POLAR WEBSYNC POLARGOFIT.COM- KÄYTTÄJILLE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "POLAR WEBSYNC POLARGOFIT.COM- KÄYTTÄJILLE"

Transkriptio

1 POLAR WEBSYNC POLARGOFIT.COM- KÄYTTÄJILLE Polar WebSync -ohjelmalla (2.2 tai uudempi) ja Polar FlowLink -tiedonsiirtolaitteella voit siirtää tietoja Polar Active -aktiivisuusmittarien ja polargofit.com-palvelun välillä. Samalla koneella voi olla asennettuna joko WebSync 1.x.x tai WebSync 2.x, ei molempia yhtä aikaa. TIETOJEN SIIRTÄMINEN TOISISTA POLAR-TUOTTEISTA POLARPERSONALTRAINER.COM-PALVELUUN Polar WebSync -ohjelmalla voit siirtää tietoja tietyistä Polar-tuotteista* polarpersonaltrainer.compalveluun.kun asennat WebSync for polargofit.com -ohjelmaa, asennetaan myös WebSync for polarpersonaltrainer.com -pikakuvake. Voit siirtää tietoja polarpersonaltrainer.com-palveluun sulkemalla WebSync for polargofit.com -ohjelman napsauttamalla hiiren kakkospainikkeella WebSync-kuvaketta tietokoneen tehtäväpalkissa ja valitsemalla Poistu WebSync-ohjelmasta. Käynnistä WebSync for polarpersonaltrainer.com -ohjelma tietokoneen työpöydän kuvakkeesta. Lisätietoja tietojen siirtämisestä polarpersonaltrainer.com -palveluun on tämän ohjeen Polar WebSync -ohjelman ohje polarpersonaltrainer.com-käyttäjille -luvussa. Polar Active -aktiivisuusmittari on yhteensopiva polargofit.com-palvelun kanssa. * Polar RCX3, RCX5, CS500, FA20, FT7, FT40, FT60, FT80 ja RS300X TIETOJA TÄSTÄ OHJEESTA Tässä ohjeessa on tietoja Polar WebSync -ohjelman käytöstä. Lisätietoja polargofit.com-palvelun käytöstä on palvelun omassa käyttöoppaassa. POLAR WEBSYNC -OHJELMAN KÄYTTÖ POLARGOFIT.COM- PALVELUN KANSSA Polar WebSync -ohjelman ja Polar FlowLink -tiedonsiirtoyksikön avulla voit: lisätä Polar Active -aktiivisuusmittareita polargofit.com-palveluun määrittää aktiivisuusmittareita oppilaille, kun luot seurantajaksoja aktiivisuuden mittaukselle siirtää aktiivisuustietoja Polar Active -aktiivisuusmittareista polargofit.com-palveluun.

2 POLAR ACTIVE -AKTIIVISUUSMITTAREIDEN LISÄÄMINEN POLARGOFIT.COM- PALVELUUN 1. Asenna Polar WebSync -ohjelma tietokoneeseesi. Tarkista polargofit.com-palvelun käyttöoppaasta, mitä toimenpiteitä sinun on suoritettava polargofit.com-palvelussa, jotta voit lisätä aktiivisuusmittareita palveluun. 2. Tarkista, että WebSync-kuvake näkyy tietokoneesi tehtäväpalkissa. Jos kuvaketta ei näy, käynnistä WebSync tietokoneesi työpöytäkuvakkeella. 3. Kytke FlowLink-tiedonsiirtoyksikkö tietokoneesi USB-porttiin. Kun FlowLink-tiedonsiirtoyksikkö on yhdistetty tietokoneeseesi, FlowLinkin DATA (Tieto) -symboli muuttuu keltaiseksi. 4. Aseta ensimmäinen aktiivisuusmittari FlowLink-tiedonsiirtoyksikölle näyttö alaspäin. Kun aktiivisuusmittari on asetettu oikein, FlowLinkin ALIGN (Linjaus) -symboli muuttuu vihreäksi. WebSync-kuvake tietokoneen tehtäväpalkissa on punainen, jos WebSync ei löydä aktiivisuusmittaria. Kuvake muuttuu vihreäksi, kun aktiivisuusmittari on löydetty. 5. Anna käyttäjänimesi ja salasanasi polargofit.com-palveluun ja napsautaseuraava. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätiliä polargofit.com-palveluun, katso ohjeet tilin luomiseen polargofit.com-palvelun käyttöoppaasta. 6. Synkronointi alkaa. Älä koske aktiivisuusmittariin tiedonsiirron aikana. Pienikin liikahdus keskeyttää tiedonsiirron. 7. Odota, kunnes WebSync näyttää "Numero" monitoria synkronoitu -viestin ja aktiivisuusmittari näkyy polargofit.com-palvelussa. 8. Aseta seuraava aktiivisuusmittari FlowLink-tiedonsiirtoyksikölle. 9. Toista prosessia, kunnes olet lisännyt kaikki aktiivisuusmittarit palveluun. 10. Napsauta Sulje. AKTIIVISUUSMITTARIEN MÄÄRITTÄMINEN OPPILAILLE 1. Tarkista polargofit.com-palvelun käyttöohjeesta, mitä toimenpiteitä sinun on suoritettava polargofit.com-palvelussa, jotta voit määrittää aktiivisuusmittareita oppilaille. 2. Tarkista, että WebSync-kuvake näkyy tietokoneesi tehtäväpalkissa. Jos kuvaketta ei näy, käynnistä WebSync tietokoneesi työpöytäkuvakkeella. 3. Kytke FlowLink-tiedonsiirtoyksikkö tietokoneesi USB-porttiin. Kun FlowLink-tiedonsiirtoyksikkö on yhdistetty tietokoneeseesi, FlowLinkin DATA (Tieto) -symboli muuttuu keltaiseksi. 4. Aseta ensimmäinen Polar Active -aktiivisuusmittari FlowLink-tiedonsiirtoyksikölle näyttö alaspäin. Kun aktiivisuusmittari on asetettu oikein, FlowLinkin ALIGN (Linjaus) -symboli muuttuu vihreäksi. WebSync-kuvake tietokoneen tehtäväpalkissa on punainen, jos WebSync ei löydä

3 aktiivisuusmittaria. Kuvake muuttuu vihreäksi, kun aktiivisuusmittari on löydetty. 5. Anna käyttäjänimesi ja salasanasi polargofit.com-palveluun ja napsautaseuraava. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätiliä polargofit.com-palveluun, katso ohjeet tilin luomiseen polargofit.com-palvelun käyttöoppaasta. 6. Synkronointi alkaa. Älä koske aktiivisuusmittariin tiedonsiirron aikana. Pienikin liikahdus keskeyttää tiedonsiirron. 7. Odota, kunnes WebSync näyttää "Numero" monitoria synkronoitu -viestin ja aktiivisuusmittari näkyy polargofit.com-palvelussa oppilaan nimen kohdalla. 8. Aseta seuraava aktiivisuusmittari FlowLink-tiedonsiirtoyksikölle. 9. Toista prosessia, kunnes olet määrittänyt aktiivisuusmittarin kullekin oppilaalle. 10. Napsauta Sulje. AKTIIVISUUSTIETOJEN SIIRTÄMINEN POLARGOFIT.COM-PALVELUUN 1. Tarkista, että WebSync-kuvake näkyy tietokoneesi tehtäväpalkissa. Jos kuvaketta ei näy, käynnistä WebSync tietokoneesi työpöytäkuvakkeella. 2. Kytke FlowLink-tiedonsiirtoyksikkö tietokoneesi USB-porttiin. Kun FlowLink-tiedonsiirtoyksikkö on yhdistetty tietokoneeseesi, FlowLinkin DATA (Tieto) -symboli muuttuu keltaiseksi. 3. Aseta aktiivisuusmittari FlowLink-tiedonsiirtoyksikölle näyttö alaspäin. Kun aktiivisuusmittari on asetettu oikein, FlowLinkin ALIGN (Linjaus) -symboli muuttuu vihreäksi. WebSync-kuvake tietokoneen tehtäväpalkissa on punainen, jos WebSync ei löydä aktiivisuusmittaria. Kuvake muuttuu vihreäksi, kun aktiivisuusmittari on löydetty. 4. Anna polargofit-com-palvelun käyttäjätunnus ja salasana. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätiliä polargofit.com-palveluun, löydät ohjeet tilin luomiseen polargofit.com-palvelun käyttöoppaasta. Napsauta Seuraava. 5. Synkronointi alkaa. Älä koske aktiivisuusmittariin tiedonsiirron aikana. Pienikin liikahdus keskeyttää tiedonsiirron. 6. "Numero" aktiivisuusmittaria synkronoitu -viesti ilmoittaa, että synkronointi on suoritettu onnistuneesti loppuun.

4 Jos synkronointi epäonnistuu, katso lisätietoja ja menettelyohjeet kohdasta Vianetsintä. 7. Jos haluat siirtää palveluun aktiivisuustietoja muista aktiivisuusmittareista, vaihda uusi aktiivisuusmittari FlowLink-tiedonsiirtoyksikölle. 8. Napsauta Sulje, kun olet siirtänyt haluamasi tiedot ja haluat lopettaa WebSync -ohjelman käytön. VIANETSINTÄ Synkronointi epäonnistui. Aktiivisuusmittaria ei löydy polargofit.com-palvelusta. Siirry polargofit.com-palvelun Tuotteet-sivulle, lisää aktiivisuusmittari järjestelmään ja ota se siellä käyttöön. => Polar Active -aktiivisuusmittaria ei ole vielä otettu käyttöön polargofit.com-palvelussa. Käyttöönotto on suoritettava ennen kuin tiedonsiirto Polar Active -aktiivisuusmittarin ja polargofit.com-palvelun välillä on mahdollista. Katso lisätietoja kohdasta Polar Active -aktiivisuusmittareiden lisääminen polargofit.compalveluun ja polargofit.com-palvelun käyttöoppaasta. Käytössä oleva WebSync-tila ei tue rannelaitetta. Sulje WebSync ja käynnistä se uudelleen polarpersonaltrainer.com-tilassa työpöytäsi WebSync (polarpersonaltrainer.com) -pikakuvakkeesta. => Yrität käyttää WebSync for polargofit.com -ohjelmaa Polar RCX3, RCX5, CS500-, FA20-, FT7-, FT40-, FT60-, FT80- tai RS300X-harjoitustietokoneen kanssa. Käytössä oleva WebSync-tila ei tue rannelaitetta. Sulje WebSync ja käynnistä se uudelleen polargfit.com-tilassa työpöytäsi WebSync (polargofit.com) -pikakuvakkeesta. => Yrität käyttää WebSync for polarpersonaltrainer.com -ohjelmaa Polar Active -aktiivisuusmittarin kanssa. Käytössä oleva WebSync-tila ei tue rannelaitetta. Sinun on asennettava WebSync uudelleen ja valittava polargofit.com ohjatun asennuksen aikana. => Yrität käyttää WebSync for polarpersonaltrainer.com -ohjelmaa Polar Active -aktiivisuusmittarin kanssa. Väärä käyttäjätunnus tai salasana. => Tarkista, että käyttäjätunnuksesi ja salasanasi ovat oikein. Jos olet unohtanut salasanasi, ota yhteyttä oppilaitoksesi polargofit.com-pääkäyttäjään. Ei yhteyttä palvelimeen; tarkista verkkoasetuksesi. => Sulje ikkuna napsauttamalla Peruuta. Napsauta hiiren oikealla painikkeella WebSync-kuvaketta tehtäväpalkissa ja valitse Asetukset. Tarkista, että Verkkoasetukset ovat oikein. => Tarkista, pääsetkö polargofit.com-palveluun. Jos et pääse, Internet-yhteydessäsi voi olla ongelma.

5 WebSync-sovellusta ei voitu alustaa oikein. Tarkista, että Polar Daemon on käynnissä ja käynnistä WebSync uudelleen. => Sulje ikkuna napsauttamalla Peruuta. Sulje WebSync napsauttamalla hiiren oikealla painikkeella tehtäväpalkin WebSync-kuvaketta ja valitsemalla Poistu WebSync-ohjelmasta. Valitse Käynnistä > (Asetukset) > Ohjauspaneeli > Järjestelmävalvojan työkalut > Palvelut. Tarkista, että Polar Daemon on käynnissä ja sen tila on Käynnistetty. Jos tila on Ei käynnistetty, napsauta Polar Daemon ja Käynnistä palvelu. Jos Daemon on jo käynnissä (Käynnistetty), napsauta Käynnistä palvelu uudelleen. Synkronointi epäonnistui. Käynnistä WebSync uudelleen ja/tai kytke tiedonsiirtolaite uudelleen sekä yritä sitten uudestaan. => Sulje ikkuna napsauttamalla Peruuta. Sulje WebSync napsauttamalla hiiren oikealla painikkeella tehtäväpalkin WebSync-kuvaketta ja valitsemalla Poistu WebSync-ohjelmasta. Kytke FlowLink uudelleen. Käynnistä WebSync uudelleen ja aloita synkronointi. Ongelma lähetetyn tiedon lukemisessa. Yritä uudelleen. Jos ongelma ei poistu, ota yhteyttä osoitteeseen => Sulje ikkuna napsauttamalla Peruuta. Sulje WebSync napsauttamalla hiiren oikealla painikkeella tehtäväpalkin WebSync-kuvaketta ja valitsemalla Poistu WebSync-ohjelmasta. Valitse Käynnistä > (Asetukset) > Ohjauspaneeli > Järjestelmävalvojan työkalut > Palvelut. Tarkista, että Polar Daemon on käynnissä ja sen tila on Käynnistetty. Jos tila on Ei käynnistetty, napsauta Polar Daemon ja Käynnistä palvelu. Jos Daemon on jo käynnissä (Käynnistetty), napsauta Käynnistä palvelu uudelleen. Kytke FlowLink uudelleen. Käynnistä WebSync uudelleen ja aloita synkronointi. Jos ongelma ei poistu, ota yhteyttä osoitteeseen Jos WebSync ei vastaa: Sulje WebSync napsauttamalla hiiren oikealla tehtäväpalkin WebSync-kuvaketta ja valitsemalla Poistu WebSync-ohjelmasta. Tarkista tietokoneesi Tehtävienhallinnasta, että WebSync-prosessi ei ole käynnissä. Käynnistä WebSync uudelleen. Jos tämä ei auta, käynnistä tietokoneesi uudelleen. Jos WebSync ei vastaa vieläkään, poista Polar WebSync ja Polar Daemon tietokoneeltasi sekä asenna WebSync uudelleen. Lisätietoja saat myös vierailemalla osoitteessa Jos ongelmat jatkuvat tai tarvitset lisätukea, ota yhteyttä Polarin käyttötukeen JÄRJESTELMÄVAATIMUKSET Polargofit.com-palvelun peruskäyttö vaatii Internet-yhteyden yhteensopivan selaimen (Microsoft Internet Explorer 7 tai uudempi, Apple Safari 4 tai uudempi, Mozilla Firefox 3 tai uudempi) näytön, jonka resoluutio on vähintään x 768.

6 Tiedonsiirto aktiivisuusmittarin ja polargofit.com-palvelun välillä FlowLink-tiedonsiirtoyksikön ja WebSync-ohjelman kanssa vaatii yhteensopivan käyttöjärjestelmän (Microsoft Windows XP/Vista/7 tai Intel-pohjainen Mac OS X 10.5 tai uudempi) Internet-yhteyden yhteensopivan selaimen (Microsoft Internet Explorer 7 tai uudempi, Apple Safari 4 tai uudempi, Mozilla Firefox 3 tai uudempi) vapaan USB-portin Polar FlowLink -tiedonsiirtoyksikköä varten näytön, jonka resoluutio on vähintään x 768. VASTUUNRAJOITUS Tämän käyttöohjeen sisällön tarkoitus on kuluttajan tiedottaminen. Ohjeessa kuvattuja tuotteita saatetaan muuttaa ilman ennakkoilmoitusta, koska valmistaja jatkaa tuotteiden kehittämistä. Polar Electro Inc. / Polar Electro Oy ei esitä mitään väitteitä tai myönnä mitään takuita tähän käyttöohjeeseen liittyen tai tässä ohjeessa kuvattuihin tuotteisiin. Polar Electro Inc./Polar Electro Oy ei ole velvollinen korvaamaan mitään vahinkoja, tappioita, kuluja tai kustannuksia, mukaan luettuna välittömät, epäsuorat, satunnaiset, välilliset tai erityiset kulut, jotka aiheutuvat tämän aineiston tai tässä kuvattujen tuotteiden käytöstä tai jotka liittyvät tämän aineiston tai tässä kuvattujen tuotteiden käyttöön Polar Electro Oy, FIN KEMPELE, Suomi. Polar Electro Oy on ISO 9001:2008 -sertifioitu yritys. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämän käyttöohjeen mitään osaa ei saa käyttää tai jäljentää missään muodossa tai millään tavoin ilman Polar Electro Oy:n ennalta myöntämää kirjallista lupaa. Tässä käyttöohjeessa -symbolilla merkityt nimet ja logot ovat Polar Electro Oy:n tavaramerkkejä. Tässä käyttöohjeessa -symbolilla merkityt nimet ja logot ovat Polar Electro Oy:n rekisteröityjä tavaramerkkejä paitsi Windows, joka on Microsoft Corporationin rekisteröity tavaramerkki.

Boot Camp Asennus- ja käyttöönotto-opas

Boot Camp Asennus- ja käyttöönotto-opas Boot Camp Asennus- ja käyttöönotto-opas Sisältö 3 Johdanto 3 Mitä tarvitset 4 Asennuksen yleiskatsaus 4 Vaihe 1: Tarkista päivitykset 4 Vaihe 2: Valmistele Mac Windowsia varten 5 Vaihe 3: Asenna Windows

Lisätiedot

Nokia Internet-tikku CS-15 Pika-aloitusopas. 9216663 1. painos FI

Nokia Internet-tikku CS-15 Pika-aloitusopas. 9216663 1. painos FI Nokia Internet-tikku CS-15 Pika-aloitusopas 9216663 1. painos FI VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj vakuuttaa täten, että RD-10-tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja sitä

Lisätiedot

Web Connect -opas HL-L9200CDW HL-L9200CDWT HL-L9300CDWTT DCP-L8400CDN DCP-L8450CDW MFC-L8600CDW MFC-L8650CDW MFC-L8850CDW MFC-L9550CDW

Web Connect -opas HL-L9200CDW HL-L9200CDWT HL-L9300CDWTT DCP-L8400CDN DCP-L8450CDW MFC-L8600CDW MFC-L8650CDW MFC-L8850CDW MFC-L9550CDW Web Connect -opas HL-L9200CDW HL-L9200CDWT HL-L9300CDWTT DCP-L8400CDN DCP-L8450CDW MFC-L8600CDW MFC-L8650CDW MFC-L8850CDW MFC-L9550CDW Ennen Brother-laitteen käyttöä Soveltuvat mallit Huomautusten määritelmät

Lisätiedot

Langattomat ominaisuudet (vain tietyt mallit) Käyttöopas

Langattomat ominaisuudet (vain tietyt mallit) Käyttöopas Langattomat ominaisuudet (vain tietyt mallit) Käyttöopas Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows on Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimä tavaramerkki. Bluetooth

Lisätiedot

Näin käytät DIABETESHOIDON HALLINTAOHJELMISTO

Näin käytät DIABETESHOIDON HALLINTAOHJELMISTO Näin käytät Carelink Personal -ohjelmisto on enemmän kuin verensokerimittarin ohjelmisto tai päiväkirja, ja se antaa sinulle ja hoidostasi vastaavalle lääkärille tärkeitä tietoja yksilöllisistä sokeriarvoistasi

Lisätiedot

Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 4 M-Filesin päivittäinen käyttö...

Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 4 M-Filesin päivittäinen käyttö... M-Files 10 Sisältö 1 Tekijänoikeudet...8 2 Johdatus M-Filesiin...9 3 Ohjelmiston asennus ja käyttöönotto...10 3.1 Järjestelmävaatimukset...10 3.2 Automatisoitu asennus ja jakelu...11 3.3 Asennuksen läpivienti...11

Lisätiedot

HP Envy 15 -käyttöopas

HP Envy 15 -käyttöopas HP Envy 15 -käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft ja Windows ovat Microsoft Corporationin Yhdysvalloissa rekisteröimiä tavaramerkkejä. Bluetooth on omistajansa tavaramerkki,

Lisätiedot

Lenovo IdeaPad Flex 10

Lenovo IdeaPad Flex 10 Lenovo IdeaPad Flex 10 Käyttöopas Lue käyttöohjeiden turvallisuushuomautukset ja tärkeät ohjeetennen kuin aloitat tietokoneesi käytön. Huomautukset Ennen tämän tuotteen käyttöä muista lukea ensin kappale

Lisätiedot

Windows 7. Hannu Matikainen. Päivitetty 4.7.2014

Windows 7. Hannu Matikainen. Päivitetty 4.7.2014 Windows 7 Hannu Matikainen Päivitetty 4.7.2014 Sisältö WINDOWS-VERSIOT... 1 TYÖPÖYTÄ... 1 KUVAKKEET... 2 Kuvakkeiden ominaisuudet... 3 Pikakuvakkeet... 3 TEHTÄVÄPALKKI... 4 Tehtäväpalkin kuvakkeet... 5

Lisätiedot

käyttäminen hp LaserJet 2300 2300n 2300dn 2300dtn

käyttäminen hp LaserJet 2300 2300n 2300dn 2300dtn käyttäminen hp LaserJet 2300 2300L 2300 2300d 2300n 2300dn 2300dtn hp LaserJet 2300 series -tulostimet käyttäminen Tekijänoikeudet ja käyttöoikeus Copyright Hewlett-Packard Company 2002 Kaikki oikeudet

Lisätiedot

Opiskelijan ohje. LearnLinc 10. http://ilinc.tokem.fi

Opiskelijan ohje. LearnLinc 10. http://ilinc.tokem.fi Tämä peruskäyttöohje on tuotettu Lapin etäopetuksen tukipalvelut (LATU) -hankkeen 1.8.2008 31.12.2010 tuella. ilinc 10 Opiskelijan peruskäyttöohje Opiskelijan ohje LearnLinc 10 http://ilinc.tokem.fi Virtuaaliopintojen

Lisätiedot

OPETTAJAN MANUAALI 2.9.2014

OPETTAJAN MANUAALI 2.9.2014 OPETTAJAN MANUAALI 2.9.2014 ALOITTAMINEN Rekisteröityminen Rekisteröityminen Petra s Planet for Schools -ohjelmistoon on helppoa. Voit joko rekisteröityä maksuttomaan kokeilujaksoon nettisivujemme kautta

Lisätiedot

Jos olet jo kirjautunut palveluun, näin pääset tilillesi: Anna sähköpostiosoitteesi ja salasanasi. Napsauta Sisäänkirjautuminen.

Jos olet jo kirjautunut palveluun, näin pääset tilillesi: Anna sähköpostiosoitteesi ja salasanasi. Napsauta Sisäänkirjautuminen. Onko tämä ensimmäinen käyntisi? Napsauta kohtaa Rekisteröidy. Täydennä avautuvalle sivulle sähköpostiosoitteesi ja anna salasana. Napsauta Seuraava, lue ja hyväksy tietosuojakäytäntö. Jos olet jo kirjautunut

Lisätiedot

Kotitonttu-palvelu. Kotitonttu-palvelu Käyttöohje 0.8, 8.1.2014

Kotitonttu-palvelu. Kotitonttu-palvelu Käyttöohje 0.8, 8.1.2014 Kotitonttu-palvelu Mikä on Kotitonttu?... 3 Kokoonpano... 4 Lisälaitteet... 4 Palvelut... 5 Järjestelmävaatimukset... 5 Turvallisuus- ja ympäristövarotoimenpiteet... 5 Ohjausyksikön ja laitteiden varastointi

Lisätiedot

HP Deskjet 1050 All-in-One series

HP Deskjet 1050 All-in-One series HP Deskjet 1050 All-in-One series Sisältö 1 Miten?...3 2 HP All-in-One -ohjelmistoon tutustuminen Tulostimen osat...5 Ohjauspaneelin ominaisuudet...6 Tilaa osoittavat valot...6 3 Tulostus Asiakirjojen

Lisätiedot

MacBook Käyttöopas. Sisältää MacBook-tietokoneen käyttöönotto-, laajennus- ja vianetsintätietoja

MacBook Käyttöopas. Sisältää MacBook-tietokoneen käyttöönotto-, laajennus- ja vianetsintätietoja MacBook Käyttöopas Sisältää MacBook-tietokoneen käyttöönotto-, laajennus- ja vianetsintätietoja K Apple Computer, Inc 2006 Apple Computer, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään. Tämä käyttöopas on tekijänoikeuslakien

Lisätiedot

DIGITAALINEN VÄRIMONI TOIMIJÄRJESTELMÄ

DIGITAALINEN VÄRIMONI TOIMIJÄRJESTELMÄ MALLI: MX-2301N DIGITAALINEN VÄRIMONI TOIMIJÄRJESTELMÄ VAROITUKSET ASENNUSVAATIMUKSET TARVIKKEET TEKNISET TIEDOT HÄVITYSOHJEET Pidä tämä opas lähettyvillä, jotta voit etsiä siitä ratkaisuja tarpeen tullen.

Lisätiedot

OL- 29510-01. Cisco-malli DPC3828/EPC3828 DOCSIS/EuroDOCSIS 3.0 8x4 Langaton kotiyhdyskäytävä Käyttöopas

OL- 29510-01. Cisco-malli DPC3828/EPC3828 DOCSIS/EuroDOCSIS 3.0 8x4 Langaton kotiyhdyskäytävä Käyttöopas OL- 29510-01 Cisco-malli DPC3828/EPC3828 DOCSIS/EuroDOCSIS 3.0 8x4 Langaton kotiyhdyskäytävä Käyttöopas Lue tämä Tärkeää! Lue tämä opas kokonaan. Jos tässä oppaassa on asennus- tai käyttöohjeita, kiinnitä

Lisätiedot

Tämä käsikirja sisältää enimmäkseen laitteistotietoa. Tunteaksesi laitteessasi olevan ohjelmiston käytön katso toista käsikirjaa.

Tämä käsikirja sisältää enimmäkseen laitteistotietoa. Tunteaksesi laitteessasi olevan ohjelmiston käytön katso toista käsikirjaa. Käsikirja Tämä käsikirja sisältää enimmäkseen laitteistotietoa. Tunteaksesi laitteessasi olevan ohjelmiston käytön katso toista käsikirjaa. R00 (EU) Tavaramerkit Bluetooth-tavaramerkin ja logot omistaa

Lisätiedot

Ohjeiden käyttäminen

Ohjeiden käyttäminen Ohjeiden käyttäminen Tietoja online-ohjeiden ominaisuuksista Ohjeiden käyttäminen: näkö- tai liikuntarajoitteiset Ohjedokumentaation avaaminen Miten-sivujen käyttäminen Tietoja online-ohjeiden ominaisuuksista

Lisätiedot

Ovaport. Käyttöohje. ID6640 V13 27.1.2015 Ohjelmaversiot 1.8.0-1.8.0

Ovaport. Käyttöohje. ID6640 V13 27.1.2015 Ohjelmaversiot 1.8.0-1.8.0 Ovaport Käyttöohje ID6640 V13 27.1.2015 Ohjelmaversiot 1.8.0-1.8.0 Sisällysluettelo Esittely...3 Käyttöönotto...3 Kirjautuminen...4 Käyttöliittymä...6 Kokonaiskuva-sivu... 11 Hälytykset-sivu... 24 Raportointi-sivu...

Lisätiedot

OMNI 10 OMNI 20 ADAPT

OMNI 10 OMNI 20 ADAPT OMNI 10 OMNI 20 ADAPT FI/ KÄYTTÖOHJEL SISÄLLYSLUETTELO Johdanto 1 Mukana tulevat tarvikkeet 2 Tärkeää tietoa turvallisuudesta 3 Yläosa ja hallintapainikkeet 5 Alaosa ja hallintapainikkeet 6 Yläosa, alaosa

Lisätiedot

Onneksi olkoon. Sinä ja imac olette kuin luodut toisillenne.

Onneksi olkoon. Sinä ja imac olette kuin luodut toisillenne. Onneksi olkoon. Sinä ja imac olette kuin luodut toisillenne. Tervetuloa imaciin. www.apple.com/fi/imac Sisäinen FaceTime HD -kamera Soita videopuheluita uusimpaan ipadiin, iphoneen, ipod touchiin tai Maciin.

Lisätiedot

AINA. Käyttäjän opas. Laajakaistaliittymä UUDENAJAN TEKNOLOGIAA & VANHANAJAN PALVELUA

AINA. Käyttäjän opas. Laajakaistaliittymä UUDENAJAN TEKNOLOGIAA & VANHANAJAN PALVELUA AINA Laajakaistaliittymä Käyttäjän opas UUDENAJAN TEKNOLOGIAA & VANHANAJAN PALVELUA SISÄLLYSLUETTELO 1. TERVETULOA... 3 1.1. Mitä tarvitaan?...3 1.2. Perustietoja yhteydestä...3 2. AVAUSPAKETIN SISÄLTÖ...

Lisätiedot

Asentaminen Android-laitteeseen

Asentaminen Android-laitteeseen Asentaminen Android-laitteeseen Huomaa! Tarkempia tietoja ohjelmien asentamisesta saat tarvittaessa puhelimesi käyttöoppaasta. MyMMX mobile -sovelluksen asentaminen Android-laitteeseen: 1. Avaa laitteesi

Lisätiedot

Nokia 6111 -käyttöohje. FI 9241589 2. painos

Nokia 6111 -käyttöohje. FI 9241589 2. painos Nokia 6111 -käyttöohje FI 9241589 2. painos VAATIMUSTENMUKAISUUSILMOITUS NOKIA Oyj vakuuttaa täten, että RM-82-tyyppinen laite on direktiivin 1999/5/EY oleellisten vaatimusten ja sitä koskevien direktiivin

Lisätiedot

SYYSKUU 2012 Soliditet.fi -palvelu. Käyttöohje

SYYSKUU 2012 Soliditet.fi -palvelu. Käyttöohje SYYSKUU 2012 Soliditet.fi -palvelu Käyttöohje 1 Sisällysluettelo Tervetuloa käyttämään Soliditet.fi-asiakasportaalia!... 2 Kirjautuminen Soliditet.fi -palveluun... 3 Uloskirjautuminen... 3 Asetukset...

Lisätiedot

Nokia Lumia 610 -käyttöohje

Nokia Lumia 610 -käyttöohje Nokia Lumia 610 -käyttöohje 1.0. painos 2 Sisältö Sisältö Turvallisuus 4 Käytön aloitus 6 Näppäimet ja osat 6 Peruutus-, aloitus- ja hakunäppäin 7 Aseta SIM-kortti paikalleen 8 Lataa puhelin 10 Antennien

Lisätiedot

Sisällysluettelo Tietokoneen osat... Hiiri... 8 Tietokoneen oheislaitteita...

Sisällysluettelo Tietokoneen osat... Hiiri... 8 Tietokoneen oheislaitteita... Sisällysluettelo Tietokoneen osat... 4 Näyttö eli monitori... 4 Keskusyksikkö... 4 Levykeasema eli korppuasema... 5 CD-ROM-asema eli romppuasema... 5 Näppäimistö... 6 Hiiri... 8 Hiiren painikkeet... 9

Lisätiedot