PALVELUSOPIMUS UUSIUTUVALLA ENERGIALLA TUOTETUN SÄHKÖN ALKUPERÄTAKUIDEN REKISTERIPALVELUSTA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "PALVELUSOPIMUS UUSIUTUVALLA ENERGIALLA TUOTETUN SÄHKÖN ALKUPERÄTAKUIDEN REKISTERIPALVELUSTA"

Transkriptio

1 1 (7) PALVELUSOPIMUS UUSIUTUVALLA ENERGIALLA TUOTETUN SÄHKÖN ALKUPERÄTAKUIDEN REKISTERIPALVELUSTA 1 SOPIMUKSEN OSAPUOLET Tilinhaltija Oy (Tilinhaltija) ja Finextra Oy (Finextra) sopivat tällä sopimuksella (Sopimus) sopimusosapuolten oikeuksista ja velvollisuuksista. 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO Sopimus tulee voimaan, kun molemmat sopimusosapuolet ovat allekirjoittaneet sen. Tämän sopimuksen perusteella Tilinhaltija voi hakea alkuperätakuita 1. tammikuuta 2014 ja sen jälkeen tuotetulle sähkölle. Finextra myöntää tämän Sopimuksen mukaisia alkuperätakuita lähtien. Sopimus on voimassa toistaiseksi. 3 SOPIMUKSEN TARKOITUS Finextra toimii lain sähkön alkuperän varmentamisesta ja ilmoittamisesta (1129/2003, jatkossa Alkuperätakuulaki) tarkoittamana alkuperätakuiden sähköisen rekisterin rekisterinpitäjänä (jatkossa Rekisterinpitäjä). Finextra hankkii sähköisen rekisterin palvelut ulkopuoliselta palvelutoimittajalta. Tilinhaltija liittyy alkuperätakuujärjestelmään ja sähköiseen rekisteriin allekirjoittamalla tämän Sopimuksen. Tilinhaltijalle voidaan myöntää pyynnöstä sähkön alkuperätakuu, mikäli edellytykset alkuperätakuun myöntämiselle täyttyvät. Alkuperätakuiden välittäminen sähköisesti ulkomaille ja ulkomailta edellyttää osallistumista eurooppalaisen sertifikaattiorganisaation Association of Issuing Bodies (jatkossa AIB) ylläpitämään European Energy Certificate System (jatkossa EECS) järjestelmään. Tilinhaltija sitoutuu noudattamaan AIB:n sääntöjä tämän Sopimuksen liitteiden mukaisesti: Liite 2 Standard Terms and Conditions ja Liite 3 Domain Protocol Finland. Tilinhaltija pääsee käyttämään sähköistä rekisteriä allekirjoittamalla Liitteen 2 mukaisen sopimuksen Finextran palvelutoimittajan kanssa. Tämän Sopimuksen lisäksi alkuperätakuita myönnettäessä toimitaan Alkuperätakuulain ja valtioneuvoston asetuksen sähkön alkuperän varmentamisesta (417/2013) sekä viranomaisten mahdollisesti antamien tarkempien määräysten ja ohjeiden mukaisesti. Mikäli edellä mainittuihin lakeihin tai niiden pohjalta annettuihin määräyksiin tulee muutoksia, noudatetaan kulloinkin voimassa olevia määräyksiä niiden voimaanastumisesta lukien.

2 2 (7) 4 UUSIUTUVILLA ENERGIALÄHTEILLÄ TUOTETUN SÄHKÖN ALKUPERÄTAKUU Uusiutuvilla energialähteillä tarkoitetaan Alkuperätakuulaissa määriteltyjä uusiutuvia energialähteitä. Uusiutuvista energialähteistä tuotetulla sähköllä tarkoitetaan sähköä, joka tuotetaan yksinomaan uusiutuvia energialähteitä käyttävissä voimalaitoksissa ja sitä osuutta uusiutuvia ja muita energialähteitä käyttävissä voimalaitoksissa tuotetusta sähköstä, joka tuotetaan uusiutuvista energialähteistä sekä uusiutuvista energialähteistä tuotettua sähköä, jota käytetään varastointijärjestelmien täyttämiseen, lukuun ottamatta varastointijärjestelmien tuottamaa sähköä. Sähkön alkuperätakuu myönnetään uusiutuvista energialähteistä tuotetulle sähkölle. Sitä ei kuitenkaan voida myöntää sähkölle, joka kulutetaan voimalaitoksen sähkön tai yhdistetyn sähkön ja lämmön tuotannon omakäyttölaitteissa. Omakäyttölaitteilla tarkoitetaan niitä laitteita ja koneistoja, jotka voimalaitoksessa tarvitaan sähkön tai sähkön ja lämmön tuottamiseen ja tuotantovalmiuden ylläpitämiseen ja jotka tarvitaan voimalaitoksen aiheuttamien ympäristöhaittojen poistamiseen tai pienentämiseen. 5 ALKUPERÄTAKUUN SISÄLTÖ Alkuperätakuun standardiyksikkö on yksi megawattitunti (MWh). Kutakin tuotettua energiayksikköä kohden myönnetään vain yksi sähkön alkuperätakuu. Uusiutuvista energialähteistä tuotetun sähkön alkuperätakuu sisältää seuraavat tiedot: 1) voimalaitoksen nimi, sijainti, tyyppi, kapasiteetti ja käyttöönottopäivämäärä; 2) energialähde, josta energia on tuotettu, sekä tuotannon alkamis- ja päättymispäivä; 3) maininta siitä, että alkuperätakuu koskee sähköä; 4) voimalaitoksen saama investointituki 4 päivän joulukuuta 2010 jälkeen ja tuen määrä; 5) energiayksikön saama tuki jostain muusta kansallisesta tukijärjestelmästä 4 päivän joulukuuta 2010 jälkeen, tukijärjestelmän tyyppi ja viittaus viranomaiseen, jolta on saatavilla tieto tuen määrästä. Finextra määrittelee alkuperätakuun myöntämispäivämäärän, myöntäjämaan ja yksilöivän tunnistenumeron. 6 TILINHALTIJAN VOIMALAITOKSEN TAI AGGREGOIDUN VOIMALAITOKSEN LIITTÄMINEN ALKUPERÄTAKUUJÄRJESTELMÄÄN Tilinhaltijan hallinnoidessa kolmannen osapuolen voimalaitosta alkuperätakuujärjestelmässä (aggregointi), toimittaa Tilinhaltija voimalaitoksen haltijalta saamansa valtakirjan Finextralle (Liite 4 Power of Attorney). Tilinhaltijan on haettava Finextralta voimalaitoksen liittämistä sähkön alkuperätakuujärjestelmään ennen kuin alkuperätakuiden myöntäminen voidaan aloittaa.

3 3 (7) Finextra liittää Tilinhaltijan edustaman voimalaitoksen alkuperätakuujärjestelmään, mikäli sen tuotantotapa on todennettu alkuperätakuulain mukaisesti. Voimalaitoksen todentaminen on voimassa enintään viisi (5) vuotta todentamistodistuksen antamisesta lukien. Alkuperätakuita ei myönnetä, jos todentamistodistus on vanhentunut. 6.1 Voimalaitosten todentamistavat Ennen voimalaitoksen liittämistä alkuperätakuujärjestelmään voimalaitoksen tuotantotapa on todennettava alkuperätakuulain mukaisesti. Tilinhaltija on vastuussa edustamiensa voimalaitosten todentamistietojen oikeellisuudesta. Hyväksyttyjä todennustapoja ovat arviointilaitoksen antama todentamistodistus, hyväksymispäätös uusiutuvan energian syöttötariffijärjestelmään ja EECS-todennus Arviointilaitoksen antama todentamistodistus Tilinhaltija pyytää hyväksyttyä arviointilaitosta todentamaan voimalaitoksen tuotantotavan ja toimittaa Finextralle alkuperäisen todentamistodistuksen liitteineen. Tilinhaltijan pyynnöstä Finextra liittää voimalaitoksen alkuperätakuujärjestelmään edellyttäen, että todentamistodistus liitteineen ei sisällä ilmeisiä virheitä Syöttötariffijärjestelmän mukainen hyväksymispäätös Tilinhaltijan pyynnöstä Finextra liittää syöttötariffijärjestelmään (Uusiutuvilla energialähteillä tuotetun sähkön tuotantotuesta annetun lain 1396/2010, 15 :n perusteella tehty hyväksymispäätös) hyväksytyn voimalaitoksen alkuperätakuujärjestelmään EECS-todentaminen Tilinhaltijan pyynnöstä Finextra liittää EECS-järjestelmän mukaisesti hyväksytyn voimalaitoksen alkuperätakuujärjestelmään. 6.2 Osuusvoimalaitoksen käsittely Tilinhaltija, jonka nimiin osuusvoimalaitos on liitetty, on velvollinen ilmoittamaan kirjallisesti Finextralle sähkön alkuperätakuihin oikeutetut osakkaat sekä jako-osuudet, mikäli alkuperätakuu myönnetään suoraan osuusvoimalaitoksen osakkaille. Jakoosuuksiin ja osakkaisiin liittyvät muutokset on myös ilmoitettava sähköpostilla Finextralle. 6.3 Muutoksista ilmoittaminen Tilinhaltija on velvollinen ilmoittamaan Finextralle sellaisista muutoksista, jotka voivat vaikuttaa alkuperätakuun myöntämiseen. Tällaisia voivat olla esimerkiksi voimalaitoksen tuotantotavan teknisissä ominaisuuksissa tai sen käyttämissä energialähteissä tapahtuvat merkittävät muutokset sekä osuusvoimalaitoksen osuuksien haltijoiden muutokset.

4 4 (7) 6.4 Voimalaitosten sähkön tuotantotietojen ja polttoainetietojen toimittaminen Tilinhaltija vastaa siitä, että Finextralle toimitetaan alkuperätakuujärjestelmään liitettyjen voimalaitosten alkuperätakuuseen oikeuttavat uusiutuvan energian nettotuotantotiedot sähköisessä sanomamuodossa. Sähköinen sanomamuoto on sama kuin Suomen taseselvitysjärjestelmässä kulloinkin käytössä oleva. Tilinhaltija toimittaa Finextralle monipolttoaineyksikössä tuotetun sähkön osalta tiedot polttoaineiden käytöstä polttoaineittain eriteltynä. Tilinhaltija toimittaa nämä tiedot sähköisesti Excel-tiedostomuodossa haettavien alkuperätakuiden tuotantoaikaa vastaavalta ajalta ennen alkuperätakuiden myöntämistä. Finextra toimittaa täytettävän Excel-taulukon tilinhaltijalle. Tilinhaltija on vastuussa alkuperätakuuseen liittyvien tietojen oikeellisuudesta. Mikäli Tilinhaltijan toimittamissa tiedoissa on ilmeisiä virheitä, Finextra pyytää Tilinhaltijaa tarkistamaan tiedot ennen alkuperätakuun myöntämistä. Mikäli alkuperätakuun myöntämisen jälkeen havaitaan tietojen olleen virheellisiä, tiedot korjataan ja Finextra myöntää uuden alkuperätakuun. Jos virhe oli johtunut Tilinhaltijasta, korvaa Tilinhaltija Finextralle aiheutuneen ylimääräisen työn kohtuullisten syntyneiden kustannusten mukaisesti. 7 ALKUPERÄTAKUIDEN MYÖNTÄMINEN Alkuperätakuut myönnetään järjestelmässä mukana oleville voimalaitoksille tuotetun energiamäärän perusteella Tilinhaltijan valinnan mukaan kalenterikuukausittain, vuosineljänneksittäin tai puolivuosittain. Valinnan voi tehdä kullekin voimalaitokselle erikseen. Alkuperätakuita on mahdollista myöntää takautuvasti todennustodistuksen päivämäärästä lähtien. Tilinhaltija voi pyytää Finextraa keskeyttämään alkuperätakuiden myöntämisen väliaikaisesti. Keskeytyksen ajalta alkuperätakuita ei myönnetä takautuvasti. Alkuperätakuiden myöntämisaikataulu on kuvattu Liitteessä 3. Tilinhaltijan tulee toimittaa alkuperätakuiden myöntämiseen tarvittavat tiedot Finextralle ennen alkuperätakuiden myöntämistä. Jos tuotantomäärä, jolle voidaan myöntää alkuperätakuita, on kalenterikuukaudessa vähemmän kuin yksi megawattitunti, alkuperätakuu myönnetään sinä kalenterikuukautena, jolloin tuotantomäärä saavuttaa yhden megawattitunnin. Osuusvoimalaitoksen alkuperätakuu myönnetään joko Tilinhaltijalle tai suoraan voimalaitoksen osakkaille Tilinhaltijan valinnan mukaisesti. Alkuperätakuu voidaan käyttää 12 kuukauden kuluessa sitä vastaavan sähköenergian viimeisestä tuotantopäivästä. 8 ALKUPERÄTAKUIDEN SIIRTÄMINEN Tilinhaltijalla on mahdollisuus siirtää alkuperätakuita rekisterijärjestelmässä toisille Tilinhaltijoille. Alkuperätakuita voidaan siirtää myös ulkomaille sähköisessä muodossa EECS-järjestelmän kautta.

5 5 (7) Finextran sähköisestä rekisteristä voidaan siirtää alkuperätakuita EU/ETA-maihin, joissa ei ole käytössä sähköistä rekisteriä (Ex-domain cancellation). 9 ALKUPERÄTAKUIDEN PERUUTTAMINEN Myönnetty alkuperätakuu käytetään peruuttamalla se. Pyyntö alkuperätakuun peruuttamisesta tehdään rekisterijärjestelmässä ja pyynnössä on annettava tiedot sähkönkulutuksesta, jolle peruutus kohdistetaan. Edelliselle kalenterivuodelle kohdistettava alkuperätakuu on peruutettava seuraavan vuoden mennessä (Energiamarkkinaviraston määräys Dnro 1116/002/2013). 10 ALKUPERÄTAKUIDEN MITÄTÖINTI Mikäli peruutusta ei tehdä 12 kuukauden kuluessa tuotantoajan lopusta, Finextra mitätöi alkuperätakuun automaattisesti eikä alkuperätakuu ole enää käytettävissä. 11 MAKSUT JA LASKUTUS Tilinhaltija maksaa Finextralle ja Finextran palvelutoimittajalle palvelumaksut Liitteen 1 mukaisesti. Maksuihin lisätään kulloinkin voimassaoleva arvonlisävero. Osuusvoimalaitoksen palveluun liittyvät maksut maksaa palvelusopimuksen tehnyt Tilinhaltija. Finextra vahvistaa vuosittain liitteessä mainitut järjestelyn palvelumaksut seuraavalle kalenterivuodelle marraskuun loppuun mennessä. Finextralla on oikeus tarkistaa palvelumaksuja myös kesken kalenterivuotta, mikäli palvelun sisältö olennaisesti muuttuu Finextrasta riippumattomasta syystä tai mikäli palvelumaksuihin kohdistuu kustannuksia, joita ei kohtuudella voinut ennakoida edellisen palvelumaksutarkistuksen yhteydessä. Laskutus tehdään vuosineljänneksittäin helmi-, touko, elo- ja marraskuussa. Helmikuun laskutuksessa peritään Tilinhaltijan ja voimalaitosten kiinteät maksut ja edellisen vuoden viimeisen neljänneksen muuttuvat maksut. Muissa laskutuksissa peritään edeltäneen vuosineljänneksen muuttuvat maksut ja kiinteät maksut vuosineljänneksen aikana järjestelmään liitettyjen uusien voimalaitosten osalta. Laskun maksuaika on neljätoista päivää. Eräpäivä merkitään laskuun. Jos sopimuspuolen maksusuoritus viivästyy, maksaa sopimuspuoli laskun eräpäivästä suorituksen saapumispäivään laskussa mainitun korkolain mukaisen vuotuisen viivästyskoron. 12 MAKSUVELVOLLISUUDEN LAIMINLYÖNTI Finextralla on oikeus keskeyttää Sopimuksen mukainen palvelu, mikäli Tilinhaltija laiminlyö Finextran kirjallisesta muistutuksesta huolimatta olennaisesti maksuvelvollisuutensa Finextralle tai Finextran palvelutoimittajalle tai Tilinhaltija on asetettu konkurssiin tai selvitystilaan tai viranomainen on todennut Tilinhaltijan maksukyvyttömäksi tai Tilinhaltijan maksukyky on selvästi vaarantunut. Keskeytystä ei kuitenkaan panna täytäntöön, mikäli Tilinhaltija antaa Finextralle riittävän vakuuden.

6 6 (7) 13 TIEDONANTOVELVOITE Sopimuspuolet edesauttavat kumpikin osaltaan sopimuksen toteutumista. Sopimuspuolet antavat viivytyksettä toisilleen tämän sopimuksen soveltamisessa tarpeelliset tiedot. 14 LUOTTAMUKSELLISUUS Finextra sitoutuu pitämään luottamuksellisina tämän sopimuksen perusteella Tilinhaltijalta saamansa tähän palveluun liittyvät lain mukaan salassapidettävät tiedot. Finextra voi luovuttaa Tilinhaltijan tietoja kolmannelle osapuolelle vain lainsäädännön tähän velvoittaessa tai Tilinhaltijan kirjallisella suostumuksella. Finextralla on kuitenkin oikeus luovuttaa tarvittavia tietoja rekisterijärjestelmää hoitavalle palvelutoimittajalle. 15 VAHINGONKORVAUS Tämän sopimuksen sopimuspuolet eivät ole vastuussa vahingosta, joka on aiheutunut tämän sopimuksen piiriin kuuluvasta suorituksesta, ellei vahingon osoiteta aiheutuneen sopimuspuolen tai hänen palveluksessaan olevan tuottamuksesta, jota ei voida pitää vähäisenä. Sopimuspuolet eivät ole vastuussa toisilleen epäsuorista tai välillisistä vahingoista kuten esimerkiksi saamatta jääneestä voitosta, tuotannon menetyksestä tai sopimuspuolen kolmannelle osapuolelle aiheutuneista vahingoista. Finextran enimmäisvastuu rajoittuu kuitenkin kaikissa tapauksissa euroon. 16 YLIVOIMAINEN ESTE Finextralla on oikeus ylivoimaisen esteen (force majeure) sattuessa rajoittaa tämän sopimuksen mukaista palvelua. Ylivoimaiseksi esteeksi katsotaan sellainen tapahtuma, jota Finextra ei ole voinut estää kohtuullista huolellisuutta noudattaen, ja joka tekee sopimuksen mukaisen suorituksen mahdottomaksi tai vaikeuttaa sitä olennaisesti tai tekee sen taloudellisesti tai muuten kohtuuttomaksi. Ylivoimaisia esteitä ovat sota, sisäiset levottomuudet, ilkivalta, sabotaasi, räjähdys, tulipalo, tulva, rajumyrsky tai muu poikkeuksellinen sääolosuhde, yleinen liikenteen keskeytyminen, lakko tai avainryhmän työnseisaus, työnantajajärjestön määräämä työsulku, viranomaisten toimenpide tai muu vaikutuksiltaan yhtä merkittävä ja epätavallinen syy. Ylivoimaisen esteen ilmaantumisesta samoin kuin sen poistumisesta Finextra ilmoittaa Tilinhaltijalle viivytyksettä. 17 SOPIMUKSEN SIIRTÄMINEN JA PÄÄTTÄMINEN 17.1 Sopimuksen siirtäminen Sopimusosapuoli saa siirtää Sopimuksen kolmannelle osapuolelle toisen sopimusosapuolen etukäteen antamalla kirjallisella suostumuksella.

7 7 (7) 17.2 Sopimuksen irtisanominen ja purkaminen Tilinhaltijalla on oikeus irtisanoa sopimus kuukauden irtisanomisajalla. Irtisanomisen tulee tapahtua kirjallisesti. Tilinhaltijan irtisanoessa sopimus, Tilinhaltijalla ei ole oikeutta saada takaisin maksamiaan sopimuksen mukaisia maksujaan. Finextran irtisanoessa sopimuksen Finextra palauttaa sen osan kiinteästä vuosimaksusta, jolta palvelu jäi suorittamatta. Tilinhaltijalla on oikeus poistaa voimalaitos alkuperätakuujärjestelmästä ilmoittamalla siitä Finextralle etukäteen. Maksettua liittymismaksua ei palauteta. Mikäli Finextran tehtävä alkuperätakuun myöntäjänä Suomessa päättyy tai muuttuu merkittävästi, on Finextralla oikeus irtisanoa sopimus. Finextran sopimusvelvoitteet ja oikeudet lakkaavat sopimuksen päättymishetkellä. Tilinhaltijalla ei ole oikeutta saada takaisin maksamiaan sopimuksen mukaisia maksuja. Kummallakin sopimuspuolella on oikeus purkaa sopimus välittömästi, mikäli toinen sopimuspuoli on huomautuksesta huolimatta rikkonut sopimusta olennaisesti. 18 ERIMIELISYYDET Sopimuksesta mahdollisesti aiheutuneet erimielisyydet, joita ei voida ratkaista keskinäisin neuvotteluin, ratkaisee ensimmäisenä oikeusasteena Helsingin käräjäoikeus, mikäli sopimuspuolet eivät sovi kirjallisesti muunlaisesta menettelystä. Edellä mainitulla ei rajoiteta tilinhaltijan oikeutta hakea sähkön alkuperätakuuta koskevaan päätökseen oikaisua ja oikaisuun muutosta siten kuin hallintolaissa ja hallintolainkäyttölaissa säädetään. Sopimus on tehty ja allekirjoitettu kahtena yhtäpitävänä kappaleena, yksi kummallekin sopimuspuolelle. LIITTEET Liite 1 Alkuperätakuun palvelumaksut Liite 2 Standart Terms and Conditions Liite 3 Domain Protocol Finland Liite 4 Power of Attorney

PALVELUSOPIMUS SÄHKÖN ALKUPERÄN VARMENTAMISESTA

PALVELUSOPIMUS SÄHKÖN ALKUPERÄN VARMENTAMISESTA 1 PALVELUSOPIMUS SÄHKÖN ALKUPERÄN VARMENTAMISESTA XXXX (jatkossa Asiakas) ja Fingrid Oyj (jatkossa Fingrid) ovat tehneet seuraavan sopimuksen Fingridin Asiakkaalle tuottamista palveluista liittyen sähkön

Lisätiedot

Palvelusopimuksen esittely. Pentti Säynätjoki Alkuperätakuun iltapäivä 14.1.2014

Palvelusopimuksen esittely. Pentti Säynätjoki Alkuperätakuun iltapäivä 14.1.2014 Palvelusopimuksen esittely Pentti Säynätjoki Alkuperätakuun iltapäivä 14.1.2014 2 Palvelusopimus luonnosvaiheessa Lähetetään Energiavirastolle vahvistettavaksi helmikuun alkuun mennessä Energiavirasto

Lisätiedot

PALVELUSOPIMUS SÄHKÖMARKKINOIDEN TIEDONVAIHTOPALVELUISTA

PALVELUSOPIMUS SÄHKÖMARKKINOIDEN TIEDONVAIHTOPALVELUISTA 1 (5) PALVELUSOPIMUS SÄHKÖMARKKINOIDEN TIEDONVAIHTOPALVELUISTA 1 SOPIMUKSEN OSAPUOLET NN, y-tunnus xxx (jäljempänä Sähkömarkkinaosapuoli) Osoite [Myyjän osapuolitunnus:] [Verkonhaltijan osapuolitunnus:]

Lisätiedot

TAAJUUSOHJATUN KÄYTTÖ- JA HÄIRIÖRESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX RESERVITOIMITTAJA OY sekä FINGRID OYJ

TAAJUUSOHJATUN KÄYTTÖ- JA HÄIRIÖRESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX RESERVITOIMITTAJA OY sekä FINGRID OYJ TAAJUUSOHJATUN KÄYTTÖ- JA HÄIRIÖRESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX RESERVITOIMITTAJA OY sekä FINGRID OYJ 2 (5) 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS XXXXXX, Y-tunnus YYYYYYY-Y (Reservitoimittaja) ja Fingrid Oyj, Y-tunnus

Lisätiedot

TAAJUUSOHJATUN KÄYTTÖ- JA HÄIRIÖRESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ

TAAJUUSOHJATUN KÄYTTÖ- JA HÄIRIÖRESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ TAAJUUSOHJATUN KÄYTTÖ- JA HÄIRIÖRESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS XXXXXX, Y-tunnus YYYYYYY-Y (Reservinhaltija) ja Fingrid Oyj, Y-tunnus 1072894-3

Lisätiedot

AUTOMAATTISEN TAAJUUDENHALLINTARESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX/2015 RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ

AUTOMAATTISEN TAAJUUDENHALLINTARESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX/2015 RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ AUTOMAATTISEN TAAJUUDENHALLINTARESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX/2015 RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ 8.1.2014 2 (7) 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS XX (Reservinhaltija) ja Fingrid Oyj (Fingrid) ovat tehneet

Lisätiedot

TASEPALVELUSOPIMUS (Balance Agreement) NRO XX [TASEVASTAAVA OY] sekä FINGRID OYJ

TASEPALVELUSOPIMUS (Balance Agreement) NRO XX [TASEVASTAAVA OY] sekä FINGRID OYJ TASEPALVELUSOPIMUS (Balance Agreement) NRO XX [TASEVASTAAVA OY] sekä FINGRID OYJ 2 (7) Sisällys 1 SOPIMUSOSAPUOLET JA SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 AVOIN SÄHKÖNTOIMITUS... 3

Lisätiedot

TAAJUUSOHJATUN KÄYTTÖ- JA HÄIRIÖRESERVIN VUOSIMARKKINASOPIMUS NRO XX/2019 RESERVITOIMITTAJA OY sekä FINGRID OYJ

TAAJUUSOHJATUN KÄYTTÖ- JA HÄIRIÖRESERVIN VUOSIMARKKINASOPIMUS NRO XX/2019 RESERVITOIMITTAJA OY sekä FINGRID OYJ TAAJUUSOHJATUN KÄYTTÖ- JA HÄIRIÖRESERVIN VUOSIMARKKINASOPIMUS NRO XX/2019 RESERVITOIMITTAJA OY sekä FINGRID OYJ 2 (7) 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS XXXXXX, Y-tunnus YYYYYYY-Y (Reservitoimittaja) ja Fingrid Oyj,

Lisätiedot

TASESOPIMUS (Balance Agreement) NRO XX [TASEVASTAAVA OY] sekä FINGRID OYJ LUONNOS 7.7.2015

TASESOPIMUS (Balance Agreement) NRO XX [TASEVASTAAVA OY] sekä FINGRID OYJ LUONNOS 7.7.2015 TASESOPIMUS (Balance Agreement) NRO XX [TASEVASTAAVA OY] sekä FINGRID OYJ LUONNOS 7.7.2015 2 (7) Sisällys 1 SOPIMUSOSAPUOLET JA SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 AVOIN SÄHKÖNTOIMITUS...

Lisätiedot

TAAJUUSOHJATUN KÄYTTÖ- JA HÄIRIÖRESERVIN VUOSISOPIMUS NRO XX/2015 RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ

TAAJUUSOHJATUN KÄYTTÖ- JA HÄIRIÖRESERVIN VUOSISOPIMUS NRO XX/2015 RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ TAAJUUSOHJATUN KÄYTTÖ- JA HÄIRIÖRESERVIN VUOSISOPIMUS NRO XX/2015 RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ 2 (7) 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS XXXXXXX (Reservinhaltija) ja Fingrid Oyj (Fingrid) ovat tehneet seuraavan

Lisätiedot

TEHORESERVISOPIMUS XXXX / 2015 ASIAKAS OY JA FINEXTRA OY

TEHORESERVISOPIMUS XXXX / 2015 ASIAKAS OY JA FINEXTRA OY TEHORESERVISOPIMUS XXXX / 2015 ASIAKAS OY JA FINEXTRA OY 2 (5) Sisällys 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 TEHORESERVIMAKSU JA SEN MÄÄRÄYTYMINEN... 3 3.1 Tehoreservimaksu... 3

Lisätiedot

1 TASEHALLINNAN EHTOJEN SOVELTAMINEN MÄÄRITELMÄT MUUT EHDOT TASEVASTUU JA TASEPOIKKEAMIEN KÄSITTELY... 3

1 TASEHALLINNAN EHTOJEN SOVELTAMINEN MÄÄRITELMÄT MUUT EHDOT TASEVASTUU JA TASEPOIKKEAMIEN KÄSITTELY... 3 Tasehallinnan ehdot Tasehallinnan ehdot 2 (5) Sisällysluettelo 1 TASEHALLINNAN EHTOJEN SOVELTAMINEN... 3 2 MÄÄRITELMÄT... 3 3 MUUT EHDOT... 3 4 TASEVASTUU JA TASEPOIKKEAMIEN KÄSITTELY... 3 5 TIEDONVAIHTO

Lisätiedot

TAAJUUSOHJATUN KÄYTTÖ- JA HÄIRIÖRESERVIN VUOSISOPIMUS NRO XX/2017 RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ

TAAJUUSOHJATUN KÄYTTÖ- JA HÄIRIÖRESERVIN VUOSISOPIMUS NRO XX/2017 RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ TAAJUUSOHJATUN KÄYTTÖ- JA HÄIRIÖRESERVIN VUOSISOPIMUS NRO XX/2017 RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ 2 (7) 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS XXXXXX, Y-tunnus YYYYYYY-Y (Reservinhaltija) ja Fingrid Oyj, Y-tunnus

Lisätiedot

TEHORESERVISOPIMUS XXXX / 2017 ASIAKAS OY FINEXTRA OY

TEHORESERVISOPIMUS XXXX / 2017 ASIAKAS OY FINEXTRA OY TEHORESERVISOPIMUS XXXX / 2017 ASIAKAS OY JA FINEXTRA OY 2 (5) Sisällys 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 TEHORESERVIMAKSU JA SEN MÄÄRÄYTYMINEN... 3 3.1 Tehoreservimaksu... 3

Lisätiedot

Alueelliset alkuperätakuut / Palveluehdot

Alueelliset alkuperätakuut / Palveluehdot 1 (5) Alueelliset alkuperätakuut / Palveluehdot 1 MÄÄRITELMÄT Aggregointi: Tilinhaltijan hallinnoidessa kolmannen osapuolen Voimalaitosta Finextran alkuperätakuurekisterissä, Tilinhaltija on velvollinen

Lisätiedot

TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 2015-S-1119 FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY

TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 2015-S-1119 FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 2015-S-1119 FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY 2(5) SOPIMUKSEN TARKOITUS Fortum Power and Heat Oy (Kuormanhaltija), y-tunnus: 0109160-2 ja Finextra Oy (Finextra),

Lisätiedot

SÄÄTÖSÄHKÖMARKKINASOPIMUS NRO XX OSAPUOLI sekä FINGRID OYJ

SÄÄTÖSÄHKÖMARKKINASOPIMUS NRO XX OSAPUOLI sekä FINGRID OYJ SÄÄTÖSÄHKÖMARKKINASOPIMUS NRO XX OSAPUOLI sekä FINGRID OYJ 2 (6) 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS JA VOIMASSAOLO XXX (Asiakas) ja Fingrid Oyj (Fingrid) ovat tehneet seuraavan sopimuksen. Fingrid ylläpitää osaltaan

Lisätiedot

Mikä muuttuu hallinnoinnin vastuun siirtyessä Fingridille? Kaija Niskala Alkuperätakuun iltapäivä 14.1.2014

Mikä muuttuu hallinnoinnin vastuun siirtyessä Fingridille? Kaija Niskala Alkuperätakuun iltapäivä 14.1.2014 Mikä muuttuu hallinnoinnin vastuun siirtyessä Fingridille? Kaija Niskala Alkuperätakuun iltapäivä 14.1.2014 2 Tilanne ennen alkuperätakuulain muutosta 1.7.2013 Fingrid myöntää tuottajille alkuperätakuut

Lisätiedot

Sertifikaattitilisopimus biokaasusertifikaattijärjestelmän käyttö

Sertifikaattitilisopimus biokaasusertifikaattijärjestelmän käyttö Sertifikaattitilisopimus biokaasusertifikaattijärjestelmän käyttö 2 1. Sopimuksen osapuolet Tämä sertifikaattitilisopimus ( Sopimus ) on solmittu seuraavien osapuolten välillä: Järjestelmän Ylläpitäjä

Lisätiedot

TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 4 / FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY

TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 4 / FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 4 / 2017-2020 FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY 2 (6) 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS Fortum Power and Heat Oy (Tuottaja), Y-tunnus: 0109160-2 ja Finextra Oy (Finextra), Y-tunnus:

Lisätiedot

TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 2 / FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY

TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 2 / FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 2 / 2017-2020 FORTUM POWER AND HEAT OY sekä FINEXTRA OY 2 (6) 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS Fortum Power and Heat Oy (Kuormanhaltija), Y-tunnus: 0109160-2 ja Finextra Oy (Finextra),

Lisätiedot

TASEPALVELUSOPIMUS NRO XX TASEVASTAAVA OY sekä FINGRID OYJ

TASEPALVELUSOPIMUS NRO XX TASEVASTAAVA OY sekä FINGRID OYJ TASEPALVELUSOPIMUS NRO XX TASEVASTAAVA OY sekä FINGRID OYJ 2 (6) 1 SOPIMUSOSAPUOLET JA SOPIMUKSEN TARKOITUS XXXXXXXX (Tasevastaava), y-tunnus: XXX ja Fingrid Oyj (Fingrid), y-tunnus: 1072894-3, ovat tehneet

Lisätiedot

KANTAVERKKOSOPIMUS NRO XXXX / 2016 ASIAKAS OY FINGRID OYJ

KANTAVERKKOSOPIMUS NRO XXXX / 2016 ASIAKAS OY FINGRID OYJ KANTAVERKKOSOPIMUS NRO XXXX / 2016 ASIAKAS OY JA FINGRID OYJ 2(5) Sisällys 1 SOPIJAPUOLET JA SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 SOPIMUKSEN EHDOT... 3 4 SOPIMUKSEN MUUTOKSET... 3

Lisätiedot

1 TEHORESERVIKUORMAN KÄYTTÖVALMIUDEN YLLÄPITO

1 TEHORESERVIKUORMAN KÄYTTÖVALMIUDEN YLLÄPITO Käyttösäännöt 1 (5) SÄÄNNÖT TEHORESERVIJÄRJESTELMÄÄN KUULUVIEN SÄHKÖNKULUTUKSEN JOUSTOON KYKENEVIEN KOHTEIDEN KÄYTTÖVALMIUDEN YLLÄPIDOLLE, NIIDEN KÄYTÖLLE SEKÄ SÄHKÖNKULUTUKSEN TARJOAMISEEN MARKKINOILLE

Lisätiedot

TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 2015-S-1121 TAMPEREEN ENERGIANTUOTANTO OY sekä FINEXTRA OY

TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 2015-S-1121 TAMPEREEN ENERGIANTUOTANTO OY sekä FINEXTRA OY TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 2015-S-1121 TAMPEREEN ENERGIANTUOTANTO OY sekä FINEXTRA OY 2(5) SOPIMUKSEN TARKOITUS Tampereen Energiantuotanto Oy (Tuottaja), y-tunnus: 2206129-3 ja Finextra Oy (Finextra),

Lisätiedot

TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 02 / PVO - HUIPPUVOIMA OY sekä FINEXTRA OY

TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 02 / PVO - HUIPPUVOIMA OY sekä FINEXTRA OY TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUS NRO 02 / 2013-2015 PVO - HUIPPUVOIMA OY sekä FINEXTRA OY 2(5) 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS PVO - Huippuvoima Oy (Tuottaja), y-tunnus: 1062421-2 ja Finextra Oy (Finextra), y- tunnus:

Lisätiedot

TAAJUUSOHJATUN KÄYTTÖ- JA HÄIRIÖRESERVIN YLLÄPITOSOPIMUS NRO XXXX / 2005

TAAJUUSOHJATUN KÄYTTÖ- JA HÄIRIÖRESERVIN YLLÄPITOSOPIMUS NRO XXXX / 2005 1 (6) TAAJUUSOHJATUN KÄYTTÖ- JA HÄIRIÖRESERVIN YLLÄPITOSOPIMUS NRO XXXX / 2005 Myyjä (Myyjä) ja Fingrid Oyj (Fingrid) ovat tehneet seuraavan sopimuksen Myyjän osallistumisesta reservien ylläpitoon. 1 SOPIMUKSEN

Lisätiedot

TAAJUUSOHJATUN KÄYTTÖ- JA HÄIRIÖRESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX/2015 RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ

TAAJUUSOHJATUN KÄYTTÖ- JA HÄIRIÖRESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX/2015 RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ TAAJUUSOHJATUN KÄYTTÖ- JA HÄIRIÖRESERVIN TUNTIMARKKINASOPIMUS NRO XX/2015 RESERVINHALTIJA OY sekä FINGRID OYJ 2 (8) 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS XXXXX (Reservinhaltija) ja Fingrid Oyj (Fingrid) ovat tehneet

Lisätiedot

Alkuperätakuiden ajankohtaisia asioita. 14.1.2015 Kaija Niskala

Alkuperätakuiden ajankohtaisia asioita. 14.1.2015 Kaija Niskala Alkuperätakuiden ajankohtaisia asioita 14.1.2015 Kaija Niskala Rekisterin käyttäjän (tilinhaltijan) palvelusopimus Finextra aloitti AIB:n jäsenenä 1.1.2015 Palvelusopimus Standard Terms and Conditions

Lisätiedot

Toimeenpano rekisterinpitäjän näkökulmasta asiaa käytännön toteutuksesta. Kaija Niskala

Toimeenpano rekisterinpitäjän näkökulmasta asiaa käytännön toteutuksesta. Kaija Niskala Toimeenpano rekisterinpitäjän näkökulmasta asiaa käytännön toteutuksesta Kaija Niskala 12.6.2013 2 Fingridin strategia Visio Kantaverkkotoiminnan esikuva Missio Toimimme asiakkaiden ja yhteiskunnan hyväksi:

Lisätiedot

LIITTYMISSOPIMUS NRO 20XX-S-XXX/0 ASIAKAS OY FINGRID OYJ

LIITTYMISSOPIMUS NRO 20XX-S-XXX/0 ASIAKAS OY FINGRID OYJ UUSI SOPIMUSLUONNOSMALLI 1.12.2017 LIITTYMISSOPIMUS NRO 20XX-S-XXX/0 ASIAKAS OY JA FINGRID OYJ 2(6) Sisällys 1 SOPIJAPUOLET JA SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 LIITTYMISPISTEISTÄ

Lisätiedot

Sopimus mittausalueen ylläpitäjän tehtävistä ja vastuista NO. XX [Osapuoli] ja FINGRID OYJ

Sopimus mittausalueen ylläpitäjän tehtävistä ja vastuista NO. XX [Osapuoli] ja FINGRID OYJ Sopimus mittausalueen ylläpitäjän tehtävistä ja vastuista NO. XX [Osapuoli] ja FINGRID OYJ 2 (5) Sisällys 1 Osapuolet... 3 2 Sopimuksen tausta ja tarkoitus... 3 3 Mittausalueet... 3 4 Mittausalueen ylläpitäjän

Lisätiedot

LIITTYMISSOPIMUS NRO 5XXX ASIAKAS OY FINGRID OYJ

LIITTYMISSOPIMUS NRO 5XXX ASIAKAS OY FINGRID OYJ 20XX-S-XXX SOPIMUSLUONNOSMALLI 18.5.2015 Huom! Tämä sopimusmalli on kytkinlaitosliityntää varten. Punaiset kohdat päivitetään. LIITTYMISSOPIMUS NRO 5XXX ASIAKAS OY JA FINGRID OYJ 2(5) Sisällys 1 SOPIJAPUOLET

Lisätiedot

HETKELLISEN RESERVIN, TAAJUUSOHJATUN JA NOPEAN HÄIRIÖRESERVIN YLLÄPITOSOPIMUS NRO XXXX / 2005

HETKELLISEN RESERVIN, TAAJUUSOHJATUN JA NOPEAN HÄIRIÖRESERVIN YLLÄPITOSOPIMUS NRO XXXX / 2005 1 (8) HETKELLISEN RESERVIN, TAAJUUSOHJATUN JA NOPEAN HÄIRIÖRESERVIN YLLÄPITOSOPIMUS NRO XXXX / 2005 Myyjä (Myyjä) ja Fingrid Oyj (Fingrid) sopimuspuolina ovat tehneet seuraavan sopimuksen Myyjän osallistumisesta

Lisätiedot

Voimalaitosten todentaminen alkuperätakuujärjestelmässä ja jäännösjakauman laskenta

Voimalaitosten todentaminen alkuperätakuujärjestelmässä ja jäännösjakauman laskenta Voimalaitosten todentaminen alkuperätakuujärjestelmässä ja jäännösjakauman laskenta Uusiutuvan energian ajankohtaispäivä Outi Vilén Laskentatoimen asiantuntija Helsinki Congress Paasitorni 3.12.2013 Sisältö

Lisätiedot

LUONNOS SOPIMUS SÄÄTÖKAPASITEETIN HANKINNASTA RESERVINMYYJÄ sekä FINGRID OYJ

LUONNOS SOPIMUS SÄÄTÖKAPASITEETIN HANKINNASTA RESERVINMYYJÄ sekä FINGRID OYJ LUONNOS SOPIMUS SÄÄTÖKAPASITEETIN HANKINNASTA RESERVINMYYJÄ sekä FINGRID OYJ 2 (9) 1 SOPIJAPUOLET xx, Y-tunnus: xx, xx (jäljempänä Reservinmyyjä) ja Fingrid Oyj, Y-tunnus 1072894-3, EIC-tunnus 10X1001A1001A264,

Lisätiedot

VOIMALAITOSYKSIKÖN KÄYTTÖVALMIUDEN YLLÄPITOA, KÄYTTÖÄ JA SILLÄ TUOTETUN SÄHKÖN KÄSITTELYÄ KOSKEVA SÄÄNNÖSTÖ

VOIMALAITOSYKSIKÖN KÄYTTÖVALMIUDEN YLLÄPITOA, KÄYTTÖÄ JA SILLÄ TUOTETUN SÄHKÖN KÄSITTELYÄ KOSKEVA SÄÄNNÖSTÖ ENERGIAMARKKINAVIRASTO ENERGIMARKNADSVERKET Liite TEHORESERVIN KÄYTTÖSOPIMUKSEN LIITE 2 VOIMALAITOSYKSIKÖN KÄYTTÖVALMIUDEN YLLÄPITOA, KÄYTTÖÄ JA SILLÄ TUOTETUN SÄHKÖN KÄSITTELYÄ KOSKEVA SÄÄNNÖSTÖ Energiamarkkinavirasto

Lisätiedot

VAKIOSOPIMUS VAKIOSOPIMUS FINEXTRA OY:N JA [YRITYKSEN NIMI] VÄLILLÄ

VAKIOSOPIMUS VAKIOSOPIMUS FINEXTRA OY:N JA [YRITYKSEN NIMI] VÄLILLÄ VAKIOSOPIMUS FINEXTRA OY:N JA [YRITYKSEN NIMI] VÄLILLÄ 1. Määritelmät Termi Merkitys Datahub [Informatiivinen lisäys: AIB:n tiedonvaihdon keskitetty järjestelmä.] Association of Issuing Bodies tai AIB

Lisätiedot

Asiakas tarkoittaa KT Sales & Solutions Oy:n tuotteen/palvelun hankkinutta sopimusosapuolta.

Asiakas tarkoittaa KT Sales & Solutions Oy:n tuotteen/palvelun hankkinutta sopimusosapuolta. 1 YLEISET SOPIMUSEHDOT 26.8.2015 1. Määritelmät ja soveltaminen KT Sales & Solutions Oy:n yleiset toimitusehdot koskevat KT Sales & Solutions Oy:n Asiakkaalle myymiä Palveluja ja ovat osa KT Sales & Solutions

Lisätiedot

Rakenta Oy 2407354-6. Helsinki. Sergey Kovalev 044-919 0061

Rakenta Oy 2407354-6. Helsinki. Sergey Kovalev 044-919 0061 SOPIMUS OSOITE- JA POSTITUSPALVELUISTA TILAAJA Toiminimi Y-tunnus Kotipaikka Yhteyshenkilö Osoite Puhelin Sähköposti Maksuehdot 14 pv netto, laskutus 3-12 kk välein, 1. vuosi ennakkomaksu 240 e (hintaan

Lisätiedot

OSTOLIIKENNESOPIMUS PALVELU- JA ASIOINTILIIKENNE (malli)

OSTOLIIKENNESOPIMUS PALVELU- JA ASIOINTILIIKENNE (malli) LIITE 5 1 KITEEN KAUPUNKI Sivistyskeskus OSTOLIIKENNESOPIMUS PALVELU- JA ASIOINTILIIKENNE (malli) 1. Sopijapuolet Tilaaja: Yhteyshenkilö: Kiteen kaupunki Sivistyskeskus Kiteentie 25 82500 KITEE Perusopetuksen

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 18 päivänä kesäkuuta /2013 Laki. sähkön alkuperän varmentamisesta ja ilmoittamisesta annetun lain muuttamisesta

Julkaistu Helsingissä 18 päivänä kesäkuuta /2013 Laki. sähkön alkuperän varmentamisesta ja ilmoittamisesta annetun lain muuttamisesta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 18 päivänä kesäkuuta 2013 445/2013 Laki sähkön alkuperän varmentamisesta ja ilmoittamisesta annetun lain muuttamisesta Annettu Helsingissä 14 päivänä kesäkuuta

Lisätiedot

SOPIMUS LISÄKOMPENSAATIOSTA KUORMIEN OSALLISTUMISESTA JÄRJESTELMÄSUOJAAN [YHTIÖ] sekä TEOLLISUUDEN VOIMA OYJ

SOPIMUS LISÄKOMPENSAATIOSTA KUORMIEN OSALLISTUMISESTA JÄRJESTELMÄSUOJAAN [YHTIÖ] sekä TEOLLISUUDEN VOIMA OYJ SOPIMUS LISÄKOMPENSAATIOSTA KUORMIEN OSALLISTUMISESTA JÄRJESTELMÄSUOJAAN [YHTIÖ] sekä TEOLLISUUDEN VOIMA OYJ 1 SOPIMUKSEN TARKOITUS [Yhtiö], Y-tunnus [ ] (Myyjä) ja Teollisuuden Voima Oyj, Y-tunnus 0196656-0

Lisätiedot

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Minun Maatilani ohjelmiston palvelusopimus 23.12.2015 Page 1 of 5 Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Sisältö Käsitteet Tämä asiakirja on oikeudellisesti sitova sopimus

Lisätiedot

Hoidettaessa sopimussuhteeseen liittyviä asioita yhteydenotot on osoitettava ostoliikennesopimuksessa mainitulle sopijapuolen edustajalle.

Hoidettaessa sopimussuhteeseen liittyviä asioita yhteydenotot on osoitettava ostoliikennesopimuksessa mainitulle sopijapuolen edustajalle. Akaan kaupungin kuljetuksia koskeva tarjouspyyntö 23.1.2015 Liite 4 OSTOLIIKENTEEN EHDOT KOULUKULJETUKSET LINJA-AUTOLLA Nämä ehdot otetaan osaksi erikseen tehtävää ostoliikennesopimusta. Ehtoja noudatetaan

Lisätiedot

PALVELUSOPIMUS UUSIUTUVALLA ENERGIALLA TUOTETUN SÄHKÖN ALKUPERÄTAKUIDEN REKISTERIPALVELUSTA

PALVELUSOPIMUS UUSIUTUVALLA ENERGIALLA TUOTETUN SÄHKÖN ALKUPERÄTAKUIDEN REKISTERIPALVELUSTA 1 (8) PALVELUSOPIMUS UUSIUTUVALLA ENERGIALLA TUOTETUN SÄHKÖN ALKUPERÄTAKUIDEN REKISTERIPALVELUSTA 1 SOPIMUKSEN OSAPUOLET Tilinhaltija Oy (Tilinhaltija) ja Finextra Oy (Finextra) sopivat tällä sopimuksella

Lisätiedot

sähkön alkuperän varmentamisesta ja ilmoittamisesta

sähkön alkuperän varmentamisesta ja ilmoittamisesta EDUSKUNNAN VASTAUS 58/2003 vp Hallituksen esitys laiksi sähkön alkuperän varmentamisesta ja ilmoittamisesta sekä laiksi sähkömarkkinalain 9 ja 14 :n muuttamisesta Asia Hallitus on antanut eduskunnalle

Lisätiedot

LINJA-AUTOLIIKENTEEN ASIAKASPALVELUSOPIMUS. Toimeksiantaja: Oy Matkahuolto Ab Y-tunnus: 0111393-9 osakeyhtiö, Helsinki

LINJA-AUTOLIIKENTEEN ASIAKASPALVELUSOPIMUS. Toimeksiantaja: Oy Matkahuolto Ab Y-tunnus: 0111393-9 osakeyhtiö, Helsinki 1 (5) LINJA-AUTOLIIKENTEEN ASIAKASPALVELUSOPIMUS II Asiamies: Y-tunnus: Yhteystiedot: Toimeksiantaja: Oy Matkahuolto Ab Y-tunnus: 0111393-9 osakeyhtiö, Helsinki Yhteystiedot: PL 111, Lauttasaarentie 8

Lisätiedot

Palvelusopimus. Meri-Lapin kuntapalvelut liikelaitoskuntayhtymä. Kemin kaupunki

Palvelusopimus. Meri-Lapin kuntapalvelut liikelaitoskuntayhtymä. Kemin kaupunki Palvelusopimus Meri-Lapin kuntapalvelut liikelaitoskuntayhtymä Kemin kaupunki 1.8.2014 ATERIAPALVELUSOPIMUS 2 (8) Sisällysluettelo: 1 SOPIMUKSEN OSAPUOLET... 3 2 SOPIMUKSEN KOHDE... 3 3 SOPIMUSASIAKIRJAT

Lisätiedot

VARANTOTILISOPIMUS. Varantotilisopimus 1 (5) 1 Sopimuksen tarkoitus

VARANTOTILISOPIMUS. Varantotilisopimus 1 (5) 1 Sopimuksen tarkoitus Varantotilisopimus 1 (5) VARANTOTILISOPIMUS Tilinhaltija: Tilinumero: BIC-koodi: XX Pankki Oy (IBAN XX) XXXXXXXX 1 Sopimuksen tarkoitus 2 Tiliehdot Sopimuksessa määritellään menettelyt ja vastuut, joiden

Lisätiedot

2) Liikennöintivelvollisuus 3) Liikennöitsijän vastuu 4) Liikennöitsijän vastuun rajoittaminen 5) Liikenteestä vastaava henkilö

2) Liikennöintivelvollisuus 3) Liikennöitsijän vastuu 4) Liikennöitsijän vastuun rajoittaminen 5) Liikenteestä vastaava henkilö Palveluliikenne 1/6 OMAT SOPIMUSEHDOT PALVELULIIKENNE SISÄLLYSLUETTELO YHTEISTYÖN PERIAATE 1) Yhteistyösitoumus LIIKENNÖITSIJÄN ASEMA OSTAJAN ASEMA 2) Liikennöintivelvollisuus 3) Liikennöitsijän vastuu

Lisätiedot

Mtech Digital Solutions Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus

Mtech Digital Solutions Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Minun Maatilani ohjelmiston palvelusopimus 23.12.2015 Page 1 of 5 Mtech Digital Solutions Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Sisältö Tämä asiakirja on oikeudellisesti sitova sopimus asiakkaan

Lisätiedot

Sopijapuoli tarkoittaa Oikotietä ja Asiakasta, joka on tehnyt Oikotien kanssa sopimuksen Palvelusta.

Sopijapuoli tarkoittaa Oikotietä ja Asiakasta, joka on tehnyt Oikotien kanssa sopimuksen Palvelusta. OIKOTIE ASUNNOT OY YLEISET SOPIMUSEHDOT 1. SOVELTAMINEN JA MÄÄRITELMÄT Oikotien yleiset toimitusehdot koskevat Oikotie Asuntojen Asiakkaalle myymiä Palveluja ja ovat osa Oikotie Asuntojen ja Asiakkaan

Lisätiedot

Liikenne- ja viestintäministeriö (jäljempänä LVM)

Liikenne- ja viestintäministeriö (jäljempänä LVM) 1 SOPIMUS KAUKO- JA LÄHIJUNALIIKENTEEN OSTAMISESTA 1. OSAPUOLET Liikenne- ja viestintäministeriö (jäljempänä LVM) VR-Yhtymä Oy (jäljempänä VR) 2. SOPIMUKSEN TARKOITUS JA KOHDE LVM ostaa VR:ltä sopimuskauden

Lisätiedot

Muutoksia alkuperätakuulakiin. Pentti Säynätjoki Markkinatoimikunta

Muutoksia alkuperätakuulakiin. Pentti Säynätjoki Markkinatoimikunta Muutoksia alkuperätakuulakiin Pentti Säynätjoki Markkinatoimikunta 23.5.2013 2 Nykytilanne Laki sähkön alkuperän varmentamisesta (1129/2003) ollut voimassa vuoden 2004 alusta lähtien aluksi koski vain

Lisätiedot

TÄMÄ KONSULTOINTISOPIMUS liitteineen ("Sopimus") on tehty seuraavien osapuolten välillä:

TÄMÄ KONSULTOINTISOPIMUS liitteineen (Sopimus) on tehty seuraavien osapuolten välillä: TÄMÄ KONSULTOINTISOPIMUS liitteineen ("Sopimus") on tehty seuraavien osapuolten välillä: (1) Ranuan kunta (y-tunnus 0191974-8), Aapiskuja 6 B, 97700 Ranua ("Tilaaja"); ja (2) [ ] (y-tunnus [ ]), [LISÄÄ

Lisätiedot

Sopimus ajoneuvojen ennakkoilmoittamisesta

Sopimus ajoneuvojen ennakkoilmoittamisesta Dnro Sopimus ajoneuvojen ennakkoilmoittamisesta 1. Sopijapuolet Liikenteen turvallisuusvirasto (jäljempänä Trafi) PL 320, 00101 Helsinki, ja [yritys] (jäljempänä Ennakkoilmoittaja), Y-tunnus [Y-tunnus]

Lisätiedot

STT:n yleiset sopimusehdot 1.1.2010

STT:n yleiset sopimusehdot 1.1.2010 YLEISET SOPIMUSEHDOT 1 (5) STT:n yleiset sopimusehdot 1. Käyttöoikeus 2. Käyttöehdot 1 Kappale päivitetty 1.1.2016 alkaen. Asiakkaalla on oikeus käyttää STT:n palvelua ja/tai siihen sisältyviä aineistoja

Lisätiedot

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Sisältö Käsitteet Tämä asiakirja on oikeudellisesti sitova sopimus asiakkaan ja Suomen Maatalouden Laskentakeskus Oy:n välillä.

Lisätiedot

TYÖ- JA ELINKEINOMINISTERIÖ Muistio Liite Hallitusneuvos Anja Liukko LUONNOS

TYÖ- JA ELINKEINOMINISTERIÖ Muistio Liite Hallitusneuvos Anja Liukko LUONNOS TYÖ- JA ELINKEINOMINISTERIÖ Muistio Liite Hallitusneuvos Anja Liukko 15.5.2018 LUONNOS VNA UUSIUTUVILLA ENERGIALÄHTEILLÄ TUOTETUN SÄHKÖN TUOTANTO- TUESTA ANNETUN VNA:N MUUTTAMISESTA 1 Laki uusiutuvilla

Lisätiedot

Perintäpalveluiden sopimusehdot (201404)

Perintäpalveluiden sopimusehdot (201404) 1(5) Perintäpalveluiden sopimusehdot (201404) 1. Sopimuksen tarkoitus Tällä sopimuksella sovitaan perintäpalveluista ja sitä koskevista toimenpiteistä. Sopimus toimii myös valtuutuksena perintäpalveluiden

Lisätiedot

2. SOPIMUKSEN SYNTYMINEN

2. SOPIMUKSEN SYNTYMINEN SOPIMUSEHDOT i. YLEISTÄ Nämä ehdot koskevat GBC Networks Oy:n puhelinjärjestelmää ja palveluita. Liittymän nouseva ja laskeva liikenne tuotetaan tele- ja/tai datakaapelia ja/tai langatonta verkkoa hyödyntäen.

Lisätiedot

Yleiset toimitusehdot Asiantuntijapalvelut

Yleiset toimitusehdot Asiantuntijapalvelut Asiantuntijapalvelut SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 2 1.1 Soveltaminen... 2 1.2 Työmenetelmät... 2 2 TOIMITTAJAN VELVOLLISUUDET... 2 2.1 Yleistä... 2 2.2 Tiedottaminen palvelun edistymisestä... 2 3 TILAAJAN

Lisätiedot

HANKINTASOPIMUS, REITTI X (X URJALAN MATKA- HUOLTO X)

HANKINTASOPIMUS, REITTI X (X URJALAN MATKA- HUOLTO X) Urjalan kunta Tarjouspyynnön liite 1 D/52/08.01.01.02/2016 TARJOUSPYYNNÖN LIITE 1: HANKINTASOPIMUS, luonnos 19.1.2016 Urjalan kunnan torikuljetusten hankinta ajalla 1.4.2016 31.3.2019 + 1 + 1 optiovuotta

Lisätiedot

Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö - Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja

Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö - Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja ASIAKASSOPIMUS Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö - Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja virallinen nimi ja henkilötunnus (myös taiteilijanimi, jos käytät sitä), myöh. Näyttelijä

Lisätiedot

M A A N V U O K R A S O P I M U S

M A A N V U O K R A S O P I M U S M A A N V U O K R A S O P I M U S 1 JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Vuokranantaja: Saarijärven kaupunki Sivulantie 11 43100 SAARIJÄRVI (Y-tunnus 0176975-1) Vuokralainen: Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymä

Lisätiedot

OSTOLIIKENTEEN EHDOT KOULULAISKULJETUKSET

OSTOLIIKENTEEN EHDOT KOULULAISKULJETUKSET KOULULAISKULJETUKSET Ostoliikennesopimuksen LIITE OSTOLIIKENTEEN EHDOT KOULULAISKULJETUKSET Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Sopimuksessa voidaan poiketa näistä ehdoista. Hoidettaessa sopimussuhteeseen

Lisätiedot

Ostoliikennesopimuksen liite 1. Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Sopimuksessa voidaan poiketa näistä ehdoista.

Ostoliikennesopimuksen liite 1. Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Sopimuksessa voidaan poiketa näistä ehdoista. OSTOLIIKENTEEN EHDOT KOULUKULJETUKSET Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Sopimuksessa voidaan poiketa näistä ehdoista. Hoidettaessa sopimussuhteeseen liittyviä asioita, yhteydenotot on osoitettava

Lisätiedot

2. VUOKRAMINEN VUOKRSOPIMUS. 1.1 Sopijapuolet. 2.1 Toiminnan määrittely. Yrityksellä oikeus käyttää hallssa olevia toimiston viereisiä sosiaalitiloja.

2. VUOKRAMINEN VUOKRSOPIMUS. 1.1 Sopijapuolet. 2.1 Toiminnan määrittely. Yrityksellä oikeus käyttää hallssa olevia toimiston viereisiä sosiaalitiloja. VUOKRSOPIMUS 1.1 Sopijapuolet Hyrynsalmen kunta, jäljempänä kunta. Laskutie 1, 89400 HYRYNSALMI Easy-Lift Oy, jäljempänä yritys. Teollsuustie 8, 89400 HYRYNSALMI 1.2 Sopimuksen kohde 2. VUOKRAMINEN Vuokrattava

Lisätiedot

LIITE HANKINTASOPIMUS

LIITE HANKINTASOPIMUS Kaupunginhallitus 11.9.2017 Liite 1 LIITE HANKINTASOPIMUS 1 HANKINTASOPIMUS 1. Sopimuksen osapuolet Sopijaosapuolet ovat: Hankintayksikkö (Y-tunnus ), jäljempänä Vakuutuksenottaja ja Tarjoaja, jäljempänä

Lisätiedot

SOPIMUS SOSIAALI- JA POTILASASIAMIESPALVELUJEN JÄRJESTÄMISESTÄ

SOPIMUS SOSIAALI- JA POTILASASIAMIESPALVELUJEN JÄRJESTÄMISESTÄ Kuopion kaupunki 1 (6) SOPIMUS SOSIAALI- JA POTILASASIAMIESPALVELUJEN JÄRJESTÄMISESTÄ Sopimuksen osapuolet Kuopion kaupunki Perusturvan ja terveydenhuollon palvelualueet PL 227 70101 Kuopio Juankosken

Lisätiedot

LIITE 7 1 (1) Dnro 378/2016

LIITE 7 1 (1) Dnro 378/2016 Sopijapuolet Tilaaja Tilaaja: Osoite: Yhteyshenkilö Laskutusosoite: Liikennöitsijä: Liikennöitsijän nimi: Osoite: Yhteyshenkilö: Liikenteestä vastaava henkilö: 1. Sopimuksen tarkoitus ja sisältö Tällä

Lisätiedot

KOULUKULJETUKSET Tarjouspyynnön liite 3 OSTOLIIKENNESOPIMUS. 1. Sopijapuolet. Ostaja: Kunta: Mäntyharjun kunta. Yhteystiedot: Ostajan edustaja:

KOULUKULJETUKSET Tarjouspyynnön liite 3 OSTOLIIKENNESOPIMUS. 1. Sopijapuolet. Ostaja: Kunta: Mäntyharjun kunta. Yhteystiedot: Ostajan edustaja: 1 KOULUKULJETUKSET Tarjouspyynnön liite 3 OSTOLIIKENNESOPIMUS 1. Sopijapuolet Ostaja: Kunta: Mäntyharjun kunta Yhteystiedot: Ostajan edustaja: Liikennöitsijä: Nimi: Yhteystiedot: 2. Sopimuksen tarkoitus

Lisätiedot

4. TELE FINLANDIN TUOTEMERKKIEN JA YHTEISTYÖN TUNNUKSIEN KÄYTTÖ

4. TELE FINLANDIN TUOTEMERKKIEN JA YHTEISTYÖN TUNNUKSIEN KÄYTTÖ TeliaSonera Finland Oyj/Tele Finland - Varainhankintasopimus 1. OSAPUOLET TeliaSonera Finland Oyj/Tele Finland Y-tunnus 1475607-9 Osoite: PL 040, 00051 SONERA Puh. 020401 (jäljempänä Tele Finland ) ja

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI Rakennusvirasto

HELSINGIN KAUPUNKI Rakennusvirasto 2 (8) Sisältö 1 SOPIJAPUOLET 4 1.1 Tilaaja 4 1.2 Toimittaja 4 2 SOPIMUKSEN KOHDE 4 3 ASIAKIRJAT 4 4 SOPIMUKSEN SYNTYMINEN JA KAUSI 5 5 ALIHANKKIJAT 5 6 PALVELUNTUOTTAJALLE MAKSETTAAVAT KORVAUKSET 5 7.1.

Lisätiedot

Palvelusopimus. joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmään. liittymisestä

Palvelusopimus. joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmään. liittymisestä Palvelusopimus joukkoliikenteen lippu- ja maksujärjestelmään liittymisestä LUONNOS 05032015 Toimittaja TVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy Y- tunnus 2560184-9 Bertel Jungin aukio 5 02600 ESPOO Toimittajan

Lisätiedot

MAANVUOKRASOPIMUS MATKAVIESTINTUKIASEMA (YHTIÖNTIE)

MAANVUOKRASOPIMUS MATKAVIESTINTUKIASEMA (YHTIÖNTIE) MAANVUOKRASOPIMUS MATKAVIESTINTUKIASEMA (YHTIÖNTIE) Maanvuokrasopimus perustuu yhdyskuntalautakunnan päätökseen xx x. SOPIJAOSAPUOLET Vuokranantaja: Kauniaisten kaupunki (Y-tunnus 0203026-2) PL 52 02701

Lisätiedot

ASIAKASSOPIMUS. Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö -Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja

ASIAKASSOPIMUS. Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö -Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja ASIAKASSOPIMUS Näyttelijöiden Tekijänoikeusjärjestö -Skådespelarnas Upphövsrättsorganisation FILMEX, myöh. Filmex ja VIRALLINEN NIMI JA HENKILÖTUNNUS (MYÖS TAITEILIJANIMI, JOS KÄYTÄT SITÄ) myöh. Näyttelijä

Lisätiedot

1 VOIMALAITOSYKSIKÖN KÄYTTÖVALMIUDEN YLLÄPITO

1 VOIMALAITOSYKSIKÖN KÄYTTÖVALMIUDEN YLLÄPITO Käyttösäännöt 1 (11) SÄÄNNÖT TEHORESERVIJÄRJESTELMÄÄN KUULUVIEN VOIMALAITOSYKSIKÖIDEN KÄYTTÖVALMIUDEN YLLÄPIDOLLE, NIIDEN KÄYTÖLLE SEKÄ TUOTETUN SÄHKÖN TARJOAMISEEN MARKKINOILLE Fingrid tai sen tytäryhtiö

Lisätiedot

Sopimus Nurmeksen kaupungin, Lieksan kaupungin, Juukan kunnan ja Valtimon kunnan kuntarakenneselvitys

Sopimus Nurmeksen kaupungin, Lieksan kaupungin, Juukan kunnan ja Valtimon kunnan kuntarakenneselvitys Sopimus Nurmeksen kaupungin, Lieksan kaupungin, Juukan kunnan ja Valtimon kunnan kuntarakenneselvitys 28.11.2013 FCG KONSULTOINTI OY 26.11.2013 P23155 Kuntarakenneselvitys 2 Sisällys 1. Sopijapuolet...

Lisätiedot

MONIPALVELULIITTYMÄVERKKOON LIITTYMISEN ERITYISEHDOT. 1. Yleistä

MONIPALVELULIITTYMÄVERKKOON LIITTYMISEN ERITYISEHDOT. 1. Yleistä MONIPALVELULIITTYMÄVERKKOON LIITTYMISEN ERITYISEHDOT 1. Yleistä Näillä sopimusehdoilla määritellään sopimuksen kohteena olevan kiinteistön, rakennuksen, huoneiston tai vastaavan kohteen (jäljempänä Kohde)

Lisätiedot

KOULULAISKULJETUKSET Ostoliikennesopimuksen LIITE 1. Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Sopimuksessa voidaan poiketa näistä ehdoista.

KOULULAISKULJETUKSET Ostoliikennesopimuksen LIITE 1. Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Sopimuksessa voidaan poiketa näistä ehdoista. 1 (6) KOULULAISKULJETUKSET Ostoliikennesopimuksen LIITE 1 OSTOLIIKENTEEN EHDOT KOULULAISKULJETUKSET Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Sopimuksessa voidaan poiketa näistä ehdoista. Hoidettaessa

Lisätiedot

Biokaasun verkkoonsyöttäjän puitesopimus

Biokaasun verkkoonsyöttäjän puitesopimus Biokaasun verkkoonsyöttäjän puitesopimus Biokaasun verkkoonsyöttäjän puitesopimus 2 (9) Sisällysluettelo 1 SOPIJAPUOLET JA SOPIMUKSEN TARKOITUS... 3 2 SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO... 3 3 MÄÄRITELMÄT... 3 4 SOPIMUKSEN

Lisätiedot

RAILI-palvelun lupaehdot

RAILI-palvelun lupaehdot Lupaehdot 1 (5) RAILI-palvelun lupaehdot 1. SOVELTAMISALA Yleistä Asiakkaalla tarkoitetaan näissä lupaehdoissa yritysasiakasta, jolle Liikennevirasto on myöntänyt RAILI-palvelun käyttöluvan. Palvelusta

Lisätiedot

Linnala Setlementti ry (Linnala)

Linnala Setlementti ry (Linnala) 1 SOPIMUS HENKILÖSTÖPALVELUN MYYNNISTÄ 1. Sopijapuolet Savonlinnan kaupunki (kaupunki) yhteys/vastuuhenkilö Linnala Setlementti ry (Linnala) 2. Sopimuksen tarkoitus Tässä sopimuksessa määritellään sopijapuolten

Lisätiedot

Haapaveden kaupunki (jäljempänä kaupunki) PL 40/Tähtelänkuja 1, 866101 Haapavesi Y-tunnus 0184872-4

Haapaveden kaupunki (jäljempänä kaupunki) PL 40/Tähtelänkuja 1, 866101 Haapavesi Y-tunnus 0184872-4 1 TUOTANNOLLISEN TILAN VUOKRASOPIMUS Vuokranantaja: Vuokralainen: Sopimuksen tarkoitus: Haapaveden kaupunki (jäljempänä kaupunki) PL 40/Tähtelänkuja 1, 866101 Haapavesi Y-tunnus 0184872-4 Siparila Oy (jäljempänä

Lisätiedot

Alkuperätakuun asiakaspäivä Kaija Niskala

Alkuperätakuun asiakaspäivä Kaija Niskala Alkuperätakuun asiakaspäivä 27.1.2016 Kaija Niskala Rekisterin tilastotietoja Rekisteriin liitettyjä voimalaitoksia 285 kpl Rekisterissä olevien voimalaitosten tehot (MW) yht. 7512 MW 3624 3055 832 Vesivoima

Lisätiedot

NURMEKSEN KAUPUNKI OSTOLIIKENNESOPIMUS VANHUSTEN PÄIVÄKUNTOUTUSKULJETUKSET

NURMEKSEN KAUPUNKI OSTOLIIKENNESOPIMUS VANHUSTEN PÄIVÄKUNTOUTUSKULJETUKSET NURMEKSEN KAUPUNKI OSTOLIIKENNESOPIMUS VANHUSTEN PÄIVÄKUNTOUTUSKULJETUKSET Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Ehtoja noudatetaan ostoliikenteen järjestämisessä, jollei ostoliikennesopimuksessa

Lisätiedot

Tämä Sopimus koskee tämän sopimuksen ja sopimusasiakirjojen 2-6 mukaista tilintarkastuspalvelua

Tämä Sopimus koskee tämän sopimuksen ja sopimusasiakirjojen 2-6 mukaista tilintarkastuspalvelua 1 Liite 1 Sopimus Sopijapuolet Tilaaja: Kirkkonummen kunta/ kunnanvaltuusto Toimittaja: Tässä sopimuksessa termillä tilaaja tarkoitetaan Kirkkonummen kuntaa ja termillä toimittaja xx:tä. Termillä sopimusosapuoli

Lisätiedot

Haapaveden kaupunki (jäljempänä Luotonantaja) PL 40, Haapavesi Y-tunnus:

Haapaveden kaupunki (jäljempänä Luotonantaja) PL 40, Haapavesi Y-tunnus: LUOTTOSOPIMUS 1. OSAPUOLET Haapaveden kaupunki (jäljempänä Luotonantaja) PL 40, 86601 Haapavesi Y-tunnus: 0184872-4 Haapaveden Vesi Oy (jäljempänä Luotonottaja) Perustettava yhtiö 2. SOPIMUKSEN TARKOITUS

Lisätiedot

LÄMPÖENERGIAN TOIMITUSSOPIMUS 1(5)

LÄMPÖENERGIAN TOIMITUSSOPIMUS 1(5) 1(5) 1. Sopijaosapuolet Punkalaitumen kunta (jäljempänä Ostaja) Y-tunnus 0138037-5 Vesilahdentie 5 31900 PUNKALAIDUN Punkalaitumen Biotrio Oy (jäljempänä Myyjä) Y-tunnus 2625431-6 Karjanmaantie 55 31900

Lisätiedot

SOPIMUS SOPIMUS MATKAHUOLLON PERUSKOULULAISTEN MATKAKORTTIPALVELUSTA

SOPIMUS SOPIMUS MATKAHUOLLON PERUSKOULULAISTEN MATKAKORTTIPALVELUSTA SOPIMUS SOPIMUS MATKAHUOLLON PERUSKOULULAISTEN MATKAKORTTIPALVELUSTA Oy Matkahuolto Ab (Matkahuolto) ja Kunta X (Kunta) ovat sopineet Matkahuollon peruskoululaisten matkakorttipalvelusta Kunnassa seuraavaa:

Lisätiedot

Suomen Vakuutusmeklariliiton Yleiset Meklariehdot YME 2018

Suomen Vakuutusmeklariliiton Yleiset Meklariehdot YME 2018 1 Suomen Vakuutusmeklariliiton Yleiset Meklariehdot YME 2018 1 Määrittelyt Sopimusosapuolet: Sopimus: Vakuutusmeklari (jäljempänä Meklari) ja Asiakas yhdessä Sopimus muodostuu seuraavista asiakirjoista:

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN KUNTA LIITE 2 1 (5) Perusturva PL 20 02401 KIRKKONUMMI 3.11.2009 1232/135//2009

KIRKKONUMMEN KUNTA LIITE 2 1 (5) Perusturva PL 20 02401 KIRKKONUMMI 3.11.2009 1232/135//2009 KIRKKONUMMEN KUNTA LIITE 2 1 (5) ALUSTAVA PUITESOPIMUS HOITAJATYÖVOIMAN HANKINNASTA (LUONNOS) SOPIJAOSAPUOLET XXX, jäljempänä Palveluntuottaja Y-tunnus ja Kirkkonummen kunta,, jäljempänä Tilaaja 02401

Lisätiedot

VNA UUSIUTUVILLA ENERGIALÄHTEILLÄ TUOTETUN SÄHKÖN TUOTANTO- TUESTA ANNETUN VNA:N MUUTTAMISESTA

VNA UUSIUTUVILLA ENERGIALÄHTEILLÄ TUOTETUN SÄHKÖN TUOTANTO- TUESTA ANNETUN VNA:N MUUTTAMISESTA TYÖ- JA ELINKEINOMINISTERIÖ Muistio Liite Hallitusneuvos Anja Liukko 17.8.2018 VNA UUSIUTUVILLA ENERGIALÄHTEILLÄ TUOTETUN SÄHKÖN TUOTANTO- TUESTA ANNETUN VNA:N MUUTTAMISESTA 1 Laki uusiutuvilla energialähteillä

Lisätiedot

2.1. Vuokraoikeus, palvelun avaus, palvelu ja tietojen välittäminen

2.1. Vuokraoikeus, palvelun avaus, palvelu ja tietojen välittäminen Sopimusehdot 1. Osapuolet Aditro Oy ja Asiakas. Jatkossa Aditro Oy = Toimittaja. 2. Sopimuksen kohde 2.1. Vuokraoikeus, palvelun avaus, palvelu ja tietojen välittäminen Sopimuksen kohteena ovat Toimittajan

Lisätiedot

Sopimus Etsivän nuorisotyön järjestämisestä Kirkkonummen kanssa

Sopimus Etsivän nuorisotyön järjestämisestä Kirkkonummen kanssa 1 Sopimus Etsivän nuorisotyön järjestämisestä Kirkkonummen kanssa 1. Sopijaosapuolet Espoon kaupunki (jäljempänä Espoo) Sivistystoimi, Liikunta- ja nuorisopalveluiden tulosyksikkö Osoite: PL 1, 02070 Espoon

Lisätiedot

Näitä yleisiä sopimusehtoja sovelletaan Imatran Kylpylä Fitnessin klubijäsenyyksiin 23.3.2016 lukien.

Näitä yleisiä sopimusehtoja sovelletaan Imatran Kylpylä Fitnessin klubijäsenyyksiin 23.3.2016 lukien. Näitä yleisiä sopimusehtoja sovelletaan Imatran Kylpylä Fitnessin klubijäsenyyksiin 23.3.2016 lukien. 1 Yleistä 1.1 Ehdot ovat osa Imatran Kylpylä Fitness -jäsensopimusta (myöhemmin Jäsensopimus ), joka

Lisätiedot

KIINTEISTÖNHOIDON JA ISÄNNÖINNIN YLEISET SOPIMUSEHDOT 2000

KIINTEISTÖNHOIDON JA ISÄNNÖINNIN YLEISET SOPIMUSEHDOT 2000 KH&I-YSE 2000 26.1.2000 1(6) KIINTEISTÖNHOIDON JA ISÄNNÖINNIN YLEISET SOPIMUSEHDOT 2000 1 Soveltamisala Yleisiä sopimusehtoja sovelletaan kiinteistönhoidossa ja kiinteistöjen isännöinnissä toimeksisaajan

Lisätiedot

Helsingin käräjäoikeus TARJOUSPYYNTÖ / Liite 4 1 (6) Keskeiset sopimusehdot. pp.kk.2014

Helsingin käräjäoikeus TARJOUSPYYNTÖ / Liite 4 1 (6) Keskeiset sopimusehdot. pp.kk.2014 Helsingin käräjäoikeus TARJOUSPYYNTÖ / Liite 4 1 (6) HANKINTASOPIMUS 1. SOPIJAPUOLET Tilaaja Helsingin käräjäoikeus Porkkalankatu 13 00180 Helsinki Toimittaja Yritys X osoite 2. YHTEYSHENKILÖT 3. SOPMUKSEN

Lisätiedot