaikille avoimia tilaisuuksia, joissa pääsee tutustumaan marttailuun. Pop up tapahtumissa marttayhdistykset voivat kertoa järjestömme toiminnan sisällöstä ja hankkia uusia jäseniä martat toteuttavat yhteisiä Pop up - tapahtumia Juhla kotona -teemalla keväällä viikolla 17 ( ) ja syksyllä viikolla 46 ( ). #juhlatkotona, Aineistot: Marttojen juhla-ateriat, Martatlehti ja martat.fi.

15 A R K I R U O K A O N J Ä R K I R U O K A A M A RT TO J E N K E S T Ä V Ä T R U O K AVA L I N N AT Arkiruoka on järkiruokaa teema käynnistyy ruokaseminaarissa. Tilaisuus on avoin kaikille martoille ja kestävästä ruokataloudesta kiinnostuneille. Tule paikan päälle tai osallistu livestream esitykseen. Arkiruoka on järkiruokaa teema jatkuu 2018 vuoden neuvonnassa.

16 RAVINTOLA- PÄIVÄ martat avaavat ovet Ravintolapäivänä Parasta perunasta arkeen ja juhlaan aiheella. Parasta perunasta on Marttojen hanke, jota Maaseutuvirasto tukee. Tarkoituksena lisätä perunan arvostusta maukkaana, monipuolisena ja terveellisenä ruoka-aineena. Tapahtumiin on valmiit reseptit ja ohjeistus. Instagramissa kaikkien peruna- ja tapahtumakuvia jakaneiden kesken arvotaan kolme lahjakorttia Aineistot: Parasta perunasta arkeen & juhlaan.

17 MARTAN PÄIVÄ Martan päivänä kannustamme kaikkia marttoja ja marttayhdistyksiä osallistumaan marttailuun tavalla, joka sopii omaan toimintasuunnitelmaan parhaiten. Juhlitaan yhdessä Martan päivää!

18 MARTTO J EN VALTAKUNNALLINEN SIENIPÄIVÄ Lauantaina on Marttojen valtakunnallinen sienipäivä. Samana päivänä on Suomen luonnon päivä. Piirit järjestävät sienineuvontatapahtumia koko Suomessa. Marttayhdistykset voivat osallistua piirin tapahtumiin tai järjestää oman tapahtuman tai sieniretken. Kutsutaan ystävät, naapurit ja tutut mukaan sienestämään ja nauttimaan sieniruokaa.

19 HETKI ON KÄSILLÄ MARTTOJEN O MPELUSEURAT Ompeluseurat toteutetaan suurelle yleisölle kirjastoissa ja kauppakeskuksissa sekä kouluissa vuotiaille oppilaille. Haastamme kaikki koululaiset mukaan kilpailuun toteuttamaan oman luokan kanssa itsenäisyyden juhlapuun. Jokainen osallistuja ompelee puuhun vähintään yhden napin. Muuten puuta voi koristella haluamallaan tavalla. Kilpailuun pääsee mukaan Instagramissa. Lähetä kuva ja viestisi Marttojen historiasta kertova Hetki on käsillä -näyttely on lainattavissa piiristä.

20 PEITOT LASTEN- SAIRAALALLE Martat neulovat ja virkkaavat peittoja Uudelle Lastensairaalalle. Jokainen martta, joka haluaa osallistua, hankkii itse suositusten mukaiset langat ja tekee peiton ohjeen mukaan. Peitot luovutetaan syksyllä Toimintaohjeet löytyvät Martalehdestä sekä martat.fi:stä.

21 100 HYVÄÄ TEKOA - KAMPANJA Haastamme kaikki martat ja marttailusta innostuneet jakamaan hyviä tekoja. Mikä on sinun hyvä tekosi? Katettu aamiainen työkavereille, lumityöt naapurin mummolle, tuoreet sämpylät ystävälle. 100 hyvää tekoa kampanjaan voi osallistua Instagramissa. Laita hyvä tekosi kiertämään kuvan ja tarinan kanssa ja käytä nostossa

22 AVAINVIESTIT VIESTIT Yhdessä tekeminen, tekemisen ilo. Yhteisöllisyys ja jakaminen. Yhdessä syöminen. Onnistumisen elämys. Uuden oppiminen.

23 KUVATYYLI

24 KUVATYYLI

25 LOGOT JA NIIDEN KÄYTTÖ Martat & Syödään yhdessä: Logoa voi käyttää Juhlat kotona tapahtumien yhteydessä (aineistot, viestintä)

26 LOGOT JA NIIDEN KÄYTTÖ Martat & Suomi100: Logoa saa käyttää vai Juhlat kotona -aineistossa.

27 LINKKEJÄ Syödään yhdessä -tapahtumat: Suomi100 -tapahtumat:

28 VIESTINTÄ SOMESSA Syödään yhdessä, Juhlat kotona ja Suomi100 näkyvät: FB: Martat vinkkaa YouTube: MartatTV Käytettävät tägit: #juhlatkotona #marttailu #syödäänyhdessä #lähimartta #suomi100 Hetki on käsillä: #martanjuhlapuu Parasta perunasta: #perunajaminä 100 hyvää tekoa: #marttateko2017 Instagramiin kuvat nousevat esim. HUOM! Marttaliitto voi jakaa kuvianne myös omalla marttailu-tilillä, jos olette Instagram julkaisussa. Perunasta on moneksi!

29 MATERIAALIT Aineistot on tarkoitettu Marttapiireille, -yhdistyksille ja -jäsenille. Tutustu aineistoihin ja 1.3. materiaalit uudessa martat.fi - verkkopalvelussa. Lataa aineistot käyttöösi sivustolta.

30 RESURSSIT Ketjukoulutukset, aineistot; Marttojen juhla-ateria, Parasta perunasta arkeen ja juhlaan ja Martat-lehti sekä martat.fi. Martat ja marttayhdistykset toteuttavat omien resurssiensa kokoisia Juhlat Kotona tapahtumia. VAIKUTTAVUUS Yhdessä tekemisen ilo ja yhteisöllisyys lisääntyy. Tulevaisuuden usko ja luottamus vahvistuu. Vaikuttavuudesta viestiminen tapahtuu alueellisesti sekä valtakunnallisesti. Viestiä kerrotaan ihmiseltä toiselle sekä mediassa. Martat-lehti ja marttojen sosiaalisen median kanavat nostavat tapahtumia ja ilmiöitä, joita martat toteuttavat ympäri Suomea.

31 JUHLAT KOTONA TA V O I T E K O H D E R Y H M Ä T Lisätä ja vahvistaa yhdessä tekemistä ja yhdessä Nuoretsyömistä. Naiset ruuhkavuosissa, miehet Eläkkeelle jäävät L U PA U S Yhdessä tehty ruoka antaa luottamusta tulevaisuuteen, tuo iloa ja hyvinvointia. A V A I N V I E S T I T Yhdessä tekeminen - tekemisen ilo. Yhteisöllisyys ja jakaminen yhdessä syöminen. Onnistumisen elämys. Uuden oppiminen. T U L E M U K A A N #juhlatkotona #marttailu #syödäänyhdessä #lähimartta #martanjuhlapuu #perunajaminä #marttateko2017 #suomi100 SYÖDÄÄN YHDESSÄ

32 KIITOS

Kun Suomi täyttää 100, yhdistykset ympäri Suomen toteuttavat Syödään yhdessä -tapahtumia monin eri tavoin. Juhlia voi koko vuoden, sillä Martat

Kun Suomi täyttää 100, yhdistykset ympäri Suomen toteuttavat Syödään yhdessä -tapahtumia monin eri tavoin. Juhlia voi koko vuoden, sillä Martat VIESTINNÄN KITEYTYS 2017 Kun Suomi täyttää 100, yhdistykset ympäri Suomen toteuttavat Syödään yhdessä -tapahtumia monin eri tavoin. Juhlia voi koko vuoden, sillä Martat kertovat, miten toteutetaan tunnelmalliset

Lisätiedot

Marttaliiton vuosikokous Toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä

Marttaliiton vuosikokous Toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Marttaliiton vuosikokous 2016 Toiminnanjohtaja Marianne Heikkilä TOIMINTAYMPÄRISTÖ MUUTTUU STRATEGIASTA TOIMINNAKSI 2016 Marttajärjestö on jäsenmäärältään kasvava ja ajassa elävä

Lisätiedot

Kun Suomi täyttää 100 vuotta, syödään yhdessä.

Kun Suomi täyttää 100 vuotta, syödään yhdessä. SUOMESSA syödään yhdessä harvemmin kuin missään muussa OECD-maassa. Kuitenkin 85 % suomalaisista toivoo, että yhdessä syömisen kulttuuri kukoistaisi Suomessa. Kun Suomi täyttää 100 vuotta, syödään yhdessä.

Lisätiedot

115 vuotta. Uudenmaan Martat ry 85 vuotta. Anne Lempinen

115 vuotta. Uudenmaan Martat ry 85 vuotta. Anne Lempinen 115 vuotta Uudenmaan Martat ry 85 vuotta Anne Lempinen Uudenmaan Martat 85 vuotta Tuodaan juhlavuosi osaksi arkea Juhlavuotta tuodaan monin tavoin ja erilaisin tapahtumin esille tavoitteena on, että juhlavuosi

Lisätiedot

AVAINVIESTIT. Tekemisen ilo Onnistumisen elämys Yhteisöllisyys ja jakaminen Uuden oppiminen

AVAINVIESTIT. Tekemisen ilo Onnistumisen elämys Yhteisöllisyys ja jakaminen Uuden oppiminen POP UP -MARTTATAPAHTUMAT AVAINVIESTIT Tekemisen ilo Onnistumisen elämys Yhteisöllisyys ja jakaminen Uuden oppiminen PUHEEN TYYLI Iloinen Konstailematon Ystävällinen JA SÄVY I N H I M I L L I N E N, I H

Lisätiedot

Vuosikokous 18.4.2015

Vuosikokous 18.4.2015 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Vuosikokous 18.4.2015 MARTOISSA ON ARJEN MAHDOLLISUUS TEEMA 2016 Teemakausi 2014-2016 Martoissa on arjen mahdollisuus jatkuu viimeisen vuoden. Tarjoamme tietoja ja taitoja sujuvaan

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMAN PAINOPISTEET

TOIMINTASUUNNITELMAN PAINOPISTEET MARTTATOIMINTA 2020 TOIMINTASUUNNITELMAN PAINOPISTEET TEEMME ARJEN TEKOJA HUOMISTA VARTEN Huominen arki rakentuu tämän päivän teoista. Tiedostamme maapallon rajat ja kohtuullisen kulutuksen välttämättömyyden.

Lisätiedot

Marttojen vertaismarttatoiminta. Ritva Ikonen, Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori

Marttojen vertaismarttatoiminta. Ritva Ikonen, Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Marttojen vertaismarttatoiminta Ritva Ikonen, Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Vertaismarttatoiminta Marttojen vertaismarttatoiminta Vertaismartta on yhdistysmartta Hän toimii viestinviejänä ja yhteyshenkilönä

Lisätiedot

Ruoan ympärille kokoontuminen on paras tapa lisätä yhteisöllisyyttä

Ruoan ympärille kokoontuminen on paras tapa lisätä yhteisöllisyyttä Meiltä on puuttunut keinoja arkiseen mutkattomaan yhdessä oloon. Ruoan ympärille kokoontuminen on paras tapa lisätä yhteisöllisyyttä - Yhteisöllisyystutkija Antti Maunu #syödäänyhdessä #suomi100 SUOMESSA

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Martoissa on arjen mahdollisuus Vuosikokous 26.4.2014 Tavoitteet 2015 Toiminnan tunnettuuden parantaminen sisältölähtöisesti Kestävän kehityksen edistäminen kotitalousneuvonnan

Lisätiedot

MITKÄ OVAT TAVOITTEEMME

MITKÄ OVAT TAVOITTEEMME Uudenmaan Martat ry Toimintasuunnitelma 2017-2019 PUNAINEN LANKA Edistämme kotien toimivaa ja kestävää arkea Edistämme perheiden hyvinvointia Olemme johtava arjen asiantuntija Tarjoamme yhteisön johon

Lisätiedot

OMPELUSEURAT KOULUISSA

OMPELUSEURAT KOULUISSA OMPELUSEURAT KOULUISSA HETKI ON KÄSILLÄ MARTTOJEN OMPELUSEURAT KOULUISSA 2017 Kohderyhmä: Alakoulut 7-11 vuotiaat, tai 7 8 vuotiaat, joiden opetussuunnitelmaan napin ompelu kuuluu Toteutus: Kädentaitotunnilla

Lisätiedot

Vapaaehtoistoiminta voimavarana Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 14. 15.11.2014. Marjahelena Salonen, kehitysjohtaja Marttaliitto ry

Vapaaehtoistoiminta voimavarana Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 14. 15.11.2014. Marjahelena Salonen, kehitysjohtaja Marttaliitto ry Vapaaehtoistoiminta voimavarana Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 14. 15.11.2014 Marjahelena Salonen, kehitysjohtaja Marttaliitto ry Hyvinvoinnin, yhteisöllisyyden ja taloudellisen hyödyn lisäksi vapaaehtoistoiminnalla

Lisätiedot

MARTTA- TOIMINTA. Kotitalousneuvonta Ruoka ja ravitsemus Kodin talous ja kuluttaja-asiat Kodinhoito Kotipuutarha ja ympäristö

MARTTA- TOIMINTA. Kotitalousneuvonta Ruoka ja ravitsemus Kodin talous ja kuluttaja-asiat Kodinhoito Kotipuutarha ja ympäristö SINUSTAKO MARTTA HISTORIA Marttajärjestö syntyi vuonna 1899. Suomessa elettiin tuolloin kansallisen heräämisen, naisasialiikkeen ja kansanvalistustyön aikaa. Lucina Hagmanin aloitteesta perustettu naisyhdistys

Lisätiedot

Marttajärjestön ja Pohjois- Karjalan Marttojen ympäristöteemat ja toimet. Maarit Sallinen-Uusoksa/Pohjois-Karjalan Martat ry 5.9.

Marttajärjestön ja Pohjois- Karjalan Marttojen ympäristöteemat ja toimet. Maarit Sallinen-Uusoksa/Pohjois-Karjalan Martat ry 5.9. Marttajärjestön ja Pohjois- Karjalan Marttojen ympäristöteemat ja toimet Maarit Sallinen-Uusoksa/Pohjois-Karjalan Martat ry 5.9.2018 TIETOA MARTOISTA 119-vuotias marttajärjestö on Suomen johtava arjen

Lisätiedot

Sometetaan Sitoumusta! Sitoumuksen yhteinen sosiaalisen median kampanja. #sitoumus2050

Sometetaan Sitoumusta! Sitoumuksen yhteinen sosiaalisen median kampanja. #sitoumus2050 Sometetaan Sitoumusta! Sitoumuksen yhteinen sosiaalisen median kampanja #sitoumus2050 Tervetuloa mukaan! Suomi osallistuu tänä vuonna ensimmäistä kertaa Euroopan kestävän kehityksen viikkoon. Kestävän

Lisätiedot

Uudenmaan Martat ry Pirkko Haikkala

Uudenmaan Martat ry Pirkko Haikkala VAPAAEHTOISTOIMINTAAN UUSIA MAHDOLLISUUKSIA Uudenmaan Martat ry Pirkko Haikkala 1.10.2016 Vapaaehtoistoiminnan toimintamalli Uudenmaan Martoissa Piiri Kouluttaa vapaaehtoisia Tukee, kannustaa ja ohjaa

Lisätiedot

Miksi mukaan? Kuvaus. Mitä? Sisältö ja ajankohta

Miksi mukaan? Kuvaus. Mitä? Sisältö ja ajankohta Järjestäjän opas Kuvaus Mitä? Tervetuloa meille -viikko on osa Suomalaisen Työn Liiton Suomi 100 -juhlavuoden Made by Finland -kampanjaa. Tavoitteena on innostaa mukaan suomalaiset yritykset ja yhteisöt

Lisätiedot

Harkitse, korjaa ja kierrätä! Eduskunnan ympäristövaliokunta Marttaliitto ry/asta Kuosmanen

Harkitse, korjaa ja kierrätä! Eduskunnan ympäristövaliokunta Marttaliitto ry/asta Kuosmanen Harkitse, korjaa ja kierrätä! Eduskunnan ympäristövaliokunta 15.3.2018 Marttaliitto ry/asta Kuosmanen Kohtuullisuus ja kestävät valinnat Järjestö on perustettu v. 1899 Jäseniä 45 000 Yhdistyksiä ja toimintaryhmiä

Lisätiedot

MARTTALIITON TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Marttaliiton vuosikokous Pääsihteeri Marianne Heikkilä

MARTTALIITON TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Marttaliiton vuosikokous Pääsihteeri Marianne Heikkilä MARTTALIITON TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Marttaliiton vuosikokous 21.4.2018 Pääsihteeri Marianne Heikkilä MARTTAJÄRJESTÖ TÄYTTÄÄ 120 VUOTTA Juhlavuotta vietetään yhdessä Marthaförbundetin kanssa. Juhlavuoden

Lisätiedot

MARTTAJÄRJESTÖN STRATEGIA Marttaliiton vuosikokous

MARTTAJÄRJESTÖN STRATEGIA Marttaliiton vuosikokous MARTTAJÄRJESTÖN STRATEGIA Marttaliiton vuosikokous 27.4.2019 MARTAT ON KOTITALOUSNEUVONTA- JÄRJESTÖ Edistämme kotien ja perheiden toimivaa ja kestävää arkea. Toiminnassamme löytää ja oppii yhdessä tekemällä

Lisätiedot

Ilmastonmuutos haltuun kampanjan esittely Tiina Rintanen

Ilmastonmuutos haltuun kampanjan esittely Tiina Rintanen Ilmastonmuutos haltuun kampanjan esittely 25.8.2018 Tiina Rintanen TAPIO 26.9.2018 2 Kampanjan tiedot Ajankohta viikko 41 (8.10-14.10.2018) Kampanja käynnistyy ma 8.10 klo 8.30 videon julkaisulla Hastag

Lisätiedot

MARTTAJÄRJESTÖ TÄYTTÄÄ 120 VUOTTA

MARTTAJÄRJESTÖ TÄYTTÄÄ 120 VUOTTA MARTTATOIMINTA 2019 MARTTAJÄRJESTÖ TÄYTTÄÄ 120 VUOTTA Oma piirimme 90 vuotta ja tj. Tuija 50 vuotta. Juhlitaan koko vuosi! Piirin juhlavuoden tuote on pellavainen keittiöpyyhesetti Martta ja Maria. Juhlavuotta

Lisätiedot

VINKKEJÄ VUODEN 2016 TOIMINNAN SUUNNITTELUUN

VINKKEJÄ VUODEN 2016 TOIMINNAN SUUNNITTELUUN VINKKEJÄ VUODEN 2016 TOIMINNAN SUUNNITTELUUN Käyttäkää Käyttäkää yhdistyskirjettä yhdistyskirjettä avuksi avuksi ensi ensi vuoden vuoden toiminnan toiminnan suunnittelussa. suunnittelussa. Seuraava kirje

Lisätiedot

Toimintavinkkejä vuodelle 2017

Toimintavinkkejä vuodelle 2017 Toimintavinkkejä vuodelle 2017 www.martat.fi www.martanpuoti.fi www.marttaperinne.fi Martatvinkkaa Marttaliitto MartatTV arkisujuvaksi marttailu lapsiperhearki ELVI RISTA E L Ä M Ä O N PA R A S TA I T

Lisätiedot

Sykkiikö teillä #SEURASYDÄN?

Sykkiikö teillä #SEURASYDÄN? Sykkiikö teillä #SEURASYDÄN? Mikä Seurasydän? Seurasydän liputtaa seuratoiminnan suurinta vahvuutta yhteisöllisyyttä. Seurasydän ja yh teisöllisyys ovat esillä niin sosiaalisessa medi assa, YLE:n kanavilla

Lisätiedot

Lapin Martat ry. 1. Uusi toiminnanjohtaja

Lapin Martat ry. 1. Uusi toiminnanjohtaja Lapin Martat ry Tiedote 4/2018 1. Uusi toiminnanjohtaja 2. Patalapputempaus 3. Kahvitilaisuus 4. Eeva-Maijan puhelin ja sähköposti 5. Marttailuviikko 6. Tarttoon joulutorimatka 6.12.- 10.12.2018 7. Lapin

Lisätiedot

MARTTALIITON TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2020

MARTTALIITON TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2020 MARTTALIITON TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2020 TOIMINTASUUNNITELMAN PAINOPISTEET TOIMINTASUUNNITELMAN PAINOPISTEET Teemme arjen tekoja huomista varten. Kohtaamme ja mahdollistamme kohtaamisia. Meille kaikki

Lisätiedot

Viestintä vaikuttamisen välineenä Liikkuva koulu -edistämistyössä. Noora Moilanen, viestintäkoordinaattori

Viestintä vaikuttamisen välineenä Liikkuva koulu -edistämistyössä. Noora Moilanen, viestintäkoordinaattori Viestintä vaikuttamisen välineenä Liikkuva koulu -edistämistyössä Noora Moilanen, viestintäkoordinaattori Kenelle Liikkuvasta koulusta pitäisi viestiä? Oppilaat Opettajat Rehtori Muu henkilökunta Vanhemmat

Lisätiedot

Marttajärjestön toiminnan tarkoitus ja toiminta-ajatus

Marttajärjestön toiminnan tarkoitus ja toiminta-ajatus Marttajärjestön toiminnan tarkoitus ja toiminta-ajatus Martat on kansalaisjärjestö, joka edistää kotien ja perheiden hyvinvointia, sekä kotitalouden arvostusta Toiminnan tarkoitusta toteutetaan järjestämällä

Lisätiedot

Miten aktivoida ihmisiä tulevaisuudessa? Marianne Heikkilä, pääsihteeri, Marttaliitto

Miten aktivoida ihmisiä tulevaisuudessa? Marianne Heikkilä, pääsihteeri, Marttaliitto Miten aktivoida ihmisiä tulevaisuudessa? Marianne Heikkilä, pääsihteeri, Marttaliitto 3.4.2017 OSALLISTAMINEN TULEVAISUUDESSA on avoimuutta, luotettavuutta, lupauksien lunastamista ja empaattista ihmisen

Lisätiedot

Sosiaalisen median kampanja kestävän kehityksen viikolle 2018

Sosiaalisen median kampanja kestävän kehityksen viikolle 2018 Sosiaalisen median kampanja kestävän kehityksen viikolle 2018 Kaikki irti Euroopan kestävän kehityksen viikosta (ESDW) 30.5. 5.6.2018 sosiaalisessa mediassa Mikä ESDW? European Sustainable Development

Lisätiedot

Uusi Marttala, Kuopion opetuskeittiö/ kurssit ja luennot Haapaniemenkatu 23, Kuopio/ B-ovi

Uusi Marttala, Kuopion opetuskeittiö/ kurssit ja luennot Haapaniemenkatu 23, Kuopio/ B-ovi Savon Martat ry Kirje 4/2017 Ajurinkatu 43 70110 Kuopio 1.9.2017 TOIMISTOT: Marttala/ Piirin toimisto Ajurinkatu 43, 70110 Kuopio puh. 050 339 4260 savon@martat.fi Koulutustilat: Uusi Marttala, Kuopion

Lisätiedot

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalista mediaa kannattaa hyödyntää tiedottamisessa ja markkinoinnissa monipuolisesti. Somen avulla tieto tapahtumastanne voi

Lisätiedot

Marttaliiton terveisiä ja ajankohtaisia asioita Uudenmaan piiristä. Kevätkokous 25.4.2013

Marttaliiton terveisiä ja ajankohtaisia asioita Uudenmaan piiristä. Kevätkokous 25.4.2013 Marttaliiton terveisiä ja ajankohtaisia asioita Uudenmaan piiristä Kevätkokous 25.4.2013 Hidastamalla hyvinvointiin -teemakampanja 2011-2013 Aiheena 2013: Hyvinvointia luonnosta ja ympäristöstä Neuvonnan

Lisätiedot

ARKI SUJUVAKSI -TOIMINTA

ARKI SUJUVAKSI -TOIMINTA ARKI SUJUVAKSI -TOIMINTA Päivi Känsälä, koordinaattori Valtakunnalliset työpajapäivät Lappeenranta 27.4.2016 Jäsenet 46 600 Yhdistykset 1 151 Toimintaryhmät 68 Marttapiirit 15 Marttaliitto Paikallinen

Lisätiedot

Kaikki irti Euroopan kestävän kehityksen viikosta (ESDW) sosiaalisessa mediassa

Kaikki irti Euroopan kestävän kehityksen viikosta (ESDW) sosiaalisessa mediassa Sosiaalisen median vyörytykset kestävän kehityksen viikolle 2017 Somella tavoitteen kimppuun: Kaikki irti Euroopan kestävän kehityksen viikosta (ESDW) 30.5.- 5.6.2017 sosiaalisessa mediassa Mikä ESDW?

Lisätiedot

YHDESSÄ TEHDÄ ÄN ENEMMÄN

YHDESSÄ TEHDÄ ÄN ENEMMÄN YHDESSÄ TEHDÄ ÄN ENEMMÄN Kutsu ystäväsi ja tuttavasi mukaan marttojen tapahtumiin, vaikkapa syksyn valtakunnalliseen sienipäivään. Kerro marttojen toiminnasta ja kannusta mukaan myös yhdistykseen. Isommalla

Lisätiedot

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma, ideoita paikalliseen markkinointiin ja viestintään

Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma, ideoita paikalliseen markkinointiin ja viestintään PÄIvItÄ MaAsEuTuSi Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma, ideoita paikalliseen markkinointiin ja viestintään Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin 1.

Lisätiedot

Aivovammaliitto ry Sosiaalinen media Pia Warvas ja Asta Hietanen Lokakuu 2015

Aivovammaliitto ry Sosiaalinen media Pia Warvas ja Asta Hietanen Lokakuu 2015 Aivovammaliitto ry Sosiaalinen media Pia Warvas ja Asta Hietanen Lokakuu 2015 Sisältö Sosiaalinen media järjestöissä Twitter Blogit Instagram Lähteet: Sosiaalinen media koulutus Oulussa 2.9.2015 sekä oma

Lisätiedot

Juhlavuoden organisaatio

Juhlavuoden organisaatio Juhlavuoden organisaatio Valtuuskunta 70 jäsentä, pj. pääministeri Juha Sipilä Hallitus 12 jäsentä, pj. valtiosihteeri Paula Lehtomäki Sihteeristö valtioneuvoston kansliassa 7 henkilöä, pääsihteeri Pekka

Lisätiedot

Sota syöttötuolissa vai satu salaattikulhossa? Ringa Nenonen Laillistettu ravitsemusterapeutti Pohjois-Karjalan Martat ry 21.2.

Sota syöttötuolissa vai satu salaattikulhossa? Ringa Nenonen Laillistettu ravitsemusterapeutti Pohjois-Karjalan Martat ry 21.2. Sota syöttötuolissa vai satu salaattikulhossa? Ringa Nenonen Laillistettu ravitsemusterapeutti Pohjois-Karjalan Martat ry 21.2.2018 Sisältö Ruokakasvatus mitä ja miksi? Lapsen ruokaportaat Terveyttä ruoasta

Lisätiedot

Tarinankerronnan hyödyntäminen viestinnässä. Ammatillisen koulutuksen viestintä- ja markkinointiseminaari

Tarinankerronnan hyödyntäminen viestinnässä. Ammatillisen koulutuksen viestintä- ja markkinointiseminaari Tarinankerronnan hyödyntäminen viestinnässä Ammatillisen koulutuksen viestintä- ja markkinointiseminaari 2015 2.6.2015 Uudistuva viestintätoimisto Aino Ruikka, viestintätoimisto AC-Sanafor Aino on kuluttajaviestinnän

Lisätiedot

kampanjaopas #kunnontyönpäivä

kampanjaopas #kunnontyönpäivä kampanjaopas #kunnontyönpäivä mistä on kyse? Kansainvälistä kunnon työn päivää juhlitaan 7.10. Satoja tapahtumia yli 60 eri maassa. Juhlimme onnistumisia sekä muistamme, että korjattavaa löytyy vielä niin

Lisätiedot

Sosiaalisen median käyttäjän opas

Sosiaalisen median käyttäjän opas Sosiaalisen median käyttäjän opas Lisää asiakkaita sosiaalisen median avulla 66% * kuluttajista sanoo, että he käyvät ravintolan sosiaalisen median sivuilla ennen kuin menevät sinne syömään Haluamme auttaa

Lisätiedot

KOLIN ARVOISESTI. Nyt ja tulevaisuudessa

KOLIN ARVOISESTI. Nyt ja tulevaisuudessa KOLIN ARVOISESTI Nyt ja tulevaisuudessa Kolin arvo-ohjeet 2014 1 HUOLEHDI PARHAASTA LAADUSTA Asetamme riman entistäkin korkeammalle! YRITTÄJÄ Ota omat arvosi näkyväksi osaksi toimintaasi. Kerro ne nettisivuillasi

Lisätiedot

Eväitä hankkeesta tiedottamiselle. Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015

Eväitä hankkeesta tiedottamiselle. Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015 Eväitä hankkeesta tiedottamiselle Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015 Miksi tiedottaa (median kautta)? Tulosten levittäminen on osa hanketta Hankkeen tulokset saadaan nopeasti ja tasapuolisesti

Lisätiedot

UUDENMAAN MARTTOJEN YHDISTYSKIRJE

UUDENMAAN MARTTOJEN YHDISTYSKIRJE UUDENMAAN MARTTOJEN YHDISTYSKIRJE Hei marttayhdistykset, Joulukuu on täällä. Tänä syksynä on tapahtunut paljon. Yksi uudistuksista on ollut viestintää koskeva: Tämän yhdistyskirjeen ilme ja sisältö on

Lisätiedot

Martoissa on arjen mahdollisuus 2014-2016. Toimintasuunnitelman tarkennus 2014 Pohjois-Karjalan Martat ry:n syyskokous 16.11.2013

Martoissa on arjen mahdollisuus 2014-2016. Toimintasuunnitelman tarkennus 2014 Pohjois-Karjalan Martat ry:n syyskokous 16.11.2013 Martoissa on arjen mahdollisuus 2014-2016 Toimintasuunnitelman tarkennus 2014 Pohjois-Karjalan Martat ry:n syyskokous 16.11.2013 Neuvonnan keskeisimmät sisällöt 2014 Ruokamenoissakin voi säästää Hyötyviljely

Lisätiedot

Eväitä hankkeesta tiedottamiselle. Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015

Eväitä hankkeesta tiedottamiselle. Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015 Eväitä hankkeesta tiedottamiselle Kenelle, mitä, miksi ja miten? Aino Kivelä / CIMO 2015 Kenelle, mitä, missä? Kenelle? Kenelle suuntaatte viestinne? Mitä? Määritelkää kolme tärkeintä asiaa, jotka haluatte

Lisätiedot

Inkeri Liinaharja/ Uudenmaan Martat 2017

Inkeri Liinaharja/ Uudenmaan Martat 2017 I NNOSTUTA A N UUDESTA SO R MIRUO KAILU T UTUKSI Inkeri Liinaharja/ Uudenmaan Martat 2017 MITÄ ON SORMIRUOKAILU? Sormiruokailussa lapsen annetaan syödä itse Lapsi pääsee tutustumaan ruokaan kaikin aistein

Lisätiedot

JÄRJESTÄJÄN OPAS. TOIVOA ILMASSA Ideoita Tasauskampanjointiin

JÄRJESTÄJÄN OPAS. TOIVOA ILMASSA Ideoita Tasauskampanjointiin JÄRJESTÄJÄN OPAS TOIVOA ILMASSA Ideoita Tasauskampanjointiin TASAUS 2019 TOIVOA ILMASSA Ilmastonmuutos vaikuttaa eniten maailman köyhimpiin. Samalla he ovat vaikuttaneet vähiten sen syntyyn. Ilmastonmuutoksen

Lisätiedot

Hankeviestintää - miksi ja miten? Ilmari Nokkonen Viestinnän asiantuntija

Hankeviestintää - miksi ja miten? Ilmari Nokkonen Viestinnän asiantuntija Hankeviestintää - miksi ja miten? Ilmari Nokkonen Viestinnän asiantuntija Ilmari.nokkonen@oph.fi Aiheita Euroopan unionin ja Erasmus+ -ohjelman näkyvyys Miksi viestintä on tärkeää? Viestintäsuunnitelma

Lisätiedot

SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI

SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI TYÖKALUPAKKI eli sosiaalisen median pikaopas nenäilijälle Nenätapahtuman tueksi. Näiden ohjeiden avulla tempaiset verkostosi mukaan sosiaalisessa mediassa. MISTÄ LIIKKEELLE?

Lisätiedot

& KESTÄVÄ ARKI. Neuvonnan johtaja Teija Jerkku #Järkiruokaa lautasella -seminaari

& KESTÄVÄ ARKI. Neuvonnan johtaja Teija Jerkku #Järkiruokaa lautasella -seminaari & KESTÄVÄ ARKI Neuvonnan johtaja Teija Jerkku #Järkiruokaa lautasella -seminaari 20.4.2018 OLEMME EDISTÄNEET KESTÄVÄÄ ARKEA JO 119 VUOTTA Välitämme tietoa ja tarjoamme ratkaisuja kohtuulliseen kulutukseen

Lisätiedot

Somettaminen käyntiin 10.5.2016. Tiedottaja Johanna Hietikko Koljonen Johanna.hietikko koljonen@vasek.fi

Somettaminen käyntiin 10.5.2016. Tiedottaja Johanna Hietikko Koljonen Johanna.hietikko koljonen@vasek.fi Somettaminen käyntiin 10.5.2016 Tiedottaja Johanna Hietikko Koljonen Johanna.hietikko koljonen@vasek.fi Kanavia on monia, aloitetaan kuitenkin Facebookista Twitteristä ja Instagramista. FACEBOOK Tarvitset

Lisätiedot

Uudenmaan Martat Syyskokous

Uudenmaan Martat Syyskokous Uudenmaan Martat Syyskokous 24.11.2012 Marttajärjestön kolmivuotinen teema 2011 2013 on Hidastamalla hyvinvointiin. Teeman sisältönä on vuonna 2013 Hyvinvointia luonnosta ja ympäristöstä. Kotitalousneuvonnan

Lisätiedot

Elämänmakuista! Ruoan merkitys muistisairaan ihmisen elämänlaadussa

Elämänmakuista! Ruoan merkitys muistisairaan ihmisen elämänlaadussa Elämänmakuista! Ruoan merkitys muistisairaan ihmisen elämänlaadussa Maaret Meriläinen Toimintaterapeutti Oulun Seudun Muistiyhdistys ry Ruoan merkitys ihmiselle Elämän aikana kaikille ihmisille syntyy

Lisätiedot

Tapahtumat ja niiden toteutus

Tapahtumat ja niiden toteutus Tapahtumat ja niiden toteutus Tiina Ikonen, Marttaliitto Markus Seppälä, SLL 13.4.2019 Martat ja VieKas Life hanke 2018-2023 Koulutamme (Marttaliitto) Viisi koulutustilaisuutta (13.4.2019 ja 4 x vuosina

Lisätiedot

SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI

SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI SOSIAALISEN MEDIAN TYÖKALUPAKKI TYÖKALUPAKKI eli sosiaalisen median pikaopas nenäilijälle Nenätapahtuman tueksi. Näiden ohjeiden avulla tempaiset verkostosi mukaan sosiaalisessa mediassa. MISTÄ LIIKKEELLE?

Lisätiedot

@amkivi pointtiperille.com Facebookissa: Tiedon visualisointi. Lisää visuaalisuutta. viestijän työkalupakkiin

@amkivi pointtiperille.com Facebookissa: Tiedon visualisointi. Lisää visuaalisuutta. viestijän työkalupakkiin @amkivi pointtiperille.com Facebookissa: Tiedon visualisointi Lisää visuaalisuutta viestijän työkalupakkiin Miksi kertoa visuaalisesti? Lisää ymmärrystä Auttaa muistamaan On helpompi jakaa oma idea muille

Lisätiedot

Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO

Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki 15.9.2016 Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Miksi tiedottaa? Tulosten levittäminen on osa hanketta Hankkeen tulokset saadaan nopeasti ja tasapuolisesti

Lisätiedot

Suomi 100 vuotta. Vapla Valmistelija: nuorisosihteeri Pirkko Suhonen, puh

Suomi 100 vuotta. Vapla Valmistelija: nuorisosihteeri Pirkko Suhonen, puh Vapaa-aikalautakunta 97 16.12.2015 Vapaa-aikalautakunta 10 18.02.2016 Vapaa-aikalautakunta 62 21.09.2016 Vapaa-aikalautakunta 8 25.01.2017 Vapaa-aikalautakunta 27 20.04.2017 Suomi 100 vuotta Vapla 16.12.2015

Lisätiedot

Syödään yhdessä tutkimustulokset

Syödään yhdessä tutkimustulokset Syödään yhdessä tutkimustulokset 6.6.206 KUVA Mitä mieltä olet seuraavista ruokaan ja ruokailuun liittyvistä väittämistä? (Vastaajat, jotka olivat joko täysin samaa mieltä tai jokseenkin samaa mieltä.)

Lisätiedot

Kannusta Mua -kampanjan postausvinkkejä seuralle

Kannusta Mua -kampanjan postausvinkkejä seuralle Kannusta Mua -kampanjan postausvinkkejä seuralle Voit kopioida näitä vaikka suoraan ja lisätä perään seurasi käyttämiä hashtageja (tässä #Xseura #Xjoukkue). Käytä aina #kannustamua sekä instagramissa @kannustamua.

Lisätiedot

JÄRJESTÄJÄN OPAS. MURTUNUT MIELI Ideoita Tasaus-kampanjointiin

JÄRJESTÄJÄN OPAS. MURTUNUT MIELI Ideoita Tasaus-kampanjointiin JÄRJESTÄJÄN OPAS MURTUNUT MIELI Ideoita Tasaus-kampanjointiin TASAUS 2018 MURTUNUT MIELI Luonnonkatastrofi, konflikti tai sota voivat jättää syviä jälkiä ihmismieleen. Tasauksella tuetaan henkistä selviytymistä

Lisätiedot

ADPROFIT 2015. Kansallismuseo

ADPROFIT 2015. Kansallismuseo ADPROFIT 2015 Kansallismuseo Brief Miten saadaan lisää nuoria aikuisia Kansallismuseoon? Tausta Mielikuva Kansallismuseosta on tällä hetkellä pölyttynyt ja anonyymi. Terminä museo viittaa liikaa vain menneisyyteen.

Lisätiedot

Hankeviestintää - miksi ja miten? Ilmari Nokkonen Viestinnän asiantuntija

Hankeviestintää - miksi ja miten? Ilmari Nokkonen Viestinnän asiantuntija Hankeviestintää - miksi ja miten? Ilmari Nokkonen Viestinnän asiantuntija Ilmari.nokkonen@oph.fi Aiheita Sopimukselliset velvoitteet, Euroopan unionin ja Erasmus+ -ohjelman näkyvyys Miksi viestintä on

Lisätiedot

JUHLAVUODEN ALUEVERKOSTO KESKI-SUOMI 12.5.2015

JUHLAVUODEN ALUEVERKOSTO KESKI-SUOMI 12.5.2015 JUHLAVUODEN ALUEVERKOSTO KESKI-SUOMI 12.5.2015 TAUSTAA 2 3 VALTAKUNNALLINEN VALMISTELU Juhlavuoden valtakunnallinen valmistelutyö käynnistyi syksyllä 2014. Keväällä 2015 alueinfot maakuntien liittojen

Lisätiedot

Martoissa on arjen mahdollisuus 2014-2016 Toimintasuunnitelma 2014. Marttaliiton syyskokous 12.10.2013

Martoissa on arjen mahdollisuus 2014-2016 Toimintasuunnitelma 2014. Marttaliiton syyskokous 12.10.2013 Martoissa on arjen mahdollisuus 2014-2016 Toimintasuunnitelma 2014 Marttaliiton syyskokous 12.10.2013 Martat tarjoavat Martoissa on arjen mahdollisuus 2014-2016 Yhdessäoloa, yhdessä tekemistä, yhteisöllisyyttä

Lisätiedot

Lääkehoidon päivän palautekyselyn 2019 tulokset. Päivi Kiviranta, FT Kehittämissuunnittelija Fimea

Lääkehoidon päivän palautekyselyn 2019 tulokset. Päivi Kiviranta, FT Kehittämissuunnittelija Fimea Lääkehoidon päivän palautekyselyn 2019 tulokset Päivi Kiviranta, FT Kehittämissuunnittelija Fimea Tiedot kyselystä Kysely toteutettiin 5.-23.4.2019 Vastaajien kokonaismäärä 46 henkilöä Tapahtumajärjestäjiä

Lisätiedot

Työnhaku 2.0. #viestikoulu. 11.2.2016 Sanna Saarikangas

Työnhaku 2.0. #viestikoulu. 11.2.2016 Sanna Saarikangas Työnhaku 2.0 A s i a n t u n t i j a b r ä n d i v e r k o s s a, t y ö n h a k u s o m e s s a j a v i s u a a l i n e n C V 11.2.2016 Sanna Saarikangas Mitä? Ohjelmassa Miten ja miksi työnhaku on muuttunut

Lisätiedot

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalista mediaa kannattaa hyödyntää tiedottamisessa ja markkinoinnissa monipuolisesti. Somen avulla tieto tapahtumastanne voi

Lisätiedot

Some, tapahtumat ja kumppanuudet. Pirkanmaan ja Keski-Suomen kirjastot

Some, tapahtumat ja kumppanuudet. Pirkanmaan ja Keski-Suomen kirjastot Some, tapahtumat ja kumppanuudet Pirkanmaan ja Keski-Suomen kirjastot Kohtaaminen verkossa Mikä on sosiaalinen media? Ostopolku inspiraatiopolku Kiinnostavin tarina ja vakuuttavin sisältö johtaa parhaisiin

Lisätiedot

Syödään yhdessä tutkimustulokset

Syödään yhdessä tutkimustulokset Syödään yhdessä tutkimustulokset 6.6.2016 KUVA 1 Mitä mieltä olet seuraavista ruokaan ja ruokailuun liittyvistä väittämistä? (Vastaajat, jotka olivat joko täysin samaa mieltä taijokseenkin samaa mieltä.)

Lisätiedot

Eevaleena Isoviita. Vinkkejä viestintään

Eevaleena Isoviita. Vinkkejä viestintään 24.2.2018 Eevaleena Isoviita Vinkkejä viestintään Nykytila: miten yhdistys viestii tällä hetkellä Työpajaosallistujat kertoivat oman yhdistyksen viestinnästä tällä hetkellä Yhdistyksen viestinnästä vastaa

Lisätiedot

OPINTOTOIMINTA 2017 TA I TO AVA I M E T, H A R R A S T U S M E R K I T J A O S A A J A PA S S I T

OPINTOTOIMINTA 2017 TA I TO AVA I M E T, H A R R A S T U S M E R K I T J A O S A A J A PA S S I T OPINTOTOIMINTA 2017 TA I TO AVA I M E T, H A R R A S T U S M E R K I T J A O S A A J A PA S S I T MARTTAOPINNOILLA Uusia tietoja ja taitoja Sisältöä yhdistystoimintaan Rohkeutta toimimaan yhdistyksessä

Lisätiedot

Tapahtumaideoita Marttailuviikolle

Tapahtumaideoita Marttailuviikolle Tapahtumaideoita Marttailuviikolle 10.-16.9.2018 KUPIT JA KAPUSTAT KIERTOON -KIERRÄTYSTORI Ihmiset saavat noutaa mieleisiään ja tarvitsemiaan keittiötarvikkeita ilmaiseksi, pientä maksua vastaan tai tuo

Lisätiedot

Sosiaalisen median pelisäännöt. FC Honka ry

Sosiaalisen median pelisäännöt. FC Honka ry Sosiaalisen median pelisäännöt FC Honka ry 16.05.2016 Honkalaisuus on tukemista, jakamista ja arvostamista Honkalaiseen perheeseen kuuluvat niin pelaajat kuin heidän läheisensä, joukkueiden ja seuran toimijat

Lisätiedot

Auttaja lähellä sinua.

Auttaja lähellä sinua. Auttaja lähellä sinua. Punaisen Ristin viikko to 3. ke 9.5.2018 Punaisen Ristin viikko 3. - 9.5.2018 #punaisenristinviikko #auttajakurssi Miksi? Tehdään arjesta turvallinen Suomessa, korostetaan auttamistaitojen

Lisätiedot

innostusta ja hyvinvointia vapaaehtoistyöstä - työpajan yhteenveto

innostusta ja hyvinvointia vapaaehtoistyöstä - työpajan yhteenveto innostusta ja hyvinvointia vapaaehtoistyöstä - työpajan yhteenveto Elävät kylät - kulttuuristavoimaa vapaaehtoistyöstä 2017-2019 Lapin kylätoimintapäivät 28.-29.4.2018 Äkäslompolo LYHYESTI: 1. Vapaaehtoisia

Lisätiedot

ideaa KODIN JA KOULUN PÄIVÄ

ideaa KODIN JA KOULUN PÄIVÄ 13 ideaa KODIN JA KOULUN PÄIVÄ Kodin ja Koulun Päivä on valtakunnallinen tapahtuma, jota vietetään sadoissa kouluissa kautta maan. Päivä lujittaa kodin ja koulun yhteistyötä, tarjoaa tilaisuuksia myönteiselle

Lisätiedot

AJANKOHTAISTA KYLÄTOIMINNASSA POHJOIS-SAVOSSA

AJANKOHTAISTA KYLÄTOIMINNASSA POHJOIS-SAVOSSA AJANKOHTAISTA KYLÄTOIMINNASSA POHJOIS-SAVOSSA Kylärekisteri ja kylätalorekisteri Muistakaa ilmoittaa kylärekisteriin yhteystietojen muutokset. Kylärekisterin kautta teemme kaiken tiedotuksen teidän kylien

Lisätiedot

Ammatti- ja Järjestölehdet, monikanavaisuus ja sosiaalinen media

Ammatti- ja Järjestölehdet, monikanavaisuus ja sosiaalinen media Ammatti- ja Järjestölehdet, monikanavaisuus ja sosiaalinen media Aikakauslehtien Liitto, Ammatti- ja järjestölehtien tapaaminen Viestintä-Piritta Anne Lindfors @anne_lindfors 3.11.2015, Helsinki www.viestintapiritta.fi

Lisätiedot

5 JOHTOA ASKARRUTTAVAA ASIAA SOSIAALISESTA MEDIASTA

5 JOHTOA ASKARRUTTAVAA ASIAA SOSIAALISESTA MEDIASTA 5 JOHTOA ASKARRUTTAVAA ASIAA SOSIAALISESTA MEDIASTA Modernin kasvuyrityksen johto ja HR yritys- ja työnantajabrändin lähettiläinä @RANTANENSUSANNA EMPLOYEE EXPERIENCE AGENCY EMINE WWW.EMINE.FI SISÄLTÖ

Lisätiedot

Liitteenä kokouspaperit annettaviksi kokousedustajalle.

Liitteenä kokouspaperit annettaviksi kokousedustajalle. Helsinki 3.4.2013 Liitteenä kokouspaperit annettaviksi kokousedustajalle. Uudenmaan Martat ry kevätkokous 24.4.2013 klo 18 Ilmoittautumiset 16.4.2013 mennessä Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarinen,

Lisätiedot

TOIMINTAKALENTERI ALKUVUODELLE 2016 Jyväskylän KaupunkiMartat ry. "Asenne ratkaisee, taidot tulevat bonuksena"

TOIMINTAKALENTERI ALKUVUODELLE 2016 Jyväskylän KaupunkiMartat ry. Asenne ratkaisee, taidot tulevat bonuksena TOIMINTAKALENTERI ALKUVUODELLE 2016 Jyväskylän KaupunkiMartat ry "Asenne ratkaisee, taidot tulevat bonuksena" Nuorekas Jyväskylän KaupunkiMartat ry on perustettu vuonna 2003. Jäsenistömme koostuu eri ikäisistä

Lisätiedot

Haloo - Kuuleeko kukaan? Innostu viestinnästä!

Haloo - Kuuleeko kukaan? Innostu viestinnästä! Haloo - Kuuleeko kukaan? Innostu viestinnästä! Innostu ja innosta viestintä on kivaa! Viestintä ei ole pakollinen paha, vaan huikea mahdollisuus. Pienillä askelilla eteenpäin, hyvä viestintä sujuvoittaa

Lisätiedot

Toiminnantilastointi 13.12.2013

Toiminnantilastointi 13.12.2013 Toiminnantilastointi 13.12.2013 Toiminnan tilastointi 2014 Katja Kolehmainen Pohjois-Karjalan Martat ry yhdistyskoulutukset, tammikuu 2014 Toiminnan tilastointi Vuoden 2014 alusta käytössä sähköinen tilastointi.

Lisätiedot

MORSIAN SULHANEN HÄÄT SYNTTÄRIT TUPARIT RISTIÄISET PÄÄSIÄINEN JOULU HAUTAJAISET YLIOPPILAS LAKIAISET SYNTYMÄPÄIVÄ RIPPIKOULU ONNITELLA LAHJA

MORSIAN SULHANEN HÄÄT SYNTTÄRIT TUPARIT RISTIÄISET PÄÄSIÄINEN JOULU HAUTAJAISET YLIOPPILAS LAKIAISET SYNTYMÄPÄIVÄ RIPPIKOULU ONNITELLA LAHJA Sanasto ja lämmittely ALIAS: valitse listasta sana ja selitä se. Muut arvaavat. MORSIAN SULHANEN HÄÄT SYNTTÄRIT TUPARIT RISTIÄISET PÄÄSIÄINEN JOULU HAUTAJAISET YLIOPPILAS LAKIAISET SYNTYMÄPÄIVÄ RIPPIKOULU

Lisätiedot

Näy ja kuulu! Pikaopas viestintään teemaviikoille. #OurHeroIsZero

Näy ja kuulu! Pikaopas viestintään teemaviikoille. #OurHeroIsZero Näy ja kuulu! Pikaopas viestintään teemaviikoille Viikon tavoitteet Kansainvälisellä World Green Building Weekillä haluamme kiinnittää huomion kestävään, tuottoisaan ja viihtyisään rakennettuun ympäristöön

Lisätiedot

Uutiskirje. Tervehdys Yrittäjä. Kouvolan Yrittäjien aamukahvi tapahtuma Allun torikahvilassa keräsi runsaasti jäseniä paikalle.

Uutiskirje. Tervehdys Yrittäjä. Kouvolan Yrittäjien aamukahvi tapahtuma Allun torikahvilassa keräsi runsaasti jäseniä paikalle. Jos luet viestin mieluummin selaimella, klikkaa tästä Uutiskirje 6/2016 Tervehdys Yrittäjä Kouvolan Yrittäjien aamukahvi tapahtuma Allun torikahvilassa keräsi runsaasti jäseniä paikalle. Menestyksen johdosta

Lisätiedot

KUTSU YSTÄVÄSI MUKAAN MARTTOIHIN

KUTSU YSTÄVÄSI MUKAAN MARTTOIHIN KUTSU YSTÄVÄSI MUKAAN MARTTOIHIN www.martat.fi facebook.com/martatvinkkaa twitter.com/martatvinkkaa & twitter.com/marttaliitto youtube.com/martattv MARTOISSA ON ARJEN MAHDOLLISUUS 2014 2016 Hyvät marttayhdistykset

Lisätiedot

HELSINGIN UIMARIT URHEILULLISTEN ELÄMÄNTAPOJEN EDISTÄMINEN SEURASSA

HELSINGIN UIMARIT URHEILULLISTEN ELÄMÄNTAPOJEN EDISTÄMINEN SEURASSA HELSINGIN UIMARIT URHEILULLISTEN ELÄMÄNTAPOJEN EDISTÄMINEN SEURASSA LISÄÄ LIIKUNTAA PÄIVÄÄN JA VIIKKOON VANHEMMAT UIVAT UI KESÄKSI KUNTOON - KAMPANJAN MERKEISSÄ KUUKAUDEN AJAN, TAVOITELLEN VESILIIKUNTAMINUUTTEJA

Lisätiedot

Miten minä? Oma unelmani 2017?

Miten minä? Oma unelmani 2017? Miten minä? Oma unelmani 2017? TAVOITE Lisätä liikettä, iloa ja hyvinvointia Synnyttää ideoita yhdessä ihmisten kanssa Kokeilla rohkeasti ja oppia Lisätä yhteisöllisyyttä Rakentaa verkostoja ja toimia

Lisätiedot

KUTSU YSTÄVÄSI MUKAAN MARTTOIHIN

KUTSU YSTÄVÄSI MUKAAN MARTTOIHIN KUTSU YSTÄVÄSI MUKAAN MARTTOIHIN Uusi jäsenhankintakampanja alkaa valtakunnallisena sienipäivänä 29.8. ja kestää 30.9. saakka. Jokainen martta ja marttayhdistys haastetaan mukaan kampanjaan: kutsu vähintään

Lisätiedot

Elintarviketoimialan Kasvupolku keväällä 2017

Elintarviketoimialan Kasvupolku keväällä 2017 Elintarviketoimialan Kasvupolku keväällä 2017 Järjestäjänä Savogrow Oy & kumppanit Tule mukaan kumppaniksi Suomen suurimpaan yritysten sparrausprosessiin! Kasvu Open haastaa start again -yritykset kasvuun

Lisätiedot

Kerava 90 vuotta. Lehdistöinfo Keravan aseman kahvio 20.1.2014 klo 10

Kerava 90 vuotta. Lehdistöinfo Keravan aseman kahvio 20.1.2014 klo 10 Kerava 90 vuotta Lehdistöinfo Keravan aseman kahvio 20.1.2014 klo 10 Mistä on kyse? Tämä vuosi on Keravan kaupungille merkittävä, sillä kaupunki viettää 90- vuotisjuhlaansa. 3.1.2014 tuli kuluneeksi tasan

Lisätiedot

POROA VAI BURGERIA. Mitä (ruokaa) tulisi tarjota ulkolaisille vieraille? Milloin suomalainen ruokaperinne tunnustetaan salonkikelpoiseksi?

POROA VAI BURGERIA. Mitä (ruokaa) tulisi tarjota ulkolaisille vieraille? Milloin suomalainen ruokaperinne tunnustetaan salonkikelpoiseksi? POROA VAI BURGERIA Mitä (ruokaa) tulisi tarjota ulkolaisille vieraille? Milloin suomalainen ruokaperinne tunnustetaan salonkikelpoiseksi? Suomalainen ruokaperinne Kropsua, hapanleipää, karjalanpaistia

Lisätiedot

Miten hyödyntää sosiaalista mediaa tehokkaasti

Miten hyödyntää sosiaalista mediaa tehokkaasti Tiedepuisto // Sähäkkä-hanke Miten hyödyntää sosiaalista mediaa tehokkaasti mainonta markkinointi rekrytointi Santeri Lanér, VTM Tietotekniikan ammattilainen vuodesta 1996 Yrittäjänä ja konsulttina vuodesta

Lisätiedot