Harjoitusmäärät ja muuta tärkeää

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Harjoitusmäärät ja muuta tärkeää"

Transkriptio

1 0-7 IKÄVUODET Perustaitojen ja liikunnallisuuden oppimisen aikaa. Leikit ja kisailut ovat lapsen työtä- paljon ja monipuolisesti. Rytmi, tasapaino ja kehonhallinta pääpainona harjoittelussa. Jääharjoittelussa luistelu, luistelu ja luistelu. Erilaiset pelit ja välineiden hallinta, esim. pallo, maila, miekka jne., kuuluvat harjoitteluun. Lapsia ohjataan kannustamalla, innostamalla ja kehumalla. Suoritustekniikat näytetään ja mahdollisuuksien mukaan korjataan, aktiivisen tekemisen ollessa kuitenkin tärkeintä. Varusteista erityishuomio tulee kiinnittää luistimiin. Luistimet tulevat olla tukevat ja laadukkaat. Luistimen tehtävä on tukea jalkaa, eikä sivusuuntaista klonksumista saa tapahtua. Ylin nauharivi on kuitenkin syytä pitää tyhjänä varmistaen näin nilkan eteenpäin taipuminen- mahdollistaa oikean polvikulman. Mailan oikea pituus myös tärkeää- mahdollistaa oikean peliasennon (kiekkoa käsitellessä koko lapa jäässä)

2 Harjoitusmäärät ja muuta tärkeää Joukkueharjoitusten määrä tulisi olla 2-3 kertaa viikossa Jäällä oikean luisteluasennon opettelu tärkeintä, peppu alhaalla ja pää ylhäällä Vanhemmat ovat tässä vaiheessa lapsen tärkeimmät valmentajat, joten vanhempien valmentaminen tärkeää. Kotiläksyt- joka viikko jokin opeteltava taito, jonka tekemistä vanhemmat valvovat, esim. haarahyppy, etuperin kuperkeikka, rytmissä hyppely tai pallon heittely seinää vasten. Päivittäinen aktiivinen ja monipuolinen liikunta tärkeää. Vanhemmat pitävät huolen ettei ns. ruutuaika ylitä 2 tuntia päivässä. Kavereiden kanssa leikkimistä ja pelaamista mahdollisimman paljon. Musiikin kuuntelu ja musiikin tahdissa tapahtuva liikkuminen ja leikkiminen on tärkeää. Hyvä rytmitaju antaa mahdollisuuden parempaan motoriikan oppimiseen ja helpottaa nopeuden harjoittamista.

3 8-10 IKÄVUODET Tärkeintä on monipuolinen liikkuminen, erilaisten pelien ja lajien harrastaminen. Vanhemmilla erittäin tärkeä rooli lapsen liikkumisen edistämisessä. Kuljeta, kannusta ja kustanna. Joukkueharjoitusten määrä noin 3-5 kertaa viikossa, kuitenkin siten ettei lapsen omaehtoinen liikkuminen ja kavereiden kanssa peuhaaminen vähene liikaa. Syytä kiinnittää huomiota ettei matkat harjoituksiin vie liiaksi aikaa- autossa istuminen on hukattua aikaa. Ruutuaika edelleen maksimissaan 2 tuntia päivässä Palaute lapsille valtaosiltaan kannustavaa ja kehuvaa, väärät suoritukset ja tekniikkavirheet kuitenkin korjataan jämptisti ja viipymättä. Vanhemmille ja lapsille annettavat kotiläksyt jatkuvat vaativammassa muodossa, esim., pallojen kanssa jonglööraaminen, hyppynarulla hyppiminen, lihaskuntoliikkeet jne. Monipuolinen ja terveellinen ravinto tärkeää sekä riittävä uni(noin 10 tuntia yössä).

4 Jääharjoittelu Selkeä pääpaino luistelussa, perusluistelu määrää paljon, etuperin ja takaperin kilometrejä. Luistelutekniikka harjoitukset; jarrutus, vauhtikäännös, laiturinkäännös, pakinkäännös, etuperin-takaperin ja takaperin-etuperinkäännökset. Myös muut perustaitoharjoitteet tulevat vahvasti mukaan. Syöttösyötönvastaanotto, kiekon hallinta, laukaus ja kaksinkamppailu pelaaminen. Erilaiset pelit ja pelaamisen opettelu toistuu myös jokaisessa harjoituksessa. Kannustetaan aktiiviseen peliin ja liikkeeseen- kukaan ei seisoskele eikä ole ulkopuolisena. Jokaisen lapsen varusteet oikeanlaiset ja kokoiset, ennenkaikkea luistimien tulee olla tukevat, jotta oikea luistelutekniikka on ylipäänsä mahdollista. Myös mailan pituuteen tulee kiinnittää huomiota oikean peliasennon mahdollistamiseksi. Jokaiseen harjoitustapahtumaan kuuluu myös oheisharjoittelu. Taito-,nopeus-,ketteryysharjoitukset ja erilainen pelaaminen tapahtuu ennen ja/tai jälkeen jään. Kannustetaan muiden lajien harrastamista liikunnan monipuolisuuden takaamiseksi. Ei tiettyjä pelipaikkoja vaan pääasia, että pelataan aktiivisesti.

5 11-13 IKÄVUODET Monipuolinen liikkuminen ja pelaaminen on tärkeää, vaikka jääkiekko ykköslajina, niin myös muiden lajien harrastaminen hyväksi. Ohjattu harjoitusmäärä kasvaa noin 4-6 kertaan viikossa. Omalla ajalla tapahtuvan liikunnan tulisi säilyä suurena. Joka päivä vähintään 2-3 tuntia aktiivista liikkumista. Harjoitukset samana päivänä eivät estä kaveriden kanssa liikkumista ja pelaamista eikä mahdollisia toisen lajin harjoituksia mikäli aikataulut sen sallivat. Lapsen sääntöjen noudattaminen ja ryhmässä toimiminen kehittyy, joten vaatimustasoa voi nostaa harjoituksissa. Myös realistisuus omaan tekemiseen kasvaa mahdollistaen enemmän kriittistä palautetta. Valtaosa palautteesta tulee kuitenkin olla kannustavaa ja kehuvaa. Kotiläksyjen antaminen jatkuu yhä vaativammassa muodossa painottuen vaativaan taito-nopeus harjoitteluun, lihaskuntoharjoituksiin ja venyttelyyn. Vanhemmilla on yhä tärkeä rooli lasten liikuttajina. Vanhemmat huolehtivat myös lasten oikeasta ravinnosta sekä riittävästä levosta. Urheileva lapsi tarvitsee noin 10 tuntia unta yössä. Myös riittävä proteiinien saanti varmistettava, jotta lapsen lihaksisto voi kehittyä optimaalisesti.

6 Jääharjoittelu Pääpaino lajitaidoissa ja pelaamisessa. Peliasento erityishuomion kohteena. Luistelu tärkein yksittäinen lajitaito. Määrää paljon, myös teho kasvaa. Paljon erilaisia pelejä ja pelaamista. Teemapelejä- monen maalin ja välineen pelejä. Selkeä painotus peliälyn kehittämiseen ja hahmotuskyvyn parantamiseen ja nopeuttamiseen. Pelaajille luodaan valmiiden toimintamallien sijasta ongelmatilanteita joita heidän täytyy ratkaista. Syöttäminen ja syötön vastaanotto( tavoite 200/harjoitus), kiekonhallinta vauhdissa ja laukominen (maalinteko tavoitteena) toistuvat jokaisessa harjoituksessa. Ennen ja jälkeen jokaista jääharjoitusta on oheiset. Teemoina taito, nopeus, ketteryys, liikkuvuus ja koordinaatio. Myös lihaskunto- ja venyttelyharjoituksia tehdään jään jälkeen. Paras tanoke-harjoitus on joku peli, esim., tossulätkä, käsipallo tai monen välineen pelit. Kannustetaan edelleen harrastamaan myös muita lajeja. Varmistetaan, että lapsilla on oikeanlaiset ja kokoiset jääkiekkovarusteet. Erityisesti luistimien tulee olla sopivat ja tukevat. Mailan tulee olla peliasentoon nähden oikean pituinen.

7 14-16 IKÄVUODET Jääkiekko selkeäksi ykköslajiksi. Muut lajit voivat tukea päälajia jos aikaa ja tahoa löytyy. Ohjattu harjoitusmäärä kasvaa edelleen ja voi olla vuodenajasta riippuen 4-8 kertaa viikossa. Jonain päivinä harjoituksia voi olla kahdesti, toinen harjoituksista jokin erikoistreeni, esim., puolustajien tehojää, koulun aamujää yms. Fyysisten ja henkisten ominaisuuksien selvä kehittyminen(murrosikä). Edelleen nuoren vapaa-ajalla tapahtuvaa liikkumista ja pelaamista kavereiden kanssa täytyy kannustaa. Nuoren käsitteellinen ajattelu ja realistisuus paranee ja kritiikin hyväksyntä ymmärretään. Kritiikki annetaan tekemiseen, ei persoonaan. Muuten paljon rohkaisua ja neuvoja. Kotiläksyt voivat olla monipuolisia tehtäviä jotka annetaan kokonaan nuorten huolehdittaviksi, esim., tunti squashia, rappusaskellukset ja pitkät venyttelyt kaverin kanssa vapaa päivänä. Vanhempien rooli yhä tärkeä muonittajina, levosta huolehtijoina sekä rajojen asettajina. Terveellinen monipuolinen ruokavalio ja unta vähintään 9 tuntia yössä. Muista riittävä proteiinien saanti, noin 3 grammaa/painokilo vuorokaudessa.

8 Harjoittelu Pelitaitoon ja älyyn yhä lisää huomiota. Taito kehittyy pelaamalla monipuolisesti eri pelejä. Huom! Monen maalin ja välineen pelit, eri lajin pelaaminen mm. rullakiekko. Fyysisistä ominaisuuksista erityishuomio liikenopeuteen, kimmoisuuten ja nopeusvoimaan. Liikkuvuus harjoitteet kuuluvat myös jokaiseen tapahtumaan. Voimaharjoittelu painojen kanssa alkaa- nostotekniikat opetellaan huolella. Painot kevyitä, joka mahdollistaa liikenopeuden pysymisen ripeänä- huom! Hitaaksi ei kannata harjoitella. Lihaskunto omalla kropalla, painimalla ja luistelemalla. Ennen ja jälkeen jään oheiset. Ennen liikkuvuus, nopeus, nopeusvoima, kimmoisuus ja jokin taitoharjoite. Jälkeen pelit ja liikkuvuus(venyttely/jooga/pilates). Jäätapahtumien määrä vähintään 5-6 kertaa/viikko. Jääharjoituksissa pääpaino pelitaidon oppimisessa ja luistelemisessa kiekon kanssa ja ilman kiekkoa. Syötön ja laukauksen(maalinteon) laatuun ja kiekonkäsittely taitoon keskitytään myös täsmäharjoitteilla. Jääharjoitusten lisäksi ainakin yksi erillinen oheinen/salivuoro, jossa harjoitellaan pelaamista(tossulätkä, sähly, koris jne.) ja tehdään taito-, nopeus-, liikkuvuus- ja voimaharjoitteita. Nuorta ohjataan yhä vahvemmin kohti urheilijan elämää- harjoittelu, ravinto ja lepo tasapainossa.

9 17-20 IKÄVUODET Nuoren itsenäiset periaatteet lisääntyvät. Tavoitteena huippu-urheilijan kilpailullinen ja itseluottamusta uhkuva mieli. Harjoittelun päämäränä on halu olla paras ja itsensä ja ominaisuuksiensa päivittäinen kehittäminen. Harjoitusmäärä kasvaa edelleen. Useana päivänä viikossa tulisi harjoitella kahdesti. Kokonaisvaltainen urheilijana eläminen. Ravinto, lepo ja harjoittelu tasapainossa. (Nuoren täytyy saada joskus viettää myös normaalin nuoren elämää kavereiden kanssa hauskanpito kuuluu asiaan.) Valmentajan tulee tukea nuoren uraa ja toimia henkisenä tukena myös kiekon ulkopuolisissa asioissa esim. opiskelu, armeija yms. Monipuolinen liikkuminen ja pelaaminen tärkeää. Kaikki pallopelit erittäin hyvää vapaa-ajan viettoa (squash paras peli jääkiekkoilijalle). Itsenäisyys ja omatoimisuus korostuvat, nuoren täytyy ottaa yhä enemmän vastuuta tekemisestään ja kehittymisestään.

10 HARJOITTELU Taidon hiominen pelitilanteisiin. Peliälyn, oikean tilanteiden hahmottamisen ja reagoinnin merkitys korostuu entisestään. Fyysisistä ominaisuuksista erityishuomio nopeusvoimaan, maksimivoimaan(oikeat suoritustekniikat), kimmoisuuteen ja kaksinkamppailuissa ja maalinteossa tarvittavaan räjähtävään voimaan.(plyometric-training) Painojen kanssa harjoitellessa ei junnaavaa liikettä vaan suoritustahti on aina vähintäänkin ripeä.( Maksimivoima harjoittelussa ei tarvitse käyttää max.painoja vaan toistonopeus maksimaalinen, esim. 3 toistoa painolla millä kyettäisiin tekemään 6 toistoa.) Ennen ja jälkeen jään oheiset. Panostetaan mainittuihin ominaisuuksiin ja niiden kehittämiseen. Eri pelien pelaamista jatketaan( käsipallo, fudis, sähly, koris jne.). Jäällä pelitilanne pelaaminen ja henkilökohtainen taito keskeisiä kehityskohteita. Liikkuminen kiekon kanssa ja ilman kiekkoa maksimaalisella nopeudella ja ketteryydellä toistuu jokaisessa harjoituksessa. Palauttavat ja huoltavat harjoitukset tehdään yhdessä liikkuvuusharjoittelun kanssa joko omana harjoitteenaan tai pelien/treenien jälkeen. Kehitystä seurataan ja mitataan erilaisilla testeillä(liitolla testipaketti), ei kuitenkaan harjoitella testejä varten vaan jatkuvan kehityksen takia.

EVU Ikävuodet / Teema Luistelu koulu 3-6v G-Juniori F-Juniori E-Juniori

EVU Ikävuodet / Teema Luistelu koulu 3-6v G-Juniori F-Juniori E-Juniori EVU Ikävuodet / Teema Luistelu koulu 3-6v G-Juniori F-Juniori E-Juniori Urheilijaprofiili Valmennus Kiekkokoululainen 3-6v - Leijona-kiekkokouluohjaajia - Yksi ohjaaja/6 kiekkokoululaista - SJL:n Leijonakiekkokouluohjelma

Lisätiedot

URHEILUTOIMINTA. Helsingin Jääkiekkoklubin (HJK) urheilutoiminnan linjaus on luotu antamaan suuntaa ja ohjaamaan joukkueiden toimintaa.

URHEILUTOIMINTA. Helsingin Jääkiekkoklubin (HJK) urheilutoiminnan linjaus on luotu antamaan suuntaa ja ohjaamaan joukkueiden toimintaa. URHEILUTOIMINTA Helsingin Jääkiekkoklubin (HJK) urheilutoiminnan linjaus on luotu antamaan suuntaa ja ohjaamaan joukkueiden toimintaa. On tärkeää, että toimintaa ohjaa yhteisöllisyys ja innostava ilmapiiri.

Lisätiedot

Luistelu/kiekkokoulu 3-7vuotiaat

Luistelu/kiekkokoulu 3-7vuotiaat ValmennuksenLinjaus Luistelu/kiekkokoulu 3-7vuotiaat Hauska tapa tutustua luisteluun/lajiin kevät-syyskaudella. Erillaisten ratojen, leikkien, pelien muodossa. Mahdollisuus siirtyä jo olemassa olevaan

Lisätiedot

KARHU-KISSAT. Pojasta Pelimieheksi

KARHU-KISSAT. Pojasta Pelimieheksi KARHU-KISSAT Pojasta Pelimieheksi Ikä: 4-6 vuotta Koulu: päiväkoti Herkkyyskausi: tasapaino, taito/tekniikka, notkeus, ketteryys Toimintaa ohjaa: leikit luistimilla, haasteelliset tehtävät Henkiset ja

Lisätiedot

Urheilutoimintalinjaus. Valmennuspäällikkö Niklas Lundman

Urheilutoimintalinjaus. Valmennuspäällikkö Niklas Lundman Urheilutoimintalinjaus Valmennuspäällikkö Niklas Lundman Urheilutoimintalinjaus 2009-2010 Kaarinan Kiekko-Pojat Kaarinan Kiekko-Pojat on Kaarinalainen jääkiekon kasvattajaseura, joka tarjoaa alueen lapsille

Lisätiedot

Valmennuslinja. Kultsujuniorit

Valmennuslinja. Kultsujuniorit Valmennuslinja Kultsujuniorit Seuran tavoitteet - Kehittää junioreita yksilöinä pitkäjänteisesti ja tavoitteellisesti - yksittäisen pelaajan oman tason mukainen harjoittelu ja pelaaminen - joukkueet jaetaan

Lisätiedot

Vaasan Sportin Juniorit Pelaajapolku

Vaasan Sportin Juniorit Pelaajapolku Vaasan Sportin Juniorit Pelaajapolku 1 Yleistä Seuran urheilutoiminnasta vastaa valmennuspäällikkö yhteistyössä vastuuvalmentajien kanssa Seuran joukkueet pelaavat SJL:n sarjoissa ja noudattavat liiton

Lisätiedot

E08-IKÄLUOKKA KAUSISUUNNITELMA

E08-IKÄLUOKKA KAUSISUUNNITELMA E08-IKÄLUOKKA KAUSISUUNNITELMA VALMENNUSRYHMÄN TOIMINTA Valmentajan tunnusmerkit: Tasapuolinen: valmentaja ohjaa kaikkia lapsia Positiivinen: keskittyy onnistumisiin. Yhtä negatiivista kommenttia kohden

Lisätiedot

Hockey Club Nokia ry

Hockey Club Nokia ry Hockey Club Nokia 2015-2016 Hockey Club Nokia ry Pelaajan tie HC Nokian tärkein henkilö on pelaaja Luistelukoulu/Jääkiekkokoulu Henkiset ja sosiaaliset ominaisuudet: 3-6 vuotta Päiväkoti tasapaino, taito/tekniikka,

Lisätiedot

PELAAJAPOLKU F1 - E2

PELAAJAPOLKU F1 - E2 HARJOITUSRYHMÄT PELAAJAPOLKU F1 - E2 KAKSI RYHMÄÄ TASORYHMÄHARJOITTELU 2 3 x VKO, OHEISHARJOITUS JOKA KERRALLA JOUKKUEMÄÄRÄ JA JOUKKUEJAKO MAHDOLLISIMMAN MONTA JOUKKUETTA (F) 8+1, (E) 10+1 PELAAJAA/JOUKKUE

Lisätiedot

Harjoittelun painopistealueet

Harjoittelun painopistealueet Harjoittelun painopistealueet Perustaito/pallonhallinta Perustaitoharjoitteet eivät saa olla irrallinen osa harjoittelua vaan niiden sisällöt tulee liittää aina kiinteästi itse peliin ja pelin vaatimiin

Lisätiedot

SUOMI KIEKON PAINOPISTEET 2014-2015

SUOMI KIEKON PAINOPISTEET 2014-2015 SUOMI KIEKON PAINOPISTEET 2014-2015 Lahjakkuudesta Huipuksi Parempia Pelaajia! Parempaa Peliä 30.9.2014 Suomen Jääkiekkoliitto 2 Polkua pitkin huipulle Kolmen osa-alueen tiivis yhteistyö Pelaajapolku!

Lisätiedot

PELAAJAPOLKU E1 - D2

PELAAJAPOLKU E1 - D2 HARJOITUSRYHMÄT PELAAJAPOLKU E1 - D2 D2 KAKSI RYHMÄÄ, PUNAINEN/VALKOINEN E1 KAKSI RYHMÄÄ TASORYHMÄHARJOITTELU 2 3 x VKO, OHEISHARJOITUS JOKA KERRALLA JOUKKUEMÄÄRÄ JA JOUKKUEJAKO MAHDOLLISIMMAN MONTA JOUKKUETTA

Lisätiedot

Pelinopettaminen. Juniori KalPa ry PELAAMINEN PELAAMISTA TUKEVAT LAJITEKNIIKAT

Pelinopettaminen. Juniori KalPa ry PELAAMINEN PELAAMISTA TUKEVAT LAJITEKNIIKAT Pelinopettaminen Juniori KalPa ry PELAAMINEN PELAAMISTA TUKEVAT LAJITEKNIIKAT 2 TAVOITTEET ERI PELITILANTEISSA HYÖKKÄYSTILANTEET PUOLUSTUSTILANTEET 1. Maalinteko 1. Maalinesto 2. Tilan voittaminen 2. Riisto

Lisätiedot

Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu ry

Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu ry Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu ry Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu ry Herkkyyskausi, eli ajanjakso jolloin tietyn ominaisuuden kehittyminen tapahtuu osittain luonnollisen kasvun kautta ja jolloin

Lisätiedot

Auran Palokunnan Urheilijat

Auran Palokunnan Urheilijat Auran Palokunnan Urheilijat Valmennuslinja Toni Kulikoff 06/2018 APU:n pelaaja APU:n pelaaja on - Muita kunnioittava - Hyvin käyttäytyvä - Aktiivinen osallistuja - Liikunnallinen - Muita tervehtivä - Positiivinen

Lisätiedot

PELIKAANIT F-JUNIORIT 2015 2016

PELIKAANIT F-JUNIORIT 2015 2016 PELIKAANIT F-JUNIORIT 2015 2016 HARJOITUSRUNKO o Maanantai: Kiekonhallinta kiekon käsittely, kiekon kuljettaminen ja harhauttaminen o Tiistai: Taitojäät - pääpaino luistelussa o Keskiviikko: Pääpaino pelaamisessa

Lisätiedot

Kauden painopisteet Jokipojat kausi

Kauden painopisteet Jokipojat kausi Kauden painopisteet Jokipojat kausi 2017-2018 F- Painopisteet Leikkien ja pelien avulla Hyökkäyspeli alkaa heti, kun oma joukkue saa kiekon Puolustuspelaaminen alkaa heti, kun vastustaja saa kiekon tilanneroolien

Lisätiedot

AC Kajaani valmennuslinja 2017

AC Kajaani valmennuslinja 2017 ACK pelitapa-oppaassa kerrotaan selkeästi millaista jalkapalloa ACK:ssa halutaan pelata! Pelitapa pyritään valitsemaan asetettujen tavoitteiden mukaan; junioreissa tavoitteet ovat pelaajakehityksessä ja

Lisätiedot

PELAAJAPOLKU D1 - C2

PELAAJAPOLKU D1 - C2 HARJOITUSRYHMÄT PELAAJAPOLKU D1 - C2 D1 KAKSI RYHMÄÄ, PUNAINEN/VALKOINEN C2 KAKSI RYHMÄÄ TASORYHMÄHARJOITTELU 3 4 x VKO, OHEISHARJOITUS JOKA KERRALLA JOUKKUEMÄÄRÄ JA JOUKKUEJAKO MAHDOLLISIMMAN MONTA JOUKKUETTA

Lisätiedot

Taustaa GrIFK kyky- ja taitokoulutoiminnalle!

Taustaa GrIFK kyky- ja taitokoulutoiminnalle! Taustaa GrIFK kyky- ja taitokoulutoiminnalle! Tarve kyky- ja taitokoulutoiminnalle on suuri! Pelaajat haluavat oppia enemmän, kokea pätevyyttä, haasteita ja onnistumisia. Vanhemmat haluavat lapsensa oppivan

Lisätiedot

FYYSISEN HARJOITTELUN PERUSTEET FHV

FYYSISEN HARJOITTELUN PERUSTEET FHV FYYSISEN HARJOITTELUN PERUSTEET FHV KEHITTYMISEN PERIAATTEITA HARJOITUSÄRSYKE = järjestelmän häirintä Perusvoimaharjoitus lihassoluvaurio ELINJÄRJESTELMÄN REAGOINTI Vaurion korjaus = proteiinisynteesin

Lisätiedot

Nuoren urheilijan voimaharjoittelu

Nuoren urheilijan voimaharjoittelu Tavoitteena terve ja menestyvä nuori urheilija Nuoren urheilijan voimaharjoittelu 20.10.2009 Varalan Urheiluopisto, Tampere TERVE URHEILIJA -ohjelma Taustalla: Liikuntavammojen Valtakunnallinen Ehkäisyohjelma

Lisätiedot

Rangers Ahmat pojat -04

Rangers Ahmat pojat -04 Rangers Ahmat pojat -04 Vanhempainkokous 17.5.2016 Agenda Joukkueen nopea tilanne katsaus ja suunnitelma kaudelle 2016-2017 Ensi kauden valmennuskuviot Kesävuorot ja harjoittelu Miten edetään? Ahmat kaudella

Lisätiedot

Juoksukoulun vuosisuunnitelma 2015-2016

Juoksukoulun vuosisuunnitelma 2015-2016 Juoksukoulun vuosisuunnitelma 2015-2016 Yleisesti: Juoksukouluharjoitukset pidetään kerran viikossa ja harjoitus on tarkoitettu tukemaan lapsen muuta harjoittelua. Ryhmässä liikkuvat lapset kuuluvat JKU:n

Lisätiedot

AHMAT URHEILUTOIMINNAN LINJAUS

AHMAT URHEILUTOIMINNAN LINJAUS [10.08.2016 TB] AHMAT URHEILUTOIMINNAN LINJAUS 2016-2019 Tero Berg, Valmennuspäälikkö Hyvinkään Jää-Ahmat ry. URHEILUTOIMINNAN LINJAUS JÄÄ AHMAT RY LEIJONA KIEKKOKOULU ikä 4 6 vuotta Herkkyyskausi tasapaino,

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN MAALIVAHTIVALMENNUS

JYVÄSKYLÄN MAALIVAHTIVALMENNUS JYVÄSKYLÄN MAALIVAHTIVALMENNUS Vanhempainilta 15.1.2018. Hipposhallin Auditorio Mitä on maalivahtipeli maailman huipulla? Video: Sergei boborovsky in action. Lähde: Youtube.com https://www.youtube.com/watch?v=yj9h5fvu5po

Lisätiedot

JÄÄHARJOITTELUN LUOKITTELU JA SUUNNITTELU

JÄÄHARJOITTELUN LUOKITTELU JA SUUNNITTELU JÄÄHARJOITTELUN LUOKITTELU JA SUUNNITTELU LTV 2 7.5.2014 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 1 MEIDÄN PELI MEIDÄN PELI Tavoitteena nopean yhteistyön jääkiekko Pelitilannerooleissa hyökkäykseen ja

Lisätiedot

D VALMENTAJAKURSSI PROSESSINOMAISESTI

D VALMENTAJAKURSSI PROSESSINOMAISESTI Ohjelma D VALMENTAJAKURSSI PROSESSINOMAISESTI Sisältö: D-valmentajakurssilla perehdytään lapsen ja nuoren kokonaisvaltaiseen valmentamisen ja yksilöllisen valmennusfilosofian perusasioihin. Kurssin kuusi

Lisätiedot

URHEILUTOIMINNAN LINJAUS

URHEILUTOIMINNAN LINJAUS URHEILUTOIMINNAN LINJAUS ifk grankulla hockey URHEILUTOIMINNAN LINJAUS GRIFK JÄÄKIEKKO GrIFK on Kauniaisissa toimiva kiekkoseura, joka tarjoaa kaupungin vaikutusalueen pelaajille mahdollisuuden harrastaa

Lisätiedot

Nuoren moukarinheittäjän harjoittelu

Nuoren moukarinheittäjän harjoittelu Nuoren moukarinheittäjän harjoittelu Liikuntaa vai harjoittelua Riittävä määrä liikuntaa Vähintään 20 tuntia liikuntaa viikossa Nouseva määrä harjoittelua Perusliikunta on hyvä asia urheilemisen kannalta,

Lisätiedot

Valmennuksen kokonaissuunnitelma Koitossa

Valmennuksen kokonaissuunnitelma Koitossa Valmennuksen kokonaissuunnitelma Koitossa Yleistä Valmennuksen kokonaissuunnitelma on tarkoitettu ohjeeksi seuraan tulevalle valmentajalle ja nykyisille valmentajille. Tämä suunnitelma on hyväksytetty

Lisätiedot

Henkilökohtaiset lajitaidot:

Henkilökohtaiset lajitaidot: Henkilökohtaiset lajitaidot: F-tytöt (1-2 luokkalaiset) mailaote ja kätisyys pallon kuljettaminen syöttäminen E-tytöt (3-4 luokkalaiset) peliasennon hallitseminen pallon kuljettaminen juosten laukaisemisen

Lisätiedot

PELAAJA-ARVIOINTI MAAJOUKKUE. 22.3.2016 Suomen Jääkiekkoliitto 1

PELAAJA-ARVIOINTI MAAJOUKKUE. 22.3.2016 Suomen Jääkiekkoliitto 1 PELAAJA-ARVIOINTI MAAJOUKKUE 22.3.2016 Suomen Jääkiekkoliitto 1 MEIDÄN PELIN PRIORITEETIT = TAVOITTEET ERI PELITILANTEISSA HYÖKKÄYSTILANTEET PUOLUSTUSTILANTEET 1. Maalinteko 1. Maalinesto 2. Tilan voittaminen

Lisätiedot

laadukkaasta levosta. Harjoituspäiväkirja auttaa SINUA seuraamaan harjoitteluasi kesällä. Täytät tätä kirjaa ensisijaisesti ITSEÄSI varten.

laadukkaasta levosta. Harjoituspäiväkirja auttaa SINUA seuraamaan harjoitteluasi kesällä. Täytät tätä kirjaa ensisijaisesti ITSEÄSI varten. Kesä 2012 Hyvä Pelimies Jääkiekko on nopea peli, jossa tarvitaan monipuolisia taitoja. On tärkeää, että liikut myös kesällä monipuolisesti ja riittävästi. Liikunnan riittävä määrä ja laatu ovat tärkeimpiä

Lisätiedot

PELI NIMELTÄ JÄÄKIEKKO

PELI NIMELTÄ JÄÄKIEKKO PELI NIMELTÄ JÄÄKIEKKO MITÄ PELI ON? Peli on leikki Pelissä on vastustaja Pelissä on tavoitteita Peli voi olla sekä henkinen että fyysinen Peli on tunnistamista Mitä taitoja peli vaatii? Hahmottamista

Lisätiedot

URHEILUTOIMINNAN LINJAUS HOCKEY

URHEILUTOIMINNAN LINJAUS HOCKEY URHEILUTOIMINNAN LINJAUS IFK GRANKULLA IS GrIFK on Kauniaisissa toimiva jääkiekkoseura, joka tarjoaa kaupungin vaikutusalueen pelaajille mahdollisuuden harrastaa tavoitteellista amatööri- tai harrastejääkiekkoa.

Lisätiedot

MVLT Maalivahtipelin perusteet Suomen Jääkiekkoliitto /

MVLT Maalivahtipelin perusteet Suomen Jääkiekkoliitto / MVLT 17.8. 19.8.2012 Maalivahtipelin perusteet / Maalivahtipelin tavoitteet Maalinteon estäminen Kiekon riistäminen Tilan poistaminen vastustajalta Hyökkäysvalmius / Maalivahtipelin filosofiaa Lähtökohta

Lisätiedot

H r a joi o tus u p s ä p i ä vä v k ä i k rja, a ke k s e ä s ä 20 2 1 0 3

H r a joi o tus u p s ä p i ä vä v k ä i k rja, a ke k s e ä s ä 20 2 1 0 3 Harjoituspäiväkirja, kesä 2013 Harjoituspäiväkirja, kesä 2013 EVU 01-02 white Hyvä Pelimies Jääkiekko on nopea peli, jossa tarvitaan monipuolisia taitoja. On tärkeää, että liikut myös kesällä monipuolisesti

Lisätiedot

Blues Juniors G1 Kausi Vanhempainkokous

Blues Juniors G1 Kausi Vanhempainkokous Blues Juniors G1 Kausi 2013-2014 Vanhempainkokous 14.10.2013 Toiminnan arvot Innostunut - hymyssä suin hallille ja hallilta Ahkera - yritteliäs ja pitkäjännitteinen Osaava - suoritukset teknisesti hyvälaatuisia

Lisätiedot

BJR F2 (05) Vanhempainkokous 21.08.2013

BJR F2 (05) Vanhempainkokous 21.08.2013 BJR F2 (05) Vanhempainkokous 21.08.2013 Kausi 2013 2014 Vastuuvalmentaja Jan Wasastjerna Edelleen... Urheilua Lasten Ehdoilla! HAUSKAA ja HAASTEELLISTA Tehdään vanha paremmin ja opitaan uutta => KEHITYTÄÄN

Lisätiedot

E2-D2. 7.2.2013 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 1

E2-D2. 7.2.2013 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 1 E2-D2 7.2.2013 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 1 MIKÄ E2-D2 OHJELMAN TARKOITUS? Valtakunnallisten painopisteiden vientiä arkeen. Mitä E-D vaiheessa tulisi tehdä, jotta haasteet kansainvälisissä

Lisätiedot

GrIFK Fyysinen harjoittelu. Arto Tuohisto-Kokko 08.05.2012, Kauniainen

GrIFK Fyysinen harjoittelu. Arto Tuohisto-Kokko 08.05.2012, Kauniainen GrIFK Fyysinen harjoittelu Arto Tuohisto-Kokko 08.05.2012, Kauniainen Harjoitusmalli jossa Fyysinen harjoittelu mukana 20 pelaajaa + 2 mv 17.30-19.00 (harjoitusvuoro 18-19) - Kenttä ½- kenttää ja 2 pikkumaalia

Lisätiedot

JYP Juniorit Kiekkokoulu

JYP Juniorit Kiekkokoulu JYP Juniorit Kiekkokoulu 2017-2018 11.10.2017. Kiekkokoulu 2017-2018 Vastuuvalmentaja Mikko Viitanen Valmennuspäällikkö Kiekkokoulu, G-E2, Tyttö- ja naiskiekko, oheisharjoittelun vastuuhenkilö, aamuharjoittelu

Lisätiedot

VALMENTAMINEN LTV 2 12.12.2009 1

VALMENTAMINEN LTV 2 12.12.2009 1 VALMENTAMINEN LTV 2 12.12.2009 1 YHDEN HARJOITUSKERRAN KOKONAISUUS Ihmisen fyysinen kasvu Kasvu pituuden, painon ja kehon osien sekä elinjärjestelmien kasvua kasvu noudattaa 95%:lla tiettyä kaavaa, mutta

Lisätiedot

PE JULA NIAJ O A R IP OL P K O U LKU 1 Rami Peltomaa

PE JULA NIAJ O A R IP OL P K O U LKU 1 Rami Peltomaa JUNIORI PELAAJA POLKU 1 NUOREMPI SÄBÄKOULU TAVOITTEET KAUDEN AIKANA Pelataan/leikitään yhdessä. Opetellaan käytöstapoja, niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin Opetellaan ryhmässä olemista/toimimista/sääntöjä

Lisätiedot

Nokian Palloseura - Valmennuslinjaus ja pelitapa F6-E11 2016

Nokian Palloseura - Valmennuslinjaus ja pelitapa F6-E11 2016 Nokian Palloseura - Valmennuslinjaus ja pelitapa F6-E11 2016 Tausta Valmennus on pitkäjänteistä työtä. Yhdessä vuodessa ehditään vähän mutta 10-vuodessa enemmän. Emme pysty kehittämään kaikkia asioita

Lisätiedot

Urheilevien lasten ja nuorten fyysis-motorinen harjoittelu

Urheilevien lasten ja nuorten fyysis-motorinen harjoittelu Hämeenlinna 25.4.2009 Tampere Urheilevien lasten ja nuorten fyysis-motorinen harjoittelu 1.Selvityksen tuloksia ja johtopäätöksiä 2.Mistä ongelmat ovat syntyneet? 3.Miten harjoittelua ja urheilua voisi

Lisätiedot

Nousujohteisuus. Laji(t) Muu. Määrä

Nousujohteisuus. Laji(t) Muu. Määrä Olympiakomitea, Nuori Suomi ja Suomen Valmentajat ovat tehneet laajan selvityksen 8 18- vuotiaiden urheilevien nuorten liikuntamääristä ja harjoittelun karkeasta laadusta. Hyvä harjoittelu -selvitystyön

Lisätiedot

PELAAJAPOLKU FORTUNA RY. Fortuna ry

PELAAJAPOLKU FORTUNA RY. Fortuna ry PELAAJAPOLKU FORTUNA RY HUIPULLE TÄHTÄÄVÄ VAIHE Ilves yhteistyö IlvesGreen C-B-SM-sarja E-B-tytöt Naisten Liiga FORTUNA EDUSTUSJOUKKUE SJL III-div, II-div NUORTEN HARJOITTELUN TEHOSTUMISVAIHE 15-17 vuotiaat

Lisätiedot

BLUES MK -01 Blue. Nimi Nro

BLUES MK -01 Blue. Nimi Nro BLUES MK -01 Blue Nimi Nro Harjoituspäiväkirja Kesä 2013 Hyvä Blues 01 Blue pelaaja, Olet päässyt edellisen kauden aikana hieman maistamaan sitä, miltä kilpakiekon pelaaminen tai jääkiekon treenaaminen

Lisätiedot

Yksilökeskeinen valmennusfilosofia. - Kokonaisvaltainen valmennus

Yksilökeskeinen valmennusfilosofia. - Kokonaisvaltainen valmennus Yksilökeskeinen valmennusfilosofia - Kokonaisvaltainen valmennus Kokonaisvaltainen valmennus Taktiikka / Pelikäsitys Havainnointi / Hahmottaminen Ratkaisuvaihtoehdot Päätöksenteko Ratkaisut Suorittaminen

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN MAALIVAHTIVALMENNUS. Talviharjoittelukauden avaus Hipposhallin auditorio

JYVÄSKYLÄN MAALIVAHTIVALMENNUS. Talviharjoittelukauden avaus Hipposhallin auditorio JYVÄSKYLÄN MAALIVAHTIVALMENNUS Talviharjoittelukauden avaus 13.8.2018 Hipposhallin auditorio JKL maalivahtivalmennus WhatsApp ryhmä Nopea tiedotuskanava maalivahdeille & vanhemmille Laita Mikalle viestiä,

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 5v5 joukkueet (6-9v) Lähtökohdat toiminnan järjestämiselle Lasten valmennus on suunnitelmallinen prosessi perusasioiden kautta kohti joukkueena pelaamisen

Lisätiedot

Verryttelyn tavoitteet ja mahdollisuudet

Verryttelyn tavoitteet ja mahdollisuudet Tampereen Urheilulääkäriaseman iltaseminaari 6.5.2008 Tavoitteena menestyvä urheilija Verryttelyn tavoitteet ja mahdollisuudet Juha Koskela Lasketaanpa arvio: Alkuverryttelyyn 20 min (on aika vähän nopeus-,

Lisätiedot

Kauden Pelicans D2-07 Lahti Turkoosi vanhempainkokous Taitovalmentajan/Valmennusvastaavan terveiset (Urheilutoiminta) 10.9.

Kauden Pelicans D2-07 Lahti Turkoosi vanhempainkokous Taitovalmentajan/Valmennusvastaavan terveiset (Urheilutoiminta) 10.9. Kauden 2019 2020 Pelicans D2-07 Lahti Turkoosi vanhempainkokous Taitovalmentajan/Valmennusvastaavan terveiset (Urheilutoiminta) 10.9.2019 JuniorPelicans Muut toiminnot Kiekkoleirit Jääleirit, MV-leirit

Lisätiedot

Rohkeus pelata. Mika Marttila

Rohkeus pelata. Mika Marttila Rohkeus pelata Mika Marttila Otsikko Pelirohkeus jääkiekossa Mitä se on? Miten se näkyy? Mitä työkaluja on käytössä? Miten sitä lisätään? Millainen prosessi? Visio, minkä näköistä jääkiekkoa ME halutaan

Lisätiedot

Teema / Ikävuodet Iso tavoite

Teema / Ikävuodet Iso tavoite Teema / Ikävuodet 4 6 7 9 10 12 13 15 Iso tavoite Laaja-alainen liikunnan harrastaminen, suuri liikuntamäärä. Liikkuminen on hauskaa. Laaja-alainen liikunnan harrastaminen, suuri liikuntamäärä. Liikkuminen

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 5v5 joukkueet (6-9v) Lähtökohdat toiminnan järjestämiselle Lasten valmennus on johdonmukainen prosessi, jossa edetään perusasioiden kautta kohti joukkueena

Lisätiedot

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v)

Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa. 5v5 joukkueet (6-9v) Toiminnan järjestäminen JyPK:n juniorijoukkueissa 5v5 joukkueet (6-9v) Lähtökohdat toiminnan järjestämiselle Lasten valmennus JyPK:ssa on pitkäjänteistä kja suunnitelmallista toimintaa perusasioiden kautta

Lisätiedot

ESPOOLAISEN JUNIORIJÄÄKIEKKOILUN ARVOT JA PERINTEET

ESPOOLAISEN JUNIORIJÄÄKIEKKOILUN ARVOT JA PERINTEET ESPOOLAISEN JUNIORIJÄÄKIEKKOILUN ARVOT JA PERINTEET URHEILULLISUUS YHTEISTYÖ TAVOITTEELLISUUS OLOSUHTEET HYVÄ JATKUMO VALMENNUS HALLINTO,kiekkoilun tuki / kaupunki PELAAJAMASSAT Blues seura Aaro Kivilinna

Lisätiedot

KESKEISIMMÄT OPPIMISTAVOITTEET KOROSTETTAVAT YDINKOHDAT. TEKNISET TAIDOT perusluistelu - liu ut

KESKEISIMMÄT OPPIMISTAVOITTEET KOROSTETTAVAT YDINKOHDAT. TEKNISET TAIDOT perusluistelu - liu ut 48 A KESKEISIMMÄT OPPIMISTAVOITTEET KOROSTETTAVAT YDINKOHDAT TEKNISET TAIDOT perusluistelu - liu ut - eteenpäin luistelu - taaksepäin luistelu - aurajarrutus mailankäsittely - syöttäminen - haltuunotto

Lisätiedot

IKÄ KEHITYSTAULUKKO MITEN HARJOITELLAAN

IKÄ KEHITYSTAULUKKO MITEN HARJOITELLAAN IKÄ PIENPELI KEHITYS IKÄ KEHITYSTAULUKKO MITEN HARJOITELLAAN MUUT PELIMUODOT TEKNIIKKA FYSIIKKA 7 2v2 3v3 1v1 Pallon kuljetus Tasapaino, liikkuvuus, reaktionopeus 8 2v2 3v3 1v1 2v1 3v1 Kuljetus, harhautukset,

Lisätiedot

Urapolku-työkalu kilpailu-uran suunnittelu

Urapolku-työkalu kilpailu-uran suunnittelu Urapolku-työkalu kilpailu-uran suunnittelu 22.11.2014 Ikäryhmäkohtainen tavoitetaso - kilpailutoiminta 18 vuotta Junioreiden Euroopan Mestaruuskilpailut (140 cm +, Vaativa B +, CIC 1*) vs Aloitusikä n

Lisätiedot

Vähintään 2 tuntia päivässä. Vanhempainilta

Vähintään 2 tuntia päivässä. Vanhempainilta Vähintään 2 tuntia päivässä Vanhempainilta Silmät auki ja menoksi Tutkimukset osoittavat, että valtaosa lapsista liikkuu vähemmän, mitä heidän tasapainoinen kehityksensä edellyttää ja vähemmän, mitä vanhemmat

Lisätiedot

JÄÄPALLO-OHJAAJAN OPAS 2014-2015

JÄÄPALLO-OHJAAJAN OPAS 2014-2015 JÄÄPALLO-OHJAAJAN OPAS 2014-2015 Leikkejä, luisteluharjoitteita ja lajiharjoitteita lapsille ja nuorille Toteutettu yhteistyössä Ruotsin jääpalloliiton kanssa Harjoitusten rakenne esimerkki 60 min: Huomioi

Lisätiedot

URHEILU- TOIMINNAN LINJAUS

URHEILU- TOIMINNAN LINJAUS URHEILU- TOIMINNAN LINJAUS GRIFK JÄÄKIEKKO on Kauniaisissa toimiva amatöörikiekkoseura, joka tarjoaa kaupungin vaikutusalueen pelaajille mahdollisuuden harrastaa jääkiekkoa. Pelitai harjoittelupaikka tarjotaan

Lisätiedot

SUOMEN JÄÄKIEKKKOLIITON VALMENTAJAKOULUTUSJÄRJESTELMÄ. 4.9.2009 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 1

SUOMEN JÄÄKIEKKKOLIITON VALMENTAJAKOULUTUSJÄRJESTELMÄ. 4.9.2009 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 1 SUOMEN JÄÄKIEKKKOLIITON VALMENTAJAKOULUTUSJÄRJESTELMÄ 4.9.2009 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 1 SUOMEN JÄÄKIEKKOLIITON VALMENTAJAKOULUTUSJÄRJESTELMÄ TOIMINTATAVOITE Suomen Jääkiekkoliitto ry:n

Lisätiedot

OSAAMISPOLKU SUUNNITELMALLISUUS PITKÄJÄNTEISYYS - NOUSUJOHTEISUUS

OSAAMISPOLKU SUUNNITELMALLISUUS PITKÄJÄNTEISYYS - NOUSUJOHTEISUUS OSAAMISPOLKU SUUNNITELMALLISUUS PITKÄJÄNTEISYYS - NOUSUJOHTEISUUS SUUNNITELMALLISUUS PITKÄJÄNTEISYYS NOUSUJOHTEISUUS SUUNNITELMALLISUUS PITKÄJÄNTEISYYS NOUSUJOHTEISUUS SUUNNITELMALLISUUS Seuran arvopohja

Lisätiedot

SUOMALAINEN MAALIVAHTIPELI. 16.10.2012 Suomen Jääkiekkoliitto / Hannu Nykvist 1

SUOMALAINEN MAALIVAHTIPELI. 16.10.2012 Suomen Jääkiekkoliitto / Hannu Nykvist 1 SUOMALAINEN MAALIVAHTIPELI 16.10.2012 Suomen Jääkiekkoliitto / Hannu Nykvist 1 MISSÄ NYT MENNÄÄN KOTIMAASSA / ULKOMAILLA MAAJOUKKUEISSA 16.10.2012 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 2 MISSÄ NYT

Lisätiedot

LAJITAI- DOT. Luistelu eteen ja taakse -luistelupotku. Kaarreluistelu. Pysähtyminen

LAJITAI- DOT. Luistelu eteen ja taakse -luistelupotku. Kaarreluistelu. Pysähtyminen F/G Ohjeiden kuunteleminen ja noudattaminen Toisten kunnioittaminen Osaa toimia ryhmässä Leikinomaisuus Pelit Temppuradat Yleisurheilu - Monipuolisesti Lihashuollon alkeet Luistelu eteen ja taakse -luistelupotku

Lisätiedot

Kuvaa ei voi näyttää. EBT C04-05 R1 OHEISHARJOITTELUSTA JA OHJEITA KAUDELLE

Kuvaa ei voi näyttää. EBT C04-05 R1 OHEISHARJOITTELUSTA JA OHJEITA KAUDELLE Kuvaa ei voi näyttää. EBT C04-05 R1 OHEISHARJOITTELUSTA JA OHJEITA KAUDELLE 2017-2018 OHEISHARJOITTELU NS FYSIIKKATREENIT OHEISHARJOITTELU PIDETÄÄN AINA SALITREENIEN OHESSA SE ON OLENNAINEN OSA TAVOITTEELLISTA

Lisätiedot

PELINOPEUDEN JÄÄKIEKKOVALMENTAJAKERHO. KEHITTÄMINEN- KOULUTUSPÄIVÄT Suomen Urheiluopisto, Vierumäki

PELINOPEUDEN JÄÄKIEKKOVALMENTAJAKERHO. KEHITTÄMINEN- KOULUTUSPÄIVÄT Suomen Urheiluopisto, Vierumäki PELINOPEUDEN JÄÄKIEKKOVALMENTAJAKERHO KEHITTÄMINEN- KOULUTUSPÄIVÄT 19.-20.12.2008 Suomen Urheiluopisto, Vierumäki Yksilön pelitaidot osana pelinopeutta Jussi Tapola - HPK HENKILÖKOHTAINEN PELINOPEUS PELINOPEUS

Lisätiedot

ACK Maalivahtivalmennuslinja

ACK Maalivahtivalmennuslinja ACK Maalivahtivalmennuslinja 10.10.2016 Joonas Salmimäki ACK Maalivahtivalmentaja PELISÄÄNNÖT 1. Asenne ja halu kehittyä hyväksi maalivahdiksi 2. Kunnioitus valmentajaa, muita pelaajia ja maalivahteja

Lisätiedot

LAJITEKNIIKOIDEN OPETUSJÄRJESTYS G-E2 JUNIORIT

LAJITEKNIIKOIDEN OPETUSJÄRJESTYS G-E2 JUNIORIT Kristian Vuorinen Junioripäällikkö Karhu-Kissat Ry LAJITEKNIIKOIDEN OPETUSJÄRJESTYS G-E2 JUNIORIT Lajitekniikoiden opetusjärjestys on valmentajien työkalu/ohjenuora nuorempien ikäluokkien harjoituksia

Lisätiedot

Kentän ja maalien koko

Kentän ja maalien koko Kenelle? Alle 10-vuotiaille pojille ja tytöille Mitä? Käsipalloa sovelletuin säännöin: normaalia pienempi kenttä, maalit sekä pehmeä, kuminen pallo. Kentällä 5 (4 + 1) pelaajaa. Voidaan pelata sekajoukkuein,

Lisätiedot

Testit 1,2,3,4 ja 5 suoritetaan elokuussa ja tarvittaessa myös huhti-toukokuussa

Testit 1,2,3,4 ja 5 suoritetaan elokuussa ja tarvittaessa myös huhti-toukokuussa Kiekko-Vantaa Itä ry TESTIPATTERI E2-D2 MIKSI TESTATAAN? - Pelaajien harjoittelumotivaation lisääminen - Yksilön kehittymisen seuraaminen - Ryhmän kehittymisen seuraaminen sekä vertailulukujen tarkasteleminen

Lisätiedot

PELAAJAPOLKU C1 - B HARJOITUSRYHMÄT JOUKKUEMÄÄRÄ JA JOUKKUEJAKO VALMENNUS/TAVOITTEET TESTAUS KILPAJOUKKUEET C JA B HARRASTERYHMÄT (VALKOINEN)

PELAAJAPOLKU C1 - B HARJOITUSRYHMÄT JOUKKUEMÄÄRÄ JA JOUKKUEJAKO VALMENNUS/TAVOITTEET TESTAUS KILPAJOUKKUEET C JA B HARRASTERYHMÄT (VALKOINEN) HARJOITUSRYHMÄT PELAAJAPOLKU C1 - B KILPAJOUKKUEET C JA B HARRASTERYHMÄT (VALKOINEN) JOUKKUEMÄÄRÄ JA JOUKKUEJAKO KILPAJOUKKUEET HARRASTEJOUKKUEET VALMENNUS/TAVOITTEET KOULUTETTU VALMENNUS VAT/JVK/NVK KILPAILULLINEN

Lisätiedot

Kurra Hockey ry. Valmennuksen linjaukset Kausi

Kurra Hockey ry. Valmennuksen linjaukset Kausi Kurra Hockey ry Valmennuksen linjaukset Kausi 2016-2017 Lajitaidot ja psyykkisten voimavarojen kehittäminen Lajitekniset taidot Luistelutekniset taidot Laukaisutekniset taidot Kiekonkäsittely taidot Syöttö-

Lisätiedot

VPS-JUNIORIT ry. VALMENNUSLINJA

VPS-JUNIORIT ry. VALMENNUSLINJA VPS-JUNIORIT ry. VALMENNUSLINJA VPS VALMENNUSLINJAN SISÄLTÖ KOKONAISVALTAINEN JA YKSILÖKESKEINEN VALMENTAMINEN VPS:SSA PELAAJAKEHITYKSEN TAVOITTEET IKÄKAUSIKOHTAINEN HARJOITTELU JA PAINOPISTEALUEET VPS

Lisätiedot

F8-F9 5 v 5 ANNA PELAAJAN RATKAISTA! Harjoittele pelaamalla, vältät jonoja. Innosta pihapeleihin ja omatoimiseen harjoitteluun.

F8-F9 5 v 5 ANNA PELAAJAN RATKAISTA! Harjoittele pelaamalla, vältät jonoja. Innosta pihapeleihin ja omatoimiseen harjoitteluun. GBK 6-11 v lasten valmennuslinja perustuu SPL:n valmennuslinjaan, seuran valmentajien näkemyksiin ja kokemuksiin sekä käytettävissä oleviin olosuhteisiin ja resursseihin. SPL VALMENNUSLINJA Toiminnan painopisteet

Lisätiedot

B-Juniorit. Pelaajien roolittaminen, voiton tavoittelu Itseohjautuvuus lajitaitojen kehittämiseen

B-Juniorit. Pelaajien roolittaminen, voiton tavoittelu Itseohjautuvuus lajitaitojen kehittämiseen Pelaajapolku A-Nuoret Tavoitteellinen kehittyminen Liikunnanohjaaja AMK 4 harjoitusta + pelit Omatoimijakso 5 viikkoa 2-asteen akatemiatoiminta Suunnitelmallinen, pitkäjänteinen harjoittelu 2-aste Pelaajien

Lisätiedot

Harjoitussuunnitelma viikko 6 Pallo haltuun II

Harjoitussuunnitelma viikko 6 Pallo haltuun II Harjoitussuunnitelma viikko 6 Pallo haltuun II = Pelikenttä = Keiloilla rajattu alue = Pelaaja = Maalivahti = Valmentaja = Pallo = Liike pallon kanssa = Liike ilman palloa = Syöttö tai potku Harjoituskerran

Lisätiedot

Jokaisella Suomalaisella jääkiekkoilijalla on mahdollisuus kilpailla aikuisena maailman parhaan jääkiekkoilijan tittelistä niin halutessaan Suomi

Jokaisella Suomalaisella jääkiekkoilijalla on mahdollisuus kilpailla aikuisena maailman parhaan jääkiekkoilijan tittelistä niin halutessaan Suomi Jokaisella Suomalaisella jääkiekkoilijalla on mahdollisuus kilpailla aikuisena maailman parhaan jääkiekkoilijan tittelistä niin halutessaan Suomi Kiekko järjestelmä luo mahdollisuuden Suomi Kiekko - pelaajien

Lisätiedot

Lepo Kestovoima 1,5-2h Lepo Lihaskunto 1h30min Tekniikka 1,5-2h 1. ver, aitakävelyt koordinaatiot 2. PK intervalleilla: 3x4x200m 65% käv.

Lepo Kestovoima 1,5-2h Lepo Lihaskunto 1h30min Tekniikka 1,5-2h 1. ver, aitakävelyt koordinaatiot 2. PK intervalleilla: 3x4x200m 65% käv. VALMENNUSOHJE 2015-2016 PERUSKUNTOKAUSI 1 ESIMERKKIVIIKOT 40-43 Ikä: 11-15v kestovoima, Kestävyys (nopeuskestävyyspohja / peruskestävyys), yleistaitavuus, passiivinen liikkuvuus Nopeus, aktiivinen liikkuvuus

Lisätiedot

E LAPSENI URHEILEE AINEISTO JA KUVAT:SPORT.FI

E LAPSENI URHEILEE AINEISTO JA KUVAT:SPORT.FI E2 2014-2015 LAPSENI URHEILEE AINEISTO JA KUVAT:T.FI ROK KI E2 ILO IRTI URHEILUH HARRASTUKSESTA Urheilu on loistava kasvualusta. Se tarjoaa lapselle mainiot edellytykset voida hyvin ja kehittyä tasapainoiseksi,

Lisätiedot

JUVAKE 2 OPPIMISYMPÄRISTÖN LUOMINEN JA VUOROVAIKUTUS

JUVAKE 2 OPPIMISYMPÄRISTÖN LUOMINEN JA VUOROVAIKUTUS JUVAKE 2 OPPIMISYMPÄRISTÖN LUOMINEN JA VUOROVAIKUTUS Koulutuksen sisältö 1. Meidän pelin osa-alueet 2. Luonne 3. Oppimisympäristö - oppimistaidot 4. Vuorovaikutus 1. Valmentajien välinen 2. Pelaajien välinen

Lisätiedot

TAMPERE UNITED G6. KAUSISUUNNITELMA Tutustu palloon, rakastu lajiin

TAMPERE UNITED G6. KAUSISUUNNITELMA Tutustu palloon, rakastu lajiin TAMPERE UNITED G6 KAUSISUUNNITELMA Tutustu palloon, rakastu lajiin G6 Tutustu lajiin, rakastu palloon Tekniset: -Pallonkäsittely jalan eri osilla molemmilla jaloilla HUOM! Vaikka jokaisella harjoituskerralla

Lisätiedot

Kooveen taitoluistelijoiden pelisäännöt kaudelle (Minä esikuvana ja minun esikuvani)

Kooveen taitoluistelijoiden pelisäännöt kaudelle (Minä esikuvana ja minun esikuvani) Kooveen taitoluistelijoiden pelisäännöt kaudelle 2016-2017 (Minä esikuvana ja minun esikuvani) T-ryhmä 1. En kiusaa 2. Olen kiltti toisille 3. Autan muita 4. Harjoittelen kunnolla 5. Kuuntelen aikuista

Lisätiedot

Kysymys ka. 1 2 3 4 5

Kysymys ka. 1 2 3 4 5 Kausikyselyn tarkoituksena oli selvittää pelaajien kehitystarpeita ja tavoitteita. Lisäksi kysyttiin osallistumisinnkuutta turnauksiin ja Eerikkilän leirille. Vastausten pohjalta kehitetään joukkueen toimintaa

Lisätiedot

LASTEN JA NUORTEN LIIKUNTA-AKTIIVISUUS

LASTEN JA NUORTEN LIIKUNTA-AKTIIVISUUS LASTEN JA NUORTEN LIIKUNTA-AKTIIVISUUS TAVOITE Lasten ja nuorten liikunnan asiantuntijaryhmä 2008 KOHTUULLISTA LIIKUNTAA REIPPAASTI LIIKKUVAT OPPILAAT RUUTUAIKAA? URHEILEVIEN NUORTEN RUUTUAIKA SUOMESSA

Lisätiedot

Tennis tarjoaa kiekkopojille liikuntataitoja ja ehkä lajin jopa koko elämäksi

Tennis tarjoaa kiekkopojille liikuntataitoja ja ehkä lajin jopa koko elämäksi ESS Urheilu 16.11.2017 Tennis tarjoaa kiekkopojille liikuntataitoja ja ehkä lajin jopa koko elämäksi Pelicansin Nastolan F2-junnut pelaavat kerran viikossa tennistä. Oheislaji tuo monipuolisuutta, mikä

Lisätiedot

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN

SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN SEURAN SINETTIKRITEERIEN ARVIOINTI TYÖSTÖPOHJA SEURAN KÄYTTÖÖN Ohessa osa-alueittain alueittain taulukot, joihin on jo täytetty riittävän tason kuvaus kaikista osa-alueista. Taulukon perässä ovat kysymykset,

Lisätiedot

JÄÄHARJOITTELUN LUOKITTELU JA SUUNNITTELU LTV Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 1

JÄÄHARJOITTELUN LUOKITTELU JA SUUNNITTELU LTV Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 1 JÄÄHARJOITTELUN LUOKITTELU JA SUUNNITTELU LTV 2 12.12.2009 Suomen Jääkiekkoliitto / Etunimi Sukunimi 1 PELITILANNEROOLI PELI PELITILANNEROOLI MAALINTEKO MAALINESTOPELI HYÖKKÄYSPELAAMINEN PUOLUSTUSPELAAMINEN

Lisätiedot

IFK GRANKULLA ISHOCKEY

IFK GRANKULLA ISHOCKEY IFK GRANKULLA ISHOCKEY GrIFK on Kauniaisissa toimiva jääkiekkoseura, joka tarjoaa kaupungin vaikutusalueen pelaajille mahdollisuuden harrastaa tavoitteellista amatööri- tai harrastejääkiekkoa. Peli- tai

Lisätiedot

PATAJUNNULIIGAN AAPINEN

PATAJUNNULIIGAN AAPINEN PATAJUNNULIIGAN AAPINEN SISÄLLYSLUETTELO 1. Patajunnupolku 2. Patajunnuliiga 3. Harjoittelu 4. Harjoitustapahtuma 5. Turnaukset 6. Turnausohjeistus 7. Ryhmien jako 8. Yhteiset pelisäännöt 9. Vanhempien

Lisätiedot

18.50) Avaus Kati Pasanen Näkökulmia palautumisesta Juha Koskela

18.50) Avaus Kati Pasanen Näkökulmia palautumisesta Juha Koskela Tavoitteena terve ja menestyvä urheilija Palaudu ja kehity 4.5.2010 UKK-instituutti, Tampere Palaudu ja kehity Ohjelma Johdantoa (klo 18.00-18.50) 18.50) Avaus Kati Pasanen Näkökulmia palautumisesta Juha

Lisätiedot

VALMENNUKSEN LINJAUS

VALMENNUKSEN LINJAUS VALMENNUKSEN LINJAUS Valmennuksen linjauksen on tarkoitus olla suuntaa antava ja valmentajien työtä helpottava apuväline. Linjauksessa pyritään hahmottamaan, mitä taitoja pelaajien edellytetään hallitsevan

Lisätiedot

Taito. Taito jaetaan: yleistaidot lajitaidot

Taito. Taito jaetaan: yleistaidot lajitaidot Taito Taito jaetaan: yleistaidot lajitaidot Yleistaidot ovat perusta lajitaitojen oppimiselle. Yleistaitojen monipuolinen harjoittelu takaa lajitaitojen nopeamman ja paremman oppimisen. Ensin pitää opettaa

Lisätiedot

256 LAATUA KÄYTÄNNÖN VALMENNUKSEEN

256 LAATUA KÄYTÄNNÖN VALMENNUKSEEN 256 LAATUA KÄYTÄNNÖN VALMENNUKSEEN Valmennuksen osa-alueet Asia tarinasta Taito/ tekniikka Taktiikka/ pelikäsitys Fyysiset valmiudet Henkiset valmiudet omassa toiminnassasi Vahvuutesi Kehittämiskohteesi

Lisätiedot